11 de jaargang, maart 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 de jaargang, maart 2007"

Transcriptie

1 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX De Cocksdorp Tel , fax Adres Golfbaan Golfbaan De Texelse Roggeslootweg 3, 1795 JX De Cocksdorp Tel , fax Golfshop/golfpro Joost Brieko tel Bestuur P. Kuip Czn., voorzitter H.W. v.d. Veer, vice voorzitter W.H. Homan, secretaris F.J. Klok, penningmeester Hans Bakker, lid Wedstrijdcommissie Wil Homan, tel Regel- en Handicap commissie Ad Waverijn, tel GVB-commissie Peter Boorsma, tel Jeugdcommissie Ben Zegeren, tel Baancommissie Henk van der Veer, tel Evenementencommissie Margreet de Graaaff, tel Handicartcommissie Janneke Kampstra, tel Redactie clubblad Eindredactie Ed Eelman, tel Pijpersdijk 33, 1796 MH De Koog Druk Drukkerij Langeveld & de Rooy, Den Brug Inhoud pagina Van de voorzitter 2 Nieuwjaarswedstrijd 5 Jeugdgolfclub 6 Het Konijnenhol 9 Joost weet het (5) 10 Inlooplessen 13 Nieuwe regels vraag/antw 14 Hogere scores senioren? 17 Damesmiddag + Matchplay 18 Old-Grand-Dad 29 mei 18 Oma dag 22 mei 20 Wintermatchplay comp. 23 Goed geregeld 24 Nog een inlooples 27 Van de bestuurstafel 28 Bar en boos (6) 32 Wedstrijdkalender 35 Westrijduitslagen 36 Uw volgende clubblad verschijnt eind mei Inleverdatum kopij 10 mei de jaargang, maart 2007 Nummer 2 De redactie van dit blad behoudt zich het recht voor aangeboden kopij te herschrijven, al of niet te plaatsen en datum van plaatsing te bepalen.

2 Van de voorzitter Het voorjaar kondigt haar komst onmiskenbaar aan. We schrijven het weekend in maart als Jan, een van onze leden, het "Tesselaartje" een keer op z'n kop heeft gezet door er een beetje een playboy-kleurtje aan te geven. Ik denk niet dat dit van invloed is geweest op mijn voorjaarsgevoelens, maar het bracht mij in ieder geval op deze zondag vergezeld door een maatje naar de baan, om sinds enige maanden de stokken weer eens te laten swingen. Wij waren lang niet de enigen die dit voornemen hadden, want het was er gezellig druk. beschikbaar zijn. Want het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan, vooral als we geen wanklanken horen. Maar om 450 leden onbekommerd hun spelletje te laten spelen, het clubblaadje te laten ontvangen, hun handicap te laten aanpassen enz. enz...voorwaar, daarvoor is veel inzet van eigen mensen nodig. Bij deze mijn hartelijke dank daarvoor, en ik besluit met U allen veel golfplezier toe te wensen. P.Kuip Czn. De "winter" die achter ons ligt alsmede de wateroverlast die de Texelse boeren plaagt, is niet van invloed geweest op onze baan en van enige schade is dan ook geen sprake. De greens zijn net als vorig jaar een beetje "hulpbehoevend". Onze greenkeepers zullen ongetwijfeld met spanning op de warmte wachten, om hun nieuwe maaiapparatuur op al het groen los te kunnen laten. Binnen het clubgebeuren heeft de winterperiode de ruimte gegeven aan verschillende commissies om nieuwe mensen op te nemen, met weer nieuwe ideeën en een frisse aanpak. Ik wil deze mensen niet alleen van harte welkom heten, maar vooral op voorhand bedanken voor het wateroverlast. wat is dat??

3 Nieuwjaarswedstrijd nat, koud en winderig door Wim Westdorp Veel wind en nog veel meer regen. Zo begon de Nieuwjaarswedstrijd op 7 januari over 16 holes en zo eindigde hij ook. De organisatie had een cross country parcours door de baan uitgezet. Erg leuk. Zo leer je de baan ook weer eens van een andere kant zien en kennen. De briefing werd door Wil Homan gedaan. De uitleg was voor de meesten duidelijk en voor degene die behoefte had voor naslagwerk was er een en ander op papier gezet. Zelf was ik het spoor al snel bijster maar gelukkig hadden mijn flightgenoten een briefje mee waarop het parcours stond omschreven. Bedankt Winnie dat je ons door de baan hebt geloodst. Onze flight bestond overigens uit Winnie Schraag, Gerda Bloem, Maricus van der Wetering en mezelf. aanhangwagen ca. 4 tot 5 meter boven de grond was een afslag gemaakt. Je had vanaf dat punt een prachtig uitzicht. Recht tegen de wind in slaan richting hole 7. De laatste alternatieve holes waren naast de parkeerplaats gemaakt. Nat, koud en met heel veel wind eindigde deze leuke wedstrijd. Maar, warme Glühwein en chocolademelk wachtten in het clubhuis op ons. In onze flight zaten heren prijswinnaars namelijk Maricus met netto 48 slagen en zelf werd ik met 45 slagen eerste. Het was de moeite waard om kou, regen en wind te trotseren. Organisatie en medewerkers van het clubhuis bedankt! We begonnen op de fairway van hole 9 richting hole 1. Je verzint dit toch niet? Wind en regen er kwam geen eind aan. Maar het was bere gezellig. We speelden eerst de holes op de grote baan alvorens hole 3 van de kleine baan te nemen. Er was nog een leuke uitdaging op hole 7. Vanaf een platform op een Golf is echt een sport voor liefhebbers.

4 door Jacqueline Dijkstra WINTERCOMPETITIE -- 3 de plaats Vanaf november hebben Annabel Groothuis, Elske Zegeren, Floor van Schendel, Josephine van Schendel, Lise van Zuilekom, Thomas Wassenaar, Laurens Groothuis en Kevin van Zuilekom in zeven wedstrijden gestreden voor de winst in de wintercompetitie. In 2006 is op de banen van Alkmaar, de Zaanse en Purmerend een goede basis voor 2007 neergezet. In januari werd er verder gespeeld bij de WestFriese, Spaarnwoude en Ooghduyne om op 3 maart de finale wedstrijd op ons eigen Texel te spelen. Regen bij het opstaan, een zonnetje bij het starten! Geweldig weer en goede scores. Er werd in twee categorieën gespeeld, strokeplay tot hcp. 18, stableford vanaf hcp. 18. De eerste prijs voor de strokeplay ging naar Alkmaar, maar daar hadden wij geen inbreng. Nu gaan we ervan uit dat dit volgend jaar toch anders is, dus Kevin en Thomas, doe je best! Bij de stableford werden alle scores van alle wedstrijden bij elkaar gegooid en daar kwam een gemiddelde uit, waarmee Texel op de 3 de plaats is geëindigd. Super! De winst ging dit jaar weer naar de West Friese. Een 3 de plaats in het eerste jaar dat we weer meedoen is een super prestatie van jullie allemaal! Naast de teamscore was er voor de deelnemers die minimaal vier wedstrijden hadden meegespeeld ook nog klassement. Hierin is Texel met de 2 de en de 3 de prijs naar huis gegaan. Laurens mocht de 2 de plaats, de eer en een doosje ballen, gesponsord door de golfshop (Joost bedankt!), mee naar huis nemen. Voor Thomas was de 3 de plaats weggelegd! Allemaal super gespeeld en van harte gefeliciteerd met jullie resultaten! LESPERIODE 2007 Vanaf heden zal er wekelijks les gegeven worden op de zaterdag. In de periode tot en met 31 maart 2007 en vanaf 6 oktober 2007 zal er één uur les worden gegeven van 15u30 tot 16u30. In de periode van 7 april 2007 t/m 29 september 2007 worden de lestijden uitgebreid en is er les van 15u30 tot 17u30.

5 Het konijnenhol LESGELD 2007 De kosten voor de lessen in 2007 bedragen 120,00 voor het gehele jaar. Dit betekent er geen leskaarten voor 10 lessen meer worden uitgegeven. We hebben naar aanleiding van de evaluatie over vorig jaar besloten om een vast bedrag per jaar af te spreken. Dit bedrag wordt aan het begin van het jaar betaald, waarna je het hele jaar aan alle lessen deel kan nemen. Hierbij gelden wel een paar afspraken, zie hieronder AFSPRAKEN M.B.T. DE LESSEN De lessen worden gegeven door Andy Balsing met ondersteuning van tenminste één van de jeugdcoaches. Om zowel voor Andy als voor de jeugdcoaches voldoende tijd te hebben om de les wekelijks goed voor te bereiden is het noodzakelijk dat wij weten wie er bij de les aanwezig zullen zijn. Hiertoe willen wij graag dat iedereen gaat melden dat hij of zij niet bij de les aanwezig zal zijn. Dit kan telefonisch bij Andy, uiterlijk donderdags voor de betreffende les! door en namens de R&H-cie door de Regel & Handicap-cie Hierbij een stukje over een bij ons veel voorkomend euvel: het konijnenhol De afgelopen tijd zijn er diverse vragen gesteld over de status van een (met name oud) konijnenhol. De regels zijn in deze duidelijk: een konijnenhol, oud of nieuw, is een konijnenhol, zolang het als zodanig herkenbaar is. De aanwezigheid van konijnenkeutels kan bij de identificatie helpen, maar is zeker niet doorslaggevend; graafsporen en/of de vorm van de kuil zijn dat daarentegen wel. Ook als er al gras in groeit, kan het hol(letje) als zodanig herkenbaar zijn en heb je dus recht op een vrije drop... als knien heb je geen rust op de golfbaan..

6 Joost weet het (5) door Jan Heemskerk We hadden het vorige keer even over equipment, Joost. Is die vierkante driver de toekomst? Dat weet ik niet, maar het is wel zo, die vierkante kop met het volume, dat ze momenteel maximaal mogen geven, dat is 460 cc, grootste sweet spot op het slagvlak van de driver geeft. En dat betekent? Hoe groter de sweet spot is, des te groter zijn de trefzekerheid en de vergevingsgezindheid bij slagen, die niet in het centrum zijn geraakt. De zijspin neemt daardoor af en het gevolg is dat je meer fairways haalt. Lekker, moeder! Ze zijn erin geslaagd het clubhoofd dieper te maken, dat is heel belangrijk. Daardoor komt het zwaartepunt meer naar achteren en meer naar beneden. Het voordeel is dat je een grotere snelheid aan die bal kan geven en het frappante is verder, dat er bijna geen backspin wordt opgewekt. Zo wordt vermeden, dat die bal maar blijft klimmen en dat je minder ver slaat. Goed nieuws, lijkt me. Hier op de club komen steeds meer bogey-spelers, die negen van de tien keer een par vier niet in regulation spelen wegens te weinig lengte. Ondersteund door een goede techniek zouden die met zo n stok wel lengte kunnen maken. Kijk, als de stok geen verschil maakt met de club die ze hebben, dan moeten ze er niet aan beginnen en kunnen ze het geld beter aan les uitgeven. Is hij voor iedereen geschikt? Je moet hem absoluut eerst onder het toeziend oog van de pro testen en de stok naar je swing tunen. De loft is bijvoorbeeld belangrijk. Met de moderne stok kan je steiler vertrekken en toch verder komen, door de mindere backspin. Bij de shaft, die de motor van de swing is, zie je zelfs bij topspelers de tendens naar minder gewicht en een lager buigpunt. Dat lagere kickpoint geeft meer torsie aan de golfclub en zorgt voor betere sturing en meer lengte. Een hele uitzoekerij. Callaway heeft een zogenaamde fitting box, die wij ook krijgen hier, met alle soorten koppen, alle loft gradaties, alle shaft, met de verschillende gewichtsklassen en stijfheden. Wij gaan ook clubfitsessies uitvoeren. Dus je kunt eigenlijk alles maken voor iedereen. Ook voor een oud lid? Als het lichaam stijver wordt moet je een driver met een flexibele shaft nemen. Je wordt ouder en ondanks je ijver: niet je lid, maar je swing wordt steeds stijver Vraag hulp aan je pro en die zegt het zo: Verslap niet je lid maar je driver!

7 Inlooplessen door Els Postma Wat vindt Manuel Rodriquez van de inlooplessen? Weet u wie hij is? Al sinds 2002 lid van de Texelse maar alleen in vakanties en de zondagen was hij met vrienden op de baan te vinden. Sinds augustus woont hij op Texel en heeft hij alle tijd om zich intens met golfen bezig te houden. Hij deed altijd al veel aan sport zoals voetbal, roeien, judo, ijshockey op hoog niveau, Japans zwaardvechten, Kendo (werd 2 jaar Nederlands kampioen) Altijd serieus en enthousiast. Daarnaast werkte hij hard en ook met veel plezier. Na de hogere Zeevaartschool in Amsterdam met hydrografie als hoofdvak, werkte hij bij de Waterleidingduinen, aan geluidsmetingen in het Luchtvaartlaboratorium en uiteindelijk in het bedrijf van zijn vader in Spaanse en Portugese wijnen en delicatessen, dat weer later onder zijn leiding kwam te staan. En dat midden in Amsterdam met veel lawaai en drukte. Nu rustig op Texel, min of meer een nieuwe start en tijd om zich te verdiepen in een nieuwe sport; golf. En nu de inlooplessen? Ja, die inlooplessen zijn voor mij op dit moment ideaal. In oktober ben ik begonnen en ik ben er veel. Eerst een half uurtje les en dan nog wat slaan. Ik kan onbeperkt ballen slaan. Geen gedoe met het emmertje weer opnieuw vullen uit de ballenautomaat. Wat je dan ook doet is oefenen op de kortere ballen zoals chippen en dat gaat toch ook een stuk makkelijker dan op de oefengreen. Je krijgt van meerder mensen les, vind je dat een bezwaar? Nee, juist heel leuk. Ik merk de verschillen wel op en ga dan thuis in de boeken over golf lezen wat bijv. Woods daar van vindt. Zo vind ik mijn eigen weg. Voor mij staan de techniek en het plezier voorop en het resultaat in het veld komt dan vanzelf. Je moet gewoon niet meteen willen dat die bal op 200 meter ligt. Ik geniet van een mooie slag en ook hoe bijv. Joost ook wel met het doel bezig is en zo techniek en het doel een soort eenheid worden. Een gevoel voor de bal, een gevoel hoe en waar die bal naar toe moet. Je bent wel heel intens met golfen bezig? Ja maar ik heb altijd de dingen die ik doe erg goed proberen te doen, zowel in mijn werk als in mijn sporten en dat heeft me steeds veel plezier gegeven. Op de inlooplessen zal ik voorlopig ook weer met veel plezier veel aanwezig zijn.

8 Nieuwe regels - vragen en antwoorden door Aja Coutinho We willen proberen om vragen over de nieuwe regels zoveel mogelijk in dit rubriekje te beantwoorden. Dus, wie er ook nog met vragen zit, mail ze naar mij: abcoutinho@texel.com, en we (regelcie en ondergetekende) zullen proberen ze op te lossen Vraag; Ik heb vorig jaar mijn GVB (oud dus) gehaald. Moet ik nu eerst toch nog NGF-regelexamen doen om kaarten te gaan lopen voor een handicap? Antwoord: Nee, dat hoeft niet, met ingang van 1 jan is er een gelijkschakeling gemaakt met oude en nieuwe GVB s, dus als de baan qualifying is kunnen er meteen kaarten worden gelopen een omrekentabel van de NGF (waarschijnlijk in maart) Vraag: Ik was al een z.g: niner, hoefde dus maar 9 holes te lopen voor handicapbepaling, hoe zit het daarmee? Antwoord: Deze dispensatieregeling komt geheel te vervallen omdat de mogelijkheid van 9 holes qualifying nu toch al bestaat. Vraag: Ik heb vorig jaar geen qualifying kaarten ingeleverd, maar mijn handicap is niet verhoogd, hoe kan dat? Antwoord: Er is afgelopen jaar een generaal pardon uitgevaardigd i.v.m. de nieuwe regels, dus vandaar Vraag: Wanneer kan ik beginnen met 9 holes qualifying kaarten in te leveren? Antwoord: Nog niet helaas, het duurt nog tot tenminste 1 april voor de computer de kaarten kan verwerken en er komt ook eerst nog Vraag: Wie is deze dame? Antwoord: in het volgende nummer?

9 Hogere scores op de seniorenochtend? door Koos Jongebreur Vanuit het Haagse enige suggesties aan de seniorencommissie om de scores op de senioren-ochtend wat op te krikken door enige nieuwe regels in te voeren. regel 1.a. Een bal die in de rough gesliced of gehookt wordt mag worden opgepakt en op de fairway geplaatst op een punt gelijk aan de afstand die hij in de rough is gerold.de senior mag niet worden gestraft voor een niet te controleren mechanisch fenomeen. regel 2.d(c) Een bal die een boom raakt wordt geacht die niet te hebben geraakt. Dat is gewoon pech en kans hoort niet thuis in een wetenschappelijk spel. De speler moet de afstand schatten die de bal zou hebben afgelegd als de boom niet was geraakt en de bal daar zonder straf droppen. regel 3. g(r)er bestaat niet zoiets als een verloren bal. Een lost bal zal op of vlakbij de baan liggen en op een gegeven moment door iemand gevonden worden, die hem in zijn zak steekt en er zo een gestolen bal van maakt. De speler kan voor een dergelijke misdaad natuurlijk niet gestraft worden. de zwaartekracht weegt zwaarder dan de golfwet. regel 5. (h)een putt die dicht genoeg stopt bij de hole zodat hij er in geblazen kan worden, mag er in geblazen worden. Dit geldt niet voor ballen die meer dan 30 cm van de hole liggen. Niemand is er op uit een travestie van het spel te maken. regel 6. (k)er is geen straf voor zgn out of bounds. Als gierige golfbaan eigenaren voldoende land zouden kopen, zou dit niet gebeuren. De golfspeler verdient een verontschuldiging, geen straf. regel 7. (d,e)er staat geen straf op een bal geslagen in een waterhindernis, want golfballen zouden moeten drijven. Dat ze dat niet doen is een technisch probleem dat de fabrikanten moeten oplossen. Senior golfers mogen niet gestraft worden voor de tekortkomingen van de fabrikant. regel 8. (f)advertenties claimen dat golf scores verbeteren door het kopen van nieuwe clubs ballen, schoenen etc. omdat dit financieel onpractisch is voor de gemiddelde senior, mag een slag per hole afgetrokken worden voor het gebruiken van oud matriaal. regel 4.(6b)Als een putt over de hole rolt zonder er in te vallen wordt hij geacht te zijn gevallen. De wet van

10 Damesmiddag + Matchplay door Elly Boorsma en Manty Wijsman Het nieuwe seizoen komt er weer aan. De competitie start donderdag 5 April, dus ook weer om 12 uur starten en 18 holes qualifying. Ook gaan we dit jaar een extra competitie doen namelijk Matchplay, op iedere eerste donderdag in de maand. Een ieder krijgt van ons nog een uitleg en een datum-overzicht. Afgelopen jaar zijn we in Juni naar Ooghduyne geweest met 16 dames en in Augustus hadden we een uitwisseling met de dames van Nieuwe Diep. Ook dit jaar gaan we weer 2 keer weg, waarheen is nog een verrassing. De zomercompetitie hebben we afgesloten met een pannenkoek in het pannenkoekenhuis in de Cocksdorp met 16 dames. Ook dit jaar is dat op 25 oktober. De uitslag van de eerste 10 dames van de zomercompetitie 2006 is: 1 Gerri Bolier 365 stablefordpunten over 10 wedstrijden. 2 Gerda Bloem Petra Kooiman Janneke Kampstra Marijke de Beer Petra Keijser Irene Schuijl Josje Eelman Toos Boks Nell Ott 314 Old-Grand Dad wedstrijd 29 mei door Koos Jongebreur Texelse grootvaders, ga in training, neem nog wat extra lessen of duik iedere ochtend in de de Noordzee... op 29 mei (dus niet 22 mei!!) moet de swing recht zijn en de spieren soepel! We spelen 18 holes stableford. Er mag ook 9 holes gelopen worden buiten mededinging. De twee eerst geplaatsten worden uitgezonden naar de regiofinale op maandag 9 Juli op Burggolf Purmerend.Hier vindt ook de landelijke finale plaats op 30 Juli. Inschrijven via internet of bij Koos Jongebreur ( ) zelfs voor opa s is concentratie wel eens een probleem.

11 Oma golfdag door Petra Keijser Aan alle Oma s van de Texelse Golfclub, Dit jaar is er weer een wedstrijd t.b.v. S.O.S-KINDERDORPEN. De voorronde voor alle grootmoeders van de club is op dinsdag 22 mei en niet op 29 mei zoals het in de wedstrijdkalender staat. We hebben met de datum geruild omdat er dan een aantal heren op 22 mei met vakantie zijn. Ik hoop van harte dat er dit jaar meer deelnemers zijn en we maken er een gezellige dag van. De inschrijving hcp 0-45 van de Texelse Oma Golfdag kan via de computer van de Texelse Golfclub of bij Petra tel.nr mail adres keijser@texel.com. De sluitingsdatum is op 17 mei, de starttijden worden via de computer bekend gemaakt. Vorig jaar brachten de voorronden op de diverse clubs 6000 euro op voor het SOS-kinderdorp Morelia in Mexico. De missie van de SOS-dorpen: S0S-kinderdorpen vangt weeskinderen en verlaten kinderen op in SOS-gezinnen en SOSkinderdorpen over de hele wereld. Ze helpen deze kinderen een toekomst te geven. Daarnaast dragen ze bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen. SOSkinderdorpen zijn al bijna 60 jaar actief, inmiddels in 450 dorpen in 132 landen wereldwijd. Alle opbrengsten van de voorronden en finale wedstrijd op de Efteling komen dit jaar ten goede aan het nieuwe SOS-kinderdorp Chiang Rai in Thailand, waar onlangs onze zoon Ralf een tijdje is geweest en het dorp in Chiang Rai gezien heeft. Het dorp bestaat uit 12 gezinshuizen, twee huizen voor ondervoede kinderen, kleuterschool en gemeenschapshuis. Finale Oma dag Efteling. De jaarlijkse terugkerende finale van de landelijke Oma Golfdag ten bate van SOS-kinderdorpen zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 2 augustus De 2 winnaars met hcp 0-24,5 evenals de runner-up kunnen zich opgeven voor 15 juli. De indeling van de finale dag ziet er volgt uit: uur ontvangst uur groepsfoto uur gunshot start uur prijsuitreiking met aansluitend hapjesbuffet. Het inschrijfgeld inclusief greenfee, koffie en thee bij ontvangst en hapjesbuffet bedraagt 70 euro per persoon. Hopende op veel deelname van de Texelse Grootmoeders, tot 22 mei.

12 Wintermatchplay-competitie Door Marijke de Beer Ook dit jaar had ik mij weer ingeschreven voor de Wintermatchplay-competitie. De eerste wedstrijd moest ik spelen tegen Hans van Maldegem, leuk gelopen, ik gewonnen en Hans ging door naar de verliezersronde. Dan begint het echte werk.als je verliest lig je eruit. Zo heb ik gespeeld tegen Petra Keijzer, Jan Heemskerk, Bob Hoogenraad en als klap op de vuurpijl de halve finale tegen eega Hans. Dat was heel apart, we gingen samen naar de golfbaan, wensten elkaar geen succes, zeiden thuis ook niet tegen elkaar zet hem op en doe je best. Op de tee zeiden we natuurlijk wel tegen elkaar veel plezier en het maakt niet uit hoe het afloopt, maar er zit in ieder geval een Beer in de finale. Ik dacht, dat win ik nooit, maar het ging anders, ik speelde de sterren van de hemel en bij Hans ging het wat moeizamer. Dus ik moest de finale spelen tegen Jacqueline Dijkstra. Zondag 18 maart finale en de andere deelnemers van de wintercompetitie hadden een wedstrijd op de Par 3 baan. Jacqueline en ik gingen op pad, met mijn caddy Piet Schuijl Den Burg. Het spelen was voor beiden enorm moeilijk, daar er zo n storm stond, wat ik nog nooit had meegemaakt, de baan was dan ook alleen voor ons. Wonder boven wonder kregen we de ballen nog redelijk weg. Jacqueline liep eerst zonder caddy, maar op hole 6 kwam Tom er gelukkig bij, want dat was wel erg moeilijk om met de kar tegen de wind op te lopen. Doordat de wintercompetitie met handicap verrekening wordt gespeeld kreeg ik 10 slagen mee op Jacqueline. De strijd werd beslist op hole 16. Ze had al uitgeholed met 6 en mijn put moest erin om te winnen, en met de laatste tip van Piet, (hij zei denk je er om dat het een putje voor de wind is ) gaf ik de bal een heel zacht tikje, ik keek niet en wauwiii hij zat erin. Gelijk naar het clubhuis, waar iedereen ons stond op te wachten met een luid applaus en voor beiden van iedereen de felicitaties en een prachtige bos narcissen van Lia Kuip. Daarop volgde de prijsuitreiking: een prachtige kadobon van 100 euro en een doosje ballen. Ik begon mijn speech met jullie hebben allemaal verloren en ik heb gewonnen. Met heel veel dank aan Jo Oosterveer voor de organisatie en Reynier met zijn crew. Ik kan iedereen aanbevelen om volgend jaar in te schrijven voor deze wedstrijd, want niet alleen het spel (matchplay) is een leuke speelvorm, maar er zijn ook prachtige prijzen te winnen en het was echt heel leuk dat, op de finaledag, iedereen er was die mee had gedaan.

13 Goed Geregeld door Enno Wuijts via Copychain Losse zaken Al golf spelend op de baan, kom je ze nog wel eens tegen. Van die losliggende voorwerpen die eigenlijk alleen maar in de weg liggen, want zo n voorwerp snapt namelijk niet dat het in de weg ligt. Want net als ik mijn bal daar wil slaan of dat ik de kant op wil spelen in de richting van dat voorwerp, ligt dat daar maar een beetje te liggen en opzij, ho maar. Je hebt ze eigenlijk in 2 soorten, de natuurlijke voorwerpen en (hoe kan het anders?) de niet natuurlijke voorwerpen. Ja, die laatste lag natuurlijk voor de hand. In het Engels worden ze echter ook allebei belemmeringen genoemd, namelijk loose impediments (wat zo veel betekent als losse beletsels en die zijn bij ons de losse natuurlijke voorwerpen genoemd) en (movable) obstructions (de ons welbekende (losse) obstakels). Tja, en dan komt al snel de volgende vraag, wat mag ik zo n situatie doen? Dat is op zich niet zo moeilijk, maar zoals zo veel in de golfregels, zijn er toch nog wat uitzonderingen. Bij losse natuurlijke voorwerpen komt dan ook de vraag, waar is die situatie op de baan en wat geldt daar dan? Tevens komt er toch nog bij de obstakels de vraag of het geen speciaal obstakel is, namelijk de nader in de golfregels benoemde uitrusting en Vlaggenstokken. Daar gelden meestal nog wel wat andere regeltjes voor. De losse natuurlijke voorwerpen In het kort kun je stellen dat je losse natuurlijke voorwerpen zonder straf mag verwijderen rondom de ligging van de bal en eigenlijk overal op de baan, tenzij de bal en het los natuurlijke voorwerp in dezelfde hindernis (waterhindernis / bunker) liggen. Als hierbij de bal beweegt, dan krijgt u een strafslag als u ook de oorzaak bent van het bewegen van de bal, tenzij de bal op de green ligt. Dan krijgt u namelijk geen strafslag voor dat bewegen van de bal. Bv. Doordat u op de fairway een takje weghaalt in de buurt van uw bal en één van de blaadjes van dat takje doen daardoor de bal bewegen, dan krijgt u daarvoor een strafslag, op de green had u daar geen straf voor gehad. U had op de green tenslotte ook al uw bal mogen opnemen (markeren!) en dan pas het takje weghalen, dus zou het wel erg flauw zijn als u daar dan straf voor zou krijgen, als u het andersom had gedaan. Als een bal al in beweging is, dan mag u een los natuurlijk voorwerp dat de beweging van die bal zou kunnen beïnvloeden, niet verwijderen. Dan krijgt u namelijk een fikse straf van 2 strafslagen in Strokeplay of Verlies van de Hole in Matchplay.

14 De losse obstakels Bij de losse obstakels geldt dat u ze overal op de baan mag verwijderen, maar daar zit het verschil meer in het wegnemen van het obstakel als de bal al in beweging is. Dan moet u even onderscheid maken in wat voor obstakel het is? Uitrusting van de spelers, de vlaggenstok of een overig niet natuurlijk voorwerp. U mag uitrusting altijd wegnemen als de bal in de buurt komt, het zal ook meestal niet de uitrusting van de speler zelf zijn, maar van één van de medespelers die zijn tas in de weg had laten staan of z n golfclub op de green had gelegd. Bij de vlaggenstok dient eerst bekeken te worden of het een bewaakte of een onbewaakte vlaggenstok is. Een onbewaakte vlaggenstok mag u in die situatie niet wegnemen, maar de bewaakte vlaggenstok wel. De vlaggenstok wordt tenslotte niet voor niks bewaakt en als de bal de (in opdracht) bewaakte vlaggenstok zou raken, dan krijgt de speler die de slag heeft gedaan 2 strafslagen in Strokeplay of Verlies van de Hole in matchplay. En we willen het als medespeler toch eerlijk spelen dit spelletje? Dus weghalen die vlaggenstok! De overige obstakels mogen niet worden weggenomen als de bal in de buurt komt. Dan krijgt die speler die het obstakel wegneemt 2 strafslagen in Strokeplay en Verlies van de Hole in matchplay. Voor de duidelijkheid is er een overzichttabelletje op bladzijde 31. Nog een inlooples door Els Postma Antoinettee, Auke en jij zijn wel regelmatig op de inlooplessen toch. Wat vind jij er van? Het is voor ons erg handig om geen afsprak te hoeven maken. We kunnen gaan als het ons uitkomt. En wat dan ook nog handig is, dat je niet precies bij het begin aanwezig hoeft te zijn. Je hebt een speling van een uur. Wat nog meer? Dat alle slagen in een week aan de de beurt komen. Je kan daar rekening mee houden en je oefent niet alleen maar op je swing. Dat deden wij toch wel een beetje. Je gaat nu naar de inlooples en doet mee en na afloop oefen je nog een andere slag. Nog meer? Jeetje, moet ik nog meer nadenken van je. Eigenlijk ben ik al klaar met één aanwijzing en is een kwartiertje al genoeg. Als je staat te oefenen wordt er niet meer op je gelet en dat is bij een les in je eentje wel zo. Dit vind ik, geloof ik, prettiger. Tevreden?

15 Van de Bestuurstafel door Wil Homan - secretaris In de bestuurs- en commissievoorzittersvergadering van 7 februari jl. is in goed overleg besloten dat op onze baan geen negen-holes-q-kaart gelopen kan worden tot ten minste 1 april aanstaande. Dit heeft te maken met een aantal basisvoorwaarden, zoals het ontbreken van een NGF omrekentabel voor de negen holesplaying handicap, en het niet kunnen registreren van de gelopen kaart in ons computersysteem e.a. Er wordt hard aangewerkt om een en ander tijdig mogelijk te maken! De achtste Nationale Golfcourse Birdwatching Day is op zaterdag 12 mei Noteer alvast in uw agenda!! De Algemene Ledenvergadering is op maandag 23 april in 't Hanenhuus om uur. De nieuwe pasjes zijn binnen. Na betaling van het speelrecht en contributie, nu op één factuur, zullen wij u het pasje toesturen. De oude pasjes van 2006 zijn niet meer geldig. Tom Dijkstra en Jos van der Werf hebben namens de club deelgenomen aan de cursus regelcommissies. Beiden hebben het afsluitende examen met goed gevolg afgelegd. Het algemene gemiddelde van alle kandidaten was 73%. Jos is geëindigd met totaal 73% Tom is geëindigd met 92%. In het najaar van 2007 zal er een opleiding tot clubreferee worden georganiseerd. Het criterium zal worden bepaald als de resultaten van het examens van de kandidaten van de tweede cursus (eind april) bekend zijn. Opzegging van het lidmaatschap voor 2008 dient schriftelijk voor 1 december 2007 te worden gedaan. Ad Waverijn en Jos van der Werf hebben een Seminar gevolgd over het nieuwe EGA Handicap Systeem in Papendal te Arnhem.

16

17 Bar en boos (6) Ha, die Jan. Biertje? Altijd, pik. Nog wat gebeurd hier, de laatste tijd? Nou, nee. Bijna iedereen was te golfen in Zuid Afrika. Ja, daar laten ze tegenwoordig de grenzen ook voor niemand meer dicht. Proost. Oh ja, we hebben hier natuurlijk die drankcontrole gehad na de herenmiddag. Klinkt goed. Vertel! Nou, niks aan de hand natuurlijk. Je weet hoe het er na de herenmiddag hier aan toe gaat. Qua drank bedoel je? Ja. Veel chocolademelk met slagroom, ijsthee, gele Peter, rooie Annies en zo af en toe een Juttertje met suiker. Precies. Nou was er toevallig iemand jarig die dag, dus er werd wat meer melk gedronken dan normaal, maar ruim beneden de grens, volgens mij. Komen die smerissen hier wel vaker? Welnee, joh. Er ging een gerucht dat ze getipt waren, maar dat bleek een geintje te zijn. Het was gewoon toeval, denk ik. Dan hebben ze er weinig plezier aan beleefd. Het was lachen. joh. Op een gegeven moment stonden die agenten zelfs bij de oprijlaan te posten. Toen zijn er wel een paar op groene Henkies overgegaan. Verstandig, want die meters slaan uit als een gek van die slagroom. Er waren er nog, die over het Hanenpad naar de bewoonde wereld wilden rijden, om niet te hoeven blazen, maar op dat moment waren de controleurs al weg. Het was zeker vijf uur geweest. Ze hebben Piet nog achterna gezeten tot De Koog. Maar de chocolademelk kwam zijn oren uit, dus die had niets te vrezen. Doe mij nog maar een pilsje. agent u moet een leeuw of beer hebben geen paard

18 Wedstrijdkalender Maart 2007 datum wedstrijd hcp starttijd bijzonderheden zo 18 finale wintermatchplay April 2007 datum wedstrijd hcp starttijd bijzonderheden zo 1 NGF competitie heren baan gesloten zo 8 Coutinho trofee cat1 strokeplay maandbeker cat2-4 stableford openingswedstrijd (max 52 deelnemers) zo 15 mix foursome holes strokeplay clubkampioenschap met verrekening hcp. vr 20 NGF competitie senioren baan gesloten zo 22 NGF competitie dames baan gesloten ma 30 meierbliswedstrijd vlaggenwedstrijd Mei 2007 datum wedstrijd hcp starttijd bijzonderheden zo 6 maandbeker cat1 strokeplay cat2-4 stableford zo 15 Telegraaf Dunhill strokeplay Links Challenge 2007 maximale hcp di 22 Old Grand Ma stableford 18 holes za 26 Luilakwedstrijd all tee start di 29 Old Grand Dad stableford 18 holes

19 Wedstrijduitslagen Maandbeker februari cat.1 Jaap Hoogenraad 57 slg Piet Schuijl (DK) 58 slg Vernon Hughes 60 slg cat.2 Maeike van der Schaaf 35 stf Kevin van Zuilekom 31 stf Margriet Peetoom 27 stf cat.3 Maricus vd Wetering 30 stf Ina Pool 29 stf Irene Schuijl 26 stf Longest drives heren: Kevin van Zuilekom dames: Gerdi Reijers Neary s heren: Piet Schuijl (DK) dames: Solveig Rip Maandbeker maart cat.1 Wieke Leenstra 35 stf Hans de Beer 32 stf Joop Kohnhorst 31 stf cat.2 Kevin van Zuilekom 31 stf Thomas Wassenaar 31 stf Marijke de Beer 31 stf cat.3 Annelies ten Klei 23 stf Piet Harman 29 stf Adri Huiding 22 stf Longest drives heren: Jos van der Werf dames: Tilly van der Poel Neary s heren: Kevin van Zuilekom dames: Maeike van der Schaaf Wintercompetitie 1 ste Marijke de Beer Runner up Jacqueline Dijkstra

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

Golflcub De Texelse: Onze kampioenen

Golflcub De Texelse: Onze kampioenen Golflcub De Texelse: Onze kampioenen Hole in One Datum Hole Naam 07-06-2015 6 Jan Bloem 26-09-2013 6 Gerda Bloem-Kooijman 17-07-2011 8 Jan Winnubst 29-06-2010 8 Petra Keijser 23-04-2009 6 Solveig Rip 04-11-2007

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

11 de jaargang, november 2007

11 de jaargang, november 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Twintig gedragsregels en regelsituaties voor in de baan. Dit examen is bedoeld voor golfers die meerdere keren zijn gezakt, dyslexie hebben, geen Nederlands, Engels

Nadere informatie

LVNL Golfclub Hard en Hoog

LVNL Golfclub Hard en Hoog Huishoudelijk Reglement, versie 2011. Versiedatum: 22 oktober 2010 Binnen de Golfclub Hard en Hoog wordt volgens de volgende regels gespeeld: Algemeen: Art. 1 Art. 2 Er wordt gespeeld volgens de "rules

Nadere informatie

10 de jaargang, november 2006

10 de jaargang, november 2006 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

10 de jaargang, mei 2006

10 de jaargang, mei 2006 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Golfregels Clubpresentatie

Golfregels Clubpresentatie Golfregels 2019 Clubpresentatie Basisprincipes van het spel De golfregels van 2019 De nieuwe golfregels: Zijn eenvoudiger te begrijpen en toepasbaar voor alle spelers. Zijn eerlijk, consistent en eenvoudig.

Nadere informatie

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). Praktijk - theorieavond voor alle leden. Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). 5 min. 1. Praktijkgedeelte op 4 locaties. 1.1. Locatie 1 Bunker en de teebox van hole 1, uitvoering Andre

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Uw volgende clubblad verschijnt eind mei Inleverdatum kopij 10 mei Nummer

Uw volgende clubblad verschijnt eind mei Inleverdatum kopij 10 mei Nummer Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 meten is weten Alleen apparatuur waarmee je uitsluitend kunt meten is toegestaan. Apparaten waarmee meer mogelijk is zijn verboden, evenals smartphones.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regelavond (Voor Competitiespelers) Regelavond 2018 (Voor Competitiespelers) Samenstelling commissie Erik van der Does (Voorzitter ad interim) Mil van Leeuwen Bennie Verbakel Eric van Mieghem (Advies) Regelquiz Vraag 1 De spelers besluiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS Deze beknopte samenvatting van de golfregels geeft een eenvoudige uitleg van de meest voorkomende regelsituaties. Deze dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014 Hole 3 1 Hole 7 2 Matchplay één speler tegen één ander per hole tegenstander hole winnen, verliezen of halveren mag match, hole of volgende slag geven eens gegeven blijft gegeven twijfel claimen straf:

Nadere informatie

KALENDER 2018 VERKLARING VAN TEKENS. Bestuur. Competitiecommissie. Damesdagcommissie. Herendagcommissie. Jeugdcommissie.

KALENDER 2018 VERKLARING VAN TEKENS. Bestuur. Competitiecommissie. Damesdagcommissie. Herendagcommissie. Jeugdcommissie. KALENER 2018 VERKLARING VAN TEKENS B H Jc R S W Ry Bestuur ompetitiecommissie amesdagcommissie Herendagcommissie Jeugdcommissie Rabbitcommissie Seniorencommissie Wedstrijdcommissie Wedstrijd met Ryder

Nadere informatie

Regelboekje. Junior Team

Regelboekje. Junior Team Regelboekje Junior Team Green Wintergreen De Golfbaan Bunker Bunker Waterhindernis Fairway Laterale waterhindernis Rough Teebox Golf is een superleuk spel, maar elk spel heeft regels! Veiligheid: Maak

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

1912 Royal Belgian Golf Federation

1912 Royal Belgian Golf Federation Beknopte gids van de Golfregels Deze gids richt zich op de meest voorkomende regelsituaties en probeert die Regels op eenvoudige wijze uit te leggen. Deze gids dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar.

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar. Wedstrijdvormen Strokeplay De Strokeplayregels van de Golf Regels zijn van toepassing op drie spelvormen: 1. Strokeplay 2. Stableford 3. Tegen Par. Deze spelvormen zijn geschikt voor officiële wedstrijden,

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

10 de jaargang, september 2006

10 de jaargang, september 2006 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

2018 WEDSTRIJDKALENDER

2018 WEDSTRIJDKALENDER 2018 WEDSTIJDKALENDE Verklaring van de icoontjes U wordt geacht zich verzorgd te kleden voor de prijsuitreiking. estaurant: u kunt zich bij inschrijving voor een wedstrijd opgeven voor het diner. ordwedstrijd:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda NIEUWSBRIEF MAART 2016 Club Agenda di 08 Damescie Openingswedstrijd, high tea, 4-BBB 100%, gunshot 10.00 u do 10 Opening Seniorenseizoen Scramble 4-bal strokeplay + lunch, 9 holes, 1-9, gunshot 10.00 u

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond Regelavond 2016 1 Etiquette Pitchmark repareren Regelavond 2016 2 Regelavond 2016 quiz met vanavond 15 vragen Regelavond 2016 3 Nieuws Belangrijkste wijzigingen in de regels 1. Verankeren is voortaan verboden

Nadere informatie

11 de jaargang, mei 2007

11 de jaargang, mei 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB)

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB) HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Clubhandicap 54 (GVB) in 5 stappen verdeeld; bij elke stap hoort een te behalen taslabel/pasje. Hieronder zijn voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 In deze uitgave Ø Finale Giel Aarts Trofee 2016 Ø Sinterkerst wedstrijd Ø Damesdag december Ø Algemene Ledenvergadering 2016 Ø Nieuwe commissieleden Ø Facebook Ø Nieuw baanrecord

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

12 de jaargang, november 2008

12 de jaargang, november 2008 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden Januari Woensdag 2-jan Damesdag Par 3 Zaterdag 5-jan WWC Maandag 7-jan Senioren MIX 4 TEXAS SCRAMBLE Shotgun (10.00 uur) Dinsdag 8-jan Herendag Shotgun (9.30 uur) Woensdag 9-jan Damesdag Shotgun (10.00

Nadere informatie

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 1 WIE WORDT BEGELEIDER? Iedereen heeft er baat bij als nieuwe leden goed zijn opgeleid, de nieuwe leden voelen zich sneller thuis op onze club, meer

Nadere informatie

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente NATIONALE GOLFDAG voor Brandweer Nederland in Twente Het kampioenschap (7 e keer) wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2014 op de golfbanen van Het Rijk van Sybrook Voor informatie en aanmelden: p.peperkamp@brandweertwente.nl

Nadere informatie

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor?

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor? Naam Teamcaptain: X = Goede antwoord Henk en Ingrid doen samen mee aan een strokeplay wedstrijd op Zeegersloot en spelen in dezelfde flight. Over iedere hole wordt een vraag gesteld. Ieder team dient op

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS Papendal februari feb 2008 NGF Papendal 1 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN GOLFREGELS 2008 Papendal februari 2008 feb 2008 NGF Papendal 1 TWEE GROEPEN WIJZIGINGEN Verbeteringen en verduidelijken Kleine lettertjes door precisering Beknopte Regels 7 blz.

Nadere informatie

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW 27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW Lieve dames, Het woord dat deze hele dag kenmerkt is BLAUW. Vandaag was burggolf Purmerend omgetoverd tot smurfenland. Ja want smurfen zijn ook blauw en aan het einde van

Nadere informatie

WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017

WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017 WEDSTRIJDPROGRAMMA 2016-2017 APRIL 2016 APRIL vr 1 Sluitdatum kopij "Duinpan" za 2 zo 3 ma 4 di 5 wo 6 do 7 Mixed Morning Netto Strokeplay 9:00 ja 2 C ja Zomercompetitie nr.1 The Masters (Augusta) vr 8

Nadere informatie

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 2017 Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 2. Wedstrijdseizoen 2 3.Inschrijving.. 2 4.Inschrijfgeld 2 5.Afzeggingen 2 6. Niet verschijnen. 2 7. Oefenen.3 8. Starten 3 9.

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Datum Tijd Aantal holes Wedstrijdvorm Omschrijving Kosten Inschrijven tot 25 3 2017 13:30 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd: Golfleden: 5,00 24 3 2017

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams NGF-competitie 2019 REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams, maart 2019 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: OEFENEN & TRAINEN TEAMBUILDING MAAR OOK.. 2 1 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: UPDATE REGELKENNIS PLAATSELIJKE

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

Matchplay Quiz Voorjaar 2019

Matchplay Quiz Voorjaar 2019 Matchplay Quiz 2019 Voorjaar 2019 Matchplay Quiz Deze matchplay quiz is bedoeld voor clubs om te gebruiken om de competitiespelers klaar te stomen voor de competitie. Mocht u vragen hebben over deze quiz,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

Golfregels vanaf 2019

Golfregels vanaf 2019 Golfregels vanaf 2019 Presentatie over de nieuwe Regels door de R&H-commissie van Golfclub Welschap Welschap 9 en 24 januari 2019 Ton Boerma Richard Sars Antoine Verster De nieuwe golfregels zijn eenvoudiger

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn van golfvereniging eyckenduyn Gemaakt door de WECO. 19 nov. 2012 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

Regelwijzigingen per 1 januari 2019

Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Regelwijzigingen per 1 januari 2019 Zoals iedereen intussen wel gehoord of gelezen heeft, veranderden er per 1 januari 2019 een behoorlijk aantal golfregels. De belangrijkste regelwijzigingen kunnen jullie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn Gemaakt door de WECO van Golfvereniging Eyckenduyn 19 nov. 2012 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn.

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. 1 1 Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn. Je tweede slag op hole 1 landt net voor de bunker. Je harkt de bunker aan waar je straks overheen gaat spelen. Hoeveel strafslagen krijgt je?

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018 Nieuwsbrief Juni 2018 Inhoud - Taakverdeling binnen het bestuur - Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - Goede Doelen wedstrijd 2018 - Strokeplay kampioenschap 2018 - Ready Golf - Etiquette roken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda NIEUWSBRIEF MEI 2016 Club Agenda di 03 Damescie 3-bal Scramble Strokepay do 05 Hemelvaartwedstrijd*, SELECTED BUY HENSGENS Stableford, Hcp -18.4 / 18.5-54.0, 2 categorieën di 10 NGF competitie Dames 1,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. AUGUSTUS 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Club Agenda di 02 Damescie Coupe Féminine 5* di 02 Zomeravond-comp. 6*, 15.00 u 9 holes, Stableford Hcp -54.0 do 04 Seniorencie 3-bal Stableford 4* za 06 Maandbeker 5*, VEBEGO

Nadere informatie

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen INHOUD 1. MAG IK ZONDER EEN GVB EN HCP 54 OP EEN GROTE GOLFBAAN SPELEN?... 3 2. MAG IK ZONDER EEN GVB OP EEN DRIVING RANGE BALLEN SLAAN?... 3 3. WAT MOET IK DOEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Club Agenda Di03 Dames 09.00u Di03 Zomeravondcompetitie Finale 15.00u Do05 Senioren 09.00u Vr06 [Business Club Thank Golf it s Friday competitie] 16.00u Za07 Maandbeker 7a Finale

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

11 de jaargang, september 2007

11 de jaargang, september 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Inhoud nieuwsbrief - Single handicap - Penningmeester gezocht - Golfschool nieuws - Deelname/inschrijven wedstrijden - Kennismakingswedstrijd - Familiedag - Battle of the sexes -

Nadere informatie

GOLFCLUB DORHOUT MEES WEDSTRIJD KALENDER Aanvang Wedstrijd Spelvorm Bijzonderheden

GOLFCLUB DORHOUT MEES WEDSTRIJD KALENDER Aanvang Wedstrijd Spelvorm Bijzonderheden MEI 1-mei vr Sr Matchplay / NGF Comp Start Poule wedstrijden - Gastheer: Heren Sr 1 (27 holes) 2-mei za 11.00 ECHTparen wedstrijd Wedstrijd voor onze echtparen - spelvorm: foursome Linkscourse 3-mei zo

Nadere informatie

Parcours Hondsrug en Boerveen Hondsrug en Boerveen Drieveld. Spelvorm Netto Strokeplay Stableford Stableford

Parcours Hondsrug en Boerveen Hondsrug en Boerveen Drieveld. Spelvorm Netto Strokeplay Stableford Stableford Maandbeker 1. Algemeen Maandelijks van april tot en met oktober wordt afwisselend op zaterdag en de maandbeker gespeeld. Elke maandbeker kent drie afzonderlijke qualifying wedstrijden. De laatste wedstrijd

Nadere informatie

Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie.

Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie. Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie. Iedereen heeft inmiddels kunnen zien dat we in 2018 in nauwe samenwerking met De Krim

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF JUNI 2016 Club Agenda do 02 Seniorencie 3-bal Stableford 2* vr 03 9e Stichting Interservice Limburg toernooi, gunshot 12.30 u zo 05 Pro-Cup, Pro's G&CC Hoenshuis 4-BBB Matchplay tegen par van

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 Voornaamste kenmerken van de Regels voor matchplay Of: verschillen en overeenkomsten tussen matchplay en strokeplay regels (raadpleeg

Nadere informatie