Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang maart 2015 nummer 7. Vrijdag 20 maart 2015 Rapport II gaat mee. Aandachtspunten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2014-2015 6 maart 2015 nummer 7. Vrijdag 20 maart 2015 Rapport II gaat mee. Aandachtspunten"

Transcriptie

1 Jaargang maart 2015 nummer 7 Nieuwsbrief Biddag Op woensdag 11 maart is het biddag. We willen op deze dag God een zegen vragen over het komende seizoen. Het thema is Altijd dichtbij. In de ochtend zullen groep 1-5 in een viering op de eigen locatie aandacht schenken aan biddag. De kinderen van groep 6-7 en 7-8 van Polderheem zullen s middags een viering bijwonen in de oude Hervormde Kerk (Kronenburgplantsoen). Deze dienst begint om De kinderen vertrekken rond uur op de fiets vanaf school met de leerkracht naar de kerk. Na de dienst (rond uur) krijgen de kinderen drinken en wat lekkers. Voor de ouders staat de koffie klaar. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de dienst. Als u niet in de gelegenheid bent om te komen zullen de kinderen met hun leerkracht rond weer terug zijn op school. In de dienst zal er twee keer gecollecteerd worden. Agenda Vrijdag 20 maart 2015 Rapport II gaat mee Woensdag 25 en donderdag 26 maart 2015 Tien minuten gesprekken Donderdag 2 april Paasviering in school voor de kinderen Vrijdag 3 t/m maandag 6 april Paasweekend (vrij) Klankbordavond MR - Polderheem Op donderdagavond 5 februari hebben we als oudergeleding MR samen met 10 ouders van gedachte gewisseld op de klankbordavond. Deze avond was een vervolg van een avond met ouders die in juli 2014 is gehouden. Allereerst hebben we het MR jaarplan toegelicht dat bestaat uit een aantal aandachts- en volgpunten zoals hieronder weergegeven. Aandachtspunten Missie, visie en schoolplan Communicatie Toekomst school Volgpunten Werkdruk leerkrachten Passend onderwijs Brede school (locatie Jan van de Wijngaard) Financiën Alle aanwezige ouders hebben de gelegenheid gekregen om hun aandachts- of zorgpunten naar voren te brengen. Deze punten hebben we kunnen combineren in een aantal categorieën, waar we gezamenlijk over hebben doorgesproken. Donderdag 9 april Ouderavond Thema: Identiteit Onderwerpen Communicatie Identiteit van de school Er werd aandacht gevraagd voor de frequentie, vorm en inhoud van communicatie vanuit directie en leerkrachten naar ouders Er werd aandacht gevraagd voor ruis en ruimte die ontstaat op het gebied van identiteit van de school

2 Geboren! Romy en Nikki hebben in januari een broertje gekregen: Djessy-Lex Chaimea en Youssra hebben in februari een broertje gekregen: Mohammed Gefeliciteerd Leerlingbehoud Sociaal klimaat/veiligheid Werkdruk/prestatiedrang kinderen Splitsing groep 1/2 Beleid computers/tablets Er werden zorgen geuit op het gebied van ongewenste uitstroom van leerlingen en de gewenste instroom van leerlingen Er werd aandacht gevraagd voor het sociaal klimaat (vreedzame school) en om dit punt als MR ook als aandachtspunt op te nemen Er is gezamenlijk gesproken over de begeleiding thuis bij huiswerk en de communicatie rondom het huiswerk Er is doorgepraat over de splitsing van groep 1/2, de aanloop en communicatie hiernaar toe Er werden complimenten gegeven over de ouderavond internet/veiligheid. Er werden vragen gesteld over het beleid en daarbij aandacht gevraagd over de nadelen van werken met computers/tablets We kunnen concluderen dat het een vruchtbare avond is geweest waarin we veel zaken met elkaar hebben kunnen delen in een prettige sfeer. We nemen de besproken onderwerpen mee in de MR vergaderingen en ons gesprek met de directie. De betrokken ouders waren enthousiast voor een vervolg op deze klankbordavond en we zullen als MR hier in de toekomst ook zeker een vervolg aan geven. Namens de MR, Helmi de Groot en Wouter Schreuder Vacature MR-ouder lid Polderheem. Wilt u meedenken en praten over bovenstaande? Zie 2 pagina s verder in deze nieuwsbrief: Vacature voor de MR. Kijkt u ook op onze site? Daar staan leuke foto s van activiteiten! Daar staat bijvoorbeeld ook onze Schoolgids digitaal! Vragenlijst voor ouders. In de tweede helft van deze maand zult u via de mail een link ontvangen naar een uitgebreide vragenlijst. In deze vragenlijst kunt u uw mening kwijt over onze school. Wij vragen u om deze vragenlijst in te vullen. Wij willen graag met u als ouders werken aan verbeteringen. Kijkend naar de items die u hebt aangegeven in de klankbordgroep hopen wij dat u zich aangesproken voelt om juist ook hier de verbeterpunten aan te geven. De vragenlijst wordt anoniem ingevuld. U ontvangt 1 vragenlijst, ook als u meer kinderen op school hebt. Vindt u dat lastig bij het invullen dan vragen wij u om 1 van uw kinderen in gedachte te nemen en hem/haar als voorbeeld te gebruiken bij het invullen van de vragenlijst. Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite!

3 Play back show Donderdag voor de voorjaarsvakantie hebben we op beide locaties weer een grootse Play back show mogen meemaken. Op de site staan foto s! Ouderavond Op donderdagavond 9 april a.s. Aanvang: uur Locatie: Polderheem Bijlage groep 5 Thema: Identiteit Nieuw toestel Binnenkort wordt een speeltoestel geplaatst op het plein van de Jan v.d. Wijngaard. Dit toestel zal tijdelijk zijn. We hopen in de toekomst een nieuw toestel te kunnen mogen plaatsen. Naar de winkel. Groep 1 en 2 van de Jan v.d. Wijngaard zijn onlangs op bezoek geweest bij de Jumbo en de dierenspeciaalzaak. Groep 1 en 2 van Polderheem gaan binnenkort een bezoek brengen aan de groentewinkel en de slagerij op Achterveld. Dit vindt plaats in het kader van het project over de winkel. Een project dat mede dankzij de organisatie Kunst Centraal vorm krijgt.wat kun je daar allemaal krijgen? Wat doe je in een winkel? Wat zit er achter die deur achter in de winkel? En hoe werkt de kassa? Het project Winkel om de hoek gaat over de bekende winkel in de buurt, en een aantal dingen die daarmee samenhangen. Paul van der Klei, fotograaf uit Houten, fotografeerde winkels die de leerlingen kennen. De winkelier vóór de winkel, achter de toonbank en, als het mocht, achter die deur van het magazijn. Met een aantal beeldende opdrachten (o.a. een "happerbal" voor meneer Schrokop maken) en door winkeltje te spelen in de klas leren de leerlingen steeds meer over de winkel en geven ze er een eigen vorm aan. Naschoolse activiteiten Vanaf volgende week worden er door de BSO IJsselstein in de vorm van een pilot naschoolse activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn voor ALLE kinderen de De Ark, De Ark van Noach, De Opstap en De Brug. De kinderen hoeven dus niet per definitie naar de naschoolse opvang te gaan om deel te kunnen nemen aan activiteiten. Via de onderstaande links kunt u kijken naar het aanbod en u uw kind aanmelden voor activiteiten. Om in te schrijven: Voor het programma van jullie school: Hoewel er De Brug locatie Polderheem staat kunnen ALLE kinderen van De Brug (beide locaties) zich inschrijven. De activiteiten worden om organisatorische redenen op Polderheem / Opstap gehouden.

4 Decembermaand 2014 In de maand december hebben we tijdens onze kerstvieringen collectes gehouden voor goede doelen. Wij hadden u nog niet op de hoogte gebracht van de opbrengst van deze collectes: Op Polderheem 182,31 voor giro 555 voor de Ebola ramp. Op Jan v.d. wijngaard hebben we 68,80 mogen ophalen voor Kika. Bijbelrooster Week 11: 9 t/m 15 maart 2015: Petrus Over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs 16:13-28 Ik laat je niet in de steek, Matteüs 26:30-35 Week 12: 16 t/m 22 maart 2015: Nicodemus Jezus praat met Nicodemus, Johannes 3:1-21 Nicodemus probeert Jezus te helpen, Johannes 7:45-52 De begrafenis van Jezus, Johannes 19:38-42 Week 13: 23 t/m 29 maart 2015: Pilatus Jezus komt bij Pilatus, Johannes 18:28-38 Het briefje van zijn vrouw, Matteüs 27:11-26 Het graf, Matteüs 27:57-66 Week 14: 30 maart t/m 5 april 2015: Maria van Magdala Maria volgt Jezus, Lucas 8:1-3 De kruisiging, Johannes 19:16-25 De opstanding, Johannes 20:1-18 Bedankt Op school zijn we in de decembermaand getrakteerd op heerlijke chocolade van Kaatje en Co! (Alsnog: Hartelijk dank!) Ouderavond over begrijpend lezen. Op dinsdagavond 10 februari jl. organiseerden we de tweede ouderavond van dit schooljaar. Dit keer was het onderwerp begrijpend lezen. Gastspreker was dhr. Ernst Keijzers, medewerker bij de schoolbegeleidingsdienst. Hij vertelde over nut en noodzaak van begrijpend lezen. Voorwaarde voor begrijpend lezen is uiteraard het goed technisch kunnen lezen. Hier zal vooral school op moeten inzetten. Begrijpend lezen gaat over veel meer: Hoe sta je als persoon in de wereld; weet je veel van wat er leeft en speelt dicht bij en ver weg; weet je hoe je om moet gaan met teksten; kun je hoofd- en bijzaken goed scheiden; enz. Voor begrijpend lezen is interpretatie nodig. En die bereik je door een brede algemene ontwikkeling. Daar is volgens Ernst een belangrijke rol voor de ouders weggelegd. Lees samen met kinderen een boek, kijk samen naar een informatief programma op t.v. en bovenal: Verken de wereld met uw kinderen. Bezoek een museum, ga samen naar het bos. Leer en blijf ontdekken samen met uw kinderen! De avond was te kort en de informatie was veel! We waren als school erg blij met de aanwezige ouders! Helaas was het een kleine groep. We hopen de volgende keer op een grotere opkomst. (Volgende ouderavond: donderdag 9 april a.s uur. Het onderwerp is Identiteit van onze school. U bent van harte uitgenodigd!)

5 Namens de MR van De Brug. Oud Papier Actie De container staat op Woensdag 1 april uur donderdag 2 april tot uur weer bij de school! En u weet: Hoe meer papier, des te beter voor de school Wanneer uw kind een tas brengt met oud papier / container vol dan krijgt hij / zij een lootje mee! Bijlage groep 5 IPC onderwerpen op dit moment: Onderbouw: Naar de winkel Middenbouw: Het regenwoud Bovenbouw: Een dorp bouwen Vacature MR-lid (Oudergeleding Polderheem) Onze school heeft een Medezeggenschapsraad (MR) die bestaat uit zes personen, nl. drie leden uit het team en drie ouders. De ouders treden op als vertegenwoordiging van alle ouders/verzorgers die kinderen op de Brug hebben. Het streven is om de leden van team en ouders als evenredige vertegenwoordiging van de beide locaties van onze school te laten zijn. Per juli 2015 loopt het lidmaatschap voor Helmi de Groot - één van de twee vertegenwoordigers Oudergeleding Polderheem - af. Zij heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Wij zullen de inzet van Helmi enorm missen. Haar deskundigheid en inzet heeft veel voor de school betekend. Dit betekent dat wij met ingang van 1 juli 2015 een vacature hebben binnen onze MR. We zijn daarom op zoek naar een ouder die zich betrokken voelt bij de school en wil participeren in de medezeggenschapsraad van onze school. Mocht u interesse hebben om de ouders te vertegenwoordigen in de MR, meldt u zich dan s.v.p. vóór 27 maart a.s. aan via het volgende mailadres: mrbrugijsselstein@fluenta.nl Na genoemde datum zullen er bij meerdere kandidaten - verkiezingen uitgeschreven worden. MR De Brug Wat houdt het MR-lidmaatschap in: De MR spreekt mee over allerlei zaken, die betrekking hebben op school en onderwijs. Zo heeft de raad binnen de schoolorganisatie invloed op het beleid van de school door het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan directie en bestuur. Een voorbeeld van onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn: het schoolplan, het personeelsbeleidsplan, schoolgebouw, groepsverdeling, informatieverstrekking aan de ouders etc. De MR probeert vanuit actieve betrokkenheid een kritische, maar bovenal constructieve bijdrage te leveren aan het te voeren beleid binnen de school. Rechten: Op een aantal punten heeft de MR instemmingsrecht, op andere punten adviesrecht. Regelmatig wordt er overleg gevoerd met de directie en het bestuur. De besluitvorming binnen de MR komt echter zonder inmenging en onder eigen verantwoordelijkheid tot stand. Frequentie: Er bestaat een Wettelijke verplichting om vier maal per jaar bijeen te komen. Onze MR komt vaker bijeen, ca. 1 x per maand. De vergaderingen van de MR zijn grotendeels openbaar, soms is een gedeelte van de vergadering besloten. Lidmaatschap: Het lidmaatschap is in principe voor vier jaar, met een mogelijkheid om na herkozen te worden maximaal nog vier jaar te verlengen. Optioneel: GMR: Een deel van de taken van de MR is gedelegeerd aan de GMR. In deze GMR zit namens de scholen van Stichting Fluenta in IJsselstein één personeelslid en één ouder.

6 Juf Tirsa stelt zich voor Lieve ouders en kinderen, Aangezien ik vanaf maandag 2 maart op maandag, dinsdag en vrijdag te vinden ben in groep 2, stel ik mij deze keer aan u voor. Ik ben erg blij dat ik tot de zomervakantie mag werken op mijn oude basisschool! Mijn naam is Tirsa Buitenweg, ik ben 26 jaar en woon in het prachtige IJsselstein! Ik ben verloofd met mijn grote liefde Chiel Smaling en wij hopen op 18 december 2015 in het huwelijksbootje te stappen. Bijlage groep 5 Laat ik maar beginnen met het belangrijkste in mijn leven: mijn geloof in God. In 2007 heb ik zelf een keuze gemaakt voor God. Na het maken van deze keuze heb ik mij laten dopen. Ik ben mijn hele leven al lid van de NTG IJsselstein. Ik vind het fijn om daar met andere mensen mijn geloof te kunnen delen. Ook vind ik het fijn om mij in te kunnen zetten voor mijn kerk en dit doe ik onder andere door mee te draaien met het welkomstteam en het kinderwerk. Ik vind het belangrijk dat de kinderen weten dat God van hen houdt en ik ben erg blij dat De Brug deze visie steunt. Met kinderen werken/omgaan heb ik altijd erg leuk gevonden en daarom was mijn keuze voor een vervolgstudie na het behalen van mijn HAVO diploma snel gemaakt; de lerarenopleiding volgen aan de Marnix Academie te Utrecht. Ik heb op de Marnix Academie ontzettend veel geleerd, zowel van de colleges als van de stages. Als u een naar bovenstaande getallen kijkt heeft u misschien wel ontdekt dat ik niet direct, na 4 jaar, mijn PABO diploma heb gehaald. In mijn 4 e en laatste jaar van de PABO heb ik na het lopen van mijn lio-stage ruim 5 maanden voor groep 1/2 gestaan wegens ziektevervanging. Om deze reden schoot het afronden van de PABO er een beetje in. Ik heb in de tussentijd niet stil gezeten, maar werk sinds 2009 op een BSO. Daarnaast heb ik pakketjes bezorgd, bij ouderen schoongemaakt en veel opgepast. In februari 2014 heb ik mijn PABO diploma gehaald en sindsdien viel ik regelmatig in op verschillende scholen in de regio Utrecht. Naast bovenstaande ben ik veel bezig met gezonde voeding/gezondheid, sporten/bewegen. Daarnaast geniet ik erg van omgang met vrienden/vriendinnen, het leren kennen van nieuwe mensen en het leren van nieuwe dingen. Mocht u nog vragen hebben of meer over mij willen weten dan hoor ik het graag!

7 Bijlage groep 5 Juf Diana stelt zich voor Beste ouders, Vanaf deze week tot aan de zomervakantie sta ik op woensdag en donderdag voor groep 3/4. Ik stel me dan ook graag even aan u voor! Mijn naam is Diana Moons-Zouwer. Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Een dochter (Lucy) van 10 jaar en een zoontje (Thijs), ons welkome nakomertje, van 2 jaar. De afgelopen jaren is er voor mij veel veranderd. In 2011 ben ik na een inspirerend coaching traject tot de conclusie gekomen dat het roer om moest. Ik ben gestopt met mijn werk als recruiter en gestart met een opstapstudie Pedagogiek. Om de theorie van de opleiding in de praktijk te brengen, heb ik gedurende een half jaar twee dagen in de week stage gelopen op een basisschool in IJsselstein. De ene dag liep ik stage in groep drie en de andere dag liep ik mee met de Intern Begeleider. Op deze school ontdekte ik dat ik een passie heb voor het onderwijs en graag als juf voor de klas wil. Eind 2011 ben ik dan ook gestart met de verkorte deeltijdopleiding PABO op de Marnix Academie. Sinds die tijd heb ik op verschillende scholen en in verschillende groepen stage gelopen. Begin september heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Het afgelopen half jaar heb ik 2 dagen in de week als invaller gewerkt in groep vier op een school in Montfoort en nu dus het komende half jaar op De Brug (Polderheem). Ik heb er heel veel zin in! Hulpouders gezocht Nog steeds zijn wij op zoek naar ouders die 1x in de 14 dagen technieklessen willen verzorgen. Ook zoeken wij ouders die 1x in de week (gelijk om 8.30 uur) woordjes willen oefenen met de kinderen op de computer. We noemen dit flitsen. Geef u op via infobrug@fluenta.nl! Thema Kunst Centraal: Circus Op de Jan v.d. Wijngaard is de afgelopen periode in de middenbouwgroepen gewerkt aan een speciaal thema Circus! O.l.v. medewerkers van Kunst Centraal staan circuskunsten centraal. Van 6 t/m 27 maart wordt op Polderheem in groep 3-4 en 4-5 aan dit speciale thema gewerkt. (Voor groep 3-4 en 4-5: Vanaf volgende week graag de gymschoenen ook op vrijdag meegeven i.v.m. deze activiteit.) Inloopochtend Op dinsdag 14 april a.s. organiseren we de derde inloopochtend van dit schooljaar. Graag vertellen wij u iets meer over een pedagogisch-didactisch onderwerp. U bent op deze ochtend hartelijk welkom. We ontvangen u met thee en koffie in de kleutergang. Op donderdag 21 mei is de inloopochtend op de Jan v.d. Wijngaard. Ook hier ontvangen wij u graag met koffie/thee. Volgende nieuwsbrief De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 27 maart a.s.

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Paasfeest. Agenda. Jaargang maart nummer 9

Nieuwsbrief. Paasfeest. Agenda. Jaargang maart nummer 9 Jaargang 2018-2019 29 maart nummer 9 Nieuwsbrief Paasfeest De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema bij de Bijbelverhalen in de weken naar Pasen toe is: Pak mijn hand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda Feestweek

Nieuwsbrief. Agenda Feestweek Jaargang 2015-2016 2 oktober 2015 nummer 4 Agenda Feestweek Maandag 12 oktober 8.30-14.00 (gewone schooltijden) Iedereen op eigen locatie Schoolfotograaf op Jan v.d. W. Dinsdag 13 oktober Circusdag 8.30-14.30

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Maart 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591)357346 braakhekke@viviani.nl / www.braakhekkeschool.nl

Maart 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591)357346 braakhekke@viviani.nl / www.braakhekkeschool.nl Nieuwsbrief Maart 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591)357346 braakhekke@viviani.nl / www.braakhekkeschool.nl Hallo ouder(s)/verzorger(s), schooljaar 2014/2015 De komende weken tijdens Godsdienstige

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Pasen. Agenda. Ga je mee? Jaargang maart 2018 nummer 9

Nieuwsbrief. Pasen. Agenda. Ga je mee? Jaargang maart 2018 nummer 9 Jaargang 2017-2018 28 maart 2018 nummer 9 Nieuwsbrief Pasen Met open handen laat ik weten wie ik ben, wat ik verwacht: God zal mensen niet vergeten, Hij geeft open handen kracht om te geven en ontvangen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Hanny ter Keurs Gelukkig gaat het ook met Hanny langzaam maar zeker weer beter. Ook Hanny wensen we al het goede toe!

Nieuwsbrief. Agenda. Hanny ter Keurs Gelukkig gaat het ook met Hanny langzaam maar zeker weer beter. Ook Hanny wensen we al het goede toe! Jaargang 2015-2016 4 maart 2016 nummer 9 Nieuwsbrief Veertigdagentijd In de Veertigdagentijd gaan we met de kinderen op weg naar Pasen. In de Bijbelverhalen die daarbij horen, hebben we dit jaar bijzondere

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie over de groep. Agenda

Nieuwsbrief. Informatie over de groep. Agenda Jaargang 2016-2017 2 september 2016 nummer 2 Nieuwsbrief Informatie over de groep Maandagavond 5 september a.s. nodigen wij u van harte uit voor onze informatiebijeenkomst over de groep van uw kind. (U

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 19 maart 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 19 maart 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 12 Nieuws vanuit de directie Inhoud 1

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 18 Datum: 27 mei 2013 Agenda juni 2012 7 juni: Studiemiddag, alle leerlingen vrij Locatie GL vanaf 11.45 uur Locatie GS vanaf 11.55 uur 10 juni: GMR

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG!

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG! NIEUWSBRIEF Nummer 10 29 januari 2015 D Personeel Juf Ariënne is vorige week weer gestart na haar verlof. Met Emma gaat het goed! Blij nieuws voor juf Ester en haar man Gideon: zij verwachten begin juli

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Speerpunten voor het komende schooljaar. Agenda. Plusklas gestart. Studenten stellen zich voor

Nieuwsbrief. Speerpunten voor het komende schooljaar. Agenda. Plusklas gestart. Studenten stellen zich voor Jaargang 2014-2015 26 september 2014 nummer 2 Agenda Donderdag 2 oktober: Studiedag, kinderen vrij Woensdag en donderdag 15 en 16 oktober Oud Papier container Maandag 20 oktober tot en met vrijdag 24 oktober

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 15 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 8

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 15 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 8 T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 15 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 8 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Schoolkamp: De

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten NIEUWSBRIEF NUMMER 7 4 december 2015 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Kerstvieringen Opening schoolplein Personele zaken Andere schooltijden Kindcentrum Julianaschool Wijziging in de jaarplanning

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

26 maart 2015 Nr. 13

26 maart 2015 Nr. 13 26 maart 2015 Nr. 13 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Week 13 23/3-29/3 schoolvoetbal Week 14 30/3-5/4 schoolvoetbal paasontbijt Goede vrijdag Week 15 6/4-12/4 Tweede paasdag Week 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang november 2015 nummer 6

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang november 2015 nummer 6 Jaargang 2015-2016 27 november 2015 nummer 6 Agenda Vrijdag 4 december Sinterklaas op school Dinsdag 15 december Kerstviering op Jan v.d. W. Donderdag 17 december Kerstviering Polderheem in Ontmoetingskerk

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

16-9 t/m 18-9-2015 Middenbouw Kamp 28-9 t/m 30-9-2015 Bovenbouw Kamp. Dinsdag 6-10-2015 Ouderavond informatie groep 8: 20.00-21.

16-9 t/m 18-9-2015 Middenbouw Kamp 28-9 t/m 30-9-2015 Bovenbouw Kamp. Dinsdag 6-10-2015 Ouderavond informatie groep 8: 20.00-21. Met deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gebracht van alle wetenswaardigheden binnen onze school. 09-09-2015 Agenda Donderdag 10-9-2015 Kennismakingsdag onderbouw tot 11-9-2015 Kind/ouder gesprekken Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Gideoninfo 13 maart 2018

Gideoninfo 13 maart 2018 Gideoninfo 13 maart 2018 gideonschool@pcponwk.nl Locatie Kroonkruid 107 0180-316275 Nieuwerkerk aan den IJssel Locatie Donge 3 0180-324755 Nieuwerkerk aan den IJssel Inhoud De Bijbelverhalen Biddag Gefeliciteerd

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober AGENDA nr. 2 Vrijdag 16 sept. Groep 7/8 terug van kamp Zaterdag 17 sept. Rommelmarkt Ger. Kerk op Amaliahof Maandag 19 sept. Schoolraad en MR vergadering in school. Aanvang 19.45 u Woensdag 28 sept. Inloopochtend

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst!

Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst! Jaargang 21 nummer 7 Vrijdag 5 december 2014 Agenda 5 19 december 2014 maandag 8, en 15/woensdag 10 en 17 december en donderdag 11 en 18 december donderdag 18 december vrijdag 19 december Bijbelrooster

Nadere informatie

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 Schaken: Enige weken geleden is het schoolschaakkampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2017 Voor op de kalender Adventvieringen Sinterklaas Kerstfeest Pietenmiddag Volle laatjes Twenteranddictee Nieuwe MR-leden gezocht Voor op de kalender zaterdag

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Nieuwsbrief Donderdag 26 maart 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 13 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik houd van jou. Maria van Magdala is anders. Op een dag

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken Tevredenheidsonderzoek Nieuwsbrief 4 Afgelopen week zijn per e-mail de uitnodigingen voor het tevredenheidsonderzoek verstuurd. Graag willen wij alle ouders oproepen hieraan mee te werken. Op deze manier

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten.

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten. De Scheepsbel Schooljaar 2015/2016, nummer 1, september 2015 Belangrijke data 30 september Playbackshow (alleen voor de kinderen) 2 oktober Weeksluiting groep 8 7 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019.

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. Agenda Datum Activiteit 21 maart 2019 Lentefeest Xpect 60 jaar 28

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Zo wordt de begeleiding van de groep goed verzorgd en verandert er weinig voor de kinderen.

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Zo wordt de begeleiding van de groep goed verzorgd en verandert er weinig voor de kinderen. BESTE OUDERS EN VERZORGERS, De eerste twee schoolweken van 2016 zitten er weer op. Iedereen is weer goed begonnen en gelukkig zijn alle ogen en bijna alle vingers heel gebleven tijdens de viering van Oud

Nadere informatie