In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen:"

Transcriptie

1 Stichting Stadspijpers van 's-hertogenbosch Postbus AA Rosmalen Fiscaalnummer: Inschrijving Kamer van Koophandel Brabant: Doelstelling De stichting heeft ten doel: 1. het op de wijze van de originele Bossche Stadspijpers uitvoeren en stimuleren van oude muziek, waarbij gebruik word gemaakt van op ambachtelijke wijze gerepliceerde historische kledij en instrumenten en het op die manier bijdragen aan de presentatie van de stad 's-hertogenbosch, alsmede uitdragen van de cultuurhistorische waarde van de Bossche Stadspijpers en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin. 2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het verzorgen van optredens, het geven van concerten, het organiseren van festivals, alsmede door het geven van voorlichting. Hoofdlijnen van het Beleidsplan In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen: 1. Definitie van de Stadspijpers van 's-hertogenbosch 2. Muziek en optredens 3. Kansen en bedreigingen 4. Sterkten en zwaktes 5. Doelgroepen 6. Professionaliteit 7. Organisatie en ondersteuning 1. Definitie van de Stadspijpers van 's-hertogenbosch In de definitie van de Stadspijpers van 's-hertogenbosch is vastgelegd waar een Stadspijper aan voldoen en op welke wijze de Stadspijpers zich kunnen presenteren. 2. Muziek en optredens Binnen de traditie van de Stadspijpers is het opluisteren van belangrijke (openbare) gebeurtenissen een gegeven. Dat wil zeggen dat de muziek uit die tijd (rond 1600) een sturend gegeven is. De Stadspijpers oefenen onder de sturende leiding van een professionele leermeester. Juist de keuze van historische muziekinstrumenten geeft een extra dimensie aan optredens van de Stadspijpers. De Stichting is bij voortduring bezig de muzikale kwaliteit van de Stadspijpers te verbeteren. 3. Kansen en bedreigingen De voortdurende zoektocht naar begunstigers is moeilijk. De gemeente 's- Hertogenbosch steunt waar mogelijk, dat is niet voldoende. De Stichting is voortdurend op zoek naar sponsoren. Als Stadspijpers moeten wij steeds opnieuw ons bestaansrecht bewijzen. Door voorlichting en uitvoeringen willen wij de aandacht op ons vestigen.

2 4. Sterkten en zwaktes De Stadspijpers zijn als geen ander gezelschap in staat sfeer en muziek uit de 16de eeuw in de uitgekozen entourage weer te geven. Uiteraard moeten wij als individuele Stadspijpers rekening houden met de mogelijkheden van elke muzikant. Hoewel een professionele uitvoering wordt beoogd, moeten wij rekening houden met de persoonlijke muzikale mogelijkheden van elke Stadspijper afzonderlijk. Door intense begeleiding wordt een zo homogeen mogelijke uitvoering nagestreefd. 5. Doelgroepen De Stadspijpers streven naar een prominente presentatie bij alle evenementen die de stad 's-hertogenbosch betreft. Een presentatie naar de bevolking toe, maar ook een presentatie op momenten van officieel en bestuurlijk belang. De Stadspijpers zijn altijd in staat om bij een officiele gelegenheid het gewenste stadsgezicht te presenteren. 6. Professionaliteit De lat ligt hoog. Juist bij het presenteren van muziek uit de 16dee eeuw, met gebruik van (semi)authentieke instrumenten, wordt veel gevraagd van de muzikanten. Daarom is het noodzakelijk om structureel te repeteren onder de leiding van een vaste leermeester en incidenteel met behulp van een specialist op een bepaald instrument of een bepaalde groep instrumenten. Gestreefd wordt naar een steeds zoveel mogelijke weergave van de muziek uit de tijd die wordt gepresenteerd. 7. Organisatie en ondersteuning Het bestuur bestaat uit niet-muzikanten en muzikanten. Tenminste twee muzikanten maken deel uit van het bestuur. Het bestuur heeft middels de muzikale leden inzicht in de activiteiten van de Stadpijpers. Het bestuur stuurt op muzikale vorming en organisatie. Het bestuur wordt bijgestaan door een Raad van Advies, die het bestuur regelmatig adviseert omtrent de activiteiten van de Stadspijpers. Het bestuur Het bestuur van de Stadspijpers is per 1 januari 2015 als volgt: G.A. Westelaken, voorzitter A.M. Kivit, secretaris J.W.F. Cozijnsen, penningmeester E.B.J.M. Ploegmakers, lid muzikant J.H. Teulings, lid muzikant De bestuurders ontvangen geen beloning voor de taken die zij uitoefenen. Leermeester Om de muzikale prestatie - zoals deze wordt verwacht door opdrachtgevers of publiek, kwalitatief zo hoog mogelijk te doen zijn, is een leermeester aangesteld. Deze ontvangt een vaste maandelijkse vergoeding op contractbasis.

3 JAARVERSLAG 2014 VAN DE STICHTING STADSPIJPERS VAN S-HERTOGENBOSCH Optredens: In het jaar 2014 hebben we regelmatig kunnen optreden. Het economisch klimaat speelt ons nog steeds parten en mede daardoor is het aantal betaalde optredens aan de lage kant. Het totaal van optredens en activiteiten komt uit op 17, nog steeds wat lager dan we zouden wensen. Het merendeel daarvan was in s-hertogenbosch. Daarnaast namen wij in september deel aan het Festival of International Guild of Town Pipers in Gloucester, Engeland. In 's-hertogenbosch waren er in dit jaar ook meerdere spraakmakende optredens: In oktober konden wij tijdens het bezoek van de Gouverneur van Jiangsu (China) op het plein voor het Noord Brabants Museum optreden. Tijdens deze presentatie was ook "De Oude Schuts" aanwezig. In het kader van het komende Jeroen Boschjaar in 2016 werd in juni een Bosch Parade gehouden. Speciaal voor de Stadspijpers werd een muziekstuk gecomponeerd. De Stadspijpers voeren verdeeld over drie bootjes over de route. Aan het eind van het jaar gaven het Kamerkoor oude muziek "Capella Ducis", het Culemborgs Kamerkoor en de Stadspijpers een sfeervol kerstconcert in het Jheronimus Bosch Art Centre (JBAC) en Culemborg. Hierbij werd wederom de nadruk gelegd op de samenwerking die de Stadspijpers zoeken met andere culturele organisaties om tot een bredere presentatie op cultureel gebied te komen. Educatie: Op vier zaterdagen (februari, maart, oktober en november) verzorgde de Stichting een lezing voor de cursus Boschlogie: de module 2 over de geschiedenis van De Stadspijpers. Religieus: Uitvoering samen met het Vughts Mannenkoor bij de Eucharistieviering in de St. Janskathedraal te 's-hertogenbosch en de H.Hartkerk te Vught in februari. Maria-omgang door de stad in mei. Representatie: Presentatie aan begunstigers en donateurs tijdens Nieuwjaarsborrel Optreden tijdens jubileum Jeroen Bosch Band Optreden tijdens CDA - Zonnebloem manifestatie Concert samen met Capella Ducis in de Azijnfabriek Deelname aan International Festival of Town pipers, Colchester, Great Britain Deelname aan Barokfestival La Notte Bianca, Brindisi, Italië Presentatie in Nederlandse historische context: Presentatie aan begunstigers en donateurs tijdens Nieuwjaarsborrel Optreden en begeleiding St. Joris Gilde en Oude Schuts

4 Kerstconcert samen met Capella Ducis en het Culemborgs Kamerkoor in het Jheronimus Bosch Art Centre en in de Barbarakerk te Culemborg. Presentatie en optreden tijdens bezoek van de Gouverneur van Jiangsu aan het Noord Brabants Museum. Gesprekspartner in de onderstaande organisaties/comités. Gemeente 's-hertogenbosch Open Monumentendag Platform Historische groepen s-hertogenbosch Stichting Jheronimus Bosch 500 Bosch Parade Individuele (amateur)gezelschappen op het gebied van renaissancemuziek Verschillende organiserende comités van evenementen. Reguliere bijeenkomsten en gesprekken Vaste repetitieavond : iedere dinsdag van uur onder leiding van de professionele leermeesters de heren Norbert Kunst tot en met augustus en de heer Willem Gerritsen van september : Aantal repetities: Circa 45 Mutaties muzikanten Het aantal regelmatig musicerende Stadspijpers staat op 10. Begin van het verslagjaar hebben 2 leden en 1 aspirant-lid afscheid genomen van de Stadspijpers. Gelukkig keerde een oude bekende weer terug. Wij zijn nog op zoek naar tenminste één muzikant om de gelederen (verder) te versterken. In Nederland zijn wij de enige bestaande Stadspijpers groep in deze authentieke vorm, in Europa zijn we nu de grootste reguliere groep. Kwaliteitsplan Tussen bestuur en leermeester is er voordurend overleg over een verdere verbetering van de kwaliteit. Hierbij wordt gekeken naar de individuele kwaliteiten van de muzikanten en de kwaliteit van de groep. Het blijkt dat er tussen de muzikanten onderling kwalitatieve verschillen bestaan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de structuur van de lessen. Veel van de muzikanten hebben hier behoefte aan. Het kwaliteitsplan wordt maandelijks getoetst en indien nodig bijgesteld. Door de instelling van de AC wordt invulling gegeven aan de structurele aanpak van muzikale kwaliteitsverbetering. Het kwaliteitsplan wordt maandelijks getoetst en indien nodig bijgesteld. Instrumenten In het verslagjaar werd een nieuwe Schalmei aangeschaft bij Christoph Schuler in Zwitserland. Ook werd voor een van de instrumenten een nieuwe S-Bogen aangeschaft bij de bouwer van het instrument Martin Preatorius uit Duitsland. De instrumenten die van voormalig leermeester Norbert Kunst zijn allen weer teruggegeven. De onderhoudsstatus van de instrumenten is geïnventariseerd en in het komende jaar moet een van de basdulcianen nagekeken worden op vochtschade. In de loop van het volgend jaar en zal een instrumentenplan worden opgesteld, waarin o.m. wordt beschreven wie welke instrumenten in gebruik heeft en hoe wordt omgegaan met het gebruik van de verschillende instrumenten binnen en buiten de Stadspijpers.

5 Financiën algemeen Voor de financiële verslaglegging over het boekjaar 2014 wordt verwezen naar het Financieel Jaarverslag Uit dit verslag blijkt dat het bestuur er niet in is geslaagd om de beoogde sponsoren donatieopbrengsten in het verslagjaar te realiseren. Daarnaast moesten er extra kosten worden gemaakt voor de deelname aan het Festival of the International Guild of Town Pipers. Voor het verslagjaar hebben we in de begroting overigens minimale bedragen opgenomen. Bestuurswijzigingen In het verslagjaar hebben geen bestuurswijzigingen plaatsgevonden. De nieuwe Leermeester Willem Gerritsen heeft de plaats van Norbert Kunst ingenomen als muzikaal adviseur. Plannen voor 2014 Intensieve samenwerking/uitwisseling binnen het Platform Historische Groepen s-hertogenbosch. Uitgebreide individuele aandacht door de leermeester aan de muzikanten door gesprekken en extra lessen. (Zie par. Kwaliteitsplan) Uitwerken van gezamenlijke productieprogramma's in het kader van JB500. Sponsors werven om dekking te krijgen van projecten en reguliere kosten. Onderhouden van Stadspijpers accounts op de Social Media Voorbereiding Internationaal Festival Stadspijpers in 's-hertogenbosch in het kader van Jeroen Bosch 500. Uitbreiding van samenwerking met het platform en (regionale) muziekgezelschappen zoals bijv. Capella Ducis resulterend in optredens en concerten andere optredens. Organisatie van structurele optreden in zorgcentra in samenwerking met het platform. mei 2015 Bestuur Stichting Stadspijpers van s-hertogenbosch Bijlage: Balans per 31 december 2014 en Resultatenrekening 2014

In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

In het beleidsplan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderdelen: Stichting Stadspijpers van 's-hertogenbosch Postbus 41 5240 AA Rosmalen Fiscaalnummer: 8104.32.742 Inschrijving Kamer van Koophandel Brabant: 17140476 Doelstelling De stichting heeft ten doel: 1. het op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 VAN DE STICHTING STADSPIJPERS VAN S-HERTOGENBOSCH

JAARVERSLAG 2017 VAN DE STICHTING STADSPIJPERS VAN S-HERTOGENBOSCH JAARVERSLAG 2017 VAN DE STICHTING STADSPIJPERS VAN S-HERTOGENBOSCH Optredens In het jaar 2017 zijn we er weer in geslaagd om ons bij verschillende evenementen te presenteren. Ook werd binnen het verslagjaar

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad.

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad. Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016 Wij bouwen mee aan een trotse stad. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Aanleiding... 4 Doelstellingen en beleid... 5 Verkrijging van vermogen...

Nadere informatie

Stichting Koepel VU-muziekgezelschappen. p/a Cultureel Centrum De Griffioen Uilenstede AM Amstelveen. Jaarverslag 2015

Stichting Koepel VU-muziekgezelschappen. p/a Cultureel Centrum De Griffioen Uilenstede AM Amstelveen. Jaarverslag 2015 Stichting Koepel VU-muziekgezelschappen p/a Cultureel Centrum De Griffioen Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen Jaarverslag 2015 versie 1.0 d.d. oktober 2016 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Bestuurders... 3 3.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode 1. CONTACTGEGEVENS PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen E-mailadres Voornaam Correspondentieadres Tussenvoegsel Postcode Achternaam Plaats Geslacht Telefoonnummer Functie GEGEVENS ORGANISATIE

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016 Stichting OKI Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding Periode 2011-2016 Bezoekadres : Eslaan 2 1401 EG Bussum www.stichtingoki.nl fiscaal nummer : 850376476 Beleidsplan Stichting OKI 1. Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5 Beleidsplan 2014-2016 Inhoudsopgave 1 Ten geleide 3 2 De stichting Floreat Musica 4 2.1 Doelstellingen 4 Beweegredenen 4 Doel 4 2.2 Beleid en uitvoering 4 2.3 Het bestuur 4 2.4 Beloning 4 3 Fondsen: werving

Nadere informatie

Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren:

Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren: Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren: Naam van de instelling: STICHTING BROERSMA / THEATER ROB HEILIGERS Het RSIN/fiscaal nummer 009823621 Post- of bezoekadres

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T

ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T ANBI Beleidsplan Stichting H.E.A.R.T Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 02 2. Bestuur pag. 03 3. Missie, visie en ambitie pag. 04 4. Doelstelling pag. 05 5. Werkwijze pag. 06 6. Doelgroep pag. 07 7. Financiën

Nadere informatie

De naam van de instelling: Stichting Vrienden van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan.

De naam van de instelling: Stichting Vrienden van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan. ANBI: De Stichting Vrienden van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De Stichting voldoet aan de eisen die daaraan door de fiscus worden

Nadere informatie

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go 2018-2020 Inhoud Algemeen 1 Bestuur 2 Huisvesting 3 Digitalisering 4 Website 5 Social Media 6 Tentoonstellingen/activiteiten 7 Tijdschrift 8 Commissies / Werkgroepen

Nadere informatie

STICHTING PINK EVENTS MEERJARENBELEIDSPLAN

STICHTING PINK EVENTS MEERJARENBELEIDSPLAN COLOFON BESTUUR REDACTIE Jan Karel Bolleman ONTWERP Bryan Schleipen Gerrit-Jan Meulenbeld Jan Karel Bolleman Philippe Courbois Joop Renkers Odin Westen Esther Bruekers Jessica Maes Stichting Pink Events

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Onderwijsfonds Alafia Periode 2011-2014

Beleidsplan Stichting Onderwijsfonds Alafia Periode 2011-2014 Beleidsplan Stichting Onderwijsfonds Alafia Periode 2011-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Werkzaamheden... 3 3. Werving van gelden... 4 4. Beheer van gelden... 5 5. Besteding van gelden... 6 Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk Rotterdam 1. BELANGRIJKE GEGEVENS 3 2. INTRODUCTIE 4 3. BELEID 5 3.1 STATUTAIRE DOELSTELLING 5 3.2 VISIE 5 3.3 MISSIE 5 3.4 STRATEGIE 5

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden 1 Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden Kennismaking 3 Doel 3 Hoe bereiken we dat 3 Wat is daar voor nodig 3 7 eeuwen Heusden 3 Het thema 4 Realiseren 4 Financiering 4

Nadere informatie

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek.

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek. ANBI gegevens Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst Sinds 01-01-2013 staat Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst als culturele ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) geregistreerd. Giften

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

STICHTING PINK EVENTS MEERJARENBELEIDSPLAN

STICHTING PINK EVENTS MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING PINK EVENTS STICHTING PINK EVENTS COLOFON BESTUUR REDACTIE Rick Blezer ONTWERP Bryan Schleipen Henrik Fokke Rick Blezer Philippe Courbois Jan Karel Bolleman Yvo Kesler Gerrit-Jan Meulenbeld Stichting

Nadere informatie

Stichting "Zandstaete"

Stichting Zandstaete Rapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Rapport Blz. 1 Algemeen 3 2 Fiscale positie 4 Jaarstukken Jaarverslag 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten 2012 7 Toelichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Algemeen De Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp is opgericht op 10 januari 2012 De Stichting heeft ten doel het ondersteunen van ensembles en andere muziekuitingen met name gericht

Nadere informatie

Stichting Stadsfonds Almelo

Stichting Stadsfonds Almelo Stichting Stadsfonds Almelo Verslag over het jaar 2003 Jan Tooropstraat 70 7606 JW Almelo Tel. 0546-81 63 55 cjselm@hetnet.nl Jaarverslag 2003 inhoud pag. Samenstelling bestuur 7 Donateurs in 2003 7 Verslag

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3

Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 INHOUDSOPGAVE Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4-5 Staat van baten en lasten 2017 6 Toelichting algemeen 7 Toelichting op de balans 8 Overige

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Beleidsplan herfst 2013

Beleidsplan herfst 2013 Beleidsplan herfst 2013 I. De stichting I.1. Inleiding Dit beleidsplan zal dienen als leidraad voor het te voeren dagelijks beleid, als toetsingsinstrument voor plannen en voortgang van projecten en als

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018 Voorwoord Ook al voor de officiële de oprichting in 2004 van Stichting Ruiterweekend Gehandicapten is het jaarlijkse ruiterweekend georganiseerd voor een groeiend aantal deelnemers. Inmiddels zijn de bezoekersaantallen

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART

BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART 2016 Versie 1.0 Goedgekeurd Bestuursvergadering 2 maart 2016 1. Inleiding Sinds jaar en dag is de Muziekschool Goedhart een begrip in Koudekerk en omgeving.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker STICHTING TEGEN DE STROOM IN 23 april 2017 Tegen de stroom in Mathieu Hermans Klassieker Daginschrijving van 8u tot 11u Om 9u30 groepsstart met vele prominenten Afstanden: Toertocht 40km en 90km Inschrijfgeld

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

Beleidsplan van de. Stichting Canon De Noordoostpolder

Beleidsplan van de. Stichting Canon De Noordoostpolder Beleidsplan van de Stichting Canon De Noordoostpolder en financiële verantwoording van 2012 versie nov. 2013. 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Canon De Noordoostpolder. Het plan omvat

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T (Ron de Bakker),

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation

1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation Beleidsplan 2017-2019 1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation Theoloog Maarten Luther (1483-1546) is een van de belangrijkste reformatoren en grondlegger van het protestantisme. Door zijn toedoen

Nadere informatie

Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500

Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500 Checklist per in te zetten kanaal Producties derden mogelijk gemaakt door Jheronimus Bosch 500 a. vermelding www.bosch500.nl b. affiche/flyer c. programmaboekje d. website e. ticketshop en tickets f. persbericht

Nadere informatie

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting vrienden hondenliefhebbers Petten (hierna te noemen VHP). Ook informeren wij u over onze plannen voor de

Nadere informatie

Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV)

Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV) Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezing (SOV) Beleidsplan 2013-2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. DOELSTELLING 4 3. ACTIVITEITEN 4 4. FINANCIËN 5 5. BESTUUR, ADVISEUR EN FACILITAIRE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Goedgekeurd bestuursvergadering: 14 november 2014 1 ALGEMENE INFORMATIE 3 Bestuursverslag INFORMATIE

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier 2013

Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier 2013 Stichting Kunst met Plezier leeghwaterstraat 28, 1462 JE, middenbeemster 06-15823226,/0299-684616 maud.de.leeuw@kpnplanet.nl reg,nr KvK 58291466 www.kunstmetplezier.nl Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier

Nadere informatie

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Inleiding In dit eerste beleidsplan is vastgelegd hoe het bestuur van de stichting verwacht gedurende de komende jaren de doelstellingen zoals vastgelegd

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Victas Fonds

Jaarverslag Stichting Victas Fonds Jaarverslag 214 Stichting Victas Fonds Utrecht, juni 215 E.J. Reinking M. de Munnik M. Scheper Bestuurder Penningmeester Secretaris Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 214 3 2. Jaarrekening 214 4 2.1 Balans per

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W BELEIDSPLAN 2011-2012 Stichting De Burght CT&W 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Visie en doelstelling 4 Beleid en bestedingen 6 Fondsenwerving en financieel beheer 8 Nawoord 9 3 Voorwoord

Nadere informatie

Het Ton Smits Huis is opgenomen vanaf in het Museumregister Nederland (geregistreerd museum).

Het Ton Smits Huis is opgenomen vanaf in het Museumregister Nederland (geregistreerd museum). S ch ng Ton Smits Jaarverslag 2016 De S ch ng Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1- 2012 is de s ch ng een culturele ANBI (ac ef op het gebied van erfgoed en

Nadere informatie

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris Beleidsplan Januari 2014 VOORWOORD Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting WOW Go. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Het plan geeft inzicht in de werving, beheer

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Band Talent Leiden

Jaarverslag 2016 Stichting Band Talent Leiden Inhoudsopgave 1 Jaarverslag... 3 2 Naam, kvk en contactgegevens... 3 3 Doelstelling stichting... 3 4 Bestuurssamenstelling... 3 5 Beloningsbeleid... 4 5.1 Beloningsbeleid bestuur... 4 5.2 Beloningsbeleid

Nadere informatie

Stichting "Zandstaete"

Stichting Zandstaete Rapport inzake de jaarrekening 2015 1 Inhoudsopgave Rapport Blz. 1 Algemeen 3 2 Fiscale positie 4 Jaarstukken Jaarverslag 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 6 Staat van baten en lasten 2015 7 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Stichting "Zandstaete"

Stichting Zandstaete Stichting "Zandstaete" Rapport inzake de jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Rapport Blz. 1 Algemeen 3 2 Fiscale positie 4 Jaarstukken Jaarverslag 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 6 Staat van baten

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat HG Bellingwolde Jaarverslag

Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat HG Bellingwolde Jaarverslag Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat 21 9695 HG Bellingwolde Info@svrh.nl 06-30407275 Jaarverslag 2017 www.svrh.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur...

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Muco & Friends gevestigd te Zoetermeer. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Muco & Friends gevestigd te Zoetermeer. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Stichting Muco & Friends gevestigd te Zoetermeer Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoud Rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Algemeen 1 Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013...

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013... Verslag bestuur Stichting Abdij Mariënkroon Verslagjaar 2013 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2 Inleiding... 2 Activiteiten in 2013... 2 Versterking bestuur... 3 Subsidies

Nadere informatie

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Inhoudsopgave: Beleidsplan Voorwoord pagina: 2 1. Doelstelling 3 2. De structuur 3 2.1. Algemeen Bestuur 3 2.2. Adviseurs 4 2.3. Vacatures 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslân

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslân Beleidsplan 2018-2020 Stichting Verzetsmuseum Fryslân een verhaal dat je raakt! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. STICHTING VERZETSMUSEUM FRYSLAN 2.1. Doel 2.2. Verwezenlijken dooelstellingen 2.3. Financiën

Nadere informatie

Concept Beleidsplan Mantelproducties

Concept Beleidsplan Mantelproducties Concept Beleidsplan Mantelproducties 1. Inleiding 2. Strategie 2.1. Kernprincipes van de instelling 2.2. Afwezigheid van winstoogmerk 2.3. Bestemming liquidatiesaldo 3. Beleid 3.1. Te verrichten werkzaamheden

Nadere informatie

FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2015 TOT EN MET 31 MAART 2016

FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2015 TOT EN MET 31 MAART 2016 FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2015 TOT EN MET 31 MAART 2016 Geachte leden, Noordwijk, april 2016 Hierbij het financiële verslag over het boekjaar 2015/2016. U vindt hierin zowel de Resultatenrekening

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website:

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: Publicatieplicht ANBI De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: 1. de naam van de instelling 2. het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) 3. contactgegevens

Nadere informatie

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie.

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie. BELEIDSPLAN STICHTING VOGELREVALIDATIECENTRUM ZUNDERT Dit beleidsplan van stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert (VRC) is opgesteld door het bestuur voor de periode 2018-2022. Beschreven is waar het

Nadere informatie

2.GEHONOREERDE AANVRAGEN

2.GEHONOREERDE AANVRAGEN 1. INLEIDING Het afgelopen jaar was de rente nog steeds zeer laag. Afgesproken werd daarom om, als het nodig zou zijn, het kapitaal aan te spreken. Er kwamen echter minder aanvragen binnen dan voorgaande

Nadere informatie

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan Algemene gegevens Stichting Fiat Lux is gerangschikt als Algemeen Nut Beogende Instelling onder RSIN 807328649. Kamer van Koophandel: 33299616 Sector: Maatschappelijke en Sociale doelen Contactgegevens:

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren te Laren Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina I Gegevens rechtspersoon 2 II Jaarrekening 5 III Overige gegevens 11 5 Pagina 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON 1. Algemeen 1.1. Gegevens: Statutaire naam: Stichting

Nadere informatie

E. van Regteren-Altena (voorzitter), A. de Wolf (penningmeester), M. Zegers (secretaris), M. van Dijk (tot ), E.

E. van Regteren-Altena (voorzitter), A. de Wolf (penningmeester), M. Zegers (secretaris), M. van Dijk (tot ), E. Stichting Sounding Bodies Jaarverslag 2018 [concept] Bestuur Artistiek leider Zakelijk leider E. van Regteren-Altena (voorzitter), A. de Wolf (penningmeester), M. Zegers (secretaris), M. van Dijk (tot

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2017

Nadere informatie