Sustainocratische samenredzaamheid per gebied. Zij die zichzelf voorzien in hun basisbehoeften zijn sterk, onafhankelijk en onomkoopbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sustainocratische samenredzaamheid per gebied. Zij die zichzelf voorzien in hun basisbehoeften zijn sterk, onafhankelijk en onomkoopbaar"

Transcriptie

1 Zij die zichzelf voorzien in hun basisbehoeften zijn sterk, onafhankelijk en onomkoopbaar Introductie: Veel mensen worden zich individueel bewust van de kwetsbaarheid die geldafhankelijkheid veroorzaakt voor de invulling van hun eigen basiszekerheden. Vanuit zelfbewuste vrijheid zoeken zij een weg om onafhankelijk van macht en manipulaties zelf- of samenredzaam te werken aan kwaliteit van het leven en bijbehorende voorzieningen. Dit gebeurt als sociale onderneming met geld als een middel, niet als doel op zich. De initiatieven vormen de voorlopers van een nieuwe werkelijkheid. Terwijl het maatschappelijke bewustzijn groeit, groeit ook de behoefte aan uitvergroting en verbinding zodat ze steeds breder bekend en toegankelijk worden. FRE2SH is een verbindende samenwerking met het oog op het creëren van een nieuwe mainstream door het helpen versterken, bekendmaken, verbinden en vergroten van waarde-gedreven initiatieven binnen de kaders van sustainocratische invulling van onze basisbehoeftes op kwalitatief hoog niveau in een gebied. Een nieuwe balans ontstaat tussen toewijding gedreven waardecreatie processen en geldafhankelijke consumptiepatronen.

2 Sustainocratische samenredzaamheid De essentie van FRE2SH: Gefocuste zakelijke en sociale initiatieven kleuren het plaatje van FRE2SH in door hun lidmaatschap en profiteren van de onderlinge banden die in de groep kunnen ontstaan via het dynamisch cluster principe. Men weet dat men samen een ideologie deelt waarin sociale en ecologische waardecreatie het ondernemende doel is en geld, samenwerking en cocreatie middelen zijn om de waardecreatie uit te vergroten. Zo kunnen allerlei kruisverbanden ontstaan die elkaar onderling versterken en gemeenschappelijk beter in staat zijn middelen naar zich toe te trekken dan alleen. Men kan groeien in waardengedreven effectiviteit zonder zichzelf onnodig extra te belasten. Kleinere steden en plattelandsgebieden volgen: Op de schaal van samenredzaamheid met de productieve eigen invulling en verdeling van basisbehoeften scoort elk huidig stedelijk gebied een dikke onvoldoende. Schaarste door manipulatie en misbruik van onze landschappen en leefomgeving, gecombineerd met de enorme groei van zowel de wereldbevolking en verstedelijking, zorgt voor een exponentiële dreiging. Deze wordt door de partijpolitieke en economische machten uitgebuit in speculatieve concurrentie ten koste van duurzame menselijke harmonie en vooruitgang. Hoe groter de stedelijke belangen des te kwetsbaarder de bevolking en agressief remediaal of speculatief het beleid. Kleinere steden zoeken naar nieuwe gemeenschapsvormen om uit deze allesvernietigende spiraal van belangen te ontsnappen door zich krachtiger op te stellen als onafhankelijke, sterke, samenredzame gebieden. Kwaliteit, in alle vormen van maatschappelijke dienstverlening, vormt een aantrekkingskracht voor groepen die de stedelijke kwetsbaarheid en vervuiling ontvluchten. Ook toerisme en recreatie zoekt rust, kwaliteit, dienstbaarheid en aantrekkelijke omgevingen. FRE2SH geeft dit vorm door alle lokale initiatieven samen een regionaal geheel te laten vormen binnen de context van een gemeenschappelijk kwaliteit en samenredzaamheid doel. Dit vergt niet alleen een lidmaatschap maar ook het experimenteren met waardeverdeling zonder dat geld daarin een sturend belang heeft. Elkaar versterken is veel waardevoller dan elkaar factureren. Binnen FRE2SH ontwikkelt zich een eigen waardesysteem gebaseerd op uitwisseling, niet facturatie. Facturatie is iets dat FRE2SH bindt met de buitenwereld. Dat scheelt de leden enorm veel lasten omdat het concept wat we samen kunnen creëren hoeven we niet te kopen tot onderlinge waardevermeerdering leidt. Iets verkopen is altijd een waardevermindering die gecompenseerd kan worden door een nieuwe cyclus van waardecreatie. De meervoudige winst zit in de cyclus, nooit in het geld.

3 De werkwijze is eenvoudig. Zij die zich inzetten aan de kant van productiviteit zijn deelgenoot in de waardecreatie en verdeling. Overvloed wordt kwalitatief hoogwaardig beschikbaar gesteld aan de kant van de afhankelijke consumptie tegen geld. Dit geld wordt als middel ingezet (via een gemeenschappelijk beheert FRE2SH fonds) om het proces van cocreatie gaande te houden. Allen zijn lid en hebben inspraak. Gaandeweg ontstaat een meer geïntegreerde vorm van gemeenschap waarin alle vormen van basisbehoeften kwalitatief hoogwaardig beschikbaar zijn en elkaar aanvullen en versterken. Toegevoegde waarde en financiering van FRE2SH: In FRE2SH blijft elk initiatief op zichzelf staan en functioneren, met een eigen uitstraling, aanpak, eigenaarschap en authenticiteit. FRE2SH neemt taken op zich die voor elk individueel te groot, tijdrovend of complex zijn. Denk daarbij aan een verbindende logistieke infrastructuur, het onderhouden van verbindende contacten, het bewaken van de waardekolom van gelijkwaardigheid, veiligheid en vertrouwen, het beheer van gemeenschappelijke fondsen, het bewaken van het kwaliteit en samenredzaamheid doel, het steunen en opleiden van de leden in cocreatie processen en het zoeken naar middelen voor gemeenschappelijke projecten, onderzoekstrajecten of experimenten.

4 De financiering van FRE2SH is volgens de standaard en transparante procedure van een multidisciplinaire Sustainocratische samenwerking. De middelen komen uit dynamisch geclusterde projectdefinities die in de groep ontstaan: 10% bestuurlijk overhead 10% trainingsfonds 80% leden werkkapitaal via het FRE2SH fonds Deelname: Dit is op basis van gratis lidmaatschap met impliciet een commitment tot samenwerking vanuit dit manifest. Individuen kunnen zich inschrijven vanuit toevoeging van talent en inzet. Producenten van concrete waarde-elementen doen dit vanuit verbinding tussen middelen en creatie van overvloed. Consumerende instanties doen dit vanuit de vraag en het beschikbaar stellen van (financiële) middelen. 1 Elk lid bepaalt zelf aan welke clusters met al dan niet meeneemt. De gehele cyclus is geënt op het ontwikkelen van regionale robuustheid door het naleven van onze kernwaarden met duurzame menselijke vooruitgang, innovatie, samenhang en kwaliteit van leven tot gevolg. FRE2SH is geen hiërarchie, geen bedrijf maar een coöperatieve gemeenschap. Projecten (dynamisch geclusterd) : FRE2SH regio Eindhoven, Rijk van Dommel en Aa, Eindhoven Metropool 1. Regionale kwaliteit productie van voedsel verbinden aan consumptie partners Restaurants en facilitaire organisaties Samen koken en eten in stadswijken Logistieke infrastructuur opzetten De multiculturele proeverij club 2. Geluksinfrastructuur Rijk van Dommel en Aa Opzetten en onderhouden van een integrale keten van belevingen geënt op emotionele, lichamelijke en mentale gezondheid versterking, herstel, bewustwording en ontwikkeling. 1 Dynamisch clusteren is de samensmelting van partners door zich te committeren aan een project en dit samen tot resultaatgedreven uitvoering te brengen. Clusters ontbinden zich weer als het project is afgerond.

5 3. Participerend leren voor jong en oud Ten behoeve van bewustwording, zingeving, maatschappelijke betrokkenheid, waardecreatie en inzet vanuit toegevoegde waarde. 4. Research STIR - FRE2SH Integraal kwalitatieve en kwantitatieve relatie tussen kwaliteit van leven, toerisme, recreatie, milieu-impact en economie. FRE2SH regio Gemert, Groene Woud 1. FRE2SH concentratiepunt opstarten in Gemert via Atelier3P. 2. Relatie ontwikkelen met grote omringende steden (Oss, Deurne, Helmond, Eindhoven, Den Bosch. En andere zaken die er gaandeweg bijkomen volgens de toevoeging van partners aan FRE2SH of dynamische FRE2SH clusters. In de bijlage: Een leeg lidmaatschap formulier Twee voorbeelden van een ingevuld formulier

6 Leeg - lidmaatschap formulier nummer: xx Datum lidmaatschap: dd /mm /jjjj Duur: 3 of 5 jaar FRE2SH (in het vervolg FRE2SH) is een coöperatieve vereniging i.o., statutair en notarieel vastgelegd als wereldwijd initiatief voor lokale waardegedreven sustainocratische, coöperatieve multidisciplinaire samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en lokale burgerinitiatieven. Het waardegedreven hoger doel van FRE2SH is het creëren van een robuuste, zoveel mogelijk onafhankelijke, duurzaam vooruitstrevende en innovatief samenredzame 2 gemeenschap vanuit Sustainocratische kernwaarden. FRE2SH is steeds gefocust op een concreet gebied, aangeduid als FRE2SH gebiedsnaam. Dit lidmaatschap heeft betrekking op FRE2SH gebied. De volgende organisatie (hierna genoemd FRE2SH Lid), [organisatie], sluit zich aan als participatief lid bij FRE2SH gebied voor een initiële periode van 3 of 5 jaar (doorstrepen wat niet van toepassing is. Bijzonderheden: Lidmaatschap van FRE2SH wordt wederzijds bepaald door toegevoegd talent en inzet met meetbare meerwaarde en wederkerigheid tot gevolg. Zowel het lidmaatschap als het voortbestaan van FRE2SH is gebonden aan deze resultaatgedreven formule. Talent (competenties) x Inzet x FRE2SH hoger doel = Meerwaarde x Wederkerigheid De inhoudelijke bijlage van dit lidmaatschap geeft de eerste formulering van de formule weer voor dit concrete FRE2SH Lid binnen de resultaatgedreven diversiteit van FRE2SH. Getekend voor akkoord te Eindhoven, dd. dd / mm / jjjj Namens FRE2SH gebied Namens Lid 2 Sustainocratische kernwaarden zijn gezondheid, veiligheid, samenredzaamheid, bewustwording en de dagelijkse basisbehoeften van elke persoon (voedsel, drinkwater, gezonde lucht en warmte).

7 Bijlage lidmaatschap nummer: xx Talent : Het FRE2SH lid is aanspreekbaar voor de volgende competenties (invullen wat u of uw organisatie als core innovatie en talent in huis heeft): Inzet : (invullen wat u of uw organisatie in brengt in de FRE2SH context): Doel: Samenredzaamheid in productiviteit en verdeling van waarden Beoogde lokale meerwaarde FRE2SH Regionale robuustheid door onafhankelijkheid en samenwerking. Beoogde wederkerigheid op het moment van het aangaan van het lidmaatschap: (invullen wat u terug verwacht): N.B. Inzet en wederkerigheid is onderhevig aan continue coöperatief overleg en vooruitgang dat in FRE2SH verslagen, rapporten en samen uit te voeren projecten wordt weergegeven. Daarin brengt u ook uw inbreng tot uiting. FRE2SH Naam persoon (functie)

8 VOORBEELD 1 Bijlage lidmaatschap nummer: 311 Talent : Het FRE2SH lid is aanspreekbaar voor de volgende competenties (invullen wat u of uw organisatie als core innovatie en talent in huis heeft): Stadslandbouw, voedselbos expertise en productiviteit Inzet : (invullen wat u of uw organisatie in brengt in de FRE2SH context): Leveren van kwalitatief hoogwaardige lokale voedselproducten. Leeromgeving voor jong en oud. Experimentele ruimte voor voedselinnovatie en nieuwe eetculturen Doel: Samenredzaamheid in productiviteit en verdeling van waarden Beoogde lokale meerwaarde FRE2SH Regionale robuustheid door onafhankelijkheid en samenwerking. Beoogde wederkerigheid op het moment van het aangaan van het lidmaatschap: (invullen wat u terug verwacht): Creatieve en productieve verbinding met de andere leden. Hulp bij het zichtbaar maken van onze activiteiten en uitvergroten van afzet. Open interactie over versterking van onze activiteiten middels feedback en kennisuitwisseling. N.B. Inzet en wederkerigheid is onderhevig aan continue coöperatief overleg en vooruitgang dat in FRE2SH verslagen, rapporten en samen uit te voeren projecten wordt weergegeven. Daarin brengt u ook uw inbreng tot uiting. FRE2SH Naam persoon (functie)

9 VOORBEELD 2: Bijlage lidmaatschap nummer: 28 Talent : Het FRE2SH lid is aanspreekbaar voor de volgende competenties (invullen wat u of uw organisatie als core innovatie en talent in huis heeft): Familievriendelijke horeca in een prachtig natuurgebied. We hebben een keuken gebaseerd op lokale producten en mooie recreatie faciliteiten op eigen terrein en in de omgeving. Goede verbinding met fiets en wandelroutes. Inzet : (invullen wat u of uw organisatie in brengt in de FRE2SH context): Meedenkende plek voor allerlei bijeenkomsten, start en finish van routes voor lichaamsbeweging, geluksbeleving en het nuttigen van kwalitatief goed eten. Tevens open voor stageplaatsen horecastudenten. We willen graag veel meer lokale producten inkopen via FRE2SH partners. Doel: Samenredzaamheid in productiviteit en verdeling van waarden Beoogde lokale meerwaarde FRE2SH Regionale robuustheid door onafhankelijkheid en samenwerking. Beoogde wederkerigheid op het moment van het aangaan van het lidmaatschap: (invullen wat u terug verwacht): Het gevoel dat we nuttig bijdragen aan de kwaliteit van leven van vele mensen en zo ons team warm, enthousiast en betrokken houden. N.B. Inzet en wederkerigheid is onderhevig aan continue coöperatief overleg en vooruitgang dat in FRE2SH verslagen, rapporten en samen uit te voeren projecten wordt weergegeven. Daarin brengt u ook uw inbreng tot uiting. FRE2SH Naam persoon (functie)

10 VOORBEELD 3 Bijlage lidmaatschap nummer: 181 Talent : Het FRE2SH lid is aanspreekbaar voor de volgende competenties (invullen wat u of uw organisatie als core innovatie en talent in huis heeft): Wij zijn een grote energie leverancier die innovaties bedenkt op gebied van duurzame energie opslag, productie en verdeling. Onze innovaties zijn met publiek geld ontstaan en kunnen niet zomaar verhandeld worden maar dienen zich te verwerken tot maatschappelijk nut. Daarvoor zoeken we manieren om samen met sociale en ecologische innovatie partners belangrijke vernieuwende projecten op te zetten. Inzet : (invullen wat u of uw organisatie in brengt in de FRE2SH context): Grote innovaties op gebied van energie opwekking, opslag en verdeling. Doel: Samenredzaamheid in productiviteit en verdeling van waarden Beoogde lokale meerwaarde FRE2SH Regionale robuustheid door onafhankelijkheid en samenwerking. Beoogde wederkerigheid op het moment van het aangaan van het lidmaatschap: (invullen wat u terug verwacht): Toegang tot een breed maatschappelijk speelveld dat open staat voor experimenten op gebied van duurzame nieuwe energie transities die nog niet behoren tot de grote markt beleving van nu en derhalve moeten putten uit mensen die zich er vanuit sociaal ondernemerschap voor willen inzetten met het oog op mogelijke nieuwe arbeidsplaats ontwikkeling op termijn. N.B. Inzet en wederkerigheid is onderhevig aan continue coöperatief overleg en vooruitgang dat in FRE2SH verslagen, rapporten en samen uit te voeren projecten wordt weergegeven. Daarin brengt u ook uw inbreng tot uiting. FRE2SH Naam persoon (functie)

11

Sustainocratisch Gemert-Bakel. Als je moderne, waarden-gedreven gebiedsontwikkeling wilt dan moet je andere keuzes durven maken.

Sustainocratisch Gemert-Bakel. Als je moderne, waarden-gedreven gebiedsontwikkeling wilt dan moet je andere keuzes durven maken. Als je moderne, waarden-gedreven gebiedsontwikkeling wilt dan moet je andere keuzes durven maken. Gemert-Bakel en omstreken is al de Stad van Morgen Vergeleken met Eindhoven, die zich sterk heeft ingezet

Nadere informatie

Health Deal Brabant. De blauw groene ruit Dommel en Aa

Health Deal Brabant. De blauw groene ruit Dommel en Aa Health Deal Brabant Niveau 4 gebiedsontwikkeling (kernwaarde gedreven) De blauw groene ruit Dommel en Aa Verslag en vervolg op multidisciplinaire bijeenkomst 2 Maart Werkwijze: Met veel passie en gedrevenheid

Nadere informatie

Samenwerking Participerend leren

Samenwerking Participerend leren Samenwerking Participerend leren Avans Hogeschool, Environmental Sciences & Stad van Morgen Lerend samenwerken in maatschappelijk relevante thema s De educatieve proef die Avans Hogeschool heeft gedaan

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

The Netherlands of 2040. www.nl2040.nl

The Netherlands of 2040. www.nl2040.nl The Netherlands of 2040 www.nl2040.nl 1 Tijden veranderen 2 Tijden veranderen 3 Nieuwe CPB scenario studie Vraag Waarmee verdienen we ons brood in 2040? Aanpak Scenario s, geven inzicht in onzekerheid

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Sustainocratie. de transformatie economie toegepast in Eindhoven en uitgerold in de hele wereld. Samenvatting

Sustainocratie. de transformatie economie toegepast in Eindhoven en uitgerold in de hele wereld. Samenvatting Sustainocratie de transformatie economie toegepast in Eindhoven en uitgerold in de hele wereld Samenvatting Eindhoven en de transformatie economie In Eindhoven worden bedrijven, instanties en burgers uitgenodigd

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit PROFIEL Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is

Nadere informatie

Manifest. Burgerparticipatie en medeverantwoordelijkheid in menselijke kernwaarden DDW Health Deal

Manifest. Burgerparticipatie en medeverantwoordelijkheid in menselijke kernwaarden DDW Health Deal Manifest Burgerparticipatie en medeverantwoordelijkheid in menselijke kernwaarden DDW2016 - Health Deal Samenvatting: Stichting STIR (Stad van Morgen) doet sinds 2009 onafhankelijk onderzoek naar de maatschappelijke

Nadere informatie

Het grote STIR Duurzaam Innovatie Spel. De Held. In het kort: Institutionele bedrijven, overheden, instellingen en semi overheid met lokale belangen

Het grote STIR Duurzaam Innovatie Spel. De Held. In het kort: Institutionele bedrijven, overheden, instellingen en semi overheid met lokale belangen Het grote STIR Duurzaam Innovatie Spel De Held Spelers: Uitdagers: Inspiratie: Speelveld: Duur: Doel: Prijzenpot: Inleg: Return: Aanpak: In het kort: Institutionele bedrijven, overheden, instellingen en

Nadere informatie

EEN DUIM VOOR DELEN. ik deel INFOFICHE. daar wordt iedereen beter van

EEN DUIM VOOR DELEN. ik deel INFOFICHE. daar wordt iedereen beter van daar wordt iedereen beter van EEN DUIM VOOR DELEN INFOFICHE 1 1.1 DEFINITIE Delen is een vorm van consuminderen (minder verbruiken) en consumanderen (anders verbruiken). Bij delen ligt het accent op gebruiken

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Lijst Mogelijke ondersteuningsmogelijkheden

Lijst Mogelijke ondersteuningsmogelijkheden Lijst Mogelijke ondersteuningsmogelijkheden Heb vertrouwen in wat burgers (samen) kunnen. Schenk vertrouwen. Creëer wederzijds vertrouwen. Stel je niet defensief op, voel je niet tekort gedaan. Waardeer

Nadere informatie

The Netherlands of

The Netherlands of The Netherlands of 2040 www.nl2040.nl 1 Tijden veranderen 2 Tijden veranderen 3 Nieuwe CPB scenario studie Vraag Waarmee verdienen we ons brood in 2040? Aanpak Scenario s, geven inzicht in onzekerheid

Nadere informatie

De transitie van stad en platteland Een nieuwe koers

De transitie van stad en platteland Een nieuwe koers De transitie van stad en platteland Een nieuwe koers Provinciale Staten hebben een nieuwe koers voor het landelijk gebied en de relatie met de steden vastgesteld. Deze is te vinden op www.brabant.nl/ buitengebied.

Nadere informatie

9 juni 16. Stichting EduChild

9 juni 16. Stichting EduChild 9 juni 16 Stichting EduChild Hartstocht, vakmanschap, resultaat ü Online business partner ü Business, Sociale en Technologische (BST) innovatie ü 43 online talenten ü Strategen, marketeers, vormgevers

Nadere informatie

Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN

Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN NPCC: Toekomstgericht bedrijf in de zorgeconomie Kader Nieuw Industrieel beleid zorgeconomie 2013 + binnen focusdomeinen West-Vlaamse zorgeconomie

Nadere informatie

The Netherlands of

The Netherlands of The Netherlands of 2040 www.nl2040.nl 1 Tijden veranderen 2 Tijden veranderen 3 De nieuwe CPB Scenario Studie Vraag Waarmee verdienen we ons brood in 2040? Aanpak Scenario s, geven inzicht in onzekerheid

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Zin in pionieren. Duurzaam pionieren in het onderwijs. SOK-congres 7 juni Zin in SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem

Zin in pionieren. Duurzaam pionieren in het onderwijs. SOK-congres 7 juni Zin in SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem Mieke de Vreede Zin in pionieren @ SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem Zin in pionieren Introductie Mijn veranderverhaal Pionieren De 4 uitdagingen Samenvatting In gesprek over pionieren SOK-congres

Nadere informatie

BIJLAGE EXPO 2025 COMMITMENT

BIJLAGE EXPO 2025 COMMITMENT LETTER OF COMMITMENT BIJLAGE EXPO 2025 COMMITMENT Vrijdag 2 oktober 2015, 2 e concept Leeswijzer en de relatie van dit document tot andere documenten 1. De afzender van een Letter of Commitment wordt aangeduid

Nadere informatie

inspiratiesessie gebiedsgericht werken

inspiratiesessie gebiedsgericht werken inspiratiesessie gebiedsgericht werken wijkbedrijf community building de all inclusive wijk Carla Onderdelinden en Patricia van der Haak begeleiders van transformatie wat gaan we doen? 1. korte inspiratiesessie

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE

VISIEPLAN OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE VISIEPLAN 2016-2018 OPRICHTING CULTURELE COÖPERATIE INHOUD VISIE COÖPERATIE 2016-2018 3/4 EEN TIJDPERK VAN SAMENWERKEN OPENHEID INTERACTIE UITWISSELING WERELDWIJD ACTIEF NIEUWE EN OUDE GENERATIES WERKEN

Nadere informatie

Stadsboeren in Nederland

Stadsboeren in Nederland Stadsboeren in Nederland Door: ir. Rosanne Metaal Directie Europees Landbouwbeleid &Voedselzekerheid DG AGRO, Ministerie Economische Zaken Presentatie Alumni-netwerk, 12 november 2013, Uit Je Eigen Stad

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

De Bilt, 7 februari 2019

De Bilt, 7 februari 2019 De Bilt, 7 februari 2019 De Global Goals (1) Wereldwijde agenda met 17 doelen voor duurzame ontwikkeling: Sustainable Development Goals Duurzaamheid in de breedste zin In 2015 vastgesteld door VN Te realiseren

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Cao Metalektro: die deal doen we samen

Cao Metalektro: die deal doen we samen Cao Metalektro: die deal doen we samen De drive om iets slimmer, sneller of beter te doen met de inzet van techniek, heeft de maakindustrie in ons land groot gemaakt. En daar zijn we trots op. Met technologische

Nadere informatie

Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid. SZZ Innovatieprijs

Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid. SZZ Innovatieprijs Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid SZZ Innovatieprijs Visie De stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) ondersteunt ideeën en innovaties in methodiek, aanpak, aanbod en samenwerking gericht op

Nadere informatie

Drempels. droom. werkelijkheid

Drempels. droom. werkelijkheid Drempels tussen droom en werkelijkheid Een dynamisch groen kennissysteem, midden in de praktijk In de groene sector spelen vraagstukken waar direct en gerichte antwoorden voor nodig zijn. Goede oplossingen

Nadere informatie

Voorwoord. Voorzitter van stichting Blue Revolution Foundation. Karina Czapiewska 19-6-2014

Voorwoord. Voorzitter van stichting Blue Revolution Foundation. Karina Czapiewska 19-6-2014 Beleidsplan 2014 Voorwoord Dit beleidsplan voor de Blue Revolution Foundation geeft inzicht in de doelstellingen, activiteiten en verwachte besteding van gelden. Het plan is tevens opgesteld in het kader

Nadere informatie

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte.

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte. Het speelveld De wereld om ons heen verandert razend snel. De richting is duidelijk, de sociale zekerheid wordt geprivatiseerd. Samen bouwen we aan een vernieuwende structuur om de arbeidsmarkt essentieel

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND WERK ALS ÉÉN OVERHEID De fysieke en sociale leefomgeving van Nederland gaan de komende decennia ingrijpend veranderen. Transities in de energievoorziening, de landbouw,

Nadere informatie

Duurzaamheid in Amersfoort: kansen en inspiratie Het Amersfoorts Afwegingskader Duurzaamheid

Duurzaamheid in Amersfoort: kansen en inspiratie Het Amersfoorts Afwegingskader Duurzaamheid Duurzaamheid in : kansen en inspiratie Het s Afwegingskader Duurzaamheid s Afwegingskader Duurzaamheid s Afwegingskader Duurzaamheid Leefomgeving Dit project draagt bij aan een gezond woon- en werkklimaat

Nadere informatie

CONNECT2025. Theo Ockhuijsen (Innovatie Express & BIMpuls )

CONNECT2025. Theo Ockhuijsen (Innovatie Express & BIMpuls ) Theo Ockhuijsen (Innovatie Express & BIMpuls ) De impact van techniek op weg naar 2025 Voor een Nederland dat mee voorop loopt Zes toekomstthema s Mensenwerk oud naast nieuw De stad Nederland op zoek naar

Nadere informatie

KANTELEN ruimte maken voor de leefwereld als uitgangspunt

KANTELEN ruimte maken voor de leefwereld als uitgangspunt KANTELEN ruimte maken voor de leefwereld als uitgangspunt Raadsnummer 16R6686 De verticale wereld waarin alles van bovenaf geregeld is, is achterhaald, zei Rob van Gijzel tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Nadere informatie

Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum

Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum Visie en werkwijze participatie van ouderen in het Ben Sajetcentrum - het 10 punten participatie plan - Het Ben Sajetcentrum is een academische leerwerkplaats waar we de praktijk van / in de zorg willen

Nadere informatie

3D-PROJECT HOOGEVEEN !!! Talentontwikkeling door wetenschap en techniek. Kansen zien is. De aanpak

3D-PROJECT HOOGEVEEN !!! Talentontwikkeling door wetenschap en techniek. Kansen zien is. De aanpak 3D-PROJECT HOOGEVEEN Rotaryclub Staphorst-Reestland Kansen zien is Er is een tekort aan technici en zonder goede technici is het lastig innoveren en zonder innovatie komen duurzame ontwikkelingen niet

Nadere informatie

799874/ Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie

799874/ Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie V GEMEENTE VALKE SWAARD Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Uw kenmerk Kenmer Onderwerp Be andeld door Bijlage(n) Datum 799874/830360 Zienswijze op het ontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN. Ruysdael onderzoek 2015

MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN. Ruysdael onderzoek 2015 MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN Ruysdael onderzoek 2015 Succes maak je samen Ruysdael is gespecialiseerd in innovatie van mens en organisatie. Vanuit de overtuiging dat je samen duurzame meerwaarde creëert.

Nadere informatie

CALL FOR PROPOSALS. Die initiatieven versterken we met geld. Wij helpen ideeën te realiseren met financiële ondersteuning tot ,- per project.

CALL FOR PROPOSALS. Die initiatieven versterken we met geld. Wij helpen ideeën te realiseren met financiële ondersteuning tot ,- per project. CALL FOR PROPOSALS HET VOGIN FONDS STEUNT KANSRIJKE INNOVATIEVE INITIATIEVEN OP HET GEBIED VAN KENNIS- & INFORMATIE(TECHNOLOGIE) MET MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE Die initiatieven versterken we met geld.

Nadere informatie

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Misja Bakx Directeur Matchcare Agenda 1. Arbeidsmarkt ontwikkelingen en veranderingen 2. Trends in de rol van onderwijs,

Nadere informatie

SBIR voor MOVO. Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken

SBIR voor MOVO. Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken SBIR voor MOVO Instrument voor oplossen maatschappelijke vraagstukken Robert van Haaften & René Broekhuizen RVO.nl Marieke van Putten, Min EZ 25 oktober 2016 Programma 1. Mijn overheid voor ondernemingen

Nadere informatie

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland MEMO/08/76 Brussel, 7 februari 2008 Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland 1. Operationeel programma voor

Nadere informatie

The Netherlands of

The Netherlands of The Netherlands of 2040 www.nl2040.nl 1 Tijden veranderen 2 Tijden veranderen 3 Nieuwe CPB scenario studie Vraag Waarmee verdienen we ons brood in 2040? Aanpak Scenario s, geven inzicht in onzekerheid

Nadere informatie

NATIONALE COALITIE DIGITALE DUURZAAMHEID BEGINSELVERKLARING. CONCEPT 4 juni 2007 DE UITDAGING

NATIONALE COALITIE DIGITALE DUURZAAMHEID BEGINSELVERKLARING. CONCEPT 4 juni 2007 DE UITDAGING NATIONALE COALITIE DIGITALE DUURZAAMHEID BEGINSELVERKLARING CONCEPT 4 juni 2007 DE UITDAGING Versterking van de wetenschap en een betere benutting van de resultaten zijn een onmisbare basis, als Nederland

Nadere informatie

COCREATIE. in straten, wijken, dorpen en gemeenten. #kwadraet

COCREATIE. in straten, wijken, dorpen en gemeenten. #kwadraet COCREATIE in straten, wijken, dorpen en gemeenten #kwadraet C o c r e a t i e p r a k t i j k e n e x p e r t i s e Koen Steuperaert directeur Procesbegeleider koen@kwadraet.be www.kwadraet.be Kwadraet

Nadere informatie

Groot Bijstervelt Oirschot Stichting STIR (Stad van Morgen) Intentie verklaring

Groot Bijstervelt Oirschot Stichting STIR (Stad van Morgen) Intentie verklaring http://www.stadvanmorgen.wordpress.com Groot Bijstervelt Oirschot Stichting STIR (Stad van Morgen) Intentie verklaring 2015 2035 Internationaal Educatie en Innovatie Centrum voor Duurzame Menselijke Vooruitgang

Nadere informatie

KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity BM-Support.org STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT

KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity BM-Support.org STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT OPEN BUSINESS INNOVATIE KRACHTENBUNDELING VOOR SUCCES OPEN BUSINESS INNOVATIE KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

Duurzaam Inkopen in onderwijs. Betty de Keizer De Keizer Kennismakelaar

Duurzaam Inkopen in onderwijs. Betty de Keizer De Keizer Kennismakelaar Duurzaam Inkopen in onderwijs Betty de Keizer De Keizer Kennismakelaar Duurzaam inkopen, inleiding Duurzaam inkopen in onderwijs Spelers in het veld en hun rol Suggesties voor aanpak Informatiebronnen

Nadere informatie

Congres biobased meets circular economy

Congres biobased meets circular economy Congres biobased meets circular economy Holistisch kijken naar organisaties en het aansturen op een balans tussen het creëren van meervoudige waardecreatie in ketens en de draagkracht van het (natuurlijk)

Nadere informatie

Doe mee voor een mooi en duurzaam Overijssel. Beleidsplan Natuur en Milieu Overijssel

Doe mee voor een mooi en duurzaam Overijssel. Beleidsplan Natuur en Milieu Overijssel Doe mee voor een mooi en duurzaam Overijssel Beleidsplan Natuur en Milieu Overijssel 2017-2019 Duurzaam samen Samen met inwoners, overheden en bedrijven werkt Natuur en Milieu Overijssel aan een mooi en

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDERSCHAP IN DE NIEUWE ECONOMIE

EFFECTIEF LEIDERSCHAP IN DE NIEUWE ECONOMIE EFFECTIEF LEIDERSCHAP IN DE NIEUWE ECONOMIE De markt van morgen In de markt van morgen hebben we te maken met bewuste consumenten. Verzet tegen de oude economie groeit en bereikt een momentum waarbij je

Nadere informatie

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst De ontwikkeling van het Streek & Smaak Verbond is een project van KBM Alliances. Vooraf Wanneer bent u voor het laatst uit

Nadere informatie

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling De Match tussen Persoonlijke Ambitie van de Medewerkers en de Organisatie Ambitie in verbinding met een positieve waardebeleving bij de Doelgroep zorgt voor een hoger

Nadere informatie

Stichting GO! Groen Ondernemersnetwerk s-hertogenbosch e.o. Bevindingen inspiratiebijeenkomst Lokale Duurzame Energie Brabant (LDEB)

Stichting GO! Groen Ondernemersnetwerk s-hertogenbosch e.o. Bevindingen inspiratiebijeenkomst Lokale Duurzame Energie Brabant (LDEB) Bevindingen inspiratiebijeenkomst Lokale Duurzame Energie Brabant (LDEB) Datum : Donderdag 20 oktober 2011 Locatie Aan Van : Kloosterhotel ZIN, Vught : Deelnemers van de inspiratiebijeenkomst : Lili Mostard,

Nadere informatie

World Food Center Experience

World Food Center Experience World Food Center Experience We Feed Each Other Een uniek voedselavontuur De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De wereldbevolking

Nadere informatie

Omgevingswet. Aanzet voor een implementatie plan Niet alles kan tegelijk Veel is duidelijk veel nog niet

Omgevingswet. Aanzet voor een implementatie plan Niet alles kan tegelijk Veel is duidelijk veel nog niet Omgevingswet Aanzet voor een implementatie plan Niet alles kan tegelijk Veel is duidelijk veel nog niet Doel van de presentatie Informatie over de Omgevingswet Stand van zaken van de invoering van de wet

Nadere informatie

Ruimte voor de Economie van morgen

Ruimte voor de Economie van morgen Algemeen Ruimte voor de Economie van morgen Reactie van het Amsterdamse bedrijfsleven Juli 2017 Het is verheugend dat de gemeente een visie heeft ontwikkeld op de ruimtelijk economische toekomst van stad

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

Symposium Dag van de Garnaal. 31 oktober De coöperatie

Symposium Dag van de Garnaal. 31 oktober De coöperatie Symposium Dag van de Garnaal 31 oktober 2014 De coöperatie Indeling presentatie 1. NCR 2. De coöperatie Wat zijn ontwikkelingen Hoe werken coöperaties Wat betekenen coöperaties voor agrofood 3. Uitdagingen

Nadere informatie

Ruimte voor Initiatief de invulling van de lege paragraaf

Ruimte voor Initiatief de invulling van de lege paragraaf Ruimte voor Initiatief de invulling van de lege paragraaf Aanvullende tekst voor het collegeakkoord Amsterdam is van iedereen! Amsterdam, 31 augustus 2015 Introductie Vorig jaar juni sloten de partijen

Nadere informatie

Doel Doel van het programma VvW:

Doel Doel van het programma VvW: Doel Doel van het programma VvW: Een strategie en bijbehorende actielijnen opleveren en (laten) uitvoeren ten behoeve van de gewenste economische structuurversterking van de Vierkant voor Werk regio. Dit

Nadere informatie

Meerjarenprogramma Ambitiedocument 2016-2020

Meerjarenprogramma Ambitiedocument 2016-2020 Meerjarenprogramma Ambitiedocument 2016-2020 Agribusiness Economie & Logistiek Recreatie & Toerisme maandag 15 juni 2015, bijeenkomst voor raadsleden Naar een nieuw Programma Jaar 2011-2014 2015 2015 2015

Nadere informatie

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede We Feed Each Other Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De

Nadere informatie

Welke waarden spelen een rol bij de keuze voor afvalsystemen?

Welke waarden spelen een rol bij de keuze voor afvalsystemen? Welke waarden spelen een rol bij de keuze voor afvalsystemen? Waardenkaart Afvalsystemen Gemeente Amsterdam en Gemeente Rotterdam w De ArgumentenFabriek De Waardenkaart september 2017 Wat staat waar in

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Vergelijking student company - CE Ondernemerschap opgesteld door Stichting Jong Ondernemen en Kenniscentrum Handel 2 juli 2013

Pagina 1 van 7. Vergelijking student company - CE Ondernemerschap opgesteld door Stichting Jong Ondernemen en Kenniscentrum Handel 2 juli 2013 Vergelijking student company - CE Ondernemerschap opgesteld door Stichting Jong Ondernemen en Kenniscentrum Handel 2 juli 2013 A. Inleiding Veel opleidingen werken al jaren met de programma s van Stichting

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster.

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster. Het MNF Concept Een concept voor bibliotheken om een (vernieuwde) positie, identiteit en nieuwe vormen van dienstverlening vorm te geven. En hun waarde te kunnen aantonen, die zoveel meer is dan geld en

Nadere informatie

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Ben jij onze nieuwe resultaatgerichte people Manager? Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Rijnbrink Groep (circa 200 medewerkers) adviseert en

Nadere informatie

Deelname initiatieven. Conform 3D.1 & 3.D.2. Arie Arts Boomverzorging BV Dodenberg XN St. Agatha

Deelname initiatieven. Conform 3D.1 & 3.D.2. Arie Arts Boomverzorging BV Dodenberg XN St. Agatha Conform 3D.1 & 3.D.2 Arie Arts Boomverzorging BV Dodenberg 1 5435 XN St. Agatha versie 12-11-2018 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Woord vooraf... 3 1.2 Deelname volgens de handleiding... 4 1.3 Budget ten behoeve

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

Antoine de Saint-Exupery

Antoine de Saint-Exupery Ons Plan 2019-2023 Vrijheid: Wanneer je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, werktekeningen te maken, taken te verdelen, maar leer de mensen te verlangen naar

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

World Food Center uit de startblokken!

World Food Center uit de startblokken! World Food Center uit de startblokken! De plannen voor de realisatie van het World Food Center (WFC) zijn in een ver gevorderd stadium. Het WFC wordt een iconisch experience center waar de Nederlandse

Nadere informatie

Samenvatting concept geïntegreerd Meerjarenplan Bonaire

Samenvatting concept geïntegreerd Meerjarenplan Bonaire Samenvatting concept geïntegreerd Meerjarenplan Bonaire 2015-2025 Kralendijk, januari 2015 Contact: Openbaar Lichaam Bonaire Eilandsecretariaat Plasa Reina Wilhelmina 1 Kralendijk, Bonaire Caribbean Netherlands

Nadere informatie

De impact van techniek op weg naar Voor een Nederland dat mee voorop loopt

De impact van techniek op weg naar Voor een Nederland dat mee voorop loopt De impact van techniek op weg naar 2025 Voor een Nederland dat mee voorop loopt Zes toekomstthema s Zes grotere thema s Mensenwerk oud naast nieuw De stad Nederland op zoek naar de balans Branche zonder

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Woonzorgcentrum Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Uniek zijn en uniek blijven Vanaf de oprichting van Stichting Sint Anna in 1976 door de Zusters van Julie Postel, is het woonzorgcentrum

Nadere informatie

onderzoek in transitie?

onderzoek in transitie? Transitieonderzoek: onderzoek in transitie? Erik Paredis (UGent) Yves De Weerdt (VITO) Frank Nevens (VITO) Opstartworkshop INTRAP 31 mei 2012, Leuven www.steunpunttrado.be Opbouw 1. De uitdagingen waarvoor

Nadere informatie

Succesvol samenwerken in de Regio Eindhoven. Plaats voor een heading

Succesvol samenwerken in de Regio Eindhoven. Plaats voor een heading Succesvol samenwerken in de Regio Eindhoven Plaats voor een heading Jean Paul Kroese 26 april 2012 Opbouw presentatie 1. Kenmerken Regio Eindhoven 2. Regionale ambitie en inhoudelijke opgave 3. Governance

Nadere informatie

Symposium Groene ICT en duurzaamheid januari 2014

Symposium Groene ICT en duurzaamheid januari 2014 Missie Visie ICT groeit, ongecontroleerd, in een ijzingwekkend tempo. In hetzelfde tempo groeit onze afhankelijkheid, ongecontroleerd. Dit levert een enorm spanningsveld waarvan weinig mensen zich bewust

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

InnoTeP 2013. Innovatie als wereldgerecht Een kijkje in onze keuken

InnoTeP 2013. Innovatie als wereldgerecht Een kijkje in onze keuken InnoTeP 2013 Innovatie als wereldgerecht Een kijkje in onze keuken Fredo Schotanus, Jan-Pieter Papenhuijzen & Alexander Degenkamp 27 september 2013 Inhoud 3. 1. 2. Inhoud Pagina 2 van 17 Introductie Innovatie

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

Wat is natuurinclusieve landbouw?

Wat is natuurinclusieve landbouw? Wat is natuurinclusieve landbouw? Jan Willem Erisman 's-hertogenbosch, 3 april 2018 Louis Bolk instituut Natuurinclusief: denken, ontwerpen en doen J.P. Thysse Waar wij wonen RV www.louisbolk.org Consumentenprijs

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden

Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden Dr. Hans Peter Jung, huisarts Afferden (L) Dr. Miranda Laurant, lector Organisatie van Zorg en Dienstverlening, Hogeschool

Nadere informatie

Internationale Waterambitie

Internationale Waterambitie Internationale Waterambitie Adequate watervoorziening Grotere weerbaarheid Minder schade wereldwijd Een toelichting op de beleidsaccenten Eén ambitie Minister Infrastructuur en Milieu Mw. Drs. M.H. Schultz

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg

Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg Prof.dr. Robbert Huijsman MBA, Hoogleraar Management & Organisatie Ouderenzorg Senior manager Kwaliteit & Innovatie, Achmea .... Wat bedoelen we met duurzaamheid?

Nadere informatie