Nationaal Hypnotherapie Register Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nationaal Hypnotherapie Register Handleiding"

Transcriptie

1 Nationaal Hypnotherapie Register Handleiding

2 Wat is het Nationaal Hypnotherapie Register? Het ISO 9001:2015 gecertificeerde Nationaal Hypnotherapie Register is een verzameling van geregistreerde hypnotherapeuten, hypnotiseurs en coaches. De vraag naar kwalitatief goede psychische zorg is alsmaar stijgende. De toepassing van hypnose is daarbij geen uitzondering en geniet steeds meer bekendheid gezien de vele positieve recensies en ervaringen van cliënten. Het is dan ook niet vreemd dat er een toenemende vraag is van consumenten naar een betrouwbaar en vooral compleet en onafhankelijk overzicht van praktijken voor hypnotherapie in Nederland. Met de invoering van het Nationaal Hypnotherapie Register wordt voldaan v.w.b. een breed aanbod aan mensen die gespecialiseerd zijn in dit vakgebied. Om het de bezoeker van de website zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan een praktijk in de directe omgeving met één druk op de knop gevonden worden. De vele filters maken het bovendien mogelijk om de keuze af te stemmen op basis van verschillende criteria w.o. het zoeken op vergoedingen door zorgverzekeraars. Natuurlijk zijn er meerdere overzichten te vinden op het internet. Vaak echter is een overzicht van praktijken "verstopt en moeilijk vindbaar voor mensen die er naar op zoek zijn. Daarnaast bieden de overzichten meestal geen compleet aanbod maar slechts een deel dat voldoet aan de door hun gestelde eisen. Het Nationaal Hypnotherapie Register biedt alle hypnotherapeuten, hypnotiseurs en coaches een platform om zich optimaal te kunnen profileren. De mogelijkheden Het Nationaal Hypnotherapie Register is veel meer dan alleen een overzicht van praktijken voor hypnose en hypnotherapie: het is een online marketing platform met veelzijdige mogelijkheden. Indien u deelneemt in het online register, biedt dit u de volgende opties: Uw eigen internet pagina met uitvoerige teksten en afbeeldingen Uw eigen profielpagina met bezoekers hits en klantbeoordelingen Overzicht van specialisaties, certificaten en genoten opleidingen De mogelijkheid tot het plaatsen van een fotogalerij en videopromotie Indien van toepassing de zorgverzekeraars die uw behandelingen vergoeden Een plattegrond en routebeschrijving naar uw praktijk Een overzicht van openingstijden De mogelijkheid tot het opzetten van een online afsprakensysteem met boekingsmogelijkheden Het beheren van teams indien uw praktijk meerdere werknemers heeft Zoekmachine optimalisatie vanaf pakket basis + seo voor een hogere ranking in zoekmachines, indien van toepassing ook voor uw eigen website Verscheidene veiligheids- en privacy instellingen Dit alles via een intuïtieve interface die helder en duidelijk wordt weergegeven en aan niets te wensen overlaat Kortom, uw website wordt gezien door honderden bezoekers per dag op het topdomein hypnose.nl

3 Register deelname Om deel te kunnen nemen aan het register zijn er slechts een aantal voorwaarden waaraan u dient te voldoen nl: U dient in het bezit te zijn van een diploma hypnotherapie* (goedkeuring is ter beoordeling van het management). Alle voltooide HBO conforme opleidingen tot psycho- / hypnotherapeut worden reeds automatisch geaccepteerd. U dient te voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (aantoonbaar) U dient een voor uw vak geschikte bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid te hebben afgesloten (aantoonbaar) Indien niet aangesloten bij een beroepsvereniging, dient u een VOG te overleggen *Over het algemeen kan worden gesteld dat diploma s van opleidingsinstituten welke geaccrediteerd zijn door de beroepsverenigingen NBVH, HVNL en NVVH geaccepteerd zullen worden. Aanmeldprocedure U kunt geheel vrijblijvend een account aanmaken op onze website hypnose.nl. Hiervoor klikt u aan de rechter bovenzijde op Doe mee, schrijf je in. Vervolgens kiest u de optie Registreren en vervolgens Aanbieder/therapeut Vul alle gegevens naar waarheid in en voltooi uw registratie door op Maak een account te klikken. Deze handeling verplicht u tot niets. U kunt uw account gemakkelijk deactiveren of verwijderen (zie hieronder). U ontvangt per uw inloggegevens waarmee u kunt inloggen in uw persoonlijk dashboard. Wachtwoorden invullen zonder spaties a.u.b. Uw account deactiveren of verwijderen Indien u uw account wilt deactiveren (tijdelijk pauzeren) of verwijderen kan dit via het menu item veiligheidsinstellingen. Indien uw abonnementsperiode is verlopen, deactiveren wij uw account automatisch en bent u niet meer zichtbaar in het register. U krijgt altijd tijdig de optie om uw registratie te verlengen.

4 Uw dashboard Direct nadat u heeft ingelogd komt u in uw persoonlijke dashboard. Op de startpagina vindt u een overzicht van het aantal bezoekers van uw eigen internet pagina. Aan de hand van de grafiek ziet u precies het verloop van het aantal bezoekers per maand. Tevens worden eventuele recensies (klantbeoordelingen) weergegeven. Om het aantal klantbeoordelingen te verhogen adviseren wij u om uw cliënten te informeren omtrent de mogelijkheid hiertoe. Wij wijzen u erop dat alle klantbeoordelingen moeten voldoen aan onze richtlijnen. Recensies kunnen niet worden gewijzigd!

5 Profielinstellingen Door het menu profielinstellingen, te benaderen aan de linkerzijde, kunt u uw basisgegevens invoeren of wijzigen. Hieronder zullen we alle onderdelen nader toelichten. Profielinstellingen - Algemene afbeeldingen U kunt zowel een profielfoto als een banner uploaden. De profielfoto wordt in het overzicht weergegeven indien een bezoeker een zoekopdracht uitvoert. Wij adviseren u om een mooie foto te kiezen, dit is namelijk de eerste kennismaking met u als mogelijke therapeut. Mensen kiezen vaak intuïtief, mis daarom deze kans niet en doe moeite om een geschikte afbeelding te uploaden. Let op dat de afbeelding voldoet aan het aantal pixels (370x377). U kunt uw originele afbeelding eventueel verkleinen door met Windows de rechter muisknop te gebruiken en vervolgens te kiezen voor Bewerken. De banner is een afbeelding die wordt weergegeven als vervanging voor het grijze vlak aan de bovenzijde van de internet pagina. Hieronder ziet u het resultaat van het gebruik van een banner. Uw pagina wordt hierdoor aantrekkelijker en oogt vooral een stuk mooier. Een net verzorgde pagina zegt veel over een praktijk of therapeut. Doe ook hier wat moeite voor. Let ook hier op de juiste afmeting van de afbeelding (1920x450 pixels). U kunt ook een fotogalerij gebruiken om bezoekers een indruk te geven van datgene dat zij kunnen verwachten bij een bezoek aan uw praktijk. Hoewel u een onbeperkt aantal afbeeldingen kunt toevoegen, raden wij aan niet meer dan vijf afbeeldingen te gebruiken om de laadtijd van de pagina zo optimaal mogelijk te houden.

6 Profielinstellingen - Specialisaties U kunt kiezen uit een aantal specialisaties. Bezoekers kunnen op de homepage een keuze maken uit deze specialisaties. In de praktijk nemen we echter waar dat dit minder vaak voorkomt. Kies de specialisaties die op uw praktijk van toepassing zijn. Indien u voor een specialisatie heeft gekozen, wordt dit in een groene kleur weergegeven. Profielinstellingen - Basisinformatie Hopelijk overbodig om te vermelden maar de basisinformatie is van essentieel belang voor het vinden van uw praktijk. De basisgegevens worden in alle zoekresultaten weergegeven. Hieronder ziet u een voorbeeld van een ingevuld formulier. Het vrije tekstveld onderin wordt gebruikt om een bezoeker te bewegen om uw pagina te bekijken. Gebruik maximaal twee regels tekst. De rest wordt namelijk niet weergegeven in de zoekresultaten.

7 Profielinstellingen - Professional Verklaring / Omschrijving Dit tekstvak is bedoelt om een uitgebreide uiteenzetting te geven van uw praktijken/ of diensten. De editor biedt, indien gewenst, de mogelijkheid tot het invoeren van hyperlinks. Uit ervaring blijkt dat bezoekers van de website dit deel goed doorlezen waanneer zij uw pagina bezoeken. Profielinstellingen - Sociale Media Instellingen Sociale media wordt steeds belangrijker, ook voor uw positionering in zoekmachines. Indien u gebruik maakt van sociale media, geef dan hier de links naar uw pagina naar sociale media op. Het invullen van sociale media zorgt ervoor dat u voor uw bezoekers direct vindbaar bent op bijvoorbeeld facebook, Instagram of Linkedin.

8 Profielinstellingen - Getuigschriften en certificeringen Hier kunt u getuigschriften en certificeringen toevoegen. Net als ook scholing en ervaring geeft het invullen van deze velden de bezoeker een gevoel van vertrouwen. Profielinstellingen Scholing Hier kunt u aangeven welke opleidingen u heeft genoten. Hoewel u ervoor kunt kiezen om deze velden leeg te laten, worden ze door de bezoeker zeer gewaardeerd. Profielinstellingen Ervaring Naast certificaten en scholing kunt u tevens uw ervaringen toevoegen. Hier geeft u bijvoorbeeld in hoe lang u al werkzaam bent als therapeut of de instellingen waar u gewerkt heeft.

9 Profielinstellingen Taal Nederland heeft een multiculturele samenleving. Hoewel het Nederlands natuurlijk verruit het meest gesproken wordt, zijn ook andere talen gewenst. Engels, Frans, Spaans en Arabisch komen veelvuldig voor. Beheerst u een vreemde taal en bent u in staat om een behandeling uit te voeren in deze taal, geef dit dan beslist aan. Het zal op termijn tevens mogelijk zijn om te zoeken op taal zodat mensen met een andere taal dan Nederland snel een geschikte therapeut kunnen vinden. Profielinstellingen Zorgverzekeraars Komen behandelingen door u verricht in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraars? U heeft dan een voordeel t.o.v. uw collega s die deze optie niet hebben. Het is voor bezoekers mogelijk om dit als extra criterium op te geven bij zoekopdrachten. Zo vinden zij in één oogopslag de therapeuten die vergoed worden door hun zorgverzekeraar. Weet u niet welke zorgverzekeraar uw behandelingen vergoed? Neem een kijkje op de website zorgwijzer.nl. Hier staat een mooi overzicht van verzekeraars die hypnotherapie vergoeden. Wilt u het u zelf gemakkelijk maken, neem dan de zorgverzekeraars zoals hieronder aangegeven over. Van deze zorgverzekeraars is bekend dat zij hypnotherapie behandelingen vergoeden in De logo s van de zorgverzekeraars worden ook aangegeven op uw persoonlijke internet pagina.

10 Profielinstellingen Videolink Het plaatsen van een video is een mooie manier op de aandacht op uw praktijk te vestigen. Om een video toe te voegen hoeft u slechts de link naar uw video (bijvoorbeeld youtube) op te geven. De video wordt vervolgens automatisch in de juiste hoogte-breedte verhouding op uw persoonlijke internet pagina ingevoegd. Profielinstellingen Lokaties Dit scherm is van essentieel belang voor een optimale vindbaarheid. Zorg er dus voor dat u de gegevens correct ingeeft. Aan de linkerzijde dient u aan te geven in welke provincie uw praktijk zich bevindt. Aan de rechterzijde geeft u het adres op van uw praktijk zoals in het onderstaande voorbeeld aangegeven. Mocht uw positie iets afwijken van de werkelijkheid, dan kunt u de marker iets verschuiven. Nadat u de gegevens heeft ingegeven en alle gegevens nogmaals gecontroleerd heeft, kunt u op Update klikken om alles op te slaan. U kunt nu verder gaan met de overige menu opties.

11 Beheer teams Sommige bedrijven hebben meerdere praktijken en/of medewerkers. Indien u werkzaam bent in een netwerk, kunt u uw collega s toevoegen in het overzicht op uw persoonlijke internet pagina. Om dit te bewerkstelligen kunt u het adres van uw collega ingeven indien deze reeds is toegevoegd aan het register. Wanneer dit (nog) niet het geval is, is het tevens mogelijk om uw collega hiervoor uit te nodigen. Het toevoegen van een teamlid geeft het volgende resultaat op uw persoonlijke internet pagina:

12 Favorieten Indien u of een bezoeker een pagina bezoekt, kan deze aan een lijst met favorieten worden toegevoegd door op het rode hartje te klikken. Voor bezoekers is dit een erg handige functie om snel terug te gaan naar de favoriete praktijk. U kunt deze functie ook gebruiken om bijvoorbeeld snel de pagina van uw collega te bekijken. Facturen en Pakketten Indien u alle overige gegevens heeft ingevuld en klaar bent om uw persoonlijke internet pagina te publiceren, dan dient u een keuze te maken uit een van de pakketten. Selecteer eerst een pakket en klik daarna aan de onderzijde op Pakket kiezen. Er wordt spoedig contact met u opgenomen om publicatie mogelijk te maken.

13 Rooster aanpassen Hebt u vaste dagen waarop u werkt? Laat uw bezoekers weten op welke dagen u doorgaans beschikbaar bent. Zo voorkomt u onnodige vragen en kunnen potentiële klanten alvast kijken welke dag het beste voor ze uitkomt. Toon de tijden bij voorkeur in een 24-uurs notatie. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van de AM en PM notatie en de tijden worden mooier uitgelijnd. Laat de velden leeg indien u op deze dag niet werkzaam bent! Klik op UPDATE indien alle tijden ingevuld zijn om het werkrooster op te slaan. Het werkrooster is standaard niet zichtbaar op je persoonlijke internet pagina. Om dit rooster weer te geven dient u de schuifregelaar Openingsuren in het menu Privacy Instellingen op openbaar te zetten (zie ook menu Privacy Instellingen).

14 Afspraken Het menu afspraken is alleen van toepassing indien u gebruik maakt van het onderdeel Online afspraken (zie hieronder). Indien bezoekers een afspraak inplannen, wordt deze weergeven in dit gedeelte. Zo ziet u in één overzicht welke reserveringen er voor uw praktijk gemaakt zijn. Online afspraken De functie Online afspraken is niet alleen bijzonder maar ook een zeer krachtige methode om potentiële klanten de mogelijkheid te geven om direct een afspraak bij uw praktijk te maken. Indien u gebruik maakt van deze mogelijkheid, verschijnt er een aparte en opvallende groene knop op uw persoonlijke internetpagina. Wanneer bezoeker op deze knop klikken, verschijnt er een pop-up scherm waarin men in 5 stappen de reservering kan voltooien. Een voorbeeld van een dergelijk scherm is te zien op de volgende pagina.

15 Uw online afspraken inplannen STAP 1 AFSPRAAKTYPEN Om te beginnen met het inrichten van online afspraken dient u eerst een categorie aan te maken. Klik hiervoor eerst op Categorie toevoegen. Er wordt nu een lege categorie toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is in onderstaande afbeelding te zien. Klik op het eerste ikoontje aan de rechterzijde om de categorie een naam te geven. Deze naam is straks zichtbaar voor uw bezoekers. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor Hypnotherapie sessie. Vervolgens geeft u een afspraaktype in. Kies eerst de categorie waaronder het afspraaktype valt. Dit kan de categorie zijn die u in de vorige stap heeft aangemaakt of een andere categorie indien u reeds meerdere categorieën heeft aangemaakt. Geef het afspraaktype een naam, bijvoorbeeld Sessie afvallen. Geef tot slot de prijs in voor deze behandeling/sessie en klik op Nu updaten om alles op te slaan. Als alles goed is heeft u nu een categorie en afspraaktype aangemaakt bijvoorbeeld in de categorie Hypnotherapie sessie de optie Afvallen.

16 STAP 2 TIJDSLOT(S) Een bezoeker die een afspraak wil inplannen moet natuurlijk niet alleen een categorie en afspraaktype kunnen selecteren maar ook de datum en tijd waarop de afspraak zal plaatsvinden. In stap 2 gaat u de tijden invoeren waarop een afspraak gemaakt kan worden. Klik hiervoor aan de bovenzijde op TIJD SLOT(S). U krijgt een overzicht van de weekdagen. Om bezoekers de mogelijkheid te bieden om bijvoorbeeld op maandag een afspraak in te plannen, klikt u bij maandag op TIJD SLOTS TOEVOEGEN Het veld Titel is optioneel en hoeft in principe niet te worden ingevuld. Kies een aanvangstijd. Start uw werkdag om 9.00 uur geeft hier dan 9.00 am op. Vul ook de eindtijd in. Sluit u uw dag af om uur, geef dan 5:00 pm op. Bij Duur afspraak geeft u in hoe lang een sessie/behandeling duurt. Duurt een behandeling bijvoorbeeld 2 uur geef dan ook een tijdsduur in van 2 uur. Kies ook een pauze tijd. Een pauzetijd is de tijd die u nodig heeft na een sessie. Kiest u bijvoorbeeld een pauzetijd van 30 minuten, dan zal het systeem de volgende mogelijkheden aanmaken: VOORBEELD Op maandag is de eerste behandeling mogelijk om 9.00 uur. De behandeling duurt in het bovenstaande voorbeeld 2 uur en u heeft gekozen voor een pauze tijd van 30 minuten. De volgende behandeling is dan mogelijk om uur (2 uur + 30 minuten pauze tijd). De daarop volgende behandeling is weer mogelijk om uur. Dit is ook meteen de laatste mogelijkheid immers indien er om uur nog een behandeling zou plaatsvinden zou u niet om uur klaar zijn. U kunt tijdslots invoeren voor alle dagen van de week. De tijden worden automatisch opgeslagen indien u op de Save knop drukt. STAP 3 EXTRA TIJDSLOTS U kunt tijdslots ook op datum inplannen. Hiervoor kiest u aan de bovenzijde voor EXTRA TIJDSLOTS. We zullen hier niet verder op ingaan omdat de procedure nagenoeg gelijk is aan de hier besproken mogelijkheid. Nadat u ook de tijden heeft ingevoerd is het zaak om online afspraken te activeren op uw persoonlijke internet pagina. Ga hiervoor naar Privacy Instellingen en zet de schuifregelaar Reserveringen op openbaar. Bent u op vakantie of even niet in de gelegenheid om afspraken in te plannen, zet de schuifregelaar dan gewoon op Privé en de knop afspraak maken wordt niet meer weergegeven.

17 Reservering Instellingen In dit menu onderdeel kunt u berichtjes en s genereren die bezoekers ontvangen nadat ze een afspraak hebben gemaakt. Zo kunt u uw cliënten op een persoonlijke manier benaderen en bedanken voor het maken van een afspraak. Veiligheid Instellingen Deactiveren In het menu onderdeel Veiligheid Instellingen kunt u uw account deactiveren of verwijderen. Indien u uw account deactiveert, dan wordt uw persoonlijke internet pagina tijdelijk niet weergegeven. Alle gegevens blijven echter voorhanden. De abonnementsperiode loopt in dit geval gewoon door. Bij het opnieuw activeren worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Verwijderen Indien u uw account verwijdert, worden al uw gegevens definitief gewist en kunt u uw account niet meer benaderen. Er vindt geen restitutie plaats van abonnementsgelden. U ontvangt geen nieuwe rekening. Indien u op een later tijdstip een nieuw account wilt aanmaken is dit uiteraard mogelijk echter u betaald dan wel weer de setupkosten.

18 Privacy Instellingen U kunt ervoor kiezen om bepaalde gegevens niet zichtbaar te maken voor bezoekers van uw persoonlijke internet pagina door de schuifregelaar op Privé te zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw e- mail adres verbergen omdat u gebruik maakt van het ingebouwde contactformulier. Belangrijke informatie Indien u kiest voor een pakket met SEO (= search engine optimization) dan wordt uw persoonlijke pagina door ons handmatig geoptimaliseerd voor weergave in zoekmachines. Enkele dagen nadat uw pagina zichtbaar is voor bezoekers is uw vermelding ook te vinden via de zoekmachines waarbij we een zo hoog mogelijke positie nastreven. Het Nationaal Hypnotherapie Register zelf streeft naar kwalitatief goede vindbaarheid en een optimale pagerank en is onderhevig aan constante controle op seo en veiligheid. Er vinden dagelijks back-ups plaats en de website wordt voortdurend gecontroleerd op spam, virussen en malware.

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

HANDLEIDING FITNED.NL. Versie 1.0

HANDLEIDING FITNED.NL. Versie 1.0 HANDLEIDING FITNED.NL Versie 1.0 Welkom op FITNED.NL Wij adviseren u tijdens de registratie gebruik te maken van deze handleiding. Copyright Fit!vak Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

Pearson Clinical Assessment. Scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding

Pearson Clinical Assessment. Scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding Pearson Clinical Assessment Scoring van de BDI-II-NL-R Q-global TM Handleiding SCORING VAN DE BDI-II-NL-R OP HET ONLINE PLATFORM Q- GLOBAL AANMELDEN Om een test kunnen scoren op het online platform, dient

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

FHI DIGITALE SERVICE. Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1

FHI DIGITALE SERVICE. Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1 Handleiding voor FHI Digitale Service Versie 3.1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 INLOGGEN OP MIJN FHI... 3 UW WACHTWOORD VERGETEN... 4 UW WACHTWOORD RESETTEN... 4 UW ACCOUNTGEGEVENS BIJWERKEN...

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding van Coothplein 41a 4811 ND Breda (+31) 076 2015 210 WordPress Handleiding Inloggen Inloggen doe je na livegang via http://www.jewebsite.nl/wp-admin/. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kun

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Pearson Clinical Assessment. Afname en scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding

Pearson Clinical Assessment. Afname en scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding Pearson Clinical Assessment Afname en scoring van de BDI-II-NL-R Q-global TM Handleiding AFNAME EN SCORING VAN DE BDI-II-NL-R OP HET ONLINE PLATFORM Q-GLOBAL AANMELDEN Om een test kunnen afnemen of scoren

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding De organisatie biedt de exposanten van de World of Technology & Science en Industrial Processing de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide DGBC, november 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website 6 3 Organisatie

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding. citynavigator database Friesland.nl

Handleiding. citynavigator database Friesland.nl 1 Handleiding citynavigator database Friesland.nl 3 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie 3 Details 3 Adresgegevens 4 Contactgegevens 5 Kalendergegevens 6 Media 7 Prijzen 7 Kenmerken 8 SEO 8 Aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

Handleiding: Items invoeren op mooileeuwarden.nl

Handleiding: Items invoeren op mooileeuwarden.nl Handleiding: Items invoeren op mooileeuwarden.nl Het aanmaken van items op mooileeuwarden.nl is eenvoudig en intuïtief, waarbij we de relevante informatie vragen. Gemak staat voorop. Voor een vermelding

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

Verhoog uw employer branding voor optimaal bereik en sollicitaties

Verhoog uw employer branding voor optimaal bereik en sollicitaties Verhoog uw employer branding voor optimaal bereik en sollicitaties Benut alle opties in uw account om uw organisatie volledig aan potentiele kandidaten te presenteren, want: de top 3 van voorwaarden van

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide Maart, 2017 Dutch Green Building Council Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen...

Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad

Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad Handleiding Mechelenbon, shoppeninmechelen.be en platform Mechelen Winkelstad Inhoudstabel A. Registreer je bedrijf... 2 B. Indienen van bonnen... 4 C. Bedrijfsgegevens aanpassen... 6 D. Mijn profiel op

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING 1.0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES

HANDLEIDING 1.0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES HANDLEIDING 0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES INHOUD NEVI REGISTRATIE REGISTREREN INLOGEN 4 CONTROLE PANEL: MIJN BEDRIJF 5 BEDRIJFSPAGINA 6 DE VOORKANT 6 HET MANAGEN VAN DE BEDRIJFSPAGINA 7

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Handleiding Tuincentrumoverzicht.be

Handleiding Tuincentrumoverzicht.be Handleiding Tuincentrumoverzicht.be Welkom bij Tuincentrumoverzicht.be. Deze handleiding geeft u een handvat om uw tuincentrum gegevens up-to-date houden en een mooi online visitekaartje te maken voor

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Handleiding: EU Login account en URID aanmaken

Handleiding: EU Login account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Nederlandse Emissieautoriteit Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 T +3170-4568050 info@emissieautoriteit.nl www.emissieautoriteit.nl Handleiding: EU Login account en URID

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen.

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Handleiding Aurélie Duriau 02/2018 Inhoud Inleiding... 2

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Uw onderneming wordt op de Hofpas-website gepresenteerd middels een profiel. In deze handleiding wordt beschreven op welke manier u uw profiel kunt aanvullen en wijzigen.

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis

Handleiding website. Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis Handleiding website Versie: 1.0 Auteur: R. Sellis INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Registreren... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap 3... 6 Profiel... 7 Profielfoto... 8 Account... 10 Wachtwoord wijzigen... 11

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Afname en scoring van de BDI-2-NL-R op het online platform Q-global

Afname en scoring van de BDI-2-NL-R op het online platform Q-global Afname en scoring van de BDI-2-NL-R op het online platform Q-global Aanmelden Om een test te kunnen afnemen of scoren op het online platform, dient u zich eerst aan te melden als gebruiker. Raadpleegt

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding media toevoegen voor uitgevers.

Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u, nadat u bent ingelogd als uitgever, uw media kunt uploaden op het platform. Ga naar https://www.mediavinden.nl.

Nadere informatie