Naam : Jop Kluis Functie : Programmamanager / Senior Projectmanager Woonplaats : Aalsmeer Geboortedatum : 19 april 1960 Ervaring sinds : 1983

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam : Jop Kluis Functie : Programmamanager / Senior Projectmanager Woonplaats : Aalsmeer Geboortedatum : 19 april 1960 Ervaring sinds : 1983"

Transcriptie

1 CURRICULUM VITAE PERSONALIA Naam : Jop Kluis Functie : Programmamanager / Senior manager Woonplaats : Aalsmeer Geboortedatum : 19 april 1960 Ervaring sinds : 1983 Samenvattende Mindmap 1 (6)

2 PROFIELSCHETS Jop is een ervaren project/programmanager met ruim 25 jaar ICT-ervaring. Na een aantal jaren gewerkt te hebben, heeft Jop een HBO opleiding Informatica gevolgd. In de loop der jaren heeft hij in veel functies (beheerder, ontwikkelaar, analist, ontwerper, projectleider, projectmanager en programmamanager) ervaring opgedaan met een aantal branches (banken, logistiek, makelaardij, industrie, handel, OOV en ministeries). Jop heeft een opleiding Bedrijfskunde gevolgd die hem samen met zijn certificering van Prince2 en MSP de theoretische achtergrond geeft om projecten en programma s adequaat aan te pakken. Eén van zijn projecten heeft de Computable IT Award of Excellence gewonnen. De verscheidenheid in de soort opdrachten die hij uitvoert bewijzen dat zijn pragmatische aanpak werkt. Hierbij ziet Jop het resultaat van zijn inspanningen altijd breder dan de benoemde resultaten van zijn projecten. Een project is in zijn ogen een onderdeel van een grotere verandering. Dit inzicht heeft geleid tot een vroegtijdige interesse in programmamanagement. Jop is als één van de eerste in Nederland door het OCG gecertificeerd Advanced Practitioner van MSP (grote broer van Prince2). De afgelopen jaren heeft Jop meerjarige grote projecten en programma s uitgevoerd bij diverse overheden, politiekorpsen, grote transporteurs, machinefabrieken en uitgevers. Het laatste jaar was Jop verantwoordelijk voor het project Interfaces bij een ziekenhuis in het kader van de invoering van Alert (een papierloos digitaal archief (EPD), aansluiting op de bestaande systemen en integratie met de bestaande (zorg)processen. Op het gebied van projectmanagement, database design, Business Intelligence en Data Quality heeft Jop een serie van publicaties in verschillende (internationale) vakbladen op zijn naam staan OPLEIDING 2010 : Prince 2 practitioner 2006 : MSP advanced pratitioner 2005 : Prince2 foundation en MSP foundation 2003 : Bedrijfskunde 1992 : HBO Informatica 2 (6)

3 SPECIALISMEN Domeinkennis : Ziekenhuizen (EPD), Banken, Openbare Orde en Veiligheid (Politie), Transport & Logistiek, Manufacturing, Onroerend goed (NVM) Processen : Zorg, Inkoop, Verkoop, Administratie, Noodhulp, Planning, Management, Logistiek, Portfolio management Technologie & kernwoorden : Prince2, MSP, ERP, Lean Manufacturing, CRM, Alert (EPD), GIS SAMENVATING ROLLEN manager/ Programmamanager Jeroen Bosch Ziekenhuis Regiopolitie Amsterdam Amstelland : leider Interfaces (Alert-EPD) : Inrichten Locatiegegevensbeheer Ministerie van Algemene Zaken : Implementatie bestelfunctionaliteit voor Postbus 51 Regio Politie Haaglanden VCK logistics NMI (Nederlands Meet Instituut) Propago Accountmanager Transtrack International Operational manager Vitalogic : portfolio management : Door de grote diversiteit van activiteiten voor verandering van organisatie en ICT omgeving is hier voor een programma benadering gekozen : Gebruikmakend van workshops en personal coaching bij de IT-afdeling van het NMI projectmatig werken beter op de kaart gezet : Verantwoordelijk voor R&D en diverse ERP implementaties. : Internationaal account management : Ontwikkeling, implementatie, advies jaar 2000 tool wereldwijd op basis van Progress Software Engineer /Consultant /manager /QA manager /Hoofd Bedrijfsbureau Trendsoft Banque Paribas Nederland N.V. : Diverse rollen in systeem ontwikkeling, data warehousing en CRM voor o.a. TPG, NVM en Politie : Diverse rollen 4 jaar gewerkt 3 (6)

4 PROFESSIONELE ERVARING : Alert Interfaces (EPD) Periode : Juni 2009 april 2010 : Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) : JBZ heeft het Alert systeem aangeschaft ten behoeve van de invoering van het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en een volledig digitaal archief. Alert moet gaan interfacen met zo n 130 lokale systemen binnen het ziekenhuis. : leider : Bepalen van de roadmap en de overall planning om zodoende de afhankelijkheden voor oplevering (Go Live) te bepalen. Op basis van deze overall planning kon de prioriteit worden bepaald van op te leveren interfaces. : Overall planning met afhankelijkheden waaruit is gebleken dat de te verwachten invoeringsdatum van Alert voorlopig niet kan worden gehaald. : Implementatie bestelfunctionaliteit Periode : Jan 2009 mei 2009 : Ministerie van Algemene Zaken - Postbus51 : Postbus51 is de publieke verschijningsvorm van de Rijksvoorlichtingsdienst. Postbus51 verzorgt voor een groot aantal ministeries en overheidsinstantie de functie van het voorlichten van het publiek. In september 2008 is de nieuwe website van PB51 live gegaan. Echter, de mogelijkheid om als burger rechtstreeks op deze site publicaties te bestellen is daarmee komen te vervallen. Na een project van ruim 2 jaar was het niet gelukt dit deel van de site live te krijgen. In december 2008 is de vraag gesteld of dit in drie maanden alsnog geregeld kan worden. : manager : Na een beknopt onderzoek een project voorgesteld met een zeer pragmatische en sterk afwijkende aanvliegroute. : Dit project loopt nu volgens planning. Dit betekent dat per 31 maart aanstaande er bestelfunctionaliteit (in een rudimentaire vorm) op de website aanwezig is. Daarna volgt er een aantal van releases (ieder twee maanden één) waarin één en ander wordt geperfectioneerd. : Inrichten Locatiegegevensbeheer Periode : Juli 2005 sept 2008 : Regiopolitie Amsterdam-Amstelland : RPAA is het grootste politiekorps in Nederland. Zoals bij alle politiekorpsen is de behoefte aan correcte en actuele locatiegegevens 4 (6)

5 Taken essentieel voor de taken noodhulp, handhaving en opsporing. Locatiegegevens worden bij RPAA in meer dan 20 verschillende systemen gebruikt. Bij aanvang van het programma waren er (zeer) grote issues met betrekking tot de kwaliteit en de onderlinge consistentie van deze locatiegegevens. : leiding, participeren in landelijke klankbordgroepen, coachen van RPAA medewerkers : Officieel was dit binnen het korps een project en geen programma, maar door de complexiteit en de vele verschillende activiteiten (die vaak ook niet in de tijd aan elkaar gebonden waren) is dit als een programma aangepakt. : Ten aanzien van het beheer van de locatiegegevens hebben we een kanteling van het functioneel beheer bewerkstelligd. Vroeger lag het beheer van de locatiegegevens bij de functioneel beheerder van de betreffende applicatie. Door het inrichten van een nieuwe afdeling is het beheer van locatiegegevens binnen het korps voor alle applicaties gecentraliseerd. Hiervoor zijn totaal nieuwe processen en procedures ontworpen en geïmplementeerd binnen het korps. Met betrekking tot de kwaliteit van de aangeleverde locatiegegevens zijn eisen benoemd en (nieuwe) bronnen gekozen. Met deze bronnen zijn SLA s overeengekomen. Daarnaast heeft het team en de werkwijze een belangrijke rol vervult in een landelijk project waarin de verbetering van locatiegegevens voor alle korpsen en voor derden is ingezet. RPAA heeft hier een pilotrol vervuld en zitting genomen in de stuurgroep. Tenslotte zijn er typische ICT-projecten gedraaid voor aanpassingen van koppelingen tussen systemen en het verbeteren van de kwaliteit van de data in de bestaande systemen. Tot aan september 2008 leiding gegeven aan de nieuwe afdeling. Hierbij lag veel nadruk op het coachen van de medewerkers van deze afdeling. : Diverse projecten voor de politie Periode : Feb 2004 juni 2005 : Regio Politie Haaglanden : De opdrachtgever is het derde grootste politiekorps van Nederland. Binnen dit korps liepen veel (ICT) projecten en er was behoefte aan projectmanagement capaciteit. : manager : leiding en projectmanagement voor een keur van projecten gedaan. Hierbij was project-portfolio-management natuurlijk een belangrijk issue. Binnen deze projecten de rechtstreekse aansturing van ICT-personeel en leveranciers gedaan. Ook de klantorganisatie van het korps is begeleid binnen deze projecten. : Verschillende projecten opgestart en afgerond (niet per definitie dezelfde projecten), waaronder: Bekende Criminelen, Automatische doorvoer HKS, ISL, Beslagnamehuis. 5 (6)

6 : VCK 2005 Periode : April 2004 April 2007 : VCK logistics : VCK logistics is een grote cargadoor; zowel op het gebied van zeevracht in de haven van Amsterdam als op het gebied van luchtvracht op Schiphol. Daarnaast biedt het bedrijf diensten als public warehousing, expeditie, agentschappen, etc. VCK had sinds het einde van de zeventiger jaren zowel de regie als uitvoering van alle automatisering in eigen hand gehad. Het bedrijf maakte nog gebruik van een meer dan twintig jaar oude, zelf ontwikkelde, applicatie op een mainframe omgeving. Het gebruik van deze oude applicatie bracht problemen met zich mee. Bij het gebruik én het beheer van het systeem bleek niemand meer het systeem volledig te kennen, en dus volledig te benutten. Dit geldt niet alleen voor beheer, maar ook voor gebruik. Het systeem was erg duur in gebruik en zeer statisch. Dit stond het snel kunnen reageren op klantvragen in de weg. Ook was door de stabiliteit van de omgeving het veranderen op alle niveaus in de organisatie een probleem geworden. : Programmamanager : Door de grote diversiteit van activiteiten, maar ook omdat bij aanvang wel een visie bestond van het gewenste resultaat, maar geen beeld over hoe daar te komen, is bij deze opdracht voor een programmabenadering gekozen. : In drie jaar tijd is het mainframe en het oude netwerk vervangen door een state-of-the-art serverpark met een hagelnieuw (glasvezel) netwerk waarin Desktops, Laptops, Handhelds en RF-terminals werkten. De applicatie is vervangen door een standaard -applicatie en alle werkplekken zijn gestandaardiseerd met de actuele officeomgeving. In dezelfde periode is het bedrijf ISO-9000 gecertificeerd en heeft het bedrijf de nieuwste veiligheidsvoorschriften geïmplementeerd. Processen zijn geoptimaliseerd en meetbaar geworden en met veel klanten is een interactieve uitwisseling van procesgegevens gerealiseerd. Alle medewerkers van VCK zijn opgeleid voor het gebruik van de nieuwe systemen en procedures, én in het veranderen. Een aantal mensen uit de organisatie zijn getraind en via intensieve begeleiding en personal coaching naar totaal nieuwe functies (als functioneel beheerder) gegroeid. Het geheel heeft geresulteerd in een nieuw elan; een andere stemming waarbij veranderen (flexibiliteit) een onderdeel van de cultuur is geworden. 6 (6)

Rustig, enthousiast, professioneel, analytisch, meedenkend, motiverend, teamplayer en flexibel. 2001 : Hogere Informatica Windesheim Zwolle

Rustig, enthousiast, professioneel, analytisch, meedenkend, motiverend, teamplayer en flexibel. 2001 : Hogere Informatica Windesheim Zwolle Persoonlijke gegevens Naam : Radstake Voornaam : Peter Adriaan Geslacht : Man Woonplaats : Zwolle Telefoonnummer : 06-46280714 E-mail : info@radstake-it-consultant.nl Geb. dat. : 24 april 1974 Nationaliteit

Nadere informatie

Het belang van onderzoek en analyse bij het ontwikkelen van ICT oplossingen

Het belang van onderzoek en analyse bij het ontwikkelen van ICT oplossingen Het belang van onderzoek en analyse bij het ontwikkelen van ICT oplossingen Daphne Depassé White paper in opdracht van: Bachelor Toegepaste Informatica (lessen: Analyse) Doel: Het begrijpen van het belang

Nadere informatie

Succesvolle projecten door resultaatgerichtheid, dienend leiderschap en duidelijke communicatie.

Succesvolle projecten door resultaatgerichtheid, dienend leiderschap en duidelijke communicatie. Persoonsgegevens Curriculum Vitae Marc de Boer Marc de Boer 06-14460350 Marc.de.boer@sology.nl Woonplaats Amsterdam Geboortedatum 21 oktober 1969 Nationaliteit Nederlandse BSN 1959 35 962 Profielschets

Nadere informatie

1-1-2 onder de loep ALS ELKE SECONDE TELT. Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012

1-1-2 onder de loep ALS ELKE SECONDE TELT. Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012 1-1-2 onder de loep Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012 ALS ELKE SECONDE TELT 1-1-2 onder de loep Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het

Nadere informatie

Zijn ERP Systemen log?

Zijn ERP Systemen log? Zijn ERP Systemen log? Intelligent op weg Waar gaat het om? ERP is een verzamelnaam voor toepassingen welke door organisaties worden gebruikt ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen. Een aantal

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Inleiding Waarom QaaS? of anders gezegd Waarom zou u vandaag nog moeten beginnen met Quality as a Service? Via dit document willen wij u niet alleen

Nadere informatie

samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen

samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen samen wat kan, individueel wat moet Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen Samenvatting en conclusies van het onderzoek naar een landelijke infrastructuur voor duurzame toegang tot digitale

Nadere informatie

KNMG flexibel en klantgericht met Dynamics CRM en SharePoint

KNMG flexibel en klantgericht met Dynamics CRM en SharePoint Als landelijke artsenfederatie behartigt de KNMG de belangen van alle artsen en studenten geneeskunde. Tot voor kort werden de gegevens over artsen en specialisten in diverse databronnen opgeslagen, waaronder

Nadere informatie

ICT Interim Management. CV Nick Paulich

ICT Interim Management. CV Nick Paulich CV Nick Paulich NPPM b.v. IJweg 1105 2133 MH Hoofddorp Mobiel : 06-2003 2204 E-mail : nick@nppm.nl Internet : www.nppm.nl Geboren op 7 juli 1961 Gehuwd, 2 kinderen Opleidingen/Trainingen: HEAO Bedrijfseconomie

Nadere informatie

Op weg naar werken met BIM

Op weg naar werken met BIM Op weg naar werken met BIM Versie 2.1, april 2012 Auteurs: Kenmerk: Ir. H.J. Fikkers, Van de Bunt Adviseurs Ing. L.R. Nieuwenhuizen, CUR Bouw & Infra Drs. J.P.J. Nijssen, Nijssen Management & Advies Ir.

Nadere informatie

Oracle. Open World? www.weloveit.nl. Ga jij mee naar: Magazine voor en door Oracle & Java gebruikers en ontwikkelaars.

Oracle. Open World? www.weloveit.nl. Ga jij mee naar: Magazine voor en door Oracle & Java gebruikers en ontwikkelaars. Oplage 15.000 3e jaargang nummer 3 2008 Abonneer nu gratis www.weloveit.nl/abonneren Magazine voor en door Oracle & Java gebruikers en ontwikkelaars POWERED BY 5HART www.weloveit.nl Ga jij mee naar: Oracle

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING

INFORMATIEBEVEILIGING INFORMATIEBEVEILIGING EN HET NIEUWE WERKEN Afstudeerscriptie IT audit opleiding Postgraduate opleiding Vrije Universiteit Amsterdam April 2011 Adriaan van Nieuwmegen Gerlof Miedema 1 VOORWOORD Er is een

Nadere informatie

Automatiseringservaring sinds 1995. Werk- & denkniveau

Automatiseringservaring sinds 1995. Werk- & denkniveau PERSONALIA Naam Arjan Fraaij Geboortedatum 16 april 1974 Woonplaats Oosterhout Automatiseringservaring sinds 1995 Werk- & denkniveau HBO FUNCTIE Business Intelligence consultant / Informatie analist Verantwoordelijk

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Mark Berck. Versie en datum: 1.0, 12 juni 2013. Thorbeckelaan 593 2564 CE Den Haag Tel: +31 6 236 79 220 info@cavero.

Curriculum Vitae. Mark Berck. Versie en datum: 1.0, 12 juni 2013. Thorbeckelaan 593 2564 CE Den Haag Tel: +31 6 236 79 220 info@cavero. Curriculum Vitae Mark Berck Versie en datum: 1.0, 12 juni 2013 Contactadres: Cavero B.V. Thorbeckelaan 593 2564 CE Den Haag Tel: +31 6 236 79 220 info@cavero.nl Naam Mark Berck Woonplaats Utrecht Geboortedatum

Nadere informatie

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Marjan Glaudé Sjoerd Karsten Uitgave en verspreiding: SCO-Kohnstamm Instituut Nieuwe Prinsengracht 130, Postbus 94208, 1090 GE Amsterdam Tel.:

Nadere informatie

Operational Excellence vereist excellente procesondersteuning. De eisen aan bedrijfsvoeringsystemen worden steeds hoger. Eindredactie: Jaap de Mare

Operational Excellence vereist excellente procesondersteuning. De eisen aan bedrijfsvoeringsystemen worden steeds hoger. Eindredactie: Jaap de Mare Operational Excellence vereist excellente procesondersteuning De eisen aan bedrijfsvoeringsystemen worden steeds hoger Eindredactie: Jaap de Mare Bronnen De inhoud van dit boek is grotendeels gebaseerd

Nadere informatie

Actieplan Open overheid

Actieplan Open overheid Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Actieplan Open overheid Datum September 2013 Status Definitief Pagina 2 van 40 1 Inleiding: Open overheid begint niet bij nul... 5 1.1 Actuele voorbeelden...

Nadere informatie

ITIL, meerwaarde in de praktijk?

ITIL, meerwaarde in de praktijk? VLAAMSE INGENIEURS KAMER KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN ITIL, meerwaarde in de praktijk? Editie 10 - jaargang 2002-2003 Barry Nauta Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 IT beheer 5 2.1 Ontwikkeling in de IT......................

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 STICHTING BIBLIOTHEEK.NL

Jaarverslag 2013 STICHTING BIBLIOTHEEK.NL Jaarverslag 2013 STICHTING BIBLIOTHEEK.NL Inhoud Deel 1: Bestuursverslag 2013 1. Voorwoord 2. Algemeen 3. Managementsamenvatting 4. Activiteitenverslag 5. Financiële toelichting Deel 2: Jaarrekening 2013

Nadere informatie

Betrouwbaarheid van een aantal belangrijke cijfers van de politie

Betrouwbaarheid van een aantal belangrijke cijfers van de politie Betrouwbaarheid van een aantal belangrijke cijfers van de politie Betrouwbaarheid van een aantal belangrijke cijfers van de politie 1 Inhoud Voorwoord 5 Samenvatting 7 1. Inleiding 19 1.1 Aanleiding 19

Nadere informatie

Open State Programma 2013-2015

Open State Programma 2013-2015 Open State Programma 2013-2015 Open State anno 2013... 2 Transparantie en openheid... 3 Open data en open overheid... 3 Nederland... 4 Europa... 4 Internationaal... 5 Open Politiek en Transparantie...

Nadere informatie

2014-2017. rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. e standaard in registers. Het CIBG zet de standaard in regis

2014-2017. rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. e standaard in registers. Het CIBG zet de standaard in regis 2014-2017 Het CIBG zet de standaard in registers. Strategisch Business Plan CIBG Het CIBG zet de standaa rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. G zet de standaard in registers. e standaard

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Shared Service Centers binnen de overheid Meer met minder. Master Thesis

Shared Service Centers binnen de overheid Meer met minder. Master Thesis Master Thesis Mark Poen Utrecht, augustus 2005 Studentnummer: 527908 Universiteit van Tilburg Versiebeheer Versie Datum Opmerking 0.1 23 mei 2005 Eerste opzet scriptie 0.11 16 juni 2005 Verdere invulling

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

Een uitgave van de Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro April 2010

Een uitgave van de Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro April 2010 Een uitgave van de Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro April 21 2 421 Voorwoord Rapportage Arbeidsmarktmonitor Metalektro april 21 Voor u ligt de nieuwste Arbeidsmarktmonitor met de resultaten

Nadere informatie

Lessen voor de toekomst uit Vlaamse en Nederlandse digitaalerfgoedprojecten

Lessen voor de toekomst uit Vlaamse en Nederlandse digitaalerfgoedprojecten Taaluniecommissie Digitaal Erfgoed Lessen voor de toekomst uit Vlaamse en Nederlandse digitaalerfgoedprojecten Auteur: Wilbert Helmus, HA Cultureel Erfgoed Management Datum: 11 december 2014 Definitieve

Nadere informatie

5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht?

5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? 5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? Den Haag mei 2015 Stichting Bibliotheek.nl 5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? 1. Introductie

Nadere informatie