Beste ouder(s)/verzorger(s),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouder(s)/verzorger(s),"

Transcriptie

1 Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid van onze lieve collega Jolanda van Poppel. We willen u heel graag uitnodigen om op een gezellige, informele, manier afscheid te kunnen nemen van juf Jolanda. Op 16 juli van uur tot uur bent u, onder het genot van een hapje en een drankje, van harte welkom bij ons op school! Wij vinden het gezellig als u komt. In deze nieuwsbrief kunt een uitnodiging lezen van de voorzitter van onze MR. De MR is op zoek naar een nieuw lid. Inmiddels heeft u ook de uitnodiging van de eindejaarsborrel ontvangen. Wij zouden het erg gezellig vinden als u allemaal komt. We kunnen het schooljaar dan weer gezellig samen afsluiten. Dit is de laatste eindejaarsborrel in dit gebouw! Op dinsdag 14 juli om uur vindt de eindejaarsschoonmaak plaats. We willen er graag samen zorg voor dragen dat de kinderen na de vakantie weer in een fris gebouw met schone materialen kunnen werken. Zou u ons daarbij willen helpen? Bij de klassen hangt een intekenlijst, waar u zich kunt aanmelden. Op 13 juli vindt de musical van groep 8 plaats. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

2 In het schrijven over de groepsindeling gaf ik al aan dat we volgende schooljaar na de carnavalsvakantie gaan starten met de Hasselbraam academie. Hierin kunnen kinderen naar hartelust hun talenten ontdekken en ontplooien. De Hasselbraamacademie zal op vrijdamiddag plaatsvinden. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 mogen op deze middag kiezen uit 8 tot 10 workshops. De workshops zullen heel verschillende van aard zijn, maar aanluiten bij onze visie en inzichten. Van een typecursus tot leren programmeren van een onderneming starten tot allerlei creatieve workshops van muziek tot musical, van sport en spel tot het werken in de moestuin...alles zal de revue gaan passeren. De kinderen zijn gedurende het jaar een aantal vrijdagmiddagen vrij. Steeds tussen de workshops en gepland in een jaarplanning. De kinderen maken namelijk meer dan voldoende onderwijstijd om dit te kunnen realiseren. Maar dit plan willen we natuurlijk niet alleen met het team vorm gaan geven. Hier hebben we ook u en de mensen uit Haaren voor nodig. Na de vakantie zal er een avond plaatsvinden, waarbij we willen ontdekken wat uw talent is en hoe en of u dit in wil zetten voor de Hasselbraam-academie. Ook zouden we het erg fijn vinden om in de voorbereidingsgroep een aantal ouders te verwelkomen. Vindt u het interessant om mee te denken over de Hasselbraamacademie, dan nodig ik u van harte uit om u aan te melden voor de voorbereidingsgroep. U kunt een mail sturen naar directie@dehasselbraam.nl o.v.v. hasselbraamacademie. Dan rest mij nog om u namens het hele team van de Hasselbraam een hele fijne en zonnige vakantie toe te wensen. Wij zien u graag weer op maandag 31 augustus om 8.30 uur. We starten dan gezamelijk op het plein! Met zonnige groet, Heidi van Pinxteren Directeur Hier kunt u de maandkalender van juli bekijken. Beste ouders, Er komt voor komend schooljaar een plek vrij binnen de m.r. oudergeleding. Ik, Marc van den Oetelaar, stel mijn plaats beschikbaar voor een ouder die het als een uitdaging ziet om zich hiervoor in te zetten. Na 5 jaar wil ik het stokje doorgeven.

3 De inhoud van een mr lid, is zeer divers en met name beleidszaken worden besproken. Voor een verdere uitleg / inhoud kun je contact opnemen met mij of Jan Sinot. Je zult naast de reguliere vergaderingen gedurende het schooljaar ook enige tijd thuis moeten spenderen aan het doornemen van beleidsdocumenten. Ben jij degene die zich verantwoordelijk voelt, meld je aan via famvdoetelaar@kpnplanet.nl Aanmelden kan tot 8 juli, bij meerdere kandidaten zal er een verkiezing volgen. Met vriendelijke groet, Marc van den oetelaar voorzitter M.R Jarig 02-07Floris Verdonk 4/ Evi Maaskant 5/ Rosalie de Nie 5/ Jens van den Oetelaar 4/ Jente van Antwerpen Lieve van der Linden 5/ Camille Mocking Kika Teerink Dries Michels Flemming van der Sande 5/ Jodie Brandsma 5/ Mikke Broers Giel de Kok 5/ Thijs Lumeij Niels Witlox Diederik van Duinen 7

4 Hasselbraamdag Donderdag 16 juli is de Hasselbraamdag. Op deze dag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te brengen. (niet voor de lunch en niet voor het tussendoortje) Het is wel erg fijn als de kinderen schoenen aan hebben waar ze goed mee kunnen lopen. De kinderen gaan op deze dag een speurtocht door Haaren lopen. Deze speurtocht zal in de ochtend plaats vinden. De kinderen lunchen in verschillende speeltuinen in Haaren. Namens de Hasselbraamdag commissie Birgitte en Jolanda Kaartverkoop musical groep 8 U komt toch ook naar de musical van groep 8 De DJ draait door kijken?! U kunt de kaartjes kopen in week 28: 6 t/m 10 juli. Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 14.15u tot 14.45u. Woensdag en vrijdag van 12.15u tot 12.45u. U kunt dan bij de kinderen van groep 8, op het schoolplein, kaartjes kopen voor 1,- per stuk. Van de opbrengst kopen we volgend jaar weer spulletjes voor de musical. De musical wordt opgevoerd in Den Domp op maandag 13 juli. De eerste voorstelling is om 13.00u, de tweede voorstelling om 19.30u. Het duurt ongeveer een uur. Graag tot dan!

5 Verjaardag en afscheid Vrijdag 10 juli vier ik mijn laatste verjaardag op de Hasselbraam en tevens mijn afscheid met de kleuters van mijn groep (1-2B). We gaan op deze dag naar het Genieten in Kaatsheuvel. Het zal echt GENIETEN worden! De kleuters hoeven op deze dag niets mee te brengen (geen eten en drinken). Het is erg fijn als de kinderen kleren aan hebben die vies mogen worden. Als het weer wat minder is zijn regenlaarzen erg prettig. Bij mooi weer mogen de kinderen een badhanddoek meenemen. We vertrekken om 9.00 uur en zijn rond uur weer terug op school. Jolanda Verjaardag kleuters Marjon Woensdag 1 juli hebben de kleuters van Mar jon een beetje feest. Marjon, die in de grote vakantie jarig is, gaat haar verjaardag vieren. We blijven even op school en vertrekken daarna naar het boscafé in Oisterwijk waar de kleuters heerlijk kunnen gaan genieten. Om uur zijn we weer terug op school. Marjon Verjaardag groep 7 Op 10 juli vieren we met groep 7 de verjaardag van de juf. We gaan er gezellig op uit. De Middeleeuwse stad groep 7 Op woensdag 15 juli laat groep 7 aan de ouders van groep 7 zien wat ze allemaal weten over het leven in de Middeleeuwse stad. Ouders krijgen o.a. te zien hoe het werkte met de gildes, de heksenwaag, de stadsrechten. Vanaf uur kunnen ze komen kijken.

6 Verjaardag vieren Angela in groep 4/5 Op vrijdag 3 juli gaat groep 4/5 de verjaardag van juffrouw Angela vieren. Samen gaan ze een ochtend terug naar "Het Bewaarde Land". Project presentaties in groep 4/5 Donderdag 9 juli van 13.30u u en vrijdag 10 juli 11.30u u mogen de kinderen de project presentaties laten horen en zien in de vorm van een project markt. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Openbare Basisschool De Hasselbraam - Haarensteijnstraat CM - Haaren info@dehasselbraam.nl Vind ons op Facebook Deze mail wordt mogelijk gemaakt door F19