10 de jaargang, november 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 de jaargang, november 2006"

Transcriptie

1 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX De Cocksdorp Tel , fax Adres Golfbaan Golfbaan De Texelse Roggeslootweg 3, 1795 JX De Cocksdorp Tel , fax Golfshop/golfpro Joost Brieko tel Bestuur P. Kuip Czn., voorzitter H.W. v.d. Veer, vice voorzitter W.H. Homan, secretaris F.J. Klok, penningmeester Hans Bakker, lid Wedstrijdcommissie Wil Homan, tel Regel- en Handicap commissie Ad Waverijn, tel GVB-commissie Peter Boorsma, tel Jeugdcommissie Ben Zegeren, tel Baancommissie Henk van der Veer, tel Evenementencommissie Margreet de Graaaff, tel Handicartcommissie Janneke Kampstra, tel Redactie clubblad Eindredactie Ed Eelman, tel Pijpersdijk 33, 1796 MH De Koog Druk Drukkerij Langeveld & de Rooy, Den Brug Inhoud pagina Van de voorzitter 2 Schuijlhut trofee Jeugdclub Texel 6 Finale Maandbeker 10 Bar en Boos (4) 10 Commissiedag 13 Joost weet het (3) 17 Ik speel voor mijn plezier 18 Hoe verlaag ik mijn handicap 20 Jaarverslag wedstrijd cie 23 Bestuurstafel 28 Kerstgroet 31 Wedstrijdkalender 32 Wedstrijduitslagen 35 Uw volgende clubblad verschijnt eind januari Inleverdatum kopij 5 jan de jaargang, november 2006 Nummer 6 De redactie van dit blad behoudt zicht het recht voor aangeboden kopij te herschrijven, al of niet te plaatsen en datum van plaatsing te bepalen.

2 Van de voorzitter Terugkijkende op de jaarlijkse snertwedstrijd, in de consumptieve zin van het woord bedoeld, stellen we vast dat de zomer echt voorbij is. Het heeft lang geduurd voordat we echt dat herfst gevoel hadden, want de temperaturen bleven ons nog lang verrassen. Door dit groeizame weer gaat onze baan dan ook weer geheel groen de winter in. Echter op veel plekkern in de fairways heeft de droge zomerperiode haar sporen nagelaten en het nieuwe inzaaien heeft heel veel maar niet alles kunnen herstellen. De grotere speeldruk van afgelopen zomer is door de organisatie en de greenkeepers weer uitstekend opgevangen. De keren dat examengroepen, toernooitjes, clubactiviteiten, greenfeespelers en loslopende leden met elkaar gelijktijdig van onze accommodatie gebruik wilden maken kwamen zeer sporadisch voor. In theorie is dit heel eenvoudig, maar de praktijk geeft aan dat natuurlijk niet iedereen op tijd op de juiste plek had gekeken om dit vast te stellen. De diplomatie van de leiding, en een groot oplossend vermogen staat dan borg voor voldoende op te brengen begrip. Vanaf deze plek wil ik dit graag nog eens met een compliment benadrukken. Niet dat ik aandelen in google earth heb, maar telkens als ik via dit mooie plaatje inzoom op de locatie krim/golf enz. is het prachtig om te zien hoe fraai de locatie nu al is. De hoek van de 2 e negen, omgeven door natuurgebied, schreeuwt om een graafmachine. Welnu, naar de lopende procedure kijkende: omzetting agrarisch gebied naar a: natuurontwikkelingsgebied t.b.v. SBB. b: golfbaan t.b.v. ons, gaan we er nog vanuit om in 2007 te mogen beginnen met die graafmachine. Het staat nergens zwart op wit, dus garanties zijn er nog niet, maar ik zal u de komende tijd van de vorderingen op de hoogte houden. Veel golfgenoegen toewensend. P. Kuip Czn.

3 Schuijlhut Trofee 2006 door Arnold Wesselman Begin oktober, het jaargetijde dat de complete familie Schuijl druk is met het organiseren van een meer dan bijzondere golfdag. Bijna niet te geloven maar het is echt alweer de tiende keer. Mijn golfmaat voor vandaag Menno Schuijl is, ruim een uur voor we op de eerste tee moeten verschijnen, enigszins bezorgd en belt of ik vandaag nog kom? Na de zeer goede voorbereiding de avond vooraf bij Wil en Solveig niet geheel onterecht. Onze flight genoten voor vandaag Meinard Carper en Jan Heemskerk (je kunt het minder treffen) stonden ons al fris en fruitig op de eerste tee op te wachten. Zij gingen ook zeer voortvarend van start, maar na de schuijlhut vonden zij (en velen met hen) hun Waterloo. Wij begonnen matig met tweemaal een boogie, daarna tot voor de schuijlhut geen problemen, alles par. Dan het hoogtepunt van de dag DE SCHUIJLHUT. Piet en Rein hadden hun zaakjes weer best voor elkaar, een wit wijntje of een borrel maar, waar het echt om draait zijn de slippies. Ze waren er in overvloed en alweer perfect. Het opnieuw vinden van het ritme is niet makkelijk na zo n onderbreking. Zo ook voor ons een boogie. De laatste drie holes hervonden wij ons. Zo kwamen wij binnen met 40 stableford punten en drie boven de baan. Niet slecht, maar we hadden niet gedacht dat we met deze score zouden winnen. De prijzen waren weer fenomenaal. Mijn eerste prijs een schilderij van Ingmar Moerbeek hangt inmiddels aan de muur! Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

4 door Jacqueline Dijkstra WINTERCOMPETITIE De Texelse doet weer mee in de wintercompetitie. Aan deze competitie doen in totaal 7 golfclubs mee. Dit zijn Ooghduyne (Julianadorp), Noord Hollandse (Alkmaar), Purmerend, Spaarnwoude, Zaanse, Westfriese (Westwoud) en dit jaar ook de Texelse. Vorig jaar deed Heiloo mee, maar daar waren niet genoeg jeugdleden om ook dit jaar nog mee te doen. Een mooie kans voor Texel dus. En dat heeft men geweten. De eerste wedstrijd is inmiddels gespeeld in Alkmaar op 4 november. Er wordt gespeeld in twee categorieën, tot handicap 18 en vanaf handicap 18.1, waarin wij meespelen. Doordat het heel veel had geregend ging de eerste wedstrijd over 9 holes grote baan en 9 holes kleine baan. De winnaar van deze 18 holes was Thomas met 38 stableford punten. Er waren ook aparte prijzen voor de beste speler op de 9 holes kleine baan, waar Laurens en Floor de doosjes ballen mee naar huis mochten nemen. Ook Elske kreeg een mooie sleutelhanger, als aanmoedigingsprijs. Bij Elske ging het die dag helaas niet helemaal optimaal, maar het was dan ook de eerste echte wedstrijd! Het programma voor de wintercompetitie is als volgt: 25 november Zaanse 2 december Purmerend 20 januari Spaarnwoude 03 februari Westfriese 10 februari Ooghduyne Maart Texelse Ben je op zoek naar meer infomatie, kijk dan ook op voor foto s en uitslagen. NGF MINI TOUR Op 18 juni zijn Laurens en Annabel naar Soestduinen geweest om mee te doen aan de Mini Tour van de NGF. Deze wedstrijd op de par-3 baan was voor

5 Annabel een groot succes. De beker ging bij de meisjes mee naar Texel! Na deze prestatie in Soestduinen volgden er nog meer. Ook de Mini Tour in Amelisweerd, Drentsche, Ockenburgh en de Batouwe werden gespeeld. Want als je minimaal 5 keer hebt meegedaan, dan kom je in de order of merit en maak je kans op een plekje in de finale op de Nieuwegeinse. Uiteindelijk is Annabel uitgekomen op een 9 de plaats bij de meisjes. Er mochten maar 8 meisjes in de finale meedoen, jammer voor Annabel. Bij de jongens gingen de 30 beste door naar de finale, waar Laurens met een 28 ste plaats na de 5 gespeelde wedstrijden nog een laatste kans kreeg om dit te verbeteren. En dat is gelukt. In de finale speelde Laurens heel goed, waardoor hij uiteindelijk 17 de is geworden. Laurens & Annabel, een super prestatie! Misschien kunnen we volgend jaar met nog meer kinderen van Texel meedoen aan deze Mini Tour. Om mee te doen aan de Mini Tour moet je geboren zijn in 1995 of later. Ben je ouder, dan heeft de NGF voor jou een andere tour. Door de goede prestatie tijdens de Mini Tour spelen Laurens en Annabel deze winter nog een aantal wedstrijden voor de C-selectie van de NGF. Wie weet is Texel volgend jaar present bij de NGF selectie, dus heel veel succes en natuurlijk ook heel veel plezier! CURSUS JEUGDCOACH Op 2 november is er een pro van de NGF op Texel geweest om de cursus jeugdcoach te geven. Jim van Heuven (de pro) heeft deze dag met Ben, Kasper, Maeike, Iwan, Jacqueline en Andy na een voorstelrondje een aantal spelletjes uitgeprobeerd. Hiervoor waren er veel gekleurde balletjes, een aantal vakken van touw en pionnen op de puttinggreen uitgezet. Een vrolijk geheel met leuke spelletjes. Na het eten werd nog een stuk theorie behandeld. Op 8 december is het vervolg en daarmee ook de laatste dag van deze cursus. JEUGDCOMMISSIE Vanaf heden is Kevin van Zuilenkom als jeugdlid toegevoegd aan de jeugdcommissie. Als jullie vragen en/of verbeteringen hebben, kunnen jullie dit bij Kevin melden. Natuurlijk is het ook leuk om te horen wat jullie absoluut niet kwijt willen, dus ook die goede dingen kunnen jullie Kevin vertellen. Bij de vergaderingen van de jeugdcommissie zal Kevin dit dan doorgeven, zodat er dingen kunnen worden opgepakt en verbeterd. Kevin welkom in de jeugdcommissie!

6 Finale maandbeker door Janneke Kampstra 's Morgens om 8.00 uur briefing op zondag 15 november. Het is koud en het is nog donker, slagboom nog dicht en een file op de oprit. Misschien waren we een beetje vroeg. Zo begon de zondag van de finale maandbeker. Er was mooi weer beloofd door de weergoden, maar ze hadden zich vergist, het was koud en er waaide een behoorlijke oostenwind. Ad en Marian Waverijn waren zo vriendelijk om de handicart die zij besproken hadden aan mij af te staan. Hierbij kreeg ik wel de opdracht mee om mijn best te doen die dag. Wij moesten 4x9 hole's spelen, de spelvorm was matchplay. Bij daglicht heeft Rik ons weggestart, Hij stond ook net als wij enigszins te bibberen. We hebben gestreden om de punten, meermalen kwam het voor dat dit op de negende pas beslist werd. Na 18 hole's kwam ik verkleumd uit de kar en konden we aanschuiven voor een goed verzorgde lunch. Na de lunch had ik het genoegen om mijn caddie te verwelkomen. De start was niet om naar huis te schrijven, want ik was wat stijf na 18 hole's. Na morele steun van mijn caddie ging het weer beter.deze dag speelde ik heel fijn, wat resulteerde in een verrassende eerste plaats. Hierbij wil ik de organisatie en mijn flightgenoten bedanken voor een fijne golfdag. Bar en boos (4) door Jan Heemskerk Een man van de andere kant, op de Texelse golfbaan beland, Die rook iets van vis, het geurtje was fris, en dacht: wat is hier aan de hand? Hij vond zich als golfer een nietsnut - hij maakte daar net nog een drie put hij liep over de brug en kon niet meer terug. Heel dichtbij lokte de Schuijlhut Wat hij zag vond hij nogal pikant, om maar niet te zeggen genant. Het leek in de Schuijlhut precies op een sexclub: veel vrouwen, hun slip in de hand Maar God zij geloofd en geprezen, het bleek toch zo erg niet te wezen. Het was keurig en kuis in een soort van kombuis waar Rein en Piet stonden te pezen Hij slokte wat vissies naar binnen om daarna verfrist te beginnen. Maar hij deed na die slippies zijn putts en zijn chippies zo slecht dat hij niet meer kon winnen (Met dank aan de Schuijlen en Rein Zandee)

7 Commissiedag door Jan M. Bloem De levendigheid in iedere vereniging is sterk afhankelijk van de bereidheid van individuele leden om tijd te steken in die vereniging. Dit geldt ook voor onze golfclub Texel. Naast onze bestuursleden zijn ruim 30 leden actief in 9 commissies. De redactiecommissie zorgt o.a voor ons clubblad en relatie met de pers, de wedstrijdcommissie regelt een goed gevulde wedstrijdkalender; de regel- en handicapcommissie houdt o.a. toezicht op een fatsoenlijke naleving van de regels en regelt de GVB-examens (cashflow voor onze club!!); de jeugdcommissie spant zich in om de Texelse jeugd te interesseren voor de golfsport; de baancommissie houdt zich samen met de exploitant bezig met de hardware ; de evenementencommissie organiseert de populaire fun -wedstrijden zoals o.a. nachtwedstrijd, snertwedstrijd en luilaktoernooi; de handicartcommissie behartigt de belangen van de handicartgebruikers; de computercommissie stroomlijnt computerzaken en een competitiecommissie regelt deelname aan de NGF-competitie. Uit waardering voor het werk van dit legertje vrijwilligers organiseert het bestuur jaarlijks een commissiedag. De commissieleden worden met partner uitgenodigd voor een leuke golfdag met een wedstrijd, borreluurtje en diner in het Hanenhuus. Op zondag 22 oktober vond de commissiedag 2006 plaats. Rond uur druppelden de 38 deelnemers en sters het clubhuis binnen. De stemming was eerst bedrukt door het bericht dat Solveig Rip en onze clubduizendpoot Wil Homan om medische redenen ontbraken. Wil was later op de dag wel weer aanwezig; de toestand van Solveig was gelukkig behoorlijk verbeterd. Tijdens de briefing van dagchef Ed Eelman bleek dat de redactiecommissie (winnaars commissiedag 2005) een geweldig parcours hadden uitgezet. Hole 5 (par 4) bestond uit een traject van de tee van hole 5 naar de green van hole 6. Voor hole 6 (par 3) moest afgeslagen worden van een geïmproviseerde tee nabij de foregreen van hole 6 naar de green van hole 6. Hole 6a bestond uit een route van een tee aan de NW-zijde van de duinen op hole 5 naar de green van hole 4. Door kruisende ballen onderstreepte Ed het belang van de veiligheid. De meest spectaculaire hole 8 was een par 6 vanaf de tee van hole 8 naar de green van hole 9. Door een afslag van minstens 180 meter over de duinen tussen de fairways van hole 8 en 9 lagen daar volgens de bedenkers kansen voor eagles en

8 birdies voor de longhitters. De kaartjes verduidelijken de crosscountry-holes. Onder een dreigend, gesloten wolkendek en straffe zuidwestelijke wind gingen 10 flights om uur met een all-tee start de wei in. Na een uur spelen moesten de regenpakken en parapluis uit de tas. De 2 e helft van de wedstrijd was ronduit nat. Het clubhuis raakte rond half zes daarom weer vol met half en heel verzopen commissieleden. Een half uur later was iedereen weer droog en fris en werd iedere commissie aan het werk gezet met een originele opdracht. Op een A4-tje waren 18 foto s met een gedeelte van een gezicht van min of meer bekende leden en stafleden van de golfbaan afgedrukt. Aan de hand van een lijst met 30 namen moest genoteerd worden wie afgebeeld was. Elke goed geraden naam leverde een punt op. Tijdens een bijzonder goed verzorgd en gezellig diner deed Ed de prijsuitreiking. Op de eerste plaats eindigde de redactiecommissie; de wedstrijdcommissie en regel- en handicapcommissie eindigden gelijk op de 2 e plaats. Om niet nog een jaar zo n dag te moeten organiseren en door de hoogste dagscore van 20 stablefortpunten van Jan Bloem (samen met Wim Westdorp) verklaarde Ed de wedstrijdcommissie tot winnaar. Op hole 8 maakten Reijnier de Graaff en Ed (voorkennis!?) inderdaad een eagle en Paul Kuip en bovengetekende een birdie. De heren werden beloond met een leuk prijsje. In een dankwoord heb ik de redactiecommissie, het bestuur en vooral de staf van het Hanenhuus in het zonnetje gezet voor de perfecte organisatie en uitvoering van een zeer geslaagde commissiedag 2006.

9 Joost weet het afl.3 door Jan Heemskerk Joost, het is windkracht zeven en pal tegen. Wat nu? De driver? Okay. Eerst even dit. Men heeft ten onrechte nog het idee dat je de bal dan in een lage, vlakke baan moet laten vertrekken vanuit balpositie midden tussen de benen en laag op de tee. Zo heb ik het wel geleerd, ja. Nou, door technische vooruitgang kan je met de huidige drivers een hogere vertrekhoek hebben en toch een vlakke baan creëren. Alleen, die is op grotere hoogte, zodat je meer carry krijgt en dus verder slaat. Als ik met mijn driver tegen wind sla gaat mijn bal heel hoog en niet ver. Dat komt doordat jij de neiging hebt van buiten naar binnen door de bal te gaan. Je hebt een steile, neergaande beweging, je bal gaat naar links met een heleboel backspin. Na zijn hoogtepunt valt hij dood neer. Als je de goede techniek hebt sla je met de moderne drivers hoog en toch ver. Hoe? Je moet eigenlijk met topspin slaan om de bal goed door te laten gaan en de zij-invloed van de wind te verminderen. Dat kan alleen met een draw. Een draw heeft hook-spin en topspin, die aan het eind van de vlucht meer rol op de bal geeft. Bovendien is de draw ongevoeliger voor wind dan de fade. De fade schept slice-spin en backspin. De bal gaat hoger en de vlucht in minder controleerbaar. Dus streven naar de draw? Ja, de betekent de zwaaibaan ten opzichte van de doellijn van binnen naar buiten laten komen. Het slagvlak van de club blijft haaks op de doellijn. De bal wordt in opwaartse richting geslagen vanaf de linkerhiel en een hoge tee. Hole 4, windkracht zes van links. Rechts het water, links het duin Durf te slaan en let op de wind. Ik zie vaak dat mensen geen rekening met de wind houden in het oplijnen, maar tijdens de swing proberen een balvlucht te creëren die tegen de wind ingaat. Fout. Als het doel op twaalf uur is lijn je nu op elf uur op en je slaat je natuurlijke slag, de slag waar je vertrouwen in hebt. Is dat een draw, dan mis je misschien wat lengte. Is je slag een fade, dan versterkt de wind dat effect. Je slaat dus gecontroleerd en behoudt lengte. Je kunt ook proberen je slag aan te passen aan de wind. Een goede speler moet dat eigenlijk kunnen. Ik zou bij deze wind links oplijnen, een fade slaan en de wind de bal laten terugbrengen. Je moet de wind gebruiken en er niet tegen vechten.

10 Ik speel voor mijn plezier door Tom Dijkstra Zoals wellicht bekend gaan Jos van der Werff en bovengetekende de regelcursus bij de NGF volgen. Veel studeren, maar leuk om te doen. Wellicht ook leuk (nuttig?) om iets van het geleerde met jullie te delen. Onderstaand de integrale tekst van hoofdstuk 7 uit onze cursusmap. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat iemand tijdens het spelen werd geattendeerd op een overtreding van de Golfregels. Hoe vaak werd zo n geval niet afgedaan met de opmerking: Joh, houd alsjeblieft op met dat gezeur, ik speel voor mijn plezier!. Persoonlijk kunnen we ons niet voorstellen waarom het plezier in het spel zou worden bedorven door de meest elementaire Regels en Etiquette gewoon na te leven. Spelers die dat wel vinden, geven daarmee duidelijk te kennen dat zij het woord sportiviteit niet zo hoog in het vaandel hebben staan. Zij willen immers hun score niet laten verpesten door extra slagen en strafslagen. In feite zijn zij niet alleen oneerlijk tegenover alle andere spelers in de wedstrijd, maar vooral tegenover zichzelf. Zij vergeten daarbij maar al te makkelijk dat zij door hun onsportieve gedrag het plezier van de vele andere deelnemers, die gelukkig wel volgens de regels proberen te spelen, behoorlijk kunnen verpesten. Zeker als zij ook nog met de prijzen naar huis gaan. Laten wij als leden van de Regelcommissies vooral niet de illusie koesteren dat wij al onze leden kunnen omtoveren tot regelexperts. Dat is ook beslist niet de bedoeling, maar laten wij voortdurend blijven hameren op het belang van het naleven van de elementaire regels, en dat vooral in de geest van fatsoen, eerlijkheid en sportiviteit. De slagzin voor het jaar 2007 zou eigenlijk moeten zijn: RESPECTEER DE ETIQUETTE, SPEEL VOLGENS DE REGELS EN SPEEL SPORTIEF, WIJ SPELEN IMMERS ALLEMAAL VOOR ONS PLEZIER! Vervolgens wordt uitleg gegeven bij de top- 10 van meest gemaakte overtredin gen tegen de regels. Wellicht aardig om hier een volgende keer een bloemlezing uit te geven.

11 Hoe verlaag ik mijn handicap door Aja Coutinho Dit kan op meerdere manieren. 1: Meedoen met wedstrijden. Je kaarten draaien dan automatisch mee in het rekencircuit. De computer rekent de nieuwe handicap voor je uit, maar --- als je erg nieuwsgierig bent --- je kunt het ook opzoeken op de lijsten die bij het touch-screen hangen. 2: Als de wedstrijdcommissie of de R&Hcie van mening zijn dat je spel veel beter is dan je handicap weergeeft, dan kan er een voorstel gedaan worden aan de R&Hcie. Als deze het ermee eens is wordt e.e.a. doorgezonden aan het bestuur dat hierover een beslissing neemt. En de gegevens kan doorsturen aan de NGF. Bij twijfel kan de R&Hcie de speler om toelichting vragen, of zijn mening vragen als het voorstel is gedaan door derden. Als de R&Hcie vindt dat de handicap van een speler met minimaal 2 punten veranderd zou moeten worden, dan wordt de wedcie hiervan op de hoogte gesteld. 3: Bij lichamelijke ongemakken zoals ziektes of kwetsuren aan ledematen, kun je zelf bij de R&Hcie aanvragen of je handicap tijdelijk bevroren kan worden. 4: Zelf qualifying kaarten lopen. Je kunt bij de receptie een stickertje vragen. Deze moeten altijd ingeleverd/ingevoerd worden. Ook hier geldt weer dat je als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen e.e.a. kunt opzoeken op de lijsten bij het touch-screen.... vroeger had je gewoon geen handicap...

12 Jaarverslag Wedstrijdcommissie 2006 door Wil Homan De wedstrijdcommissie begon in 2006 met 11 leden. De voorzitter ad interim was Wil Homan, secretaris Rik van Hattem en penningmeester Peter Boorsma, leden Elly Boorsma, Manty Wijsman Hans de Beer, Lia Kuip, Piet Schuijl, Hans van Maldegem, Henk van Wijk en Ed Eelman. We namen afscheid van Rein Zandee en Aja Coutinho. Later in het jaar hebben we ook afscheid genomen van Peter Boorsma. Aan het eind van dit jaar zullen we ook nog afscheid nemen van Manty Wijsman en Elly Boorsma. In de loop van het jaar zijn de volgende leden aangetreden: Petra Keijser, Irene Schuijl, Tom Dijkstra, Jan van Andel en Jan Bloem. We zullen dan ook in 2007 starten met 12 leden. Er werd 7 maal vergaderd in het Hanenhus. In totaal werden er 32 wedstrijden georganiseerd door de wedstrijdcommissie en er deden 635 deelnemers mee. Alle wedstrijden werden verspeeld dit jaar zo ook de Ouder-Kind. Er werd 8 maal een DSQ uitgedeeld waarvan 4 maal vanwege foutief spel. Het begin van het jaar was erg hectisch. De competitie werd gespeeld en er was de opening van het seizoen met de Coutinho trofee. In eerste instantie was er wat onvrede bij de spelers die meededen met de NGF-competitie wedstrijden. Zij konden door deze wedstrijden niet mee doen aan de Openingswedstijd van het seizoen. Het toeval wilde geholpen door de TESO dat deze spelers op het laatst toch nog mee konden doen. De wedstrijdcommissie moest fors improviseren om dit alles in goede banen te leiden. Bijzonder was natuurlijk ook dat er 2 teams Heren en Dames meededen aan de NGF-competitie. De resultaten zijn natuurlijk bij alle leden bekend, het Heren team greep te hoog in zijn categorie en de Dames wisten het er prima af te brengen. Dit jaar werden er ook twee Finale Maandwedstrijden gespeeld. De wedstrijdcommissie vond het leuker om vlak na de oktober maandbeker de finale te spelen zodat iedereen er nog bij betrokken was en niet pas het volgende voorjaar. Ieder jaar vinden we nog kleine foutjes in het wedstrijdprogramma zo stond dit jaar de Delcourtbeker in augustus op het programma echter het bleek achteraf dat deze vóór 1 juni gespeeld moest worden aangezien er ook een landelijke wedstrijd aan vast zit en de uitslag voor 1 juni ingediend moest worden. De andere opzet van de Matchplay- Clubkampioenschappen (het vroeg inschrijven en hierdoor voorrondes spelen) bleek niet te werken

13 aangezien er te weinig belangstelling was. Bijzonder was ook de illegale wedstrijd van de Old Grand Ma. Wat betreft de regels heeft de commissie zich weer druk gemaakt over de snelheid van het spel en is er redelijk in geslaagd om door opvoeding en niet door straf maatregelen de snelheid erin te houden. Tevens heeft de commissie de regels vóór de wedstrijd aangescherpt namelijk op donderdag om uur sluit de inschrijving voor de wedstrijd (de computer doet dit automatisch) en speler hoort zich een half uur voor de afslagtijd te melden bij de wedstrijdtafel en vervolgens 5 minuten voor de afslagtijd op de 1ste tee. Op iedere regel is natuurlijk wel weer een uitzondering namelijk diegene die van de overkant komen op de ochtend van de wedstrijd mogen zich later dan het half uur melden! Een ander onderwerp wat uitvoerig binnen de commissie is besproken is het kleding-voorschrift voor de dames tijdens de Damesmiddag. Het werkelijke kledingvoorschrift wordt door de Damescommissie geholpen door Hans de Beer nog samengesteld en zal volgende zomer gelden! Volgend jaar zal weer een volle agenda aan wedstrijden opleveren. Er is een kleine commissie bestaande uit Wil Homan, Jan van Andel en Jan Bloem die het wedstrijdprogramma zullen samenstellen en ook verder zullen uitwerken met de Krim. Verder zal er weer competitie gespeeld worden en wel door 3 teams. Er komt dit jaar naast een Heren- en Dames team ook een Heren Senioren team bij. Het bestuur zal in 2007 langzaam veranderen namelijk een nieuwe voorzitter ter vervanging van Wil Homan. De financiën worden reeds beheerd door Jan Bloem. De Senioren-ochtend wordt in de commissie vertegenwoordigd door Irene Schuijl, de Dames-middag door Elly Boorsma en de Herenmiddag door Hans de Beer en Piet Schuijl. Nog enkele wetenswaardigheden: De cijfers gaan zowel over alle Q- kaartwedstrijden als ook alle Q- kaarten (o.a. Dames- en Heren middagen en zelf gelopen Q- kaarten). Dit is nog niet te splitsen maar daar wordt nog wel aan gewerkt. Het is ook zo dat de aantallen natuurlijk sterk beinvloed worden door het aantal gelopen ronden. Er zijn spelers die maar 1 wedstrijd of Q-kaart hebben, maar er zijn er ook bij die tientallen wedstrijden en Q-kaarten gelopen hebben.

14 Par-Klassement: 1. Jacqueline Dijkstra 165 stuks 2. Cees Boks Hans de Beer Janneke Kampstra 103 Opvallend is 2 Dames en 2 Heren kunnen leveren aan het spelplezier van alle leden. Birdie-Klassement 1. Jacqueline Dijkstra Cees Boks Jos Kager 12 Het totaal aantal Par s in 2006 was 3207 en het aantal birdies was 230 Overzicht over de diverse holes: hole Aantal par s Aantal birdies Stroke index er moeten meer moeilijke holes komen We hopen als wedstrijdcommissie ook in 2007 weer een bijdrage te

15 Van de Bestuurstafel door Wil Homan - secretaris Hierbij informeren wij u over de jaarprocedure ten behoeve van het verkrijgen van de NGF-kaartjes voor De jaarprocedure betreffende de handicaps zal zijn op dinsdag 12 december a.s. De handicap die u dan heeft zal op uw NGF kaartje van 2007 komen te staan. Uiteraard kunt u daarna Qualifying kaarten lopen, deze gelden alleen voor uw nieuwe handicap. Er worden nu géén kaartjes meer aangemaakt. De kaartjes van 2006 zijn geldig t/m 31 januari Onze nieuwe leden: Jan de Boer Haarlem Roelof Lettinga Zeist Rietje Lettinga Zeist Leen Bos Den Burg Inmiddels staat de teller op 441 leden. Voor 2007 hebben de volgende leden hun lidmaatschap opgezegd: Pieter de Boer, Jolande Brinks, Ap Bruin, Joop Groen, Marta Heiman- Gutberlet, Paul Kleingeld, Joachim Reichelt, Hannelore Reichelt, Maurice Riemens, Joep Wijnand, Janny van der Wind, Eddy Witte en Jaap Boon. Met ingang van het volgend jaar zullen de facturen van de golfclub en golfbaan niet meer apart worden verstuurd. Er zal nu door de golfbaan één factuur worden gestuurd, met zowel de contributie als het speelrecht. Van de redactie: Per 1 januari 2007 gaan een aantal elementen veranderen. Zo gaat het GVB en NGF regelexamen gecombineerd worden. Wedstrijduitslagen mogen verhoogd of verlaagd worden afhankelijk van baan- of weersomstandigheden. Qualifying kaarten kunnen straks voor 9 holes ingeleverd worden. Details en informatie hieromtrent zullen in het volgende clubblad gepubliceerd worden. Op de wedsite staat inmiddels onder NIEUWS -> Clubblad nieuws meer informatie

16

17 Wedstrijdkalender December Datum wedstrijd hcp starttijd Bijzonderheden Zo 3 Maandbeker holes grote baan stableford. 9 holes kleine baan tegen par. Vr 8 Jaarafsluiting holes grote baan Herenmiddag stableford. 9 holes kleine baan tegen par. Alleen voor clubleden. All tee start. Za 9 Begin winter holes matchplay Matchplay met handicap verrekening. Januari 2007 Datum wedstrijd hcp starttijd Bijzonderheden Zo 7 Nieuwjaarswedstrijd All tee start. Crosscountry. Februari 2007 Datum wedstrijd hcp starttijd Bijzonderheden Zo 4 Maandwedstrijd holes stableford. 9 holes kleine baan tegen par. Maarten, vraag aan de wedstrijdcommissie om meer wedstrijden nu wil onze zoon spelen.

18 Wedstrijduitslagen Verrassingswedstrijd - Texels Scramble 24 september Hans van Maldegem & Rik van Hattem 59 netto Maricus van der Wetering & Derk Hulsebos 60 Tonny van de Koppen & Jos van der Werf 60 Longest drive: Derk Hulsebos Lia Kuip Neary: Hans de Jong Janneke Kampstra Maandbeker 1 oktober cat. 1 Derk Hulsebos 71 netto Janneke Kampstra 73 Wil Homan 74 cat. 2 Thomas Wassenaar Kevin van Zuilekom 35 stf. 32 Hans Bakker 31 cat. 3 Gerda Bloem 35 stf. Maricus van der Wetering 33 Piet Bolier 32 Schuijlhut trofee 8 october 1. Menno Schuijl & Arnold Wesselman 2. Maeike van der Schaaf & Thea Houtenbos 3. Janneke Kampstra & Ans Keizer long est drives: Jos van der Werf, Reynier de Graaff, Ed Eelman, Marijke de Beer & Cocky Kohnhorst neary: Piet Zijm, Jos van der Werf, Josje Eelman & Ans Keizer Finale maandbeker 15 october cat. 1 Janneke Kampstra 23 punten Tom Dijkstra 20 Hans de Beer 19 cat. 2 Thomas Wassena ar 22 punten Hans van Maldegem 20 Maeike van der Schaa f 18

19 Wedstrijduitslagen Commissiedag 22 october 1 Wedstrijdcommissie 2 Regel & Handicap commissie Noot: De redactie heeft zijn eerste plaats afgestaan. Maandbeker 5 november cat. 1 Abe Keijser 34 stf. Ed Eelman 31 Jan Heemskerk 30 Cat. 2 Thomas Wassenaar 36 stf. Maeike van der Schaaf 31 Jan van Andel 30 Cat. 3 Frits Bakker 30 stf. Piet Bolier 28 Johan Bresser 26 nieuwe leden Tillie van der Poel 31 stf. Wieke Leenstra 30 Martin Siebeles 20 adverteerders RABO 48 stf. TESO 44 L&R 39 Longest drive: Aad Engel Neary: Thomas Wassenaar Petra Keijser Snertwedstrijd 12 november 1. Piet Schuijl & Corjan Luyt 2. Tom Dijkstra & Margreet de Graaff 3. Abe Keijzer & gast

Golflcub De Texelse: Onze kampioenen

Golflcub De Texelse: Onze kampioenen Golflcub De Texelse: Onze kampioenen Hole in One Datum Hole Naam 07-06-2015 6 Jan Bloem 26-09-2013 6 Gerda Bloem-Kooijman 17-07-2011 8 Jan Winnubst 29-06-2010 8 Petra Keijser 23-04-2009 6 Solveig Rip 04-11-2007

Nadere informatie

11 de jaargang, november 2007

11 de jaargang, november 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

10 de jaargang, mei 2006

10 de jaargang, mei 2006 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub - 2019 Algemeen Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle golfwedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de wedstrijdcommissie van

Nadere informatie

12 de jaargang, november 2008

12 de jaargang, november 2008 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie.

Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie. Geachte leden van De Texelse Golfclub, Hierbij volgen de jaarverslagen 2018 van de commissies. Redactie commissie. Iedereen heeft inmiddels kunnen zien dat we in 2018 in nauwe samenwerking met De Krim

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

LVNL Golfclub Hard en Hoog

LVNL Golfclub Hard en Hoog Huishoudelijk Reglement, versie 2011. Versiedatum: 22 oktober 2010 Binnen de Golfclub Hard en Hoog wordt volgens de volgende regels gespeeld: Algemeen: Art. 1 Art. 2 Er wordt gespeeld volgens de "rules

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

12-11-2012. Verslagen seizoen 2012 en plannen voor 2013 van de commissievoorzitters

12-11-2012. Verslagen seizoen 2012 en plannen voor 2013 van de commissievoorzitters 12-11-2012 Verslagen seizoen 2012 en plannen voor 2013 van de commissievoorzitters Baancommissie: Piet Bolier De baancommissie zit in een tussenfase. Dat heeft te maken met de aanleg van de tweede 9 en

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 21 juni 2018 in t Hanenhuus.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 21 juni 2018 in t Hanenhuus. CONCEPT Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 21 juni 2018 in t Hanenhuus. 1. Opening. Jan van Andel opent de vergadering en heet de leden welkom. Hoge opkomst (de presentielijst is door 36 leden

Nadere informatie

11 de jaargang, maart 2007

11 de jaargang, maart 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 In deze uitgave Ø Finale Giel Aarts Trofee 2016 Ø Sinterkerst wedstrijd Ø Damesdag december Ø Algemene Ledenvergadering 2016 Ø Nieuwe commissieleden Ø Facebook Ø Nieuw baanrecord

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW 27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW Lieve dames, Het woord dat deze hele dag kenmerkt is BLAUW. Vandaag was burggolf Purmerend omgetoverd tot smurfenland. Ja want smurfen zijn ook blauw en aan het einde van

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 2017 Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 2. Wedstrijdseizoen 2 3.Inschrijving.. 2 4.Inschrijfgeld 2 5.Afzeggingen 2 6. Niet verschijnen. 2 7. Oefenen.3 8. Starten 3 9.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2019. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub.

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. Over de hele week hebben we activiteiten georganiseerd en er is voor

Nadere informatie

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente NATIONALE GOLFDAG voor Brandweer Nederland in Twente Het kampioenschap (7 e keer) wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2014 op de golfbanen van Het Rijk van Sybrook Voor informatie en aanmelden: p.peperkamp@brandweertwente.nl

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019

AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 AAN DE SLAG MET HET FAMILIETOERNOOI 2019 Utrecht, maart 2019 CHECKLIST Commitment van alle betrokkenen om aan het Familietoernooi deel te nemen Het Familietoernooi 2019 op de wedstrijdkalender plaatsen

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

11 de jaargang, september 2007

11 de jaargang, september 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011 ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY Tornooireglement Uitgave januari 2011 1. Algemene principes De Antwerp Senior Golf Trophy, ASGT, is een jaarlijks tornooi tussen de senioren van Cleydael Golf & Country Club,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden

Januari Dag Datum Wat Bijzonderheden Januari Woensdag 2-jan Damesdag Par 3 Zaterdag 5-jan WWC Maandag 7-jan Senioren MIX 4 TEXAS SCRAMBLE Shotgun (10.00 uur) Dinsdag 8-jan Herendag Shotgun (9.30 uur) Woensdag 9-jan Damesdag Shotgun (10.00

Nadere informatie

11 de jaargang, mei 2007

11 de jaargang, mei 2007 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Uw volgende clubblad verschijnt eind maart Inleverdatum kopij 10 maart Nummer

Uw volgende clubblad verschijnt eind maart Inleverdatum kopij 10 maart Nummer Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

KALENDER 2018 VERKLARING VAN TEKENS. Bestuur. Competitiecommissie. Damesdagcommissie. Herendagcommissie. Jeugdcommissie.

KALENDER 2018 VERKLARING VAN TEKENS. Bestuur. Competitiecommissie. Damesdagcommissie. Herendagcommissie. Jeugdcommissie. KALENER 2018 VERKLARING VAN TEKENS B H Jc R S W Ry Bestuur ompetitiecommissie amesdagcommissie Herendagcommissie Jeugdcommissie Rabbitcommissie Seniorencommissie Wedstrijdcommissie Wedstrijd met Ryder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

10 de jaargang, september 2006

10 de jaargang, september 2006 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

12 de jaargang, september 2008

12 de jaargang, september 2008 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Juli 2016 1. Algemeen 1.1. De Wedstrijdcommissie (WeCo) is verantwoordelijk voor het samenstellen van het wedstrijdprogramma, alsmede voor het

Nadere informatie

13 de jaargang, juli 2009 Nummer

13 de jaargang, juli 2009 Nummer Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Parcours Hondsrug en Boerveen Hondsrug en Boerveen. Clubleden Gasten. Geslacht Heren en dames Heren en dames

Parcours Hondsrug en Boerveen Hondsrug en Boerveen. Clubleden Gasten. Geslacht Heren en dames Heren en dames Maandbeker 1. Algemeen Maandelijks van mei tot en met oktober wordt afwisselend op zaterdag en zondag de maandbeker gespeeld. Elke maandbeker kent twee afzonderlijke qualifying wedstrijden. De laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Nieuwsbrief December 2017 Inhoud - Vernieuwde website - NGF Golf app - Kalender 2018 - NGF competitie Weilenseind - Nieuwe categorieën bij de wedstrijden - Pasjes van de NGF - Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 Nieuwsbrief April 2019 In deze uitgave GiDoRij competitie Mixdag voor het goede doel Verslag Krokuswedstrijd Verslag Vrijwilligersdag Golfetiquette: kleding Nieuwspagina op onze website Ouweland cup Gratis

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement

Algemeen Wedstrijdreglement Algemeen Gegevens over de baanbezetting vindt u in de (wedstrijd)kalender. Deze kalender bevat een overzicht van alle wedstrijden van alle commissies. Tevens zijn de kalenders van de dames-, heren- en

Nadere informatie

Young Executive Network Program

Young Executive Network Program Young Executive Network Program Young Executive Network Program Je bent jong, ambitieus en je wilt jezelf graag ontwikkelen in je persoonlijke en maatschappelijke carrière. Het is daarbij belangrijk dat

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 ALGEMEEN Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en volgens de (tijdelijke) Plaatselijke Regels

Nadere informatie

Handboek Rabbitcommissie

Handboek Rabbitcommissie Handboek Rabbitcommissie Inleiding...2 Doelstelling rabbitcommissie...2 Taakverdeling commissieleden...2 Procedure rabbitwedstrijden...2 Maandagwedstrijden...3 Donderdagavondwedstrijd...3 Handicap 54...3

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Heren Senioren

Wedstrijdreglement Heren Senioren Golfclub Veldzijde Wedstrijdreglement Heren Senioren Wedstrijdreglement Heren Senioren versie 3.6. November 2017 Introductie De Heren Seniorencommissie van Golfclub Veldzijde (GCV) organiseert evenementen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012

Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012 Algemene Leden Vergadering Golfvereniging het Woold 13 februari 2012 Agenda Opening Terugblik 2011 en vooruitblik 2012 Jaarverslag 2011 Financieel verslag 2011 en Begroting 2012 Bevindingen jaarstukken

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT Inhoud Algemeen wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdseizoen Inschrijving Inschrijfgeld...

WEDSTRIJDREGLEMENT Inhoud Algemeen wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdseizoen Inschrijving Inschrijfgeld... WEDSTRIJDREGLEMENT 2018 Inhoud Algemeen wedstrijdreglement...2 1. Algemeen...2 2. Wedstrijdseizoen...2 3. Inschrijving...2 4. Inschrijfgeld...2 5. Afzeggingen...2 6. Niet verschijnen...2 7. Oefenen...2

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-07-2018. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Graag sta ik even stil bij de hoogtepunten van het afgelopen golfjaar.

Graag sta ik even stil bij de hoogtepunten van het afgelopen golfjaar. Van de voorzitter Inhoud Terugblikken Graag sta ik even stil bij de hoogtepunten van het afgelopen golfjaar. Erevoorzitter In de ledenvergadering van november is oud voorzitter Paul Kuip voor zijn inzet

Nadere informatie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie 1. Algemeen Wedstrijden van Golfclub de Compagnie worden gespeeld volgens de "Rules of Golf, vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St Andrews, de Local

Nadere informatie

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd.

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub WELEVELD Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen 1. Wedstrijdcommissie 1.1 De wedstrijdcommissie van golfclub Weleveld

Nadere informatie

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen.

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen. 16 april Het was een lekkere frisse golfdag. Zo n dag van een extra jasje aan of uit. In het zonnetje en een beetje luwte was het aangenaam vertoeven, maar op de ruimte moest je niet zijn. Qua temperatuur

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2018. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch 10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch Zaterdag 28 juni vierden we het heugelijke feit dat onze Vrumona Heineken Golfvereniging 10 jaar bestaat. Om ons Lustrum een bijzonder tintje te geven had het bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 47 juni 2015 Nieuwsbrief De Heensche De Pinkterwedstrijd. Op 23 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden tijdens het Pinksterweekend. Wat s morgens begon als een regenachtige dag eindigde

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Clubkampioenschappen Strokeplay

Clubkampioenschappen Strokeplay Clubkampioenschappen Strokeplay 1. Algemeen De clubkampioenschappen wordt gespeeld in één weekend op zaterdag en zondag. Het clubkampioenschap kent twee afzonderlijke kampioenschappen. 2. Definities 3x

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. JUNI 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF JUNI 2016 Club Agenda do 02 Seniorencie 3-bal Stableford 2* vr 03 9e Stichting Interservice Limburg toernooi, gunshot 12.30 u zo 05 Pro-Cup, Pro's G&CC Hoenshuis 4-BBB Matchplay tegen par van

Nadere informatie

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant.

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Aan: de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Dronten, 13 januari 2010. Betreft: Reglement Jeugd Polderbokaal 2010 Beste collegae,

Nadere informatie

KALENDER2017 MASTERPLAN. Gevolgen voor 2017: DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD

KALENDER2017 MASTERPLAN. Gevolgen voor 2017: DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD G O L F W O U W S E P L A N TA G E J A A R K A L E N D E R 2017 KALENDER2017 DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD MASTERPLAN Gevolgen voor 2017: Non Qualifying

Nadere informatie

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches Jeugdjaarprogramma 2009 8 februari 2009 Onderwerpen Welkom en voorstellen jeugdcommissie Lesprogramma 2009 Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie Zomeractiviteiten Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011:

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2011: 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

Haarlemmermeersche Golfclub

Haarlemmermeersche Golfclub Haarlemmermeersche Golfclub Herinnering ALV 26 juni Graag herinneren wij u aan de Algemene Leden Vergadering van aanstaande dinsdag 26 juni. U bent van harte welkom en alle relevante stukken vindt u hier

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle 1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden, die door of namens een daartoe door het bestuur van de Vereniging bevoegde commissie of persoon

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maart 2016

NIEUWSBRIEF maart 2016 ! NIEUWSBRIEF maart 2016 Inhoud Matchplay-club kampioenschap Golfclub Weilenseind Seizoensopening Algemene Ledenvergadering 16 maart De appelflappen club Vervolg etiquette Open dagen op 23 en 24 april

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

12 de jaargang, maart 2008

12 de jaargang, maart 2008 Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 62 juni 2017 Nieuwsbrief De Heensche DE ZEEUWSE PAR 3 COMPETITIE DIT JAAR IN EEN ANDER JASJE Er is nog al wat aan vooraf gegaan voordat we op zaterdag 29 april de wedstrijd van de Zeeuwse Par 3 Competitie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB)

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Inleiding De Wedstrijdcommissie (WeCo) stelt het programma en de voorwaarden voor deelname vast. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Spektakel op Spaarnwoude Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Onder een grote publieke belangstelling werd zondagmiddag de traditionele shootout gespeeld. Dit jaar voor het eerst volgens een nieuw

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Algemene regels/informatie

Algemene regels/informatie Algemene regels/informatie Het bestuur en de wedstrijdcommissie behouden zich te allen tijde het recht voor om wijzigingen in het gepubliceerde programma en/of evenementen aan te brengen of hiervan af

Nadere informatie

Uw volgende clubblad verschijnt eind mei Inleverdatum kopij 10 mei Nummer

Uw volgende clubblad verschijnt eind mei Inleverdatum kopij 10 mei Nummer Clubblad van de Texelse Golfclub Verschijnt zes maal per jaar en wordt toegestuurd aan de clubleden, adverteerders en sponsors. Adres golfclub secretariaat De Texelse Golfclub Roggeslootweg 3, 1795 JX

Nadere informatie