OWI_0890: inloggen OWAppl / hoofdmenu / wijzigen wachtwoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OWI_0890: inloggen OWAppl / hoofdmenu / wijzigen wachtwoord"

Transcriptie

1 OWI_0890: inloggen OWAppl / hoofdmenu / wijzigen wachtwoord Doel: Het inloggen op OwAppl en openen van applicaties. Als u OwAppl via uw webbrowser opstart verschijnt er een scherm Inloggen OwAppl waar u uw usercode en password moet invoeren. Tevens is het mogelijk om vanuit dit scherm naar de applicatie Wijzigen van het password te gaan. De autorisatie voor de diverse applicaties is afhankelijk van de usercode. Met name binnen het hoofdmenu en het menu van Oracle worden alleen die applicaties getoond waarvoor de user geautoriseerd is. Nadat u ingelogd bent kom u in het OWAppl Hoofdmenu van waaruit u naar de verschillende applicaties kunt. Hier wordt Het gebruik van webbrowsers tbv OWInfo & OWAppl nader uitgelegd. Om alle applicaties automatisch beeldvullend te openen moet U uw Resolutie instellingen op 600 bij 800 pixels zetten.

2 Inloggen OwAppl Via onderstaand scherm kun U zich inloggen op OWAppl. Ga met tab of met de muis naar het veld usercode. Vul hier uw usercode in en ga vervolgens met tab of de muis naar het veld password en vul u hier uw password in. Klik vervolgens op log in!. Door op wijzig password te klikken komt u in het menu Wijzigen van het password. Rechts onderaan de pagina bevind zich een menu GA NAAR: vanwaar je naar verschillende startpagina s op internet kunt, te weten: TU/e: De homepage van de TU/e OWInfo: onderwijsinformaite TU/e: De startpagina van OWInfo OWAppl: onderwijsapplicaties TU/e: De startpagina van OWAppl. Dit is de pagina waar u zich nu bevindt. De autorisatie binnen OWIS is gebaseerd op de usercode. Afhankelijk van de autorisatie kunnen applicaties wel of niet geopend worden. Binnen oracle worden alleen de applicaties getoond waarvoor u geautoriseerd bent. Ook binnen applicaties is er sprake van een autorisatiestructuur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het wel en niet mogen muteren en de gegevens die u mag zien. Met name voor studenten wordt autorisatie toegepast op de faculteit waarvoor ze staan ingeschreven en of het een nog ingeschreven student is of niet. De systeembeheerder kan nieuwe usercodes aanmaken en de autorisatie wijzigen.

3 Wijzigen van het password Via onderstaande applicatie kunt u uw password wijzigen. U voert uw usercode en huidige password in in de velden usercode en oude password. Vervolgens voert u uw nieuwe password twee maal in in de velden nieuw password en nieuw password (nogmaals). Elke gebruiker van OWIS heeft een eigen usercode en password. Dit password moet voldoen aan de volgende voorwaarden: 1) minimaal 6 karakters 2) moet beginnen met een letter 3) moet minimaal een cijfer bevatten 4) mag niet gelijk zijn aan de usercode Als u een password invoert dat niet voldoet, wordt u via een popup window nog eens aan deze regels herinnerd. Het password is 3 maanden geldig en dient dan gewijzigd te worden. Het wijzigen van het password gebeurt met OWIS. Daarna klikt U op wijzig password!

4 OWAppl Hoofdmenu Vanuit onderstaand menu kunt u naar de verschillende applicaties. Het navigatiemenu wordt samengesteld met de applicaties waarvoor u geauthoriseerd bent. De mogelijke applicaties zullen hieronder kort beschreven worden. Via de link Log uit kun u zich uitloggen. U komt dan weer terug in het inlog menu. Via GA NAAR rechts onderin kunt u ook naar alle OWIS applicaties. Owis oracle applicaties Via deze link komt u in het oracle menu. Vanuit dit menu kunt u naar alle oracle applicaties. Om dit menu op te kunnen starten moet u oracle jinitiator geïnstalleerd hebben. Via downloaden oracle jinitiator kunt u het programma downloaden. Tevens kunt u hier meer informatie vinden over oracle jinitiator. Studentgegevens [owi_0891] Via deze link komt u bij de studentgegevens. In deze applicatie kunt u voor een student de volgende gegevens vinden: algemene gegevens, studiegegevens, tentamen- en examenresultaten, studieprogramma, studiefaciliteiten en het digitaal dossier. Vakkengids raadplegen [owi_0692] Via deze link kunt u de vakkengids raadplegen. Binnen deze applicatie is het mogelijk om de vakkengids te raadplegen via OwInfo, of via de uitvoerapplicatie vakkengids.

5 Preview collegerooster Met deze link kunt u collegeroosters van opleidingen opvragen. Docentenroosters Met deze link kunt u persoonlijke roosters van docenten opvragen. Downloaden ms-access hoofdmenu [owi_1691] Via deze link kunt u het ms-access hoofdmenu downloaden, waarmee u rapportages kan maken op basis van de gegevens in OWIS. Het access hoofdmenu wordt op uw eigen computer geïnstalleerd. Deze applicatie moet u ook via access op uw eigen computer openen. Downloaden pasfoto s studenten [owi_1693] Via deze link komt u in een applicatie waar u voor eerder gemaakte selecties de pasfoto s van studenten kunt downloaden. Downloaden oracle jinitiator Via deze link kunt u de oracle jinitiator downloaden. Dit programma heeft u nodig om oracle applicaties te openen. Verwerken pasfotobatches Met deze link kunt u pasfoto s verwerken. Logout Met deze button kunt u uitloggen. Let hierbij op: indien u het Access-menu of Oracle-menu nog open heeft staan dan bent u hier nog niet uitgelogd. Deze button geldt alleen voor OWAPPL.

6 Het gebruik van webbrowsers tbv OWInfo & OWAppl Voor het werken met OWInfo en OWAppl kan gebruik worden gemaakt van alle gangbare browsers (zoals Internet Explorer 5.x of hoger en Netscape 4.x of hoger). De aanbevolen browser is Internet Explorer 5.x of hoger. De aanbevolen browserinstelling zijn de standaardinstellingen. De voorbeelden in dit document zijn gebaseerd op Internet Explorer (IE) versie 5.5 maar gelden ook voor de andere Explorer versies. Om de instellingen van IE te bekijken c.q. te wijzigen klikt u op: 'Tools' en dan op 'Internet Options' in de menubalk van de browser. Internet Options: General Internet Options - General - Temporary Internet Files Hiermee wordt de zogenaamde 'caching' geregeld. Caching is het bewaren van lokale kopieën van webpagina's op uw PC. Het voordeel van caching is dat de laadtijd van eerder bezochte pagina s versneld wordt; het nadeel is dat u, bij verkeerde instellingen, het risico loopt om naar een oude versie van de pagina te kijken.

7 Belangrijk is dat de settings correct zijn. Na het klikken op de 'Settings' knop verschijnt het volgende venster. Zorg ervoor dat het item 'Automatically' is aangevinkt. Het kan ook geen kwaad om af en toe de cache schoon te maken. U doet dat door op de 'Delete Files' knop te drukken in het 'Internet Options', 'General' venster. Internet Options - Security Bij de Internet zone Security is het aanbevolen om voor 'Medium' security te kiezen.

8 Internet Options - Content De Internet Explorer bewaart de informatie die u invoert in zogenaamde webformulieren, zoals het invoeren van uw OWAppl usercode / password. Dit is de 'AutoComplete' functie. Als u problemen ondervindt met deze functie dan kunt u de 'AutoComplete' op de volgende manier schoonmaken. Druk op de 'AutoComplete' knop en het volgende venster verschijnt: Klik op de 'Clear Forms' en/of 'Clear Passwords' knoppen om de 'AutoComplete' schoon te maken.

9 Internet Options - Advanced In de 'Advanced' sectie staan een aantal algemene instellingen. Voor het gebruik van OWInfo / OWAppl zijn de standaardwaarden ('defaults') prima geschikt. U kunt deze defaults altijd weer terugzetten door op de 'Restore Defaults' knop te drukken. Voor de volledigheid volgt hieronder een overzicht van de standaardinstellingen.

10 Resolutie instellingen Om de applicaties beeldvullend te openen moet U de screen area op 600 bij 800 pixels zetten. Hiervoor opent u het control panel via Start en Settings, zie onderstaand menu: In het control Panel kiest U de optie Display en gaat U naar het tabblad Settings: Door de schuif te verplaatsen kunt U de gewenste resolutie van 800 bij 600 pixels instellen. Vervolgens drukt u op apply. Het onderstaande bericht verschijnt dan:

11 Door op OK te drukken wordt de nieuwe beeldscherm resolutie ingesteld. Het beeld valt hierbij een paar seconden weg. Daarna springt het scherm weer aan in de nieuwe resolutie en verschijnt het bericht: U moet dit bericht binnen 15 seconden met Yes beantwoorden om de nieuwe instellingen definitief te maken. Antwoordt u met No of wacht u langer dan 15 seconden dan wordt automatisch de oude resolutie weer ingesteld.

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen aan over het opstarten van de nieuwe webloginpagina http://weblogin.tudelft.nl: 1. Ik krijg de melding

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Inloggen ouders nieuwe website:

Inloggen ouders nieuwe website: Inloggen ouders nieuwe website: Op de website van 2Samen is er voor ouders de mogelijkheid om in te loggen, waar u bij Mijn 2Samen snel en overzichtelijk uw gegevens, facturen en jaaropgaven kunt bekijken.

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows 1 Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u dient in te loggen op Enovation Comvio SBC. 2 Bestemming Dit document is bestemd voor klanten

Nadere informatie

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk INHOUDSOPGAVE 1 SYSTEEMEISEN VOOR HET INSTALLEREN EN WERKEN MET VERZUIMXPERT... 3 2

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels

Pagina 1 van 6. Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

Gebruik van de Citrix Desktop Environment TU Delft

Gebruik van de Citrix Desktop Environment TU Delft weblogin.tudelft.nl Gebruik van de Citrix Desktop Environment TU Delft Citrix ICA Client Weblogin.tudelft.nl in het gebruik Bestemd voor: Medewerkers TU Delft Versie: 0.3 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Wie kan in je elektronisch cliëntendossier (ECD) kijken?

Wie kan in je elektronisch cliëntendossier (ECD) kijken? Handleiding MijnECD Wat doe je als het niet lukt? - Ben je cliënt en begrijp je iets niet van MijnECD? Kijk er samen met de (persoonlijk) begeleider naar en praat erover. - Lukt het inloggen niet? Of zie

Nadere informatie

Handleiding Opstarten InSite. Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten

Handleiding Opstarten InSite. Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten Handleiding Opstarten InSite Eerste keer inloggen op InSite In en uitloggen InSite Wachtwoord wijzigen Wachtwoord vergeten Auteur: Wouter van der Vegte Datum: 10-05-2016 Inhoud 1. Eerste keer inloggen

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersportaal

Handleiding Leveranciersportaal ArcelorMittal Belgium Handleiding Leveranciersportaal 1. INHOUDSTAFEL 1. Inhoudstafel... 1 2. Benodigde instellingen voor gebruik portaal... 1 2.1. JavaScript... 1 2.2. Silverlight... 2 2.3. Browser...

Nadere informatie

Uw NetID account beheren. netid.tudelft.nl. Bestemd voor: Medewerkers en studenten Versie: 0.2. Datum: 26-2-2009.

Uw NetID account beheren. netid.tudelft.nl. Bestemd voor: Medewerkers en studenten Versie: 0.2. Datum: 26-2-2009. netid.tudelft.nl Uw NetID account beheren Bestemd voor: Medewerkers en studenten Versie: 0.2 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT Bestemd voor: Medewerkers en studenten Versie: 0.2 Datum: 26-2-2009 Eigenaar:

Nadere informatie

Handleiding gebruik VPN voorziening. Versie 0.2

Handleiding gebruik VPN voorziening. Versie 0.2 Versie 0.2 Inleiding Voor het maken van een verbinding met het campus netwerk van de VU kun je gebruik maken van de VPN voorziening. Nadat je bent ingelogd op de VPN voorziening, wordt er een beveiligde

Nadere informatie

Printers installeren met webprint.tudelft.nl. Windows XP SP 3

Printers installeren met webprint.tudelft.nl. Windows XP SP 3 Windows XP SP 3 Printers installeren met webprint.tudelft.nl Bestemd voor: Medewerkers, studenten en gasten Versie: 0.3 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT Printers installeren met webprint.tudelft.nl

Nadere informatie

Inloggen SAP Selfservice FWN

Inloggen SAP Selfservice FWN Inloggen SAP Selfservice FWN Handleiding Nederlands maart 2013 - 2 - Inhoud Besturingssysteem en browser 4 Windows gebruikers 5 Gebruik Terminal server met Windows 6 Gebruik Terminal server met Linux 8

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access

Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access Plaats: Venlo Datum: 01-11-2011 Versie: 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Instellingen... 3 1.1 Instellingen Internet Explorer (eenmalig)... 4 1.2

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1.

Handleiding. Mei 2015. Versie 1.1. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie - Mei 2015, versie 1.1. Handleiding Mei 2015 Versie 1.1. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1. Patient

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 9 Engels

Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 9 Engels Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 9 Engels Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

Internet Explorer Browser cache leegmaken

Internet Explorer Browser cache leegmaken Internet Explorer Browser cache leegmaken Uitleg verwijderen Browsegeschiedenis / Browsing history in Internet Explorer 8, 9, 10 en 11. Oktober 2014 Raet bv, Plotterweg 38 3821 BB Amersfoort, Postbus 1495

Nadere informatie

Accept Online Nieuwe stijl. Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden.

Accept Online Nieuwe stijl. Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden. Accept Online Nieuwe stijl Voor het maken van een verbinding met Accept Online zijn er twee mogelijkheden. Methode 1 via webbrowser Internet Explorer Opm.: gebruik van andere webbrowsers wordt afgeraden,

Nadere informatie

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten...

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten... Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving.... 6 Gesprekken uitzetten... 7 Leesventer... 8 Automatisch antwoord... 9 1 Nieuwe e-mailomgeving

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Cloud Products FilePartner

Cloud Products FilePartner Onderwerp Project Documentatie Cloud Products FilePartner Gebruikershandleiding file.cloudproducts.be 1 INLOGGEN U kan inloggen op de FilePartner applicatie door te surfen naar http://file.cloudproducts.be.

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

In deze beschrijving vind je informatie om Firefox zo optimaal mogelijk te gebruiken:

In deze beschrijving vind je informatie om Firefox zo optimaal mogelijk te gebruiken: Firefox Instellingen t.b.v. gebruik OSIRIS 6 Vanuit de leverancier van OSIRIS is aangegeven dat de meest optimale browser voor OSIRIS 6 Firefox is. De prestaties in Firefox zijn beter, stabieler en sneller

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Nederlands Normalisatie Instituut

Nederlands Normalisatie Instituut Nederlands Normalisatie Instituut CITRIX / SSL VPN Helpdesk NEN kmc@nen.nl T: 0152690268 http://portal.nen.nl Versie 2.0.1 VPN hoe en wat Bij NEN kan er vanaf extern worden ingelogd op het netwerk. Dit

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie

Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie 1 Internet explorer 1. Systeemeisen Om via het webbased formulier te kunnen registreren dient u te beschikken over een webbrowser.

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care Algemeen Inhoudsopgave 1 In- en Uitloggen in Amyyon Care... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Wachtwoord wijzigen... 4 1.3 Uitloggen... 5 2 Bediening en gebruik... 6 2.1 Knoppen en functietoetsen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

InhoudsopgaveVerkorte Handleiding

InhoudsopgaveVerkorte Handleiding InhoudsopgaveVerkorte Handleiding InhoudsopgaveVerkorte Handleiding 2 Voorwoord 3 1.1 Browserinstellingen 4 1.2 Beeldscherminstellingen 5 1.3 Pop-up blokkering 5 2.1 Inloggen in Loket.nl 7 2.2 Wijzigen

Nadere informatie

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Over dit document Wanneer een aankoper van Elia een sourcing event publiceert en u uitnodigt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging via e-

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek Atlant. Colofon

Handleiding Externe Werkplek Atlant. Colofon Handleiding Externe Werkplek Atlant Colofon Scribent: Jeroen Coonen Documenteigenaar: ICT Manager Bestemd voor: Geheel Atlant Zorggroep Datum besluit: 17-11-2014 Evaluatiedatum: 30-11-2016 Versie: 1.3

Nadere informatie

1. Back-up van uw huidige configuratie

1. Back-up van uw huidige configuratie Inleiding In de ochtend van woensdag 19 september zal KPN tussen 03:00 en 05:00 uur onderhoud verrichten op het Zakelijk ADSL netwerk. Er bestaat een geringe kans dat uw verbinding na dit onderhoud niet

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Handleiding Citrixportal

Handleiding Citrixportal Handleiding Citrixportal Medio juni 2012 Nieuwint & Van Beek Handleiding Citrixportal In dit document beschrijven we hoe u veilig kunt inloggen voor de dienst Financiële Administratie van Nieuwint & Van

Nadere informatie

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015

Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 Medewerkerdossier RAET Handleiding voor de gebruiker Versie april 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding en voorbereiding... 3 2 Inloggen in het Medewerkerdossier... 4 3 Inhoud Mijn dossier Salarisdossier...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Kunnen we je ergens mee helpen? Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3

Inhoudsopgave. Kunnen we je ergens mee helpen? Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 1.0 Voordat je begint 4 1.1 Browserinstellingen 5 1.2 Beeldscherminstellingen 6 1.3 Pop-up blokkering 6 8 2.0 Starten met loket.nl 8 2.1 Inloggen in loket.nl 10

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Handleiding webforms RAPPER studie

Handleiding webforms RAPPER studie Handleiding webforms RAPPER studie Advanced Data Management Medische Statistiek - LUMC ADM@lumc.nl www.msbi.nl/promise Via de volgende link komt u bij de inlogpagina webforms voor de RAPPER studie: https://www.clinicalresearch.nl/promise/s/heit/s_o_haga_c_radio_rapper_/logon/index.hei?mode=1

Nadere informatie

Handleiding inschrijven JRT enkelspel

Handleiding inschrijven JRT enkelspel LET OP! Browser ondersteuning MijnKNLTB De nieuwe versie van MijnKNLTB werkt via een webbrowser. Omdat niet alle webbrowsers hetzelfde werken, hebben we een overzicht gemaakt van de mogelijkheden per browser.

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Rabo Corporate Connect

Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Handleiding Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect * 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina waar u klikt op de link Log hier

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Toegang tot Dienstenportaal via Webapplicatie (Internet Explorer) t.b.v. Repad

Gebruikersinstructie Toegang tot Dienstenportaal via Webapplicatie (Internet Explorer) t.b.v. Repad Gebruikersinstructie Toegang tot Dienstenportaal via Webapplicatie (Internet Explorer) t.b.v. Repad Versie 1.0 Gebruikersinstructie toegang Dienstenportaal versie 1.0 Colofon Afzendgegevens Dienst Justitiële

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Kunnen wij u ergens mee helpen? Inhoudsopgave 2

Inhoudsopgave. Kunnen wij u ergens mee helpen? Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Voordat u begint 3 1.1 Browserinstellingen 4 1.2 Beeldscherminstellingen 5 1.3 Pop-up blokkering 5 2.0 Starten met Prioloon 6 2.1 Inloggen Prioloon 7 2.2 Wijzigen wachtwoord

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing

Handleiding THI. Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Handleiding THI Versie Datum aanpassing Naam 1.0 Maart 2017 S. Klijzing Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1 Username en wachtwoord NCDR en ZorgTTP... 4 2.2 Token...

Nadere informatie

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders

Scholengemeenschap Bonaire Magister handleiding voor ouders Installatie Silverlight Om te kunnen werken met Magister is het nodig dat Silverlight op de computer is geïnstalleerd. Het is goed mogelijk dat Silverlight al op uw computer staat: er zijn meer programma

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2.

Handleiding. Maart Versie 1.2. Handleiding NCDR Pacemaker & ICD Registratie Maart 2016, versie 1.2. Handleiding Maart 2016 Versie 1.2. 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Internet Browsers... 4 2. Inloggen... 4 2.1. Inlog in applicatie en Zorg TTP... 4 2.2. Token... 5 3. Home... 6 4. Patiënt... 7 4.1.

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Instructies voor het legen van Cache voor uw desktop, smartphone of tablet

Instructies voor het legen van Cache voor uw desktop, smartphone of tablet Desktop cache legen Google Chrome Safari Microsoft Edge Internet Explorer Mozilla Firefox Opera 2 2 2 3 3 3 Android Android Browser Chrome Firefox 4 4 5 ios Chrome Firefox Safari 4 5 6 Windows Internet

Nadere informatie