Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Referentielijn verplaatsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Referentielijn verplaatsen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief LENTE 2015 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, Met vriendelijke groet, Team Isagri Nederland & België NIEUW ISA360 console Editie 2015 De 2015 editie van de Isa360 console is reeds sinds afgelopen winter beschikbaar. De werkzaamheden van dit seizoen kunt u dus verrichten met de nieuwe functionaliteiten! Wij lichten er één van de nieuwtjes uit : Referentielijn verplaatsen Beschrijving Bij het verplaatsen van de referentielijn (naar links of naar rechts) kunt zich in het scherm verplaatsen, en in en uitzoomen, om goed te zien wat het resultaat wordt. Het verplaatsen van de referentielijn is zeer praktisch wanneer u met een ander werktuig met een andere werkbreedte gaat werken.

2 ISATEELT Overzichten maken IsaTeelt : Overzicht, Rapporten, Tabellen Uw IsaTeelt pakket wordt geleverd met een groot aantal overzichten, tabellen en rapporten. Ieder bedrijf heeft zijn eigen methodes en gewoontes. Adviseurs vragen u om specifieke tabellen. Global GAP vereist weer andere zaken Uw IsaTeelt pakket is erop gemaakt om aan al deze eisen te voldoen. Hoe maken we dit eenvoudig? De overzichten zijn beschikbaar op 3 manieren : 1. Het Welkom menu biedt u direct de meest gebruikte overzichten.

3 2. Ieder Thema menu biedt u de overzichten van het betreffende Thema, bijvoorbeeld : a. Het Middelen-menu levert u de voorraad-overzichten b. Het Oogst-menu levert u de Oogstplanning c. Het Bemesting-menu levert u het Bemestingsoverzicht 3. Het Resultaten menu, tenslotte, biedt u alle mogelijke overzichten die beschikbaar zijn. Deze zijn georganiseerd per Type : a. De Technische Overzichten b. De Administratieve Overzichten c. De Economische Overzichten* (* alleen beschikbaar in de Management / Senior versies) d. De Synchronisatie / Webservice Overzichten

4 Diverse overzichten zijn grotendeels voor-ingesteld, andere kunt u geheel zelf samenstellen naar wens. 1. Een voorbeeld van een voor-ingesteld overzicht : WERKZAME STOFFEN PER PERCEEL Bij dit overzicht krijgt u alleen de keuze voor de basis-zaken : - Keuze formulier : In dit geval de werkzame stoffen per perceel - Selectie van de percelen die op het overzicht moeten komen - Keuze voor de periode waarop het overzicht betrekking heeft - Keuze tussen uitgevoerde en/of geplande bewerkingen En daarna krijgt u het overzicht om af te drukken of op te slaan als PDF document op uw scherm. 2. Een voorbeeld van een geheel zelf samen te stellen overzicht : TEELTOVERZICHT Bij dit overzicht krijgt u alle keuzes om dit overzicht naar wens samen te stellen. - Alle keuzes zoals hierboven + alle extra details : - Wat er moet worden weergegeven - Op welke manier worden de kosten berekend - De opmaak van het overzicht En daarna krijgt u het overzicht op uw scherm. - U kunt nu de breedtes van de kolommen nog aanpassen, zodat deze smaller of breder worden. Ga hiervoor tussen 2 kolommen in staan. Uw muis verandert automatisch in 2 pijltjes die naar links en naar rechts wijzen. Verplaats de muis en klik op de plaats waar de kolom moet komen te staan. - Linksbovenin uw scherm kunt u nu de keuze maken :

5 o Klik op de Overzicht knop om uw overzicht op uw scherm weer te geven in het formaat dat op de printer kan wordt afgedrukt. o Klik op de Printer knop om uw overzicht af te drukken Uw voorkeurs instellingen vastleggen! Omdat de instellingen die u hierboven gemaakt heeft, tijdelijk zijn, en niet worden opgeslagen in uw IsaTeelt programma, moet u een volgende keer dat u een overzicht maakt, wederom dezelfde instellingen maken. U kunt uw eigen voorkeuze instellingen ook vastleggen in IsaTeelt : Open menu Opties/Resultaten : In het tabblad Teeltoverzicht, plaatst u uw voorkeurs instellingen. - Bijvoorbeeld, u vinkt aan dat u de produktiemiddelen met Naam en code weergeeft, maar niet de Mengwaarde en Concentratie. - Bijvoorbeeld, u vinkt aan dat u standaard een samengevat overzicht wilt, en per ras. Eenmaal vastgelegd, gaat de selectie van uw teeltoverzicht een stuk sneller en afgestemd op uw wensen. ISATEELT Middelenlijst gebruiken Organiseren en inkorten Keuze van uw middelen wordt steeds belangrijker in uw bedrijfsvoering en voor optimale groei van uw gewassen. De middelen waarover u beschikt worden daarmee steeds gevarieerder. Bij registratie hiervan in uw teeltmanagement pakket is eenvoud gebaat om langdurig zoeken te vermijden. Maakt u daarom gebruik van de sorteercriteria. Zo staan uw middelen gesorteerd in een door u gekozen volgorde :

6 1. Open uw middelenlijst 2. RechterMuisKlik in de lijst, Weergave Instellingen : 3. Bij de Sorteercriteria zet u waarop uw middelenlijst gesorteerd moet worden. In het bovenstaande voorbeeld wordt de lijst geordend op Categorie produktiemiddel (eerst de Fungiciden, dan de Groeiregulatoren, dan de Herbiciden, dan de Insecticiden, ), en daarbinnen op alfabetische volgorde (Van A tot Z binnen de Fungiciden, van A tot Z binnen de Herbiciden, ). 4. Links staan de beschikbare criteria, Rechts de (geselecteerde) sorteercriteria. De criteria worden met de muis heen- en weer verplaatst. 5. Als extra optie kunt u de middelen aan het einde van de lijst wel of niet weergeven. Vroeger gebruikte middelen die nu niet meer zijn toegelaten kunt u in de middelenlijst aanvinken (zie kolom einde van de lijst ), en met deze optie verbergen. Zo wordt uw lijst korter en overzichtelijker! 6. Bovenstaande sorteer opties worden tevens doorgevoerd op de mobiele registratie en in de traktor. Meer gemak voor uzelf en voor uw werknemers.

7 Aankoopfactuur nieuw middel Als u uw aankoopfactuur registreert, en er zit een nieuw middel bij dat u nog nooit op voorraad heeft gehad, dan kunt u dit middel meteen toevoegen aan uw middelenlijst : - Voer uw factuur in, datum, leverancier, Leveringsnummer, enz, - Vervolgens wilt u een nieuw middel invoeren : RechterMuisKlik : Aanmaken produktiemiddel, - Nu selecteert u het nieuwe middel, u voert de aangekochte hoeveelheid en aankoopprijs in. - De aankoopfactuur, middelenlijst en voorraad zijn nu meteen bijgewerkt. TIPS & TRUCS Instellingen Synchros Synchronisatie, dat is het uitwisselen van gegevens tussen diverse toestellen waarop u uw registratie bijhoudt : PC, Smartphone, PDA, Tablet, Isa360 Console, Bij synchronisatie kunnen diverse gegevens worden uitgewisseld en bijgewerkt. U kunt hier enkele keuzes maken om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw wensen en voor uw gemak! De instellingen keuzes vindt u terug in de menubalk Opties / Synchro bewerkingen :

8 In het scherm dat verschijnt kunt u uw voorkeuren instellen : Xxxxx - Als eerste geeft u aan welke seizoenen u wilt uitwisselen : Het huidige seizoen, Vorig jaar (Jaar-1), Volgend jaar (Jaar+1). - Ook kunt u een periode kiezen met een begin- en einddatum. Zo kunt u bijvoorbeeld de bewerkingen van 1 januari t/m 15 juni synchroniseren (zie voorbeeld hierboven). De voordelen van het selecteren van synchronisatie van 1 bepaald seizoen is bijvoorbeeld dat u u niet kunt vergissen bij uw registratie. Bij synchronisatie van de Isa360 (en de PocketPC ook trouwens) kunt u tevens aangeven wanneer u wilt synchroniseren. Als u aanvinkt Tijdens het openen (IsaTeelt), dan worden uw Isa360 gegevens elke keer bij het openen van IsaTeelt op uw PC gesynchroniseerd.

9 ISATEELT Bewerkingen invoeren vanuit de GEO-module In de meeste gevallen registreert u direct in uw dagboek. Echter als u graag met de GEO-module werkt, dan kunt u ook direct vanuit de kaart uw dagboek registraties invoeren : 1. U gaat naar menu Percelen / Plan Bouwplan U selecteert daar het perceel waarop u een bewerking heeft uitgevoerd (zie hierboven in rood gearceerd. In de menubalk klikt u vervolgens op 1 van de 2 onderstaande knoppen : De linkse is voor het invoeren van een nieuwe dagboekbewerking : - U komt automatisch in het dagboek terecht met het teeltperceel voorgeselecteerd. De rechtse is voor het wijzigen van een dagboekbewerking op dit perceel : - U schakelt automatisch over naar het dagboek waarin alle bewerkingen op het betreffende teeltperceel automatisch zijn gefilterd. Nu kunt u de resterende gegevens invoeren en opslaan.

10 U kunt tevens meerdere percelen tegelijk selecteren in het bouwplan. Houdt u hiervoor de Ctrl-toets ingedrukt, terwijl u met de muis de gewenste percelen aanvinkt. - De registratie van een nieuwe bewerking wordt dan meteen voor al deze percelen tegelijk gedaan! ISAGPS+ Uw gegevens veiligstellen! In IsaGPS+ Mobiel worden uw metingen automatisch opgeslagen, op uw PDA. Voor extra zekerheid kunt u deze meetgegevens opslaan, op uw PC. Hoe werkt dit? 1. Sluit uw PDA aan op uw PC 2. Open IsaGPS+ op uw PC via het icoontje 3. Het volgende scherm verschijnt : a. In het tabblad Gegevens opslaan selecteert u de map waarin u de gegevens wilt opslaan. Klik vervolgens op de knop Back-up 4. Als u later deze gegevens opnieuw wilt inlezen op uw PDA, gebruikt u dan het tabblad Gegevens herstellen.

11 INTERNATIONAAL Is uw bedrijf ook actief buiten de Nederlandse grenzen? Neemt u dan ook eens een kijkje op onze internationale website. Isagri is de grootste internationale leverancier van agrarische software. Canada uitgelicht! Het Canadese filiaal van Isagri bevindt zich in Drummondville vlak bij Montréal en dichtbij Toronto, Detroit, Chicago. Het Team in Canada bestaat uit een 30-tal medewerkers die zowel software ontwikkelen, verkopen als service verlenen. Groot verschil met de Europese manier van werken, dt is natuurlijk het feit dat Canada groot is, zodanig dat een klantbezoekje hier en daar om de contacten te onderhouden, zoals wij dat kennen, dat is daar vrijwel niet mogelijk. Duizenden kilometers onderweg in de auto wordt vervangen door telefoon en internet. Wel zijn professionele beurzen goede mogelijkheden om de contacten te onderhouden, en goed te kijken wat de telers verwachten van de Isagri software pakketten. Het teeltseizoen is over het algemeen een stukje korter dan bij ons, wegens het extremere klimaat. Nadat gezaaid is, wordt het gewas niet zoals bij ons meerdere malen behandeld met mest en gewasbeschermingsmiddelen, daar zijn de oppervlaktes te groot voor. Uiteindelijk dus een wat lagere opbrengst, maar gebaseerd op grotere oppervlaktes en lagere kosten per hectare Geïnteresseerd in software voor uw agrarische activiteit in Canada of een ander land? Vindt uw contactpersoon op of bel ons even op het Isagri kantoor in Nederland.

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. IsaTeelt : Uw favoriete overzicht?

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. IsaTeelt : Uw favoriete overzicht? Nieuwsbrief Winter 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Winter editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Doortrekken lijnen bij geleiden over de Rand

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW. Doortrekken lijnen bij geleiden over de Rand Nieuwsbrief LENTE 2016 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Nieuwe produktiemiddelen toevoegen

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Nieuwe produktiemiddelen toevoegen Nieuwsbrief LENTE 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE!

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE! Nieuwsbrief HERFST 2013 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Herfst editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Lente 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, De lente is aangebroken, hierbij dus de Lente editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Zomer 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, De zomer is reeds in volle gang, hierbij de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW MEERDERE RONDJES OVER DE KOPAKKER

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, NIEUW MEERDERE RONDJES OVER DE KOPAKKER Nieuwsbrief ZOMER 2015 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE!

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, TIPS & TRUCS. Uw gewasbeschermingslijst UP-TO-DATE! Nieuwsbrief ZOMER 2014 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Hierbij vindt u de Zomer editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs, informatie en nieuwtjes. Veel

Nadere informatie

ISAGRI INTERNATIONAAL

ISAGRI INTERNATIONAAL Nieuwsbrief Herfst 2011 Meneer, Mevrouw, Geachte klant, Net de eerste vorst aan de grond gehad, hierbij de Herfst editie van uw Isagri Nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief geeft u elk seizoen handige tips & trucs,

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V.

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V. Handleiding Qu-Agenda Versie 2018 - V8.1 Quantaris B.V. VOORWOORD Allereerst willen wij u danken voor uw keuze op Qu-Agenda, dè notariële agenda van Quantaris. Met deze handleiding biedt Quantaris u een

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Afspraken maken...3 1.1 Agenda...3 1.1.1 Het begin...3 1.1.2 Opmerkingen...3 1.1.3 Nabellen...3 1.1.4 Condoleances...4 1.1.5 Andere weergave...4

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen

Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen Geert Vandepitte Verantwoordelijke Vlaanderen presentatie ISAGRI het bedrijf ISA systeem manier van werken PRODUCTEN ISA GPS perceelsmeting ISA 360 gps ISATEELT teeltregistratie ISA app smartphone ENKELE

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN SAP/SLM Tips & Trucs SAP ALGEMEEN 1) Transactiecodes tonen in menu 2 2) Drop down lijstjes op alfabet en met code 3 3) Standaardtabblad instellen Studiedossier / Stamgegevens 4 4) Alle schermen in één

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

3. Werken met mappen en bestanden in Finder

3. Werken met mappen en bestanden in Finder 61 3. Werken met mappen en bestanden in Finder In dit hoofdstuk leert u werken met de mappen en bestanden die op uw Mac staan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen.

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

TimeTell Gebruikersinterface

TimeTell Gebruikersinterface TimeTell Gebruikersinterface TimeTell versie 8 TIMETELL BV www.timetell.nl Balen van Andelplein 2 2273 KH, Voorburg 070-3114811 info@timetell.nl Helpdesk 070-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

TimeTell Gebruikersinterface

TimeTell Gebruikersinterface TimeTell Gebruikersinterface TimeTell versie 8 TIMETELL BV www.timetell.nl Willem de Bijelaan 147 2273 KV Voorburg 070-3114811 info@timetell.nl Helpdesk 070-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1 Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Inloggen 4 b. Overzicht 5 3. Formulier bekijken 6 a. Toelichting

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet Handleiding teeltregistratie via extranet Inleiding U kunt uw teeltregistratie op twee manieren bij Aviko Potato insturen: 1. Vanuit uw managementpakket (op extranet - teeltregistratie vindt u een handleiding)

Nadere informatie

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen Mijn percelen. Overzicht van veranderingen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count.

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count. Vero Count (Kluwer) Vero steunt E-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language) Een veel gestelde vraag aan MyBreex Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten)

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

25 Excel tips. 25 Handige Excel tips die tijd besparen en fouten voorkomen. Ir. Fred Hirdes. Excel-leren.nl.

25 Excel tips. 25 Handige Excel tips die tijd besparen en fouten voorkomen. Ir. Fred Hirdes. Excel-leren.nl. [Geef tekst op] 25 Excel tips 25 Handige Excel tips die tijd besparen en fouten voorkomen Ir. Fred Hirdes Excel-leren.nl info@excel-helpdesk.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Tip 1 tm

Nadere informatie

23-05-2013. E-Data : Digitale Post uitbreiding. E-Nota : Nieuwe functionaliteit Exporteren excasso. Hoofdidentiteit. Beste Online Pro Gebruikers,

23-05-2013. E-Data : Digitale Post uitbreiding. E-Nota : Nieuwe functionaliteit Exporteren excasso. Hoofdidentiteit. Beste Online Pro Gebruikers, Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: dinsdag 21 mei 2013 18:25 Onderwerp: Online Pro 2013.0.0.71: 20 aanpassingen/uitbreidingen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Inleiding. 1 Handleiding IRMA 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet

Nadere informatie

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker Handleiding Tijdregistratie Server Gebruiker Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Inloggen 3 Menu Tijdregistratie 5 Tijdregistratie 5 Tijdregistratie

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2 - Starten... - 2 - Overzicht percelen...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016

Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Instructie voor het (start)gebruik van FeedMe in het onderwijs voor niet onderwijsgevende medewerkers November 2016 Geachte medewerker, Hartelijk gefeliciteerd met de toegang tot het feedback systeem FeedMe.

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Speciale lettertekens

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Handleiding People Inc. - ArboUnie link

Handleiding People Inc. - ArboUnie link Handleiding People Inc. - ArboUnie link I Installatie en Gebruik Arbo Unie link voor People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. - ArboUnie link 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Werking... van de link 2

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2010

Nieuwsbrief Herfst 2010 Nieuwsbrief Herfst 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Na een prachtige zmerse afsluiting is de herfst aangebrken! De weersmstandigheden zijn zeer wisselend geweest en heeft tt zeer wisselende gst en riresultaten

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING Dacom Farm Intelligence +31 88 3226600 KVK: 53188772 versie: April 2018 service@dacom.nl BTW: NL 850786290B01 www.dacom.nl 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 DACOM ACCOUNT 3 WEBAPPLICATIE

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer

Handleiding. Toezichthouder Server applicaties Plus. Beheer Handleiding Toezichthouder Server applicaties Plus Beheer Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2018 versie 3.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu 5 Email naar smartphones

Nadere informatie

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE Om te beginnen neemt u contact met onze helpdesk op via 0251 318548 of via helpdesk@enk.nl om een nieuwe licentiecode te verkrijgen waardoor u PAB bestanden kunt inlezen.

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Beheerdersrechten... 7 2.1.2 Contactpersonenbeheer... 7 2.1.3 Oproepgeschiedenis... 7 2.1.4 Chat... 8 2.1.5 Call back overzicht... 8

Nadere informatie

Quickstart. 1 Inleiding Welkom bij projectadministratie.nl. 2 Browser en instellingen. 2.1 Browsers. 2.2 Instellingen

Quickstart. 1 Inleiding Welkom bij projectadministratie.nl. 2 Browser en instellingen. 2.1 Browsers. 2.2 Instellingen 1 Inleiding Welkom bij projectadministratie.nl 2 Browser en instellingen 2.1 Browsers Projectadministratie is getest en werkt onder : Safari versie 1.3 en hoger Internet Explorer versie 6 en hoger Google

Nadere informatie

Uw HorecaPro : handleiding

Uw HorecaPro : handleiding Uw HorecaPro : handleiding Als klant van Resto.be, hebt u de mogelijkheid om te reageren op de commentaren van uw klanten. Ook kunt u de informatie en gegevens wijzigen die verschijnen op uw Resto.be pagina

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Als onderdeel van Office 365 kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw zakelijke bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen, en tegelijk met anderen aan Office-documenten

Nadere informatie

Activiteiten in Fidura

Activiteiten in Fidura Activiteitenmodule starten De Activiteitenmodule kan worden gestart via het kopje modules in het Hoofdscherm of door klikken met de linkermuis op de knop onderin de taakbalk. rechts (Bulk)Import inkomende

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal Rapport

Handleiding. Digitaal Rapport Handleiding Digitaal Rapport 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Relatie met methodetoetsen... 3 4. Rapportperiodes aangeven... 4 5. Rapportdefinities instellen... 4 Rubriek aanmaken...

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie