Conclusies t/m juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Conclusies t/m juni 2017"

Transcriptie

1 Conclusies t/m juni 217 Inwoners Midden-Brabant Adviezen rondom leren en werken We krijgen steeds meer vragen van inwoners. Het wordt voortdurend bevestigd dat de aantallen adviezen die we geven worden gemaximeerd door het aantal FTE dat werkzaam is binnen Leren en Werken Midden-Brabant. Wie spreken we? Er is geen verschuiving te zien in de mensen die ons advies inwinnen. Het is en blijft een brede afspiegeling van de arbeidsmarkt. Als we kijken naar opleidingsniveau spreken we inwoners met een universitaire opleiding en inwoners zonder startkwalificatie. De grootste groep is vertegenwoordigd in de mensen met een MBO opleidingsniveau 3 en 4. We ontvangen mensen van elke leeftijd, maar de categorie van 27-5 is het grootst. We krijgen ook geen doorverwijzingen vanuit de ROC's. Jongeren worden eerder opgevangen door het jongerenpunt dat hiervoor is ingericht. In de verdeling werkend / werkzoekend zien we in het eerste kwartaal ook geen verschuiving ten opzichte van 216. De werkzaamheden van de ondernemersadviseur moeten op den duur leiden tot een verschuiving. Aangezien zij pas 1 februari is gestart is het logisch dat we dit bij deze cijfers nog niet terug zien. Wel hebben we in juni een lichte verschuiving geconstateerd: meer werkenden gesproken. De mensen die we spreken weten ons te vinden via doorverwijzingen, bijeenkomsten waar wij actief aanwezig zijn of via onze website/ facebook pagina. Het bereik van onze facebook pagina is de moeite waard hier nog los te vermelden. In het eerste hafjaar hebben mensen met onze facebook pagina weten te bereiken. Met welke vraag? Mensen weten ons te vinden voor de juiste vragen: 8% komt binnen met een her- om- of bijscholingsvraagstuk. Opvallend is, dat met de uitbreiding van het team de discipline om CRM volledig in te vullen aandacht vraagt.

2 Dit is vooral terug te zien bij de gewenste branche en de werkervaring. Hierop zullen wij strakker gaan sturen. Ook opvallend is uitvoering van de week van de zorg in maart. Dit zorgt voor een ietwat vertekend beeld in doelgroep (veel mensen uit WW) en wens branche (zorg). Evaluatie dienstverlening Elk kwartaal vragen we aan iedereen die we spraken feedback te geven over onze dienstverlening. Onze dienstverlening krijgt het eerste kwartaal stabiele 7 in het eerste kwartaal en de vraag of mensen ons willen aanbevelen stijgt met een punt. Het tweede kwartaal blijkt de waarde van een stabiel team: een stijging tot een zeer ruime 8 voor onze dienstverlening. Een paar quotes: Ik ben enorm dankbaar dat dit kosteloos is. Ik ga starten met een opleiding in Mei Het blijft lastig aansluiting te vinden bij standaard portfolio Ik ga naar huis met een hoopvol vooruitzicht op werk/studie - Beleidsmedewerkers Regio Gemeenten - Uitvoerende accountmanagers/klantmanagers in de Regio - Accountmanagers Baanbrekers/ Sagenn en de Diamantgroep Steekproef Bij een relatief kleine steekproef is gebleken dat 81% van de gesproken kandidaten actie heeft ondernomen naar aanleiding van de gesprekken die zijn gevoerd bij leren en werken. Na de zomer zullen studenten van AVANS Hogeschool HRM deze enquete verder uitvoeren om ook te Speeddates, inspiratiedagen We zijn inmiddels een vaste waarde bij de bijeenkomsten die door onze partners worden georganiseerd. In het Willem II stadion is het standaard geworden ook een stand in te richten voor onze loopbaan adviseurs. Voor beide partijen een waardevolle aanvulling in de dienstverlening en dit zetten we graag voort in 217. Extra instrumenten gemeente Tilburg Het aantal aanvragen voor de scholingslening is drastisch verminderd sinds het najaar in 217. Dit is verklaarbaar door een aantal ontwikkelingen in financiele mogelijkheden.

3 Er worden nl. verschillende instrumenten aangeboden: Scholingsvoucher bij de UWV : eur 2.5,- zonder terugbetalingsregeling Sectorgelden binnen ICT branche zijn gunstig Sectorgelden Logistiek zijn gunstig Sectorgelden in de regio : max 5% vergoed Het lijkt logisch dat het meest gunstige alternatief ingezet wordt en de voorwaarden van de scholingslening waren de minste. Deze alternatieven zijn echter tijdelijke instrumenten. Juist een blijvende faciliteit zoals een individueel krediet in combinatie met deze tijdelijke regelingen zorgt voor een stabiliteit. We zien wel ruimte om de samenwerking en communicatie richting private partijen te verstevigen. Hier zullen we de tweede helft van het jaar meer nadruk op gaan leggen.

4 Conclusies t/m juni 217 Adviezen aan het MKB Met de komst van de ondernemersadviseur is vanaf 1 februari een nieuwe impuls gekomen. Titia Fluks is vanaf de eerste dag betrokken in het netwerk wat inmiddels aan het ontstaan is. Haar Wie spreken we Het is nog te kort om echt conclusies te verbinden. We zien wel dat er tot nu toe geen onderscheid in branches of sectoren lijkt te zijn. De ondernemersadviseur is vooral actief op netwerkbijeenkomsten in de regio en legt van hieruit de contacten om verder te praten over strategisch personeelsbeleid. Dit is ook de reden dat zij lid is geworden van het HR business club van BZW Met welke vraag De laatste vragen omtrent de kennischeque hebben nog wat tijd gekost Strategisch personeelsbeleid is daarnaast het meest voorkomend, samen met de makel- en schakel rol van de ondernemersadviseur. Ook hier geldt dat we strakker moeten sturen op het invullen van het CRM systeem. Evaluatie dienstverlening In het tweede helft van 217 zullen we ook voor deze individuele dienstverlening nog een manier van evaluatie invoeren. Extra instrument Kennischeques Leren en Werken is bij de kennischeque ingezet als instrument om het MKB te ontzorgen in het aanvragen van deze subsidie. Deze makel en schakelfunctie is in deze fase nodig gebleken. De ondernemersadviseur heeft enerzijds veel tijd besteedt aan de gesprekken met de ondernemer. Het blijkt niet makkelijk te zijn om van een bepaalde innovatieve gedachte te komen tot een concreet geformuleerde opdracht waar het onderwijs wat mee kan. Aan de andere kant was het ook zoeken binnen het onderwijs. Past deze vraag binnen het reguliere onderwijs? Wie is er dan verantwoordelijk? En zo niet: hoe werven we studenten? Wie is verantwoordelijk voor begeleiding?

5 Regionale activiteiten Voorlichting aan partners In 217 is onze communicatie in de regio vooral gericht geweest op de sectorgelden en het transfercentrum De samenwerking met de accountmanagers van de Regio gemeente en in het bijzonder de gemeente Tilburg heeft hierdoor een boost gekregen We merken aan het aantal doorverwijzingen dat we inmiddels een grotere bekendheid hebben in de regio De noodzaak voor het aantal voorlichtingen/ presentaties aan partners zal afnemen en deze tijd zal gebruikt worden voor meer inzet in de regio HR Café/ Lerend netwerk voor het MKB op strategisch We zijn trots op ons HR café's : in februari waar we 28 ondernemers mochten ontvangen in een netwerkbijeenkomst waarin talentontwikkeling binnen het MKB centraal stond. Het tweede HR Cafe was van een kleinere opzet, 8 ondernemers. Uiteindelijk werd door de kleine opzet een zeer goed gewaardeerde bijeenkomst waarin op een praktische manier van De volgende is op 28 september in samenwerking met de HR club van BZW Samenwerking gestart met Fonyts Hogeschool HRM (SIC) SIC biedt vanuit de faculteit HR en Psychologie, studenten de mogelijkheid om stage te lopen, projecten uit te voeren of afstudeeronderzoeken te doen. Het goed uitrollen van SIC betekent dat er een partner moet zijn die We zijn een formeel samenwerkingsverband aangaan met Fontys. Hierin zijn afspraken geformaliseerd met daarin opgenomen op welke gebieden we kunnen samenwerken en studenten de mogelijkheid bieden stage te Week van de Zorg We hebben samen met UWV en Transvorm vorm gegeven aan de week van de zorg. Zeer goed bezocht door mensen die graag in zorg willen werken. Aansluitend mooi project gestart met AMARANT UWV heeft regie, samenwerking met kandidaten van gemeente en LWL. Gedeeltelijke financiering door Sectorgelden Netwerkbijeenkomst platform Techniek in Langstraat Mede organisator netwerkbijeenkomst met gemeente Heusden, UWV en Baanbrekers. Goede Na afloop hebben we veel reacties ontvangen op de middag: Goed gekozen vorm Goede start, mag een vervolg krijgen! Grote aanwezigheid van het bedrijfsleven is erg positief! Iedere O had de ruimte om zijn zegje te doen Om betrokkenheid en continuïteit te behouden / vergroten is het noodzakelijk een concreet initiatief op te zetten. Hou het simpel, maar wel productief. Anders vervliegt het effect van deze Samenwerking. Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen. Spreker bij BC dagen Tilburg Ingrid Berens was afsluitende spreker bij BC contact dagen met het onderwerp : Een diploma is een startkwalificatie, geen eindpunt. Kennis veroudert snel, de arbeidsmarkt verandert.. de noodzaak om een leven lang te blijven ontwikkelen wordt steeds groter. Maar Human Capital Agenda's sectoren Mipoint-Brabant Logistiek Regie en uivoering :Analyse haalbaarheid van Logistiek Mobiliteits Centrum Midden Brabant Acties voor Chaufeurs: Chauffeurs werven Chauffeurs Leisure Regie: Werkgroep zij-instroom in de leisure

6 Techniek langstraat Uitvoering: Analyse haalbaarheid Vacature Cafe Techniek

7 HIGHLIGHTS RAPPORTAGE 217 juni DOELGROEP: inwoners Midden Brabant Advies rondom leren en werken: Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd % Aanmeldingen ,% Aantal voorlichtingen / presentaties partners ,7% Aantal speeddates, inspiratiedagen etc. bijgewoond ,5% Uitgesplitst/doelgroep Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd % Werkenden/NUGger ,5% Niet werkenden ,% Anders 22 Directe doorverwijzingen Gerealiseerd Percentage van totaal rapportage UWV 58 Gemeente 47 ROC Werkgever 2 Andere ketenpartner 14 Op eigen initiatief bij ons gemeld Gerealiseerd Percentage van totaal rapportage Via netwerk/ informatiebijeenkomst 36 Na een persbericht 1 Via digitale weg 36 Via bibliotheek Midden Brabant 2 Via persoonlijk netwerk 21 24,2% 19,6%,%,8% 5,8% 15,%,4% 15,%,8% 8,8% Gemiddeld cijfer dienstverlening 7,1 Extra instrument gemeente Tilburg Scholingslening Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd % alle aanvragen vanaf 216 Aantal aanvragen 8 1 8,% 53 Positief advies 7 33 Negatief advies 4 Geen advies uitgebracht 1 16 In behandeling

8 DOELGROEP: MKB Midden Brabant Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd in % van prognose Inventarisatiegesprekken % Analyse/verdieping % Advies uitgebracht % Activiteiten rondom een Leven Lang Leren Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd in % van prognose HR Cafe % Aansluiten bij projecten/ opzetten van een project Midpoint/ Werkhart 3 Uitgesplitst advies Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd in % van prognose Strategisch personeelsbeleid % Personeelsbarometer 1 2 5% BBL stage 2 % Bevorderen leercultuur % Makelen en schakelen % extra instrument gemeente Tilburg: Kennischeque Vanaf begin 216 t/m 31 mei in aanvraag 1 3 inventarisatie 1 5 wachten op antwoord 1 1 toegekend 4 15 afgewezen/ingetrokken 32 reguliere stageplaats geworden 1 1 Totaal over Bereik Facebook leren en werken Midden-Brabant bereik januari 9618 februari 1156 maart april mei 1133 juni juli augustus september oktober november december totaal hele jaar 7259

9 Rapportage 217 Leren en Werken Midden Brabant 1. Kandidaten 217: Hoeveel aanmeldingen en contactmomenten waren er? 217: Hoe komt men bij ons? 12 3 Van werkgever ROC Project logistiek Persberichten/ nieuwsbrieven 6 15 Netwerk /informatiebijeenkomst 4 1 Jongerenpunt 2 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 5 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Gemeente Bibliotheek Midden Brabant Andere ketenpartner aanmeldingen per maand contactmomenten per maand 217: Wat voor contact is er geweest? 217 Welke vragen kregen we? 12 telefonisch contact/advies 7 studie /loopbaanadvies: omscholing jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec persoonlijk adviesgesprek, in behandeling persoonlijk adviesgesprek, geen vervolgactie telefonische evaluatie van dienstverlening digitaal advies, in behandeling digitaal advies, geen vervolgactie jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec studie /loopbaanadvies: heroriëntatie studie /loopbaanadvies: bijscholing proefplaatsing matching naar leerwerkplek EVP EVC ECVET competentiegericht testen begeleiding naar leerwerkplek alleenstaande regeling scholingslening 9

10 Rapportage 217 Leren en Werken Midden Brabant 1. Kandidaten 6 217: Uit welke doelgroep? zelfstandig professional WWB 6 217: Welke leeftijdscategorie? 5 4 WW WIA werkzoekende zonder uitkering werkende met werkloosheid bedreigd werkende individueel WAJONG vraag voor een derde ouder dan 5 jaar tussen 27 en 5 jaar jonger dan 27 jaar 1 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec student onbekend jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec : CTC testen naar doelgroep zelfstandig professional WWB WW WIA werkzoekende zonder uitkering werkende met werkloosheid bedreigd werkende individueel : Kandidaten naar gemeente per rapportagedatum 1 WAJONG vraag voor een derde student onbekend jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 1

11 Rapportage 217 Leren en Werken Midden Brabant 217 t/m rapportagemaand 11

12 Rapportage 217 Leren en Werken Midden Brabant 2. Bedrijven Hoeveel nieuwe ondernemers en contactmomenten jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec nieuwe ondernemers exclusief ketenpartners contactmomenten per maand inclusief ketenpartners jan 217 Wat voor contact was er? feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec netwerk gesprek ketenpartner netwerk bijeenkomst kennismaking/afspraak maken inventarisatie evaluatie deelnemer workshop deelnemer presentatie, workshop of bijeenkomst analyse/verdieping advies uitbrengen 217 Op wat voor manier was er contact? 217 Wat voor vragen kregen we? telefonisch overig netwerkontmoeting e mail bezoek Transfercentrum Strategisch personeelsbeleid Personeelsbarometer Makelen en schakelen Kennischeque Financiële regelingen EVC procedure 1 jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec 1 jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec Bevorderen leercultuur BBL Stage 12

13 Rapportage Leerwerkloket Midden Brabant advies aan kandidaten Kandidaten jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec totalen aanmeldingen per maand contactmomenten per maand type contactmoment digitaal advies, geen vervolgactie digitaal advies, in behandeling persoonlijk adviesgesprek, geen vervolgactie persoonlijk adviesgesprek, in behandeling telefonisch contact/advies telefonische evaluatie van dienstverlening totalen type vragen alleenstaande regeling begeleiding naar leerwerkplek competentiegericht testen ECVET EVC 1 1 EVP matching naar leerwerkplek proefplaatsing scholingslening studie /loopbaanadvies: bijscholing studie /loopbaanadvies: heroriëntatie studie /loopbaanadvies: omscholing totalen hoe komen kandidaten bij ons? Andere ketenpartner Bibliotheek Midden Brabant Gemeente Jongerenpunt Netwerk /informatiebijeenkomst Persberichten/ nieuwsbrieven 1 1 Project logistiek ROC Social Media Uit persoonlijk netwerk UWV Van werkgever totalen

14 Doelgroep onbekend anders student anders vraag voor een derde anders WAJONG Niet W werkende individueel werkend/nugger werkende met werkloosheid bedreigd werkend/nugger werkzoekende zonder uitkering werkend/nugger WIA 1 1 Niet W WW Niet W WWB Niet W zelfstandig professional werkend/nugger totalen leeftijdscategorie jonger dan 27 jaar tussen 27 en 5 jaar ouder dan 5 jaar totalen CTC testen gekoppeld aan doelgroep onbekend student vraag voor een derde WAJONG werkende individueel 1 1 werkende met werkloosheid bedreigd werkzoekende zonder uitkering WIA WW WWB zelfstandig professional totalen naar Gemeenten jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec totalen Tilburg/Berkel Enschot/Udenhout Oisterwijk/Moergestel/Heukelom Dongen/'s Gravenmoer Goirle/Riel Heusden/Drunen/Vlijmen Hilvarenbeek/Baarschot/Biesthoutakker/Esbeek/Diessen/Hagho Waalwijk/Sprang Capelle/Waspik Loon op Zand/Kaatsheuvel Gilze Rijen Alphen Chaam/Baarle Nassau

15 Rapportage Leerwerkloket Midden Brabant Bedrijven jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec totaal nieuwe ondernemers exclusief ketenpartners contactmomenten per maand inclusief ketenpartners type contact bezoek e mail netwerkontmoeting overig 3 3 telefonisch totalen (grafiek) type contactmoment advies uitbrengen analyse/verdieping deelnemer presentatie, workshop of bijeenkomst evaluatie inventarisatie kennismaking/afspraak maken netwerk bijeenkomst netwerk gesprek ketenpartner totalen (grafiek) HRM vraagstukken BBL Stage Bevorderen leercultuur 1 1 EVC procedure Financiële regelingen Kennischeque Makelen en schakelen Personeelsbarometer 1 1 Strategisch personeelsbeleid Transfercentrum totalen bedrijven per branche (exclusief ketenpartners) niet in grafiek administratie & financiële instellingen advisering & onderzoek bouw detail & groothandel facilitaire diensten groen 1 1 2

16 ICT, informatie & communicatie leisure: horeca, recreatie, sport & toerisme mobiliteitscentra/uitzendbranche ondernemersvereniging 1 1 onderwijs orde & veiligheid overheid 1 1 techniek, aerospace & maintenance transport & logistiek zorg & welzijn totalen classificatie bedrijven niet in grafiek incl. ketenpartners actief niet actief 1 1 prospect ambassadeur ketenpartner totalen bezoek aan evenementen/netwerken geven van workshops 2

17

18

Uitgesplitst/doelgroep Gerealiseerd Prognose 2017 Gerealiseerd % Werkenden/NUGger ,0% Niet-werkenden ,0% Anders 11 -

Uitgesplitst/doelgroep Gerealiseerd Prognose 2017 Gerealiseerd % Werkenden/NUGger ,0% Niet-werkenden ,0% Anders 11 - HIGHLIGHTS RAPPORTAGE 217 maart DOELGROEP: inwoners Midden Brabant Advies rondom leren en werken: Gerealiseerd Prognose 217 Gerealiseerd % Aanmeldingen 149 4 37,3% Aantal voorlichtingen / presentaties

Nadere informatie

Uitgesplitst/doelgroep Aantallen Prognose geheel 2016 Gerealiseerd Werkenden/NUGger ,5% Niet-werkenden ,5% Anders 25 -

Uitgesplitst/doelgroep Aantallen Prognose geheel 2016 Gerealiseerd Werkenden/NUGger ,5% Niet-werkenden ,5% Anders 25 - HIGHLIGHTS RAPPORTAGE 216 t/m september DOELGROEP: inwoners Midden Brabant Advies rondom leren en werken: Aantallen Prognose heel 216 Gerealiseerd Aanmeldingen 353 4 88,3% Aantal voorlichtingen / presentaties

Nadere informatie

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I In deze economische monitor vindt u cijfers over de werkgelegenheid en de arbeidsmarkt van de gemeente Ede. Van de arbeidsmarkt zijn gegevens opgenomen van de tweede helft

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR!

WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR! Begroting 2012-2013 WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR! VERANTWOORDING BEGROTING 2012-2013 Het meerjarenprogramma West-Brabant werkt en pakt door! bestrijkt de jaren 2012 tot en met 2015. In deze begroting

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Zeeland, mei 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Zeeland, mei 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Zeeland, mei 2017 Aantal nieuwe WW-uitkeringen blijft dalen Het aantal nieuwe WW-aanvragen lag in de eerste vijf en van dit jaar in Zeeland 19% lager dan in dezelfde periode vorig

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Feb 2019 % aantal % aantal % Nederland 268.702 3,1% -5.527-2,0%

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Gelderland 2e kwartaal 2013

Barometer Arbeidsmarkt Gelderland 2e kwartaal 2013 Barometer Arbeidsmarkt Gelderland 2e kwartaal 2013 In deze notitie van UWV, die ieder kwartaal verschijnt, worden de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de provincie Gelderland kort toegelicht.

Nadere informatie

Mobiliteitscentra. Rob Schwillens projectleider Mobiliteitscentra. Januari 2009: nieuwsflits Arbeidsmarkt. Instroom, uitstroom en stand nww. mei.

Mobiliteitscentra. Rob Schwillens projectleider Mobiliteitscentra. Januari 2009: nieuwsflits Arbeidsmarkt. Instroom, uitstroom en stand nww. mei. Mobiliteitscentra Rob Schwillens projectleider Mobiliteitscentra Januari 2009: nieuwsflits Arbeidsmarkt Instroom, uitstroom en stand nww instroom/uitstroom 80.000 70.000 60.000 50.000 40.000 30.000 20.000

Nadere informatie

Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 3 e kwartaal 2010

Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 3 e kwartaal 2010 Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 3 e kwartaal 2010 Oktober 2010 Opsteller: Jiska Krikke Contactpersoon: Gerrit Marskamp Regio Noord-Veluwe, t:0341-474 436 Regio Noord-Veluwe wil in het kader van arbeidsmarktbeleid,

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant 14-5-2019 15:24:15 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Persbericht. Werkloosheid hoger na jaar van daling. Centraal Bureau voor de Statistiek. Daling werkloosheid hapert

Persbericht. Werkloosheid hoger na jaar van daling. Centraal Bureau voor de Statistiek. Daling werkloosheid hapert Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB06-098 19 oktober 2006 9.30 uur Werkloosheid hoger na jaar van daling De seizoengecorrigeerde werkloosheid bedroeg in de periode juli-september 2006 gemiddeld

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Maart 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Maart 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 019 Inhoudsopgave 857639 WW-uitkeringen Statistische bijlage Toelichting WW xx xx xx Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015 Printdatum : 5-10-2015 1/13 Aantal werknemers gemiddeld Aantal werknemers totaal Aantal fte Aantal fte BAPO Aantal fte ziek Aantal ziekmeldingen Aantal herstelmeldingen Aantal nul-verzuimers 49.100 58.155

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Utrecht, april 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Utrecht, april 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Utrecht, april 2017 WW daalt verder in regio s Amersfoort en Midden- Utrecht Eind april 2017 is het aantal lopende WW-uitkeringen in de regio Amersfoort en Midden- Utrecht uitgekomen

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang

Statistisch Bulletin. Jaargang Statistisch Bulletin Jaargang 72 2016 20 20 mei 2016 Inhoud 1. Arbeid en sociale zekerheid 3 Werkloosheid daalt licht 3 Werkloze beroepsbevolking (17) 4 Verklaring van tekens 5 Colofon 5 Meer recente gegevens

Nadere informatie

Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013

Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013 e Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013 Gemeente Stadskanaal Afdeling Werk & Inkomen 10-12-2013 Afdeling Werk en Inkomen Historische jaarcijfers en actuele stand 2013 Deel 1: Inkomensverstrekking Aantallen

Nadere informatie

Persbericht. Werkloosheid licht gedaald. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Werkloosheid licht gedaald. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB11-030 21 april 2011 9.30 uur Werkloosheid licht gedaald Werkloosheid in maart met 5 duizend gedaald Vooral minder jonge werklozen dan een jaar geleden

Nadere informatie

Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente. Jongerenoffensief P. Weideveld

Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente. Jongerenoffensief P. Weideveld Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente Jongerenoffensief 2015-2016 P. Weideveld Jongerenoffensief 2015-2016 Publieksversie 03-02-2015 Regio Twente P. Weideveld Autorisatie Opsteller Mw. P. Weideveld

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Friesland 2017

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Friesland 2017 Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Friesland 2017 ZorgpleinNoord ZorgpleinNoord is het grootste werkgeversverband voor zorg en welzijn in Noord-Nederland. Tot 1 januari 2017 was het werkgebied Groningen

Nadere informatie

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2014 I

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2014 I ECONOMISCHE MONITOR EDE 2014 I Deze economische monitor gaat nader in op de ontwikkeling van de economie en arbeidsmarkt in Ede en de regio FoodValley met de focus op het tweede halfjaar van 20. Daarnaast

Nadere informatie

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities Regio Twente / POWI, Uitgave 6 van 2011 Index bijlage Ontwikkeling Werkloosheid (NWW) per gemeente Ontwikkeling lopende uitkeringen WW, WWB, WIJ

Nadere informatie

Factsheet economische crisis. 2 e kwartaal 2009

Factsheet economische crisis. 2 e kwartaal 2009 Factsheet economische crisis 2 e kwartaal 29 O&S Juni 29 2 Kort samengevat Ieder kwartaal factsheet Al enige tijd is er sprake van een economische recessie in Nederland. Met het oog daarop is er behoefte

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief SEPTEMBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Bodegraven-Reeuwijk

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Bodegraven-Reeuwijk Kwartaal-in-beeld rapportage Q1 2019 Bodegraven-Reeuwijk 1 BUIG (gebundelde uitkering: PW, IOAW/IOAZ, levensonderhoud aan startende zelfstandigen) Aantal uitkeringen per eind van het kwartaal 285 284 282

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. September 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. September 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt September 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018 Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 11,% Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 7,% 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018 Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 jul/13 okt/13 jan/14 apr/14 jul/14 okt/14 jan/15 apr/15 jul/15 okt/15 jan/16 apr/16 jul/16 okt/16 jan/17 apr/17 jul/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid sterk toegenomen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid sterk toegenomen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB09-051 21 juli 2009 9.30 uur Werkloosheid sterk toegenomen 4,8 procent van de beroepsbevolking werkloos Aantal werklozen stijgt over gehele linie In de

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Januari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Januari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Januari 019 Inhoudsopgave 89908 WW-uitkeringen Statistische bijlage 5 Toelichting WW Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de

Nadere informatie

Kasstaat Contante verkopen feb-10

Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstuk 1 tm 233 Afleverdatum: 1-28 februari 45 Villa 225,00 10.125,00 110 Lodge 180,00 19.800,00 78 Cabin 150,00 11.700,00 Bedrag exclusief omzetbelasting 41.625,00 Omzetbelasting

Nadere informatie

Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015

Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015 1 Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015 1. Inleiding Leren en Werken in de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant richt zich vanaf 1 januari 2013 primair op vragen van de regionale

Nadere informatie

Jeugdwerkloosheid. Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland (+ West-Friesland) mei UWV WERKbedrijf Arbeidsmarktinformatie, 2009 Versie 0.

Jeugdwerkloosheid. Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland (+ West-Friesland) mei UWV WERKbedrijf Arbeidsmarktinformatie, 2009 Versie 0. Jeugdwerkloosheid Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland (+ West-Friesland) mei 2 UWV Arbeidsmarktinformatie, 2 Versie. Arbeidsmarktontwikkeling Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland (+ West Friesland) Ontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Juli 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Juli 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Juli 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 3 Toelichting WW 22 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt December 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016 Printdatum : 3-4-2017 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 50.738 Aantal werknemers totaal 60.864 Aantal fte 38.268,7680 Aantal fte BAPO 1.066,3745 Aantal fte ziek 1.969,9406 Aantal ziekmeldingen 53.113 Aantal

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015 Printdatum : 1-4-2016 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 48.783 Aantal werknemers totaal 58.408 Aantal fte 36.852,1813 Aantal fte BAPO 1.285,7608 Aantal fte ziek 1.859,5814 Aantal ziekmeldingen 50.333 Aantal

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid niet verder gedaald

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid niet verder gedaald Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB11-021 17 maart 2011 9.30 uur Werkloosheid niet verder gedaald Lichte toename werkloosheid bij mannen Aantal werkzoekenden bij UWV vrijwel onveranderd Daling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Oktober 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 2016/149608 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Eindevaluatie n.a.v. motie 114 Maak werk van Max WW'ers Portefeuillehouder D. Straat B&W besluit d.d. 05-07-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Regio Flevoland december 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Regio Flevoland december 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Regio Flevoland december 2018 In 2018 daalde WW met bijna 18 procent in Flevoland In Flevoland daalde het aantal WW-uitkeringen in geheel 2018 met bijna 18%. Deze procentuele daling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Mei 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Mei 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Mei 019 Inhoudsopgave 8565 WW-uitkeringen 3 Statistische bijlage 5 Toelichting WW Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011 Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011 In deze notitie van het UWV WERKbedrijf worden de actuele ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt kort toegelicht. Vanuit diverse bronnen is

Nadere informatie

jul/09 mei/09 jun/09 sep/09 sep/08 jan/09 feb/09 mrt/09 jun/09 aug/09 sep/09 aug/09

jul/09 mei/09 jun/09 sep/09 sep/08 jan/09 feb/09 mrt/09 jun/09 aug/09 sep/09 aug/09 HAAGSE MONITOR ECONOMISCHE RECESSIE 7 Deze monitor geeft zowel prognoses als gerealiseerde cijfers weer. Het vaststellen van gerealiseerde cijfers kost tijd, maar worden, zodra deze bekend zijn, in de

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief AUGUSTUS 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Februari 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Februari 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Opnieuw minder werklozen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Opnieuw minder werklozen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-045 17 juni 9.30 uur Opnieuw minder werklozen Tweede achtereenvolgende daling Bij UWV sterke daling jonge werkzoekenden Aantal WW-uitkeringen opnieuw

Nadere informatie

Thermometer economische crisis

Thermometer economische crisis 6 Thermometer economische crisis oktober 20 /11/20 1 Inleiding In deze zesde Thermometer economische crisis worden de recente ontwikkelingen op belangrijke gemeentelijke thema s gevolgd (economie, arbeidsmarkt,

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Brabant Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak - 2017 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding... 3 1: Werkzaam zijn en blijven... 4 1a: Werkzaam zijn en blijven

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JULI 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2012 / 1

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2012 / 1 ECONOMISCHE MONITOR EDE 2012 / 1 De economische monitor geeft een beeld van de economie van de gemeente Ede in de afgelopen periode van 2008 tot 20. De economische monitor is verdeeld in twee delen. Het

Nadere informatie

Economische barometer maart 2012

Economische barometer maart 2012 Economische barometer maart 2012 In de periode juli 2009 tot en met januari 20 is maandelijks een overzicht gegeven van een aantal belangrijke economische kengetallen. Deze overzichten zijn terug te vinden

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Mei 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Mei 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Mei 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 3 Toelichting WW 22 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de voorafgaande

Nadere informatie

Conjunctuurmonitor 2e kwartaal 2014

Conjunctuurmonitor 2e kwartaal 2014 Conjunctuurmonitor 2e 214 Augustus 214 Directe Bedrijfsvoering, afdeling FB, team Onderzoek en Statistiek, Camiel Geryszewski Conjunctuurmonitor Zoetermeer 2 e 214 Toelichting: Voor u ligt de Conjunctuurmonitor

Nadere informatie

IN BEELD 22-01-2013. Datum. Organisatie. Demo Rapportage

IN BEELD 22-01-2013. Datum. Organisatie. Demo Rapportage IN BEELD Datum Organisatie 22-01-2013 Demo Rapportage Inhoud Inhoud 01 Organisatie 1.01 Aantal medewerkers per soort dienstverband 02 1.02 Aantal medewerkers per geslacht 03 1.03 Aantal medewerkers per

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MAART 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Haaglanden

Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Haaglanden Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Haaglanden Wat vindt u in deze rapportage? Deze kwartaalrapportage gaat over alle bij UWV WERKbedrijf geregistreerde werkzoekenden (nww) van 50 jaar en ouder. We bieden

Nadere informatie

Jeugdwerkloosheid. Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland en West-Friesland. WERKbedrijf. Maart 2010

Jeugdwerkloosheid. Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland en West-Friesland. WERKbedrijf. Maart 2010 Jeugdwerkloosheid Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland en West-Friesland Maart 2010 UWV Arbeidsmarktinformatie, 2010 Versie 0.1 Jeugdwerkloosheid Arbeidsmarktregio Noord-Kennemerland en West-Friesland

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder toegenomen. Stijging 9 duizend per maand in afgelopen halfjaar

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder toegenomen. Stijging 9 duizend per maand in afgelopen halfjaar Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-019 18 maart 9.30 uur Werkloosheid verder toegenomen In een jaar tijd 126 duizend werklozen meer Laatste maanden vooral stijging bij mannen 45-plus Bij

Nadere informatie

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Drenthe 2017

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Drenthe 2017 Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Drenthe 2017 ZorgpleinNoord ZorgpleinNoord is het grootste werkgeversverband voor zorg en welzijn in Noord-Nederland. Tot 1 januari 2017 was het werkgebied Groningen

Nadere informatie

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Oudewater

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Oudewater Kwartaal-in-beeld rapportage Q1 019 Oudewater 1 BUIG (gebundelde uitkering: PW, IOAW/IOAZ, levensonderhoud aan startende zelfstandigen) Aantal uitkeringen per eind van het kwartaal 83 81 80 79 7 018 Q1

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid in 2002 gestegen. Stijging werkloosheid door afname werkgelegenheidsgroei

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid in 2002 gestegen. Stijging werkloosheid door afname werkgelegenheidsgroei Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB03-011 17 januari 2003 9.30 uur Werkloosheid in 2002 gestegen Het aantal geregistreerde werklozen kwam over heel 2002 gemiddeld uit op 170 duizend. Dat

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak 2017-2018 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding...3 Aanleiding...3 Aanpak, perioden en meetmomenten...3 Samenvatting...4

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Vooral meer 45-plussers werkloos

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Vooral meer 45-plussers werkloos Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-003 21 januari 2010 9.30 uur Vooral meer 45-plussers werkloos Laatste maanden sterke groei bij 45-plussers In een jaar tijd 125 duizend werklozen meer

Nadere informatie

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities Index bijlage Ontwikkeling Werkloosheid (NWW) per gemeente Ontwikkeling lopende uitkeringen WW, WWB, WIJ per gemeente (nb. WAJONG gegevens nog niet beschikbaar) Informatie stadsank over schuldhulpverlening

Nadere informatie

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Artikel 1 Karakter regeling Deze subsidieregeling is een regeling als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Groningen 2017

Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Groningen 2017 Factsheet arbeidsmarkt zorg en wjk Groningen 2017 ZorgpleinNoord ZorgpleinNoord is het grootste werkgeversverband voor zorg en welzijn in Noord-Nederland. Tot 1 januari 2017 was het werkgebied Groningen

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder toegenomen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid verder toegenomen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-013 18 februari 2010 9.30 uur Werkloosheid verder toegenomen In een jaar tijd 131 duizend werklozen meer Bijna tweederde van de stijging voor rekening

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 31 maart 2015 Ons kenmerk MO10/

Nadere informatie

Instrumenten voor LLL. GoLeWe projectconferentie 11-05-2010

Instrumenten voor LLL. GoLeWe projectconferentie 11-05-2010 Instrumenten voor LLL GoLeWe projectconferentie 11-05-2010 Levenslang leren Leven lang leren Leven Lang leren begint met bewustwording Bedrijven Individuen Visie op HRM Loopbaan management Visie op HRM

Nadere informatie

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities

ARBEIDSMARKTMONITOR Twente Bijlage Gemeenten en definities Index bijlage Ontwikkeling Werkloosheid (NWW) per gemeente Ontwikkeling lopende uitkeringen WW, WWB, WIJ per gemeente (nb. WAJONG gegevens nog niet beschikbaar) Informatie stadsank over schuldhulpverlening

Nadere informatie

HAAGSE MONITOR RECESSIECIJFERS januari 2010

HAAGSE MONITOR RECESSIECIJFERS januari 2010 Pagina // Bijlage HAAGSE MONITOR RECESSIECIJFERS uari Deze monitor geeft zowel prognoses als gerealiseerde cijfers weer. Het vaststellen van gerealiseerde cijfers kost tijd, maar worden, zodra deze bekend

Nadere informatie

Kwantitatieve ontwikkelingen rondom jeugdwerkloosheid

Kwantitatieve ontwikkelingen rondom jeugdwerkloosheid Bijlage 1 Kwantitatieve ontwikkelingen rondom jeugdwerkloosheid Landelijk beeld Algemeen beeld: Daling jeugdwerkloosheid zet door De daling van de jeugdwerkloosheid 15-26 jaar in het 2 e kwartaal 2010

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 2011

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 2011 Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 2011 In deze notitie van het UWV WERKbedrijf, die vanwege de resultaten van de Quick Scan wat later verschijnt dan gebruikelijk, worden de actuele ontwikkelingen

Nadere informatie

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bijstandsontwikkeling 1e helft 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de

Nadere informatie

Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord

Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord Basiscijfers 50+ Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord Wat vindt u in deze rapportage? Deze kwartaalrapportage gaat over alle bij UWV WERKbedrijf geregistreerde werkzoekenden (nww) van 50 jaar en ouder.

Nadere informatie

Onderzoek EVC. Aantallen 2012 en 2013 Juni 2014

Onderzoek EVC. Aantallen 2012 en 2013 Juni 2014 Onderzoek EVC Aantallen 2012 en 2013 Juni 2014 Colofon Titel: Onderzoek EVC: aantallen 2013 en 2014 Auteur : Robbie van Kippersluis Versie: 1.0 Datum: Juni 2014 Kenniscentrum EVC Postbus 1585 5200 BP s-hertogenbosch

Nadere informatie

Mobiliteitscentrum Glastuinbouw

Mobiliteitscentrum Glastuinbouw Mobiliteitscentrum Glastuinbouw Eindrapport project Scholingsconsulenten Glastuinbouw 2010 René Scholte 7 februari 2011 Inhoud 1. Aanleiding 3 2. Doel 3 3. Aanpak 3 Werkzoekenden Bedrijven Scholen Brancheorganisaties

Nadere informatie

Hoe gaan we de recessie te lijf met het Participatiebudget?

Hoe gaan we de recessie te lijf met het Participatiebudget? Hoe gaan we de recessie te lijf met het Participatiebudget? Ervaringen van de gemeente Venlo Louis Litjens, Afdelingshoofd afdeling WIZ Vanessa de Rond, Beleidsadviseur arbeidsmarkt WIZ Jaco van Velden,

Nadere informatie

ARBEIDSMARKTMONITOR Regio Twente / POWI Uitgave 6 van 2012

ARBEIDSMARKTMONITOR Regio Twente / POWI Uitgave 6 van 2012 ARBEIDSMARKTMONITOR Regio / POWI Uitgave 6 van 2012 Gedegen opleiding voldoende voor vinden baan De arbeidsmarkt wordt steeds veeleisender en in de huidige kenniseconomie is een diploma dan ook essentieel.

Nadere informatie

Economische barometer juni 2012

Economische barometer juni 2012 20/19171 Economische barometer juni 20 In de periode juli 2009 tot en met januari 20 is maandelijks een overzicht gegeven van een aantal belangrijke economische kengetallen. Deze overzichten zijn terug

Nadere informatie

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Woerden

Kwartaal-in-beeld rapportage Q Woerden Kwartaal-in-beeld rapportage Q1 2019 Woerden 1 BUIG (gebundelde uitkering: PW, IOAW/IOAZ, levensonderhoud aan startende zelfstandigen) Aantal uitkeringen per eind van het kwartaal 592 591 589 585 580 2018

Nadere informatie

Update Naar een veerkrachtige arbeidsmarkt

Update Naar een veerkrachtige arbeidsmarkt Update Naar een 2016-2019 Met het uitvoeringsprogramma Naar een maken we de provinciale ambitie concreet: zoveel mogelijk Brabanders aan de slag. We werken aan vitale werknemers en vitale bedrijven die

Nadere informatie

September: Maand van Leren en Werken 2016 MEER DAN 75 ACTIVITEITEN! #Lerenenwerken

September: Maand van Leren en Werken 2016 MEER DAN 75 ACTIVITEITEN! #Lerenenwerken September: Maand van Leren en Werken 2016 MEER DAN 75 ACTIVITEITEN! #Lerenenwerken Datum Leerwerkloket Evenement 1-sep Friesland Workshop: mijn loopbaan 1-sep Friesland Omgaan met geld als student 1-sep

Nadere informatie

KvK-Bedrijvendynamiek

KvK-Bedrijvendynamiek KvK-Bedrijvendynamiek Eerste helft Juli Inhoudsopgave 1. Het algemene beeld 2. Dynamiek start en stop per maand 3. Segmenten 4. Sectoren 5. Provincies 6. Faillietverklaringen Bijlagen 1. Percentage nevenvestigingen

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Persbericht. Geregistreerde werkloosheid gedaald. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Geregistreerde werkloosheid gedaald. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB00-164 19 juli 2000 9.30 uur Geregistreerde werkloosheid gedaald In het tweede kwartaal van dit jaar kwam het aantal geregistreerde werklozen uit op 173

Nadere informatie

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages binnen 5 dagen afgerond Grafiek

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018 Arbeidsmarkt Limburg JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 okt/13 jan/14 apr/14 okt/14 jan/15 apr/15 okt/15 jan/16 apr/16 okt/16 jan/17 apr/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel

Nadere informatie

Persbericht. Dalende tendens werkloosheid houdt aan. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Dalende tendens werkloosheid houdt aan. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB00-110 18 mei 2000 9.30 uur Dalende tendens werkloosheid houdt aan Volgens de nieuwste cijfers van het CBS kwam het aantal geregistreerde werklozen in de

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang

Statistisch Bulletin. Jaargang Statistisch Bulletin Jaargang 72 2016 51 22 december 2016 Inhoud 1. Arbeid en sociale zekerheid 3 Iets minder dan een half miljoen werklozen 3 Werkloze beroepsbevolking 1) (21) 4 Verklaring van tekens

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018 Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 Werkloosheidsgraad 9,% 8,% 7,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de raad een brief te sturen met daarin een overzicht van de bijstandsontwikkeling in 2015.

Voorgesteld wordt de raad een brief te sturen met daarin een overzicht van de bijstandsontwikkeling in 2015. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Jaarbrief bijstandsontwikkeling 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Voorgesteld wordt de raad een brief te

Nadere informatie

LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS

LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS LEERWERK MAKELAAR MATCHMAKER TUSSEN LEERBAAN-STUDENTEN EN ONDERNEMERS WIE IS DE LEER WERKMAKELAAR Makelaar voor BBL: Werk & Opleiding (MBO) Ondersteunt werkgevers & (leerling)werknemers Tot aan het diploma

Nadere informatie

Niet Werkende Werkzoekenden en jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio FoodValley april 2012 april 2013

Niet Werkende Werkzoekenden en jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio FoodValley april 2012 april 2013 Niet Werkende Werkzoekenden en jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio FoodValley april 2 april 213 Het aantal Niet Werkende Werkzoekenden 1 is vanaf januari 2 tot april 213 fors gestegen. In de arbeidsmarktregio

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid licht gedaald

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid licht gedaald www cbs nl Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB12-017 15 maart 2012 9.30 uur Werkloosheid licht gedaald In februari minder werklozen dan in januari Licht stijgende trend in de afgelopen vier

Nadere informatie

KvK-Bedrijvendynamiek

KvK-Bedrijvendynamiek KvK-Bedrijvendynamiek Eerste kwartaal 2017 April 2017 Inhoudsopgave 1. Het algemene beeld 2. Dynamiek start en stop per maand 3. Segmenten 4. Sectoren 5. Provincies 6. Faillietverklaringen Bijlagen 1.

Nadere informatie