The brand. Introductie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The brand. Introductie."

Transcriptie

1 Brandmanual.

2 The brand Introductie. NL Innovators. ontstaan vanuit Code 06 Business- en Conceptdevelopment, met het idee om op toegankelijke wijze mensen met innovatieve ideeën verder te helpen. Gestart in Groningen en nu uitgebreid met vier nieuwe vestigingen in Nederland. Een bijzondere coöperatie gedreven door passie voor innovatie. Een merk wat waardevol is voor de maatschappij dankzij een eigenzinnig concept en wat waarde geeft aan een idee, onderbouwd met de meest recente kennis van uiteenlopende vakgebieden en disciplines. Met deze Brandmanual willen we je helpen om een ambassadeur te worden van NL Innovators door te laten zien waarom het merk bestaat, waar dit op is gebaseerd en hoe je het merk consistent kunt hanteren. Deze Brandmanual is gemaakt voor iedereen die werkt met het merk NL Innovators. Niet alleen voor de vormgevers, marketing en pr-mensen van het merk. Want wat je ook doet en zegt, alles draagt bij aan de uitstraling van NL Innovators. Versie 1 - Februari 2014

3 Inhoud. Manifest Merkwaarden 5 Waarde geven aan een idee 6 Eigenzinnig 7 Daadkrachtig 8 Transparant 9 Samenwerken 10 Schrijfstijl Typografie 16 Slogans 17 Beelden Foto s 19 Huisstijl Logo 12 Kleuren 14

4 NL Innovators Waarom we bestaan. Zonder innovatie is er geen toekomst. NL Innovators inspireert bedrijven en individuen om te innoveren en helpt bij de ontwikkeling van ideeën waarmee nieuwe bedrijven kunnen worden gestart en werkgelegenheid kan worden gecreëerd. Door middel van co-creatie van professionals, studenten en een internationaal netwerk versneld NL Innovators de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die een waardevolle toevoeging zijn voor de lokale economieën.

5 Manifest.

6 Begonnen met een kantoor in Groningen met drie werknemers en vijf studenten. Continu bezig om het bijzondere concept van NL Innovators nog beter te maken om nog waardevoller te zijn voor de klant. De open, flexibele en transparante bedrijfscultuur maakt NL Innovators bijzonder. We zijn sympathiek, we stimuleren en we zitten vol met positieve energie en dit willen we graag met jou delen. Samen met jouw inbreng versnellen we kwalitatieve innovatie-ontwikkeling die toegankelijk isvoor iedereen met een goed idee. Het is samen te vatten in vier merkwaarden (volgende pagina) die samen de merkessentie vormen. Leren door te doen is voor ons erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er steeds dingen zullen veranderen. Onze waarden zullen altijd hetzelfde blijven ondanks de dynamiek in ons bedrijf. Het beschrijft wie we willen zijn en wat ons doel is nu en later. We zijn een dynamische bedrijf en groeien hard. Steeds een wisselende samenstelling van medewerkers en we openen binnenkort vier nieuwe vestigingen. Het is belangrijk dat alle betrokken mensen onze bedrijfscultuur omarmen en begrijpt waarom we bestaan.

7 Eigenzinnig Gedreven door innovatie-passie. Samenwerken Inspirerend & Resultaatgericht Waarde geven aan een idee Door innovatie te versnellen. Daadkrachtig Stimulerend, gewoon doen. Transparant Open, Sympathiek en Energiek.

8 Waarde geven aan een idee Door innovatie te versnellen. Iedereen heeft ideeën, iedere dag nieuwe soms goed soms minder goed. In een enorm kort tijdsbestek geeft NL Innovators waarde aan een idee, waarmee al dan niet een fundament onder een idee geschoven kan worden. voor innovatie en de energie die wij in het idee steken zorgen we voor geloof en vertrouwen in het idee. Samen met experts, partners en de klant ontwikkelen we waardevolle producten en diensten voor lokale economieën. Het eindresultaat verschilt per klant. Soms een business case, soms een advies, een pakket van eisen of zelfs een werkend prototype. Onze eigenzinnige werkwijze zorgt er altijd voor dat de innovatie van de klant in vier weken tijd zo ver mogelijk wordt gebracht. Gewoon door te doen. We zijn flexibel, open, een beetje rebels en serieus als het moet. Met onze passie

9 Eigenzinnig Gedreven door innovatie-passie. Onze werkwijze is een beetje rebels. NL Innovators is ambitieus, durft risico s te nemen maar is tegelijkertijd ook downto-earth en realistisch. Vinden wij iets niet goed dan zijn wij daar duidelijk in. Vinden wij iets goed dan gaan we onderzoeken, scenario s uitwerken en schrijven we adviezen. Onze mensen doen alleen dingen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Samen met de klant, experts en partners werken we toe naar een waardevol eindproduct. Deze werkwijze verbindt mensen binnen en buiten onze organisatie en het maakt ons trots op NL Innovators.

10 Daadkrachtig Stimulerend, gewoon doen. Wanneer wij ergens aan beginnen gaan wij er vol voor. Plezier is het meest belangrijke ingrediënt voor onze daadkracht. Het creëert betrokkenheid en zet kracht bij aan de energie die onze organisatie uitstraalt. Binnen onze organisatie heerst een echte ondernemersgeest. We inspireren en stimuleren elkaar om actie te ondernemen. Gewoon beginnen, gewoon doen. Wij verspillen geen tijd aan lange, saaie vergaderingen of werkbesprekingen. We gebruiken onze energie liever voor de ontwikkeling van de volgende fantastische innovatie.

11 Transparant Open, Sympathiek en Energiek. Ons kantoor is een grote open ruimte. We denken niet in hokjes en werken hier ook niet graag in. Overleggen doen we gewoon aan een grote of kleine tafel. Deze openheid maakt ons sympathiek en creëert vertrouwen en geloof. Een keer per week hebben we een inspiratielunch waar iedereen welkom is. Mensen uit ons netwerk, klanten, vrienden, partners en zelfs onze ouders. Wij houden niet van met moeilijk woorden en spreken elkaar aan met je. We gebruiken wel veel Engelse woorden omdat dit volgens ons de lading beter dekt. Begrijpt iemand dit niet, schakelen wij net zo snel weer om naar gewoon Nederlands.

12 Samenwerken Inspirerend & resultaatgericht. Onze werkwijze is gebaseerd op co-creatie en daarom hechten we grote waarde samenwerkingen tussen onze mensen, experts, partners en innovators. Deze intensieve samenwerkingen zorgt meer dan eens voor interessante discussies. Dit houdt ons scherp en komt ten goede van de kwaliteit. Samenwerken is voor ons de sleutel tot succes. Het doel is altijd het beste resultaat voor de klant. Linksom of rechtsom. Wij hebben het daarom niet over problemen. We spreken liever over uitdagingen.

13 Huisstijl.

14 Logo Meer dan een naam en icoon. Ons logo is helder oranje en lichtgrijs. Het logo verschijnt met allerlei toevoegingen; soms een stad, regio of een andere term. Deze toevoeging staat dan rechts uitgelijnd in de bovenhoek. Uitgezonderd van deze toevoegingen blijft ons logo altijd hetzelfde. Genoeg witruimte rondom het logo en zeker niet schuingedrukt, vetgedrukt of bijgesneden. Een toevoeging aan het logo zie er zo uit: Houd voldoende ruimte rondom het logo:

15 Het liefst zetten we ons logo op een witte achtergrond. Helaas is dit soms niet altijd mogelijk. In dit geval gebruiken we een witte oranje of een zwarte variant van ons logo. We zijn trots op ons logo. Het is een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Gebruik het dus niet verkeerd: Dus geen innovatieve aanpassingen, andere kleuren of Photoshop-effecten.

16 Kleuren Hollands oranje & stijlvol grijs. Oranje Lichtgrijs Wit Zwart PANTONE (drukker) Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Pantone black CMYK (printer) C = 0 M = 39 Y = 84 K = 3 C = 4 M = 2 Y = 0 K = 47 C = 0 M = 0 Y = 0 K = 0 C = 0 M = 0 Y = 0 K = 100 RGB (beeldscherm) R = 247 G = 148 B = 33 #F79421 R = 129 G = 131 B = 134 # R = 255 G = 255 B = 555 #FFFFFF R = 0 G = 0 B = 0 # RAL (schilder) Niet beschikbaar Niet beschikbaar RAL 9010 Pure white RAL 9005 True black

17 Schrijfstijl.

18 Typografie Met en zonder schreef. Bij NL Innovators maken we gebruik van twee lettertypen. De een wat speels, de ander zakelijk en serieus. Museo 500 Voor koppen en titels en slogans. Museo 700 Voor koppen en titels en slogans. Open Sans regular Voor bodytekst en subkoppen. Open Sans semibold Voor subkoppen en alineatitels.

19 Slogans Om te onthouden. We maken graag vrienden. Het is belangrijk dat ze ons onthouden en over ons praten. Daarom gebruiken we slogans waaruit blijkt wat we voor mensen kunnen betekenen. NL Innovators geeft waarde aan een idee: Add value. Wij beloven onze klanten te helpen met de ontwikkeling van hun idee: Your idea. Our passion. Bij NL Innovators hebben we een passie voor innovatie. We delen onze passie graag met gelijkgestemden. Mensen die hun ideeën met ons delen vinden we te gek. We hebben een zwak voor deze mensen en dit willen we ze graag laten weten: We love people with great ideas. We love innovators.

20 Beelden.

21 Foto s Laten zien wat we doen. Via diverse offline en online kanalen laten we met foto s zien wat we doen. Omdat een foto zoveel kan zeggen gebruiken we graag terugkerende elementen. Hiermee worden NL Innovators-foto s herkenbaar. Deze herkenbaarheid laat zien wie we zijn en wat we doen. Om de herkenbaarheid in de foto s te creëren hebben we een paar kleine regels: De foto s zijn echt (of lijken echt), geposeerde foto s zijn not done Er zijn minimaal twee personen te zien op de foto s Er gebeurd iets op de foto s. Mensen overleggen, werken samen etc. In alle foto s is iets NL Innovators-oranje te zien

22

23

24

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie # PiM Team Strategie Creatie & productie Concept& communicatie Voor wie? Agenda Introductie - kernwaarden en gedrag Wim Haan Blok 1: Core values, praktijkvoorbeelden, Business Code Blok 2: Pauze - de

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE INLEIDING Royal Antwerp Football Club werd gesticht in 1880 en is daarmee de eerste en oudste voetbalclub van België. De club verkreeg in 1920 officieel de

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

gut feeling BRANDBOOK

gut feeling BRANDBOOK gut feeling BRANDBOOK Inhoud 3. inleiding 4. DESIGN PROCES 7. STRATEGY 11. MOODBOOK 18. TEASER Gut Feeling Brandbook 2 inleiding Vanwege het feit dat Gut Feeling zelf branding levert voor bedrijven is

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social

In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social Media voor bedrijven is, waarom dit zo is én welke kansen

Nadere informatie

Toepassingen ETNA-logo

Toepassingen ETNA-logo versie 1-2008 Toepassingen ETNA-logo Inleiding Met veel plezier introduceren we u de gebruikershandleiding van het ETNA-logo. Het logo is een belangrijk onderdeel van de totale identiteit van het merk

Nadere informatie

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK LOGO lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet LOGO Diapositief! De basis van de huisstijl wordt gevormd door het logo. Het logo bestaat

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Brand manual Klaverblad Verzekeringen

Brand manual Klaverblad Verzekeringen Brand manual Klaverblad Verzekeringen Colofon Opdrachtgever Marie Monique van der Salm, sectorhoofd Marketing & Verkoop Klaverblad Verzekeringen Ontwerp en realisatie Boo Hoeboer - VBAT Michel Voogd -

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Sleutel 5. Make it stick

Sleutel 5. Make it stick Sleutel 5. Make it stick Na een inspirerende, creatieve sessie is niets zo frustrerend als stagnatie. Als de flappen met post-its worden opgerold en in een hoekje verdwijnen. Als niemand zich geroepen

Nadere informatie

Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl

Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl Nederlands Jeugd Instituut campagne 2012 huisstijl Logo Logo kleur Plaatsing rechts Plaatsing Links 10º 10º Logo zwart Logo wit Nooit recht plaatsen Nooit over tekst plaatsen Kleuren Sunset (kleur campgane

Nadere informatie

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD THE POWER OF BEING UNDERSTOOD AUDIT TAX CONSULTING Persoonlijk Presenteren met Impact Wim Haan Interim & Improvement Services Een bijzondere band met dit thema! Een andere kennismaking Een andere kennismaking

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

concept logo Skoatterhûs huis /plein /robijn

concept logo Skoatterhûs huis /plein /robijn concept logo Skoatterhûs huis /plein /robijn Het logo, is een huis (hûs), een plein maar doet qua vorm ook denken een geslepen robijn. De lijnen zijn gebaseerd op de diagonalen en de openingen in het pand.

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014 Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers November 2014 In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2

Inhoudsopgave. Huisstijlhandboek Droomstad 05-06-2014 Versie 1.0 2 Huisstijldocument Inhoudsopgave 1. Logo 3 1.1 Beeld 3 1.2 Naam 4 1.3 Toevoeging stadsnaam 5 1.4 Plaatsing 6 1.5 Achtergrond 7 2. Kleur 8 2.1 Logo 8 2.2 Website 9 3. Typografie 10 4. Knoppen 11 5. Waardering

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HELVETICA NEUE CONDENSED BLACK ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 1234567890!@#$%^&*? TYPOGRAFIE Helvetica Neue Condensed Black wordt gebruikt in kapitalen (hoofdletters). Door

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Handleiding logogebruik door derden

Handleiding logogebruik door derden Handleiding logogebruik door derden Handleiding logo gebruik door derden versie 250613 1 1 Voorwoord In Oldambt hebben we veel te bieden voor iedereen die zijn vrije tijd op een aangename manier wil besteden.

Nadere informatie

Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker

Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker Hoe staat het eigenlijk met jouw ondernemingsplan? Alphen ad Rijn, 19 januari 2015 Harry Bakker Wie alles wil zijn voor iedereen, eindigt als niets voor niemand Jouw identiteit Wat bied Harry je Bakker

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 Myrthe Lanting Tijdens mijn studies textielontwerp en Design Cultures ben ik me gaan interesseren in hoe ik ontwerp in kan zetten voor sociale innovatie.

Nadere informatie

Join the Innovation Makers!

Join the Innovation Makers! Join the Innovation Makers! Personal development in hard and soft skills Many career opportunities Embedded & Technical software Connected Devices 4 locations in the Netherlands and Belgium Social after-work

Nadere informatie

Brand Manual. zenphones. sound of silence

Brand Manual. zenphones. sound of silence Brand Manual zenphones sound of silence inhoud merkvisie merkwaarden merknaam beeldmerk grenzen schrijfstijl visuele communicatie merkvisie Wij bij zenphones geloven dat een rustige en veilige omgeving

Nadere informatie

huisstijlhandboek(je)

huisstijlhandboek(je) (je) 2 het logo de wereld 3 het logo Het logo van het Museon bestaat uit een woordmerk (de naam) en een beeldmerk (de globe). Samen vormen ze het logo. In kleur is het woordmerk is altijd antracietgrijs

Nadere informatie

Richtlijnen campagne van NIX

Richtlijnen campagne van NIX Richtlijnen campagne van NIX Instructies bij het NIX18 logo Het logo wordt alleen gebruikt op uitingen waarin een koppeling gemaakt wordt met alcohol en/of tabak, leeftijdsgrens en evt de legitimatie plicht.

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Eclatteau

Huisstijlhandboek. Eclatteau Huisstijlhandboek Eclatteau Eclatteau Eclatteau - 1. Product - 2. Pay-off - 3. Doelgroep - 4. Logo - 5. Kleur - 6. Typografie Inhoudsopgave 1. Product Dit huisstijlhandboek beschrijft de huisstijl van

Nadere informatie

HEMA maakt trouwen toegankelijk

HEMA maakt trouwen toegankelijk conceptboek HEMA maakt trouwen toegankelijk intro jouw onvergetelijke dag wordt een belevenis met de bestaande producten van HEMA. intro Vandaag de dag behoord trouwen tot een trend. We willen steeds

Nadere informatie

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij.

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Echt drukkers Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Een drukkerij met meer dan 30 jaar ervaring,

Nadere informatie

*merkhelden. Iedereen is een merkheld

*merkhelden. Iedereen is een merkheld *merkhelden Iedereen is een merkheld 2 Merkhelden verbinden *merk *mens *meetbaar resultaat 3 Waarom...? Wij zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot succes ligt in het waarmaken wat je belooft. Simpeler

Nadere informatie

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT.

FRONTEER IS HIRING! Tijdelijke kracht finance FRONTEER STRATEGY INNOVATION. CO-CREATION. BRAND DEVELOPMENT. IS HIRING! Tijdelijke kracht finance Wie zijn wij? Fronteer Strategy is een consultancy bureau gevestigd in Amsterdam Wij helpen merken succesvol innoveren. Wij zijn één van de wereldwijde experts in expert

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het.

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe AMBITIEUS kun jij zijn? Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe confronterend kun jij zijn? Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Adviseren is soms ook confronteren. De kunst is om

Nadere informatie

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt

Het logo en de toepassing 400 jaar Synode van Dordt De marketingcommissie van Synode 400 (Schouwburg Kunstmin, Dordrechts Museum en Dordrecht Marketing) heeft ter gelegenheid van het event een nieuw logo met een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. Het is

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

LIJNN. Bebouwingsvoorstel. Verbouwing en uitbreiding vrijstaande villa Zweerslaan 5 te Rotterdam. LOGO kleur

LIJNN. Bebouwingsvoorstel. Verbouwing en uitbreiding vrijstaande villa Zweerslaan 5 te Rotterdam. LOGO kleur Bebouwingsvoorstel Zweerslaan 5 te Rotterdam LOGO kleur PANTONE - voor drukker RAL - voor schilders CMYK - voor printer RGB - voor beeldscherm PMS 5507 C 5 LOCATIE schaal 1:2000 LOGO kleur bv PANTONE -

Nadere informatie

Online marketing in de bouw

Online marketing in de bouw Online marketing in de bouw Hoe zorg je voor een heldere profilering? Voordat je start met online marketing is het van belang om een goed beeld te hebben van wat jouw bedrijf onderscheidend maakt ten opzichte

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

BeCube = B. Merkstrategie

BeCube = B. Merkstrategie BeCube, brand & communications BeCube = B 3 Oftewel: wees tot de derde macht. Tijd, ruimte en kansen laten zich afdwingen. Verleg grenzen Er is altijd een oplossing. Altijd een stap meer. Merkstrategie

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL CORPORATE

HUISSTIJL MANUAL CORPORATE HUISSTIJL MANUAL CORPORATE HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD A G CORPORATE 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK CORPORATE LOGO 1.2 MINIMAAL FORMAAT CORPORATE LOGO 1.3 MINIMALE

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

NCSI huisstijl instructies

NCSI huisstijl instructies 2010 3 Inhoudsopgave Over het NCSI 3 Definitie sociale innovatie 4 Gebruik en plaatsing NCSI logo 6 Gebruik en plaatsing NCSI logo, Engelse versie 8 Huisstijlkleuren 10 Vormgeving/opmaak 12 Typografie

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

studio rocket power studio rocket power

studio rocket power studio rocket power studio rocket power studio rocket power Intro & How to Bedankt dat je deze whitepaper hebt gedownload! We hopen dat de Concept Builder jou net zoveel kan helpen als dat het ons helpt. We hebben het ontwikkeld

Nadere informatie

MEET, LEARN, EXPERIENCE

MEET, LEARN, EXPERIENCE MEET, LEARN, EXPERIENCE Dynamiek, het is de energie die ons in beweging houdt, en ons sterk maakt in een wereld die constant verandert. Het houdt ons scherp en alert. Het doet ons bewegen, stappen vooruit

Nadere informatie

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK WWW.LIMBURGUNITED.BE logo Het logo is een combinatie van het Limburgsymbool met een basketbal. Het Limburgsymbool om de het typische Limburg gevoel wat erbij hoort

Nadere informatie

Styleguide Breda brengt het samen

Styleguide Breda brengt het samen Styleguide Breda brengt het samen 1 Inhoudsopgave Design en merkrichtlijnen 1 Stadsslogan en logo 03 BLZ. 2 Design en merkrichtlijnen 04 3 Logo stramien 05 4 Engelse versie 05 5 Kleurgebruik 06 6 Do s

Nadere informatie

Brand en Identiteit: Thegreensociety

Brand en Identiteit: Thegreensociety Brand en Identiteit: Thegreensociety Samen streven naar maatschappelijke impact Luuk Fransen Oktober 2015 Missie Het verenigen van ondernemingen en de crowd om gezamenlijk te streven naar maatschappelijke

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl

Vormgeving: GB Designers. uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers uitleg huisstijl Vormgeving: GB Designers Kleurgebruik In de huisstijl van de Johannes Calvijnschool worden verschillende kleuren gebruikt. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij 1 Huisstijlrichtlijnen Generatie Rookvrij Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij Inhoud 2 Inleiding 03 Logo 04 Logo gebruik 07 Label/icoon 10 Typografie 14 Fotografie 16 Signalisatie

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Huisstijl. Fedict Fedict Select Fedict Shared Services

Huisstijl. Fedict Fedict Select Fedict Shared Services NL Huisstijl Fedict Fedict Select Fedict Shared Services Huisstijl 2009 Cypres Inhoud... 3 De huisstijl... 4 Logo met baseline... 4 Logo met baseline variante 1... 6 Logo met baseline variante 2... 8 Logo

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Corporate Identity, Communicatie en Cultuur

Corporate Identity, Communicatie en Cultuur Corporate Identity, Communicatie en Cultuur Over imago, identiteit en niet alweer een cultuur veranderingstraject Wim Haan RSM Wehrens Mennen De Vries Interim Services Topics Waarom benoemen steeds meer

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en RECRUITMENT EVENT EEN KRACHTIG MIDDEL OM BRILJANT TOPTALENT VAN MORGEN TE VERLEIDEN Om een plek te verkrijgen in de drukke agenda van scholieren en young professionals moet het event de nodige triggers

Nadere informatie