Week van het hart. 24 t.e.m. 30 september Recepten- en infobrochure voor een hartvriendelijke voeding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week van het hart. 24 t.e.m. 30 september 2012. Recepten- en infobrochure voor een hartvriendelijke voeding"

Transcriptie

1 Week van het hart 24 t.e.m. 30 september 2012 Recepten- en infobrochure voor een hartvriendelijke voeding

2 Denk aan je hart! Kies voor hartvriendelijke voeding Kies voor een gezonde leefstijl. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten. *Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte en onverzadigd vet verlaagt het cholesterolgehalte: kies voedingsmiddelen met weinig verzadigde vetten zoals magere of halfvolle zuivelproducten, magere vleessoorten en plantaardige vetten. *Omega-3 vetzuren, zoals deze in vis, hebben een positief effect op hart en bloedvaten: eet wekelijks 2 keer vis waarvan minstens 1 keer vette vis (bvb. makreel, zalm en haring). *Door matig om te gaan met zout kan men een hoge bloeddruk voorkomen: gebruik weinig zout bij het koken en beperk kant-en-klare producten. *Kaliumrijke producten werken bloeddrukverlagend en beschermen tegen hartritmestoornissen (groenten, fruit en aardappelen). *Vezelrijk eten helpt mee het cholesterolgehalte en de bloeddruk verlagen (groenten, fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten). *Alcoholgebruik kan vanaf 2 porties per dag bloeddrukverhoging en hartritmestoornissen veroorzaken: vrouwen consumeren dagelijks best maar 1 portie alcohol en mannen maximum 2 porties. *Beweeg een half uur per dag en streeft naar een gezond lichaamsgewicht (Body Mass Index tussen 18.5 en 24.9). Bovenstaande richtlijnen zijn perfect haalbaar als men gezond en gevarieerd eet volgens de aanbevelingen van de Actieve Voedingsdriehoek: Proef de hartvriendelijke gerechten in de Eurest-restaurants en test ze zelf uit met onze recepten!

3 Kipfilet met olijven, courgette en volkorenrijst Ingrediënten voor 4 personen: g kipfilet WARME SCHOTEL: 526 kcal/portie g volkoren rijst Rijk aan voedingsvezels - 80 g groene olijven Arm aan verzadigde vetten en cholesterol - 80 g zwarte olijven - 20 g bakmargarine of olie - 1,5 stuk (vers) of 600 g courgetten uit diepvries - 1 tomaat of 200 g tomatenstukjes uit diepvries - 20 g (of 1 blokje) bouillon ml water - Gehakte peterselie - Peper, zout, kruiden naar keuze. Bereidingswijze: - Bak de kipfilet in de kookpan gedurende een korte tijd op een hoog vuur. - Laat verder garen gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C. - Breng het water met de bouillon aan de kook en voeg dan room toe. - Voeg hier de olijven aan toe. - Bereid de rijst. - Snijd de tomaten en courgetten in stukjes. Bak ze samen met de rijst in de pan. - Breng op smaak met peterselie, peper en zout. - Eet smakelijk!

4 Beperk slechte vetten! In een hartvriendelijke voeding is het van groot belang de verzadigde vetten te beperken. Dit zijn voornamelijk de dierlijke vetten die we terugvinden in vette vleessoorten en volle melkproducten. Deze voedingsmiddelen leveren echter wel andere voedingsstoffen aan die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. We kunnen ze daarom niet schrappen uit onze voeding(tenzij we een volwaardig alternatief voorzien), maar wel de keuze maken voor magere vleessoorten en magere of halfvolle melkproducten. Een kipfilet is daarom een gezonde keuze, maar ook rosbief, biefstuk, een kalfslapje, een varkensmignonette of varkenshaasje zijn goede keuzes. Bovendien is een dagelijkse portie van 100 g per persoon meer dan voldoende. Kies voor voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen, antioxydanten en voedingsvezels. Een dagelijkse consumptie van 300 g helpt ons gezond te leven.varieer voldoende om je lichaam van alle benodigde voedingsstoffen te voorzien. De volle rijst krijgt de voorkeur op witte geraffineerde rijst: de vezels zijn goed voor ons algemeen welzijn, maar helpen ook de LDL- cholesterol (de slechte cholesterol) te verlagen.

5 Pilaf van quinoa met champignons Ook voor veggies! Ingrediënten voor 4 personen: g quinoa g witte champignons - 80 g oesterzwammen - 20 g bakmargarine of olie - 4 elp balsamico-azijn - 1 teentje look - 10 g groentenbouillon (½ blokje) ml water - Gehakte peterseilie - Peper, zout, kruiden naar keuze VOORGERECHT 180 kcal/portie Rijk aan kalium, arm aan natrium Bereidingswijze: - Los de groentenbouillon op in het water. Kook hierin de quinoa gedurende 10 minuten. - Snijd de champignons en oesterzwammen. - Verhit de olie in een braadpan en voeg de champignons en oesterzwammen toe. Breng op smaak met het knoflook en de kruiden. - Meng de paddenstoelen met de quinoa. - Deglaceer de pan met balsamico-azijn en werk af met kruiden. Breng het voorzichtig onder het quinoa-paddenstoelenmengsel. - Werk af met peterselie. - Dien op en eet smakelijk! Breng op smaak met ZOUT? Jammer genoeg brengen we onze voeding nog veel te vaak op smaak met enkel of hoofdzakelijk zout. We wennen zeer snel aan de zoute smaak en proeven de natuurlijke smaken van de voedingsmiddelen en verse kruiden niet meer. Toch is zout niet echt hartvriendelijk. Integendeel, een verhoogde bloeddruk kan het gevolg zijn van een te hoge zoutconsumptie (natriumchloride). Aan de andere zijde staat het mineraal kalium, waarvan een tekort leidt tot een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten. Een goed evenwicht tussen natrium en kalium is dus van belang om hart- en vaatziekten te voorkomen. Kalium vinden we terug in granen (donkere broodsoorten, bruine rijst, volkoren pasta ), aardappelen, paddenstoelen, chocolade, Beperk extra zouttoevoegingen, maar wees creatief bij het op smaak brengen van gerechten: verse kruiden, rode wijn of citroen, langere gaartijden,

6 Amerikaanse rode bonensoep met guacamole Ingrediënten voor 4 personen: ml tomatenpassata g rode kidneybonen (1) - 80 g guacamole (2) - 1 ui - 40 g lightroom of sojaroom (3) - 20 g bakmargarine of olie (4) - 1 teentje look - 10 g groentenbouillon (½ blokje) - ½ klp sambal oelek ml water - Paprikakruiden, komijn, oregano, peper en zout. Bereidingswijze: SOEP 158 kcal/portie - Snijd de ajuin fijn. - Verhit de margarine of olie. - Bak hierin de ajuin tot hij glazig is. - Voeg de komijn, sambal, knoflook en het paprikapoeder toe en laat nog 1 minuut meebakken. - Voeg vervolgens de tomatenpassata, oregano, water, groentenbouillon en kidneybonen toe en breng het geheel aan de kook. - Laat koken tot de bonen gaar zijn en mix de soep dan zeer fijn. - Vermeng de guacamole met de room en vermeng dit tot een homogene massa. - Voeg het mengsel net voor het serveren toe aan de soep.

7 Wist je dat (1) kidneybonen hartvriendelijke vleesvervangers zijn? Kidneybonen passen goed in vegetarische gerechten door de aanwezige eiwitten, ijzer en vitamines van het B-complex welke ze tot voedzame (en hartvriendelijke!) vleesvervangers maken. (2) een avocado 20% vet bevat, maar wel gezond is? De avocado, hoofdingrediënt van guacamole, is een van de enige vruchten die zó rijk aan vet is. Toch zijn de aanwezige vetten voornamelijk onverzadigd, dus goede vetten. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte. (3) een goede keuze van room belangrijk is voor hart- en bloedvaten? Room is afkomstig van melk, dus bestaat voornamelijk uit dierlijke vetten, welke ongunstig zijn voor het cholesterolgehalte. Kies daarom voor light room en beperk het gebruik. Een ander alternatief is sojaroom. Soja heeft wel een gunstig effect op hart- en bloedvaten. (4) Olijfolie niet dé allergezondste olie is? We weten ondertussen allemaal dat goei boter toch niet zo goed is voor hart- en bloedvaten. Daarom zijn we met z n allen overgeschakeld op olijfolie, want dit is wel goed! Toch is het beter om regelmatig af te wisselen tussen verschillende oliesoorten omdat elke olie een andere vetzuursamenstelling heeft. Koolzaadolie, sojaolie en notenolie zijn bijvoorbeeld veel rijker aan de gunstige omega-3 vetzuren. Let wel op: niet alle oliën zijn geschikt voor warme bereidingen. Een andere optie is een goede bakmargarine te gebruiken. Vergeet echter niet dat olie bestaat uit 100% vet en de energiewaarde erg hoog is. Een teveel zal overgewicht in de hand werken.

8 Penne, saus met noten Ingrediënten voor 4 personen: g penne - 80 g light room of sojaroom - 60 g walnoten - 1 teentje look - 20 g groentenbouillon (1 blokje) - 80 ml halfvolle melk - peterselie Bereidingswijze: VOORGERECHT 378 kcal/portie - Kook de pasta gaar. - Hak de helft van de noten. - Verwarm de room en de melk en voeg er de gehakte noten, de knoflook en de groentenbouillon bij. - Breng de saus verder op smaak. - Schep de pasta op het bord en bedek lichtjes met de saus. Versier met peterselie en de ongehakte noten. Een vrolijke noot voor je hart Noten zijn goed voor je hart. Vooral walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren die de totale lichaamscholesterol en de LDL-cholesterol (slechte cholesterol) ten goede komen. Daarnaast zij ze ook rijk aan vezels, foliumzuur, mineralen, antioxidanten en andere bioactieve stoffen. We mogen echter niet vergeten dat noten calorierijk zijn! Dagelijks is een portie van 25 g (1 handje) ongezouten noten aanbevolen.dit levert ons 160 kcal en een gezonder hart! (Wal)noten zijn een gezond tussendoortje, maar kunnen ook verwerkt worden in een pasta, een slaatje, een quiche of in combinatie met kazen. Met (wal)notenolie geef je je koude bereidingen ook een extra toets.

9 Zalmfilet met crumble van pistaches en amandelen Ingrediënten voor 4 personen: - 4 zalmfilets (+/- 150 g) - 4 sneetjes gerookte cobourgh - 3 venkels - 20 g bakmargarine of olie - 20 g paneermeel - Eiwit van 1 ei g aardappelen - 1 kleine ui - 20 g gepelde pistachenootjes - 20 g amandelschilfers - Peper, zout, muskaatnoot, dille - 2 elp ricard pastis WARME SCHOTEL Rijk aan omega-3 vetzuren 620 kcal/portie Bereidingswijze: - Was en snijd de groenten. - Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. - Kook ze gaar. - Hak de pistaches fijn. - Omwikkel de zalmfilets met de gerookte cobourgh. - Bereid de crumble: o Meng de amandelen met de fijngehakte pistaches, paneermeel en eiwit. o Breng op smaak met kruiden. - Bedek de bovenkant van de zalm met een klein laagje crumble. - Vet een ovenschotel in en schik hierin de zalmfilets. - Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C. - Fruit de ui in een pan en voeg vervolgens de venkel en aardappelen toe. Breng op smaak met de pastis en de kruiden. - Eet smakelijk!

10 Vis: Gezond of schadelijk? De gezondheidsvoordelen van vis zijn al langer dan vandaag bekend: Vis is een goede eiwitbron en bevat vitamines B en D, kalium, fosfor, selenium en zeker niet te vergeten jodium. Bovendien hebben de visvetzuren zeer positieve effecten op tal van lichaamsfuncties, maar in het bijzonder hart- en bloedvaten. Dit komt omdat vette vis de voornaamste bron is van de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Deze verlagen het triglyceridengehalte in het bloed en de bloeddruk. Vette vissoorten zijn zalm, makreel, haring, maatjes, sardienen en sprot. De aanbeveling zegt ons 2 keer per week vis te eten waarvan minstens 1 maal vette vis. Toch is men vaak geneigd vis te beperken omwille van de schadelijke effecten die ze met zich zouden meebrengen. Ongewenste stoffen zoals zware metalen, dioxines, PCB s en pesticiden komen voornamelijk voor in roofvissen en zelfgevangen vis uit verontreinigd water. De vissoorten die wij inkopen zijn onderworpen aan strenge veiligheidsnormen en dus veilig. Bovendien wegen de gezondheidsvoordelen van vis zwaarder door dan de mogelijke gezondheidsrisico s.

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf De Schijf van Vijf in het kort Om fit en gezond te leven is het belangrijk om gezond te eten. Gezond eten is samen met voldoende bewegen dé basis voor een

Nadere informatie

Receptenbundel. Van kant - en klaar naar vers

Receptenbundel. Van kant - en klaar naar vers KATHOLIEKE HOGESCHOOL SINT-LIEVEN DEPARTEMENT GENT TECHNOLOGIECAMPUS GENT GEBROEDERS DESMETSTRAAT 1 9000 GENT Receptenbundel Van kant - en klaar naar vers Derde bachelor voeding- en dieetkunde Hermelien

Nadere informatie

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014 VEILIGHEID 5. TBM Maart 2014 TBM: Gezond op het werk * Aan de hand van een Quiz * Verdeel de Quiz kaart de dag voor de TBM * Verzamel voor de start van de TBM de kaarten en steek deze in een omslag met

Nadere informatie

Ik heb cholesterol Wat nu?

Ik heb cholesterol Wat nu? Ik heb cholesterol Wat nu? Belangrijk: Deze patiëntbrief is bedoeld ter ondersteuning van het consult door de huisarts. Deze informatie dient dus niet als vervanging van een consult bij een arts. Bedenk

Nadere informatie

Gezonde voeding. voor Marokkaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Gezonde voeding. voor Marokkaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Gezonde voeding voor Marokkaanse Nederlanders Zorg goed voor uw hart Wat is het belang van goede voeding? Risicofactoren We eten om in leven te blijven. Maar we eten ook omdat we het gezellig vinden. En

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren...

Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren... Linda van Stee Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren... 5 Brood, graanproducten en aardappelen... 5 Dranken... 5

Nadere informatie

Gezonde voeding. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Gezonde voeding. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Gezonde voeding voor Nederlanders Zorg goed voor uw hart Wat is het belang van goede voeding? Risicofactoren We eten om in leven te blijven. Maar we eten ook omdat we het gezellig vinden. En we willen

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Waarom maakt KOOK-OOK gebruik van biologisch vlees? Naast dat het dier een beter leven heeft gehad, is de samenstelling van biologisch vlees veel beter voor onze gezondheid. Biologisch

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

2. RECEPTEN. 2.1 Wok met rijst, kip en groentjes. Portie voor 4 personen

2. RECEPTEN. 2.1 Wok met rijst, kip en groentjes. Portie voor 4 personen 1. INLEIDING In een evenwichtige gezonde voeding is het belangrijk om iedere dag een goeie portie groenten en fruit te eten. Deze kunnen soms duur oplopen. Daarom is het belangrijk om groenten en fruit

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Cholesterol. Alles wat je ooit wilde weten

Cholesterol. Alles wat je ooit wilde weten Cholesterol Alles wat je ooit wilde weten Waar komt cholesterol vandaan? Het overgrote deel van de cholesterol in ons lichaam maakt ons lichaam zélf aan. Eén derde nemen we op via onze voeding. Cholesterol

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Dagmenu week 1: maandag Twee sneetjes volkorenbrood Belegd met eenmaal jam Belegd met eenmaal kipfilet 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Een appel Belegd met tweemaal

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

1 gram verteerbare koolhydraten levert 4 kcal (afkorting verteerbare koolhydraten =

1 gram verteerbare koolhydraten levert 4 kcal (afkorting verteerbare koolhydraten = Voedingsanalyse van 2 typische fastfoodmaaltijden : cijfers en feiten Doelstelling : Vanuit de voedingswaarde en met behulp van de cursus, de effecten van fastfood op de gezondheid kunnen afleiden. De

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN.

DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN. GEZONDHEID INFOBLAD DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN. BRON: VIGeZ, 2011. De actieve voedingsdriehoek. De actieve voedingsdriehoek geeft je een idee

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Woord vooraf Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag

Nadere informatie

Gezonde voeding. voor Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Gezonde voeding. voor Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Gezonde voeding voor Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders Zorg goed voor uw hart Wat is het belang van goede voeding? Risicofactoren We eten om in leven te blijven. Maar we eten ook omdat we het gezellig

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers

Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers Kookdemonstratie Breda Deel 1 - vleesvervangers Waarom vlees vervangen door onbewerkt plantaardig voedsel? Planten beschermen Plantaardig voedsel bevat beschermende stoffen voor het lichaam (o.a. fytochemische

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Steekproducten worden steeds populairder de laatste tijd. Veel mensen hechten steeds meer waarde aan de producten die de streek waarin ze wonen te bieden heeft. Vaak heeft de eigen

Nadere informatie

Afdeling Diëtetiek. Dieet bij een verhoogd cholesterolgehalte

Afdeling Diëtetiek. Dieet bij een verhoogd cholesterolgehalte Afdeling Diëtetiek Dieet bij een verhoogd cholesterolgehalte Algemeen U heeft een verhoogd cholesterolgehalte. Deze folder bevat informatie over het dieet bij een verhoogd cholesterolgehalte. U kunt deze

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Voedingsadviezen. 2.1. Samenstelling van de voeding. 6-7 sneetjes. 20-25 g. 4-5 aardappelen/ opscheplepels

Voedingsadviezen. 2.1. Samenstelling van de voeding. 6-7 sneetjes. 20-25 g. 4-5 aardappelen/ opscheplepels Hoofdstuk 2 Voedingsadviezen voor mensen met diabetes mellitus 2.1. Samenstelling van de voeding Dieetadviezen bij diabetes mellitus zijn niet anders dan adviezen voor een goede voeding. De basis van een

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60*

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60* slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! 2,60* Witloof in de oven lekker van bij ons voor een klein prijsje! *Prijzen voor 1 persoon met huismerkproducten Ì recept zie verso Witloof in de oven Boodschappenlijstje

Nadere informatie

GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet

GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet GEZONDE VOEDING! Linda Verhaegh, diëtist De Zorggroep Groene Kruis Voeding en Dieet Stelling 1 BMI is hetzelfde als vetpercentage BMI is hetzelfde als vetpercentage BMI meet je door gewicht (kg) / lengte²

Nadere informatie

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Enjoy! EN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Hmmm Smart Pasta is de ideale oplossing voor alle carblovers die op de slanke lijn letten! Smart Pasta is calorie- en koolhydraat arm en geeft urenlang een

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015 Ons voedingsbeleid Inleiding Gezond zijn en blijven begint onder andere met voeding. Gezond eten betekent: gevarieerd en niet te veel. Een gezond voedingspatroon is een voedingspatroon waarmee problemen

Nadere informatie

SIMPELE SALADE RAUWE HAM EN PARMEZAANSE KAAS

SIMPELE SALADE RAUWE HAM EN PARMEZAANSE KAAS Maandag 3 3 4 HAVERMOUTPANNEKOEKEN 4GR HAVERVLOKKEN 4 JA KLP ZOETSTOF ML HALFVOLLE MELK EI KLP OLIJFOLIE SIMPELE SALADE RAUWE HAM EN PARMEZAANSE KAAS 4GR RAUWE HAM GR PARMEZAANSEKAAS 5GR GEMENGDE SALADE

Nadere informatie

Voeding na transplantatie. 2013 Universitair Ziekenhuis Gent

Voeding na transplantatie. 2013 Universitair Ziekenhuis Gent Voeding na transplantatie 1 Algemene voedingsrichtlijnen Jemina Van Loo 24/06/2013 2 Inleiding Optimale gezondheid bereiken of bewaren 1) Medicatie 2) Gezonde voeding gezond gewicht gezonde voedingskeuzes

Nadere informatie

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes diabetes gravidarum 2 Deze brochure is bedoeld voor vrouwen met diabetes gravidarum. In deze brochure wordt informatie gegeven over o.a. de richtlijnen voor de

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Vrolijke voorjaarsrecepten. Receptenboekje

Vrolijke voorjaarsrecepten. Receptenboekje Vrolijke voorjaarsrecepten Receptenboekje We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente is eindelijk in het land. Tijd om een aantal heerlijke lentegerechten op tafel te zetten. Lekker, licht én gezond.

Nadere informatie

Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE. E-book

Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE. E-book Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE E-book WAT IS VET? VET IS EEN VOEDINGSSTOF DIE ZIT IN BIJVOORBEELD HALVARINE, OLIE, VLEES, KAAS EN IN KOEK, SNACKS EN SAUZEN. VET IS ALTIJD EEN MENGSEL VAN VETZUREN.

Nadere informatie

CHOLESTEROLARME VOEDING

CHOLESTEROLARME VOEDING CHOLESTEROLARME VOEDING Vers fruit Net zoals groenten bevat fruit geen cholesterol en is het rijk aan vezels. De energiewaarde van fruit is afhankelijk van de hoeveelheid suiker. Zo zijn druiven, bananen,

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet

Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet In voeding zitten twee soorten vet: verzadigd vet en onverzadigd vet. Als je verzadigd vet vervangt door onverzadigd vet heeft dat een positief effect

Nadere informatie

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI Twee eieren Tomaat Kipfilet prei Breek de twee eieren in een kom en mix het eiwit en geel goed door elkaar. Was de tomaat en de prei. Snijd de tomaat in schijfjes en

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Schijf van vijf. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Schijf van vijf. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Johanna Wegter 03 july 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/77759 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet

Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet Vetten Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet In voeding zitten twee soorten vet: verzadigd vet en onverzadigd vet. Als je verzadigd vet vervangt door onverzadigd vet heeft dat een positief effect

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus Bij gebruik van GLP-1-analoog Aangezien u lijdt aan Diabetes mellitus, type 2 (oftewel ouderdomsdiabetes) én overgewicht hebt, heeft de arts u een behandeling met zogenaamd

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min.

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min. Week 1, Dag 1 1 portie Filet américan (20 gr) 29 1 plakje Fricandeau (15 gr) 18 1 schijf Ananas vers (120 gr) 60 Sinaasappel gemiddeld (115 EG) 54 1 plakje Schouderham (15 gr) 21 400 ml Magere yoghurt

Nadere informatie

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid Vrolijke voorjaarsrecepten 0 3 GRATIS GRATIS VROLIJKE GEZONDE RECEPTEN RECEPTEN nummer Eet smakelijk! We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente is eindelijk in het land. Tijd om een aantal heerlijke

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Gezonde leefstijl, hoe pak je dit op?

Gezonde leefstijl, hoe pak je dit op? Gezonde leefstijl, hoe pak je dit op? Jolande van Teeffelen, diëtist Van de mensen met OSAS heeft 90% overgewicht Vetafzetting door overgewicht kan obstructie van de luchtweg veroorzaken. Maar de apneu

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips Vetten 1 Onderwerpen Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips 2 Wat zijn vetten? Vetten zijn naast eiwitten en koolhydraten, een van de drie

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

EssEntiëlE vetten voor mijn kind

EssEntiëlE vetten voor mijn kind Essentiële vetten voor mijn kind Essentiële vetten bij kinderen: ze zijn van essentieel belang! Dit gidsje is ontwikkeld met de hulp van deskundigen op het gebied van kindervoeding. Het bevat heel wat

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie