Brenda Bleijenberg. Gedenkkunstenaar. As-gedenkobjecten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brenda Bleijenberg. Gedenkkunstenaar. As-gedenkobjecten"

Transcriptie

1 Gedenkkunstenaar As-gedenkobjecten

2 Inleiding De laatste jaren zien wij een toenemende vraag naar persoonlijke en idividuele monumenten en gedenkobjecten. Ook is de vraag naar objecten waarin as van de dierbare overledene verwerkt kan worden steeds groter geworden. Vooral objecten die niet direct herkenbaar zijn als urn zijn gewild. Dat wil zeggen, kunstvoorwerpen waarvan alleen de familie weet dat er as in is verwerkt. Het Glazen Nest heeft de laatste 12 jaar al veel van deze objecten gemaakt. Iedere keer weer op maat ontworpen en uitgevoerd, in overleg met de familie en passend bij de overledene. Het Glazen Nest maakt o.a. kunstobjecten in glasversmelting, ook wel fusing genoemd. In het fusingglas zelf kan as niet goed worden verwerkt, dus we zoeken telkens weer naar een combinatie van RVS of steen samen met het glas. En heel soms glas met glas. In deze brochure willen wij u uitleggen wat er allemaal mogelijk is voor zo n as-gedenkobject, en welk aandeel de familie in de totale totstandkoming van een object kan hebben. Alles wat het Glazen Nest doet is maatwerk, dus er staat nooit vantevoren precies vast wat er gebeurt; wij kunnen en willen ook hier enkel aangeven wat er mogelijk is. En mocht u naar aanleiding van deze informatiebrochure nog vragen hebben kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

3 As- en gedenkobjecten maakt maatwerk. Het Glazen Nest werkt samen met families. Zij biedt de familie de gelegenheid om gezamenlijk te werken aan de totstandkoming van het glasgedenkobject. Ontwerp Vormgeving Kleurenkeuze Glas snijden Zandstralen van teksten As afvullen Verlijmen Bij alles kan de familie betrokken worden..

4 Het werken met kinderen Bij de samenwerking met de families krijgen kinderen speciale aandacht. Juist voor de kinderen in het gezin is het belangrijk dat zij aandacht krijgen in het rouw- en verwerkingsproces. Zij kunnen hun eigen stem hebben in de totstandkoming van het gedenkobject, mogen hun eigen ideeën geven. Indien mogelijk kunnen zij uitvoering geven aan hun eigen idee. Het gevoel dat zij zelf hebben meegeholpen aan het object dat voor hun overleden familielid is, heeft voor hen een belangrijke emotionele meerwaarde.. tekening van een 8 jarige jongen die samen met hem is vertaald in fusingglas.

5 As-objecten Glasfusing is één van de glastechnieken waarin het Glazen Nest veel werkt als het om driedimensionale asobjecten gaat. Fusing is de Engelse naam voor versmelting. Fusing betekent dan ook het versmelten van twee of meerdere lagen tot één geheel. Bij de fusing techniek kan er overigens geen as van de overledene worden mee versmolten. Er wordt dus altijd gezocht naar een combinatie van glas met steen of RVS en heel soms glas met glas. In steen of het RVS wordt dan de as gedaan en het glasobject wordt hieroverheen verlijmd.

6 Opening in de steen In de steen van keuze wordt een sleuf gefreesd of een boorgat gemaakt. De as wordt in deze aparte opening in de steen of het RVS gelegd. Hierna wordt het object in of op deze opening verlijmd. Het afvullen van de as en het verlijmen van het object kan samen met de nabestaanden worden gedaan. voorbeeld van een sleuf. De as is in de sleuf gelegd waarna het object er tegenaan is verlijmd.

7 Het afvullen van de as Hiernaast staat afgebeeld hoe de as wordt afgevuld. Op een schoon vel papier wordt alles klaargezet. Met een kleine lepel wordt er een beetje as in de opening gelegd. Daarna wordt het glasobject met behulp van speciale kit op de opening verlijmd. Het geheel moet daarna een dag of 2 goed aandrogen tot dat de kit volledig is uitgehard. Dit hele proces doet Het Glazen Nest vaak met de familie samen. Het object wordt daarna verlijmd en goed gefixeerd zodat het goed naar huis kan gaan. Na 2 dagen haalt de familie zelf de fixatieband er dan af.

8 Verschillende objecten Het Glazen Nest maakt veel verschillende objecten die als as- gedenkobject gebruikt kunnen worden. Op de navolgende pagina's laten wij u de verschillende objecten zien. Objecten voor in huis zoals het hiernaast afgebeelde object. Rustig op de schoorsteen staand; alleen de familie weet dat er as in zit verstopt. Of deze duidelijke urn. Het glasobject is enkel als verfraaing bedoeld. Dit vrouwenfiguur is een sprekend beeld. Een eenvoudig silhouet dat het verhaal verteld.

9 vlinders De vlinders zijn allemaal gemaakt in de techniek fusing (glasversmelting) Iedere vlinder wordt met de hand gemaakt en is daardoor telkens weer en uniek en eenmalig object. Het is daardoor vrijwel onmogelijk om 2x dezelfde vlinder te leveren. De vlinders zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren te leveren. De vlinders zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Het Glazen Nest heeft meer dan 25 verschillende modellen vlinders.

10 bloemen Iedere bloem wordt met de hand gemaakt en is daardoor telkens weer een uniek en eenmalig object. Het is daardoor vrijwel onmogelijk om 2x dezelfde bloem te leveren. De bloemen zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren en modellen en afmetingen te maken. De bloemen zijn leverbaar vanaf 7 cm breedte. De bloemen kunnen zowel in transparant glas als in opaal glas (niet lichtdoorlatend glas) worden gemaakt. De bloemen kunnen direct op een steen, glasplaat of urn worden verlijmd. Ons atelier levert op aanvraag hiervoor de juiste lijm.

11 figuratieve objecten Het Glazen Nest maakt zowel zeer duidelijk herkenbare als abstracte figuren. Het lieveheersbeestje op deze pagina is duidelijk herkenbaar. Het is op een klein glad steentje verlijmd, en het objectje heeft daardoor een grote aaibaarheid. Dit type steentjes zijn wij "koestersteentjes" gaan noemen. Net als het lieveheersbeestje is ook dit sterretje een klein object. Het past goed in een jaszak of tas. Een eenvoudig geheel dat als koestersteentje kan dienen. De as kan in een boorgat worden gelegd waar het glasobject bovenop wordt verlijmd. Een totaal ander type "koesterobject" zijn deze bierglazen. Ooit ontstaan toen Het Glazen Nest de vraag kreeg van 4 jongeren om iets te maken voor hun overleden kameraad. Uiteindelijk was de drankkeet van de zaterdagavond de grote verbintenis tussen dit groepje.

12 figuratieve objecten in abstractie Het Glazen Nest maakt ook ruimtelijke objecten met een herkenbaar onderwerp. Zoals de kleine paddestoel die hiernaast staat afgebeeld. De as zit verstopt onder de hoed. Het Glazen Nest maakt zowel zeer duidelijk herkenbare als abstracte figuren. Het lieveheersbeestje op deze pagina is duidelijk herkenbaar. Het is op een klein glad steentje verlijmd, en het objectje heeft daardoor een grote aaibaarheid. Dit type steentjes zijn wij "koestersteentjes" gaan noemen. En deze anders vormgegeven lieveheersbeestjes zeggen ook voldoende. Met name de 3 lieveheersbeestjes hieronder. Zij geven het gezin weer wat achter bleef.

13 Abstracten Naast alle figuratieve voorstellingen maakt Het Glazen Nest ook vaak gedenkobjecten die enkel een kleurspel weergeven. Het zoeken met de famlie naar de juiste kleuren is telkens weer een heel mooi gebeuren. Was de overledene een warm en hartstochelijk mens. Of hield de overledene juist intens veel van het water. Was de overledene een echte zonliefhebber en hield hij/zij van het kijken naar de zonsopgang? De zonsondergang komt dan juist zo onverwacht. Of was het een mens van tegenstellingen, en daardoor juist zo eigen.

14 De steen Als het ontwerp voor het gedenkobject klaar is gaan wij samen met de familie kijken welke steen bij het object hoort. Soms is dit een mooi strak stuk gepolijste graniet waar het object als het ware tegenaan gezet wordt. De graniet dienst als basis. De tegenstelling tot het verhaal dat de kleuren willen vertellen. En het andere object heeft juist de tegenstelling nodig van een gepolijst brok graniet waarvan de randen ruw gehakt zijn. Of het kan een mooi natuurlijk stuk blauwe steen zijn, zoals de foto rechts. In de steen wordt dan een zaagsnede gemaakt waarin het glasobject wordt vastgezet; de steen vormt één geheel met het glas. Bij een ander glasobject past misschien enkel een ruw stuk natuursteen. Het zoeken naar de juiste steen met de juiste vorm is vaak net zo inspannend als het bedenken wat er vormgegeven gaat worden. De steen moet het verhaal afmaken. Of juist het begin van het verhaal beschrijven.

15 Anders vormgegeven Naast de wat vlakkere objecten op de voorgaande pagina's kunnen wij een object ook een diepere vorm geven. Het gaat telkens weer om het verhaal dat verteld moet worden, dit verhaal moet kloppen. De objecten die wij vervormen zijn vaak bedoeld als gedenkobject voor in de tuin. Grotere objecten die niet direct laten zien waar zij voor dienen. Enkell de familie kent dit verhaal. Het bijzonder vormgegeven gedenkobject op de rechterfoto kan echter ook heel goed in huis staan. Het kan heel subtiel ergens worden neergezet, als een rivier stromend over stenen. rdwal 14, 7571 AM Oldenzaal, tel

16 tot slot Het Glazen Nest wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledenen. Het Glazen Nest maakt gedenkobjecten met een eigen identiteit en persoonlijkheid, en altijd eenmalig en uniek. Alles wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie, want Het Glazen Nest wil een verhaal vertellen, het verhaal van de overledene. Hiervoor gebruikt Het Glazen Nest veel verschillende vormen. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens. En er is weinig verschil in leeftijd. Een te vroeg geboren baby heeft ouders die dromen hadden. Hoop. Verwachtingen. En met het overlijden is alles vervlogen. En kinderen die ouders verliezen: wat maakt het uit hoe oud het kind is? Of iemand nu 5 is of 50, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst vervlogen en de hoop is verdwenen. En de man of vrouw die de partner verloren heeft. Niet samen ouder worden: de overlevende wordt ouder en de geliefde nooit meer. Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben. Of iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt. Die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte, ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekent ook afscheid nemen van een deel van je jeugd. Het Glazen Nest maakt veel verschillend werk, met als doel het verhaal en het verdriet een kleur te geven. Zo ontstaat een tastbare plek of object waar herinneringen, hoop en dromen een vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt vasthouden: een koesterobject.

Brenda Bleijenberg. Gedenkkunstenaar. urnenstenen

Brenda Bleijenberg. Gedenkkunstenaar. urnenstenen Gedenkkunstenaar urnenstenen Inleiding urnenstenen De laatste jaren gaan mensen steeds meer over tot het bijzetten van een urn op een begraafplaats of bij het crematorium. Meestal staat iemand dan een

Nadere informatie

C U P E R U S G E d E n k t E k E n S Thuisgedenken

C U P E R U S G E d E n k t E k E n S Thuisgedenken CUPERUS Gedenktekens Thuisgedenken Inhoud Voorwoord... 3 Omsloten... 4 Levensboom... 6 Levenspad... 7 Evenwicht... 8 Ruimte... 10 Verheven...11 Uitersten... 12 Inspiratie... 13 Samen... 14 De in deze brochure

Nadere informatie

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient.

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. G. van Leeuwe b.v. Nijmegen 2 G. van Leeuwe b.v. Natuursteenbedrijf G. van Leeuwe b.v., sinds 1926 Wij zijn een familiebedrijf dat persoonlijke

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Nagedachtenisvormen. als blijvende herinnering. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. In samenwerking met Yarden

Nagedachtenisvormen. als blijvende herinnering. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. In samenwerking met Yarden Nagedachtenisvormen als blijvende herinnering. In samenwerking met Yarden Een vertrouwd houvast bij het afscheid. Nagedachtenisvormen Uw overleden dierbare zal altijd in uw herinneringen blijven voortbestaan.

Nadere informatie

Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens.

Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens. Het verstrooien van de as in de vrije natuur als persoonlijke wens. De vrije natuur als bewuste keuze voor het verstrooien van as. Over de dood, rouwen en herdenken wordt tegenwoordig anders gedacht dan

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

Jan Reek natuursteen. Gedenkstenen

Jan Reek natuursteen. Gedenkstenen Jan Reek natuursteen Gedenkstenen 80 10 20 12 10 70 90 75 70 90 90 66 Ø2 6 40 dookgat Ø 20 mm, h.o.h. 40 cm Doken 50 mm in letterplaat, 50 mm in voetstuk 8 80 10 8 20 12 Jan Reek natuursteen Introductie

Nadere informatie

Verlies, verdriet en rouw

Verlies, verdriet en rouw Verlies, verdriet en rouw Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Iemand die u dierbaar was, waar uw zorg naar uitging, is overleden. Het wegvallen van de overledene

Nadere informatie

Een dierbare verliezen. Informatie voor nabestaanden

Een dierbare verliezen. Informatie voor nabestaanden 00 Een dierbare verliezen Informatie voor nabestaanden Deze folder is bedoeld voor nabestaanden. U leest hierin over de gevoelens die u kunt ervaren, en hoe u in deze moeilijke tijd goed voor uzelf kunt

Nadere informatie

Verlies, verdriet en rouw

Verlies, verdriet en rouw Verlies, verdriet en rouw Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0233 Inleiding Iemand die u dierbaar was, waar uw zorg naar uitging, is overleden. Het wegvallen van de overledene brengt wellicht

Nadere informatie

BEWAAR DE HERINNERING

BEWAAR DE HERINNERING BEWAAR DE HERINNERING Mijn collega is overleden. Wat kan ik doen? Stichting TrösT is een vrijwilligersorganisatie, die het levenseinde en de dood een zichtbare plek wil geven in het dagelijks leven. TrösT

Nadere informatie

EEN DIERBARE VERLIEZEN

EEN DIERBARE VERLIEZEN EEN DIERBARE VERLIEZEN 994 Inleiding Deze folder is bedoeld voor nabestaanden. U leest hierin over de gevoelens die u kunt ervaren en hoe u in deze moeilijke tijd goed voor uzelf kunt zorgen. U heeft kort

Nadere informatie

een dierbare verliezen

een dierbare verliezen een dierbare verliezen een dierbare verliezen U heeft kort geleden iemand verloren. Dat kan heel verwarrend zijn. Vaak is het moeilijk te accepteren dat iemand er niet meer is. Soms is het verdriet of

Nadere informatie

Een dierbare verliezen

Een dierbare verliezen Een dierbare verliezen Over de gevoelens die u kan ervaren en tips om goed voor uzelf te zorgen INFORMATIEBROCHURE VOOR DE NABESTAANDEN Een dierbare verliezen U hebt kort geleden iemand verloren. Dat

Nadere informatie

T F

T F De klaproos symboliseert de kwetsbaarheid en het vluchtige van het leven Informatie Indien u voor 31 december van het jaar uw keuze maakt en doorgeeft aan een medewerker van het Crematorium Tilburg dan

Nadere informatie

Aandacht voor jonge nabestaanden na zelfdoding. Joke Vandenhoute Suïcidepreventiewerker van de CGG PassAnt vzw

Aandacht voor jonge nabestaanden na zelfdoding. Joke Vandenhoute Suïcidepreventiewerker van de CGG PassAnt vzw Aandacht voor jonge nabestaanden na zelfdoding Joke Vandenhoute Suïcidepreventiewerker van de CGG PassAnt vzw Werkgroep verder In Vlaanderen elk jaar + 8.000 nabestaanden na zelfdoding Direct betrokkenen

Nadere informatie

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven.

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. Beste Lezer Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. De flarden waren er al heel lang, maar ik kreeg het niet voor

Nadere informatie

Een dierbare verliezen

Een dierbare verliezen Algemeen Een dierbare verliezen www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG042 / Een dierbare verliezen / 14-07-2015 2 Een dierbare verliezen U heeft

Nadere informatie

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid LEVENS MONUMENT een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid Welke momenten waren wezenlijk in uw leven, voor uzelf en voor uw naasten? Vaak staan we hier bij stil op gedenkwaardige momenten:

Nadere informatie

NieuwSbrieF NAjAAr 2013

NieuwSbrieF NAjAAr 2013 De Stichting Memento Gedenkbeelden is in 1991 opgericht en bestaat uit tien kunstenaars. Deze groep kunstenaars wil zich op het gebied van het ontwerp en uitvoering van gedenkbeelden, grafbeelden en urnen

Nadere informatie

Verlies & Rouw. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website:

Verlies & Rouw. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: Verlies & Rouw HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Verlies is wanneer je iemand of iets die veel voor

Nadere informatie

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden hoorn.nl inhoud inleiding beheer van de begraafplaatsen... 4 toegangstijden... 4 aanwezigheid personeel... 4 uitgiftetermijn particuliere graven...

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

De keuze in graf- en urnenmonumenten is groot. Alles wat u wilt weten over grafstenen kunnen wij u vertellen.

De keuze in graf- en urnenmonumenten is groot. Alles wat u wilt weten over grafstenen kunnen wij u vertellen. Vakmanschap 3 De keuze in graf- en urnenmonumenten is groot. Alles wat u wilt weten over grafstenen kunnen wij u vertellen. Met ons vakmanschap en onze jarenlange ervaring kunnen wij u deskundig en vrijblijvend

Nadere informatie

Camino Cahier 2. Cinema Camino

Camino Cahier 2. Cinema Camino Camino Cahier 2 Cinema Camino Inleidingen bij pelgrimsfilms Suzanne van der Beek & Paul Post (red.) Camino Academie 2018 Asbestemming in The Way Janieke Bruin-Mollenhorst Daniel wilde de wereld ontdekken.

Nadere informatie

De Vlinderboom Afscheid en gedenken bij een einde van de zwangerschap. Dienst Pastoraat & Geestelijke Verzorging Team Verloskamers

De Vlinderboom Afscheid en gedenken bij een einde van de zwangerschap. Dienst Pastoraat & Geestelijke Verzorging Team Verloskamers De Vlinderboom Afscheid en gedenken bij een einde van de zwangerschap Dienst Pastoraat & Geestelijke Verzorging Team Verloskamers Waarheen vloog je Lieve vlinder Zo teer, zo broos, zo klein Zoveel vragen

Nadere informatie

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek Als er iemand sterft, dan is dat vaak heel verdrietig. Je moet afscheid nemen van iemand die je goed kende en van wie je hield. In dit boekje lees je over wat er allemaal gebeurt als er iemand dood is

Nadere informatie

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart 2012 Lieve familie en vrienden en vriendinnen We hebben de urn met de as van Hilde bij ons. om haar te gaan begraven zodat we een dierbaar plekje hebben.

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afscheid nemen betekent loslaten. We hebben in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal mensen. We zullen straks hun namen noemen, één

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN:

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Wensenboek cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Beste..., Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven

Nadere informatie

Duidelijkheid brengt rust

Duidelijkheid brengt rust Duidelijkheid brengt rust Onze doelstelling als uitvaartonderneming is samen met de nabestaanden een mooi en waardig afscheid te realiseren voor hun dierbare. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening

Nadere informatie

Afmetingen in B x L x H

Afmetingen in B x L x H Atlas Afmetingen in B x L x H Monument 1000x2000x800 Volgens de griekse legende draagt Atlas de hemel op zijn schouders. De krachtige uitstraling van dit monument wordt gecreëerd door de verschillende

Nadere informatie

Afscheid en gedenken bij het einde van een zwangerschap

Afscheid en gedenken bij het einde van een zwangerschap De Vlinderboom 1 De Vlinderboom Afscheid en gedenken bij het einde van een zwangerschap De Vlinderboom In het Stiltecentrum van het ziekenhuis staat een Vlinderboom. Het monument is in 2009 gemaakt door

Nadere informatie

informatie brochure lbv

informatie brochure lbv informatie brochure er voor ú we zijn we zijn er er voor ú Onze Uitvaartleiders Bij een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Wij kunnen voor u veel praktische regelwerk rond de uitvaart uit handen

Nadere informatie

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Begraafplaatsen Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Niemand staat graag stil bij de dood. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest

Nadere informatie

IN DEZE MOEILIJKE DAGEN

IN DEZE MOEILIJKE DAGEN GEDENKMONUMENTEN IN DEZE MOEILIJKE DAGEN Waarbij u zou willen dat alles weer zoals vanouds is en de moeilijke beslissingen die u misschien moet maken verleden tijd zijn. Om de herinnering aan uw naaste

Nadere informatie

herinneringsproducten herinner mij......ik zal je nooit vergeten

herinneringsproducten herinner mij......ik zal je nooit vergeten herinneringsproducten herinner mij......ik zal je nooit vergeten inhoud 3 4 7 8 11 16 18 voor altijd in mijn herinnering tastbare herinneringen urnen glasrelieken sieraden herinneringsieraden vingerafdruksieraden

Nadere informatie

wil ik het wensen rond overlijden

wil ik het wensen rond overlijden ZO wil ik het wensen rond overlijden Als jij mij vertelt wat je wilt, Zet ik de wereld even stil Om jouw leven gedag te zeggen En jou in ons hart neer te leggen. Wilma van Grieken, teamleider De Vaart(2012)

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

www.inmemoriamboekje.nl

www.inmemoriamboekje.nl www.inmemoriamboekje.nl Bundel nu uitvaarttoespraken in een uniek boekje: een In memoriam in woord en beeld Introductie Heeft u naar aanleiding van deze brochure vragen, neem dan contact op met: Jannie

Nadere informatie

Betrokken, bekwaam en oog voor detail. Informatie grafmonumenten en urnen

Betrokken, bekwaam en oog voor detail. Informatie grafmonumenten en urnen Betrokken, bekwaam en oog voor detail Informatie grafmonumenten en urnen Familiebedrijf Al sinds 1911 is ons familiebedrijf een begrip op het gebied van natuursteen, grafmonumenten en urnen. Met onze jarenlange

Nadere informatie

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman

in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman in alle kleuren Margreet Jansen Met illustraties van Angelique Bosman Voor stille dagen Om weer even samen te praten en te dromen. Elkaar vasthouden met woorden. Schrijf een brief. Een brief naar de hemel.

Nadere informatie

Onderzoek bij de overleden pasgeborene

Onderzoek bij de overleden pasgeborene Onderzoek bij de overleden pasgeborene Dit document bevat vertrouwelijke informatie van JijWij. Het kopiëren en/of verspreiden van dit document zonder voorgaand schriftelijke toestemming van JijWij is

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid

Gemeentelijke begraafplaats. Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Gemeentelijke begraafplaats Een mensenleven is niet meer dan een hartslag op de eeuwigheid Afscheid is de eerste stap tot het weerzien Colofon Tekst Gemeente Borne Vormgeving TerZake reclame communicatie

Nadere informatie

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp De entree van De Boskamp. 2 Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Nabestaanden helpen om op een waardige wijze afscheid te nemen van hun dierbare. Zodat

Nadere informatie

Afscheid nemen. begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid.

Afscheid nemen. begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Afscheid nemen is de enige zekerheid die het leven ons

Nadere informatie

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis Asbestemmingen Na de crematie Na de crematie zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming van de as. U kunt de as laten verstrooien in een mooie omgeving of op zee; u kunt ook kiezen voor een urnenplaats

Nadere informatie

Omarmd door de politiefamilie zijn we hier in de Tuin van Bezinning. Waar we vandaag weer bij elkaar zijn om te eren, te herdenken en te overdenken.

Omarmd door de politiefamilie zijn we hier in de Tuin van Bezinning. Waar we vandaag weer bij elkaar zijn om te eren, te herdenken en te overdenken. 1 D E F I N I T I E F (VERSIE 5 JUNI) Speech Erik Akerboom Tuin van Bezinning Warnsveld, 6 juni 2019 In de Tuin van Bezinning voel je dat je wordt omarmd door de politiefamile. Het lost je verdriet niet

Nadere informatie

Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies

Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies Wat gebeurt er met de ziel als iemand sterft? Worden zielen geholpen tijdens het sterven? In juli 2015 is Yolanda Rijks, eigenaresse

Nadere informatie

1. Ben jij één van de 5,8 miljoen donoren?

1. Ben jij één van de 5,8 miljoen donoren? Donorschap Per 31 augustus 2015 zijn er 5,8 miljoen Nederlanders die geregistreerd donor zijn (CBS,2015) 7 6 5 4 1. Ben jij één van de 5,8 miljoen donoren? 6 39% Ja Nee 1 Al 40 jaar, als je een orgaan

Nadere informatie

Agressief gedrag. Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken.

Agressief gedrag. Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Agressief gedrag Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Wat is agressief gedrag? Dementie kan ervoor zorgen

Nadere informatie

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16 Inhoud Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7 Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11 Activiteit 03: Acting out 16 Activiteit 04: Schuld 22 Activiteit 05: Angst 26 Activiteit 06: Verdriet

Nadere informatie

zondag 25 september 2016 in het Kruispunt

zondag 25 september 2016 in het Kruispunt zondag 25 september 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Genesis 28, 10-22 lied Liedboek 275 Heer onze Heer hoe zijt Gij aanwezig... lezing nieuwe testament (lector) Lukas 16, 19-31 lied

Nadere informatie

C.S. Lewis. Verdriet, dood en geloof. Franeker: Van Wijnen, 2001.

C.S. Lewis. Verdriet, dood en geloof. Franeker: Van Wijnen, 2001. Niemand heeft mij ooit verteld, dat verdriet hetzelfde gevoel geeft als angst. Ik ben niet bang, maar de gewaarwording is dezelfde als bij bang zijn. Hetzelfde nerveuze gevoel in de maag, dezelfde rusteloosheid.

Nadere informatie

Informatiebrochure Afscheidsdienst Persoonlijk, betrokken, hoop- en troostvol Freelance Geestelijk verzorger

Informatiebrochure Afscheidsdienst Persoonlijk, betrokken, hoop- en troostvol Freelance Geestelijk verzorger Informatiebrochure Afscheidsdienst Persoonlijk, betrokken, hoop- en troostvol Freelance Geestelijk verzorger Inhoud : - Woord van medeleven - Werkwijze - Voorstellen - Contactgegevens en kosten Woord van

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS

Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS Aan de rand van Nijmegen, in een groene en bosrijke omgeving, ligt Crematorium Jonkerbos. Het crematorium is bekend om de hoogwaardige dienstverlening en de vele mogelijkheden

Nadere informatie

Web: Tel: +32 (0)

Web:  Tel: +32 (0) E-Mail: info@spectrumgrafzorg.be Web: www.spectrumgrafzorg.be Tel: +32 (0) 468 470 770 Vroeg of laat maken we het allemaal mee; afscheid nemen van een geliefde. Maar het is niet altijd evident om het monument

Nadere informatie

Mijn herinnering aan. Biedt ondersteuning bij het op papier zetten van uw eigen herinneringen aan en verhalen over uw overleden dierbare.

Mijn herinnering aan. Biedt ondersteuning bij het op papier zetten van uw eigen herinneringen aan en verhalen over uw overleden dierbare. Mijn herinnering aan Biedt ondersteuning bij het op papier zetten van uw eigen herinneringen aan en verhalen over uw overleden dierbare. Woord vooraf Iedere herinnering is het begin van iets nieuws. Als

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

EEN VERLIES VERWERKEN KAN NIEMAND ALLEEN, OOK NIET OP HET WERK!

EEN VERLIES VERWERKEN KAN NIEMAND ALLEEN, OOK NIET OP HET WERK! EEN VERLIES VERWERKEN KAN NIEMAND ALLEEN, OOK NIET OP HET WERK! Wat doet u als werknemer als u na het overlijden van een geliefd persoon niet in staat bent om te werken? Als u innerlijk volledig in beslag

Nadere informatie

wensenboek deel cliënten

wensenboek deel cliënten wensenboek deel cliënten Wensenboek Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven wat voor

Nadere informatie

g eden kt eken s en w a a r dev o lle h er in n er in g en

g eden kt eken s en w a a r dev o lle h er in n er in g en Informatie voor nabestaanden over het bi jzetten en verstrooien van de as, g eden kt eken s en w a a r dev o lle h er in n er in g en 2 0 1 5 Crematorium Tilburg en omstreken De laatste rustplaats Na het

Nadere informatie

Troostboekje van. Antonius in Beweging

Troostboekje van. Antonius in Beweging Wie zijn we? Antonius in Beweging wil de boodschap van Christus in woord en daad uitdragen. We organiseren allerlei activiteiten rondom levensbeschouwing en geloof. Zo geven we op een eigentijdse en warme

Nadere informatie

..en. rouwend. VOOK 6 oktober 2011 ( )Carine. Kappeyne van de Coppello

..en. rouwend. VOOK 6 oktober 2011 ( )Carine. Kappeyne van de Coppello Jong, eigen-wijs..en rouwend VOOK 6 oktober 2011 ( )Carine Kappeyne van de Coppello Krijgen kinderen met de dood te maken? Internationaal onderzoek wijst uit dat van ongeveer 5% van de kinderen tot 16

Nadere informatie

JACQUELINE SCHÄFER. Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie.

JACQUELINE SCHÄFER. Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. JACQUELINE SCHÄFER Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tot dat moment was het schilderen toch vooral iets wat zij voor

Nadere informatie

Het verlies van een dierbare

Het verlies van een dierbare Het verlies van een dierbare Het Zorgpad Stervensfase is gebaseerd op de Liverpool Care Pathway for the dying patient (LCP). De LCP is door het Erasmus MC Rotterdam en het IKNL locatie Rotterdam integraal

Nadere informatie

Werkstuk Verzorging Kindermishandeling

Werkstuk Verzorging Kindermishandeling Werkstuk Verzorging Kindermishandeling Werkstuk door een scholier 2457 woorden 9 april 2007 6,5 170 keer beoordeeld Vak Verzorging Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik het erg interessant vind

Nadere informatie

Milan en Timo, voor altijd samen

Milan en Timo, voor altijd samen Milan en Timo, voor altijd samen Petra en Arthur wonen al ruim zes jaar samen wanneer zij in 1994 besluiten om te gaan trouwen. Tot dan vormen zij en hun hond, parkieten en vissen een 'gezin'. In februari

Nadere informatie

Interesse in deze brochure betekent waarschijnlijk een aangrijpende

Interesse in deze brochure betekent waarschijnlijk een aangrijpende Interesse in deze brochure betekent waarschijnlijk een aangrijpende tijd in uw leven. Silent-Stones staat voor werken met passie en zorg. We nemen alle tijd voor u. We maken tenslotte niet zomaar iets.

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag door een scholier 1428 woorden 4 december 2003 8,4 8 keer beoordeeld Auteur Margaret Willey Eerste uitgave 1983 Vak Engels A)

Nadere informatie

Rouwen. Praten en delen met lotgenoten

Rouwen. Praten en delen met lotgenoten Rouwen Als een dierbaar iemand pas gestorven is en je afscheid van hem of haar hebt moeten nemen, dan voel je je vaak heel wezenloos. Je vraagt je af waarom dit moest gebeuren maar je krijgt geen antwoord.

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

DIENSTVERLENING MET RESPECT

DIENSTVERLENING MET RESPECT INLEIDING Bij het geven van een bestemming aan de as dacht men vroeger vaak automatisch aan verstrooiing en kwam veelal later het besef dat dit toch wel erg abrupt is. Anders dan bij een begraving mist

Nadere informatie

Methodisch werken binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding

Methodisch werken binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding Methodisch werken binnen Lang Verblijf woonzorg en dagbesteding 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Gentle Teaching 4 Middelen 5 Voor wie is Gentle Teaching? 5 3. Competentievergrotend werken 6 Middelen

Nadere informatie

Een lege plek, een groot gemis, een mooie herinnering is al wat er nog is

Een lege plek, een groot gemis, een mooie herinnering is al wat er nog is Een lege plek, een groot gemis, een mooie herinnering is al wat er nog is INHOUDSOPGAVE Al sinds 1972 is Harvas Natuursteen gespecialiseerd in het bewerken van natuursteen in onze moderne maar ambachtelijke

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

Alles is weg Naam: Ken Witbreuk Klas: 3G3 Docent: Busm Auteur: Anke Kranendonk Uitgever: Querido Kinderboek (Slash) Eerste jaar uitgave: 2008 1 ste druk Niveau: Niveau 1 15 t/m 19 jaar Pagina s: 212 Over

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Rouw en verlies Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 8-12 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Rouw en verlies Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 8-12 jaar DOELSTELLINGEN De deelnemers worden zich bewust van hun eigen omgang met rouw en verlies en de rol die hun geloof of levensoriëntatie hierbij heeft. De deelnemers weten dat ieder op een eigen manier rouwt

Nadere informatie

Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase

Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase Inleiding Dit is een notitieboekje waarin u kunt aangeven wat u belangrijk vindt in het leven en wat uw wensen zijn ten aanzien van uw leven in

Nadere informatie

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types):

Noem vijf voorbeelden uit de film die kenmerkend zijn voor het leven van de jaren negentig/nu (denk aan situaties, handelingen, objecten of types): Boekverslag door Joey 2014 woorden 6 juni 2017 0 keer beoordeeld Vak CKV Romeo & Juliet Vraag 1: Verklaar onderstaande krantenkoppen: 1. Romeo and Juliet for the nineties 2. Shakespeare voor de MTV-generatie

Nadere informatie

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN:

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN: 1 Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Als je je kindje verliest in de zwangerschap Als je je kindje verliest in de zwangerschap persoonlijk boek om in te vullen en te bewaren voor jou, als je ooit een miskraam had R Miriam van Kreij Als je je kindje verliest in de zwangerschap Op www.miskraambegeleiding.nl/miskraamboek

Nadere informatie

De laatste bestemming kiezen. Mogelijkheden voor asbestemming via Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort.

De laatste bestemming kiezen. Mogelijkheden voor asbestemming via Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort. De laatste bestemming kiezen voor asbestemming via Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort. Inhoudsopgave 2 INLEIDING Uw keuze voor de laatste bestemming... 3 Vergunningen en leges... 4 Algemene Nis...

Nadere informatie

Een dierbare verliezen

Een dierbare verliezen Patiënteninformatie Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en de gevoelens die u daarover kunt hebben Een dierbare verliezen Informatie over het verlies van een dierbare en

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna?

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Hoe ziet jullie gezin er uit? En wat vind je daarvan? Welke voordelen heeft het

Nadere informatie

Delen is Helen. Wat kan je doen bij verlies van relatie, werk, geliefde of gezondheid

Delen is Helen. Wat kan je doen bij verlies van relatie, werk, geliefde of gezondheid Delen is Helen Wat kan je doen bij verlies van relatie, werk, geliefde of gezondheid Rouw Is een natuurlijk proces, waarbij verdriet en eenzaamheid voorkomende gevoelens kunnen zijn. Verlies van gezondheid

Nadere informatie

https://dementie.nl/dagbesteding/tijdelijke-opvang-respijtzorg-regelen

https://dementie.nl/dagbesteding/tijdelijke-opvang-respijtzorg-regelen 1 2 Odensehuis Hoeksche Waard: Odensehuizen landelijk platform: Dementie.nl: Dementie winkel: Doorleven: Fotofabriek: Handen in huis: Samen Dementievriendelijk: Stichting Alzheimer Nederland: http://odensehuishw.nl

Nadere informatie

Gedenkstenen. G. van Leeuwe b.v.

Gedenkstenen. G. van Leeuwe b.v. Gedenkstenen G. van Leeuwe b.v. G. van Leeuwe b.v. Door de natuur gevormd Wij zijn een familiebedrijf dat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel heeft staan. Al vier generaties staan wij bekend als

Nadere informatie

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Informatie voor rouwkaart / advertenties Ook wat rouwbrieven betreft geldt: eigen keuzes maken de rouwkaart persoonlijker. Natuurlijk is

Nadere informatie

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Nina José Verhoeven Elk kind dat oud genoeg is om van iemand te houden, is oud genoeg om te rouwen. Alan

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik weet niet of het u is opgevallen, maar het trof mij dat de lezingen van vandaag vol tegenstellingen zitten: het begint al bij Jesaja 41: mensen zijn

Nadere informatie

Het levensverhaal d.m.v. Stil Leven

Het levensverhaal d.m.v. Stil Leven Het levensverhaal d.m.v. Stil Leven Gegevens team: team: PZE setting: Ziekenhuis adres: OLV Ziekenhuis Campus Asse, Bloklaan 5, 1730 Asse tel.: 02 300 61 11 Projectomschrijving: Titel project: Het levensverhaal

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie