PERSMAP. 6 nieuwe films van Nederlands talent vanaf 3 nov wekelijks rond uur op NPO3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSMAP. 6 nieuwe films van Nederlands talent vanaf 3 nov wekelijks rond uur op NPO3"

Transcriptie

1 PERSMAP 3 november: LIMBURGIA 10 november: JUNGLE 17 november: MALIK 24 november: DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL 15 december: AVONDLAND 22 december: CHIMÈRE 6 nieuwe films van Nederlands talent vanaf 3 nov wekelijks rond uur op NPO3 Première op het Nederlands Film Festival op zondag 24 september

2 LIMBURGIA Regisseur: Scenarist: Cast: Producent: Logline: Korte synopsis: Noël Loozen Joeri Kloppert, Noël Loozen Michiel Kerbosch, Mieneke Bakker, Tarik Moree Halal Pictures De commandant van de eeuwenoude schutterijvereniging Limburgia moet kiezen tussen leven in het verleden of in het heden. Als Willie (60) zijn jaarlijkse kans krijgt om koning van zijn Schutterij Limburgia te worden, zet hij alles op alles om eindelijk deze belangrijke eretitel te bemachtigen. Maar ondanks Willies onvermoeibare voorbereidingen gaat op de grote dag alles mis. Als zijn vrouw Fien op weg naar de supermarkt voor nieuw bier verongelukt in de Limburgse velden, slaat Willie definitief door. Als eenmansleger verdedigt hij het schutterslokaal tegen de verbouwingsplannen van de burgemeester, terwijl hij verbeten probeert zijn overleden vrouw alsnog tot koningin te kronen.

3 Biografie Noël Loozen Noël Loozen (1983) is geboren en getogen in Geleen, heeft fotografie gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en een Master in Film behaald aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Noël leeft en werkt in Amsterdam. Biografie Joeri Kloppert Joeri Kloppert (1987) groeide als Amsterdammer op in Maastricht. Als gevolg hiervan ging hij Marketing studeren. Nadat hij deze studie in China in 2008 afrondde begon hij geheel volgens plan met werken bij reclamebureaus. Maar als amper 20-jarige hoopte hij op meer. Zijn zoektocht naar meer bracht hem bij de studie Filosofie. Toen viel het kwartje en in 2010 deed hij toelating voor de Filmacademie. Joeri vond een diep gekoesterde ambitie om verhalen met film te vertellen. Dit resulteerde onder andere in zijn afstudeerfilm Gameboy. Met de films Botanica en Limburgia heeft Joeri zijn vertelstem voor de toekomst gevonden.

4 JUNGLE - Genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama en Beste Acteur Televisiedrama: George Tobal en Majd Mardo - Regisseur: Scenarist: Cast: Producent: Korte synopsis: Hetty de Kruijf Ashar Medina George Tobal, Majd Mardo BIND Film Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming London, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp Jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten s nachts hun leven op weg naar het Beloofde Land.

5 Biografie Hetty de Kruijf Hetty de Kruijf (Amsterdam, 1989) studeerde in 2015 af aan de Nederlandse Filmacademie met de eindexamenfilm Nachtoord waarmee zij meerdere prijzen won. Onder andere de Topkapi films fictie prijs, de Filmfonds Special Wildcard en de Vers Awards. In datzelfde jaar bezocht zij voor de eerste keer het beruchte vluchtelingenkamp, de Jungle in Calais, Frankrijk. De reizen daarheen zijn de inspiratie geworden voor de film, Jungle, die dit jaar in première gaat op het Nederlands Filmfestival in het kader van de One Night Stand XII. Biografie Ashar Medina Ashar Medina (1985) studeert in 2015 af aan de Nederlandse Filmacademie in zijn geboortestad Amsterdam. Niet lang daarna schrijft hij de korte film Gilles (3LAB/ BIND), die een prijs wint voor Beste Scenario tijdens het Shortcutz Filmfestival en wordt geselecteerd voor het Odense International Filmfestival. Datzelfde jaar schrijft Ashar verscheidene webseries voor Nickelodeon en VPRO en maakt hij een reeks videoclips. Ook ontwikkelt hij diverse commercials voor bedrijven als Adidas en Buddha to Buddha. In 2016 schrijft Ashar vluchtelingendrama Jungle (BIND/BNN-VARA), geregisseerd door Hetty de Kruijf. De film is gemaakt in het kader van One Night Stand XII en wordt opgenomen in de Gouden Kalf competitie voor Beste Televisiedrama. Tegelijkertijd schrijft, produceert en regisseert Ashar zijn eerste korte film, BLOK, die geselecteerd wordt voor de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival. In 2017 schrijft Ashar onder anderen de misdaadserie Mocro Maffia (RTL Productions) naar de gelijknamige bestseller en tv-film Tom Adelaar (Topkapi/BNN-VARA), in het kader van One Night Stand XIII. Regievisie Ieder jaar ga ik via de Eurotunnel naar Engeland om mijn familie op te zoeken met de kerstdagen. De afgelopen twee jaar heeft die reis echter een nare bijsmaak gekregen. Voorheen stond de Eurotunnel symbool voor een warm vakantiegevoel, maar nu vele vluchtelingen via dezelfde route naar Engeland proberen te komen, staat het voor mij slechts in het teken van wanhoop. Voor leven en dood. Deze omslag begon toen ik besloot om samen met cameraman, Aziz Al-Dilaimi, naar de Jungle te gaan en een paar dagen in het vluchtelingenkamp door te brengen. Hoe goed ik ook was ingelezen, er was niets wat mij kon voorbereiden op wat ik daar aantrof. De Jungle leek niet op een vluchtelingenkamp, maar op een gloednieuwe civilisatie. Een micro-stad met winkeltjes, restaurantjes, een schooltje, een bibliotheek en ga zo maar door. Allemaal geconstrueerd met pallets en zeil. De gehele bevolking - op dat moment 6000 inwoners was aangewezen op vier koudwaterkranen en tweeëndertig wc s, of beter verwoord, gaten in de grond bezaaid met menselijke uitwerpselen. Vandaar de naam die men aan het dorp heeft gegeven: de Jungle. Omdat ze er naar eigen zeggen leven als dieren.

6 Het kamp en het omringende gebied zijn omheind met zes meter hoge hekken en scheermesdraad om te voorkomen dat vluchtelingen de snelweg opgaan om in vrachtwagens te klimmen; in de hoop aan te komen in het beloofde land, Engeland. Maar de mensen die daar zaten, lieten zich niet afschrikken door een paar hekken. Zij hadden immers de Sahara getrotseerd, de wandaden van IS aan den lijve ervaren en de Middellandse Zee ternauwernood weten te overbruggen. Elke avond liep het kamp leeg. Massaal vertrok men richting de snelweg en de Eurotunnel. Daar probeerden ze heimelijk mee te liften met een vrachtwagen of op de rijdende wagons van de trein te springen. s Ochtends keerde het overgrote deel, vermoeid en teleurgesteld, weer terug naar het kamp. De meesten hadden lichte verwondingen opgelopen, anderen gebroken ledematen. Ze rustten wat uit en in de vroege avond pakte men opnieuw massaal de spullen. Dag in dag uit. Dit was het gemeenschappelijke doel van elke Jungle-bewoner; naar Engeland gaan. Zoals de mensen zeiden die ik daar heb gesproken: het is een hele kleine kans, ongeveer tien mensen lukt het per nacht, maar het is hun enige kans. Op mijn tweede dag in het kamp ontmoette ik Benyamin die de inspiratie is geworden voor Jungle. Benyamin vertelde mij dat hij een droom had die hij hoe dan ook zou waarmaken: acteur worden in Engeland. Het deed mij pijn dat ik direct twijfels had of het hem daadwerkelijk zou lukken, maar dat hijzelf zo hoopvol was. Daar zat ik dan in een tentje in de Jungle, naast een jongen van mijn eigen leeftijd, die niet veel meer bezat dan wat hij aanhad, afscheid had genomen van zijn familie en tijdens zijn vlucht vrienden had verloren aan de gruweldaden van IS, maar ondanks dat alles vrolijker en optimistischer was dan ikzelf. Ik bewonderde dit, maar realiseerde me tegelijkertijd dat het zijn overlevingsstrategie was. Het enige wat hem dreef, was zijn droom. Vasthouden aan dat greintje hoop is het enige wat hij kon doen. De realist in mij vond dat moeilijk om te zien en schatte de kans zeer klein dat het hem ooit zou lukken. De dromer in mij wilde er net zoveel in geloven als hijzelf omdat ik hem dat met heel mijn hart toewens. Dit pijnlijke moment is waar Jungle ontstond: een verhaal over de schuring tussen dromen en realiteit.

7 MALIK Regisseur: Scenarist: Cast: Producent Shady El-Hamus Oscar van Woensel Sam Louwyck, Bilal Wahib Pupkin Korte synopsis: Een boederij aan de grond en een verstoorde familieband. Een zieke broer en een uitzichtloos toekomstbeeld. In de spannende roadmovie Malik komen de werelden van outsiders Ben (55) en Amir (17) op onverwachte manier en in extreme omstandigheden samen.

8 Langere synopsis In MALIK komen de werelden van de twee outsiders Ben (55) en Amir (18) op onverwachte manier samen. Bens boerenbedrijf zit aan de grond en hij is te trots om hulp te aanvaarden. Zijn zoon, Simon, die op het laatste moment besloot zijn vaders bedrijf niet over te nemen maar naar de stad te verhuizen, komt met een laatste reddingsplan. Maar Ben wil niet luisteren hij voelt zich door Simon verraden. Amir heeft het grootste gedeelte van zijn leven vastgezeten en ziet geen enkel toekomstperspectief meer voor zichzelf. Voor zijn gevoel heeft hij altijd moeten opboksen tegen zijn nagenoeg perfecte oudere broer Malik zijn vaders oogappel. Hij moest altijd aanhoren dat hij meer als Malik zou moeten zijn en reageerde door juist het tegenovergestelde te doen. Hij was recalcitrant en de relatie met zijn vader verslechterde rap. Net als Ben zit Amir aan de grond. Nu, na jaren vastgezeten te hebben komt Amir erachter dat zijn broer Malik ongeneeslijk ziek is. De familie wacht op een donorhart, maar de lijst is eindeloos en als er niet snel wat gebeurt zal hij het leven laten. Amir ziet een kans zijn leven nog enige betekenis te geven en zich voorgoed van zijn mislukking -stempel te ontdoen. Hij ontsnapt tijdens zijn verlof uit de jeugdgevangenis en heeft een plan om via zijn oom een illegale harttransplantatie te regelen, om zo zijn leven te geven voor dat van zijn broer. Om hiervoor op tijd bij zijn broer te komen heeft hij een chauffeur nodig en gijzelt hij tijdens zijn ontsnapping Ben. In de roadmovie die volgt groeien Ben en Amir in korte tijd, in extreme omstandigheden, naar elkaar toe. Het verhaal van Amir opent langzaam Bens ogen. Hij herkent zijn pijn. De vader in hem wordt wakker. Hij kan niet anders dan zich ontfermen over deze jongen in nood. Amir vindt in Ben een vertrouwenspersoon. De stille Ben, die eerlijk en rechtdoorzee is, lijkt hem te begrijpen. Malik vertelt via de twee personages een universeel verhaal over de soms moeizame band tussen ouder en kind en gaat daarmee niet over de menselijke verschillen, maar juist over de overeenkomsten. Biografie Shady El-Hamus In juli 2012 studeerde Shady El-Hamus af aan de NFA als scenarist/regisseur met twee films; Magnesium als scenarist, en Over Zonen als scenarist/regisseur. Op het Nederlands Film Festival 2012 werd Shady bekroond met de Dioraphte Award voor beide films. Magnesium werd datzelfde jaar bekroond met zowel de KNF-Prijs als de Tuschinski Award voor beste eindexamenfilm en werd tevens geselecteerd voor o.a. het Sundance Film Festival Op basis van Over Zonen werd Shady aangenomen voor de prestigieuze 2-jarige Regie Master aan de National Film and Television School in Beaconsfield, Engeland. Shady studeerde af in 2015 af met zijn eindexamenfilm Fairuz, die in première ging op het 2015 Dubai International Filmfestival. Sinds zijn afstuderen werkt Shady zowel in Nederland als in Engeland aan verschillende projecten. In 2017 komen er drie projecten uit; de korte films Nachtschade en Bestaan is gaan en de televisiefilm Malik. Alle drie de films gaan in première op het aankomende Nederlands Film Festival, waar hij ook is geselecteerd voor het Talent en Route programma van de Holland Film Meeting.

9 Biografie Oscar van Woensel Oscar van Woensel richtte in 1993 nadat hij de acteursopleiding had afgerond het Toneelgezelschap Dood Paard op. Hij werkte daar tot 2009 en schreef, acteerde, regisseerde tientallen theaterproducties. Tevens ontwikkelde hij zich tot theaterschrijver voor vele andere gezelschappen waaronder Toneelgroep Amsterdam, Nationaal Toneel, Orkater en het Ro theater. Na 2009 schreef en speelde hij nog in enkele theatervoorstellingen, maar legde zich vooral toe op het schrijven van televisieseries. Tussen 2003 en 2013 gaf hij les op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, faculteit theater, afdeling regie. Hij gaf workshops in het schrijven voor toneel. Sinds 2012 geeft hij ook les op de ATKA (Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) in improvisatie aan acteurs in het eerste en in het tweede jaar. Tevens maakt hij daar deel uit van de adviesraad van kerndocenten. In 2015 was hij hoofdschrijver van het vierde seizoen van de succesvolle crime serie PENOZA, dat werd genomineerd voor de Gouden Televizierring Regievisie Shady El-Hamus Met Malik heb ik de kans gekregen een volgende stap in mijn carrie re als filmmaker te zetten. Waar mijn eerdere korte films sterk leunen op sfeer en spel heb ik in deze film geprobeerd dat te combineren met een grotere rol voor plot en stilering. De ambitie was om een groots verhaal te vertellen met een krachtig voortstuwend plot, zonder in te boeten aan de nuance en diepgang van de karakters. Op die manier hoop ik met deze film de kijker vanaf minuut één de film in te trekken en tegelijkertijd reflectie te bieden. We leven denk ik in een tijd waarin er films gemaakt worden die het midden tussen inhoud en entertainmentwaarde weten te vinden. Het midden waarin nauwelijks commercie le compromissen lijken te worden gemaakt en wel degelijk een groot publiek bereikt wordt. Denk aan films als Incendies, Rouilles et Do s of Rundskop. Een filmmaker als Jacques Audiard is een grote inspiratie. Zijn films lezen op papier als een enorm groot Hollywood verhaal, maar de manier waarop hij ze verfilmt, bijna tegendraads, maakt de films tot karakterfilms, die reflecteren op de tijd waarin we leven. In mijn eigen film Malik groeien Ben en Amir in korte tijd en onder extreme omstandigheden naar elkaar toe. We spelen in het begin van de film bewust met het cliche beeld dat over beide personages bestaat, om die vervolgens uit te diepen en te ontmaskeren. De mannen herkennen steeds meer in elkaar - hun vader-zoonrelaties worden aan elkaar gespiegeld en laten die universele strijd zien. Twee werelden die bij elkaar komen. Twee achtergronden. Twee verhalen. Twee mensen die in eerste instantie mijlenver uit elkaar staan, maar meer gemeen blijken hebben dan ze ooit hadden kunnen denken. Ik hoop in de komende jaren, met mijn volgende films, deze zoektocht naar dat midden voort te zetten. Malik voelt als een eerste stap in die richting.

10 DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL Regisseur: Scenarist: Cast: Producent: Logline: Korte synopsis: Thessa Meijer Thessa Meijer, Don Duyns Peter van den Begin, Wim Willaert, Wim Opbrouck, Frieda Pittoors, Dahlia Pessemiers, Ann Tuts, Imani de Caestecker VENFILM Na het abrupte vertrek van hun bejaarde moeder, proberen drie "volwassen" broers wanhopig overeind te blijven in een omvallend huis. In een uitgestrekt niemandsland leven drie broers, Hein, Pé en Roemer, en hun bejaarde moeder Hillie. Opmerkelijke figuren, wonend in een scheef huis dat zichzelf omverzucht. Ieder jaar wordt het huis handmatig rechtop getrokken. Dit proces gaat al decennialang goed, totdat moeder abrupt vertrekt naar het warme Zuiden. De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf - en elkaar - aangewezen. Hoe verder Hillie van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers. En hoe schever de verhoudingen, hoe meer het huis kantelt. Valt er nog iets te redden?

11 Biografie Thessa Meijer Regisseur/scenarist Thessa Meijer studeerde in 2015 af aan de HKU met de korte film Erkhii Mergen, or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb, die werd bekroond met de NFF Dioraphte Award en een Wildcard van het Filmfonds. Haar videoclip Mind Dear voor de band Sue the Night werd genomineerd voor een 3FM Award Beste Video. Eerder won Thessa de Rabobank Jong Talent Prijs. Haar werk kenmerkt zich door een beeldende vertelstijl en een duidelijke voorkeur voor magisch realistische verhalen met een licht absurde, humoristische ondertoon. Dit jaar zal haar One Night Stand De dag dat mijn huis viel in première gaan op het NFF. Biografie Don Duyns Don Duyns (Haarlem, 1967) is schrijver en regisseur en studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Duyns is een duizendpoot. Hij schrijft boeken, theaterstukken en scenario s voor film. Ook regisseert hij en werkt(e) als docent toneelschrijven aan toneelscholen in Arnhem, Maastricht en Utrecht. Hij schreef een aantal boeken, waaronder Een gelukkige jeugd (1993) en Buigen (2007). Hij heeft echter meer toneelstukken op zijn naam staan. Zijn teksten werden uitgebracht bij toneelgezelschappen als Hollandia, Huis aan de Amstel, Rotheater, Growing up in Public en DNA. Duyns schreef ook mee aan tvseries als Hertenkamp, Lotte, Alex FM en Spangas. Tevens schreef hij scenario s voor de telefilm Bannebroek s got talent, geregisseerd door Pieter Kramer, en het toneelstuk en de filmversie van Lang en Gelukkig

12 AVONDLAND Regisseur: Scenarist: Cast: Producent: Nico van den Brink Viktor van der Valk Bas Vuister, Joy Verberk, Levi Andernach, Kwint van de Pol, Jesse Jansen The Film Kitchen Logline: Korte synopsis: Avondland is een melancholische vertelling over een broeierige lente op het (Maas en Waalse) platteland. Het leven van boerenzoon Jorg en zijn vrienden voelt onuitgesproken anders na de dood van hun jonge vriend Jochem een jaar eerder. Rondscheurend op hun quads stuiten de vrienden spelenderwijs op een groep Nederlands-Marokkaanse nieuwkomers, die hun beschutte bestaan snel onherroepelijk zullen veranderen.

13 Biografie Nico van den Brink Na de Bachelor Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam voltooide Nico de Master Film Studies aan dezelfde universiteit. Vervolgens deed hij de richting Regie Fictie aan de Nederlandse Filmacademie van Nico's tweedejaars film Gesustere (2012) ontving een nominatie voor de M2LIVEfilmprijs. Ook regisseerde hij tijdens zijn opleiding een extra film met Lichting 2015, Spiegeltje (2013), die een nominatie kreeg voor de VERS Award. In zijn eindexamenjaar werd Nico door commercial-producent 'In Case of Fire' gekozen voor SPARK: een traject waarin jong talent de kans krijgt om een professionele productie te regisseren. Hij maakte de commercial Still Alive (2014) voor KitKat, die officieel is genomineerd voor de Young Director Award van het Lions Festival in Cannes. Zijn afstudeerfilm Anton (2014) werd vertoond door de AVRO en tijdens het Keep An Eye eindexamenfestival in EYE Film Instituut. Vervolgens heeft hij zich beziggehouden met verschillende commercialproducties. In 2015 werd hij genomineerd voor een Gouden Lamp voor beste regie met de LOI Triumph commercial. Biografie Viktor van der Valk Viktor studeerde van 2007 tot 2010 Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU). In 2009 vertrok hij naar zijn geboorteland IJsland om buitenschools een korte film te maken Vegleysa. Deze 40 minuten durende film werd in 2011 geselecteerd voor de Debuut Competitie op het Nederlands Film Festival. Na het derde jaar van zijn studie aan de HKU stapte Viktor over naar de Filmacademie. In 2012 maakte hij Kleine Reiziger, een film die geselecteerd werd voor Breaking Ground. De derdejaars academieproductie Steen (2013) werd geselecteerd voor Palm Springs International ShortFest 2014, Los Angeles (VS) en het In The Palace International Short film Festival 2014 (Bulgarije). Zijn afstudeerfilm Onno de Onwetende werd in 2014 geselecteerd voor het San Sebastian International Film Festival en won daar Orona Saria Award voor Most Cutting Edge film. Ook won de film de Tuschinski Award voor beste eindexamenfilm in 2014 en ontving Viktor de wildcard waarmee hij nu zijn eerste speelfilm Nocturne heeft gemaakt. Regievisie In Avondland worden we meegevoerd naar de plek van mijn eigen jeugd. Een klein, beschut dorpje in het drassige land van Maas en Waal. Te midden van het deinende landschap vinden we de twintigjarige Jorg, zijn vriendinnetje Lize en hun vrienden. Samen proberen zij hun pad te vinden over de grillige wegen van het bestaan der volwassenen. Avondland is een coming-of-age verhaal over jongeren op het platteland. De film gaat over hoe zij grip proberen te houden op een veranderlijke wereld. Jorg is op zoek naar betekenis, naar antwoorden waarvan hij de oorspronkelijke vragen misschien niet helemaal begrijpt. Met de dood van zijn vriend Jochem is er een onwillekeurige melancholie zijn wereld binnengeslopen die de zorgeloosheid van voorheen voorgoed lijkt te hebben weggenomen. Alles is opeens in beweging - een ontwikkeling waar hij en zijn vrienden zich maar moeilijk toe weten te verhouden. Dit zorgt voor onherroepelijke spanningen

14 wanneer een groep Nederlands-Marokkaanse jongeren hun leven binnenstapt. De cast van de film bestaat vrijwel volledig uit non-acteurs. Mensen uit West Maas en Waal die nooit eerder voor de camera stonden. Loodgieters, houtbewerkers, lassers, stierenhouders. Stuk voor stuk schuchtere maar warme mensen die met deze film volledig buiten hun comfort zone zijn getreden - hun persoonlijkheid ongecamoufleerd meenemend in hun spel. Het is niet de opzet geweest om een realistisch maatschappelijk drama neer te zetten. Avondland vraagt om een wat afstandelijkere blik. Je mag de personages best van buitenaf beleven, de personen er doorheen zien, je bewust worden van de constructie. Met deze film heb ik het maatschappelijke vooral willen abstraheren om te voorkomen dat het verhaal primair emotioneel beleefd wordt. De thematiek heeft afstand nodig. Reflectie. Ontroering zit hem meer in de kleine momenten, de slices of life waarin we een glimp opvangen van echtheid. Van een bestaan dat fundamenteel anders is dan het leven in de randstad bijvoorbeeld. Een bestaan waarin ritme, regelmaat en voorspelbaarheid van groot belang zijn en het des te opvallender is wanneer daarmee gebroken wordt. Hier wordt zichtbaar wat de consequenties zijn veranderlijkheid. Dat is waar ik bij stil wil staan. Waarom zijn we bang voor veranderlijkheid? Is het angst voor het onbekende? Laat het ons een nieuw beroep doen op de vraag wie we zijn? Is het angst voor verlies van identiteit, om de grip kwijt te raken? Of angst voor melancholie? En lijdt deze beweging onvermijdelijk tot destructie of schuilt er ook de potentie tot verbinding in? Uiteindelijk is dit een film over vragen. Vragen over de houdbaarheid van een vertrouwd bestaan, over hoe wij met elkaar samen trachten te leven. Vragen die een kijker naar ik hoop ook zichzelf zal stellen.

15 CHIMÈRE Regisseur: Scenarist: Cast: Producent: Kaweh Modiri Kaweh Modiri Shahine El-Hamus, Renée Fokker, Matteo van der Grijn, Sonia Eijken BALDR Film Logline: Korte synopsis: Milad komt in een mentaal doolhof terecht nadat hij zijn vriendin achterlaat tijdens een wilde achtervolging. De onlangs naar de stad verhuisde Milad (18) krijgt op een herfstdag bezoek van zijn vriendin Sali en haar zusje Elena. Tijdens een onschuldige parkwandeling doemt plotseling een groepje in regenjassen gehulde mannen aan de horizon op. Wanneer ze hun vervaarlijk uitziende honden op het drietal afsturen, vlucht Milad na een wilde achtervolging een schijnbaar verlaten gebouw in. Dit is het begin van een avontuur van een ontspoorde realiteit, balancerend tussen droom en nachtmerrie.

16 Langere synopsis Milad, 18 jaar, is onlangs naar de stad verhuisd voor zijn studie en kan nog niet aarden in zijn nieuwe omgeving. Zijn vriendin, Sali, en haar jongere zusje, Elena, komen hem op een herfstdag opzoeken. Wat begint als een onschuldige wandeling in het park verandert al gauw in een wilde achtervolging. Milad weet alleen zelf te ontkomen, en belandt in een huis waar een bohemienne koppel woont. Om te ontkomen aan zijn schuldgevoel geeft Milad zich over aan het spel van verleiding, en wordt hij een vlieg in het web van Mona en Ruben. Zijn schuld tart hem echter met drogbeelden, en hij besluit Sali en Elena alsnog te gaan zoeken. Chimère balanceert tussen droom en nachtmerrie; het avontuur van een ontspoorde realiteit. Biografie Kaweh Modiri Kaweh Modiri (1982) is een Nederlandse filmmaker en schrijver van Iraanse afkomst. In 2010 studeerde hij af aan de afdeling Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie. Zijn afstudeer film Mijn inbreker en ik is een waar gebeurd verhaal over een kunstenaar die zijn inbreker een jaar lang achtervolgt met de camera en hem uitroept tot hoofdpersoon van zijn nieuwe film. De film was onder andere te zien tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam 2011 en werd bekroond met de Rene Coelho Award van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. In april 2012 verscheen zijn debuut roman Meneer Sadek en de Anderen bij uitgeverij Thomas Rap. Zijn speelfilm debuut Bodkin Ras ging in wereldpremiere tijdens IFFR en werd bekroond met de FIPRESCI internationale kritiek prijs, en won de "Making way" feature competition op het Netia off camera film festival in Polen evenals tal van andere prijzen. Chimère (scenario & regie) is zijn eerste TV drama, tot stand gekomen in het kader van de One Night Stand. Momenteel werkt hij aan zijn volgende speelfilm en roman: Mitra. Regievisie De vluchtelingenkampen in Calais puilen uit. Vrachtwagenchauffeurs komen in opstand. Vrijwilligers melden zich aan met kleren, eten of medicijnen. Ook in andere Europese steden, parken en boulevards dreunt deze problematiek na. Europa verandert. Chimère speelt zich af in een Amsterdam van de (nabije) toekomst waar de malaise van Calais al in is doorgedrongen. Er loopt een dikke grens door het stadspark, een deel dat dienst doet als geïmproviseerde vluchtelingenkamp, en een deel waar de vluchtelingen niet behoren te komen. Deze scheiding wordt in de film geïnternaliseerd door Milad: een jonge Nederlander met een Midden-Oosters uiterlijk die in deze beide werelden een buitenstaander is. De film vertelt zich als een droom en nachtmerrie in één.

Releasedatum 8 september 2016 Distributie: Mokum Filmdistributie Winnaar Fipresci Award, IFFR 2016 www.facebook.com/bodkinrasthefilm BODKIN RAS Kaweh Modiri 79 minuten 2016 Nederlands ondertiteld Trailer:

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens:

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens: Boekverslag door een scholier 1415 woorden 15 november 2017 3,8 4 keer beoordeeld Auteur Bibi Dumon Tak Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL 27-09-17 Algemene

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

unya Khayame INTERVIEW colorfull 9

unya Khayame INTERVIEW colorfull 9 unya Khayame INTERVIEW colorfull 9 INTERVIEW Verschillende theaterproducties en televisieseries heeft ze al op haar naam staan. Onlangs was ze te zien in de televisiehit Wie is de Mol? De nuchtere krullenbol

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie)

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) IF THE SUN EXPLODES Een film van Hanna van Niekerk Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) Winnaar Wildcard Nederlands Filmfonds Première Nederlands Film Festival

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl Een film van Kees Hin DE FIETSER De cyclus van het leven Ets: Aat Veldhoen DeFietserFilm.nl Distributeur Mokum Filmdistributie van der Hoop Filmproducties 2018 Regie Kees Hin Scenario Sandra van Beek Camera

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS. Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble Het Nationale Toneel verwelkomt nieuwe acteurs en regisseurs Bram Suijker, Jeroen De Man, Daria Bukvić, Tamar van den Dop, Bram Coopmans, Romana Vrede en Hein van der Heijden 02 JULI 2015, DEN HAAG SAMENVATTING

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros

Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros Boekverslag door een scholier 1788 woorden 14 januari 2007 7,9 17 keer beoordeeld Auteur Genre Imme Dros Psychologische roman, Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN Filmvertoning Primair Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet

Nadere informatie

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Theater Bellevue & Likeminds Non Profit Kapitalist presenteren de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Voor mijn kinderen. Gespeeld

Nadere informatie

SPONSORT U EEN AWARD WINNER?

SPONSORT U EEN AWARD WINNER? SPONSOR-BROCHURE SPONSORT U EEN AWARD WINNER? Elk jaar studeert er een nieuwe lichting creatieve makers af met 12 korte films; 6 documentaires en 6 ficties. Bladgoud is een fictiefilm van Lichting 2018

Nadere informatie

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster You are my Friend montage Mario Steenbergen Camera Peter Lataster geluid Gertjan Miedema uitvoerend

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door Teiner 1617 woorden 5 maart 2013 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Naam

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag door een scholier 1282 woorden 10 mei 2006 9 7 keer beoordeeld Auteur Genre Wilma Geldof Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands a.

Nadere informatie

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview

Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko en haar foto-genic installaties 14 oktober interview Ola Lanko is altijd bezig met de werking van het medium fotografie. De kritische blik van de beschouwer is wat ze met haar werk wil overbrengen.

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar.

Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar. Oorlogswinter Schrijver: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Rotterdam Jaar: 2008 Jaar van uitgave: 1972 Pagina s: 169 Niveau: 15 tot en met 19 jaar. Druk: Dertigste 2. Over de Auteur Jan Terlouw is geboren

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

LE FILS DE JEAN Een film van Philippe Lioret

LE FILS DE JEAN Een film van Philippe Lioret Persmap LE FILS DE JEAN Een film van Philippe Lioret Matthieu heeft zijn vader nooit gekend. Hij is 33 en woont in Parijs. Op een dag wordt er gebeld vanuit Canada en ontdekt hij dat zijn vader, Jean,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maask Boekverslag door L. 1423 woorden 5 januari 2017 4,4 5 keer beoordeeld Auteur Genre Laura Maask Biografie Eerste uitgave 2014 Vak Nederlands Titel: LEEF Auteur:

Nadere informatie

Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid.

Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid. 4 mei 2016, Hoe begin je een toespraak over een wereld in complete verdeeldheid? Dat was het eerste wat in me opkwam: de zichtbare verdeeldheid. We kennen allemaal de beelden van televisie. Huilende kinderen

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Interview Astrid Hermes

Interview Astrid Hermes Astrid Hermes Met een geleende camera en een flinke dosis baldadigheid startte Astrid Hermes haar fotografische loopbaan. Geïnspireerd door grote namen in de fotowereld erkende zij al snel de waarde van

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Gebr. door Ted van Lieshout

Boekverslag Nederlands Gebr. door Ted van Lieshout Boekverslag Nederlands Gebr. door Ted van Lieshout Boekverslag door Julian 1417 woorden 13 februari 2018 7 9 keer beoordeeld Auteur Genre Ted van Lieshout Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest

Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag Nederlands Spinder door Simon van der Geest Boekverslag door een scholier 1310 woorden 8 maart 2017 6,6 41 keer beoordeeld Auteur Genre Simon van der Geest Jeugdboek Eerste uitgave 2013 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

NFF Filmvertoning DOCENTENHANDLEIDING Voortgezet Onderwijs LAYLA M. NFF Educatie SEPT 2017 Lesmateriaal Gedrag in de bioscoop Meer verdieping?

NFF Filmvertoning DOCENTENHANDLEIDING Voortgezet Onderwijs LAYLA M. NFF Educatie SEPT 2017 Lesmateriaal Gedrag in de bioscoop Meer verdieping? NFF DOCENTENHANDLEIDING LAYLA M. Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie

Nadere informatie

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten.

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten. Boekverslag door B. 1451 woorden 11 maart 2014 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands Samenvatting De vader van Paco heeft een garage met allemaal oldtimers.

Nadere informatie

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1

LEZEN FICTIE BK 1 LEKKER LEZEN PERRON 1 LEZEN FICTIE BK LEKKER LEZEN PERRON Lekker lezen Daar lag de molen. Donker en dreigend lag hij daar in de sneeuw, als een sterk, gevaarlijk dier dat loert op zijn prooi. Ik hoef er helemaal niet heen,

Nadere informatie

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping?

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping? DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL KIDSBIOS BA S I S O N D ERWIJS NFF Educatie Van 21 t/m 30 september 2016 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Tijdens het festival organiseert het

Nadere informatie

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster Casper Vandeputte 2008 - Regisseur Jeroen De Man 2005 - Acteur Pieter Van

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering

Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Augustus/september 2014 : Nieuwsbrief van Galerie Alkmaar / EJ Vaandering Beste vrienden, klanten en bezoekers van onze Galerie en volgers van mijn werk. Hierbij stuur ik u een nieuwe nieuwsbrief met een

Nadere informatie

Mama Tandoori. Zakelijke gegevens

Mama Tandoori. Zakelijke gegevens Mama Tandoori Zakelijke gegevens Titel: Mama Tandoori Auteur: Ernest van der Kwast (Sieger Sloot, Yusef Halal) Uitgeverij: NoordhoffUitgevers BV, Groningen/Houten Jaar van verschijnen: 2011 Aantal bladzijdes:

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

De tocht door het land van rouw

De tocht door het land van rouw De tocht door het land van rouw Bron: Herbergen van Verlies, geschreven door Riet Fiddelaers- Jaspers en Sabine Noten Toegelicht door Sandra de Bruyne Integreren Opbouwen Funderen Ankeren Verduren Aanschouwen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een-nul voor de autisten

Boekverslag Nederlands Een-nul voor de autisten Boekverslag Nederlands Een-nul voor de autisten door Karlijn Stoffels Boekverslag door een scholier 1678 woorden 15 april 2004 6,3 316 keer beoordeeld Auteur Genre Karlijn Stoffels Jeugdboek, Psychologische

Nadere informatie

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege Verhalen uit het Midden-Oosten naverteld door Sandra van der Stege Moeilijke woorden staan schuin. Ze worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 63. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Inhoud

Nadere informatie

Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten?

Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? Lieve mensen, Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? Deze vraag klinkt deze nacht. Ik neem u mee naar deze vraag, hoe die ook in onze tijd ingekleurd wordt, ik neem u mee naar een antwoord.

Nadere informatie

Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival

Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival Releasedatum 7 april Distributie: Herrie Film & TV, Full Color Entertainment, IFFR Winnaar VPRO Big Screen Award IFFR 2015 Genomineerd BAFTA Film Award Wereldpremière - Toronto International Filmfestival

Nadere informatie

TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE TROEP LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam is de grootste jeugdtheaterschool van Nederland.

Nadere informatie

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website AMALUNA komt naar België! Brussel is derde halte op de Europese première tour 05 FEBRUARI 2015, BRUSSEL, BELGIË SAMENVATTING Na het enorme succes van Kooza in Knokke-Heist in 2013, komt Cirque du Soleil

Nadere informatie

D Artagnan gaat naar Parijs

D Artagnan gaat naar Parijs D Artagnan gaat naar Parijs Artagnan reed op zijn oude paard, een uitgeputte knol met een trieste blik. Ook al was zijn paard op zijn minst vreemd te noemen en ook al waren de kleren die hij droeg verbleekt,

Nadere informatie

De magische deur van KASTEEL013

De magische deur van KASTEEL013 De magische deur van KASTEEL013 Auteurs: Thomas, Liana, Elyas, Brit en Tijn van BS Cleijn Hasselt, begeleiding: Saskia Dellevoet Op een regenachtige dag verveelde ik me. Ik appte Lisa. Zullen we naar de

Nadere informatie

Sindbad. De Vier Windstreken

Sindbad. De Vier Windstreken Nieuwsgierig naar de wereld achter de horizon, vertrekt Sindbad op een schip naar Oost-Indië. Hij bevaart alle zeeën en oceanen waar de zon op schijnt en beleeft de meest fantastische avonturen. Hongerige

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna?

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Hoe ziet jullie gezin er uit? En wat vind je daarvan? Welke voordelen heeft het

Nadere informatie

Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari Dames en heren,

Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari Dames en heren, Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari 2012 Dames en heren, Filmpremières vinden niet zo heel vaak plaats in Limburg. De kans over een rode loper een bioscoop binnen te schrijden liet ik me dus

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Nina José Verhoeven Elk kind dat oud genoeg is om van iemand te houden, is oud genoeg om te rouwen. Alan

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1900 woorden 21 mei 2000 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische roman

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel Verleyen

Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel Verleyen Boekverslag Nederlands Moordkuil door Karel V Boekverslag door een scholier 2408 woorden 5 januari 2009 6,5 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karel V Thriller & Detective Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands

Nadere informatie

7.3. Boekverslag door een scholier 1616 woorden 9 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1956 Nederlands. Boekverslag.

7.3. Boekverslag door een scholier 1616 woorden 9 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1956 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door een scholier 1616 woorden 9 mei 2001 7.3 136 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Roman Eerste uitgave 1956 Vak Nederlands Boekverslag. Inhoud: Primaire gegevens: Auteur: Harry Mulisch

Nadere informatie

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij De zesde mei Naam: Esmee van Sark Klas: 4G4 Docente: Mevr.Scholten Titel: De zesde mei Auteur: Tomas Ross Uitgever: De bezige bij Jaar van verschijnen: 2003 Aantal blz.: 295 Welke druk: 8ste Welk niveau:

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen

Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen Boekverslag Nederlands Het diepe water door Felix Thijssen Boekverslag door een scholier 1642 woorden 24 oktober 2006 6,3 5 keer beoordeeld Auteur Genre Felix Thijssen Thriller & Detective Eerste uitgave

Nadere informatie

Verslag door Naomi 1807 woorden 30 maart keer beoordeeld. Nederlands. KanjerGuusje Mijn leven is van mij. Inhoudsopgave. Jaar van 1 e uitgave

Verslag door Naomi 1807 woorden 30 maart keer beoordeeld. Nederlands. KanjerGuusje Mijn leven is van mij. Inhoudsopgave. Jaar van 1 e uitgave Verslag door Naomi 1807 woorden 30 maart 2016 0 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands KanjerGuusje Mijn leven is van mij Inhoudsopgave Titel Schrijver Jaar van 1 e uitgave Genre Onderwerp

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon

Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon Boekverslag Nederlands De passievrucht door Karel Glastra van Loon Boekverslag door F. 1442 woorden 25 mei 2016 2,5 6 keer beoordeeld Auteur Genre Karel Glastra van Loon Psychologische roman Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1937 woorden 28 februari 2011 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische

Nadere informatie

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK ART & EVERYDAY LIFE VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK 02 Oct 2015 - Fenne Saedt

Nadere informatie

Podium voor (Friese) fotografen. Breed publiek

Podium voor (Friese) fotografen. Breed publiek Podium voor (Friese) fotografen en amateurs Om ervaring op te doen met de organisatie werd al in 2017 een eerste fotofestival georganiseerd, nieuw voor Leeuwarden. Dit eerste festival werd meteen een groot

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Pijlen van vriendschap Sabbat

Pijlen van vriendschap Sabbat LES Pijlen van vriendschap Sabbat Doe Lees 1 Samuël 20. Heb je ooit een geheime manier van communiceren geleerd? Of gebarentaal? Heb je een geheime manier om te praten met je beste vriend(in)? Twee vrienden

Nadere informatie

6,6. Boekverslag door een scholier 1872 woorden. 55 keer beoordeeld 28 februari Eerste uitgave Nederlands

6,6. Boekverslag door een scholier 1872 woorden. 55 keer beoordeeld 28 februari Eerste uitgave Nederlands 6,6 Boekverslag door een scholier 1872 woorden 55 keer beoordeeld 28 februari 2006 Auteur Hans Hagen Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands 1. Waarom heb je dit boek gekozen? Het boek sprak

Nadere informatie

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun.

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun. Boekverslag door een scholier 1916 woorden 14 februari 2003 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Samenvatting: Laura is al een paar

Nadere informatie

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Dit hoofdstuk gaat over opstand in Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze opstanden noemen we revoluties. Opstand in Amerika (1775). De

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag door een scholier 1480 woorden 25 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Anke de Vries Jeugdboek Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken door Sophie van der Stap Boekverslag door Hanna 1247 woorden 7 maart 2018 8 7 keer beoordeeld Auteur Genre Sophie van der Stap Biografie, Non-fictie Eerste

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015 Malka Mai Mirjam Presseler Rose Kattenberg, 4V 6 november 05 Inhoud Samenvatting Tijd 3 Ruimte 3 Perspectief 3 Thema 3 Personages 3 Titel 3 De auteur 4 Eindoordeel 4 Het boek bestaat uit 34 bladzijdes

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Ik weet geen andere makkelijke nederlandse film, en heb kruimeltje met kerst op tv gezien en dat vond ik wel grappig.

Ik weet geen andere makkelijke nederlandse film, en heb kruimeltje met kerst op tv gezien en dat vond ik wel grappig. Boekverslag door een scholier 1397 woorden 21 januari 2002 6,9 87 keer beoordeeld Auteur Genre Chris van Abkoude Jeugdboek Eerste uitgave 1922 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Titel: Kruimeltje Uitleg

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is.

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is. 6,7 Boekverslag door Bram 1067 woorden 19 keer beoordeeld 22 november 2014 Auteur John Boyne Genre Oorlogsroman Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Zakelijke gegevens Titel: De

Nadere informatie

Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach

Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach Van een pragmatisch auteur, Ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouw- & Verliescoach Rouwen mag! ---------------------Het meest praktische handboek over Verlies. Goedele van kerschaever Breek uit jezelf,

Nadere informatie

Dromen durven doen. Nynke schreef haar eigen verhaal over het wandelcoachtraject. Veel leesplezier!

Dromen durven doen. Nynke schreef haar eigen verhaal over het wandelcoachtraject. Veel leesplezier! Dromen durven doen Het zit Nynke hoog als ze me in september 2016 voor het eerst mailt. Ze schrijft ik loop vast in mijn werk. Ik werk nu bijna 10 jaar op een uitzendbureau. Het voelt niet goed meer. Wat

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie