De Paletter. September In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Lieve collega's, Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Paletter. September In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Lieve collega's, Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws."

Transcriptie

1 samenwerken maakt het verschil September 2017 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen Wie zijn er allemaal jarig Lieve collega's, De Paletter Leuke collega's, spontane collega's of juist stille collega's, enthousiaste collega's die bij de ochtendkoffie al vertellen wat ze de hele dag van plan zijn, uitbundige collega's die moppen vertellen of je op je schouders slaan, mannelijke en vrouwelijke collega's. Collega's komen in alle soorten en maten met verschillende karakters en persoonlijkheden. Collega's maken dezelfde moeilijkheden mee op het werk en samen proberen zij er het beste van te maken. Goede collega's zorgen ervoor dat het werk een stuk plezieriger wordt. Van je collega's moet je het hebben. We gaan er weer het beste van maken! Een succesvol jaar gewenst, lieve collega's. Colofon: Marianne Jacquemijns Anita de Moor Ingeborg van de Velde (BH) Janneke Clement (RH) Ellen Arkenbout (NH) Saskia van den Berg (OV) Hartelijke groeten, Marianne Jacquemijns

2 Alle locaties Dalton Een belangrijke pijler van Dalton is samenwerken. Voor onze leerlingen, maar ook voor de collega's. Wij werken met leerteams. Deze teams bestaan uit leerkrachten van diverse groepen en verschillende locaties. En ieder leerteam werkt aan een ander onderwerp. Zo heeft een groep de taakbrieven kritisch bekeken en zijn er veranderingen gekomen. Het is de bedoeling dat de kinderen meer eigenaar worden van het eigen leerproces. Zo kunnen ze bij het vak rekenen zelf aangeven voor welk onderdeel nog veel geoefend moet worden, of juist niet. Uiteraard wordt dit door de leerkracht begeleid. Ook de kennismakingsgesprekken hebben een andere vorm gekregen. Zo blijven we ons ontwikkelen. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? We horen ze graag! Namens het daltonleerteam, Marianne Jacquemijns Mijn Schoolinfo Zoals u intussen weet gaan wij de nieuwsvoorziening via Mijn Schoolinfo versturen. In de eerste schoolweek heeft u informatie ontvangen over hoe aan te melden en uw kind(eren) te koppelen. Zo niet, neem dan even contact op met de leerkracht van uw kind(eren). Inmiddels hebben zich al veel ouders aangemeld. Fijn, want dat betekent dat de leerkrachten u berichten kunnen sturen. Ook kunt u de groepspagina van uw kind(eren) bekijken. Losse brieven of een bericht rechtstreeks van de leerkracht of directie is binnenkort verleden tijd. Meld u zich daarom zo snel mogelijk aan. Mocht u problemen ondervinden met het aanmelden; via de site van Mijn Schoolinfo kunt u contact opnemen met de support afdeling. De Oudervereniging heeft een nieuwe penningmeester en een nieuw adres. Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Marc ter Horst vz3ovpalet@gmail.com Gerdi Looij Manon Korpershoek penningmeester3ov@gmail.com Activiteitenkalender alle locaties 18 september start week van het pesten 28 september schoolreis groep 1 t/m 6 29 september studiedag: alle leerlingen vrij Hoofdlocatie Bonsen Hoek Jachthoornpad HR Hellevoetsluis Tel: palet@primovpr.nl Locatie Ravense Hoek Tiendweide MG Hellevoetsluis Tel: palet@primovpr.nl Locatie Nieuwenhoorn Dorpstraat BG Hellevoetsluis Tel: palet@primovpr.nl

3 Luizenprotocol HOOFDLUIS PROTOCOL Op iedere school komt hoofdluis voor. Om verdere verspreiding of een epidemie te voorkomen, herinneren wij u hierbij aan ons luizenprotocol en geven wij u stapsgewijs een overzicht wat te doen indien er hoofdluis is geconstateerd, ofwel door uzelf of tijdens de luizencontrole op school welke elke 1 e week na iedere schoolvakantie plaatsvindt. Wat doet school als er hoofdluis heerst? Zodra er tijdens de luizencontrole of op een andere manier hoofdluis wordt geconstateerd, zal de leerkracht van uw kind contact met u opnemen om te vragen uw kind op te halen. Er wordt van u verwacht dat u uw kind zult behandelen om de hoofdluis onder controle te krijgen. Na behandeling mag uw kind weer naar school. De klas en de ouders zullen geïnformeerd worden indien er hoofdluis is geconstateerd en verzocht worden de haren van hun kinderen goed te blijven controleren de komende weken. In de klas waar hoofdluis heerst, zal na 2½ à 3 weken nogmaals een controle uitgevoerd worden. Indien tijdens de controle hoofdluis wordt geconstateerd, zal het luizenteam alle kinderen met los lang haar voorzien van een staart, knot of vlecht met elastiekjes. Herbesmetting voorkomen en de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers. De verantwoordelijkheid van de ouders omvat de controle op en verwijderen van hoofdluis uit de haren van de kinderen. Indien het kind elders hoofdluis opgelopen heeft, gelieve de leerkracht te informeren en het kind niet onbehandeld naar school laten gaan. Na melding zal er een extra controle bij alle klassen plaatsvinden. Als uw kind hoofdluis heeft, kam dan gedurende twee weken dagelijks het haar met een netenkam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Controleer ook huisgenoten! Hoofdluizen kunnen niet springen of vliegen, alleen lopen. Om direct haar-op-haar contact zoveel mogelijk te voorkomen, wordt aangeraden lang haar in een vlecht, staart of knotje te dragen. Tenslotte willen wij benadrukken dat het luizenteam te allen tijde discreet omgaat met geconstateerde hoofdluis. Ondanks het feit dat dit nu eenmaal voorkomt op school en niemand zich hier voor hoeft te schamen, is bekend dat het veelal als onprettig wordt ervaren. Meer informatie en een behandelmethode stappenplan kunt u vinden op:

4 Schoolzwemmen

5 Schoolzwemmen Schoolzwemmen Hierbij willen wij u informeren omtrent de ontwikkelingen op het schoolzwemmen. Aankomende periode is in samenspraak gekozen om nog niet te starten met het schoolzwemmen. Door nieuwe ontwikkelingen is het schoolzwemprotocol opnieuw bekeken en zijn er aanvullende afspraken gemaakt tussen scholen, gemeente en Sportfondsen Hellevoetsluis. Deze afspraken dienen goedgekeurd te worden door diverse personen waardoor het nieuwe protocol nog niet ondertekend is. Om deze reden is ervoor gekozen om nog niet te starten met het schoolzwemmen. Of het schoolzwemmen doorgaat is geen discussie, alle betrokken partijen delen de mening dat het school-zwemmen blijft en dat wij zo snel mogelijk willen beginnen. Echter staat veiligheid voor iedereen, kinderen, leerkrachten, ouders en zwemonderwijzers, hoog in het vaandel en vinden alle betrokkenen het belangrijk om de afspraken ondertekend te hebben met elkaar alvorens te starten met het nieuwe schoolzwemjaar. Belangrijk omtrent de veiligheid is dat u uw kind vast registreert voor het schoolzwemmen, u kunt dit doen via de website van Sportfondsen Hellevoetsluis ( Wijzigingen (bijvoorbeeld het behalen van een zwemdiploma door uw kind) kunt u bij Sportfondsen Hellevoetsluis direct doorgeven. Ook voor vragen kunt u bij hen terecht: (keuze 1) of per info.eendraght@sportfondsen.nl Zodra het schoolzwemmen dit jaar start ontvangt u een aankondiging vanuit school. Wij gaan er vanuit u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben, Met vriendelijke groet, Namens Sportfondsen Hellevoetsluis BV, M.W.A. van Mierlo Manager Sportfondsen Hellevoetsluis Namens de schoolbesturen Floreo, PRIMOvpr en VCO de Kring, I. van Doesburg Voorzitter College van Bestuur PRIMOvpr

6 Locatie Nieuwenhoorn Belangrijke data 7 september: schoolfotograaf 7 september: informatieavond (8) 11/12 september: groep 7 gaat op werkweek 12/15 september: groep 8 gaat op werkweek 18 september: informatieavond (1 t/m 7) Zie ook kalender alle locaties Hoera, wij zijn jarig in september! Fay (1/2) Mitchell (3/4) Max en Melissa (5/6) Jason en Collin (6/7) Merlijn (8) Welkom op school Nikkie en Henry (1/2) Daniël en Fay (5/6) Matthijs (6/7)

7 Locatie Bonsen Hoek Belangrijke data 8 september: schoolfotograaf 11/12 september: groep 7 gaat op kamp 19 september: informatieavond Zie ook kalender alle locaties Hoera, wij zijn jarig in september! Emir (1/2a) Duuk, Kearo en Idris (3) Femke en Jill (4) Marit, Roland, Joline en Lucas (5) Vinnie en Mustafa (6) Rozemarijn en Kim (7b) Nieuw op school Van harte welkom allemaal! Laura (1/2b) Jade, Thijmen, Mara, Devyn, Luna, Mika en Niek (1c) Feline (4) Roland (5) Lotte (7b)

8 Locatie Ravense Hoek Even een opfrissertje De deuren gaan om 8.15 uur open en we starten om 8.30 uur. 's Middags gaan de deuren uur open en starten we om uur. Wij vragen u dan ook dringend om uw kind op tijd op school te brengen, zodat we op tijd met de les kunnen beginnen. Woensdag is het water- en fruitdag. Het tien-uurtje bestaat dan uit water (u mag best een lege beker of flesje meegeven, zodat uw kind dat op school kan vullen) en een stuk fruit. Het is fijn als de kinderen voor het gymen op school een sportbroekje en t-shirtje of gympakje hebben. Geef uw kind ook gymschoenen mee, voorzien van hun naam. Bij voorkeur gymschoenen met een geribbelde zool. Belangrijke data 6 september: schoolfotograaf 21 september: informatieavond Een gezonde traktatietip Wat druiven aan een prikker en aan het einde een aardbei. En daar is Rupsje Nooitgenoeg! Zie ook kalender alle locaties Hoera, wij zijn jarig in september! Noa, Kaitlynn, Yasir (1/2) Marit (3/4) Mirthe (4/5) De eerste schoolweek door Feline van Zwol, groep 2 (zelf getypt op de computer!): HET GING GOED IK MOEST EEN SPREEKBURT DOEN NEUS VIS PELLE SOK Nieuw op school Boaz, Aleph, Bram, Lauren, Lot en Thomas (1/2)

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil September 2013 Jaargang 6. Dag vakantie, Activiteiten. Belangrijke data.

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil September 2013 Jaargang 6. Dag vakantie, Activiteiten. Belangrijke data. Samenwerken maakt het verschil September 2013 Jaargang 6 In dit nummer Dag vakantie, De Paletter Activiteiten o.a. Informatieavond, open dag Zie kalenders Als de vakantie begint, lijkt het een lange periode.

Nadere informatie

De Paletter. December In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. Verjaardagen.

De Paletter. December In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. Verjaardagen. samenwerken maakt het verschil December 2016 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen Wie zijn

Nadere informatie

Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht

Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht Protocol luizencontrole BS St. Pieter Maastricht Doelstelling: Hoofdluis bij kinderen op BS St. Pieter verminderen. Werkwijze: 1. Het Luizencoördinatieteam Op school is een luizencoördinatieteam (het Team

Nadere informatie

Protocol Hoofdluisbestrijding

Protocol Hoofdluisbestrijding Protocol Hoofdluisbestrijding Inleiding: Helaas komt het regelmatig voor dat op school luizen worden geconstateerd. De ervaring heeft geleerd dat de hoofdluis moeilijk te bedwingen is. Daarom is het zaak

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 16 juli Nr 41. Jaargang 30

Het Jozef Journaal   datum: 16 juli Nr 41. Jaargang 30 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 16 juli 2019 Nr 41 Jaargang 30 Van de directie Afscheid Vandaag ontvangt u het laatste JJ van dit schooljaar. Voor mij tevens de allerlaatste

Nadere informatie

De Paletter. Maart In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. Verjaardagen. Dag Dalton in Deventer

De Paletter. Maart In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. Verjaardagen. Dag Dalton in Deventer Samenwerken maakt het verschil Maart 2016 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen Wie zijn er deze maand allemaal

Nadere informatie

Hulde aan.. Alle opa s en oma s, voor altijd jong! Het thema van de kinderboekenweek 2016.

Hulde aan.. Alle opa s en oma s, voor altijd jong! Het thema van de kinderboekenweek 2016. samenwerken maakt het verschil Oktober 2016 De Paletter In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL. Op school

LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL. Op school LUIZENPROTOCOL ARCHIPELSCHOOL Op school 1. Wekelijks worden alle kinderen in alle groepen door zg. luisouders gecontroleerd. 2. Het is belangrijk dat de leerkracht duidelijk maakt dat ieder kind hoofdluis

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok

Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok Hoofdluis Protocol WSKO basisschool t Startblok Veilingweg 1a 2675 BR Honselersdijk 0174 630610 www.startblok.wsko.nl 1. Inleiding Hoofdluis komt regelmatig voor en iedereen kan het krijgen. Hoofdluis

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol. 1. Inleiding

Hoofdluis Protocol. 1. Inleiding Hoofdluis Protocol 1. Inleiding Hoofdluis komt regelmatig voor en iedereen kan het krijgen. Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel

Nadere informatie

Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft. Luizenprotocol. De controle op hoofdluis en neten in de groepen en het protocol

Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft. Luizenprotocol. De controle op hoofdluis en neten in de groepen en het protocol Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft Luizenprotocol Hoofdluis kan iedereen overkomen. Een vervelend probleem, maar het kan gelukkig snel verholpen worden. Hoofdluizen bestaan al eeuwen. Hoofdluizen zijn op zich

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT Nieuwsbrief 1 19 augustus 2019 We gaan weer beginnen! We hopen dat u allemaal genoten heeft van een heerlijke vakantie! Wij zijn er weer helemaal klaar voor en staan te trappelen om iedereen weer te zien.

Nadere informatie

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Hoofdluis bestrijden het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Coördinator vanuit school Coördinator vanuit de oudergroep : Cora Wolswijk. : Inge Kromhout. In dit handboek leest u wat de werkwijze is

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 8 januari 2015 INFO 6 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 8 januari 2015 INFO 6 IN DEZE INFO Traktaties Oproepje! Oproepje! Oproepje! Hoofdluis Studiedag groep 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September Controle hoofdluis Contact met school. Informatieavond Openingsviering

Nieuwsbrief. September Controle hoofdluis Contact met school. Informatieavond Openingsviering In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2016 Voor op de kalender Overblijven Nieuwe leerkrachten Wensjes Telefoonlijst en Informatie van ouders Controle hoofdluis Contact met school Oud papier De Gouden

Nadere informatie

Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende stappen ondernomen:

Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende stappen ondernomen: Hoofdluisprotocol KBS Aeresteijn 1 Inleiding Hoofdluis is vooral een bedreiging voor de omgeving vanwege het besmettingsgevaar. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Januari 2014 Jaargang 6

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Januari 2014 Jaargang 6 Samenwerken maakt het verschil Januari 2014 Jaargang 6 In dit nummer Activiteiten o.a. Kerstfeest, naar De Vesting Zie kalenders o.a. Afscheid Willem Stuve Verjaardagen Wie zijn er deze maand allemaal

Nadere informatie

OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype

OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype directie.obsdewatermolen Hoofdluis, het kan iedereen overkomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September 2017

Nieuwsbrief. September 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2017 Voor op de kalender Nieuwe leerkracht Openingsviering Sportdag 2017 Telefoonlijst en Informatie van ouders Contact met school De Gouden Weken Overblijven

Nadere informatie

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende lijsten. Maurice Boonstra Maandag 8.30-14.30uur Dinsdag 8.30-14.30uur

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Inhoudsopgave 1. Hoe te handelen bij hoofdluis... 3 2. Hoofdluisouders... 3 3. School... 4 4. Ouders... 4 Versie februari 2019 pagina 2 van 6 1. Hoe te handelen bij

Nadere informatie

De Paletter. Maart In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Dagje NOT (onderwijstentoonstelling). Belangrijke data.

De Paletter. Maart In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Activiteiten. Dagje NOT (onderwijstentoonstelling). Belangrijke data. samenwerken maakt het verschil Maart 2017 De Paletter In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 28 september 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 3 oktober 2018 start Kinderboekenweek 2018 8 oktober 2018 ouderavond voor

Nadere informatie

Protocol voorkomen en bestrijden hoofdluis

Protocol voorkomen en bestrijden hoofdluis Protocol voorkomen en bestrijden hoofdluis Inleiding. De Oase heeft de bestrijding van luizen omschreven in een luizenprotocol. Het woord luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en onverzorgd,

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 4 juli Nr 39. Jaargang 28

Het Jozef Journaal   datum: 4 juli Nr 39. Jaargang 28 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 4 juli 2017 Nr 39 Jaargang 28 Van de directie Personele invulling Wij moeten afscheid nemen van juf Mieke, onze onderwijsassistent. In het kader

Nadere informatie

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar.

Schooltijden 2014-2015 Voor de volledigheid staan hieronder de schooltijden van alle groepen van dit schooljaar. Jaargang 2014-2015, nr. 1 September 2014 Belangrijke data: 10 september kennismakingsgesprekken 15 september kennismakingsgesprekken 17 september oud papier 18 september studiemiddag team NA schooltijd

Nadere informatie

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN Welkom BESTE OUDERS, Wij willen u nogmaals heel hartelijk welkom heten op Daltonschool Het Lover! In dit boekje vindt u vooral informatie over de praktische zaken waar u als ouder mee te maken krijgt en

Nadere informatie

Dinsdag 26 september Informatieavond groep 1, 2 en 3. Donderdag 5 oktober Studiedag / Dag van de leraar. Alle kinderen vrij

Dinsdag 26 september Informatieavond groep 1, 2 en 3. Donderdag 5 oktober Studiedag / Dag van de leraar. Alle kinderen vrij INFO Jaargang 24, Nummer 5, 26-9-2017 Maandag 25 september Directie aanwezig Dinsdag 26 september Directie aanwezig Informatieavond groep 1 t/m 3 Woensdag 27 september Donderdag 28 september Directie aanwezig

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017)

Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017) Hoofdluisprotocol Kbs De Horizon (november 2017) Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel mensen/kinderen bij elkaar komen kan deze

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

express Sinterklaas is weer in Nederland. En dus ook op De Tweemaster! Ouders, bedankt voor het versieren van de school! Kalender Verjaardagen Welkom

express Sinterklaas is weer in Nederland. En dus ook op De Tweemaster! Ouders, bedankt voor het versieren van de school! Kalender Verjaardagen Welkom Kalender 2master express express 19 november: Gymles T4T Lootjes trekken Ouderavond ontwerp nieuwbouw 21 november: Ontwerpend leren 1A 23 november: Excursie gr 7/8 Spelletjesmiddag gr 1/2 26 november:

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!)

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Nummer: 1 Agenda Dag Activiteit Ma 4-9-2017 1 e schooldag Di 5-9-2017 Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Woe 6-9-2017 Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Do 7-9-2017

Nadere informatie

HOOFDLUISPROTOCOL. Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer!

HOOFDLUISPROTOCOL. Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer! HOOFDLUISPROTOCOL Obs de Dobbelsteen, daar leer je samen meer! OBS DE DOBBELSTEEN Philomenahof 29 4631NM Hoogerheide 0164-660706 info-obsdedobbelsteen@stichtingsom.com www.obs-dedobbelsteen.nl Hoofdluisprotocol

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2014 Jaargang 7. Het leed, dat vakantie heet!!!!! Activiteiten.

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2014 Jaargang 7. Het leed, dat vakantie heet!!!!! Activiteiten. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2014 Jaargang 7 In dit nummer Activiteiten o.a. Kinderboekenweek, tennisles, handbal Belangrijke data Zie kalenders Nieuws o.a. Intern begeleiders, even voorstellen

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 Stationsweg 40, 5831 CR, Boxmeer, Tel. 0485-573386 www.debakelgeert.nl info@debakelgeert.nl Inhoud: 1 Inleiding 3 2 Wat wordt er van verschillende

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief SEPTEMBER Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Welkom terug óf welkom bij ons op school. Afgelopen maandag hebben wij onze deuren weer geopend en is het nieuwe schooljaar van start gegaan.

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Hoofdluis *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.26 Soort document: Werkwijze Aantal pagina s: 5 (inclusief bijlagen van 3 pag.) Aantal bijlagen: 3 Status: Vastgesteld Actie:

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting.

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Luizen protocol van Voorthuijsenschool. Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Aangezien er met regelmaat bij kinderen hoofdluis wordt aangetroffen, is het noodzakelijk dat er tussen

Nadere informatie

OBS De Watermolen Molenwerf WR Koog aan de Zaan Skype

OBS De Watermolen Molenwerf WR Koog aan de Zaan Skype OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype directie.obsdewatermolen Hoofdluis, het kan iedereen overkomen.

Nadere informatie

Montessorischool Capelle

Montessorischool Capelle Montessorischool Capelle Handleiding website/app Robin Nijssen ICT-Coördinator Robin.Nijssen@rvko.nl Voorwoord Voor u ligt de handleiding voor de website en app van de Montessorischool Capelle. De school

Nadere informatie

Koos Meindertsschool

Koos Meindertsschool Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de Koos Meindertsschool. Den Haag, 25 augustus 2015. Beste ouders, verzorgers, Graag wil ik u en uw kind(eren) weer van harte welkom heten. Fijn om te zien

Nadere informatie

Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis

Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis Nieuwsflits 27 oktober 2016 In deze nieuwsflits o.a.: Screenen motoriek Tevredenheidsmeting Kwink Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis Speelgoedbeurs Intocht Sinterklaas SIZ Twente Agenda: -

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders, Maand 2018 Van de directie Inhoud Van de directie...1 Startgesprekken en informatieavond...2 Schoolkalender...2 Nieuwe schoolgids...2 Schoolfotograaf...2 Gymrooster...3 Stagiaires/nieuwe collega s...3

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2015 Jaargang 8. Raar maar waar... Activiteiten. Belangrijke data.

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2015 Jaargang 8. Raar maar waar... Activiteiten. Belangrijke data. Samenwerken maakt het verschil Oktober 2015 Jaargang 8 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

Margedagen voor de groepen 1-4. Een heel goed 2015 toegewenst. Museonbezoek groep 6A. Gymschoenen verplicht. Studiemiddag.

Margedagen voor de groepen 1-4. Een heel goed 2015 toegewenst. Museonbezoek groep 6A. Gymschoenen verplicht. Studiemiddag. 18e jaargang nr. 5 maandag 5 januari 2015 Een heel goed 2015 toegewenst Ik begin dit door u mede namens alle collega s een heel goed en gezond 2015 toe te wensen. Op beide locaties zijn we deze week weer

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

LUIZEN EN NETEN PROTOCOL

LUIZEN EN NETEN PROTOCOL LUIZEN EN NETEN PROTOCOL Protocol: Luizen en netenprotocol Verantwoordelijk: luizencoördinator. Datum protocol: november 2006 In MR aangenomen: april 2007. Evaluatiedatum: juni 2013 Herijken protocol:

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Januari 2015 Jaargang 7

De Paletter. In dit nummer. Samenwerken maakt het verschil Januari 2015 Jaargang 7 Samenwerken maakt het verschil Januari 2015 Jaargang 7 In dit nummer Activiteiten o.a. Sinterklaas, kerst, open podium Zie kalenders o.a. Zwemmen, leerlingenraad Verjaardagen Wie zijn er deze maand allemaal

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN LEERLINGEN IN GROEP 3 T/M 8 Schooljaar 2019-2020 Samenwijs Willibrordus Opvang & Onderwijs Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013 504 6165 www.stichtingsamenwijs.nl

Nadere informatie

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school Luizenprotocol Bachlaan 8 8031HL Zwolle Telefoon 038-422 5448 E-mail: info@vrijeschoolzwolle.nl Internet: www.vrijeschoolzwolle.nl Bank: NL56 TRIO 0390 3408

Nadere informatie

De Paletter. Mei In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. School en sport. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws.

De Paletter. Mei In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. School en sport. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. samenwerken maakt het verschil Mei 2016 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen Wie zijn er

Nadere informatie

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen.

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen. Landsmeer, 1 september 2016 Schooljaar 2 0 1 6-2 0 1 6 7 In deze Weekflits: Informatie op onze website Hoofdluis Belangrijke data Sport en spel Jarig komende week Hengelsport promotiedag Dat!school EHBO

Nadere informatie

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het controleren: 1. De woensdag na elke vakantie wordt het haar van de kinderen op de aanwezigheid van hoofdluis gecontroleerd. 2. De controles worden grondig

Nadere informatie

Luizenprotocol. F. Wiedijk Jzn. Straat JS Grootschermer

Luizenprotocol. F. Wiedijk Jzn. Straat JS Grootschermer Luizenprotocol OBS W.J. Driessen F. Wiedijk Jzn. Straat 1 www.driessenschool.nl 1843 JS Grootschermer 0299-671378 1 Protocol luizenbestrijding Ouders blijven eindverantwoordelijk voor het voorkomen van

Nadere informatie

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, ,

Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4, 3723 CG Bilthoven, , Alle hulpouders bedankt!!! Wat is het toch fantastisch om te zien en te merken dat er zoveel ouders betrokken zijn bij de school en heel vrije tijd steken om ons te helpen het voor de kinderen een fijne

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de kinderen op de locatie Paddepad. 22 maart 2013 Nieuwsbrief nummer 15

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de kinderen op de locatie Paddepad. 22 maart 2013 Nieuwsbrief nummer 15 Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de kinderen op de locatie Paddepad 22 maart 2013 Nieuwsbrief nummer 15 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de ouders van de

Nadere informatie

nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong

nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong ' T KLEPPERTJE nieuwsbrief van basisschool De Zevensprong Nummer 4 jaargang 14 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl Directiepraatje: Beste ouders, Kamp: Het schoolkamp zit

Nadere informatie

17 augustus week 34 schooljaar 2015-2016. Mededelingen:

17 augustus week 34 schooljaar 2015-2016. Mededelingen: 17 augustus week 34 schooljaar 2015-2016 Agenda Di. 1 sept Di. 8 sept Schoolfotograaf. Gr. 3 en gr.4 Frans Hals museum. 18.45 uur informatieavond gr.gr. groen, blauw, 7 en 8. 20.00 uur informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Stand van zaken. De kop is er af. Maandag zijn we begonnen. Veel leerlingen hadden weer zin om te beginnen, maar vonden het ook spannend. We zagen vooral vrolijke gezichten.

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum. Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum. Philipsdorp Nummer 12 17 februari 2014 Belangrijke data 21 februari Viering groep 3 24 en 25 februari Migratie computernetwerk 28 februari Carnaval op school 3 t/m 7 maart Voorjaarsvakantie 10 maart Hoofdluiscontrole

Nadere informatie

Luizen protocol. Preventie:

Luizen protocol. Preventie: Luizen protocol. Luizenteam: 1. leerkracht van de locatie is luizenteamcoördinator. 2. ouder van de locatie is hoofdluizenouder. 3. het team bestaat verder uit een aantal luizenouders. 4. zijn er niet

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs dr. Jan de Quay OPTIMUS primair onderwijs 01-15/16 Bijblijver Informatieblaadje Beste ouders 01-15/16 Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! Aankomende maandag 31 augustus begint het

Nadere informatie

De Paletter. November In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Mrs. Milligan. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws.

De Paletter. November In dit nummer. samenwerken maakt het verschil. Mrs. Milligan. Activiteiten. Belangrijke data. Nieuws. samenwerken maakt het verschil November 2016 In dit nummer Activiteiten Elke locatie maakt een verslag Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen Wie zijn

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Inleiding Hoofdluizen leven op warme en behaarde plekjes en verspreiden zich in een hoog tempo vooral onder kinderen. Wij zijn van mening dat zowel de school

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

1. Algemene informatie

1. Algemene informatie 1. Algemene informatie 1.1 Wat is hoofdluis? De hoofdluis behoort tot de groep van insecten die als parasiet op zoogdieren leeft. Luizen leven uitsluitend van het bloed van de gastheer. De luis prikt een

Nadere informatie

HOOFDLUIS PROTOCOL MARIASCHOOL TIENRAY

HOOFDLUIS PROTOCOL MARIASCHOOL TIENRAY HOOFDLUIS PROTOCOL MARIASCHOOL TIENRAY Mariaschool Tienray. Protocol hoofdluisbestrijding laatste update: dec. 2011 1 PROTOCOL HOOFDLUISBESTRIJDING MARIASCHOOL TIENRAY INLEIDING Hoofdluis hebben voelen

Nadere informatie

Luizenprotocol De Zwaan, mei 2007, bladzijde 1 van 5

Luizenprotocol De Zwaan, mei 2007, bladzijde 1 van 5 LUIZENPROTOCOL Dit protocol is gemaakt om de kans op luizenbesmetting op school zo klein mogelijk te maken. Het is een herziening van eerdere protocollen die daarmee ook als vervallen kunnen worden beschouwd.

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019 Wist je dat we na de meivakantie een proef gaan doen met de app Social Schools? Tijdens een ouderavond op 10 april krijgt u hier alle uitleg over! Belangrijke data:

Nadere informatie

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Inmiddels zijn de informatieavonden geweest en het was goed om te zien dat er veel ouders op deze avonden aanwezig waren. Het is fijn om elkaar te ontmoeten en u te kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!!

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Protocol hoofdluis September 2017 Woord vooraf OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Vrijwel iedere school krijgt te maken met hoofdluis. Hoofdluizen bestaan al eeuwen. Hoofdluizen

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Schoolgids

Schoolgids HOOFDLUISPROTOCOL 2018-2019 Schoolgids 2017 2018 OBS De Reigersberg Hoofdweg 50a ǀ 4411 AR RILLAND ǀ 0113-556066 obsreigersberg@stichtingsom.com www.obs-dereigersberg.nl HOOFDLUISPROTOCOL OBS DE REIGERSBERG

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Luizenprotocol. Januari Voorkomen en bestrijden, wie is verantwoordelijk?

Luizenprotocol. Januari Voorkomen en bestrijden, wie is verantwoordelijk? Luizenprotocol Januari 2018 Voorkomen en bestrijden, wie is verantwoordelijk? Ouders en kinderen Ouders zijn de eerst verantwoordelijken voor opvoeding, vorming en verzorging van hun kinderen. Ouders kunnen

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Agenda: Studiedag dinsdag 11 september. Komende dinsdag hebben we een studiedag op school; de kinderen zijn deze dag vrij.

Agenda: Studiedag dinsdag 11 september. Komende dinsdag hebben we een studiedag op school; de kinderen zijn deze dag vrij. R.K.Basisschool De Caegh t Caeghertje Laan van Meerweijde 2, 1713 BM Obdam tel : 451375 email: directie.decaegh@skowf.nl site:www.bs-decaegh.nl info 22e jaargang nr. 1 5-9-2018 De Caegh is ook op Facebook

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Jaargang 37, schooljaar Nummer 1 25 augustus Voorwoord

Jaargang 37, schooljaar Nummer 1 25 augustus Voorwoord Jaargang 37, schooljaar 2017-2018 Nummer 1 25 augustus 2017 Voorwoord Laat ik beginnen met mij voor te stellen. Ik ben Mark Privé. Sinds 1 augustus officieel de directeur van IKC De Tjalk. Na zes jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

DECEMBER 22, 2017 JAARGANG , NUMMER 6

DECEMBER 22, 2017 JAARGANG , NUMMER 6 Leerlingen, Ouders En Personeel DECEMBER 22, 2017 JAARGANG 2017-2018, NUMMER 6 Gistermiddag hebben we met alle kinderen van de school het kerstfeest gevierd. Ook de kinderen van de bovenbouw waren aanwezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 1 30 augustus 2017 Agenda Uitgelicht 1 sept. Groep 2 vrij Schoolfotograaf Lees verder 5 sept. Nieuwjaarsreceptie Oproep Klassenouder Lees verder Stemmen op het Kinderparlement

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Januari 2017

Hoofdluisprotocol. Januari 2017 Hoofdluisprotocol Januari 2017 Jaarlijks krijgt zo'n 10 % van de kinderen in het basisonderwijs hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk maar wel lastig. Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Wij verwijzen naar de bijlagen voor meer informatie over;

Wij verwijzen naar de bijlagen voor meer informatie over; Actuele informatie omtrent hoofdluis In maart 2011 is er een nieuwe landelijke richtlijn hoofdluis verschenen. De GGD Zeeland onderschrijft deze nieuwe richtlijn en heeft ook onze school inzicht en advies

Nadere informatie