No 5 18 oktober C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No 5 18 oktober C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden"

Transcriptie

1 No 5 18 oktober 2017 C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden Woensdag 18 oktober In de afgelopen weken en ook in deze week besteden we veel aandacht aan boeken, lezen en voorlezen. Afgelopen vrijdag organiseerden we een boekenmarkt. Een groot succes. Verderop in deze nieuwsbrief leest u er meer over. Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke vorming van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt Trefwoord verschillende thema s uit de leefwereld van de kinderen, de samenleving en de Bijbel aan de orde. Week 42 t/m 45: Helden Inhoud: Wat zijn (Bijbelse) helden? En wie zorgt ervoor dat je een held wordt? Bijbelverhalen onderbouw: Week 42: Is Gideon dapper? (Rechters 6, 1-24). Week 44: Bang én dapper (Rechters 6, 25-32); Weglopers (Rechters 7, 1-8). Week 45: Gideon vraagt hulp (Rechters 7, 9-15); Gideon jaagt de Midjanieten weg! (Rechters 7, 16-23). Bijbelverhalen middenbouw: Week 42: De held van het verhaal (Rechters 3 t/m 5); Dag, sterke held! (Rechters 6, 1-24). Week 44: Een held in het donker (Rechters 6, 25-32); Gideon kiest een leger (Rechters 6, en 7, 1-8). Week 45: Wie niet sterk is... (Rechters 7, 9-25); Het oude liedje... (Rechters 8, 22-35). Bijbelverhalen bovenbouw: Week 42: Een vrouw wint (Rechters 3 t/m 5); Held die je bent! (Rechters 6, 1-24). Week 44: Baäl staat voor paal (Rechters 6, 25-32); Een vreemde Gideonsbende (Rechters 6, en 7,1-8).

2 Week 45: Een hoop herrie (Rechters 7, 9-25); Een godje van goud (Rechters 8, 22-35). Parro Veel ouders hebben inmiddels de Parro app gedownload. Mocht u dit nog niet gedaan hebben en wilt u de inloggegevens opnieuw ontvangen geef dit dan door op school. In de komende weken proberen we ook uit of u ons bericht terug kunt sturen via Parro. Het is even wennen en zoeken. De eerste reacties zijn in ieder geval positief. Agenda voor de komende periode Woensdag 18 oktober koffieochtend Woensdag 18 oktober nieuwsbrief Maandag 23 oktober t/m Vrijdag 27 oktober herfstvakantie Dinsdag 31 oktober start theaterlessen in groep 7/8 Woensdag 1 en Donderdag 2 november oud papier Donderdag 2 november ledenraad Fiers Maandag 6 november luizencontrole Woensdag 8 november nieuwsbrief Onze jarigen 18 oktober Teddy uit groep 1/2b 21 oktober Madayne uit groep 1/2b 24 oktober Chiara Vos uit groep 3 25 oktober Sven uit groep 7b/8 27 oktober Fleur uit groep 7b/8 30 oktober Lois uit groep 1/2a 31 oktober Hugo uit groep 7b/8 5 november Cisco uit groep 1/2a 8 november Saar uit groep 1/2b Oudervertelgesprekken Vorige week dinsdag en woensdag zijn de oudervertelgesprekken gevoerd. Wij kijken terug op goede gesprekken. Het was fijn om te merken dat er zoveel kinderen meekwamen. Op die manier kunnen we goed inzetten op de driehoek leerkracht-leerling-ouder.

3 Fietskeuring Donderdag 12 oktober was de jaarlijkse fietsenkeuring. Ondanks de informatie vooraf was er toch nog een groot aantal kinderen, die niet op de fiets waren gekomen of waarvan de fiets niet in orde was. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, is ook een veilige fiets erg belangrijk. Je moet er toch niet aan denken dat bij een noodstop blijkt dat je remmen niet goed werken, je voet van je trapper schiet omdat je trapper te glad is of een tas tussen je voorwiel komt omdat je hem niet op je bagagedrager kon vastmaken. Maar ook zachte banden of een te kleine of te grote fiets maken het fietsen lastig en daardoor gevaarlijk. Theaterlessen Dinsdag 31 oktober starten de theaterlessen. De lessen worden verzorgd door Roel Tichelaar van Garage TDI uit Assen. Groep 7b/8 gaat beginnen. De andere groepen komen in de loop van dit schooljaar aan de beurt. We wensen de kinderen en de leerkrachten fijne lessen toe. Oud papier Op woensdag 1 en donderdag 2 november staat de oud papier container weer bij school. Mogen we ook deze keer weer op uw bijdrage rekenen? Met de opbrengst kopen we nieuwe (voor)leesboeken voor onze school. Kinderboekenmarkt Wij willen de kinderen hartelijk bedanken voor alle meegebrachte boeken om te ruilen op de kinderboekenmarkt! Wat hebben we veel leuke, grappige en spannende boeken gezien. De hele onderbouw heeft een boek kunnen uitkiezen op de boekenmarkt. Ook bij de bovenbouw mochten kinderen hun boekenkast uitbreiden! De foto s zijn te bewonderen op de site. Vanwege het grote succes en de enthousiaste reacties willen we de boekenmarkt nogmaals in het voorjaar houden. Tegen die tijd zijn de boeken vast weer uitgelezen en met de voorjaarsschoonmaak komt u thuis misschien ook nog wat tegen! Doen jullie weer mee?

4 ` Leesboekje te koop Bij de leerkrachten van groep 3 zijn setjes met leesboekjes te koop. Het gaat hierbij om 12 leesboekjes (kern 1 t/m 12) van de vorige Veilig Leren Lezen methode. Dit setje is voor 4 euro te koop. Daarnaast hebben we nog alle veilig en vlot woorden (setje van 3 ringboekjes) voor 2 euro. Ook zijn er nog enkele grote kijkboeken te koop voor 1 euro. Met de opbrengst van deze leesboekjes schaffen we weer nieuwe boeken aan voor de school. Groepspagina De groepspagina wordt verzorgd door groep 1/2a Kind/talentgesprekken Na de herfstvakantie gaan we starten met het voeren van kind/talentgesprekken in groep 5 t/m 8 Door gesprekken met kinderen te voeren willen we de betrokkenheid van kinderen vergroten zodat ze meer eigenaar worden van hun eigen leer- en talentproces. Want we veronderstellen/weten dat betrokkenheid en verantwoordelijkheid uiteindelijk resulteren in hoge(re) resultaten. De leerling voelt zich op zijn/haar gemak en durft zich te uiten Er ontstaat wederzijds vertrouwen en begrip Er is tweerichtingsverkeer, interactie tussen leerkracht en leerling Het levert nieuwe informatie op voor de leerkracht. Een gesprek is waardevol voor de relatie met de leerling. De competentiebeleving van de leerling wordt positief beïnvloed, wanneer de leerling in een gesprek betrokken wordt bij het inzetten van zijn kwaliteiten. De autonomie wordt vergroot, wanneer de leerkracht in het gesprek ruimte geeft aan de leerling om zijn eigen leerproces te sturen (Aanen & Bulterman, 2013). Kindgesprekken kunnen daarmee ook bijdragen aan welbevinden en betrokkenheid. Ze geven informatie over de onderwijsbehoefte van het kind. Het doel van een kind/talentgesprek is om met de leerling zelf te spreken over het leer- en werkgedrag. Aan de hand van een gespreksformulier stelt de leerkracht een aantal vragen, bijvoorbeeld: Wat kun je erg goed, waar ben je goed in. Wat zijn je hobby s, wat doe je graag in je vrije tijd. Wat vind je leuk of fijn op school? Wat gaat goed op school?? Uit ervaringen op andere scholen blijkt dit een effectief middel te zijn om kinderen te betrekken bij hun eigen leerproces, waardoor zij meer gemotiveerd raken om te leren.

5 Ook bij kinderen blijkt dat het mee laten denken over persoonlijke leerdoelen positief werkt, doordat zij meer eigenaar worden en zo ook hun belemmeringen kunnen aangeven. Vanuit de GMR Als GMR (gemeenschappelijke medezeggenschap raad) zijn wij al een tijdje op zoek naar iemand die namens ons plaats wil nemen in het toezichthoudend deel van het bestuur van Fiers. Sinds afgelopen schooljaar is daar een plaats vrijgekomen en tot op heden is deze nog niet weer ingevuld. Kent u iemand binnen de school (ouders, familie, vrienden etc.) die geschikt zou kunnen zijn voor deze functie. Of wilt u meer informatie hierover. Neemt u dan contact op met Sander Buninga s.buninga@home.nl (voorzitter GMR) of Daniël de Leeuw (secretaris GMR). danieldeleeuw@hotmail.com Uiteraard kunt u zich ook wenden tot de directeur van de school, die u dan verder zal helpen. Alvast bedankt Koffieochtend Op woensdag 18 oktober organiseren we weer een koffieochtend. Vanaf half 9 bent u onder het genot van een kopje koffie/thee welkom in de personeelskamer van de school om met de school in gesprek te gaan over lezen en voorlezen. Gerry Berends van de bibliotheek in Coevorden komt ons vertellen hoe belangrijk het is om voor te lezen, al bij hele jonge kinderen, laat ons diverse boeken zien en geeft handige tips voor thuis. Wij hopen op een grote opkomst. P.s. u mag uw peuter gerust meenenem! Teldatum Op 1 oktober worden alle kinderen op iedere school geteld. De bekostiging van een school is afhankelijk van het aantal leerlingen op 1 oktober. Op 1 oktober telden we 149 kinderen. Een groei van 5 ten opzichte van de vorige teldatum. Hartelijke groeten Team Paul Krugerschool

6 Groepspagina groep 1/2a. Momenteel hebben we een groep met 17 kinderen. In groep 1 zitten 7 kinderen en in groep 2 zitten 10 kinderen. Groep 1: Stijn Vuijk, Jorrit Oldenhuis, Britt Koopman, Fleur van der Veen, Zara Hulshof, Jazzlynn Zaher, Abel Santing. Groep 2: Zeyneb Al Khalaf, Joost Hamberg, Aram Hambartsumyan, Keano Westerman, Tessa Slomp, Macayla Beekelaar, Evi Grun, Zooey van den Ende, Loïs Tiesinga, Cisco Vos. In de afgelopen periode hebben we al over verschillende thema s gewerkt. We zijn begonnen over de zomervakantie, dit ben ik, verjaardagskalender, boekje van de mol, herfst. Voor onze verjaardagskalender hebben wij een taart gemaakt. Deze hangen in de goede volgorde langs de muur in het lokaal. Wanneer een kind jarig is wordt er van de taart de verjaardagshoed gemaakt. Wanneer uw kind jarig is mag het trakteren in de groep. Wanneer u wilt mag u hier bij aanwezig zijn en een paar foto s maken. Uw kind mag daarna ook de leerkrachten trakteren. Dit is alleen de benedenverdieping. Dit gaat dan om ongeveer 10 leerkrachten. Dit kan per dag iets wisselen. We hebben het nu druk over de herfst. Murmel onze handpop heeft ons al veel nieuwe woorden geleerd. Zoals bolster, het huisje van de kastanje. Maar ook heeft hij ons verteld hoe je kan zien dat je een kastanje kan opeten en welke kastanje niet. Ook maken we hier weer mooie knutsels van. Deze week maken we een mooie bladerenkrans en een hanger met allerlei zelf geknipte bladeren, paddenstoelen e.d. er op. Ook horen we verhalen, zingen we liedjes, leren we klanken en letters en ook cijfers. Alles hoort bij het thema. Wanneer we een nieuwe klank aangeleerd hebben krijgt een kind de klankkoffer mee naar huis. Dit kind mag dan 3 dingen uitzoeken die met de nieuwe klank beginnen. De volgende dag krijgt dan een ander kind de klankkoffer mee. Ook mogen natuurlijk de kinderen die de klankkoffer niet mee naar huis hebben dingen meenemen die bij de klank horen. Bij de klank leren we ook het gebaar van Josee Schraven. Vraag dit maar eens aan uw kind. Die kan het u zo laten zien. De gebaren hangen ook bij ons op het prikbord. Zooey mag in de klas trakteren omdat ze een broertje Harvey heeft gekregen. Ze is supertrots. Voor de opleiding van Specialist het jonge kind, moet ik (juf Stevense) verschillende opdrachten uitvoeren. Hiervoor werk ik soms met 2 kinderen, soms met kleine groepjes. De laatste opdrachten waren allemaal gericht op het rekenen. Nu ben ik druk met mijn onderzoek bezig die over woordenschat gaat en hoe je dit misschien ook nog kunt verbeteren om de computer/ i-pad hier voor in te zetten.

7 We zijn naar de voorstelling Olleke bolleke geweest. Hier gingen het om de vormen en de primaire kleuren rood/geel/blauw die konden veranderen in groen/ oranje/ paars. Het was een leuke voorstelling.

8 Ook hebben we mee gedaan aan Streetwise Nog even een paar dingen die we onder uw aandacht willen brengen. Wanneer uw kind iets mee wil nemen naar school dan mag dat, wanneer ze een diploma gehaald hebben of nieuw speelgoed hebben gekregen. Het is niet de bedoeling dat ze iedere morgen iets meenemen. Iedere maandagmorgen sparen we voor onze 2 adoptiekinderen. Hier hangen foto s van in de gang. Het zou fijn zijn als u uw kind hier op maandag wat geld voor mee geeft. Zo u wel ziet doen we heel veel met zijn allen en leren we iedere dag weer nieuwe dingen. Groetjes van de kinderen van groep 1 / 2 a en Juf Stevense en Juf Scholten.

9 Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden Van Harry Elzer VVN afd. gem. Coevorden Hierbij een verslagje, met foto's, van de fietsenkeuring op de Paul Krugerschool in Coevorden, welke u op de website van de school kunt plaatsen. Voor de groepen 3 t/m 8 werden de fietsen gekeurd en voor de groepen 1 en 2 was er een verkeersles over de fiets in de klas. VVN keurde fietsen op de Paul Krugerschool in Coevorden Op donderdag 12 oktober vond op de Paul Krugerschool in Coevorden een fietsenkeuring plaats. Van de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 werden 72 fietsen ter keuring aangeboden. Dat er minder fietsen ter keuring werden aangeboden dan er kinderen in groep 3 t/m 8 op school zijn kan zijn redenen hebben. Vooraf hadden de kinderen een ouderbrief meegekregen of werd de fietsenkeuring via een ouderbrief kenbaar gemaakt, waarin nog eens werd aangegeven het belang van een fietsenkeuring en aan welke wettelijke eisen een fiets moest voldoen. Er werd niet alleen gekeken naar de wettelijke eisen, waaraan een fiets moet voldoen, maar ook naar de staat waarin een fiets verkeerd. Zoals speling op het balhoofd, trapas of een gevaarlijke loszittende standaard of pedalen. Op de VVN fietscontrolekaart, worden hierop aantekeningen gemaakt. Veel kinderen fietsen ook 's-avonds in het donker op z'n fiets, naar familie, vriendjes, maar vooral ook naar een sporthal of sportpark. Dus ook de verlichting moet dan in orde zijn. Ieder ouder denkt of zegt wel eens je moet er niet aan denken als ons kind in het verkeer iets overkomt. Ieder ouder zegt tegen zijn kind als hij/zij buiten is dat ze goed moeten uitkijken. Maar je mag van de ouder(s) dan ook verwachten dat zijn kind op een goede fiets rijdt en lichte (of met reflecterende ) kleding draagt om goed zichtbaar te zijn. Van de gekeurde fietsen waren er 57 geheel in orde en kregen de zg APK sticker, "deze fiets is OKE". De overige 15 fietsen hadden een of meerdere gebreken. 3 fietsen hadden geen bel. Van 13 fietsen werkte de koplampverlichting niet. 15 fietsen hadden geen goed werkende rode achterlicht. Van verschillende fietsen, hoefde in de gecombineerde achterlicht/reflector alleen maar een nieuw batterij gemonteerd te worden. 1 fiets was niet voorzien van zijreflectie in de banden, of reflectoren in de spaken van de wielen. 1 fiets had geen rode reflector aan de achterzijde van de fiets.. Verschillende fietsen hadden een wat te lage bandenspanning. Waardoor de kans op een lekke band groot is. Van enkele fietsen waren de remblokjes bijna aan vervanging toe, voordat er ijzer op ijzer/aluminium (de velg) geremd wordt. Bij het herstellen van de kleine gebreken aan de fiets en het laten zien op school, kunnen de kinderen alsnog de OKE sticker voor de fiets krijgen. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 hadden eerder al een boekje gekregen Ken de verkeersregels en nu kregen ze een balpen met opschrift "Whatsappen in het verkeer LEVENSGEVAARLIJK". Dit om de kinderen er op te attenderen, dat bellen, sms-en, muziek luisteren ect., in het verkeer gevaarlijk is en dat ze daardoor niet de aandacht op de weg houden. Uit onderzoek blijkt dat de risico's daardoor op een verkeersongeval sterk toeneemt. Dit heeft al tot verkeersslachtoffers geleid. Al met al hadden de ouders aandacht aan de fietsen van hun kinderen besteed. Maar ook enkele ouder(s) om wisselende redenen niet. En de verantwoordelijkheid dat zij hun kind(eren) met een (on)veilige fiets op de weg laten fietsen, ligt bij de ouder(s) of verzorgers van het kind. De kinderen van de groepen 1 en 2, kregen een verkeerles over de fiets en voor hen had VVN een kleurplaat en een doosje kleurpotloodjes. Met vriendelijke groet, Harry Elzer

10

Kind Op Maandag. Onderwijzend. De komende weken staan de volgende thema`s centraal in Kind Op Maandag:

Kind Op Maandag. Onderwijzend. De komende weken staan de volgende thema`s centraal in Kind Op Maandag: Nr. 3 schooljaar 2016-2017 Onderwijzend Zendingsgeld Nieuwe website Juf Erna en juf Miranda Herfstfair Fietsenkeuring Kind Op Maandag De komende weken staan de volgende thema`s centraal in Kind Op Maandag:

Nadere informatie

Meester en juffendag.

Meester en juffendag. No.4 20 oktober 2017 extra editie CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Meester en juffendag. Vrijdag 20 oktober was een dag vol met talentvolle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. schooljaar 2015-2016, nummer 5 vrijdag 16 oktober 2015

NIEUWSBRIEF. schooljaar 2015-2016, nummer 5 vrijdag 16 oktober 2015 NIEUWSBRIEF schooljaar 2015-2016, nummer 5 vrijdag 16 oktober 2015 Herfstvakantie Volgende week een lekker weekje vrij. Lang uit slapen, lezen, buiten spelen als het een beetje droog is, en nog veel meer.

Nadere informatie

Week 40 en 41: Samen leven Inhoud: Leven in een land met verschillende culturen, mensen met een verschillende achtergrond.

Week 40 en 41: Samen leven Inhoud: Leven in een land met verschillende culturen, mensen met een verschillende achtergrond. No 4 4 oktober 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 4 oktober Een nieuwe nieuwsbrief met een nieuwe lay-out.

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

Woensdag 14 oktober 2015 met o.a.: Schoolfruit Groen gezond schoolplein Fietsenkeuring Groen gezond schoolplein

Woensdag 14 oktober 2015 met o.a.: Schoolfruit Groen gezond schoolplein Fietsenkeuring Groen gezond schoolplein Woensdag 14 oktober 2015 met o.a.: Schoolfruit Groen gezond schoolplein Fietsenkeuring Groen gezond schoolplein 14 oktober De eerste periode van dit schooljaar zit er al weer bijna op. 9 weken hebben we

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden No 14 21 maart 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 21 maart We kijken met veel plezier terug op onze kunstweken

Nadere informatie

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien.

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien. No 11 31 januari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 31 januari Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke vorming van uw

Nadere informatie

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52).

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52). No 12 13 februari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 13 februari Morgen 14 februari is het Valentijnsdag. Juf Agnes van

Nadere informatie

Week 44 t/m 45: Doorbijten Inhoud: Over ergens voor gaan, je doel nastreven en volhouden. Over wat je ertoe brengt om tegenstand te overwinnen.

Week 44 t/m 45: Doorbijten Inhoud: Over ergens voor gaan, je doel nastreven en volhouden. Over wat je ertoe brengt om tegenstand te overwinnen. Nieuwsbrief woensdag 2 november In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Fietsenkeuring Schoolfruit Vragenlijst sociale veiligheid theaterlessen Woensdag 2 november We zijn aan een nieuwe periode van het

Nadere informatie

3 april. Trefwoord. No 15 3 april

3 april. Trefwoord. No 15 3 april No 15 3 april C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 3 april In alle groepen werken we naar het paasfeest toe. Pasen is een

Nadere informatie

Trefwoord. Woensdag 18 juli Vakantie. No juli 2018

Trefwoord. Woensdag 18 juli Vakantie. No juli 2018 No 22 18 juli 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 18 juli Vakantie Zonnetje, zacht windje, vogels in het

Nadere informatie

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21).

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21). Nieuwsbrief woensdag 12 oktober In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Fietsenkeuring Opa en oma middag Welkom op school Oud papier Woensdag 12 oktober Nog twee dagen en dan begint de herfstvakantie.

Nadere informatie

Trefwoord. 5 september. No 2 5 september

Trefwoord. 5 september. No 2 5 september No 2 5 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 5 september We zijn begonnen. Schoorvoetend, zenuwachtig, een beetje

Nadere informatie

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus No 1 30 augustus C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Extra nieuwsbrief Vandaag ontvangt u een extra nieuwsbrief. Na een

Nadere informatie

Kind Op Maandag. Intocht Sinterklaas. Overblijf. Agenda

Kind Op Maandag. Intocht Sinterklaas. Overblijf. Agenda Nr. 5- schooljaar 2016-2017 Agenda Kind Op Maandag Intocht Sinterklaas Overblijf Leerplein Nationaal Schoolontbijt Agenda 31 oktober : Maandopening (ouders welkom) 7-11 november : Nationaal Schoolontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 14 oktober 2011

Nieuwsbrief vrijdag 14 oktober 2011 Nieuwsbrief vrijdag 14 oktober 2011 Pompoenen: In de week voor Sint Maarten willen wij graag met de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 lampionnen maken van echte pompoenen. Wie kan ons helpen aan mooie

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011

Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011 Nieuwsbrief vrijdag 30 september 2011 Oud papier a.s. zaterdag 1 oktober: Zwinderen: dhr. A. Kregel en dhr D.J. Otten Gees: fam. Ten Velde, fam. Roovers en Mariska Hockeytoernooi groep 7/8: Dinsdagmiddag

Nadere informatie

Trefwoord. No januari 2018

Trefwoord. No januari 2018 No 11 31 januari 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 31 janauri Opgroeien Een kind dat opgroeit met genegenheid

Nadere informatie

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: jantje Beton kinderpostzegels koffieochtend oudervertelgesprekken Woensdag 28 september De herfst is officieel afgelopen donderdag

Nadere informatie

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden.

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. Het Kindgesprek. Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. 1 Inleiding. Door gesprekken met kinderen te voeren willen we de betrokkenheid

Nadere informatie

17 oktober. Trefwoord. No 5 17 oktober

17 oktober. Trefwoord. No 5 17 oktober No 5 17 oktober C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 17 oktober De eerste periode van dit schooljaar zit erop. Deze eerste

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

20 september Een nieuwe nieuwsbrief. We vragen uw aandacht voor de kinderboekenweek en de landelijke stakingsdag op donderdag 5 oktober.

20 september Een nieuwe nieuwsbrief. We vragen uw aandacht voor de kinderboekenweek en de landelijke stakingsdag op donderdag 5 oktober. Nieuwsbrief 20 september startactiviteit kinderpostzegels 5 oktober kinderboekenweek 20 september Een nieuwe nieuwsbrief. We vragen uw aandacht voor de kinderboekenweek en de landelijke stakingsdag op

Nadere informatie

Nr uur inloop en daarna een kopje koffie

Nr uur inloop en daarna een kopje koffie 3 Nr. 4 3 16 oktober 2017 Schoolagenda Donderdag 19 oktober Ma 23 vr 27 oktober Woensdag 1 november Eerste paal in de grond van de Marciaborg Herfstvakantie 8.20 uur inloop en daarna een kopje koffie Nieuws

Nadere informatie

Trefwoord. No 13 7 maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Trefwoord. No 13 7 maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden No 13 7 maart 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 7 maart De kunstweken zijn begonnen. Twee weken lang werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief AGENDA Nieuwsbrief 2017-11-02 Zaterdag 4 november Fietsverlichtingsactie (zie gedeelte Van buiten de school ) Woensdag 8 november Leerlingenraad Zaterdag 11 november Oud papier ophalen Kunt u niet zelf

Nadere informatie

Nu onze vereniging FIERS is gaan heten, is ook de layout van de nieuwsbrieven aangepast. We zijn er blij mee!

Nu onze vereniging FIERS is gaan heten, is ook de layout van de nieuwsbrieven aangepast. We zijn er blij mee! No.7, 19 oktober 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Een nieuwe layout voor de nieuwsbrief! Nu onze vereniging FIERS is gaan

Nadere informatie

Trefwoord. No 9 20 december 2017

Trefwoord. No 9 20 december 2017 No 9 20 december 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 20 december Het is bijna kerst. Kerst, het feest van

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-10-04 AGENDA Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Maandag 9 oktober Zaterdag 14 oktober Maandag 16 oktober Maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober Dinsdag 31 oktober Start kinderboekenweek

Nadere informatie

No.5 2 november CBS De Schutse PR Aalden

No.5 2 november CBS De Schutse PR Aalden No.5 2 november 2018 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Trefwoord Week 42 t/m 45 (15 oktober t/m 9 november): Verfraaien Inhoud: Over

Nadere informatie

Schooljournaal Algemeen nieuws:

Schooljournaal Algemeen nieuws: Schooljournaal Nummer 1 / 16-17 Woensdag 7 september 2016 Bij ons op school Algemeen nieuws: Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

21 november. Trefwoord. No 7 21 november

21 november. Trefwoord. No 7 21 november No 7 21 november C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 21 november De Sint is in het land. Een spannende en leuke tijd voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Schoolagenda Donderdag 18 januari Ma 22 januari t/m vrij 2 februari Donderdag 1 februari 19.00 uur Schoonmaakavond Cito toetsweken alle groepen 15.30 uur Leerlingenarena Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 10 Maandag - 3 november Dinsdag Voortgangsgesprekken groep

Nadere informatie

Verfraaien (week 45) Inhoud: Over mooi en lelijk, over mooier maken dan het is, over waardering van uiterlijk en over genieten van schoonheid.

Verfraaien (week 45) Inhoud: Over mooi en lelijk, over mooier maken dan het is, over waardering van uiterlijk en over genieten van schoonheid. No 6 7 november C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 7 november Bij de peuters en in de groepen van de onderbouw wordt

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018 Nr. 6 schooljaar 2018-2019 Geld voor de ander Verslag fietsenkeuring Bericht van juf Janny Verslag koffieochtend maandag 5 Nieuws vanuit de Bieb op School Peuterochtend donderdag 22 Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid.

Trefwoord Week 13: Beperkt Inhoud: Over leven met beperkingen, over werken aan zelfstandigheid en vrijheid. Nieuwsbrief woensdag 29 maart In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a: Nieuwe leden activiteitencommissie Broodactie Pasen Koningsspelen Woensdag 29 maart Lente een prachtig seizoen. Het leven krijgt weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten.

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten. 14-10-2016 Volgende op: 11-11-2016 Nr 06 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Na een schitterende nazomer rollen we zomaar de herfst in. De temperatuur daalt, de dagen worden zichtbaar korter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 32 E JAARGANG VRIJDAG 13 OKTOBER 2017

NIEUWSBRIEF 2 32 E JAARGANG VRIJDAG 13 OKTOBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 2 32 E JAARGANG VRIJDAG 13 OKTOBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is:

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is: Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 13 okt 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf komende maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

April 2019, Nieuwsbrief 8

April 2019, Nieuwsbrief 8 April 2019, Nieuwsbrief 8 VOORWOORD Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Kennedyschool, Vandaag is Streetwise op school geweest. De kinderen leren hoe ze beter hun eigen gedrag in het verkeer in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016

Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwsbrief 2 Jaargang 5 oktober 2016 Nieuwe leerlingen Er zijn 3 nieuwe leerlingen op school gekomen. Elise in groep 2 en Timo en Manon groep 1. Wij wensen jullie heel veel plezier op de PWA! Folders

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 30-08-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Regel van de maand oktober

Regel van de maand oktober Jaargang 25 - nr. 4 14 oktober 2014 www. kw-a.nl Kindgesprekken Na de herfstvakantie gaan we beginnen met kindgesprekken. In het onderwijs voeren we met de kinderen vooral leerstofgerichte gesprekken.

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA :

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA : CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 29 oktober 2014 jaargang 15 nr. 5 Jarig Zaterdag 01 november Jort gr. 2 Zondag

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

Nummer oktober 2017

Nummer oktober 2017 Nummer 07 30 oktober 2017 Agenda datum groep activiteit Di 10 okt-di 14 nov 1 en 2 Projectkist het Nieuwe Oude Huis (info volgt) Woe 8 nov 7 en 8 Upcycling Ma 13 nov vr 17 nov Alle groepen 10 minuten gesprekken

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

De klassenwinnaars van de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de voorleeswedstrijd

De klassenwinnaars van de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de voorleeswedstrijd Jaargang 22, nummer 09 Regel van de maand: Naar school gaan moet voor iedereen plezierig zijn HET SPRINGERNIEUWS IS EEN UITGAVE VAN DE O.B.S. PIET DE SPRINGER PRINSENPLEIN 1 3947 PG LANGBROEK HET SPRINGERNIEUWS

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Geboorte Bij het thema Gymschoenen Gezond Verjaardagen kinderen Verjaardagen en jubilea En verder..

Nadere informatie

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert.

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 14 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Jantje Beton Excellente scholen Startactiviteit Oudervertelgesprekken Woensdag 14 september Vandaag begint de Jantje Beton

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Nieuwe prentenboeken bij de bibliotheek Wie wil ons helpen? Letterfeest i Gezond Wennen

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element maart 19.03

nieuwsbrief Het Element maart 19.03 nieuwsbrief Het Element maart 19.03 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken In februari was het de beurt aan Jochem om onze school te vertegenwoordigen tijdens de Voorleeswedstrijd in de bibliotheek

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 16 28 maart 2017 Schoolagenda Zondag 2 april Maandag 3 april Maandag 10 april Maandag 10 april 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering De volgende nieuwsbrief verschijnt Eten en musiceren op de

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s),

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s), Kwekkeveld nieuws Beste ouder(s), verzorger(s), De start van het schooljaar is weer een feit. Na bijna 2 weken school lijkt het alsof we niet op vakantie geweest zijn. Alle zaken zijn zo n beetje opgestart

Nadere informatie

Regel van de Week. Jas ophangen!

Regel van de Week. Jas ophangen! Jaargang: 28 Nummer: 31 25 april 2016 Redactie Diedelbrief: diedeldoorn@hotmail.com E-mail school: diedeldoorn@primenius.nl Regel van de Week Jas ophangen! Agenda Woensdag 27 april Donderdag 28 en vrijdag

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Kind op maandag. De komende weken staan de volgende thema`s centraal in Kind Op Maandag:

Kind op maandag. De komende weken staan de volgende thema`s centraal in Kind Op Maandag: Nr. 6 schooljaar 2017-2018 ANWB Streetwise Regel van de maand Kindgesprekken Opbrengst KIKA oktober Peuterspeelzaal op school Theaterlessen Sinterklaas Jeugdverpleegkundige en maatschappelijk werkster

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 07

JAARGANG 7 AFLEVERING 07 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 07 Groepsbezetting Ouderbetrokkenheid 3.0 Vrijdag hebben we met ons team afscheid genomen van juf Carola Krijnen. Zij is gelukkig weer hersteld, maar heeft de lastige,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8 20-09-2017 Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2017-2018 Agenda voor de komende weken 27-09-2017 fietscontrole 04-10-2017 start Kinderboekenweek 04-10-2017 kleedjesmarkt start: 11.45 uur 05-10-2017 staking:

Nadere informatie

Wees bij ons. U gaf ons het licht in de ogen, niet om het elkaar te misgunnen, maar om om te zien naar elkaar.

Wees bij ons. U gaf ons het licht in de ogen, niet om het elkaar te misgunnen, maar om om te zien naar elkaar. Nr. 3 schooljaar 2015-2016 Lidmaatschap vereniging incasso Schoolfoto`s Oproep Groene vingers Informatieavonden 3D-printerproject Wees bij ons God van de mensen, toen u met ons begon zei u niet: Jij hoort

Nadere informatie

I.v.m. de vakantietijd worden er geen. 3/4 5/6 7/8 12/10 26:8 27:7 27:7 19/10 herfstvakantie 26/10 28:5 Lutherlied

I.v.m. de vakantietijd worden er geen. 3/4 5/6 7/8 12/10 26:8 27:7 27:7 19/10 herfstvakantie 26/10 28:5 Lutherlied 3 10-10-2014 Onze jarigen de komende periode: Juf Hanneke juli 15 Onze jarigen de komende 2 weken: Marriëtte Heimgartner 9 jaar 12 okt. Sam Jansen 6 jaar 12 okt. Thijmen Vosselman 8 jaar 14 okt. Boaz Remijn

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0,1,2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Speelgoedmiddag Schoolreis Rapporten En verder.. Kalender

Nadere informatie

7 juli 2017

7 juli 2017 1360 www.clarafabriciusschool.nl 7 juli 2017 11 juli s Middags gaat groep 1 t/m 7 naar de musical kijken 11 juli 19.00 uur Afscheidsmusical Niet te filmen! 13 juli De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Teamvergadering uur. AGENDA WEEK 37 maandag 9 september Startgesprekken (leerling-ouder-leerkracht) Start thema 1 Wij gaan op reis dinsdag

Teamvergadering uur. AGENDA WEEK 37 maandag 9 september Startgesprekken (leerling-ouder-leerkracht) Start thema 1 Wij gaan op reis dinsdag Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 36 Zaterdag 31 augustus Oud Papier maandag 2 september Startgesprekken (leerling-ouder-leerkracht)

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

PBS les van de week. Instructie

PBS les van de week. Instructie 05-10-2018 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 12 okt 2018. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2018-2019 N i e u w s b r i e f 0 1-10- 2 0 1 8 B o e k e n m a r k t I n d i t n u m m e r : Verjaardag leerkrachten Komt u ook? 2 Muziek op school 2 Griezeltocht 2 Agenda 2 Middenbouw onderbouw

Nadere informatie

Kind op maandag. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. In deze periode ( t/m ) Nr. 11 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Peuterspeelzaal op school Schoolkerkdienst Koptelefoontjes Stakingsvrij 14 februari en vrije dag 16 februari Theaterlessen nieuws Typecursus nog plaatsen

Nadere informatie

Trefwoord Week 6: Waar ben je mee bezig? Inhoud: Over bezigheden die vragen oproepen en verbazing. Over de zin en onzin van wat mensen doen.

Trefwoord Week 6: Waar ben je mee bezig? Inhoud: Over bezigheden die vragen oproepen en verbazing. Over de zin en onzin van wat mensen doen. Nieuwsbrief woensdag 1 februari In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a: Paul Kruger got talent Schoolfruit NL doet Eerste rapport mee Woensdag 8 februari Vrijdag gaat het eerste rapport mee. Als ouder wil

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief van

Nieuwsbrief van Nieuwsbrief van 30-08-2019 SEPTEMBER Weer begonnen! De kop is eraf. Wij hebben een hartstikke leuke eerste week gehad en dit zagen wij ook bij de kinderen. Fijn om iedereen weer in goede gezondheid terug

Nadere informatie