-Klasse. GL GL-Klasse.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "-Klasse. GL GL-Klasse."

Transcriptie

1 GL-Klasse.

2 De GL-Klasse. De stille kracht van Mercedes-Benz. De GL voelt zich thuis op de weg, maar is ook in het terrein helemaal in zijn element. Er is nauwelijks een ander Mercedes-Benz model te noemen dat zo veelzijdig is en tegelijkertijd zo uitblinkt in rijdynamiek, rijcomfort, rijveiligheid en individualiteit. Met dank aan een scala van innovatieve assistentiesystemen en een uitrusting vol stijlvolle accenten. De GL voldoet aan de hoogste eisen als het om exclusiviteit gaat. Zodat we aan al uw eisen tegemoet kunnen komen. Het resultaat is ontspannen, soeverein rijden. Als u een perfecte dag afmeet aan het aantal kilometers dat u hebt gereden, of de zwaarte van het terrein dat u hebt bedwongen alleen dan is het doel van de GL bereikt. Stap in en ervaar de stille kracht.

3 De gepresenteerde modellen: 2 Mercedes-Benz GL 350 BlueTEC 4MATIC Iridiumzilver metallic AMG-sportpakket exterieur, vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, bekleding in leder tabaksbruin/maron/zwart, sierdelen in essenhout bruin 14 Mercedes-Benz GL 500 4MATIC Cavansietblauw metallic Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, designo exclusiefpakket, bekleding in leder porselein, sierdelen in populierenhout zwart glanzend Visie. 20 Innovatie in mobiliteit Aandrijving en onderstel. 22 Dieselmotor 23 Benzinemotoren 24 Transmissies 26 Onderstel Veiligheid. 30 Integraal veiligheidsconcept Comfort. 34 Stoelen 35 Airconditioning 36 Bagageruimtemanagement 38 Verlichting 39 Multimediasystemen 40 Assistentiesystemen AMG. 42 GL 63 AMG exterieur 44 GL 63 AMG interieur Uitrustingen. 46 Standaarduitrusting 47 Opties 48 AMG-sportpakket exterieur 50 designo exclusiefpakket 52 Bekledingen en sierdelen 58 Velgen 60 Originele accessoires 62 Service. Feiten en kleuren. 64 Afmetingen 64 Lakken 65 Bagageruimtemanagement 66 Technische gegevens De afbeeldingen en omschrijvingen kunnen afwijken van de in België en Nederland geldende standaard- en leverbare uitvoeringen.

4 2 Een pionier die iedereen achter zich laat.

5 Overzicht 3 Aan de hoogste eisen voldoen is één ding, het streven naar perfectie is iets heel anders. Het doel was een auto te bouwen die nieuwe maatstaven aanlegt. Daarin moest het antwoord besloten liggen wat luxe, technologie en veiligheid heden ten dage eigenlijk inhouden. Mogen wij u de GL voorstellen? Een klasse op zich. Een klasse voor u.

6 4 Elke kilometer in de GL is een onvergetelijk avontuur, opgebouwd uit zorgvuldig samengestelde indrukken die tot in uw vingertoppen voelbaar zijn. Dankzij de unieke geluidsisolatie hoort u het asfalt dat onder u wegglijdt alleen maar zacht fluisteren. Een ervaring waarbij mobiliteit echt plezier oplevert. Een perfectionist voor wie het luistergenot al bij de banden begint.

7 5

8 6

9 7 Een gids die u probleemloos door elk terrein loodst. Het summum van autorijden: krachtige motoren, onovertroffen rijgedrag en ondersteuning door een scala van innovatieve assistentiesystemen. Op het moment dat u het gaspedaal van de GL intrapt, ervaart u een heel nieuwe dimensie van rijdynamiek.

10 8 Een beschermer wiens sterkste kant zijn gevoeligheid is.

11 Ook in onoverzichtelijke verkeerssituaties blijft u anticiperen. Mocht uw oplettendheid afnemen, dan is er eveneens de nodige ondersteuning. En met de standaard zijwindassistent bent u zelfs de elementen te slim af. Dankzij de meest uitgebreide veiligheidsuitrusting in het segment, voelt u zich in de GL niet alleen beschermd en geborgen, maar ook ontspannen. Pagina 26,

12 10 Een blikvanger met een magische uitstraling. Het uiterlijk van de GL oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Aangetrokken als door een magneet glijdt uw blik over de dynamische lijnvoering en zweeft vervolgens genietend van de karakteristieke grille met opvallende bixenonkoplampen via de atletische flanken naar de krachtig ogende achterzijde. Het kost u de grootste moeite om uw blik los te laten.

13 11

14 12 Een individualist die alles eruit haalt wat erin zit. Al het bijzondere van de GL behoort gewoon tot de standaarduitrusting details benadrukken zijn karakter. Zo bieden de standaard volledig elektrisch verstelbare voorstoelen een optimale zithouding. Het entertainmentsysteem achter zorgt ervoor dat ook tijdens langere ritten de verveling niet kan toeslaan. Met dergelijke features wordt de GL een bijzondere SUV, waarmee zowel on- als offroad aan de hoogste eisen wordt voldaan. Pagina 34, 39

15 13

16 14

17 Een icoon dat hoge verwachtingen met diepe indrukken weet te overtreffen. 15

18 16

19 17 Een alleskunner die zijn grenzen kent. Indruk maken in plaats van uitstoot veroorzaken. De motor van de GL is een geslaagde combinatie van dynamiek en duurzaamheid. Op deze manier komt u beter voor de dag met zuinige motoren, verbeterde aerodynamica en de zuinige 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie. Zonder overdrijving durven we te stellen dat op het gebied van rijplezier al uw wensen worden vervuld.

20 18

21 19 Een persoonlijkheid die fascineert door zijn details. Echt rijplezier openbaart zich pas als er helemaal niets meer te wensen valt. Standaard luxe, gecombineerd met talrijke individualiseringsmogelijkheden, legt nieuwe maatstaven aan. Alleen al de comfortabele instap, aan genaam hoge zitpositie en automatische airconditioning THERMOTRONIC zorgen voor comfort en welbehagen. Iets wat u ongetwijfeld zult weten te waarderen. Pagina 35

22 Wat maakt een auto tot een Mercedes-Benz? Wij zijn het aan onze traditie verplicht om continu te blijven innoveren. Daarbij zijn we wegen ingeslagen die anderen links hebben laten liggen. En hebben daarmee de ene na de andere mijlpaal bereikt. Zo ontstonden de eerste auto met kreukelzone, het eerste ABS-systeem, de eerste diesel personenwagen. De eerste auto. Hoe graag we echter ook terugblikken op onze roemrijke traditie, toch kijken we liever steeds vooruit. Mercedes me welkom in een wereld waarin het helemaal om u draait. Bij ons staat de mens centraal. Bij het bouwen van een nieuw platform voor uw persoonlijk contact met Mercedes-Benz hebben wij hier rekening mee gehouden. Met individuele services die voor u gemaakt lijken te zijn. connect me verbindt de auto met uw belevingswereld, met alles wat voor u belangrijk is. move me biedt nieuwe mobiliteitsoplossingen. En met inspire me bieden wij u een exclusief kijkje in de toekomst van mobiliteit. Uw toegang tot een fascinerende wereld: Mercedes-Benz Intelligent Drive op weg naar autorijden zonder ongevallen. We ontwikkelen intelligente technologieën die de bestuurder actief ondersteunen en aantoonbaar ontlasten. Uw Mercedes-Benz bevat nu al waardevolle assistentiesystemen: ze zorgen ervoor dat de juiste afstand tot de voorligger wordt aangehouden of remmen af als dat nodig is. Ook kunnen ze waarschuwen voor een dreigende kop-staartbotsing of een voertuig dat zich in de dode hoek bevindt. De sensoren van de rijassistentie- en veiligheidssystemen zijn dan ook op intelligente wijze met elkaar verbonden. Op deze manier kunnen mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig worden herkend en daardoor ook vaker worden voorkomen. Mercedes-Benz Intelligent Drive: BlueEFFICIENCY onze visie op emissievrij autorijden. Duurzaamheid is een groot woord. Desalniettemin bepaalt duurzaamheid tot in het kleinste detail ons handelen. Van milieuvriendelijke productieprocessen tot alternatieve aandrij vingen. Zoals u kunt lezen, streven wij ambitieuze doelen na voor de toekomst. Maar wat is er in het hier en nu fraaier dan in een Mercedes-Benz te rijden?

23

24 22 Dieselmotor. De BlueTEC-dieselmotor in de GL imponeert niet alleen met een beheerste trekkracht, maar ook met betere emissie- en verbruikswaarden die voldoen aan emissieklasse Euro 6. V6-motor. De V6-dieselmotor in de GL 350 BlueTEC 4MATIC heeft een groter vermogen en een lager verbruik, en levert dankzij Common-Rail technologie van de derde generatie 190 kw (258 pk). Dankzij de snel en nauwkeurige werkende piëzo-injectoren en een turbo met variabele turbinegeometrie wordt een indrukwekkend maximumkoppel Koppel (Nm) 0 GL 350 BlueTEC 4MATIC 620 Nm Toerental (t/min) 190 kw Vermogen (kw) De GL 350 BlueTEC 4MATIC bereikt het maximumkoppel van 620 Nm reeds bij toerentallen tussen t/min van 620 Nm gerealiseerd. In de praktijk betekent dit in alle rijsituaties onovertroffen trekkracht, minder belasting van het milieu en een lager brandstofverbruik. In getallen uitgedrukt betekent dit dat de prestaties ten opzichte van de motor in het vorige model met circa 22 % zijn toegenomen, terwijl het verbruik met circa 20 % is afgenomen. Ook is het geluidsniveau van de motor verder afgenomen. De dieselmotor voldoet dankzij het verder ontwikkelde, modulaire uitlaatgasreinigingssysteem BlueTEC aan de eisen van emissieklasse Euro 6. De katalysatortechnologie BlueTEC staat bij de GL garant voor de reiniging en nabehandeling van de uitlaatgassen en zorgt daarmee voor een milieuvriendelijke aandrijving. Het standaard ECO start-stopsysteem zorgt er automatisch voor dat de motor wordt afgezet wanneer de auto stilstaat voor een stoplicht of in een file, hetgeen eveneens een bijdrage levert aan een lager brandstofverbruik. Om er tot slot voor te zorgen dat de bestuurder zelf de efficiëntie van zijn rijstijl kan controleren en eventueel kan aanpassen, wordt in het combi-instrument met behulp van de ECO-indicatie een verbruiksdiagram weergegeven. Dankzij een verbeterd dynamomanagement wordt bij het remmen op de motor energie teruggewonnen, terwijl de grillejaloezie de luchtweerstand vermindert wanneer de motor minder koeling vereist. Maar dat is nog niet alles: maatregelen als banden met een lagere rolweerstand, intelligent geregelde nevenaggregaten en verbeterde aerodynamica dragen eraan bij de efficiëntie van de hele auto duurzaam te vergroten.

25 Aandrijving en onderstel 23 Benzinemotoren. Dankzij krachtige motoren, waarmee ten opzichte van het vorige model zowel de CO 2 -uitstoot als het brandstofverbruik aanzienlijk verder zijn teruggedrongen, kunnen nu ook rijplezier en efficiëntie in een SUV worden gecombineerd. V6-motor. In de GL 400 4MATIC levert de V6-benzinemotor met uitlaatgasturbo een vermogen van 245 kw (333 pk) en een maximumkoppel van 480 Nm. Bij de constructie van de motor werd speciaal gelet op een geringe omvang en een gering gewicht, waardoor het mogelijk was een verlaging van verbruik en emissies te realiseren. V8-motor. De BlueDIRECT-benzinemotor realiseert een aanzienlijke besparing op verbruik en emissies, zonder dat dit ten koste gaat van dynamiek en rijcomfort. Zo levert de GL 500 4MATIC ten opzichte van het vorige model 12 % meer vermogen, 32 % meer koppel, 17 % minder brandstof en 17 % minder CO 2 -emissie. Daaraan wordt onder andere bijgedragen door de lichtgewicht constructie, downsizing van de motor naar een cilinderinhoud van 4,7 liter, de nieuwste generatie directe brandstofinspuiting en de geavanceerde BlueEFFICIENCYtechnologieën. Dankzij de biturbo-oplading met compressorluchtkoeling levert de motor in elke situatie onovertroffen rijdynamiek. In getallen uitgedrukt: het vermogen is toegenomen tot 320 kw (435 pk), waarbij het maximumkoppel van 700 Nm reeds vanaf 1800 t/min ter beschikking staat en bovendien kan worden gebruikt in een breed toerentalbereik tot 3500 t/min. Met dergelijke prestaties accelereert u in slechts 5,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Geregelde nevenaggregaten, intelligent dynamomanagement en een consequente lichtgewicht constructie dragen eveneens bij aan de hoge efficiëntie van de benzine motor, die uiteraard aan de eisen van de huidige emissieklasse Euro 6 voldoet. De GL 500 4MATIC en GL 400 4MATIC zijn standaard uitgerust met het ECO start-stopsysteem en de ECO-indicatie die informeert over het verbruik en aanwijzingen geeft om efficiënter te gaan rijden. 5,5-liter AMG-V8-motor. De absolute top op motorgebied voor de GL wordt gevormd door de nieuwe 5,5-liter V8-biturbomotor in de GL 63 AMG, met een vermogen van 410 kw (557 pk) en een koppel van 760 Nm. Daarmee is het voor het eerst mogelijk om een AMG-motor met uit de autosport afkomstige technologie en dynamiek in de GL te beleven. De AMG-V8-motor met biturbo-oplading maakt indruk door zijn dynamiek, krachtige motorsound en efficiënte werking. Dit wordt onder andere bereikt door directe brandstofinspuiting met piëzo-injectorgeleide verbranding, biturbo-oplading, dynamomanagement en het ECO start-stopsysteem Koppel (Nm) GL 500 4MATIC 700 Nm Toerental (t/min) 320 kw Bij de GL 500 4MATIC staat in het toerentalbereik van t/min een maximumkoppel van 700 Nm ter beschikking Vermogen (kw)

26 24 Transmissies. De automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS is optimaal op elke motor afgesteld en past zich steeds perfect aan de rijsituatie en rijstijl aan. Bovendien kan de transmissie intuïtief en ergonomisch worden bediend met behulp van de DIRECT SELECT-keuzehendel. 7G-TRONIC PLUS. De GL is standaard uitgerust met de zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS en de DIRECT SELECT-keuzehendel aan de stuurkolom. Dankzij de zeven vooruitversnellingen wordt steeds het ideale toerental aangehouden, waardoor het brandstofverbruik afneemt. Vooral in het stadsverkeer zorgt de zeventraps automatische transmissie in combinatie met het ECO start-stopsysteem dat bij stilstand de motor afzet ervoor dat het brandstofverbruik nog verder wordt teruggedrongen. De op details verbeterde elektrohydraulische regeleenheid zorgt samen met de geoptimaliseerde motor- en transmissiesoftware voor een dynamischer schakelgedrag en verder verbeterd schakelcomfort. Tot slot reageert de motor ook sneller op het gaspedaal. DIRECT SELECT. Met behulp van de ergonomisch en in tuïtief bedienbare DIRECT SELECT-keuzehendel aan de stuurkolom kunnen de automatische rijstanden P, N, R en D elektronisch worden ingesteld door deze aan te tippen. Met behulp van schakelpaddles aan het stuurwiel kunnen de zeven vooruitversnellingen ook met de hand worden bediend. Dankzij deze voorzieningen kunt u zelf beslissen of u automatisch of handmatig wilt schakelen. Er wordt geschakeld via de DIRECT SELECT-keuzehendel. Met behulp van de stuurschakelpaddles kan ook handmatig worden geschakeld.

27 Aandrijving en onderstel 25

28 26 Onderstel. De basis voor een buitengewone rijervaring wordt gevormd door het onderstel dat, in combinatie met de permanente vierwielaandrijving 4MATIC, voor optimale grip en rijstabiliteit zorgt, ook in het terrein en op een slecht wegdek. Zijwindassistent (standaard). Als eerste in zijn segment beschikt de GL standaard over een zijwindassistent. Dit systeem is in staat kortstondige, sterke windstoten tijdig te herkennen en tegen te gaan met een gerichte remingreep aan de zijde van de auto die de wind opvangt. Hiervoor maakt het elektronisch remsysteem ADAPTIVE BRAKE gebruik van de gegevens van de sensoren van het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, de sensoren van de luchtvering AIRMATIC en de stuurregeleenheid EPS. Aanhangwagenstabilisatie (standaard in combinatie met de optionele trekhaak). Bij het rijden met een aanhang wagen wordt u naast het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP ook ondersteund door de aanhangwagen stabilisatie. Zodra de aanhangwagen begint te slingeren, kan het systeem deze kritieke rijsituatie herkennen en er met behulp van korte remingrepen voor zorgen dat het gevaarlijke slingeren wordt beëindigd. ACTIVE CURVE SYSTEM (optie, standaard bij de GL 63 AMG). Dankzij actieve stabilisatoren zorgt het ACTIVE CURVE SYSTEM ervoor dat het overhellen in bochten wordt tegengegaan. Hierdoor neemt het comfort voor de inzittenden toe. Verder zorgt het systeem voor meer wendbaarheid en rijplezier bij gemiddelde snelheden op provinciale wegen en verbeterde rechtuitstabiliteit bij hoge snelheden op de snelweg. In het terrein zorgt het ACTIVE CURVE SYSTEM voor betere grip. De zijwindassistent geeft de bestuurder een veiliger gevoel bij het inhalen van een truck of bij het rijden over een brug. De aanhangwagenstabilisatie op basis van de ESP -sensoren verhoogt de veiligheid bij het rijden met een aanhangwagen. Het ACTIVE CURVE SYSTEM reduceert het overhellen tot een minimum en zorgt daarmee voor meer rijcomfort, rijdynamiek en veiligheid.

29 Aandrijving en onderstel 27 AIRMATIC (standaard). De luchtvering AIRMATIC past zich met behulp van het adaptief dempingssysteem ADS aan de conditie van het wegdek, de rijomstandigheden en de belading aan. Hierdoor neemt niet alleen het rijcomfort toe maar worden ook de on- en offroad-eigenschappen verbeterd. De niveauregeling rondom zorgt, ongeacht de belading, voor een constant voertuigniveau. Daarbij kan de bestuurder handmatig kiezen tussen een comfortabele of sportieve afstemming. Wanneer dat nodig is, schakelt het systeem automatisch over naar een straffere afstelling. Bij hoge snelheid wordt het onderstel van de auto automatisch met 15 mm verlaagd, waardoor de rijstabiliteit en aerodynamica toenemen en het brandstofverbruik afneemt. Boven 70 km/h wordt het onderstel weer teruggebracht naar het normale niveau. In het terrein verhoogt de luchtvering met verstelbaar voertuigniveau de terreinvaardigheid; met een druk op de knop kan de bodemspeling worden ingesteld op 75 mm (in combinatie met het optionele ON&OFFROAD-pakket op 105 mm). Met AIRMATIC kan in de hoogste offroad-stand de waaddiepte worden ingesteld op 500 mm (600 mm met het ON&OFFROAD-pakket), met een maximale bodemspeling van 216 mm. DYNAMIC STEERING (standaard). DYNAMIC STEERING met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en variabele stuuroverbrengingsverhouding zorgt ervoor dat er minder stuurbewegingen hoeven te worden uitgevoerd bij grote stuurhoeken, bijvoorbeeld bij het inparkeren of in nauwe bochten, omdat de overbrenging steeds directer wordt. Bij hoge snelheden wordt met DYNAMIC STEERING de rechtuitstabiliteit op een constant niveau gehouden. De wendbaarheid en het stuurcomfort worden bij alle rijsnelheden verbeterd. De geïntegreerde niveauregeling rondom zorgt onafhankelijk van de belading voor een gelijkblijvend voertuigniveau, waardoor de bodemspeling gecontroleerd wordt gehandhaafd. Met een waaddiepte van 500 mm (600 mm met het ON&OFFROAD-pakket) vormen beekbeddingen en rotsachtig terrein geen onoverkomelijk obstakel meer.

30 28 Onderstel. Het onderstel van de GL staat garant voor rijdynamiek en rijcomfort. Dit zorgt in combinatie met de permanente vierwielaandrijving 4MATIC voor optimale grip en verhoogde rijstabiliteit, ook op slecht wegdek en in het terrein. Vierwielaandrijving 4MATIC (standaard). De permanente vierwielaandrijving 4MATIC zorgt zowel on- als offroad voor dynamische rijeigenschappen en verhoogt daarmee de rijstabiliteit. Hierbij wordt de kracht over de voor- en achteras verdeeld in de verhouding 50 : 50. Omdat 4MATIC altijd is geactiveerd, is er nauwelijks reactietijd vereist om bij ongunstige weersomstandigheden zoals gladheid, ijzel of sneeuw in te grijpen en het beschikbare koppel over alle vier de wielen te verdelen. Het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en het elektronisch tractiesysteem 4ETS met geïntegreerde ABS- en ASR-functies zorgen voor verdere ondersteuning van de vierwielaandrijving. 4ETS remt doordraaiende wielen gericht af en stuurt daarbij het koppel naar de wielen die nog wel grip hebben. Offroad-rijprogramma met offroad-knop (standaard, niet voor de GL 63 AMG). Het offroad-rijprogramma ondersteunt de bestuurder bij offroad-ritten met aangepaste instellingen voor motorvermogen, automatische transmissie, antiblokkeersysteem ABS, elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en elektronisch tractiesysteem 4ETS. Dit programma wordt geactiveerd met behulp van de offroad-knop op de middenconsole. ON&OFFROAD-pakket (optie in combinatie met COMAND Online, niet voor de GL 63 AMG). Met het ON&OFFROADpakket heeft de bestuurder in een handomdraai nog meer controle op de rijeigenschappen van de GL zowel on- als offroad. Via een draaiknop kan de bestuurder uit zes vooraf ingestelde rijprogramma s kiezen, waarmee de configuratie van de GL optimaal aan de rijsituatie en conditie van het wegdek of het terrein wordt aangepast. Conform het gekozen rijprogramma worden onder andere de parameters voor de motor, transmissie, ESP, 4ETS, ASR, besturing, bodemspeling, luchtvering en demping automatisch aangepast. In het COMAND-display wordt naast het rijprogramma Het elektronisch tractiesysteem 4ETS brengt de aandrijfkrachten automatisch over op de wielen met de meeste grip. Met een druk op de knop onovertroffen rijgedrag op elke ondergrond.

31 Aandrijving en onderstel 29 ook een animatie van bijvoorbeeld de klim- en hellingshoek weergegeven. De bestuurder kan uit de volgende rijprogramma s kiezen: AUTO (standaard), Offroad 1 (zand en licht terrein), Offroad 2 (zwaar terrein), Sport, Gladheid en Aanhangwagen. Daarnaast kunnen verdere functies worden ingeschakeld, zoals een terreinreductie (Low Range) voor extra kracht, grip en rijveiligheid op een rulle ondergrond of handmatig schakelen met de automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS. Het pakket bevat verder differentieelsperren voor het middendifferentieel, een bodembeschermingsplaat voor de motor en verstevigde bodembekleding voor de gehele onderzijde, wat extra bescherming biedt in het terrein. Daarnaast kan worden gekozen uit drie verschillende offroad-niveaus, waarbij de bodemspeling kan worden ingesteld op 30, 60 of 90 mm, waardoor een maximale waaddiepte kan worden gerealiseerd van 600 mm. Downhill Speed Regulation DSR (standaard). Met behulp van Downhill Speed Regulation kan bij het afrijden van steile hellingen een rijsnelheid tussen 2 en 18 km/h worden ingesteld, die vervolgens door de motor, aansturing van de transmissie en remingrepen wordt aangehouden binnen de fysiek mogelijke grenzen. Dankzij DSR is het niet alleen mogelijk om ontspannen bergafwaarts te rijden, maar wordt offroad ook de actieve veiligheid verhoogd. Met behulp van een draaiknop op de middenconsole worden de rijprogrammaʼs geselecteerd. De geselecteerde instellingen worden in het COMAND-display weergegeven.

32 30 Integraal veiligheidsconcept. Onze visie is rijden zonder ongevallen. Met ons integrale veiligheidsconcept komen we een stuk dichter bij dit doel met behulp van een allesomvattende filosofie die meer veiligheid kan bieden in elke situatie. Als uitvinder van de auto voelen we ons in hoge mate verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. Om die reden hebben we een integraal veiligheidsconcept ontwikkeld, waarbij beschermingsmaatregelen voor actieve en passieve veiligheid met elkaar zijn verbonden. Deze allesomvattende filosofie is in vier fasen ingedeeld, waarbij oplossingen voor de veiligheid worden geboden voor elke situatie. Daartoe behoren systemen voor veilig rijden en systemen die gevaarlijke situaties kunnen voorkomen door vroeg tijdig hiervoor te waarschuwen en hulp te bieden. Ons unieke PRE-SAFE -systeem wordt in gevaarlijke situaties geactiveerd en kan preventieve maatregelen uitvoeren om de inzittenden te beschermen. Wanneer ondanks alle preventieve maatregelen een ongeval onvermijdelijk is, zorgen andere technologieën voor bescherming. Ook voor na een ongeval hebben we oplossingen bedacht waarmee erger kan worden voorkomen en snel hulp kan worden geboden. Veilig rijden: ATTENTION ASSIST (standaard). Dit innovatieve systeem, dat in staat is om vermoeidheidsverschijnselen te herkennen, kan bijzonder goed van pas komen bij lange ritten. Hierbij wordt bij snelheden van 80 tot 180 km/h het rijgedrag van de bestuurder door sensoren geanalyseerd, om zo afwijkingen van een van tevoren samengesteld profiel van de bestuurder te kunnen herkennen. De bestuurder wordt gewaarschuwd zodra typische verschijnselen van vermoeidheid worden vastgesteld. Veilig rijden: actieve spoorassistent (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). Bij de actieve spoorassistent worden continu de wegmarkeringen bewaakt. Zodra wordt waargenomen dat de witte markeringen onbedoeld worden overschreden, waarschuwt het systeem de bestuurder met een licht vibrerend stuurwiel. Wanneer niet op deze waarschuwing wordt gereageerd, kan ESP corrigerend gaan remmen om ervoor te zorgen dat de auto wordt teruggeleid naar de juiste rijstrook. Op de volgende pagina s wordt een selectie van deze technologieën voor de fasen veilig rijden, bij gevaar, bij een ongeval en na een ongeval gepresenteerd. Bij vermoeidheidssymptomen adviseert ATTENTION ASSIST u om een pauze in te lassen. De actieve spoorassistent kan waarschuwen en corrigerend ingrijpen wanneer onbedoeld van rijstrook wordt gewisseld.

33 Veiligheid 31 Veilig rijden: actieve dodehoekassistent (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). Dit systeem is actief bij een snelheid tussen 30 en 250 km/h en bewaakt de gebieden links, rechts en achter de auto. Zodra een ander voertuig in dit gebied wordt waargenomen, verschijnt er een waarschuwingssymbool in de buitenspiegel. Wanneer de bestuurder deze aanwijzing negeert en toch van plan is om van rijstrook te wisselen nadat ook een hoorbaar signaal is gegeven, kan het systeem met behulp van ESP actief ingrijpen en de rijrichting corrigeren. Veilig rijden: nachtzichtassistent plus met voetgangersherkenning (optie in combinatie met COMAND Online). De infraroodcamera van de nachtzichtassistent plus geeft het volledige gebied dat het grootlicht bestrijkt in grijstonen weer op het COMAND-display. Op deze wijze kan de bestuurder zich in het donker beter oriënteren en sneller reageren wanneer zich personen op of naast de weg bevinden. Bovendien worden met behulp van de speciale voetgangersherkenning door het systeem herkende personen op het beeldscherm gemarkeerd voor een betere waarneming. Veilig rijden: DISTRONIC PLUS (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). De automatische afstandsregeling DISTRONIC PLUS zorgt ervoor dat steeds de juiste afstand ten opzichte van een voorligger wordt aangehouden. Indien nodig, kan het systeem de auto tot stilstand afremmen en ook weer versnellen. De PRE-SAFE -rem kan circa 0,6 seconden voor een als onvermijdbaar geregistreerd ongeval een noodstop uitvoeren om de zwaarte van het ongeval te reduceren. In een gevaarlijke situatie kan het Brake Assist System BAS PLUS de vereiste remkracht ter beschikking stellen. De actieve dodehoekassistent kan waarschuwen en vervolgens automatisch afremmen wanneer plotseling van rijstrook wordt gewisseld. Voor betere oriëntatie beschikt de nachtzichtassistent plus over een speciale markering van voetgangers in het display. De automatische afstandsregeling DISTRONIC PLUS kan de auto tot stilstand afremmen en vervolgens weer optrekken, bijvoorbeeld in files.

34 32 Bij gevaar: PRE-SAFE -systeem (standaard). Het preventieve beschermingssysteem voor de inzittenden PRE-SAFE kan vroegtijdig kritieke rijsituaties herkennen en vervolgens preventieve maatregelen voor de inzittenden uitvoeren. Afhankelijk van de rijsituatie kunnen de voorste veiligheidsgordels worden strakgetrokken en de geopende zijruiten of het schuifdak worden gesloten, zodat de veiligheidsgordels en de airbags bij een eventueel ongeval volledige bescherming kunnen bieden. Bovendien kan met de als optie leverbare memoryfunctie inclusief elektrische stoelverstelling de voorpassagiersstoel in een gunstige stand worden gezet. Bij gevaar: COLLISION PREVENTION ASSIST (standaard). Dit systeem kan bij snelheden boven 7 km/h waarnemen wanneer de afstand ten opzichte van een voorligger of stationair obstakel te klein wordt. Zodra een mogelijk gevaarlijke situatie wordt waargenomen, wordt de bestuurder gewaarschuwd met hoor- en zichtbare signalen. Wanneer er vervolgens wordt afgeremd, kan ADAPTIVE BRAKE exact de vereiste remkracht ter beschikking stellen om een dreigende botsing te voorkomen. Bij gevaar: PRE-SAFE -rem en BAS PLUS (onderdeel van het optionele rijassistentiepakket plus). De PRE-SAFE - rem waarschuwt de bestuurder in eerste instantie met zicht- en hoorbare signalen zodra botsingsgevaar wordt herkend. In deze fase bepaalt BAS PLUS hoeveel remdruk benodigd is om een ongeval te voorkomen. Wanneer de bestuurder onvoldoende remt, verhoogt het systeem automatisch de remdruk. Wanneer de bestuurder niet op het signaal reageert, grijpt de PRE-SAFE -rem als waarschuwing automatisch in door gedeeltelijk af te remmen. Wanneer ook dan een reactie van de bestuurder uitblijft, kan het systeem automatisch een noodstop uitvoeren. PRE-SAFE kan kritieke rijsituaties vroegtijdig herkennen en vervolgens preventieve maatregelen uitvoeren. De actieve motorkap kan het risico op letsel voor voetgangers en fietsers bij een botsing verminderen. Bij gevaar: voetgangersbescherming met actieve motorkap (standaard, niet voor de GL 63 AMG). Het systeem kan het risico op letsel voor voetgangers en fietsers bij een botsing verminderen. Wanneer de sensoren in de voorbumper een botsing registreren, zorgt pyrotechniek ervoor dat de motorkap omhoog komt. De daardoor ontstane ruimte tussen de vergelijkenderwijs lichte motorkap en de harde bestanddelen van het motorcompartiment vermindert de botsingsenergie, waardoor het risico op zwaar letsel kan worden gereduceerd.

35 Veiligheid 33 Bij een ongeval: gordels/airbags (standaard). De driepuntsveiligheidsgordels, gordelspanners, gordelkrachtbegrenzers en airbags zijn optimaal op elkaar afgestemd om letsel zoveel mogelijk te beperken. Voor de bescherming van de passagiers zijn standaard zeven airbags aanwezig om het risico op letsel bij een ongeval te voorkomen of te verminderen. Voor de bestuurder en voorpassagier zijn twee frontairbags ingebouwd, die aan de hand van de zwaarte van het ongeval in twee trappen kunnen worden ontstoken. Verder beschikt de GL over sidebags (gecombineerde thorax-/pelvisbags) voor de bestuurder en voorpassagier, die in de rugleuning zijn ondergebracht, en twee royale windowbags die de beide rijen zitplaatsen overspannen. De kneebag kan de belasting van de bestuurder bij een ongeval verder verminderen. Sidebags achter zijn als optie leverbaar. Wanneer de crashsensoren een ongeval registreren, worden de veiligheidsgordels razendsnel aangetrokken om de inzittenden vast te zetten op hun stoelen. Afhankelijk van de situatie ontspannen de gordelkrachtbegrenzers zich om de borst van inzittenden niet te zwaar te belasten. In de GL beschikken zes stoelen over een gordelspanner en een gordelkrachtbegrenzer. Daarmee speelt Mercedes-Benz ook op veiligheidsgebied een leidende rol. Standaard aanwezig zijn windowbags, airbags en sidebags voor de bestuurder en voorpassagier, alsmede een kneebag voor de bestuurder. Na een ongeval: Mercedes-Benz noodoproepsysteem 1 (onderdeel van COMAND Online). Dit systeem kan automatisch een noodoproep verzenden via een telefoon die op de systemen van de auto is aangesloten, zodra de gordels/ airbags een ongeval registreren. Hierbij worden gelijktijdig GPS-coördinaten en verdere informatie over de auto naar de Mercedes-Benz noodoproepcentrale verzonden. Vervolgens wordt een spraakverbinding tot stand gebracht. Maatregelen na een ongeval. Om gevolgschade te verminderen en om ervoor te zorgen dat de inzittenden hulp kan worden geboden, heeft Mercedes-Benz verdere maatregelen ontwikkeld. Daartoe behoren onder andere het automatisch afzetten van de motor, het activeren van de noodknipperlichtinstallatie en het inschakelen van de noodverlichting in het interieur. Ook wordt de centrale vergrendeling automatisch geopend, terwijl speci ale voegen tussen de portieren en spat schermen ervoor zorgen dat de portieren gemakkelijker kunnen worden geopend na een botsing. Verder heeft Mercedes-Benz een handleiding voor hulpdiensten samengesteld, die wereldwijd en in meerdere talen van onze website kan worden gedownload. Zoals u kunt zien is er bij Mercedes-Benz over veiligheid uitgebreid nagedacht. 1 Gedurende de volledige levensduur van de auto leverbaar in 19 Europese landen.

36 34 Stoelen. De exclusieve stoelen op de drie zitrijen en het hoogwaardige interieur van de GL-Klasse voldoen aan de hoogste eisen. Volledig elektrisch verstelbare stoelen (standaard). De stoelen van de GL verwennen de inzittenden met veel comfort op lange trajecten, uitstekende ergonomie en optimale ondersteuning. De voorstoelen zijn standaard volledig elektrisch verstelbaar met intuïtief bedienbare, binnen handbereik aangebrachte schakelaars in de portierbekleding. Als optie zijn bovendien multicontourstoelen voor de bestuurder en voorpassagier leverbaar, alsmede stoelverwarming voor de eerste en tweede rij zitplaatsen (standaard bij de V8-modellen). In combinatie met de bekleding leder of designo leder is eveneens stoelventilatie/ -verwarming voor de voorstoelen leverbaar. Hiermee kunnen de stoelen in drie trappen worden verwarmd en ook in meerdere trappen actief worden geventileerd. Memorypakket (optie voor de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, standaard bij de V8-modellen). Met behulp van het memorypakket kunnen drie verschillende instellingen voor de stand van de voorstoelen, de hoofdsteunen, de stuurkolom en de buitenspiegels worden opgeslagen. Deze instellingen kunnen vervolgens met een druk op de knop worden opgeroepen. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde materialen en afwerking straalt het interieur kwaliteit uit.

37 Comfort 35 Airconditioning. Een aangename temperatuur in het interieur draagt eraan bij dat zowel de bestuurder als de inzittenden fit blijven tijdens lange ritten. THERMATIC (standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC). De automatische airconditioning kan de temperatuur met behulp van sensoren afzonderlijk voor de bestuurder en voorpassagier regelen. De ventilatie wordt automatisch geregeld, terwijl de luchtverdeling voor de achterpassagiers individueel regelbaar is. Luchtrecirculatie, een gekoeld dashboardkastje en een fijnstof/actieve-koolstoffilter, die naast stof, roet en pollen ook uitlaatgassen en geurtjes uit de lucht filtert, zijn eveneens standaard. THERMOTRONIC (standaard bij de V8-modellen). Bij de temperatuur en luchtverdeling voor de bestuurder, voorpassagier en achterpassagiers kan in de automatische modus uit drie klimaatstanden worden gekozen: DIFFUSE, MEDIUM en FOCUS. Een eigen bedieningseenheid, luchtuitstroomopeningen in de B-stijlen en achterop de middenconsole, alsmede een compacte hulpventilator zorgen voor de ideale temperatuur achterin. De automatische recirculatieschakeling zorgt voor een goede luchtkwaliteit. THERMOTRONIC achter (optie in combinatie met THERMOTRONIC). De airconditioning voor de twee zitrijen achter biedt een afzonderlijk verwarmings- en koelingssysteem en vier extra luchtuitstroomopeningen. Multifunctioneel stuurwiel, verwarmd (optie, niet voor de GL 63 AMG). De krans van het stuurwiel kan worden verwarmd tot circa 35 C, zodat er ook bij lage temperaturen aangename grip op het stuurwiel is. Bekerhouders met koeling/verwarming (optie). De bekerhouders voor de bestuurder en voorpassagier houden zowel warme als koude dranken op een constante temperatuur tussen 8 C en 55 C. Flesjes, blikjes en bekers staan stevig in de bekerhouders en zijn voor de bestuurder en voorpassagier goed bereikbaar. De automatische airconditioning THERMOTRONIC kenmerkt zich door een efficiënte werking, eenvoudige bediening, snelle opwarming en ventilatie alsmede een laag geluidsniveau. De bekerhouders voorkomen dat drankjes omvallen of dat er wordt gemorst. Ze houden bovendien de temperatuur van de drank constant.

38 36 Bagageruimtemanagement. In de GL kunnen dankzij de standaard derde rij zitplaatsen maximaal zeven inzittenden comfortabel plaatsnemen. Daarnaast biedt de GL vanwege zijn royale interieur en variabiliteit de grootste bagageruimte in zijn segment. De GL beschikt over een intelligent ruimteconcept en een groot aantal praktische ideeën voor de indeling van het interieur. Wanneer er zeven inzittenden hebben plaatsgenomen, beschikt de GL bijvoorbeeld nog steeds over een bagageruimtevolume van 295 liter wanneer tot aan de bovenkant van de achterbankleuning wordt geladen (390 liter wanneer tot aan het dak wordt geladen). Wanneer de derde rij zitplaatsen is neergeklapt met vijf inzittenden, bedraagt het volume 680 liter tot aan de rugleuning en 1320 liter tot aan het dak. Om de beschikbare ruimte van de GL volledig te benutten, zijn slechts een paar hand grepen nodig. Wanneer de rugleuningen en zittingen van de tweede rij zitplaatsen in de verhouding 40 : 60 zijn neergeklapt, ontstaat een vlakke bagageruimtebodem. Wanneer alle zitrijen volledig zijn omgeklapt, ontstaat een bagageruimtevolume tot 2300 liter en een nagenoeg vlakke bagageruimtebodem. Dankzij de laadlengte van circa 2 meter kunnen uiteenlopende goederen worden vervoerd. Het flexibele gebruik van de bagageruimte wordt verder gefaciliteerd door zes sjorogen op de bagage ruimte- bodem, een inklapbare tashaak rechts in de bagageruimte, kleerhaken in de achterklep en een greep achter. Dankzij de achterklep is de bagageruimte goed toegankelijk. Met een stahoogte van 1,95 meter in geopende toestand is er ruim voldoende bewegingsvrijheid bij het in- en uitladen. De standaard EASY PACK-bagageafdekking beschermt de bagage tegen zonnestralen en ongewenste inkijk. Als optie is een afsluitbaar laptopvak leverbaar, dat zich onder de bagageruimtebodem bevindt. De bagageruimte van de GL kan geheel naar eigen inzicht worden ingedeeld. Plaats voor vier personen en 2 meter laadlengte achter de voorpassagiersstoel. De GL beschikt over de grootste bagageruimte in zijn segment.

39 Comfort 37 Doorlaadmogelijkheid boven de armsteun achter (optie). Voor de tweede rij zitplaatsen is boven de armsteun een doorlaadmogelijkheid leverbaar, waardoor lange goederen zoals ski s kunnen worden vervoerd, terwijl de twee buitenste zitplaatsen gewoon kunnen blijven gebruikt. Ook andere lange goederen kunnen snel en eenvoudig worden in- en uitgeladen, omdat de doorlaadmogelijkheid boven de neerklapbare armsteun met behulp van een ontgrendeling in de bagageruimte kan worden geopend. EASY ENTRY-systeem (standaard). Dankzij het EASY ENTRY-systeem kan aan beide zijden comfortabel worden in- en uitgestapt voor de derde rij zitplaatsen. De rugleuningen en zittingen van de tweede rij zitplaatsen laten zich zonder enige krachtsinspanning afzonderlijk in de verhouding 40 : 60 neerklappen. De ontgrendeling voor de rugleuningen en zittingen bevindt zich aan de zij kanten van de buitenste stoelen van de tweede rij. Met het als optie leverbare EASY ENTRY-systeem kunnen de rugleuningen en zittingen met een druk op de knop elektrisch worden bediend. De schakelaars hiervoor bevinden zich aan de bovenzijde van de rugleuningen. Wanneer de schakelaars worden bediend, worden de hoofdsteunen ingetrokken, vervolgens de rugleuningen naar voren geklapt, waarna de zitbank eveneens naar voren wordt geklapt. worden geopend. De aandrijving van het systeem beschikt uit veiligheidsoverwegingen over een beknellingsbeveiliging. Ook de openingshoek kan worden ingesteld, wat bijvoorbeeld goed van pas komt in een garage met een laag plafond. De EASY PACK-achterklep kan automatisch worden gesloten met behulp van de schakelaar aan de binnenzijde van de achterklep, de toetsen van de afstandsbediening of de schakelaar in het bestuurdersportier. Omdat de achterklep bij het openen en sluiten niet hoeft te worden aangeraakt, wordt voorkomen dat handen of kleding vuil worden bij het in- en uitladen. Desalniettemin kan de achterklep ook met de hand worden geopend en gesloten met behulp van de ontgrendelingsgreep op de achterklep. De armsteun achter met praktische doorlaadmogelijkheid. EASY PACK-achterklep met elektrische bediening (standaard). De EASY PACK-achterklep kan met een druk op de knop automatisch worden geopend en gesloten om zo de bagageruimte comfortabel in en uit te laden. De achterklep kan naar keuze met behulp van de schakelaar in het bestuurdersportier of met de toets op de autosleutel

40 38 Verlichting. Zien en gezien worden in het donker is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van stijl en smaakvol design zeker bij de GL. Intelligent Light System (optie voor de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, standaard bij de V8-modellen). Het adaptief koplampsysteem is in staat om zich automatisch aan de licht- en rijomstandigheden aan te passen. Het systeem omvat bi-xenonkoplampen met vijf functies: verlichting voor provinciale wegen, verlichting voor snelwegen, uitgebreid mistlicht, bochten- en afslagverlichting. Met de adaptieve grootlichtassistent staat steeds de optimale lichtbundel ter beschikking, zonder dat daarbij tegemoetkomend verkeer of voorliggers worden verblind. Led-achterlichten (standaard). De led-achterlichten benadrukken het markante uiterlijk van de GL doordat ze het karakteristieke profiel van de achterzijde accenturen. De led-techniek kenmerkt zich door hoge zichtbaarheid, een bijzonder laag energieverbruik en een lange levensduur. De achterlichten en de zijdelingse markeringslichten zijn uitgevoerd met led-techniek, de richtingaanwijzers als led s, terwijl voor het remlicht, het achteruitrijlicht en het mistachterlicht conventionele gloeilampen zijn gebruikt. Sfeerverlichting (optie). De in de sierdelen van het dashboard en de portierpanelen verwerkte sfeerverlichting dompelt het interieur in een aangenaam, indirect licht. Hiermee wordt niet alleen een stijlvol accent toegevoegd aan het design, maar wordt ook de royale en exclusieve indruk van het interieur versterkt. De sfeerverlichting kan traploos worden gedimd in de kleuren Neutraal (wit), Solar (barnsteenkleurig) en Polar (ijsblauw) voor een puur individuele verlichting. De adaptieve grootlichtassistent zorgt automatisch voor de best mogelijke lichtregeling om zo het zicht van de bestuurder te verbeteren. De led-achterlichten bepalen de achterzijde van de GL. De sfeerverlichting zorgt in het donker niet alleen voor een stijlvolle verlichting in het interieur, maar ook dat de inzittenden zich beter kunnen oriënteren.

41 Comfort 39 Multimediasystemen. Als optie is voor de GL het complete entertainment- en navigatieprogramma leverbaar, waaronder de Becker MAP PILOT, het multimediasysteem COMAND Online en het entertainmentsysteem achter. AUDIO 20 CD (standaard). De AUDIO 20 CD heeft alles wat u van een volwaardig entertainmentsysteem mag verwachten: radio, cd-speler, mp3-speler, alsmede een usb- en Bluetooth -aansluiting. De schermdiagonaal van het display is vergroot tot 14,7 cm. Een cd-wisselaar voor zes cd s is als optie leverbaar. Becker MAP PILOT (optie). Met de Becker MAP PILOT wordt AUDIO 20 CD uitgebreid tot een volwaardig navigatiesysteem. Met een paar handgrepen kan het systeem in het dashboardkastje worden aangesloten en ook weer worden meegenomen. Extra functionaliteiten en kaartupdates kunnen worden gedownload. Met behulp van Live Traffic Information 1 (onderdeel van COMAND Online) kan actuele en nauwkeurige verkeersinformatie in real time worden ontvangen voor een optimale dynamische routegeleiding en precieze aankomst tijden. De gegevensoverdracht vindt plaats met behulp van een communicatiemodule die met een geïntegreerde simkaart en dataroaming voor een internetverbinding zorgt. Harman Kardon Logic 7 surround sound system (optie). Veertien luidsprekers, een vermogen van 830 watt en de Logic 7 multikanaals technologie voor ruimtelijke klankweergave zorgen voor een onvergetelijke audiobeleving. Het volume van dit sound system wordt automatisch afgesteld op de rijsnelheid. Entertainmentsysteem achter (optie). Het entertainmentsysteem achter bestaat uit een dvd-speler, twee 20,3-cm kleurendisplays, twee draadloze hoofdtelefoons en een afstandsbediening. Beide displays kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Met de als optie leverbare tv-tuner kan zelfs televisie worden gekeken in de GL. COMAND Online (optie). In COMAND Online zijn het audio- en navigatiesysteem, de telefoon en internet samengevoegd. Voor entertainment zorgt een dvd-speler met Music Register en een harde schijf van 10 GB. Met de SPLITVIEW-technologie kunnen de bestuurder en voorpassagier gelijktijdig verschillende items op het COMANDdisplay bekijken. Dankzij de online-functie kan met een mobiele telefoon met internet toegang tot internet en mobiele diensten van Mercedes-Benz worden verkregen. 1 Drie jaar gratis, leverbaar in twaalf landen. Met SPLITVIEW kunnen de bestuurder en de voorpassagier op hetzelfde beeldscherm naar verschillende programma s kijken. De beide displays voor het entertainmentsysteem achter zijn aan de hoofdsteunen van de voorstoelen bevestigd.

42 40 Assistentiesystemen. De als optie leverbare innovatieve assistentiesystemen kunnen de bestuurder in uiteenlopende rijsituaties extra ondersteuning bieden, waardoor u niet alleen ontspannen maar vooral ook veilig in de GL kunt rijden. Parkeerpakket met 360 -camera (optie). Het parkeerpakket bestaat uit de 360 -camera die alle vier de zijden van de auto bestrijkt en de actieve parkeerassistent, inclusief PARKTRONIC. De 360 -camera bestaat uit een systeem met vier camera s en een regeleenheid, die gezamenlijk een vogelvluchtperspectief van de auto en de directe omgeving kunnen weergeven. Aan de voorzijde bevindt zich een camera in de grille; twee verdere camera s zijn in de buitenspiegels aangebracht, terwijl de vierde camera in het midden van de achterklep is ondergebracht. Met behulp van deze camera s wordt een gebied van circa 3 meter voor en achter de auto bestreken, terwijl er ook zicht is op de beide flanken. Op deze manier kunnen ook mogelijke obstakels onder de ruitlijn worden weergegeven, zodat er gecontroleerd langs de stoeprand kan worden gemanoeuvreerd. De weergave op het centrale display komt ook goed van pas bij het rijden in het terrein. Bij het achteruitrijden worden bovendien hulplijnen op het scherm weergegeven. De 360 -camera geeft de onmiddellijke omgeving van de GL in vogelvluchtperspectief weer.

43 Comfort 41 Actieve parkeerassistent, inclusief PARKTRONIC (optie voor de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, standaard bij de V8-modellen). Dit systeem analyseert zelfstandig of een parkeerplek geschikt is en kan met een druk op de knop automatisch inparkeren, terwijl de bestuurder alleen nog maar het gaspedaal en de rem hoeft te bedienen nadat de parkeerplek is bevestigd en de achteruit is ingeschakeld. Bij het automatisch inparkeren meten tien ultrasoonsensoren de afstand tot de voertuigen aan de voor- en achterzijde. Een regeleenheid verwerkt de signalen van de sensoren en berekent hoe het beste kan worden ingeparkeerd. Achteruitrijcamera met hulplijnen in het display (optie). De achteruitrijcamera met groothoeklens geeft op het COMAND-display weer wat zich in de directe omgeving achter de auto bevindt. Het systeem wordt geactiveerd zodra de achteruit is ingeschakeld en zorgt daarmee voor meer veiligheid bij het achteruit inparkeren. De achteruitrijcamera is uitsluitend leverbaar in combinatie met COMAND Online. Snelheidslimietassistent (onderdeel van het optionele COMAND Online). Een camera in de voorruit registreert continu de omgeving van de auto, kan snelheidsaanduidingen langs de weg herkennen en deze maximumsnelheden op het combi-instrument of het centrale display van COMAND Online weergeven. Zo weet de bestuurder precies wat de snelheidslimiet op een bepaald traject is. Dit systeem komt vooral van pas op trajecten met wisselende maximumsnelheden en bij wegwerkzaamheden. Aanvullend vergelijkt het systeem de snelheidslimiet met de gegevens van het navigatiesysteem. Het automatisch inparkeren wordt door het systeem na maximaal vijf bewegingen afgesloten. Het centrale display van COMAND Online geeft het gebied achter de auto weer tijdens het inparkeren. De snelheidslimietassistent kan ook tijdelijke snelheidsbeperkingen in het combi-instrument weergeven.

44 42

45 AMG 43 GL 63 AMG exterieur. AMG drie letters die wereldwijd synoniem zijn voor absolute toptechnologie, exclusiviteit en onovertroffen rij dynamiek. Bij de GL zorgt de combinatie van deze kwaliteiten voor heel nieuwe dimensies. De GL 63 AMG maakt dan ook indruk met een opvallend en krachtig ogend AMG-design, een fascinerende performance met de AMG-V8-biturbomotor met 410 kw (557 pk) en een sportief-luxueuze uitrusting. Bovendien is de GL 63 AMG het enige model waarbij sportief rijplezier tot een snelheid van 270 km/h (met het als optie leverbare AMG Driver s Package) is gecombineerd met zeven zitplaatsen. Exterieur ACTIVE CURVE SYSTEM met actief stabilisatiesysteem AMG-remsysteem met inwendig geventileerde en geperforeerde remschijven voor en zilverkleurige remklauwen met AMG-logo Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, titaangrijs en glanzend, met banden 295/40 R21 AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC met ECO start-stopsysteem AMG-sportuitlaat met twee verchroomde dubbele uitlaatsierstukken AMG-sportparameterstuurbekrachtiging AMG-styling met speciaal ontworpen voor- en achterskirt alsmede bredere spatschermen voor en achter Intelligent Light System Treeplanken in aluminiumlook met rubbernoppen, met led-verlichting

46 44 GL 63 AMG interieur. Het sportief-expressieve uiterlijk van de GL 63 AMG wordt voortgezet in het stijlvolle, exclusieve interieur, waar zorgvuldig met de hand afgewerkte materialen voor een sportieve uitstraling zorgen. Dat is bijvoorbeeld direct te zien aan de AMG-sportstoelen in leder. Het Performancestuurwiel in nappaleder is gedeeltelijk geperforeerd voor een betere grip. De zilverkleurige aluminium AMG-schakelpaddles en het AMG-combi-instrument met kleuren display en AMG-hoofdmenu zorgen ervoor dat het dynamische karakter van het interieur tot in detail tastbaar is. Interieur AMG-instaplijsten in geborsteld rvs met AMG-opschrift AMG-vloermatten AMG Performance-stuurwiel in zwart nappaleder, gedeeltelijk geperforeerd, aan de onderzijde afgevlakt, met zilverkleurige aluminium schakelpaddles AMG-sportstoelen met speciaal AMG-patroon en AMG-logo in de rugleuningen Elektronische sleutel in chroomlook met AMG-logo Automatische airconditioning THERMOTRONIC Multicontourstoel voor de bestuurder en voorpassagier Bekleding in leder eenkleurig (als optie tweekleurig of designo leder Exclusief) Stoelverwarming voor de bestuurder, voorpassagier en achter (tweede rij zitplaatsen) Sportpedalen en voetsteun in geborsteld rvs met rubbernoppen

47 AMG 45

48 46 Standaarduitrusting Selectie. Led-dagrijlicht, staafvormig. Bekleding in lederlook ARTICO. Multifunctioneel stuurwiel in nappaleder, met twaalf functietoetsen en stuurschakelpaddles. EASY ENTRY-systeem, mechanisch, links en rechts voor de derde rij zitplaatsen. Schuifdak van glas, elektrisch, dakreling in chroomlook. Schakelaar voor de elektrisch verstelbare voorstoelen. Automatische airconditioning THERMATIC met twee klimaatzones. AUDIO 20 CD.

49 Uitrustingen 47 Opties Selectie. Panoramaschuifdak van glas, elektrisch. EASY ENTRY-systeem, elektrisch, links en rechts voor Multimediasysteem COMAND Online. Stoelventilatie/-verwarming voor de bestuurder de derde rij zitplaatsen. en voorpassagier. Treeplanken in aluminiumlook met rubbernoppen, met led-verlichting (standaard bij de GL 63 AMG). Warmtewerend, donkergetint glas, rondom vanaf de B-stijlen. Bang & Olufsen BeoSound AMG high-end surround sound system. Media-interface.

50 48

51 Uitrustingen 49 AMG-sportpakket exterieur. Voor een nog dynamischer karakter en individualiteit zorgt het als optie leverbare AMG-sportpakket exterieur (leverbaar voor de GL 350 BlueTEC 4MATIC, GL 400 4MATIC en GL 500 4MATIC). Het pakket zorgt ervoor dat het exterieur zich al bij de eerste blik onderscheidt, dankzij de speciaal voor AMG ontworpen voor- en achterskirt, verlichte treeplanken en krachtige dorpelverbreders. Blikvangers zijn de glanzende vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21, waarbij geperforeerde remschijven voor met remklauwpaneel de finishing touch vormen. Exterieur Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, titaangrijs en glanzend, 10 J x 21 met banden 295/40 R21 (code 798, als optie leverbaar) Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen 10 J x 21 met banden 295/40 R21 (code 757, exclusief voor het AMG-sportpakket exterieur) AMG-styling, met speciaal voor AMG ontworpen voor- en achterskirt in carrosseriekleur (zichtbare uitlaatsierstukken alleen bij de GL 500 4MATIC) Bredere spatschermen Sportremsysteem met geperforeerde remschijven voor en remklauwen met opschrift Mercedes-Benz Treeplanken in aluminiumlook met rubbernoppen, met led-verlichting (dorpelverbreders in zwart)

52 50 designo exclusiefpakket. Het designo exclusiefpakket zorgt met een stijlvol interieur en kwalitatief hoogwaardige materialen voor een bijzonder luxueuze uitstraling van de GL. Met dit pakket hebt u nóg meer mogelijkheden om de individualiteit en exclusiviteit van uw auto met aantrekkelijke details te verhogen. Interieur Alle sierdelen (pagina 52 57) staan met het designo exclusiefpakket ter beschikking Armleuningen in de portieren en middenarmsteun in designo leder in de desbetreffende designo bekledingskleur designo veloursmatten in zwart met rand in designo leder zwart, inclusief metalen designo embleem designo interieurhemel inclusief zonnekleppen in microvezel DINAMICA zwart Boven- en onderkant dashboard en bovenkant portieren in designo leder zwart (bij designo leder maron is de bovenkant van het dashboard maron) Bekleding (geperforeerd) en middendeel portieren in designo leder met ruitpatroon, inclusief metalen designo embleem in de rugleuningen Stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier Naar keuze designo leder maron (X06), zwart (X11) of porselein (X27) 1 Voor de GL 63 AMG afwijkend zonder ruitpatroon en met metalen AMG-logo s in de rugleuningen.

53 Uitrustingen 51

54 52 Bekledingen en sierdelen. Bij de kleurstelling zwart kan worden gekozen uit een stoelbekleding in lederlook ARTICO (standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) en leder (standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG). Het interieur is overwegend zwart, met een contrasterende interieurhemel in alpacagrijs. Standaard zijn de sier delen uitgevoerd in eucalyptushout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essen - hout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige model len). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populierenhout zwart glanzend (optie voor de overige modellen) H Zwart Leder Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 3 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 3 W69 designo pianolak zwart W69 1 Lederlook ARTICO, standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 3 Optie. 4 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 5 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 6 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

55 Uitrustingen 53 Bij de kleurstelling amandelbeige kan worden gekozen uit een stoelbekleding in lederlook ARTICO (standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) en leder (standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG). Het interieur (stoelen, middendeel portieren, interieur hemel, vloerbekleding) is overwegend amandelbeige, met een contrasterende bovenkant van het dashboard en stuurwiel in mokkabruin. Standaard zijn de sierdelen uitgevoerd in eucalyptushout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essenhout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige modellen). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populierenhout zwart glanzend (optie voor de overige modellen) H Amandelbeige Leder Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 3 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 3 W69 designo pianolak zwart W69 1 Lederlook ARTICO, standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 3 Optie. 4 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 5 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 6 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

56 54 Bij de kleurstelling alpacagrijs kan worden gekozen uit een stoelbekleding in lederlook ARTICO (standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) en leder (standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG). Het interieur (stoelen, middendeel portieren, interieurhemel) is overwegend alpacagrijs, met een contrasterende bo venkant van het dashboard, stuurwiel en vloerbekleding in donker basaltgrijs. Standaard zijn de sierdelen uitgevoerd in eucalyptushout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essenhout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige modellen). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populierenhout zwart glanzend (optie voor de overige modellen) H Alpacagrijs Leder Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 3 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 3 W69 designo pianolak zwart W69 1 Lederlook ARTICO, standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 3 Optie. 4 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 5 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 6 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

57 Uitrustingen 55 Bij de kleurstelling tabaksbruin/maron/zwart kan worden gekozen uit een stoelbekleding in leder in tabaksbruin en maron, alsmede middendeel portieren in maron. Het dashboard, de interieurhemel, de vloerbekleding en het stuurwiel in leder zijn daarbij uitgevoerd in contrasterend zwart. Standaard zijn de sierdelen uitgevoerd in eucalyptus hout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essen hout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige modellen). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populieren hout zwart glanzend (optie voor de overige modellen). 739 H Tabaksbruin/maron/zwart 254 Leder 1 Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 1 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 1 W69 designo pianolak zwart W69 1 Optie. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 3 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 4 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

58 56 Bij de kleurstelling amandelbeige/zwart kan worden gekozen uit een bekleding van de stoelen en middendeel portieren in de kleur amandelbeige. Het dashboard, de interieurhemel, de vloerbekleding en het stuurwiel in leder zijn daarbij uitgevoerd in contrasterend zwart. Standaard zijn de sierdelen uitgevoerd in eucalyptus hout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essenhout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige modellen). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populierenhout zwart glanzend (optie voor de overige modellen). 739 H Amandelbeige/zwart 255 Leder 1 Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 1 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 1 W69 designo pianolak zwart W69 1 Optie. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 3 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 4 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

59 Uitrustingen 57 Bij de kleurstelling alpacagrijs/zwart kan worden gekozen uit een bekleding van de stoelen en middendeel portieren in de kleur alpacagrijs. Het dashboard, de interieurhemel, de vloerbekleding en het stuurwiel in leder zijn daarbij uitgevoerd in contrasterend zwart. Standaard zijn de sierdelen uitgevoerd in eucalyptus hout bruin glanzend (GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC) of essehout bruin (GL 500 4MATIC, optie voor de overige modellen). Bij de GL 63 AMG zijn de sierdelen standaard uitgevoerd in populieren hout zwart glanzend (optie voor de overige modellen). 739 H Alpacagrijs/zwart 258 Leder 1 Sierdelen 739 Aluminium dwarsgeslepen licht 1 H09 Essenhout bruin Eucalyptushout bruin glanzend Populierenhout zwart glanzend Wortelnotenhout bruin glanzend 1 W69 designo pianolak zwart W69 1 Optie. 2 Optie, standaard bij de GL 500 4MATIC. 3 Standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, niet leverbaar voor de GL 500 4MATIC en GL 63 AMG. 4 Optie, standaard bij de GL 63 AMG.

60 58 Velgen. Tienspaaks lichtmetalen velgen met banden 265/60 R18 (standaard bij de GL 350 BlueTEC 4MATIC en GL 400 4MATIC, code R41). Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen met banden 275/55 R19 (optie, standaard bij de GL 500 4MATIC, code R55). Tienspaaks lichtmetalen velgen met banden 275/50 R20, himalayagrijs en glanzend (optie, code 50R). Zevenspaaks lichtmetalen velgen met banden 265/60 R18 (optie, code 52R). Zevenspaaks lichtmetalen velgen met banden 275/55 R19, bicolor en glanzend (optie, code 06R). Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen met banden 275/50 R20 (optie, code R33).

61 Uitrustingen 59 Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21, glanzend (standaard bij het AMG-sportpakket exterieur, code 757). Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21, matzwart met glanzende velgrand (optie, code 695). Zevenspaaks lichtmetalen velgen 1 voor banden 265/60 R18, titaanzilver (originele accessoire). Vijfspaaks lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21, titaangrijs en glanzend (standaard bij de GL 63 AMG, code 777). Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen met banden 295/40 R21, titaangrijs en glanzend (optie, code 798). Vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen 1 voor banden 275/55 R19, titaanzilver (originele accessoire). 1 Originele accessoirevelgen worden zonder banden, velgbouten en naafdoppen geleverd. Per land gelden andere wettelijke bepalingen en standaarduitvoeringen van de auto. Bovendien worden onze auto s permanent doorontwikkeld. Om deze redenen is niet elke velg-/bandcombinatie in de brochure voor uw Mercedes-Benz toegestaan. Uw Mercedes-Benz dealer adviseert u graag.

62 60 Originele accessoires. Afhankelijk van de situatie is uw Mercedes-Benz een reisgenoot, werkplek of leefruimte. Om de veelzijdigheid van uw auto nog beter te kunnen benutten, is het Mercedes-Benz assortiment originele accessoires perfect op uw GL afgestemd. Royaal, veelzijdig en praktisch de GL biedt als geen andere auto de ruimte voor een actieve lifestyle. Deze royale basis kan met originele accessoires echter nog intensiever en individueler worden benut. Bijvoorbeeld met de relingdrager Alustyle Easy-Fix II als perfecte afronding van de standaard dakreling in chroomlook. Samen zorgen ze voor een veilige bevestiging van ski- en snowboardhouders en van de veelzijdige Mercedes-Benz dakboxen, die extra opbergruimte ter beschikking stellen. Dankzij het aerodynamische design zijn de dakboxen harmonieus afgestemd op het uiterlijk van de GL. Om aan alle eisen te kunnen voldoen zijn de dakboxen, vervaardigd van duurzaam materiaal met een lange levensduur, leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. De hoogglans verchroomde vinnen voor op de motorkap vormen een schitterende afronding van de chroomaccenten van de GL. De als zesdelige set leverbare vinnen verlenen de auto een elegante en sportieve uitstraling. Dankzij de nauwkeurige maatvoering kunnen ze snel en eenvoudig op de motorkap worden gemonteerd. De relingdrager en dakbox maken de weg vrij voor vele transport- en vrijetijdsoplossingen. De verchroomde vinnen zorgen ervoor dat de motorkap een blikvanger wordt.

63 Uitrustingen 61 Met het docking station van de ipad -integratie plus achter kan de Apple ipad probleemloos achterin de GL worden geïntegreerd. Onderweg zijn alle op de ipad opgeslagen entertainmentprogramma s te gebruiken, waarbij gelijktijdig de accu wordt opgeladen. Leverbaar voor de ipad, ipad 2, ipad 3 en ipad 4. Mercedes-Benz ster verlicht: als optie kan op de grille een verlichte Mercedes-Benz worden aangebracht, die niet alleen oplicht bij het ver- en ontgrendelen van de auto met behulp van de afstandsbediening, maar ook bij het openen van de portieren of de achterklep. Het systeem werkt uitsluitend wanneer de motor is afgezet. Niet in combinatie met DISTRONIC PLUS. Met de ipad -integratie plus achter kunnen alle functies van de ipad in de GL worden gebruikt. Lichtstroken en led-technologie zorgen ervoor dat de Mercedes-Benz ster gaat stralen.

64 62 Meer dan een ster. Een heel universum. Mercedes-Benz Service. Standaard bij elke nieuwe Mercedes-Benz is het goede gevoel dat u veilig onderweg bent. Mocht u echter toch een keer hulp nodig hebben, dan staan wij 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ons in heel Europa bereiken op het gratis telefoonnummer (of direct via Mercedes-Benz Contact). Om ervoor te zorgen dat u bij pech, een ongeval, vandalisme of het tanken van verkeerde brandstof mobiel blijft, wordt het Mercedes-Benz mobiliteitspakket Mobilo standaard meegeleverd. Mercedes-Benz Mobilo dekt de kosten van onder andere hulp ter plaatse, wegslepen en vervangend vervoer en dat in veertig Europese landen gedurende maximaal dertig jaar. Bovendien biedt Mobilo u gedurende de eerste vier jaar na kentekenregistratie speciale mobiliteitsdiensten bij werkplaatsbezoeken die onder garantie en coulance vallen. Mercedes-Benz Financial Services. Een Mercedes-Benz rijden en qua betaling flexibel blijven: onze aantrekkelijke lease- en financieringsproducten maken het mogelijk afgestemd op uw situatie. Daarnaast hebben wij ook de juiste verzekering voor u. Neem hiervoor contact op met uw Mercedes-Benz dealer, die u graag over de actuele financieringsmogelijkheden en voorwaarden informeert. Voorkom onverwachte werkplaatskosten: een Mercedes-Benz servicecontract dekt onvoorziene reparaties, onderhoudsbeurten en aan slijtage onderhevige onderdelen, afhankelijk van het contract. Uw Mercedes-Benz dealer informeert u graag over de beschikbare servicecontracten en voorwaarden. 1 In niet-aangesloten EU-landen: +31 (0)

65 Service 63 Mercedes-Benz digitaal ervaren waar u ook bent. Dankzij informatie die speciaal voor smartphones en tablets is geoptimaliseerd, hebt u ook onderweg direct toegang tot de wereld van Mercedes-Benz. Naast een overzicht van alle personenwagens kunt u ook een blik werpen op uiteenlopende aspecten van het merk Mercedes-Benz, entertainment en direct contact opnemen met diverse serviceafdelingen. Met de interactieve gebruikshandleiding, bijvoorbeeld, kunt u nader kennismaken met het model van uw dromen in een interactieve tour. Zo kunt u functies tot in detail bekijken, het interieur onder de loep nemen en de kenmerken van het betreffende model te weten komen. Met de app Mercedes-Benz Guides kunt u de highlights van de modellen on- of offline bekijken. De app is gratis verkrijgbaar in de Apple itunes Store (ios) en Google Play Store (Android). U kunt overigens ook onze video s en magazines digitaal bekijken en lezen. Op hebt u toegang tot de wereld van Mercedes-Benz. De fascinatie Mercedes-Benz. Een auto waarvan alleen al de naam overal ter wereld voor glanzende ogen zorgt, die hoofdrollen in bioscoopfilms speelt en in wereldhits wordt bezongen, is meer dan alleen een auto. Hoe is dit zo gekomen? In het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart vindt u meer dan 125 jaar legendarische automobielgeschiedenis op één enkele plek. Op negen verdiepingen, met een totale oppervlakte van m 2, worden meer dan 1500 stukken uit onze vaste collectie tentoongesteld die kenmerkend zijn voor de unieke traditie en innovatie van de uitvinder van de automobiel, waaronder de oudste nog behouden Mercedes uit 1902 en de vleugeldeur. Meer informatie vindt u op Wat zou de Mercedes-Benz geschiedenis zijn zonder de autosport? Wat zou de autosport zijn zonder Mercedes-Benz? Het eerste voertuig dat een autorace won, werd aangedreven door een Daimler motor. De eerste Mercedes was een racewagen. De legendarische Zilverpijl een legende. Zo roemrijk als de geschiedenis is, zo spannend gaat het er vandaag de dag aan toe: het MERCEDES AMG PETRONAS Formule 1-team en de DTM Mercedes AMG C-Coupés strijden weekend na weekend om punten en overwinningen.

66 64 Afmetingen Lakken Het laksysteem van Mercedes-Benz omvat een van de beste transparante lakken op de automobielmarkt. Deze lak draagt bij aan het waardebehoud van uw Mercedes-Benz. De lak heeft een uiterst dichte moleculaire structuur, die beter bestand is tegen externe invloeden en die voor een intensere, extreem lang houdbare glans zorgt. Unilakken 040 Zwart 149 Poolwit Metallic lakken Vermiljoenrood 197 Obsidiaanzwart 755 Tenorietgrijs 775 Iridiumzilver 792 Palladiumzilver 796 Citrienbruin 890 Cavansietblauw 988 Diamantzilver designo lak designo diamantwit bright Het bagageruimtevolume bedraagt 680 tot 2300 liter; het laadvermogen 795 kg. De afmetingen zijn gemiddelde waarden in millimeters. Ze gelden voor voertuigen in standaarduitvoering en in onbeladen toestand. 1 Optie.

67 Feiten en kleuren 65 Bagageruimtemanagement. Onovertroffen variabiliteit de GL heeft voor elke uitdaging de oplossing al aan boord. De bagageruimte kan, uitgaande van de standaarduitvoering voor zeven personen, door alleen maar de achterzitplaatsen om te klappen, trapsgewijs worden vergroot om zodoende het volume flexibel te kunnen aanpassen aan de situatie. In het uiterste geval is de GL dan een royale tweezitter met een ruim 2 meter lange en 1 meter brede (tussen de wielkasten) bagageruimte. Het maximale bagageruimtevolume bedraagt 2300 liter, wanneer er tot aan het dak wordt geladen. Maar dat is nog niet alles. Het grootste blok dat in zijn geheel kan worden vervoerd, mag over een volume van 1252 liter beschikken, wat in de praktijk neerkomt op afmetingen van 1830 x 900 x 760 millimeter. Met een dergelijk volume kunnen in de GL ook goederen worden vervoerd die eerder in een bestelwagen lijken te passen dan in een luxueuze SUV De foto s vertonen van linksboven naar rechtsonder steeds de lengte en breedte van de bagageruimte van de GL-Klasse als 2-, 3-, 4-, 5-, 6- en 7-zitter. Alle waarden in millimeters.

68 66 Technische gegevens. Dieselmotor Benzinemotoren GL 350 BlueTEC 4MATIC GL 400 4MATIC GL 500 4MATIC GL 63 AMG 4MATIC Aantal cilinders/opstelling 6/V 6/V 8/V 8/V Transmissies 7G-TRONIC PLUS 7G-TRONIC PLUS 7G-TRONIC PLUS AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC Cilinderinhoud in cm Max. vermogen 1 in kw (pk) bij t/min 190 (258)/ (333)/ (435)/ (557)/ Max. koppel 1 in Nm bij t/min 620/ / / / Compressieverhouding 15,5 10,5 10,5 10,0 Acceleratie van 0 naar 100 km/h in sec. 7,9 6,7 5,4 4,9 Topsnelheid ca. in km/h [270] 3 Banden 265/60 R18 265/60 R18 275/55 R19 295/40 R21 Brandstof diesel super super super plus Brandstofverbruik 4 gecombineerd l/100 km gecombineerd km/l 8,0 7,4 12,5 13,5 9,6 9,2 10,4 10,9 11,5 11,3 8,7 8,8 12,3 8,1 CO 2 -emissie 4 in g/km gecombineerd Emissieklasse 5 Euro 6 Euro 6 Euro 6 Euro 5 Tankinhoud (l)/waarvan reserve ca. 100/12,0 100/12,0 100/12,0 100/14,0 Inhoud bagageruimte (VDA) in l Draaicirkel (m) 12,40 12,40 12,40 12,45 Leeggewicht 7 /max. totaalgewicht in kg 2355/ / / /3250 Max. aanhangwagengewicht geremd/ongeremd in kg 750/ / / / Opgaven volgens richtlijn 80/1269/EU in de huidige versie. 2 Elektronisch begrensd. 3 In combinatie met AMG Driver s Package. 4 De opgegeven waarden werden gemeten volgens verordening [EG] 715/2007 in de huidige versie. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig. Ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. 5 Opgaven uitsluitend geldig in de Europese Unie. 6 Opgaven volgens richtlijn 70/156/EU in de versie 2000/40/EU. 7 Opgaven volgens richtlijn 92/21/EU in de versie 95/48/EU (rijklaar, brandstoftank voor 90 % gevuld, met bestuurder 68 kg en bagage 7 kg). Het betreft de standaarduitvoering; opties en accessoires kunnen dit gewicht verhogen, waardoor het betreffende laadvermogen lager wordt. De waarden verwijzen naar motoren met standaard automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS of AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps sporttransmissie bij de GL 63 AMG. Meer technische gegevens kunt u vinden op onze website

69 Feiten en kleuren 67 Unilakken Metallic lakken 1 designo lak

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLS 350 d 4-MATIC Aut. -/- 11.000,- korting AMG, Designo Bruin, Keyless-Go, Harman/kardon, Trekhaak, Specificaties Voertuignummer: 1103710/90 Datum: 15-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4MATIC AMG Aut. GRIJS KENTEKEN! Luchtvering, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera Specificaties Voertuignummer: 1104384 Datum: 07-01-2016 Tellerstand: 131.500 km Brandstof:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon Mercedes-Benz GLE-Klasse Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon Specificaties Voertuignummer: 1103911/81 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel Transmissie:

Nadere informatie

350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go

350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go Mercedes-Benz GLS 350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1104381 Datum: 18-06-2018 Tellerstand: 38.450 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen Mercedes-AMG breidt het aanbod AMG-sportmodellen verder uit. De GLE 450 AMG 4MATIC is al de derde auto in deze nieuwe lijn. De power-suv biedt

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr.

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, 64.950,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Camera Specificaties Datum: 09-02-2017 Tellerstand: 3.986 km Brandstof: Diesel Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr.

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé 250 4M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Navi, LED Specificaties Voertuignummer: 1104315 Datum: 18-06-2018 Tellerstand: 21.968 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz S-Klasse 350 d Bluetec 4-Matic Lang AMG, Origineel Nederlands, Keyless-Go, Panorama, Burmester, Head-Up Specificaties Voertuignummer: 1103293 Datum: 05-01-2015 Tellerstand: 99.958 km Brandstof:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Mercedes-Benz GLA-Klasse 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Specificaties Voertuignummer: 1104416 Datum: 21-08-2015 Tellerstand: 54.200 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

On: com for t. Of f: sleu r.

On: com for t. Of f: sleu r. M-Klasse. On: com for t. Of f: sleu r. De M-Klasse schakelt direct over op comfort zodra u de motor start. Dankzij het royale ruimtegevoel en de hoogwaardige materialen hoort comfort er namelijk automatisch

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 200 Cabrio Aut. -/- 22.900,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic Specificaties Voertuignummer: 1103355/72 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs Specificaties Voertuignummer: 1103691 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory Specificaties Datum: 13-06-2017 Tellerstand: 900 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse Estate 350 e Avantgarde, 43.950,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103653 Datum: 18-04-2016 Tellerstand: 15.256 km

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20''

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20'' B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20'' Specificaties Voertuignummer: 1103327/71 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof:

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Mercedes-Benz E-Klasse 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103077 Datum: 02-01-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz M-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi

Mercedes-Benz M-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz M-Klasse ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi Specificaties Voertuignummer: 1103139/108 Datum: 16-03-2007 Tellerstand: 212.512 km

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse

Mercedes-Benz GLE-Klasse VOORRAAD GEBRUIKT Mercedes-Benz GLE-Klasse 500e 4MATIC 14% bijtelling 79.800 Algemene informatie Bouwjaar: 2015 Kenteken: NK748J Merk: Mercedes-Benz Model: GLE-Klasse Kilometerstand: 26.181 km Kleur: grijs

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20''

Mercedes-Benz GLC-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20'' B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLC-Klasse 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20'' Specificaties Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel Transmissie: Automaat

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative.

De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative. C-Klasse. Estate. De nieuwe C-Klasse Estate. The Best Knows no Alternative. Royaal is een begrip dat alleen dan tot in perfectie is uitgevoerd als u het echt overal aantreft. Bijvoorbeeld in design waar

Nadere informatie

uwe interpretatie van soevereiniteit. Krachtig, dynamisch en expressief. Maar ook eff zier, maar ook altijd rekening houdt met het rijplezier van

uwe interpretatie van soevereiniteit. Krachtig, dynamisch en expressief. Maar ook eff zier, maar ook altijd rekening houdt met het rijplezier van M-Klasse. uwe interpretatie van soevereiniteit. Krachtig, dynamisch en expressief. Maar ook eff zier, maar ook altijd rekening houdt met het rijplezier van morgen. Oftewel: de M-Klas itgebreid pakket BlueEFFICIENCY-maatregelen

Nadere informatie

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz A-Klasse 200 Aut. Nieuwprijs 48.160,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led Specificaties Datum: 03-05-2018 Tellerstand: 3.635 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr.

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLA-Klasse 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera, Leder Specificaties Datum: 30-06-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. De eigen lijn - de enige lijn waar de G-Klasse nooit van afwijkt.

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse

Mercedes-Benz GLE-Klasse VOORRAAD GEBRUIKT Mercedes-Benz GLE-Klasse 500e 4MATIC 14% bijtelling 91.850 Algemene informatie Bouwjaar: 2015 Merk: Mercedes-Benz Model: GLE-Klasse Kilometerstand: 3.992 km Kleur: grijs Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Merk Mercedes- Benz Model GLE 63 AMG Submodel CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Datum eerste registratie 07/2016 KM's 41.000 km Vermogen 558 PK / 410 kw

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition Afbeelding voorbeeld Afbeelding voorbeeld Samenvatting Motor C 350 e Estate Lease Edition Speciaal model en pakketten Kleur Metallic tenorietgrijs Wiel 43,2 cm (17 inch) vijf-dubbelspaaks LM-velgen Bekleding

Nadere informatie

Bestaat perfectie echt? Daarop hebben wij een perfect antwoord.

Bestaat perfectie echt? Daarop hebben wij een perfect antwoord. C-Klasse Limousine. Bestaat perfectie echt? Daarop hebben wij een perfect antwoord. De nieuwe generatie C-Klasse weet perfect waar hij vandaan komt. En ook waar hij naartoe gaat. Alleen maar naar de top.

Nadere informatie

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm. Gecombineerd verbruik: 4,1-9,5 l/100 km, 24,3-10,5 km/l. CO 2 -uitstoot: 110-222 g/km. Dit aanbod is geldig bij aanschaf van een E-Klasse Limousine, Estate, Coupé of Cabriolet t/m 31 maart 2014. De E-Klasse

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse.

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. C-Klasse. De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. De C-Klasse geeft een heel nieuwe betekenis aan vooruitgang. De aerodynamische vormgeving buigt de luchtstroom op elegante wijze af, waardoor de weerstand

Nadere informatie

ken die onder uw voeten kraken, een zweem van een vertrouwde geur, de aanblik van jfeld ook enthousiast worden over de GLK. Zijn vormgeving doet

ken die onder uw voeten kraken, een zweem van een vertrouwde geur, de aanblik van jfeld ook enthousiast worden over de GLK. Zijn vormgeving doet GLK-Klasse. ken die onder uw voeten kraken, een zweem van een vertrouwde geur, de aanblik van jfeld ook enthousiast worden over de GLK. Zijn vormgeving doet direct denken aan de n en opvallende lamellen

Nadere informatie

Een coupé in hart en nieren.

Een coupé in hart en nieren. C-Klasse Coupé. Een coupé in hart en nieren. Een laag silhouet met een pijlvormig toelopende, lange motorkap. Een rechtopstaande lamellengrille met centraal aangebrachte ster, een geprononceerde schouderlijn,

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

SL designo Edition. Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017.

SL designo Edition. Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017. SL designo Edition Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017. Uitrustingen van de designo Edition voor de SL. SL er zijn nauwelijks initialen

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Specificaties Voertuignummer: 1104309 Datum: 18-11-2017 Tellerstand: 19.980 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Mo der ne a r ch ite c t uu r voor wie graag in het oude stadsgedeelte woont. Er wordt wel beweerd dat karakter door ervaring wordt gevormd.

Mo der ne a r ch ite c t uu r voor wie graag in het oude stadsgedeelte woont. Er wordt wel beweerd dat karakter door ervaring wordt gevormd. GLK-Klasse. Mo der ne a r ch ite c t uu r voor wie graag in het oude stadsgedeelte woont. Er wordt wel beweerd dat karakter door ervaring wordt gevormd. Deze keer is het echter omgekeerd. De aanblik is

Nadere informatie

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket!

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket! B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 200 AMG Aut. - 17.250 KORTING! Comand, Keyless-Go, Burmester, Memory, Led Specificaties Voertuignummer: 1103682 Datum: 20-08-2018 Tellerstand: 10 km

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory Specificaties Voertuignummer: 1103558 Datum: 23-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

Niets is fraaier dan karakter.

Niets is fraaier dan karakter. CLA Shooting Brake Niets is fraaier dan karakter. Het expressieve, sportieve front van de CLA Shooting Brake bezorgt hem een energieke, zelfbewuste aanblik. Inclusief markante voorbumper, diamond grille

Nadere informatie

Een sterk karakter. De GLK-Klasse.

Een sterk karakter. De GLK-Klasse. GLK-Klasse. Een sterk karakter. De GLK-Klasse. Als het gaat om karakter is de houding vaak doorslaggevend. In dat opzicht is de GLK duidelijk onaangepast. Met hoeken en kanten waar niet alleen uw blikken

Nadere informatie

Groots. Uniek. Het afgebeelde voertuig kan optionele uitrustingen bevatten.

Groots. Uniek. Het afgebeelde voertuig kan optionele uitrustingen bevatten. V-Klasse. Groots. Uniek. Een krachtig front en een ongekende vormgeving. Met zijn variabele interieurconcept is de nieuwe V-Klasse perfect afgestemd op de praktijk van alledag en biedt hij tegelijkertijd

Nadere informatie

VERLEIDING MAGNETISCHE

VERLEIDING MAGNETISCHE NIEUWE PEUGEOT 208 MAGNETISCHE VERLEIDING De nieuwe PEUGEOT 208 charmeert meteen, met zijn nieuwe, meer uitgesproken stijl. Robuust en strak. De nieuwe voorbumper is scherper, duidelijker en gespierder

Nadere informatie

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015.

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. GLC Edition 1 Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Best of the best. Met het speciale model Edition 1 vieren we de première van de nieuwe GLC op een bijzondere manier: met meer sportiviteit, meer exclusiviteit

Nadere informatie

De plug-in hybrid-technologie van de Mercedes-Benz E 350 e kenmerkt zich door buitengewone dynamiek en efficiëntie.

De plug-in hybrid-technologie van de Mercedes-Benz E 350 e kenmerkt zich door buitengewone dynamiek en efficiëntie. E-Klasse Limousine Intuïtief stijlvol. De E-Klasse Limousine kenmerkt zich door moderne stijl en gedistingeerde sportiviteit op een verbluffend lichte manier. Elke lijn volgt het principe van sensuele

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Mercedes-benz E-klasse

Mercedes-benz E-klasse Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Mercedes-benz E-klasse 79,491.00 Advertentienr : 2513164 KM-stand : 3000 Bouwjaar : 2017 Brandstof : Benzine Transmissie : Automaat Import : Ja Algemene

Nadere informatie

Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé.

Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé. C-Klasse. Coupé. Waar alle ogen op zijn gericht. De C-Klasse Coupé. De C-Klasse Coupé belichaamt de spanning tussen stijl en dynamiek. U blijft kijken naar deze elegant gestroomlijnde coupé. In het interieur

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen. EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz

De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen. EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz De ontwikkelingen op het gebied van assistentie systemen EVU Symposium Intelligent Drive Mercedes-Benz 2016 1 Ontwikkelingen door de jaren heen 1998 Distronic (DTR) 1995 Brake Assistent System (BAS) 1991

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO FH EN FH16 id5_volvo_2401713_008.indd 3 29-6-2011 9:15:56 IN uw ELEMENT... U neemt plaats in de stoel, start de motor en voelt de kracht op de weg. In een vrachtwagen,

Nadere informatie

De nieuwe GLK - Klasse.

De nieuwe GLK - Klasse. De nieuwe GLK - Klasse. Inhoud. Exterieur 2 Dynamiek 6 Motoren 6 O ff road 8 Veiligheid 10 Comfort 12 Cockpit 12 Interieur 14 O ff road - stylingpakket 16 Sportpakket 18 Exterieur 18 Interieur 20 Uitrustingen

Nadere informatie

Grootste stijl, nóg schitterender.

Grootste stijl, nóg schitterender. S-Klasse Coupé Adembenemend design. De nieuwe S-Klasse Coupé legt nieuwe maatstaven aan in het segment van de luxe coupés. Deze generatie van droomauto s fascineert met een krachtig ogend exterieur en

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLA-Klasse 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch Specificaties Datum: 29-02-2016 Tellerstand: 18.523 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018.

A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018. A-Klasse 180 d 7G-DCT Business Solution Limited. Prijslijst. Geldig vanaf 10 september 2018. Highlights standaarduitrusting High-perfomance LED-koplampen Widescreen Cockpit KEYLESS start Mercedes-Benz

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

De nieuwe generatie B-Klasse. Voor wie vooruit denkt.

De nieuwe generatie B-Klasse. Voor wie vooruit denkt. B-Klasse. Verre reis, gezinsuitje, rijplezier bij de nieuwe generatie B-Klasse valt alles op z n plek. Laat u inspireren door innovatieve technologie. Of door het uiterst flexibele interieur. Of de vele

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Je bent jong en je wilt wat Autotest Je bent jong en je wilt wat. Een mooie auto rijden bijvoorbeeld! En die auto moet niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens heel praktisch.

Nadere informatie

C-Klasse Performance-familie uitgebreid

C-Klasse Performance-familie uitgebreid Contactpersoon: Telefoon: Lydia Altena +31-30-2471920 Mobiel: +31-6-2393 6565 Persbericht Datum: 24 februari 2016 C-Klasse Performance-familie uitgebreid Mercedes-AMG heeft wederom een sportief model toegevoegd

Nadere informatie

De Kia. onze nieuwste ride

De Kia. onze nieuwste ride De Kia onze nieuwste ride Het beste van twee werelden. Kia heeft een primeur: de eerste hybride crossover. De Kia Niro is een ride die - door de rijbeleving en het uiterlijk - meer doet denken aan een

Nadere informatie

Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt!

Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Bijgewerkt op 12 augustus 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

1

1 1 3 5 7 9 11 12 13 15 17 [Nm] 400 375 350 325 300 275 250 225 200 175 150 125 155 PS 100 PS 125 PS [kw][ps] 140 190 130 176 120 163 110 149 100 136 100 20 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 RPM 90

Nadere informatie

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we maken is voorzien van over een reeks intelligente

Nadere informatie

E-Klasse. Limousine en Estate.

E-Klasse. Limousine en Estate. E-Klasse. Limousine en Estate. De E-Klasse. In topvorm. De E-Klasse maakt het u in veel opzichten gemakkelijker. Zelfs de beslissing welk model het beste bij u past. Met duidelijk scherpere contouren ogen

Nadere informatie

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek.

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Geniet van het unieke Mercedes-Benz gevoel. Gemakkelijk en zelfstandig op uw bestemming aankomen. Ook met een handicap is dat

Nadere informatie

Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen.

Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen. S-Klasse Cabriolet Rijden met open dak wellness voor al uw zintuigen. Een aangename temperatuur, een stralende zon, onweerstaanbaar zacht leder en glanzende pianolak. De sensuele puurheid van het design.

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche De GL - Klasse. Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche 0 4 INHOUD De GL - Klasse 10 RIJDYNAMIEK V6 - motor 12 V8 - motoren

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

De Golf GTI Clubsport

De Golf GTI Clubsport De Golf GTI Clubsport 01 Standaard uitrusting S Meeruitvoering MU 1) Brandstofverbruik in l/100 km: tussen 9,1 en 8,5 (stadscyclus)/tussen 6,0 en 5,9 (buitenwegcyclus)/tussen 7,0 en 6,9 (gecombineerd),

Nadere informatie

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo logo Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Image not found or type unknown Porsche Cayenne 134,428.00 Advertentienr : 2431519 KM-stand : 4600 Bouwjaar : 2016 Brandstof : Diesel Transmissie

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle The new lightness of being. Mettertijd, met alle geboekte successen en verworven ervaring, worden de doelen niet minder. Maar de weg ernaartoe wel fraaier. Soevereiner. Veiliger.

Nadere informatie

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche R - Klasse. Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche 02 INHOUD De R - Klasse. COMFORT 12 Design 14 Cockpit 16 Vijf zitplaatsen

Nadere informatie

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium Bjorn Blokzijl 9 augustus 2011 Focus op de ruimte Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt is een stationwagon met een diesel in een lage bijtellingscategorie een absolute must voor een model

Nadere informatie

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition Afbeelding voorbeeld Afbeelding voorbeeld Samenvatting Motor C 350 e Estate Lease Edition Kleur Metallic iridiumzilver Wiel 43,2 cm (17 inch) vijf-dubbelspaaks LM-velgen Bekleding Leder zwart Sierelementen

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

E-Klasse. Limousine en Estate.

E-Klasse. Limousine en Estate. E-Klasse. Limousine en Estate. E-Klasse. De E-Klasse maakt het u in veel opzichten gemakkelijker. Zelfs de beslissing welk model het beste bij u past. Met duidelijk scherpere contouren ogen de E-Klasse

Nadere informatie

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015.

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Inhoud A-Klasse... 4 B-Klasse... 6 CLA Sportsedan & Shooting Brake... 8 GLA... 10 C-Klasse Berline... 12 C-Klasse Break.... 14 E-Klasse Berline...

Nadere informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie

Audi A Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi A5 Coupe 2.0TDI 190pk S tronic Pro Line S 53.220 U BESPAART: 6.820 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: A5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Antraciet

Nadere informatie

Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO V70 D4 D4 GEARTRONIC - SCHUIFDAK - KINDERZITJES - SPORT LEDER - XENON. Aarzel niet en contacteer ons!

Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO V70 D4 D4 GEARTRONIC - SCHUIFDAK - KINDERZITJES - SPORT LEDER - XENON. Aarzel niet en contacteer ons! CARYNCAR.COM +32 9 372 00 86 Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO V70 D4 D4 GEARTRONIC - SCHUIFDAK - KINDERZITJES - SPORT LEDER - XENON VERKOCHT Model: V70 D4 Bouwjaar: 04/2016 Brandstof: Diesel Km stand:

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO XC60 D3 D3 MOMENTUM - WEBASTO - TREKHAAK - XENON - GPS - ALARM. Aarzel niet en contacteer ons!

Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO XC60 D3 D3 MOMENTUM - WEBASTO - TREKHAAK - XENON - GPS - ALARM. Aarzel niet en contacteer ons! CARYNCAR.COM +32 9 372 00 86 Onafhankelijke Volvo specialist VOLVO XC60 D3 D3 MOMENTUM - WEBASTO - TREKHAAK - XENON - GPS - ALARM 29.978 24.775 + 21% BTW Model: XC60 D3 Bouwjaar: 03/2016 Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie