Partnerbanners gebruiken Richtlijnen voor Apple Online Store Partnerpublicaties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Partnerbanners gebruiken Richtlijnen voor Apple Online Store Partnerpublicaties"

Transcriptie

1 Overzicht De Apple Online Store is wereldwijd de belangrijkste bron voor het online aanschaffen van Apple producten. Als uw bedrijf toestemming heeft om door Apple verstrekt materiaal te gebruiken zoals een webbanner of Apple Store webbadge om uw klanten naar de Apple Online Store te leiden, is het van belang om dit materiaal juist te gebruiken, zoals in deze richtlijnen wordt uiteengezet. Door Apple verstrekt materiaal Het door Apple verstrekte materiaal dat in deze richtlijnen wordt getoond is uitsluitend bedoeld voor gebruik door partners in het Apple Online Store programmadie akkoord zijn gegaan met de voorwaarden van het Apple Online Store -programma en die toestemming hebben gekregen om aan het programma deel te nemen. Het materiaal mag ook door andere bedrijven die hiervoor toestemming van Apple hebben worden gebruikt. Om uw partnership met de Apple Online Store op uw website juist weer te geven, dient u bij gebruik van door Apple verstrekt materiaal deze richtlijnen te gebruiken Apple behoudt zich het recht voor om de toestemming tot het gebruik van dit materiaal in te trekken op het moment dat het gebruik niet overeen komt met deze richtlijnen, of als dit door Apple op andere wijze als ongepast wordt beschouwd. Apple materiaal Apple webbanner Apple Store webbadge Apple materiaal, waaronder banners, badges en afbeeldingen van producten, wordt uitsluitend aan bepaalde categorieën partners verstrekt via de interface voor partnerverkopers of via datafeed. Kopieer of download nooit afbeeldingen of materiaal rechtstreeks van de Apple website of de Apple Online Store. Apple materiaal, waaronder banners, badges en afbeeldingen van producten, worden uitsluitend aan bepaalde categorieën partners verstrekt via de interface voor partnerverkopers of via datafeed. Partnerbanners gebruiken

2 2 Apple webbanners Apple verstrekt webbanners in verschillende maten en voor een breed scala aan producten en met verschillende aanbiedingsboodschappen. Apple webbanners Selecteer een Apple banner dat past bij het materiaal op uw webpagina. Gebruik het formaat dat het beste bij uw opmaak past. Taalversie Apple verstrekt banners in de betreffende talen voor iedere Apple Online Store regio. Vertaal Apple banners niet zelf. Voor Apple materiaal in een bepaalde taal neemt u contact op met de Apple vertegenwoordiger of de door Apple goedgekeurde partner in uw regio Eén banner per webpagina Geef slechts één Apple banner op een webpagina weer. U kunt bijvoorbeeld één ipodbanner of één Mac-banner op een webpagina weergeven, maar plaats de banners niet beide. Laat een banner niet meerdere malen op dezelfde pagina verschijnen. Plaatsing De Apple banner moet in het advertentiegedeelte aan de bovenkant of zijkant van de webpagina geplaatst worden. Eén Apple banner met een seizoensaanbieding mag worden geplaatst in uw redactionele tekst (zie pagina 6). Het verdient de voorkeur dat de Apple banner de tekst vergezelt die met de aanbieding op de banner te maken heeft, en dat deze banner in de buurt van die tekst op de pagina wordt geplaatst. Formaat Gebruik waar mogelijk Apple banners in het formaat waarin ze verstrekt werden. De banner mag verkleind worden om in uw opmaak te passen, maar vergroot de banner niet. Behoud de verhoudingen van de banner. Wijzig de opmaak van de banner niet om deze op uw webpagina te laten passen. Inhoud van de webpage Gebruik geen door Apple verstrekte banners als belangrijkste bron voor uw materiaal. Apple banners zijn ontwikkeld om uw materiaal te ondersteunen en klanten naar de juiste locatie op de Apple Online Store te brengen. Gebruik nooit Apple koppen en teksten alsof deze van uzelf zijn. Opmaak van de webpagina Uw website hoort het unieke uiterlijke en gevoel van uw bedrijf uit te stralen. Imiteer de opmaak van de Apple Online Store of de Apple website op niet, en maak ook geen imitatie van de opmaak en het ontwerp van Apple banners. Kopieer geen onderdelen van de grafische interface zoals menubalken en knoppen van de Apple website op

3 3 Apple banners gebruiken De Apple banner moet worden geplaatst in het advertentiegedeelte aan de bovenkant of zijkant van uw webpagina, bij voorkeur dicht bij de inhoud die naar de Apple aanbieding op de banner verwijst. Gebruik niet meer dan één Apple banner.

4 4 Voorkom fouten Voorkom deze veelvoorkomende fouten bij gebruik van Apple Store webbanners Voorkom fouten met banners Plaats geen Apple banner in een andere banner. Voeg geen storende factoren, tekst of afbeeldingen toe aan een Apple banner. Plaats geen Apple banner in een andere Apple banner. Vervorm nooit een Apple banner. Gebruik de banner in het oorspronkelijke formaat en met de oorspronkelijke verhoudingen.

5 5 Voorkom fouten met de opmaak Gebruik niet meer dan één Apple banner bij het maken van de inhoud van uw webpagina. Uw webpagina moet inhoud bevatten die door uw bedrijf is gemaakt. In dit voorbeeld zien we eerst een Apple banner, gevolgd door een redactionele kop, wat suggereert dat Apple de redactionele tekst onderschrijft of heeft verstrekt. Het moet duidelijk zijn voor de lezer dat de inhoud van de partner afkomstig is. Verwijder geen Apple productfoto's van een Apple banner en laat de banner op zichzelf staan. Verander de volgorde van de onderdelen in een banner niet en maak geen nieuwe banner. Toon nooit slechts een gedeelte van een Apple banner.

6 6 Apple banners in redactionele teksten Redactionele teksten waarin bedrijven, de industrie of producten worden geanalyseerd, of waarin de mening van de auteur wordt gegeven, worden gewoonlijk in het middengedeelte van een webpagina geplaatst. Er kan slechts één Apple banner met een seizoensaanbieding worden geplaatst in het gedeelte waar uw redactionele tekst staat. Bijvoorbeeld, Apple banners met aanbiedingen voor feestdagen (Valentijnsdag, nieuwjaarsdag), dagen waarop men cadeaus geeft (moederdag, vaderdag), of 'Back to School'-aanbiedingen zijn aanvaardbaar. De seizoensgebonden banner moet in een secundaire plaats bij het midden of aan de zijkant van de het redactionele materiaal worden geplaatst. Als een seizoensgebonden Apple banner binnen uw redactionele tekst geplaatst wordt, plaats dan geen extra Apple banners in het advertentiegedeelte aan de zijkant of bovenaan de pagina. Plaats nooit een Apple banner met een productaanbieding in uw redactionele tekst. Productbanners moeten uitsluitend in het advertentiegedeelte aan de zijkant of bovenaan de pagina geplaatst worden. Banners in redactioneel materiaal Eén Apple banner met een seizoensaanbieding kan worden geplaatst bij uw aan technologie gerelateerde redactionele tekst. Plaats nooit een Apple banner met een productaanbieding in een redactionele tekst.

7 7 De Apple Store webbadge Apple verstrekt een webbadge die identiteit van de Apple Online Store weergeeft - de naam Apple Store in een specifiek ontworpen typografie samen met het Apple logo. De Apple Store webbadge mag alleen gebruikt worden wanneer een partner een groep bedrijfslogo's weergeeft of die betrekking hebben op een aanbieding van de partner. De Apple Store webbadge Gebruik het Apple logo nooit op communicatiemateriaal van Apple Online Store Partners. Gebruik de Apple Store webbadge om de Apple Online Store te vertegenwoordigen. De Apple Store webbadge wordt door Apple in één formaat vertrekt. De badge is in bepaalde kleurvariaties beschikbaar voor bepaalde aanbiedingen of seizoensgebonden gebruik. Selecteer de badge die het grootste contrast geeft met uw achtergrondkleur. Afmetingen De Apple Store webbadge dient gebruikt te worden in het formaat waarop deze wordt verstrekt. Verklein of vergroot de badge niet zonder toestemming van Apple. Wijzig niets aan de opmaak van de badge. Plaatsing Er mag één Apple Store webbadge gebruikt worden om de Apple Online Store te herkennen in een verzameling logo's van bedrijven in verband met een aanbieding van een partner. Er mag één Apple Store badge gebruikt worden op een pagina die aan Apple productaanbiedingen is gewijd, zolang andere adverteerders maar dezelfde behandeling krijgen. Gebruik slechts één Apple Store badge op een webpagina. De badge moet dezelfde maat hebben en op dezelfde manier geplaatst zijn als logo's van andere bedrijven. Deze mag niet groter zijn dan de logo's van andere bedrijven, en ook niet een meer opvallende plaats worden afgebeeld. De Apple Store badge gebruiken De Apple Store badge kan op een effen achtergrond of op een tegel of vorm met hoeken geplaatst worden, als de badge maar op dezelfde manier wordt behandeld als de logo's van andere bedrijven.

8 8 Voorkom fouten Voorkom deze vaak gemaakte fouten bij gebruik van de Apple Store webbadge. Voorkom fouten met de badge Plaats de Apple Store badge niet in een banner. Gebruik de Apple Store badge niet als onderdeel van uw menuopties. Gebruik de Apple Store badge niet als een navigatiehulpmiddel. Plaats de Apple Store badge niet in een redactionele tekst.

9 9 Houd Apple materiaal huidig Apple werkt het materiaal dat aan partners verstrekt wordt voortdurend bij. Gebruik geen verouderde banners. Gebruik alleen de meest recente banners die verstrekt worden door een partnerverkoper in uw regio. Koppeling met the Apple Online Store Apple banners en badges worden via een code op de partnerverkoper-interface verstrekt en bevatten een koppeling naar de betreffende pagina op de Apple Online Store. Als u een banner of een badge buiten de datafeed op uw eigen server publiceert, schakel dan de koppeling niet uit. Tekst over Apple producten in een webtekst kan ook een koppeling vormen met de Apple Online Store. Voor volledige informatie over koppelingen met de Apple Online Store, kunt u de documentatie van het programma Apple Online Store raadplegen. Koppel nooit een Apple banner aan een webpagina van een Apple reseller. Gebruik in plaats hiervan een banner die door de reseller is verstrekt. Gebruik van de Apple Online Store stimuleren De naam Apple Online Store gebruiken Als u de naam Apple Online Store in koppen of tekst gebruikt, schrijf deze dan altijd als drie woorden, elk met een hoofdletter gevolgd door kleine letters. Vertaal de naam niet in koppen of in de tekst. Schrijf Apple Online Store altijd in het Engels, zelfs als deze naam in een anderstalige tekst verschijnt. Voorkom fouten Hieronder vindt u een aantal vaak gemaakte fouten die u kunt voorkomen wanneer u Apple productaanbiedingen aanprijst in uw materiaal: Incorporeer geen Apple materiaal (Apple banners, de Apple Store badge of Apple productfoto's) of het Apple logo in koppen of in de tekst. Gebruik geen koppen, tekst of afbeeldingen van de Apple Online Store of van de Apple website op Suggereer geen eigendom of aanpassing van de Apple Online Store. Zeg bijvoorbeeld nietgebruik uw punten om te winkel bij onze Online Store van Apple. Zeg lievergebruik uw punten om bij de Apple Online Store te winkelen. Typografie Alle koppen en tekst op uw website die verwijzen naar de Apple Online Store of naar een Apple product moeten weergegeven worden op een manier die overeenkomt met de identiteit van uw bedrijf. Probeer de typografie van Apple niet na te maken. Apple gebruikt een eigen versie van het Myriad-lettertype. Het is Apple Online Store Partners onder geen enkele voorwaarde toegestaan om het lettertype van Apple in hun communicatiemateriaal te gebruiken. Om verwarring bij de klant te voorkomen dient u ook geen andere versies van het Myriad-lettertype in uw communicatiemateriaal te gebruiken, zoals Adobe Myriad.

10 10 Het gebruik van handelsmerken en credit-regels Een handelsmerk kan een naam, een logo of zelfs een slogan zijn - een woord, symbool, of middel dat gebruikt wordt om de producten of diensten van een bedrijf aan te duiden en ze te onderscheiden van die van andere bedrijven. Omdat handelsmerken essentieel zijn in het opbouwen van een sterk merk, zijn dit extreem waardevolle activa. Het is belangrijk dat u Apple handelsmerken met zorg gebruikt om te voorkomen dat er bij klanten verwarring ontstaat over eigenaarschap en verantwoordelijkheid en om de kostbare investering die Apple heeft gedaan in zijn handelsmerken te beschermen. Handelsmerksymbolen Gebruik het betreffende symbool ( TM, SM, of ) waar het Apple handelsmerk voor het eerst in uw tekst voorkomt. Zie de lijst Apple handelsmerken op legal/trademark/appletmlist.html voor de juiste handelsmerksymbolen. Gebruik deze handelsmerk symbolen niet in berichtgeving die buiten de Verenigde Staten verspreid zal worden. Voeg geen handelsmerksymbolen toe aan Apple banners, de Apple Store badge of ander door Apple verstrekt materiaal. Credit-regels Voorzie alle communicatie van credit-regels, waarbij u de Apple handelsmerken vermeldt die in uw tekst voorkomen. Vermeld altijd Apple en het Apple logo. Zie de lijst Apple handelsmerken op voor de juiste handelsmerknamen en status. Gebruik de volgende vorm en zorg dat de spelling, hoofdletters en leestekens correct zijn gebruikt: Apple, het Apple logo, ipod, itunes en Mac zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. iphone en MacBook Air zijn handelsmerken van Apple Inc., MobileMe is een servicemerk van Apple Inc. Voorzie al uw communicatie van handelsmerkcredit-regels naast overige juridische mededelingen. Een website-adres kiezen Het adres van uw website, of uw domeinnaam, valt onder de Richtlijnen voor Apple Handelsmerken bij U mag geen identiek of vrijwel identiek Apple handelsmerk kiezen als secondlevel domeinnaam voor uw website. U mag echter Apple handelsmerken in uw domeinnaam gebruiken als u voldoet aan alle volgende criteria: Uw domeinnaam bestaat niet uitsluitend uit één of meerdere Apple handelsmerken. Uw site is redactioneel en/of geeft informatie over de producten van Apple. Uw site is geen commerciële website of een e-commerce website die producten of diensten online verkoopt. Uw domeinnaam of website impliceert noch suggereert dat deze door Apple of de producten of diensten van Apple wordt onderschreven, gesponsord of hiermee zou zijn verbonden.

11 11 Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onacceptabele en acceptabele webadressen: Niet acceptabel voor een website: imac.com imacapple.com imac-apple.com ipodnano.com Niet acceptabel voor een website voor e-commerce: appleproducts.com cheapmacbooks.com macdeals.com ipodaccessories.com podmart.com Acceptabel voor een redactionele, informatieve website: appleinfo.com macdeals.com iphonenews.com Niets in deze richtlijnen geeft u de bevoegdheid om Apple handelsmerken in uw bedrijfsnaam of productnamen te gebruiken, zoals wordt uiteengezet in Richtlijnen voor Apple Handelsmerken. Voor meer informatie over het gebruik van Apple handelsmerken kunt u terecht op Indien u nog vragen heeft nadat u de informatie op de juridische Apple website gelezen heeft op kunt u via contact opnemen met de afdeling voor Apple handelsmerken (appletm@apple.com). U krijgt binnen een week antwoord. Meer informatie Om Apple materiaal in bezit te krijgen neemt u contact op met de Apple accountvertegenwoordiger of verkoopbeheerder in uw regio of bekijkt u de programmaovereenkomst van Apple Online Store en werkt u met een door Apple goedgekeurde partnerverkoper in uw regio. Als u meer informatie wenst, of vragen heeft over het gebruik van deze richtlijnen, neem dan contact op met de vertegenwoordiger van Apple of de door Apple goedgekeurde partnerverkoper in uw regio Apple, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Apple TV, imac, ipod, itunes, Mac en MacBook zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. iphone en MacBook Air zijn handelsmerken van Apple Inc., Apple Store is een servicemerk van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. MobileMe is een servicemerk van Apple Inc. Andere namen van producten en bedrijven die hieronder vermeld worden kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve bedrijven. Alle verklaringen van Apple vertegenwoordigers die tegenstrijdig zijn met deze richtlijnen, zijn expliciet onrechtmatig en worden door Apple verworpen.

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Apple Music Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Overzicht Geweldige muziek verdient geweldige marketing. Een heldere en effectieve boodschap is essentieel voor een goede

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van Garmin. Garmin behoudt zich het recht

Nadere informatie

Richtlijnen voor het gebruik van het TripAdvisor Travellers' Choice-logo

Richtlijnen voor het gebruik van het TripAdvisor Travellers' Choice-logo Richtlijnen voor het gebruik van het TripAdvisor Travellers' Choice-logo Uiterlijke kenmerken van het logo Afgedrukte versies van het Travellers Choice-logo zijn geleverd als vector EPS- en raster JPG-/PNG-bestanden.

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Brand Playbook voor bureaus

Brand Playbook voor bureaus Brand Playbook voor bureaus 2018 INHOUD 03 Inleiding 04 Google Partners-leden versus Google Partners 15 Statische Partner-badge 05 Bedrijfsspecialisaties 16 De statische badge gebruiken 17 Verkeerd gebruik

Nadere informatie

Merkrichtlijnen V 1 1.0

Merkrichtlijnen V 1 1.0 Merkrichtlijnen V 1.0 1 Logo De basis Het Twitter-logo is een krachtig symbool voor wat er op dit moment op de wereld gebeurt en de unieke gesprekken en interacties die elke dag op het platform plaatsvinden.

Nadere informatie

Opdracht Werkcollege 4 De Dikke van Dam

Opdracht Werkcollege 4 De Dikke van Dam Opdracht Werkcollege 4 De Dikke van Dam Daniël Dominguez - 11297107 Sam Rompas - 10975438 Sander Siepel - 11317353 Martijn Schouten - 11295562 Concept Deze week wordt opdracht #8 uitgewerkt. Voor deze

Nadere informatie

bla bla Messenger Gebruikershandleiding

bla bla Messenger Gebruikershandleiding bla bla Messenger Gebruikershandleiding Messenger Messenger: Gebruikershandleiding publicatie datum dinsdag, 21. juli 2015 Version 1.2.0.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel

Nadere informatie

Klachten over onze dienstverlening?

Klachten over onze dienstverlening? Klachten over onze dienstverlening? Charter voor het gebruik van het klachtenmanagement -logo Gids voor de federale overheid Inhoud 1. Het logo 1.1. Opbouw 1.2. Grootte 1.3. Talen 1.4. Kleuren 1.5. Versies

Nadere informatie

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Aan de slag met Klaslokaal Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Nieuw: Klaslokaal op Mac Klaslokaal is een veelzijdige app voor ipad en Mac waarmee u het leerproces kunt begeleiden,

Nadere informatie

ibooks Author Aan de slag

ibooks Author Aan de slag ibooks Author Aan de slag Welkom bij ibooks Author, een geweldige manier om prachtige, interactieve Multi-Touch-boeken voor ipad en Mac te maken. Begin met prachtige, door Apple ontworpen sjablonen met

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Privacyverklaring. U kan ons contacteren via volgende gegevens:

Privacyverklaring. U kan ons contacteren via volgende gegevens: Privacyverklaring Uw privacy is belangrijk voor ons. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke persoonlijke gegevens Party-Drinks van u verzamelt via onze interactie met u en via onze producten,

Nadere informatie

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-installatiehandleiding

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-installatiehandleiding HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Bluetooth-installatiehandleiding Copyright informatie Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Editie 1, 4/2017 Kennisgeving van HP Company De informatie in dit

Nadere informatie

::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES:

::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES: ::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES: Werken met muis en toetsenbord. De contextmenu s gebruiken. Software automatisch laten updaten. Een reservekopie van het systeem maken. 2 ::01 INLEIDING Wie vandaag een

Nadere informatie

Handleiding logogebruik Stichting Certificatie Creatieve Industrie

Handleiding logogebruik Stichting Certificatie Creatieve Industrie Deze handleiding is geschreven om een correct en consistent gebruik van de verschillende logo s van de (SCCI) te waarborgen. De logo s in deze handleiding mogen niet worden aangepast zonder toestemming

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. De Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok zijn oplaadbaar en zijn

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT AirPrint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorwaarden

Algemene gebruiksvoorwaarden Algemene gebruiksvoorwaarden De Juvederm website is eigendom van Allergan Limited ('Allergan'), en is uitsluitend bestemd voor inwoners van Nederland en België. De op deze site verstrekte informatie is

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Nederlands. AirPort Extreme-kaart. AppleCare. Instructies voor vervanging

Nederlands. AirPort Extreme-kaart. AppleCare. Instructies voor vervanging Nederlands Instructies voor vervanging AirPort Extreme-kaart AppleCare Volg de instructies in dit document nauwgezet. Als u dit niet doet, kan de apparatuur beschadigd raken en de garantie komen te vervallen.

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Bijlage B Richtsnoeren voor een correct gebruik van de Energy Star-naam en het internationale logo

Bijlage B Richtsnoeren voor een correct gebruik van de Energy Star-naam en het internationale logo bron : Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen PB CE 274 van 28/09/99 OVEREENKOMST tussen de regering van de Verenigde Staten van Amerika en de Europese Gemeenschap over de coördinatie van programma's

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1 Online afdrukken 4.0 Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een

Nadere informatie

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN Deze opdrachten helpen je bij het tekstverwerken waardoor je een brief of bericht kan typen in Word. Er zijn veel verschillende Word-versies. De symbolen blijven

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Nederlands. Geheugen. AppleCare. Instructies voor vervanging

Nederlands. Geheugen. AppleCare. Instructies voor vervanging Nederlands Instructies voor vervanging Geheugen AppleCare Volg de instructies in dit document nauwgezet. Als u dit niet doet, kan uw apparatuur beschadigd raken en de garantie komen te vervallen. Opmerking

Nadere informatie

'OPEN HARDWARE' LICENTIE VOOR COLLABORATIEVE ONTWIKKELING

'OPEN HARDWARE' LICENTIE VOOR COLLABORATIEVE ONTWIKKELING 'OPEN HARDWARE' LICENTIE VOOR COLLABORATIEVE ONTWIKKELING LOH DDC licentie Versie 1.0 (20 mei 2014) Auteursrechten: SIBELGA Oorspronkelijk document op: www.sibelga.be/openhardware INLEIDING Dit is een

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Werken met afbeeldingen in webpagina's

Werken met afbeeldingen in webpagina's Werken met afbeeldingen in webpagina's In webpagina's komen heel vaak afbeeldingen voor. Toch gaan webpagina's helemaal anders om met afbeeldingen dan bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie of een Word-document.

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Advertentie voorwaarden op de StaySu website. www.staysu.info

Advertentie voorwaarden op de StaySu website. www.staysu.info Advertentie voorwaarden op de StaySu website www.staysu.info Voorwaarden Lees deze algemene voorwaarden nauwkeurig door voordat u gebruik maakt van StaySu. Het gebruik maken van de diensten van StaySu

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

THE BRIDGE IIIP. Basisstation voor ipod en iphone. Handleiding. Exclusief iphone NEDERLANDS

THE BRIDGE IIIP. Basisstation voor ipod en iphone. Handleiding. Exclusief iphone NEDERLANDS THE BRIDGE IIIP Basisstation voor ipod en iphone Handleiding NEDERLANDS Exclusief iphone Inhoud Introductie 3 Eigenschappen 3 Inhoud van de set 3 Geschikte apparatuur 3 installatie 4 Opladen van de ipod

Nadere informatie

Batterij. Een platte, plastic schroevendraaier om de batterij uit de houder te halen

Batterij. Een platte, plastic schroevendraaier om de batterij uit de houder te halen Nederlands Instructies voor vervanging Batterij AppleCare Volg de instructies in dit document nauwgezet. Als u dit niet doet, kan uw apparatuur beschadigd raken en de garantie komen te vervallen. Opmerking

Nadere informatie

Het handelsmerk VELUX

Het handelsmerk VELUX Het handelsmerk Bescherm het merk Gebruik het handelsmerk actief en correctief Een handelsmerk is een essentieel onderdeel van een succesvol merk. Een handelsmerk is een onderscheidend visueel element

Nadere informatie

INSTELLINGEN VERANDEREN

INSTELLINGEN VERANDEREN INSTELLINGEN VERANDEREN INSTELLINGEN VERANDEREN Met dit werkblad ga je leren hoe je je instellingen kan veranderen. Je leert de instellingen van je iphone of ipad aanpassen via de applicatie op je apparaat

Nadere informatie

De eerste stappen in uw Klantenruimte

De eerste stappen in uw Klantenruimte 0 De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 1. Hoe gaat u van start?... 2 2. Uw persoonlijke gegevens... 4 3. Uw Klantenruimte - Home... 5 4. Uw Klantenruimte - Onderneming... 6 4.1 Mijn organisatie...

Nadere informatie

Handboek huisstijl ideal QR

Handboek huisstijl ideal QR Handboek huisstijl ideal QR Datum : december 2016 Versie : 2.0 Auteur : Currence ideal B.V. Inleiding In dit document vindt u voorschriften en voorbeelden van het gebruik van ideal QR in de volgende use

Nadere informatie

Phonak RemoteControl App. Gebruiksaanwijzing

Phonak RemoteControl App. Gebruiksaanwijzing Phonak RemoteControl App Gebruiksaanwijzing Aan de slag De RemoteControl App is ontworpen door Phonak, een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van hoortechnologie. Lees deze gebruikersinstructies

Nadere informatie

TRIMETAL WEBBUILDER Handleiding. Een hulpmiddel bij het maken en onderhouden van uw eigen website

TRIMETAL WEBBUILDER Handleiding. Een hulpmiddel bij het maken en onderhouden van uw eigen website TRIMETAL WEBBUILDER Handleiding Een hulpmiddel bij het maken en onderhouden van uw eigen website INDEX Trimetal webbuilder 1. Inleiding 2. Voorbereiding in 3 stappen 3. Uw paswoord vergeten? 4. Uw website

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19 Een website bouwen Inhoud 1 Aandachtspunten bij het bouwen van een website... 2 1.1 De structuur van de site... 2 1.2 De inhoud van de site... 2 1.2.1 Werk je site regelmatig bij... 2 1.2.2 Let op de taal!...

Nadere informatie

Het doel van Instructie.nu is om gratis instructies online te zetten zodat iedereen deze kan gebruiken om te leren hoe iets moet.

Het doel van Instructie.nu is om gratis instructies online te zetten zodat iedereen deze kan gebruiken om te leren hoe iets moet. Gebruiksvoorwaarden. 1: Algemeen 2: Voorwaarden bij het bezoeken van deze website 3: Ingezonden instructies 4: Verantwoordelijkheid 5: Cookies & privacy 6: Juistheid van de instructies 7: Voorwaarden bij

Nadere informatie

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook)

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe je versie 8 van de Microsoft Remote Desktop app kunt verwijderen

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh Zorg ervoor dat deze handleiding wordt gelezen voorafgaand aan het gebruik van dit product. Houd deze handleiding op een veilige plaats voor toekomstig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

Handleiding Brother ScanViewer voor ios/os X

Handleiding Brother ScanViewer voor ios/os X Handleiding Brother ScanViewer voor ios/os X Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt gebruikgemaakt van opmerkingen. OPMERKING Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde

Nadere informatie

30 nieuwe ios 4.0 features. v1.0

30 nieuwe ios 4.0 features. v1.0 30 nieuwe ios 4.0 features v1.0 aantal tekens Een SMS bericht mag uit maximaal 160 tekens bestaan, wanneer je over deze limiet heen gaat dan worden er twee SMS berichten verstuurd. In ios 4.0 is het mogelijk

Nadere informatie

Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store

Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store Afbeelding 1: GO. vergaderen in de App Store Afbeelding 2: home knop Afbeelding 3: sleep tegel naar boven om de gewenste app volledig te sluiten Afbeelding 4: Kruisjes bij de app iconen om te verwijderen

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud

De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 0 De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 1. Hoe gaat u van start?... 2 2. Uw persoonlijke gegevens... 4 3. Uw Klantenruimte - Home... 5 4. Uw Klantenruimte - Onderneming... 6 4.1 Mijn organisatie...

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Het wachtwoord, het e-mailadres en de contactpersoon registreren

Het wachtwoord, het e-mailadres en de contactpersoon registreren Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een plek waar u deze altijd kan raadplegen. TOT DE MAXIMALE MATE DIE DOOR DE VAN

Nadere informatie

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd.

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. 1 Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple ID aangemaakt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online)

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) Inleiding SelinEvo is het nieuwe dynamische systeem van Lyfra nv voor het online plaatsen van bestellingen. Met deze geüpdatete versie willen wij onze klanten een performante

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013.

Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013. Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013 Aan de slag reeks 4 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online najaar

Nadere informatie

HANDLEIDING BTC WEBSHOP

HANDLEIDING BTC WEBSHOP Versie 1.3 Optimaal gebruik van de BTC Webshop Baten Trading Company Steenoven 48 5626DK Eindhoven www.batentrading.nl info@batentrading.nl INHOUDSOPGAVE INLOGGEN ARTIKELEN ZOEKEN BESTELLEN VIA WEBSHOP

Nadere informatie

SMART Notebook Productfamilie

SMART Notebook Productfamilie Productvergelijking Productfamilie In de volgende tabel vindt u een vergelijking van de vier verschillende producten in de -familie. -software Interactive Grondbeginselen Platform Windows en Mac computers

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing voor de volgende modellen: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW DCP-900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versie 0 DUT Definities van

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Voor de koppeling is door Paxton gebruik gemaakt van een Barcode/QR code scanner type QSCAN- 0G000 van het merk Interbar.

Voor de koppeling is door Paxton gebruik gemaakt van een Barcode/QR code scanner type QSCAN- 0G000 van het merk Interbar. Een streepjescode of barcode is de benaming voor een opeenvolging van lijnen die een code representeert die door een barcodelezer gelezen kan worden. Een QR-code (Quick Response) is een tweedimensionale

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTENPORTAAL FASHIONSPOTS.NL

HANDLEIDING KLANTENPORTAAL FASHIONSPOTS.NL HANDLEIDING KLANTENPORTAAL FASHIONSPOTS.NL Deze handleiding is bedoeld voor reeds geregistreerde klanten op Fashionspots.nl. Met behulp van de logingegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) krijgen klanten

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de ipad SHARP CORPORATION 27 April, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... 4 3 Installatie en starten van de applicatie...

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 2.0 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Basisprincipes van het ontwerpen

Basisprincipes van het ontwerpen Basisprincipes van het ontwerpen gordongroup Over de gordongroup gordongroup is een full-service marketing- en communicatiebureau waar klanten voor al hun wensen op het gebied van creatieve services terecht

Nadere informatie

Handleiding mcashier

Handleiding mcashier Handleiding mcashier Betalingen accepteren 1. Typ het aankoopbedrag in in de app. Vul desgewenst onder het bedrag een mededeling in (bv. de productnaam). De mededeling wordt vermeld op het aankoopbewijs.

Nadere informatie

AH-C50MA MUSIC MANIAC in-oortelefoon. Gebruiksaanwijzing

AH-C50MA MUSIC MANIAC in-oortelefoon. Gebruiksaanwijzing AH-C50MA MUSIC MANIAC in-oortelefoon Gebruiksaanwijzing Dank u voor het vertrouwen dat u in dit Denon-product hebt gesteld. Voordat u deze hoofdtelefoon gebruikt, raden wij u aan de beknopte handleiding

Nadere informatie

PRIVACY & COOKIE POLICY

PRIVACY & COOKIE POLICY PRIVACY & COOKIE POLICY Privacy Statement Algemeen Bij bezoek aan deze website kan Leasys gegevens van u verwerken. Dit kan gaan om gegevens die u bijvoorbeeld via vragenlijsten of ergens anders op de

Nadere informatie

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag November 2017 GroupWise Messenger Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat.

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie