BELGISCHE INDUSTRIE STAAT VOOR UITDAGINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELGISCHE INDUSTRIE STAAT VOOR UITDAGINGEN"

Transcriptie

1 BELGISCHE INDUSTRIE STAAT VOOR UITDAGINGEN Hoe spelen de exposanten van M+R hierop in? Industrie 4.0 is dé term die overal valt als het over nieuwe tendensen gaat. Dat meet- en regeltechniek een cruciale rol in deze (r)evolutie speelt, staat als een paal boven water. Vandaar dat de aanbieders van dergelijke oplossingen op M+R 2017 heel wat nieuwigheden zullen voorstellen. Maar zelfs al is uw bedrijf nog niet klaar om de grote stap naar Industrie 4.0 te zetten, dan nog komt u best eens lang op de beurs. De technologie staat immers niet stil: veel nieuwe meet- en regelapparatuur is zo geëvolueerd dat ze voor heel wat meer efficiëntie en kostenbesparingen in uw productieomgeving kan zorgen! Easyfairs probeert zijn vakbeurzen altijd maximaal op de verwachtingen van de exposanten en bezoekers af te stemmen. Vandaar ook dat de beursorganisator de nieuwste tendensen op de voet volgt. Dit is niet anders bij M+R, hét evenement voor meet- en regeltechniek in België. Naast gesprekken met federaties en kennisinstellingen, nam de organisator in de aanloop van de editie 2017 nog een extra initiatief. Zes exposanten werden rond de tafel gebracht om na te gaan wat zij precies als tendensen aanvoelen. Uiteraard kwam ook de manier waarop ze daar met hun deelname aan M+R willen inspelen ter sprake. Industrie 4.0 nog niet voor vandaag Tijdens het rondetafelgesprek duurde het niet lang vooraleer de term Industrie 4.0 viel. Toch blijken de exposanten het erover eens dat dit nog langetermijndenken is, vooral in ons land. Chris Durie, Marketing Manager van Endress+Hauser, legt uit waarom: De Belgische automatiseringsmarkt is wel degelijk vooruitstrevend. In sommige gevallen, zoals de intelligente verwerking en exploitatie van (veel) proces- en statusdata en veel nauwer vernetwerkte automatiseringscomponenten en -systemen (volgens de concepten van Industrial Internet-of-Things (IIoT) of Industry 4.0), zal er echter nog een tandje moeten worden bijgestoken. We hopen dat de Belgische industrie dat inziet, want daar zit een gigantisch potentieel tot efficiëntieverbetering.

2 David Vervaele, Managing Director van Retec, bekrachtigt deze stelling: Ook wij merken dat onze klanten nog afwachtend staan tegenover de implementatie van Industrie 4.0. Ze hebben momenteel zeker geen boodschap aan een app voor elk merk of elk apart onderdeel van hun productie. Integendeel: verandering moet veel verder gaan. Denk aan het slim gebruik van data om de productie te optimaliseren, connectiviteit op elke plaats,... De kennis over wat Industrie 4.0 inhoudt, is volgens ons redelijk wijdverspreid. Maar de vertaalslag naar de praktijk laat op zich wachten. Het is aan ons, leveranciers, om deze bedrijven te helpen door ze oplossingen aan te bieden die op hun budget en specifieke kennis zijn afgestemd. Eerst werken aan efficiëntieverbetering Eigenlijk zien de leveranciers vooral brood in oplossingen die een efficiëntieverbetering toelaten en ervoor zorgen dat de Belgische bedrijven geleidelijk naar Industrie 4.0 kunnen overschakelen. Sales Manager van Krohne Benelux, Stefaan Van Durme, verwoordt het als volgt: Wij zien eerder een toekomst in geïntegreerde meettoestellen waarbij verschillende metingen door één toestel worden verwerkt. Chris Durie sluit zich daarbij aan: In alle sectoren groeit de vraag naar procesinstrumenten die meerdere meetwaarden tegelijk kunnen leveren, zoals debiet, densiteit en temperatuur. Moderne meetinstrumenten leveren daarenboven veel status- en diagnose-informatie die via digitale communicatieprotocollen naar controle-, visualisatie- en andere industriële beheersoftware wordt geleid. Het industriële Ethernet is daarbij een belangrijke nieuwe speler. Waar en hoe makkelijk die informatie dan uiteindelijk bij de eindgebruikers en -toepassingen komt, is dan weer een ander aspect van het Industrial Internet-of-Things en Industry 4.0. Op dat vlak staan we in België nog maar aan het begin van de evolutie. Ludo Van Eeckhoudt, Sales Manager van Siemens: Toch is er al een belangrijke stap in de juiste richting gezet. Want bedrijven gaan alsmaar meer automatiseren. Hierbij kiezen ze voor kwalitatieve oplossingen die de betrouwbaarheid, performantie en veiligheid van de machines verhogen.

3 Industriële productie wordt groener Naast een grotere efficiëntie, blijkt dat de Belgische industrie vooral oplossingen vraagt die de productie ecologischer maakt. En daar hebben de producenten wel oor naar volgens Katrien Miechielssens, Managing Director van Retec: Er is wel degelijk een trend om meet- en regelapparatuur efficiënter te maken. Een mooi voorbeeld is het huidige succes van contactloze meetoplossingen. Toch zullen er altijd applicaties zijn die zich niet door slimme ultrasone of radargolven laten uitlezen. Vandaar dat het aanbod aan eenvoudige systemen eveneens belangrijk blijft. Maar of het nu supergesofisticeerde of erg eenvoudige meetapparatuur betreft: ze worden allemaal door het ecologische denken beïnvloed. Wereldwijd leveren aanbieders van dergelijke oplossingen inspanningen om hun productieproces milieuvriendelijker te maken en/of producten te ontwikkelen die de klant kunnen helpen bij het verlagen van zijn ecologische voetafdruk. Dat is ook nodig, want bedrijven willen in schonere technologieën investeren, in de eerste plaats voor hun medewerkers. Vandaar dat we op M+R de producten van de Vlaamse startup Hammer IMS zullen voorstellen. Deze oplossingen zijn bestemd om de dikte van non-ferrometalen te meten op basis van millimeterwaves en een pak data-analyse. Ze bieden dus een mooi alternatief voor radioactieve meetinstrumenten. Zo komen we bij een andere trend: het verhogen van de veiligheid in de productie. Veilig werken blijft de boodschap Dat veiligheid een hot item is en blijft, bevestigt Marcom Manager van Emerson, Herwin Standaert: Naast de zoektocht naar meer energiezuinige en ecologische oplossingen, beschouwen Belgische bedrijven veiligheid nog altijd als een doorslaggevend argument om een investering door te voeren. Precies omdat de industrie meer veiligheid wil, krijgt de meet- en regelapparatuur meer aandacht. Want dankzij de grotere intelligentie en extra functionaliteit, zoals zelfdiagnose en kalibratie, kunnen dergelijke oplossingen installaties veiliger, zuiniger en met een hoger rendement laten werken, terwijl er minder mensen in de plant aanwezig zijn. Magnetrol International merkt eveneens een grote aandacht voor veiligheid. De meetinstrumenten moeten aan de nodige normen voldoen, waaronder SIL. Anders willen de fabrieken ze niet meer implementeren, legt Sales Engineer België, Staf Schelkens, uit.

4 Endress+Hauser bewandelt hetzelfde pad. Chris Durie: Onze deelname aan M+R 2017 zal deels op procesveiligheid focussen. De bezoeker mag zich verwachten aan een groot aantal conforme, intelligente toestellen die zich grotendeels zelf continu aan diagnose & prooftesting onderwerpen. Dat levert trouwens niet alleen een veilige productieomgeving op, maar zorgt ook voor grote besparingen op het vlak van onderhoud. Daarnaast zullen we onze bulk tank- en opslagsysteemoplossingen uitgebreid aan bod laten komen, met de nauwkeurigste niveaumeettechniek op basis van 80 GHz radars, de nauwkeurigste debietmeters voor Custody Transfer toepassingen en communicatie-/beheersoftware op basis van open communicatie via Internet. Uit dit rondetafelgesprek blijkt duidelijk dat ook u niet op het appel mag ontbreken. M+R 2017 is hét evenement in België dat u wegwijs zal maken in de evolutie van meet- en regeltechniek. De sector en technologie staan immers niet stil, integendeel. Wilt u te weten komen wat de tendensen zijn en welke oplossingen ervoor bestaan, reserveer dan zeker woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 in uw agenda. Meer informatie op

5 De deelnemers aan deze rondetafel Krohne Belgium is al meer dan dertig jaar een dochter van de Duitse Krohne Groep. De onderneming focust op de verkoop en service van instrumentatieoplossingen (voornamelijk voor debiet- en niveaumeting) in de Belgische en Luxemburgse markt. Vanuit de eigen productievestigingen in Nederland, UK, Frankrijk en Duitsland levert de onderneming rechtstreeks aan de eindklant. Retec is al 25 jaar specialist in het meten van niveau, druk, debiet en temperatuur in industriële toepassingen. Ze is een onafhankelijke verdeler van een aantal Europese topmerken, zoals UWT, Kubler, STS, Lay, Katronic,... Op basis van een grondige analyse van de klantenbehoefte zorgt Retec voor de juiste meetoplossing en instrumentatie. Voor deze firma is een samenwerking pas geslaagd wanneer ze weet dat haar meetinstrumenten de sterke schakels in de toepassing zijn. Emerson Automation Solutions is een vooraanstaande leverancier van apparatuur, diensten en oplossingen die bedrijven helpen bij het automatiseren van hun productie, verwerking en distributie. De onderneming koppelt hoogwaardige producten aan branchespecifieke diensten op het vlak van engineering, adviesverlening, projectmanagement en onderhoud. Het resultaat is een uniek concept waarin ook de laatste technologiestap (draadloze veld- en fabrieksnetwerken) vervat zit. Magnetrol International was in 1932 een pionier op het vlak van vloeistofniveau-instrumentatie voor industriële toepassingen. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van innovatieve niveau- en debietmeetinstrumentatie voor een brede waaier aan procestoepassingen.

6 Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende aanbieder van meetinstrumentatie, service en oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Dankzij de systemen van dit bedrijf kunnen gebruikers hun processen optimaliseren met aandacht voor efficiëntie, veiligheid en milieu. Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering, en staat al meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf is in meer dan 200 landen actief, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nummer 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie.

M+R: WAAROM DEELNEMEN?

M+R: WAAROM DEELNEMEN? M+R: WAAROM DEELNEMEN? Zes A-spelers geven het antwoord! Antwerpen, 10 november 2016 - M+R belooft ook in 2017 zijn reputatie waar te maken als hét event in België voor meet- en regeltechniek. Vijf maanden

Nadere informatie

Grootschalige enquête over meet- en regeltechniek

Grootschalige enquête over meet- en regeltechniek Grootschalige enquête over meet- en regeltechniek Mix van interesse in klassieke toepassingen en Industrie 4.0 Antwerpen, 6 december 2016 In de aanloop naar M+R voerde beursorganisator Easyfairs een grootschalige

Nadere informatie

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID Lysair is al tientallen jaren gekend als marktleider van ontstoffingsinstallaties voor grote industriële klanten zoals overslagbedrijven,

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone PLANON APPS Voor Facility - en Service Management op uw smartphone Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS-domein Een partner die door Gartner wordt erkend als marktleider Integraal

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

BENCHMARK INDUSTRIE. Deel 1: De transformatie van onze industrie richting 4.0 Waar staan we?

BENCHMARK INDUSTRIE. Deel 1: De transformatie van onze industrie richting 4.0 Waar staan we? BENCHMARK INDUSTRIE Deel 1: De transformatie van onze industrie richting 4.0 Waar staan we? WAAROM DEZE BENCHMARK Het Industrieforum kwam tot de vaststelling dat er nood is aan objectief, accuraat en relevant

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

Benchmark uw. productielogistiek. Productiebedrijven in Vlaanderen. met uitsterven bedreigd. springlevend

Benchmark uw. productielogistiek. Productiebedrijven in Vlaanderen. met uitsterven bedreigd. springlevend Iedere ochtend in Afrika ontwaakt een leeuw met de wetenschap dat hij sneller moet lopen dan de traagste gazelle Productiebedrijven in Vlaanderen met uitsterven bedreigd springlevend of? Benchmark uw productielogistiek

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

De service van KROHNE reikt verder.

De service van KROHNE reikt verder. De service van KROHNE reikt verder. Servicebrochure KROHNE: toonaangevend in meetinstrumentatie KROHNE staat voor een breed pakket aan hoogwaardige meetinstrumen tatie. Sinds het begin van de vorige eeuw

Nadere informatie

IT-GIDS VOOR DE ZORG

IT-GIDS VOOR DE ZORG IT-GIDS VOOR DE ZORG IT als drijvende kracht achter betere zorgverlening Wij hoeven u niet uit te leggen dat achter de beste zorg een hele organisatie schuilt. Digitalisering heeft de manier van werken

Nadere informatie

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Meten is weten. Om zeker te weten dat uw voertuigen en medewerkers optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat

Nadere informatie

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Nieuw! Bezoekersbeheer Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Editorial Toegangscontrole en tijdregistratie zorgen voor grote uitdagingen. U wilt doorstarten met uw bedrijf Uw doel is het om

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen De grootste specialist in industriële luchtzuivering Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen Specialist in schone lucht Als het om innovatieve installaties

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR #VACATURE

MANAGING DIRECTOR #VACATURE #VACATURE MANAGING DIRECTOR Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

De Linge. industriële automatisering. integraal denken. industriële automatisering

De Linge. industriële automatisering. integraal denken. industriële automatisering De Linge integraal denken Welkom bij De Linge! De Linge is gespecialiseerd in. Onze oplossingen bewijzen zich elke dag in tal van productieomgevingen. Oplossingen die wij ontworpen, getekend, geprogrammeerd

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek.

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. 60-90% van commucatie is nonverbaal Diagnostiek is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

slim en flexibel fietsdelen

slim en flexibel fietsdelen slim en flexibel fietsdelen Mobit is een jong technologiebedrijf met een sterke focus op: innova/e Innoveren zit ons DNA. We zijn constant op zoek naar nieuwe technologieën en mogelijke toepassingen. Intelligente

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie Ecover. SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld!

SAP Customer Success Story Productie Ecover. SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld! SAP Customer Success Story Productie Ecover SAP, inclusief support en maintenance: netjes geregeld! Bedrijf Ecover Sector Productie Producten en diensten Ecologische schoonmaakmiddelen Website www.ecover.com

Nadere informatie

HP SERVICE EDGE. Voor HP Latexprinters MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES

HP SERVICE EDGE. Voor HP Latexprinters MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES HP SERVICE EDGE MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES Voor HP Latexprinters Samenwerken aan het vergroten van uw concurrentievoorsprong ONTDEK DE VOORDELEN VAN INDUSTRY 4.0 Met de komst van de Vierde Industriële

Nadere informatie

ArcelorMittal reduceert machinestilstand met 90% dankzij 3D-visualisatie

ArcelorMittal reduceert machinestilstand met 90% dankzij 3D-visualisatie ArcelorMittal reduceert machinestilstand met 90% dankzij 3D-visualisatie Een 3D-model van je machine met een interactief programma waarmee de operatoren zich kunnen bijscholen. Hiermee heeft ArcelorMittal

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

IO-Link : de industriële communicatiestandaard. IO-Link Group Belgium stelt voor

IO-Link : de industriële communicatiestandaard. IO-Link Group Belgium stelt voor IO-Link : de industriële communicatiestandaard IO-Link Group Belgium stelt voor Trends in production & automation Industry 4.0 digitizes the entire industrial value chain R&D Supplier Procurement Production

Nadere informatie

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens Smart Industry 4.0 Edwin van Rensch/Eric Megens Agenda o Introductie Hotraco Group o Introductie Smart Industry 4.0 o Data model Hotraco Product improvement Remote service Benchmark Additional service

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco.

Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco. just smarter... Dit is MMP. MMP boekt al jaren prima resultaten met partners als Euretco. Voor een eerste offshore traject met MMP in India waren onze ambities behoorlijk hoog. Maar alle deadlines werden

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008 in Nederland opgericht.

Nadere informatie

Duurzame automatiseringsoplossingen

Duurzame automatiseringsoplossingen A u t o m a t i o n S o l u t i o n s B u s i n e s s o p t i m a l i s a t i e d o o r P r o c e s I n t e g r a t i e Duurzame automatiseringsoplossingen Door mondiale ontwikkelingen en steeds sneller

Nadere informatie

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS AL MEER DAN 20 JAAR DÉ SPECIALIST OP HET GEBIED VAN WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS IN RETAIL, LOGISTIEK EN INDUSTRIE TOTAALOPLOSSING VOOR WFM VRAAGSTUKKEN Softbrick Workforce

Nadere informatie

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder Water Treatment Gateway to Altijd solutions een oplossing verder Afvalwater DHV heeft sinds jaar en dag een leidende positie op het gebied van afvalwaterzuivering en afvalwatertransport. Of het nu gaat

Nadere informatie

IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY

IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY 2 BEDRIJFSVOERING PERFORMANCE FOR SIMPLICITY Dr. Sven Bär Managing Director ESYLUX GmbH Peter Kremser Managing Director ESYLUX GmbH Mareks Peters Managing Director

Nadere informatie

Samenwerking in de praktijk ICT-campus als verbinder

Samenwerking in de praktijk ICT-campus als verbinder Samenwerking in de praktijk ICT-campus als verbinder Eén van de pijlers van de ICT-campus is de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs. ICTcampus stimuleert dit actief door onder andere

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Vacature Project manager

Vacature Project manager C W Vacature Project manager Loop jij warm voor projectmanagement en innovatie? January 2017 Loop jij warm voor Projectmanagement en Innovatie? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een jonge Fintech organisatie

Nadere informatie

Intermezzo Logistiek is topsport

Intermezzo Logistiek is topsport Logistiek is topsport Maurits Kreijveld Hoe bouw je op een grasveld in drie weken tijd een stad voor ruim 50.000 inwoners? Dat is de uitdaging voor de organisatie van het muziekfestival Lowlands, dat jaarlijks

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet De kracht van eenvoud en efficiëntie Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet Inhoud Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in? 03 Beter management van storage en data 04 Data

Nadere informatie

New Control Room seminar. Eindgebruikers Visie 2020

New Control Room seminar. Eindgebruikers Visie 2020 New Control Room seminar Eindgebruikers Visie 2020 Sprekers Rob Everink Robert Teunissen Corporate manufacturing Process control Central Engineering Process Control Solutions www.wib.nl Process Automation

Nadere informatie

Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal

Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal Samenwerken aan oplossingen in roestvrijstaal De historie en de dynamiek van nu Meer dan een halve eeuw geleden begon De Jager RVS met het ontwikkelen en bouwen van machines en apparaten in roestvrijstaal

Nadere informatie

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Persbericht Dornbirn, maart 2012 Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Zumtobel presenteert dit jaar tijdens Light+Building van 15 tot 20 april in Frankfurt

Nadere informatie

Hoogland-Mennens. Corporate brochure. Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions

Hoogland-Mennens. Corporate brochure. Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions Corporate brochure Maak kennis met de technisch industriële toeleverancier van innovatieve MRO-solutions Uw partner Missie is leverancier van gerenommeerde merken op MRO gebied. Wij leggen onze focus op

Nadere informatie

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team

Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Nu ook voor het MKB Met RPA van Bluepond bereikt u meer met uw bestaande team Als MKB-ondernemer ligt uw focus op gezonde groei. Maar vaak gaat die groei gepaard met meer interne processen, meer administratie,

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

Telecommunicatie op maat van uw onderneming.

Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Licom info@licom.be www.licom.be Industriezone Herdersbrug Pathoekeweg 9B 009 B-8000 Brugge T +32(0)50 45 78 00 Licom Z.1 Researchpark 310 B-1731 Zellik T +32(0)2

Nadere informatie

Transport, doe het slim

Transport, doe het slim Transport, doe het slim an deur tot deur Wat is het? Het gaat hier om de uitgaande goederenstroom, van deur tot deur. Daarbij horen documenten en labels, mogelijkheden tot tracking en tracing, het volume

Nadere informatie

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant.

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. MISSIE Rodanar is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1982 houten pallets produceert. Wij zijn echter meer dan een producent,

Nadere informatie

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Who s talking? Alfred Rombeek Saia-Burgess Benelux B.V. www.saia-pcd.com/nl Controls specialisten Integratie toonaangevende

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken. LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011. Inhoud

Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken. LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011. Inhoud Onderhoud kan productieprocessen LEAN-er maken LEAN en onderhoud in de voedingsmiddelen industrie 16 september 2011 Rob Brager 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Waarom productieprocessen? 3. Traditioneel productieproces

Nadere informatie

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing Marktinzicht Proces Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Wereldwijd worden er al meer dan 15 miljard facturen elektronisch verzonden

Nadere informatie

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING

B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING B AT T E RY T ECHN O LOGIES BOUW UW BEDRIJF OP DE KRACHT VAN SAMENWERKING Kies voor ons als leverancier van accu s en profiteer van de kracht van samenwerking. Maak gebruik van het grootste gespecialiseerde

Nadere informatie

Industriële Week 2012

Industriële Week 2012 Industriële Week 2012 Instrumentatie, dienstverlening en oplossingen voor uw procesautomatisering PROCESSING Engineering moves, een mooie titel voor een uniek event. Op dit event staan de thema s Energy

Nadere informatie

Presteren is grenzen verleggen

Presteren is grenzen verleggen Presteren is grenzen verleggen ISOLATIE een oplossing voor elke toepassing IKO enertherm investeert voortdurend in de verbetering van zijn producten. In onze onderzoeksafdeling werken wij continu aan de

Nadere informatie

Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Welkom ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Léon Sigo Directeur ComputerPlan ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Onze organisatie Sinds 1982 32 jaar ICT ervaring 50 medewerkers Meer

Nadere informatie

CWS Washroom Information Service (WIS) Op weg naar een intelligente wasruimte

CWS Washroom Information Service (WIS) Op weg naar een intelligente wasruimte 1 CWS-boco Belux CWS Op weg naar een intelligente wasruimte Spreker: Herwig Copmans 2 CWS-boco Belux Europees producent van duurzame kwalitatieve en slimme sanitaire voorzieningen, schoonloopmatten en

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen Kracht door samenwerking VDL Kunststoffen VDL Kunststoffen EEN PRODUCT IS NOOIT ZOMAAR EEN PRODUCT. NIET BIJ VDL KUNSTSTOFFEN TENMINSTE. WIJ VERTALEN UW VRAAG OP EEN PROFESSIONELE WIJZE IN EEN KUNSTSTOF

Nadere informatie

Acertys Technical Services. Tot uw dienst

Acertys Technical Services. Tot uw dienst Acertys Technical Services Tot uw dienst Service specialisten voor elk product Een uitgebreid team van vakbekwame en gemotiveerde technici staat tot uw dienst. Vandaag zijn dit meer dan 45 Service Engineers,

Nadere informatie

De monteur van de toekomst

De monteur van de toekomst BSH Home Appliances Group De monteur van de toekomst SMART REPAIR EVENT 05-11-2018 BSH HOME APPLIANCES GROUP BSH Huishoudapparaten B.V. Even voorstellen Rob Walthaus Head of Technical Support and Training

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. Dat doen we via een sterk netwerk van meer dan

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering AUTOMATISERING CSA EVEN VOORSTELLEN Jan Groothedde Manager sales en design engineering INHOUD Wie zijn wij? Wat is automatisering? Automatisering CSA Afsluiting WIE ZIJN WIJ? WIE ZIJN WIJ? MKB bedrijf

Nadere informatie

Belgabroed kiest voor een toekomstvaste, schaalbare, pure IP-oplossing van innovaphone

Belgabroed kiest voor een toekomstvaste, schaalbare, pure IP-oplossing van innovaphone innovaphone Case Study kiest voor een toekomstvaste, schaalbare, pure IP-oplossing van innovaphone is onderdeel van broederijgroep BHV 2. De groep BHV 2 is een samenwerkingsverband tussen de broederijen,

Nadere informatie

Review World of Technology & Science en Industrial Processing 2018

Review World of Technology & Science en Industrial Processing 2018 Review World of Technology & Science en Industrial Processing 2018 Feiten & cijfers 2018 2016 2014 Aantal m2 19.086 m2 16.150 m2 17.176 m2 Aantal exposanten 560 428 458 Aantal bezoekers 22.147 21.414 21.634

Nadere informatie

Orapi Applied. right chemistry right people

Orapi Applied. right chemistry right people Orapi Applied right chemistry right people Orapi Applied Orapi Applied is wereldwijd één van de belangrijkste leveranciers van gespecialiseerde reinigings- en onderhoudsproducten, waarbij de nadruk ligt

Nadere informatie

Fair Tourism BELEIDSNOTA. Grant Agreement No.: UK01-KA

Fair Tourism BELEIDSNOTA. Grant Agreement No.: UK01-KA Fair Tourism BELEIDSNOTA Grant Agreement No.: 2014-1-UK01-KA200-000057 Inleiding Toerisme is de derde belangrijkste economische sector in de EU. Hoewel toerisme een positieve impact heeft op economische

Nadere informatie

Geef uw onderneming vleugels. Met de soepele werkprocessen

Geef uw onderneming vleugels. Met de soepele werkprocessen Geef uw onderneming vleugels Met de soepele werkprocessen van Dutchict Cloud Online functionaliteiten Managed Cloud Online functio U wilt uw documenten overal kunnen beheren en delen. Maar applicaties

Nadere informatie

Invend bespaart klanten geld

Invend bespaart klanten geld Invend bespaart klanten geld Het verminderen van verbruik zonder afbreuk van beschikbaarheid Invend maakt een beter beheer van industriële verbruiksartikelen met een hoge omloopsnelheid mogelijk, wat een

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW AUKE HYLARIDES Senior Product Marketing Manager Exact Software Exciting times In 2020, het aantal mobiele gebruikers richting 6 miljard; Internet gebruikers richting 4.7 miljard² Effect van IoT op de wereld

Nadere informatie

Haag Wonen. Praktijkcase. Met software van Raet hebben onze medewerkers zelf de regie over hun HR-processen en ontwikkeling.

Haag Wonen. Praktijkcase. Met software van Raet hebben onze medewerkers zelf de regie over hun HR-processen en ontwikkeling. Praktijkcase Haag Wonen Met software van Raet hebben onze medewerkers zelf de regie over hun HR-processen en ontwikkeling. Joyce Barbier Teamleider P&O Haag Wonen werkt flexibel en kostenefficiënt door

Nadere informatie

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Echt uitgelaten was de sfeer onder de 665 exposanten uit 40 Landen, die elkaar ontmoetten

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

Elke twee jaar is de Security Essen het middelpunt. Een vooruitblik. Security Essen 2014: BEURS

Elke twee jaar is de Security Essen het middelpunt. Een vooruitblik. Security Essen 2014: BEURS Security Essen 2014: Een vooruitblik Van 23-26 september vindt de 21e editie plaats van Security Essen. De beurs viert zijn 40e verjaardag met ruim 1000 exposanten uit 40 landen, die meer dan 40 marktsegmenten

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Nieuwe SIMATIC HMI Panels

Nieuwe SIMATIC HMI Panels SIMATIC HMI Panels Nieuwe SIMATIC HMI Panels Eenvoudige migratie siemens.nl/hmi SIMATIC HMI Basic Panels - voor eenvoudige applicaties De SIMATIC HMI Basic Panels bieden een voordelige oplossing voor de

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

Ontex Eeklo wint Factory of the Future Award 2016

Ontex Eeklo wint Factory of the Future Award 2016 Ontex Eeklo wint Factory of the Future Award 2016 Persmededeling - Antwerpen, 5 februari 2016 Tijdens de uitreiking van de Factory of the Future Awards 2016 op 4 februari in Antwerpen werd de vooruitstrevende

Nadere informatie

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project?

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Slechts 10 per maand per gebruiker, geen verborgen kosten, onmiddellijk ROI eenmaal u online een aantal field force automation

Nadere informatie

IBM Cognos Performance 2010

IBM Cognos Performance 2010 IBM Cognos Performance 2010 Smart Decisions. Better Results. De Meervaart, Amsterdam Woensdag 10 november 2010 09.30-18.15 uur Kom naar IBM Cognos Performance 2010 op 10 november in Amsterdam 33% meer

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

de beste producten mede mogelijk gemaakt door agrifirm

de beste producten mede mogelijk gemaakt door agrifirm de beste producten mede mogelijk gemaakt door agrifirm Onze veehouders zorgen voor prachtige en heerlijke producten. Van melk en kipfilet tot eieren en subliem varkensvlees van eigen bodem. Vele mensen

Nadere informatie

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014 LDA Belgium Bedrijfsprofiel Versie 2014 LDA Uw partner met visie en ervaring LDA NV, een onafhankelijke Belgische onderneming, verdeelt in België en Luxemburg al meer dan 50 jaar kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Eigen logo. Welkom. Beheer van bekabeling vanuit het gezichtsveld met een praktijk gerichte blik

Eigen logo. Welkom. Beheer van bekabeling vanuit het gezichtsveld met een praktijk gerichte blik Welkom Beheer van bekabeling vanuit het gezichtsveld met een praktijk gerichte blik Binnen het beheer van datacenters speelt bekabeling en de passieve infrastructuur een steeds belangrijkere rol. De vraag

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Codeer en Markeer Technologie. KBA-Metronic. Coderen is onze passie!

Codeer en Markeer Technologie. KBA-Metronic. Coderen is onze passie! Codeer en Markeer Technologie KBA-Metronic Coderen is onze passie! Codeer en Markeer Technologie THERMISCHE INK JET betajet HOTFOIL CODEERSYSTEMEN Made in Germany Inkjet systemen alphajet DESKUNDIG udaformaxx

Nadere informatie

OVER TRIVEST DE STRATEGIE VAN TRIVEST 25+ LANDEN 300+ MEDEWERKERS KLANTEN

OVER TRIVEST DE STRATEGIE VAN TRIVEST 25+ LANDEN 300+ MEDEWERKERS KLANTEN OVER TRIVEST Trivest Software Group bestaat uit toonaangevende softwarebedrijven die samenwerken om project- en productiebedrijven binnen de maakindustrie procesmatig te optimaliseren en ondersteunen met

Nadere informatie

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie?

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? NL ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? De zon, als onuitputtelijke bron van energie, is van cruciaal belang voor mens en natuur: ze beslist over het leven op onze planeet. BISOL gebruikt

Nadere informatie