Nieuwsbrief Januari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Januari 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Januari 2017 Zoals eerder geadviseerd in de Nieuwsbrief van november 2016 ( is het lokale bestuur bijna in zijn geheel afgetreden. M.i.v januari zullen de plaatselijke belangen van de PCOB behartigd worden door Jan Graafland en Bieneke de Waal. Jan Graafland zal tijdens de zoektocht naar een nieuwe voorzitter en penningmeester de administratieve taken waarnemen zoals de coördinatie van de distributie van de Perspectieven en de maandbrieven, die zoals voorheen door de rondbrengers bij u thuis worden gebracht. Tevens zal hij de inning van de contributie voor zijn rekening nemen. Bieneke de Waal, u wel bekend als één van de beheerders van de Pastorije en intussen geslaagd voor de VOA opleiding (Vrijwillige Ouderen Adviseur ) is inmiddels toegetreden als algemeen bestuurslid. Door de teruggang in het aantal bestuursleden is het echter noodzakelijk geworden om het aantal activiteiten te beperken en zoals het er nu naar uit ziet worden die teruggebracht tot ca. 4 per jaar inclusief de kerstviering. Dit is mogelijk geworden door het spontane aanbod van het aftredende bestuur om in te springen tijdens het houden van deze themamiddagen, inclusief een mogelijke busreis. We hopen in dit verband ook weer op een toewijzing van de museumbus! NB: het ligt echter wel in de bedoeling om één van deze themamiddagen te laten samenvallen met de jaarvergadering, waarvoor geen aparte middag meer gereserveerd wordt. Uw ideeën omtrent onderwerpen voor themamiddagen en/of uitstapje waarvoor we wederom de diaconie om een bijdrage zullen verzoeken, worden op prijs gesteld. NB: De excursie naar Haarzuilen en de Vechtstreek was vanuit een folkloristisch oogpunt een succes, maar door de geringe belangstelling een financiële ramp voor een kleine vereniging zoals de PCOB. (Heeft u ideeën hieromtrent, bel of dan met het nieuwe secretariaat ) Evenals voorheen zijn er afspraken gemaakt voor 2017 waarbij de PCOB leden gebruik kunnen maken van het activiteitenprogramma van KBO - Oudenbosch. Tevens zult u op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van de PCOB afd. in Etten Leur en Zevenbergen. Wat betreft de contributie is er het goede nieuws dat deze wederom niet verhoogd wordt en ik verzoek u bij deze voor eind februari 2017 de volgende bijdragen over te maken : voor alleenstaanden 27,50 voor echtparen 45,00 naar Rabobank nr. NL34 RABO t.n.v. PCOB afd. Halderberge.

2 Deze rubriek gaat wellicht verdwijnen door het besluit van het nieuwe college van de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Brabant om de subsidie aan de VBOB (Verenigde Bonden Overleg Brabant) stop te zetten. Hoewel er nog een geringe hoop bestaat dat gedeputeerde Swinkels (SP) gedeeltelijk terugkomt op dit besluit ziet het er momenteel naar uit dat dit overlegorgaan en trainingsinstituut voor VOA's/ Cliëntenondersteuners belasting invulhulpen etc. zal ophouden te bestaan. KBO - Brabant heeft inmiddels echter wel besloten om op eigen houtje de opleidingen voort te zetten.!!! In dit verband wil ik u erop wijzen dat in Halderberge de volgende aantallen vrijwilligers op dit gebied actief zijn: *VOA's (Vrijwillige Ouderenadviseurs) : 8 (inclusief Wil Ruis en Bieneke de Waal van de PCOB) Thuisadministrateurs: 3 Belastinginvulhulpen: 7 *Cliëntenondersteuners : 2 (inclusief Wil Ruis van de PCOB) *deze vrijwilligers zijn op verzoek bereid om steun te verlenen tijdens het keukentafelgesprek en kunnen bij geschillen een beroep doen op de juridische afdeling van KBO Brabant. Onze toenmalige voorzitster mw. Gerda v.d. Beek heeft in maart 2013 mede de SOH opgericht. SOH (Samenwerkende Ouderenorganisaties Halderberge), samenwerkingsverband van de KBO-afd. Oudenbosch, Hoeven, Oud Gastel en Stampersgat en de PCOB Halderberge, heeft sindsdien haar bestaansrecht verworven en is inmiddels een door de Kamer van Koophandel geregistreerde vereniging met volledige rechtsbevoegdheid (K.v.K ). Door de invoering van de WMO werd het ook veelvuldig geraadpleegd door de Gemeente in het kader van overleg binnen het ouderenplatform. Aangesloten ouderenbonden steunen de activiteiten van de SOH door een bijdrage van 1.-- per lid. Buiten de aansturing van de VOA's en de cliëntenondersteuners is er op het initiatief van de SOH inmiddels ook de vrijwilligersorganisatie "Graag Gedaan"opgericht. Zoals u van vorige publicaties en uit de recente flyer, ingesloten in de huis aan huis bezorgde Halderbergse Bode, heeft kunnen leren, is "Graag Gedaan " een dienstenorganisatie van vrijwilligers, waarop een beroep kan worden gedaan wanneer u bepaalde zaken zelf niet meer kunt doen zoals : *kleine klussen in en om de woning en de tuin *hulp bij het doen van boodschappen *vervoer met begeleiding naar de huisarts of polikliniek/ziekenhuis *het leren omgaan met de computer of tablet *administratieve ondersteuning (de dienstverlening kost u 2,50 per half uur als tegemoetkoming in de kosten )

3 Graag Gedaan is bereikbaar op werkdagen via de vrijwilligers centrale van Surplus welzijn op Te uwer informatie: "Graag Gedaan" is opgericht in oktober 2015, in samenwerking met instanties zoals Surplus Welzijn, Wonen met Gemak en o.a. Energiek Halderberge werkt ook samen met de Stichting Vrienden van Paulus (deze stichting zet zich in voor de 'stille armen'). Verder heeft "Graag Gedaan" sinds kort een programma gestart met het Prinsentuin College over de inzet van leerlingen in het onderhoud van tuintjes.. (Aantal uitgevoerde klussen door de 14 vrijwilligers van Graag Gedaan in 2016 bedroeg 167!!! ) Klussen varieerden van computerhulp, buitenlampen vervangen, bed in elkaar zetten, waslijnen ophangen, kraanreparaties, gordijnrails ophangen, trapleuningen vastzetten, luxaflex ophangen, douchebeugel plaatsen en wat dies meer zij) Voor de goede orde: buiten "Graag Gedaan" kunt u ook terecht voor hulp op allerlei gebied bij de diaconie. Contactpersoon en coördinator mw. Corrie de Gruyter tel: (jdegruyter@planet.nl) NB: dit om aan te geven dat er diverse hulpbronnen zijn die u aan kunt boren indien u onthand ben en niet terug kunt vallen op buren en/of familie om één en ander in orde te laten brengen zonder hoge "voorrijkosten" te moeten betalen. Project Wonen&Leven in Halderberge (ander initiatief van de SOH) Dit project in samenwerking met Surplus Welzijn, Contour de Twern - mantelzorgconsulent Halderberge en "Wonen met Gemak" is gestart op aandringen van de gemeente Halderberge en gericht op het op gang brengen van een bewustwordingsbesef onder de inwoners van Halderberge over hun eigen verantwoordelijkheid betreffende het levensbestendig maken van hun eigen woning. Om dit tot een succes te maken zijn alle instanties in Halderberge actief op het gebied van zorg en welzijn tot en met het Woonkwartier benaderd om op 31 jan. as. in het Punt in Hoeven te brainstormen over hoe dit het beste kan worden bereikt op nog te organiseren bijeenkomsten met de inwoners in de diverse kernen. Activiteiten: U zult net als ik hopelijk ervaren hebben dat er mogelijkheden te over zijn, vooropgesteld natuurlijk dat u goed ter been bent. Vooralsnog is er weinig te melden over de activiteiten van de PCOB in de komende maanden. Hangende dit uw aandacht voor het volgende; Nieuwsbrief. Indien u geïnteresseerd bent in het complete programma geef dit door aan het secretariaat en het wordt u toegezonden. (per welteverstaan)

4 *Alzheimer Café Halderberge maandag 6 feb 2017 om in het Steunpunt voor Ouderen "Saint Louis", Aloysiushof 70, Oudenbosch (meer informatie: telefoon of per mail: ceciel.coppens@alzheimerwb.nl Ondersteuningsgroepen Naasten van mensen met Dementie Doelgroep: Mantelzorgers & vrijwilligers van mensen met dementie (min. deelname 5, max. deelname 10 personen. Locatie: Centrum voor Wonen en Zorg de Zellebergen, adres : De Zellebergen 1, 4731 NZ Oudenbosch. Ma 20 febr. Ma 13 mrt. Ma 20 mrt. Ma 27 mrt. Ma 10 apr. Di 18 april (van tot 15.00) Terugbijeenkomst op ma 12 juni eveneens van tot 15.00) Begeleider José Janssen. Eigen bijdrage Aanmelden: Contact: Linda Blok of of via de linda.blok@wijzijntraversegroep.nl (aanwezig op ma en do) KBO-Brabant: woensdag 8 maart 2017 in Gilze het symposium met als titel "Eenzaamheid en zingeving." (Kosten inclusief lunch en consumpties)) NB: de dag is niet alleen bedoeld voor leden van KBO-Brabant maar ook voor andere belangstellenden. Adres: Cultureel Centrum de Schakel. inlichtingen: Eva Geelen tel: egeelen@kbo-brabant.nl Stichting Cultuur Oudenbosch (info: secretaris@cultuuroudenbosch.nl Extra concert van de Tsjechische Gentlemen Singers op 31 maart 2017 in de kapel Saint Louis. Aanvang Entreekaarten voor 25 per stuk zijn verkrijgbaar bij o.a. 't Koepelke, Markt 36, en de Flesjewijnshop Polderstraat 1 in Oudenbosch. Indien u door omstandigheden gedwongen bent om terug te vallen op dagbesteding en hier niet geheel tevreden over bent laat het dan weten aan het secretariaat. Een recent onderzoek heeft geleerd dat er een enorme variatie is in dagbestedingslocaties wat voor de ouderenbonden een reden is geweest om dieper in te zoomen op o.a het vervoer van en naar de locatie en de rol die vrijwilligers hier eventueel in kunnen gaan spelen. Hieromtrent kunt u ook contact opnemen met egeelen@kbo-brabant.nl Het zal u waarschijnlijk opgevallen zijn dat er diverse malen gerefereerd is aan KBO-Brabant. Over de samenwerking van de PCOB in Halderberge met de KBO afd. in de diverse kernen zoals Hoeven, Oudenbosch, Stampersgat en Oud Gastel binnen het SOH verband zal waarschijnlijk geen misverstand bestaan. Landelijk ligt dit wat moeilijker door de fusie tussen de PCOB en de Unie KBO, waar KBO Brabant geen lid van is. Hierover derhalve meer in de volgende Nieuwsbrief. Wat betreft de communicatie is het duidelijk dat we het digitale tijdperk in moeten. In dit opzicht zou het zoveel makkelijker worden indien we vaarwel zouden kunnen zeggen tegen de huidige vorm van informatie uitwisseling, waarin u via de deze Nieuwsbrief slechts eenmaal per maand op de hoogte wordt gehouden van de diverse ontwikkelingen en evenementen. Vandaar het verzoek aan u om indien u een adres hebt dit door te geven aan het secretariaat teneinde deze in staat te stellen een groepmailbox te creëren voor alle leden van de PCOB in Halderberge zodat we u tussentijds kunnen bereiken met belangrijk nieuws van Zorgbelang West-Brabant, Unie KBO/PCOB Utrecht, KBO-Brabant en bijzonderheden omtrent ondermeer de activiteiten van KBO-Oudenbosch.

5 Uw aandacht tevens voor het feit dat u deze Nieuwsbrief ook kunt lezen via de website van de Kerk op: BELANGRIJKE CONTACTADRESSEN Ouderenadviseurs: Mevr. R. van Antwerpen Mevr. C.C. Augustijn (tevens cliëntenondersteuner) Mevr. Bieneke de Waal / Mevr. Wil Ruis- Dubbeldam (tevens cliëntenondersteuner) Adviespunt Zorgbelang Brabant voor alle vragen of klachten over de zorg Kruisvereniging Oudenbosch Wijkverpleegsters: Juliëtte Thomas , Marleen de Rond, of Cindy Suykerbuyk U herkent de wijkzuster aan de badge met het keurmerk van de kruisvereniging. Heeft u vragen over de mogelijkheden van thuiszorg of denkt u daarvoor in aanmerking te komen? Lukt het u niet meer zo goed om voor u zelf te zorgen of maakt u zich zorgen over iemand anders? Raadpleeg de wijkzusters. Algemeen nummer Surplus Zevenbergen: Dementieconsulent: of of dementieconsulent@gwb.nl Computerproblemen: Hebt u vragen over, of zit u met een computerprobleem? Werkt uw computer slecht, of werkt een van uw programma s niet meer, of is erg traag? U kunt bellen met mevr. E. Jansen (KBO) , maar u kunt ook mailen naar computerhelp@kbo-oudenbosch.nl Graag gedaan!: Voor kleine klussen aan huis of vervoer naar een ziekenhuis kunt u bellen Men komt graag bij u thuis om uw probleem op te lossen. Repair Café: Voor o.a. kleine reparaties aan elektrische apparatuur kunt u terecht in de bestuurskamer De Vossenberg aan de Pagnevaartweg op 1 e en 3 e woensdagmiddag van de maand vanaf uur. Ook voor het vervangen van batterijen in kwartshorloges of wekkers kunt u terecht. De koffie staat voor u klaar. De kosten bedragen 2,50 Euro per half uur arbeid plus de kosten van de onderdelen. U kunt vooraf bellen met Gé Wijburg om met hem te overleggen. Afsluitend worden de leden er nogmaals op gewezen dat het huidige sterk gereduceerde bestuur op zoek is naar versterking voor de vacatures van Voorzitter en Penningmeester. Heeft u zelf ambities in deze richting of weet u geschikte personen voor deze functies aarzel dan niet om contact op te nemen met het secretariaat. Redactie:jan.graafland@planet.nl

MEDEDELINGEN OKTOBER 2017 Agenda. Bestuursmededelingen. 16 oktober Dag van de Ouderen Beter Bewegen voor Ouderen. Wandelen in de natuur.

MEDEDELINGEN OKTOBER 2017 Agenda. Bestuursmededelingen. 16 oktober Dag van de Ouderen Beter Bewegen voor Ouderen. Wandelen in de natuur. MEDEDELINGEN OKTOBER 2017 Agenda. Donderdag 12 oktober, wandelen. Vertrek vanaf de parkeerplaats Pagnevaart om 9.00 uur. Maandag 16 oktober, dag van de ouderen. Locatie aula, aanvang 13.30 uur. Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF JUNI HALDERBERGE NIEUWSBRIEF JUNI 2017 - HALDERBERGE Op 22 mei j.l. hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehad. Het verslag hiervan vind u in de bijlage. Aansluitend op de ledenvergadering heeft dhr Jos Mensen uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE Museum Plus Bus Zoals eerder aangekondigd: Op vrijdag 18 november zijn we door de MuseumPlusBus uitgenodigd om gratis een daguitstapje te maken naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI AUGUSTUS HALDERBERGE. (i.v.m. vakantie v/d secretaris kan de circulatie deze keer vertraging opleveren)

NIEUWSBRIEF JULI AUGUSTUS HALDERBERGE. (i.v.m. vakantie v/d secretaris kan de circulatie deze keer vertraging opleveren) NIEUWSBRIEF JULI AUGUSTUS 2017- HALDERBERGE. (i.v.m. vakantie v/d secretaris kan de circulatie deze keer vertraging opleveren) VAN DE ACTIVITEITEN COMMISSIE PCOB: Busreis naar het Militair Museum in Soesterberg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF FEBRUARI HALDERBERGE NIEUWSBRIEF FEBRUARI -2018 HALDERBERGE Zoals eerder aangekondigd is het helaas noodzakelijk gebleken om de contributies te verhogen. De bijdragen die wij van u vragen voor 2018 zijn als volgt: alleenstaanden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF MAART HALDERBERGE NIEUWSBRIEF MAART -2018 HALDERBERGE Zoals eerder aangekondigd is het helaas noodzakelijk gebleken om de contributies te verhogen. De bijdragen die wij van u vragen voor 2018 zijn als volgt: alleenstaanden

Nadere informatie

Nieuwsbrief A G E N D A

Nieuwsbrief A G E N D A Nieuwsbrief KBO - OUDENBOSCH Belangenvereniging van senioren Telefoon secretariaat: 0165-32 14 20 E-mail: info@kbo-oudenbosch.nl Website: www. kbo-oudenbosch.nl A P R I L - M E I 2 0 1 8 A G E N D A 18

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NO. 08 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NO. 08 NOVEMBER NIEUWSBRIEF NO. 08 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Goed nieuws Na rijp beraad binnen ons team. hebben onze voorzitter, Nico Ros en Gerda v.d. Beek (activiteiten) besloten voorlopig toch aan te blijven binnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2019 HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF MAART 2019 HALDERBERGE NIEUWSBRIEF MAART 2019 HALDERBERGE Alvorens over te gaan op het samenstellen van de Nieuwsbrief m.b.t. de bijzonderheden in maart, nogmaals een herhaling van de eerdere mededeling dat de contributies over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2019 HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF MEI 2019 HALDERBERGE NIEUWSBRIEF MEI 2019 HALDERBERGE De Algemene Jaarvergadering op donderdag 18 april was met 17 aanwezigen op een ledenbestand van 82 wat matig bezocht. Voor het zakelijke gedeelte wordt u hierbij verwezen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER/JANUARI HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF DECEMBER/JANUARI HALDERBERGE NIEUWSBRIEF DECEMBER/JANUARI 2017-2018 HALDERBERGE Zoals eerder aangekondigd is het helaas noodzakelijk gebleken om de contributies te verhogen. De bijdragen die wij van u vragen voor 2018 zijn als volgt:

Nadere informatie

Mag ik je wat vragen?

Mag ik je wat vragen? MEDEDELINGEN december 2017 en januari 2018 Agenda. Maandag 11 december, rikken en Jokeren. Locatie aula, aanvang 13.30 uur Donderdag 14 december, wandelen. Vertrek vanaf de parkeerplaats Pagnevaart om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL-2018 HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF APRIL-2018 HALDERBERGE NIEUWSBRIEF APRIL-2018 HALDERBERGE Geplande PCOB activiteiten: 19 apr. 2018 Themamiddag over Artsen zonder Grenzen, deze is in de plaats van de door de storm afgelaste themamiddag eerder gepland dit jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verkorte privacyverklaring

Nieuwsbrief. Verkorte privacyverklaring Nieuwsbrief KBO - OUDENBOSCH Belangenvereniging van senioren Telefoon secretariaat: 0165-32 14 20 E-mail: info@kbo-oudenbosch.nl Website: www. kbo-oudenbosch.nl A G E N D A 20 juni Repair Café. Locatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mag ik wat vragen? Piet Koreman AGENDA

Nieuwsbrief. Mag ik wat vragen? Piet Koreman AGENDA Nieuwsbrief KBO - OUDENBOSCH Belangenvereniging van senioren Telefoon secretariaat: 0165-32 14 20 E-mail: info@kbo-oudenbosch.nl Website: www. kbo-oudenbosch.nl D E C E M B E R 2 0 1 7 - J A N U A R I

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER-2018 HALDERBERGE

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER-2018 HALDERBERGE Geplande PCOB activiteiten: NIEUWSBRIEF SEPTEMBER-2018 HALDERBERGE 20 september: Jaarlijks uitstapje georganiseerd door PCOB afd. Halderberge. Dit bestaat dit jaar uit een boottochtje op de Merijntje Gijzen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER HALDERBERGE.

NIEUWSBRIEF OKTOBER HALDERBERGE. NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 - HALDERBERGE. De jaarlijkse busreis, dit jaar naar het Nederlands Militair Museum met aansluitend een bezoek aan Fort Asperen, heeft inmiddels plaatsgevonden op donderdag 21 september.

Nadere informatie

A G E N D A. Het bestuur is op zoek naar een dame of heer die een keer. keukens, en de bestuurskamer) stofzuigen. Hiertegenover staat

A G E N D A. Het bestuur is op zoek naar een dame of heer die een keer. keukens, en de bestuurskamer) stofzuigen. Hiertegenover staat Nieuwsbrief KBO - OUDENBOSCH Belangenvereniging van senioren Telefoon secretariaat: 0165-32 14 20 E-mail: info@kbo-oudenbosch.nl Website: www. kbo-oudenbosch.nl M A A R T - A P R I L 2 0 1 8 A G E N D

Nadere informatie

4 Veldhoven. Informatienota raad. Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties. Voor vragen. Kennisnemen van. Inleiding. Kernboodschap.

4 Veldhoven. Informatienota raad. Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties. Voor vragen. Kennisnemen van. Inleiding. Kernboodschap. 4 Informatienota raad Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties Voor vragen E-mail: Judith.Strijbos@veldhoven.nl Datum B en W: 3 april 2018 Registratienummer: 18bs00036 Kennisnemen van de uitkomsten

Nadere informatie

MEDEDELINGEN NOVEMBER

MEDEDELINGEN NOVEMBER MEDEDELINGEN NOVEMBER 2017 Agenda. Maandag 13 november, rikken en Jokeren. Locatie aula, aanvang 13.30 uur. Woensdag 15 november, Repair Café. Locatie bestuurskamer, aanvang 13.30 uur. Woensdag 15 november,

Nadere informatie

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Cursusoverzicht KBO-Brabant 2017 Inleiding In het kader van kennisoverdracht en educatie biedt KBO-Brabant verschillende cursussen, themadagen en workshops aan voor leden en kaderleden. In dit programmaoverzicht

Nadere informatie

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven

JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven JAARPLAN 2019 Thema: Zelfstandig zijn en blijven 1 Inleiding Het thema van het jaar 2019 staat in het teken van zelfstandig zijn en blijven. Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Kennismaking en informatie

Kennismaking en informatie Kennismaking en informatie Presentatie door Theo van Hamond Welkom KBO Brabant - structuur ± 130.000 leden ± 300 afdelingen ± 65 Kringen Bestuur KBO Provinciaal: KBO-Brabant en zijn Afdelingen komen op

Nadere informatie

Balans De Kruisvereniging Zevenbergen. Vlottende activa Te ontvangen posten 1.016,66 0,00. Liquide middelen ,65 0, Eigen vermogen

Balans De Kruisvereniging Zevenbergen. Vlottende activa Te ontvangen posten 1.016,66 0,00. Liquide middelen ,65 0, Eigen vermogen Balans 2014 De Kruisvereniging Zevenbergen Afgedrukt op: 30 maart 2015 om 13:46u Pagina 1 van 1 Debet Credit Vlottende activa Te ontvangen posten 1310 Te ontvangen rente Liquide middelen 1000 Kas 1100

Nadere informatie

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht I N H O U D Een zomer vol respijt Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Mantelzorgers Binnenboord

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Rotterdam laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

PCOB Afdeling Tiel e.o

PCOB Afdeling Tiel e.o PCOB Afdeling Tiel e.o 2011 Tiel Rivierenland Thoil Tiel Tijel Tiell Toel Thyl 2 Kerngegevens Tiel (1) Regiocentrum van de Betuwe Oppervlakte 35 km 2 (1/1000 van Ned.) Relatief jongere bevolking t.o.v.

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR HET INVULLEN VAN DE ENQUÊTE

INSTRUCTIE VOOR HET INVULLEN VAN DE ENQUÊTE Beste dorpsgenoten, Vanaf 2015 is er veel veranderd op het gebied van werk, zorg en welzijn. De gemeente is veel meer dan voorheen verantwoordelijk geworden voor een aantal belangrijke taken. De gemeente

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: maart 2018 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een fusie

Nadere informatie

Wij maken van deze gelegenheid gebruik om ons aan u voor te stellen. Wij zijn

Wij maken van deze gelegenheid gebruik om ons aan u voor te stellen. Wij zijn w4(- Aan Burgemeester & Wethouders en de Leden van de Raad van de gemeente Moerdijk Postbus 4 4760 AA Zevenbergen Zevenbergschen Hoek, 9 december 2016 Geachte Dame/Heer, Wij maken van deze gelegenheid

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Alkmaar laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Alkmaar laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Alkmaar.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Cursusoverzicht vrijwillige ondersteuners 2018

Cursusoverzicht vrijwillige ondersteuners 2018 Cursusoverzicht vrijwillige ondersteuners 2018 Inleiding In dit programmaoverzicht is het complete aanbod opgenomen van basiscursussen en bijscholing voor de vrijwillige ondersteuners die lokaal voor kwetsbare

Nadere informatie

Activiteitenplan 2017

Activiteitenplan 2017 Activiteitenplan 2017 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren 2 Activiteitenplan 2017 - KBO afd. Apeldoorn en Epe Inhoud Inleiding 4 Ledenaantal 4 Jaarvergadering 4 Organisatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN JAARREKENING 2015

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN JAARREKENING 2015 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN JAARREKENING 2015 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: februari 2016 De Kruisvereniging Zevenbergen Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een fusie van Het Wit-Gele

Nadere informatie

KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging. ook in de Gemeente Cuijk

KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging. ook in de Gemeente Cuijk KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging ook in de Gemeente Cuijk 1 KBO-Brabant: Vereniging van, voor en door leden Grootste vrijwilligersorganisatie van Brabant Gebaseerd op identiteit en solidariteit

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Halderberge doet mee met de week van de Duurzaamheid

Halderberge doet mee met de week van de Duurzaamheid Halderberge doet mee met de week van de Duurzaamheid Op dinsdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid in heel Nederland. In die week worden er in heel Nederland veel duurzame activiteiten georganiseerd.

Nadere informatie

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 1. Algemeen. Op 20 oktober 1957 werd de ouderenvereniging opgericht en kreeg de naam "De Krasse Generatie". De statuten van de vereniging werden op 18 april 200 in een notariële akte vastgelegd.

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn Jaarverslag 2014 Voorwoord Geachte lezer, D O O R G A A N Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB). Een jaar waarin we als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Dordrecht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Dordrecht.

Nadere informatie

Secretariaat. Afdeling Nuenen. Nieuwsbrief. Januari Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel.

Secretariaat. Afdeling Nuenen. Nieuwsbrief. Januari Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel. Secretariaat Afdeling Nuenen Jacob Catsstraat 16 5671VR Nuenen 040-2906744 Nieuwsbrief Januari 2015 Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel. Na een lange periode van stilte waarin het ons aan mogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen september 2018

\ De Burgerij Klimmen september 2018 \ De Burgerij Klimmen september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Editie februari 2018 Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Contact Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen Hester Aanen Irma van der Meij Lucien Katerberg Moek Samiran Marian van der Vaart 0598-364900 Midden-Groningen

Nadere informatie

Regeling oktober 2014 Vrijwillige Diaconale hulpdienst Hervormde Gemeente Uddel

Regeling oktober 2014 Vrijwillige Diaconale hulpdienst Hervormde Gemeente Uddel Regeling oktober 2014 Vrijwillige Diaconale hulpdienst Hervormde Gemeente Uddel Inleiding De Diaconie van de Hervormde gemeente te Uddel wil met de instelling van een Diaconale hulpdienst tegemoet komen

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Helenaveen

Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatie Helenaveen Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgcoöperatie Helenaveen Inleiding Bij het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

Workshop Dementie-netwerk RPD en Alzheimer Nederland Afd. West-Brabant

Workshop Dementie-netwerk RPD en Alzheimer Nederland Afd. West-Brabant Workshop Dementie-netwerk RPD en Alzheimer Nederland Afd. West-Brabant Voorstellen (15 minuten) Alzheimer Nederland Afdeling West-Brabant RPD dementie-netwerk Meerwaarde samenwerking Uit elkaar in groepjes

Nadere informatie

KBO NH. Het Werkplan december 2012

KBO NH. Het Werkplan december 2012 december 2012 KBO NH Het Werkplan 2013 In het werkplan staat in hoofdlijnen beschreven wat de KBO-NH gaat doen in 2013. Het betreft hier het pakket zoals het door besluiten van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Welkom 24 november 2016

Welkom 24 november 2016 Welkom 24 november 2016 NOMB april 2014 november 2016 Canan Yenice projectleider Ons doel is het bevorderen van welzijn en het duurzaam zelfstandig functioneren van ouderen We bundelen en behartigen de

Nadere informatie

Project PCOB Gewest Brabant Dementie, óók onze zorg

Project PCOB Gewest Brabant Dementie, óók onze zorg Project PCOB Gewest Brabant Dementie, óók onze zorg 1 Project PCOB Gewest Brabant Dementie, óók onze zorg 2 1a. Aanleiding voor het project De groep mensen met Dementie in Nederland bij 65 jaar en ouder

Nadere informatie

Plezierig leven doe je met elkaar!

Plezierig leven doe je met elkaar! Plezierig leven doe je met elkaar! Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan

Nadere informatie

Zorgsteunpunt Heusden

Zorgsteunpunt Heusden Zorgsteunpunt Heusden Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgsteunpunt Heusden Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Leeuwarden laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leeuwarden.

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Welkom en opening Goede morgen dames en heren,

Welkom en opening Goede morgen dames en heren, Bijeenkomst RSBO Oost-Veluwe op 29 november 2011 in het Denksportcentrum te Apeldoorn over het onderwerp Bewustwording Wonen als vervolg op het eerdere woonwensenonderzoek Wat beweegt ouderen op de woningmarkt?

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen. Jaarverslag 2010.

Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen. Jaarverslag 2010. Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen Jaarverslag 2010. Inleiding: Hierbij ontvangt u ons jaarverslag over de gang van zaken in 2010 en de verwachte activiteiten in 2011 e.v. Vanaf 2007 worden

Nadere informatie

ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf

ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf ASTER Vrijwilligers bieden mantelzorgers een paar uurtjes voor zichzelf Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord ASTER Vrijwilligers bieden

Nadere informatie

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk?

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen. Gemeenten zijn dan verantwoordelijk voor jeugdhulp, ondersteuning bij zelfstandig wonen

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen juni 2018

\ De Burgerij Klimmen juni 2018 \ De Burgerij Klimmen juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.03 2013 Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09.00 en 13.00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-15587336. Buiten deze uren

Nadere informatie

JOURNAAL no. 2 5 febr. 2019

JOURNAAL no. 2 5 febr. 2019 KBO BRABANT Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 e-mail : kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com Afdeling Valkenswaard website : www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910 BELEIDSPLAN 2014 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Tevens

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie. door Esther Stoffers en Sanne Kusters

Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie. door Esther Stoffers en Sanne Kusters Workshop Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie door Esther Stoffers en Sanne Kusters Wat is het Huis voor de Zorg? Provinciale organisatie Belangenbehartiging van alle Limburgers Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto April 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: l Koningsfilm l Spelletjesmiddag l Bingo l Dansavond Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens foto Aanvang:

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Ter info Editie 5-2019 Vrijwilliger aan het woord. In dit nummer 1 Vrijwilliger aan het woord. 2 Nieuwe vacatures 3 Openstaande vacatures 4 Activiteiten SWZ Het lijkt

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2014

Cursusoverzicht KBO-Brabant 2014 Cursusoverzicht KBO-Brabant 2014 Inleiding In het kader van kennisoverdracht en educatie biedt KBO-Brabant verschillende cursussen, themadagen en workshops aan voor leden en kaderleden. In dit programmaoverzicht

Nadere informatie

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Zwolle laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zwolle.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

JOURNAAL no. 1 Jan. 2019

JOURNAAL no. 1 Jan. 2019 KBO BRABANT Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 e-mail : kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com Afdeling Valkenswaard website : www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no.

Nadere informatie

Veldraadpleging Dementienetwerk Netwerk Kwetsbare ouderen

Veldraadpleging Dementienetwerk Netwerk Kwetsbare ouderen Veldraadpleging Dementienetwerk Netwerk Kwetsbare ouderen 4 oktober 2018 Meta Vrijhoef Coördinator Dementienetwerk West-Brabant Visie Dementienetwerk Het faciliteren van afstemming binnen de regio West-Brabant

Nadere informatie

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op maandag 13 februari 2017 in zaal t Centrum te Dreumel. 1) OPENING De voorzitter, Jacobijn Olthoff, opent de vergadering

Nadere informatie

J a a r v e r s l a g. Klussen en Diensten Centrale. in de gemeente Loon op Zand

J a a r v e r s l a g. Klussen en Diensten Centrale. in de gemeente Loon op Zand J a a r v e r s l a g 2 0 1 2 Klussen en Diensten Centrale in de gemeente Loon op Zand 1. ALGEMENE GEGEVENS 1.1 Oprichting en vestiging De stichting Klussen en Diensten Centrale (KDC) is 11 mei 2005 opgericht

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014.

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Zie ook http://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/ Algemeen: Wat betekenen de bezuinigingen

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Ede laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Ede laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Ede. Sinds

Nadere informatie

om te bewaren uitgave jan. 2017

om te bewaren uitgave jan. 2017 Jaarinfo 2017 PCOB Afdeling Huizen om te bewaren uitgave jan. 2017 Afdelingsbestuur Mevr. M. van Manen- Hissink Mevr. H. Vos-Wiesenekker Voorzitter 1 e Secretaris Van Hogendorplaan 46D Koningin Julianastraat

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie