Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche"

Transcriptie

1 De GL - Klasse.

2

3 Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche

4 0 4 INHOUD De GL - Klasse 10 RIJDYNAMIEK V6 - motor 12 V8 - motoren 14 Transmissies 18 Onderstel 20 OFFROAD 22 Off road - Pro techniekpakket 24 COMFORT Cockpit 28 Interieur 30 VEILIGHEID PRO - SAFE 36 Veilig rijden 38 Bij gevaar PRE - SAFE 42 Tijdens een ongeval 44 Na een ongeval 46 Mijn GL - Klasse 50 UITRUSTINGEN 52 Basischroompakket exterieur 54 Off road - Pro techniekpakket 56 Standaarduitrusting 58 Lichtmetalen velgen 62 Chroompakket exterieur 64 Extra uitrustingen 66 ORIGINELE ACCESSOIRES 76 KLEUREN EN MATERIALEN 78 Lakken 80 Stof en leder 82 Houtafwerking 83 Combinatiemogelijkheden 84 TECHNIEK Technische gegevens 86 Afmetingen 87 SERVICE 88

5 DE GL - KLASSE 05 Van exclusiviteit kan men het beste genieten in goed gezelschap. Met de GL - Klasse bent u altijd in goed gezelschap, zowel on- als offroad. Automobilisten stellen steeds hogere eisen aan een auto. De hoofdzaak om van punt A naar B te komen, is inmiddels van ondergeschikt belang. Tegenwoordig moet een auto over genoeg ruimte beschikken om individualiteit tot uitdrukking te kunnen brengen, maar ook om gezelschap mee te kunnen nemen. Verder moet een auto zich niet alleen uitstekend in het dagelijks verkeer kunnen handhaven, maar ook in het terrein als dat zo uitkomt. De uitstraling dient exclusief te zijn, maar niet extravagant. Kortom, er moet een aantal tegenstrijdigheden met elkaar worden verenigd om aan alle wensen tegemoet te komen. Het is Mercedes - Benz gelukt om zo n auto te bouwen : de GL - Klasse. De GL - Klasse is een luxueuze, royale offroader, die zowel op weg naar een directievergadering als naar het weekendhuisje heel veel te bieden heeft. Met zijn V6- en V8 - motoren, automatische transmissie 7G - TRONIC, individueel instelbare AIRMATIC - luchtvering en stoere design voelt hij zich thuis in elk terrein. Daarnaast zorgt het royale interieur, dat plaats biedt aan maximaal zeven personen, ervoor dat u altijd in goed gezelschap kunt vertoeven. Met de GL - Klasse zijn de wensen van een groot aantal Mercedes - Benz kenners in vervulling gegaan. Het model zal dan ook ongetwijfeld nieuwe maatstaven aanleggen, niet in de laatste plaats omdat ook onze ingenieurs zeer hoge eisen aan hun werk stellen. Mercedes - Benz : altijd verder.

6

7 Welkom in de GL - Klasse. Welkom bij de club.

8

9

10

11 De GL - Klasse

12 Rijdynamiek Uw persoonlijke invitatie voor een buitengewone reis. Pure power: de V6-motor in de GL 320 CDI. Als u eenmaal bent ingestapt, wilt u nooit meer uit de GL-Klasse stappen. Hier wordt namelijk steeds de beste plek voor u gereserveerd : die achter het stuur. En dan komt het grote moment : u geeft voor de allereerste keer gas. De GL 320 CDI wordt aangedreven door een krachtige V6 - dieselmotor met Common - Rail directe inspuiting door piëzo - injectoren, die garant staan voor een exact gedoseerde brandstoftoevoer en nauwkeurige inspuittijden. In vergelijking met traditionele dieselmotoren is bovendien de motorloop nog rustiger dankzij een verbetering van de kettingaandrijving. Omdat het motorafdekpaneel ook helemaal nieuw is ontworpen, is de geluidse missie eveneens verder afgenomen. Het vermogen van 165 kw ( 224 pk ) ontplooit zich beheerst en dynamisch. Uiteraard is de motor, net zoals de diesel in de GL 420 CDI overigens, uitgerust met een dieselpartikelfilter dat aan de EU4 - norm voldoet GL 320 CDI 4MATIC 510 Nm 165 kw GL 320 CDI 4MATIC De kracht van de GL 320 CDI ontplooit zich harmonieus in een toerentalbereik van t / min en bereikt daarbij een maximumkoppel van 510 Nm Toerental ( t / min ) Koppel ( Nm ) Vermogen ( kw )

13

14

15 RIJDYNAMIEK V8 - motoren 15 Het herkenningsteken : V8. Kracht én rust : de V8 - motoren in de GL 420 CDI en GL 450. V8 staat voor pure power en puur rijplezier, ongeacht of het om een benzineof dieselmotor gaat. Onder de motorkap van de GL 420 CDI schuilt een nieuwe V8 - dieselmotor met vierkleppentechniek en Common - Rail directe inspuiting. Het vermogen van 225 kw ( 306 pk ) en het koppel van 700 Nm zorgen ervoor dat er sportief kan worden doorgereden met aantrekkelijke verbruikswaarden. In de GL 450 bent u heer en meester over een V8 - benzinemotor. Ook deze motor is voorzien van vierkleppentechniek. Het vermogen van 250 kw ( 340 pk ) en het koppel van 460 Nm staan garant voor puur rijplezier in het dagelijks verkeer, maar ook in het terrein. GL 420 CDI 4MATIC De GL 420 CDI bereikt het maximumkoppel in een toerentalbereik tussen t / min GL 420 CDI 4MATIC 700 Nm 225 kw GL 450 4MATIC 250 kw GL 450 4MATIC De GL 450 bereikt het maximumkoppel van 460 Nm bij een toerental van 2700 t / min Nm Toerental ( t / min ) 80 Koppel ( Nm ) Vermogen ( kw ) Toerental ( t / min ) 80 Koppel ( Nm ) Vermogen ( kw )

16 16 RIJDYNAMIEK V8 - motoren Een niveau dat slechts voor weinigen is weggelegd. De V8 - motor in de GL 500 houdt het maximumkoppel aan in een breed toerentalbereik. Onder de motorkap van de GL 500 schuilt een wel heel bijzondere motor: dankzij de vierkleppentechniek, de optimale luchtgeleidende delen en de grote cilinderinhoud hebt u een vermogen van 285 kw ( 388 pk ) tot uw beschikking, waarmee de GL 500 in slechts 6,5 seconden accelereert van 0 naar 100 km / h. Dankzij het koppel van 530 Nm, dat al bij een toerental van 2800 t / min wordt bereikt, is dit een van de allersterkste maar ook zuinigste motoren in zijn klasse. De moderne, lichte constructie van aluminium en gesmeed staal bevat speciale variabele nokkenassen, waardoor de cilindervulling wordt verbeterd. In de praktijk brengt dit een rustiger motorloop en een hoger koppel met zich mee, vooral in het middelste toerentalbereik. Bovendien zorgen twee in de nabijheid van de motor aangebrachte katalysatoren ervoor dat de GL 500 zonder meer voldoet aan alle emissienormen GL 500 4MATIC 285 kw GL 500 4MATIC Bij 2800 t / min wordt al het maximumkoppel bereikt en dit wordt aangehouden tot 4800 t / min Nm Toerental ( t / min ) 80 Koppel ( Nm ) Vermogen ( kw )

17

18 18 RIJDYNAMIEK Transmissies De beste transmissies hoor je nauwelijks. De automatische transmissie met zeven versnellingen 7G - TRONIC. Met een vrijwel constante en rustige motorloop wegrijden, optrekken, opschakelen, afremmen, terugschakelen en opnieuw optrekken. Al deze verschillende rijomstandigheden en -situaties heeft de intelligente, automatische transmissie 7G - TRONIC perfect onder controle. De standaard automatische transmissie 7G - TRONIC van de GL - Klasse zorgt ervoor dat er niet alleen zuinig wordt gereden, maar ook bijzonder comfortabel dankzij de kleinere sprongen die tussen de zeven versnellingen kunnen worden gemaakt. En als u eens een tussensprintje wilt maken, komt de kick - downfunctie uitstekend van pas : zodra het gaspedaal volledig is ingetrapt, schakelt de transmissie naar de versnelling waarmee het snelst kan worden geaccelereerd. Daarbij kunnen zelfs meerdere versnellingen worden overgeslagen. Overigens kunt u ook zelf schakelen, als u dat wilt, met de schakeltoetsen die direct achter de spaken van het stuurwiel zijn aangebracht. DIRECT SELECT Een middenconsole kan best zonder keuzehendel. In de GL - Klasse is deze dan ook op de stuurkolom aangebracht, waarbij u niet meer dan één vinger nodig hebt om de rijstand P, R, N of D te kiezen.

19

20 20 RIJDYNAMIEK Onderstel Onder alle omstandigheden een uitstekende grip. Standaard 4MATIC, AIRMATIC en ADS er is vrijwel niets dat u tegenhoudt. De permanente vierwielaandrijving 4MATIC helpt u veilig vooruit te komen, ook als de conditie van het wegdek te wensen overlaat. Wanneer bijvoorbeeld de wielen op een slecht wegdek ongelijk worden belast, zorgen doelgerichte remingrepen ervoor dat het motorkoppel wordt verdeeld over de wielen die niet doorslippen en een betere tractie hebben. En dat zorgt voor meer veiligheid onderweg. Bovendien wordt de permanente vierwielaandrijving nog eens extra ondersteund door het elektronisch rijdynamieksysteem 4ESP / 4ETS met geïntegreerde ABSen ASR - functies, waardoor de nieuwe GL - Klasse over een uitstekende tractie en rijstabiliteit beschikt. De standaard AIRMATIC - luchtvering zorgt ervoor dat u steeds ontspannen onderweg bent. Dankzij de niveauregeling rondom blijft het voertuigniveau constant, ongeacht de belading. Daarnaast staat het standaard adaptief dempingssysteem ADS garant voor heel veel rijplezier. Met dit systeem is een druk op de knop voldoende om te kiezen uit de drie demperinstellingen Auto, Sport en Comfort, zodat u helemaal kunt rijden en genieten zoals u wilt. 4ESP / 4ETS Het elektronisch tractiesysteem ETS is aangepast aan de karakteristieken van de vierwielaandrijving. Het systeem leidt het aandrijfkoppel automatisch naar de wielen die op dat moment de meeste grip hebben.

21

22 Offroad Waarom nieuwe wegen bewandelen als u ze ook kunt afrijden? Van de weg af het terrein in de GL - Klasse kent geen groter genoegen. Hoewel de GL - Klasse zich uitstekend op zijn gemak voelt op de snelweg, is hij ook altijd in voor een modderig bospad. De GL - Klasse is voorzien van een zesdelige kunststofbodembekleding, die in het terrein de nodige bescherming biedt. Daarnaast beschikt het standaard Offroad - Pro techniekpakket over een robuuste bodembeschermingsplaat van rvs aan de voorzijde. Bovendien kan de waaddiepte met 110 mm worden verhoogd tot 600 mm, zodat een rotsig terrein of beekbedding eigenlijk geen hindernis meer hoeft te vormen. De vooras met twee dwarsgeplaatste wieldraa g- armen en de achteras met vier wieldraagarmen zijn uitstekend geschikt voor het zwaardere terreinwerk. Beide assen zijn voorzien van een zelfdragend subframe en ook nog eens losgekoppeld van de carrosserie, waardoor schokken niet aan de carrosserie worden doorgegeven. U zult dus weinig merken van het ruige terrein. U voelt zich in het terrein waarschijnlijk net zo op uw gemak als in het dagelijks verkeer.

23

24 24 OFFROAD Offroad - Pro techniekpakket Het terrein in! Met het Offroad - Pro techniekpakket is de GL - Klasse goed voorbereid op vrijwel elk terrein. De maximale hellingshoek bedraagt 23. Bodemspeling : maximaal 307 mm. In -/ uitloophoek voor maximaal 33, achter 27. Maximale waaddiepte : 600 mm. Klimvermogen, afhankelijk van bodemgesteldheid : maximaal 100 %.

25 OFFROAD Offroad - Pro techniekpakket 25 Offroadrijden met een onroadgevoel. Meer veiligheid in het terrein : 4ETS en de low-range-versnelling zorgen voor uitstekende grip. Rijden in een GL - Klasse in het dagelijks verkeer is een geweldige ervaring. Maar het wordt pas echt spannend als u in het terrein gaat rijden, omdat de GL - Klasse over allerlei vernuft beschikt dat ervoor zorgt dat u zich net zo op uw gemak voelt op een modderig bospad als op de snel weg. De wegrijassistent bijvoorbeeld vergemakkelijkt het comfortabel wegrijden vanuit stilstand op hellingen, terwijl het Offroad - ABS tijdens afdalingen en vooral op een losse onder grond de remweg reduceert. Met de ESP - aanhangwagenstabilisatie kan bovendien aanzienlijk veiliger worden gereden met een aanhangwagen. In kritieke rijsituaties zorgt het systeem er met gerichte remingrepen voor dat het slingeren van de aanhang wagen wordt opgeheven. In de GL - Klasse is verder een tweetrapsverdeelbak ingebouwd. Daarmee kunt u vanuit een hogere onroadoverbrenging omschakelen naar een lagere overbrenging voor in het terrein. Met een dergelijke low - range - overbrenging wordt de tractie in het terrein verbeterd en kunnen hellingen beter worden beklommen. Het elektronisch rijdynamieksysteem 4ESP / 4ETS wordt tijdens offroadbedrijf aan de specifieke omstandigheden van het terrein aangepast. Zo wordt bijvoorbeeld het tijdstip gewijzigd waarop remingrepen op de wielen worden uitgevoerd en worden de schakelpunten van de 7G - TRONIC verhoogd.

26

27

28

29 Zelfs een directiestoel is niet zo comfortabel. Luxueus hout en verfijnd leder zorgen voor een aangename ambiance in het interieur. Comfort De elegante, comfortabele stoelen vormen het middelpunt van het interieur. Maar ook de kleine details verdienen uw aandacht. Sommige houten sierdelen zijn bijvoorbeeld verfraaid met chroomaccenten, terwijl bij bepaalde ledersoorten het attractieve tweekleurenconcept van de cockpit wordt benadrukt door contrasterende siernaden. Het standaard, met leder beklede multifunctionele stuurwiel is eveneens leverbaar met verwarming of in een hout / lederen uitvoering. Alle modellen zijn standaard uitgerust met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Daarnaast kunt u met het memorypakket, dat voor alle modellen behalve de GL 320 CDI standaard is, onder andere uw persoonlijke instellingen voor de hoogte van de stuurkolom instellen. Het combi - instrument geeft u informatie over belangrijke gegevens, over het geselecteerde rijprogramma bijvoorbeeld, of over de navigatieen audio - instellingen. Als extra uitrusting kunt u ook kiezen voor COMAND APS, waarbij alle navigatie- en audiogegevens op een kleurendisplay worden weergegeven. Hierop worden ook alle beelden weergegeven van de achteruitrijcamera ( extra uitrusting ), die het inparkeren met PARKTRONIC vereenvoudigt. Ongeacht voor welk systeem u kiest, u hebt altijd direct een perfect overzicht op de situatie. Kleurenspel De chroomsierdelen zorgen voor de juiste accenten. Bij de uitrustingsvarianten alpacagrijs en kasjmierbeige zijn diverse details in twee kleuren uitgevoerd, waardoor de cockpit groter lijkt.

30

31 COMFORT Interieur 31 It s lonely at the top. Maar dat kunt u zelf veranderen. In de GL - Klasse zit u met zeven personen pas aan de top. Uiteraard verdient de bestuurder de beste plaats. Maar ook uw passagiers zullen zich direct op hun gemak voelen. De bestuurders- en voorpassagiersstoel zijn standaard uitgerust met een volledig elektrische stoelverstelling. Met het memorypakket, dat als extra uitrusting leverbaar is voor de GL 320 CDI, is een druk op de knop voldoende om de stoel in te stellen op een eerder opgeslagen stand. De bestuurdersstoel is tevens voorzien van een handmatig instelbare lendensteun, waardoor u altijd ontspannen op uw bestemming aankomt. De V8 - modellen zijn bovendien standaard uitgerust met multicontourstoelen, die u tijdens het rijden nóg meer zijdelingse steun bieden. Verder is het ook goed toeven op de tweede rij zitplaatsen waarvoor, in combinatie met stoelverwarming voor de bestuurders- en voorpassagiersstoel, eveneens een drietrapsstoelverwarming leverbaar is. De rugleuningen van deze rij kunnen overigens in vier verschillende standen worden gezet. Voor een constant aangename temperatuur in het interieur zorgt de automatische airconditioning THERMATIC. De V8 - modellen beschikken standaard over de automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC, waarmee de achterpassagiers de gewenste temperatuur afzonderlijk kunnen instellen.

32 32 COMFORT Interieur Het is nog een hele kunst om de bagageruimte vol te krijgen. Met EASY PACK wordt het in- en uitladen van de royale bagageruimte kinderspel. Uw gezin kan nooit beslissen wat wel en wat niet mee moet op vakantie? Dan neemt u toch gewoon alles mee! De GL - Klasse kan namelijk een enorme hoeveelheid bagage vervoeren maar dat mag ook geen wonder heten bij een lengte van 5,08 m, een breedte van 1,92 m en een hoogte van 1,84 m. De derde rij zitplaatsen ( extra uitrusting ) kan comfortabel worden bereikt met EASY ENTRY. Als u heel veel bagage moet vervoeren, kunt u deze rij zitplaatsen heel eenvoudig elektrisch wegklappen. Ook de tweede rij kan worden weggeklapt, waardoor een bagageruimte ontstaat met een inhoud van 2300 liter. Een ware uitkomst! De GL - Klasse kan eenvoudig worden in- en uitgeladen met EASY PACK, dat als extra uit rusting leverbaar is. De EASY PACK - achterklep opent en sluit elektrohydraulisch en kan in elke gewenste stand worden gezet, hetgeen goed van pas komt bij garages met een laag plafond. Een extra laadvloer met onderverdelingen en verscheidene boxen zorgen bovendien voor nog meer opbergruimte. Tot slot kunt u met EASY PACK - fixkit alle bagage dusdanig vastzetten dat deze ook in zwaar terrein niet kan gaan schuiven. De variabiliteit van de GL - Klasse Met de derde rij zitplaatsen ( extra uitrusting ) beschikt de GL - Klasse over een bagageruimte van 300 liter. Zonder deze rij heeft de bagageruimte een volume van 1240 liter. Wanneer de beide achterste rijen volledig zijn weggeklapt, is een volume van 2300 liter beschikbaar.

33

34

35

36

37 Veiligheid Een theorie die in de praktijk levens kan redden. PRO - SAFE het integrale veiligheidsconcept van Mercedes - Benz. Er is nauwelijks een uitdaging te vinden die ons meer aanspoort tot het leveren van topprestaties dan het onderzoek naar nieuwe veiligheidstechnologieën. Reeds in de jaren vijftig werd door ons de kiem gelegd voor een uitstekende bescherming van de inzittenden met de veiligheidskooi, een vinding van Béla Barényi. Naast deze legendarische pionier op veiligheidsgebied werd destijds door nog veel meer mensen baanbrekend werk verricht, waaronder ook Rolf Maier. Om de besturing en veiligheidssystemen bij ongevallen efficiënt en zonder hoge kosten te kunnen onderzoeken, construeerden Rolf Maier en zijn collega - ingenieurs een soort slede, die met hoge snelheid tegen een muur moest worden gereden. Als kreukelzone fungeerde een even simpele als briljante oplossing : blikken augurken uit de fabriekskantine. Een typisch voorbeeld van de creativiteit die in deze pionierstijd aan de dag werd gelegd. Hoe graag we ook terugkijken onze blik blijft toch altijd op de toekomst gericht. Het beste bewijs hiervoor is onze visie op rijden zonder ongevallen. Dit is allang geen toekomstmuziek meer dankzij PRO - SAFE, het integrale veiligheidsconcept van Mercedes - Benz. Hierbij wordt veiligheid in vier fasen ingedeeld. Tijdens het rijden zorgt het voertuig ervoor dat de bestuurder tijdig kritieke verkeerssituaties kan onderkennen en deze onder controle kan houden. In de tweede fase, dus bij gevaar, kan een aantal preventieve maatregelen worden genomen om het risico op letsel te verkleinen. Tijdens een ongeval kunnen de inzittenden door omvangrijke passieve veiligheidssystemen efficiënt en naargelang de noodzaak worden beschermd. De vierde fase omvat maatregelen die kunnen worden genomen na het ongeval om de redding van de inzittenden te vergemakkelijken. Meer informatie over de Mercedes - Benz veiligheidsfilosofie vindt u op : - benz.com / sicherheitsbroschueren

38 38 VEILIGHEID Veilig rijden

39 VEILIGHEID Veilig rijden 39 Een veilig gevoel is de beste voorzorgsmaatregel. Ontspannen rijden, om mogelijk gevaar in een vroeg stadium te vermijden. De meeste ongevallen beginnen lang voordat de eigenlijke botsing heeft plaatsgevonden en kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van onoplettendheid, slecht zicht of een verkeerde inschatting van dreigend gevaar. Daarom is de GL - Klasse uitgerust met een veiligheidsuitrusting die in de dagelijkse praktijk een waardevolle bijdrage levert aan ontspannen autorijden en die u bovendien helpt om kritieke situaties onder controle te krijgen. Dat begint al bij een ergonomisch uitgekiend interieur, waarin elke schakelaar en elke functie gemakkelijk te bedienen is. Hierbij zorgen ook intelligente uitrustingen als het bedieningsen aanduidingssysteem COMAND of het spraakgestuurde bedieningssysteem LINGUATRONIC ( beide als extra uitrusting leverbaar ) ervoor dat u nooit uw handen van het stuur hoeft te nemen. Daarnaast zorgen onder andere de airconditioning, het zitcomfort en een nauwkeurig afgesteld onderstel ervoor dat de bestuurder zo min mogelijk fysiek wordt belast. Tijdens het rijden zijn er meer dan zestig elektronische systemen die tijdig waarschuwen, zoals bijvoorbeeld de bandenspanningscontrole, of de nodige assistentie bieden. Het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP staat hierbij bovenaan. Dit systeem, dat bij een beginnende slip de auto kan stabiliseren, beleefde zijn première in een Mercedes. Ook de remsystemen met de remassistent BAS worden steeds intelligenter. BAS herkent een noodsituatie aan de snelheid waarmee het rempedaal wordt ingetrapt en zorgt er dan bliksemsnel voor dat de maximale remkracht ter beschikking staat, waardoor de auto sneller tot stilstand komt. BAS voldoet daarmee volledig aan het Mercedes - Benz veiligheidsconcept om ongevallen reeds in een vroeg stadium te vermijden.

40 40 VEILIGHEID Veilig rijden Aanhangwagen en ESP een goed team. Uw onzichtbare assistenten : veilig rijden in de GL - Klasse. In de GL - Klasse ondersteunt het standaard elektronisch stabiliteitsprogramma ESP de bestuurder. De aan dit systeem gekoppelde aanhangwagenstabilisatie maakt het rijden met een aanhangwagen aanzienlijk veiliger. Bovendien is de GL - Klasse uitgerust met halogeen - projectiekoplampen, die s nachts voor een uitstekend zicht zorgen. Als extra uitrusting (standaard bij de GL 500) zijn bi - xenonkoplampen met dynamische bochtenverlichting leverbaar, waarmee het zicht nog verder wordt verbeterd. De bochtenverlichting zwenkt mee met de stuurbewegingen en verlicht op deze wijze het verloop van een bocht aanzienlijk beter bijna tot op dubbel de afstand! Bij een bochtradius van 180 m wordt met deze verlichting een gebied van 55 m bestreken. Met conventionele verlichting bedraagt dit slechts 35 m. Het adaptief remlicht gaat knipperen tijdens een noodstop en waarschuwt op deze manier het achteropkomende verkeer. ESP - aanhangwagenstabilisatie Bij het rijden met een aanhangwagen kan de aanhangwagen gaan slingeren. De ESP - aanhangwagenstabilisatie herkent kritieke rijsituaties en zorgt er door middel van gerichte, korte remingrepen voor dat het slingeren direct afneemt.

41

42 42 VEILIGHEID Bij gevaar Hoeveel verschil maken een paar seconden uit? Voor een Mercedes is dat precies het verschil tussen een ongeval en uitstekende bescherming. PRE - SAFE kan de auto en de inzittenden voorbereiden op een mogelijk ongeval. Toen Mercedes - Benz in 2002 PRE - SAFE introduceerde, stond daarbij één gedachte centraal : voordat een ongeval daadwerkelijk plaatsvindt, gaan er kostbare veelal onbenutte seconden verloren. Deze tijd wordt door PRE - SAFE ( extra uitrusting ) wél benut. De sensoren van ESP en BAS herkennen kritieke rijsituaties zoals sterk over- en onderstuur, gevaarlijke stuurbewegingen, remmen in paniek en noodstops. PRE - SAFE Het preventieve inzittendenbeschermingssysteem zorgt ervoor dat in kritieke situaties de gordels op de voorstoelen worden strakgetrokken. Bovendien kunnen afhankelijk van de voertuiguitrusting en rijsituatie de zijruiten en het schuifdak worden gesloten en kan de voorpassagiersstoel in een gunstigere stand worden gezet.

43 VEILIGHEID Bij gevaar 43 De elektronica van PRE - SAFE analyseert deze gegevens en voert vervolgens bij gevaarlijke situaties preventieve maatregelen uit om de inzittenden te beschermen de voorpassagiersstoel kan, indien deze elektrisch kan worden ingesteld en met een memoryfunctie is uitgerust, in een gunstigere stand worden gezet. In dergelijke situaties kunnen ook het schuifdak ( extra uitrusting ) en de zijruiten worden gesloten alsmede de veiligheidsgordels worden strakgetrokken. PRE - SAFE demonstreert op deze wijze in de praktijk de claim van Mercedes - Benz om met behulp van innovatieve technologie het verkeer veiliger te maken.

44 4 4 VEILIGHEID Tijdens een ongeval Wanneer het hard tegen hard gaat, wordt u in een Mercedes zacht opgevangen. Het gordelsysteem en de veiligheidskooi kunnen u en de overige verkeersdeelnemers bij een ongeval bescherming bieden. Ook op het gebied van passieve veiligheid vervult Mercedes - Benz van oudsher een pioniersrol, zoals bij de introductie van de allereerste driepuntsgordel in Inmiddels is de GL - Klasse uitgerust met diverse airbags, waaronder tweetraps frontairbags voor de bestuurder en voorpassagier alsmede windowbags die de ruiten vrijwel volledig afdekken. De sidebags en windowbags worden eveneens gestuurd door een nieuwe technische ontwikkeling : druksensoren. Wanneer bij een aanrijding van opzij het portier wordt vervormd, neemt door het samendrukken van het portier de inwendige luchtdruk tussen de portierpanelen toe. Deze wijziging wordt door de druksensoren geregistreerd en direct doorgegeven aan de regeleenheid van de sidebags en windowbags.

45 VEILIGHEID Tijdens een ongeval 45

46 46 VEILIGHEID Na een ongeval Zelfs als uw Mercedes niet meer vooruitkomt, blijft hij hulp bieden. Ook na een ongeval wordt gevolgschade voorkomen en ervoor gezorgd dat hulp snel ter plekke aanwezig is. Om na een ongeval de gevolgschade te reduceren en de redding van de inzittenden te vergemakkelijken, kunnen naargelang de aard en ernst van het ongeval diverse maatregelen worden getroffen. Hoe de GL - Klasse u kan beschermen na een ongeval? De motor kan bijvoorbeeld automatisch worden afgezet en de brandstoftoevoer kan worden onderbroken. De alarmknipperlichtinstallatie en de noodverlichting in de auto kunnen automatisch worden geactiveerd. De voorste zijruiten kunnen indien nodig automatisch gedeeltelijk worden geopend. Ook aan de ondersteuning van hulpdiensten hebben onze technici gedacht. Zo kunnen bijvoorbeeld de portieren automatisch worden ontgrendeld. Ten behoeve van snellere hulpverlening na een ongeval zijn tussen de spatschermen en de portieren crashvoegen aangebracht, zodat de portieren na een frontale botsing eenvoudig zijn te openen. Markeringen op de achterruit vereenvoudigen het zoeken naar snijlijnen op de C - stijlen door de reddingswerkers. Verder dient ook de meertalige richtlijn voor hulpdiensten van Mercedes - Benz te worden genoemd. Deze kan op het internet worden geraadpleegd en staat wereldwijd ter beschikking: - benz.de / rettungsleitfaden

47 VEILIGHEID Na een ongeval 47

48

49

50

51 Mijn GL - Klasse

52

53 Uitrustingen Heel veel extra wensen standaard vervuld. De standaarduitrusting van de GL - Klasse. De GL - Klasse is standaard al uitgerust met heel veel extra s, maar er blijven nog genoeg mogelijkheden over voor uw eigen persoonlijke touch. Met chroomdetails kunt u de GL - Klasse bijvoorbeeld een exclusieve look geven. Het Offroad - Pro techniekpakket zorgt verder voor nog meer wendbaarheid bij het terreinrijden, terwijl uitgekiende apparatuur en features zoals het sound system AUDIO 20, de automatische airconditioning THERMATIC of de automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC voor een uiterst aangenaam verblijf in de GL - Klasse zorgen.

54 5 4 UITRUSTINGEN Basischroompakket exterieur Goud, zilver of brons? Nee, liever chroom! Voor opvallende accenten : het basischroompakket exterieur. De markante lijnen van de GL - Klasse worden perfect gecompleteerd door diverse standaard chroomaccenten. Dit begint al aan de voorzijde bij de briljantzilverkleurige lamellen van de grille, die met chroomaccenten zijn verfraaid. Deze look wordt voortgezet bij de achterlichten met chroominleg. De portiergrepen in carrosseriekleur hebben eveneens chroominleg, net zoals de greeplijst van de achterklep. Daarnaast zijn de stootlijsten en de krasbescherming op de achterbumper verchroomd. Als contrast zijn andere carrosserieaccenten echter in zwart uitgevoerd, zoals de dakrails, de bekleding van de B- en C - stijlen alsmede de dak- en taillesierlijsten. Bij alle V8 - modellen zijn deze overigens in chroom uitgevoerd. Visueel harmonieus : rood en wit licht met chroominleg. Uitlaateindstukken in hoogglanzend rvs. Portiergreep met chroominleg.

55 UITRUSTINGEN Basischroompakket exterieur 55

56 Altijd in voor een terreinrit.

57 UITRUSTINGEN Offroad - Pro techniekpakket 57 Wie goed voorbereid is, kan gerust van de weg af gaan. Het Offroad - Pro techniekpakket: de perfecte uitrusting voor het terrein. Het standaard Offroad - Pro techniekpakket zorgt ervoor dat uw comfortabele GL - Klasse een rasechte terreinwagen wordt. Het pakket bevat onder andere een tweetrapsverdeelbak, waarbij u tussen een onroad- en offroadoverbrenging kunt kiezen. In de offroadstand, in de zogenoemde low - range - versnelling, wordt gebruikgemaakt van een lagere overbrenging, waardoor meer power ter beschikking staat en de GL - Klasse bovendien over meer tractie beschikt, met name in sterk hellend terrein of bij het trekken van zware lasten. De AIRMATIC - luchtvering beschikt over drie verschillende niveaus, waarmee de bodemspeling van de GL - Klasse geheel naar behoefte kan worden ingesteld. Bovendien kan met het adaptief dempingssysteem ADS de strafheid van de demping worden ingesteld van comfortabel tot sportief. Verder kan hiermee de waaddiepte tot 600 mm worden ingesteld. De optische bodembeschermingsplaat van rvs beschermt uw GL - Klasse bij terreinritten. Met een druk op de knop klaar voor een terreinrit.

58 58 UITRUSTINGEN Standaarduitrusting Stijlvol en uitgekiend tot in het kleinste detail. Informatie en ontspanning : het interieur van de GL - Klasse laat niets te wensen over. Het multifunctionele display van het combi - instrument geeft u steeds alle informatie die onderweg van belang is, bijvoorbeeld het gekozen rijprogramma of de temperatuur. Een enkele druk op de knop is voldoende om een grote hoeveelheid verdere informatie op te vragen zoals navigatiegegevens, telefoongegevens, audioinstellingen en typische offroadgegevens zoals het ingestelde niveau van de luchtvering of zelfs een kompas. Maar er is ook in ruime mate voor ontspanning gezorgd : de automatische airconditioning THERMATIC ( bij V8 - modellen de automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC ) zorgt steeds voor de gewenste, behaaglijke temperatuur, het sound system AUDIO 20 zorgt ervoor dat uw favoriete muziek uit acht luidsprekers klinkt, terwijl het lichtpakket voor de juiste ambiance zorgt. Voor de eerste en tweede rij zitplaatsen zijn leeslampjes aanwezig, terwijl het dashboardkastje en de middenconsole indirect worden verlicht. De wijzerplaten van het combi - instrument zijn gevat in matglanzende chroomringen. Altijd binnen handbereik : de dubbele bekerhouder.

59 Duidelijk herkenbaar : het tweekleurenconcept in het interieur. UITRUSTINGEN Standaarduitrusting 59

60 60 UITRUSTINGEN Standaarduitrusting Als het om enthousiasme gaat, kent de GL - Klasse vrijwel geen grenzen. De standaarduitrusting in één oogopslag. De 6- en 8 cilindermotoren, de comfortabele automatische transmissie 7G - TRONIC, de stuurbekrach - tiging, de AIRMATIC - luchtvering en de DIRECT SELECT directe schakeling met praktische stuurschakeltoetsen het zijn allemaal doordachte features waarmee elke rit in de GL - Klasse een waar genoegen wordt. Maar niet alleen dat! Dankzij het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, airbags en veiligheidsgordels die deels zijn voorzien van gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers bent u ook altijd veilig onderweg. Als u eenmaal bent ingestapt, kunt u het zich gemakkelijk maken. De GL - Klasse is namelijk standaard uitgerust met elektrisch instelbare, met leder beklede stoelen ( lederlook ARTICO in de GL 320 CDI ). Luxueuze houten sierdelen en een harmonieuze, tweekleurige interieurbekleding met chroomaccenten completeren het geheel. Verder zorgt het glazen dak boven de als extra uitrusting leverbare derde rij zitplaatsen voor nóg meer licht in het interieur, terwijl de bagageruimte achter de eerste rij zitplaatsen een volume heeft van maar liefst 2300 liter. De aanduiding van het sound system AUDIO 20. De offroadweergave in het combi - instrument. De differentieelsperren worden geactiveerd met een draaiknop.

61 UITRUSTINGEN Standaarduitrusting 61 STANDAARDUITRUSTING* ( SELECTIE ) Adaptief dempingssysteem ADS met drie instelbereiken Airbag met meertraps activering en sidebag voor de bestuurder en voorpassagier, alsmede windowbags voor alle rijen zitplaatsen AIRMATIC ( luchtvering met niveauregeling rondom ) Antiblokkeersysteem ABS Armsteun voor en achter, opklapbaar, voor met opbergvak Automatische airconditioning THERMATIC ( bij de GL 320 CDI ) Automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC ( extra uitrusting voor de GL 320 CDI ) Automatische transmissie met zeven versnellingen 7G - TRONIC AUX IN - aansluiting in het dashboardkastje voor externe audioapparatuur Basischroompakket exterieur ( grille briljantzilverkleurig met chroomaccenten, achterlichten met chroominleg, portiergrepen in carrosseriekleur met chroominleg, achter klep met chroomaccenten, stootlijsten en krasbescherming op de achterbumper in chroomlook ) Brake assist system BAS Centrale vergrendeling met interieurschakelaar en crashsensor Dakreling zwart DIRECT SELECT directe schakeling met schakeltoetsen en keuzehendel aan het stuurwiel Downhill Speed Regulation DSR ( automatische remassistent voor afdalingen ) Driepuntsveiligheidsgordels voor met adaptieve gordelkrachtbegrenzer, gordelspanner en mechanische gordelhoogteverstelling voor de bestuurder en voorpassagier ; driepuntsveiligheidsgordels voor tweede rij zitplaatsen met gordelspanner en eentraps gordelkrachtbegrenzer ( middelste stoel zonder gordelspanner ) Elektrische ruitbediening, vier stuks Elektronisch stabiliteitsprogramma ESP inclusief ABS en ASR ESP / 4ETS ( elektronisch stabiliteitsprogramma en elektronisch tractiesysteem ) ISOFIX - kinderzitverankering voor tweede rij zitplaatsen links en rechts, met Top Tether links, midden en rechts Lederlook ARTICO ( nappaleder in de GL 500 ) Lichtmetalen velgen, 19 - inch ( 18 - inch bij de GL 320 CDI ) Lichtsensor voor automatisch inschakelende dimverlichting Multifunctioneel stuurwiel bekleed met leder Offroad - Pro techniekpakket ( tweetrapsverdeelbak, extra differentieelsperren, gemodificeerde luchtvering met uitgebreidere instelmogelijkheden voor een grotere bodemspeling en waaddiepte, verstevigde bodembeschermingsplaat ) Optische bodembeschermingsplaat van rvs in chroomlook ( extra uitrusting voor de GL 320 CDI als onderdeel van het chroompakket exterieur ) Panoramadak achter Parameterstuurbekrachtiging ( snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging ) Service - intervalindicator ASSYST PLUS met onderhoudscomputer Sjorogen in de bagageruimte TEMPOMAT met variabele snelheidsbegrenzer SPEEDTRONIC Verchroomde taillesierlijst ( voor de GL 420 CDI, GL 450 en GL 500 ) Waarschuwingssysteem veiligheidsgordels voor Warmtewerend en geluidsisolerend glas rondom, groengetint Wegrijblokkering elektronisch, inclusief sluitsysteem met radiografische / infrarood - afstandsbediening Wegrijhulp voor op hellingen * Het betreft de Duitse specificaties. De Nederlandse en Belgische specificaties kunnen afwijken. Raadpleeg hiervoor de prijslijst, verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz dealer.

62 62 UITRUSTINGEN Lichtmetalen velgen De ideale verfraaiing voor een auto die eigenlijk alles al heeft. Elk van de velgen geeft de GL - Klasse een heel eigen gezicht. Wilt u uw GL - Klasse nog verder verfraaien met aantrekkelijke lichtmetalen velgen? De GL 320 CDI is standaard uitgerust met 18 - inch vijfspaaks lichtmetalen velgen met banden in de maat 265 / 60 R 18, terwijl de V8 - modellen zijn voorzien van 19 - inch vijf - dubbelspaaks velgen ( extra uitrusting voor de GL 320 CDI ). Als extra uitrusting voor alle modellen zijn 20 - inch vijfspaaks lichtmetalen velgen beschikbaar met banden in de maat 275 / 50 R 20. De elegante 19 - inch zevenspaaks incenio designvelgen Aldhanab en de royale 20 - inch vijfspaaks incenio designvelgen Porrima zijn als accessoire leverbaar voor alle modellen. Voor een bijzonder powerful uiterlijk kunt u uw GL - Klasse ook laten uitrusten met 21 - inch vijfspaaks lichtmetalen AMG - velgen met verbrede wielkasten ( extra uitrusting ) inch vijfspaaks lichtmetalen AMG - velg.

63 18 - inch vijfspaaks lichtmetalen velgen inch zevenspaaks incenio designvelgen Aldhanab inch vijf - dubbelspaaks lichtmetalen velgen inch vijfspaaks incenio designvelgen Porrima.

64 6 4 UITRUSTINGEN Chroompakket exterieur Nóg meer luxe. Het chroompakket exterieur maakt de GL - Klasse nóg imposanter. Chroom kan op heel veel verschillende manieren worden verwerkt, bijvoorbeeld als in het oog springende accenten. Met het chroompakket exterieur ( extra uitrusting ) wordt onder andere de dakreling in chroom uitgevoerd in plaats van het gebruikelijke zwart. Chromen sierlijsten op de flanken en optische beschermplaten aan de voor- en achterzijde zijn eveneens onderdeel van het chroompakket exterieur ( standaard bij de V8 - modellen ). In combinatie met de bi - xenonkoplampen ( extra uitrusting ) zijn de mistlampen voorzien van chroomringen. Tot slot kunnen de flanken van de GL - Klasse worden verfraaid met treeplanken ( extra uitrusting ). Chro men crossbars zijn eveneens als extra uitrusting leverbaar. Optische bodembeschermingsplaten aan de voor- en achterzijde : standaard voor alle V8 - modellen, onderdeel van het chroompakket exterieur bij de GL 320 CDI.

65 De grille met briljantzilverkleurige lamellen en de treeplanken ( extra uitrusting ) zorgen ervoor dat de GL - Klasse direct opvalt.

66 66 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen Licht is heel gewoon. Wij maken er iets bijzonders van. De extra uitrustingen van de GL - Klasse. De GL - Klasse is standaard uitgerust met warmtewerend, groen glas. Als u echter iets meer waarde aan uw privacy hecht, kunnen wij uw auto ook uitrusten met warmtewerend, donkergetint glas, zodat niemand meer door de achterruit, de zijruiten en de ruiten van de achterportieren naar binnen kan kijken. In combinatie daarmee kan de GL-Klasse ook worden uitgerust met warmtewerend, infraroodreflecterend glas. Dit glas vermindert de zonnestraling op de voorste zijruiten met ongeveer 60 %, wat voor een duidelijk aangenamere interieurtemperatuur zorgt. Het binnen vallende licht wordt door dergelijk glas overigens niet beïnvloed. Voor een nóg aangenamere ambiance in het interieur wordt het lichtpakket als extra uitrusting aanbevolen, dat ander ondere leeslampjes voor de derde rij zitplaatsen bevat en een verlichte bekerhouder. De GL - Klasse beschikt standaard over een panoramadak achterin. Als extra uitrusting is echter ook een elektrisch bedienbaar schuif - / kanteldak leverbaar voor de eerste rij zitplaatsen, dat vanuit het interieur kan worden afgedekt met een zonnescherm.

67

68 Het overzichtelijke COMAND APS - display op de middenconsole.

69 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen 69 Wie alle informatie direct kan overzien, kan de juiste beslissingen nemen. Direct een compleet overzicht met COMAND APS. Met COMAND APS en het bijbehorende 6,5 - inch kleurendisplay hebt u nog meer gegevens tot uw beschikking dan bij het combi - instrument. Bovendien bevat COMAND APS een navigatiecomputer die, nadat de route van de navigatie - dvd is overgenomen, kan worden gebruikt voor het afspelen van audio - cd s. In dat geval wordt de route op het display weergegeven als een pijl. COMAND APS is standaard op de V8-modellen. De praktische achteruitrijcamera (extra uitrusting) zorgt er niet alleen voor dat u een goed overzicht houdt bij het parkeren, maar ook uitstekend kunt manoeuvreren als de bewegingsruimte beperkt is. De camera bevindt zich in de achterklep en wordt geactiveerd als u in de achteruit versnelling schakelt. Het gebied achter de auto wordt vervolgens als videobeeld op het COMAND - display weergegeven. Op deze wijze houdt u steeds een goed overzicht. PARKTRONIC is eveneens een comfortabele oplossing, waarbij de sensoren van dit systeem tot een snelheid van 16 km / h door middel van visuele en akoestische signalen waarschuwen voor mogelijke obstakels. PARKTRONIC is standaard voor de GL 500. Met de achteruitrijcamera wordt rangeren en manoevreren kinderspel.

70 70 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen Pappa, zijn we er al? zult u nooit meer horen. Voor prima amusement onderweg: de entertainmentsystemen. Altijd op de eerste rang, ook als u op de tweede rij zit. Als extra uitrusting kunnen in de hoofdsteunen van de voorstoelen 7 - inch kleurendisplays worden ingebouwd. Bovendien kan als accessoire een monitor tussen de stoelen van de eerste rij zitplaatsen worden ingebouwd. Onder de zitting van de tweede rij zitplaatsen bevindt zich een dvd - speler met afstandsbediening, terwijl een tv - tuner zowel analoge als digitale signalen ( DVB - T ) kan ontvangen. Het assortiment wordt gecompleteerd door een handsfreesysteem, een cd - speler en aansluitingsmogelijkheden voor spelconsoles en koptelefoons. Kortom, met een dergelijk aanbod hoeft niemand zich onderweg meer te vervelen. Op de kleurendisplays kunnen beelden van dvd s, opnamen van digitale camera s en spelletjes worden weergegeven. Overal geluid Het Harman Kardon sound system bestaat uit elf luidsprekers en een subwoofer. U wordt dus volledig ondergedompeld in geluid.

71 In de hoofdsteunen van de eerste rij zitplaatsen kunnen als extra uitrusting 7 - inch kleurenbeeldschermen worden ingebouwd. UITRUSTINGEN Extra uitrustingen 71

72 72 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen Dat u op een traject met haarspeldbochten rijdt, merkt u alleen aan de stuurbewegingen. Beter dan op multicontourstoelen kunt u gewoon niet zitten. Verwarmde multicontourstoelen voor zowel de bestuurder als de voorpassagier zijn standaard bij de V8 - modellen. De stoelen zijn voorzien van afzonderlijke luchtkamers, waarvan u de druk geheel naar eigen inzicht kunt regelen. In de luchtkamers voor de lendenen, de zijkanten van de stoelen en de voorzijde van de zitting wordt meer druk opgebouwd om zodoende meer stabiliteit te bieden. Dankzij de variabele druk ervaart u een traject met veel bochten wezenlijk niet anders dan een kaarsrechte weg. In de als extra uitrusting leverbare comfortstoel kunt u het zich eveneens heel gemakkelijk maken. Deze stoel is voorzien van actieve ventilatie, die niet alleen voor een constant aangename temperatuur van de zitting zorgt, maar in de zomer bovendien de verhitte zitting snel afkoelt. In combinatie met de stoelverwarming zorgt het systeem er bovendien voor dat vochtige kleding snel opdroogt een ware uitkomst bij terreinritten. De GL - Klasse is standaard uitgerust met elektrisch verstelbare stoelen. Bij de V8 - modellen wordt bovendien voor extra comfort het memorypakket standaard meegeleverd, dat niet alleen uw eigen zitpositie opslaat, maar ook de daarbij behorende instellingen van de stuurkolom en de buitenspiegels. Verder bevat het pakket een comfortabele in- en uitstaphulp en een elektrisch bediende instelling van de hoofdsteunen. Comfort met een druk op de knop De memoryknoppen bevinden zich direct binnen handbereik aan de buitenzijde van de stoelen. Met een druk op de knop kunnen al uw persoonlijke instellingen worden opgeroepen.

73 Multicontourstoelen voor de bestuurder en voorpassagier in zwart leder. UITRUSTINGEN Extra uitrustingen 73

74 74 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen EXTRA UITRUSTINGEN* ( SELECTIE ) GL 320 CDI 4MATIC GL 420 CDI 4MATIC GL 450 4MATIC GL 500 4MATIC Achteruitrijcamera O O O O Airconditioning achter ( alleen in combinatie met THERMOTRONIC ) O O O O Bekleding leder ( inclusief interieurverlichtingspakket ) O O O - Bekleding nappaleder ( inclusief interieurverlichtingspakket ) O O O u Bi - xenonkoplampen met dynamische bochtenverlichting, koplampreinigingsinstallatie, dynamische lichthoogteregeling, afslagverlichting en geïntegreerde mistlampfunctie O O O u Binnen- en linkerbuitenspiegel automatisch dimmend O u u u Cd - wisselaar voor zes cd s, geschikt voor het afspelen van mp3 - bestanden O O O O Chromen crossbars O O O O Chroompakket exterieur ( dakreling in chroomlook ; voor de GL 320 CDI ook chromen sierlijsten op de flanken en optische beschermingsplaten van rvs in chroomlook voor en achter ) O O O O COMAND APS bedienings- en aanduidingssysteem met 6,5 - inch kleurendisplay O u u u Crashactieve NECK PRO - hoofdsteunen voor de bestuurder en voorpassagier u u u u O Extra uitrusting u Standaard Niet leverbaar * Het betreft de Duitse specificaties. De Nederlandse en Belgische specificaties kunnen afwijken. Raadpleeg hiervoor de prijslijst, verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz dealer. Bi - xenonkoplampen met dynamische bochtenverlichting zorgen s nachts voor een beter zicht. De elektrisch bediende EASY PACK-achterklep is standaard voor de GL 500.

75 UITRUSTINGEN Extra uitrustingen 75 EXTRA UITRUSTINGEN* ( SELECTIE ) GL 320 CDI 4MATIC GL 420 CDI 4MATIC GL 450 4MATIC GL 500 4MATIC Donkergetint glas voor de achterruit en achterzijruiten O O O O EASY PACK - achterklep met beknellingsbeveiliging O O O u Entertainmentsysteem voor de achterpassagiers met twee 7 - inch LCD - beeldschermen, dvd - speler en koptelefoons O O O O KEYLESS GO O O O O Memorypakket ( voorstoelen, stuurkolom, hoogte van de hoofdsteunen en buitenspiegels elektrisch verstelbaar, buitenspiegels met parkeerstand ) O u u u PARKTRONIC inparkeerhulp O O O u Schuif -/ kanteldak van glas, elektrisch bediend, met elektrisch uitzetbare achterzijruiten O O O O Standverwarming met afstandsbediening O O O O Stuurwiel bekleed met hout / leder O O O O Stuurwiel verwarmd O O O O Surround sound system Harman Kardon Logic 7, Dolby Digital 5.1, DTS, elf luidsprekers en subwoofer, 600 watt O O O O Tv - tuner voor ontvangst van analoge en digitale signalen ( alleen in combinatie met COMAND APS ) O O O O O Extra uitrusting u Standaard Niet leverbaar * Het betreft de Duitse specificaties. De Nederlandse en Belgische specificaties kunnen afwijken. Raadpleeg hiervoor de prijslijst, verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz dealer. Het met leder en hout beklede stuurwiel ligt uitstekend in de hand. De comfortairconditioning THERMOTRONIC kan afzonderlijk door de passagiers worden ingesteld.

76 Flankbescherming met treeplanken. Monitor van het entertainmentsysteem achter.

77 ORIGINELE ACCESSOIRES 77 Meer comfort, meer opbergruimte meer individualiteit. Met de originele accessoires kunt u uw GL - Klasse nog verder individualiseren. Ruimte is een luxe waarvan men niet genoeg kan hebben. Daarom zijn er voor de GL - Klasse dakboxen in titaan metallic of matzilver leverbaar met volumes van 300 tot 450 liter. De nieuwe crossbars zorgen ervoor dat zowel de ski- en snowboardhouder New Alustyle als de dakboxen niet alleen stevig en veilig worden bevestigd, maar daarnaast voor een sportieve look zorgen, ook wanneer er niets wordt vervoerd. De flankbescherming van gepolijst rvs accentueert het profiel van de GL - Klasse en zorgt er bovendien voor dat u dankzij de treeplanken eenvoudig kunt in- en uitstappen. Bovendien is het dak op deze manier gemakkelijker te bereiken. In het interieur speelt alleen nog uw favoriete muziek. Met de in het dashboardkastje ondergebrachte ipod - interfacekit kunt u uw ipod aansluiten op het audiosysteem en aansturen met het multifunctionele stuurwiel. Daarnaast kan tussen de voorstoelen het innovatieve entertainment systeem achter worden geïnstalleerd, dat met een afstandsbediening kan worden aangestuurd. Het systeem bestaat uit een dvd - speler, een 7 - inch LCD - kleurendisplay met een hoge resolutie en twee koptelefoons. Met dit systeem kan de verveling onderweg niet meer toeslaan. De dakboxen voor de GL - Klasse zijn leverbaar in drie afmetingen en twee kleuren. Verchroomde portiergrepen geven cachet aan de portieren.

78

79 Zeer bijzonder. En bijzonder bestendig. De krasbestendigere transparante lak. Kleuren en materialen De enige Mercedes waarvan de lak niet helemaal perfect was, was de allereerste Silberpfeil. Toen in 1934 de technici van Mercedes - Benz de gloednieuwe racewagen W 25 voor de Eiffelrace op de Nürburgring op de weegschaal zetten, woog de bolide 751 kg en dat was precies 1 kg te veel. Daar kunnen we geen lak aan hebben, schijnt Alfred Neubauer, de leider van het raceteam, toen gezegd te hebben en droeg daarmee gelijk de oplossing voor het probleem aan. Om het vereiste gewicht te bereiken, werd de witte lak van de bolide gekrabt, waardoor de zilverkleurige aluminium carrosserie te voorschijn kwam. De rest is geschiedenis : Manfred von Brauchitsch won de race, en sindsdien heeft de pers alleen maar lovend over de successen van de Silberpfeilen geschreven Met de nieuwe lakgeneratie van Mercedes - Benz zouden de technici van de Silberpfeil meer moeite hebben gehad. De reden : deze door Mercedes - Benz zelf ontwikkelde lak is ten opzichte van conventionele transparante lakken aanzienlijk bestendiger en zorgt bovendien voor een duurzame en duidelijk intensievere glans. Of het nu om unilak of om metallic lak gaat deze krasbestendigere transparante lak is veel beter bestand tegen weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf zoals neerslag, zonlicht, temperatuurschommelingen, stof en roet.

80 80 KLEUREN EN MATERIALEN Lakken UNILAKKEN METALLIC LAKKEN Sprekende kleuren Geef uw GL - Klasse extra karakter met uw favoriete kleur. Kies uit een veelvoud van lakkleuren en zet deze lijn in het interieur voort, waar verfijnd leder en smaakvolle houten sierdelen de ambiance van uw GL - Klasse vervolmaken. 040 Zwart 197 Obsidiaanzwart 650 Calcietwit 300 Periklaasgroen 359 Tanzanietblauw 544 Carneoolrood

81 KLEUREN EN MATERIALEN Lakken 81 METALLIC LAKKEN SPECIALE LAK 723 Cubanietzilver 474 Peridotbruin 775 Iridiumzilver 798 Sanidienbeige

82 82 KLEUREN EN MATERIALEN Stof en leder LEDERLOOK ARTICO 1 LEDER 1 NAPPALEDER 2 Neemt u plaats! In de GL - Klasse voert verfijnd leder de boventoon. Comfortabeler en luxer kunt u gewoon niet zitten. Overtuig uzelf! 141 Zwart Zwart Zwart 144 Kasjmierbeige 204 Kasjmierbeige 504 Kasjmierbeige 148 Alpacagrijs Alpacagrijs Alpacagrijs 1 Niet voor de GL Standaard bij de GL Contrasterend sierstiksel.

83 KLEUREN EN MATERIALEN Houtafwerking 83 U bent toch een natuurliefhebber? Hout en leder maken uw GL - Klasse heel bijzonder. Bij elke rit die u maakt zijn er twee materialen die u eraan herinneren dat de GL - Klasse voor het ruige terrein is gemaakt : hout en leder. De stoelen van de GL 500 zijn met zacht nappaleder bekleed. Nappaleder is een natuurlijk product dat wordt verkregen door dikke lederhuiden in meerdere lagen te splijten. Hierbij wordt de bovenste laag gevormd door nappaleder, dat zich bij uitstek kenmerkt door de bijzondere soepelheid en gladde structuur. Ook de houten sierdelen zijn heel bijzonder. De GL 500 wordt bijvoorbeeld standaard afgeleverd met sierdelen in licht berkenhout. Voor de overige modellen zijn deze sierdelen leverbaar als extra uitrusting. Het lichte berkenhout onderscheidt zich van andere houtsoorten door de ongelakte, zachte structuur. U voelt dit gelijk wanneer u over het oppervlak van deze verfijnde houtsoort strijkt. Pappel in esdoornhoutlook1 Wortelnotenhout met chroomaccenten2 Licht berkenhout met chroomaccenten 1 Alleen voor de GL 320 CDI. 2 Voor de GL 500 zonder meerprijs.

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLS ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLS 350 d 4-MATIC Aut. -/- 11.000,- korting AMG, Designo Bruin, Keyless-Go, Harman/kardon, Trekhaak, Specificaties Voertuignummer: 1103710/90 Datum: 15-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4MATIC AMG Aut. GRIJS KENTEKEN! Luchtvering, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera Specificaties Voertuignummer: 1104384 Datum: 07-01-2016 Tellerstand: 131.500 km Brandstof:

Nadere informatie

De nieuwe GLK - Klasse.

De nieuwe GLK - Klasse. De nieuwe GLK - Klasse. Inhoud. Exterieur 2 Dynamiek 6 Motoren 6 O ff road 8 Veiligheid 10 Comfort 12 Cockpit 12 Interieur 14 O ff road - stylingpakket 16 Sportpakket 18 Exterieur 18 Interieur 20 Uitrustingen

Nadere informatie

Mercedes-Benz M-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi

Mercedes-Benz M-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz M-Klasse ML 420 CDI Aut. 4-Matic, Sport-pakket, Luchtvering, Trekhaak, Xenon, Navi Specificaties Voertuignummer: 1103139/108 Datum: 16-03-2007 Tellerstand: 212.512 km

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr.

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, ,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Mercedes-Benz GLE-Klasse 350 d 4Matic Aut. AMG, Grijs Kenteken, 64.950,- Excl Btw & Bpm, Comand, 360 gr. Camera Specificaties Datum: 09-02-2017 Tellerstand: 3.986 km Brandstof: Diesel Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon

Mercedes-Benz GLE-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon Mercedes-Benz GLE-Klasse Coupé 350 d 4-MATIC AMG, Panorama, Airmatic, Keyless-Go, Harman/Kardon Specificaties Voertuignummer: 1103911/81 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel Transmissie:

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr.

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLA-Klasse 200 Premium Aut. Facelift AMG, Panorama, Harman/Kardon, 360 gr. Camera, Leder Specificaties Datum: 30-06-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Estate 350 e Avantgarde, ,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse Estate 350 e Avantgarde, 43.950,- incl Btw, Leder, Navi, Luchtvering, Camera Specificaties Voertuignummer: 1103653 Datum: 18-04-2016 Tellerstand: 15.256 km

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Uitrusting C 350 e Lease Edition. Extern opladen van accu Laadklep geopend 7G-TRONIC PLUS KEYLESS

Nadere informatie

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition

Uw C-Klasse: C 350 e Estate Lease Edition Afbeelding voorbeeld Afbeelding voorbeeld Samenvatting Motor C 350 e Estate Lease Edition Speciaal model en pakketten Kleur Metallic tenorietgrijs Wiel 43,2 cm (17 inch) vijf-dubbelspaaks LM-velgen Bekleding

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Mercedes-Benz E-Klasse 200 Aut. AMG Ambition W213, Panoramadak, Head-Up, Memory, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103077 Datum: 02-01-2017 Tellerstand: 10 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015.

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. GLC Edition 1 Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Best of the best. Met het speciale model Edition 1 vieren we de première van de nieuwe GLC op een bijzondere manier: met meer sportiviteit, meer exclusiviteit

Nadere informatie

0,00. Mercedes-Benz S-Klasse 65 AMG Lang Ex. Jaap Stam. Achterbank met massagefunctie. Binnen/buitenspiegel automatisch dimmend

0,00. Mercedes-Benz S-Klasse 65 AMG Lang Ex. Jaap Stam. Achterbank met massagefunctie. Binnen/buitenspiegel automatisch dimmend Mercedes-Benz S-Klasse 65 AMG Lang Ex. Jaap Stam Merk Mercedes-Benz Model S-Klasse Type 65 AMG Lang Ex. Jaap Stam Bouwjaar 2007 Kilometerstand 144.392 km Carrosserie Sedan Transmissie Automaat Brandstof

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20''

Mercedes-Benz GLC-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20'' B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLC-Klasse 250 d 4Matic AMG. Panorama, Leder, Head-Up, 360 gr. camera, 20'' Specificaties Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr.

Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé ,- Specificaties. Omschrijving M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Mercedes-Benz GLC-Klasse Coupé 250 4M Aut. AMG, 20'', Schuifdak, Night, Distronic, 360gr. Navi, LED Specificaties Voertuignummer: 1104315 Datum: 18-06-2018 Tellerstand: 21.968 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz GLA-Klasse 180 Aut. Ambition Urban Night-pakket, Navi, Bi-Xenon, 18inch Specificaties Datum: 29-02-2016 Tellerstand: 18.523 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016.

De C-Klasse Lease Edition vanaf 38.995,-. Bijtelling vanaf 252,-* per maand. Prijslijst geldig per 15 april 2016. Leverbaar als Limousine, Estate én Coupé. De C-Klasse vanaf 38.995,-. Standaard al zeer rijk uitgerust, met een voordeel van ruim 5.000,-! Bijtelling vanaf 252,-* per maand. v.a. 15% bijtelling Prijslijst

Nadere informatie

350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go

350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go Mercedes-Benz GLS 350 d 4M AMG GRIJS KENTEKEN Panorama, Distronic, Harman/Kardon, Luchtvering, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1104381 Datum: 18-06-2018 Tellerstand: 38.450 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 220d Aut. AMG Designo Leder bruin, Excl Btw & Bpm, Export/Taxiprijs Specificaties Voertuignummer: 1103691 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. De eigen lijn - de enige lijn waar de G-Klasse nooit van afwijkt.

Nadere informatie

SLK 55 AMG Roadster automaat

SLK 55 AMG Roadster automaat Uw voertuig: SLK 55 AMG Roadster automaat Prijs Basisprijs EUR 63.544,00 Lak Bekleding Extra uitrusting Prijs incl. BPM Uni: Vuuropaal Nappaleder: Zwart/ Accentrood EUR 0,00 EUR 0,00 EUR 3.040,00 EUR 94.566,43

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse

Mercedes-Benz GLE-Klasse VOORRAAD GEBRUIKT Mercedes-Benz GLE-Klasse 500e 4MATIC 14% bijtelling 91.850 Algemene informatie Bouwjaar: 2015 Merk: Mercedes-Benz Model: GLE-Klasse Kilometerstand: 3.992 km Kleur: grijs Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLE-Klasse

Mercedes-Benz GLE-Klasse VOORRAAD GEBRUIKT Mercedes-Benz GLE-Klasse 500e 4MATIC 14% bijtelling 79.800 Algemene informatie Bouwjaar: 2015 Kenteken: NK748J Merk: Mercedes-Benz Model: GLE-Klasse Kilometerstand: 26.181 km Kleur: grijs

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

Mercedes-benz E-klasse

Mercedes-benz E-klasse Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Mercedes-benz E-klasse 79,491.00 Advertentienr : 2513164 KM-stand : 3000 Bouwjaar : 2017 Brandstof : Benzine Transmissie : Automaat Import : Ja Algemene

Nadere informatie

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche

Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche R - Klasse. Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten. Dr. Dieter Zetsche 02 INHOUD De R - Klasse. COMFORT 12 Design 14 Cockpit 16 Vijf zitplaatsen

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand

Mercedes-Benz GLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Mercedes-Benz GLA-Klasse 45 AMG 4Matic. Panoramadak, Night-Pakket, Harman/Kardon, Memory, Comand Specificaties Voertuignummer: 1104416 Datum: 21-08-2015 Tellerstand: 54.200 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 300 AMG Premium. Panorama, Memory, Burmester, Origineel NL Specificaties Voertuignummer: 1104323 Datum: 26-01-2018 Tellerstand: 42.562 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet

The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet Met een studiemodel van een open Landaulet laat Maybach de kunst van het bouwen van majestueuze automobielen herleven. Volgens de traditie van exclusieve

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 300 Aut. AMG, Burmester, Memory, Head-Up, Comand, Widescreen Specificaties Voertuignummer: 1104309 Datum: 18-11-2017 Tellerstand: 19.980 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo

Porsche Cayenne 134, Algemene informatie. Technische informatie. Opties. logo logo Emile Bakker Emilebakker.nl http://www.emilebakker.nl Image not found or type unknown Porsche Cayenne 134,428.00 Advertentienr : 2431519 KM-stand : 4600 Bouwjaar : 2016 Brandstof : Diesel Transmissie

Nadere informatie

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek.

Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Mercedes-Benz Mobility voor meer vrijheid. Aangepast vervoer nu af fabriek. Geniet van het unieke Mercedes-Benz gevoel. Gemakkelijk en zelfstandig op uw bestemming aankomen. Ook met een handicap is dat

Nadere informatie

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek

De nieuwe Audi Q2. #untaggable. Audi Voorsprong door techniek De nieuwe Audi Q2 #untaggable Audi Voorsprong door techniek #allroad? #noroad? #untaggable #untaggable De nieuwe Audi Q2: sportief en hightech. Compact, maar toch ruim en praktisch als een SUV. Door de

Nadere informatie

Peugeot HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling

Peugeot HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling Peugeot 508 2.0 HDi Premium Hybrid4 4WD VOL 14% bijtelling http://autozaak.nl/images/aanbod/10324733-peugeot-508-2-0-hdi-premium-hybrid4-4wd-vol-14-bijtelling-1.jpg Uitrusting ABS Airbag bestuurder Airbag

Nadere informatie

Vergelijk uitvoeringen

Vergelijk uitvoeringen Vergelijk uitvoeringen Auris Now 5- d Auris Aspiration 5- d Auris Dynamic 5-d Standaard Optioneel Niet mogelijk Promotion Verschillen per uitvoering Prijzen Hybrid 1.8 Hybrid Automaat 23.195,00 25.295,00

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren B.V. 5626AG Eindhoven Audi A4 Avant 2.0 TDI Quattro 190PK S-Tronic Aut. Climate, Led, Cruise-control, Trekhaak, Parkeersensoren Specificaties Datum: 28-10-2016 Tellerstand: 11.400 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 220 d Aut. AMG, Panorama, Widescreen, Burmester, Memory Specificaties Voertuignummer: 1103558 Datum: 23-08-2017 Tellerstand: 300 km Brandstof: Diesel

Nadere informatie

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW

Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW Audi S5 Cabriolet Quattro S-tronic Pro Line 245kW http://www.autozaak.nl/images/aanbod/5881993-audi-s5-cabriolet-quattro-s-tronic-pro-line-245kw-1.jpg Uitrusting 4-wiel aandrijving permanent ingeschakeld

Nadere informatie

ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS

ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS STYLING 04 COMFORT 07 VEILIGHEID 08 FAMILIE EN RECREATIE 10 BESCHERMING 14 MULTIMEDIA 18 STYLING De CITROËN C4 Aircross verenigt kracht met dynamiek en stijl met functionaliteit.

Nadere informatie

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving

Mercedes-Benz S-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving Mercedes-Benz S-Klasse 350 d Bluetec 4-Matic Lang AMG, Origineel Nederlands, Keyless-Go, Panorama, Burmester, Head-Up Specificaties Voertuignummer: 1103293 Datum: 05-01-2015 Tellerstand: 99.958 km Brandstof:

Nadere informatie

Renault TWINGO Série Signature VIVA

Renault TWINGO Série Signature VIVA Renault TWINGO Série Signature VIVA Ultraviolet & Energiek De Série Signature VIVA accentueert het bruisende en extravagante karakter van de Twingo. Met zijn volledig ultraviolette look zet hij een nieuwe

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go

Mercedes-Benz CLA-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz CLA-Klasse 250 Sport Ambition Aut. AMG, Panorama, Nightpakket, Keyless-Go Specificaties Voertuignummer: 1103476 Datum: 20-08-2015 Tellerstand: 10.794 km Brandstof: Benzine

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket!

Zeer complete nieuwe Mercedes-Benz E200 Cabriolet zonder kilometers en voorzien van het sportieve AMG-styling pakket! B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio 200 AMG Aut. - 17.250 KORTING! Comand, Keyless-Go, Burmester, Memory, Led Specificaties Voertuignummer: 1103682 Datum: 20-08-2018 Tellerstand: 10 km

Nadere informatie

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d De nieuwe Kia De ster van de show Puur rijplezier bent u er klaar voor? De nieuwe Kia pro_cee d laat uw hart sneller kloppen met zijn superscherpe design en zijn vernieuwende technologie. Ermee rijden

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 200 Aut. AMG, Designo, Widescreen, Panorama, Burmester, Head-Up, Memory Specificaties Datum: 13-06-2017 Tellerstand: 900 km Brandstof: Benzine Transmissie:

Nadere informatie

Jeep Grand Cherokee 3.6 Overland

Jeep Grand Cherokee 3.6 Overland Bjorn Blokzijl 12 augustus 2011 Pionier in het nieuw De grote SUV's van tegenwoordig hebben twee voorvaderen, welke pioniers waren op het gebied van luxueuze auto's die ook buiten de gebaande paden hun

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 1 FEBRUARI 2012 CONSUMENTENPRIJS CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 8.195,00

Nadere informatie

N 1 zonder autorijbewijs

N 1 zonder autorijbewijs e e N 1 zonder autorijbewijs e De e City is het meest compacte model in het e AIXAM assortiment. Het ideale stadsvoertuig van een onvergelijkbare kwaliteit en een uitgesproken design. De e City is speels;

Nadere informatie

Renault Clio Energy TCe 90pk ECO2 Dynamique 2016

Renault Clio Energy TCe 90pk ECO2 Dynamique 2016 Renault Clio Energy TCe 90pk ECO2 Dynamique 2016 16.900 Algemene Opties en Accessoires: Climate control Keyless entry Regensensor Audio, tv en 12v access: 12V accessoire-aansluiting in de middenconsolebluetooth

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle The new lightness of being. Mettertijd, met alle geboekte successen en verworven ervaring, worden de doelen niet minder. Maar de weg ernaartoe wel fraaier. Soevereiner. Veiliger.

Nadere informatie

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015.

Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Optiepakketten. Geldig van 1/9/2015 t.e.m. 31/12/2015. Inhoud A-Klasse... 4 B-Klasse... 6 CLA Sportsedan & Shooting Brake... 8 GLA... 10 C-Klasse Berline... 12 C-Klasse Break.... 14 E-Klasse Berline...

Nadere informatie

20.540,00 INVITE. Interesse in dit model? Ga naar voor een testrit of brochure aanvraag.

20.540,00 INVITE. Interesse in dit model? Ga naar  voor een testrit of brochure aanvraag. INVITE UITVOERING: STANDAARDUITRUSTING VOOR INVITE PRIJSOPBOUW Actieve Stabiliteits- en Tractiecontrole (ASTC) Invite 1.6 MIVEC 2WD 5MT AS&G 16 inch ABS (antiblokkeerremsysteem) met EBD (elektronische

Nadere informatie

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch

Audi A ,- Specificaties. Omschrijving. Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch B.V. 5626AG Eindhoven Audi A3 Sportback 1.6 TDI Navi, Xenon, Adaptive Cruise Control, Stoelverwarming, Bluetooth, 17inch Specificaties Voertuignummer: 1103898 Datum: 12-10-2016 Tellerstand: 16.983 km Brandstof:

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20''

Mercedes-Benz E-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20'' B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz E-Klasse Coupé 200 Aut. AMG, Panorama, Burmester, Widescreen, Head-Up, 20'' Specificaties Voertuignummer: 1103327/71 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300 km Brandstof:

Nadere informatie

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease

Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease Opel Ampera E-REV 111kW 0% Bijtelling Geen exlease http://www.autozaak.nl/images/aanbod/7940401-opel-ampera-e-rev-111kw-0-bijtelling-geen-ex-lease-1.jpg Uitrusting 3e remlicht ABS Achterbank neerklapbaar

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

PEUGEOT PK ALLURE

PEUGEOT PK ALLURE PEUGEOT 308 110PK ALLURE Prijs voertuig : * 15 900 * Excl. kosten van inschrijving en brandstof. vermelding verplicht vanaf 1.1.79 conform decreet 78993 van 4.10.78 Garantie Leeuwekeur Comfort (6 Maand)

Nadere informatie

Volvo 940 Malmö, een eigen identiteit.

Volvo 940 Malmö, een eigen identiteit. Volvo 940 Malmö, een eigen identiteit. Een Volvo 940 Malmö staat borg voor kwaliteit die samen met zijn gedistingeerde uitstraling, een eigen identiteit weerspiegelt in een wereld waarin auto's steeds

Nadere informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Sportback Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.490 U BESPAART: 11.473 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding:

Nadere informatie

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse.

De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. C-Klasse. De nieuwe C-Klasse. Merkbaar meer klasse. De C-Klasse geeft een heel nieuwe betekenis aan vooruitgang. De aerodynamische vormgeving buigt de luchtstroom op elegante wijze af, waardoor de weerstand

Nadere informatie

SL designo Edition. Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017.

SL designo Edition. Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017. SL designo Edition Exclusiviteit door hoogwaardige materialen en stijlvolle kleuren. Prijslijst. Geldig vanaf 15 april 2017. Uitrustingen van de designo Edition voor de SL. SL er zijn nauwelijks initialen

Nadere informatie

Niets is fraaier dan karakter.

Niets is fraaier dan karakter. CLA Shooting Brake Niets is fraaier dan karakter. Het expressieve, sportieve front van de CLA Shooting Brake bezorgt hem een energieke, zelfbewuste aanblik. Inclusief markante voorbumper, diamond grille

Nadere informatie

Dacia Black Line. Série Limitée Black Line. Think big, pay little

Dacia Black Line. Série Limitée Black Line. Think big, pay little Dacia Black Line Série Limitée Black Line Think big, pay little Dacia Black Line Break the rules Waarom zou u tussen elegantie en prijs kiezen? De Serie Limitée Black Line Sandero en Logan MCV biedt u

Nadere informatie

Sprinter City. Technische gegevens

Sprinter City. Technische gegevens Sprinter City Technische gegevens Type Sprinter City 77 Sprinter City 65 Sprinter City 65 K Sprinter City 35 2 Technische gegevens Afmetingen City 35 City 65 K City 65 City 77 Lengte 6.945 mm 7.000 mm

Nadere informatie

Suzuki Grand Vitara 2.4 Exclusive

Suzuki Grand Vitara 2.4 Exclusive Harold Rolloos 18 september 2008 Grand Vitara groeit door 'Suzuki introduceert Grand Vitara 2009. Twee nieuwe motoren en vernieuwd exterieur en interieur', kopt het persbericht van de importeur. Twintig

Nadere informatie

De Mercedes-Benz Lease Editions.

De Mercedes-Benz Lease Editions. Prijslijst. Geldig vanaf 2 februari 2015. De Mercedes-Benz Lease Editions. Je verdient meer dan je denkt! Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie,

Nadere informatie

A-Klasse Motorsport Edition. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016.

A-Klasse Motorsport Edition. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016. A-Klasse Motorsport Edition Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2016. Gebouwd voor pole position. De perfecte start van het seizoen: de nieuwe A-Klasse als gelimiteerde Motorsport Edition. Uiterst stijlvol

Nadere informatie

www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO

www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO www.citroen.nl Citroën DS3 CABRIO CARPE DIEM Met de Citroën DS3 Cabrio is iedere dag een bijzondere dag. Bij de eerste zonnestraal opent u in slechts 16 seconden het dak, zélfs op de snelweg. Zo geniet

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse 180 K BLUEEFFICIENCY BUSINESS EDITION ELEGANCE - Klimaat airco - Nav - pts - Klimaat airco - Nav - pts

Mercedes-Benz C-Klasse 180 K BLUEEFFICIENCY BUSINESS EDITION ELEGANCE - Klimaat airco - Nav - pts - Klimaat airco - Nav - pts Mercedes-Benz C-Klasse 180 K BLUEEFFICIENCY BUSINESS EDITION ELEGANCE - Klimaat airco - Nav - pts - Klimaat airco - Nav - pts Prijs: Verkocht Cataloguswaarde: 37246 Kilometerstand: 80.500 NAP label: Ja

Nadere informatie

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6

Chrysler 300C Touring 3.0 CRD V6 Dennis van 't Kruis 2 februari 2006 Intro Het heeft maar liefst 13 maanden geduurd en er waren vele bezoeken aan meerdere Chrysler dealers voor nodig om uiteindelijk toch te mogen rijden in een van stoerste

Nadere informatie

Renault Kadjar ,- Specificaties. Omschrijving. 1.5 dci Bose 110 PK. Panoramadak, Navi, Bose, LED, 19'', Camera, Winter-Pack

Renault Kadjar ,- Specificaties. Omschrijving. 1.5 dci Bose 110 PK. Panoramadak, Navi, Bose, LED, 19'', Camera, Winter-Pack Renault Kadjar 1.5 dci Bose 110 PK. Panoramadak, Navi, Bose, LED, 19'', Camera, Winter-Pack Specificaties Datum: 01-12-2016 Tellerstand: 47.330 km Brandstof: Diesel Transmissie: Handgeschakeld / 6 Vermogen:

Nadere informatie

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA

PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA PRIJZEN EN SPECIFICATIES CAPTIVA MY11, 18 APRIL 2012 PRIJZEN CONSUMENTENPRIJS BPM PRIJS INCLU. BTW PRIJS EXCLU. BTW ENERGIELABEL 2.2D WD 2.2D AT WD 3.0 V6 AT WD 38.995,00 16.612,00 22.383,00 8.195,00 51.695,00

Nadere informatie

Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit

Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit Ongeëvenaarde capaciteiten staan centraal bij de compleet nieuwe Land Rover Discovery Commercial

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic

Mercedes-Benz C-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Cabrio Aut. -/ ,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz C-Klasse 200 Cabrio Aut. -/- 22.900,- Korting. AMG, Keyless-Go, Burmester, Led, Distronic Specificaties Voertuignummer: 1103355/72 Datum: 02-05-2018 Tellerstand: 300

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse Estate 200 Avantga

Mercedes-Benz E-Klasse Estate 200 Avantga Joep de Heer 3 februari 2017 Ruimte én stijl De combinatie van ruimte en stijl is soms moeilijk te vinden in een auto; Je wil profiteren van de ruimte om goederen en personen te vervoeren en gelijktijdig

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Inspectierapport 1-KZF-45

Inspectierapport 1-KZF-45 Geïnspecteerd Door: Bryan Drost Merk: Model: Volvo V60 Tellerstand (km): 138297 Aantal deuren: 5 Type: Kenteken: 2.4 D6 AWD Plug-In Hybrid Summum 1KZF45 Meldcode: 1025 Chassisnummer: Autotype: YV1GWAA50E1161025

Nadere informatie

ACCESSOIRES Citroën DS5

ACCESSOIRES Citroën DS5 ACCESSOIRES Citroën DS5 INHOUD STYLING 04 COMFORT 10 VEILIGHEID 12 FAMILIE EN RECREATIE 16 BESCHERMING 20 MULTIMEDIA 24 02 PERSOONLIJKE STYLING De Citroën DS5 onderscheidt zich op een groot aantal punten.

Nadere informatie

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led

Mercedes-Benz A-Klasse ,- Specificaties. Omschrijving. 200 Aut. Nieuwprijs ,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led B.V. 5626AG Eindhoven Mercedes-Benz A-Klasse 200 Aut. Nieuwprijs 48.160,- AMG, Panorama, Navi, Memory, Led Specificaties Datum: 03-05-2018 Tellerstand: 3.635 km Brandstof: Benzine Transmissie: Automaat

Nadere informatie

Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit

Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit Land Rover Discovery Commercial & Discovery Sport Commercial: bedrijfsauto's met 'Go Anywhere'-mentaliteit Ongeëvenaarde capaciteiten staan centraal bij de compleet nieuwe Land Rover Discovery Commercial

Nadere informatie

Ruimte : Een extra grote

Ruimte : Een extra grote Hoogte 1050 mm Ruimte : Een extra grote kofferruimte! Altijd mobiel De M.GO is ontworpen om uw mobiliteit te vergroten, in de stad en op het platteland. De M.GO biedt u ruimte, rijplezier en maximale veiligheid.

Nadere informatie

Originele accessoires voor de CLA-Klasse. Prijslijst.

Originele accessoires voor de CLA-Klasse. Prijslijst. Originele accessoires voor de CLA-Klasse. Prijslijst. Opmerking Het is mogelijk dat bij de inbouw van bepaalde Mercedes-Benz accessoires uit deze brochure extra materiaal moet worden gebruikt voor de montage.

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. Welkom. In de wereld van Mercedes-Benz. Elke auto met de ster wordt geassocieerd met fascinatie, perfectie en duurzaamheid. Onze passie voor auto s beleeft u in

Nadere informatie

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic

Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Mercedes- Benz GLE 63 AMG CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Merk Mercedes- Benz Model GLE 63 AMG Submodel CLASSE COUPE (C292) 4- Matic Datum eerste registratie 07/2016 KM's 41.000 km Vermogen 558 PK / 410 kw

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

PROACE Dubbele Cabine Prijzen & Specificaties. 1 juni 2016

PROACE Dubbele Cabine Prijzen & Specificaties. 1 juni 2016 PROACE Prijzen & Specificaties 1 juni 2016 Prijzen PROACE PROACE Dubbele 1 juni 2016 (vervolg) Cabine 1 juni 2016 PROACE (inhoud 4 m 3 ) Zitplaatsen Laadvermogen* Netto Cat.prijs excl. BTW ( ) Bedrag BPM

Nadere informatie

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen

GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen GLE 450 AMG 4MATIC - dynamische SUV voor nieuwe doelgroepen Mercedes-AMG breidt het aanbod AMG-sportmodellen verder uit. De GLE 450 AMG 4MATIC is al de derde auto in deze nieuwe lijn. De power-suv biedt

Nadere informatie