LASTENBOEK BETREFFENDE HET UITBATEN VAN EEN COMMERCIEEL - RECREATIEVE RUIMTE OP DE STRANDEN VAN DE GEMEENTE DE HAAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LASTENBOEK BETREFFENDE HET UITBATEN VAN EEN COMMERCIEEL - RECREATIEVE RUIMTE OP DE STRANDEN VAN DE GEMEENTE DE HAAN"

Transcriptie

1 LASTENBOEK BETREFFENDE HET UITBATEN VAN EEN COMMERCIEEL - RECREATIEVE RUIMTE OP DE STRANDEN VAN DE GEMEENTE DE HAAN A. A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Aard van de vergunning. Het gemeentebestuur verleent openbaar de concessie tot : strandgedeelte De Haan-Centrum : nr. staanplaats Omschrijving minimum instelprijs DHC 1 commercieel-recreatieve ruimte ten westen van de grenslijn Vlissegem t.h.v. Zeedijk-De Haan Huisnummers ,00 DHC 2 commercieel-recreatieve ruimte t.h.v. trap ,00 strandgedeelte Wenduine : nr. staanplaats Omschrijving minimum instelprijs WEN 1 WEN 2 commercieel-recreatieve ruimte t.h.v. de trap aan de Van Gansberghehelling 5.000,00 commercieel-recreatieve ruimte tussen de Vanden Berghehelling en de Pienshelling 5.000,00 Artikel 2. - Definiëring begrippen. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Zomerseizoen : periode van 15 maart t/m 15 oktober. Winterseizoen : periode van 16 oktober t/m 14 maart. Constructie met (commercieel-) recreatief doel : constructie met een recreatieve functie, al dan niet commercieel in functie van breed doelpubliek. b.v. : raamverkoop, strandparken, commerciële speeltoestellen,

2 Strandpark : volledig of hoofdzakelijk afgebakende ruimte op het strand, die geheel of in hoofdzaak (via een gemeentelijke vergunning) onttrokken is aan het openbaar karakter van het strand (en dus onttrokken aan het vrije gebruik van recreanten zonder enige randvoorwaarde), ook verbruiksruimten worden beschouwd als (behorend tot) een strandpark. Verbruiksruimte : onverharde al dan niet afgebakende ruimte op het strand, in de openlucht die is ingericht met het oog op de consumptie van gekochte dranken. Artikel 3. - Duur. De vergunningen worden toegekend voor negen navolgende jaren, te beginnen vanaf Artikel 4. - Indienen van de prijsofferte. De aangeboden prijs moet opgegeven worden per jaar. De aanbiedingen zullen worden gedaan onder dubbele gesloten omslag volgens het model voorgeschreven door het college van burgemeester en schepenen. Zij zullen aangetekend bij de post worden verstuurd en gericht aan het college van burgemeester en schepenen van en te 8420 De Haan (Klemskerke). De omslag moet benevens het adres ook de vermelding dragen : AANBOD VERGUNNING COMMERCIEEL- RECREATIEVE RUIMTE NR.. De offertes mogen eveneens ter zitting worden afgegeven aan de burgemeester of zijn plaatsvervanger, evenwel vóór de opening der zitting. Indien één persoon of firma op meerdere vergunningen biedt, dan moet er per bod een afzonderlijke omslag worden ingediend. Artikel 5. - De open aanbesteding. Het college van burgemeester en schepenen zal de aanbiedingen openen in openbare zitting. Onmiddellijk na de opening der offertes zal genoemd college overgaan tot een openbare opbieding. De opbieding zal geschieden afzonderlijk per vergunning in volgorde zoals vermeld in artikel 1 van het vigerend lastenboek. Aan deze opbieding mogen deelnemen de aanwezige kandidaat-vergunninghouders die een regelmatige offerte hebben ingediend. Als regelmatige offerte wordt aanzien, de offerte gedaan op het voorgeschreven model van inschrijvingsformulier en waarvan de voorgestelde prijs minstens de gestelde minimum instelprijs bedraagt. Het vertrekcijfer zal het hoogste regelmatig bod zijn. De opbieding moet geschieden met een minimum verhoging van 100,00. De personen die deelnemen aan de opbieding en optreden namens een andere persoon, een andere vereniging of een andere vennootschap, moeten onmiddellijk een document voorleggen waaruit blijkt dat zij rechtsgeldig kunnen handelen.

3 Het college van burgemeester en schepenen zal proces-verbaal van deze bewerking opstellen. De opbieder die het hoogste bod doet, zal gehouden zijn tijdens diezelfde zitting bedoeld bod schriftelijk te bevestigen. Indien er geen kandidaten zijn voor de opbieding, zal het college van burgemeester en schepenen in principe gehouden zijn het hoogst ingediend bod te aanvaarden. De jaarlijkse vergunningsprijzen zijn forfaitair en dus niet onderhevig aan indexschommelingen. Artikel 6. - Onderhandse toewijzing. In afwijking van de vorige bepalingen kan het college van burgemeester en schepenen onderhavige vergunningen zonder nieuwe aanbesteding onderhands aan de zittende vergunninghouders toewijzen, op voorwaarde dat zij een prijs bieden die minstens even hoog is als de minimum instelprijs. Artikel 7. Uitbatingsperiode. De vergunningen worden verleend van 15 maart t/m 15 oktober van het desbetreffende jaar. Tijdens het winterseizoen (periode 16 oktober t/m 14 maart) dient het strand volledig vrij te zijn van alle tijdelijke constructies. Artikel 8. - Betalingsmodaliteiten. De vergoeding voor onderhavige vergunningen zal als volgt worden vereffend : de helft uiterlijk 31 mei, de andere helft uiterlijk 31 juli. De vergunninghouders zullen daartoe telkens een uitnodiging tot betaling ontvangen. Wanneer de vergunningsprijs niet binnen de gestelde termijn is betaald, brengen de verschuldigde sommen ten voordele van de gemeente nalatigheidsintresten op, berekend tegen de rentevoet en volgens de modaliteiten geldend inzake directe belastingen. Artikel 9. - Belastingen, retributies, taksen en vergoedingen. Ten laste van de vergunninghouders zijn alle belastingen, retributies, taksen en vergoedingen, zowel tegenwoordige als toekomstige, die de vergunning tot grondslag hebben. Artikel Overdracht. Het is de vergunninghouder niet toegelaten zijn recht over te dragen aan een andere persoon, een andere vereniging of een andere vennootschap, zonder voorafgaand en schriftelijk akkoord van het college van burgemeester en schepenen.

4 Artikel Schadevergoeding. Een vergunninghouder kan geen aanspraak maken op schadevergoeding of vermindering van de vergunningsprijs in de hierna vermelde gevallen : 1. schade wegens onweer, overstromingen, storm of om het even welk geval van overmacht; 2. een tijdelijke ingebruikneming van het strand en de zeedijk voor het houden van feesten, plechtigheden, toeristische manifestaties en sportactiviteiten, ingericht door of met medewerking van het gemeentebestuur of de hogere overheid; 3. intrekken of niet toekennen van de strandconcessie aan de gemeente door de hogere overheid; 4. verbod, beperking of schorsing van de vergunning opgelegd door het college van burgemeester en schepenen of door de bevoegde federale en gemeenschapsdiensten omwille van bepaalde redenen (bv. werken, onvoldoende zand, ); 5. indien voor de uitvoering van openbare werken de uitbating tijdelijk moet worden verwijderd en/of, indien de vergunning vroegtijdig ingetrokken wordt ingevolge wegeniswerken en/of herinrichtingswerken op het openbaar domein. Artikel 12. Personeel van de vergunninghouder. Elke vergunninghouder dient in regel te zijn en te blijven met de beschikkingen in verband met de Rijkssociale Zekerheid en daarvan, eveneens op verzoek, het bewijs te leveren aan gezegd college. De vergunninghouders alsook hun personeel zullen steeds een net en fatsoenlijk voorkomen hebben en zullen de beleefdheid in acht nemen tegenover het publiek om de bediening op perfecte wijze en met de vereiste snelheid te kunnen verzekeren. Het roepen om publiek te lokken is ten strengste verboden. Het gemeentebestuur heeft inspraak om indien nodig, personeel te weren dat niet van goed gedrag is of het publiek onbeleefd behandelt; in voorkomend geval heeft de vergunninghouder geen recht op enige schadevergoeding. Artikel 13. Taalgebruik. De vergunninghouder zal er over waken het Nederlands als eerste taal te gebruiken, zowel wat de spreektaal als de schrijftaal betreft. Artikel Niet-uitbating van de vergunning. Wanneer, om welke reden ook, de vergunning geheel of gedeeltelijk niet wordt uitgebaat, heeft het college van burgemeester en schepenen het recht, na twee opeenvolgende aanmaningen met minimum acht dagen tussenruimte, een andere vergunninghouder aan te stellen, zonder dat de huidige vergunninghouder zich daartegen kan verzetten of schadevergoeding eisen.

5 De vergunninghouder heeft geen recht op terugbetaling, zelfs niet van een gedeelte, van de in de gemeentekas gestorte uitbatingsvergoedingen. Artikel Verbreken van de vergunning. Een vergunninghouder dient zich steeds te gedragen naar de richtlijnen die hem door het college van burgemeester en schepenen worden verstrekt. Deze richtlijnen zullen stipt worden gevolgd. Mocht blijken dat, na schriftelijke en aangetekende aanmaning, binnen acht dagen geen passend gevolg wordt gegeven aan de onderrichtingen van gezegd college of aan de bepalingen van onderhavig bestek, dan oordeelt het college of er aanleiding toe bestaat de vergunning te verbreken. Een verbreking wordt aangetekend ter kennis gebracht van de vergunninghouder en is onmiddellijk uitvoerbaar. In voorkomend geval worden de gestorte uitbatingsvergoedingen ingehouden en heeft de vergunninghouder geen recht op schadevergoeding. Artikel 16. Stopzetting. Indien een vergunninghouder zijn vergunning niet langer wenst uit te baten, dient dit vóór 1 januari van het jaar van stopzetting aangetekend medegedeeld aan het college van burgemeester en schepenen. Het niet respecteren van vermelde datum heeft als gevolg dat de vergunninghouder verplicht is de vergunning in het lopende jaar verder uit te baten en dat de volledige uitbatingsvergoeding verschuldigd is. Artikel Politiereglementen. De toepasselijke bepalingen van het algemeen gemeentelijk politiereglement alsook van het aanvullend politiereglement op het wegverkeer, dienen strikt te worden nageleefd. Artikel Aanvullende voorwaarden. De uitbatingsvoorwaarden zijn bindend maar niet beperkend. Het college van burgemeester en schepenen kan steeds aanvullende voorwaarden opleggen. Aanvullende voorwaarden opgelegd door het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, Afdeling Kust dienen nageleefd te worden. Artikel Onvoorziene gevallen. Elk geval, dat in onderhavig lastenboek niet wordt voorzien, zal zonder beroep door het college van burgemeester en schepenen worden beslecht, met uitzondering van de gevallen die bij de wet tot de bevoegdheid van andere overheden behoren.

6 B. B. BIJZONDERE VOORWAARDEN Artikel 20. Uitbating tijdelijke constructie met een commercieel- en recreatief doel binnen de afbakening van een strandpark. De exacte locaties van de strandparken waarbinnen de tijdelijke constructie met commercieel recreatief doel en de verbruiksruimte wordt ingericht, worden soeverein door het gemeentebestuur bepaald en jaarlijks aangeduid met referentiepalen. Plaatsen van rood-witte referentiepalen Het plaatsen van rood-witte referentiepalen gebeurt jaarlijks vóór de uitbatingsperiode, door toedoen van het gemeentebestuur. De uitbating van de commercieel-recreatieve ruimte en de verbruiksruimte bevinden zich binnen het daartoe afgebakende strandpark. De oppervlakte van het strandpark mag niet groter zijn dan 150 m2. (max. 10 meter vertikaal op de zeedijk en 15 meter diep). Er is slechts één commercieel-recreatieve ruimte per afgebakende daartoe voorbehouden strandpark toegelaten. De commercieel-recreatieve ruimte dient te bestaan uit een samenhangend gedeelte op één lijn vertikaal op de zeedijk gericht. De oppervlakte van de tijdelijke constructie onder de vorm van een commercieelrecreatieve ruimte bedoeld voor raamverkoop, berging en sanitaire voorzieningen, bedraagt maximaal 60 m². De indeling wordt door de vergunninghouder bepaald voor zover de oppervlakte van de afzonderlijke ruimtes (raamverkoop, berging en sanitair) niet groter zijn dan 20 m². De constructie dient van hoogwaardige kwaliteit te zijn. Het voorstel van indeling en uitzicht van het strandpark dient vooraf ter goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen voorgelegd. Voorwaarden commercieel-recreatieve ruimte en strandpark : het is enkel toegelaten dranken aan de consumenten aan te bieden in recycleerbare verpakkingen : water, diverse frisdranken, warme dranken, fruitsap, alcoholische dranken (diverse bieren, diverse wijnen, cocktails, champagne, ed.). Het te koop aanbieden, verkopen en bedienen is enkel toegelaten binnen de afbakening van het daartoe afgebakend strandpark. De commercieel-recreatieve ruimte kan niet worden aangewend om als restaurant te worden uitgebaat. De verkoop en het aanbieden van andere producten, zoals voeding en versnaperingen in de brede zin van het woord is eveneens verboden. Het kosteloos aanbieden van chips, nootjes, olijven n.a.v. een consumptie zijn toegelaten. Het is verboden consumptie-ijs, snacks en maaltijden te koop aan te bieden; een prijslijst dient aan voornoemd verkooppunt niet zichtbaar vanaf de zeedijk aangebracht te worden. De verkoopprijzen van de diverse dranken worden vastgesteld door de vergunninghouders en schriftelijk medegedeeld aan het gemeentebestuur;

7 de verkoop van dranken is slechts toegelaten van uur tot zonsondergang. Indien er evenementen bij het strandpark worden georganiseerd kan de vergunninghouder een aanvraag richten aan het college van burgemeester en schepenen om de commercieelrecreatieve ruimte langer open te houden de dag van het evenement; de verkoop van alcoholische dranken aan min-16 jarigen is verboden; het is niet toegelaten met dranken te leuren buiten de vergunde zone; een drankautomaat binnen en/of buiten de verkoopruimte is niet toegelaten; de oppervlakte van de verbruiksruimte onder de vorm van een niet verhard terras in het zand om de mensen een consumptie aan te bieden, bedraagt maximaal 90 m². Het plaatsen van een verhard terras is niet toegelaten; bij de afbakening van de verbruiksruimte moet worden hoofdzakelijk gewerkt met transparante materialen, zodat doorkijk mogelijk blijft. De afbakening is maximum 1,7 m hoog t.o.v. het strandniveau; het plaatsen van tijdelijke verhardingen i.f.v. paden in het strandpark (pasarellen in hout) zijn toegelaten; het is de vergunninghouder formeel verboden dansavonden, party s, allerlei al dan niet private feesten e.d. te organiseren binnen de afbakening van de strandparken; het spelen van muziek binnen de vergunde zone is niet toegelaten; de verkoop van alle andere bad- en strandartikelen (kleding, speelgoed, zonnecrème, ) is verboden; speeltoestellen binnen de afbakening van de strandparken zijn niet toegelaten. Artikel Inboedel van de tijdelijke commercieel-recreatieve ruimte en de verbruiksruimte. De inboedel van de tijdelijke commercieel-recreatieve ruimte en de verbruiksruimte zal door de vergunninghouder, op zijn kosten, worden geleverd. Het meubilair en de toestellen, die eigendom blijven van de vergunninghouder, moeten beantwoorden aan de veiligheidsnormen die ter zake wettelijk zijn voorgeschreven. Het college van burgemeester en schepenen kan de nodige certificaten en de eventuele keuringsattesten opvragen en draagt hieromtrent geen enkele verantwoordelijkheid. Het terrasmeubilair, parasols, dient vervaardigd uit duurzame materialen en qua vorm, stijl en kleur aan te sluiten bij de tijdelijke constructie. Het meubilair mag geenszins van reclame voorzien zijn. Een voorstel van het terrasmeubilair dient vooraf ter goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen te worden voorgelegd. Artikel 22. Uitbating van de sanitaire ruimte Het plaatsen van minstens één toilet binnen de commercieel-recreatieve ruimte is verplicht. Een chemisch toilet is niet toegelaten. De vergunninghouder voorziet zelf in een betonnen opvangput. De vergunninghouder staat in voor het dagelijks onderhoud en het tijdig ledigen van de septische put via een erkende ruimingsdienst. Het ledigen dient te gebeuren tussen uur en uur. De toiletten zijn openbaar. De toiletten dienen afgesloten te worden op het moment dat de vergunninghouder de handelsactiviteit afsluit.

8 De vergunninghouder dient zich te houden aan volgende voorwaarden : onderhoud en dagelijks reinigen van de inrichting is ten laste van de vergunninghouder; de openbare toiletten moeten voor het publiek geopend zijn tijdens de openingsuren van de uitbating; toiletpapier, handdoeken (geen papier), reuksteentjes en alle andere materiaal moeten door de vergunninghouder worden verstrekt; eventuele herstellingen aan toiletten, wastafels en leidingen vallen ten laste van de vergunninghouder; de vergoeding die aan het publiek wordt gevraagd voor het gebruik van de toiletten en urinoirs zal maximum 0,50 per persoon bedragen. De prijzen hierboven vermeld zijn inclusief btw; het gebruik van de openbare toiletten is voor volgende personen of categorieën kosteloos : de reddingsdienst; personeel van de EHBO-posten; personeelsleden en jobstudenten van de gemeente De Haan tijdens de diensturen; kinderen kleiner dan 1 meter; deelnemers van de gemeentelijke speelpleinwerking die vergezeld zijn van een monitor/ monitrice; elke invalide persoon vergezeld van een begeleider. Artikel Automaten en publiciteitsborden. Het is verboden drank- en of andere automaten (speelautomaten en automatische ontspanningstoestellen) te plaatsen binnen de afbakening van het strandpark en in de verbruiksruimte. Het plaatsen van publiciteitspanelen, -borden of aanduidingsborden, vlaggen is verboden. Bij plaatsing kunnen de borden ambtshalve door het gemeentebestuur, zonder voorafgaandelijke verwittiging worden verwijderd. Gebeurlijke kosten kunnen worden aangerekend. Artikel 24. Onderhoud. Het onderhoud en reinigen van de verbruiksruimte is ten laste van de vergunninghouder. Hij verbindt zich er toe deze werken met zorg uit te voeren zodat de verbruiksruimte steeds in nette en degelijke staat worden gehouden. Hij voorziet hiervoor eigen afvalrecipiënten en zakken. De afvalrecipiënten dienen conform de vigerende wetgeving gescheiden aangeboden te worden. Het desbetreffend bedrijfsafval en selectief ingezameld afval dient aangeboden te worden conform hoofdstuk 13 van het Algemeen Gemeentelijk Politiereglement. C. SLOTBEPALINGEN

9 Artikel 25. Leveringen en aan- en afvoeren materieel. Voor het aan- en afvoeren van materieel bij de op- en afbouw van de tijdelijke constructie, of voor het leveren van de goederen kan door de burgemeester afzonderlijk per vergunninghouder toelating worden verleend om met een voertuig en aanhangwagen van en naar het strand te rijden. De in de toelating gestelde voorwaarden dienen strikt nageleefd. De snelheid op de lage dijk moet worden beperkt tot maximum 5 km/uur. Het parkeren van voertuigen (al dan niet met aanhangwagen) op de dijk of lage dijk is tijdens het badseizoen ten strengste verboden. Bij vaststelling van overtredingen zal de toelating onmiddellijk worden ingetrokken. Artikel 26. Nivelleren van het strand. Het gemeentebestuur zal één keer per jaar het strand in de meest geschikte toestand brengen. De standplaatsen worden aan de vergunninghouders toegewezen in de toestand waarin zij zich bevinden. Het gemeentebestuur zal binnen de perken van de mogelijkheden alles in het werk stellen om deze staanplaatsen in de meest geschikte toestand te brengen. In geen geval kan wegens wijziging in de toestand van het strand vermindering van het uitbatingsvergoeding noch enige schadeloosstelling worden bekomen. Artikel 27. Vergunningen en machtigingen. De vergunninghouder dient op eigen initiatief alle vergunningen en machtigingen te bekomen die voor de uitbating noodzakelijk zijn. Hij verbindt zich er toe de wettelijke en reglementaire verplichtingen betreffende de exploitatie van de consumptiegelegenheden na te leven. De verbruiksruimte dient te voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften, er dient een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd en bekomen te worden. Artikel Verzekering. Het gemeentebestuur en alle openbare besturen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor om het even welke schade, verlies of ongeval die hun oorzaak vinden in de uitbating van de toegewezen vergunning. Bijgevolg zijn alle verzekeringen in verband met de vergunningen ten laste van de vergunninghouders. Zij zullen in elk geval de nodige verzekering afsluiten inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Indien personeel wordt tewerkgesteld, zal een verzekering worden afgesloten inzake arbeidsongevallen. Binnen acht dagen na verzoek hiertoe dient elke vergunninghouder aan het college van burgemeester en schepenen een afschrift van de desbetreffende verzekeringspolissen en van de jaarlijkse kwijtingen voor te leggen. Artikel Leurhandel.

10 De houders van een regelmatige vergunning of machtiging voor het verkopen van consumptie-ijs, oliebollen ed. mogen niet worden belemmerd in de uitoefening van hun bedrijvigheid. Artikel 30. Nutsvoorzieningen Het elektriciteits- en waterverbruik zal via een tussen(teller) in rekening worden gebracht. Deze kosten dienen betaald binnen de maand na ontvangst van de desbetreffende uitnodiging tot betalen. Wanneer bovenvermelde kosten niet binnen de gestelde termijn worden betaald, brengen de verschuldigde sommen ten voordele van de gemeente nalatigheidsintresten op berekend tegen de rentevoet en volgens de modaliteiten geldend inzake directe belastingen. De elektrische stroom kan enkel verkregen worden volgens de beschikbare spanning (voltage) en aantal fasen, de beschikbare stroomsterkte (ampèrage).de aan te sluiten installatie(s) dien(t)(en) volledig in orde te zijn met Algemeen Reglement op Elektrische Installaties (AREI) en mag de veiligheid op geen enkele wijze in het gedrang brengen. De attesten die dit staven dient de concessionaris over te maken aan het College van burgemeester en schepen. Indien tegenstrijdigheden met de geldende wet- en regelgeving worden vastgesteld wordt geen stroom ter beschikking gesteld. Een verkregen aansluiting mag niet onderverhuurd worden. De afgevaardigde van de gemeente heeft steeds en op elk moment recht van toegang tot de installatie(s) met het oog op het nazicht van de conformiteit. De gemeente stelt naar best vermogen de aangeboden energie en water ter beschikking van de aanvrager. Nochtans kan de gemeente niet aansprakelijk gesteld voor onderbrekingen, noch voor enige schadevergoeding of vermindering van de gebruiksvergoeding. De concessionaris dient zelf de nodige schikkingen te treffen om iedere oorzaak van beschadiging of onderbreking van de stroomtoevoer en watertoevoer te vermijden. Hij is aansprakelijk voor alle schade die hij door onoordeelkundig gebruik aan de gemeentelijke aansluitkast of aan het openbaar distributie- en waternet veroorzaakt. Artikel 31. Vrije toegankelijkheid. Er dient steeds een vrije doorgang te worden verleend aan de vergunninghouders van de door het college van burgemeester en schepenen verleende vergunningen evenals aan de Vlaamse Overheid - Agentschap voor maritieme Dienstverlening en Kust Afdeling Kust, de hulpdiensten en de technische diensten van het gemeentebestuur. Artikel 32. Medewerking gemeentebestuur.

11 De vergunninghouder kan de mogelijkheid geboden worden om met het gemeentebestuur, in onderling overleg, samen te werken bij diverse door het gemeentebestuur ingerichte manifestaties.

LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERHUREN VAN STRANDCABINES EN STRANDMEUBILAIR PERIODE 2015 T/M 2023

LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERHUREN VAN STRANDCABINES EN STRANDMEUBILAIR PERIODE 2015 T/M 2023 LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERHUREN VAN STRANDCABINES EN STRANDMEUBILAIR PERIODE 2015 T/M 2023 A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Aard van de vergunning. Het gemeentebestuur verleent openbaar het uitsluitend

Nadere informatie

LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERLENEN VAN ZOMERVERGUNNINGEN PERIODE 2015 T/M 2023

LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERLENEN VAN ZOMERVERGUNNINGEN PERIODE 2015 T/M 2023 LASTENBOEK BETREFFENDE HET VERLENEN VAN ZOMERVERGUNNINGEN PERIODE 2015 T/M 2023 A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. - Aard van de zomervergunningen. Het gemeentebestuur verleent openbaar het uitsluitend

Nadere informatie

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( )

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( ) Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand (2018-2020) VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1: Het gemeentebestuur van Middelkerke verleent het alleenrecht voor de verkoop van consumptie-ijs

Nadere informatie

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1 De gemeente Middelkerke, hierna de concessiegever genoemd geeft een gedeelte van de Zeedijk, zoals hierna

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan).

Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Toelating voor de uitbating voor een ijsventer in het Terkamerenbos (Bremlaan). Uitgegeven door : De Stad Brussel, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen namens welke handelen

Nadere informatie

VR DOC.1146/5

VR DOC.1146/5 VR 2016 2110 DOC.1146/5 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

VR DOC.0360/2

VR DOC.0360/2 VR 2017 2104 DOC.0360/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid.

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid. STADSBESTUUR IZEGEM HORECAREGLEMENT Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op elke voor het publiek toegankelijke inrichting, hetzij besloten hetzij in openlucht, waar dranken, alcoholische

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE STADSBESTUUR BLANKENBERGE HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE Datum vaststelling gemeenteraad: 14 november 2017 Bekendmaking via website: 22 november 2017 Artikel 1: Algemeen 1.1. Organiserend

Nadere informatie

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL

REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL REGELMENT MET BETREKKING TOT AMBULANTE HANDEL INHOUD A. ALGEMENE BEPALINGEN 3 B. AANVRAAG VOOR STANDPLAATSEN 3 C. TOEWIJZINGSREGELS VOOR STANDPLAATSEN 3 D. UITBATING TIJDENS DE AMBULANTE HANDEL 4 E. SLOTBEPALINGEN

Nadere informatie

dienst financiën R E G L E M E N T

dienst financiën R E G L E M E N T dienst financiën R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 BELASTING OP DE TIJDELIJKE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR DOELEINDEN VAN COMMERCIEEL BELANG DOOR MIDDEL VAN TERRASSEN, AUTOMATEN, VERKOOPSKRAMEN

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

SCC De Venne Veerstraat BERLARE

SCC De Venne Veerstraat BERLARE SCC De Venne Veerstraat 36-9290 BERLARE CONCESSIE VOOR DE LEVERING VAN DRANKEN IN SCC De VENNE LASTEN BEDINGEN EN VOORWAARDEN ARTIKEL 1 VOORWERP VAN DE OVEREENKOMST Het voorwerp van deze opdracht is een

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van vaste terrassen

Reglement op het gebruik van vaste terrassen Artikel 1 - Doel Reglement op het gebruik van vaste terrassen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 5 februari 2018. Dit reglement regelt de private ingebruikname van het openbaar domein met

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Politiereglement aangaande de inname van het openbaar domein voor het opstellen van een horecaterras. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Afdeling 1 Doel en begrippen 1 Dit politiereglement regelt de privatieve

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Centrumgebied Vrije doorgang. Zee. Strand. Dijk. hoogwaterlijn. Min. 5 meter vrije doorgang

Centrumgebied Vrije doorgang. Zee. Strand. Dijk. hoogwaterlijn. Min. 5 meter vrije doorgang Centrumgebied Vrije doorgang Zee hoogwaterlijn Min. 5 meter vrije doorgang Strand Min. ½ van strand moet publiek toegankelijk en niet geëxploiteerd strand blijven (uitz. Blankenberge) Obstakelvrije toegang

Nadere informatie

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen.

20. Openbaar Domein - Reglement voor het plaatsen van strandcabines op het strand - Wijzigingen. GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 MAART 2013 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 28 februari 2013 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25)

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25) GEMEENTELIJK REGLEMENT AMBULANTE HANDEL Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 3 FEBRUARI 2015 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 26 februari 2015 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten

Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Voorwaarden voor het plaatsen van verkoopstanden op de openbare weg tijdens de Gentse Feesten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 februari 2013 Bekendgemaakt op 28 februari 2013 Artikel 1 Openbare procedure

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum: 1 januari 2017 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein 1 2030 Antwerpen T+3232052011

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 01 december 2014 ingangsdatum: 1 januari 2015 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 ingangsdatum : 1 januari 2014 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven

Tariefverordening. op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van : 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 MAART 2017 SEC/AD DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch: burgemeester; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen Bouwens-De Soete, Paul

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Reglement betreffende de vergunning voor C3-borden in de wijk Spaanse Kroon

Reglement betreffende de vergunning voor C3-borden in de wijk Spaanse Kroon Reglement betreffende de vergunning voor C3-borden in de wijk Spaanse Kroon Artikel 1: Definities - ANPR-camera: een camera met automatische nummerplaat herkenning. - Bewoner: een persoon die is ingeschreven

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN HOOFDSTUK 2 NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN Gelet op artikel 42 van het gemeentedecreet; Gelet op artikel 135 2, 1 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op de wet betreffende de bevolkingsregisters, de

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel.

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel. REGLEMENT GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Gemeenteraad goedgekeurd op 24 september 2013 Aangepast door de gemeenteraad op 23 september 2014 1. Gebruikers Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel

Nadere informatie

Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1

Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1 INFOSESSIE OVER DE ONDERNEMINGSLOKETTEN Ambulante en kermisactiviteiten: de nieuwe regelgeving 1 Vincent Ramelot, Adviseur bij de VSGB I. Wat schrijft de wet voor? Wettelijke en reglementaire bepalingen:

Nadere informatie

Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005)

Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005) Dienst Leefmilieu Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005) Hoofdstuk 1: ALGEMENE BEPALINGEN Afdeling 1 Definities en toepassingsgebied Art.1. De begrippen en

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Openbare aanbesteding betreffende de commerciële bezetting van een kiosk op de voetgangerszone Brouckèreplein (ter hoogte van de UGC)

Openbare aanbesteding betreffende de commerciële bezetting van een kiosk op de voetgangerszone Brouckèreplein (ter hoogte van de UGC) Openbare aanbesteding betreffende de commerciële bezetting van een kiosk op de voetgangerszone Brouckèreplein (ter hoogte van de UGC) I. Voorwerp De Stad Brussel publiceert een openbare aanbesteding om

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ORGANISATIE VAN KERMISATTRACTIES EN AMBULANTE ACTIVITEITEN VAN KERMISGASTRONOMIE OP OPENBARE KERMISSEN

HOOFDSTUK 1. ORGANISATIE VAN KERMISATTRACTIES EN AMBULANTE ACTIVITEITEN VAN KERMISGASTRONOMIE OP OPENBARE KERMISSEN GEMEENTE UKKEL Reglement betreffende de kermisattracties en de ambulante vestigingen van kermisgastronomie op openbare kermissen en op het openbaar domein buiten de openbare kermissen. Datum van de beraadslaging:

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel. Markreglement Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar domein volgende openbare

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag,

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, Biedingsformulier Artikel 1. Voorwerp STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, het recht tot exploitatie van het museumcafé van het Red Star Line Museum. Geïnteresseerden

Nadere informatie

7. Contractbeheer - Lastenboek voor de organisatie van avondmarkten - Wijziging - Goedkeuring.

7. Contractbeheer - Lastenboek voor de organisatie van avondmarkten - Wijziging - Goedkeuring. GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op XCKW Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 26 maart 2015 Graaf L. Lippens, Burgemeester;

Nadere informatie

Lastenboek uitbating concessie beachbar

Lastenboek uitbating concessie beachbar Stad Nieuwpoort Concessie Beachbar 2017-2022 Pagina 1 van 16 Lastenboek uitbating concessie beachbar LOT 1 MEEUWENLAAN LOT 2 LEOPOLDPLEIN Openingszitting: dinsdag 6 december om 11u raadzaal stadhuis Nadere

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN Artikel 1 : Definities In de zin van het onderhavige reglement dient men te verstaan onder : rommelmarkt

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL 1. ALGEMEEN Artikel 1: Het gemeentebestuur Zulte leent, ter ondersteuning en ter stimulatie van het verenigingsleven, gemeentelijk materiaal

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 25478 4 februari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda Bekendmaking Burgemeester

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

Het verstrekken van deze documenten gebeurt bij wijze van inlichting, zonder enige verbintenis.

Het verstrekken van deze documenten gebeurt bij wijze van inlichting, zonder enige verbintenis. ALGEMENE VOORWAARDEN TOEPASSINGSGEBIED Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst waarbij Arcotec bw vzw zich verbindt t.o.v. zijn medecontractant. Deze voorwaarden hebben altijd voorrang

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: Het terrein: de offstreet-parking Rijnkaai,

Nadere informatie

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning Handelszaken - NIET HoReCa - OF HoReCa-zaken ZONDER permanente terrasvergunning, kunnen via deze weg alleen een toestemming verkrijgen tot het aanbrengen versieringen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE KERMISACTIVITEITEN OP DE OPENBARE KERMISSEN en OP HET OPENBAAR DOMEIN BUITEN DE OPENBARE KERMISSEN *

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE KERMISACTIVITEITEN OP DE OPENBARE KERMISSEN en OP HET OPENBAAR DOMEIN BUITEN DE OPENBARE KERMISSEN * HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE KERMISACTIVITEITEN OP DE OPENBARE KERMISSEN en OP HET OPENBAAR DOMEIN BUITEN DE OPENBARE KERMISSEN * AFDELING I: Organisatie van kermisactiviteiten en ambulante activiteiten

Nadere informatie

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag,

STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, BIEDINGSFORMULIER Artikel 1. Voorwerp STAD ANTWERPEN biedt openbaar aan, onder vorm van biedingen onder gesloten omslag, het tijdelijk recht tot exploitatie van de multifunctionele ruimte van het Red Star

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goirle. Nr. 182216 28 december 2016 Marktverordening gemeente Goirle 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassingsgebied Deze verordening is van

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein

Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Reglement Reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markten en op het openbaar domein Vastgesteld door de gemeenteraad op 19 december 2007 AFDELING 1 : Organisatie van ambulante

Nadere informatie

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats.

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats. 1. Model van algemene politieverordening op het tijdelijke verblijf van woonwagenbewoners (in te voegen in het algemene politiereglement van de politiezone) Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent

Rapport Buurtfietsenstallingen. Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent Rapport Buurtfietsenstallingen Bijlage 4 Gebruikersreglement Gent GEBRUIKERSREGLEMENT FIETSTROMMELS VAN DE STAD GENT Artikel 1 Dit gebruikersreglement is van toepassing op alle abonneehouders van een stallingsplaats

Nadere informatie

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n

V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n V o o r w a a r d e n v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n E e n a m b a c h t e n m a r k t t i j d e n s d e G e n t s e F e e s t e n Art. 1 : Voorwerp Organiseren van een ambachtenmarkt tijdens

Nadere informatie

GLASHELDERE AFSPRAKEN VOOR EEN PERFECTE DRINKWATERSERVICE

GLASHELDERE AFSPRAKEN VOOR EEN PERFECTE DRINKWATERSERVICE GLASHELDERE AFSPRAKEN VOOR EEN PERFECTE DRINKWATERSERVICE De zeven servicegaranties van De Watergroep Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening CVBA Garantie 1: DRINKWATER TE ALLEN TIJDE Wanneer de normale

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. Trainers

HOOFDSTUK 2. Trainers HOOFDSTUK 2. Trainers 1. Definitie. Wordt als trainer aanzien, hij die van de Jockey Club de toelating gekregen heeft om de training van galoprenpaarden te leiden. 2. Algemene voorschriften. a. Alle paarden

Nadere informatie

Reglement Starterscontract

Reglement Starterscontract 1 Reglement Starterscontract Artikel 1 - Situering De Stad Geraardsbergen, zijnde het College van Burgemeester en Schepenen, kan onder de voorwaarden bepaald in dit reglement, een ondersteuning toekennen

Nadere informatie

Reglement op het beschikbaar stellen van logistiek materieel door de Dienst Feestelijkheden Afdeling Logistiek

Reglement op het beschikbaar stellen van logistiek materieel door de Dienst Feestelijkheden Afdeling Logistiek Reglement op het beschikbaar stellen van logistiek materieel door de Dienst Feestelijkheden Afdeling Logistiek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008. Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Bestek concessie voor het plaatsen en exploiteren van een tijdelijke toeristische attractie op de Zeedijk te Middelkerke

Bestek concessie voor het plaatsen en exploiteren van een tijdelijke toeristische attractie op de Zeedijk te Middelkerke concessies toeristische attractie 2018-2020 Bestek concessie voor het plaatsen en exploiteren van een tijdelijke toeristische attractie op de Zeedijk te Middelkerke VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden:

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden: 10-08 DIRECTIE B-ST.41 - - Uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) Datum AB2016. foto locatie 13-7-2016 Station SCHELLEBELLE: Broodautomaat in automaten-nis van het station van Schellebelle Geachte, Om het commercieel

Nadere informatie

Datum vaststelling gemeenteraad : 19/12/2006 laatst gewijzigd dd. 25/11/2013 AFDELING I. ALGEMENE TOEWIJZINGSREGELS. Artikel 1

Datum vaststelling gemeenteraad : 19/12/2006 laatst gewijzigd dd. 25/11/2013 AFDELING I. ALGEMENE TOEWIJZINGSREGELS. Artikel 1 Reglement houdende toewijzing van de vaste standplaatsen op het openbaar domein voor: 1. De verkoop van frites en gebak, voor de verkoop van consumptie-ijs en gebak 2. De verkoop van alle koopwaren, uitgezonderd

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas

Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van activiteiten in het kader van 800 jaar Sint- Niklaas Artikel 1. Doel In 1217 werd Sint-Niklaas, voorheen ondergeschikt

Nadere informatie

HOUSE OF BOLS EVENEMENTEN & BOLS COCKTAIL CATERING-VOORWAARDEN

HOUSE OF BOLS EVENEMENTEN & BOLS COCKTAIL CATERING-VOORWAARDEN HOUSE OF BOLS EVENEMENTEN & BOLS COCKTAIL CATERING-VOORWAARDEN Artikel 1 Definities In deze voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW I. Algemene bepalingen Artikel 1 Het Cultuurcentrum De Passant, hierna met deze naam aangeduid, staat open voor alle verenigingen en personen,

Nadere informatie

openbare verpachting van 2 standplaatsen voor de verkoop van consumptie-ijs

openbare verpachting van 2 standplaatsen voor de verkoop van consumptie-ijs openbare verpachting van 2 standplaatsen voor de verkoop van consumptie-ijs De stad Antwerpen zoekt uitbaters voor de volgende 2 standplaatsen op het openbaar domein: Middelheimlaan en Park Spoor Noord

Nadere informatie

VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE

VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE VERKOOPPROCEDURE SDV 20145401 VAN 25 PERCELEN VAN INFORMATICA EN REPROMATERIAAL TE PEUTIE 1. Samenvatting van de verkoopprocedure 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Toegepaste procedure verantwoordelijke dienst

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 De raad der gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 juli 2000; bijlage nr. 6.6; gelet op het bepaalde in artikel 30, 31

Nadere informatie

Reglement speel- en sneeuwstraten

Reglement speel- en sneeuwstraten Reglement speel- en sneeuwstraten REGLEMENT SPEEL- EN SNEEUWSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel

Nadere informatie

"Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France"

Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France "Tijdelijke politieverordening van kracht op 06/07/2015 nav de doortocht Tour de France" Inhoudstafel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Duur Artikel 4. Doelgroep

Nadere informatie