Nieuwsbrief week 38. Donderdag 21 september Activiteitenkalender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief week 38. Donderdag 21 september Activiteitenkalender"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief week 38 Donderdag 21 september 2017 Activiteitenkalender Vrijdag 22 september Korfbaltoernooi Vrijdag 22 september Nieuwsbrief uit Maandag 25 september Informatieavonden groepen 1 t/m 3 Dinsdag 26 september Informatieavonden groepen 5-8 Maandag 3 oktober OV vergadering Woensdag 4 oktober Kinderboekenweek Donderdag 5 oktober Staking, de school is gesloten. 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Vrijdag 20 oktober Voorleeskampioenschappen 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie Maandag 30 oktober Margedag groepen 1-4 Maandag 6 november Luizen Opsporings Team Dinsdag 7 november MR en OV vergadering Vrijdag 10 november Schoolontbijt Korfbaltoernooi Vanwege gebrek aan belangstelling van scholen gaat de mega Kangaroedag voor de groepen 1-2 niet door. Het Veenpluis was de enige school die zich had opgegeven. Volgend jaar wordt deze dag opnieuw georganiseerd. Krentenbaard In de onderbouw heerst krentenbaard. Kinderen kunnen wel naar school. Omdat krentenbaard besmettelijk is hebben we de ouders van de onderbouw op de hoogte gesteld. Klasbordapp Via de leerkracht hebt u een uitnodiging ontvangen voor de klasbordapp. Niets gekregen? Neem dan even contact op met de juf of meester! (zonder de klasbordapp mis je niets, de nieuwsbrief en de mail houden ouders op de hoogte van belangrijke zaken op onze school). Staking 5 oktober De leerkrachten van Het Veenpluis hebben bij mij aangegeven dat zij op donderdag 5 oktober a.s. gaan staken. Alle leerkrachten doen mee aan de staking. Er wordt gestaakt voor een betere beloning en verlaging van de werkdruk. Op 5 oktober zal de school gesloten zijn. Ik verzoek u uw kinderen zoveel mogelijk zelf op te vangen. Mocht u in de problemen komen met de opvang van uw kinderen is er bij De Basis in Zevenhuizen de mogelijkheid voor opvang. Als er voldoende ouders komen helpen bij de opvang is deze gratis.

2 De school stelt dan een ruimte beschikbaar. Mocht u willen helpen bij de opvang op 5 oktober, of gebruik willen maken van de opvang van De Basis kunt u dat bij mij aangeven. Ik stuur uw reacties dan door naar Mannie Cazemier. Het is erg moeilijk personeel te vinden om voor de klas te staan. Het is noodzakelijk dat de beloning voor leerkrachten omhoog gaat. Ook is de werkdruk in het basisonderwijs hoog. Ik vraag dan ook uw begrip voor deze staking. Het bestuur van Het Veenpluis, de stichting Westerwijs ondersteunt de stakingsactie. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op. Feike Paulides Volgende nieuwsbrief later? De volgende nieuwsbrief verschijnt waarschijnlijk een dagje later, op 6 oktober i.v.m. met de staking. Gym op vrijdag Een verandering in het gymrooster; de groepen 7 en 8 zijn op vrijdagmiddag om uur vrij bij het gymlokaal. Informatie avonden Op maandag 25 en dinsdag 26 september zijn de informatieavonden. De leerkrachten stellen zich aan u voor en geven informatie over het lesprogramma van het komende schooljaar. De bijeenkomst duurt 45 minuten. Maandag 25 september Dinsdag 26 september uur groep uur groep uur groep uur groep groep 7-8 Omgekeerde 10 minutengesprekken De 10 minutengesprekken zijn dit jaar een maand eerder gepland. We doen dit jaar weer de "omgekeerde 10 minutengesprekken". Ouders spreken de leerkrachten bij over hun kind. Via de mail sturen wij u een vragenlijst, die u kunt gebruiken bij dit gesprek. De lijst hoeft niet ingevuld te worden voor het gesprek maar kan helpen om over uw kind te spreken met de leerkracht. Het 10 minutengesprek is een tweegesprek, ook de leerkracht geeft informatie aan ouders.

3 Kinderboekenweek Op woensdag 4 oktober start de Kinderboekenweek. Dit jaar besteden we daar vooral aandacht aan in de groepen. We sluiten de Kinderboekenweek af met de Voorleeskampioenschappen op 20 oktober. Een leerling van de groepen 7 of 8 wordt gekozen tot voorleeskampioen van onze school. Deze leerling mag meedoen aan de landelijke voorleeskampioenschappen. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Gruwelijk Eng.. Uit het kamertje: ICT Op onze school gebruiken we computers als ondersteuning bij de lessen van de leerkrachten. In alle groepen zijn Pc s aanwezig, we hebben IPads en sinds deze week Chromebooks. Al deze apparaten worden gebruikt voor het verwerken van leerstof. De leerkracht geeft instructie en de sommen of opgaven worden op deze apparaten gemaakt. Wij vinden de instructie van de leerkracht zo belangrijk dat we dat niet overlaten aan de computer. De computer geeft wel de kans om leerlingen lesstof anders aan te bieden en de lesstof beter af te stemmen op het niveau van de leerling. In de groepen 4-5 en 7-8 zal de lesstof zoveel mogelijk digitaal verwerkt gaan worden. (meester Feike) Groene boekje (bijlage schoolgids) Bij Wessel Dutmer is per abuis het verkeerde adres afgedrukt. Het adres van de familie Dutmer is: De Haspel 6 Zevenhuizen. Bij Lieke staat wel het goede adres vermeld. Nieuws van de kleuters Welkom bij ons op school Daan, Jolien, Ilse en Ruben, wij wensen jullie een fijne tijd toe op het Veenpluis! Ook welkom voor Tim. Tim Vroegindeweij komt de komende tijd op woensdagochtend bij ons in de groep. Fijn samen werken en spelen met andere kinderen uit Zevenhuizen en elkaar beter leren kennen. Tim gaat de overige vier dagen naar Maricja op het Sterrenpad in Nuis. Wij werken nog over het boek Hennie de Heks, dit zal begin oktober overgaan in het thema van de Kinderboekenweek. De letterdoosjes gaan weer mee naar huis, het is de bedoeling dat de kinderen die het meekrijgen, samen met u op zoek gaan naar

4 kleine dingetjes die beginnen met de letter van de week. Zo leren we klanken te onderscheiden in woorden. In de kring worden deze spulletjes besproken en daarna tentoongesteld. De letter van de week is de S. We hebben al een toverdrank gemaakt met deze letter: sssiepele sssappele toverheks sssiepele sssappele tover iets geks sssiepe sssoppe ssseepe sssaar deze toverdrank is nu klaar. Het cijfer van de week is de 1. In de bijlage een spannend liedje die we geleerd hebben, waarbij de kinderen konden dansen als heksen. Groep 3 De kinderen leren lezen aan de hand van de methode Veilig leren lezen, de Kim-versie. Vorige week hebben ze het eerste werkboekje mee naar huis gekregen. Misschien kunnen de kinderen thuis eens laten horen hoe goed ze al kunnen lezen. We zijn maandag begonnen in kern 1. We leren aan de hand van de woorden kip aap - raak rem en vis de letters p aa r e v. Op de informatieavond van maandag vertellen wij u graag meer over het leren lezen. Met rekenen tellen we tot 12 en oefenen we het schrijven van de cijfers. Ook de turfnotaties komen hierbij aan de orde. Donderdagmiddag hadden we een excursie waterdiertjes zoeken. We hebben inmiddels een klasbord app aangemaakt. Hierop kunt u zich met een code aanmelden en we zullen regelmatig een foto plaatsen. Groep 4 en 5 Wat leuk dat al zoveel ouders zich hebben aangemeld bij de 'klasbord app'. Hierop zal regelmatig wat leuks te zien zijn! Heeft u zich nog niet aangemeld, en wilt u dit wel > zie de code op de brief die de kinderen vorige week hebben meegekregen. Bent u die kwijt, er hangt er eentje bij de jassen van de kinderen.

5 Klassenouder(s) gezocht: ook dit jaar zijn we op zoek naar een klassenouder of klassenouders. Bij de informatieavond van aanstaande dinsdag kunt u zich opgeven / aanmelden! Informatieavond groep 4/5 Op dinsdag om uur is de informatieavond. U komt toch ook? Week van de pauzehap: Volgende week doet groep 4/5 mee aan 'de week van de pauzehap'. Meer informatie hierover krijgt u deze week in de mail. Groep 4: Rekenen In groep 4 is de eerste toets geweest. We gaan volgende week starten met blok 2. We gaan dan werken aan: tientallen tot 100, verdubbelen (en halveren), we gaan het 'x' teken leren!!, lengtes schatten, kijklijnen bekijken. Groep 5: Deze week is groep 5 gestart met 'Leeslink' ( begrijpend lezen ) tijdens het leescircuit. Op donderdagmorgen en vrijdagmorgen gaan ze hiermee aan de slag. Met rekenen hebben we het eerste blok afgerond. We gaan door naar blok 2. We gaan werken met: analoge en digitale klokken, aangeven tussen welke 100-tallen een getal ligt, optellen en aftrekken tm 200, tafel van 9, kijklijnen gebruiken. Blijf goed thuis oefenen met de tafels. Dit kan heel leuk met : (klikken op gratis oefenen) Groep 6 en 7A Helaas ging de excursie naar het bos niet door. Het was te nat en door de storm van vorige week woensdag waren er nog vele losse takken in de bomen. Er wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum gepland. Zodra we die weten, gaat er weer een mail rond voor het vragen van het vervoer. Wat we al wel weten is dat het op een maandag is, voor de herfstvakantie... Volgende week dinsdag (26 september) is de info avond van groep 6/7A. U komt toch ook?! Veel ouders hebben zich al aangemeld op "Klasbord". De eerste foto's van dit schooljaar staan erop!

6 We zijn gestart met een nieuwe methode Blink wereld voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. De afgelopen weken hebben de groepen 5/6 gewerkt aan de thema's: - Scheuren in de aarde (aardrijkskunde), waarin we het hebben over aardplaten, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. - Ontdekkers en Hervormers (geschiedenis), dit gaat over de tijd tussen 1500 en De tijd van de ontdekkingsreizigers! De groepen 7/8 zijn gestart met de volgende thema's: - Zoom in op Afrika (aardrijkskunde), waarin we het hebben over Afrika, de dieren, het klimaat, maar ook over de bevolking, de cultuur en de natuur. - Geschiedenis als theater (geschiedenis), dit gaat over het dagelijks leven van de mensen door de eeuwen heen, waarbij theater een grote rol speelt. Rekendoelen voor de komende periode: - Groep 6: Tellen met sprongen van 100 en 1000 met tien. honderd en duizendtallen + getallen tot en met plaatsen op de getallenlijn en ordenen + uit het hoofd optellen en aftrekken met mooie getallen + meer dan 2 geldbedragen optellen. - Groep 7: Cijferend optellen en aftrekken + percentages aflezen, inkleuren, en eenvoudige berekeningen maken. Spellingsafspraken voor de komende periode: - Groep 6: stripboek, eend, dirigent, molen-mollen, meeuw en de werkwoorden. - Groep 7: chocolade, geit, pauw, lachen, etalage en de werkwoorden. Groep 7B en 8 De klasbord-app is sinds deze week online. Er zijn al een aantal foto's op geplaatst. Als jullie deze willen bekijken kan dat door middel van de inlogcode die vorige week is meegegeven aan de kinderen. Terra Oldekerk heeft op 4 oktober de jaarlijkse huisdierenshow. Misschien leuk om een kijkje te nemen? Meer info op oldekerk.voterra.nl Taalzee en rekentuin zijn weer te gebruiken dit schooljaar. Op de info-avond zal ik meer over de mogelijkheden vertellen. Dit wordt dit jaar intensiever ingezet. Chromebooks in de klas. We hebben sinds woensdag de beschikking over 16 laptopjes. Deze laptops gebruiken we voor de verwerking van de taal-, spelling- en rekenopdrachten. Spelling voor de komende twee week van groep 7: woorden op heid en teit, woorden met een i, die klinkt als ie. C die klinkt als k, c die klink als s. woorden op tie en persoonsvormen tegenwoordige en verleden tijd.

7 Spelling voor de komende twee week van groep 8: woorden met ei, heid, teit, acht. Ucht, icht, ocht, ucht, woorden met ch, au en alle werkwoorden tegenwoordige, verleden en voltooide. Rekenen groep 7: cijferend optellen en aftrekken en eenvoudige percentages uitrekenen. Rekenen groep 8: cijferend vermenigvuldigen, aftrekken, optellen en delen. Cijferend delen en vermenigvuldigen met breuken en kommagetallen. Bijlage kleuters:

8 GGD ook via WhatsApp te bereiken Uw kind komt in groep 2 en in groep 7 in contact met GGD Groningen. Behalve dit contactmoment tussen uw kind en de doktersassistent, is GGD Groningen voor u als ouder echter altijd te bereiken bij vragen over opvoeding over gezondheid. Vragen stellen kan óók via WhatsApp. Handig! GGD Groningen Telefoon: WhatsApp: Facebook: facebook.com/ggdgroningen Website: Spreekavonden over vaccinaties

9 Bij GGD Groningen komen artsen steeds vaker twijfelende ouders tegen: doe ik er goed aan om mijn kind te vaccineren? Op het consultatiebureau is er beperkt tijd om het hier uitvoerig over te hebben. Daarom organiseert GGD Groningen drie spreekavonden over vaccinaties. Aanmelden via Spreekavonden vaccinaties GGD Groningen Dinsdagavond 26 september in Bedum: om 20:00, De Vlijt 6. Donderdagavond 28 september in Veendam: om 20:00, Jan Salwaplein 3. Donderdagavond 5 oktober in Groningen: om 20:00, Eikenlaan

10 DE FLIEREFLUIT S P E E L T H E E K FEEST!! De speel-o-theek is jarig!!! We zijn al weer 25 jaar open! Dit gaan we vieren op zaterdag 14 oktober Voor jou en je familie staan er vanaf uur (tot uur) in de Enter allemaal leuke spelletjes klaar. Kom je ook even langs?

11

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Nieuwsbrief week 40 Donderdag 5 oktober 2017 Activiteitenkalender Donderdag 5 oktober Staking, de school is gesloten. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Vrijdag

Nadere informatie

bericht Info : 04 Jaargang 16 : Belangrijke data: Staking 25 september Informatieavond groep 1/2 26 september Informatieavond groep 3

bericht Info : 04 Jaargang 16 : Belangrijke data: Staking 25 september Informatieavond groep 1/2 26 september Informatieavond groep 3 bericht Info : 04 Jaargang 16 : 22-09-2017 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 25 september Informatieavond groep 1/2 26 september Informatieavond groep 3 27

Nadere informatie

Infomailtje NR

Infomailtje NR R.K. Heilig Hartschool Teamleider: Ellen Frelink Zandtangerweg 74 Directeur: Peter Muter 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2017-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 05. Donderdag 16 februari. Nieuw!! Bieb open op maandag en donderdag van tot uur. Activiteitenkalender

Nieuwsbrief week 05. Donderdag 16 februari. Nieuw!! Bieb open op maandag en donderdag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 05 Donderdag 02 februari Nieuw!! Bieb open op maandag en donderdag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Maandag 6 februari Margedag groepen 1-8 Woensdag 8 februari Kennismakingsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Infomailtje NR

Infomailtje NR R.K. Heilig Hartschool Teamleider: Ellen Frelink Zandtangerweg 74 Directeur: Peter Muter 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2017-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief 2 Schooljaar oktober 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief 2 Schooljaar oktober 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief 2 Schooljaar 2017 2018 12 oktober 2017 Datum: Activiteit: 13 oktober

Nadere informatie

In verband met de staking op donderdag 5 oktober komt er die dag geen nieuwsbrief uit. De landelijke stakingsdag op donderdag 5 oktober gaat door.

In verband met de staking op donderdag 5 oktober komt er die dag geen nieuwsbrief uit. De landelijke stakingsdag op donderdag 5 oktober gaat door. Nr.5 28 september 2017 schooljaar 2017-2018 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 2-2017-2018 AGENDA 21 en 22 sept. Juf Ellen in groep 1/2/3 26 sept. Extra hoofdluiscontrole 27 sept. Margedag

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 7. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 7 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school 6 1 november 15 november Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken.

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken. Weekbericht van 7 april 2015 Algemeen: Van 6 april tot en met 24 mei kunt u bij de Co-op in Erica zogenaamde doe-koe-munten krijgen bij bepaalde boodschappen. Deze munten kunt u in de winkel in een soort

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij. Nieuwsbrief januari Nieuws uit de groepen Groep 1/2 Thema s: Winter (Schatkist) Letters: Week 2: k Week 3: w Week 4: ee Week 5: l Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Nadere informatie

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39

Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Jaargang 2, nieuwsbrief 1 week 39 Agenda Datum Activiteit 26-09 Informatieavond; welkom! 2-10 Voorstelling kinderboekenweek in Oldebroek 4-10 Dierendag: er mag een knuffel mee! 9-10 Woorddictee groep 4

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Bronnieuws 8 juni 2018

Bronnieuws 8 juni 2018 Bronnieuws 8 juni 2018 * Trefwoordverhalen Week 23 en 24 (4 t/m 15 juni): Macht Inhoud: Over macht en onmacht; over dwang, gezag en de kracht om te overtuigen. Bijbel: Saul en David (1 Samuël 16 t/m 17).

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief. Maandag 12 september Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid Ramona / Marcha. Jarige(n) van de week. Nieuws uit de school Maandag 12 september 2016 Activiteitenoverzicht Nieuwsbrief 13 september Openingsviering in de kerk (start om 9.00 uur) 14 september Onderwijsmiddag Vlagtwedde (studiemiddag team) 20 september Informatiemiddag

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep

R.K. Basischool De Dijsselbloem. Informatieboekje leerjaar groep R.K. Basischool De Dijsselbloem In groep 4 Informatieboekje leerjaar groep 4 2018-2019 Groepsleerkrachten: groep 4a juf Lydia Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. lkarijopawiro@dedijsselbloem.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 25 september Informatieavond dinsdag 26 september 2 e les talentmodules woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Wist je dat? - Kern 7 van Veilig Leren Lezen over piraten gaat en we dat thema erg leuk vinden. - Er de afgelopen 2 weken regelmatig lessen uitvielen, omdat we druk bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

AGENDA (ALGEMEEN) BERICHTEN VAN DE DIRECTIE

AGENDA (ALGEMEEN) BERICHTEN VAN DE DIRECTIE NIEUWSBRIEF OBS HET KOMPAS NR. 05/ 2017-2018 Verbindingsweg 4 9865 TE Opende tel. 0594-659522 kompas@westerwijs.nl AGENDA (ALGEMEEN) 4-15 oktober Kinderboekenweek, thema Gruwelijk Eng 5 oktober Landelijke

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, oktober 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn.

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn. Weekbericht van 16 oktober 2017 De koek is nog niet op! We zijn de lijsten voor de koekactie voor de Naoberhoeve aan het verzamelen. Tot en met woensdag 18 oktober kunnen de lijsten inclusief het geld

Nadere informatie

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 4, 19-9-2017 Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Kennismakingsgesprekken Donderdag 21 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief no. 11 Vrijdag 18 november 2016 Agenda komende schooljaar Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016 Nieuwsbrief no. 21 Vrijdag 29 januari 2016 Agenda komende weken 8 februari Carnaval 16 februari rapport 2 mee 18 en 23 februari rapportbesprekingen 26 februari roostervrije dag 5 t/m 8 29 februari 4 maart

Nadere informatie

Weekbericht van 15 mei: Algemeen:

Weekbericht van 15 mei: Algemeen: Weekbericht van 15 mei: Algemeen: Opleiding Brigadiers: Vorige week hebben de kinderen van groep 6 en 7 de opleiding voor brigadier gehad. Na de theorie en het uitoefenen van de praktijk,heeft de agent

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 10. Vrijdag 11 november 2016

Nieuwsbrief no. 10. Vrijdag 11 november 2016 Nieuwsbrief no. 10 Vrijdag 11 november 2016 Agenda komende schooljaar Op de koffie donderdagochtend 17 november 8.45 uur Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017

Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Lesbrief 1, groep 5/6. 22 september 2017 Beste ouders, De eerste vier weken van het schooljaar zijn voorbij gevlogen. We hebben een fijne start gehad met deze leuke klas. Inmiddels hebben we al een projectweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school 03 april 2017 2016-2017 nr. 28 Nieuwsbrief Nieuws uit de school Vastenactie: Alle kinderen krijgen maandag een vastenactiedoosje mee. De kinderen mogen geld verzamelen voor El Salvador, een land in Midden-Amerika.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 september 2017

Nieuwsbrief 7 september 2017 Nieuwsbrief 7 september 2017 Belangrijke data: 11 tot 14 september: Informatieavonden groep 1 tot en met 8 19 september: Bibliobus 20 september: Schoolvoetbal jongens 11-tallen (groep 7/8) 25 en 28 september:

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Weekbrief. Extra bouwdagen wegens enorm succes! Komen jullie weer helpen?? Iedereen is welkom!

Weekbrief. Extra bouwdagen wegens enorm succes! Komen jullie weer helpen?? Iedereen is welkom! Vrijdag 27 januari 2017 Weekbrief Activiteitenoverzicht 17 februari Carnaval op school 17 t/m 19 februari Oud papier container 18 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu Weekbrief 26 september 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 40. Vrijdag 30 september 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender

Nieuwsbrief week 40. Vrijdag 30 september 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 40 Vrijdag 30 september 2016 Bieb open op maandag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Maandag 3 oktober Vergadering OV Woensdag 5 oktober Start Kinderboekenweek Maandag 10 oktober

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Mocht u met vragen en/of zorgen zitten, kom dan gerust langs om dit te delen met ons.

Mocht u met vragen en/of zorgen zitten, kom dan gerust langs om dit te delen met ons. Geachte ouders en/of verzorgers, Afgelopen woensdag, 26 september, heb ik tijdens de informatieavond de plannen voor komend jaar toegelicht. Ambitieuze plannen om samen met het team te gaan werken aan

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Kalender: 18-09

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden!

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden! Datum: 10-09-2018 Nieuwsbrief: 02 Algemene informatie Info verbouwing De ouders van school maar ook de inwoners van Aadorp zijn benieuwd naar de plannen van bouw en verbouw aan de Albardastraat. Ook Tubantia

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie 11 oktober - nummer 7 Het Vijfblaadje Kalender maand oktober 12 oktober Kijkavond van 18.30 19.30 uur 13 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 16 t/m 20 oktober Herfstvakantie 27 oktober Koffie uurtje ouders

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Welkom in groep 6A! Groepsleerkrachten Juf Hopman is er op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Heek werkt op de donderdag en vrijdag.

Welkom in groep 6A! Groepsleerkrachten Juf Hopman is er op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Heek werkt op de donderdag en vrijdag. Welkom in groep 6A! Beste ouder, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6A. Sinds vorig schooljaar ontvangt u de groepsinformatie in de vorm van een folder

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 12 18-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda 10-minutengesprekken MA21 MA28 10-minutengesprekken

Nadere informatie

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld

Gym. Studiedag Beelddenken vrijdag 29 september. Beste ouders, Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Nieuwsbrief 4 maandag 25 vrijdag 29 september Beste ouders, 4 Allemaal een fijn weekend! Vriendelijke Groeten, Team Weemewereld Gym We hebben al een aantal keer gegymd in de sportzaal en merken dat nog

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2017

Nieuwsbrief nr juni 2017 Nieuwsbrief nr. 18 2 juni 2017 De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 juni. 17. Datum Activiteit ma/vr 5/9 juni Pinkstervakantie ma 19 juni 19:30 u. MR/Schoolcommissie vergadering wo/do/vr 21, 22, 23

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Een engel met een boodschap, Rechters 13:1-8 De engel komt terug, Rechters 13:9-23 Simson wordt geboren, Rechters 13:24-14:4

Nadere informatie

Nieuwsbrief van 29 september 2017.

Nieuwsbrief van 29 september 2017. Agenda Directie aanwezig Data Activiteiten Leerlingenzorg 40 Ma Wo Vr 41 Di Do 02 okt - 06 okt 09 okt - 13 okt 42 16 okt - Ma 20 okt Wo Do-o Vr-mi 43 23 okt - 27 okt 44 Di Do-o 45 Ma Wo Vr 30 okt - 03

Nadere informatie

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep:

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep: Naam: Groep: * Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio -Waar ben ik trots op? -Wat zijn mijn talenten? Herfstsignalering (na kern 3) Naam: Niveau m.b.t.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 27 september 2017

Nieuwsbrief 2 27 september 2017 Nieuwsbrief 2 27 september 2017 Schoolagenda Woensdag 27 september Woensdag 4 okober Donderdag 12 oktober Ma 23 /m vr 27 oktober Start Kinderpostzegelactie Start Kinderboekenweek 19.30 uur Nieuwe tijden

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)

in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) in groep 7/8 bij Juf Anke Lauwen (op maandag) en Juf Priscilla Rommers Hoppenbrouwers (op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) september 2016 uitgangspunten: - sociaal - uitdagend - ontwikkelingsgericht

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie