evolution INFORMATIEBROCHURE ALLES OVER EVOLUTION F Y S I O T H E R A P I E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "evolution INFORMATIEBROCHURE ALLES OVER EVOLUTION F Y S I O T H E R A P I E"

Transcriptie

1 evolution F Y S I O T H E R A P I E INFORMATIEBROCHURE ALLES OVER EVOLUTION

2 Pasteurstraat ER Amsterdam Domineeslaan 87 A 1161 BW Zwanenburg m: m: e: info@evolutionfysiotherapie.nl Evolution Fysiotherapie. Alle rechten voorbehouden. Hoewel Evolution Fysiotherapie zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze brochure en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Evolution Fysiotherapie niet 100% instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Evolution Fysiotherapie garandeert evenmin dat de brochure foutloos is. Evolution Fysiotherapie wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie van de hand.

3 Welkom bij Evolution Uw fysiotherapeut met passie Evolution Fysiotherapie is een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie met een vestiging in Amsterdam Watergraafsmeer (Oost) en Zwanenburg. Wij zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan hulp en begeleiding bij het verhelpen van fysieke klachten. Onze missie is om elke patiënt de optimale behandeling te geven door altijd de nieuwste behandeltechnieken toe te passen. Deze brochure biedt u actuele informatie over de praktijk, visie, behandelingen, de tarieven en vergoedingen. Over alles wat u wilt weten over de behandeling die bij u past. Wij handelen in de praktijk alleen met moderne technieken waarvan uit onderzoek is gebleken dat deze ook daadwerkelijk effectief zijn. Technieken waarvan aangetoond is dat het niet werkt, voor bijvoorbeeld rugpijn, is stroomtherapie of normale massage. Deze technieken gebruiken wij dan ook niet Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, dan bent u natuurlijk van harte welkom om langs te komen bij één van onze vestigingen. Ook kunt u ons mailen of telefonisch contact opnemen. Wij werken niet met wachtlijsten, meestal heeft u dezelfde dag een afspraak.

4 HET TEAM Wesley Douma Nick Schrijvers Ik ben deze praktijk in 2010 begonnen en ben werkzaam als fysiotherapeut en manuele therapeut. Ik vind het een uitdaging om veel verschillende mensen te behandelen en vooral mensen die al een langere tijd klachten hebben. Het is een uitdaging om juist deze mensen weer pijn vrij te krijgen. Mijn specialiteit is het behandelen van rug, nek en schouderklachten. Het succes van een behandeling ligt in het op maat maken van de therapie. Daarom gebruik ik de sterkste punten uit fysiotherapie en manuele therapie om voor u een perfecte behandeling op maat te maken. Elke patiënt is verschillend en de standaard behandeling bestaat niet. Ik kijk naar de oorzaken en ga samen met u aan de slag om deze weg te nemen. Sinds 2010 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en heb ik in meerdere praktijken en met verschillende sportteams gewerkt. Van professionele kickboksers, voetballers, tennissers en schaatsers. Ik heb veel ervaring opgedaan met het behandelen van sportklachten. Ik kan ik veel verschillende behandelingen en trainingen geven om elke sporter te kunnen helpen om op het gewenste niveau te komen. Naast het behandelen van sporters heb ik mij gespecialiseerd in het kniegewricht en de klachten die hierbij horen. Ik ben ook gespecialiseerd in de dry-needling methode waarover u meer kunt lezen in deze brochure. Elke persoon en iedere klacht is uniek en vergt een andere aanpak. Samen met u kom ik tot een persoonlijk behandelplan om u van uw klachten af te helpen. Wij zijn ingeschreven in het BIG en CRK register. Het BIG register garandeert u dat u te maken heeft met een gediplomeerde zorgverlener. In het CRK register staan fysiotherapeuten ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitseisen van het Koninklijke Genootschap van Fyiotherapeuten. Eén van die eisen is dat de fysiotherapeut jaarlijks zijn kennis op niveau houdt door het volgen van opleidingen.

5 THERAPIEËN Wordt u in het dagelijkse leven door klachten belemmerd bij het bewegen of bij het langdurig in een houding zitten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij gebruiken alleen behandelmethoden waarvan uit wetenschappelijk onderzoek is komen vast te staan dat deze effectief zijn. Hieronder treft u een overzicht aan van behandelingen die wij kunnen toepassen. Fysiotherapie Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie is een beschermd beroep. Iemand mag zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. behandeld wordt. Immers hoe sneller u behandeld wordt hoe sneller u hersteld bent. Wanneer u zonder verwijsbrief naar de fysiotherapie gaat, dan voert de fysiotherapeut eerst een screening uit. Dit betekent dat de therapeut vaststelt of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts of andere medicus die u wel kan helpen. Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan zal de therapeut, in overleg met u, een behandelplan opstellen en uitvoeren. Fysiotherapie aan huis Bent u fysiek niet in staat om naar ons te komen, dan komen wij naar u toe. Wij komen met fysiotherapie aan huis in Amsterdam Oost, Amsterdam Watergraafsmeer, in Zwanenburg en in Halfweg. In overleg zijn mogelijk andere buurten ook bereikbaar voor ons. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën, geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie. Om een afspraak te maken voor fysiotherapie heeft u geen verwijsbrief nodig, het mag natuurlijk wel. U kunt direct een afspraak maken en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk

6 Manuele therapie Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de ruggenwervels. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk probleem een oplossing op maat voorstellen. Specifieke technieken Door het maken van specifieke bewegingen wordt geprobeerd een gewricht of bepaalde spier(groep) soepel te maken of een grotere bewegingsuitslag te krijgen. De patiënt kan de beweging zelf uitvoeren en/of de beweging wordt door fysiotherapeut begeleid. Naast het beweeglijker maken van gewrichten en spieren heeft de fysiotherapeut ook een breed scala aan technieken die de pijn verminderen. Oefeningen Een belangrijk aspect van de behandeling is het versterken van spiergroepen die gerelateerd zijn aan de klacht. De fysiotherapeut biedt hiervoor specifieke oefeningen aan. Deze oefeningen hebben ook tot doel de beweeglijkheid van gewrichten, de coördinatie en de algemene conditie te verbeteren. Bij Evolution Fysiotherapie werken wij met een actieve behandelmethode om patiënten sneller te laten herstellen. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat patiënten die actief blijven tijdens klachten sneller en beter herstellen dan patiënten die alleen rust houden. Wij leggen daarbij de nadruk op het aspect bewegen. Medical Taping Medical Taping is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale elastische tape.

7 De tape ondersteunt de spieren en gewrichten zonder ze te beperken. De elastische tape zorgt ervoor dat de huid wordt opgetild. Daardoor wordt de ruimte tussen de tweede huidlaag met daarin de lymfe en haarvaatjes groter. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en extra bouwstoffen worden toegevoegd. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de pijnsensoren die onder de huid liggen minder, waardoor de pijn afneemt. Door de continu stimulerende werking op het genezingsproces zorgt de tapemethode voor een sneller herstel. De tape blijft gemiddeld 3-4 dagen zitten en geeft daardoor een langdurig effect. De tape kan ook gebruikt worden om de spierregulatie te verbeteren. Een verbeterde spierregulatie betekent dat de tape helpt om de spieren beter te activeren tijdens het bewegen. De tape wordt daarom veel bij sporters gebruikt. Let maar een op bij voetbal of atletiekwedstrijden. Echografie Een echo of echografie is bij de meeste mensen bekend door het zichtbaar maken van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Maar ook voor de fysiotherapeut is deze techniek een prima hulpmiddel. Echografie kan namelijk heel goed worden gebruikt om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Daarnaast is een echo nuttig om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. Voor wie is het? Echografie kan bij iedereen worden toegepast. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe uw weefsel er onder de huid aan toe is en wordt een gerichte training en/of behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat uw behandeling een stuk effectiever en sneller kan verlopen dan zonder de aanvullende informatie van een echo.het resultaat is dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent. Tijdens een eerste gesprek beoordelen wij of uw klachten ook daadwerkelijk met echografie in kaart kunnen worden gebracht en of er een indicatie is voor het maken van een echo. Het is namelijk niet in elk geval noodzakelijk of van toegevoegde waarde. Hoe werkt het? Echografie werkt door middel van het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Het echo apparaat leest deze geluidsgolven en brengt daarmee de structuren van het lichaam in kaart. Het is een medisch onderzoek dat veel informatie kan opleveren over uw klacht en waarmee in veel gevallen een diagnose gesteld kan worden. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen. Een echografie is ongevaarlijk en kan geen schade veroorzaken aan het lichaam. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exact in beeld te brengen en een betrouwbare diagnose te stellen. Doordat de echo veel informatie over de klacht geeft kan de behandeling optimaal worden afgesteld op de situatie van de patiënt.

8 Wat kost het? De kosten voor het maken van een echo bedragen eenmalig 50,00. Wij plannen 45 minuten voor het onderzoek in waarna wij aansluitend de echo beelden met u bespreken. Wij bespreken met u wat er precies te zien is op de echo beelden en geven advies over de behandeling en omgang met de klacht. De echo beelden worden opgeslagen en er wordt een verslag gemaakt van de conclusie. Dit verslag met de daarbij horende beelden krijgt u naar uw gestuurd. Dry Needling Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Het gaat hier om triggerpoints in spieren, die in de volksmond ook wel knopen worden genoemd. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden. Deze naalden worden gebruikt om ontspanning van de spier te verkrijgen. Het triggerpoint in de spier wordt geprikkeld door een dunne naald. In eerste instantie ontstaat een reflexmatige verkramping van de spier waarna de spier zich meestal direct ontspant. Meer ontspanning in de spier betekent dat de doorbloeding kan toenemen en herstel kan optreden. De beweeglijkheid in de aanliggende gewrichten kan verbeteren en de pijn zal verminderen. Dry Needling: niet het zelfde als acupunctuur. Dry Needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Dry Needling gebruikt een zelfde soort naaldje, maar is specifiek gericht op zogenaamde triggerpoints die kort gestimuleerd worden. Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal even aan. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat stijf en/of vermoeid aan, dit is meestal van korte duur 1 a 2 dagen. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden. Wat is een triggerpoint? Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Triggerpoints kunnen ontstaan door een trauma, overbelasting, langdurige afwezigheid van beweging, stress, depressie of standsafwijkingen in het lichaam. Triggerpoints kunnen zich op verschillende manieren uiten bijvoorbeeld als: pijn, stijfheid, krachtsvermindering van spieren en bewegingsbeperkingen in gewrichten. Wat kost Dry Needling? De methode is een onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen in principe ook de kosten voor Dry Needling hieronder. Vakbekwaamheid Dry Needling is een specialistische techniek in de fysiotherapie. Fysiotherapeuten scholen zich in de Dry Needling methode middels een aantal opleidingen. Bij Evolution Fysiotherapie is Nick Schrijvers onze specialist.

9 Health Check Evolution Fysiotherapie biedt u een Health Check aan die inzicht geeft in uw fysieke gezondheid. De Health Check is een uitgebreid onderzoek naar uw gezondheid. U vult een vragenlijst in (ca. 35 vragen) en wordt fysiek getest. De vragenlijst bestaat uit 2 delen. In deel 1 wordt een inventarisatie gemaakt van de mogelijke gezondheidsrisico's. In deel 2 wordt uw activiteitenniveau bepaald. Als er uit de antwoorden blijkt dat u bepaalde klachten heeft, dan kan de fysiotherapeut deze klachten onderzoeken. Heeft u bijvoorbeeld rugklachten dan kan de fysiotherapeut de ernst van de klacht en de mogelijke oorzaak achterhalen. Het is aan te raden om makkelijke kleding te dragen waarin u goed kunt bewegen. Indien u voorafgaand nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Evolution Fysiotherapie. De Health Check geeft een goed en reëel beeld van uw gezondheid. Uw gezondheid is de basis van alles wat u kunt doen in het leven, voor nu en in de toekomst! Uit de antwoorden en resultaten van de Health Check wordt een conclusie getrokken. Deze conclusie geeft een schets uw gezondheid waarin wordt uitgelegd hoe de gezondheid er voor staat en waar mogelijk risico`s liggen die de gezondheid kunnen verminderen. De fysiotherapeut geeft u een advies hoe u de gezondheid verder kunt verbeteren of op niveau houdt. U kunt na de Health Check zelf aan uw zorgdoel werken of, indien gewenst, onder begeleiding. Voor alle duidelijkheid; de Health Check betreft een onderzoek naar fysieke gesteldheid en niet naar evt. ziektes. Bij twijfel over een onderliggende ziekte kan de fysiotherapeut u doorverwijzen naar uw huisarts. De Health Check is gemaakt voor iedereen. Van jong tot oud en voor elk niveau. Het tarief voor de Health Check is 50,00. Dit bedrag is inclusief analyse, testen, conclusie en advies. Meerdere zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar de Health Check. U kunt deze kosten dus mogelijk declareren bij uw zorgverzekeraar. De Health Check wordt uitgevoerd in Fitness Centrum Zwanenburg.Voor de fysieke testen gebruik wij de fitnessapparatuur van het Fitness Centrum. In de praktijk van Evolution Fysiotherapie zullen wij u allereerst precies uitleggen wat de Health Check inhoud en hoe de fysieke testen gedaan worden. De ingevulde vragenlijst wordt besproken en nader toegelicht.

10 TRAININGEN Evolution Fysiotherapie biedt u een aantal trainingsmogelijkheden. De trainingen zijn bedoeld voor een specifieke doelgroep en als u tot deze doelgroep behoort helpen wij u om uw doel te bereiken. Deze doelen kunnen verschillend zijn en de specifieke trainingen zijn een middel om dit doel voor u bereikbaar te maken. Sportspecifieke training Evolution Fysiotherapie staat voor vooruitgang. Niet alleen op het gebied van fysiotherapie maar ook op sportgebied willen wij zorgen dat u beter presteert! Tegenwoordig is sportspecifieke krachttraining niet meer weg te denken uit de (top)sport. Belangrijk hierbij is dat de krachttraining uw sportprestaties niet nadelig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om dit samen met een professional te doen, die uw lichaam begrijpt! Deze trainingen worden aan elk niveau aangepast zodat elke sporter mee kan doen. Soepelheid, wendbaarheid, kracht, explosiviteit en snelheid zijn allemaal aspecten die u nodig heeft bij het verbeteren van uw sportprestaties! Bijvoorbeeld met een core-stability training waarbij je kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit van de buik en rugspieren vergroot. Hiermee bent u in staat meer kracht uit te oefenen tijdens het sporten en doordat de rug stabieler is neemt de kans op rugklachten af! Maar dat is nog niet alles, het is wetenschappelijk bewezen dat de kans op knieblessures met een sterke core ook kleiner is!

11 Diabetes Heeft u diabetes? Gaat het traplopen moeizaam, wordt lange stukken wandelen moeilijk, voelt u zich minder fit of heeft u last van overgewicht? Dit zijn allemaal redenen om mee te doen aan Baas over eigen Suiker! Het programma is samengesteld in samenwerking met verschillende huisartsen in Amsterdam Oost en met diëtistenpraktijk Renate de Schaap. Diabetes is op dit moment de meest voorkomende aandoening in Nederland. Er zijn naar schatting mensen met diabetes en er zijn meer dan mensen die niet weten dat ze diabetes hebben! Baas over eigen Suiker helpt de conditie, fitheid en gezondheid te verbeteren en kan helpen bij het verminderen van het medicijn-gebruik. Het programma is bedoeld voor alle mensen met diabetes type 2 of zij die een verhoogd risico hebben op diabetes. De deelnemers kunnen hun conditie verbeteren en krijgen voedingsadviezen die hen leren beter om te gaan met hun bloedsuiker. Het programma is voor zowel vrouwen als mannen geschikt. Het is een leuke en gezellige vorm van bewegen in het zwembad! De cursus bestaat uit hydro-therapie (bewegen in het water) en het verkrijgen van kennis over uw voeding en eetgewoonte. De combinatie van gezonde voeding en bewegen is zeer effectief gebleken voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes en voor de risicogroep. Er wordt op de 1e dag begonnen met een uitleg van het programma. Na de uitleg worden er een paar testjes uitgevoerd om te kijken hoe uw conditie nu is, de kracht in de buikspieren, het gewicht, lichaamsomtrek en het vet percentage. Voor de eerste keer hoeft u nog niets speciaals mee te nemen. Er word nog niet getraind de eerste dag. Het is wel handig om bij de testen wat gemakkelijke kleding aan te trekken die soepel beweegt. Verwijzing van de huisarts vereist. Voor het programma is een verwijzing van de huisarts nodig. Deze verwijzing is nodig voor de diëtiste om deze behandelingen vergoed te krijgen. De prijs van het programma bedraagt 25 euro per maand. Het bedrag dient op de eerste bijeenkomst contant voldaan te worden. Nadat u de verwijzing heeft gekregen van de huisarts kunt u zich inschrijven. Een inschrijfformulier vindt u achter in deze brochure. Of schrijf u in via de website Wanneer: Vanaf 29 oktober elke Dinsdag 8:30-9:30 Donderdag 8:30-9:30 Waar: Sportfondsenbad Oost Land van Cocagneplein NB Amsterdam

12 Golden Sports Golden Sports is een programma voor 65+ om op een verantwoorde manier lekker in de buitenlucht te bewegen. Denk maar aan hockey, mini-tennis, oefeningen met elastieken, buiten fitness en andere spelen of sporten. De trainingen worden aangepast aan elk niveau en aan ieder persoon. We starten met een gezamenlijke warming-up. In deze warming-up maken we de spieren los en werken we aan de Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken en elkaar beter te leren kennen. Visie Dit vinden wij belangrijk: - Deskundige begeleiding; - Sport op maat (aanpassen van het speelveld, de spelregels en de materialen); - Sporten in de buitenlucht in de buurt; - Iedereen mag meedoen; - Keuzemogelijkheden: conditietraining, voetbal, easy tennis, hockey, buiten fitness, pilates, looptraining en balspelen; - Per keer betalen, geen verplichtingen; - De mogelijkheid om na afloop samen koffie te drinken. Voor wie is Golden Sports? Voor senioren (65+) die belang hechten aan een goede conditie en gezondheid. conditie. Daarna verdelen we de groep op in drie kleine groepen. Iedere groep doet drie verschillende activiteiten gedurende 15 minuten. De activiteiten kunnen per keer verschillen, enkele voorbeelden zijn: - Outdoor-fitness - Spelvorm (hockey, handbal, easy tennis of balspel) - Balans- en coördinatie (loopoefeningen, oefeningen voor de rompstabiliteit en evenwichtsoefeningen). We sluiten af met een gezamenlijke cooling-down. De training wordt begeleid door een fysiotherapeut, twee stagiaires en een vrijwilliger zodat u goed begeleid wordt bij het bewegen. We gebruiken aangepaste spelmaterialen zoals plastic hockeysticks, zachte ballen en rackets met grote bladen zodat met elk niveau gesport kan worden. Iedere dinsdag van tot uur. We verzamelen bij Duofit op de Radioweg 64. En elke donderdag van 10:30 tot 11:30 uur. Maar dan verzamelen we op Onderlangs bij het Cruyffveld Betondorp. Kosten: Eerste keer 1 daarna 4 per keer, Stadspas 2,50 Kleding: Makkelijk zittende kleding met sportschoenen en iets warms voor na afloop. Bij regen: Als het regent trainen we binnen bij Duosport Aanmelden: Mail naar oost@goldensports.nl of bel

13 Bedrijfsfitness In samenwerking met Fitnesscentrum Zwanenburg biedt Evolution Fysiotherapie speciaal voor bedrijven een preventief programma aan met het doel fysieke klachten van uw medewerkers te voorkomen en hun fitheid te vergroten. individuele training afwijkt van die van een collega. Wij maken samen met de deelnemer een passend fitnessprogramma. Daarmee dringt u het ziekteverzuim in uw bedrijf terug. Het programma is leuk, nuttig en geschikt voor elk niveau. Jong, oud, man of vrouw iedereen is welkom. Het begint met een door de fysiotherapeut begeleide groepstraining om kennis te maken met preventief fitnessen. Er wordt uitgelegd welke oefeningen men dient te doen om de meest voorkomende klachten te voorkomen. De oefeningen worden voorgedaan en er wordt uitgelegd waar men op dient te letten voor een correcte uitvoering en hoe het gewenste effect bereikt kan worden. Men krijgt tips en trucs over de frequentie en intensiteit waarmee getraind dient te worden. Acht weken lang traint men 2 keer per week. Na het programma met de fysiotherapeut dient er zelf of onder begeleiding van een fitnessinstructeur verder getraind te worden. Na 12 weken wordt een afspraak met de fitnessinstructeur gemaakt voor een nieuw en aangepast trainingschema. Uw medewerker is nu tenslotte vooruitgegaan in niveau. Voorafgaand aan het programma wordt een intake afgenomen en mogelijke lichamelijke klachten onderzocht en behandeld. In de intake wordt het niveau van de deelnemer gemeten. Het niveau hangt af van de sportervaring, gewicht, BMI, vetpercentage en uithoudingsvermogen. In de intake zal besproken worden hoe het programma eruit ziet en worden de algemene doelen besproken. Elke deelnemer kan naast de algemene doelen ook een persoonlijk doel inbrengen. Het persoonlijke doel zal in het trainingsschema opgenomen worden en wordt uitgelegd hoe men dit doel kan bereiken. Het kan dus zijn dat de

14 Seniorenfitness Mensen zijn nooit te oud om te bewegen! Zolang u zich goed voelt kunt u blijven bewegen. Een actieve levensstijl helpt u om fit te blijven, positief in het leven te staan en zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk alles kunt blijven doen in het dagelijkse leven. Wanneer men ouder wordt kunnen er een aantal veranderingen in het lichaam plaatsvinden, zoals verminderde spierkracht en zuurstofopname door verminderde werking van hart, longen en vatenstelsel. De lenigheid en het balansgevoel nemen af. Ook heeft men een groter risico op botontkalking. Door te fitnessen of andere vormen van sport te doen kunnen deze veranderingen worden beperkt De sleutel in het ouder worden is immers te blijven bewegen. Wanneer het lichaam niet meer gebruikt wordt zwakt men af. Oudere mensen moeten echter wel opletten met fitnessen en/of andere sporten. Het (beginnen met) sporten op latere leeftijd brengt naast een heel hoop positieve effecten ook een aantal risico`s met zich mee. Daarom bieden wij medische senioren fitness. U wordt begeleid door een fysiotherapeut die u verteld en leert wat u wel en niet kunt doen. Op deze manier worden de risico`s beperkt en leert u bewust trainen. Voorafgaand aan het programma wordt een intake gedaan. U wordt onderzocht of u geschikt bent voor het programma. Lichamelijke klachten kunnen onderzocht worden en uw conditie niveau wordt getest. Bij de intake wordt alle informatie verstrekt die u moet weten voor het programma. Er is ruimte in dit gesprek voor uw persoonlijke doelen en vragen. Voordelen van seniorenfitness Het proces van ouder worden wordt vertraagd; Sterkere spieren, botten, pezen en gewrichten; Minder last van stijfheid; Een gezonder hart en vaatstelsel; Verlaagt de bloeddruk en rusthartslag; Verbeterde longcapaciteit; Verhoogt de weerstand tegen ziekte; Regulering van de bloedsuikerspiegel; Gewichtsbeheersing; Verbetering van de kwaliteit van leven. Wanneer fitness niet meer geschikt is krijgt u een advies wat u nog wel kunt doen. Er zijn nog vele activiteiten om vitaal te blijven en/of te worden. Fietsen, wandelen en zwemmen zijn goede alternatieven om toch te kunnen bewegen. Medische senioren fitness kan op twee manieren: 1. In een medisch fitnessprogramma van 12 weken, 2 keer per week in groepsverband. 2. Individuele begeleiding van 8 weken, 2 keer per week U kunt zich inschrijven via het contactformulier op de website of telefonisch via nummer

15 Medische hardlooptraining Evolution Fysiotherapie bied u een medische hardlooptraining aan. Deze hardlooptraining is bedoeld voor mensen die nog nooit of lang geleden hebben hard gelopen en nu weer op een verantwoorde manier, onder begeleiding willen starten met hardlopen. Ook als u klachten heeft die tijdens het hardlopen ontstaan zijn zullen wij u daarbij helpen. Denk daarbij aan klachten aan de knie of scheenbenen, dit zijn klachten die vaak voorkomen en goed te verhelpen zijn! Wij van Evolution Fysiotherapie bieden u een intake, trainingsschema, advies over schoeisel en looptechnieken en hulp bij eventuele blessures. En natuurlijk doen wij de training zelf ook mee om u tijdens het trainen goed te motiveren en te begeleiden. De trainingen zullen bestaan uit een warming-up, looptraining, specifieke training voor belangrijke spiergroepen en een cooling-down. De trainingen zijn opbouwend qua intensiteit. Aan het einde van het traject zijn de deelnemers zelf in staat hun training verder op te bouwen. De deelnemers leren waar zij tijdens het hardlopen op moeten letten. Voor iedereen is er een intake gesprek waarbij het trainingsniveau wordt vastgesteld. Bij de intake worden persoonlijke doelstellingen gemaakt, zodat de trainingen gericht zijn op wat de deelnemer wilt bereiken. Bij de intake wordt er gekeken naar eventuele klachten en zo nodig worden deze klachten behandeld. Medische bootcamp Bootcamp training is een populaire sport geworden en wordt dan ook veel uitgevoerd in Nederland. Wij hebben een medische bootcamp training opgericht voor mensen die niet mee kunnen doen door lichamelijke klachten. Wij helpen deze mensen van hun klachten af te komen en op niveau te komen voor een doorstroom naar een bootcamp groep. Ook is dit programma geschikt voor mensen die geen lichamelijke klachten hebben maar het niveau van een normale bootcamp niet aankunnen. Door middel van de medische bootcamp training helpen wij u naar een niveau zodat u een normale bootcamp training kunt volgen zonder lichamelijke klachten.indien u lichamelijke klachten heeft zorgen wij er eerst voor dat deze klachten behandeld worden. Wanneer er geen lichamelijke klachten meer zijn kan er gestart worden met de training. Met de medische bootcamp training beginnen wij op een verantwoord niveau met trainen. Wij leren u de juiste trainingsopbouw en de juiste technieken van het uitvoeren van de oefeningen. Tijdens het trainen leren wij waar u op moet letten met het trainen om klachten te voorkomen. Op deze manier kunt u gemiddeld in 3 maanden op niveau zijn om zelf verder te trainen en aan te sluiten bij een normale bootcamp training. De kosten voor het programma zijn 150 euro per maand. Daarvoor krijgt u 2 keer per week een uur begeleiding van een fysiotherapeut en toegang tot de sportschool. Een losse training kost 20 euro per keer. Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan contact met ons op via de website of met Wesley Douma tel De cursussen worden alleen gegeven bij voldoende belangstelling. IInformatie over de kosten en het minimaal aantal deelnemers? Neem contact op met Wesley Douma, of Nick Schrijvers,

16 Zwanger-Fit Bent u zwanger of net bevallen? Dan is het zwanger-fit programma van Evolution Fysiotherapie iets voor u! Als u het beste wilt voor u en uw kind, dan is het voor u belangrijk om op een verantwoorde manier aan lichaamsbeweging te doen. Tijdens maar ook na de zwangerschap! De belastbaarheid van de bekkenbodem en de andere spieren rondom het bekken neemt in de zwangerschap af en juist het bewust aanspannen van deze spieren zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk fit blijft. Dat geeft meer kracht tijdens de bevallen en ook na de bevalling krijgt u eerder de controle over de bekkenbodem terug. Naast verantwoorde fitness, grondoefeningen en houdingstraining, krijgt u ook ontspanningsoefeningen aangeleerd met verschillende tips and tricks. Het zwanger-fit programma helpt u uw fysieke en mentale conditie te verbeteren, zodat u zo actief mogelijk blijft. Na de bevalling wordt de conditie weer opgebouwd aangepast aan uw belastbaarheid.om het programma juist op u af te stemmen zal de fysiotherapeut eerst een intake afnemen, waarin het programma wordt uitgelegd en er onderzoek gedaan wordt naar uw gezondheid en eventuele klachten. U kunt deelnemen aan het programma vanaf week 1 van de zwangerschap tot aan maand 7. En vanaf de 4de week na de bevalling tot 4 maanden later. Het zwanger-fit programma wordt gegeven op woensdag en vrijdag in Fitnesscentrum Zwanenburg. Woensdag en vrijdag van 11:00-12:00 De kosten zijn 6,- per keer of een 10-rittenkaart voor 50 Het programma wordt in samenwerking met Kindercentrum Zwanenburg gegeven. Kijk ook eens op hun website: U kunt zich opgeven via de website, per mail of telefonisch.

17 Rollatorloop Heeft u een rollator en wilt u meer bewegen en fit zijn? Dan is de rollatorloop echt iets voor u! Vorig jaar tijdens de vierde rollatorloop van Amsterdam wisten meer dan 150 deelnemers de finish te bereiken. Hoort u daar dit jaar ook bij? Wat en voor wie is de Rollatorloop? zorgen voor de aanmelding voor de rollatorloop; én zorgen er samen met u voor dat u een zo goed mogelijke score behaalt of de loop helemaal uitloopt! Zodra de datum voor dit jaar bekend is publiceren wij dat op onze website De Rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator. De bedoeling van de rollator loop is om de mensen met een rollator weer in beweging te krijgen en in groepsverband te bewegen. Wij willen mensen laten zien dat ondanks het lopen met een rollator, bewegen nog steeds leuk is en het u gezondheidsvoordelen oplevert. Er wordt getraind met als einddoel een wedstrijd in het Olympisch stadium. Uw rollator is het startbewijs. De kortste afstand waar wij voor trainen is 400 meter maar er zijn ook langere afstanden mogelijk, de 1000 of de 2500 meter. De laatste afstanden worden via een route buiten het stadion uitgezet. Samen beslissen wij welke afstand u kan behalen. Als een echte atleet wordt u verwelkomd en aangemoedigd in het stadion op weg naar de finish; misschien wel door de Marathonpoort van het Olympisch Stadion! Doet u dit jaar ook mee? Bij Evolution Fysiotherapie kunnen wij u met het voorbereiden op de rollatorloop helpen. We gaan: samen 2 x per week wandelen/oefenen; u adviseren u over uw schoeisel; u controleren uw houding en looppatroon; uw rollator optimaal instellen; ervoor zorgen dat u veilig bent en veilig kunt lopen; samen met u een gezellig uurtje van maken; zorgen dat u fitter wordt;

18 VERZEKERING Evolution Fysiotherapie is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor de screening, het onderzoek en de behandeling dient u een aanvullende ziektekostenverzekering te hebben. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de polisvoorwaarden, die per verzekeringspakket erg kunnen verschillen. Informeer bij uw hoe veel behandelingen u vergoed krijgt. Vaak kunt u op de website van uw verzekeraar de benodigde informatie vinden. Klik hiernaast voor een handige website die een overzicht geeft van de meeste zorgverzekeraars en de vergoedingen per pakket. Chronische aandoening Heeft u een chronische aandoening en is deze in de lijst Borst opgenomen dan wordt de fysiotherapie uit de basis verzekering betaald. Om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de basis verzekering is een constructie bedacht die elk jaar wordt aangepast door de overheid. In 2015 gelden de volgende regels voor een vergoeding vanuit de basis verzekering: U dient een verwijzing van de huisarts te hebben met daarop aangegeven dat u een chronische aandoening heeft die in de lijst Borst staat. Staat de aandoening in deze lijst dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Na deze 20 behandelingen staat in de lijst Borst aangegeven hoelang u recht heeft op onbeperkte vergoeding uit de basis verzekering. Bent u aanvullend verzekerd dan kunt u de behandelingen uit de aanvullende verzekering aftrekken van deze 20 behandelingen. U hoeft dan alleen nog de overige behandelingen te betalen. Een voorbeeld: Meneer Jansen heeft een nieuwe heup en wilt weten of hij onder de basisregeling valt. Meneer Jansen bekijkt de lijst Borst. Hij kan in deze lijst aflezen dat een "Total Hip" onder deze lijst valt en 12 maanden wordt vergoed vanuit de basis verzekering. Vanaf de 21ste behandeling gaat deze regeling in en hij moet dus 20 behandelingen zelf betalen. Meneer Jansen heeft echter een aanvullende verzekering. Hij heeft met deze aanvullende verzekering recht op 12 behandelingen per jaar. Hij heeft dit jaar nog geen behandelingen gebruikt en kan deze dus aftrekken van de 20 behandelingen die hij zelf zou moeten betalen. Meneer Jansen moet 8 behandelingen zelf betalen en heeft daarna recht op onbeperkte vergoeding fysiotherapie voor een jaar lang. Het is een ingewikkeld systeem en wij krijgen er veel vragen over. Is het aan de hand van deze uitleg nog niet duidelijk dan kunt u contact met ons opnemen. Bent u niet of onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie dan moet u de therapie zelf betalen. Bekijk de actuele tarieven op onze website

19

20 2015 Evolution Fysiotherapie. Alle rechten voorbehouden

Dry Needling. Informatie voor patiënten

Dry Needling. Informatie voor patiënten Dry Needling Informatie voor patiënten Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Uitgave: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, Amersfoort Met de fysiotherapeut

Nadere informatie

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen? Bewe Soe ge pele n r m be et wegen heu me p t - re e u n knieartrose Verzekering

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen? Bewe Soe ge pele n r m be et wegen heu me p t - re e u n knieartrose Verzekering Soepeler Bewegen bewegen met met heup- reuma en knieartrose Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen Wat is artrose? Artrose is een aandoening van

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

Manuele therapie bij heupklachten

Manuele therapie bij heupklachten Manuele therapie bij heupklachten Informatie voor cliënten Manuele therapie bij heupklachten Pijn in de lies of opstartproblemen na een tijdje zitten. U kunt in uw dagelijks leven behoorlijk last hebben

Nadere informatie

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen

Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Fysiotherapie en Ergotherapie bij Parkinsonismen Suzanne Ross Woerden, 4 oktober 2014 Agenda Even voorstellen Parkinson netwerk Wat is Fysiotherapie? Wat is Ergotherapie? Parkinsonismen Procedure en verzekering

Nadere informatie

ENERGIEK. Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen

ENERGIEK. Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen ENERGIEK Bewegingsprogramma bij chronische neurologische aandoeningen Achtergrond Bewegen is goed, voor iedereen! Dat is wat u vaak hoort en ziet in de media. En het is waar, bewegen houdt ons fit en

Nadere informatie

Fysiotherapie. Manuele Therapie. Echografie. Dry Needling. Medische Fitness. Almkerk

Fysiotherapie. Manuele Therapie. Echografie. Dry Needling. Medische Fitness. Almkerk Fysiotherapie Almkerk Manuele Therapie Echografie Dry Needling Medische Fitness Manuele Therapie Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds

Nadere informatie

Artrose Bewegen bij heup- en knieartrose

Artrose Bewegen bij heup- en knieartrose Artrose Bewegen bij heup- en knieartrose Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen Speciaal voor mensen met artrose is in diverse fysiotherapiepraktijken

Nadere informatie

Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling

Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling Deze folder geeft je informatie over het natuurlijke herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling en geeft je tips hoe

Nadere informatie

Sport gezond. www.physiomotion.nl

Sport gezond. www.physiomotion.nl Sport gezond www.physiomotion.nl Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom

Nadere informatie

Fysiotherapie. Patiënteninformatie. Dry needling. Door de bekkenfysiotherapeut. Slingeland Ziekenhuis

Fysiotherapie. Patiënteninformatie. Dry needling. Door de bekkenfysiotherapeut. Slingeland Ziekenhuis Fysiotherapie Dry needling i Patiënteninformatie Door de bekkenfysiotherapeut Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw bekkenfysiotherapeut heeft u voorgesteld om uw myofasciale triggerpoints (spierverhardingen)

Nadere informatie

KIES VOOR FYSIOTRAINING!

KIES VOOR FYSIOTRAINING! VOLG EEN GRATIS PROEFLES! VEILIG EN VERANTWOORD BEWEGEN? KIES VOOR FYSIOTRAINING! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid en welbevinden. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen

Nadere informatie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie Podotherapie Alles wat u wilt weten over Podotherapie Meike de Vries (15) Ik had veel last van mijn linkervoet. Tijdens het volleyballen werd dit altijd erger. Na een tijd werd mijn linkervoet aan de binnenzijde

Nadere informatie

Fysiotherapie De Dommel

Fysiotherapie De Dommel Fysiotherapie De Dommel FysioDeDommel_Brochure.indd 1 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 2 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 3 23-02-2010 15:02:09 4. FysioDeDommel_Brochure.indd

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie?

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie? Manueel therapie Fysio De Kolk Sociaal Medisch Centrum De Kolk E.G.M. Bos en R.H.F. Eggink Zuideinde 80 1511 GH Oostzaan Telefoon: 075-684 5573 E-mail: info@fysiodekolk.nl Manueel therapie Wat is Manueel

Nadere informatie

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720 Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een consult of behandeling? Bel ons op één van onze locaties, stuur ons een email of meld u aan via onze website: www.fysiotherapiedehoek.nl. Bezoekadressen:

Nadere informatie

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd

wie zijn wij Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd 1 Resultaatgericht voorspelbaar betrouwbaar innovatief doelmatig gepassioneerd wie zijn wij? is de nieuwe naam van een van de grootste fysiotherapiepraktijken in de regio Venlo. Al sinds 1974 lopen wij

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES CROSS FIT BLESSURES U heeft een Crossfitblessure opgelopen, wat nu? De folder die voor u ligt is bedoeld om u informatie te verschaffen over de aanpak

Nadere informatie

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen?

Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u weet niet hoe u dit op een verantwoorde wijze kunt doen? MEDISCHE

Nadere informatie

FIA: Fibromyalgie In Actie

FIA: Fibromyalgie In Actie FIA: Fibromyalgie In Actie Groepsbehandeling fibromyalgie Sterk in beweging Inhoud Inleiding 3 Fibromyalgie 3 Voor wie is deze behandeling? 3 Wat is het doel van het behandelprogramma? 3 Screening 4 Intake

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Fysiotherapie Poliklinische behandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Wat is fysiotherapie Fysiotherapie richt zich op het voorkomen, overgaan of verminderen van klachten aan spieren, pezen,

Nadere informatie

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER

Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER Oncologische revalidatie REVALIDEREN BIJ KANKER ONCOLOGISCHE REVALIDATIE De ziekte kanker kan grote gevolgen hebben. Tijdens en na de behandeling kunt u last krijgen van allerlei klachten. Uw conditie

Nadere informatie

Dry Needling. Fysiotherapie

Dry Needling. Fysiotherapie 00 Dry Needling Fysiotherapie 1 Wat is Dry Needling? Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van (pijn)klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met

Nadere informatie

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Bewegen via het Brein Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Denken, voelen en handelen Verkeerd gebruik van ons lichaam kan leiden tot klachten zoals rug-, nek- en hoofdpijn en hernia. Om deze klachten

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

HANDTHERAPIE.

HANDTHERAPIE. HANDTHERAPIE info@derooyfysio.nl Overzicht van onze diensten Wij staan voor u klaar! Fysiotherapie Manuele therapie McKenzie concept Psychosomatische fysiotherapie Oncologiefysiotherapie Sportfysiotherapie

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Dit wordt vaak erger tijdens de behandelperiode. Ook na de behandeling kunt

Nadere informatie

Langdurige gezondheidsklachten?

Langdurige gezondheidsklachten? Langdurige gezondheidsklachten? En wordt u daardoor belemmerd in uw dagelijkse leven? Werk met Winnock Zorg aan duurzaam herstel van functioneren en wees uw klachten de baas Printversie Winnock Zorg 2015

Nadere informatie

De bekkenfysiotherapeut. Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen

De bekkenfysiotherapeut. Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen De bekkenfysiotherapeut Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen Herkent u dit? Gaan de gewone dagelijkse dingen niet zoals ze zouden moeten gaan? U durft niet meer op

Nadere informatie

Trainingsprogramma COPD

Trainingsprogramma COPD Trainingsprogramma COPD Informatie voor patiënten F0947-3064 januari 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070

Nadere informatie

Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk

Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk Geachte heer, mevrouw, Fysiotherapie Van Heeswijk en Van der Valk BaLaDe 119 Waalwijk Telefoon: 0416 337651 e mail: Info@hevafysio.nl De dubbele vergrijzing zorgt ervoor dat het percentage ouderen in Nederland

Nadere informatie

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig SUCCES VAN EEN LES: Veilig en effectief trainen onder begeleiding Samen trainen, wat motiverend werkt Een goede, positieve en enthousiaste coach Gevarieerde en gepaste muziek die zorgt voor motivatie en

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Fysio- en oefentherapie van Evean

Fysio- en oefentherapie van Evean Fysiotherapie Fysio- en oefentherapie van Evean Werken aan beweging en conditie Evean. Midden in het leven. Fysio- en oefentherapie afgestemd op uw situatie Is bewegen niet meer vanzelfsprekend voor u?

Nadere informatie

Sportief bewegen met fibromyalgie. Fibromyalgie

Sportief bewegen met fibromyalgie. Fibromyalgie Sportief bewegen met fibromyalgie Fibromyalgie Sportief bewegen met fibromyalgie...................................... Bewegen: goed en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de

Nadere informatie

Minder last van uw rug

Minder last van uw rug Minder last van uw rug Hoe kunt u pijn onderin uw rug verminderen en nieuwe klachten voorkomen Rugklachten zelf onder controle Pijn in uw rug is lastig en vervelend. Om vele redenen. Uw humeur kan eronder

Nadere informatie

Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal

Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal z 1 Als u een hernia-operatie

Nadere informatie

Patello-Femoraal Pijn Syndroom. Pijn rondom de knieschijf door verkeerde sporing

Patello-Femoraal Pijn Syndroom. Pijn rondom de knieschijf door verkeerde sporing Patello-Femoraal Pijn Syndroom Pijn rondom de knieschijf door verkeerde sporing Evt. Inhoudsopgave Inleiding De functie van de knieschijf De oorzaak van het Patello-Femoraal Pijn Syndroom. Het klachtenbeeld.

Nadere informatie

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling

Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling FYSIOTHERAPIE Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling BEHANDELING Fysieke training tijdens en/of na kankerbehandeling Als u te maken krijgt met kanker is dit zeer ingrijpend. Tijdens en na

Nadere informatie

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen Bewegen Bewegen Inhoud Bewegen, november 2012 3 Inleiding 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen 7 Hoe kunt u bewegen? 7 Oefenen 8 Licht intensief bewegen 8 Matig

Nadere informatie

Uw bekken beter belast bij zwangerschap

Uw bekken beter belast bij zwangerschap Uw bekken beter belast bij zwangerschap Tijdens de zwangerschap en na de bevalling is uw bekken minder stabiel dan u gewend bent. Samen met de bekkenfysiotherapeut vindt u manieren om uw kracht weer terug

Nadere informatie

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis

Sportief bewegen met reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis Reumatoïde artritis Sportief bewegen met reumatoïde artritis...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een

Nadere informatie

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt!

Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Cliënten informatie Aanpak chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Mentaal & fysiek Het Rughuis helpt! Ernstige chronische rug-, bekken- en/of nekklachten Heeft u ernstige chronische rug-, bekken- en/of

Nadere informatie

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie Medische Trainings Therapie (MTT) is een vorm van training, waarbij u met specifieke oefeningen en/of oefenapparatuur op een verantwoorde wijze werkt

Nadere informatie

FOLDER CHEMOTHERAPIE EN BEWEGEN. Door de Discipline Groep Paramedisch SKION 23 februari 2012

FOLDER CHEMOTHERAPIE EN BEWEGEN. Door de Discipline Groep Paramedisch SKION 23 februari 2012 FOLDER CHEMOTHERAPIE EN BEWEGEN Door de Discipline Groep Paramedisch SKION 23 februari 2012 CHEMOTHERAPIE EN BEWEGEN Deze folder is geschreven om u te informeren over het effect van de behandeling voor

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Lid VvOCM. Praktijk voor oefentherapie Cesar. Putten Garderen Voorthuizen

Lid VvOCM. Praktijk voor oefentherapie Cesar. Putten Garderen Voorthuizen Lid VvOCM Praktijk voor oefentherapie Cesar Putten Garderen Voorthuizen Introductie Dit is de informatiefolder van de praktijk voor oefentherapie Cesar in Putten en Garderen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Succesvol herstel van langdurige klachten

Succesvol herstel van langdurige klachten Cliënten Succesvol herstel van langdurige klachten Behandelcentrum voor bewegen en functioneren Samen resultaten boeken met eigen verantwoordelijkheid De sleutel tot succesvol herstel Als u door lichamelijke

Nadere informatie

Fysio Fitness & FysioSport

Fysio Fitness & FysioSport Fysio Fitness & FysioSport Vosholplein 11 2461 AA Ter Aar 0172-609797 Zijde 29C 2771 EJ Boskoop 0172-212147 www.fysiotopfit.nl info@fysiotopfit.nl Fysio Topfit maakt onderdeel uit van de Praktijk voor

Nadere informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie

Kalkdijk. fysio en manuele therapie. algemene informatie Kalkdijk fysio en manuele therapie algemene informatie Welkom bij Kalkdijk Fysio en Manuele Therapie U kunt bij ons terecht voor fysiotherapeutische en manueel therapeutische behandelingen en andere gespecialiseerde

Nadere informatie

Gratis open inloopspreekuur

Gratis open inloopspreekuur 1 augustus 2012 In dit nummer Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Praktijk chiropractie Stegeman. Wij houden u met deze nieuwsbrief op de hoogte Sport Tips Inloopspreekuur Blessures voorkomen van belangrijke

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie is één van de vakgroepen van het Advies- en behandelcentrum, dat deel uitmaakt van

Nadere informatie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie FIBROMYALGIE 286 Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen. U leest meer over

Nadere informatie

FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij...

FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij... FYSIO-FLITS! Zomervakantie voorbij... Team Fysio-Fit Borne is weer compleet en vol met nieuwe frisse energie! Na deze welkome onderbreking van de zomervakantie hebben we weer een leuke informatieve Fysio-Flits

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Manuele therapie De Manueel Therapeut Peter Algera Wat is een manueel therapeut? Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd.

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) & Blessure preventie Wie zijn wij? Wij zijn Procare fysiotherapie met praktijkruimtes in Gorinchem, Vuren en Herwijnen. Onze praktijken bieden naast diverse specialisaties

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een potje tennis, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Fysiotherapie bij hartrevalidatie. Beweeg- en ontspanningsprogramma

Fysiotherapie bij hartrevalidatie. Beweeg- en ontspanningsprogramma Fysiotherapie bij hartrevalidatie Beweeg- en ontspanningsprogramma Fysiotherapie bij hartrevalidatie Onlangs heeft u een aandoening aan uw hart gehad, zoals een hartoperatie, een hartinfarct en/of een

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten In goede handen Specialismen Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten Oedeemtherapie > gespecialiseerde

Nadere informatie

GROEPSBEHANDELING FIBROMYALGIE

GROEPSBEHANDELING FIBROMYALGIE GROEPSBEHANDELING FIBROMYALGIE Brochure Groepsbehandeling Fibromyalgie Tijdens uw bezoek aan de reumatoloog is bij u de diagnose fibromyalgie gesteld. Mogelijk komt u in aanmerking voor de groepsbehandeling

Nadere informatie

Blessurepreventie bij joggers

Blessurepreventie bij joggers Blessurepreventie bij joggers Infosessie Jogbegeleiders 4 oktober 2014 Dr. Kris Peeters Joggen : goed voor lichaam en geest Veel voordelen Toch ook nadelen 1 Lichamelijk voordelen -> goed voor hart en

Nadere informatie

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak brengt je snel weer op niveau! Nek- en rugklachten Samen vinden wij de oplossing Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak Het sport- en orthopedisch beweeg- én zorgcentrum in Velsen Wie heeft er

Nadere informatie

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen.

Nadere informatie

Looptraining Wat is looptraining?

Looptraining Wat is looptraining? Looptraining Plus Looptraining Looptraining is de behandeling van eerste keus bij patiënten bij wie de diagnose etalagebenen, ook wel claudicatio intermittens genoemd, is gesteld. Het is mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen

Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen Verder lopen Een klacht over met etalagebenen uw fysiotherapeut Wat kunt u doen als u een klacht heeft over uw fysiotherapeut? Waar kunt u terecht met uw klacht? Hoe kunt u een klacht indienen? Tips om

Nadere informatie

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari 2015 5.3 15 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Met BSM hebben wij de opdracht gekregen om een trainingsschema te maken om jezelf te verbeteren op verschillende

Nadere informatie

Aandacht voor een verstuikte enkel

Aandacht voor een verstuikte enkel Aandacht voor een verstuikte enkel Tips voor snel herstel en het voorkomen van blijvende klachten Wat is een verstuikte enkel precies? Het gebeurt vaak in een onbewaakt moment. Op een drempel of een ongelijke

Nadere informatie

Wat is looptraining?

Wat is looptraining? Looptraining LOOPTRAINING Looptraining is de behandeling van eerste keus bij patiënten bij wie de diagnose etalagebenen, ook wel claudicatio intermittens genoemd, is gesteld. Het is mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Inleiding. Reumatische ziekten

Inleiding. Reumatische ziekten De reumatoloog Inleiding Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen de huisarts met klachten van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen en botten). Vaak is de huisarts in staat de diagnose

Nadere informatie

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie?

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie? Onco-move Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: DE KITESURF ELLEBOOG ELLEBOOG KLACHTEN EN KITESURFEN ELLEBOOGKLACHTEN BIJ KITESURFEN Kitesurfen is een sport waarbij veel blessures voorkomen. Zo komen binnen het kitesurfen

Nadere informatie

Poliklinische longrevalidatie. Maatschap Longziekten IJsselland Ziekenhuis Paramedische Disciplines IJsselland Ziekenhuis

Poliklinische longrevalidatie. Maatschap Longziekten IJsselland Ziekenhuis Paramedische Disciplines IJsselland Ziekenhuis Poliklinische longrevalidatie Maatschap Longziekten IJsselland Ziekenhuis Paramedische Disciplines IJsselland Ziekenhuis Uw behandelend (long)arts heeft met u gesproken over poliklinische longrevalidatie

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

Fysiotherapie bij Oncologie

Fysiotherapie bij Oncologie Fysiotherapie bij Oncologie De therapeuten Ingrid Algera - de Vroom Dagmar Berkelaar Koster Dagmar en Ingrid zijn beiden geregistreerd fysio- en oedeemtherapeut, ingeschreven in het Kwaliteitsregister

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD VOORWOORD In dit e-book leg ik uit wat Guasha Therapie is en wat het voor je kan betekenen. Guasha Therapie is nog onbekend in Nederland. Met het schrijven en delen van dit e- book wil ik laten zien hoe

Nadere informatie

Informatie voor patienten

Informatie voor patienten Dry needling Informatie voor patienten Dry needling van triggerpoints Dry needling van triggerpoints is een techniek die pijnsymptomen kan verminderen. Het is een techniek die triggerpoints behandeld met

Nadere informatie

SI- gewrichtsklachten

SI- gewrichtsklachten SI- gewrichtsklachten De sacro-iliacaalgewrichten (SI-gewrichten), ook wel heiligbeengewrichten genoemd, vormen de verbinding tussen het heiligbeen (sacrum) en het bekken en daarmee tussen de rug en de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 4 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Nieuwe gezichten bij de Dommel! Mijn naam is Pien van Bommel, ik ben 22 jaar oud en kom uit Oirschot. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

Deze folder is bestemd voor:

Deze folder is bestemd voor: Bewegen, hart nodig Deze folder is bestemd voor: - Patiënten die de cardioloog hebben bezocht en waarbij gesproken is over adviezen ten aanzien van bewegen. - Patiënten die hebben deelgenomen aan de poliklinische

Nadere informatie

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen.

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee

Nadere informatie

Myofasciaal pijnsyndroom en triggerpoints

Myofasciaal pijnsyndroom en triggerpoints Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Myofasciaal pijnsyndroom en triggerpoints 1 Myofasciaal pijnsyndroom en triggerpoints Myofasciaal pijnsyndroom Het myofasciale

Nadere informatie

Fysiofitness. Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne

Fysiofitness. Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne Fysiofitness Kernpraktijken Fysiotherapie Weidevenne Fysiofitness: fitter onder deskundige begeleiding Meer bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. Fysiofitness bij Kernpraktijken is een uitstekende

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

Helmond verras app. Beginnen met hardlopen.

Helmond verras app. Beginnen met hardlopen. Helmond verras app Beginnen met hardlopen. Deze informatie helpt je om verantwoord met de sport te starten, zodat je zoveel mogelijk van het hardlopen kunt genieten! Die rode wangen, dat frisse gezicht

Nadere informatie

Kennis- en behandelteam

Kennis- en behandelteam 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Kennis- en behandelteam In goede handen met uw gezondheidsklachten Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij

Nadere informatie

BLESSURE-ABC EN OEFENVORMEN

BLESSURE-ABC EN OEFENVORMEN BLESSURE-ABC EN OEFENVORMEN TJITTE KAMMINGA fysiotherapeut/manueel therapeut docent fysiotherapie HS-Leiden blessurehersteltrainer Haagatletiek auteur: Hardlopen zonder blessures BLESSURE-ABC EN OEFENVORMEN

Nadere informatie