Sint-Ludgardis Antwerpen. Onthaalbrochure Secundair

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sint-Ludgardis Antwerpen. Onthaalbrochure Secundair"

Transcriptie

1 Sint-Ludgardis Antwerpen Onthaalbrochure Secundair

2

3 Welkom in SLS Wij bouwen aan een school waar men elkaar wil verstaan en luisteren, waar men voor elkaar een hand wil uitsteken. Een school met aandacht voor iedereen. Een school waar de zorg voor elkaar zichtbaar wordt in denken en doen. Kortom, een school met een hart. Bewaar dit boekje en hou het bij de hand. Het kan je op weg helpen bij de vele vragen tijdens je ontdekking van onze school.

4 Lunch Bijna alle leerlingen, uitgezonderd de zesdejaars, blijven op school eten. Enkel wie thuis kan eten, kan een middagpasje aanvragen op het leerlingensecretariaat. Je brengt zelf je boterhammen mee in een brooddoos of je kan tijdens de voormiddagspeeltijd een broodje bestellen in de cafetaria. Tijdens de lunch kan je met een refterkaart van 10 euro drankjes, soepjes, yoghurt en tussendoortjes kopen. Om de cafetaria mee proper te houden, doen we beroep op je medewerking. Er kan je altijd gevraagd worden om mee te helpen. Middagactiviteiten Om je even uit te leven op de speelplaats, kan je een bal ontlenen op het leerlingensecretariaat. Het computerlokaal staat, behalve op woensdag, elke middag van tot uur en van tot uur tot je beschikking. Je kan er ook inhaaltoetsen afleggen en rustig alleen ander schoolwerk doen. Omdat er ook toetsen afgelegd worden, mag er niet gepraat worden. In de sporthal kan je terecht voor sportactiviteiten tijdens de middag. 1 maal per week kan je: - spelletjes spelen in de Yoorszaal - tot rust komen of lezen - uitleg wiskunde krijgen. Het programma ontvang je in de loop van het schooljaar. Avondstudie Van tot uur kan je op school blijven studeren tegen betaling. In de eerste graad word je in kleinere groepen begeleid door een leraar. Vanaf het derde jaar studeer je, onder toezicht, in lokaal B01. Je kan er ook computers gebruiken.

5 Hoe ziet je dag eruit? 7.45 uur De schoolpoort gaat open uur De bel gaat. Alle leerlingen gaan zelfstandig naar hun lokaal. De leerlingen van het eerste jaar gaan van 1 september tot aan de herfstvakantie eerst nog in de rij staan op de grote speelplaats, zodat ze samen met hun leerkracht naar het lokaal kunnen gaan uur De lessen starten uur Pauze voor alle leerlingen uur Middagpauze voor de leerlingen van S1, S2 en S uur Middagpauze voor de leerlingen van S3, S4 en S uur Einde van de lessen voor de meeste leerlingen. Sommige leerlingen hebben meer uren les. Je kan dus ook les hebben tot uur uur Avondstudie voor wie wil uur De schoolpoorten sluiten.

6

7 wie is wie? 1 Receptie 3 Directiebureau Marleen Strijmans onthaal Mieke Visser onthaal Hier meld je je aan wanneer je later op school bent of vroeger weg zou gaan. Leerlingen die thuis geen printer hebben, kunnen hier ook tegen betaling iets afdrukken of kopiëren. Dit kan enkel voor en na de schooluren. Katelijne Pickery algemeen directeur Liesbeth Piot pedagogisch directeur Elien De Paep directeur PR&Logistiek Griet Verstuyft directiesecretaresse Mieke Vandenhoeck directiesecretaresse Speciale toestemmingen, allerlei vragen 2 Lokaal aan de receptie 4 Jongeren voor jongeren Katy Reynders studiemeester Charlotte De Decker studiemeester Geraak je verwikkeld in een conflict? Op verzoek van de betrokken leraar kan je bij hen je verhaal even opschrijven en tot rust komen. Anouck Callaert JoJo er Jasper Meuris JoJo er Bij onze JoJo ers kan je steeds terecht met je vragen of problemen. Zij luisteren naar je verhaal en verwijzen je naar de geschikte persoon.

8 5 Leerlingensecretariaat 8 Coördinatoren 1e graad Ingrid Dohrn studiemeester Evelien Hauquier studiemeester Edith Storms studiemeester Annemie Van Tilborgh studiemeester Tiny Van Look studiemeester Info en allerlei vragen, afwezigheidsattesten afgeven, EHBO, post voor leraren, ballen ontlenen Zij helpen je graag tijdens de pauzes, enkel in uitzonderlijke gevallen tijdens de lesuren. Sonja Liberloo pedagogisch coördinator Jamie Souverijns zorgcoördinator 1e graad Mevrouw Liberloo registreert de telaatkomers aan de receptie en indien je gedrag niet is zoals wij van je verwachten, dan wordt zij op de hoogte gebracht.. Heb je ruzie in de klas? Zit het thuis niet altijd mee? Last van faalangst?... Mevrouw Souverijns biedt een luisterend oor, zorgt voor troostende woorden en denkt mee na over mogelijke oplossingen. 6 Boekhouding Basrie Hodzha boekhouding Azra Zajmovic boekhouding Griet Verstuyft boekhouding Evelien Hauquier schoolrekeningen 7 Een locker huren, vragen over schoolrekeningen, invulbrieven ziekenfonds Logistiek Magdiel Morillo logistiek coördinator 9 Coördinatoren 2e en 3e graad Kristel Muys 2e graad Ann Cuyt 3e graad Heb je een vraag? Zit je ergens mee? Ben je lang afwezig?... De coördinatoren staan voor je klaar. Mevrouw Muys volgt de leerlingen van de tweede graad op, en mevrouw Cuyt die van de derde graad.

9 10 Leraarskamer 13 Muzieklokaal Tijdens de pauze kan je hier je leerkrachten vinden. Denk eraan dat zij ook een pauze kunnen gebruiken. 14 Turnzalen Onze nieuwe turnzalen vind je hier. 11 GOK- en zorgcoördinatoren 15 Speelplaatsen Anke Dingemans GOK-coördinator Elke Vlietinck GOK-coördinator Vragen over meerbegaafdheid, dyslexie, autismespectrumstoornis? Mevrouw Dingemans helpt je graag verder. Mevrouw Vlietinck kan je op studievlak alles vertellen over extra begeleiding en leren leren. 16 Hier kan je tijdens de pauze ontspannen. Tijdens een lange pauze kan je met grote ballen spelen, bij een korte pauze zijn enkel kleine ballen toegelaten. Computerlokalen OLC - X01 Tijdens de middagpauze kan je hier gebruik maken van de computers. 12 Binnenkoer Hier worden ook inhaaltoetsen gehouden, en je kan er in stilte voor school werken. Langs deze weg kom je de school binnen. Indien je met de fiets bent, stap je steeds af! 17 Refter De zesdejaars mogen hier tijdens de pauze van tot uur vertoeven. Je kunt hier tijdens de voormiddagspeeltijd een broodje bestellen en s middags je lunch eten.

10

11 18 K-gang 23 CLB Vaklokalen wiskunde - geschiedenis - Frans 19 C-gang wetenschappen - wiskunde C11: natuurwetenschappen Anne Leye schoolverantwoordelijke Dokter Van Alsenoy schooldokter Afspraken kan je maken op het directiebureau of via Smartschool. Zit je ergens mee of voel je je niet goed in je vel? Heb je hulp nodig bij studie- en beroepskeuze of vragen over je gezondheid, inentingen, 20 Aardrijkskunde A15 of A16: aardrijkskundelokalen 21 Techniek A17 of A31: vaklokaal techniek 24 VKA B01 A27 A28 25 Computerlokalen L-gang 22 Plastische opvoeding Vaklokalen talen A30: vaklokaal plastische opvoeding 26 Yoorszaal

12 Leefregels en afspraken We vinden het erg fijn wanneer je goed op tijd op school bent. Ben je uitzonderlijk toch te laat? Meld je met je agenda aan de receptie. Vanaf de derde keer dat je te laat bent, moet je nablijven op school. Ben je ziek of afwezig om een andere reden, dan laat je je ouders voor 8.25 uur de school verwittigen. Zodra je terug op school bent, bezorg je dan je attest op het leerlingensecretariaat. Was je ziek en heb je hierdoor een toets gemist? Je leraar kan dan een inhaaltoets organiseren. Zorg dat je zeker aanwezig bent voor die inhaaltoets. Ben je afwezig, krijg je een nul. Zorg ervoor dat je altijd je materiaal bij je hebt. In de eerste graad volgt je vakleraar dit op per vak. Ben je in het eerste jaar 4 maal niet in orde voor een vak, moet je nablijven. In het tweede jaar geldt dit vanaf 3 maal niet in orde per vak. In de 2e en 3e graad gebeurt dit vakoverschrijdend. Elke 6e keer dat je niet in orde bent, moet je nablijven en een schrijftaak maken, ongeacht het vak.

13 Wanneer een leraar afwezig is, vind je aan het raam van het leerlingensecretariaat wie de vervanging doet en waar. Meestal gaat dit door in het studielokaal. Je gaat pas in het lokaal binnen wanneer een toezichter je er toestemming voor geeft en neemt plaats op de plek die je wordt toegewezen. Tijdens de studie wordt er enkel voor school gewerkt of lees je. Dit gebeurt altijd in stilte. Zorg dat je hier altijd op voorbereid bent. Je mag m.b.v. oortjes muziek beluisteren. Wanneer de toezichter je vraagt om je muziek stiller te zetten of je smartphone af te geven, bv. omdat je niet enkel muziek luistert, doe je dit onmiddellijk. In de klas en in de gangen mag er niet gegeten of gedronken worden. Wanneer je dorst hebt en water wil drinken, vraag je hiervoor toestemming aan de leraar of toezichter. Je krijgt in de lessen vaste plaatsen. Hierdoor kan er rustig gewerkt en geleerd worden. Je taken zijn bedoeld om je te helpen leren. Geef ze zeker op tijd af. 1 dag te laat = -20% van de punten. Vanaf 2 dagen te laat = 0. Je schoolagenda heb je steeds bij je. Je leert er je taken en toetsen in te plannen, en leraren kunnen er boodschappen voor je ouders in noteren. Gaat na de pauze de bel, dan ga je meteen en rustig naar je lokaal. Zit je in het eerste jaar, dan vorm je tot aan de herfstvakantie eerst per 2 alfabetisch en in stilte een rij op de grote

14 speelplaats, alvorens met de leraar naar het lokaal te gaan. Je gaat in stilte het lokaal binnen en houdt de deur open voor elkaar. Je neemt je spullen, staat recht achter je stoel en wacht tot de leraar zegt dat je mag gaan zitten. We waarderen het dat je zorg draagt voor je eigen materiaal en dat van anderen. Laat de lokalen en speelplaats ook altijd netjes achter. Het is voor iedereen leuker om een propere school te hebben. Wanneer je toestemming krijgt om in de gang de telefoon op te nemen, zeg dan je naam en je klas. Mag je iets gaan vragen in een andere klas of elders, zeg dan Excuseer dat ik stoor... Je mag je smartphone gebruiken op de speelplaats en in de agora voor uur, tijdens de voormiddagpauze en je eigen middagpauze, en na de lessen. Voor de les begint, zet je je smartphone uit. Enkel wanneer je leraar er toestemming voor geeft, zet je je smartphone aan tijdens de les. Op school gebruik je je smartphone in functie van het schoolgebeuren: je kan Smartschool raadplegen, informatie opzoeken, toepassingen gebruiken om te plannen of samen te werken... Gebruik je smartphone verstandig en overdrijf niet. Wanneer een leraar of studiemeester oordeelt dat je gebruik van je smartphone te storend is, kan hij/zij je vragen om hem op te bergen. Dergelijke vragen respecteer je.

15 Tijdens de lunch eten we samen en steek je dus je smartphone weg. In de les of tijdens een uitstap kan het gebruik van een smartphone soms zinvol zijn. Of, waar en wanneer je je smartphone mag gebruiken, zal worden aangegeven door de leraar. Elk gebruik van gsm, smartphone of andere media tijdens toetsen of examens wordt beschouwd als fraude. Zet voor een toets of synthesetoets steeds je toestel(len) uit en stop ze weg in je tas. Het volgende is niet toegelaten: afspelen van geluid of filmpjes spelen van spelletjes telefoneren (wie dringend zijn ouders of iemand anders moet bereiken, wendt zich tot het leerlingensecretariaat) gebruik van oortjes (tenzij in het studielokaal) gebruik van smartphone e.d. in de cafetaria Hou je je niet aan deze afspraken over het gebruik van smartphones, dan word je naar het leerlingensecretariaat gestuurd en geef je je toestel af. Gebeurt dit drie keer, dan moet je nablijven.

16 Smartschool Onze school maakt gebruik van Smartschool. Gebruik hiervoor: stludgardis.smartschool.be Bij problemen kan je een mail sturen naar Je vindt hier je schoolagenda, je rapporten en cijfers. Je kunt berichten sturen en je leerkrachten voegen in hun vak interessant materiaal toe. Onderstaande afbeelding toont de belangrijkste navigatiebalk. Via Start kom je terug op de homepage, Ga geeft je een keuzemenu om snel te navigeren tussen de verschillende onderdelen. Wil je een bericht sturen gebruik je Berichten. Bij Profiel kan je je wachtwoord aanpassen, instellingen voor de app beheren... Mocht je problemen hebben, biedt de handleiding vaak een uitkomst. Tot slot: vergeet je niet af te melden als je een schoolcomputer gebruikte.

17 Smartschool vervangt niet het gewone gesprek: probeer eerst altijd de leerkracht persoonlijk aan te spreken. Kies niet te snel voor de digitale weg. Smartschool is geen sociaal netwerksite. Gebruik het alleen voor je schoolwerk. In Smartschool mag je alleen je eigen gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken en zeker niet die van andere leerlingen, je eigen of andere ouders: dit kan door de netwerkbeheerder worden gecontroleerd. Je kan via Smartschool leerkrachten contacteren om af te spreken, indien je ze niet tijdig persoonlijk kan spreken. Verwacht niet dat leerkrachten via berichten antwoorden op je inhoudelijke vragen over de lessen. Deze vragen stel je best persoonlijk aan de leerkracht. Het is verboden om via Smartschool berichten of documenten over het schoolgebeuren te verspreiden die kwetsend, beledigend of bedreigend zijn voor personeelsleden of andere leerlingen. De communicatie binnen Smartschool gebeurt steeds met respect voor medeleerlingen en leraren. Beledigende uitspraken over leraren en/of medeleerlingen zijn niet gewenst en ieders privacy blijft altijd gerespecteerd. De taal die je gebruikt, is steeds correct (Algemeen

18 Nederlands en dus geen chat- of sms-taal) en je volgt de regels van de nettiquette (bv. beleefde aanspreking en afsluiting van berichten). Berichten die je uitwisselt via Smartschool hebben steeds te maken met het schoolgebeuren (bv. geen uitnodigingen voor fuiven buiten de school) en worden enkel naar de nodige personen gestuurd. Het is niet de bedoeling dat leerlingen en leerkrachten 24 uur op 24 voor elkaar ter beschikking zijn op Smartschool. Leraren zijn niet continu bereikbaar op Smartschool. Het is dus niet omdat jij een bericht stuurt of een taak uploadt dat leraars daar ook onmiddellijk op moeten reageren of dat onmiddellijk moeten verbeteren. Omgekeerd kondigen leerkrachten taken, toetsen en opdrachten ook steeds aan in de les en hoef jij je Smartschool niet dag én nacht in de gaten te houden om met alles in orde te zijn. We zijn van mening dat een digitale agenda in combinatie met een papieren planningsagenda heel wat voordelen biedt: Je hebt altijd een correct overzicht van de leerstof, ook na een afwezigheid. Je hebt altijd een correct overzicht van de taken, toetsen en herhalingen, en je weet welk materiaal je moet meebrengen.

19 Om misverstanden te vermijden schrijf je de taken, toetsen en herhalingen die in de les worden aangekondigd tijdens de les zelf in de planningsagenda. Je kan de planning ook aanvullen met een persoonlijke studie-organisatie. Wanneer je later naar school mag komen en/of vroeger naar huis mag gaan o.w.v. studie, word je hiervan op de hoogte gebracht via Smartschool. De ervaring leert ons dat leerlingen elkaar snel op de hoogte brengen van dergelijke berichten. Smartschool biedt ook een gratis app aan. Je kan hier veel informatie terugvinden die je ook op de site vindt, maar let op, de mogelijkheden zijn beperkter. Handige informatie - ook voor de app platform: stludgardis.smartschool.be gebruikersnaam - gelijk voor leerling en ouder(s): wachtwoord - op basis van een verschillend wachtwoord wordt het juiste profiel geladen.

20 Informatie voor ouders We willen goed voor je zorgen en je kansen bieden om je ten volle te ontplooien. Daarom willen we ook graag een goed contact hebben met je ouders. Je ouders kunnen je schoolresultaten opvolgen via Smartschool. Ze krijgen er je cijfers en rapporten te zien, en kunnen er ook berichten van leraren ontvangen. Je krijgt ook regelmatig een rapport, waarop jij en je ouders je cijfers voor jaarwerk en/ of synthesetoetsen kunnen bekijken. Je jaarwerk bestaat uit taken en overhoringen. Wij organiseren synthesetoetsen voor de kerstvakantie en in juni. Zit je in de eerste graad, dan heb je voor enkele vakken ook synthesetoetsen voor de paasvakantie.

21 Heel het schooljaar door kunnen je ouders via Smartschool, telefonisch of per mail contact opnemen met leraren, studiemeesters, coördinatoren en directeurs. Georganiseerde contactavonden zijn voorzien: - ter kennismaking: in september - ter bespreking van het herfstrapport : in oktober - ter bespreking van het kerstrapport: in december - ter bespreking van het paasrapport en/of studiekeuze: voor de paasvakantie voor S1 t.e.m. S5 - ter evaluatie van het eindrapport: eind juni

22

23 Uniform Je koos voor een uniformschool, dit is beknopt wat het uniform inhoudt: Effen marineblauwe klassieke jas. Hemd in wit-blauw gestreept katoen, aangekocht in een uniformwinkel of in de winkel van de school. Lange broek of rok in marineblauw, klassieke snit. Jongens mogen een klassieke korte broek dragen tot aan de herfstvakantie en na de paasvakantie. Marineblauwe pull zonder zichtbare logo s of opdruk, de kraag van je hemd moet zichtbaar zijn. Effen lederen schoenen of laarzen in marineblauw, donkerbruin, cognac of zwart. Veters zijn in dezelfde kleuren. Sportzolen zijn niet toegelaten. Sjaals en mutsen in marineblauw of wit. Jeansstof, ook in marineblauw, is niet toegelaten. Twijfel je over iets, bekijk dan de volledige voorschriften in het schoolreglement.

24 Meer weten? Voor alle algemene vragen kan je terecht op Op vind je een uitgebreide namenlijst van ons team. Elke leraar of begeleider is te bereiken via Smartschool. Ben je afwezig, dan melden je ouders dit voor 8.25 uur via afwezigheden zoon/ dochter op Smartschool, met een mail naar of telefonisch op Verloren voorwerpen vind je terug achter de receptie. SLS SLS SLS SECUNDAIR BASISSCHOOL BELPAIRE Maarschalk Gérardstraat Antwerpen

Sint-Ludgardis Antwerpen

Sint-Ludgardis Antwerpen Sint-Ludgardis Antwerpen Onthaalbrochure Secundair 2018-2019 Welkom in SLS Wij bouwen aan een school waar men elkaar wil verstaan en luisteren, waar men voor elkaar een hand wil uitsteken. Een school

Nadere informatie

Sint-Ludgardis Antwerpen. Infobrochure Secundair

Sint-Ludgardis Antwerpen. Infobrochure Secundair Sint-Ludgardis Antwerpen Infobrochure Secundair Welkom in SLS Wij bouwen aan een school waar men elkaar wil verstaan en luisteren, waar men voor elkaar een hand wil uitsteken. Een school met aandacht

Nadere informatie

Sint-Ludgardisschool Antwerpen-stad. Secundair

Sint-Ludgardisschool Antwerpen-stad. Secundair Sint-Ludgardisschool Antwerpen-stad Secundair Welkom in SLS Wij bouwen aan een school waar men elkaar wil verstaan en luisteren, waar men voor elkaar een hand wil uitsteken. Een school met aandacht voor

Nadere informatie

Studiebegeleiding Op studievlak kan je extra begeleiding krijgen door co-teachting, inhaallessen, avondstudie, sessies leren leren, faalangsttraining... Alleen in een veilige en geborgen omgeving is een

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Leefregels 2017-2018 Atheneum Wispelberg Pagina 2 Leefregels 2017-2018 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar )

XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar ) XACO-ABC voor de leerlingen 3 de graad (maakt integraal deel uit van het schoolreglement voor het schooljaar 2019 2020) Naam leerling:. Klas: Handtekening ouder(s): Aantekeningen Wanneer je een aantekening

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure 't Frakske TRAVANT CAW Antwerpen 't Frakske 2 de handskleding Kerkstraat 57 2060 Antwerpen (telefoonnummer) 1 Welkom! Je bent gestart bij 't Frakske. Heb je vragen

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

Leefregels Atheneum Wispelberg

Leefregels Atheneum Wispelberg Atheneum Wispelberg Pagina 2 Hieronder vind je de voornaamste leefregels die op onze school gelden. Niet om je het leven zuur te maken, geen regels omwille van de regels. Wel hulpmiddelen om het samenleven

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

wegwijs voor ouders

wegwijs voor ouders wegwijs voor ouders 2018-2019 www.lyceumieper.be welkom Beste ouder(s) Van harte welkom in het Lyceum! Samen zorgen we ervoor dat uw zoon of dochter vlot naar school kan gaan. Dat lukt alleen als er duidelijke

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Leerlingen en Smartschool

Leerlingen en Smartschool Leerling: Klas: Leerlingen en Smartschool 1. Inloggen op smartschool Om je gegevens terug te vinden op Smartschool, je schoolberichten te controleren en je punten te zien, dien je gebruik te maken van

Nadere informatie

Welkom. Voorstelling. 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn

Welkom. Voorstelling. 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn Welkom Voorstelling 2 e jaar Moderne wetenschappen 2 e jaar Latijn Agenda Planningsagenda Digitale agenda: zie Smartschool Lessenrooster Rapport Latijnse HERFST KERST TRIM 1 TRIM 2 TRIM 3 TOTAAL rapport

Nadere informatie

Checklist examenvoorbereiding en planning

Checklist examenvoorbereiding en planning Checklist examenvoorbereiding en planning Examens!? We willen je helpen om vlot door je examens te raken. We hopen dat deze controlelijst je kan helpen. Dit document is een werkinstrument en mag je bijhouden.

Nadere informatie

Leerlingen en Smartschool

Leerlingen en Smartschool Leerlingen en Smartschool 1. Inloggen op smartschool Om je gegevens terug te vinden op Smartschool, je schoolberichten te controleren en je punten te zien, dien je gebruik te maken van je eigen Smartschool.

Nadere informatie

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM 2015-2016 L E E F R E G E L S VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM Inleiding Waar mensen samenkomen en willen samenleven, moeten er afspraken gemaakt worden. Hoe groter de groep, hoe duidelijker de afspraken

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be> Schoolinterne afspraken kleuterafdeling Samen leven, samen

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be Schoolinterne afspraken eerste leerjaar Samen leven, samen

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Wanneer kan ik in de school binnen? s Morgens om 8.00u. s Middags om 13.00u. Wanneer beginnen en eindigen de lessen? s Morgens starten we om 8.30u. s Middags stoppen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Volkscantina Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Volkscantina. Heb je vragen over

Nadere informatie

Halle, Smartschool berichtgeving brieven netiquette. Geachte ouders. Beste Leerling

Halle, Smartschool berichtgeving brieven netiquette. Geachte ouders. Beste Leerling Halle, 2017-09-01 Smartschool berichtgeving brieven netiquette Geachte ouders Beste Leerling Vanaf dit schooljaar zullen we nog intensiever gebruikmaken van Smartschool. Hierdoor hopen we op een ecologische

Nadere informatie

naam: mijn agenda derde graad

naam: mijn agenda derde graad naam: mijn agenda klas: derde graad nr.: Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

heb ik wel alles? Thuis per kleur schikken

heb ik wel alles? Thuis per kleur schikken heb ik wel alles? Eindelijk: alle tekst- en werkboeken zijn op jouw naam geleverd, voor elk vak heb je hier en daar nog een map moeten kopen. Maar: soms heb je die op school nodig, soms thuis! En elke

Nadere informatie

TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht,

TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht, TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht, gekoppeld aan de talenten van de beroepenfiches bijlage 3 In deze bijlage vind je het omgekeerde van bijlage 2. Hier vertrekken we van de talenten

Nadere informatie

Welkom! Op zoek naar een kwaliteitsvolle en bruisende school in het midden van de stad? Dan zit je goed bij Sint-Ludgardis! Je krijgt er als leerling alle kansen tot ontplooiing met aandacht voor je talenten

Nadere informatie

Infoavond 2 e jaar. 6 september Van harte welkom!

Infoavond 2 e jaar. 6 september Van harte welkom! Infoavond 2 e jaar 6 september 2018 Van harte welkom! programma Deel 1: algemene info in de zaal wie is wie + middenschool richtingen in 2 e jaar 2 e jaar: scharnierjaar dagelijks werk / grote toets wiskunde

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Handleiding Smartschool VIA ASO. Schoolbestuur Sint- Paulus vzw

Handleiding Smartschool VIA ASO. Schoolbestuur Sint- Paulus vzw Handleiding Smartschool VIA ASO Schoolbestuur Sint- Paulus vzw 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Wat is Smartschool?... 2 3 Hoe inloggen?... 2 4 Uw account beheren... 3 5 Cursussen raadplegen... 3 6 De schoolagenda

Nadere informatie

GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER. Busregels

GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER. Busregels GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER Busregels Basisregel : De busbegeleider is de baas. Ik luister altijd naar de busbegeleider. De busbegeleider is zoals de juf of meester in de klas. Ik

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar

Praktische informatie schooljaar Praktische informatie schooljaar 2016-2017 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2015-16) afgelegd op donderdag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in de Elizabethrefter

Nadere informatie

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1)

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) Verspreid over de duur van de lessen Nederlands laat de taallesgever de cursisten een aantal keer deze toetstaak uitvoeren. Hij/zij kan een eventuele vooruitgang

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Goede afspraken maken goede vrienden! reglement leerlingen

Goede afspraken maken goede vrienden! reglement leerlingen Goede afspraken maken goede vrienden! reglement leerlingen Grote Poerdam 1 9120 HAASDONK tel. + fax: 03/775.72.00 website: www.wonderwijshaasdonk.be e-mail: vrijebasisschool.haasdonk@scarlet.be 1. Op tijd

Nadere informatie

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014 Ouderavond 2 de jaar 7 oktober 2014 Beste ouders, Sinds de start van het schooljaar op 1 september jl. is er reeds een schoolmaand achter de rug.. Hopelijk voelt uw zoon/dochter zich intussen al helemaal

Nadere informatie

Smartschool berichtgeving brieven netiquette

Smartschool berichtgeving brieven netiquette Smartschool berichtgeving brieven netiquette Halle, 2018 09 14 Smartschool berichtgeving brieven netiquette Geachte ouders Beste Leerling Vanaf dit schooljaar zullen we nog intensiever gebruikmaken van

Nadere informatie

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat

Wie is de directie? Op welk secretariaat moet ik voor wat zijn? Het leerlingensecretariaat is een school waar jonge geesten met een open blik naar hun toekomst kijken. Een plek waar ieder zijn of haar talenten ontdekt en ontwikkelt. De stevige basis die het fundament vormt van een succesvol

Nadere informatie

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website:

Lees ook zeker het schoolreglement dat je kan vinden op onze website: Infobrief 1ste jaars Beste leerling van het eerste jaar Beste ouders Nog heel even genieten van de zomervakantie en binnenkort is het zover. Dan start je als nieuwe leerling in het Damiaaninstituut. Graag

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

Kwaliteitsvol onderwijs

Kwaliteitsvol onderwijs kansen Kwaliteitsvolle lessen hoog leerrendement voor iedereen doorzettingsvermogen persoonlijke kracht Sterke volwassene leerproces verlangen zelfdiscipline Kwaliteitsvol onderwijs wij brengen uw kind

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. nieuwsbrief 3. Kalender

NIEUWSBRIEF 2. nieuwsbrief 3. Kalender NIEUWSBRIEF 2 21 september 2018 Eerste jaar De nieuwsbrief Deze nieuwsbrief bezorgt u de nodige informatie over alles wat er te gebeuren staat tot half november. U vindt de nieuwsbrieven ook op de website

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Inhoud Wat is een Smartschool co-account?... 2 Wat kunt u doen met een Smartschool co-account?... 2 Hoe aanmelden en instellen?... 2 Schoolkalender... 3 Mijn kinderen Mijn leerlingenfiche...

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Smartschool voor ouders

Smartschool voor ouders Smartschool voor ouders BELANGRIJK: Alle paswoorden voor ouders van nieuwe leerlingen worden automatisch via mail verstuurd (als er een e-mailadres bekend is). Accounts van leerlingen die vorig jaar reeds

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Inhoud Wanneer kan ik in de school binnen?... 3 Wanneer beginnen en eindigen de lessen?... 3 Wat doe ik met mijn materiaal als ik aankom?... 3 Wat moet ik doen als

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR

INFO SCHOOLJAAR ! INFO SCHOOLJAAR 2016-2017 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO. 9 september 2014

Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO. 9 september 2014 Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO 9 september 2014 Agenda Welkom Doel van deze avond Kennismaking Toelichting structuur school, studierichtingen en rapportensysteem Verloop van de avond Algemene

Nadere informatie

De leerlingen en de ouders van de Eerste Graad hebben toegang tot dit moderne communicatiemiddel.

De leerlingen en de ouders van de Eerste Graad hebben toegang tot dit moderne communicatiemiddel. 1 Schoolbestuur Sint- Paulus vzw Tienen, september 2014 Beste ouder(s) Beste leerling 'Smartschool' is een elektronische leeromgeving, die aan gebruikers toelaat documenten en informatie uit te wisselen

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

EXAMENROOSTERS 1ste graad

EXAMENROOSTERS 1ste graad EXAMENROOSTERS 1ste graad 2016-2017 Examenregeling 1ste graad. De voorbije jaren kregen een aantal van onze leerlingen meer tijd om hun examen af te leggen. Met de invoering van het M-decreet hebben we

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer!

De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer! 1 Leefregels De school gaat beginnen, yes nu leren we de tafel van zes. Daarna doen we spelling en verkeer, het komt allemaal wel goed deze keer! Dan eten we een hapje fruit, maar de school is nog niet

Nadere informatie

2016-2017. Onthaalbrochure. slim in wetenschap. sterk in technologie. bedrijvig in economie. www.damiaaninstituut.be

2016-2017. Onthaalbrochure. slim in wetenschap. sterk in technologie. bedrijvig in economie. www.damiaaninstituut.be 2016-2017 Onthaalbrochure slim in wetenschap sterk in technologie bedrijvig in economie www.damiaaninstituut.be welkom Dag 12-jarige Nu het Lager Onderwijs (bijna) achter de rug is, ben je volop op zoek

Nadere informatie

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste:

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Regels v.s.o. R Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Kom op tijd! De school begint om 08.45 uur Als je een probleem

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Samen levings contract

Samen levings contract Het samenlevingscontract voor de kinderen van VLS Paal De Buiteling-onderbouw Samen levings contract Wat een moeilijk woord! En toch is het niet zo moeilijk. In een samen levings contract staan de afspraken

Nadere informatie

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan 40 1500 Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar 2018-2019 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school 2018-2019 ONTHAAL Voor kinderen die naar school gaan in De Kraal Centrum is er een korte opvang in de school zelf vanaf 7.30 uur en tot 17.30

Nadere informatie

Infoavond. 8 september 2015

Infoavond. 8 september 2015 Infoavond 8 september 2015 Welkom in onze school! Algemene informa6e Prak6sche informa6e Smartschool Oudercomité Algemene informa-e Studeren in het ASO Voorbereiding op het hoger onderwijs Zelfstandig

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10. Secundair onderwijs Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10. Secundair onderwijs Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge Welkom in BZL Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10 Afspraken binnen BZL Boekje Leren leren (klaar op de bank) start met terugblikken op de voorbije week (boekje LL p.10) planning maken voor

Nadere informatie

Handleiding: Schoolware voor ouders

Handleiding: Schoolware voor ouders Handleiding: Schoolware voor ouders Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online schoolagenda consulteren... 4 3 Werking van de agenda... 7 3.1 Gebruikte symbolen in de agenda... 7 3.2 Het schoolwerk opvolgen

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie