Omgevingsvergunning aanvragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omgevingsvergunning aanvragen"

Transcriptie

1 aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft. Komt u daar niet helemaal uit? We leggen in deze folder graag uit wanneer u een vergunning nodig heeft en wat u dan moet doen.

2 begrippenlijst Begrippenlijst Bestemmingsplan Een bestemmingsplan is het document waarin de gemeenteraad vastlegt welke functies op welke plaats zijn toegestaan. Daarnaast bevat een bestemmingsplan de regels die gelden voor zo n functie. Denk hierbij aan bouwhoogte, afstand tot de buren en of er bijgebouwen zijn toegestaan. Omgevingsvergunning Een vergunning of ontheffing is een officiële (noodzakelijke) toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren. De wet kan bepalen dat iets verboden is zonder vergunning. De wet kan ook bepalen dat iets verboden is, met de mogelijkheid om een ontheffing van dat verbod te krijgen. Omgevingsloket Via het omgevingsloket kunt u snel en digitaal een vergunning aanvragen of een melding doen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe dakkapel, een nieuw bedrijfspand, plaatsing van een beschoeiing of een activiteit op of aan een dijk. Binnenplanse afwijking Afwijken volgens de afwijkingsregels in het bestemmingsplan. Buitenplanse afwijking Volledig afwijken van het bestemmingsplan en overige regelgeving. Deze plannen hebben meestal een grotere impact op de omgeving en moeten hierom uitgebreid onderzocht worden. Welstand Welstand gaat over de mate waarin een bouwplan architectonisch past in de omgeving. De toetsingscriteria van de welstandscommissie staan in de welstandsnota. Als het voor het aanzien van de gemeente van belang is, moet bij de aanvraag van een omgevingsvergunning worden voldaan aan de vooraf gestelde welstandscriteria. Het gaat dan om het Oude Dorp, de centrumgebieden, de hoofdontsluitingswegen en grote projecten. Bouwbesluit Bevat landelijke voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu waar alle bouwwerken aan moeten voldoen. Bouwverordening Gemeentelijke aanvullingen op het bouwbesluit.

3 wel/geen Wanneer heeft u geen vergunning nodig? Voor sommige handelingen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Bijvoorbeeld als u voor groot onderhoud kozijnen vervangt. Alle vergunningvrije situaties staan in artikel 2, Bijlage II van het omgevingsrecht (Bor). Dat kunt u vinden op wetten.overheid.nl. Ook als een handeling toegestaan is in het bestemmingsplan en in artikel 3, Bijlage II van het Bor staat mag deze zonder vergunning worden uitgevoerd. Bent u van plan om een erfafscheiding te plaatsen? Overleg dit dan altijd met de buren. En zorg ervoor dat de afscheiding past in de openbare ruimte. In de folder erfafscheidingen leest u hoe u te werk kunt gaan als u een erfafscheiding wilt plaatsen. Wanneer moet u wel een omgevingsvergunning aanvragen? U moet een omgevingsvergunning aanvragen voor handelingen die wel in het bestemmingsplan vallen, maar niet vergunningvrij mogen worden uitgevoerd. Dit zijn dus de handelingen die niet voorkomen in artikel 2 en 3 van de Bor. Bijvoorbeeld bouwen aan de voorkant van uw woning of kappen van bomen. De aanvraag wordt getoetst aan het bestemmingsplan, aan de eisen van welstand en aan het bouwbesluit (zie aanvragen omgevingsvergunning). Wilt u bouwen of verbouwen aan een monument? Check dan de verordening nadere regels voor het vergunningvrij uitvoeren van werkzaamheden aan gemeentelijke monumenten. Als u zonder vergunning mag bouwen of verbouwen aan het monument, hoeft u de gemeente niet op de hoogte te stellen. Via omgevingsloket.nl kunt u eenvoudig checken of u vergunningplichtig bent. Vooroverleg We adviseren om een vooroverleg in te plannen bij de gemeente voordat u een aanvraag indient. Dan kijken we samen naar de haalbaarheid van het plan. Hier hoeven geen leges voor worden betaald. Let op: de beslistermijnen voor de vergunning gaan pas in op het moment dat aanvraag officieel is ingediend. Vooroverleg valt daar buiten. Voor een vooroverleg moeten alle onderdelen van de officiële aanvraag in hoofdlijnen worden aangeleverd. Hierbij kunt u denken aan informatie over de verkaveling, bereikbaarheid en verschillende afmetingen. Het vooroverleg helpt u om alles verder uit te werken. Als de aanvraag gaat over een wijziging in gebruik moet dit zo duidelijk mogelijk omschreven zijn. Bijvoorbeeld de gewenste openingstijden van een bedrijf, verwacht bezoekersaantal en producten die worden verhandeld. Hoe concreter de aangeleverde informatie, hoe beter en sneller wij u kunnen helpen.

4 Omgevingsvergunning afwijkingen Afwijken van het bestemmingsplan Wilt u (ver)bouwen of uw perceel anders gebruiken? En is dit niet toegestaan in het bestemmingsplan? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om van dit bestemmingplan af te wijken, waardoor u toch kunt (ver)bouwen. 1. Binnenplans afwijken Elk bestemmingsplan heeft mogelijkheden om van sommige regels af te wijken. Dat heet binnenplans afwijken. Die afwijkingsregels staan beschreven in het geldende bestemmingsplan??. Zo n binnenplanse afwijking wordt getoetst op deze afwijkingsregels, op een goede ruimtelijke ordening en op een zorgvuldige belangenafweging. 2. De Kruimellijst Kunt u niet binnenplans afwijken? Dan kunt u kijken of uw plan in de zogenaamde Kruimellijst (artikel 4, Bijlage II Bor) staat. In deze kruimellijst staan een aantal bouwwerken opgenomen, zoals bepaalde bijgebouwen, dakkapellen, nutsvoorzieningen. Als uw plan in deze lijst voorkomt, dan toetsen wij uw plan op regelgeving, ruimtelijke ordening en belangen. Als het daaraan voldoet, dan kan een omgevingsvergunning verleend worden. 3. Buitenplanse afwijking Past uw plan niet in de mogelijkheden die hiervoor zijn beschreven? Dan moet u buitenplans afwijken. Voor zo n vergunningsaanvraag geldt een uitgebreidere procedure. Dat komt omdat dit soort plannen vaak ingewikkelder en ingrijpender zijn voor de omgeving. Aanvragen hiervoor worden getoetst op een goede ruimtelijke ordening en op een zorgvuldige belangenafweging. Wat de uitgebreide procedure precies inhoudt wordt verderop uitgelegd. Bestemmingsplan en regelgeving In een bestemmingsplan zijn bestemmingen van gronden aangewezen voor bepaalde gebieden binnen de gemeentegrenzen. Zo n bestemmingsplan bevat bebouwings- en gebruiksregels. Iemand kan een (bouw)plan hebben dat niet in het bestemmingsplan past. Dan zijn er verschillende bepalingen in de wet, die het een gemeente mogelijk maken om mee te werken aan initiatieven, die niet passen binnen het bestemmingsplan. Bijvoorbeeld via binnenplanse en buitenplanse afwijkingen.

5 PLAN VOOR BOUWEN OF WIJZIGEN GEBRUIK stappenplan Staat het in de lijst van art. 2 Bijlage II Omgevingsrecht? Vergunningvrij De gemeente hoeft niet op de hoogte te worden gesteld van de werkzaamheden. Let op! Bij erfafscheidingen alsnog het bestemmingsplan checken. Voldoet het aan de Bouwregels / Gebruiksregels van het Bestemmingsplan? Staat het in de lijst van art. 3 Bijlage II Omgevingsrecht? Vergunningvrij De gemeente hoeft niet op de hoogte te worden gesteld van de werkzaamheden. Regels bestemmingsplan. Omgevingsvergunning Toetsing op Is afwijken mogelijk via het Bestemmingsplan? Binnenplans afwijken Toetsing op Afwijkingsregels bestemmingsplan. Goede ruimtelijke ordening. Zorgvuldige belangenafweging. Is afwijken mogelijk via art. 4 Bijlage II Omgevingsrecht? Kruimellijst Toetsing op Voorwaarden Bijlage II, art. 4 Bor. Motivering bestemmingsplan / overige beleid. Goede ruimtelijke ordening. Milieuregelgeving. Buitenplans afwijken Toetsing op Goede ruimtelijke ordening. Zorgvuldige belangenafweging. Milieuwetgeving. Verklaring van geen bedenkingen Gemeenteraad.

6 procedure Hoe verloopt de procedure? Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning moet u de volgende stappen nemen (de reguliere procedure): Stap 1 indienen aanvraag De aanvraag kan digitaal (omgevingsloket.nl) en schriftelijk worden ingediend. Elke aanvraag voor een omgevingsvergunning moet uit een aantal onderdelen bestaan: Persoonlijke gegevens van de aanvrager (naam, adres, adres); Adres en kadastrale aanduiding van het project; Situatietekeningen van de huidige en toekomstige situatie. Eventueel aangevuld met kaarten, foto s of andere geschikte middelen. Bij bouwen of verbouwen is het aanleveren van bouwtechnische tekeningen noodzakelijk; Gegevens met betrekking tot huidig en toekomstig gebruik, zoals veranderingen in geluidsoverlast; Gegevens met betrekking tot gevolgen voor de ruimtelijke ordening (voor buitenplans afwijken is dit vergelijkbaar met de toelichting van een bestemmingsplan); Opgave van de kosten van de werkzaamheden. Is de aanvraag (nog) niet compleet als u deze indient? Dan ontvangt u hierover bericht. U krijgt dan de tijd om de aanvraag compleet te maken (meestal acht weken). De termijn om een besluit te nemen staat in die tijd stil. Als de aanvraag na de afgesproken periode nog niet compleet is, dan nemen wij de aanvraag niet in behandeling. Stap 2 ontvangst Na het indienen van de aanvraag krijgt u een bericht van ontvangst. Daarin vertellen we over de procedure die gevolgd moet worden. Vervolgens melden wij uw aanvraag in het Nieuwsblad voor Huizen (op de gemeentepagina De Omrooper) en op huizen.nl. Na het in behandeling nemen van de aanvraag bent u leges verschuldigd. Stap 3 beoordeling aanvraag De aanvraag wordt getoetst aan de eerder genoemde afwijkingsregels (plan, goede ruimtelijke ordening, belangenafweging, etc.). Als u gaat bouwen wordt de aanvraag ook getoetst aan de welstandsnota en de eisen uit het Bouwbesluit. U ontvangt binnen acht weken het besluit over uw aanvraag. Als wij meer tijd nodig hebben kan dit eenmalig verlengd worden met zes weken. In dat geval krijgt u van ons bericht. Uiteindelijk krijgt u het besluit toegezonden. De beslissing wordt ook gepubliceerd in het Nieuwsblad voor Huizen (op de gemeentepagina De Omrooper) en op huizen.nl). Zo worden omwonenden geïnformeerd over het besluit en de mogelijkheden om bezwaar te maken. Hier krijgen ze acht weken de tijd voor. Als er in die periode geen bezwaren komen is de vergunning definitief. Let op: als u buitenplans wilt afwijken duurt de procedure langer. Zie de kop uitgebreide procedure.

7 wet- en regelgeving Omgevingsvergunning (reguliere Wabo procedure) vergunning college B&W > < Eerst mogelijke start bouw op bezwaar college B&W > Voorbereiding (inclusief onderzoeken) Procedure (intern bij gemeente) Behandelen bezwaren Beroep Rechtbank Bezwaartermijn Beroepstermijn Beroepstermijn Hoger beroep Raad van State < 8 weken* > < 6 weken > < 6 weken* > < 6 weken > < 1 jaar > < 6 weken > < 1 jaar > * éénmalig te verlengen met 6 weken < Beroepsprocedure > < 18 tot 32 weken > < Totaal ca. 2,25 jaar > De uitgebreide procedure Wilt u buitenplans afwijken? Dan geldt voor u de uitgebreide procedure. Voor de uitgebreide procedure geldt dat het genomen ontwerpbesluit eerst zes weken ter inzage komt te liggen. In deze periode mag iedereen reageren op uw aanvraag met een zienswijze. Hierna wordt pas het definitieve besluit genomen. Daarna mogen belanghebbenden, die eerder een zienswijze hebben ingediend, in beroep gaan. Dit ook weer binnen zes weken. De totale afhandelingstermijn bij de uitgebreide procedure is 6 maanden. Omgevingsvergunning (uitgebreide Wabo procedure) Indienen complete aanvraag > vergunning college B&W > vergunnung college B&W > Eerst mogelijke start bouw > Voorbereiding (inclusief ruimtelijke onderbouwing + onderzoeken) Procedure (intern bij gemeente) Behandelen zienswijzen Beroep Rechtbank Ter inzage ontwerp omgevingsvergunning Beroepstermijn Beroepstermijn Hoger beroep Raad van State < 6 weken > < 6 weken > < 1 jaar > < 6 weken > < 1 jaar > < Beroepsprocedure > < Maximaal 26 weken > < Totaal ca. 2,25 jaar > Overige wet- en regelgeving Bij de beoordeling van uw aanvraag kan ook nog andere regelgeving aan bod komen, zoals de algemene plaatselijke verordening en de drank- en horecawet (bijvoorbeeld bij horecafuncties) of milieuregelgeving. Wilt u iets slopen? Dan kan het zijn dat u hier melding van moet maken. Dit kunt u tegelijk met uw aanvraag voor de omgevingsvergunning aanvragen op omgevingsloket.nl.

8 Contact Gemeente Huizen Graaf Wichman 10 Postbus 5, 1270 AA Huizen T F (035) E gemeente@huizen.nl W facebook.com/gemeentehuizen Voor openingstijden kijk op huizen.nl

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november 2015 14-0462/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1515839 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0046 Documentnummer: 201600583 Locatie: Zevenhuizen 9 Besluitdatum: 6-12-2016 OLO-nummer: 2670753 Wij hebben op 6-12-2016 besloten om de aangevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning ii

Omgevingsvergunning ii ii Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning Wie wil bouwen, verbouwen, zijn bedrijfsvoering wil wijzigen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen, heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143 OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143 Aanvraag Op 4 maart 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen en verbouwen van een monument op het perceel, kadastraal bekend

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Een omgevingsvergunning aanvragen

Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Wie wil bouwen of verbouwen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor het

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo.

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo. UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2012.0171 Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2012 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen van t Pannenkoekschip. De aanvraag gaat over het aanleggen van een

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Z/16/ ONTWERPBESLUIT

Z/16/ ONTWERPBESLUIT ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit het bouwen een bouwwerken, mede op basis van de pilot Keurmerk garantiewoningen vastgelegd in de Crisis- en herstelwet en de activiteit

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

Voor het bouwen van 2 sleufsilo's en 1 drijfmestsilo op het perceel Driehuizen 6 in Wervershoof

Voor het bouwen van 2 sleufsilo's en 1 drijfmestsilo op het perceel Driehuizen 6 in Wervershoof Omgevingsvergunning Voor het bouwen van 2 sleufsilo's en 1 drijfmestsilo op het perceel Driehuizen 6 in Wervershoof Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste,

Schouwburg Amphion De heer C. Droste. Hofstraat JD DOETINCHEM. Geachte heer Droste, Schouwburg Amphion De heer C. Droste Hofstraat 159 7001 JD DOETINCHEM uw brief van: 5 december 2013 datum: 24 april 2014 onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure nummers: 2013.0774 / 2014.13318/hn

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN

ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw tuin? Vindt u dat uw terrein duidelijk moet worden afgebakend?

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

NOORDENVELD. IN ii min in ii mi ii. t Raadhuisstraat 1 T T Ť Postbus 109. De heer H.J. Douwes de Horst VH PEIZE. Geachte heer Douwes,

NOORDENVELD. IN ii min in ii mi ii. t Raadhuisstraat 1 T T Ť Postbus 109. De heer H.J. Douwes de Horst VH PEIZE. Geachte heer Douwes, G E M E E N T E NOORDENVELD B E Z O E K A D R E S t Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden P O S T A D R E S Ť Postbus 109 9300 AC Roden Î w W E B S I T E / E - M A I L www.gemeentenoordenveld.nl postbus@gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470 OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470 Aanvraag Op 17 juni 2016 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 10 woningen aan de Honingzwam en Vliegenzwam plan Zuidbroek

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

dhr. BJ Westerhuis Zuiderend TK DRACHTEN

dhr. BJ Westerhuis Zuiderend TK DRACHTEN Aan dhr. BJ Westerhuis Zuiderend 74 9203 TK DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 januari 2016 16-0140/cor Z1624017 Alexander van der Veen D1856169 0512 581234 Onderwerp Besluit omgevingsvergunning

Nadere informatie

Weigering omgevingsvergunning

Weigering omgevingsvergunning Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Weigering omgevingsvergunning Oprichting Vleesvarkensstallen, voerkeuken, luchtwassers, loods, mest- en sleufsilo s Klevar B.V. te gemeente Horst aan

Nadere informatie

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan volgens artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo.

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan volgens artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo. Burgemeester en wethouders hebben op 12 mei 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over verbouwen van een voormalige boerderijwoning tot nieuw woonhuis aan de Doesburgseweg 34

Nadere informatie

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan mevr. J van Buren Opperbuorren-East 2 9216 VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus 2016 16-0261/cor Z1361300 Wiebe Jan Dijk D1739415 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Aan Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 1 februari 2016 15-0247/cor Z1392722 Bruno Wester D1586654 0512 581234

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT Keizer Karel V Singel 8 Postbus 803 601 AK Eindhoven I: www.odzob.nl Beschikking van Cedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 maart 2014 ingediende aanvraag van

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Omgevingsvergunning HZ

Omgevingsvergunning HZ Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Omgevingsvergunning HZ-14-07-157 gezien de op 31 juli 2014 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Sylvaphane Vastgoed B.V. Postbus 40 9356 ZG TOLBERT

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 1 april 2014 van de heer J. Kraijo een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een mobiele

Nadere informatie

De aanvraag is ingediend door Roobeek Advies, Nautilusstraat 7b, 7821 AG te Emmen namens dhr. J. Wolters, Odoornerweg 91, 7814 TH te Emmen.

De aanvraag is ingediend door Roobeek Advies, Nautilusstraat 7b, 7821 AG te Emmen namens dhr. J. Wolters, Odoornerweg 91, 7814 TH te Emmen. ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op 21-07-2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag

Nadere informatie

Veranderen van gevels en kozijnen

Veranderen van gevels en kozijnen Veranderen van gevels en kozijnen Heeft u wel of geen vergunning nodig? Aanbrengen of veranderen van kozijnen of het veranderen van gevels U maakt van twee ramen één groot raam, vervangt de openslaande

Nadere informatie

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 Burgemeester en wethouders hebben op 20 februari 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het verbouwen van winkelruimten tot appartementen

Nadere informatie

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren, Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus 6540 5600 HM Eindhoven Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl Ons kenmerk : 2013.23982

Nadere informatie

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen Aan dhr. L Heida Berkelaan 5 9203 LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 16-0415/cor Z1738397 Alexander van der Veen OLO 2518873 D1831663 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

DAKKAPELLEN HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG?

DAKKAPELLEN HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? DAKKAPELLEN HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? DAKKAPELLEN Een dakkapel geeft uw zolder licht en ruimte en schept daarmee mogelijkheden voor een extra kamer. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan een

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2084998/3298354 op een aanvraag voor een omgevingsverguning ex artikel 2.1, lid 1, onder a (bouw), ex artikel 2.1, lid

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605)

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) Aanvraag Op 16 mei 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen/verplaatsen van lichtmasten, het kappen van 2 tweestamberken en

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

Met het verlenen van de vergunning wordt de bouw van een woning op genoemd perceel mogelijk gemaakt.

Met het verlenen van de vergunning wordt de bouw van een woning op genoemd perceel mogelijk gemaakt. Publicatietekst Omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij besluit van 15 juli 2014 omgevingsvergunning is verleend voor het perceel Groningerstraat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Inhoudsopgave. Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof

Omgevingsvergunning. Inhoudsopgave. Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof Omgevingsvergunning Voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Zijdwerk 27 te Wervershoof Inhoudsopgave 1. FEITEN... 2 2. WETTELIJK KADER... 2 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN... 4 4. INGEKOMEN

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan Omgevingsvergunning Het college van Heusden heeft op 16 februari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.C.L.M. Kuijs voor het afwijken van het bestemmingsplan, ten behoeve van de

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Berkelland. gemeente. OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure -6 JUNI 2019

Berkelland. gemeente. OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure -6 JUNI 2019 gemeente Berkelland OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure Project Locatie Nummer Verzonden : het verbouwen van een stal naar manege : Bruggertweg 2 in Beltrum (kadastrale gegevens: gemeente Eibergen,

Nadere informatie

(toekomstige) burgers en ondernemers gemeente Bergen

(toekomstige) burgers en ondernemers gemeente Bergen MEMO van college aan de raad datum : 8 februari 2011 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Portefeuillehouder: Inlichtingen bij: A. Hietbrink J. Harmelink

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning.

Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. OMGEVINGSVERGUNNING ~ ~1),. Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over-zijtak OZ 117

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 522811 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum PM onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2014

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een woning op het perceel Groningerstraat 27a te

Nadere informatie

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning Aan Boomkwekerij Morren t.a.v. de heer G. Morren Diepesteeg 1 8081 PD Elburg Uw brief van: Uw kenmerk: Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: 0525-688 660 Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp:

Nadere informatie

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer B. Waninge Postbus HA DRACHTEN

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer B. Waninge Postbus HA DRACHTEN Aan Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer B. Waninge Postbus 10000 9200 HA DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 augustus 2018 17-0603/cor 2085081 Jan Willem van der Molen OLO 3376063

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning HZ-13-07-159. gezien de op 19 juli 2013 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van:

Ontwerp Omgevingsvergunning HZ-13-07-159. gezien de op 19 juli 2013 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Ontwerp Omgevingsvergunning HZ-13-07-159 gezien de op 19 juli 2013 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: de heer W. de Vries Zuiderweg 16 9356

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie Vierverlaten ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen voor het plaatsen van een noodwaterbuffertank (locatie: Fabriekslaan

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlage n:

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlage n: De heer L. Hoekstra Mounleane 2 9241 HA WIJNJEWOUDE Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlage n: 0512-20150924V Bert Jan Bakker 386222 Onderwerp: Omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

O N T W E R P B E S L U I T W E I G E R I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O N T W E R P B E S L U I T W E I G E R I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Hanenberghoeve De heer J.H.J. Hilderink Hanenbergweg 45 7481 PB HAAKSBERGEN Uw kenmerk : 2489301 Ons kenmerk : Uw datum : 1 augustus 2016 Zaaknummer : ZO-04195 Behandeld door : R. ten Donkelaar Aantal

Nadere informatie

Gewaamierkte documenten

Gewaamierkte documenten Ons kenmerk- 2014/140140 gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Gemeente Zaanstad De heer R. van Zonneveld Postbus 2000 1500 GA ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) D170721133 *D170721133* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) Wij hebben op 5 oktober 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het splitsen van de woning op het perceel

Nadere informatie

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door /cor Z Wiebe Jan Dijk

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan mevr. J van Buren Opperbuorren-East 2 9216 VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20-12- 2016 16-0261/cor Z1361300 Wiebe Jan Dijk D1830542 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 2 maart 2012 van J.H.J.M. van Duijnhoven, Hoenderstraat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning

ONTWERP Omgevingsvergunning ONTWERP Omgevingsvergunning Gemeente Langedijk Datum: 24 juni 2014 Dossiernummer: OMG-13-207 Registratienummer: OMG-13-207-222 Aanvrager: ALDI Postbus 1504 1500 AM ZAANDAM Uw aanvraag Op 20 december 2013

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T b.boerstra@live.nl De heer B.M. Boerstra Kreil 17 1768 BS BARSINGERHORN Verzenddatum 27 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Chris Nijhuis 1/5 T 088 321

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 15 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en geregistreerd onder nummer 2015OMG0038. Het betreft het plaatsen

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) D161278889 *D161278889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) Wij hebben op 20 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van: voor het plaatsen van een parasoldoek

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Mevrouw J. de Jong. Kerkhofweg 3 7031 JE WEHL. Geachte mevrouw de Jong,

Mevrouw J. de Jong. Kerkhofweg 3 7031 JE WEHL. Geachte mevrouw de Jong, Mevrouw J. de Jong Kerkhofweg 3 7031 JE WEHL uw brief van: 30 augustus 2012 datum: 13 december 2012 onderwerp: Brief (kennisgeving) ontwerp besluit nummer: 2012.0577/ 2012.22486 inlichtingen bij: S. Ursem

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer (ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer 1324956 1. Inleiding Op 1 december 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van twee woningen en drie bergingen op het perceel

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD- BRABANT op de op 29 juli 2014 bij hen ingekomen aanvraag van Attero Zuid B.V. om een vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071

ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071 ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071 Onderwerp Op 26 januari 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning de heer P.J.L. Hausoul Rott 53 6294 NL VIJLEN Datum Geachte heer Hausoul, Onderwerp HZ_WABO-2018-0002 Ons kenmerk 18.0004588 18.0004588 Sector Ruimte J.J. Bulles T 043-3068556 Uw brief van Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN Aan Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus 10000 9200 HA DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 juli 2017 17-0270/cor Z1943481 Dennis Hoogenkamp OLO 3008451 D1963754

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 19 februari 2019 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het bouwen van een berging. Activiteiten : Handelen in strijd met regels RO Bouw Projectadres

Nadere informatie

O Pagina 1 van 5

O Pagina 1 van 5 Definitief besluit omgevingsvergunning 2 e fase voor de activiteiten het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen en het ambtshalve wijzigen van de omgevingsvergunning 1 e fase voor

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1601167 V2014/685 26 november 2015

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1601167 V2014/685 26 november 2015 De heer J.J.M. Zuijdervliet Cassiopeiadreef 16 2401 HK ALPHEN AAN DEN RIJN Stadhuisplein 1 Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Telefoon: 14 0172 E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl Website: www.alphenaandenrijn.nl

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 12 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een woning.

Nadere informatie