Omgevingsdienst West-Holland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omgevingsdienst West-Holland"

Transcriptie

1 Omgevingsdienst West-Holland Datum: Contactpersoon: D.W. Hake Gemeente Teylingen De heer P. van Goch Postbus ZJ VOORHOUT Zaaknummer: VERZONDEN 0 5 T 2014 Betreft: RO milieuadvies Jacoba van Beijerenweg 97 in Voorhout Geachte heer van Goch, Op 19 februari 2014 ontvingen wij van u het ruimtelijk plan (Wabo, uitgebreide procedure) voor Jacoba van Beijerenweg 97 in Voorhout. Het plan betreft de vestiging van een SCADAruimte in een bedrijfspand. Wij hebben het plan beoordeeld op de volgende milieuaspecten: bedrijven en milieuzonering, bodem, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, duurzaamheid. Van de overige milieuaspecten is met u afgesproken/beoordeeld dat deze buiten beschouwing kunnen worden gelaten. Samenvatting en conclusie Naar aanleiding van de beoordeling van de ter beschikking gestelde informatie concluderen wij het volgende: De reguliere activiteiten/installaties vinden plaats op minstens 10 meter van woningen en kunnen vermoedelijk aan het Activiteitenbesluit voldoen, mits geluidarme apparatuur wordt toegepast. De noodstroomvoorziening kan wel hinder (geluid/trilingen) veroorzaken. Hoewel deze niet vaak gebruikt zal worden, is het aan te bevelen om deze mee te nemen in de ruimtelijke afweging. Daarvoor zal een inschatting gemaakt moeten worden van de te verwachten geluidbelasting bij gebruik van de noodstroomgenerator, en worden aangegeven op welke wijze hinder voldoende zal worden beperkt. Een nadere toelichting op deze conclusie vindt u onder het hoofdstuk 'uitwerking per milieuaspect'. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer D.W. Hake via of D.Hake@odwh.nl.

2 Datum: Namens het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland, Hoogachtend, mw. N.E. Mier Hoofd afdeling Omgevingsmanagement cc. Procedurekamer (ROM)

3 Omgevingsdienst West-Holland Datum: Uitwerking per milieuaspect Advies ruimtelijke plannen Gegevens project Project Gemeente Datum vraag Contactpersoon gemeente Contactpersoon Omgevingsdienst Gegevens project en procedure Soort procedure Strijdigheid met het vigerende bestemmingsplan Nummer OLO (indien van toepassing) Jacoba van Beijerenweg 97 in Voorhout Teylingen 19 februari 2014 P. van Goch D.W. Hake Wabo, uitgebreide procedure Korte omschrijving van het verzoek Voor de controle van de electriciteitsverbinding tussen het offshore windpark Luchterduinen in Noordwijk en het transformatorgebouw aan de Carolus Clusiuslaan in Voorhout wil Eneco in augustus a.s. een zg. scada-ruimte in gebruik nemen in het bedrijfsverzamelgebouw "'t Soldaatje", Jacoba van Beierenweg 97, 2215 KW Voorhout (scada = Supervision Control And Data Acquisition). Omdat volgens het geldende bestemmingsplan 'Landelijk gebied 2004' slechts een bedrijf in dit gebouw is toegestaan, is sprake van strijdig gebruik. Het college wil evenwel in principe medewerking verlenen - na een nog te ontvangen verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad - omdat in het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan voor het landelijk gebied dit pand als bedrijfsverzamelgebouw is bestemd. Het nu afwijkende gebruik past in die nieuwe bestemming. Adviesvraag Om de gemeenteraad in de vergadering 8 mei a.s. een afgewogen voorstel te kunnen doen is het nodig o.a. over een RO-milieuadvies te beschikken. Gezien de krappe planning - het college behandelt dit op 18 maart a.s. - is een conceptadvies 28 februari aan de gemeente verstuurd. Dit definitieve advies is gewijzigd ten opzichte van het conceptadvies. Bij het adviseren op het plan is uitgegaan van de aangeleverde stukken. Bedrijven en milieuzonering Beleid en regelgeving In het kader van een goede ruimtelijke ordening moet worden beoordeeld of bedrijven in de omgeving worden belemmerd door de ontwikkeling en of ter plaatse van gevoelige functies zoals woningen sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat. Voor de beoordeling hebben wij gebruik gemaakt van de Handreiking Bedrijven en milieuzonering (VNG, editie 2009). Per milieucategorie geldt een minimaal gewenste afstand,

4 Datum: de richtafstand. Deze richtafstand geldt tussen enerzijds de grens van de bestemming die bedrijven (of andere milieubelastende functies) toelaat en anderzijds als uiterste situering van de gevel van een woning die volgens het bestemmingsplan of via vergunning vrij bouwen mogelijk is. De in de handreiking opgenomen afstanden zijn indicatief en kunnen per gebiedstype, waarin de ontwikkeling zal plaatsvinden, verschillen. Hierbij is het uitgangspunt dat deze afstanden gemotiveerd worden toegepast. Situatie De omgeving van Jacoba van Beierenweg 97 wordt getypeerd als een gemengd gebied (bron: VNG uitgave 'Bedrijven en milieuzonering', 2009). Lintbebouwing komt samen met overwegend agrarische en andere bedrijvigheid voor in dit gebied. En zogenaamde scada-ruimte met verschillende servers in een ruimte kan worden beschouwd als een datacenter. Een datacenter valt onder sbi code 58,63 met een afstand van 30 meter tot een rustige woonwijk en 10 meter tot een woning in een gemengd gebied voor het aspect geluid. In de omgeving van het datacenter is echter woningbouw aanwezig op 1 tot 2 meter naast het beoogde bedrijf. Aan de afstandseisen kan niet worden voldaan. Om te beoordelen of het bedrijf het datacenter wordt belemmerd in de bedrijfsvoering en of er sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat ter plaatse van de woningen is de aanvraag nader beoordeeld op situering van installaties e.d. Zie hiervoor ook onder 'geluid'. De conclusie van de Omgevingsdienst is dat een Scada-ruimte conform de aanvraag mogelijk is onder voorwaarden. De noodstroomvoorziening zou echter voor problemen kunnen zorgen, hiernaar is verder onderzoek nodig. Wet milieubeheer Het betreft hier bedrijfsruimte waarop de Wet milieubeheer (Wm) van toepassing is. Voor de wijziging/oprichting van de inrichting moet een melding op grond van het Activiteitenbesluit worden gedaan. De melding moet elektronisch worden gedaan via Meer informatie hierover is te vinden op De melding is een indieningsvereiste voor de aanvraag om omgevingsvergunning (onderdeel bouwen). Bodem Er wordt, naar verwachting niet in de bodem geroerd in het kader van de inrichting tot een scada-ruimte in het bestaande pand. Het betreft een interne verbouwing. Daarom is het uitvoeren van een bodemonderzoek niet noodzakelijk. Geluid De voorste ruimten van 't Soldaatje, gelegen aan de straatzijde, zullen worden ingericht als dataruimten. Belangrijkste aanpassingen die qua geluid mogelijk relevant zijn betreffen de installatie van een buitenunit voor de airco's en een uitblaasrooster van de ventilatievoorziening. Tevens wordt er een noodstroomgenerator voorzien die alleen in gevallen van langdurige netuitval zal worden ingezet. Airco en ventilatie In de volgende figuur is de plaats van de airco-unit (in groen) en de ventilatie-afvoer (in oranje) aangegeven.

5 Omgevingsdienst West-Holland Datum: De geluiduitstraling van deze units moet zodanig laag zijn dat hinder bij de tegenovergelegen woning (Jacoba van Beierenweg 152) wordt voorkomen. Er is bij de aanvraag niet aangegeven of de units 24 uur per dag gebruikt worden. Aangezien het een datacentrum betreft mag dit wel verwacht worden. Ten einde hinder te voorkomen wordt een geluidbelasting voor het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (LAr.LT) van 50 db(a)-etmaalwaarde op de gevel van de woning Jacoba van Beierenweg 152, als maximaal toelaatbaar gezien (dit betekent een niveau van 40 db(a) in de nachtperiode als de installaties continu draaien). Geadviseerd wordt dat deze eis vooraf aan de installateur kenbaar wordt gemaakt zodat een geluidarm type kan worden toegepast. Indien het geluid een tonale component bevat (dit komt nogal eens voor bij airco-installaties) wordt een straffactor van 5 db(a) toegepast. Verwacht wordt dat een niveau van 50 db(a)-etmaalwaarde realiseerbaar is. Het kan nodig zijn dat aanvullende maatregelen nodig zijn om dit te bereiken. Verwacht wordt dat deze in alle gevallen technisch realiseerbaar zijn. N.B.: Indien blijkt dat er vanuit het bedrijf andere geluidbronnen een rol spelen, dan zal het samenspel van alle geluiden aan de norm van 50 db(a)-etmaalwaarde moeten voldoen. Noodstroomgenerator De verwachting is dat de inzet van de noodstroomgenerator niet vaak nodig zal zijn. Echter indien deze wel zal worden gebruikt mag aanzienlijke hinder in de aanpandige woningen verwacht worden. De relatie van deze woningen op nr. 99 en 101 met het bedrijfspand is onduidelijk. Indien deze woningen van derden betreffen zal een inschatting gemaakt moeten worden van de te verwachten geluidbelasting bij gebruik van de noodstroomgenerator, en worden aangegeven op welke wijze hinder voldoende zal worden beperkt.

6 Datum: Conclusie Het aspect geluid lijkt de realisatie van het Scada niet in de weg te staan. Men moet zich er van vergewissen dat de toegepaste airco-, ventilatie- en mogelijke andere installaties zodanig geluidarm zijn dat zij samen een grenswaarde van 50 db(a)-etmaalwaarde voor het LAI-,LT niet overschrijden. Ten aanzien van de noodstroomaggregaat duidelijk worden of de woningen Jacoba van Beierenweg 99 en 101 woningen van derden betreffen. Indien dit het geval is moet uit een akoestisch onderzoek blijken dat bij het gebruik van de noodstroomaggregaat de geluid- en trillinghinder in deze woningen in voldoende mate beperkt wordt en moet worden aangegeven op welke wijze dit gebeurt. Luchtkwaliteit De vestiging van een SCADA-ruimte in een bedrijfspand leidt niet tot meer verkeersbewegingen en heeft daardoor geen gevolgen voor de luchtkwaliteit. Externe Veiligheid De scada-ruimte is geen risicobron in de zin van het Besluit externe veiligheid inrichtingen. Het gebouw waarin de scada-ruimte wordt gevestigd ligt in het invloedgebied (1% letaliteit) van de N443. De N450 (Jacoba van Beierenweg) is volgens de provinciale risicokaart geen weg met een extern veiligheidsrisico. N443 Voor het verlengde van N443, de N208, is tbv bestemmingsplan bedrijventerreinen een risicoberekening opgesteld. Het groepsrisico bedraagt ter hoogte van de woonkern Sassenheim 0,001 maal de orientatiewaarde. In de omgeving van de Jacoba van Beierenweg zal het groepsrisico niet hoger zijn. De bevolkingsdichtheid in de omgeving van de Jacoba van Beierenweg 97 is namelijk lager dan die in Sassenheim. De komst van een scada-ruimte heeft geen effect op de hoogte van het groepsrisico. De PR 10-6 contour van de N443 ligt op de weg. Conclusie EV is geen belemmering.

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. datum: 1 augustus 2014 nummer: verzonden: 1 augustus 2014

Omgevingsvergunning. handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. datum: 1 augustus 2014 nummer: verzonden: 1 augustus 2014 Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders van Teylingen hebben een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van: aanvrager : Q10 offshore wind B.V. adres : Marten Meesweg 5 plaats : 3068 AV

Nadere informatie

In onderhavig rapport is het nader onderzoek naar deze zes bedrijven ten aanzien van de inpasbaarheid van het plangebied beschreven.

In onderhavig rapport is het nader onderzoek naar deze zes bedrijven ten aanzien van de inpasbaarheid van het plangebied beschreven. Notitie Contactpersoon ing. Robert Schram Datum 8 januari 2009 Kenmerk N003-4601257RSA-evp-V01-NL Uitwerking inpasbaarheid plangebied Hengelosestraat te Enschede 1 Inleiding In opdracht van Kleissen &

Nadere informatie

Gemengd gebied. V073255aa id versie 03_001 3 juni

Gemengd gebied. V073255aa id versie 03_001 3 juni Notitie Datum: 3 juni 2015 Uw kenmerk: - Locatie: Losplaatsweg te Noordwijk Ons kenmerk: V073255aa.00001.id Betreft: Bedrijven en milieuzonering Losplaatsweg Versie: 03_001 Noordwijk Inleiding Thunissen

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 6 oktober Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld

Versie : 1.0 Datum : 6 oktober Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld Versie : 1.0 Datum : 6 oktober 2016 Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld Colofon Opdrachtgever Contactpersoon Gemeente Oost Gelre Nardo Rondeel

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 24 oktober Onderzoek milieuzonering en geur ontwikkeling locatie Vordenseweg 7 in Ruurlo

Versie : 1.0 Datum : 24 oktober Onderzoek milieuzonering en geur ontwikkeling locatie Vordenseweg 7 in Ruurlo Versie : 1.0 Datum : 24 oktober 2016 Onderzoek milieuzonering en geur ontwikkeling locatie Vordenseweg 7 in Ruurlo Colofon Opdrachtgever Contactpersoon Gemeente Berkelland Coen Nieuwenhuis Rapportnummer

Nadere informatie

In onderstaande figuur is een mogelijke invulling van het plangebied weergegeven.

In onderstaande figuur is een mogelijke invulling van het plangebied weergegeven. 1 INLEIDING In opdracht van Novaform Vastgoedontwikkelaars BV is een milieuonderzoek verricht voor de ontwikkelingslocatie in het centrum van Waalre, het voormalige Kendixterrein. De ontwikkelingslocatie

Nadere informatie

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 MILIEUZONERING Vastgesteld: 28 mei 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Verankering milieuzonering in bestemmingsplan 1 1.2 Leeswijzer 1 2 Milieuzonering in de gemeente

Nadere informatie

Milieuhinderonderzoek Jacob Poelsweg America Onderzoek naar milieuhinder tbv. ruimtelijke ontwikkeling

Milieuhinderonderzoek Jacob Poelsweg America Onderzoek naar milieuhinder tbv. ruimtelijke ontwikkeling Onderzoek naar milieuhinder tbv. ruimtelijke ontwikkeling projectnr. 200163 revisie 00 december 2011 auteur Frank Kriellaars Opdrachtgever Gemeente Horst aan de Maas Postbus 6005 5960 AA Horst datum vrijgave

Nadere informatie

Wateringse Veld Noord. Bedrijven en milleuzonering: locatie Zonnepit- Populier-Steijnhof-Leyhof

Wateringse Veld Noord. Bedrijven en milleuzonering: locatie Zonnepit- Populier-Steijnhof-Leyhof Bedrijven en milleuzonering: locatie Zonnepit- Populier-Steijnhof-Leyhof definitief revisie 02 11 november 2015 SEQ Part \r0 \h ColofonInhoud Kop 1 Bijlage definitief, revisie 02 11 november 2015 Auteur(s)

Nadere informatie

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den

Nadere informatie

datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk -

datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk - datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk - versie 001 ons kenmerk M.2016.0750.01.N001 auteur 2e lezer/secr.

Nadere informatie

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Datum 12 december 2011 Referentie 20101867-06 Referentie 20101867-06 Rapporttitel

Nadere informatie

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017 Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO Projectnr : M17 420 Kenmerk : M17 420.801 Datum : 10 oktober 2017 Onderwerp : Quick scan bedrijven en milieuzonering 1. Inleiding

Nadere informatie

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten'

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Op de volgende pagina s is een toelichting gegeven op de standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Nadere informatie

Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum

Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum Rapportnummer: P16.570.01-02 Opdrachtgever: Contactpersoon: Aeres Milieu De heer T. Thijssen Onderzoek: Rapportnummer: Bedrijven en

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Behandeld door: R. Bloemberg Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den

Nadere informatie

ONDERZOEK MILIEUZONERING

ONDERZOEK MILIEUZONERING ONDERZOEK MILIEUZONERING Zeelberg 41A te Valkenswaard Opdrachtgever: Contactpersoon: Milon bv de heer W. van der Velden Documentnummer: 20150242/C01/RK Datum: 25 februari 2015 Opdrachtnemer: Auteur: Projectleider:

Nadere informatie

Rapport R02. Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering.

Rapport R02. Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering. Rapport 21720538.R02 Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering www.spawnp.nl Rapport 21720538.R02 Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering Datum: 17 januari 2018 Opdrachtgever:

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Toelichting op lijst van bedrijfsactiviteiten

BIJLAGE 1. Toelichting op lijst van bedrijfsactiviteiten BIJLAGE 1 Toelichting op lijst van bedrijfsactiviteiten Toelichting bij de lijst van bedrijfsactiviteiten Algemeen De lijst van bedrijfsactiviteiten is gebaseerd op de richtafstandenlijsten voor milieubelastende

Nadere informatie

Omgevingsdienst West-Holland

Omgevingsdienst West-Holland Omgevingsdienst West-Holland G G : ] AAPR Ü- Gemeente Teylingen Afdeling Ruimte, Team Ruimtelijke Ontwikkeling t.a.v. Richard Rietveld Postbus 9 ZJ Voorhout Contactpersoon: Uw referentie: Betreft: Rob

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING PRINSENSTICHTING KWADIJKERPARK TE PURMEREND

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING PRINSENSTICHTING KWADIJKERPARK TE PURMEREND BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING PRINSENSTICHTING KWADIJKERPARK TE PURMEREND bedrijven en milieuzonering Prinsenstichting Kwadijkerpark te Purmerend Opdrachtgever BRO Amsterdam Rhijnspoorplein 38 1018 TX Amsterdam

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland

Milieudienst West-Holland Correspondentie-adres: Postbus 159 2300 AD Leiden Bezoekadres: Schipholweg 128 2316 XD Leiden Telefoon: 071 408 36 00 Fax: 071 408 36 01 www.mdvvh.nl Gemeente Nieuwkoop t.a.v. de heer W. de Bruijr Postbus

Nadere informatie

Onderzoek milieuzonering bedrijven. Achterhoeksestraat 63a. 63a te Rucphen

Onderzoek milieuzonering bedrijven. Achterhoeksestraat 63a. 63a te Rucphen Onderzoek milieuzonering bedrijven Achterhoeksestraat 63a te Rucphen Opdrachtgever : Compositie 5 stedenbouw Boschstraat 35-37 4811 GB Breda Projectnummer : 20090474 Status rapport / versie nr. : Concept

Nadere informatie

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai 45 LBP SIGHT Notitie Datum 3 maart 2014 Uw kenmerk: - Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Versie: Ol_OOl Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

Nadere informatie

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE Notitie bedrijven en milieuzonering Bosschebaan 37 te Heesch in de gemeente Bernheze Opdrachtgever RO Connect Graafsebaan

Nadere informatie

Onderzoek Milieuruimte

Onderzoek Milieuruimte vastgesteld bestemmingsplan Koningsveld Gemeente Heiloo Projectnummer 238823 Bijlage 2 Onderzoek Milieuruimte blad 21 van 91 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud Onderzoek milieuruimte Koningsveld te Heiloo

Nadere informatie

Beschikking Wet milieubeheer

Beschikking Wet milieubeheer Beschikking Wet milieubeheer Besluit van burgemeester en wethouders van Woensdrecht. Datum beschikking: 16-12-2008 Onderwerp aanvraag Op 3 juli 2008 is een aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode. Ingediend op Gefaseerd

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode. Ingediend op Gefaseerd Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 1171585 Aanvraagnaam Uw referentiecode afwijken bestemmingsplan gebruik

Nadere informatie

notitie Hindercontouren rondom het plangebied Amerongerwetering 2 te Amerongen

notitie Hindercontouren rondom het plangebied Amerongerwetering 2 te Amerongen notitie aan: van: Gemeente Utrechtse Heuvelrug Johan van der Burg, MSc datum: 6 maart 2014 betreft: Hindercontouren rondom het plangebied Amerongerwetering 2 te Amerongen Project: 120588 INLEIDING Op het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen bij de toelichting. Toelichting op de Staat van Bedrijfsactiviteiten. Toelichting op de Staat van Horeca-activiteiten

Inhoudsopgave. Bijlagen bij de toelichting. Toelichting op de Staat van Bedrijfsactiviteiten. Toelichting op de Staat van Horeca-activiteiten Inhoudsopgave Bijlagen bij de toelichting Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage 3 Toelichting op de Staat van Bedrijfsactiviteiten Toelichting op de Staat van Horeca-activiteiten (Her)ontwikkelingslocaties De Purmer

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Opdrachtgever: EDOK Contactpersoon: De heer E. Dokter Uitgevoerd door: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 www.adviesburowindmill.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Omgevingsdienst West-Holland

Omgevingsdienst West-Holland Omgevingsdienst West-Holland Datum: Contactpersoon: E.H.M. Loonen L.Loonen@odwh.nl Gemeente Kaag en Braassem De heer J Beelen Postbus 1 2370AA ROELOFARENDSVEEN Zaaknummer: 2013015469 VERZONDEN OS OKI WK

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN Bedrijven en milieuzonering Velmolen Oost fase 3 te Uden in de gemeente Uden Opdrachtgever Tonnaer adviseurs in omgevingsrecht Vonderweg

Nadere informatie

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem Notitie Contactpersoon Evelyn van der Ent Datum 14 juli 2016 Kenmerk N003-1225344ENT-evp-V03-NL Onderzoek bedrijven en milieuzonering Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem 1 Aanleiding Slingeland Ziekenhuis

Nadere informatie

Onderzoek Bedrijven en Milieuhinder

Onderzoek Bedrijven en Milieuhinder Onderzoek Bedrijven en Milieuhinder Plan Kortenoord Bedrijven Nieuwe Kanaal 5-9 Wageningen Opdrachtgever : Bouwfonds Ontwikkeling BV, Regio Midden Postbus 1 3800 AA AMERSFOORT Datum : 27 augustus 2009

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland

Milieudienst West-Holland Correspondentie-adres: Bezoekadres: Telefoon: 071 408 36 00 Postbus 159 Schiphoiweg 128 Fax; 071 408 36 01 2300 AD Leiden 2316 XD Leiden www.n dwh.nl Gemeente Teylingen t.a.v. Fariq Ishaak Postbus 149

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING SCHOOLLOCATIE PASTOOR COOLENPLEIN/ ST. JANSTRAAT STANDDAARBUITEN

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING SCHOOLLOCATIE PASTOOR COOLENPLEIN/ ST. JANSTRAAT STANDDAARBUITEN BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING SCHOOLLOCATIE PASTOOR COOLENPLEIN/ ST. JANSTRAAT STANDDAARBUITEN BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING SCHOOLLOCATIE PASTOOR COOLENPLEIN/ ST. JANSTRAAT STANDDAARBUITEN Opdrachtgever:

Nadere informatie

R02. Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6. datum: 27 mei 2016

R02. Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6. datum: 27 mei 2016 21620178.R02 Bestemmingsplan Borgwal in Renswoude Onderzoek milieuzonering de Hokhorst 2, 4 en 6 datum: 27 mei 2016 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Projectnummer : BP.1803.R01 Revisie : 0 Rapportdatum : 23 februari 2018 Auteur :

Nadere informatie

45 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau;

45 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; Afdeling Expertise Contact M. Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl MEMO Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Aan Helen van den Heuvel CC Lilian Fassotte, gemeente Zuidplas Van Maarten Groen

Nadere informatie

R02a. Bestemmingsplan De Hokhorst in Renswoude Onderzoek milieuzonering. datum: 2 juni 2016

R02a. Bestemmingsplan De Hokhorst in Renswoude Onderzoek milieuzonering. datum: 2 juni 2016 21620178.R02a Bestemmingsplan De Hokhorst 2-4-6 in Renswoude Onderzoek milieuzonering datum: 2 juni 2016 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e l i j k e

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 BESCHIKKING Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 Inleiding Op 12 juni 2017 is een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

Bijlage IV. Notitie milieuzonering

Bijlage IV. Notitie milieuzonering Bijlage IV Notitie milieuzonering R053250ac.18CU9EQ.jwi versie 02_001 25 januari 2019 Notitie Datum: 9 augustus 2018 Project: ABZ Diervoeding Leusden Uw kenmerk: - Locatie: Leusden Ons kenmerk: V053250ac.1828RC6.ak

Nadere informatie

Quickscan Bedrijven. n en milieuzonering Binnenweg 31 te Tw. wello Project

Quickscan Bedrijven. n en milieuzonering Binnenweg 31 te Tw. wello Project Quickscan Bedrijven n en milieuzonering Binnenweg 31 te Tw wello Project projectnummer project Binnenweg 31 te Twello opdrachtgever Te Kiefte Architecten versie concept datum 5 december 2011 auteur ing.

Nadere informatie

Notitie. Onderzoek milieuzonering Overveen. 1 Aanleiding. 2 Werkwijze

Notitie. Onderzoek milieuzonering Overveen. 1 Aanleiding. 2 Werkwijze Notitie Contactpersoon Lucy Talens Datum 10 februari 2017 Kenmerk N003-1241816TLS-evp-V02-NL 1 Aanleiding Het plangebied Reinwaterpark in Overveen wordt herontwikkeld tot woongebied. Op het terrein bevinden

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING AFWIJKING BESTEMMINGSPLAN T.B.V. AANPASSING BOUWMOGELIJHEDEN AAN ROSHEUVEL

OMGEVINGSVERGUNNING AFWIJKING BESTEMMINGSPLAN T.B.V. AANPASSING BOUWMOGELIJHEDEN AAN ROSHEUVEL WABOPROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING AFWIJKING BESTEMMINGSPLAN T.B.V. AANPASSING BOUWMOGELIJHEDEN AAN ROSHEUVEL Gemeente Eersel 13 november 2014 1 14.19383 1 Inleiding In het bestemmingsplan Rosheuvel-Boksheidsedijk

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. Figuur 1 Weergave voornemen 1 / 7

Notitie. 1 Inleiding. Figuur 1 Weergave voornemen 1 / 7 Notitie Project: Bestemmingsplan Valkenweg 9 te Holten Onderwerp: Milieukundige onderzoeken Referentie: 15J102.R003 Datum: 15 april 2015 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano LLB Bestemd voor: De heer Hofman

Nadere informatie

Onderzoek milieu- en bedrijfszonering Beekzone en Brede School in Twello

Onderzoek milieu- en bedrijfszonering Beekzone en Brede School in Twello Notitie Contactpersoon Maaike Teunissen Datum 20 november 2012 Onderzoek milieu- en bedrijfszonering Beekzone en Brede School in Twello In opdracht van Goed Wonen heeft Tauw een onderzoek naar milieu-

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Trade Port Noord Herziening Klaver 4

Bestemmingsplan. Trade Port Noord Herziening Klaver 4 Bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 4 Bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 4 Projectnummer 408378 Revisie 03 Datum 25 april 2016 Auteur(s) Paul Kennes Liesbeth van Kempen

Nadere informatie

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar Notitie Contactpersoon Maaike Teunissen Datum 25 april 2014 Kenmerk N003-1222424MTU-evp-V01-NL Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar 1 Aanleiding onderzoek Gemeente Zevenaar heeft

Nadere informatie

Notitie Situatie Geluidnorm

Notitie Situatie Geluidnorm Notitie Datum: 31 januari 2014 Project: Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Uw kenmerk: - Locatie: Nieuwegein Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai Versie: 01_001 In opdracht

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Planomschrijving. Notitie

1. Inleiding. 2. Planomschrijving. Notitie Notitie Project Hotel op Rapenburg 48/Pieterskerkhof 4 Betreft gegevens ten behoeve van ruimtelijke onderbouwing Ons kenmerk F.2013.1154.01.N001 Versie 002 Datum 12 december 2013 Verwerkt door MHA BRA

Nadere informatie

Geluid: RO en activiteitenbesluit

Geluid: RO en activiteitenbesluit Geluid: RO en activiteitenbesluit Nico Haselager 11 juni 2013 Inhoudsopgave Inleiding Activiteitenbesluit en geluid Ruimtelijke ordening en geluid Twee Casus 2 Activiteitenbesluit en geluid 3 Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Akoestiek en bestemmingsplan Sotaweg Roelofarendsveen. Gemeente Kaag en Braassem

Akoestiek en bestemmingsplan Sotaweg Roelofarendsveen. Gemeente Kaag en Braassem Akoestiek en bestemmingsplan Sotaweg 134-150 Roelofarendsveen Gemeente Kaag en Braassem 26 februari 2013 Auteur: Westerdiep Adviseur Milieu en Ruimte John Westerdiep Thomas a Kempisstraat 26 7009 KT Doetinchem

Nadere informatie

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord notitie aan: van: Gemeente Gemert-Bakel Johan van der Burg, MSc c.c.: datum: 28 juni 2012 betreft: project: Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord 110792 INLEIDING Op de hoek van

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Bestemmingsplan Het Nieuwe Diep 2012 Akoestisch onderzoek bedrijven en milieuzonering. Datum 28 maart 2014 Referentie

Bestemmingsplan Het Nieuwe Diep 2012 Akoestisch onderzoek bedrijven en milieuzonering. Datum 28 maart 2014 Referentie Gatwickstraat 11 1043 GL AMSTERDAM Postbus 94204 1090 GE AMSTERDAM T +31 (0)20-6967181 F +31 (0)20-6634962 E Amsterdam@chri.nl www.chri.nl K.v.K 58792562 IBAN NL71 RABO 0112 075584 Bestemmingsplan Het

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr

Referentienummer Datum Kenmerk rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 263723.rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr Betreft Akoestisch onderzoek Boomkwekerij P. Versmissen te Eersel Inleiding De opdrachtgever is voornemens

Nadere informatie

Nota van beantwoording. overlegreacties. voorontwerpbestemmingsplan. Besselsesteeg 2 Maarssen

Nota van beantwoording. overlegreacties. voorontwerpbestemmingsplan. Besselsesteeg 2 Maarssen Nota van beantwoording overlegreacties voorontwerpbestemmingsplan Besselsesteeg 2 Maarssen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. p. 3 2. Beantwoording overlegreacties..... p. 4 5. Conclusie.. p. 5 2 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

Advies bedrijven en milieuzonering

Advies bedrijven en milieuzonering Y Advies bedrijven en milieuzonering Projectgegevens Naam project Plaats Gemeente Projectnummer De Hoef 2 e fase Hoogerheide Woensdrecht 60912551 Opdrachtgever Adviseurs Datum opdracht Datum gereed Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Epe Mevrouw Marjo Volkers. Ligging object op Campingpark. Retouradres: Postbus 971, 7301 BE Apeldoorn

Gemeente Epe Mevrouw Marjo Volkers. Ligging object op Campingpark. Retouradres: Postbus 971, 7301 BE Apeldoorn Retouradres: Postbus 971, 7301 BE Apeldoorn Gemeente Epe Mevrouw Marjo Volkers Onderwerp: Advies ten behoeve van het opnemen van een uitsterfregeling voor het gebruik als burgerwoning van de woning aan

Nadere informatie

1562 AW K R O M M E N I E B O U W B E D R I J F C. N E L I S D E H E E R M. M U L D E R 1967 DD H E E M S K E R K

1562 AW K R O M M E N I E B O U W B E D R I J F C. N E L I S D E H E E R M. M U L D E R 1967 DD H E E M S K E R K D A T U M : 25 A P R I L 2016 K E N M E R K : 2016 100 / V 1.0 A S R A A D V I E S E R E P R I J S S T R A A T 2 1562 AW K R O M M E N I E T E L E F O O N : ( 0 7 5 ) 628 33 94 F AX: ( 0 8 4 ) 831 78 21

Nadere informatie

Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg RM Eindhoven. Boxmeer, 5 november briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering

Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg RM Eindhoven. Boxmeer, 5 november briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg 14 5616 RM Eindhoven Boxmeer, 5 november 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering versie D1 14071682 HOR.TON.MIL

Nadere informatie

Wematech Milieu Adviseurs B.V.

Wematech Milieu Adviseurs B.V. HINDERONDERZOEK PLANGEBIED PIERESTRAAT RUCPHEN Opdrachtgever : Gemeente Rucphen Postbus 9 4715 ZG Rucphen Kenmerk rapport: Status rapport: Definitief Datum : 30 maart 2016 Projectleider Ing. F.P.J. van

Nadere informatie

Per Betreft: Advies geluid Adelborst van Leeuwenlaan 5-15A te Sassenheim

Per   Betreft: Advies geluid Adelborst van Leeuwenlaan 5-15A te Sassenheim Datum: 24 april 2017 Ons kenmerk: 2017049977 Per E-mail: l.vanderklaauw@hltsamen.nl;gemeente@teylingen.nl Gemeente Teylingen Mevrouw L. van der Klaauw Postbus 149 2215 ZJ VOORHOUT Contactpersoon: mevrouw

Nadere informatie

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven.

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven. Notitie Datum: 17 oktober 2014 Project: Akoestisch onderzoek Bezoekerscentrum Fort aan de Buurststeeg Uw kenmerk: - Locatie: Renswoude Ons kenmerk: V030581aa.00002.eg Betreft: resultaten berekening naar

Nadere informatie

Notitie. TKe/ TKe/ KS/ O NO-001

Notitie. TKe/ TKe/ KS/ O NO-001 Notitie b e t r e f t : Woningbouwplan Bergwijkpark te Diemen Geuraspecten industrieterrein Verrijn Stuart d a t u m : 28 januari 2015 r e f e r e n t i e : TKe/ TKe/ KS/ O 15481-1-NO-001 1 I n l e i d

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 29 maart M. Souren

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 29 maart M. Souren Notitie 20122367-09 Wijzigingsbevoegdheid voor de bestemming spoorwegdoeleinden Beoordeling bedrijven & milieuzonering, luchtkwaliteit en externe veiligheid Datum Referentie Uw referentie Behandeld door

Nadere informatie

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW. Betreft : Milieuparagrafen bedrijven en milieuzonering, geurhinder en externe veiligheid

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW. Betreft : Milieuparagrafen bedrijven en milieuzonering, geurhinder en externe veiligheid Memo Datum : 21 oktober 2015 Bestemd voor : Thuisvester Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20150073 Betreft : Milieuparagrafen bedrijven en milieuzonering, geurhinder en externe

Nadere informatie

Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht

Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht NOTITIE datum 8 maart 2012 aan betreft Ad Bogers, gemeente Woensdrecht Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht Bezoekadres: Bovendonk 27 Roosendaal tel. (0165)

Nadere informatie

Onderzoek milieuzonering bedrijven en externe veiligheid. Kloosterblokje IV te Willemstad

Onderzoek milieuzonering bedrijven en externe veiligheid. Kloosterblokje IV te Willemstad Onderzoek milieuzonering bedrijven en externe veiligheid Kloosterblokje IV te Willemstad Opdrachtgever : Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. Postbus 4 5386 ZG GEFFEN Projectnummer : 20090282 Status rapport

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening Zaaknummer: 701520 Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool Overwegingen ruimtelijke ordening Activiteit strijd gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1

Nadere informatie

advies geurhinder De Berg 5, De Berg 7 en Molendreef 1 te Schijf

advies geurhinder De Berg 5, De Berg 7 en Molendreef 1 te Schijf Memo Aan: Van: Bert van Hutten Michel Sijmens CC: Datum: 9 oktober 206 Betreft: advies geurhinder De Berg 5, De Berg 7 en Molendreef te Schijf Inleiding Ten behoeve van de ontwikkeling van woningbouw aan

Nadere informatie

Rapport R01. Van Teylingenweg 74 in Kamerik Onderzoek milieuzonering

Rapport R01. Van Teylingenweg 74 in Kamerik Onderzoek milieuzonering Rapport 21720455.R01 Van Teylingenweg 74 in Kamerik Onderzoek milieuzonering www.spawnp.nl Rapport 21720455.R01 Van Teylingenweg 74 in Kamerik Onderzoek milieuzonering Datum: 10 november 2017 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai

Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Bijlage 1 Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Rho adviseurs voor leefruimte 053100.19264.00 Hendrik-Ido-Ambacht Scholencluster Kruiswiel Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Rho Adviseurs bv Niets

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 140327/TTH/kbe-002

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 140327/TTH/kbe-002 Gemeente Almere De heer A. Kraaijeveld Postbus 200 1300 AE ALMERE Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 140327/TTH/kbe-002 Onderwerp: Overzicht akoestische situatie Flevoziekenhuis met geplande nieuwbouw en vigerende

Nadere informatie

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014 Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda Boxmeer, 13 juni 2014 Betreft: Locatie: Project: Notitie bedrijven en milieuzonering Kerkdijk 1a Hooge Zwaluwe 14021190

Nadere informatie

Wematech Milieu Adviseurs B.V.

Wematech Milieu Adviseurs B.V. Wematech Milieu Adviseurs B.V. HINDERONDERZOEK MOLENSTRAAT 200 TE ZUNDERT Opdrachtgever : Somnium Real Estate B.V. Postbus 69 4890 AB Rijsbergen Projectnummer : PRO-60140254 Kenmerk rapport: FG140935.0

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING. Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING. Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING Bestemmingsplan Kernen Maasdonk, herziening Leiweg 6 Geffen RmB, 15 oktober 2012 Algemeen Voor de nieuwe woning moet worden aangetoond dat deze niet wordt gerealiseerd binnen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing T.G. Agterof Simon van Capelweg 31i 2431 AC Noorden

Ruimtelijke onderbouwing T.G. Agterof Simon van Capelweg 31i 2431 AC Noorden Ruimtelijke onderbouwing T.G. Agterof Simon van Capelweg 31i 2431 AC Noorden Afwijking ex artikel 3.10 Wabo (uitgebreide procedure) Dossiernummer : W-2012-0150 Datum : 8 juli 2013 Versie : definitief Afdeling

Nadere informatie

Bijlage bij de toelichting. Inrichtingsplan landschappelijke inpassing

Bijlage bij de toelichting. Inrichtingsplan landschappelijke inpassing Bijlage bij de toelichting Inrichtingsplan landschappelijke inpassing Bijlage Milieuonderzoek ONDERZOEK MILIEUZONERING RICHTAFSTANDEN Wijziging bestemmingsplan Rithsestraat 172 te Breda Opdrachtgever:

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 oktober 2014 20141114-01 M. van Wijngaarden/CVr

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 2 oktober 2014 20141114-01 M. van Wijngaarden/CVr Boterdiep 48 3077 AW ROTTERDAM Postbus 9222 3007 AE ROTTERDAM T +31 (0)10-4257444 F +31 (0)10-4254443 E Rotterdam@chri.nl www.chri.nl Notitie 20141114-01 Akoestisch onderzoek Dierenuitvaartcentrum Stompwijk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde 1 Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Datum 18 dember 2014 Kenmerk 2014031928 Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage

Nadere informatie

Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) KvK Notitie

Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) KvK Notitie Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) 0578-76 90 60 KvK 082 04 400 www.sainadvies.nl info@sainadvies.nl Notitie Project: Kerkhofweg 23, Emst (IL) Betreft: Geluidsbelasting t.g.v. Oranjeweg 43 Kenmerk: 2017-3037-0b2272/1679

Nadere informatie

MEMO. 1. Inleiding. 2. Toetsingskader. Gemeente Veldhoven Ferdi van Gils Betreft: Onderbouwing bedrijven en milieuzonering. Datum: 19 februari 2016

MEMO. 1. Inleiding. 2. Toetsingskader. Gemeente Veldhoven Ferdi van Gils Betreft: Onderbouwing bedrijven en milieuzonering. Datum: 19 februari 2016 Pagina: 1 MEMO Aan: Gemeente Veldhoven Van: Ferdi van Gils Betreft: Onderbouwing bedrijven en milieuzonering 1. Inleiding Ter plaatse van De Run 8111 te Veldhoven is men voornemens om een bestemmingsplanwijziging

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de

Nadere informatie

Betreft: RO milieuadvies verplaatsing kinderboerderij naar het Kennedyplein in Nieuwkoop

Betreft: RO milieuadvies verplaatsing kinderboerderij naar het Kennedyplein in Nieuwkoop Datum: 20 juni 2016 Ons kenmerk: Per E-mail: info@nieuwkoop.nl Gemeente Nieuwkoop Afdeling Publiekszaken De heer E.J. Haselhoff Postbus 1 2460 AA TER AAR Contactpersoon: de heer B. van der Burg B.vanderBurg@odwh.nl

Nadere informatie

Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid)

Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid) Intern advies geluid Project Intratuin Sassenheim Gemeente Teylingen Aan Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Van Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid) Adviesvraag De adviesvraag luidt:

Nadere informatie

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht Notitie zienswijzen Notitie zienswijzen Kort Ambacht Het ontwerp-bestemmingsplan Kort Ambacht heeft van 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 ter inzage gelegen met de mogelijkheid om zienswijzen in

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat

Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat Akoestisch onderzoek industrielawaai Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat Gemeente Overbetuwe Datum: 1 februari 2017 Projectnummer: 110426 SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem tel: 026-357 69 11 fax: 026-357

Nadere informatie

Memo. Quick scan bedrijven en milieuzonering bedrijfswoning, Rietveld 33A Woerden, projectnummer:

Memo. Quick scan bedrijven en milieuzonering bedrijfswoning, Rietveld 33A Woerden, projectnummer: Memo aan: van: Dunamis Holding BV Paul Kerckhoffs, SAB datum: 18 april 2016 betreft: Quick scan bedrijven en milieuzonering bedrijfswoning, Rietveld 33A Woerden, projectnummer: 160180 INLEIDING Op de locatie

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk GM oktober Betreft Onderzoek milieuzonering 4 locaties in Graft-De Rijp

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk GM oktober Betreft Onderzoek milieuzonering 4 locaties in Graft-De Rijp Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0145652 29 oktober 2014 338837 Betreft Onderzoek milieuzonering 4 locaties in Graft-De Rijp 1 Inleiding Met de verhuizing van 4 scholen in Graft-De Rijp naar de

Nadere informatie

R01. Gemeente Nijkerk Milieucategorie Van de Pol kipspecialiteiten. datum: 5 oktober 2015

R01. Gemeente Nijkerk Milieucategorie Van de Pol kipspecialiteiten. datum: 5 oktober 2015 21520368.R01 Gemeente Nijkerk Milieucategorie Van de Pol kipspecialiteiten datum: 5 oktober 2015 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e l i j k e o r d e

Nadere informatie

Informatieavond Geluidszone Honderdland fase 2 6 maart 2017

Informatieavond Geluidszone Honderdland fase 2 6 maart 2017 Informatieavond Geluidszone Honderdland fase 2 6 maart 2017 Voorstellen Liset Löffler projectleider Honderdland, Gemeente Westland Hanno Verkuil Geluidsspecialist Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) ODH:

Nadere informatie

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Betreft: Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Locatie: Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Auteur: C. Rodoe Projectnummer: 14021229 Projectcode: GRA.CGM.MIL Inleiding

Nadere informatie

Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk

Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk Notitie Contactpersoon Suzanne Swenne Datum 1 maart 2016 Kenmerk N001-1235703SBO-wga-V01-NL Bedrijven- en milieuzonering gebiedsontwikkeling Schokkerhoek in Urk 1 Aanleiding De gemeente Urk is momenteel

Nadere informatie

Notitie geluid. Datum: 7 november Ons kenmerk: Zaaknummer: Bijlage(n) --

Notitie geluid. Datum: 7 november Ons kenmerk: Zaaknummer: Bijlage(n) -- Datum: 7 november 2014 Ons kenmerk: Zaaknummer: Notitie geluid 2016070957 Bijlage(n) -- Aan: Gemeente Teylingen - Niels Olthof Van: Guido Distelbrink Project: BP Van den Woudestraat 1A Warmond - Uitrukken

Nadere informatie