Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 4, 29 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 4, 29 september 2016"

Transcriptie

1 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 4, 29 september 2016 Algemeen Studiedag Woensdag 5 oktober zijn de leerlingen vrij in verband met een studiedag. We gaan ons die dag verdiepen in onze nieuwe methode STAAL. Kinderboekenweek Van 5 tot 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Op De Raagten besteden we hier veel aandacht aan, door elke dag voor te lezen uit de splinternieuwe kinderboeken die elke groep ter gelegenheid van dit feest gekregen heeft. De boeken gaan allemaal over bijzondere opa s en oma s, want het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Voor altijd jong!. Omdat de eerste dag van de Kinderboekenweek valt op onze studiedag van 5 oktober, openen we een dag later, op donderdag 6 oktober. De onderbouw (groep 1-2-3) opent met een leuk toneelstuk, Roodkapje. De peuters komen ook even kijken. Wie de toneelspelers zijn, blijft nog even een verrassing. Groep 4 krijgt bezoek van een medewerkster van de bieb die iets over de bekroonde kinderboeken komt vertellen. In alle groepen wordt dagelijks voorgelezen gedurende deze week. Het is altijd een aanrader om in de Kinderboekenweek eens met uw kind naar de boekenwinkel of de bibliotheek te gaan, want er zijn in die week altijd leuke activiteiten en extraatjes voor de kinderen. Het blijft belangrijk (en leuk!) om veel voor te lezen aan kinderen. De kinderen leren zo de betekenis van veel nieuwe woorden en het stimuleert kinderen om zelf te gaan lezen! Dus: besteed ook thuis aandacht aan de Kinderboekenweek, het is heel belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk!! Veel voorleesplezier allemaal! Keuze-uur De eerste kunstwerken van het keuze-uur fles versieren zijn al klaar. Mooi hè!

2 Week van de opvoeding Van 3 tot en met 9 oktober is het de Week van de Opvoeding. Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Laarbeek wil deze week niet onopgemerkt voorbij laten gaan, en organiseert daarom op 3 oktober een gratis workshop voor ouders met kinderen tot 10 jaar. In de bijlage bij deze Raagten Actueel leest u hoe u hiervoor kunt aanmelden. Thema-avond Lekker Gezond gaat niet door Omdat maar weinig ouders zich hebben opgegeven, gaat de thema-avond "Lekker gezond" van donderdag 6 oktober niet door. We zien dat ouders en kinderen al snel gewend zijn aan ons nieuwe voedingsbeleid. Daar zijn we heel blij mee! Heeft u toch nog vragen over eten met uw kind, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de GGD. Van de ouderraad: Besteding ouderbijdrage (herhaling) Daar het soms onduidelijk bleek te zijn waar de (vrijwillige) ouderbijdrage aan besteed wordt beginnen we ook dit schooljaar weer met een (hopelijk) duidelijke uitleg. Want zonder deze bijdrage kunnen wij niks extra s buiten het lesprogramma om, organiseren voor onze kinderen. Zoals gezegd is de (vrijwillige) ouderbijdrage bedoeld om activiteiten ten behoeve van uw kind(eren) te financieren buiten het normale schoolprogramma om. Onze inkomsten bestaan enkel uit de ouderbijdrage, dus geen andere financiële steun van bv. de school. Natuurlijk zijn schenkingen aan de ouderraad altijd van harte welkom. De ouderraad zal dan zorgdragen dat het allemaal eerlijk wordt verdeeld onder alle kinderen. Het is dus niet mogelijk bv. één klas extra te sponsoren, dan krijg je scheve verhoudingen en dat vinden wij niet nodig. Activiteiten die wij o.a. financieren zijn: - sinterklaas: alle bijkomende zaken - kerstviering: decoratie, drank en bedankje - carnaval: drank, wat lekkers en de DJ - paasviering: benodigdheden voor leuke activiteit en paashaas - excursies (vanaf gr.5): entreegelden (ook voor begeleiders) en vervoer - schoolreisjes: buskosten (groep 1 t/m 7) à 7,50 p.p., entreegelden (ook voor begeleiders), wat lekkers en buskosten naar Ameland à 50,- p.p. - projectwerkgroep: extra activiteit / project georganiseerd door de projectwerkgroep en straatspeeldag - attenties: bij jubileum, afscheid, langdurige ziekte van leraren en kinderen enz. (aangeboden namens alle kinderen) - diversen: schoolontbijt (als we inloten) en afscheidsavond groep 8 In overleg met ons, het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad is de ouderbijdrage voor dit schooljaar, , vastgesteld op 25,- per kind. Alleen met de ouderbijdrage zijn bovengenoemde activiteiten mogelijk. Oplopende kosten Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de gemaakte kosten per leerjaar verschillen. In groep zijn de kosten per leerling minder dan 25,-, maar oplopend naar groep 8 zijn de kosten véél hoger dan 25,- per leerling. We hebben hiervoor gekozen om het voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken. Maar uiteindelijk komt ál het geld ten goede aan de kinderen. Ik hoop dat ik u heb kunnen overtuigen van het belang van uw bijdrage.

3 Heeft u nog vragen op financieel gebied, denk aan Stichting Leergeld alle kinderen mogen meedoen, dan kunt u contact opnemen met de directie van onze school (tel ). Automatische incasso In de laatste week van oktober wordt middels automatische incasso het bedrag voor de ouderbijdrage schooljaar van uw rekening afgeschreven. Wilt u zo vriendelijk zijn eventuele wijzigingen (ander bankrekeningnummer, andere tenaamstelling bankrekening) vóór 19 oktober 2016 schriftelijk aan mij door te geven d.m.v. een mailtje (marijke@famvdkerkhof.nl) of geef een briefje af bij de administratie op school). Voor de mensen die géén automatische incasso hebben: gelieve de ouderbijdrage vóór 31 oktober 2016 aan ons over te maken. U krijgt hier nog persoonlijk bericht van. Bankrekeningnummer NL63RABO t.n.v. stichting Ouderraad De Raagten, Beek en Donk, onder vermelding van: ouderbijdrage en de naam van uw kind(-eren). U kunt het ook gepast contant betalen bij de administratie op school. Groep 1 en 2 Rectificatie data kabouterpad Afgelopen week heeft iedereen de nieuwe schoolkalender ontvangen. Hierop stonden de dagen van het kabouterpad verkeerd vermeld. De juiste data zijn: Woensdag 2 november (herfst) Woensdag 11 januari (winter) Woensdag 5 april (lente) Woensdag 28 juni (zomer) Pasje van de bibliotheek Omdat wij het lezen en de leesbeleving van kinderen erg belangrijk vinden, krijgen kinderen vanuit school een pasje voor de bieb. Om dit pasje te kunnen verstrekken, moet school de volgende gegevens aan de bieb doorgeven: Naam, adres, postcode, woonplaats en geboortedatum. Ben je nog niet in het bezit van een biebpas en geef je ons toestemming om deze gegevens aan de bieb te verstrekken? Laat het dan even aan de eigen leerkracht weten, zodat wij voor een pasje kunnen zorgen. Thema en letter We zijn nu al een week bezig met het thema familie. Volgende week gaan we hier gewoon mee verder. Woensdag 5 oktober begint landelijk de kinderboekenweek. Wij openen de kinderboekenweek samen met de kinderen van groep 3 en de peuters in de vorm van een toneelstuk op donderdag 6 oktober. Voor dit toneelstuk zijn we nog op zoek naar een aantal outfits. We zoeken een outfit/attributen voor roodkapje, grote boze wolf, jager en oma. De spulletjes mogen (voorzien van naam) vóór dinsdag 4 oktober ingeleverd worden bij de kleuterleerkrachten. Studiedag Volgende week woensdag, 5 oktober, hebben de kinderen studiedag. Terwijl wij weer in de boeken duiken, mogen de kinderen gaan genieten van een vrije dag met hopelijk mooi weer!

4 Dierendag (herhaling) Op dinsdag 4 oktober is het weer dierendag. Deze dag mogen de kinderen hun knuffeldier mee naar school toe brengen. Voorlezen opa s en oma s Tijdens de kinderboekenweek willen we extra aandacht besteden aan voorlezen. Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is voor altijd jong. Wij vinden het heel erg leuk als er opa s en oma s bij ons in de klas willen komen voorlezen. We hebben genoeg voorleesboeken op school, maar het zou natuurlijk super leuk zijn wanneer je zelf een boek meeneemt. Tijdens de weekafsluiting op vrijdag 7 oktober, van tot uur is er tijd voor de opa s en oma s om voor te lezen. Je krijgt dan een klein groepje kinderen mee om gezellig aan voor te lezen. Lijkt het oma of opa leuk om dit te doen, zouden we dit graag vóór dinsdag 4 oktober willen weten. Contactouder groep 1 (herhaling) Wij zijn opzoek naar een contactouder voor groep 1. Als contactouder vertegenwoordig jij de groep tot het einde van de basisschooltijd. Contactouder blijf je dus van groep 1 tot en met groep 8. (Ben je nu contactouder van groep 1, dan ben je volgend jaar contactouder van groep 2 enz.). Dit betekent ook dat jij vanaf dat moment deel uitmaakt van de ouderraad, die bestaat uit allemaal enthousiaste ouders die contactouder zijn van de andere groepen. Samen houden jullie je bezig met het organiseren en uitvoeren van allerlei activiteiten in en rond de school. Enkele voorbeelden zijn sinterklaas, kerst, carnaval, pasen en het schoolreisje. In groep 1 doe je dit samen met de contactouder van groep 2. Ongeveer 7 x per jaar is er een vergadering op school, dit is op een dinsdagavond. Er wordt van jou verwacht dat je bij de door jouw georganiseerde activiteiten en vergaderingen aanwezig bent. Dit om misverstanden te voorkomen. Ben je enthousiast geworden of wil je graag meer informatie, dan kun je contact opnemen met: Ninke van Schijndel, contactouder groep 2. Tel , ninkevanschijndel@hotmail.com. Aanmelden kan tot 14 oktober! Groep 3 Veilig en Vlot Vandaag hebben de kinderen extra goed hun best gedaan om zo veel en goed mogelijk woordjes te lezen in 1 minuut. Doordat onze kinderen na iedere kern woordjes moeten lezen kan het zijn dat het niveau soms wisselt. Het kan zijn dat uw kind bij een volgende kern een stapje verder mag gaan en raketbladen mag gebruiken. Dit wordt na iedere kern bekeken. Alle kinderen waren heel blij dat ze een diploma Veilig en Vlot kern 1 hebben gehaald!! Daar staan woordjes op die u thuis nog eens extra kunt oefenen. De letters die in deze kern centraal stonden zijn: i-m-r-v-s-aa-p-e.

5 Ook is het fijn als u iedere dag een kwartiertje oefent in de kopie van het Veilig en Vlot boekje. Dit is hetzelfde boekje als wat wij in de klas gebruiken en dan wordt het nog eens extra geoefend wat erg goed helpt bij het tempo lezen. Volgende week beginnen we met kern 2 mijn lijf en het ankerverhaal heet er is iets helemaal mis. Rekenen De kinderen die soms nog wat moeite hebben met het maken van bepaalde sommen, krijgen hulpbladen mee naar huis. Hiermee kunt u de sommen samen thuis nog eens oefenen. Het is niet de bedoeling dat de bladen weer terug naar school komen. Dierendag Op dinsdag 4 oktober is het dierendag en dan mogen de kinderen een knuffeldier mee naar school brengen. Kinderboekenweek In verband met het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong, vragen wij voor dinsdagmiddag 11 oktober en donderdagmiddag 13 oktober om uur enkele opa s en/of oma s die het leuk vinden om aan een groepje kinderen voor te lezen. Voorleesboeken zijn op school aanwezig. U kunt dit doorgeven met een mailtje aan juf Wilma of juf Ingrid. Groetjes van juf Ingrid, Wilma en Miranda. Groep 4 Informatieavond Graag willen wij alle ouders bedanken voor de genomen moeite om aanwezig te zijn op onze informatieavond afgelopen maandag. Wij zijn blij met zo n geweldige opkomst! Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen het beste uit de kinderen naar boven te halen. Een aantal kiekjes van onze coöperatieve werkvorm: Rekenen Op dit moment zijn de kinderen bezig om de telrij tot en met 100 te oefenen. Het is belangrijk dat een kind de 10-vouden van 0 tot 100 en weer terug kan benoemen. Ook is het belangrijk dat de kinderen weten tussen welke 10-vouden een cijfer ligt. Een voorbeeld hiervan: 56 ligt tussen de 50 en de 60. Het is fijn als u thuis spelenderwijs hier ook eens aandacht aan schenkt.

6 Kinderboekenweek Volgende week start de kinderboekenweek. We vinden lezen belangrijk, het is tenslotte nodig bij alle andere vakken én het is natuurlijk een leuke bezigheid! Het thema van de kinderboekenweek is "Voor altijd jong". We zoeken daarom opa's en oma's die bij ons in de klas een stukje willen komen voorlezen. Heb jij of ben jij die opa/oma? Laat het ons dan weten!! of Groep 5 Tafeltjes Vrijdag 6 oktober moeten de kinderen de tafel van 2, 5 en 10 door elkaar van buiten kennen. Het witte tafelboek moet voor de herfstvakantie uit zijn. Eerder mag natuurlijk ook. Joy heeft op 29 september haar witte tafelboek uit. Joy, dit is een geweldige prestatie!!! Hoe sneller de kinderen de tafels beheersen, hoe meer profijt ze daarvan hebben. Vooral tijdens de rekenles. Proefwerken Alle proefwerken die de kinderen mee naar huis krijgen, moeten voorzien van een handtekening weer mee terug naar school. Geschiedenis Na de biologieles starten we met de 2 de geschiedenisles. Deze les gaat ook nog over de prehistorie. Na de herfstvakantie brengen we een bezoek aan het prehistorisch dorp in Eindhoven. Dank Heel veel dank aan de ouders die meegeholpen hebben tijdens de handenarbeidlessen, de biologielessen en de jacht op spinnen. Handenarbeid Maandagmiddag 3 oktober van 14:30-15:30 uur hebben we veel hulp nodig tijdens de handenarbeidles. Bibliotheek Op donderdag 20 oktober gaan we weer naar de bieb. Misschien kunt u dit op de kalender noteren. Groep 6 Spreekbeurten Bijna alle kinderen hebben een onderwerp gekozen. De meeste kinderen hebben hiervoor een informatie junior boekje mee naar huis genomen om het onderwerp voor te bereiden. Volgende week komt de lijst mee naar huis waar de datum opstaat wanneer uw kind aan de beurt is.

7 De fotograaf van de week is Len! Kinderboekenweek 2016 Het thema van Kinderboekenweek 2016 is Voor altijd jong! Omdat opa s en oma s centraal staan tijdens de Kinderboekenweek vinden wij het leuk als er opa s en oma s zijn die een bezoekje willen brengen aan groep 6. U mag komen kijken en als u wilt mag u ook meehelpen, maar dit moet niet. Laat maar even via uw kleinkind weten of en wanneer u op bezoek wilt komen (6 t/m 13 oktober). Methode taal/spelling STAAL De kinderen hebben het eerste blok van STAAL: Amsterdam afgesloten met een opstel. Ook zijn de eerste toetsen gemaakt van spelling en taal. De toetsen van spelling gaan mee naar huis. Het is fijn als u deze toetsen ondertekent en mee retour geeft naar school. Vraagt u gerust aan uw kind het punt van de taaltoets. Aardrijkskunde We zijn aan het eerste blok van aardrijkskunde begonnen. Het thema is: Een ander huis. We leren waarom mensen uit andere landen naar Nederland zijn gekomen, bijvoorbeeld voor beter werk of ze zijn gevlucht voor de oorlog. Info-avond Dank jullie wel lieve ouders voor de grote opkomst. Fijn dat jullie zo goed mee hebben gedaan met de coöperatieve werkvorm: het placemat-model. Aan de hand van stellingen is er gediscussieerd met elkaar. Zinvol om op een leuke manier samen in gesprek te gaan. Zo hoor je ook eens een menig van een andere ouder. Dank jullie wel voor jullie inzet!

8 Groep 7 Jeugdgemeenteraad Afgelopen dinsdag is na een spannende verkiezingsstrijd Sven gekozen als nieuw jeugdgemeenteraadslid. Samen met Ruben uit groep 8 vertegenwoordigt Sven onze school in de raad. Sven heeft er zin in. Volgende week woensdag wordt hij officieel geïnstalleerd. Proficiat Sven!!! Ook de andere kandidaten, Mirne, Rafi en Jolijn bedanken we voor hun inzet. Spreekbeurt Bij de deur van de klas hangt de lijst waarop de datum staat waarop uw kind de spreekbeurt moet houden. Begin op tijd met de voorbereiding en het is heel fijn als u uw kind een beetje helpt als dat nodig is. Natuurlijk is internet een geweldig medium, maar loop ook eens bij de bieb binnen, daar vind je vaak prachtige boeken over het onderwerp van je spreekbeurt. Info-avond De info-avond van afgelopen dinsdag is heel goed bezocht. Van bijna alle kinderen was papa en of mama aanwezig. Heel fijn dat u er was beste ouders, want samen met u werken we aan de ontwikkeling van uw kind. Kinderboekenweek A.s. woensdag begint de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: Voor altijd jong. Natuurlijk gaan we in de groep tijd inruimen om hieraan aandacht te besteden. Groep 7 en 8 zijn op zoek naar opa s en oma s die een mooi verhaal willen komen voorlezen voor een groepje kinderen. We willen dit evenement plannen op donderdagmiddag 6 oktober van uur tot ongeveer uur. Wilt u eens vragen aan de opa s en oma s van de kinderen of zij interesse hebben om dit te komen doen? De opa s en oma s mogen zelf een verhaal kiezen, dat ongeveer 15 minuten duurt. Graag doorgeven aan juf Lucie of juf Laura. Je kunt ons mailen via: Lucie.vangerwen@eenbes.nl / laura.vlemmix@eenbes.nl Studiedag Woensdag 5 oktober hebben wij een studiedag. We gaan ons die dag verdiepen in onze nieuwe methode STAAL. De kinderen zijn die dag vrij. Heerlijk toch! Groep 8 Informatieavond groep 8 Bedankt voor jullie aanwezigheid bij de informatieavond! Kinderpostzegels Op woensdag 28 september zijn de kinderen van groep 8 gestart met het verkopen van Kinderpostzegels. Koopt u ook uw Kinderpostzegels bij ons? We steunen daarmee kinderen over de hele wereld! Alvast bedankt!

9 Huiswerk Nieuwsbegrip Vanaf deze week starten we weer met het huiswerk van Nieuwsbegrip. De kinderen hebben hier vorig jaar ook al mee gewerkt. Het is de bedoeling dat de kinderen dit thuis digitaal maken. Inlognaam of wachtwoord vergeten? Vraag de juf Aardrijkskunde We zijn gestart met het thema mens en klimaat. We leren over het tropisch regenwoud, woestijnen, de Noordpool en het veranderen van het klimaat. Gym Touwklimmen, een hele uitdaging! De kinderen leren om de zogenoemde schippersslag onder de knie te krijgen. Succes! Kinderboekenweek Groep 7 en 8 zijn op zoek naar opa s en oma s die een mooi verhaal willen komen voorlezen voor een groepje kinderen. We willen dit evenement plannen op donderdagmiddag 6 oktober van uur tot ongeveer uur. Wilt u eens vragen aan de opa s en oma s van de kinderen of zij interesse hebben om dit te komen doen? De opa s en oma s mogen zelf een verhaal kiezen, dat ongeveer 15 minuten duurt. Graag doorgeven aan juf Lucie of juf Laura. Je kunt ons mailen via: Lucie.vangerwen@eenbes.nl / laura.vlemmix@eenbes.nl Nieuws van KDV Thema: ik en mijn familie Na de zomervakantie is het kinderdagverblijf gestart met het thema: ik en mijn familie. Een heel leuk thema, waarin de familie centraal staat. We praten over welke personen bij hun familie horen, zoals vader, moeder, opa, oma, zusje, broertje etc...de kinderen hebben foto's meegebracht van hun familieleden, huisdieren, hun huis enz. Erg leuk om te zien hoe ze de foto's aan elkaar laten zien en wat ze er allemaal over vertellen. Ook hebben we bij dit thema de opa's en oma's van onze kindjes uitgenodigd om op bezoek te komen, zodat ook zij eens een kijkje kunnen nemen in het kinderdagverblijf van hun kleinkind. We hebben al een aantal opa's en oma's op bezoek gehad en dit was erg gezellig. We hebben met de kindjes gespeeld dat ze met de trein naar oma gaan om daar te logeren. Alle stoeltjes op een rij en een conducteur die de treinkaartjes uitdeelt. Er worden liedjes gezongen in de rijdende trein. Heel erg leuk. We hebben met z'n allen de pop in een echt badje gedaan, poppetjes gekleid en de kinderen als huisdieren geschminkt. Onze kindjes hebben het er gezellig druk mee! Groetjes het Kinderdagverblijf

10 Nieuws van buiten

11

12 Waarde(n)vol Communiceren met je Kind In deze interactieve cursus krijg je handvatten om de eindeloze uitdagingen van het opvoeden aan te kunnen. In 5 lessen van 2 uur worden de basisprincipes van het communiceren met je kind uiteengezet. Je leert zo luisteren dat je kind zich begrepen voelt, zo praten dat jij ook begrepen wordt, zo conflicten oplossen zodat niemand verliest en zo afspraken maken dat iedereen zich er aan houdt. Durf je de uitdaging aan? Meld je dan nu aan! Of neem een kijkje op onze website van de Zorgboog voor meer informatie over deze cursus. Cursusdata, kosten en aanmelden De cursus start op donderdag 17 november 2016 in Helmond van uur (5 bijeenkomsten). Woon je in Helmond? Inwoners van de gemeente Helmond krijgen in verband met subsidie korting op de cursus. Zij betalen 40 per persoon. Woon je niet uit Helmond, maar ben je wel lid van Zorgboogextra, dan betaal je 123. Ben je geen lid van Zorgboogextra? Dan betaal je 136. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier van de Zorgboog:

13 Mindfulness voor jonge ouders-nieuw Waar vind jij de rust binnen je jonge gezin? Momenten van inspanning vragen om momenten van ontspanning. Maar wanneer en hoe? Beter luisteren naar je lichaam In deze cursus leer je de rust bij jezelf te vinden. Door beter naar jezelf en je lichaam te leren luisteren. Om zo bewuster met jezelf en je omgeving om te gaan. Wat resulteert in een positieve sfeer en een gelukkig gevoel. Cursusdata, kosten een aanmelden De cursus start op woensdag 2 november 2016 in Helmond en bestaat uit vijf lessen van 1,5 uur. De kosten bedragen 97,- voor leden van Zorgboogextra. Als je geen lid bent betaal je 107,-. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier van de Zorgboog

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Algemeen Plastic doppen Wat geweldig dat er al een hele tijd veel kinderen en ouders meesparen voor hulphonden door middel van plastic doppen. Er wordt

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober 2016 Algemeen Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Studiedagen voor de groepen 1 t/m 4 Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november zijn er voor de kinderen van de

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr februari 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr februari 2017 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 19 2 februari 2017 Algemeen Bijna Carnaval! Op vrijdagochtend 24 februari luiden wij op onze school het begin van Carnaval in. Let op: Het feest duurt van 9:30 12:00 uur.

Nadere informatie

Belangrijke data 4 oktober: studiedag voor medewerkers Kindcentrum: alle kinderen vrij 5 oktober: Landelijke Stakingsdag: alle kinderen vrij

Belangrijke data 4 oktober: studiedag voor medewerkers Kindcentrum: alle kinderen vrij 5 oktober: Landelijke Stakingsdag: alle kinderen vrij Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 4, 21 september 2017 Algemeen Belangrijke data 4 oktober: studiedag voor medewerkers Kindcentrum: alle kinderen vrij 5 oktober: Landelijke Stakingsdag: alle kinderen vrij

Nadere informatie

Op 22 en 23 mei zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, de groepen 5 t/m 8 hebben dan wel school. Van 24 t/m 26 mei zijn alle kinderen vrij!

Op 22 en 23 mei zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, de groepen 5 t/m 8 hebben dan wel school. Van 24 t/m 26 mei zijn alle kinderen vrij! Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 28 21 april 2017 Algemeen Vrij Twee weken vrij om je weer helemaal op te laden voor het laatste blok tot aan de zomervakantie. Van 24 april t/m 5 mei is het meivakantie.

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Algemeen Inloopochtend nieuwe leerlingen Morgenochtend is de inloopochtend voor toekomstige leerlingen en hun ouders van 10.30 tot 12.00 uur. Kent u nog

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 5, 28 september 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 5, 28 september 2017 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 5, 28 september 2017 Algemeen Belangrijke data 4 oktober: studiedag voor medewerkers Kindcentrum: alle kinderen vrij 5 oktober: Landelijke Stakingsdag: alle kinderen vrij

Nadere informatie

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 35, 9 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 3, 14 september Belangrijke data

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 3, 14 september Belangrijke data Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 3, 14 september 2017 Algemeen Belangrijke data Inloopavond: vanavond, donderdag 7 september: inloopavond 18.30 tot 19.30 uur voor alle kinderen èn hun (groot-)ouders/ verzorgers!

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Algemeen Carnavalsviering Het is nog wat vroeg, maar we willen dit alvast wel onder de aandacht brengen: Vrijdag 9 februari is het Carnaval op De Raagten.

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Algemeen Carnaval Eindelijk is het zover, morgen vieren we carnaval op school! We verwachten alle kinderen om 9.30 uur op school in hun mooiste carnavalsoutfit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 16 12 januari 2017 Algemeen Nationale Voorleesdagen Van woensdag 25 januari tot zaterdag 4 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. In alle groepen wordt woensdagochtend

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag nr.6

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag nr.6 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 19-01-2018 nr.6 Op de agenda 22-01-2018 25-01-2018 01-02-2018 08-02-2018 09-02-2018 inleveren Studiedag, alle kinderen zijn vrij Inloopspreekuur

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd.

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 22, 25 februari 2016 Algemeen Studiedag Op woensdag 2 maart zijn alle leerlingen vrij van school. Er is dan een gezamenlijke studiedag voor de leerkrachten en pedagogisch

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 24, 15 maart 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 24, 15 maart 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 24, 15 maart 2018 Algemeen Verkeersveiligheid rondom school Omdat wij de veiligheid voor de kinderen heel belangrijk vinden, willen wij u vragen om rekening te houden met

Nadere informatie

DE INFO nummer 1 29 augustus 2018

DE INFO nummer 1 29 augustus 2018 Basisschool De Heindert Schoolstraat 1 5735 CG Aarle-Rixtel Tel. 0492-381214 E-mail: directieheindert@eenbes.nl DE INFO nummer 1 29 augustus 2018 AGENDA 10 september Vergadering OV 12 september Vergadering

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

De poster van de maand december heeft als titel "Vrolijk kerstfeest". Lieve papa en mama,

De poster van de maand december heeft als titel Vrolijk kerstfeest. Lieve papa en mama, FlexFlits Nr. 4 7 december 2018 Anti-pestbeleid op basisschool De Piramide De poster van de maand december heeft als titel "Vrolijk kerstfeest". Lieve papa en mama, Kerst is een tijd van vrede en liefde,

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 Agenda: 12 oktober 11.30 overleg overblijfmoeders 15 oktober 15.15 uur overleg dankdagcommissie 18 oktober 11.00 uur peuteruurtje Jarig: Deze week geen jarigen op

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 7, 12 oktober 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 7, 12 oktober 2017 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 7, 12 oktober 2017 Algemeen Herfstvakantie Wij wensen alle kinderen een heel fijne herfstvakantie toe. Rust maar lekker uit en geniet van het herfstweer. Wij zien jullie

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr september 2017

NIEUWSBRIEF. nr september 2017 NIEUWSBRIEF nr. 3 20 september 2017 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage& schoolreisgeld 2017/2018 Versterking gezocht voor de oudercommissie Kinderboekenweek: gruwelijk eng! Social schools De Was Staking

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 6, 8 oktober 2015

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 6, 8 oktober 2015 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 6, 8 oktober 2015 Algemeen Koersplan Eenbes Afgelopen maandag na schooltijd waren alle juffen en meesters van de 27 scholen binnen ons bestuur uitgenodigd voor de presentatie

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast.

Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast. Week 40-41 2016-2017 Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast. Agenda 14 oktober Alle kinderen krijgen

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Algemeen Vol verwachting kijken wij uit naar het grote feest van Sinterklaas. De school is prachtig versierd door de ouders van de ouderraad! Nu komen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie 22 september 2016 Belangrijke data 23 september: Leerlingenraad 26 september: Start verkeersweek 29 september: Op voeten en fietsen dag 4 oktober: Informatieavond groep 3 en 8. Aanvang 19.00 uur 5 oktober:

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

De school is weer helemaal in Sinterklaassferen. Versiergroep bedankt!

De school is weer helemaal in Sinterklaassferen. Versiergroep bedankt! Nummer: 1131 28 november 2018 Correspondentieadres: Margrietstraat 2 5754 AH Deurne Tel: 0493-314370 Website www.bszeilberg.nl Redactie De Stikker: info.bszeilberg@prodas.nl In dit nummer: -Van de directeur

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Luizencontrole Zoals na iedere vakantie worden de kinderen op woensdag 2 november ook weer gecontroleerd op eventuele luizen en neten.

Luizencontrole Zoals na iedere vakantie worden de kinderen op woensdag 2 november ook weer gecontroleerd op eventuele luizen en neten. Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 7, 20 oktober 2016 Algemeen Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Nog een dagje naar school en dan hebben we alweer herfstvakantie. We wensen iedereen veel plezier! Twee studiedagen

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 4 17 oktober 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Medezeggenschapsraad 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4 octopost 22-8-2018 - nr. 1 Start schooljaar Afgelopen maandag is het nieuwe schooljaar gestart, met een mooi bouwlied door het team. De nieuwbouw van KindPark Boekel heeft geleid tot een grote verandering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega Nieuwsbrief 2017-2018 nr. 05 Januari 2018 Van de directie, Deze week zijn de citotoetsen gestart. Dit kan voor kinderen (en ouders) een spannende tijd zijn. Graag wil ik nog eens benadrukken dat we trots

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 8, 27 oktober Afscheid José Migchels

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 8, 27 oktober Afscheid José Migchels Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 8, 27 oktober 2017 Algemeen Afscheid José Migchels Na 40 onderwijs-jaren neemt José Migchels afscheid van De Raagten om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Pasen Op maandag 2 april zijn alle kinderen vrij, i.v.m. tweede Paasdag.

Pasen Op maandag 2 april zijn alle kinderen vrij, i.v.m. tweede Paasdag. Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 25, 22 maart 2018 Algemeen Vrije dagen groepen 1 t/m 4: 29 en 30 maart! Op donderdag 29 maart is er voor de leerkrachten van de onderbouw een studiedag. Op vrijdag 30 maart

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 6 juni 2014

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 6 juni 2014 Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 6 juni 2014 Week 24: ma. 9 juni vrij, 2 e Pinksterdag di. 10 juni vrij, studiedag Week 25: geen bijzonderheden Week 26: geen bijzonderheden Week 27: di. 1 juli bedankmiddag

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Afgelopen maandag hebben we inspectiebezoek

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7 Algemene informatie Brandoefening Vandaag heeft er een onaangekondigde brandoefening plaatsgevonden. Het doel van deze oefening was inzicht te krijgen in de snelheid van ontruiming. Alle leerlingen, leerkrachten

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 38, 30 juni 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 38, 30 juni 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 38, 30 juni 2016 Algemeen Schoolreisje Dankzij de ouders van de ouderraad hebben de kinderen van groep 1 t/m 7 weer een heerlijk schoolreisje gehad. Voor de groepen 1 t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Studiedag Op dinsdag 28 juni zijn alle kinderen de hele dag vrij van school i.v.m. studiedag voor het team.

Studiedag Op dinsdag 28 juni zijn alle kinderen de hele dag vrij van school i.v.m. studiedag voor het team. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 36, 16 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Het is elk jaar weer even puzzelen om de groepsverdeling voor het nieuwe schooljaar rond te krijgen. Hoeveel

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo kalender schooljaar 2016-2017 September 2016 30 31 2 1 2 3 4 Tilburg Ten Miles 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag Kick off studenten 12 13 14 15 16 17 18 Informatieavond Groep 1-2 en 5 19 20 21 22 23 24

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 7, 15 oktober 2015

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 7, 15 oktober 2015 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 7, 15 oktober 2015 Algemeen Let op: Gevaar! Vóór en na schooltijd ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties aan de Otterweg, doordat ouders/ grootouders de kinderen op de

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 42 nr. 2, 30 augustus 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 42 nr. 2, 30 augustus 2018 Raagten Actueel Jaargang 42 nr. 2, 30 augustus 2018 Algemeen Inlichtingenformulier Vorige week hebben alle kinderen een leeg inlichtingenformulier meegekregen. Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

Spuigat, Juni/Juli 2015

Spuigat, Juni/Juli 2015 Spuigat, Juni/Juli 2015 Team: Lieve ouders/verzorgers, Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie hulp, steun en inzet van het afgelopen jaar. Met name alle hulpouders/opa s en oma s/ tantes en ooms/

Nadere informatie

Leesmij. Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari Beste ouder(s), kinderen en collega s,

Leesmij. Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari Beste ouder(s), kinderen en collega s, Leesmij Jaargang 18, nummer 10 Helmond, 16 januari 2018 Even voorstellen We zijn blij te mogen vermelden dat er op woensdag een nieuwe vrijwilliger werkt op onze school. Hij stelt zich hieronder even aan

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. Presentatie Argus Clou. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. Presentatie Argus Clou. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 06 11-11-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Presentatie

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST. KERSTEDITIE 2018 Franciscusschool Oldenzaal Beste ouders, Voor u ligt al weer het laatste Franciscusbericht van dit kalenderjaar Hierin een aantal zaken die met name na de vakantie van belang zijn Op school

Nadere informatie