aanmelden onderzoeksplicht- zorgplicht Studiedag SWV 6 april 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "aanmelden onderzoeksplicht- zorgplicht Studiedag SWV 6 april 2017"

Transcriptie

1 aanmelden onderzoeksplicht- zorgplicht Studiedag SWV 6 april 2017

2 Als het mis gaat, gaat het mis aan het begin. Als het mis gaat, gaat het mis bij het begin

3 Aanmelden in passend onderwijs Broertjes/zusjes beleid Plicht van ouders verhuizing onderzoeksplicht WACHTLIJST

4 Stelling 1. Moeder wil hun vierde kind aanmelden. U kent het gezin al, dat leverde de vorige keer doorverwijzingen op naar het SBO en veel gedoe. U besluit ouders het advies te geven zich aan te melden bij het SBO en zich niet aan te melden bij uw school. Mag dit?

5 Stelling 2. Ouders geven aan dat ze niet kunnen instemmen met de denominatie van de school. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

6 Stelling 3. Er is sprake van een aanmelding met ondersteuningsvraag maar in de klas zitten al drie zorgleerlingen met een arrangement. U besluit dat de groep voor deze aanmelding vol is. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

7 Stelling 4. Voor de aanmelding nodigt u ouders uit en bespreekt met de ouders het dossier van de leerling. U geeft aan ouders het advies een andere school te zoeken. U kunt deze ondersteuning niet bieden. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

8 Stelling 5. Na de aanmelding onderzoekt u het dossier en constateert binnen zes weken dat u dit niet kunt. U heeft een andere school gevonden die dat wel kan. Ouders willen dat niet. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

9 Stelling 6. Na de aanmelding onderzoekt u het dossier en constateert na zes weken dat u nog geen besluit kunt nemen. U besluit de termijn met vier weken te verlengen. Het kind wordt nu tijdelijk ingeschreven op uw school. Klopt dit?

10 Stelling 7. U spreekt een proefplaatsing af van drie maanden. Mocht het niet lukken dan kan het kind niet worden ingeschreven op de school en moeten ouders een andere school zoeken. Mag dit?

11 Stelling 8. De school hanteert een wachtlijst. Voor leerlingen op de wachtlijst heb ik geen zorgplicht. Klopt dit?

12 Stelling 9. Ouders willen maar een beperkt dossier van hun kind ter inzage geven. Na herhaald vragen komt een deel van het dossier niet naar de school. U besluit dat u geen zorgplicht heeft; u besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

13 Stelling 10. De school observeert de leerling voor de aanmelding en wijst op grond van het feit dat er niet goed te observeren viel de aanmelding af. Mag dit?

14 Aanmelden in passend onderwijs Broertjes/zusjes beleid X Plicht van ouders X verhuizing onderzoeksplicht WACHTLIJST

15 Aanmelden in passend onderwijs Broertjes/zusjes beleid Plicht van ouders verhuizing onderzoeksplicht WACHTLIJST

16 Aanmelden in passend onderwijs Broertjes/zusjes beleid WACHTLIJST verhuizing onderzoeksplicht Plicht van ouders

17 AANMELDING ALTIJD AANMELDFORMULIER UITREIKEN BEHALVE DENOMINATIE ONDERSCHRIJVEN SCHOOL ZIT VOL WAT IS HET BELEID? BEZWAAR MOGELIJK BEZWAAR IS MOGELIJK

18 AANMELDING ALTIJD AANMELDFORMULIER UITREIKEN BEHALVE Wachtlijst aanmelden vanaf drie jaar. Beleid rondom broertjes en zusjes. DENOMINATIE ONDERSCHRIJVEN SCHOOL ZIT VOL WAT IS HET BELEID? BEZWAAR MOGELIJK Transparant beleid BEZWAAR IS MOGELIJK

19 AANMELDING ONDERZOEKSPLICHT ER IS SPRAKE VAN EXTRA ONDERSTEUNING GEEN EXTRA ONDERSTEUNING U KUNT DIT NIET ZELF U KUNT DIT ZELF ZORGPLICHT PLAATSING

20 AANMELDING ONDERZOEKSPLICHT ER IS SPRAKE VAN EXTRA ONDERSTEUNING GEEN EXTRA ONDERSTEUNING U KUNT DIT NIET ZELF U KUNT DIT ZELF ZORGPLICHT PLAATSING

21 "Sinds 1 augustus 2014 dient het bevoegd gezag van een school waar een leerling wordt aangemeld eerst vast te stellen of het een leerling betreft die extra ondersteuning behoeft. Wanneer dit het geval is, heeft het bevoegd gezag van deze school een zorgplicht: de leerling dient geplaatst te worden op de school van aanmelding en als dat niet mogelijk is, moet de school van aanmelding er zorg voor dragen dat een andere passende school bereid is de leerling toe te laten. Bij zorgplicht moet de school onderzoeken of de school de extra ondersteuning in de vorm van doeltreffende aanpassingen zelf kan bieden, al dan niet met financiering of arrangementen vanuit het samenwerkingsverband. Daarbij geldt dat de school verplicht is doeltreffende aanpassingen te verrichten, tenzij deze een onevenredige belasting vormen. De omstandigheid dat een kind al is ingeschreven bij een andere school doet niet af aan het recht van ouders om een kind, dat al onderwijs volgt, op een andere school aan te melden en in te laten schrijven. De school van aanmelding heeft vervolgens zorgplicht.

22 Stelling 1. Moeder wil hun vierde kind aanmelden. U kent het gezin al, dat leverde iedere keer doorverwijzingen op naar het SBO en veel gedoe. U besluit ouders het advies te geven zich aan te melden bij het SBO. Mag dit?

23 Stelling 2. Ouders geven aan dat ze niet kunnen instemmen met de denominatie van de school. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

24 Stelling 3. Er is sprake van een aanmelding met ondersteuningsvraag maar in de klas zitten al drie zorgleerlingen met een arrangement. U besluit dat de groep voor deze aanmelding vol is. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

25 Stelling 4. Voor de aanmelding nodigt u ouders uit en bespreekt met de ouders het dossier van de leerling. U geeft aan ouders het advies een andere school te zoeken. U kunt deze ondersteuning niet bieden. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

26 Stelling 5. Na de aanmelding onderzoekt u het dossier en constateert binnen zes weken dat u dit niet kunt. U heeft een andere school gevonden die dat wel kan. Ouders willen dat niet. U besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

27 Stelling 6. Na de aanmelding onderzoekt u het dossier en constateert na zes weken dat u dit niet kunt. U besluit de termijn met vier weken te verlengen. Het kind wordt nu tijdelijk ingeschreven op uw school. Klopt dit?

28 Stelling 7. U spreekt een proefplaatsing af van drie maanden. Mocht het niet lukken dan kan het kind niet worden ingeschreven op de school en moeten ouders een andere school zoeken. Mag dit?

29 Stelling 8. De school hanteert een wachtlijst. Voor leerlingen op de wachtlijst heb ik geen zorgplicht. Klopt dit?

30 Stelling 8. Een school mag een leerling weigeren als de school vol is. Maar een school moet altijd een consequent en transparant toelatingsbeleid voeren. Daarbij hoort dat het toelatingsbeleid ook voor de ouders toegankelijk is. De school moet in de schoolgids en/of op de website van de school een toelichting geven over het beleid. Wanneer er te veel aanmeldingen zijn, moet de school transparant handelen. Als de school vol is, moet het voor ouders duidelijk zijn hoeveel plaatsingsruimte er op de school is en hoeveel aanmeldingen er zijn. Ook moet voor ouders altijd transparant zijn dat de aanmelding van hun kind op gelijke wijze is behandeld als alle andere aanmeldingen. De school kan bijvoorbeeld loting toepassen of de eerste aanmeldingen plaatsen en daarna werken met een wachtlijst. De school mag ook voorrangsregels toepassen zoals broertjeszusjes-regelingen of voor bepaalde postcodegebieden. Als een school vol zit en ouders melden hun kind (schriftelijk) aan, dan heeft het schoolbestuur geen zorgplicht in het kader van Passend onderwijs voor deze leerling. Ook niet als het schoolbestuur de leerling op een wachtlijst plaatst

31 Stelling 9. Ouders willen maar een beperkt dossier van hun kind ter inzage geven. Na herhaald vragen komt een deel van het dossier niet naar de school. U besluit dat u geen zorgplicht heeft; u besluit de aanmelding af te wijzen. Mag dit?

32 Stelling 9. De reguliere school waar de leerling is aangemeld vraagt aan de ouders om documenten van enkele jaren geleden, om de ondersteuningsbehoefte van hun kind te kunnen bepalen. Ouders weigeren dat te geven, omdat ze willen dat de school kijkt naar hoe het nu met hem gaat, niet hoe het vroeger ging. Ze zeggen dat er voldoende documenten bij de aanmelding zijn meegeleverd. De Geschillencommissie oordeelt dat de school mag vragen om aanvullende informatie om zo de ondersteuningsbehoefte vast te stellen. Dat betekent niet dat ouders alle stukken die er zijn dienen te overleggen. Het staat ouders vrij het verstrekken van informatie (deels) te weigeren. Het ligt dan echter wel op de weg van de ouders om gemotiveerd aan te geven waarom bepaalde informatie niet wordt verstrekt. De school heeft in redelijkheid kunnen concluderen dat ze over onvoldoende informatie beschikt om de ondersteuningsbehoefte vast te stellen en mocht daarom zijn verzoek om toelating weigeren.

33 Stelling 10. De school observeert de leerling voor de aanmelding en wijst op grond van het feit dat er niet goed te observeren viel de aanmelding af. Mag dit?

Stedelijk IB netwerk 27 september 2016

Stedelijk IB netwerk 27 september 2016 Stedelijk IB netwerk 27 september 2016 Uitslag enquête IB 107 ingevulde formulieren volgend jaar juni zelfde enquête Uitslag enquête IB Percentage hulpvraagcombinaties per wijk Iets meer dan 20 90.0 80.0

Nadere informatie

Zicht op Zorgplicht. SWV PO Delflanden 21 april Aleid Schipper

Zicht op Zorgplicht. SWV PO Delflanden 21 april Aleid Schipper Zicht op Zorgplicht SWV PO Delflanden 21 april 2015 Aleid Schipper Memorie van Toelichting bij wetsvoorstel PO Zorgplicht De invoering van passend onderwijs betekent dat wanneer ouders hun kind dat extra

Nadere informatie

Adviezen voor toelating leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte

Adviezen voor toelating leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Adviezen voor toelating leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Passend Onderwijs is van start gegaan in augustus 2014. Sindsdien heeft de Geschillencommissie Passend Onderwijs (GPO) nogal wat klachten

Nadere informatie

Wettelijke borging De wettelijke borging van de zorgplicht zit in twee artikelen van de wet op het primair onderwijs; artikel 40, lid 3 en 4:

Wettelijke borging De wettelijke borging van de zorgplicht zit in twee artikelen van de wet op het primair onderwijs; artikel 40, lid 3 en 4: Zorgplicht Met de invoering van Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 is tevens het begrip zorgplicht geïntroduceerd. Opvallend daarbij is overigens dat in de tekst van de wet het woord zorgplicht niet

Nadere informatie

Aanmelden en Zorgplicht versie

Aanmelden en Zorgplicht versie Aanmelden en Zorgplicht versie 12-1-2017 Inleiding Na de invoering van passend onderwijs op 1 augustus 2014 heeft het bevoegd gezag van de scholen zorgplicht. Dat betekent dat het bevoegd gezag van de

Nadere informatie

Aanmelding, zorgplicht en plaatsingsproblemen

Aanmelding, zorgplicht en plaatsingsproblemen Pagina 1 van 5 De nieuwe regels voor aanmelding en plaatsing van leerlingen in het voortgezet onderwijs, die in beginsel duidelijk zijn, roepen vragen op. Deze vragen komen voort uit de specifieke situaties,

Nadere informatie

TOELATINGSBELEID 1. Aanmelding 2. Besluitvorming toelating weigering

TOELATINGSBELEID 1. Aanmelding 2. Besluitvorming toelating weigering TOELATINGSBELEID 1. Aanmelding In onderstaande aanmeldingsprocedure zijn alle wettelijke bepalingen omtrent de aanmelding opgenomen. De aanmeldingsprocedure is als volgt: - Ouders dienen hun kind minimaal

Nadere informatie

Passend onderwijs: de praktijk van de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO)

Passend onderwijs: de praktijk van de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) Passend onderwijs: de praktijk van de Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) WMS Congres 9 november 2016 Medezeggenschap en Good Governance! Olga Luiken Secretaris Agenda Inleiding Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Bijlage 5 Toelating en aanmelding

Bijlage 5 Toelating en aanmelding Bijlage 5 Toelating en aanmelding Versie: 20-11-2014 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelding van leerlingen... 3 Toelating van leerlingen... 3 Uitzonderingen... 4 Schorsen en verwijderen... 5 2 Inleiding

Nadere informatie

Toelating en verwijdering in het kader van de ondersteuningsbehoefte. Céline Adriaansen José van Snek

Toelating en verwijdering in het kader van de ondersteuningsbehoefte. Céline Adriaansen José van Snek Toelating en verwijdering in het kader van de ondersteuningsbehoefte Céline Adriaansen José van Snek Opzet bijeenkomst 1. Inleiding 2. Toelating (met name in het kader van de ondersteuningsbehoefte) 3.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 In deze nieuwsbrief: December KindKans in de lucht Informatiebijeenkomsten januari 2016 Wat te doen als de school vol is? Geboorte dochter Susanne Klok Dineke Souman Samen Wageningen:

Nadere informatie

ZORGPLICHT: WANNEER WEL EN WANNEER NIET?

ZORGPLICHT: WANNEER WEL EN WANNEER NIET? ZORGPLICHT: WANNEER WEL EN WANNEER NIET? Verantwoordelijkheid van scholen Sinds de invoering van passend onderwijs hebben schoolbesturen een zorgplicht. Dat betekent dat ze de verantwoordelijkheid hebben

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVERBAND AMSTELLAND EN DE MEERLANDEN

SAMENWERKINGSVERBAND AMSTELLAND EN DE MEERLANDEN Toelichting bij stroomschema zorgplicht aanmelding 1. Voorwaarden aanmelding bij reguliere school De aanmeldingsprocedure van de school is leidend. Natuurlijk kunnen ouders voor de inschrijving het schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI)

Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI) Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI) In dit stuk beschrijven wij het aannamebeleid dat gehanteerd wordt op Basisschool Het Dok.

Nadere informatie

DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING

DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING Versie 04 september 2015 Registratie drie maanden risicoleerlingen In ons samenwerkingsverband (SWV) kunnen scholen onder bepaalde voorwaarden leerlingen

Nadere informatie

ADVIES. Het oordeel van de Commissie is reeds bij brieven van 10 oktober 2018 aan partijen meegedeeld.

ADVIES. Het oordeel van de Commissie is reeds bij brieven van 10 oktober 2018 aan partijen meegedeeld. 108363 - Geschil over weigering toelating leerling met syndroom van Down. De school heeft onvoldoende onderzoek gedaan naar de ondersteuningsbehoefte van de leerling. in het geding tussen: ADVIES [Verzoekster],

Nadere informatie

ADVIES. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de heer mr. H.J. Stuyt

ADVIES. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de heer mr. H.J. Stuyt 107793 - Een school moet in overleg met ouders treden om een andere passende school te vinden, ook als de school verwacht dat ouders hier niet voor openstaan. in het geding tussen: ADVIES mevrouw A, wonende

Nadere informatie

Aanmeldings- Toelatings- en Plaatsingsbeleid basisscholen KSU

Aanmeldings- Toelatings- en Plaatsingsbeleid basisscholen KSU Aanmeldings- Toelatings- en Plaatsingsbeleid basisscholen KSU 1. Wettelijk kader Met de aanmelding van een kind geven ouders aan gebruik te willen maken van het onderwijsaanbod van de betreffende KSU school,

Nadere informatie

Bijlage H. Plaatsings- en thuiszittersprotocol. Passenderwijs, V2.0

Bijlage H. Plaatsings- en thuiszittersprotocol. Passenderwijs, V2.0 Bijlage H V2.0 Plaatsings- en thuiszittersprotocol Passenderwijs, 2015-2016 Inleiding In dit document worden de afspraken binnen Passenderwijs inzake plaatsing en voorkomen van thuiszitters beschreven

Nadere informatie

Beleid aanmelding en toelating leerlingen

Beleid aanmelding en toelating leerlingen Beleid aanmelding en toelating leerlingen Opgesteld door : werkgroep kwaliteit Ingestemming GMR : 17 mei 2017 Vastgesteld door CvB op : 17 mei 2017 Te evalueren in : schooljaar 2020/21 2017-05-17 Aanmeldings-

Nadere informatie

Gelet de Wet op het Primair Onderwijs; Wet op de Expertisecentra en Wet Passend Onderwijs;

Gelet de Wet op het Primair Onderwijs; Wet op de Expertisecentra en Wet Passend Onderwijs; Toelatingsbeleid Voorgenomen besluit college van bestuur: 6 september 2018 Advies managementberaad: 20 november 2018 Advies GMR: 19 november 2018 Definitief besluit college van bestuur: 6 december 2018

Nadere informatie

Inleiding. Aanname protocol

Inleiding. Aanname protocol Aanname protocol Inleiding Bij scholen van Jong Leren zijn kinderen hartelijk welkom. Binnen Jong Leren wordt geen onderscheid gemaakt tussen geloof, ras, geaardheid of afkomst. Voorwaarden van de aanname

Nadere informatie

AANMELDING EN ZORGPLICHT S(B)O-SCHOOL

AANMELDING EN ZORGPLICHT S(B)O-SCHOOL AANMELDING EN ZORGPLICHT S(B)O-SCHOOL (Leerling staat nog niet ingeschreven bij een school) Aanmelding S(B)O school en voorwaarden Het gaat om een leerling die extra ondersteuning nodig heeft. Ouders moeten

Nadere informatie

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voornaam(en) Voorvoegsel Achternaam

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voornaam(en) Voorvoegsel Achternaam Aanmeldformulier We vragen u goed te letten op de spelling van de naam van uw kind. De naam moet precies zo geschreven zijn als in het geboorteregister. Dit is belangrijk omdat de namen in de administratiesystemen

Nadere informatie

Bijlage H. Plaatsings- en thuiszittersprotocol. Passenderwijs, V2.0

Bijlage H. Plaatsings- en thuiszittersprotocol. Passenderwijs, V2.0 Bijlage H V2.0 Plaatsings- en thuiszittersprotocol Passenderwijs, 2015-2016 In dit document staan afspraken weergegeven inzake het plaatsen van kinderen en het voorkomen van thuiszitters. Hierbij wordt

Nadere informatie

Notitie zorgplicht voor de scholen

Notitie zorgplicht voor de scholen Notitie zorgplicht voor de scholen pagina 1 van 7 Zorgplicht voor de scholen In het kader van de Wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven.

Nadere informatie

Geschil over toelating leerling. De school heeft onvoldoende invulling gegeven aan haar onderzoeksplicht. ADVIES

Geschil over toelating leerling. De school heeft onvoldoende invulling gegeven aan haar onderzoeksplicht. ADVIES 108241 Geschil over toelating leerling. De school heeft onvoldoende invulling gegeven aan haar onderzoeksplicht. ADVIES in het geding tussen: [verzoekster], wonende te [woonplaats], verzoekster, gemachtigde:

Nadere informatie

ADVIES. 1. Verzoekster is de moeder van F. F heeft vanaf zijn vierde jaar tot en met groep 5 onderwijs gevolgd op basisschool J, te K.

ADVIES. 1. Verzoekster is de moeder van F. F heeft vanaf zijn vierde jaar tot en met groep 5 onderwijs gevolgd op basisschool J, te K. 107017 ADVIES in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de heer mr. M.R. de Kok, en het College van Bestuur van C, stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs,

Nadere informatie

Toelatingsbeleid versie inclusief procesbeschrijving (interne versie)

Toelatingsbeleid versie inclusief procesbeschrijving (interne versie) Toelatingsbeleid versie 1.1 29-01-2016 inclusief procesbeschrijving (interne versie) Met dit document is ingestemd tijdens het directieberaad van 12-10-2015. De GMR heeft tijdens de overlegvergadering

Nadere informatie

Stappenplan passend onderwijs po-vo

Stappenplan passend onderwijs po-vo Stappenplan passend onderwijs po-vo schooljaar 2014 2015 In de BOVO procedure 2014 2015 gaat ten opzichte van voorgaande jaren veel veranderen, met name als gevolg van de wet- en regelgeving m.b.t. passend

Nadere informatie

Aannamebeleid De Kinderhof

Aannamebeleid De Kinderhof Aannamebeleid De Kinderhof 2016-2019 In het aannamebeleid zijn de procedures en criteria vastgelegd betreffende de inschrijving van leerlingen op De Kinderhof. Hierin zijn de verplichtingen meegenomen

Nadere informatie

Routekaart naar extra ondersteuning

Routekaart naar extra ondersteuning Nieuwe leerlingen van het samenwerkingsverband (4-jarige instromers en verhuizers van buiten de regio) niet uit het zorgtraject of SBO Routekaart naar extra ondersteuning Kosten voor school of voor het

Nadere informatie

Mei 2017 PASSEND ONDERWIJS. Wat betekent dit voor uw kind? Samenwerkingsverband. Kampen

Mei 2017 PASSEND ONDERWIJS. Wat betekent dit voor uw kind? Samenwerkingsverband. Kampen Mei 2017 PASSEND ONDERWIJS in de gemeente Wat betekent dit voor uw kind? Samenwerkingsverband Samenwerkingsverband Het regionale Samenwerkingsverband (SWV) ondersteunt scholen bij de uitvoering van passend

Nadere informatie

Ontwijken zorgplicht door proefplaatsing af te spreken, zonder de leerling aan te laten melden, is in strijd met Wet passend onderwijs.

Ontwijken zorgplicht door proefplaatsing af te spreken, zonder de leerling aan te laten melden, is in strijd met Wet passend onderwijs. 106669 - Ontwijken zorgplicht door proefplaatsing af te spreken, zonder de leerling aan te laten melden, is in strijd met Wet. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, verzoekster, gemachtigde: de

Nadere informatie

Inschrijving vindt plaats nadat de ouders in een kennismakingsgesprek met de locatiecoördinator geïnformeerd zijn over het karakter van de school.

Inschrijving vindt plaats nadat de ouders in een kennismakingsgesprek met de locatiecoördinator geïnformeerd zijn over het karakter van de school. Aannamebeleid WAS en Fluenta Schoolprocedure aanname leerlingen Deze notitie is opgesteld om tot een zorgvuldig beleid te komen voor het aanmelden en inschrijven van leerlingen op basisschool Willem Alexander

Nadere informatie

Privacy en passend Onderwijs Rechten en plichten van ouders Harry Nijkamp

Privacy en passend Onderwijs Rechten en plichten van ouders Harry Nijkamp NijkampConsult Privacy en passend Onderwijs Rechten en plichten van ouders Harry Nijkamp Belang privacy Fundamenteel mensenrecht/grondrecht (beschermd door europese verdragen/grondwet) Bescherming persoonlijke

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. Een inschrijving is iets andere dan een aanmelding.

Nadere informatie

Toelatingsbeleid. Toelatingsbeleid voor vierjarigen.

Toelatingsbeleid. Toelatingsbeleid voor vierjarigen. Toelatingsbeleid Toelatingsbeleid voor vierjarigen. Om voor toelating op onze school in aanmerking te komen dient u als, ouder(s)/verzorger(s), minimaal tien weken voor de aanvang van het schooljaar waarin

Nadere informatie

Notitie over het aanmelden en toelaten van leerlingen (vastgesteld in de bestuursvergadering dd )

Notitie over het aanmelden en toelaten van leerlingen (vastgesteld in de bestuursvergadering dd ) Notitie over het aanmelden en toelaten van leerlingen (vastgesteld in de bestuursvergadering dd. 23-05-2014) Inleiding Door de invoering van Passend onderwijs (met ingang van 1 augustus 2014) veranderen

Nadere informatie

Toelaten, schorsen en verwijderen

Toelaten, schorsen en verwijderen Toelaten, schorsen en verwijderen Scholengroep Perspectief Inhoud. 1. Algemene uiteenzetting. 1.1 Leerplicht en vrije schoolkeuze als bepalende principes. 1.2 Toegankelijkheid. 1.3 Schoolkwestie. 1.4 Toepasselijke

Nadere informatie

ADVIES. in het geding tussen: de heer A, wonende te B, verzoeker, C, gevestigd te B, het bevoegd gezag van basisschool D te B, verweerder

ADVIES. in het geding tussen: de heer A, wonende te B, verzoeker, C, gevestigd te B, het bevoegd gezag van basisschool D te B, verweerder 107682 School kan een leerling met extra ondersteuningsbehoefte niet weigeren zonder voldoende onderzoek naar de ondersteuningsmogelijkheden van de school. Ook is overleg nodig met de ouders over welke

Nadere informatie

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen 2017 2020 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Zorgplicht... 3 1.1. De procedure... 3 2. Aanmelding... 3 2.1. Toelating en beleid... 3 3. Uitnodiging en

Nadere informatie

Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool)

Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool) Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool) U kunt een aanmelding voor uw kind doen naar aanleiding van een individueel bezoek

Nadere informatie

ADVIES. F, Stichting voor Katholiek Onderwijs, gevestigd te G, het bevoegd gezag van E, verweerder

ADVIES. F, Stichting voor Katholiek Onderwijs, gevestigd te G, het bevoegd gezag van E, verweerder 107871 ADVIES in het geding tussen: mevrouw A, wonende te D, verzoekster, en F, Stichting voor Katholiek Onderwijs, gevestigd te G, het bevoegd gezag van E, verweerder 1. VERLOOP VAN DE PROCEDURE Op 22

Nadere informatie

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen?

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen? december 2016 Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar voor scholen in het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s)

Beste ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s)/verzorger(s) Bijgaand ontvangt u het inschrijfformulier van Daltonschool Het Lover. De gegevens die u invult op het inschrijfformulier, worden opgeslagen in de leerlingenadministratie van

Nadere informatie

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen?

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen? Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar voor scholen in het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal basisonderwijs

Nadere informatie

ADVIES. de Stichting voor openbaar primair onderwijs E, gevestigd te B, het bevoegd gezag van F te B, verweerder

ADVIES. de Stichting voor openbaar primair onderwijs E, gevestigd te B, het bevoegd gezag van F te B, verweerder 107915 - Geschil toelating. De onderzoeksplicht naar de ondersteuningsbehoefte van de leerling betekent niet dat die informatie door eigen onderzoek van de school moet zijn verkregen; wel moet invulling

Nadere informatie

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Vooraf Binnen het SWV VO De Langstraat hebben de scholen voor voortgezet onderwijs uitgebreide afspraken gemaakt over de inzet van ondersteuning

Nadere informatie

Aanmeld en toelatingsbeleid Zorgplicht van scholen

Aanmeld en toelatingsbeleid Zorgplicht van scholen Aanmeld en toelatingsbeleid Zorgplicht van scholen Beleidskader ontwikkelen en vaststellen nieuw beleid Periode: Mrt-Mei 2016 Versienr: Code: 2016-CvB Aanmeld en toelatingsbeleid # Pagina s: Auteur / Eigenaar:

Nadere informatie

Protocol toelating leerling

Protocol toelating leerling Protocol toelating leerling Basisschool De Vink Juni 2015 Protocol toelating leerling juni 2015 1 Inhoudsopgave Blz. Inleiding 3 1. Aanmelding en toelating op school 4 2. Wettelijk kader toelating 4 3.

Nadere informatie

ADVIES. Stichting B, gevestigd te Houten, het bevoegd gezag van C, verweerder gemachtigde: de heer mr. S.G. van der Galiën

ADVIES. Stichting B, gevestigd te Houten, het bevoegd gezag van C, verweerder gemachtigde: de heer mr. S.G. van der Galiën 107261 in het geding tussen: ADVIES mevrouw A, wonende te Amsterdam, verzoekster, en Stichting B, gevestigd te Houten, het bevoegd gezag van C, verweerder gemachtigde: de heer mr. S.G. van der Galiën 1.

Nadere informatie

Protocol aanmelding primair onderwijs Leiden

Protocol aanmelding primair onderwijs Leiden Protocol aanmelding primair onderwijs Leiden 2018 Het protocol aanmelden primair onderwijs Leiden is een afspraak tussen de besturen over de procedure van aanmelding, toelating en inschrijving in Leiden.

Nadere informatie

Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar

Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal basisonderwijs pag. 5-6 C. Speciaal onderwijs pag. 8-9 D. Aanmelding rechtstreeks bij PPO pag. 10

Nadere informatie

ROUTE A: LEERLING WORDT AANGEMELD BIJ EEN BASISSCHOOL

ROUTE A: LEERLING WORDT AANGEMELD BIJ EEN BASISSCHOOL ONDERSTEUNINGTOEWIJZINGSROUTE De toeleiding naar passende ondersteuning vindt plaats op basis van arrangeren. Arrangeren wordt gedefinieerd als het proces om te komen tot een match tussen onderwijsbehoefte

Nadere informatie

Bijlage E.10 bij OP Protocol toelating schorsing en verwijdering in het primair onderwijs

Bijlage E.10 bij OP Protocol toelating schorsing en verwijdering in het primair onderwijs Bijlage E.10 bij OP Protocol toelating schorsing en verwijdering in het primair onderwijs 1 Inhoud September 2015 1. Algemene uiteenzetting. 1.1. Leerplicht en vrije schoolkeuze als bepalende principes.

Nadere informatie

School moet de ouder erop wijzen dat voor het vinden van een andere passende school haar medewerking nodig is. ADVIES

School moet de ouder erop wijzen dat voor het vinden van een andere passende school haar medewerking nodig is. ADVIES 107287 - School moet de ouder erop wijzen dat voor het vinden van een andere passende school haar medewerking nodig is. ADVIES in het geding tussen: mevrouw A, wonende te K, verzoekster en Stichting B,

Nadere informatie

De wettelijke bezwaarprocedures bij aanmelding, toelating en plaatsing zijn van toepassing op de beschreven regelingen.

De wettelijke bezwaarprocedures bij aanmelding, toelating en plaatsing zijn van toepassing op de beschreven regelingen. Toelating van PO naar VO 1 voor de PO en VO scholen in de stad Groningen, Haren, Ten Boer en VO Tynaarlo/Zuidlaren e.o. Indeling van de notitie A. Algemene inleiding B. De toelatingsprocedure in stappen

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Lia van Meegen Schoolondersteuningsprofiel februari 2012 Wat staat in de wetsvoorstellen? Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Wat is een ondersteuningsplan? Wat is een ondersteuningsplanraad? Schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. 1. procedure aanmelding bij reguliere school

Nadere informatie

Overstapmomenten. De overstap van primair naar voortgezet onderwijs (PO naar VO)

Overstapmomenten. De overstap van primair naar voortgezet onderwijs (PO naar VO) Overstapmomenten Onderstaand overzicht geeft de verschillende overstapmomenten weer binnen het onderwijs met daaraan gekoppeld de route die gevolgd moet worden om extra ondersteuning aan te vragen. We

Nadere informatie

Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht

Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht 1. Wettelijk kader De SPO Utrecht staat voor openbaar onderwijs. Dat betekent dat in principe iedere leerling die basisonderwijs kan volgen welkom

Nadere informatie

Tweede deel

Tweede deel 30-10-2017 1 Tweede deel Vooraf Veel problemen zijn te voorkomen door goed te communiceren met de ouders. Privacy is geen probleem als je met alle betrokkenen om tafel gaat zitten. 30-10-2017 2 Toelating

Nadere informatie

Feiten en fabels over zorgplicht. Presentatie + kort verslag van de twee workshops

Feiten en fabels over zorgplicht. Presentatie + kort verslag van de twee workshops Feiten en fabels over zorgplicht Presentatie + kort verslag van de twee workshops Kees Blaauw, 10 november 2016 De meest gestelde vragen Zorgplicht geldt voor alle scholen? ja voor alle scholen van praktijkonderwijs

Nadere informatie

Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie?

Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie? Het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring, bij wie en door wie? Een handreiking om te kunnen bepalen waar de TLV moet worden aangevraagd. Een samenvatting voor het toepassen van grensverkeer. Versie

Nadere informatie

in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde het College van Bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder 1. VERLOOP VAN DE PROCEDURE

in het geding tussen: de heer A, wonende te B, bezwaarde het College van Bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder 1. VERLOOP VAN DE PROCEDURE 106806 - Het bezwaar tegen de afwijzing van een tlv voor het sbo is gegrond omdat het besluit onbevoegd is genomen en is gebaseerd op deskundigenverklaringen die het besluit niet dragen. ADVIES in het

Nadere informatie

1/9. April Beleid aanmeldingsprocedures in het kader van passend onderwijs.

1/9. April Beleid aanmeldingsprocedures in het kader van passend onderwijs. April 2015 Beleid aanmeldingsprocedures in het kader van passend onderwijs. In februari 2015 is de notitie aanmeldingsprocedures besproken door het bestuur van het SWV. Het bestuur van het SWV heeft zich

Nadere informatie

Hare Excellentie J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Postbus BJ DEN HAAG

Hare Excellentie J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Postbus BJ DEN HAAG Hare Excellentie J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Postbus 16375 2500 BJ DEN HAAG Onderwerp Internetconsultatie passend onderwijs CGB-advies 2011/02 Datum

Nadere informatie

Concrete situaties rond TLV

Concrete situaties rond TLV Structurele situatie ( zware ondersteuning SO) Eerste aanmelding Afgifte TLV door Leerling is aangemeld bij (v)so-school van SWV A en School waar de leerling is SWV van de regio waar de leerling woont

Nadere informatie

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR:

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Definitief besluit College van Bestuur: 1 TOELATINGSREGLEMENT Het College van Bestuur van

Nadere informatie

TOELICHTING AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL SWV PASSENDWIJS

TOELICHTING AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL SWV PASSENDWIJS TOELICHTING AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL SWV PASSENDWIJS Aanmelding reguliere school en voorwaarden De termijn om een passende plek voor een leerling te vinden, gaat in vanaf het moment

Nadere informatie

PROTOCOL TOELATING, SCHORSING EN VERWIJDERING in het primair onderwijs bijlage 8 bij OP

PROTOCOL TOELATING, SCHORSING EN VERWIJDERING in het primair onderwijs bijlage 8 bij OP PROTOCOL TOELATING, SCHORSING EN VERWIJDERING in het primair onderwijs bijlage 8 bij OP Bedoeld als voorbeeld notitie voor de aangesloten schoolbesturen in het SWV 22-02 PO. Deze notitie bevat tenminste

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland. Informatie voor ouders en leerkrachten

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland. Informatie voor ouders en leerkrachten Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland Informatie voor ouders en leerkrachten Wat verandert? Nieuwe wet Passend Onderwijs op 1-8-2014 Het rugzakje verdwijnt Scholen (schoolbesturen) krijgen

Nadere informatie

SAMENVATTING Geschil over toelating leerling tot regulier gymnasium; VO

SAMENVATTING Geschil over toelating leerling tot regulier gymnasium; VO SAMENVATTING 106465 - Geschil over toelating leerling tot regulier gymnasium; VO Een leerling heeft van de basisschool het advies vwo gegeven. De leerling heeft het Syndroom van Asperger en bij hem is

Nadere informatie

Leerplicht. Dorpsweg HK Poederoijen

Leerplicht. Dorpsweg HK Poederoijen Leerplicht Dorpsweg 2 5307 HK Poederoijen 0418-671315 1 Leerplicht 1.1. Leerplicht Uw kind is vanaf het 5 e jaar leerplichtig. In de leerplichtwet staat dat ouders ervoor moeten zorgen dat hun kinderen

Nadere informatie

Geschillencommissie passend onderwijs (GPO)

Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) Geschillencommissie passend onderwijs (GPO) Informatie voor scholen/schoolbesturen/schoolleiders Over (niet) toelaten, verwijderen en het ontwikkelingsperspectief van leerlingen Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl

Nadere informatie

AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL Toelichting bij codes

AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL Toelichting bij codes AANMELDING EN ZORGPLICHT REGULIERE PO-SCHOOL Toelichting bij codes! Aanmelding reguliere school en voorwaarden De termijn om een passende plek voor een leerling te vinden, gaat in vanaf het moment dat

Nadere informatie

Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) Wie vraagt aan & wie verstrekt?

Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) Wie vraagt aan & wie verstrekt? Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) Wie vraagt aan & wie verstrekt? Onderscheid in de wet Er wordt in de wet onderscheid gemaakt tussen een verwijzing en aanmelding op eigen initiatief door ouders. Een verwijzing:

Nadere informatie

Zorgplicht. Wat komt er op ons af? Kees Blaauw. overleg zorgcoördinatoren - 21 januari 2013

Zorgplicht. Wat komt er op ons af? Kees Blaauw. overleg zorgcoördinatoren - 21 januari 2013 Zorgplicht Wat komt er op ons af? Kees Blaauw overleg zorgcoördinatoren - 21 januari 2013 Samenwerkingsverband passend onderwijs 24 besturen 114 schoollocaties 52.510 leerlingen (oktober 2011) Overlap

Nadere informatie

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER AANMELDFORMULIER Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit 6 delen: 1. Gegevens kind 2. Gegevens

Nadere informatie

aanmeldformulier obs de Bongerd

aanmeldformulier obs de Bongerd Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van uw kind zo adequaat mogelijk te

Nadere informatie

Verseon Aanmeldformulier versie d.d. 23 augustus 2019 p. 1

Verseon Aanmeldformulier versie d.d. 23 augustus 2019 p. 1 Onderwerp: aanmeldformulier Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het aanmeldformulier van basisschool De Lindegaerd. Onze school maakt deel uit van onderwijskoepel INNOVO Onderwijs op Maat in Heerlen.

Nadere informatie

Passend Onderwijs en Toelating, schorsing, verwijdering van leerlingen

Passend Onderwijs en Toelating, schorsing, verwijdering van leerlingen Passend Onderwijs en Toelating, schorsing, verwijdering van leerlingen Voor de volledige procedure verwijzen wij u naar de website van Onderwijsstichting MOVARE: www.movare.nl (de procedure Toelating,

Nadere informatie

Burgerservicenummer: KOPIE PASPOORT/ID TOEVOEGEN

Burgerservicenummer: KOPIE PASPOORT/ID TOEVOEGEN Verstuurd dd Retour ontvangen dd (invullen door administratie) Aanmeldformulier Gegevens kind Burgerservicenummer: ----------------------------- KOPIE PASPOORT/ID TOEVOEGEN Achternaam kind: --------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften

Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften 1. Inleiding Per 1 januari 2017 heeft het samenwerkingsverband m.b.t. lwoo gekozen voor opting out. Wij spreken niet meer van lwoo maar gebruiken

Nadere informatie

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Algemeen Vanaf 1 augustus 2014 melden ouders hun kind aan bij de school van hun keuze en heeft de school de taak om het kind een passende onderwijsplek

Nadere informatie

Passend. onderwijs. Zo zit het! Floor Kaspers 3 juli 2017 Assen

Passend. onderwijs. Zo zit het! Floor Kaspers 3 juli 2017 Assen Passend onderwijs Zo zit het! Floor Kaspers 3 juli 2017 Assen Wat is passend onderwijs? Nieuwe manier van organiseren ondersteuning op school Gestart op 1 augustus 2014 Scholen werken samen in de regio

Nadere informatie

Beleid. Aanmelding, toelating, weigering en plaatsing leerlingen

Beleid. Aanmelding, toelating, weigering en plaatsing leerlingen 1. Inleiding Nederland kent een leerplicht. In de Leerplichtwet wordt bepaald dat kinderen met ingang van de maand volgend op die waarin ze 5 jaar zijn geworden leerplichtig zijn. De leerplicht eindigt

Nadere informatie

april 2018 Beleid Toelating, verwijdering en schorsing van leerlingen Toelating, schorsing verwijdering 1

april 2018 Beleid Toelating, verwijdering en schorsing van leerlingen Toelating, schorsing verwijdering 1 april 2018 Beleid Toelating, verwijdering en schorsing van leerlingen Toelating, schorsing verwijdering 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. AANMELDING... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Zorgplicht... 3 1.3 Weigeringsgronden

Nadere informatie

Beleid Toelating, Verwijdering en Schorsing van leerlingen van de Stichting Meer Primair

Beleid Toelating, Verwijdering en Schorsing van leerlingen van de Stichting Meer Primair Beleid Toelating, Verwijdering en Schorsing van leerlingen van de Stichting Meer Primair Inleiding Op 1 augustus 2014 is de Wet passend onderwijs van kracht geworden. Schoolbesturen hebben sindsdien zorgplicht.

Nadere informatie

Protocol. Toelating Schorsing en Verwijdering. Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân

Protocol. Toelating Schorsing en Verwijdering. Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân Protocol Toelating Schorsing en Verwijdering Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân 1 Januari 2015 INHOUD: 1. Inleiding 1.1. Uitgangspunten 3 1.2. Bepalende principes 3 1.3. Toepasselijke wetsbepalingen

Nadere informatie

Aanmeld en Toelatingsbeleid

Aanmeld en Toelatingsbeleid Aanmeld en Toelatingsbeleid Leerlingen Versie 01-09-2014 Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl 1. Inleiding KPOA is een stichting voor Katholiek Primair

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel o.b.s. t Prisma te Hoogvliet

Ondersteuningsprofiel o.b.s. t Prisma te Hoogvliet Ondersteuningsprofiel o.b.s. t Prisma te Hoogvliet -Welke kinderen kunnen en willen we aannemen op t Prisma. Wettelijke bepaling. School heeft zorgplicht -Ouders melden hun kind aan bij de school die hun

Nadere informatie

Aanmeld- en toelatingsbeleid leerlingen

Aanmeld- en toelatingsbeleid leerlingen Aanmeld- en toelatingsbeleid leerlingen 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Wettelijk kader... 3 3 Wet Passend Onderwijs en zorgplicht... 3 4 Aanmeldings- en toelatingsprocedure...

Nadere informatie

Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen

Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen Basisschool De Bolster PCBO Amersfoort Inleiding Vanuit onze missie en visie is ons uitgangspunt, dat elk kind in principe recht heeft op een plek bij ons op

Nadere informatie

Tweeoudergezin Eenoudergezin Co-ouderschap

Tweeoudergezin Eenoudergezin Co-ouderschap Aanmeldformulier Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit 8 delen: 1. Gegevens kind 2. Gegevens

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West PRIVACY STATEMENT Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West Woerden, September 2018 1 Inleiding Samenwerkingsverbanden hebben persoonsgegevens van leerlingen nodig om hun taken goed

Nadere informatie

PASSEND ONDERWIJS IN DE GEMEENTE KAMPEN

PASSEND ONDERWIJS IN DE GEMEENTE KAMPEN PASSEND ONDERWIJS IN DE GEMEENTE KAMPEN Wat betekent dit voor uw kind? Samenwerkingsverband Kampen Samenwerkingsverband Kampen Het regionale Samenwerkingsverband (SWV) ondersteunt scholen bij de invoering

Nadere informatie

Overstap van PO naar VO met intensieve onderwijs- en ondersteuningsbehoeften Het multidisciplinair overleg: MDO overdracht

Overstap van PO naar VO met intensieve onderwijs- en ondersteuningsbehoeften Het multidisciplinair overleg: MDO overdracht MDO-OVERDRACHT Overstap van PO naar VO met intensieve onderwijs- en ondersteuningsbehoeften Het multidisciplinair overleg: MDO overdracht Het multidisciplinair overleg: MDO - overdracht Als een leerling

Nadere informatie

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Per november 2018 Inhoud Pagina Inleiding 3 Deel I Reguliere instroom 4 Kennismaken en oriënteren 4 Aanmelden 4 Aanmeldperioden 4 Voorrangsregels

Nadere informatie