Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B"

Transcriptie

1 De wereld draait door. Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B

2 Inleiding Voor het vak Mediaontwikkeling moeten de leerlingen van de opleiding Mediamanager een uitzending bijwonen bij de Nederlandse televisie. Jordi Urka en ik, Don van Sermondt, gaan op dinsdag 3 december De Wereld Draait Door bijwonen. We wisten eigenlijk niet wat er te wachten stond tijdens de bijwoning dus voordat wij de uitzending gingen bijwonen hebben we wat aantal informatie gezocht over het progamma en wat de geschiedenis is. De Wereld Draait Door is een Nederlandse televisieprogramma van de VARA dat elke werkdag live wordt uitgezonden op Nederland 3. De uitzending van het progamma vindt plaats in de Zuiveringshal Oost op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. De Wereld Draait Door wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Giel Beelen, Jan mulder en Marc-Marie Huijbregts zijn een van de vaste gasten van het progamma. Bij elke uitzending van De Wereld Draait Door is er een tafelheer of tafeldame aanwezig. Wij zijn erg benieuwd wie er tijdens de uitzending die wij gaan bijwonen aanwezig is als tafelheer of tafeldame. De eerste uitzending van De Wereld Draait Door was op 10 oktober De genre van het progamma is Talkshow. In 2006 kreeg het progamma een eervolle vermelding van de Stichting Nipkow en in 2007 won het progamma de Gouden Televizier-Ring. In 2010 en in 2011 ontving het progamma de BVN-trofee en in 2011 tevens de Zilveren Nipkowschijf. De uitzendingen van de wereld draait door vinden plaats in het Westergasfabriek (zie afbeelding)

3 Ervaring Ik en Don gingen in de avond naar de wereld draait door in de wester gas fabriek dat was wel lekker voor mij want ik woon niet zo ver van de westergas fabriek, om deze uitzending bij te kunnen wonnen moet je lid zijn van de Vara maar dat waren ik en Don nog niet dus moesten we ons in schrijven bij de Vara als nieuw lid. Als je dat doet krijg je als kado dat je per nieuw lid 2 wijntjes mocht of 2 biertjes en wij kozen de 2 biertjes en we waren met ze 2 dus hadden we 4 biertjes dat was wel leuk en lekker vond ik. We moesten al om 6 uur daar zijn in een cafe en toen moesten we ander half uur wachten tot dat we pas de studio in mochten. Dat was niet zo erg want we kregen drank van DWDD het wachten ging wel snel voorbij en toen we uit eindelijk de studio in mochten liepen ik en Don achter de verkeerde persoon aan zo dat we helemaal achter aan in de rij kwamen en dat wij dus ook als laatste in de studio kwamen waar door er dus bijna geen plaatsen meer waren en toen werden wij naar boven gestuurd en daar zitten is echt geen pretje als je boven zit. Bovenin zie je precies hoe alle verlichting hangt en de geluid installatie en het was daar super heet en snik benauwd omdat die lampen op ins gericht waren en alle hitten van de anderen lampen kwam naar ons toe, er is altijd een band die even muziek gaat spelen tijdens de show, die band speelt ook muziek voor de uitzending maar normaal is het wel goeie muziek vind ik maar deze keer was het een of andere band die rock speelde en ik ben nou helemaal geen fan van rock en toen moeste we even 10 minuten naar live rock luisteren dus dat vond ik ook niet echt wat.

4 Toen begon de uitzending ik zag dus de boven kanten van alle gasten van hun hoofd en hoorde ze ook slecht ze versterkte niet wat er gezegd werd. de onderwerpen waren ook niet zo interessant waar het er over ging met de gasten alleen ging het even over muziek dat vond ik dan wel weer even leuk. voor je het wist was de uitzending zo af gelopen het wachten om de studio in te komen leek nog langer toen liepen we naar beneden en gingen we op de foto met Matthijs van Nieuwkerk die echt absurd lang is had ik niet verwacht. en don wou op de foto met Prem die gast die zo anti sinterklaas is maar die liep heel snel weg alsof die tegoed voor ons was maar ja dan toch niet ik vind hem toch al niet zo n held dus vond het niet erg. Toen zijn we uit de studio gelopen hebben we onze jassen gepakt die in ons kluisje zatten die we van de DWDD kregen en toen zijn we naar huis gegaan. ik vond het niet zo super geweldig DWDD het was echt slecht georganiseerd als je als laaste in de studio binnen komt word je maar ergens neer gezet, ik zou het niet nog een keer doen zeker niet misschien als er leuken gasten komen maar ze vertellen niet eens welke gasten er komen voor de uitzending dus het is altijd maar gokken.

5 Welk progamma en een aantal vragen en onderwerpen. Jordi Urka en Ik, Don van Sermondt hebben op 3 december 2013 het progamma 'de wereld draait door' bijgewoond. De wereld draait door is een talkshow waarin tijdens de uitzending gepraat word over allerlei bezigheden die spelen rond deze tijd. Het is een progamma dat gaat over nieuws, informatie en amusement. Tijdens de uitzendingen van 'de wereld draait door' spreken ze vaak over allerlei onderwerpen die de dag zelf of in die week in het nieuws te zien waren. De wereld draait door wordt sinds 2014 LIVE uitgezonden op Nederland 1. Voorheen werd het uitgezonden op Nederland 3. Wij vinden dat het Format niet veel is overgenomen van uit het buitenland, omdat wij niet echt een progamma kunnen bedenken die een uitzending plaatsen met een aantal personen die vertellen over het nieuws of dergelijke. Normaal zijn het meer progamma's met een presentator/presentatrice die maar 1 gastheer of gastvrouw op bezoek heb en dat ze samen over een onderwerp of probleem praten. En vaak gaat het daarbij maar om 1 onderwerp en bij 'de wereld draait door' gaat het om diverse onderwerpen. Dus wij vinden het origineel. Ook vinden wij dat 'de wereld draait door' totaal niet commercieel is omdat het niet naar winst streeft en toch de Nederlandse televisie vermaakt. Bijvoorbeeld, kijk maar naar het aantal kijkers, een gemiddelde van mensen per uitzending. En met al die kijkers vinden ze hun doelgroep ook wel goed denken wij. Hun doelgroep zijn voornamelijk mensen die geïnteresseerd zijn in alle nieuwtjes en weetjes etc.

6 De standaard indeling van de uitzending van De wereld draait door in de week. - Elke uitzending interviewt Matthijs van Nieuwkerk drie gasten, die die dag of die week in het nieuws zijn. De gesprekken duren ongeveer tien minuten en worden afgewisseld met muziek, een korte reportage of een filmpje. - De tv draait door: opvallende televisiefragmenten, een historisch fragment,bloopers en dergelijke. - Dit wordt gevolgd door live muzikaal intermezzo van ongeveer één minuut, door dagelijks een andere artiest of band. - LuckyTV: een kort, satirisch filmpje aan het einde van het programma met lichtvoetig commentaar op de actualiteit. - Elke woensdag is huisdichter Nico Dijkshoorn aanwezig om ter plekke een aantal gedichten te schrijven over behandelde onderwerpen en deze voor te dragen. - DWDD in soundbites op vrijdag (een kort filmpje met aan elkaar (en naast elkaar) gemonteerde, korte fragmenten uit DWDD van die afgelopen week). - Eveneens op vrijdag: elke vrijdag wordt de week afgesloten door een standupcomedian die terugkijkt op de voorbije week. Dit wordt afwisselend verzorgd in 2011 door Martijn Koning en Pieter Derks. Vanaf 2012 alleen nog door Pieter Derks. - Op de laatste vrijdag van de maand wordt de afgelopen televisiemaand besproken met een panel bekende Nederlanders. Hierbij waren schrijver Joost Zwagerman en Marc-Marie Huijbregts vaste gasten. De begeleiding wordt op die avonden verzorgd door een huismuzikant of huisband; in het tweede seizoen was dit pianist Roel van Velzen, tijdens het derde seizoen de band Moke, en in het vierde seizoen Lucky Fonz III, tijdens seizoen vijf Rigby, gedurende het zesde seizoen de band Go Back to the Zoo, daarna in het zevende seizoen Chef'Special, opgevolgd in het achtste seizoen door de beatgroep The Kik en tijdens het negende seizoen de tweelingbroers Tangarine. - Eveneens op het einde van de maand geeft Jan Mulder zijn vijf ergernissen van de maand.ons bezoek bij de wereld draait door.

7 LINKS NAAR VIDEO'S TIJDENS BIJWONING: - %20dwdd.MOV - %20tafelleden.MOV - %20dwdd.MOV

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden.

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden. De Wereld Draait Door. Een welbekende talkshow in Nederland dat het huidige nieuws bespreekt en vaak gasten uitnodigen om een verhaal te vertellen wat interessant is voor de gemiddelde Nederlander. Elmar

Nadere informatie

Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door

Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door Inleiding: Wij kregen de opdracht om een uitzending bij te wonen. Nadat wij de opdracht hadden ontvangen gingen wij opzoek naar uitzendingen die wij konden

Nadere informatie

Tien jaar De Wereld Draait Door. Nel Ruigrok, Wouter van Atteveldt & Floris de Boer

Tien jaar De Wereld Draait Door. Nel Ruigrok, Wouter van Atteveldt & Floris de Boer L J S Media Research Tien jaar De Wereld Draait Door Nel Ruigrok, Wouter van Atteveldt & Floris de Boer Inleiding Op 10 oktober 2015 is het 10 jaar geleden dat de eerste uitzending van De Wereld Draait

Nadere informatie

de organisatie draait door

de organisatie draait door de organisatie draait door 8 Inleiding Aan de DWDD-bar geboren Het idee voor dit boek is op maandagavond 19 maart 2012 om half negen geboren. Aan de bar bij de DWDD. We hadden net de uitzending bijgewoond:

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer De Wereld Draait Buiten / mr. Paul van Veen +31 (0)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer De Wereld Draait Buiten / mr. Paul van Veen +31 (0) AANTEKENEN BNN - VARA T.a.v. de besturen Postbus 175 1200 AD HILVERSUM Datum Onderwerp 1 juli 2014 Besluit nevenactiviteiten Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer De Wereld Draait Buiten

Nadere informatie

Programma analyse RTL Late Night

Programma analyse RTL Late Night Programma analyse RTL Late Night Analyse door Esmay en Daphne MM1b Esmay Smidt en Daphne de Jager - 6 januari 2014 1 Programma analyse RTL Late Night Voor het vak Mediawijsheid moesten wij in groepjes

Nadere informatie

Docentenhandleiding bij het lespakket. DWDD Pop-Up Museum 2. Ontwerp je eigen tentoonstelling!

Docentenhandleiding bij het lespakket. DWDD Pop-Up Museum 2. Ontwerp je eigen tentoonstelling! Docentenhandleiding bij het lespakket DWDD Pop-Up Museum 2 Ontwerp je eigen tentoonstelling! _ Ontwerp je eigen tentoonstelling! Bedankt voor uw boeking van de museumles en het lespakket DWDD Pop-Up Museum

Nadere informatie

In bezit van een mobiel

In bezit van een mobiel Resultaten onderzoek Marie Montessori Op vrijdag 21 september 2012 zijn Floor en Steven naar bassischool Marie Montessori geweest om een onderzoek uit te voeren. Het onderzoek hebben we uitgevoerd onder

Nadere informatie

Kerst met de Zandtovenaar 2016

Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar is een kerstspecial voor de publieke omroep (60 minuten), waarin op unieke wijze het klassieke kerstverhaal wordt

Nadere informatie

Talkshowgasten Facts & figures

Talkshowgasten Facts & figures Motivaction International B.V. 1 Inhoudsopgave Achtergrond 3 Facts & figures 3 Biculturele achtergrond 4 Geslacht 5 Leeftijd 6 Conclusie 7 Betrouwbaarheid 7 Motivaction International B.V. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Opdracht 1 In april is er op televisie en in de media veel aandacht geweest voor (online) pesten. a Wat heb jij in de afgelopen weken gezien en/of

Nadere informatie

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat De verstandigste man op aarde Sabbat Doe Lees Koningen 3 en 4. Wie is de de meest wijze persoon die je kent? Hoe denk je dat die persoon zo wijs is geworden? Denk je dat jij ooit zo wijs zult worden? Beeld

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 - Willem en Ielynke

Hoofdstuk 17 - Willem en Ielynke Een hoofdstuk uit Kort maar krachtig, portretten van extreem kleine mensen; Cornelie van Well. Uitgeverij De Tijdstroom. http://www.wijwell.nl/kmk/ Hoofdstuk 17 - Willem en Ielynke Wij zijn gelukkig zoals

Nadere informatie

Boekenweek LIVE! Esther Gerritsen 16 maart 2016

Boekenweek LIVE! Esther Gerritsen 16 maart 2016 Boekenweek LIVE! Esther Gerritsen 16 maart 2016 Handleiding voor docenten Boekenweek Live! is onderdeel van een succesvolle serie interactieve literaire programma s. Het is een schrijversbezoek dat via

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016

JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016 JV 'Het Knipperlicht' Uitslag enquête seizoen 2015 / 2016 Ik voel me op m'n gemak op de JV Algemeen Het is gezellig (5x), er is een leuke groep (3x), het is belangrijk om met geloof bezig te zijn (3x)

Nadere informatie

Bedankt! Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge. Ton van Holten (EY) NAGENIETEN?

Bedankt! Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge. Ton van Holten (EY) NAGENIETEN? Patrick Janssen (Alliander) Thomas Berge Was echt een geweldig geest. Grote dank voor de uitnodiging. Ton van Holten (EY) Dank voor de uitnodiging voor het mooie feestje van afgelopen zaterdag. Ruud maakte

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf

Stichting Lach voor een Dag werd in 2013 opgericht door familieentertainmentbedrijf In 2015 vond het eerste Lach voor een Dag Gala plaats in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze prachtige avond vol culinair en muzikaal entertainment resulteerde in een nog mooier geldbedrag van ruim 70.000,-.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 Nummer 19 28 e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 4 februari Jeroen Oosterhof Voorpoort 6 februari Overleg BOM 8 februari Studiedag 12 februari Voorstelling groep 7 15 februari Rapporten mee 18 t/m 22 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze

Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Adverteren via de lokale omroep RTV Arnhem: Méér exposure op laagdrempelige wijze Een wervend spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars.

Nadere informatie

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8 Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 1. Shake Song overzicht Alle kinderen hebben een zelfgemaakte shaker. Die is in het begin nog niet nodig want we leren eerst het liedje en daarna

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Totaal mogelijke antwoorders: 64 Totaal antwoorders: 39 Respons: 60,93 % A. PROGRAMMA 1. Waardering voor de keuze van het programma: 8.8 0 0 4 15 20 0,00%

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Televisie Ik hou mijn werkstuk over de televisie omdat ik heel vaak tv kijk, en ik dacht dan hou ik het over de televisie. Ik ga het in mijn werkstuk hebben over: Hoe het vroeger ging met televisies Wat

Nadere informatie

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op.

Gemiddeld luisteren Nederlanders zo'n 3 uur per dag naar de radio. Met een minimum aan kosten bouwt u een maximale naamsbekendheid op. Adverteren bij Radio Reimerswaal biedt perspectief. Radio is een ideaal reclamemedium om snel naamsbekendheid op te bouwen of om aandacht te vragen voor een speciale actie. Radio biedt de kracht van herhaling.

Nadere informatie

DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments

DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments Ik ben nu een aantal dagen terug van Danskamp en in het kort, het was het GE-WEL- DIG! Ik heb nog nooit zoiets geweldigs meegemaakt. Alles was perfect.

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

De regionale en landelijke radio & televisie

De regionale en landelijke radio & televisie 25 september 2016 De regionale en landelijke radio & televisie Een verslag gemaakt door Yerin Koekkoek & Sara Lof rtv shit.indd 1 25-09-16 12:00 -Inleiding- Radio en televisie, wie is er niet groot mee

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands Boekverslag door N. 1549 woorden 23 februari 2013 6,4 9 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Opdracht 1. Welke verwachtingen had je toen je het boek

Nadere informatie

Oktober 2013 Algemeen

Oktober 2013 Algemeen Oktober 2013 Algemeen Na een heerlijke week vakantie te hebben gehad, zijn we nu weer hard aan het werk. Voor de vakantie hebben we het thema hoe gaat het met je? afgerond. Maandag 4 november zullen we

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Lesbrief 3. De fysiotherapeut.

Lesbrief 3. De fysiotherapeut. MDS-65 speakerstand Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Kaya, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Thema: Prijs voor The Voice. Handleiding en opgaven niveau AA. Opgave 1: Samen

Thema: Prijs voor The Voice. Handleiding en opgaven niveau AA. Opgave 1: Samen Handleiding en opgaven niveau AA Thema: Prijs voor The Voice Dit jaar is het Stappenplan iets veranderd (zie pag. 5). Er is een Stap 4 toegevoegd: Ik controleer of mijn antwoord kan kloppen. Ook noteren

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure voor minder geld Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers en luisteraars

Nadere informatie

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK Helemaal links zie je Becky Albertalli. OPDRACHT 1 De titel van het boek is Love, Simon en het boek is geschreven door Beckey Albertalli.

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren Juli 16

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren Juli 16 Activiteiten Walcheren Juli 16 Menukaart Eethuis Hoofdgerecht Nagerecht donderdag 7 Juli Italiaanse avond Tritare salsa di pomodoro Pasta con spinaci Vegetale di campagna : In goed Nederlands: In tomaten

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

BEROEPSOPDRACHT Gespreksverslag

BEROEPSOPDRACHT Gespreksverslag Stage BEROEPSOPDRACHT Gespreksverslag In het laatste jaar van onze opleiding moeten we een halfjaar stage lopen. Voor deze stage heb ik als stageplek bij Schouwburg Kunstmin in Dordrecht gekozen. Deze

Nadere informatie

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi, Schoolkrant 4 Hoi, Wij zijn de nieuwe redactie. Groep 8 is bezig met de musical en daarom nemen wij het over. Wij zijn Floortje, Janna, Jeroen en Milan uit groep 7 Vonden jullie de vorige schoolkrant ook

Nadere informatie

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA

DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA DWM Works4u BV is media partner van LINQ MEDIA LINQ MEDIA Adverteren via de streekomroep LINQ MEDIA Een radioadvertentie verdwijnt niet in de afvalbak of kattenbak, adverteer op LINQ MEDIA voor méér exposure

Nadere informatie

Op bezoek bij Het Parool.

Op bezoek bij Het Parool. Op bezoek bij Het Parool. Correspondenten : Britt en Ouiam. Groep 6/7 had veel geluk. Zij mochten naar de redactie van Het Parool. 21 januari 14 mocht groep 6/7 naar de redactie van Het Parool. Het was

Nadere informatie

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 HET PARKSTAD LIMBURG STADION Op 15 augustus 2000 worden de poorten van het multifunctionele Parkstad Limburg Stadion voor het eerst geopend. Het stadion is tot op

Nadere informatie

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Presentatie Feedback Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Inhoud Reflecties Voorbereiding presentatie Reflecties Silver Huber: Breakdance Goede duidelijke presentatie. Heel helder en goed te horen. Leuk dat ie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek

rtv noordoost twente twentefm accentfm twentetv jouw keuze in Twente de leukste piratenmix hier zie je de streek rtv noordoost twente twentefm jouw keuze in Twente accentfm de leukste piratenmix twentetv hier zie je de streek tarieven 2015 twentefm jouw keuze in Twente Twente FM is hét station voor Noordoost Twente.

Nadere informatie

Tips om zelf het luisteren te verbeteren

Tips om zelf het luisteren te verbeteren Tips om zelf het luisteren te verbeteren Naast het leren van woorden is het belangrijk om zo veel mogelijk te oefenen met luisteren. Daarbij gaat het om verstavaardigheid en om begrijpend luisteren. Verstavaardigheid

Nadere informatie

Van De Boogaert tot De Loet, via Strammerzoom, Overkerck en Geesterheem

Van De Boogaert tot De Loet, via Strammerzoom, Overkerck en Geesterheem Bulletin maatschappelijke stage 3-mavo Jac. P. Thijsse College Castricum Van De Boogaert tot De Loet, via Strammerzoom, Overkerck en Geesterheem CAL - In een school gebeurt veel, maar ook daarbuiten kunnen

Nadere informatie

21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur

21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur 26 MEI T/M 29 JUNI ZATERDAG ZONDAG MAANDAG 21 JUIN «fête de la musique» met live muziek vanaf 18.00 uur 11.30 11.30 11.30 21.00 muziek op het terras van DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG 11.30 11.30 11.30 VRIJDAG

Nadere informatie

NORMAAL, Dat mocht ik niet missen! Hup Tornado!

NORMAAL, Dat mocht ik niet missen! Hup Tornado! DIE MIDDAG Die middag liep ik, wat vroeger dan NORMAAL, van kantoor terug naar huis. Het was vijf uur. Om half zes zou namelijk mijn favoriete voetbalclub, FC Tornado spelen. Dat mocht ik niet missen!

Nadere informatie

Kijktip: terrorismedeskundigen aan het woord

Kijktip: terrorismedeskundigen aan het woord Kijktip: terrorismedeskundigen aan het woord Korte omschrijving werkvorm U bekijkt met de leerlingen een fragment van De Wereld Draait Door en van EenVandaag. Beatrice de Graaf en Robbert McFadden proberen

Nadere informatie

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze

Altijd in de buurt. Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Altijd in de buurt Adverteren via de lokale omroep: méér exposure op laagdrempelige wijze Een ludiek spotje op de radio, een pakkende televisiecommercial of een creatieve weggeefactie voor trouwe kijkers

Nadere informatie

ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens Huijbregts Rabobank

ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens Huijbregts Rabobank blz 3 t/ zzz samenwerking Driessen groep Urban Minorz! Embedded Fitness Goorts & Coppens ieuwsbrief JANUARI 2019 INTERNATIONAL BUSINESS COLLEGE Huijbregts Rabobank Helmond Sport INTERNATIONAL BUSINESS

Nadere informatie

SLB24 Onderzoeksrapport. Tony Roozen M2B1 76004

SLB24 Onderzoeksrapport. Tony Roozen M2B1 76004 SLB24 Onderzoeksrapport Tony Roozen M2B1 76004 Inhoudsopgave Voorkant Inhoudsopgave Blz. 2 Inleiding Blz. 3 Week 1 Blz. 4 Week 2 Blz. 5, 6 Week 3 Blz. 7 Week 4 Blz. 8 Week 5 Blz. 9 Conclusie Blz. 9 2 Inleiding

Nadere informatie

Het volgen van raadsvergaderingen via computer en Regio FM op de kabel

Het volgen van raadsvergaderingen via computer en Regio FM op de kabel Het volgen van raadsvergaderingen via computer en Regio FM op de kabel Bekendheid met de mogelijkheid raadsvergaderingen te volgen Twee derde van het panel (66%) geeft aan te weten dat de vergaderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans Mescher Mail Januari en februari 2015 Beste ouders/verzorgers Het nieuwe jaar startte met het welkom heten van onze nieuwe directeur, Peter Otermans. Hij zal zich in deze Mescher Mail nog eens persoonlijk

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 1. Gezocht: trainers 2. Jurycursus 3. Kids Run 4. Mini s en C 5. Verslag oudertraining 6. Hoera! 7. Verslag pupillencompetitie AV Zaanland 8. Evening games

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

Dossier Masterproef. Themusicmovement.be

Dossier Masterproef. Themusicmovement.be Dossier Masterproef Themusicmovement.be 1 éé 2 è 3 4 5 werken. Als ik een post met audio had, dacht ik ook na over de afbeelding en de bijhorende tekst. Hierbij baseerde ik me op websites en facebook pagina

Nadere informatie

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht

RTV Papendrecht. 1 Conclusies. Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht RTV Papendrecht Bereik en waardering onder het Bewonerspanel Papendrecht Inhoud: RTV Papendrecht is de lokale radio- en televisiezender van Papendrecht. Het aanbod bestaat uit radio-uitzendingen op Papendrecht

Nadere informatie

werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van

werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van werkboekje voorbereiding op het HaFa-schoolconcert 2019 in CKB Theaterzaal dit boekje is van Hoe was het vroeger? werkblad 1 Heel vroeger maakten de mensen muziek met het instrument wat je altijd bij je

Nadere informatie

MY MAGZINE. Onderzoek. Jessica van de Geer, MR1A, 20237

MY MAGZINE. Onderzoek. Jessica van de Geer, MR1A, 20237 MY MAGZINE Onderzoek Jessica van de Geer, MR1A, 20237 5 TIJDSCHRIFTEN 1. STARS 2. CosmoGirl 3. 100% NL 4. Girlz! 5. Quest 6. Voorbeeld 7. Infosheet coverartikel STARS A. Omdat, het er kleine en compact

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Les 4. De fysiotherapeut.

Les 4. De fysiotherapeut. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 4. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Bashir, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij zegt

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Je kunt niet alles geloven wat je ziet op internet. Want je hoek niet je ware gezicht te laten zien op

Nadere informatie

S P O N S O R P A K K E T T E N

S P O N S O R P A K K E T T E N S P O N S O R P A K K E T T E N WORDT UW ORGANISATIE OOK: VRIEND VAN DE LOS OVER DE LOS De Lokale Omroep Spakenburg is al sinds 1991 bezig met het maken van radio. In 1993 kwam hier ook televisie bij.

Nadere informatie

Portfolio(opdracht(klas(2(!

Portfolio(opdracht(klas(2(! Portfolioopdrachtklas2 Reflectieformulierbeeldendwerk Kiesééngroteopdrachtvanéénkunstvakwaarjemeerderelessenaanhebtgewerkt.De reflectiediejegaatmakengaatalleenoverdezeopdracht.dereflectieopdrachtvulje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 06-07 WAT DOEN WE IN DE HERFST? De vakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar is net begonnen. Alle nieuwe tafels en stoelen, vloeren, gordijnen en frisse muren stonden klaar zodat jullie

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

DJ s en drive-in-shows

DJ s en drive-in-shows DJ s en drive-in-shows Welk dj is geschikt voor uw evenement? Niet elke bekende dj is geschikt voor uw evenement. Het is belangrijk dat de dj aansluit bij uw doelgroep. Daarom geven wij altijd een passend

Nadere informatie

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit.

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Goed, duidelijke manier van les geven Goed en zinvol. Goed

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Nieuwsbrief april 2016 Praktijk Inge Oud Het onderwerp deze keer is: Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Het is soms best een klus om je partner met hersenletsel te begrijpen, laat

Nadere informatie

Opdrachten productie:

Opdrachten productie: Opdrachten productie: Productie: welke andere mediamerken denken jullie dat er nog meer in de top 25 staan? 1. Nos 2. radio 3fm 3. rtl 4 4. rtl 7 5. radio 538 6. sbs6 7. mtv 8. sky radio 9. radio 1 10.

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Avond over de toren van Babel

Avond over de toren van Babel Avond over de toren van Babel Ontmoeting 20.00-20.15 Iedereen wordt van harte welkom geheten. Er is tijd voor een bakje koffie en even bijkletsen. 20.15-20.35 Bekijken schilderij de bouw van de toren van

Nadere informatie

De minnaar van koningin Martha. Voor Martha Craenenburgh

De minnaar van koningin Martha. Voor Martha Craenenburgh De minnaar van koningin Martha Voor Martha Craenenburgh De minnaar van koningin Martha Er was eens een mooie koningin, haar naam was Martha. Ze was koningin van Craenenburgh. Koningin Martha woonde in

Nadere informatie

Korenmail. Geldbedrag van de sponsorloop en nu. Actie schoenmaatjes. Jaargang 13, nr. 16. 14 november 2013. Aan deze editie werkten mee:

Korenmail. Geldbedrag van de sponsorloop en nu. Actie schoenmaatjes. Jaargang 13, nr. 16. 14 november 2013. Aan deze editie werkten mee: Jaargang 13, nr. 16 14 november 2013 Korenmail PCBS De Korenaar Staringlaan 53 7314 LN Apeldoorn Redactie: Emmy Verheul, Teuni Gerritsen, Maarten Kleiman, Annemieke ten Haaken korenaar@pcboapeldoorn.nl

Nadere informatie

Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op reclame

Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op reclame Werkstuk Filosofie De invloed van muziek op re Werkstuk door een scholier 1649 woorden 3 februari 2004 4,9 72 keer beoordeeld Vak Filosofie Inleiding Wij hebben voor levensbeschouwing een opdracht gekregen

Nadere informatie

Agenda. In deze nieuwsbrief. Ko eochtend. Nieuwsbrief december december t/m 6 januari: kerstvakantie. Geen spaanse les.

Agenda. In deze nieuwsbrief. Ko eochtend. Nieuwsbrief december december t/m 6 januari: kerstvakantie. Geen spaanse les. Nieuwsbrief december 2018 Agenda 22 december t/m 6 januari: kerstvakantie 7 januari: We gaan weer beginnen! 9 januari: Luizencontrole 15 januari: Mad Science (na school) 21 januari: OR vergadering 22 januari:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2

1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2 Inhoudsopgave 1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2 2. RTV Utrecht... 4 2.1. Hoe is RTV Utrecht ontstaan?... 4 2.2. Visie... 4 2.3. De kern van RTV Utrecht... 4 2.4. De Mediawet... 5 2.5. Rampenzender...

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Foto s gastconservatoren: Merlijn Doomernik Zaalfoto s: Annemieke van der Togt. ISBN ISBN (e-book) NUR 640

Foto s gastconservatoren: Merlijn Doomernik Zaalfoto s: Annemieke van der Togt. ISBN ISBN (e-book) NUR 640 Lebowski Publishers en omroepvereniging BNN-VARA, Amsterdam 2016 Samenstelling: Dieuwke Wynia en Pieter Eckhardt Vormgeving: Renata Alvares, OPERA Amsterdam Omslagbeeld: Caspar Netscher, Portret van Maria

Nadere informatie

DE VLUCHT & andere spannende verhalen

DE VLUCHT & andere spannende verhalen DE VLUCHT & andere spannende verhalen 2 Bianca Kruger DE VLUCHT & andere spannende verhalen Enschede 2015 3 Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave de uiterste zorg is besteed, aanvaarden auteur

Nadere informatie

SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze

SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze MONITOR Dit wordt geen nieuw verhaal. We doen wat met ons werd gedaan,

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie