GP3) Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht. Papendrecht, 10 oktober 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GP3) Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht. Papendrecht, 10 oktober 2014."

Transcriptie

1 GP3) BOUWSTOFFENHANDEL MPGPD2Q GPD Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht Papendrecht, 10 oktober Betreft: Rivierendriesprong, Noordhoek 35 Geachte leden van de Raad, Naar aanleiding van de commissievergadering van vorige week, waarin onder andere op verzoek van het PAB gesproken is over het buitenbehandeling stellen van de milieuneutrale aanvraag voor het vergroten van de grondopslag het volgende: Ook op deze avond, zoals in het verleden wel meer aan de orde is geweest, wordt het debat voor een groot deel bepaald door het gemis aan kennis over de vergunde activiteiten en de actuele situatie. Om te beginnen de historie nog even voor het voetlicht: Het terrein is aangekocht in 2004 met een categorie 5 bestemming. Met de herziening van het bestemmingplan in 2008 is deze bestemming teruggebracht tot categorie 3, met een binnenplanse vrijstelling voor puinbreken binnen categorie 4, mits een positieve milieutoets. De activiteiten op het gebied van de op- en overslag van bouwmaterialen zijn sinds medio 2008 op grond van een melding (binnen Barim) vergund. Omdat deze werkzaamheden binnen het activiteitenbesluit vallen is in deze niet de milieuwetgeving, maar de maximale capaciteit van het terrein bepalend. Medio 2010 heeft het bedrijf een vergunning gekregen om de voornoemde activiteiten uit te breiden met de gewenste activiteiten op het gebied van de inzameling van bouw- en sloopafval en de verwerking van puin tot een bouwstof. Voorafgaande hier aan heeft het College in september 2009 het besluit genomen om medewerking te verlenen aan de vrijstellingsprocedure voor de binnenplanse vrijstelling voor de puinbreker Tegen de afgifte van deze vergunning is noch door bedrijven, noch door bewoners bezwaar gemaakt. Eind september 2010 heeft het bedrijf een aanvraag ingediend om de puinbreek activiteiten naar buiten te verplaatsen.

2 BOUWSTOFFENHANDEL Door de Provincie wordt dit gezien als een BBT maatregel (Best Beschikbare Techniek) en beter voor het milieu. Logistiek en met beperking van transport past dit het bedrijf beter. De toegevoegde activiteit inzake de betoncentrale past binnen het bestemmingplan. Op verzoek van het College is de centrale midden op het terrein gepositioneerd en is er medewerking toegezegd om de gewenste hoogte mogelijk te maken. Deze procedure is inmiddels bij de Raad van State geweest en de uitspraak gaf aan, dat er milieutechnisch geen bezwaren zijn, doch dat het ontbreekt aan de bouwvergunning voor de betoncentrale. Op dit moment zijn wij in afwachting van het definitieve besluit van het College inzake de aanvraag van februari Binnen breken op grond van de vigerende vergunning is het bedrijf ondertussen onmogelijk gemaakt vanwege de door het College opgelegde dwangsom in november Die kwam voor ons uit de lucht vallen, omdat er immers sinds medio 2010 binnen werd gebroken, zonder dat dit tot klachten heeft geleid, laat staan tot handhaving. De commissie van Beroep en Bezwaar van de gemeente heeft in het voorjaar geconcludeerd, dat dit dwangsombesluit onvoldoende gemotiveerd is en daardoor onterecht is opgelegd. Begin mei hebben wij de hoeveelheid puin, die er toen lag, na voorafgaande aankondiging aan het College gebroken. Tot klachten heeft dit niet geleid. Net voor de vakantie heeft het College op basis van een vermeende overtreding in maart een dwangsom verbeurd. Op dat moment is er besloten om het puin elders te laten breken. Dat heeft geleid tot veel extra transport en dit komt het milieu beslist niet ten goede. (Puin heen en gebroken puin weer terug) Het bijzondere is, dat er eigenlijk tot medio 2012 niks aan de hand was. Toen werd er echter een bouwvergunning gepubliceerd, voor de kade, trechters, keerwanden en transportbanden, die al door het College in 2006 verleend had moeten worden. Ineens veel bezwaren uit de buurt tegen de vergunning. Zonder communicatie met de bezwaarmakers zijn deze bezwaren doorgestuurd naar de Rechtbank en toen waren de rapen gaar. De omgeving in rep en roer. De Rechtbank heeft die bezwaren overigens verworpen. Er wordt inmiddels onder aanvoering van een paar partijen een hetze tegen het bedrijf gevoerd en daarbij wordt alles uit de kast gehaald. Het bedrijf wordt op websites afgeschilderd als een criminele organisatie, die het niet zo nauw neemt met het milieu. Niets is echter minder waar. Een stofonderzoek wordt er afgedwongen en omdat dat niets opgeleverd, deugt dat onderzoek ineens niet. Opeens wordt er asbest bijgehaald. Er wordt gesuggereerd, dat dit in de vergunning zou staan. Ook dit is niet waar. Voor asbest moet je in Alblasserdam zijn. Opeens wordt er kennelijk dag en nacht puin gebroken en moet er ook ineens puin gebroken worden voor een betoncentrale, die er niet staat. Voor de goede orde:

3 BOUWSTOFFEN HANDEL In de huidige vergunning en ook in de gewenste vergunning wordt er gemiddeld 1 dag per week gebroken en dan alleen overdag. Vrachtwagen bewegingen worden opgevoerd, waar bij men vergeet te vertellen, dat de helft van het verkeer op de dijk van andere bedrijven afkomstig is en het aantal bewegingen van de Rivierendriesprong ruim binnen de vergunde hoeveelheden valt. Ook het afsluiten van de Slobbengorsbrug heeft daartoe bijgedragen. Wij zijn een net bedrijf, dat opereert binnen de gestelde wet- en regelgeving. Het grootste verwijt binnen het Bibob onderzoek is, dat we werken zonder een vergunning en dat wordt vervolgens gehanteerd om de toegezegde vergunning niet te verlenen. Het heeft niets, maar dan ook niets te maken met schadelijk milieuovertredingen of anderszins. Evenals de vorige gemeenteraad willen we ook u uitnodigen om eens een bezoek aan het bedrijf te brengen, zodat u zich eens ter plekke kunt oriënteren. Het kan alle dagen, op ieder moment met uitzondering van de zondag. Wel graag even een bericht vooraf, zodat we tijd voor u vrij kunnen maken. Met vriendelijke groet, Rivierendriesprong, Jean-Paul Thijssen, bedrijfsleider. Bijlage: brief september 2013

4 B O U W S T O F F E N H A N D E L Noordhoek 35 (ind.terrein Noordhoek) 3351 LD PAPENDRECHT tel fax Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht Postbus AA Papendrecht Papendrecht, 6 september Betreft: Uitnodiging werkbezoek Geachte College, Naar aanleiding van de commissievergadering Ruimte van afgelopen woensdag 4 september willen wij graag het volgende onder uw aandacht brengen. Tijdens deze bijeenkomst is er veel aandacht en tijd besteed voor de problematiek rondom de vergunningprocedure en de aard van de werkwijze van de Rivierendriesprong. Naast een inspraak reactie van omwonenden is er ook door onze ver tegenwoordiger een reactie gegeven. Er is inmiddels vanwege de onduidelijkheden rondom de vergunning aanvraag en het niet in alle gevallen juist weergeven van de feiten, veel onrust ontstaan over de wijze, waarop het bedrijf werkt en naar buiten treedt. De Rivierendriesprong wordt neergezet als een bedrijf, dat de regels aan haar laars lapt en maar doet waar zij zelf zin in heeft en dat wordt dan weer gevoed door verkeerd weergegeven feiten. Als voorbeeld noemen we de suggestie, dat wij iets te maken zouden hebben met de aanleg van de ecoz6ne, wat dus volledig ten onrechte is. Wij zijn daar ingeschakeld door de aannemer van dat werk, die de opdracht had om ruim aanvulmateriaal aan te voeren over water. Te goeder tr ouw hebben wij daarbij onze loswal en ter rein voor ter beschikking gesteld, waarbij vervolgens wagens van de aannemer van dat werk het materiaal naar dat werk vervoerde, voor een deel overigens via de acheruitgang. Vervolgens krijgen wij het verwijt, dat wij er een bende van maken! Zo zijn er ondertussen diverse feiten verdraaid naar buiten gebracht en niet weersproken. Tot zover de inleiding.

5 Ondertussen wachten wij in spanning het verdere verloop van de afhandeling van de nieuwe aanvraag af, die wij overigens op uitdrukkelijk verzoek van de OZHZ in september 2012 hebben opgestart, dit omdat de OZHZ de uitstaande Raad van Staat zitting wilde voorkomen. Het in opdracht van de Raad van State uitgebrachte Stab rapport spreekt in deze voor zich. Die aanvraag wijkt in de aard van de werkzaamheden niet af van onze huidige vergunning, behoudens de plaatsing van de betoncentrale. De geluidproductie en de transportbewegingen, die overigens bij de betoncentrale horen vallen binnen de voorwaarden en normen van de huidig vergunning en geven dus geen toename van de belasting op het milieu. De Rivierendriesprong positioneert zich in de markt als onderneming, die voorop loopt op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat wordt ook door onze opdrachtgevers onderkend, zowel private ondernemingen als locale overheden. Binnen dat kader hebben wij onder andere mensen in dienst, die normaal gesproken op de arbeidsmarkt buiten de boor vallen, die echter bij ons een kans krijgen. Een daarvan heeft inmiddels succesvol een chauffeurs opleiding afgerond. Wij recyclen op een verantwoorde wijze afval tot bruikbare producten. Meer dan de helft van ons rijden materieel voldoet aan de laatste normen op het gebied van brandstofgebruik; Euro-5. Nog dit jaar zijn er 3 verouderde, maar nog lang niet afgeschreven wagens vervangen door Euro-5 wagens. De Rivierendriesprong behoort tot de selecte bedrijven, die van de gemeente Rotterdam mogen werken op Maasvlakte 2, omdat het bedrijf voldoen aan de daar gesteld strenge normen op her gebied van reductie van CO2-uitstoot. Kortom: De Rivierendriesprong is gewoon een fatsoenlijk opererende onderneming. Begin dit jaar hebben wij op een zaterdagmorgen bezoek gehad van omwonenden. Zij waren, terecht, zeer enthousiast over het bedrijf. Het verslag van dat bezoek voegen wij hierbij toe. Daarnaast zijn wij hoofdsponsor van de Stichting Vrienden Beeldenpark Drechtoevers en kwam er vandaag toevallig net een bewoner uit de Breitnerstraat om een CD af te geven van een recent gehouden kinderfeest in die straat en mede door de Rivierendriesprong gesponsord. De Rivierendriesprong nodigt u hierbij ook graag uit om eens op een andere wijze kennis te komen maken met het bedrijf. Het bedrijf is alle dagen open van zes uur 's morgens tot aan het eind van de middag. Zaterdagmorgen is ook geen probleem. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, echter zodra u binnen de poort bent, wel graag even in het kantoor. Wij leiden u graag rond. In afwachting van uw komst en uw begrip, verblijven wij. Met vriendelijke groet. Bouwstoffenhandel de Rivierendriesprong Papendrecht

Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek / Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong / Legalisering via de achterdeur

Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek / Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong / Legalisering via de achterdeur Aan de voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht, de heer C.J.M. de Bruin Markt 22 3351 PB Papendrecht Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek /

Nadere informatie

E115J11ij ( 55.

E115J11ij ( 55. Omgevingsdienst Zuid-Holland Z PrAO PAP / A r A Gemeente Papendrecht t.a.v. de heer B. Seelen Postbus 11 3350 AA PAPENDRECHT 11 1 1 0 E115J11ij111111111 ( 55. OPD 31.05.2013 0721 1 _ - -arkgst CNV 31 i'1/44ei

Nadere informatie

Presentatie De Rivierendriesprong door: Wethouder Koppenol Mw. mr. D.S.P. Roelands-Fransen (Pels Rijeken & Droogleever Fortuijn N.V.

Presentatie De Rivierendriesprong door: Wethouder Koppenol Mw. mr. D.S.P. Roelands-Fransen (Pels Rijeken & Droogleever Fortuijn N.V. Gemeente Papendrecht Presentatie De Rivierendriesprong door: Wethouder Koppenol Mw. mr. D.S.P. Roelands-Fransen (Pels Rijeken & Droogleever Fortuijn N.V.) )';pendrecht Opening door wethouder. Voorstellen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017 OMGEVINGSVERGUNNING voor: het wijzigen van een inrichting bedoeld voor het op- en overslaan en bewerken van afvalstoffen van derden en op- en overslaan van gevaarlijke afvalstoffen van meer dan 50 ton.

Nadere informatie

Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong

Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong Presentatie door Ruud Lammers Fractievoorzitter Onafhankelijk Papendrecht Ten behoeve van de Commissie Ruimte op 7 januari 2015 1 Als het om Veiligheid gaat...

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Leemans Milieuconsultants B.V. Aangevraagde activiteiten : Intrekking omgevingsvergunning beperkte milileutoets (OBM)

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. Aangevraagde activiteiten : Milieuneutraal veranderen en bouwen Locatie : Coevorderweg

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Abbott Laboratories B.V. Aangevraagde activiteiten : Verplaatsen weeglokaal inclusief PGS 15 opslagen Locatie : Rieteweg

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Brink Recycling B.V. Aangevraagde activiteiten : Beperken opslag gevaarlijk afval tot maximaal 50 ton Locatie : Haatlandhaven

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor wat

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : WF Recycling Aangevraagde activiteiten : Beperken capaciteit opslag gevaarlijke afvalstoffen Locatie : Bedrijvenweg 47

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 februari RJ/AKo/DSm/FA RA. 1. Geschiedenis

Rapport. Datum: 12 februari RJ/AKo/DSm/FA RA. 1. Geschiedenis 5 Rapport Lid NLingenieurs ISO 9001 gecertificeerd Betreft: Rapportnummer: Toelichting bij de aanvraag namens Bouwstoffenhandel "De Rivierendriesprong Papendrecht B.V." Noordhoek 35 te Papendrecht voor

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste,

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste, Schouwburg Amphion De heer C. Droste Hofstraat 159 7001 JD DOETINCHEM uw brief van: 5 december 2013 datum: 24 april 2014 onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummers: 2013.0774 / 2014.13318/hn

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 28 november 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het milieuneutraal veranderen van de uitbreiding

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken INTERNE POST Gemeente Nieuwkoop R. de Rooy Postbus 1 2460 AA TER AAR zaaknummer behandeld door betreft W-2017-0075 Ernst-Jan Haselhoff Omgevingsvergunning Beste

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Rodepa Holding B.V./De Pauw Recycling B.V./Rodepa Plastics B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijk intrekken omgevingsvergunning

Nadere informatie

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak I (b "b.1yt.."d... Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

B i j l a g e 2 : G e b r u i k e n p l a a t s i n g v a n z e e c o n t a i n e r s

B i j l a g e 2 : G e b r u i k e n p l a a t s i n g v a n z e e c o n t a i n e r s B i j l a g e 2 : G e b r u i k e n p l a a t s i n g v a n z e e c o n t a i n e r s Gebruik en plaatsing van zeecontainers op het bedrijventerrein Nieuwe Dijk. Op het bedrijventerrein worden door verschillende

Nadere informatie

Beoogd resultaat Betere dienstverlening aan de klant door een duidelijke, efficiënte procedure en het voorkomen van regeldruk of vertragingen.

Beoogd resultaat Betere dienstverlening aan de klant door een duidelijke, efficiënte procedure en het voorkomen van regeldruk of vertragingen. Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (voortaan Wabo). Voorgesteld besluit:

Nadere informatie

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV DEFINITIES Artikel 1 deelnemers bewoner belangenorganisatie bestuur commissie

Nadere informatie

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt.

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt. Raadsvoorstel Inleiding:Ons college heeft op 15 december 2006 op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

Productoverzicht Synned Milieu (bodem)

Productoverzicht Synned Milieu (bodem) (bodem) 1 Beoordeling van ingekomen bodemonderzoeken; 2 Beoordeling van ingediende melding Besluit bodemkwaliteit (voor grondverzet); 3 Beoordeling van ingediende melding Besluit mobiel breken van bouw-

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP. DATUM 3 februari 2010 KOPIE AAN J. Spijkerman BIJLAGE. REGISTRATIENUMMER 107967 Geachte raadsleden, Burgemeester en

Nadere informatie

Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging niet-opdrachtgever. Ongepast optreden. Misleiding.

Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging niet-opdrachtgever. Ongepast optreden. Misleiding. Ontvankelijkheid. Belangenbehartiging niet-opdrachtgever. Ongepast optreden. Misleiding. Klager heeft van de gemeente een vergunning verkregen voor de aanleg van een uitrit op zijn perceel. Nadat beklaagde,

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : M. Titsing Vastgoed B.V. Aangevraagde activiteiten : Bouwen van een kantoor met bedrijfshal Locatie : Binnenhaven 111a

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp Omgevingsdienst Regio Nijmegen D161392657 D161392657 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager Datum besluit Onderwerp Gemeente / locatie OLO-nummer Zaaknummer Activiteit ARN B.V. 25 augustus 2016 Verwerking luiers,

Nadere informatie

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen Aan dhr. L Heida Berkelaan 5 9203 LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 16-0415/cor Z1738397 Alexander van der Veen OLO 2518873 D1831663 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten.

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten. HANDHAVINGSZAKEN PER januari 208 2 3 4 5 6 7 8 9 // Bouwen /Bouw en Reclameborden in strijd met het bestemmingsplan Paardenstallen en mestopslag zonder vergunning gebouwd en in strijd met milieuregels

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

WOUW VAN DE. Naar aanleiding van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Kerkstraat 39 wendde zich tot mij de heer

WOUW VAN DE. Naar aanleiding van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Kerkstraat 39 wendde zich tot mij de heer GILLES VAN DE WOUW De gemeenteraad van Nederweert via mw. E. van der Linden Postbus 2728 6030 AA NEDERWEERT aangetekend verzonden / op voorhand per mail Ons kenmerk Noorbeek, 6 mei 2016 Korsten/BP Kerkstraat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH PAGINA 1 DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH Inleiding In het per 1 januari1993 ingevoerde Besluit Beheer Sociale Sector wordt aangegeven, dat iedere woningcorporatie een klachtenprocedure

Nadere informatie

Deze wijziging is vereist voor het opslaan van waterstof en koolzuur in gasflessen.

Deze wijziging is vereist voor het opslaan van waterstof en koolzuur in gasflessen. B E S C H I K K I N G omgevingsvergunning Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht. Onderwerp van de aanvraag Op 4 oktober 2018 hebben wij van Pon Power B.V. een aanvraag

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ)

Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ) Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ) Mezzo Auteur : Ina Hoek Bunnik, november Inhoudsopgave Wat is bezwaar?... 3 Termijn... 3 Bezwaarschrift... 3 Behandeling bezwaarschrift...

Nadere informatie

Wij hebben besloten voor uw verzoek een projectbesluit te nemen. In het hierbij gevoegde besluit kunt u lezen hoe wij hiertoe zijn gekomen.

Wij hebben besloten voor uw verzoek een projectbesluit te nemen. In het hierbij gevoegde besluit kunt u lezen hoe wij hiertoe zijn gekomen. gemeente nieuwkoop afdeling vergunningen, voorzieningen en handhaving nieuwkoop De heer H.J.M. Groeneveld Korte Meentweg 17A 3652 LH WOERDENSE VERLAAT VERZONDEN - 7 mm?m datum 3 maart 2011 uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu?

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Leiden U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Met het door u ingediende bezwaarschrift heeft u aangegeven dat u het niet eens bent met een beslissing

Nadere informatie

dat het aan de omgevingsvergunning milieuneutraal veranderen d.d. 31 oktober 2012 verbonden voorschrift wordt ingetrokken.

dat het aan de omgevingsvergunning milieuneutraal veranderen d.d. 31 oktober 2012 verbonden voorschrift wordt ingetrokken. BESLUIT Onderwerp Wij hebben op 28 november 216 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de milieustraat Ossontvangen van Gemeente Oss. Het betreft het wijzigen

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Verzoeken tot handhaving activiteiten Bosscheweg 67 in Drunen

Verzoeken tot handhaving activiteiten Bosscheweg 67 in Drunen Collegevoorstel Inleiding: Eind maart 2008 zijn twee verzoeken om handhaving ingekomen om op te treden tegen de bestaande bedrijfsactiviteiten op het perceel aan de Bosscheweg 67 in Drunen (hierna: het

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van J.H. Oosterbeek Beheer B.V. Auteur(s): Jack Oosterbeek,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 september 2004 nummer 33 A.D. van den Bergh P.A. Zevenbergen, burgemeester, wethouder J. de Gruijter, wethouder J.M.

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Notitie Beleid ten behoeve van Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Gemeente Bussum Afdeling Ruimtelijke Inrichting September 2009 1 1. AANLEIDING De gemeente Bussum heeft in het jaar

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095349/3372519 op de op 10 februari 2012, met kenmerk 2889735, verleende vergunning aan Dalm Werkendam BV voor het

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Skeye B.V. Type ontheffing : Generieke ontheffing voor vluchten met een onbemand luchtvaartuig Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2058712/2918394 op de op 14 december 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Gemeente Waalwijk, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Inhoud Welkom Korte terugblik Waar staan we nu Toelichting plannen ProRail Vervolgprocedure Vragen - Informatieavond vervanging spoorbrug Tricht

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0949-RBO

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Notulen managementoverleg

Notulen managementoverleg CO 2 Prestatieladder Notulen managementoverleg Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 1.D.2, 2.D.2, 3.D.1, 3.D.2 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 28 november 2016 Inhoudsopgave 1.0 Notulen

Nadere informatie

dhr. BJ Westerhuis Zuiderend TK DRACHTEN

dhr. BJ Westerhuis Zuiderend TK DRACHTEN Aan dhr. BJ Westerhuis Zuiderend 74 9203 TK DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 januari 2016 16-0140/cor Z1624017 Alexander van der Veen D1856169 0512 581234 Onderwerp Besluit omgevingsvergunning

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Samenvatting: Inleiding: Op 15 december 2006 is op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat 14 te Oudheusden.

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Van Gansewinkel Vlissingen T.a.v. de heer Van Veldhuizen Rijksweg-Zuid 91 4715 TA RUCPHEN W-AOV140337/00073368 Vergunningverlening

Nadere informatie

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Aan Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 1 februari 2016 15-0247/cor Z1392722 Bruno Wester D1586654 0512 581234

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Notulen managementoverleg

Notulen managementoverleg CO 2 Prestatieladder Notulen managementoverleg Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en):.D.2, 2.D.2, 3.D., 3.D.2 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 9 september 205 Inhoudsopgave.0 Notulen managementoverleg...

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200 m2. College Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869

Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869 Raad 16 april 2002 Agendanr. : 11 Doc.nr : B200204869 Afdeling: : Bouwen en Wonen Onderwerp : - voorstel tot het opstarten van diverse zelfstandige projectprocedures (ZPP) als bedoeld in artikel 19, lid

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

DataRoute is dé specialist voor afvalstroom registratie bij grootschalige bouwprojecten.

DataRoute is dé specialist voor afvalstroom registratie bij grootschalige bouwprojecten. Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) De heer ing. J.J Neele Postbus 2232 3500 GE Utrecht Onderwerp: Ons kenmerk: Verzoek vrijstelling papieren begeleidingsbrief DR-LMA_11-01-2016 Nijkerk, 11 januari 2016

Nadere informatie

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan mevr. J van Buren Opperbuorren-East 2 9216 VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus 2016 16-0261/cor Z1361300 Wiebe Jan Dijk D1739415 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Euregioballooning Type ontheffing : Generieke ontheffing voor opstijgingen met heteluchtballonnen Datum ontvangst

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2106032/3400764 op de aanvraag om een omgevingsvergunning van Robesta Vastgoed B.V. uitgevoerd bij de inrichting Van

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 31 januari 2007 Nummer : Raad 2007/002 Datum voorstel : 10 januari 2007 Portefeuillehouder Primaathouder : drs. J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl :

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het jaarverslag aan van de commissie bezwaarschriften over het jaar 2017.

Hierbij bieden wij u het jaarverslag aan van de commissie bezwaarschriften over het jaar 2017. Gemeente Coevorden Ing. 1 9 FEB. 2018 Aan Class nr. /lenftl ^uf Bezwaarschriftencommissie Gemeente Coevorden Postbus 2, 7740 AA Coevorden Telefoon: 0524-598631 Aan het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

2 e Vervolgvoorstel bij de Begroting 2019

2 e Vervolgvoorstel bij de Begroting 2019 Bijlage bij Statenbrief Zaaknummer 2018-011140 2 e Vervolgvoorstel bij de Begroting 2019 Provincie Gelderland Bezoekadres: Markt 11, 6811 CG ARNHEM Postadres: Postbus 9090, 6800 GX ARNHEM Telefoon: (026)

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en): gemeente Maassluis De heerc. Moerman Weverskade 70 3147 PA Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maas$luis.nl www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Lukkien BV Type ontheffing : Generieke ontheffing voor vluchten met een onbemand luchtvaartuig Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST Gemeente lemen Archiefexemplaar iihiniiiiniiii Ons kenmerk : Uw kenmerk Uw brief van Bijlagen : geen Beh.ambtenaar : P. J. van den Hurk Telefoonnummer : 020 3144782 E-mailadres : p.vandenhurk@diemen.nl

Nadere informatie

R01. Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging. datum: 12 oktober 2015

R01. Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging. datum: 12 oktober 2015 21520126.R01 Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging datum: 12 oktober 2015 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e l i j k e o

Nadere informatie

dhr. H.S. Sietzema Het Zuid TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart /cor Z / René Radersma

dhr. H.S. Sietzema Het Zuid TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 9 maart 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D2132273 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout Collegevoorstel Aanleiding In de raadsvergadering van 20 december 2016 is het bestemmingsplan Elshout vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het perceel Kapelstraat 46a in Elshout opgenomen. Over deze

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

KvK nr. Arnhem BTW nr

KvK nr. Arnhem BTW nr **4.r,,c sirn d1s1939!tuincentrum Kernhem Ede Hoveniersbedrijf Kalverkampweg Tel. 0318-613835 A.J. Houtman nr. 3 Te Ede infolal,tuincentrumkernhem.nl KvK nr. Arnhem 09018882 BTW nr. 806730213 Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen diversen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Juridische onderbouwing?

Juridische onderbouwing? SP afdeling Boxtel www.boxtel.sp.nl Breukelsestraat 126 5281 HG Boxtel T. 0411 68 67 60 E Boxtel@sp.nl Gemeente Boxtel T.a.v. het College van B&W Postbus 10000 5280 DA BOXTEL Boxtel, 6 maart 2012 Betreft:

Nadere informatie