a-tool Inhoudstafel handleiding Inhoudstafel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "a-tool Inhoudstafel handleiding Inhoudstafel"

Transcriptie

1

2 Inhoudstafel Inhoudstafel Inhoudstafel Algemeen Wat is A-tool? Waar vind ik mijn A-tool? Hoe log ik in? Mijn gegevens verloren! Wat nu? Wegwijs in A-tool De Main -pagina De Website -knop De header (het bovenste gedeelte) De body (de tabel) Werken met de website - tabel Het toevoegen van een pagina (rij) Het wijzigen van een pagina (rij) Het verwijderen van een pagina (rij) Werken met WYSE (what you see is what you get) Betekenis van de knoppen Het maken van links en ankerpunten Links maken naar externe webpagina s Links maken naar een adres Links maken naar een bepaalde plaats in de website (anker) Links maken naar een bestand of foto Links verwijderen Het toevoegen van foto s Het toevoegen van bestanden Notities

3 algemeen A l g e m e e n Wat is A-tool? p A-tool laat u toe om de website volledig te sturen. p A-tool biedt u de mogelijkheid om verschillende gebruikers aan te maken, met elk hun privileges. p A-tool laat u toe online tabellen aan te maken, die direct gebruikt kunnen worden. p A-tool stelt u in staat bestaande databanken te koppelen, zo voorkomt u lang input werk. p A-tool heeft u de mogelijkheid om tabellen te beheren, zo kan u tabellen en velden hernoemen, verwijderen enz. p A-tool is volledig wyse, dit betekent dat u er volledig de lay-out en de inhoud van uw website mee kan bepalen. Op die manier kan u gemakkelijk de inhoud van uw project verfraaien. p A-tool laat u op een gemakkelijke manier toe data in te voegen, te bewerken en te verwijderen, hiervoor is geen specifieke kennis vereist. p A-tool heeft verschillende zoeksystemen die u gemakkelijk tot bij de juiste informatie brengt. p A-tool is uitbreidbaar, wanneer later eventueel website modules worden bijbesteld kunnen deze eveneens aan A-tool worden gekoppeld. p A-tool biedt als enig CMS-systeem de mogelijkheid om foto s online met een drag and drop module online te plaatsen. p A-tool heeft een ingebouwde FTP-client, wat betekent dat u online documenten kan opladen, bewerken en verwijderen. Zeer handig om bijvoorbeeld, foto s op uw website te plaatsen. Andere voorbeelden: Waar vind ik mijn A-tool? Op uw eigen domein schuine streep atool voorbeeld: Hoe log ik in? De door Black and White Company ontvangen gegevens kan u hier nu invullen: p adres p Wachtwoord Onderaan krijgt men de mogelijkheid deze gegevens op te slaan (Remember me), Deze optie zorgt ervoor dat A-tool uw gegevens onthoud, en bij een volgende login er niet meer naar zal vragen. (Deze worden lokaal op de computer opgeslaan, en zal dus niet werken op een andere computer) Mijn gegevens verloren! Wat nu? Onderaan de inlog pagina staat een link waar u automatisch uw wachtwoord kunt opvragen. Enige vereiste hier is dat u uw nog weet. Vul uw adres in en druk op send. Uw gegevens worden nu naar dit adres gestuurd.

4 wegwijs in a-tool wegwijs in a-tool De Website -knop De Main -pagina Dit is de allereerste pagina die men te zien krijgt na het inloggen op A-tool. Bovenaan ziet men de naam waarmee men ingelogd is plus een knop waar men zich kan uitloggen. Uitloggen gebeurt ook automatisch als men het programma enige tijd niet gebruikt. (Let hierbij op! Niet opgeslagen data zal verloren gaan). Alles onder de liggende streep, zijn de modules die op uw website geïnstalleerd staan. De module die altijd aanwezig zal zijn is website. Deze is het hart van uw website. Andere modules kunnen zijn: p Nieuwsbrief p Webwinkel p Forum Door op deze knop (website) te klikken, kan men de module gaan beheren. Deze pagina s om modules te gaan beheren bestaan uit 2 grote delen: p De header (bovenste gedeelte) p De body (de tabel) Hieronder zullen beide delen in detail besproken worden.

5 wegwijs in a-tool p De header (het bovenste gedeelte) 1. De verschillende pagina s onder het beheer van de website -module Door op deze knoppen te klikken kan men tussen de verschillende pagina s navigeren, waar verschillende functies terug te vinden zijn die allemaal te maken hebben met website. Hoofdzakelijk zal elke knop een tabel weergeven, hoewel er ook custom pagina s bestaan. Deze pagina s zijn geschreven voor u om het beheren gemakkelijker te maken. voorbeelden hiervan: p Het opladen van foto s naar het net p het versturen van nieuwsbrieven p 2. Rechtsboven vindt men één van de belangrijkste knoppen terug van de beheer pagina s: de + knop Deze knop zorgt ervoor dat u iets kan toevoegen aan de lijst (een pagina, een persoon, een nieuwsbrief, een adresgegeven, ). In dit geval is dit de knop om een pagina toe te voegen aan de website. 3. Uiterst rechts vind men de knop om terug te keren naar de main -pagina. 4. Het groeperen van gegevens in de body (de tabel), Men klikt bijvoorbeeld op en vervolgens op dan krijgt men de volgende lijst in de body: Alleen de woorden die beginnen met w zijn zichtbaar, deze functie is zeer handig om uit een tabel met zeer veel rijen snel woorden terug te vinden in een bepaalde kolom. Wil men terug alle gegevens zien, drukt men op 5. Verder op deze lijn vind men de paging -functie Hiermee kan men zeer uitgebreide tabellen in stukken opdelen. Door bijvoorbeeld per pagina 15, 25, 35, rijen te tonen. Deze functie zorgt ervoor dat de pagina niet alle rijen hoeft weer te geven en zo sneller kan werken.

6 wegwijs in a-tool Deze tabel wordt dan verdeeld over verschillende pages (pagina s), De pagina die actief is heeft de [ ] de andere kunnen aangeklikt worden, waarna de volgende 15, 25, 35, rijen worden weergegeven. 6. De laatste functie in de header is de find -functie, het zoeken naar een bepaald woord of stuk ervan in de gehele tabel. Na het opzoeken kan men op de -knop drukken om de volledige lijst terug te krijgen. p De body (de tabel) Dit is een lijst van alle data in een bepaalde module. Hier in de website -module is elke rij een Pagina op de website. Eerst bekijken we de algemene structuur van de body, daarna hoe we deze gebruiken om de website aan te passen. 1. Pagina s afhankelijk van de paging 2. De bovenbalk van de tabel bevat de kolomnamen. Deze titels zijn tevens verborgen knoppen. Bij het aanklikken van een kolomnaam zal deze alfabetisch (oplopend) gerangschikt worden, klikt men nogmaals zal deze aflopend gerangschikt worden. Het pijltje naast de naam toont aan op welke kolom gerangschikt word + aflopend of oplopend. 3. Op het einde van elke rij bevinden zich 3 knoppen. (3 gekleurde cirkels > ) Groen ( ) Bekijk dit item. Oranje ( ) Wijzig dit item. Rood ( ) Verwijder dit item.

7 werken met de website -tabel Werken met de website - tabel. Een tabel bestaat uit verschillende kolomen en rijen. Bovenaan de kolom staat de naam en dus de betekenis van deze kolom, maar een rij heeft niet altijd dezelfde betekenis. Deze is altijd afhankelijk van de tabel. Een rij kan bijvoorbeeld volgende functies hebben: p Een pagina in de website p Een nieuwsbrief p Een contactpersoon p Het toevoegen van een pagina (rij) Vooraf: 1. Volgorde bepaald hoe de knoppen op de website verschijnen. 01 home allereerste knop 02 contact 2de knop op de site 09 ligging 3de knop (volgorde telt, niet het cijfer, 9 komt na 2) ons bedrijf eerste knop onder home doelstelling 2de knop onder home adres eerste knop onder contact foto s eerste knop onder ons bedrijf 2. Menutitel & paginatitel Menutitel is de naam van de knop die op de website verschijnt. Deze is best niet al te lang, maw een kernwoord dat de pagina vertegenwoordigt (bijvoorbeeld home ). Laat men deze blanco dan zal de knop niet zichtbaar zijn op de website. Zo kan men bijvoorbeeld pagina s op voorhand typen en pas later online brengen. Paginatitel is hetgeen bovenaan de pagina komt, deze mag langer zijn dan de menutitel maar kan evengoed hetzelfde zijn, vult men deze niet in zal de pagina wel zichtbaar zijn maar zonder Paginatitel. 3. Terugkeren naar de lijst: Door op het -teken te drukken kan men een pagina (rij) toevoegen aan de website (tabel). Volgende deel is de WYSE-module. Deze module zorgt voor de inhoud van een pagina. Hier kunnen zowel teksten, links, tabellen, HTML, foto s, enz gebruikt worden, net zoals in Microsoft Word. Verder in de meer over deze WYSE (zie Werken met WYSE).!! Opslaan en terugkeren naar lijst (knop rechtsonder)

8 werken met de website -tabel Het wijzigen van een pagina (rij). Vooraf: Staat er in het inhoudveld een paginanaam.cfm met vierkante haakjes bijvoorbeeld [contact.cfm] dan mag men niks wijzigen aan deze pagina. Reden hiervan is dat deze pagina s vast gecodeerd zijn in de website. Zou u per ongeluk wel iets veranderd hebben (volgorde, inhoud, ) dan zal die pagina niet meer correct werken. U kan dan best met ons contact opnemen zodat we deze fouten kunnen rechtzetten. Wijzigen werkt net hetzelfde als toevoegen, niet vergeten op te slaan na aanpassingen door op te drukken. Het verwijderen van een pagina (rij). Vooraf: 1. Verwijderen van pagina s is definitief! 2. Wil men een pagina offline brengen en deze toch nog bijhouden, kan men de Menutitel hiervan verwijderen (zie: puntje 2 vooraf, het toevoegen van een pagina) Na het klikken van de delete knop in de lijst ( ) word de pagina nog niet direct verwijderd, u krijgt eerst nog een overzicht van wat deze pagina was. Door op te drukken wist u de pagina definitief.

9 Werken met WYSE (what you see is what you get) Betekenis van de knoppen Bekijken van de broncode (HTML) Vooraf gedefinieerde templates gebruiken, voorbeeld: Linksboven een foto, rechts titel en inhoud. Deze objecten worden blanco geplaatst op de website, u dient ze juist nog in te vullen. Het knippen van tekst, foto s, Het kopiëren van tekst, foto s, Normaal plakken van tekst, foto s, Alleen de tekst plakken. Verborgen opmaken, kaders, tabellen, enz worden niet mee geplakt. Tekst die gekopieerd werd uit Microsoft Word wordt eerst gefilterd op Word -opmaak. Deze kan dan op een goede manier geplakt worden in de website. Mogelijkheid tot printen van de getypte tekst.

10 10 Een actie ongedaan maken en opnieuw maken. Woorden opzoeken in de getypte tekst. Woorden opzoeken en vervangen in de getypte tekst. Alles selecteren, zowel tekst als foto s. Opmaak van de tekst wissen. De tekst blijft staan maar alle opmaak verdwijnt. voorbeeld: dit is een testzin wordt dit is een testzin. Het accentueren van tekst door deze wat vetter te zetten. voorbeeld: Opgelet voor Het accentueren van tekst door deze schuin te zetten. voorbeeld: Bron van dit artikel Het accentueren van tekst door deze te onderlijnen. voorbeeld: Men kan hier klikken op verder te gaan Het doorhalen van tekst. voorbeeld: Deze keuken is kleiner gezelliger dan Woorden of cijfers in subscript brengen. voorbeeld: Dit is een Trademark TM Woorden of cijfers in superscript brengen. voorbeeld: 2 de dag van

11 11 Opsomming door cijfers. Rechts-klikt men op de opsomming (inhoud), dan kan men het genre nog veranderen. Opsomming door tekens. Rechts-klikt men op de opsomming (inhoud), dan kan men het genre nog veranderen. Een insprong maken in de tekst, deze kan ook gebruikt worden bij de opsommingen om een niveau dieper te gaan in de structuur. voorbeeld: 1. niveau 1 a. niveau 1a b. niveau 1b Een insprong terug maken in de tekst, deze kan ook gebruikt worden bij de opsommingen om een niveau hoger te komen in de structuur. voorbeeld: 1. niveau 1 a. niveau 1a b. niveau 1b 2. niveau 2 Tekst links uitlijnen. voorbeeld: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In luctus, quam et accumsan volutpat, mauris tellus placerat sem, sed viverra augue tellus at magna. Aliquam tempus nisl et quam. Donec pulvinar, nulla eu tincidunt eleifend, dolor est sodales nibh, at feugiat leo enim at pede. Tekst centraal uitlijnen. voorbeeld: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In luctus, quam et accumsan volutpat, mauris tellus placerat sem, sed viverra augue tellus at magna. Aliquam tempus nisl et quam. Donec pulvinar, nulla eu tincidunt eleifend, dolor est sodales nibh, at feugiat leo enim at pede.

12 12 Tekst rechts uitlijnen. voorbeeld: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In luctus, quam et accumsan volutpat, mauris tellus placerat sem, sed viverra augue tellus at magna. Aliquam tempus nisl et quam. Donec pulvinar, nulla eu tincidunt eleifend, dolor est sodales nibh, at feugiat leo enim at pede. Tekst uitlijnen over de breedte. voorbeeld: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In luctus, quam et accumsan volutpat, mauris tellus placerat sem, sed viverra augue tellus at magna. Aliquam tempus nisl et quam. Donec pulvinar, nulla eu tincidunt eleifend, dolor est sodales nibh, at feugiat leo enim at pede. Het creëren van een link. Later meer uitleg. voorbeeld: klik hier om verder te gaan. Het verwijderen van een link. Het maken van een ankerpunt. Dit icoon wordt niet weergegeven op de website. Later meer uitleg. Het toevoegen van een foto. Later meer uitleg. Het toevoegen van een flash object. Het maken van een tabel. Rows aantal rijen Columns aantal kolomen Width breedte van de tabel Height hoogte van de tabel Border size lijndikte van de tabel (kan op 0 gezet worden) Alignment uitlijnen Cell spacing afstand tussen lijn (van de cel) en tekst Cell padding afstand tussen lijnen (van de cellen) Caption niet van toepassing Summary niet van toepassing Het creëren van een horizontale zijn. Kan gebruikt worden om teksten te scheiden.

13 13 Het plaatsen van smiley s. Het plaatsen van speciale karakters. Niet van toepassing in het webgebeuren. Het openen van het universeel toetsenbord. Hier kan men door Black and White Company voorgedefinieerde stijlen toekennen aan uw inhoud. Het verkleinen of vergroten van inhoud. Het voorzien van kleur aan de tekst (lettertype). Het voorzien van kleur aan de achtergrond van teksten.

14 14 Het maken van links en ankerpunten. p Links maken naar externe webpagina s. Selecteer het stuk/woord dat een link wordt. Klik op de knop om een link aan te maken. Er verschijnt een nieuw venster: Link type mag op URL blijven staan. Klik nu bij URL het adres naar waar de link moet gaan. Wil men dat de website openen in een externe pagina dan moet men nog de target invullen. Kies new window bij target Resultaat: Bevestigen met

15 15 p Links maken naar een adres. Selecteer het stuk/woord dat een link wordt. Klik op de knop om een link aan te maken. Er verschijnt een nieuw venster. Kies bij Link Type. Het venster dat verschijnt kan als volgt ingevuld worden. Address is de enige veld dat verplicht in te vullen is, subject en body zijn optioneel. Bevestigen met

16 16 p Links maken naar een bepaalde plaats in de website (anker). Werken met ankers kan gebruikt worden bij lange teksten, waar men bijvoorbeeld bovenaan alle titels zet als snelkoppeling naar een stuk lager in de pagina. In praktijk: 1. het plaatsen van een ankerpunt. (de plaats naar waar de link moet springen) Klik voor Hoofdstuk 1 (in het vet en onderlijnd) en druk op het ankericoon. Geef een passende naam voor dit ankertje. Druk op en het volgende verschijnt op het werkvlak. Het ankerpunt is geplaatst. Deze handeling kan men herhalen voor alle plaatsen waar een link naartoe moet springen. Deze ankerpunten kunnen ook tussen de inhoud staan, ankerpunten zijn immers onzichtbaar op de website. 2. het plaatsen van de linken naar deze ankerpunten. Selecteer de link en druk op. Er verschijnt een nieuw venster.

17 17 Kies Anchor in this page bij Link Type. Men kan nu een ankerpunt gaan selecteren bij select an anchor by anchor name. Bevestigen met 3. Deze handeling herhalen voor alle links.

18 18 p Links maken naar een bestand of foto. Selecteer de tekst en druk op Er verschijnt een nieuw venster: Druk hier op Linksboven kan men de soorten bestanden selecteren (bestanden, foto s, flash, media). Hierna krijgt men een lijst met alle bestanden van dit soort type bestand. En kan men hierop klikken. p Links verwijderen. Selecteer het woord en druk op De link is nu gewist.

19 19 Het toevoegen van foto s. 1. Zet de cursor op de plaats waar de foto moet komen. 2. druk op. Het volgende venster springt open: 3. Fotovenster in detail. URL Plaats waar het bestand online staat, voorbeeld: and White Company.be/new/fotos/lichtzuil.jpg Alternative Text Deze tekst word weergegeven als men met de cursor over de foto gaat. Width De breedte van de foto. zorgt voor het proportioneel verkleinen. Height De hoogte van de foto. zorgt voor het proportioneel verkleinen. Border Geef uw foto een omkadering, of zet het op nul en verwijder ze. HSpace De ruimte tussen uw foto en de tekst, horizontaal. VSpace De ruimte tussen uw foto en de tekst, verticaal. Align Het uitlijnen van uw foto, belangrijkste zijn left, middle en right. Preview Geeft u een voorbeeld van uw foto met de instellingen. Ingevuld voorbeeld:

20 20 4. Kies het URL (plaats waar de foto online staat). Dit kan men op 2 manieren doen: a. U kopieert of typt het adres van een foto. Tip: Rechtsklikt men op een online foto en kiest men eigenschappen of properties dan krijgt men het internet-adres (URL) te zien. b. Wil men een foto gebruiken die nog op de lokale computer staat of die in het verleden online geplaatst is (op eigen webspace) kan men drukken op Een nieuw venster springt open. p Afbeelding_001.jpg is een foto die in het verleden online geplaatst werd, men kan deze aanklikken en gewoon gebruiken in de website. URL wordt dan zo ingevuld: Wil men deze foto ook bruikbaar maken voor nieuwsbrieven, dan dient men URL van de website ervoor te typen. p Staat de foto lokaal op de computer dan kan men deze online plaatsen met de upload-module. Klikken op, selecteer de foto en druk op Het invoerveld word nu ingevuld. Opladen naar het net met de knop

21 21 Het toevoegen van bestanden. Het opladen van bestanden kan men via de link knop bereiken. of via het opladen van een foto (zie hierboven) Na het klikken van de knop, klikken op Bij het klikken van kan men een bestand selecteren en online plaatsen. Klikt men op dan heeft men een link gemaakt naar dit bestand. Klikt men op dan heeft men het bestand online geplaatst zonder ernaar te linken.

22 notities 22

23 notities 23

24 notities 24

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Van website naar e-zine Composer template

Van website naar e-zine Composer template Van website naar e-zine Composer template Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u te werk zou kunnen gaan om van een bestaande website een template te maken voor een digitale nieuwsbrief. Bij

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig!

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Hoe gaat u te werk? 1. Start de website op www.psz- steenwijkerland.nl

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen.

Zoning. Header. Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. Header Zoning Header biedt identiteit en vaste links, los van schermen. De pijltjes aan de zijkanten van het scherm kunnen gebruikt worden om te navigeren tussen de hoofdpagina s Inhoudsopgave Sociaal

Nadere informatie

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com

Voor vragen: http://www.richard3332.nl/ of mail naar Richard3332@gmail.com Welkom bij mijn website tutorial (Deel 4) Ik ga uit van Microsoft XP voor de duidelijkheid. Ik heb dus geen idee of de programma s die ik gebruik ook op Vista werken. Notepad++ werkt zowieso op xp en Vista.

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Datum 1 september 2005 Versie 1.0 Copyright Ni-Frith Media Systems 1 / 59 1 Inleiding... 4 1.1 Let op:... 4 2 De werking... 5 2.1 Templates... 5 2.2 Schematisch... 6 3 De structuur

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Content beheren op uw pagina

Content beheren op uw pagina Content beheren op uw pagina Beste content manager, Vanuit de steundienst voorzagen wij enkele standaardpagina s op de website van uw entiteit. Wij opteerden voor deze standaardpagina s om, in een eerste

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Aanmelden op westdecor.be 4 2. Uw webwinkel personaliseren 6 2.1 Uw wachtwoord instellen 6 2.2 Uw logo instellen 7 2.3 Uw verkoopprijzen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Voorstellingspagina s van 11.groepen op de subsite

Voorstellingspagina s van 11.groepen op de subsite Voorstellingspagina s van 11.groepen op de 11.11.11-subsite 1 INLEIDING 2 1.1 Doelpubliek 2 1.2 Opzet 2 1.3 Document status 2 1.4 Definities/Conventies 2 2 DE MOGELIJKHEDEN OP JE VOORSTELLINGSPAGINA 3

Nadere informatie

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien.

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien. Minicursus KompoZer In deze cursus ga je leren werken met het computerprogramma KompoZer. Stapsgewijs maak je een voorbeeldsite. Daarna kun je alles wat je geleerd hebt gebruiken om je eigen website te

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

NPS score: -77 Lorem Ipsum Donec sodales lorem in libero rhoncus, ac egestas augue rhoncus.

NPS score: -77 Lorem Ipsum Donec sodales lorem in libero rhoncus, ac egestas augue rhoncus. Pakkende titel van de infographic Subtitel of introtekst: Praesent id congue lorem, eget ultricies sapien. Quisque vel nunc id quam porttitor feugiat non et quam. Donec vulputate mauris at consectetur

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker STARTEN MET WIX A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker 1. Start je browser en ga naar www.wix.com 2. Klik op START NOW Het Sign in venstertje verschijnt (Email) Typ het emailadres dat je wil

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts.

WYSIWYG editor. De knoppen worden besproken beginnend bovenaan van links naar rechts. WYSIWYG editor Handleiding Mimar CMS Website De knoppenbalk van de editor lijkt in grote mate op die van Microsoft Word en zal er dus vertrouwd uitzien. De functies van de knoppen kunnen enigszins afwijken

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie