Branding Babbels. November Eindonderzoeken. Voorwoord. In dit nummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Branding Babbels. November Eindonderzoeken. Voorwoord. In dit nummer:"

Transcriptie

1 November 2012 Interessante informatie: Eindonderzoeken (1) School Maatschappelijk Werk (2) Algemene informatie (3, 4) Nationaal School Ontbijt (5,6,7) In dit nummer: Voorwoord 1 SMW 2 Evaluatie PP 2 Groep Geel 3 Jantje Beton 3 Groep Paars 4 Knutselavond 4 Inloopmiddag 4 Nationaal Schoolontbijt 5, 6, 7 Kalender 8 Branding Babbels Voorwoord De blaadjes vallen van de bomen, regenbuien storten over ons heen en de avonden beginnen steeds vroeger. Het is november! November is de maand waarin de leerlingen van groep 8 getoetst worden om te komen tot een schooladvies voor het Voortgezet Onderwijs, een spannende tijd voor ze. Het is ook de maand waarin we ons langzaam aan gaan voorbereiden op de decembermaand. Ook voor veel kinderen een spannende en stressvolle tijd. Dit jaar organiseren we voor u een koffie ochtend om met elkaar te praten over alle feesten in december en hoe u het aanpakt thuis. Hoe houdt u het gezellig voor de kinderen, maar ook voor uw zelf. Hoe helpt u uw kind daar deze maand heen. Op woensdag 14 november van 9.00 tot zullen we onder het genot van koffie/thee en iets lekkers met u over in gesprek gaan. Let op, het zal geen informatieochtend zijn, waarin wij u vertellen hoe het zou Voor eindgroep 1 en 2 is een spannende periode aangebroken. De leerlingen zijn begonnen aan de eindonderzoeken. Toetsen, vragenlijsten en uiteindelijk een adviesgesprek voor het vervolgonderwijs. U kunt zich voorstellen dat ze hiervoor erg zenuwachtig zijn!!!! In deze periode zijn de eindgroep leerlingen een aantal keer vrij. Op donderdag 15 november zijn de leerlingen moeten. Nee, het zal echt een ochtend zijn waarin u van elkaar kunt leren, van elkaar kunt horen hoe het gaat, wat wel werkt en wat niet werkt. Wij hopen dat veel ouders komen en hier wat aan zullen hebben. In deze Branding Babbels zult u o.a. kunnen lezen hoe het schoolontbijt is verlopen. Uiteraard staan er nog meer zaken over de groepen. Weet u trouwens dat onze website vernieuwd is. Kijkt u eens op en laat ons weten wat u er van vindt of dat u nog iets mist aan informatie. Tenslotte, wil ik u nog meedelen dat vanaf januari deze maandelijkse nieuwsbrief alleen nog via de mail verspreid zal worden. Mocht u uw adres veranderen, wilt u dit dan doorgeven aan school? Veel leesplezier Marjolijn Twilt Directeur SBO De Branding Eindonderzoeken van beide eindgroepen vrij. Op donderdag 29 november zijn de leerlingen van eindgroep 2 vanaf 12:00 uur vrij en op dinsdag 4 december zijn de leerlingen van eindgroep 1 vanaf 12:00 uur vrij. Wij wensen de leerlingen heel veel succes!!

2 Pagina 2 Schoolmaatschappelijk werk Beste ouders/verzorgers, Een nieuw schooljaar is gestart. Het Schoolmaatschappelijk Werk gaat ook weer van start. Mijn naam is Daisy Lutter en ik ben de nieuwe schoolmaatschappelijk werker op de Basisschool De Branding. Wanneer kunt u contact opnemen met het schoolmaatschappelijk werk? Wanneer u zorgen heeft om het welzijn van uw kind. Dit kunnen grote of kleine zorgen zijn. Bijvoorbeeld: Als uw kind moeite heeft in sociaal contact met leeftijdsgenootjes. Wanneer u denkt dat uw kind last heeft van (faal)angst. Als uw kind agressief reageert of altijd bij conflicten betrokken is. Wanneer u thuis veel strijd heeft met uw kind. Wanneer uw kind erg verdrietig lijkt, erg teruggetrokken is en dit blijft aanhouden. Wanneer uw kind erg druk is. Wanneer uw kind in moeilijke situaties zit, waar hij of zij last van lijkt te hebben, zoals echtscheiding, ziekte of zelfs overlijden van een dierbare. Wanneer u zelf in een moeilijke situatie zit en waarvan u denkt dat uw kind daar last van heeft. En nog vele andere redenen. Vaak heeft u zelf al veel geprobeerd, maar komt u er niet uit. Dat is niet vreemd, want soms helpt juist een neutraal persoon die meedenkt om bepaalde patronen te doorbreken. Wat zijn de mogelijkheden van het schoolmaatschappelijk werk: Gesprekken die helpen het probleem te verduidelijken. Meedenken in oorzaak van probleem, maar ook in het werken aan oplossen van het probleem. Kortdurende hulpverlening in de vorm van gesprekken met ouders, de leerkracht en soms het kind. Verwijzing naar passende vervolghulpverlening. Denk aan een training sociale weerbaarheid, opvoedingsondersteuning of naar een instelling voor verder onderzoek. Wie kunnen het Schoolmaatschappelijk Werk inschakelen? Ouders kunnen zelf contact met het schoolmaatschappelijk werk opnemen. De intern begeleider en leerkrachten kunnen ouders en kinderen aanmelden bij het schoolmaatschappelijk werk. Ik ben aanwezig op woensdagochtend en ik heb van een inloopmoment. Verder kunt u mij telefonisch bereiken op nummer Ik wens alle leerlingen en ouders/verzorgers een fijn schooljaar toe! Evaluatie persoonlijk plan bespreking In september en oktober hebben wij op school de persoonlijk plan besprekingen gehad. Dit is een bespreking over de individuele leerling waarbij de psycholoog Mariette de Vries, de intern begeleider Jenny Langeveld en de leerkracht bij aanwezig waren. Dit jaar is de eerste keer dat wij alle ouders daar ook bij uitgenodigd hebben. Wij zijn heel blij met het opkomstpercentage van 80%! Het heeft een grote meerwaarde dat zo veel ouders de mogelijkheid hebben kunnen vinden om bij de bespreking aan te schuiven en mee hebben kunnen overleggen over hun kind, onze leerling. Mocht u nog formulieren thuis hebben, graag 1 exemplaar ondertekend mee terug geven naar school.

3 Pagina 3 Nieuws uit groep geel. Sinds begin oktober zijn we compleet en tellen we er 14 in onze groep! Shivan zit nu eindelijk niet meer alleen want ook Caitlin heeft inmiddels haar plekje ingenomen in de groep. Ze voelt zich al aardig thuis en mocht als laatst bijgekomen leerling bij het openingsfeest samen met de wethouder het lint doorknippen. We zijn heel blij dat we er nu als jongsten ook helemaal bij horen en samen in één gebouw zitten. We hebben zelfs het grootste lokaal en daar hebben we het prima naar onze zin. Allemaal een nieuwe tafel en een super mooi digibord. De oude poppenhoek meubeltjes en de garage zien er weer fantastisch uit dankzij het schuuren verfwerk van de moeder van Jennifer en de vader van Wessel. We willen ze hier nogmaals voor bedanken want we zijn er echt heel blij mee. Deze gezellige man kwam heerlijke pizza punten brengen! Het is gezellig in de groep en de kinderen helpen elkaar als het nodig is. Op maandag, donderdag en vrijdag komt ook onze stagiaire Lisa ons helpen. Opbrengst Jantje Beton loten Jantje Beton loten verkoop In de maand september hebben leerlingen van de Branding Jantje Beton loten verkocht. Wij kunnen melden dat er 347 loten verkocht zijn, totaal leverde dit 694,00 op De Branding krijgt 50% van deze opbrengst dit is dus 347,00. Alle leerlingen die loten verkocht hebben : Hartelijk bedankt hiervoor! Wist u datjes bij logopedie! Wist u dat sommige kinderen kroket roepen als ze kwartet hebben? brenkwauwen in plaats van wenkbrauwen hebben? een roeibootjas aantrekken in plaats van een zwemvest? voor bepaalde vleessoorten vegetarisch willen zijn? zeggen dat ze niet op voetbal maar op logopedie zitten?

4 Pagina 4 Donderdag 18 oktober hebben we in groep paars techniekles gehad van Meneer Kraak. Hij werkt op de Oude Maas en is daar techniekleraar. We hebben een robot gemaakt met een motor die een hoedje laat draaien. We hebben de bedrading zelf aangesloten. Het was echt heel leuk! Daarna hebben we de robots versierd. Met ogen, mondjes en soms zelfs ook haren en pantoffels. De kinderen wilde heel graag de robot zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Dit mocht dan ook direct na deze middag. Hier drie voorbeelden van de resultaten Techniekles groep paars Knutselavond Sinterklaas Het lijkt nog ver weg, maar hij zit er weer aan te komen: Sinterklaas komt eind november weer naar Nederland. We starten om uur met een kopje koffie, daarna gaan we aan de slag. Op maandag 26 november willen wij graag de school klaarzetten voor het bezoek dat hij weer komt brengen. Als u tijd en creativiteit (of inzet) heeft bent u welkom op deze avond te komen helpen. Inloopmiddag Dinsdag 13 november organiseren wij weer een inloopmiddag. Voor deze middag nodigen wij u van harte uit om na schooltijd (vanaf uur) een kijkje te komen nemen in de niveaugroepen van uw kind. Al het werk van de kinderen zal klaar staan, zodat u op uw gemak kunt bekijken waar uw kind dagelijks mee bezig is. Uw zoon/ dochter kan zelf uitleggen wat alles inhoudt en wat er van hem/haar verwacht wordt. We hopen op een grote opkomst!

5 Pagina 5 Wij gaan samen ontbijten! We hebben meegedaan aan de 10e editie van Het Nationaal Schoolontbijt! Op woensdag 31 oktober 2012 mochten alle leerlingen naar school komen zonder thuis te hebben ontbeten. Want dat doen we met z'n allen op school. Zo laten we samen zien hoe belangrijk het ontbijt is. Dit gaan we doen: Een goed ontbijt blijft de beste start van de dag. Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november 2012 vindt daarom de 10e editie van Het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dan gaan op basisscholen in het hele land ruim samen ontbijten. Op woensdag 31 oktober gaan we ook op De Branding samen ontbijten. We maken hier een echt ontbijtfeestje van! Ontbijt broodnodig Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk voor een goede stoelgang en bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als de Maag Lever Darm Stichting juichen het initiatief toe. Ontbijtpakketten Alle deelnemende scholen ontvangen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt hun ontbijtpakketten. Het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een assortiment bruin- en volkorenbrood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals fruitstroop, smeerkaas, hagelslag en fruitpasta. Daarnaast is er verse, halfvolle melk. Lesmateriaal Het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een leuk ontbijtfeest. Met speciaal lesmateriaal is het ook een leerzaam evenement. Samen met hun juf of meester ontdekken de kinderen waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. Er is lesmateriaal voor alle groepen van de basisscholen. Voor de onderbouw is er het voorleesboek Het ontbijt van Thijs'. De midden- en bovenbouw kunnen kijken naar de interactieve film Ontbijt Broodnodig: the movie'. De hoogste groepen krijgen ook nog een kleurrijke krant met leuke doe-opdrachten. Daarnaast kunnen scholen lesmateriaal bestellen van onder meer het Oranje Fonds, Bake for Life, de productpartners en de Maag Lever Darm Stichting. Goede doelen Bij de 10e editie kiest Het Nationaal Schoolontbijt voor een bijzonder goed doel: het Oranje Fonds, dat dit jaar ook zijn 10-jarig jubileum viert. Dit nationale fonds brengt mensen bij elkaar door het steunen van allerlei sociale initiatieven. Met de symbolische bijdrage van 0,25 per ontbijt steunen scholen naast het Oranje Fonds ook Bake for Life. Bake for Life bouwt bakkerijen in de derde wereld en biedt daarmee een beter bestaan voor gehandicapten, oorlogsslachtoffers, wezen, alleenstaande moeders en schoolverlaters. Organisatie Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. MET EEN GOED ONTBIJT BIJ DE LES! Wie zijn schooldag begint met een goed ontbijt kan zich beter concentreren. Natuurlijk is ontbijten ook gezellig en leuk! Helaas ontbijten niet alle leerlingen even goed. Zullen we dat samen verbeteren?

6 Pagina 6 Een goed ontbijt is de beste start van de dag. Waarom? Daar zijn 5 eenvoudige vuistregels voor: 1 Ontbijten geeft je energie en houdt je scherp Een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Ook je lichaam heeft na de nacht echt een ontbijtje nodig om met energie aan de dag te beginnen. Om te kunnen leren, werken, spelen en sporten. 2 Ontbijten levert belangrijke voedingsstoffen Ontbijten geeft je lijf niet alleen energie, maar ook belangrijke voedingsstoffen. Een goed ontbijt zorgt voor de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels. Als je daar de dag niet mee begint, haal je die achterstand maar moeilijk in. 3 Ontbijten zorgt voor een goede stoelgang Het ontbijt is de eerste maaltijd na een periode van niet eten. Een ontbijt zet je darmen aan het werk en stimuleert daarmee je stoelgang. Kijk ook op de website van de Maag Lever Darm Stichting. 4 Ontbijten helpt je een gezond gewicht te houden Wie in de ochtend niet ontbijt, krijgt al snel de verleiding om naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Die zijn vaak rijk zijn aan vet en energie, maar arm aan vitaminen, vezels en mineralen. Ontbijten is dus beter! 5 Ontbijten is lekker en gezellig Dat ontbijten gezond is, is nu wel duidelijk. Maar we zouden het belangrijkste bijna vergeten: ontbijten is gezellig genieten! Wat is een betere start van de dag dan samen aan tafel smullen van vers brood en lekker beleg? Ook het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting onderschrijven het belang van een goed ontbijt. Daarom ondersteunen ze elk jaar Het Nationaal Schoolontbijt. Wat is een gezond ontbijt? Er is een aantal basisproducten dat van de eerste maaltijd een goed ontbijt maakt. Maak elke morgen een keuze uit: (Volkoren)graanproducten (bijvoorbeeld brood, muesli of havermout) Zachte (dieet)margarine of (dieet)halvarine Beleg zoals: 20+ of 30+ kaas, magere vleeswaren (bijvoorbeeld kipfilet of schouderham) of zoet beleg (bijvoorbeeld vruchtenhagel, jam of appelstroop) Halfvol- of mager melkproduct (melk, karnemelk, yoghurt) Vers fruit of vruchtensap Een graanproduct hoort dus bij een goed en gezond ontbijt. Brood is daar een goed voorbeeld van. Brood is een belangrijke leverancier van voedingsstoffen. Brood is belangrijk Brood behoort volgens het Voedingscentrum tot de basisvoedingsmiddelen. In de Schijf van Vijf is één van de vijf basisregels voor een gezonde voeding: 'eet veel groente, fruit en brood'. In brood zitten veel vezels, vitamines en mineralen. Vooral in volkorenbrood.

7 Pagina 7 Impressie schoolontbijt We hebben een enorm leuke ontbijtochtend gehad, waarbij veel kinderen (en juffen) hun pyjama nog aan hadden. Iedereen heeft heerlijk zitten smullen van de broodjes en het beleg wat was geleverd door de bakker en de supermarkt. Hier een paar foto s van verschillende groepen.

8 Geen Adres organisatie Adresregel 2 Adresregel 3 Adresregel 4 SBO De Branding Anne Frankstraat GA Spijkenisse tel: fax: branding@debranding-vcpo.nl Voor vragen of informatie kunt u telefonisch en/of via mail contact opnemen met: Directeur: Marjolijn Twilt Adjunct-directeur: Jaco Zaal m.twilt@debranding-vcpo.nl j.zaal@debranding-vcpo.nl GEWOON WAAR MOGELIJK SPECIAAL WAAR NODIG Bezoek ook onze website: datum ma di wo do vr za zo 1. 2.Nieuwsbrief Drempel onderzoek 7.Drempel onderzoek 8.Drempel onderzoek Studiedag, leerlingen vrij! 13.Inloopmiddag 14.Koffie ochtend 15.Leerlingen eindgroepen vrij i.v.m. adviesgesprekken Knutselavond Sinterklaas Eindgroep 2 vanaf 12 uur vrij i.v.m. adviesgesprekken 30.Nieuwsbrief

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Nieuwsbrief De Buut Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl Inhoud week 42 19-10-2012 Nr. 10 De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Vrijdag

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Donderdag 30 oktober 2014. Schoolontbijt. De lessen van hemel en aarde. Verslag van de leerlingenraad.

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 3: 30 oktober 2015 Bezoek Martenamuseum Donderdag 30 september hebben de kleuters

Nadere informatie

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 10 november 015 Het Nationaal Schoolontbijt Een gezond ontbijt blijft de beste

Nadere informatie

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling)

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling) Dinsdagkrant Hoofdlocatie: Locatie: Jaargang 22 nr. 10 Everlo 12 Welgelegen 6 dinsdag 8 november 2016 7608 BW Almelo 7608 JZ Almelo tel. 0546 491969 internet: www.telgenborch.nl email: directie@telgenborch.nl

Nadere informatie

Branding Babbels. Maart Voorwoord. Koffie ochtend. In dit nummer:

Branding Babbels. Maart Voorwoord. Koffie ochtend. In dit nummer: Maart 2013 Interessante informatie: Koffieochtend (1) PP bespreking (2) Valentijnsdisco (3, 4) In dit nummer: Voorwoord 1 Koffie ochtend 1 Vakantie rooster 2013 2014 2 PP bespreking 2 Vervoer 2 Valentijnsdisco

Nadere informatie

t Hoornnieuws December 2017 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Activiteiten Belangrijke data Nieuws Verjaardagen

t Hoornnieuws December 2017 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Activiteiten Belangrijke data Nieuws Verjaardagen Samenwerken maakt het verschil December 2017 In dit nummer t Hoornnieuws Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen

Nadere informatie

3 t/m 7 november 2014

3 t/m 7 november 2014 Persinformatie 2014 3 t/m 7 november 2014 2014: de twaalfde editie! Gezond ontbijten blijft broodnodig. Zeker voor kinderen. Daarom is er ook dit jaar weer Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000

Nadere informatie

2015: de dertiende editie!

2015: de dertiende editie! 2015: de dertiende editie! Elke dag gezond ontbijten blijft broodnodig. Zeker voor kinderen. Daarom is er ook dit jaar weer Het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar nog groter en gezonder. Meer basisscholen

Nadere informatie

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen!

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen! In deze Boemeratel: 1. Mees Kees verkiezing 2. Nationaal Schoolontbijt 3. Bedankt van meneer Kees 4. Muziekproject 5. Leerteam 3-4 6. Kalender 7. KABoem: Interview met juf Jeanne Kidsteams Informatie die

Nadere informatie

Nationaal schoolontbijt 2016

Nationaal schoolontbijt 2016 Een gezond ontbijt is belangrijk voor elk een ontbijt met een lekker kool glaasje melk goed voor elk eet gevarieerd dat probeert het nationaal school ontbijt je te leren om gezond te eten en hoe je dat

Nadere informatie

ALGEMEEN: Kalender belangrijke data:

ALGEMEEN: Kalender belangrijke data: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. November 2015, nr. 21 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Kinderopvang: Donderdag 5 november - Voorlichting aan ouders van peuters m.b.t. nieuw gemeentelijk beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief EEN DORPSSCHOOL MET KARAKTER. Agenda. Ouderraad. Hereweg 12 9906 PE Bierum (0596)591775 info.bierum@noordkwartier.nl www.cbsbierum.

Nieuwsbrief EEN DORPSSCHOOL MET KARAKTER. Agenda. Ouderraad. Hereweg 12 9906 PE Bierum (0596)591775 info.bierum@noordkwartier.nl www.cbsbierum. Nieuwsbrief Schooljaar 2013-2014 01-11-2013 EEN DORPSSCHOOL MET KARAKTER Hereweg 12 9906 PE Bierum (0596)591775 info.bierum@noordkwartier.nl www.cbsbierum.nl Agenda 08-11 Schoolontbijt (bord&bestek mee)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017 Algemeen nieuws van de directeur Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017 NIEUWSBRIEF Studiedag 6 november Op maandag 6 november staat, zoals afgesproken, een studiedag op het programma. Thema van deze dag is Kindgesprekken.

Nadere informatie

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje.

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Info voor ouders Een goed ontbijt: brengt de spijsvertering op gang geeft energie om te

Nadere informatie

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel , donderdag 6 oktober 2016

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel ,  donderdag 6 oktober 2016 www.dehuve.nl PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel. 0546-539089, email info@dehuve.nl, donderdag 6 oktober 2016 ipads in het onderwijs Deze week stond er opnieuw een bericht in de krant over

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt Oktober 2014 Branding Babbels Inleiding: Al zijn we pas 8 weken onderweg met elkaar, we hebben u weer veel te vertellen. In deze Branding Babbels willen we u op de hoogte houden van de zaken die spelen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 14 t/m 18 november Agenda: Ma - Di - Wo - Do - Vr - Prikbord Beste ouders/verzorgers Juffrouw Gerlinde is afgelopen dinsdag geopereerd en deze operatie is goed verlopen. Ze wordt vervangen

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 10 13-11-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Welkom Deze week hebben we Debora Weldedetenseae Simon mogen verwelkomen in groep 3. Debora komt uit Eritrea en woont sinds

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Waar uw kind "thuis" is.

Waar uw kind thuis is. Waar uw kind "thuis" is. 28 oktober 2011 jaargang 14 nummer 5 Vanuit de MR De Medezeggenschapsraad (MR) is dit schooljaar met twee nieuwe leden van start gegaan. Dit zijn Bart Reyneveld en Jeannette Kapteijn.

Nadere informatie

week 45 5 november 2013 B2

week 45 5 november 2013 B2 Schoolontbijt onder vuur : Ontbijtje of niet? Een goed ontbijt is belangrijk. Om meer te weten te komen over het ontbijtgedrag van kinderen is een enquête gehouden onder 3064 basisschoolleerlingen uit

Nadere informatie

We gaan in ieder geval weer met frisse moed van start en zijn blij u allen te mogen begroeten in het nieuwe schooljaar

We gaan in ieder geval weer met frisse moed van start en zijn blij u allen te mogen begroeten in het nieuwe schooljaar Inleiding: Hier voor u ligt de jaargids van SBO De Branding. In deze jaargids stellen wij u op de hoogte van allerlei zaken die komend schooljaar voor de leerling, de ouders, collega s en andere betrokkenen

Nadere informatie

Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Nationaal Schoolontbijt energie

Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Nationaal Schoolontbijt energie Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Afgelopen week begonnen we met het verhaal rondom de aanpassing van het schoolgebouw. Eerst natuurlijk enige hectiek/onrust maar alles lijkt nu volgens planning te gaan

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie

't Bölsterke. Algemene informatie 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 23 okt. 2015 151023 volgnummer 8 Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op dinsdag 25 oktober kregen de kinderen van groep blauw en rood een gastles.

Nieuwsbrief. Op dinsdag 25 oktober kregen de kinderen van groep blauw en rood een gastles. Jaargang 20 nummer 08 Vrijdag 28 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Archeologieproject Ik zoek, ik vind in groep blauw en rood Indeling van de bouwen Halt-lessen in de bovenbouw

Nadere informatie

5 februari 2016 jaargang 24 nummer 22. Schoolhandbal

5 februari 2016 jaargang 24 nummer 22. Schoolhandbal 5 februari 2016 jaargang 24 nummer 22 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013

Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013 R.K. Basisschool Scholten-Reimerstraat 8 7524 CS Lonneker telefoon 053-4352447 e-mail: st.liduina@skoe.nl website: www.skoe.nl Nieuwsbrief 4 Week 42 schooljaar 2012-2013 Een nieuw gezicht in groep 3 Ter

Nadere informatie

Oudercontact medewerker op de Ichthusschool. Vanaf september is er een oudercontactmedewerker op de school aanwezig

Oudercontact medewerker op de Ichthusschool. Vanaf september is er een oudercontactmedewerker op de school aanwezig Jaargang 54 * nummer 2 * oktober/november 2016 Wist u dat: Dat wij 6 oktober 4 kinderboekenschrijvers op bezoek hadden en dat zij in de groepen hebben voorgelezen? Ook dit schooljaar Ans Reder en Nico

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 November

NIEUWSBRIEF 3 November NIEUWSBRIEF 3 November 2013-2014 De derde nieuwsbrief kunt u weer inzien. Deze kunt u ook lezen op de website www.elsenhof.nl Onderwerpen zijn: Rapporten en oudergesprekken Meneer Piet. Voorschoolse opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Voedingsadviezen bij zwangerschapsdiabetes

Voedingsadviezen bij zwangerschapsdiabetes DIETETIEK Voedingsadviezen bij zwangerschapsdiabetes Bij de behandeling van zwangerschapsdiabetes hoort een voedingsadvies. Vaak zijn maar een paar aanpassingen nodig in de voeding om nadelige gezondheidsgevolgen

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

40e jaargang nr. 4 vrijdag 7 oktober 2016

40e jaargang nr. 4 vrijdag 7 oktober 2016 NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 4 vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 31 oktober Oudervereniging overleg 20.00 uur 2 november Groep 2 vrij 2 november Lightwise actie Fietscontrole groep 5 t/m 8 fietsen mee naar

Nadere informatie

Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober

Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober Maandag 2 oktober t/m vrijdag 6 oktober In deze weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Schoolfotograaf > Groep 7 en 8: theatervoorstelling > Een nieuw schooljaar met nieuwe gezichten: meester Gerard

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 13 november 2015

NIEUWSBRIEF 13 november 2015 NIEUWSBRIEF 13 november 2015 Agenda 13-11 Rapporten mee 17-11 Informatieavond KWC 18-11 Creaochtend groep 1, 2 en 3 18-11 Rapportgesprekken 18-11 Informatieavond Lingeborgh 19-11 Mad Science 19-11 Rapportgesprekken

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid 2013-2017 Voedings- en traktatiebeleid 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Ontbijt 3 3. Pauzehap 3. Lunch 3 5. Traktaties 3 Verjaardag van de leerlingen 3 Verjaardag van de docenten Speciale gelegenheden

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA17 WO19 VR21 ZA22

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA17 WO19 VR21 ZA22 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 30 07-04-2017 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda MA10 DI11 WO12 Directeur aanwezig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Verantwoorden Team Verbinden Verwonderen Schoolfruit Facebook Museumkids Rapportmiddag/ -avond Kalender juni Kalender juli Wist u dat???? Het Brugteam derde is geworden bij

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Nr oktober 2018

Nr oktober 2018 Nr. 05 19 oktober 2018 Inhoud Nr. 05 19 oktober 2018... 1 ALGEMEEN... 1 Klankbordgroep... 1 Op tijd aanwezig zijn... 1 Contactouder overleg... 1 Haps... 2 Overblijfcoördinator... 2 Leerlingraad... 2 Streetwise...

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 9 november, nr.10. Jels geboren

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 9 november, nr.10. Jels geboren Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 9 november, nr.10 Jels geboren Op woensdag 4 november is juffrouw Susan bevallen van een zoon! Zijn naam is Jels en hij woog bij zijn geboorte 3250 gram. Moeder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 ( 20 oktober 2017)

Nieuwsbrief 4 ( 20 oktober 2017) Nieuwsbrief 4 ( 20 oktober 2017) Ouderavond 11 oktober De ouderavond van 11 oktober is ontzettend goed bezocht. Er waren rond de 90 ouders. Dit grote aantal geeft aan hoe betrokken de ouders van De Borgh

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer Pagina 1 Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 7 Jaargang 2016-2017 10 januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer 0402018185 www.sbodezonnewijzer.nl Een lieve groet, een klein gebaar Mooie wensen voor het nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Gezond eten als je zwanger wilt worden

Gezond eten als je zwanger wilt worden Gezond eten als je zwanger wilt worden Auteur: Voedingscentrum Gezond eten is belangrijk, zeker als je zwanger wilt worden. Dit informatieblad bevat algemene tips en informatie over gezond eten. De tips

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Vanuit de directie Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Schoolmaatschappelijk werk De spreekuren van schoolmaatschappelijk werk zijn verzet. Het spreekuur van donderdag 21 mei wordt verzet naar dinsdag 19

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Jaarfeest Nationaal Schoolontbijt Sinterklaasviering Schoolschaatsen Kerstviering Wist je dat... Van de directie Beste ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Het team van De Branding. Schoolgegevens:

Met vriendelijke groet, Het team van De Branding. Schoolgegevens: Inleiding: Hier voor u ligt de jaargids van SBO De Branding. In deze jaargids stellen wij u op de hoogte van allerlei zaken die komend schooljaar voor de leerling, de ouders, collega s en andere betrokkenen

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON. december 2018/januari 2019

MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON. december 2018/januari 2019 MAANDMEDEDELINGEN BOMBARDON december 2018/januari 2019 De Bombardon ma, di, do, vr van 8.15 u tot 16.30 u en woe van 8.15 u tot 15.30 u tel. 036-5373560 e-mail:administratie@bombardon.asg.nl website: www.bombardon.asg-almere.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Introductie van voeding na pancreatitis

Introductie van voeding na pancreatitis Introductie van voeding na pancreatitis Deze brochure is bedoeld voor patiënten die herstellende zijn van een alvleesklierontsteking (= pancreatitis). In deze brochure wordt uitgelegd hoe u het beste kunt

Nadere informatie

DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017

DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017 Nieuwsbrief voor november 2017 jaargang 27 nr.3 DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017 Op DV woensdag 1 november denken we op Dankdag voor gewas en arbeid met de kinderen na over het thema: Blij verrast n.a.v.

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 19, nr Pluim van de maand

Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 19, nr Pluim van de maand Nieuwsbrief, uitgave van OBS De Hoekstee, schooljaargang 19, nr. 3. 19-10-2018. Pluim van de maand BELANGRIJKE DATA: 22-10 : Herfstvakantie 30-10 : Spelletjesmiddag gr 1/2 06-11 : Nationaal Schoolontbijt

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 t/m 30 juni Agenda: Ma - Invullen telefoonlijst gr.1-2 Groep 8 kennismaking VO 12.00 uur vrij Di - Kinderen om 09.30 uur naar school i.v.m. Actie Wo - Jaarlijkse schoonmaak gr.1-2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3 Schooljaar

Nieuwsbrief Nr. 3 Schooljaar Nieuwsbrief Nr. 3 Schooljaar 2016-2017 www.obsprinsesmarijkeschool.nl marijkeschool@ogperspecto.nl Openbare Basisschool Prinses Marijke Marijkestraat 1 4571 VW Axel 0115 561806 directeur: Ingeborg Burm

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Een goed gewicht Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie In deze nieuwsbrief In deze nieuwsbrief - Themaweek Nationaal Veiligheid schoolontbijt - Staking 5 oktober Lopathon - Inloopmiddag Voorleeskampioen - Nieuws Rekentuin/Taalzee vanuit de - GGD Even voorstellen

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt Jaargang 14, nummer 10 Vrijdag 07-11-2014 Medicijnen Leerkrachten krijgen soms het verzoek van ouders om kinderen bepaalde medicijnen toe te dienen. De school verleent medewerking aan zo n verzoek van

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 4 december studiedag Het Kompas is gesloten op maandag 4 december. Alle leerlingen zijn dan vrij omdat het hele team een studiedag heeft. Zet het in uw agenda. Oudergesprekken

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 16 november 2017 Agenda Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Weekend Ma 20 Lootjes trekken in groep 5 t/m 8. Groep 7 en 8 gaan (op de fiets) naar een voorstelling over Social Media in theater Castellum. Di

Nadere informatie

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet.

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet. Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Polderpret... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4 Eetmomenten... 4 Voedingsbeleid Polderpret...

Nadere informatie

Heel hartelijk dank voor de medewerking op de voor- en achtergrond. De kinderen zijn zeer in hun nopjes met uw inzet.

Heel hartelijk dank voor de medewerking op de voor- en achtergrond. De kinderen zijn zeer in hun nopjes met uw inzet. 7 november 2016 - nummer 5 INLEIDING Geachte ouder(s), Hoe komt het eigenlijk dat door de stroomdraadjes stroom loopt? Weet u hoe je van windenergie stroom opwekt? Hoe plak je eigenlijk een band? Wanneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015 De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 05-02-2015 In dit nummer: - Gezonde traktaties - Open dag - Carnaval - Leerlijnen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid - Opknappen speelplaats - Agenda - Bijlage:

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Gedragsverwachting van de week!!!

Gedragsverwachting van de week!!! Nr. 18 vrijdag 19 juni 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Gedragsverwachting van de week!!! Agenda Vr. 26 juni: Vr. 26 juni: Di. 30 juni:

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie