INVENTARIS HET WESTEINDE VAN WAARDER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INVENTARIS HET WESTEINDE VAN WAARDER"

Transcriptie

1 INVENTARIS van het archief van de polder HET WESTEINDE VAN WAARDER door J. H. STREEFLAND PROVINCIALE INSPECTIE VAN DE GEMEENTE- EN WATERSCHAPSARCHIEVEN IN ZUID-HOLLAND VGRAVENHAGE 1965

2 STUKKEN VAN ALGEMENE AARD, Notulen Notulen van de vergaderingen van het bestuur en de vergaderingen van stemgerechtigde ingelanden, » ' delen ; ; ; ; ; Ingekomen en uitgaande stukken. 7. Ingekomen stukken, 1825? omslag. 8. Minuten van uitgaande brieven, omslag. ) STUKKEN BETREFFENDE BIJZONDERE ONDERWERPEN. BESTUURSINRICHTING. REGLEMENT VOOR HET GROOT-WATERSCHAP VAN WOERDEN. 9. Stukken betreffende het reglement voor het Groot-Waterschap van V/oerden, » 1 omslag. ALGEMEEN POLDERREGLEMENT. 10. Stukken betreffende het algemeen reglement voor de polders in de provincie Zuid-Holland, omslag. BIJZONDER REGLEMENT EN SCHETSKAART. 11. Bijzonder reglement met daarbij behorende schetskaart voor de polder het Westeinde van Waarder, ; met wijzigingen, , omslag. GESCHILLEN VAN BESTUUR. 12. Stukken betreffende een uitspraak van Raden en Meesters vande rekeningen der domeinen van de Staten van Holland en West- Friesland, in een geschil tussen ambachtsbewaarders, heemraden en schepenen van het Westeinde van Waarder enerzijds en de schout Joan Vermij anderzijds, inzake de samenstelling van het polderbestuur, de gadering van de verponding, het binnenlands morgengeld en andere omslagen en de verdeling van het oortgensgeld, omslag. BESTUUR. VERKIEZINGEN. 13. Lijst, houdende opgave van de namen der ingelanden met vermelding van de grootte der eigendommen, opgemaakt ten behoeve van het samenstellen van de lijst van stemgerechtigde ingelanden, stuk.

3 14- Lijsten van stemgerechtigde ingelanden, » 1 omslag. VOORZITTER. EN LEDEN, 15. Akte van overeenkomst tussen schout en heemraden enerzijds en buren en ingelanden van de polder anderzijds, inzake de aanstelling van polderheemraden, gelijktijdig afschrift, 1 stuk. 16. Processen-verhaal van eedsaflegging door nieuwbenoemde heemraden, stukken. 17. Processen-verbaal van gehouden stemmingen ter verkiezing van een voorzitter en leden van het polderbestuur, ? 1950, omslag. 18. Brieven, houdende mededeling van heemraden van de polder aan het polderbestuur, dat zij ophouden lid van dit bestuur te ) zijn, zonder jaar (circa 1872), 1876, 190?. 1 omslag. 19. Missive van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden aan het polderbestuur, houdende mededeling van de goedkeuring door gedeputeerde staten van Zuid-Holland van de benoeming van A. Knijff Hz. tot voorzitter van de polder, stuk. 20. Brieven, houdende mededeling van voorzitters van de polder aan het polderbestuur, dat zij ophouden voorzitter van dit bestuur te zijn, 1907, 1914, omslag. 21. Brief van het polderbestuur aan H. de Bruijn te Bodegraven, houdende mededeling, dat hij, wegens het niet meer voldoen aan de vereisten voor de leden van het bestuur, ophoudt lid daarvan te zijn, stuk. 22. Missiven van gedeputeerde staten van Zuid-Holland aan het polderbestuur, houdende mededeling van de ontvangst van het besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden tot toelating van nieuw benoemde heemraden en van een voorzitter voor dit bestuur, omslag. HULPMIDDELEN VOOR DE UITVOERING VAN BE TAAK. AMBTENAREN. Algemeen. 23. Stukken betreffende de jaarwedden van het bestuur en van het personeel in dienst van de polder, omslag. 24. Stukken betreffende het pensioen van het personeel in dienst van de polder, omslag.

4 Ambtenarenreglement. 25. Ambtenarenreglement A en E voor de polder het Westeinde van V/aarder, omslag. Secretaris-penningmeester. 26. Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- Waterschap van Woerden op een rekest van mr, Gerard Meijnevelt, houdende verzoek, om goedkeuring van zijn aanstelling tot secretaris van de polder het Oost- en Westeinde van V/aarder, stuk. N.B. Onder deze beschikking is een rekening geschreven van heemraden van het Oost- en Westeinde van Waarder van het jaar Besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake de benoeming van mr. J. Bredius tot secretaris van de polder, 185S. gelijktijdig authentiek afschrift uit de notulen. 1 stuk. 28. Besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, L j inzake de benoeming van Hendrik de Bruijn tot penningmeester van de polder, gelijktijdig authentiek afschrift uit de notulen. 1 stuk. 29. Proces-verbaal van eedsaflegging door de nieuwbenoemde penningmeester van de polder, stuk. 30. Processen-verbaal van eedsaflegging door nieuwbenoemde secretarissen van de polder, 1858, stukken. 31. Staten, houdende voordracht van twee personen ter voorziening in de vacature van penningmeester van de polder, 1858, 1877, 1879, 1907, 1915, omslag. 32. Brieven van penningmeesters van de polder aan de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, houdende verzoek om eervol ontslag uit hun ambt, 1861, 1879, 1907, omslag. 33- Processen-verbaal van gehouden stemmingen ter verkiezing van een penningmeester voor de polder, 1668, omslag. 34. Missiven van het polderbestuur, houdende mededeling aan H. van Elten en U.J. ten Hoeve, penningmeesters van de polder, van het besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake het verlenen van eervol ontslag uit hun ambt, 1868, stukken. 35. Staten, houdende voordracht van twee personen ter voorziening in de vacature van secretaris voor de polder, 1677, 1888, 19H, 1932, omslag.

5 4 36. Brieven van secretarissen van de polder aan de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, houdende verzoek om eervol ontslag uit hun ambt, 1914, stukken. 37. Brief, houdende mededeling van G. de Bruin te V/aarder aan het polderbestuur, dat hij zijn benoeming tot penningmeester aanvaardt, stuk. 38. Brief, houdende verzoek van Wouter Frans Mulckhuyse te Lange Ruige Weide aan het polderbestuur, om in aanmerking te mogen komen voor de vacerende betrekking van secretaris, zonder jaar (1936). 1 stuk. 39. Brief, houdende mededeling van W.F. Mulckhuyse te Lange Ruige Weide aan het polderbestuur, dat hij zijn benoeming tot secretaris aanvaardt, stuk. 40. Instructie voor de secretaris van de polder, stuk. 41. Instructie voor de penningmeester van de polder, stuk. 42. Besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden tot het verlenen van een bijdrage aan de secretaris als vergoeding voor het verrichten van buitengewone werkzaamheden s stukken. 43. Stukken betreffende de verzekering van de polder tegen schade, welke mocht voortvloeien uit handelingen of nalatigheden van de penningmeester, die in strijd zijn met het hem opgedragen beheer, omslag. Opzichter/technisch ambtenaar voor de bemaling. 44. Brief van A. van Selrns, opzichter van de polder, aan het polderbestuur, houdende verzoek om ontslag uit zijn ambt, stuk. fc 45. Missive van het polderbestuur aan K. Hogervorst te Oudewater, houdende mededeling van het besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake zijn benoeming tot opzichter, 1875» 1 stuk. 46. Missive van het polderbestuur aan K. Hogervorst te Oudewater, houdende mededeling van het besluit van voornoemd bestuur, inzake zijn ontslag als opzichter, stuk. 47. Missive van het polderbestuur aan A. Kok te Woerden, houdende mededeling van het besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake het hem verlenen van eervol ontslag als opzichter, stuk. 48. Missive van. het polderbestuur,, houdende mededeling van het besluit var. de vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake aanstelling van J, v,d, Boogaard te Aalsmeer tot technisch ambtenaar van de polderbemaling, ongetekend, stuk.

6 Bode. 49«Brief van J. van der Weijden, polderbode, aan het polderbestuur, houdende verzoek, om ontslag uit zijn ambt, 193'!. 1 stuk. Molenaar/machinist. 50. Akte van aanstelling dooi- schout en heemraden van Dirck Jacobszn. tot molenaar van de oude molen en Jan Pieterszn. tot molenaar van de nieuwe molen, 166?. 1 stuk. 51. Instructie voor de molenaars van de windwatermolens van de polder, Ie/O. 1 stuk. 52. Proces-verbaal van aanbesteding van het bemalen van de windwatermolen van de polder, stuk. 53 Missive van het polderbestuur aan H. Hunik te V/aarder, houdende mededeling, dat hij door de vergadering van stemgerechtigde ingelanden is benoemd tot poldermachinist, stuk. 54. Brief van G. Verheul, machinist van de polder, aan het polderbestuur, houdende verzoek om ontslag uit zijn ambt, stuk. 55. Stukken betreffende de sollicitatie van il. Vink te Reeuwijk naar de betrekking van polderma.chinist, omslag. 56. Instructie voor de poldermachinist, stuk. 57- Akte van aanstelling door het polderbestuur van Hendrikus Vink, wonende te Reeuwijk, tot machinist van liet stoomgemaal op een proeftijd van één jaar, stuk. 58. Missive van het polderbestuur aan Hendrikus Vink, machinist van het stoomgemaal, houdende mededeling van het besluit vande vergadering van stemgerechtigde ingelanden, inzake het verlengen van de in zijn akte van aanstelling gestelde proeftijd met één jaar, stuk. 59. Akte van aanstelling door het polderbestuur van hendrikus Vink, wonende te Waarder, tot machinist van het stoomgemaal in vaste dienst, stuk. 60. Stukken betreffende een rapport van J. van Die Jr. te Gouda, opzichter van de provinciale waterstaat in Zuid-Holland, inzake het door de poldermachinist verstrekken van onjuiste opgaven van zijn maaluren, omslag.

7 Wegwerker. 61. Verzoekschrift van F. van Duuren, wegwerker van de polder, on eervol ontslag uit zijn betrekking, alsmede on toekenning- van oen jaarlijkse toelage als blijk van waardering voer de door hem verrichte diensten, stuk. ARCHIEF. 62. Inventarissen van documenten en papieren van do polder, 1685, 1R46 (met 4 supplementen 1861, 1872, IS 7 " on 1882), 1914, 1942, omslag. 63. Stukken betreffende het polderarchief, omslag. FINANCIEN. ) Verplichtingen tegenover hegore besturen. 64. Stukken betreffende de herziening van de belastbare opbrengst der gebouwde- en ongebouwde eigendommen van do polder, , omslag. Omslag en gadering van noldcrlasten. 65. Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland, op een rekest van schout en heemraden van de polder, houdende verzoek, om als van ouds de omslag voor Rijnland te heffen over 700 morgen in plaats van over 730 morgen, stuk. 66. Stukken betreffende een uitspraak van het Hof van Holland in een geschil tussen buren en ingelanden van de polder en schout en heemraden van de polder, inzake het inzamelen van de verponding, stukken. 67. Rekest van schout en heemraden van de polder aan de Staten van Holland en West-Friesland, houdende verzoek, om de aanslag in de verponding gescheiden van het overige deel van Waarder te mogen ontvangen, zonder jaar (circa 16jS). minuut. 1 stuk. 68. Rekest van scheut en heemraden van de polder aan Gecommitteerde Staten van Holland en West-Friesland, houdende verzoek, om de verponding te mogen innen op de zitdagen van het polderbestuur, zonder jaar (circa I647). minuut. 1 stuk. 69. herordening van schout en heemraden van de polder, inzake het innen van morgengeld op de zitdagen van het pol derbes tuur, in plaats van het hij rondgang op te halen, stuk. 70. Kohier van de verponding, stuk. 71. Raarderbcek, zonder jaar (midden 15c eeuw). 1 doel.

8 72. Kohieren van omslag, 1860, , , 1939, 193?- 1941, omslag. N.B. Zie voor kohieren var omslag over de jaren G41 de inventaris van de polder Barwoutswaarder c.a. 73. Sommatie van het poldert» es tuur voor Diert van der Neut en consorten te Waarder betreffende het betalen van achterstallige poiderlasten, stuk. Kasgeldleningen. 74. Akten, waarbij het polderbestuur verklaart aan J. Verburg en J. de Bruijn Jzn. schuldig te zijn, respectievelijk ƒ 1.200, en ƒ 500,, ter voorziening in de behoefte aan kasgeld; met verklaring, dat de schuld voldaan is, 1917, stukken. 75. Brief van de ITederlandsche Middenstandsbank N.V. te Bodegraven, houdende toezending van een concept-overeenkomst tot het aangaan door de polder van een crediet in rekeningcourant tot een bedrag van ten hoogste ƒ 7.000,, ongetekend. 2 stukken. 76. Stukken betreffende een door het polderbestuur met de ITederlandsche Middenstandsbank N.V. te Bodegraven aangegane rekening-courantovereenkomst tot een bedrag van ten hoogste ƒ 9.000,, omslag. Beleggingen. Verkoop van poldereigendommen. 77. Stukken betreffende de verkoop van de gemeenlandsboezem, gelegen gedeeltelijk in Holland en gedeeltelijk in Utrecht, door schout en heemraden van de polder het Westeinde van Waarder aan IJsbrant Reynierszn. van Bloet, schout van Hekendorp, 1596, 1 omslag. ^ 78. Stukken betreffende een proces, gevoerd voor het Hof van Heiland, tussen schout en heemraden van de polder enerzijds en IJsbrant Reynierszn. van Bloet anderzijds, inzake de betaling van de kooppenningen van de gemeenlandsboezem, 1596, stukken. 79. Stukken betreffende een geschil tussen schout en heemraden van de polder enerzijds en de eigenaren van de gemeenlandsboezem anderzijds, inzake de vrije doortocht door de Goejanverwellesluis voor de ingelanden van de polder, bedongen bij de verkoop van de gemeenlandsboezem, omslag. Verpachting. 80. Akten van openbare verpachting door schout en heemraden van het grasgewas van de achterkade en de Papekade, 1664, omslag.

9 & 81. Akten van onderhandse verpachting door het polderbestuur aan Jan Hunik, watermolenaar te Vaarden, van het grasgewas op de Kolen- en Kosterdijk, voor do tijd van zes jaren, 1370, 1876, 2 stukken. 82. Akten van onderhandse verpachting door het poldertestuur van riet grasgewas van de gemeenlandska.de, voor de tijd van zes en drie achtereenvolgende jaren, , » 1 omslag. Begroting. 83. Begrotingen, » 1 omslag. Rekening. j > 04. Rekeningen, , 1672, , 1762, 1763, , omslag. K.B. Be rekeningen over de jaren zijn geschreven in het resolutieboek van het ambacht Waarder. Zie voor de rekening over het jaar 1679, no. 26 van deze inventaris. Bijlagen tot de rekening Bijlagen tot de rekening, omslagen , 1619, 1642, 1644, I646, 1647, 1650, 1663, 1672, , 1778, 1781, 1306, ; , ; Journaal van ontvang en uitgaaf'. 88. Journaal van ontvang van de penningmeester van de polder, deeltje. N.B. Zie voor journaal van ontvang over de jaren de inventaris van de polder Barwoutswaarder c.a. 89. Journaal van uitgaaf van de penningmeester van de polder, deeltje. N.B. Zie voer journaal van uitgaaf over de jaren de inventaris van de polder Barwoutswaarder c.a. UITVOERING VAN BE TAAK. TOEZICHT. Keuren. Keur voor het Groot-Waterschap van.."oerden. 90. Stukken betreffende de algemene keur voor hef Groot-Waterschap van Voerden op boezemwateren, dijken, kaden en daarbij behorende werken, alsmede sluizen en bruggen van het Groot-Waterschap, omslag.

10 9 91. Verordening voor 'net Groot-Waterschap van Woerden betroffende de bemaling, van de onder het Groot-waterschap ressorterende polders en waterschappen, op de boezem van voornoemd Groot-Waterschap, 1902, stukken. 92. Keur op het onderhoud der boezemkaden in het Groot-Waterschap van Woerden, die de geheel binnen de provincie Zuid- Holland gelegen polders tegen boezemwater beschermen, 1921, deeltjes. Polderkeur. 93. "Schouwbrief" keur op het onderhoud der sloten en weteringen in de polder, gelijktijdig afschrift. 1 stuk. 94. Keur op het roten van hennep in de voorwetering en de weteringen langs de "hosterdijk ter voorkoming van het verontreinigen van het polderwater, I stuk. 95. Keur op het bezanden van de wegen en voetpaden in de herfst, stuk. 96. "Schouwbrief" Keur op wateringen, kaden, dijken en wegen, 1630,gelijktijdig afschrift. Liet aanvulling, omslag. 97. "Schouwbrief" Keur op wateringen, kaden, dijken en wegen, 1730, met gelijktijdige afschriften. liet aanvullingen, 1769, 1805, 1808, 1809, omslag. 1T.B. Achter de schouwbrief is oen hoefslaglijst geschreven van de kaden van het Westeinde van Waarder, en de ka.de van de molen tot aan het dorp V/aarder, alsmede een schouwbrief A^oor het Oosteinde van Waarder van Achter de aanvulling van 1769 is een nieuwe hoefslaglijst opgesteld van de kade van het Westeinde van V/aard er. 98. Register, houdende afschriften van de schouwbrieven voor de polder van /]. 1, zonder jaar (19e eeuw). 1 deeltje. 99. Keur op de instandhouding der werken van de polder, , omslag Stukken betreffende de keur of politieverordening voor de polder op dijken, kaden, wegen, wateringen en bijbehorende kunstwerken, omslag. Li jkleger Lijst, houdende opgave der eigenaren en gebruikers van huizen net ten minste één hectare land, zonder jaar (circa 1900). 1 stuk.

11 10 Schouw Rekest van schout en heemraden van de polder aan dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden, houdende verzoek, om het, door het polderbestuur, ingenomen standpunt, inzake de schouw van de polderkade, goed te keuren minuut. 1 stuk. 10% Schouwcedullen over de kade langs de Dubbele Wiericke, 1313, omslag. Verft'unnin;, en. Bouwen op- en graven in kaden Vergunning verleend door het polderbestuur aan Adrianus den Hertog en Reinier van den Berg te Lange Ruige Weide tot het verbreden van een gedeelte van het voetpad, gelegen langs de kade van de Dubbele Wiericke, nabij de brug te Driebrugge, stukken Vergunning, verleend door dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden aan H. de Hoog te Lange Ruige Weide, tot het bouwen van een schuurtje op het binnentalud van de oostkade langs de Dubbele Wiericke, in eigendom toebehorend aan J. van Ginkel te Waarder, stuk Vergunning, verleend door dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden aan W.F. I'hilckhuy s e te Lange Ruige Weide, tot het bouwen van een gebouwtje en het maken van enig heiwerk voor een te plaatsen motor op een strook grond, gelegen langs de kade van de Dubbele Wiericke, s tuk Vergunning, verleend door dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Vaterschapvan Woerden aan G. de Hoog te Lange Ruige Weide, tot het bouwen van een houten schuurtje langs de kade van de Dubbele Wiericke te Driebrugge, stuk. Duikers» 108. Vergunning, verleend door dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden aan C. IJff te Waarder, tot het leggen van een duiker door de kade langs de Dubbele Wiericke, stukken Vergunning, verleend door dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-waterschap van Woerden aan burgemeester en wethouders van Waarder, tot het leggen van een inlaatduiker in de oostelijke kade langs de Dubbele Wiericke, stuk Stukken betreffende een verzoek van A.J. van der Stoel te Waarder aan net polderbestuur, on vergunning tot het vernieuwen van een bestaande duiker, alsmede om een bijdrage voor dit werk, stukken.

12 Stukken betreffende een verzoek van G. Boer te Nieuwerbrug aan den Rijn aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen en hebben van een duiker in de Vlietkade, stukken Vergunning, verleend door het polderbestuur aan burgemeester en wethouders van Waarder, tot het leggen van een duiker in de Kosterdijk ten behoeve van het perceel van mejuffrouw G. van der Laan, 1955? ongetekend. 1 stuk. Kabels 113. Stukken, houdende verzoek van gemeentebesturen en instellingen, om vergunning tot het leggen van kabels in de polder, ten behoeve van de electriciteitsvoorziening in de gemeente Waarder, omslag Stukken, houdende verzoek van de directeur van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen van telefoonkabels in de polder, omslag Stukken, houdende verzoek van het gemeentebestuur van Gouda, om vergunning tot het leggen van een hoogspanningskabel vanaf het hoogspanningsstation op het terrein van de Houthandel C. van Duijn en Zn. te Barwoutswaarder naar het poldergemaal, omslag Stukken betreffende een verzoek van de N.V. Nederlandse Spoorwegen te utrecht aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen van kabels in de polder ten behoeve van de electrificatie van de spoorweg Woerden-Leiden, "1 omslag Stukken betreffende een verzoek van de N.V. Electriciteitsbedrijf Zuid-Holland te 's-gravenhage aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen van een telecommunicatiekabel in de polder, omslag. Buizen en zinkers Vergunningen, verleend door het polderbestuur aan de Stichting Drinkwaterleiding "De Elf Gemeenten" te Woerden tot het leggen van waterleidingbuizen in de polder, omslag Stukken betreffende een verzoek van de gemeentebedrijven- Bodegraven aan het polderbestuur, om vergunning tot het omhooghalen van de afsluiters van de in de weg in Hieuwerbrug gelegen waterleidingbuizen, stukken Vergunning, verleend door het polderbestuur aan de voetbalvereniging de "Rijnstreek" tot het leggen van een zinker doelde kade van de voorvliet van de polder ten behoeve van de aanleg van een waterleiding, stuk.

13 Bruggen en hoofdelingen Vergunning, verleend door het polderbestuur aan het bestuur van de Spoorweg-Maatschappij Leiden-Woerden te 's-gravenhage, tot het leggen van een brug over de voormolenvliet bij de Papendijk, omslag Stukken, houdende verzoek van enige personen aan het polderbestuur, cm vergunning tot het leggen van bruggen, 1904? 1915, 1926, omslag Stukken betreffende een verzoek van de N.V. Nederlandse Spoorwegen aan het polderbestuur, om vergunning tot het verbreden van de bruggen in de spoorlijn Leiden-Woerden bij km 3632 (brug over de Molenvliet), km 3.976, km 4115} km en km 4.465, omslag Verzoekschriften aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen van hoofdelingen, 1955, stukken. Dempen- en graven van sloten en leggen van dammen Akte van overeenkomst tussen het polderbestuur en Willem Diertenszoon, wonende in het weiland van Bodegraven, betreffende het graven van een nieuwe wetering, (afschrift 1761). 1 stuk Akte van overeenkomst tussen het polderbestuur en Adriaen Cornelisz. Cats betreffende het afdammen van de watering voor zijn huis, stuk Stukken, houdende verzoek van J.P. Boot en C. Hofland te Waarder aan het polderbestuur, om vergunning tot het dempen van een gedeelte sloot,gelegen langs de Kosterdijk te Vaarder, alsmede tot het roeien van enige bomen aldaar, 1905) omslag Stukken, houdende verzoek van enige personen aan het polderbestuur, om vergunning tot het dempen van sloten, 1916, , omslag Stukken betreffende de demping van de zogenaamde porsloot, gelegen langs de Kosterdijk, ten behoeve van woningbouw in de gemeente Waarder, 1943, 1952, omslag Dossier, inzake een door I). de Sruyn te 'waarder bij gedeputeerde staten van Zuid-Holland ingediend verzoek, om vernietiging van een door het polderbestuur verleende vergunning tot Het leggen van een dam van het perceel kadastraal bekend gemeente Waarder, sectie B nommer 1942 naar de Waardsedijk, omslag Stukken, houdende verzoek van enige personen aan het polderbestuur, om vergunning tot het leggen van dammen, omslag.

14 13 Plaatsen van hekken en verkeerstoorden Vergunning, verleend door het polderbes tuur aan J.G. Hoogendoorn te Waarder, tot hot plaatsen van een hek langs de dorpsweg, nabij een door hen nieuw gebouwde woning, stuk Rekest van do A.N.W.B. te 's-gravenhage aan het polderbestuur, houdende verzoek om vergunning tot het plaatsen van een wegwijzer op de driesprong aan de oostzijde van de kom van de gemeente V/aarder, met goedkeuring van voornoemd bestuur, stuk. Rooien van bomen Vergunning, verleend door de directeur van het Staatsbosbeheer, Productieccmmissaris voor de Bosbouw en de noutteelt, aan het polderbestuur tot het rooien van bomen, in eigendom toebehorende aan de polder, en staande nabij de oprit naaide boerderij van J. v.d. Vind te Korte Waarder, stuk. Plaatsen van palen Rekest van de directeur van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, telefoondistrict Utrecht, aan het polderbestuur, om vergunning tot het plaatsen van palen in de Korte Waardersedijk en de Papendijk te hieuwerbrug, stukken. Baggeren in weteringen Besluit van schout en heemraden van de polder Barwoutswaarder, inzake het verlenen van vergunning aan Jan Vermeij tot het uitbaggeren van de molenvliet, gelijktijdig afschrift. 1 stuk. BEHEER EN ONDERHOUD VAK WATERSTAATSWERKEN. Algemeen Akte van uitgifte van een eeuwigdurend recht van erfpacht op een perceeltje boomgaard door gasthuismeesters van het Sint Barbarengasthuis te Woerden aan scheut en heemraden van de polder het 'Westeinde van Waarder, afschrift stuk Stukken betreffende een uitspraak van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden in oen geschil tussen schout en heemraden van de polder het WestGinde van Waarder en Adriaen Cornelia Cats, inzake de eigendom en.het gebruik van een overtoom en het plaatsen van een beschoï'ing, * 1 omslag Akte van openbare aanbesteding door schout en heemraden van het maken van een stenen brug in de Waardsedijk, het verrichten van enige herstellingen aan de melen, alsmede het uitdiepen van de molenvliet, stuk.

15 Staten, houdende opgaaf van de toestand der waterstaatswerken van de polder ten behoeve van het verslag van de provinciale waterstaat, omslag Stukken betreffende de aanbesteding door het polderbestuur van het onderhoud van alle poldereigendommen, omslag Stukken betreffende de verpachting door het bestuur van de Algemene Armen van Barwoutswaarder aan het polderbestuur van een gedeelte kade, lopende vanaf de liefstede "De Bas" tot tegenover de watermolen van de polder, omslag Register, houdende opgave van aangegane geldleningen voor het uitvoeren van diverse waterstaatswerken, ^3. 1 deeltje. Bijzondere werken. Polderwaterj ngen Akte van overeenkomst tussen schout en heemraden enerzijds en Pieter Aert Dirkszn. anderzijds, inzake het onderhoud van de voor- en achtervliet van de polder, stuk Akte van openbare aanbesteding door schout en heemraden van het onderhoud van enige weteringen en dijken voor de tijd van twee jaren, stuk Besluit van het polderbestuur tot het aangaan van een geldlening, groot ƒ 600,, ten behoeve van het vernieuwen vande voorwaterloop van de polder, omslag. Boezemwater "De Dubbele Wiericke" Missive van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden aan het polderbestuur, inzake het schoonmaken en uit de schouw houden van hoefslag nummer 20, zijnde een gedeelte van het boezemwater "de Dubbele Wiericke", groot 635 roeden, stuk. Duikers en dammen Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- Wat erschap van Woerden op een rekest van schout en heemraden, houdende verzoek, om de inlaatduiker in de Dubbele V/i er ick erkade te mogen vernieuwen, stuk Stukken betreffende een uitspraak van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden, in een geschil tussen de ingelanden van de polder, inzake het vernieuwen van do polderduiker, gelegen in de Dubbele Wierickerkade, omslag.

16 1 r jo. Vergunning, verleend door de hoofdingenieur-directeur van de rijkswaterstaat te 's-gravenhage aan het polderhestuur, tot het leggen van een dam in de noordelijke bermsloot van rijksweg no. 12, ten westen van de Papendijk, stukken, kaden o 151. Stukken betreffende het onderbond van de kade van de Dubbele Wiericke, omslag Stukken betreffende een geschil tussen schout en heemraden enerzijds en Pieter Willem Diertenszn. Ramp anderzijds, inzake het onderhoud van de kade langs de Dubbele 'wiericke, 163&, 1642, omslag Akte van overeenkomst tussen schout en heemraden van de polder en Aert Aertszn., betreffende het maken van de kade aan beide zijden van de voorvliet, gelijktijdig afschrift. 1 stuk Advies van de ingelanden van de polder het Westeinde van V/aarder en Korte Waarder, inzake het verhogen en verzwaren van de Papekade en de Nieuwe Molenkade, minuut. 1 stuk Iiissive van het polderhestuur aan de Staten van holland en West-Friesland, houdende mededeling van de door voornoemd bestuur aangegane geldleningen ten behoeve van de kaden varde Dubbele Wiericke, stuk Hoefslaglijst van de kaden van de polder, met gelijktijdig afschrift. 1 omslag. H.B. Zie voor hoef slagli jsten van de kaden oo'< no. 97 van deze inventaris Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- Waterschap van hoerden op een rekest van schout en heemraden van de polder, houdende verzoek, om een extra omslag te mogen heffen tot dekking van de kosten van het herstellen van de doorgebroken 7 ; ierickerkade, gelijktijdig afschrift. 1 stuk Stukken betreffende een beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van V/oerden op een rekestvan schout en heemraden, houdende verzoek, om het peil in de Wiericke te verlagen ten behoeve van het onderhoud van de polderkade, omslag Rekening van de polder, inzake het herstellen van een doorbraak in de Wierickerkade, stuk Dossier, inzake een geschil tussen het polderhestuur enerzijds en Kornelis Kok Wzn. anderzijds, betreffende het plaatsen en verven van hoefslagpalen en het dichten van een wel in de kade langs de Dubbele hiencke, 18" omslag.

17 Stukken betreffende het onderhoud van de kade langs de Dubbele Wiericke, aan de zijde van de polder liet Westeinde van Waarder, omslag' Stukken betreffende een geschil tussen het polderbestuur en A.C. Benning, inzake de betaling van de schade, ontstaan door het aan de grond lopen van een vaartuig tengevolge van een doorbraak i n de o o s t e 1 i.1 k e k a d e v a n de k ub b e 1 e W i er i c k e, omslag Stukken van de gezamenlijke besturen van de polders het Westeinde van haarder, Lange Weide, Groot-hekendorp, Ruige heide en de Weypocrtsche polder, inzake het onderhoud der kaden langs de Dubbele Wiericke, omslag Dossier, inzake een geschil tussen het polderbestuur en H.J.H, Baron van Boetzelaer van Oosterhout, betreffende de betaling van de kosten, door het bestuur gemaakt in verband met de doorbraak van de boezemkade van de voormolenvliet op 12 oktober 1925, omslag Stukken betreffende een overeenkomst tussen het Groot-Waterschap van V/oerden enerzijds en de polder anderzijds, inzake de overdracht van het onderhoud van de boezemkaden langs de Dubbele Wiericke, c. 1 omslag Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ ,--, door het polderbestuur met de n.v. Levensverzekering-Maatschappij Utrecht, gevestigd te Utrecht, ten behoeve van de overdracht aan het Groot-Waterschap van hoerden van het onderhoud van de boezemkade langs de Dubbele Wiericke, omslag. N.B. Zie voor latere geldleningsbesluiten voor de financiering van de overdracht van de boezemkade nos. 194? 190, 192 en 167 van deze inventaris Stukken betreffende het aangaan van geldleningen, respectievelijk groot ƒ , en ƒ ,,door het polderbestuur met de Diaconie van de Ued. Hervormde Kerk van V/aarder en de Erven Kok te Oukoop ter convertering van de in 1926 met de n.v. Levensverzekering-Maatschappij Utrecht, gevestigd te Utrecht, aangegane geldlening, groot ƒ ,, ten behoeve van de overdracht aan het Groot-Waterschap van Woerden van het onderhoud van de boezemkade langs de Dubbele wiericke, 1945' "' omslag. Gemaal en machinistenwoning Rekest van schout, heemraden en ingelanden van de polder aan dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-haterschap van b/oerden, houdende verzoek, om vergunning tot het plaatsen van een tweede windwatermolen in de polder, zonder jaar (circa 1630), 1 st + ^

18 Besluit van schout, heemraden en ingelanden betreffende het plaatsen van een nieuwe windwatermolen in de polder, s tuk Stukken "betreffende een overeenkomst tussen schout en heemraden enerzijds er: C. du Moulin, eigenaar van het hof te Waarder, anderzijds, inzake het plaatsen van een nieuwe windwatermolen, I omslag Akte van overeenkomst, ten overstaan van Gerard van Gorcom, notaris te Woerden, tussen Jhr. Johan ïïicolaas van Malapert, eigenaar van het hof te Waarder, enerzijds en schout en heemraden van de polder anderzijds, betreffende het plaatsen van een nieuwe watermolen op het land van voornoemde Jhr. Van Malapert, 1659; ine "t aanvulling, omslag Voorwaarden van een openbare aanbesteding door schout en heemraden van enige herstellingen aan de windwatermolen, zonder jaar (circa 1676). 1 stuk Voorwaarden van een openbare aanbesteding door het polderbestuur van het maken van een gemetselde stenen wielbak in dewatermolen, I stuk Voorwaarden van een openbare aanbesteding door het polderbestuur van het afdammen en droogmaken van de watergangen aan de watermolen ten behoeve van het maken van een gemetselde stenen wielbak ir deze molen, stuk. 175» Stukken betreffende de levering van een ijzeren molenas voor de poldermolen door de ijzergieterij "de Prins van Oranje" te r s-q-ravenhage, 1873» 1 omslag Stukken betreffende de levering van twee ijzeren molenroeden voor de poldermolen door de Gebroeders Pot te Elshout aan de Kinderdijk, » 1 omslag Stukken betreffende de aankoop van een ijzeren scheprad voor de molen van de polder het Vesteinde van V/aarder, die, in verband met het stichten van een nieuw stoomgemaal voor deze polder, is doorverkocht aan de polder Barwoutswaarder ca., omslag Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ 30,000,, door het poidercostuur met h.iï. Beijerman te Woerden ten behoeve van het stichten van een stoomgemaal, omslag Dossier, inzake het stichten van een stoomschepradgemaal voor de polder, omslag Voorwaarden van de openbare aanbesteding door het polderbestuur van het afbreken van de windmolen en het bouwen van een nieuwe woning voor de machinist,met tekening van de nieuw t e b o uwen wo n ing, omsla g.

19 Stukken betreffende de aanbesteding door het polderbestuur aan J.P. Boot, timmerman en aannemer te Waarder,van het verrichten van herstellingen aan de voorwaterloop van het stoomgemaal, omslag Rapport van het bureau voor technische adviezen te Amsterdam, betreffende de bemalingsinstallatie voor de polder, 1915* 1 stuk Rapport van het bureau voor technische adviezen te Amsterdam, inzake de beoordeling van vijf ingekomen aanbiedingen voor de levering van een bemalingsinstallatie voor de polder, stuk Besluit van het polderbestuur tot het aangaan van een geldlening, groot ƒ ,, ten behoeve van het vernieuwen van het stoomgemaal van de polder, omslag Akte van verkoop door het polderbestuur aan de U.V. Machinefabriek "Hoogenlande" te Utrecht van de oude stoommachine van de polder, stukken Dossier, inzake de stichting door het polderbestuur van het stoomschepradgemaal "Knijff", omslag Dossier, inzake de levering en plaatsing van de complete machinerieën voor een stoomgemaal met centrifugaalpomp door de N.V. Machinefabriek "hoogenlande" voorheen Pannevis en Zoon ten behoeve van de polder, omslag, viezen en het bureau voor chemisch onderzoek te Amsterdam gehouden proefbemaling van het stoomgemaal var. de polder, omslag Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ ,, door liet polderbestuur met de B.Y. Levensverzekering-Maatschappij Utrecht, gevestigd te Utrecht, ten behoeve van de vernieuwing van het stoomgemaal van de polder, 1918; met verklaring, dat de schuld voldaan is, omslag Overeenkomst tussen de N.V. Levensverzekering-Maatschappij Utrecht, gevestigd te Utrecht, enerzijds en liet polderbestuur anderzijds, inzake liet uitstellen voor de tijd van 3 jaar van de verplichte aflossing van de ir 1913 en 1996 aangegane geldleningen, respectievelijk groot ƒ , en ƒ ,--, ten behoeve van de vernieuwing van liet stoomgemaal en de overdracht aan het G-root-Vaterschap van V/oerden van liet onderhoud van de boezemkade langs de Dubbele Wiericke, 193?-. 1 omslag Stukken betreffende advies van het bureau voor technische adviezen te Amsterdam, inzake een door de firma Pannevis te Utrecht geleverde oververhitter voor het stoomgemaal van de polder, ';* 1 omsla E

20 Overeenkomsten tussen de N.V. Levensverzekering-Maatschappij Utrecht, gevestigd te utrecht, enerzijds en het polderbestuur anderzijds, inzake de verlaging van de rente van de in 1913, 192n er aangegane geldleningen, respectievelijk groot ƒ ,, ƒ , en ƒ ,, ten behoeve van de vernieuwing van het stoomgemaal van de polder en de overdracht aan het Groot-Waterschap van hoerden van het onderhoud van de boezemka.de langs de Dubbele Wiericke, alsmede ter convertering van de in 192b aangegane geldlening, groot ƒ 15-3OO,, ten behoeve van de aanleg van een klinkerpaardenpad, omslag Distributiebescheiden voor het aankopen van aardolieproducten voor het poldergemaal, ". 'I omsla/;; Stukken betreffende een overeenkomst tussen de polder en de N.V. Levensverzekering'-Maatschappij Utrecht, gevestigd te Utrecht, inzake het verlagen van de rente van de in 1918 en 1926 aangegane geldleningen, respectievelijk groot ƒ ,- en ƒ ,, ten behoeve van de vernieuwing van het stoomgemaal van de polder en de overdracht aan het Groot-Waterschap van hoerden van het onderhoud van de boezemkade langs de Dubbele Wiericke, alsmede een door het polderbestuur met voornoemde naamloze vennootschap aangegane geldlening, groot ƒ ,--, ter convertering van de in 1921 aangegane geldlening, groot ƒ ,, ten behoeve van de aanleg van een klinkerpaar denpad, 1931; i-i e t verklaring, dat de schuld voldaan is, omslag Rapport van het ingenieursbureau J. v.d. Boogaard te Amsterdam, inzake een ingesteld onderzoek naar een verbeterde bemalingsinstallatie voor de polder, stukken Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ ,, door het polderbestuur met de Stichting Pensioenfonds van de Samenwerkende havenbedrijven te Amsterdam, ten behoeve van het electrificeren van het stoomgemaal, het rijplaatsen van een nieuwe pomp, alsmede voor het verbeteren van de voor- en achterloop van voornoemd gemaal, omslag Stukken betreffende een door het polderbestuur met de gemeente houd" aangegane overeenkomst, inzake de levering van electriciteit ten behoeve van de bemaling van de polder, 194S omslag Rapport van het ingenieursbureau J. v.d. boogaard te Amsterdam, inzake gehouden metingen van de beide pompen van het poldergemaal, stuk Stukken betreffende een verzoek van het polderbestuur aan gedeputeerde staten van Zuid-holland, om vergunning tot het stichten van een electrische bemalingsinrichting ter vervanging van de stgombemahngsinriehting van de polder, omslag.

21 Akte van aandeel in de II.7. Arnhemsche Verzekering Maatschappij tegen brandschade door het polderbestuur voor de machinist en woning, stukken Rapport van J. v.d. Boogaard, technisch opzichter van het gemaal, inzake een gehouden controle van het mechanisch gedeelte van net gemaal alsmede van de toestand van het machinegebouw van de polder, 1955'. 1 stuk. 202.?fkte van aandeel in de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij enkel voor poldergemalen "II. van Veeren II.V." door het Polderbestuur voor het machinegebouw en de complete bemalingsinstallatie van de polder, stuk. Bruggen Advies van de ingelanden van de polder aan schout en heemraden, inzake het vernieuwen van de brug over de Dubbele Wiericke, stuk. 20A. Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- Waterschap van Woerden op een rekest van schout en heemraden van de polder, houdende verzoek, om enige herstellingen te mogen verrichten aan de stenen brug over de Molenviiet, 'I stuk Stukken betreffende een uitspraak van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot-Waterschap van Woerden in een geschil tussen het polderbestuur en Krijn Romein, inzake het leggen van dammen nabij de Scheelebrug ten behoeve van het dichten van een wel alsmede het herstellen van voornoemde brug, omslag Voorwaarden van een openbare aanbesteding door het polderbestuur van het verrichten van werkzaamheden aan de Boterhoofdelingbrug, liggende aan het einde van de Groenendijk; met inschrijvingsbiljetten, omslag Stukken betreffende de aanbesteding door het polderbestuur van het vernieuwen van de brug over het boterhoofdeling, omslag Voorwaarden van een aanbesteding bij onderlinge inschrijving door het polderbestuur van het maken van een cementen brug "Boterhoofdeling", liggende aan het einde van de Groenendijk; met proces-verbaal van aanbesteding en inschrijvingsbiljetten, omslag Voorwaarden van een aanbesteding bij onderlinge inschrijving door het polderbestuur van het maken van een cementen brug, liggende nabij het Groene Kruisgebouw te Waarder, alsmede net maken van een cementen brug in de Waardschedijk nabij Boterhoofdeling; met proces-verbaal van aanbesteding, stuk.

22 210. Voorwaarden van oen aanbesteding bij onderlinge inschrijving door het polderbestuur van het amoveren en maren van een cementen brug, genaamd : 'de Weversbrug", liggende nabij het dorp Waarder, met proces-verbaal van aanbesteding, tekeningen en inschrijvingsbiljet, omslag Voorwaarden van een aanbesteding bij onderlinge inschrijving, door net polderbestuur van het amoveren en repareren van de Hotsjesbrug; met inschrijvingsbiljetten, 193^- 1 omslag Stukken betreffende de overname door het polderbestuur van het onderhoud van enige bruggen van ingelanden van de polder, omslag Stukken betreffende een door het polderbestuur met C.V. Hofland te V/aarder aangegane geldlening, groot ƒ 4.000,, ten behoeve van het vernieuwen van een polderbrug, omslag Dossier, inzake de verbetering van de v/eg Driebruggen no. 18- V/oerden no. 20 van het tertiaire wegenplan, door het vervangen van een brug en het verbeteren van een aan deze brug aansluitende wijkplaats door II. Jongerius te Waarder, 'I omslag Dossier, inzake de verbetering van de weg Hoge Rijndijk- Driebrugge-Goejanverwelle, no. 13 van het tertiaire wegenplan, door het vervangen van de betonbrug, bij de boerderij van de heer L. Koomans, en het verbreden van de weg ter plaatse van de aansluiting aan de te maken brug, door II. Jongerius te Waarder, omslag Stukken betreffende eer door het polderbestuur met D.A. van Leeuwen te Waarder aangegane geldlening, groot ƒ 4.000,, ten behoeve van het vernieuwen van een polderbrug, omslag Stukken betreffende de verbetering van het kruispunt Dorp- Kosterdijk-Molendijk, gelegen in de gemeente V/aarder, onder meer door het ter plaatse- maken van een nieuwe brug, omslag Dossier, inzake de verbetering van de weg hoge Rijndijk- Driebrugge-Ooejanverwelle, no. 18 van het tertiaire wegenplan, door het vervangen van de betonbrug bij de boerderij van de heer k. Kon en het verbrede: van de weg, ter plaatse van de aansluiting aan de te maken brug, door H. Jongerius te Waarder, omslag Stukken betreffende een door het polderbestuur met L.F. van Os te Waarder aangegane geldlening, groot ƒ 4.000,, ten behoeve van het vernieuwen van een polderbrug, omslag.

23 22 Wegen en voetpaden Adviezen van de ingelanden aan schout en heemraden van de polder, betreffende het aanleggen van een voet zandpad, stuk. 221 Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- V/at erschap van Woerden op een rekest van schout en heemraden var de polder, houdende verzoek, on een slagboom te mogen plaatsen op de dijk bij de achtkante molen, teneinde 's winters het rijden op de dijken en zandpaden tegen te gaan, stuk Beschikking van dijkgraaf en hoogheemraden van het Groot- Waterschap van Woerden op een rekest van schout en heemraden van de polder, houdende verzoek, om de slagbomen, dienende tot het tegengaan van het stukrijden der dijken en zandpaden bij nat weer, te mogen vernieuwen, 1(69. 1 stuk Stukken betreffende het bepuinen en bezanden van de dijk ranaf ïïieuwerbrug tot aan Waarder, omslag. va 224. Akte van aanbesteding door het polderbestuur van het verhogen en verbreden van de hoge Molendijk, stuk. 225 Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot f ,, door het polderbestuur met J. de Koning Wzn. t e Barwóutswaarder ten behoeve van de aanleg van een klinkerpaardenpad in de wegen van de polder, 192,-1926; met ver^ klaring, dat de schuld voldaan is, omslag. u B Zie voor latere geldleningsbesluiten voor de financiering van het werk nummers 194 en 192 van deze inventaris Dossier, inzake de gedeeltelijke financiering door de gemeente Waarder van het door de polder gelegde klinkerpaardenpad in de wegen van de polder, omslag. 22' 22( Voorwaarden van een openbare aanbesteding door het polderbestuur van het maken van een klinkerpaardenpad m de zandweg, lopende van de brug over de Rijn te ïïieuwerbrug tot aan Driebrugge; met proces-verbaal van aanbesteding, stuk. Stukken betreffende de aankoop van ±, blauwe rijnstraatklinkers door het polderbestuur voor net maken van een klinkerpaardenpad in de zandweg, lopende van de brug over de Rijn te Nieuwerbrug tot aan Driebrugge, stukken Dossier, inzake een gerezen geschil tussen het polderbestuur en Willen de Jong te Rietveld, betreffende het maken van een uitweg vanaf de kadastrale percelen, gemeente Waarder, sectie B nummers 180, 189 en 190 naar de Papendijk, 19 2 S omslag.

24 230. Stukken betreffende een aangegane overeenkomst tussen het ^ polderbestuur en burgemeester en wethouders van ' /aarder, inzake het in bruikleen afstaan aan voornoemde gemeente van een gedeelte perceel land, kadastraal bekend gemeente Waarder, sectie B no. 1723, ter grootte van + 2 are en 60 ca., ten behoeve van het maken van een wisselplaats langs de Kosterdijk bij de algemene begraafplaats, om- S X O-j 231. Dossier, inzake de aanleg van rijksweg no. 12 ('s-gravenhage-driebergen) in de polder het.'esteinde van 'vaarden door de rijkswaterstaat, '1 omslag Vergunning, verleend door het bestuur van de polder Barwoutswaarder ca. aan het bestuur van de polder het Westeinde van V/aarder, tot het afgraven van een gedeelte weg ter weerszijden van de zogenaamde Ossebrug, stuk Stukken betreffende de subsidiëring, door het College van Bruggemeesters en het 'bestuur van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Nieuwerbrug aan den Rijn, van het door de polder te asfalteren weggedeelte Wierickerbrug- Hoge hijndijk, omslag Stukken betreffende opgaven aan het Provinciaal bestuur van Zuid-Holland van de onderhoudskosten aan de tertiaire wegen, nummers 9, 18 en 20, gelegen in de polder, ingevolge de verdelingsverordening tertiaire wegen 1938, omslag Stukken betreffende de verharding en asfaltering van de wisselplaats bij de algemene begraafplaats te Waarder, bekostigd door deze gemeente en door het polderbestuur opgedragen aan de h.v. Nederlandsche Basalt-Maatschappij te Zaandam, stukken Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland tot indeling van een zestal wegen in de gemeente Waarder in wegf) klasse B, stuk Dossier, inzake de verbetering van do tertiaire wegen nos, -), 18 en 20, gelegen in de gemeente V/aarder, door de II. V. Nederlandsche Basalt-Maatschappij, gevestigd te Zaandam, omslag. Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ 43.OOO,, en een aanvullende geldlening, ad ƒ 2.000,, door het polderbestuur met de Nationale Boeren Onderlinge, Bedrijfsvereniging in de zin der Hand- en Tuinbouwcngevallenwet 1922, gevestigd te Amsterdam, ten behoeve van de verbetering van de tertiaire wegen nos. 3, 18 en 20, omslag.

25 Stukken betreffende het aangaan van een geldlening, groot ƒ 8.000,, door het polderbéstuur met C. den Joggende te Woerden ten "behoeve van de verbetering van de Kosterdijk alsmede het vernieuwen van 2 bruggen in deze dijk, on slag; Dossier, inzake de verbetering van -en het maken van twee betonbruggen in de Kosterdijk (toegevoegd aan de v/eg no. 2-J van het tertiair wegenplan), gelegen in de gemeente Waarder, omslag Stukken betreffende het aangaan van geldleningen, respectievelijk groot ƒ » en ƒ ,--, door het polderbéstuur met J.K. van Leeuwen te Lange Ruige Weide en C.W. hofland te Waarder, ter convertering van de in 1939 met de Nationale Boeren Onderlinge, Bedrijfsvereniging in de zin der Land- en Tuinbouwongevallenwet 1922, gevestigd te Amsterdam, aangegane geldlening, groot ƒ ,, tenbehoeve van de verbetering van de tertiaire wegen nos. 9, 18 en 20, omslag Besluiten van gedeputeerde staten van Zuid-Holland, naar aanleiding van door enige personen ingediende verzoekschriften, om ontheffing van het verbod tot het met hun motorvoertuigen berijden van B-wegen in de gemeenten Waarder, Barwoutswaarder, Bodegraven, Woerden, Reeuwijk, Hekendorp, en Lange Ruige Weide, omslag Stukken betreffende do door de gemeente V/aarder aan de polder verleende bijdragen in de kosten van onderhoud en verbetering van de in de kom van het dorp Waarder gelegen wegen, omslag Stukken betreffende prijsopgaven van aannemers voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan de in de polder gelegen tertiaire wegen nos. 9, 18 en 20, omslag dossier, inzake de verbetering van de Kosterdijk (weg no. 20 van het tertiair wegenplan), gelegen in de gemeente Waarder, 195é, 1 omslag Stukken betreffende oer: docr het polderbéstuur met I.L. van der Graaf te Woerden aangegane geldlening, groet ƒ ,, ten behoeve van het verbeteren van de Kosterdijk, omslag Goedgekeurd besluit van de vergadering van stemgerechtigde ingelanden van de polder met goedgekeurde concept-acte voor het aangaan van een geldlening, groot ƒ ,, met du Nederlandse Waterschapsbank ÏT.Y., gevestigd te 's-gravenhage ten behoeve van de verbetering van de tertiaire weg no. 18, gedeelte Korte Waarder, stukken.

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949 ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP KORTRIJK EN GIELTJESDORP, 1665-1949 STUKKEN VAN ALGEMENE AARD 46-50. Notulen van de vergaderingen van het bestuur en van stemgerechtigde ingelanden, 1858-1948. 5 delen 46. 1858-1871

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inventarislijst (aanwinsten 7 aug. 1975, 1977/232 & 1978/224), december 1978, 1982 nr ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER...

INHOUDSOPGAVE Inventarislijst (aanwinsten 7 aug. 1975, 1977/232 & 1978/224), december 1978, 1982 nr ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER... INHOUDSOPGAVE Inventarislijst (aanwinsten 7 aug. 1975, 1977/232 & 1978/224), december 1978, 1982 nr. 75...2 ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER...2 BESTUUR...2 FINANCIEN...2 KAARTEN EN TEKENINGEN...3 KEUREN EN

Nadere informatie

INVENTARIS. van het archief. van het waterschap HAANWIJK. door P. F. DUINKER

INVENTARIS. van het archief. van het waterschap HAANWIJK. door P. F. DUINKER / INVENTARIS van het archief van het waterschap HAANWIJK door P. F. DUINKER PROVINCIALE INSPECTIE VAN DE GEMEENTE- EN WATERSCHAPSARCHIEVEN IN ZUID-HOLLAND "s-gravenhage 19 6 6 10 I 1! H 0 U D Blz. Stukken

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr:1178 Gelegen onder: Sprang-Capelle Historie: De oprichtingsdatum is onbekend, maar het archief is aanwezig vanaf 1836. Het waterschap maakt deel uit van het samenwerkingsverband De Vereenigde

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr.: 1162 Gelegen onder: Sprang-Capelle Historie: De oprichtingsdatum is onbekend, maar het archief is aanwezig vanaf 1803. Het waterschap maakte deel uit van het samenwerkingsverband De Vereenigde

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP WULVEN (1950)

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP WULVEN (1950) WULVEN y INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP WULVEN 1653-1949(1950) STUKKEN VAN ALGEMENE AARD 1. Notulen van vergaderingen van stemgerechtigde ingelanden; alsmede rekeningen over de periode 1878-1934,

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr:1180 Gelegen onder: Sprang-Capelle Historie: De oprichtingsdatum is onbekend, maar het archief is aanwezig vanaf 1837. Het waterschap maakte deel uit van het samenwerkingsverband De Vereenigde

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr.: 1159 Gelegen onder: Waspik Historie: Oprichtingsdatum is onbekend, waarschijnlijk vóór 1788. De Buitendellenpolder, ruim 6 ha groot, vormde waterstaatkundig één geheel met de polder Bovenkerk

Nadere informatie

Gelegen onder: Sprang-Capelle, Waspik en Loon op Zand

Gelegen onder: Sprang-Capelle, Waspik en Loon op Zand Toegangsnr: 1155 Gelegen onder: Sprang-Capelle, Waspik en Loon op Zand Historie: Opgericht in 1644 door de Staten van Holland toen octrooi werd verleend tot bedijking. Bedijking waarschijnlijk pas omstreeks

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr.: 1142 Gelegen onder: s Gravenmoer, Waspik, Sprang-Capelle en Dongen Historie: Opgericht op 17 december 1914 en opgeheven op 1 juli en ging op in het waterschap De Beneden Donge. Er is sprake

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr: 1172 Gelegen onder: Raamsdonk, s-gravenmoer en Waspik Historie: De oprichtingsdatum is onbekend, maar in het archief bevinden zich notulen van het polderbestuur vanaf 1721. Bij de gemeente bevinden

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr. 1169 Gelegen onder: Raamsdonk Historie: Opgericht waarschijnlijk kort na de St. Elisabethsvloed in 1421 bedijkt. Bij de gemeente Raamsdonk bevinden zich stukken betreffende de periode 1615-1808.

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr.: 1157 Gelegen onder: Raamsdonk en Geertruidenberg Historie: Opgericht op 1 juli 1940. Een zestal waterschappen gelegen onder Raamsdonk en Geertruidenberg werkte al geruime tijd samen met betrekking

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr: 1144 Gelegen onder: Waalwijk Historie: Opgericht waarschijnlijk 2 e helft van de 16 de eeuw. Het oudste archiefstuk dateert uit 1840 en betreft een kadastrale legger. Tot 1848 vormde het polderbestuur

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr: 1166 Gelegen onder: Raamsdonk Historie: Opgericht volgens het Statistiek Tableau omstreeks 1813. Het waterschap werd opgeheven op 1 juli 1940 en ging op in het waterschap De Gecombineerde Aanwassen.

Nadere informatie

1557 Waterschap De Hartel,

1557 Waterschap De Hartel, 1557 Waterschap De Hartel, 1623-1943 INLEIDING INVENTARIS 1 Stukken van algemene aard 1.1 Resoluties en notulen 1.2 Ingekomen en uitgaande stukken 1.3 Bekendmakingen 2 Stukken betreffende bijzondere onderwerpen

Nadere informatie

Archief van de. Hoefpolder [ ]

Archief van de. Hoefpolder [ ] Archief van de Hoefpolder [1602-1625] 1850-1976 J.D. van Tuyl INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 23 juni 1975, 1977 31 & 47... 3 ALGEMEEN... 3 ARCHIEFBEHEER... 3 BESTUUR... 3 BRUGGEN, WATEREN EN WEGEN... 3 DIJKLEGER...

Nadere informatie

Archief van de Overbrakerbinnenpolder en rechtsvoorganger

Archief van de Overbrakerbinnenpolder en rechtsvoorganger Archief van de Overbrakerbinnenpolder en rechtsvoorganger Algemene kenmerken Toegangsnummer: 171 Periode: 1645-1963 Archiefvormer Overbraker Binnenpolder Inventaris ARCHIEF................................................................

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr:1173 Gelegen onder: Sprang-Capelle en Raamsdonk Historie: Opgericht op 1 juli 1940. Tot in 1940 vormde dit waterschap een afdeling binnen het waterschap de Gecombineerde Groot-Waspikse en Raamsdonkse,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 7 augustus 1975 & 1979/ ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER...2 BESTUUR...2 FINANCIEN...3 GEMAAL EN MOLEN C.A...

INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 7 augustus 1975 & 1979/ ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER...2 BESTUUR...2 FINANCIEN...3 GEMAAL EN MOLEN C.A... INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 7 augustus 1975 & 1979/13...2 ALGEMEEN...2 ARCHIEFBEHEER...2 BESTUUR...2 FINANCIEN...3 GEMAAL EN MOLEN C.A...4 KADEN, WEGEN EN WATEREN...4 KEUR EN BIJZONDER REGLEMENT...5 PERSONEEL...5

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr.: 1143 Gelegen onder: Sprang-Capelle Historie: Opgericht vóór 1845. Dit waterschap wordt ook wel genoemd Polder Ten Oosten van de Vrijhoevense Vaart. Het waterschap maakte deel uit van het samenwerkingsverband

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangsnr. 1156 Gelegen onder: Raamsdonk Historie: De oprichtingsdatum is onbekend, maar in 1870 werd een Bijzonder Reglement opgesteld. Het waterschap is opgeheven op 1 februari 1965 en ging op in het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inventaris van het archief van de Kralingerpolder door D. van Baalen...2 I Stukken van algemene aard...2 II Keuren...

INHOUDSOPGAVE Inventaris van het archief van de Kralingerpolder door D. van Baalen...2 I Stukken van algemene aard...2 II Keuren... INHOUDSOPGAVE Inventaris van het archief van de Kralingerpolder door D. van Baalen...2 I Stukken van algemene aard...2 II Keuren...2 III Bestuursinrichting...2 IV Personalia...2 V Financiën...2 a. Begroting...2

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr: 1165 Gelegen onder: s-gravenmoer, Raamsdonk en Waspik Historie: Opgericht op 17 december 1914. Het waterschap werd opgeheven op 1 juli 1940 en ging op in het waterschap De Oostpolder onder Raamsdonk,

Nadere informatie

INVENTARIS. van de archieven van de waterschappen ZEGVELD EN ZEGVELDERBROEK, (1488) , ZvCVJ V CLD, (1798) ,

INVENTARIS. van de archieven van de waterschappen ZEGVELD EN ZEGVELDERBROEK, (1488) , ZvCVJ V CLD, (1798) , I \*. O *v lp INVENTARIS van de archieven van de waterschappen ZEGVELD EN ZEGVELDERBROEK, (1488) 1651-1862, ZvCVJ V CLD, (1798) 1861-1974, ZEGVELDERDRQEK, (1861) 1862-1974, en DE GEMEENE BOEZEM VAN ZEGVELD,

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP TULLEN 'T WAAL, (1624) door

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP TULLEN 'T WAAL, (1624) door INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP TULLEN 'T WAAL, (1624)1864-1969 door Willy Brinkman Paul Dolfsma Johan Joor Rian Krijnen René Theunissen fentaris VAN HET ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP BUITENDIJKS,

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE BUITENPOLDER NIJENBEKER EN WILPSCHE KLEI

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE BUITENPOLDER NIJENBEKER EN WILPSCHE KLEI Archief W04 INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE BUITENPOLDER NIJENBEKER EN WILPSCHE KLEI 1838-1968 2 Inhoudsopgaves Inventaris Blz. 1. Algemeen 5 2. Financiën 5 2.1 Algemeen 5 2.2 Polderlasten 8 2.3 Geldleningen

Nadere informatie

Gelegen onder: Oosterhout

Gelegen onder: Oosterhout Toegangnr:1176 Gelegen onder: Oosterhout Historie: Bedijking waarschijnlijk omstreeks 1785. In 1915 werd het Noorderpoldertje in deze polder opgenomen. Het waterschap werd opgeheven op 1 juli 1950 en ging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Oranjepolder, aanwinsten 29 aug & 1977/ Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Duikers...2 Dijken en wegen...

INHOUDSOPGAVE Oranjepolder, aanwinsten 29 aug & 1977/ Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Duikers...2 Dijken en wegen... INHOUDSOPGAVE Oranjepolder, aanwinsten 29 aug. 1975 & 1977/30...2 Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Duikers...2 Dijken en wegen...3 Financiën...3 Gemaal...3 Grenswijzigingen en ontpolderingen...4

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Everdingen z.n. z.j.; versie oktober 2018

Gerechtsbestuur Everdingen z.n. z.j.; versie oktober 2018 416 Gerechtsbestuur Everdingen 1628-1811 z.n. z.j.; versie oktober 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 1. Bestuur...4 2. Correspondentie...5 3. Archief...

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr:1175 Gelegen onder: s-gravenmoer Historie: Oprichtingsdatum is onbekend, maar het archief is aanwezig vanaf 1812. De polder ligt grotendeels in het dorp s-gravenmoer. In 1846 was er sprake van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a... 5 Grondeigendom... 6

INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a... 5 Grondeigendom... 6 Inventaris van het archief van de Droogmaking in de Oost/Abtspolder INHOUDSOPGAVE Algemeen... 2 Droogmaking... 3 Financiën... 4 Gemaal c.a.... 5 Grondeigendom... 6 Algemeen 171 Notulen van de vergaderingen

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangnr:1177 Gelegen onder: Raamsdonk Historie: Opgericht waarschijnlijk kort na de St. Elisabethsvloed in 1421 bedijkt. Aan de dijk van de polder bevindt zich het gehucht Sandoel. Het waterschap werd

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten bij de inleiding...2 Aanwinst 1977/ ALGEMEEN...3 ARCHIEFBEHEER...3 BESTUUR...3 DIJKLEGER...4 FINANCIEN...

INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten bij de inleiding...2 Aanwinst 1977/ ALGEMEEN...3 ARCHIEFBEHEER...3 BESTUUR...3 DIJKLEGER...4 FINANCIEN... INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten bij de inleiding...2 Aanwinst 1977/29...3 ALGEMEEN...3 ARCHIEFBEHEER...3 BESTUUR...3 DIJKLEGER...4 FINANCIEN...4 GEMAAL...5 KEUR EN BIJZONDER REGLEMENT...5 ONTPOLDERING...5

Nadere informatie

Archief van de Rietwijkeroorderpolder

Archief van de Rietwijkeroorderpolder Archief van de Algemene kenmerken Toegangsnummer: 243 Periode: 1687-1940 Archiefvormer Rietwijkeroorder Polder Inventaris ALGEMEEN............................................................. FINANCIEN.............................................................

Nadere informatie

INVENTARIS. van het archief. van de polder RIETVELD. door ME]. T. VERBOOM J. H. STREEFLAND

INVENTARIS. van het archief. van de polder RIETVELD. door ME]. T. VERBOOM J. H. STREEFLAND INVENTARIS van het archief van de polder. > ) RIETVELD door ME]. T. VERBOOM en J. H. STREEFLAND PROVINCIALE INSPECTIE VAN DE GEMEENTE- EN WATERSCHAPSARCHIEVEN IN ZUID-HOLLAND 's-gravenhage 1965 STUKKEN

Nadere informatie

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141.

N.B. Inleiding van het waterschap De Dongestroom zie archiefnummer 1141. Toegangsnr: 1148 Gelegen onder: Waalwijk en Loon op Zand Historie: Opgericht waarschijnlijk 2 e helft 16 de eeuw. Het archief van vóór 1824 is als gevolg van een brand in het gemeentehuis van Waalwijk

Nadere informatie

Inventaris van het archief van het

Inventaris van het archief van het T00416 Inventaris van het archief van het Gerechtsbestuur Everdingen, 1628-1811 z. n. z. j. Inleiding De omvang van het archief bedraagt 1 m 1 Aanwijzingen voor de gebruiker Stukken uit dit archief kunnen

Nadere informatie

1513 Waterschap Bloemendaal en in uitwatering gecombineerde polders,

1513 Waterschap Bloemendaal en in uitwatering gecombineerde polders, 1513 Waterschap Bloemendaal en in uitwatering gecombineerde polders, 1884-1946. INLEIDING INVENTARIS 1 Stukken en series van algemene aard 2 Stukken en series inzake bijzondere onderwerpen 2.1 Inrichting

Nadere informatie

1514 Klundertse Dijkring, later gemaand Vier Polders,

1514 Klundertse Dijkring, later gemaand Vier Polders, 1514 Klundertse Dijkring, later gemaand Vier Polders, 1558-1891 INLEIDING INVENTARIS 1 Stukken en series van algemene aard 2 Stukken en series inzake bijzondere onderwerpen 2.1 Inrichting van het bestuur

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inventarislijst...2 Aanwinst nr. 66 Overgedragen door Gem. Archief Schiedam...5 Inventarislijst-West Abtspolsder (aanwinst

INHOUDSOPGAVE Inventarislijst...2 Aanwinst nr. 66 Overgedragen door Gem. Archief Schiedam...5 Inventarislijst-West Abtspolsder (aanwinst INHOUDSOPGAVE Inventarislijst...2 Aanwinst 15-12-1988 nr. 66 Overgedragen door Gem. Archief Schiedam...5 Inventarislijst-West Abtspolsder (aanwinst 1977/104a) en 1979/24...7 Kaarten West-Abtspolder Aanwinst

Nadere informatie

Afd. 111-79 ARCHIEF WATERSCHAP DE MARKHOEK 1862-1957

Afd. 111-79 ARCHIEF WATERSCHAP DE MARKHOEK 1862-1957 . J Afd. 111-79 ARCHIEF WATERSCHAP DE MARKHOEK 1862-1957 Het waterschap "De Markhoek" werd met ingang van 1 januari 1957 opgeheven in verband met de vestiging van het Bredase industrieterrein "De Krogten"

Nadere informatie

Nummer Toegang: 153 Inventaris van het archief van de hof van Delftse sluis

Nummer Toegang: 153 Inventaris van het archief van de hof van Delftse sluis Nummer Toegang: 153 Inventaris van het archief van de hof van Delftse sluis 1577-1856 Archief Delft 153 Hof van Delftse Sluis 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. I INLEIDING II ARCHIEF S t u k k e n v a n a l g e m e n e a a r d S t u k k e n b e t r e f f e n d e b i j z

INHOUDSOPGAVE 1. I INLEIDING II ARCHIEF S t u k k e n v a n a l g e m e n e a a r d S t u k k e n b e t r e f f e n d e b i j z INHOUDSOPGAVE 1. I INLEIDING...2 2. II ARCHIEF...3 3. S t u k k e n v a n a l g e m e n e a a r d...3 4. S t u k k e n b e t r e f f e n d e b i j z o n d e r e o n d e r w e r p e n...3 4.1. BESTUURSINRICHTING...3

Nadere informatie

Waterschap Vleutense Wetering

Waterschap Vleutense Wetering Waterschap Vleutense Wetering Bestuur van de Binnenlandse lasten van Vleuten Vleuterweide -1863 Vleuten -, Hoge Weide 1950 Vleuten Harmelerwaard 1958 Vleutense Wetering de Haar - Themaat - 1 1861 Haarrijn

Nadere informatie

1517 Grote Polder van Niervaart,

1517 Grote Polder van Niervaart, 1517 Grote Polder van Niervaart, 1576-1825. INLEIDING INVENTARIS 1 Stukken en series van algemene aard 2 Stukken en series inzake bijzondere onderwerpen 2.1 Financiën 2.1.1 Rekeningen en bijlagen 2.1.2

Nadere informatie

Inventaris archief der Duifpolder J.D. de Kort (zp 1954)

Inventaris archief der Duifpolder J.D. de Kort (zp 1954) Inventaris archief der Duifpolder 1636-1950 J.D. de Kort (zp 1954) (webversie: Jan van den Noort 2007) Hoogheemraadschap van Delfland Inhoudsopgave ARCHIEF... 4 I. ALGEMEEN... 4 II. REGELEMENTEN EN KEUREN...

Nadere informatie

Archief van de Lutkemeerpolder

Archief van de Lutkemeerpolder Archief van de Lutkemeerpolder Algemene kenmerken Toegangsnummer: 328 Periode: 1868-1964 Archiefvormer Lutkemeerpolder Inventaris 1-2 Notulen van de vergaderingen van het bestuur en van de stemgerechtigde

Nadere informatie

INVENTARIS TECKOP L.C1.M. PETERS C. VENEMA. van het archief van het waterschap (1975)

INVENTARIS TECKOP L.C1.M. PETERS C. VENEMA. van het archief van het waterschap (1975) INVENTARIS van het archief van het waterschap TECKOP 1598-1974 (1975) L.C1.M. PETERS C. VENEMA Woerden, Streekarchief "Rijnstreek", 1999 INHOUD 5 INLEIDING TECKOP GRONDGEBIED 43 GESCHIEDENIS 43 BESTUURSINRICHTING

Nadere informatie

Afd ARCHIEF WATERSCHAP DE CROGTEN EN GALDERSE VUGT

Afd ARCHIEF WATERSCHAP DE CROGTEN EN GALDERSE VUGT Afd. 111-74 ARCHIEF WATERSCHAP DE CROGTEN EN GALDERSE VUGT 1753 Afd. 111-74 Inventaris van het archief van het Waterschap DE CROGTEN EN GALDERSE VUGT 1753-1945 De polder 'De Crogten' bestond uit lage wei-

Nadere informatie

SPENGEN INLEIDING INVENTARIS

SPENGEN INLEIDING INVENTARIS INHOUD 3 INLEIDING SPENGEN GRONDGEBIED 9 GESCHIEDENIS 9 BESTUURSINRICHTING 9 WATERSTAATSZORG 9 ARCHIEFVORMING EN INVENTARISATIE 10 BIJLAGE: BESTUURSLEDEN, SECRETARISSEN, PENNINGMEESTERS EN PERSONEEL 1863-1974

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de. Hooge Abtwoudsche polder (Krakeelpolder)

Inventaris van het archief van de. Hooge Abtwoudsche polder (Krakeelpolder) Inventaris van het archief van de Hooge Abtwoudsche polder (Krakeelpolder) 1651-1973 M.C. van Leeuwen-Canneman Delft 1974 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Noten... 4 Naamlijst van voorzitters, bestuurleden,

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Cothen M.A. van der Eerden-Vonk; met wijzigingen door A.A.B. van Bemmel Versie 2013

Gerechtsbestuur Cothen M.A. van der Eerden-Vonk; met wijzigingen door A.A.B. van Bemmel Versie 2013 26 Gerechtsbestuur Cothen 1789-1811 M.A. van der Eerden-Vonk; met wijzigingen door A.A.B. van Bemmel 1991. Versie 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 2. Nadere toegang...3

Nadere informatie

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP VLEUTEN c.s.,

ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP VLEUTEN c.s., ARCHIEF VAN HET WATERSCHAP VLEUTEN c.s., 1537-1958 STUKKEN VAN ALGEMENE AARD Notulen 97. Extraits de la deliberations des Directeurs du polder de Vleuterweide sous la commune de Vleuten; notulen van het

Nadere informatie

Inventaris van het archief van het. Gerecht Jaarsveld en haar rechtsopvolgers

Inventaris van het archief van het. Gerecht Jaarsveld en haar rechtsopvolgers Inventaris van het archief van het Gerecht Jaarsveld en haar rechtsopvolgers 1611-1813 G. J. Vermeij Herzien 1996 A. Gerecht en Municipaliteit 1-2. Resolutieboeken van het gerecht. 1706-1729. 2 delen 1.

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Houten en 't Goy (1605) H.J.J. Schouten, H.J. Postema Houten, Versie juni 2018

Gerechtsbestuur Houten en 't Goy (1605) H.J.J. Schouten, H.J. Postema Houten, Versie juni 2018 103 Gerechtsbestuur Houten en 't Goy (1605) 1667-1811 H.J.J. Schouten, H.J. Postema Houten, 1930. Versie juni 2018 Inhoudsopgave...3 Inventaris...4 Inventaris...4 1. Notulen en ingekomen stukken...4 2.

Nadere informatie

Inventaris van het archief. van het waterschap. "De Geertruidapolder" 1941-1976.

Inventaris van het archief. van het waterschap. De Geertruidapolder 1941-1976. Inventaris van het archief van het waterschap "De Geertruidapolder" 1941-1976. Kort historisch overzicht van het waterschap "De Geertruidapolder". I. Oprichting 31 juli 1941 (provinciaal blad 1942 nr.

Nadere informatie

1527 Waterschap Oudland van Standdaarbuiten, 1692-1958.

1527 Waterschap Oudland van Standdaarbuiten, 1692-1958. 1527 Waterschap Oudland van Standdaarbuiten, 1692-1958. INLEIDING INVENTARIS 1 Algemeen 2 Notulen 3 Bestuur 4 Personeel 5 Administratie 6 Financiën 6.1 Begroting, rekening en bijlagen 6.2 Overige stukken

Nadere informatie

Nummer Toegang: 159 Inventaris van het archief van de vrijenbanse sluis

Nummer Toegang: 159 Inventaris van het archief van de vrijenbanse sluis Nummer Toegang: 159 Inventaris van het archief van de vrijenbanse sluis 1529-1846 Archief Delft 159 Vrijenbanse Sluis 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Nummer Toegang: 368 Inventaris van het archief van de buitensocieteit reineveld,

Nummer Toegang: 368 Inventaris van het archief van de buitensocieteit reineveld, Nummer Toegang: 368 Inventaris van het archief van de buitensocieteit reineveld, 1874-1887. Archief Delft 368 Buitensociëteit Reineveld 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET GERECHT EN DE GEMEENTE ACHTHOVEN,

INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET GERECHT EN DE GEMEENTE ACHTHOVEN, INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN HET GERECHT EN DE GEMEENTE ACHTHOVEN, 1655-1812 De hierna volgende bladzijden zijn een onderdeel van de "Inventarissen van de archieven van de gerechten onder Linschoten,

Nadere informatie

I. Oost-Vlieland

I. Oost-Vlieland Hervormde Gemeente Oost- en West-Vlieland 1628-1914 De Hervormde Gemeente te Oost-Vlieland was tot 1597 gecombineerd met West- Vlieland; in 1737 werd West-Vlieland geheel door de zee verzwolgen. Tot dat

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inventaris door H.J.L.Th. van Rheineck Leyssius, Verslagen Rijks Oude Archieven, XLIX, 1 (1926)...2 Inleiding...2 Inventaris...2 I.

INHOUDSOPGAVE Inventaris door H.J.L.Th. van Rheineck Leyssius, Verslagen Rijks Oude Archieven, XLIX, 1 (1926)...2 Inleiding...2 Inventaris...2 I. INHOUDSOPGAVE Inventaris door H.J.L.Th. van Rheineck Leyssius, Verslagen Rijks Oude Archieven, XLIX, 1 (1926)...2 Inleiding...2 Inventaris...2 I. Stukken van algemene aard...2 II. Bestuursinrichting...2

Nadere informatie

ZEEVAARTSCHOOL EN COMMISSIE VAN TOEZICHT OP DE ZEEVAARTSCHOOL

ZEEVAARTSCHOOL EN COMMISSIE VAN TOEZICHT OP DE ZEEVAARTSCHOOL ZEEVAARTSCHOOL EN COMMISSIE VAN TOEZICHT OP DE ZEEVAARTSCHOOL De hieronder beschreven stukken behoren tot het archief van de gemeente Schiermonnikoog. Bij de start van de Zeevaartschool werd de inrichting

Nadere informatie

Inventaris van het archief. van de. Nieuwlandsche polder, , en van de. 's-gravelandsche polder,

Inventaris van het archief. van de. Nieuwlandsche polder, , en van de. 's-gravelandsche polder, Inventaris van het archief van de Nieuwlandsche polder, 1844-1865, en van de 's-gravelandsche polder, 1846-1938 (met plaatsingslijst Nieuwlandsche polder, 1829-1976) M.C. van Leeuwen-Canneman Delft, 1973

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE POELPOLDER. AANWINSTEN 29 AUG & 1977/27 (gemeente 's-gravenzande Algemeen Archiefbeheer Bestuur

INHOUDSOPGAVE POELPOLDER. AANWINSTEN 29 AUG & 1977/27 (gemeente 's-gravenzande Algemeen Archiefbeheer Bestuur INHOUDSOPGAVE POELPOLDER. AANWINSTEN 29 AUG. 1975 & 1977/27 (gemeente 's-gravenzande...2 1. Algemeen...2 2. Archiefbeheer...2 3. Bestuur...3 4. Brug en duikers...3 5. Dijkleger...3 6. Financiën...4 7.

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de. Vlietpolder te Naaldwijk

Inventaris van het archief van de. Vlietpolder te Naaldwijk Inventaris van het archief van de Vlietpolder te Naaldwijk 1781-1976 L.W. de Raat z.p., 1953 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 INVENTARIS 3 a. Verkiezingen en vergaderingen 3 b. Keuren en reglementen, kennisgevingen

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST OP HET ARCHIEF VAN DE NEDERLANDS-HERVORMDE GEMEENTE ZIJPE

PLAATSINGSLIJST OP HET ARCHIEF VAN DE NEDERLANDS-HERVORMDE GEMEENTE ZIJPE PLAATSINGSLIJST OP HET ARCHIEF VAN DE NEDERLANDS-HERVORMDE GEMEENTE ZIJPE 1698-1977 samengesteld door H.P.W.A. van Aalst Regionaal Archief Alkmaar, 1996 Inhoudsopgave I N H O U D S O P G A V E INLEIDING

Nadere informatie

INVENTARIS NOORDZIJDERPOLDER

INVENTARIS NOORDZIJDERPOLDER INVENTARIS van het archief van cle NOORDZIJDERPOLDER door (. j. H. STREEFLAND PROVINCIALE INSPECTIE VAN DE GEMEENTE- EN WATERSCHAPSARCHIEVEN IN ZUID-HOLLAND 's-gravenhage 1965 1 STUKKEN VAIT ALGEMENE AAPT),

Nadere informatie

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson.

A. Stukken inzake de voogdiistelling over C.A. Samson. Archiefstukken, welke door het gemeentearchief van 's-gravenhage geschonken zijn aan het streekarchivariaat "Rijnstreek" en die betrekking hebben op het eigendom en het beheer van onroerend goed van Cornelis

Nadere informatie

Nummer Toegang: 232 Plaatsingslijst van het archief van het brouwersgilde,

Nummer Toegang: 232 Plaatsingslijst van het archief van het brouwersgilde, Nummer Toegang: 232 Plaatsingslijst van het archief van het brouwersgilde, 1615-1816 Archief Delft 232 Brouwersgilde 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 BESCHRIJVING

Nadere informatie

Archief van de. Nederlands Hervormde kerk. te Oud-Vossemeer

Archief van de. Nederlands Hervormde kerk. te Oud-Vossemeer Archief van de Nederlands Hervormde kerk te Oud-Vossemeer 1771-1969 2 Inventaris KERKENRAAD 1-4. Notulen, 1771-1936. 5 delen 1. 1771-1806. N.B. Aan het begin ontbreken enige bladzijden. 2. 1806-1865. 2a.

Nadere informatie

Lieve Vrouwe Broederschap te Houten D. Ruiter Februari 2014

Lieve Vrouwe Broederschap te Houten D. Ruiter Februari 2014 123 Lieve Vrouwe Broederschap te Houten 1732-2010 D. Ruiter Februari 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voorde gebruiker...3 2. Bijzonderheden... 3 Inventaris...5 Pag. 2 van 7 Inleiding

Nadere informatie

Nummer en magazijnnr. 061/ ARCHIEF WATERSCHAP DE GECOMBINEEER- DE UITERWAARDEN ONDER JAARSVELD Periode aanwezig archief:

Nummer en magazijnnr. 061/ ARCHIEF WATERSCHAP DE GECOMBINEEER- DE UITERWAARDEN ONDER JAARSVELD Periode aanwezig archief: Nummer en magazijnnr. 061/ Naam archief: ARCHIEF WATERSCHAP DE GECOMBINEEER- DE UITERWAARDEN ONDER JAARSVELD Periode aanwezig archief: 1859-1973 Openbaarheid: onbeperkt Toegang: inventaris (studenten UvA,

Nadere informatie

T Inventaris van het archief van de Doornse. Centrale Antenne Stichting,

T Inventaris van het archief van de Doornse. Centrale Antenne Stichting, T00329 Inventaris van het archief van de Doornse Centrale Antenne Stichting, 1973-2007 E. Hinders Januari, 2011 Inleiding Geschiedenis en organisatie In de jaren zeventig van de vorige eeuw vond er een

Nadere informatie

IH'YIÏTIEIS van het ARCHIEF. van het ARCIEF. FAMILIE (HQEaGVSLD, te V/oerden. door. C.L.J. de Kaper

IH'YIÏTIEIS van het ARCHIEF. van het ARCIEF. FAMILIE (HQEaGVSLD, te V/oerden. door. C.L.J. de Kaper - 1 - IH'YIÏTIEIS van het ARCHIEF van de GROEïTEVELDSTICHTHTG, 1918-1975 en van het ARCIEF van de FAMILIE (HQEaGVSLD, 1771-1902 te V/oerden door C.L.J. de Kaper Streekarchivariaat "Rijnstreek:", Woerden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 I Stukken van algemene aard...2 II Bestuursinrichting...2 III Personalia...2 IV Titels van eigendom...2 V Financiën...

INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 I Stukken van algemene aard...2 II Bestuursinrichting...2 III Personalia...2 IV Titels van eigendom...2 V Financiën... INHOUDSOPGAVE Inleiding...1 I Stukken van algemene aard...2 II Bestuursinrichting...2 III Personalia...2 IV Titels van eigendom...2 V Financiën...2 VI Waterstaatkundige werken...3 a. Algemeen...3 b. Bemaling...3

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Oudwulven en Wayen H.J.J. Scholtens Houten 1930

Gerechtsbestuur Oudwulven en Wayen H.J.J. Scholtens Houten 1930 104 Gerechtsbestuur Oudwulven en Wayen 1727-1811 H.J.J. Scholtens Houten 1930 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 2. Zoekgeraakte stukken...3 Inventaris...4 1. Aanschrijvingen...4

Nadere informatie

Archief van de Overamstelse Polder

Archief van de Overamstelse Polder Archief van de Overamstelse Polder Algemene kenmerken Toegangsnummer: 505 Periode: 1634-1969 Archiefvormer Overamstelsche Polder Inventaris ALGEMEEN.............................................................

Nadere informatie

Gemeentebestuur Rijnauwen (1919)

Gemeentebestuur Rijnauwen (1919) 218 Gemeentebestuur Rijnauwen 1816-1857 (1919) W.B. Heins Utrecht, 1991; aanvullingen door M.L. Loef, 1991; wijzigingen door E. Hinders en D. Ruiter Januari 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Het grondgebied

Nadere informatie

Inventaris van het oud-archief van de. Commandeurspolder ( )

Inventaris van het oud-archief van de. Commandeurspolder ( ) Inventaris van het oud-archief van de Commandeurspolder (1613-1920) D. van Balen J.D. de Kort F. de Klerk 's-gravenhage 1950 INHOUDSOPGAVE Inventaris door D. van Baalen 1950... 4 I. Stukken Van Algemene

Nadere informatie

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie ( LANDAANWINNING EN BEDIJKING Waddeneilanden Versie 27-6-2011 Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). Het

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten...3 Naamlijst van voorzitters, bestuursleden, secretarissen-penningmeesters...4 Voorzitters...4 Leden...

INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten...3 Naamlijst van voorzitters, bestuursleden, secretarissen-penningmeesters...4 Voorzitters...4 Leden... INHOUDSOPGAVE Inleiding...2 Noten...3 Naamlijst van voorzitters, bestuursleden, secretarissen-penningmeesters...4 Voorzitters...4 Leden...4 Secretarissen-penningmeesters...4 Inventaris...5 Stukken van

Nadere informatie

GEMEENTEARCHIEF SCHOUWEN-DUIVELAND SLAVENKAS TE ZIERIKZEE 1735-1990

GEMEENTEARCHIEF SCHOUWEN-DUIVELAND SLAVENKAS TE ZIERIKZEE 1735-1990 GEMEENTEARCHIEF SCHOUWEN-DUIVELAND INVENTARIS VAN HET ARCHIEF VAN DE SLAVENKAS TE ZIERIKZEE 1735-1990 door H. Uil INHOUDSOPGAVE Zierikzee 1994 ALGEMEEN 3 Reglementen 3 Vergaderingen 3 Correspondentie 3

Nadere informatie

Archief van de Osdorperbovenpolder

Archief van de Osdorperbovenpolder Archief van de Algemene kenmerken Toegangsnummer: 845 Periode: 1867-1982 Archiefvormer Osdorper bovenpolder Inleiding Geschiedenis van het waterschap. De droogmaling van de vond in 1570 plaats. De polder

Nadere informatie

Ieder voor zover zij daartoe bevoegd zijn,

Ieder voor zover zij daartoe bevoegd zijn, ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2013 / 23 Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht en de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht van 7 mei 2013, 80E11656, inzake het verlenen van mandaat,

Nadere informatie

Nederlandse Hervormde gemeente Houten

Nederlandse Hervormde gemeente Houten 381 Nederlandse Hervormde gemeente Houten 1685-2006 W.B. Heins, aanvulling door M.A. van der Eerden-Vonk 1994, aanvulling door M.A. van der Eerden-Vonk, 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inventaris...4

Nadere informatie

Nummer Toegang: 756. Archief Delft

Nummer Toegang: 756. Archief Delft Nummer Toegang: 756 Inventaris van het archief van het burgerlijk armbestuur (1921-1923), de gemeentelijke instelling voor maatschappelijk hulpbetoon (1924-1954) en de gemeentelijke instelling voor maatschappelijke

Nadere informatie

Inventaris van het archief. van het Gerechtsbestuur. Nederlangbroek, (1553, z.j.)

Inventaris van het archief. van het Gerechtsbestuur. Nederlangbroek, (1553, z.j.) T00007 Inventaris van het archief van het Gerechtsbestuur Nederlangbroek, (1553, z.j.) 1775-1812 z.n. en H.J. Postema April 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Literatuur 4 Aanwijzingen voor de gebruiker 4

Nadere informatie

Nummer Toegang: 60 Plaatsingslijst van het archief van het gas-, water- en electriciteitsbedrijf

Nummer Toegang: 60 Plaatsingslijst van het archief van het gas-, water- en electriciteitsbedrijf Nummer Toegang: 60 Plaatsingslijst van het archief van het gas-, water- en electriciteitsbedrijf 1855-1958 Archief Delft 60 Gas-, electriciteits- en waterleidingbedrijf 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overgangsreglement voor het waterschap Noorderzijlvest

Overgangsreglement voor het waterschap Noorderzijlvest CVDR Officiële uitgave van Drenthe. Nr. CVDR97205_1 28 december 2017 Overgangsreglement voor het waterschap Noorderzijlvest Inhoud HOOFDSTUK I, BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In deze verordening wordt

Nadere informatie

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl).

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). ARMENZORG Versie 27-6-2011 Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). Het overzicht is als volgt opgebouwd:

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de. Nederlands Hervormde Gemeente

Inventaris van het archief van de. Nederlands Hervormde Gemeente T000381 Inventaris van het archief van de Nederlands Hervormde Gemeente Houten, 1685-2006 W.B. Heins 1994 Aanvulling door: M.A. van der Eerden-Vonk, 2013 1 INLEIDING Nog te schrijven na completering van

Nadere informatie

Inventaris van het archief van het

Inventaris van het archief van het T00419 Inventaris van het archief van het Gerechtsbestuur Hagestein, ca. 1600-1811 z.n. z.j. Inleiding Aanwijzingen voor de gebruiker Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 27 juni & 6 augustus 1975 & 1978/ Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Bruggen...3 Dijkleger...3 Financiën...

INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 27 juni & 6 augustus 1975 & 1978/ Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Bruggen...3 Dijkleger...3 Financiën... INHOUDSOPGAVE Aanwinsten 27 juni & 6 augustus 1975 & 1978/208...2 Algemeen...2 Archiefbeheer...2 Bestuur...2 Bruggen...3 Dijkleger...3 Financiën...3 Gemalen c.a. & molen...4 Kaarten en tekeningen...6 Kaden

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Tull en 't Waal Z.n., z.pl, z.j.; H.J. Postema Augustus 2014

Gerechtsbestuur Tull en 't Waal Z.n., z.pl, z.j.; H.J. Postema Augustus 2014 107 Gerechtsbestuur Tull en 't Waal 1650-1813 Z.n., z.pl, z.j.; H.J. Postema Augustus 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 2. Zoekgeraakte stukken...3 3. Nadere toegangen...

Nadere informatie

Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen

Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen Beknopte geschiedenis van Reeuwijk en Driebruggen De huidige gemeente Reeuwijk bestaat uit verschillende oude ambachtsheerlijkheden en gemeenten. In 1855 werd de oorspronkelijke kleine agrarische gemeente

Nadere informatie

Bergambacht -- Voormalige gemeente ZUIDBROEK. Inventaris

Bergambacht -- Voormalige gemeente ZUIDBROEK. Inventaris 767 -- Bergambacht -- Voormalige gemeente ZUIDBROEK Inhoudsopgave (archiefschema) N.B.: Vanuit de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks doorklikken naar de rubrieken van de inventaris! 1. Periode tot 1811

Nadere informatie

Archief van het Algemeen Armbestuur van Poortvliet

Archief van het Algemeen Armbestuur van Poortvliet Archief van het Algemeen Armbestuur van Poortvliet 1607-1965 2 Inleiding Het ontstaan van het armbestuur van Poortvliet zal vermoedelijk in de Middeleeuwen gezocht moeten worden. Er zal toen sprake zijn

Nadere informatie