HEILIGE PIUS X SINT-ROCHUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEILIGE PIUS X SINT-ROCHUS"

Transcriptie

1 HEILIGE PIUS X Zaterdag 15 april. Stille Zaterdag u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 16 april. Hoogfeest van Pasen. Zlm. Alfons Luycx u. Plechtige hoogmis. Maandag 17 april. Tweede Paasdag u. Hoogmis. SINT-ROCHUS Zaterdag 15 april. Stille Zaterdag u. Avondviering. Zlm. André Vandenbunder en Overledenen van de Families Vandenbunder en Sels. Zondag 16 april. Hoogfeest van Pasen u. Ochtendviering u. Plechtige hoogmis. Zlm. Pastoor Luc Van de Wouwer, zijn broer Armand, Leonie Van Aken, ouders en zusters. Zlm. Eugène Hendrickx, Zlm. Ronald Pernet; Zlm. Jacqueline Geelen; Zlm. Yvonne Reynaerts; Zlm. Geby De Groof en Zlm. Joanna Bartelen. Maandag 17 april. Tweede Paasdag u. Hoogmis. Dinsdag 18 april. Paasdinsdag u Avondviering Woensdag 19 april. Woensdag in de Paasweek u. Avondviering Donderdag 20 april. Donderdag in de Paasweek. Vrijdag 21 april. Vrijdag in de Paasweek. H. Anselmus u. Avondviering Zaterdag 22 april. Zaterdag in albis van de Paasweek u. Kinder- en gezinsviering. Zlm. Eugeen Mampaey. GOEDE-VRIJDAGTOCHT IN ANTWERPEN OP 14 APRIL Iedereen vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen. We vertrekken aan de kathedraal en eindigen in Sint-Jacob u. : inzingen in de kathedraal u. : bezinningstocht u. : vertrek langs Groenplaats naar Meir u. : halte bij het beeld van de hand u. : slotbezinning in Sint-Jacob u. : einde Wij vragen de deelnemers om een bloem mee te brengen.

2 DE GOEDE VIJDAGTOCHT / EEN ZINVOL GEBEUREN IN ONZE STAD? Bijna 40 jaar geleden op Goede Vrijdag om u. stond een groepje mensen in stilte op de Groenplaats met de tekst: Ook vandaag sterven er mensen onder het geweld van de Belgische wapenindustrie. De invloed van Latijns Amerika doorheen de basisgroepen en de landbezettingen in Brazilië bepaalden daarna mee de vorm. Jaar na jaar kwam er een grotere dynamiek op gang om het gedenken van Jezus dood te koppelen aan het geweld, het lijden, de onrechtvaardigheden dicht bij en veraf. Het werd een tocht in stilte langs verschillende haltes, telkens met actualiteit, gebed, bezinning en zang. Ook de omstaanders werden er bij betrokken door hen even attent te maken op het feit dat er mensen in de drukke, winkelende stad op Goede Vrijdag de lijdende Jezus/mens gedenken. De vormgeving met drie grote en vele kleine kruisjes werd ook verzorgd. Dit gebeurede op vele plaatsen in het Vlaamse land. En vele deelnemers kunnen zich Goede Vrijdag niet meer voorstellen zonder die tocht. Maar tijden veranderen. Sommigen kunnen om fysische redenen niet meer deelnemen, tijdens de vakanties haken gezinnen af, jongeren hebben heel andere invloeden en verstaan moeilijk de betekenis; wie geëngageerd is in de parochie geraakt niet zo vlug over en weer Dit brengt ons bij de vraag of het zinvol is de Goede Vrijdagtocht te blijven organiseren. Tot nu toe is het nog een heel zinvol gebeuren en we kunnen ons moeilijk voorstellen dat de tocht niet meer zou doorgaan, maar toch! We vragen dringend uw reacties. Vertel ons per mail, briefje, telefoon, persoonlijk, facebook of wat dan ook of je de Tocht nog zinvol vindt en of je er aan wil deelnemen. Dit jaar op vrijdag 14 april gaat de tocht zeker door, vertrekkend vanuit de kathedraal. We verwachten een grote opkomst. Voor volgend jaar hangt het echt van de respons af of de goede Vrijdagtocht nog door de stad zal trekken of dat er beter een nieuwe formule gezocht wordt. Annemie Luyten (namens de werkgroep Goede Vrijdagtocht), tel. 03/ ; ANNEMIE.LUYTEN@LOODSEN.BE SINT-ROCHUS DOOR HET DOOPSEL OPGENOMEN IS ONZE GROTE KRING Johannes Schroyens, zoontje van Jonas en Kristien Clymans, geboren te Antwerpen op 24 februari 2015, Lanteernhofstraat 26 te Borgerhout. Samen met zijn broertje zal hij héél gelukkig opgroeien in Uw mooie gezin. Een dikke Proficiat voor ouders en familie.

3 WE HEBBEN GELOVIG AFSCHEID GENOMEN VAN Yvonne Reynaerts, weduwe van Jos Boonen, geboren te Turnhout op 26 juni 1926, en overleden te Hoboken, ZNA Hoge Beuken, op 28 maart Gaby De Groof, weduwe van Louis Verswijvel, geboren te Antwerpen op 20 oktober 1936, en overleden te Deurne, WZC Europasquare, op 28 maart 2017, Wouter Haecklaan 14/39. Joanna Bartelen, geboren te Borgerhout op 30 oktober 1927, en thuis te Deurne overleden op 24 maart 2017, Herentalsebaan 599. We bieden aan familie en vrienden onze innige deelneming aan. KERKFABRIEK Op woensdag 12 april komen we te u. samen met de mensen van onze Kerkraad. Er zijn geen nieuwe kandidaturen binnengekomen en daarom wordt iedereen bevestigd in zijn taak. Zo willen we met deze groep ook de volgende drie jaar samenwerken. Ward brengt ons op de hoogte van de plannen voor dit jaar. Er staat inderdaad weer héél wat te gebeuren. Probeer er zeker ook bij te zijn!!! EUCHARISTIEVIERING RESIDENTIE RUGGEVELD Op Witte Donderdag, 13 april, te uur worden we hartelijk uitgenodigd om samen te bidden en te vieren. Het is de dag bij uitstek om eucharistie te vieren. Op het laatste avondmaal werd toch de Eucharistie ingesteld. We kijken natuurlijk ook reeds uit naar Pasen. Probeer er zeker ook bij te zijn!!! VIERING WITTE DONDERDAG Om u. worden we in onze kerk verwacht voor de Avondmaalviering in het teken van de instelling van de Eucharistie. Het wordt een echte Feestdag, want aan de Eucharistie hebben we toch allen héél veel te danken en het kan dan deugd doen op die dag ook samen te komen om te bidden en te vieren. Maak tijd en kom méé!!! KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Op 14 april te u. herdenken we het lijden en de dood van Jezus. Maak je ook even tijd om mee te komen bidden in onze kerk? PLECHTIGE KRUISVERERING OP GOEDE VRIJDAG Om uur willen we dan samenkomen voor de verering van het kruis. Het lijden en de dood van Jezus blijven ons aanspreken en ook in de parochie is het belangrijk om dankbaar samen te vieren wat Jezus ook voor ons heeft geleden. Maak je vrij en kom mee!!! STILLE ZATERDAG

4 Op zaterdag 15 april zetten we Pasen reeds in. Om 18 uur hebben we inderdaad de Paaswake en hebben we de wijding van de Paaskaars en van het doopwater. Het is ook reeds een échte Paasviering waarbij we de Verrijzenis van Jezus gedenken. Deze viering staat in het teken van onze gezinnen. Kom je ook meevieren? HOOGFEEST VAN PASEN Op zondag 16 april hebben we onze Paasvieringen. Om 8.30 u. hebben we onze Ochtendviering waarbij we elkaar ook weer willen bemoedigen en steunen. Om 9.30 u. hebben we dan onze Plechtige Hoogmis die verzorgd wordt door ons koor. Het Paasfeest is het Hoogtepunt in het kerkelijk jaar. Spreek zelf ook mensen aan om op deze dag mee te komen bidden en vieren!!! DE HOOGMIS VAN PASEN WORDT WEER BIJZONDER MOOI VERZORGD DOOR ONS KOOR Misviering Pasen : zondag 16 april 2017 om 9u30 Intrede : Kyrie Gloria: Tussenzang : Offerande : Sanctus : Agnus Dei : Communie : Slot : Die Ehre Gottes aus der Natur L. Van Beethoven Missa Brevis Joseph Haydn Christ the Lord is risen today Domine Deus uit het Gloria van Antonio Vivaldi Missa Brevis Joseph Haydn Missa Brevis Joseph Haydn Praise the Lord G. F. Händel Hallelujah G.F. Händel Op voorhand reeds een dikke Proficiat aan ons koor!!!!

5 TWEEDE PAASDAG Op maandag 17 april te u. hebben we onze Hoogmis, die ook nog in het teken staat van de Verrijzenis van Jezus. Kom je ook op deze dag meevieren? KWB NODIGT UIT OP PAASONTBIJT Naar jaarlijkse gewoonte worden we op 17 april weer verwacht voor een héél gezellig paasontbijt met héél veel vrienden. Familia zal weer écht vol zitten. KWB is in onze parochie ook niet weg te denken en ons paasontbijt mag je zeker niet missen!!! PAROCHIETEAM Op woensdag 19 april te u. komen we weer samen op de pastorie. Er is zeker weer veel te bespreken na de paasvieringen en alles wat de lente weer meebrengt. Ook voor de voorbereiding van de Pastorale Eenheid is er zeker weer nieuws. Denk zelf ook reeds na over wat je wenst in te brengen. Het is altijd een moeilijke vergadering en zo willen we zeker op dit vlak ook samen bouwen aan de toekomst van onze parochie. OKRA NODIGT UIT VOOR PAASFEEST Op donderdag 20 april in Familia. We starten met een plechtige Eucharistieviering te half twaalf en daarna gaan we samen aan tafel voor de Feestmaaltijd!!! Probeer er zeker ook bij te zijn!!! KERNLEDENFEEST FEMMA Op vrijdag 21 april mogen we samen feesten met de kernleden van FEMMA. Onze bijeenkomsten brengen altijd mee dat we moeten werken en zorgen, nu mag het eens zijn om samen te babbelen en te genieten. Maak er zeker weer een onvergetelijke avond van!!! Sint Fredegandus Erfgoeddag 23 april 2017 Thema: ZORG In de Sint-Fredegaduskerk worden reeds veel jaren de kunstwerken, die onze voorouders met zoveel ZORG gemaakt en bewaard hebben, gerestaureerd en geconserveerd. Op deze Erfgoeddag zullen deze gerestaureerde kunstwerken: schilderijen, beeldhouwwerken, grafmonumenten, textiel enz, in de kijker staan. Op zondag 23 april, Erfgoeddag, is iedereen welkom tussen 12 u en 18 u. Er worden gratis rondleidingen voorzien om 14u en om 15.30u.

6 VEERTIGDAGENTIJD Op Pasen 'Wees niet bang - Hij leeft' klinkt de boodschap dat de dood niet het laatste woord heeft. Jezus leeft. God blijft kiezen voor rechtvaardigheid en liefde over de dood heen. Wij gaan de weg. Hij leeft en maakt ons vrij Ga je mee? HEILIGE PIUS X DOOR HET DOOPSEL OPGENOMEN IS ONZE GROTE KRING Valentina Tsakova, dochtertje van Viktoja, geboren te Roermond op 20 juni 2012, Manebruggestraat 21 te Deurne. Een héél mooie toekomst voor Valentina en een dikke Proficiat!!! PAROCHIETEAM Op woensdag 12 april te u. op de pastorie. Napraten over de vieringen van de Goede Week en de Paasdagen. Intussen weten we ook weer iets méér over de Pastorale Eenheid en de lente brengt ook weer mee dat we nog een en ander willen plannen en afwerken. Denk zelf ook reeds na over wat je wenst in te brengen. Probeer er zeker ook weer bij te zijn!!! EUCHARISTIEVIERING RESIDENTIE RUGGEVELD Op Witte Donderdag te half drie mogen we samen vieren. Nodig ook mekaar uit en kom samen!!! AVONDMAALVIERING WITTE DONDERDAG Op 13 april te u. nodigen we U hartelijk uit op onze viering. De vormelingen zullen deze viering ook weer op een bijzondere manier verzorgen en het kan dan ook belangrijk zijn dat we hen ook steunen bij de voorbereiding op hun Vormsel. Witte Donderdag doet ons natuurlijk ook héél speciaal denken aan wat er gebeurde op het laatste avondmaal en aan de instelling van de Eucharistie. Probeer er zeker ook bij te zijn en kom mee bidden en vieren. KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Op 14 april te u. komen we samen om de Kruisweg te vieren. Samenzijn en het lijden en de dood van Jezus gedenken kan inderdaad goed doen. We hebben zo héél veel aan Jezus te danken. Kom je ook mee? PAASVIERING TOL Op Paaszaterdag, 15 april worden we verwacht te uur. Denk er aan dat het om 3 uur is en niet om half drie. Dit uur komt beter uit voor de mensen.

7 Het zal weer echt deugd doen om samen te bidden, te zingen en te vieren. Nodig ook mekaar uit en kom samen! We hebben elkaar hierbij heel hard nodig!!! PAASWAKE OP ZATERDAG 15 APRIL TE UUR. Kom je ook meevieren bij de wijding van de paaskaars en de wijding van het doopwater? Het zijn toch in de parochie héél bijzondere dagen. Maak je vrij en kom ook meevieren!!! HOOGFEEST VAN PASEN Op zondag 16 april worden we om u. verwacht voor de Plechtige Hoogmis, die speciaal verzorgd wordt door ons koor. Het zal zeker weer deugd doen elkaar op deze speciale dag te ontmoeten en om samen te bidden en te vieren. Kom zeker en doe mee!!! TWEEDE PAASDAG, MAANDAG 17 APRIL We nodigen U hartelijk uit om mee te komen bidden en vieren bij onze Hoogmis te uur. Hartelijk welkom!!!

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN VRAAGT ONZE AANDACHT!!!

BROEDERLIJK DELEN VRAAGT ONZE AANDACHT!!! HEILIGE PIUS X Zaterdag 1 april. 17 u. Avondviering Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 2 april. Vijfde Zondag in de Veertigdagentijd. 11.15 u. Hoogmis. Zlm. Bertha Weyten; Zlm. Albert Oeyen en

Nadere informatie

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES

VORMSEL EN EERSTE COMMUNIE KOMEN ER AAN HOOGDAGEN IN ONZE PAROCHIES HEILIGE PIUS X Zaterdag 13 mei. O. L. Vrouw van Fatima. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 14 mei. Vijfde Paaszondag.11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Jos Van Ginneken; Zlm.

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS HEILIGE PIUS X Maandag 31 oktober 17.00 u. Avondviering Dinsdag 1 november, Hoogfeest Allerheiligen. 11.15 u. Plechtige Hoogmis. Zlm. voor de Overledenen van het voorbije jaar; Zlm. Alfons Luyckx; Zlm.

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Rik Devriendt en Zlm. Gilbert Van den Rul.

11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Rik Devriendt en Zlm. Gilbert Van den Rul. HEILIGE PIUS X Zaterdag 24 juni. Geboorte van de H. Johannes de Doper. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 25 juni. Twaalfde Zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis.

Nadere informatie

SINT ROCHUS BIJEENKOMST JONGENSBOND EN MADELIEFJES WERD WEER EEN ONGELOOFLIJK FEEST!!!

SINT ROCHUS BIJEENKOMST JONGENSBOND EN MADELIEFJES WERD WEER EEN ONGELOOFLIJK FEEST!!! HEILIGE PIUS X Zaterdag 12 november. H. Josafat. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 13 november. Drieëndertigste zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Vader

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag

Nadere informatie

Eucharistievieringen op vaste plaats pagina 2, met oude hoofding aub HEILIGE PIUS X

Eucharistievieringen op vaste plaats pagina 2, met oude hoofding aub HEILIGE PIUS X PAROCHIEBLADNR.: 0191-12 Verschijnt: 22 maart 2017 Parochie: Sint Rochus en Heilige Pius X ----------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

11.15 u. Plechtige hoogmis.

11.15 u. Plechtige hoogmis. HEILIGE PIUS X Zaterdag 25 februari. H. Walburgis. 17.00 u. Avondviering Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 26 februari. Achtste Zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis. SINT ROCHUS Vrijdag

Nadere informatie

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur,

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur, Aan de ouders van de leerlingen uit groep 4 Beste ouders, Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de kerk op zondag om, kan uw kind zijn/haar Eerste H. Communie doen. De eerste stap in onze katholieke

Nadere informatie

ALLERHEILIGEN BRACHT IN BEIDE PAROCHIES WEER HEEL VEEL MENSEN SAMEN.

ALLERHEILIGEN BRACHT IN BEIDE PAROCHIES WEER HEEL VEEL MENSEN SAMEN. HEILIGE PIUS X Zaterdag 19 november. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 20 november. Vierentwintigste Zondag door het Jaar. Christus Koning van het Heeral. 11.15 u. Plechtige

Nadere informatie

Het weer zat de hele dag mee: stralende zon (ondanks de weerberichten).

Het weer zat de hele dag mee: stralende zon (ondanks de weerberichten). HEILIGE PIUS X Zaterdag 30 september. H. Hiëronymus. 17 u. Avondviering Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 oktober. Zesentwintigste Zondag door het jaar. 11.15 u. Hoogmis. Jgt. Tist Janvier.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop Paasspecial 2017 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven We vieren Pasen: Christus is verrezen! Wanneer staan we daar bij

Nadere informatie

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap De Goede Week We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. vrijdag 8 april 2011 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap dinsdag 12 april 2011 19:30 Sint-Jacob

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 5 nummer 4 april 2019 Goede Week en Pasen

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

JEF SELEN WORDT HEEL FEESTELIJK GEVIERD BIJ ZIJN NEGENTIGSTE VERJAARDAG!!! HEILIGE PIUS X

JEF SELEN WORDT HEEL FEESTELIJK GEVIERD BIJ ZIJN NEGENTIGSTE VERJAARDAG!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 14 januari. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 15 januari. Tweede Zondag door het jaar. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zaterdag 14 januari. 08.00 u.

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

STORT REGEN VOOR BURKINA FASO HELP BOEREN STIJDEN TEGEN HONGER EN ARMOEDE!!! HEILIGE PIUS X

STORT REGEN VOOR BURKINA FASO HELP BOEREN STIJDEN TEGEN HONGER EN ARMOEDE!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 8 april. Begin Goede Week. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 9 april. Palmzondag. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Alfons Luyckx; Zlm. Vader & Moeder

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 6 februari Zondag 7 februari W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering 5e zondag door het jaar Pastor Dekker Pastor Quadvlieg en Pastor Geels Senioren Diaken v. Peperstraten

Nadere informatie

KERSTVERSIERING IN ONZE KERK

KERSTVERSIERING IN ONZE KERK KERSTVERSIERING IN ONZE KERK Op woensdag 21 december was het weer héél druk in onze kerk. De kerststal en de beelden werden uitgehaald en alles werd weer keurig opgebouwd. De bomen lagen reeds enkele dagen

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 10 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 11 december. Derde zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Vader en moeder Quintiens

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Werkvorm Pasen! Schilderijen

Werkvorm Pasen! Schilderijen Werkvorm Pasen! Pasen is het belangrijkste feest in het christendom. We vieren de verrijzenis van Jezus en dat het leven wint van de dood. Het thema Pasen en de daarmee gepaard gaande theologie rondom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Het sacrament ommekeer en sjaloom

Het sacrament ommekeer en sjaloom We ontdekken de rode draad "Sacramenten ommekeer en sjaloom BENODIGDHEDEN: Blz 2-11 afgeprint Bij wijding tot het ambt Een bol koord Jezus, het oersacrament Het sacrament verandert de ontvanger 16. De

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Woord- en communiedienst en speciale vieringen worden tevens apart vermeld in het parochienieuws

Woord- en communiedienst en speciale vieringen worden tevens apart vermeld in het parochienieuws HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag van de maand woord- en communiedienst Woord-

Nadere informatie

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Liturgische bloemschikking: Thema: Een nieuw begin In de veertigdagentijd staan we stil bij de vraag wat er voor nodig is om een nieuw begin te maken. Elke week

Nadere informatie

Doelstellingen voorbereiding toetsingsmoment 03/06/2017

Doelstellingen voorbereiding toetsingsmoment 03/06/2017 HEILIGE PIUS X Zaterdag 10 juni. Z. Edward Poppe. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 11 juni. H. Drie-eenheid. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons koor. Zlm. Vader

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

St. Martinuskerk, Wergea-Warten

St. Martinuskerk, Wergea-Warten Sint Vitusparochie St. Martinuskerk, Wergea-Warten 22 feb 2018 6 e Jrg. nr 1. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, Alweer de 6 e jaargang van onze Digitale Muurkrant. En jawel, als buiten-gebied

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

DRAAIBOEK PERIODE VAN PASEN 2019

DRAAIBOEK PERIODE VAN PASEN 2019 DRAAIBOEK PERIODE VAN PASEN 2019 The Resurrection of Christ, 1700 (oil on canvas) by Noel Coypel (1628-1707) - INFORMATIE: data tijden - kleding - NUMMERS Witte Donderdag - NUMMERS 1 e Paasdag - Een nieuw

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. ------------------------------------------------------------------- VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST HEILIGE LODEWIJK

Nadere informatie

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse Sionbrief voor de Stille Week en Pasen NIEUWSBRIEF VAN DE GEREFORMEERDE SIONKERK AMEIDE JAARGANG 3 nr.15a 9-4-2014 Diensten in de Stille Week In de Stille Week, de week voor Pasen, is er op maandag, dinsdag

Nadere informatie

Jezus levensverhaal. 1. Met Jezus doorheen het jaar. 2. De liturgische kleuren

Jezus levensverhaal. 1. Met Jezus doorheen het jaar. 2. De liturgische kleuren Jezus levensverhaal GODSDIENST: Het kerkelijk jaar 1. Met Jezus doorheen het jaar. Christenen hebben een eigen kijk op het verloop van het jaar en noemen dat het kerkelijk jaar. Het kerkelijk jaar duurt

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus)

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) Voorwoord De meiklokjes laten hun kleine belletjes klinken. Op verschillende plaatsen hebben

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie