C2000 in Betrouwbare digitale communicatie voor hulpverleners. Meerjarenoverzicht kritische prestatie-indicatoren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C2000 in Betrouwbare digitale communicatie voor hulpverleners. Meerjarenoverzicht kritische prestatie-indicatoren"

Transcriptie

1 Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2014 Betrouwbare digitale communicatie voor hulpverleners C2000 is het digitale communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten medewerkers van politie, brandweer, ambulancediensten, Koninklijke Marechaussee, defensiediensten, douane en FIOD vertrouwen 24/7 uur op een betrouwbaar functionerend netwerk. C2000 wordt beoordeeld op drie kritische prestatie-indicatoren: 1) de beschikbaarheid, 2) de radiodekking en 3) een tijdige afhandeling van incidenten. Alle indicatoren bleven in 2014 ruim binnen de normen én binnen het gereserveerde budget. Meerjarenoverzicht kritische prestatie-indicatoren Norm Incidentbeheer 95% 98,6% 98,4% 98,4% 98,3% 98,3% Beschikbaarheid 98% 99,9% 99,9% 99,9% 99,9% 99,9% Radiodekking 95% 99,6% 97,7% 97,6% 97,3% 97,3%

2 Wat was het voor een jaar? Beschikbaarheid De beschikbaarheid naderde met 99,9% de 100. De norm bedraagt 98%. Incidentbeheer Voor incidentbeheer kwam de 95%-norm uit op 98,6. De 99%-norm werd met 100% afgesloten. Radiodekking De radiodekking voor Paging en TETRA (normen beide 95%) werden met respectievelijk 99,6 en 97,9% ruim gehaald. Financieel resultaat Projecten bleven binnen de hiervoor begrote gelden. Het nieuwe contract voor het beheer van C2000, ingegaan op 1 juli 2014, draagt nu al bij aan het jaarlijkse overschot. De uitgaven ( ) bleven ruim binnen budget ( , inclusief project Verhoging Lokale Veldsterkte). MDC reserveert de overschotten voor de aanstaande systeemvernieuwing.

3 Netwerkgebruik Spraak 2014 Politie 78,48% Brandweer 7,43% Meldkamer 5,13% Ambulancediensten (CPA/RAV) 2,45% Nationaal gelieerden 3,07% Bijzondere gebruikers 1,77% C2000 en Testdoeleinden 0,08% Netwerkgebruik Paging 2014 Ambulancediensten (CPA/RAV) 72,73% Brandweer 16,24% Politie 10,30% Bijzondere gebruikers 0,56% C2000 en Testdoeleinden 0,27% De in 2014 gerealiseerde 42 nieuwe TETRA-opstelpunten. Deze uitbreidingen resulteerden in 22 antennewijzigingen. Voor Paging werden drie opstelpunten en één antenne gewijzigd.

4 Aantal storingen/functiehersteltijden Functie hersteltijden Klasse 1 (kritiek) < 6 uur voor 95% van gebreken < 8 uur voor 99% van gebreken Klasse 2 (ernstig) < 7 uur voor 95% van gebreken < 9 uur voor 99% van gebreken Klasse 3 (minder ernstig) < 8 uur voor 95% van gebreken < 10 uur voor 99% van gebreken Klasse 4 (overig) < 3 werkdagen tijdens kantooruren Contractbeheer In 2014 werden de eerste stappen gezet op weg naar nieuwe meerjarencontracten voor integrale systeemvernieuwing. De gunning van de strategische onderhoudscontracten loopt. Nuclear Security Summit De Nuclear Security Summit zou de grootste veiligheidsoperatie ooit in Nederland worden. Een multidisciplinair hoogstandje met een bijzondere technische inzet van C2000. De verbindingen voor de Nuclear Security Summit functioneerden probleemloos. Afronding project ODIN ODIN fase 2 is binnen de afgesproken kaders gerealiseerd, ruim binnen budget en ruim binnen de overeengekomen verbeteringen voor de radiodekking. De grootste dekkingsproblemen zijn na het bijplaatsen en activeren van 65 nieuwe zendmasten versneld opgelost.

5 Een organisatie met ambitie Opdrachtgever en eigenaar van het C2000- netwerk is het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Als uitvoerder van het beheercontract wordt Meldkamer Diensten Centrum (MDC) rechtstreeks door het ministerie aangestuurd. MDC, een onderdeel van de nationale politie, houdt het netwerk in de lucht, adviseert over vervanging en innovaties, onderhoudt materialen en apparatuur en beheert de contracten. MDC overlegt direct met de klanten politie, brandweer, ambulancediensten en Koninklijke Marechaussee. Nederland krijgt volgens planning in 2017 één landelijke meldkamerorganisatie met één gestandaardiseerde werkwijze. Het aantal meldkamers gaat van 22 naar tien locaties. Streefdatum voor de feitelijke realisatie van de uniformering van systemen en werkwijzen is Op verzoek van VenJ ontwikkelt MDC een Project Start Architectuur en een raamwerk voor één multidisciplinaire ICT-voorziening. Belangrijkste aandachtsgebieden MDC De rijksoverheid wil het C2000-systeem en het gebruik ervan duurzaam verbeteren. De belangrijkste aandachtsgebieden worden hier in algemene zin beschreven.?

6 De (buitenhuis)dekking naar plaats en tijd ligt ruim boven de 95%. Wanneer hulpverleningsdiensten dekkingsproblemen melden, kan het plaatsen van nieuwe zendmasten noodzakelijk zijn. Ook door nieuwbouw kunnen nieuwe dekkingsproblemen ontstaan. De overheid liet de afgelopen jaren 65 masten bijbouwen (project ODIN). In noodsituaties wordt het systeem massaal gebruikt, waardoor het overbelast kan raken. Boodschappen kunnen dan niet altijd, of niet bij iedereen, aankomen. Ook hier is primair een juist gebruik van werkende techniek cruciaal. Hulpverleners ervaren soms problemen bij het C2000-gebruik. Naast systeemverbetering worden alle hulpverleners opnieuw en blijvend opgeleid in het gebruik, onder meer via de campagne Portogewoon. Een betere beleving van de C2000-functionaliteiten is de optelsom van robuuste, geavanceerde techniek en goed praktisch gebruik.

7 Grootste problemen dekking C2000 opgelost Om C2000 goed te laten functioneren, zijn voldoende opstelpunten noodzakelijk. Al bij de start in 2005 wordt afgesproken dat als hulpdiensten dekkingsproblemen zouden ervaren, deze worden opgelost. In 2011 belooft VenJ om openstaande dekkingsproblemen versneld aan te pakken: project Oplossen Dekkings Issues Nederland (ODIN).

8 Op 16 juli 2014 wordt de laatste van de 65 nieuwe C2000- antennemasten geactiveerd, als minister Opstelten in de duinen van Bloemendaal via de portofoon contact maakt met de aangesloten OOV s. De laatste mast betekent het einde van project ODIN. De belangrijkste dekkingsproblemen van het netwerk zijn opgelost. Ruim binnen begroting Project ODIN was bij aanvang in 2011 begroot op 40 miljoen. De feitelijke kosten kwamen uit op 28,6 miljoen. De komende jaren komen er gemiddeld nog acht masten per jaar bij. De bouw van bijvoorbeeld nieuwe woonwijken, fabrieken en flats beïnvloedt de radio dekking van het communicatienetwerk. Stroomversnelling Vóór ODIN was het budget toereikend voor de bouw van gemiddeld zes opstelpunten per jaar. Onvoldoende om de door gebruikers gemelde probleemgebieden in korte tijd weg te werken. Met ODIN kwam het optimalisatieproces in de gehoopte stroomversnelling. Met de kanttekening dat ODIN een onderdeel is van het gehele C2000-verbetertraject. Ook een efficiënter portogebruik door hulpverleners werd en wordt aangepakt.

9 Nuclear Security Summit 2014 Een veilig verlopen top. Ik wil al die duizenden mensen die daaraan gewerkt hebben, daarvoor ongelooflijk bedanken en respect uitspreken. Aldus minister-president Mark Rutte na afloop van de Nuclear Security Summit 2014.

10 De beveiliging van de NSS is voor alle hulpdiensten de ultieme professionele uitdaging worden. Hoofdrolspelers zijn vijf ministeries, de nationale politie, veiligheidsregio s, openbaar ministerie, inlichtingendiensten en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. De wereldleiders landen op een speciaal vrijgemaakte landingsbaan op Schiphol. De route van Schiphol naar de corridorzone in Den Haag voert door twintig gemeenten. De complexiteit zit m uiteraard in het afbreukrisico: 58 wereldleiders uit 53 landen worden verwacht, met in hun kielzog delegatieleden. De NSS is een tweedaagse conferentie, met overnachtingen in 55 hotels en veel verplaatsingen. En tussen het moment van de aankondiging en het plaatsvinden van de NSS-conferentie zit een tijdspanne van anderhalf jaar. Een ruime voorbereidingstijd, maar ook de tegenstander heeft de tijd gehad plannen te smeden. Een adequaat antwoord op alle denkbare acties is nodig. Alleen al voor de crisiscommunicatie worden 35 scenario s opgesteld agenten In 2012 wordt bekend dat Nederland de NSS mag organiseren. In oktober dat jaar wordt de Projectgroep Veiligheid ingesteld. Begin 2013 komen de verbindingen in beeld. Hiervoor worden vijf onderwerpen benoemd: het realiseren van een Command and Control Room, C2000, beeld, data en telefonie. Voor het C2000- gebruik wordt dezelfde strategie gevolgd als met de troonswisseling in Met alleen al een kleine agenten op de been is een oplossing nodig voor de intrinsieke systeembeperkingen: een maximaal aantal gebruikers op de zendmasten versus een eindig aantal bijstands- en gespreksgroepen. Om het netwerk niet

11 overmatig te belasten, zal niet iedere individuele collega de beschikking hebben over een portofoon: hulpverleners met en zonder porto werken op zichtafstand van elkaar. Voor de tijdelijke C2000-techniek tekenen onder andere MDC, Politie Diensten Centrum, Agentschap Telecom en telecom providers. Operationeel Monitoring Centrum Nieuw is de tijdelijke samenwerking tussen MDC en het voor de gelegenheid geformeerde Operationeel Monitoring Centrum, dat wordt bemand door lokale C2000-beheerders. Door beide onderdelen gezamenlijk te huisvesten, is de samenwerking tussen techniek en uitvoering optimaal. C2000 zelf presteert naar verwachting. De geplande uitbreiding van capaciteit blijkt nodig en levert overal zijn bijdrage. De ingelaste G7-top was niet voorzien. Om operationele redenen werd afgeweken van de geplande route terug naar Schiphol, waardoor het op de twee opstelpunten drukker is dan voorzien. De praktijk leert ook dat er in werkelijkheid veel minder randapparaten zijn gebruikt dan vooraf verwacht. Veiligheid hoogste prioriteit De NSS verloopt zonder rampen en rellen. De grootste politieoperatie ooit, met ook duizenden militairen en marechaussees, 400 leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten, twintig Apaches en Chinooks, drie marineschepen en twee F16 s permanent in het luchtruim. Op de top die ging over nucleaire veiligheid, kreeg veiligheid zelf de hoogste prioriteit. A flawless summit. It was truly gezellig, berichtte Barack Obama na afloop. IJzeren discipline Naast de technische ingrepen wordt opnieuw gehamerd op een juist gebruik van het netwerk. Aan gebruikers wordt een ijzeren discipline gevraagd. In Driebergen monitort MDC het netwerk continu op de belasting. Niet-professioneel gebruik wordt meteen zichtbaar. Bij ongeoorloofd gebruik denk aan uitluisteren van een voor de gebruiker niet relevante gesprekgroep volgt na een waarschuwing uitschakeling. Alleen al het aanzetten van de portofoon leidt tot netwerkbelasting en is dus ook een veiligheidsrisico voor jezelf en je collega, zo staat in de instructies.

12

13 A flawless summit. It was truly gezellig - Barack Obama - Colofon Een uitgave van: Politie Meldkamer Diensten Centrum i.o.v. het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Politie MDC, juli Zie ook: en

C2000 in 2014. Betrouwbare digitale communicatie voor. Meerjarenoverzicht kritische. 85.000 hulpverleners. prestatie-indicatoren

C2000 in 2014. Betrouwbare digitale communicatie voor. Meerjarenoverzicht kritische. 85.000 hulpverleners. prestatie-indicatoren Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2014 Betrouwbare digitale communicatie voor 85.000 hulpverleners C2000 is het digitale communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. 85.000 medewerkers

Nadere informatie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2012 De prestaties C2000 is het communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. Het digitale netwerk voor radiocommunicatie en alarmering is sinds 2005

Nadere informatie

C2000 in 2013. Bijzondere prestaties, koninklijke klanten. Ministerie van Veiligheid en Justitie

C2000 in 2013. Bijzondere prestaties, koninklijke klanten. Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2013 Bijzondere prestaties, koninklijke klanten C2000 is het digitale communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. Circa 85.000 medewerkers van politie,

Nadere informatie

C2000 in Politie Meldkamer Diensten Centrum. Le Grand Départ en SAIL. Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC)

C2000 in Politie Meldkamer Diensten Centrum. Le Grand Départ en SAIL. Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2015 Le Grand Départ en SAIL Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) Politie Meldkamer Diensten Centrum Wat was het voor een jaar? Norm 1 Incidentbeheer (95%)

Nadere informatie

Datum 25 april 2014 Onderwerp Aanbiedingsbrief Inspectierapport Verbetertrajecten C2000 stand van zaken 2013

Datum 25 april 2014 Onderwerp Aanbiedingsbrief Inspectierapport Verbetertrajecten C2000 stand van zaken 2013 1 > Retouradres Postbus 20301 00 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 00 EA Den Haag Turfmarkt 147 11 DP Den Haag Postbus 20301 00 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Thema: Wachtrij. Toetsvragen. Vraag 1. Vraag 2. Vraag 3. Leerlijn: Randapparatuur bedienen Thema: Wachtrij/Busy

Thema: Wachtrij. Toetsvragen. Vraag 1. Vraag 2. Vraag 3. Leerlijn: Randapparatuur bedienen Thema: Wachtrij/Busy Toetsvragen Thema: Wachtrij Leerlijn: Randapparatuur bedienen Thema: Wachtrij/Busy Vraag 1 Bij een grootschalig optreden waar zowel politie, brandweer, marechaussee als ambulancedienst bij betrokken zijn,

Nadere informatie

Ons kenmerk C220/ Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk C220/ Aantal bijlagen 1 Directie Bestuur & Organisatie Bestuur en Veiligheid Integrale Veiligheid en Handhaving de leden van de commissie Algemeen Bestuur Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 10 Additioneel Beheer Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Beheer van koppelingen...5

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Verbetertrajecten C2000 Stand van zaken 2013

Verbetertrajecten C2000 Stand van zaken 2013 Verbetertrajecten C2000 Stand van zaken 2013 Verbetertrajecten C2000 Stand van zaken 2013 Inhoud Voorwoord 5 Samenvatting 7 1 Inleiding 17 1.1 Aanleiding 17 1.2 Probleemanalyse 18 1.3 Onderzoeksdoelstelling

Nadere informatie

Nuclear Security Summit 2014

Nuclear Security Summit 2014 Nuclear Security Summit 2014 Simone Smit & Errold Mooy Algemeen Commandanten NSS 2014 Commissie Bestuur Den Haag Presentatie» I. NSS algemeen NSS in cijfers Algemene uitgangspunten Sturing & Gezag SGBO+

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #5

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #5 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #5 8 juli 2016 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #6

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #6 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #6 26 september 2016 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Datum 20 mei 2014 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de mobiele bereikbaarheid van 112 in het grensgebied

Datum 20 mei 2014 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de mobiele bereikbaarheid van 112 in het grensgebied 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Wereld T R A I N I N G. Verwacht het onverwachte

Wereld T R A I N I N G. Verwacht het onverwachte 23 T R A I N I N G Verwacht het onverwachte 24 25 Volgens de Amerikaanse psycholoog K. Anders Ericsson kunnen mensen door 10.000 uur training expert worden in een bepaalde complexe vaardigheid. Dat je

Nadere informatie

Ii itwerkingskader meldkamer versie augustus 2018

Ii itwerkingskader meldkamer versie augustus 2018 - het - het Ii itwerkingskader meldkamer versie augustus 2018 Inleiding Op 16 oktober 2013 is het Transitieakkoord Meldkamer van de toekomst gesloten door de ministers van VenJ, VWS en Defensie, de besturen

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Aanwijzen Special Coverage Location bioscoop Pathé Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur drs. G.E. Sterken Telefoon 5113837 E-mail: gesterken@haarlem.nl VVH/VHR Reg.nr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #8

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #8 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #8 23 januari 2017 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Financieel- Begroting en Kaderstelling De wnd president van de Algemene Rekenkamer drs. A.P. Visser Lange Voorhout

Nadere informatie

Uitwerkingskader meldkamer versie

Uitwerkingskader meldkamer versie Uitwerkingskader meldkamer versie 26-02-2018 Inleiding Op 16 oktober 2013 is het Transitieakkoord Meldkamer van de toekomst gesloten door de ministers van V&J, VWS en Defensie, de besturen van de veiligheidsregio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #9 17 maart 2017 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Datum 15 december 2016 Onderwerp Beleidsreactie naar aanleiding van BIT programma Implementatie

Datum 15 december 2016 Onderwerp Beleidsreactie naar aanleiding van BIT programma Implementatie 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

Nuclear Security Summit 2014

Nuclear Security Summit 2014 Nuclear Security Summit 2014 Internationale Zone Den Haag 24/25 maart 2014 24-25 March The Hague The Netherlands 1 Initiatief pres. Obama 2009 2010 Washington 2012 Seoul 2014 Den Haag 2016 Washington 24-25

Nadere informatie

Datum 26 juni 2017 Onderwerp Stand van zaken vernieuwing C2000, landelijke meldkamerorganisatie en 112 voor doven en slechthorenden

Datum 26 juni 2017 Onderwerp Stand van zaken vernieuwing C2000, landelijke meldkamerorganisatie en 112 voor doven en slechthorenden 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Onderwerp toelichting NSS Vitale sector

Gemeente Den Haag. Onderwerp toelichting NSS Vitale sector Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag per e-mail aan vertegenwoordigers Vitale bedrijven Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BD Doorkiesnummer E-mailadres frans.vandiemen@denhaag.nl

Nadere informatie

Praktijktest Apeldoorn 30 april 2009 Koninginnedag

Praktijktest Apeldoorn 30 april 2009 Koninginnedag Incidentbeheer bij VNOG: Praktijktest Apeldoorn 30 april 2009 Koninginnedag Sinds 2005 is de Veiligheidsregio Noordoost Gelderland betrokken geweest bij de ontwikkeling van het incident-volgsysteem CCS-M

Nadere informatie

Datum 4 maart 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de signalen dat DNA-onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn vertraagd

Datum 4 maart 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de signalen dat DNA-onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn vertraagd 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische

Nadere informatie

Datum 17 september 2018 Onderwerp Nieuwe infrastructuur mobiele communicatie (C2000), meldkamers en 1-1-2

Datum 17 september 2018 Onderwerp Nieuwe infrastructuur mobiele communicatie (C2000), meldkamers en 1-1-2 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto.

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Noodoproep Korte inhoud van de leerstof Noodoproep voor als de veiligheid van jou of je collega in gevaar is. Meldkamer behandelt noodoproep met absolute voorrang. Noodoproep komt altijd aan. Per ongeluk?

Nadere informatie

De onderwerpen waartoe de raad in de periode verschillende producten en adviezen voor zal ontwikkelen, zijn:

De onderwerpen waartoe de raad in de periode verschillende producten en adviezen voor zal ontwikkelen, zijn: WERKPROGRAMMA 2018-2019 CSR MEERJARENPLAN 2018 2022 1 De CSR Meerjarenstrategie bevat een duidelijke focus waarmee de raad in de komende vier jaar aan de slag gaat. Het streven van de raad is om gemiddeld

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen

Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen AGENDAPUNT 2 Algemeen bestuur Veiligheidsregio Groningen Vergadering 12 december 2014 Strategische Agenda Crisisbeheersing In Veiligheidsregio Groningen werken wij met acht crisispartners (Brandweer, Politie,

Nadere informatie

Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012. Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012

Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012. Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012 Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012 Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012 1 Film 1 Burgernet The Movie Heterdaadkracht Meldkamer Horen Zien Bellen SMS, spraakbericht en e-mail

Nadere informatie

Gevolgen voor het baangebruik op Schiphol

Gevolgen voor het baangebruik op Schiphol Nuclear Security Summit 2014 en aansluitend groot onderhoud aan de Polderbaan Gevolgen voor het baangebruik op Schiphol 5 maart 2014 Versie 1.1 1. Algemeen (10 maart t/m 21 april) Vraag Antwoord Extra

Nadere informatie

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan.

Met deze brief bieden wij u onze jaarstukken 2015, het beleidsplan en de begroting 2017 van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan. Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-52562303 Onze referentie U2016/2751 E-mail pvesseveld@vrnhn.nl Uw referentie - Bijlagen 6 Uw bericht van - Aanbieding financiële stukken en beleidsplan

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur

Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Handleiding Inleiding Als het gaat om gebruik van portofoon

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

Aan Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Presentatie Meet & Share. Welkom in Den Haag

Presentatie Meet & Share. Welkom in Den Haag Presentatie Meet & Share Welkom in Den Haag Presentatie Meet & Share Presentatie Meet & Share www.thehagueomc.com Presentatie Meet & Share Eerste resultaten: eerste helft 2012 ruim 587.000 * overnachtingen.

Nadere informatie

Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham

Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham Zorgherallocatie: wat doet dat met het logistieke systeem? Annelies van der Ham 29-5-2018 Technisch bestuurskundig ingenieur, werkzaam als onderzoeker en adviseur 2 Grote transformaties zoals nieuwbouw

Nadere informatie

FMHaaglanden facilitaire dienstverlener van en voor het Rijk

FMHaaglanden facilitaire dienstverlener van en voor het Rijk FMHaaglanden facilitaire dienstverlener van en voor het Rijk Congres Digital Groep De kracht van SamenWerken Ingrid van de Boel directeur FMHaaglanden 22 september 2011 De kracht van SamenWerken is helder

Nadere informatie

Brochure Special Coverage Locations

Brochure Special Coverage Locations Brochure Special Coverage Locations 1. Voorwoord C2000 is het nieuwe digitale netwerk voor mobiele communicatie voor de Nederlandse hulpverleningsdiensten. Het netwerk biedt veel voordelen ten opzichte

Nadere informatie

Bijlage B: Overzicht van gebruikte afkortingen en begrippen

Bijlage B: Overzicht van gebruikte afkortingen en begrippen Bijlage B: Overzicht van gebruikte afkortingen en begrippen Afkorting/Begrip Omschrijving Toelichting BVO Bedrijfsvaardige Oplevering Nadat het systeem is geïnstalleerd en gekoppeld aan het C2000 netwerk

Nadere informatie

Notitie inzet NL-Alert

Notitie inzet NL-Alert Notitie inzet NL-Alert In de afgelopen jaren richt de (rijks)overheid zich steeds meer op een betere vorm van informatie aan de burger. In het geval van (dreigende) crises of incidenten is het immers van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 juni 2006 Rapportnummer: 2006/229

Rapport. Datum: 26 juni 2006 Rapportnummer: 2006/229 Rapport Datum: 26 juni 2006 Rapportnummer: 2006/229 2 Klacht Verzoekers klagen over de handelwijze van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met een aan de Laan van Eik

Nadere informatie

1 De Nucleaire Top -24/25-03-2014 No.760. 2 De Nucleaire Top -24/25-03-2014 No.760

1 De Nucleaire Top -24/25-03-2014 No.760. 2 De Nucleaire Top -24/25-03-2014 No.760 1 De Nucleaire Top -24/25-03-2014 No.760 Het Diplomatieke Circus De wereld is een beetje veiliger geworden, aldus premier Mark Rutte op de Nucleaire top in Den Haag. Was de wereld zo onveilig? En wie hadden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Oktober 2012 Factsheet NL-Alert Vragen en antwoorden NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Namens het Kabinet informeer ik u hierbij over de in 2012 ontwikkelde scenario s en de te versterken capaciteiten die daar uit voortvloeien.

Namens het Kabinet informeer ik u hierbij over de in 2012 ontwikkelde scenario s en de te versterken capaciteiten die daar uit voortvloeien. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Aan de voorzitter van de Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301

Nadere informatie

Notitie. De ICT-voorzieningen voor de MK NH worden deels landelijk aangeboden door de LMO en deels regionaal gerealiseerd. 2

Notitie. De ICT-voorzieningen voor de MK NH worden deels landelijk aangeboden door de LMO en deels regionaal gerealiseerd. 2 Notitie Onderwerp Naam Ing. F.P. van Herpen MPS Functie Regionaal kwartiermaker Telefoon 06-10181928 E-mail frank.van.herpen@k-lmo.nl Datum 11 januari 2017 1 Postbus 238 3970 AE Driebergen Ringwade 51

Nadere informatie

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Versie 1.3 Datum 26 mei 2015 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

BRANDWEER MIDDEN- EN WEST-BRABANT

BRANDWEER MIDDEN- EN WEST-BRABANT C2000 versie 1 24-10-05 Inhoud Algemene informatie: Operationeel verbindingsnetwerk voor de operationele diensten waarvan gebruik gemaakt wordt door: - Brandweer - Politie - GHOR / GGD - Marechaussee Alarmering

Nadere informatie

DOOR PLANNING IN CONTROL

DOOR PLANNING IN CONTROL DOOR PLANNING IN CONTROL Financiële planning en capaciteitsplanning: een gelukkig huwelijk!? Freek Aertsen 1 Uitdagingen Financiële planning in ziekenhuizen Missie Strategie Taak en kaderstellend Top Down

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-generaal Politie Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus

Nadere informatie

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning?

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Qi ict Delftechpark 35-37 2628 XJ Delft T: +31 15 888 04 44 F: +31 15 888 04 45 E: info@qi.nl I: www.qi.nl De service-overeenkomsten van Qi ict

Nadere informatie

2016D Lijst van vragen

2016D Lijst van vragen 2016D21614 Lijst van vragen De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister van Defensie over de Resultaten verantwoordingsonderzoek 2015 bij het Ministerie van Defensie

Nadere informatie

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid CTV NCTV De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) beschermt Nederland tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen

Nadere informatie

OTIS Smart Maintenance

OTIS Smart Maintenance OTIS Smart Maintenance Altijd in beweging! Altijd in beweging! OTIS Smart Maintenance onderhoud op een hoger niveau OTIS is al 160 jaar toonaangevend op het gebied van installeren, repareren en moderniseren

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 16950 2500 BZ Den Haag www.nctv.nl

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 NL-ALERT CONTROLEBERICHT 5 DECEMBER 2016 Wat is het NL-Alert controlebericht? Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert

Nadere informatie

Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand

Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand RAM mobile data Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand Bij rampen en incidenten roept de lokale rampenzender op tot het sluiten van ramen

Nadere informatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Troonswisseling 2013. Geslaagde stresstest voor de ether

Troonswisseling 2013. Geslaagde stresstest voor de ether Troonswisseling 2013 Geslaagde stresstest voor de ether Enorm frequentiegebruik vrijwel vlekkeloos verlopen Tijdens de troonswisseling kon er vrijwel ongestoord gebruik worden gemaakt van telefoons, beveiligingsapparatuur

Nadere informatie

DNB Business Continuity en Crisis Management Seminar

DNB Business Continuity en Crisis Management Seminar DNB Business Continuity en Crisis Management Seminar 26-11-2014 Henrick Bos kolonel Kmar Bestuursstaf Defensie Alg projectleider veiligheid NSS Secr NSS DG-overleg Adj secr MC NSS Waar, wanneer, wie? Locatie

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Nr. 420 14 december 2015 Organisatiebesluit Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321 Leeromgeving

Nadere informatie

Crisisorganisatie uitgelegd

Crisisorganisatie uitgelegd GRIP Snelle opschaling, vaste teams, eenhoofdige leiding Wat kan er gebeuren? KNOPPENMODEL Meer tijd voor opschaling, maatwerk in teams en functionarissen GRIP 4 / 5 STRATEGISCH OPERATIONEEL / TACTISCH

Nadere informatie

VERBETERTRAJECTEN C2000. Stand van zaken 2011

VERBETERTRAJECTEN C2000. Stand van zaken 2011 VERBETERTRAJECTEN C2000 Stand van zaken 2011 maart 2012 2 INHOUD SAMENVATTING EN CONCLUSIES 1 INLEIDING 2 DE STAND VAN ZAKEN EIND 2011 2.1 Verbetertrajecten Veiligheid en Justitie 2.1.1 Algemeen 2.1.2

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Minister van Veiligheid en Justitie Veiligheidsregio's Turfmarkt 147

Nadere informatie

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties

Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties DKTP Informatie Technologie Veembroederhof 1 1019 HD Amsterdam Telefoon 020 427 52 21 Kwaliteitsbewaking en testen in ICT beheerorganisaties Voor de meeste projectgroepen die software ontwikkelen vormt

Nadere informatie

Bijstand, militaire steunverlening en ondersteuning aan bevolkingszorg

Bijstand, militaire steunverlening en ondersteuning aan bevolkingszorg Bijstand, militaire steunverlening en ondersteuning aan bevolkingszorg Het Landelijke Operationeel Coördinatiecentrum ondersteunt de Minister van Veiligheid en Justitie, veiligheidsregio s, gemeenten en

Nadere informatie

Functie Profiel. Manager Operatie

Functie Profiel. Manager Operatie Functie Profiel Manager Operatie Bedrijf De Amsterdamse haven is een van s werelds belangrijkste logistieke knooppunten. Het maakt deel uit van de grootste airport-seaport-city combinatie in Europa. Een

Nadere informatie

Van goed plan tot infrastructuur. Paul Hanraets Programmamanager GEO OOV

Van goed plan tot infrastructuur. Paul Hanraets Programmamanager GEO OOV Van goed plan tot infrastructuur Paul Hanraets Programmamanager GEO OOV Belang Geo-info voor de OOV Essentieel voor de plaatsbepaling van het incident en omvang van het effectgebied Basis voor communicatie

Nadere informatie

Resultaten verantwoordingsonderzoek

Resultaten verantwoordingsonderzoek Resultaten verantwoordingsonderzoek 2014 hoofdstuk de Koning (I) 20 mei 2015 Dit document bevat alle resultaten van ons Verantwoordingsonderzoek 2014 bij zoals gepubliceerd op www.rekenkamer.nl/verantwoordingsonderzoek.

Nadere informatie

Een evenement als de NSS 2014 is voorwaar

Een evenement als de NSS 2014 is voorwaar 34 Interview Wilma van Dijk Samenwerking is de sleutel geweest Joke Overeem EMPM is adviseur regioburgemeester en programmamanager Geweld Eenheid Midden-Nederland. Wouter Jong is adviseur Crisisbeheersing

Nadere informatie

Aan de Voortzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voortzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20001 2500 EA Den Haag Aan de Voortzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Minister-President Binnenhof 19 2513 AA Den Haag Postbus 20001 2500

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Inleiding Een goede coördinatie tussen betrokken hulpdiensten is bij de bestrijding van complexe incidenten van groot belang. Het model voor

Nadere informatie

Veilïgheïdsregio Zaanstreek-Waterland

Veilïgheïdsregio Zaanstreek-Waterland Veilïgheïdsregio Zaanstreek-Waterland Colleges Burgemeester en Wethouders Zaanstreek-Waterland 9 oktober 2018 Telefoon (075) 681 1811 Onze referentie Alguit/1 3608 E-mail s.keukens@vrzw. ni Uw referentie

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

VERKENNING DOELREALISATIE COMMUNICATIEMIDDELEN CARIBISCH NEDERLAND: SAMENVATTING

VERKENNING DOELREALISATIE COMMUNICATIEMIDDELEN CARIBISCH NEDERLAND: SAMENVATTING VERKENNING DOELREALISATIE COMMUNICATIEMIDDELEN CARIBISCH NEDERLAND: SAMENVATTING Irna van der Molen (red.) Joep Berendsen Roger Gerardts Boudewijn Haverkort Bernd Meijerink Ellen Misana-Ter Huurne Guido

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 Collegebesluit Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 1. Inleiding De afgelopen twee jaar staat het onderwerp van personen met verward gedrag prominent op de landelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10 4 mei 2017 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief is

Nadere informatie

Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol. convenant Schiphol Airport Authority

Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol. convenant Schiphol Airport Authority Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol convenant Schiphol Airport Authority Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol Vanaf 1 februari 2010 werkt de overheid voor enkele controle- en toezichtstaken samen

Nadere informatie

Dromen, durven, doen, samen doen

Dromen, durven, doen, samen doen Overheids-DataCenter Noord-Nederland Dromen, durven, doen, samen doen Henk Bultje Projectmanager ODC-Noord Roelof Moraal Projectmanager RDW Aanleiding Samenwerking Noord versus Programma consolidatie

Nadere informatie

werkend leren Hoe faciliteer je leren in de praktijk volgens de principes van Training & Ontwikkeling

werkend leren Hoe faciliteer je leren in de praktijk volgens de principes van Training & Ontwikkeling werkend leren Hoe faciliteer je leren in de praktijk volgens de principes van 70-20-10 Training & Ontwikkeling Inhoud Inleiding Achtergrond Concept Conclusie De uitdaging: voortdurend leren De opmars van

Nadere informatie

Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven

Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven Bestede digitale tijd Aandeel telefoongebruik in digitale tijd ICT 2.500 FIOD 1.200 Toeslagen 1.200 CA 1.600 Belastingdienst BelTel

Nadere informatie

INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN

INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN Vernieuwing Bouw & Forum Utiliteitsbouw 6 november 2013 Pieter-Jan van Hooijdonk Algemeen directeur Breijer Bouw & Installatie AGENDA Introductie Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09.

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kwalitatieve multidisciplinaire samenwerking in crisisomstandigheden. Toelichting gebeurtenissen Multidisciplinaire samenwerking Hoe aangepakt

Nadere informatie

Evaluatieverslag SIS-oefening De Wissel Veiligheidsregio Brabant-Noord op 19 mei 2015

Evaluatieverslag SIS-oefening De Wissel Veiligheidsregio Brabant-Noord op 19 mei 2015 Evaluatieverslag SIS-oefening De Wissel Veiligheidsregio Brabant-Noord op 19 mei 2015 Samenvatting Inhoud 1. Inleiding 2. Verloop van de SIS-inzet in een oogopslag 3. Bevindingen 4. Aanbevelingen Kees

Nadere informatie

GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk

GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk GRIP-regeling 1 t/m 5 en GRIP Rijk Al jaren is het de dagelijkse praktijk om bij grote, complexe incidenten op te schalen binnen de GRIP-structuur. Deze structuur beschrijft in vier fasen de organisatie

Nadere informatie

Expertmeeting C2000: brede inspanning voor toekomstproof netwerk

Expertmeeting C2000: brede inspanning voor toekomstproof netwerk Expertmeeting C2000: brede inspanning voor toekomstproof netwerk Het Verbeterproject C2000 komt in een nieuwe fase, nu de voorstellen van de expertgroep C2000 in de praktijk worden geïmplementeerd. Een

Nadere informatie

Communicatieprotocol. Onbeschikbaarheid Douanesystemen. In samenwerking met:

Communicatieprotocol. Onbeschikbaarheid Douanesystemen. In samenwerking met: Communicatieprotocol Onbeschikbaarheid Douanesystemen In samenwerking met: Communicatieprotocol Onbeschikbaarheid Douanesystemen Algemeen: In dit protocol zijn afspraken vastgelegd die zijn gemaakt over

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Nationale evenementen congres. 26 november 2012

Nationale evenementen congres. 26 november 2012 Nationale evenementen congres 26 november 2012 Inhoud Inleiding Actuele dreiging Prioriteiten De NCTV *Vitaal *ATb *NSCS Inleiding Actuele dreiging Nederlandse jihadisten en internationale terroristische

Nadere informatie

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET

CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET CUSTOMER STORY SCHOUTEN & NELISSEN SCHOUTEN & NELISSEN FOCUST OP TALENTONTWIKKELING MET DE IT BEVEILIGD DOOR ESET Schouten & Nelissen is al 35 jaar dé strategische partner in talentontwikkeling voor individuen,

Nadere informatie

Training samenwerking van veiligheidspartners

Training samenwerking van veiligheidspartners Training samenwerking van veiligheidspartners Effectieve samenwerking tussen veiligheidspartners gaat verder dan samen optreden bij incidenten. Veiligheidspartners vormen samen een sleepnet tegen criminaliteit

Nadere informatie

De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak

De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak De 6 best hanteerbare KPI s in de schoonmaak en de link met kritieke succesfactoren KPI s in de schoonmaak Margriet van Dijken Heel kort nog de theorie van KPI s in de schoonmaak Er gaat tegenwoordig geen

Nadere informatie