Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Doortrekken lijnen bij geleiden over de Rand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Doortrekken lijnen bij geleiden over de Rand"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief LENTE 2016 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, Met vriendelijke groet, Team Isagri Nederland & België NIEUW ISA360 console April 2016 De Isa360 console is reeds flink ingeburgerd bij onze klanten. Tijdens het verrichten van uw werkzaamheden komt u nog eens handige functionaliteiten tegen die uw dag goedmaken! Wij lichten er ééntje uit : Doortrekken lijnen bij geleiden over de Rand Deze functie levert u de mogelijkheid correct te geleiden in de hoeken wanneer u geleidt over de perceelsrand, nu de lijnen na de hoeken worden doorgetrokken. Beschrijving U heeft de mogelijkheid te geleiden over de perceelsrand via Weergave Menu Geleiding over de omtrek, of wanneer u een vergrendelde geleiding gebruikt.

2 Vanaf heden worden de geleidingslijnen over de omtrek doorgetrokken om het werk in de hoeken te vereenvoudigen en makkelijker te manoeuvreren (bijv. met een getrokken veldspuit moet u vrij ver doorrijden voordat u terug achteruit rijdt en draait. Geleiding over de omtrek zonder doorgetrokken lijnen Geleiding over de omtrek met doorgetrokken lijnen Vereisten voor het correct functioneren hiervan : U dient gebruik te maken van de pauze / herstart functies bij het maken van de kopakkers.

3 ISATEELT Voorkeuren Overzichten vastleggen Uw voorkeurs instellingen vastleggen! Bij het weergeven van uw Overzichten maakt u enkele selecties (diverse percelen, een groep gewassen, ) en past u enkele instellingen aan (overzicht per hectare, per ras, kolom werkzame stoffen weergeven, ). Deze instellingen zijn tijdelijk en worden niet opgeslagen in uw IsaTeelt programma. Een volgende keer dat u een overzicht maakt, maakt u wederom dezelfde instellingen. U kunt uw eigen voorkeuze instellingen ook vastleggen in IsaTeelt : Open menu Opties/Resultaten : In het tabblad Teeltoverzicht, plaatst u uw voorkeurs instellingen. - Bijvoorbeeld, u vinkt aan dat u de produktiemiddelen met Naam en code weergeeft, maar niet de Mengwaarde en Concentratie. - Bijvoorbeeld, u vinkt aan dat u standaard een samengevat overzicht wilt, en per ras. Eenmaal vastgelegd, gaat de selectie van uw teeltoverzicht een stuk sneller en is meteen afgestemd op uw wensen. AGENDA Seizoen Juli 2016 Juli 2016 Isa360 versie 2016 (v3.00) Activiteit / Evenement Geofolia Vlaanderen versie 2016 (v3.00) 22 t/m 25 juli 2016 Beurs Libramont (België) 31 augustus 2016 Aardappeldemodag (Westmaas)

4 Gewasbeschermingslijst up-to-date Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE! Uw gewasbeschermingslijst wordt in uw Isagri pakket 4 maal per jaar automatisch bijgewerkt. Dit gebeurt automatisch OP VOORWAARDE DAT u dit heeft GEACTIVEERD. Controleert u dit : - Open menu Instellingen / Referentiebestanden en Contracten - U ziet daar EDITeelt staan als het goed is (voor Vlaaderen is dit : Referentiebestand Vlaanderen ) o Zo niet, neemt u dan even contact op met uw HelpDesk (per telefoon of per ) dan installeren wij dit voor u! - U controleert vervolgens of u de juiste VERSIE heeft. o Vandaag is dit de editie. o In juli 2016 zal dit de editie zijn - U controleert vervolgens of deze gewasbeschermingslijst als STANDAARD staat aangevinkt Indien u een voorgaande versie van het EDITeelt bestand heeft, volg dan de volgende stappen : - Voer een handmatige update uit : RechterMuisKlik op de regel EDITeelt, Bijwerken : - Indien de handmatige update niet functioneert : RechterMuisKlik op de regel EDITeelt, Instellingen :

5 o In het scherm dat verschijnt, controleert u of via internet, wanneer de toepassing afsluit staat aangevinkt (met optie automatisch ) Is dit niet het geval, neemt u dan even contact op met uw HelpDesk (per telefoon of per ) dan activeren wij dit voor u. Uw Isagri gewasbeschermingslijst is beschikbaar op : Uw PC Isa360 console Smartphone PocketPC Nieuwe middelen en gewassen toevoegen Nieuwe middelen en gewassen toevoegen Uw IsaTeelt pakket wordt geleverd met een complete en up-to-date lijst van gewasbeschermingsmiddelen, toevoegingsmiddelen, kunstmeststoffen en dierlijke meststoffen. Tevens is de complete lijst van gewassen meegeleverd in Nederland. In Vlaanderen wordt een lijst van gewassen meegeleverd die de meest bekende akkerbouw, tuinbouw en fruitteelt gewassen dekt. Deze complete lijst is klaar voor gebruik op de achtergrond in uw IsaTeelt pakket. U selecteert echter alleen de middelen en gewassen die u gebruikt. Alleen uw eigen lijst van middelen en gewassen is zichtbaar. Logisch, want u wilt alleen zien wat u op voorraad heeft en wat u zelf teelt! Hoe doet u dit? Het voorbeeld hieronder gaat over de middelen. Dit werkt op precies dezelfde manier voor de gewassen.

6 1. Klik op om uw middelenlijst te openen (voor gewassen gaat u naar menu Instellingen / Gewassen!) 2. Selecteer de laatste lege regel in uw middelenlijst 3. Typ de eerste paar letters van het toe te voegen middel. a. Automatisch komt de lijst van mogelijke middelen naar voren. i. Indien dit niet gebeurt, neemt u even contact op met onze HelpDesk b. U kunt nu direct het middel selecteren dat u wilt toevoegen aan uw lijst. c. Controleer bij de gewasbeschermingsmiddelen dat het juiste toelatingsnummer erbij staat d. Controleer de categorie van het middel en de eenheid (Liters, Kilos, ) e. Onderin uw scherm staan direct de details weergegeven van het nieuwe middel : i. Kenmerken zoals uiterste gebruiksdatum, toelatingen per gewas, Veiligheidstermijnen, enz. ii. Werkzame stoffen worden tevens meegeleverd iii. Gevaarlijke stoffen en Risico s kunt u handmatig toevoegen als dit in uw situatie een vereiste is voor uw registratie (bij sommige specifieke contracten) iv. In geval van meststoffen worden veelal de (N, P, K, Mg, ) gehaltes meegeleverd. Echter u kunt deze handmatig aanpassen afhankelijk van hetgeen gespecificeerd is op uw leverbon. v. Tevens kunt u de stikstof werkingsfactor invoeren voor nog preciezere registratie. PS. Bij de gewassen zijn soms ook rassen meegeleverd, zoals bij suikerbieten, aardappelen, 4. Om de voorraad van uw middelen bij te werken voert u eenvoudigweg de aankoopfactuur in. a. Klik op en voer leverancier, middel, hoeveelheid en prijs in. Eenvoudig zoeken in uw produktiemiddelenlijst Heeft u het idee dat alles door elkaar heen staat in uw produktiemiddelenlijst? Organiseer uw lijst dan precies zoals u dat wenst. Hoe doet u dit? 1. Klik op om uw middelenlijst te openen 2. RechterMuisKlik in het scherm, selecteer Weergave Instellingen

7 3. Het volgende scherm verschijnt : 4. De kolom Sorteercriteria geeft aan hoe u de middelenlijst sorteert. a. Sleep het gewenste kenmerk naar de juiste plaats. i. In het voorbeeld hierboven wordt de lijst eerst gesorteerd op categorie, en binnen elke categorie op alfabetische volgorde ii. Het vakje Opl voor Oplopend staat aangevinkt zodat het sorteren van A naar Z gaat (haal het vinkje weg als u dit wilt omkeren) b. Tevens kunt u het vinkje bij Weergeven produktiemiddelen aan het einde van de lijst weghalen, als u de niet meer gebruikte middelen niet meer wilt zien. c. Tenslotte kiest u voor het weergeven van de kenmerken alleen per gewas of per gewas én per reden. Afhankelijk van het detail waarmee u registreert kan de ene of de andere optie beter aansluiten bij u. d. Klik OK om de wijzigingen door te voeren. Nu is uw middelenlijst overzichtelijk weergegeven. HELPDESK en KLANTENDIENST Goed nieuws voor de HelpDesk en voor uw Opleidingen! Sinds 1 september 2015 is onze HelpDesk uitgebreid en is de beschikbaarheid op een hoger niveau geplaatst worden. De wereld is echter nog niet perfect, helaas, maar de beschikbaarheid is wel aanzienlijk verbeterd. Enkele statistieken die wij bijhouden sindsdien : Klanten die wij direct aan de telefoon hebben kunnen helpen zonder terugbellen : - September 2015 : 91% - Oktober 2015 : 96% - November 2015 : 86% - December 2015 : 93% - Januari 2016 : 82% Een zeer drukke maand, net iets onder onze doelstelling van 85% - Februari 2016 : 91% - Maart 2016 : 94%

8 Reden voor deze uitbreiding was en blijft, dat het voor een aantal klanten voorgekomen is dat u op de voic terecht bent gekomen wanneer u ons belt, en dat wij niet altijd snel terug hebben kunnen bellen. Sinds 1 september is de beschikbaarheid dus duidelijk verbeterd met meer mensen op de HelpDesk en een gewijzigde werkplanning voor onze medewerkers. Zoals gebruikelijk blijft de HelpDesk geopend van 9:00 t/m 12:30 en van 13:30 t/m 17:00. Wij proberen daarnaast om u tevens tijdens de middagpauze van dienst te kunnen zijn wanneer dit mogelijk is. Wij hopen dat onze dienstverlening hiermee steeds beter aan uw wensen voldoet. Wij doen ons best de dienstverlening verder te verhogen de komende tijd, ook om u als klant beter op weg te helpen met het gebruik van uw Isagri programma s en materiaal. De programma s van Isagri zij erop gebouwd om simpel én compleet te werken. Het goed en compleet gebruiken van alle mogelijkheden blijft echter altijd een uitdaging, én voor u als klant én voor ons als leverancier en service aanbieder. De cursus mogelijkheden zullen daarom verder worden uitgebreid. Hierover meer in September! IsaGPS+ Even pauzeren tijdens de perceelsmetingen Als u tijdens een perceelsmeting even wilt of moet pauzeren, gebruikt u dan de Pauzeer-knop : De meting pauzeert nu en wacht op uw volgende instrukties. Profiteert u ervan om de volgende zaken te doen via de knoppenbalk die verschijnt: a. Stoppen met meten b. Het laatst geplaatste punt annuleren c. Uw meting enkele meters naar links of naar rechts voortzetten (u staat voor een omheining en moet er links of rechts van omheen lopen d. De meting hervatten

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Nieuwe produktiemiddelen toevoegen

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Nieuwe produktiemiddelen toevoegen Nieuwsbrief LENTE 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE!

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE! Nieuwsbrief HERFST 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Herfst editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW MEERDERE RONDJES OVER DE KOPAKKER

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW MEERDERE RONDJES OVER DE KOPAKKER Nieuwsbrief ZOMER 2015 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. IsaTeelt : Uw favoriete overzicht?

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. IsaTeelt : Uw favoriete overzicht? Nieuwsbrief Winter 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Winter editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Referentielijn verplaatsen

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Referentielijn verplaatsen Nieuwsbrief LENTE 2015 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE!

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE! Nieuwsbrief ZOMER 2014 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Lente 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, De lente is aangebroken, hierbij dus de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Herfst 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Net de eerste vorst aan de grond gehad, hierbij de Herfst editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs,

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Zomer 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, De zomer is reeds in volle gang, hierbij de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2010

Nieuwsbrief Herfst 2010 Nieuwsbrief Herfst 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Na een prachtige zmerse afsluiting is de herfst aangebrken! De weersmstandigheden zijn zeer wisselend geweest en heeft tt zeer wisselende gst en riresultaten

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT Nieuwsbrief Lente 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Het is lente! Eindelijk, de zn is weer terug in ns land! Een lang winterseizen ligt achter de rug, de plannen zijn gemaakt, en de tijd van actie is

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet Handleiding teeltregistratie via extranet Inleiding U kunt uw teeltregistratie op twee manieren bij Aviko Potato insturen: 1. Vanuit uw managementpakket (op extranet - teeltregistratie vindt u een handleiding)

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014 Nieuwsbrief november 2014 In dit nummer: Hagru Workshops Nieuw in Scipio Documenten koppelen Nieuw in Scipio Online Gezinsselecties Brieven met afdrukregels Nieuw in CashflowPro (Foerage) Audit File Gewasbescherming

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen presentatie ISAGRI het bedrijf ISA systeem manier van werken PRODUCTEN ISA GPS perceelsmeting ISA 360 gps ISATEELT teeltregistratie ISA app smartphone ENKELE

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Inleiding. 1 Handleiding IRMA 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet

Nadere informatie

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003)

A & A Consultancy Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Het samenvoegen van een adressenbestand en het afdrukken op adresetiketten in Word. (versie 2003) Open een leeg Word document en klik op menu Extra Brieven en verzendlijsten Controleer of er een vinkje

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Geachte medewerker, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het feedback systeem FeedMe.

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Teler Registratie Systeem

Teler Registratie Systeem TEELTREGISTRATIE_VOORRADEN Op het Telerportaal, het besloten gedeelte van de website, klikt u op Teeltregistratie/Tracemasters. Wanneer u inlogt komt u in het volgende scherm: Ga naar het kopje voorraden.

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Handleiding Online bestelsysteem Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Beginnen... 4 2.1. Inloggen... 5 2.2. Meerdere debiteuren onder één

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Leiden is alleen beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn bij

Nadere informatie

AN0012-NL. Hoe moet ik rapporten configureren. Overzicht. Een rapport openen. Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem.

AN0012-NL. Hoe moet ik rapporten configureren. Overzicht. Een rapport openen. Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem. Hoe moet ik rapporten configureren Overzicht Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem. Wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt, zoals een gebruiker die zijn/haar credential aanbiedt,

Nadere informatie

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT BLZ. 1-10 HANDLEIDING BEURSIMPORT Beursimport vanuit Intres Het is zover. Medialog biedt ook de mogelijkheid om beursorders vanuit Intres te importeren. U moet eerst Intres hiervoor bellen en hun vragen

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen

2.6 Weergave bureaubladpictogrammen instellen 33 2.6 Weergave pictogrammen instellen De weergave van de pictogrammen is standaard ingesteld op normaal. U kunt de weergave als volgt vergroten: De pictogrammen zijn vergroot. 2.7 Bureaubladpictogrammen

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.10 (december 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.10 (december 2013) April 2014 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.10 (december 2013) Met welke versie van SalonNet werk

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Knop om maatregelen toe te voegen

Knop om maatregelen toe te voegen Heel veel nieuwe mogelijkheden in de 4.2 update, met name het advies gedeelte is fors veranderd. Vanwege deze update proberen we middels deze bijdrage een extra uiteg te geven. Na een normale invoer klik

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen

iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen 5 belangrijke verbeteringen aan iomniwize iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen... 1 iomniwize: tip 2: Duidelijke navigatie

Nadere informatie

Dossiervorming, Taken en Planning onder Abonnementen gerealiseerd

Dossiervorming, Taken en Planning onder Abonnementen gerealiseerd Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: donderdag 11 juli 2013 16:51 Onderwerp: Online Pro 2013.0.0.95: Dossiervorming

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren

RAAM Handleiding. DigiTarPlus Tarieven doorvoeren RAAM Handleiding DigiTarPlus Tarieven doorvoeren Fysiotherapie/Ergotherapie/Logopedie/Oefentherapie WINBASE Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 RAAM

Nadere informatie

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens Presentatie Aldfaer H1 Hoofdvenster Aldfaer Controle Updates Extra Instelling Algemeen Lettergrootte Extra Instelling Algemeen Hints Extra Instelling Algemeen Instelling Hoofdvenster Extra Instelling Venster

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Datum: Juni2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. WACHTLIJST... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES... 4 1.1.2.1.

Nadere informatie

Updated: 18 februari Mobile

Updated: 18 februari Mobile Updated: 18 februari 2014 Mobile Inhoudsopgave 1 CROPVISION MOBILE... 3 2 SYSTEEMEISEN... 4 3 ACTIVEREN CROPVISION UITWISSELING IN CROP... 5 BACK-UP CROP... 5 NIEUWSTE VERSIE VAN CROP INSTALLEREN!... 5

Nadere informatie

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V.

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V. Handleiding Qu-Agenda Versie 2018 - V8.1 Quantaris B.V. VOORWOORD Allereerst willen wij u danken voor uw keuze op Qu-Agenda, dè notariële agenda van Quantaris. Met deze handleiding biedt Quantaris u een

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1

Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1 Update Infine Jaarrekening Versie 3.9.1 Telefoon 085-7600500 Email support@infine.nl Website www.infine.nl Infine Jaarrekening v.3.9.1 Januari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Installatie Infine Office

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Meerdere Dossiers als bijlage via E-Mails versturen.

Meerdere Dossiers als bijlage via E-Mails versturen. Pagina 1 van 5 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: "Online Pro" Verzonden: donderdag 13 mei 2010 23:39 Onderwerp: Online Pro Update 2010.0.0.65:

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING Dacom Farm Intelligence +31 88 3226600 KVK: 53188772 versie: April 2018 service@dacom.nl BTW: NL 850786290B01 www.dacom.nl 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 DACOM ACCOUNT 3 WEBAPPLICATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Versie 1.0 Datum 11 mei 2015 Status Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Waarom Terugmelden?... 3 1.2 Gerede Twijfel... 3 1.3 Digimelding voor afnemers...

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering Compad Bakkerij Facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe met Compad Bakkerij kunt

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio 10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio Tip 1 Selecteer handig de patiëntgegevens in Omnihis Scipio In Omnihis Scipio bestaan 3 manieren om naar ZorgDomein te gaan. a. Zonder patiëntinformatie.

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Hieronder vindt u een opsomming van de vernieuwde en bijkomende functionaliteiten van de INTEGRA CONTROL app versie 5.0. Nieuw app icoon en opstartscherm

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Het Elektronische Aangifteprogramma is een product van SkillSource Inhoud 1. Het Elektronische Aangifteprogramma uitproberen... 3 2. Het Elektronische

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het MBO November 2016 Geachte docent, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het docentenfeedback systeem FeedMe. Recentelijk heeft u de inlogcodes

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

Tool Calculeren. Handleiding

Tool Calculeren. Handleiding Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat 1,

Nadere informatie

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL KOPPELING INTRODUCTIE DHL biedt WooCommerce webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 5-1-2015 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding voor GWWkosten.nl Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker IBAN BIC Service Gebruikersinstructies IBAN BIC MultiChecker Disclaimer Dit document is door de stichting IBAN Service NL opgesteld. De grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het opstellen van

Nadere informatie