7) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 9 ) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf U heeft een MediaCenter gekocht met een interne SSD snelle harde schijf. Misschien heeft u niet gekozen voor uitbreiding met een extra interne harde schijf. Het is wel héél belangrijk dat u op zijn minst een externe harde schijf aansluit (via USB 2 of 3) of alsnog een interne schijf laat inbouwen. Waarom? Doordat Windows op een SSD schijf staat start het systeem sneller op, programma s starten sneller en het systeem is veel stiller! Door het schrijven over te laten aan een gewone harde schijf blijft uw MediaCenter snel; SSD is namelijk relatief langzaam in het aanbrengen van (kleine) wijzigingen in een bestand. Wilt u dus het maximale uit het systeem met de SSD schijf halen, dan is het van belang dat de SSD schijf weinig tot geen kleine bestanden hoeft weg te schrijven/wijzigen. Met onderstaande tips en tweaks configureert u het MediaCenter optimaal. Noot: Let wel dat de extra schijf waar u onderstaande acties naar toe brengt altijd aan moet staan als het MediaCenter aan gaat! (een externe schijf zal dus altijd aan moeten zijn als u het MediaCenter aan zet) Als uw systeem uitsluitend uit een SSD schijf bestaat, kunnen wij onderstaande Tweaks niet voor u uitvoeren. Het is wel heel erg belangrijk dat u dit alsnog zelf doet via een interne of externe harde schijf of achteraf door MediaCenterWorld laat uitvoeren!! ~~~~~~~~~~~~~~~~ Als u wél een extra harde schijf heeft besteld hebben wij deze tweaks al voor u uitgevoerd, behalve Tweak 1 omdat wij deze niet voor u kunnen uitvoeren en u deze zelf moet doen nadat u in het MediaCenter de tuner heeft aangesloten en de zenders heeft gescand. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Tweak 1 Deze Tweak dient u ten álle tijden nog zelf uit te voeren!! De opslaglocatie voor TV opnamen vanuit Windows MediaCenter mag absoluut niet plaats vinden op de SSD schijf U dient dus ten alle tijde of een externe of een extra interne schijf te bezitten voor opslag van TV opnamen en de loep die Windows MediaCenter onafgebroken maakt en opneemt tbv. Live TV pauzeren, terugspoelen en opnemen. U stelt de locatie in MediaCenter als volgt in: Instellingen/TV/Recorder/Opslag voor recorder Kies hier een andere schijf en geef de ruimte voor de opslag op. Vergeet vooral niet nog te klikken op Opslaan Let op: De schijf waarnaar u verwijst zal dus altijd aan moeten zijn als u het MediaCenter aan zet! Tweak 2 Constante schijfacties verkorten de levensduur van de SSD en verlagen op den duur ook de prestaties. U kunt daarom het beste de Windows Pagefile op een andere schijf plaatsen, aangezien kleine wijzigingen vaak voorkomen in dit bestand. Ga naar; Configuratiescherm/Systeem en beveiliging/systeem/geavanceerde systeeminstellingen (links in menubalk)/tabblad geavanceerd/instellingen (in menu prestaties)/geavanceerd/virtueel geheugen wijzigen.

2 Pagina 2 van 9 Noot: U dient de knop bovenin met de tekst wisselbestandgrootte voor alle stations automatisch beheren uit te schakelen als hier een vinkje in staat! Klik op de C schijf (Windows) Klik op geen wisselbestand en klik daarna op instellen (beetje verder naar onderen) Klik op de extra harde schijf (meestal is dit de E schijf) Klik op aangepaste grote Geef bij begin en maximale grote hetzelfde getal op, bijvoorbeeld 5000 en 5000 Klik op instellen en klik daarna op ok Het systeem geeft aan dat u opnieuw moet opstaren waarna de wijzigingen worden doorgevoerd. Klik daarna in het venster dat nog open staat op toepassen klik daarna op ok en daarna nogmaals op ok Het systeem geeft aan dat u opnieuw moet opstarten, wat u natuurlijk ook doet. Let op: De schijf waarnaar u verwijst zal dus altijd aan moeten zijn als u het MediaCenter aan zet! Tweak 3 Het is verstandig de folder met tijdelijke bestanden voor Windows aan te passen. Ga naar; Configuratiescherm/Systeem en beveiliging/systeem/geavanceerde systeeminstellingen (links in menubalk)/tabblad geavanceerd/omgevingsvariabelen (knopje rechtsonder in tabblad) Hier ziet u, onder het knopje gebruikersvariabelen waar Windows zijn tijdelijke bestanden opslaat. Vul hier zelf een andere folder in op de extra harde schijf. Dit doet u zowel achter de naam TEMP, als achter de naam TMP Natuurlijk maakt u eerst een nieuwe map aan op de extra schijf met bijvoorbeeld de naam Windows tempmap Kijk wat de stationsaanduiding is (schijfnaam) bijvoorbeeld E, en geef dit als locatie aan. Voorbeeld: E:\ Windows Tempmap (Dit geld als de extra schijf E heet en u een nieuwe map met de naam Windows Tempmap heeft aangemaakt.) Noot: U doet er voor de veiligheid goed aan om deze map als verborgen map in te stellen, nadat u deze wijziging heeft doorgevoerd. Let op: De schijf waarnaar u verwijst zal dus altijd aan moeten zijn als u het MediaCenter aan zet! Tweak 4 Ook browsers zoals Internet Explorer of Firefox maken tijdelijke bestanden aan. Deze programma s slaan elke pagina, afbeelding en download op in een Temp-folder. Bij Internet Explorer kunt u de map aanpassen onder; Extra/Internetopties/tabblad extra/onder het kopje browsergeschiedenis klikt u op Instellingen en daarna op Map verplaatsen Verwijs hier naar een nieuwe map die u heeft aangemaakt op de extra harde schijf. Noem deze map bijvoorbeeld Internet Tempmap op de E schijf Bij Firefox is het wat lastiger instellen, maar wel noodzakelijk. Typ in de adresbalk: about:config U krijgt een waarschuwing. Rechtsklik nu ergens op het scherm en kies Nieuw, String Noem deze: Browser.cache.disk.parent_directory Druk op Enter en vul bij het volgende scherm de gewenste aangepaste map in. Noot: U doet er voor de veiligheid goed aan om deze map als verborgen map in te stellen, nadat u deze wijziging heeft doorgevoerd. Let op: De schijf waarnaar u verwijst zal dus altijd aan moeten zijn als u het MediaCenter aan zet!

3 Pagina 3 van 9 (Nog meer) uitgebreide Tweaks voor SSD schijven Let op: deze zijn allemaal al voor u uitgevoerd als uw systeem over minimaal één extra harde schijf beschikt! Opmerking: Je moet deze aanpassingen niet doen om je SSD aan de praat te krijgen. Het zijn enkel tweaks om je prestaties en levensduur op te krikken. Het is niet nodig om je Windows of SSD te optimaliseren om ze correct te laten werken. Door de volgende punten uit te voeren, versnel je de SSD en verleng je de levensduur ervan. Je bent zelf verantwoordelijk voor de uitgevoerde veranderingen. Dus lees aandachtig en test wat je gedaan hebt. Van iedere fout of misstap ligt de verantwoordelijkheid volledig bij jezelf. Maak daarom een Back-up van je C schijf voor je aan de veranderingen begint. Drivers voor de SSD Een speciale driver heb je niet nodig voor je SSD. Windows installeert standaard de Microsoft AHCI driver. Daarna kan je die dan updaten naar de laatste Intel Rapid Storage Technology driver Dat geeft nog betere prestaties en trim... 1a. Verander IDE mode in AHCI (bij schone windows installatie) SSD s werken sneller in AHCI mode dan in IDE mode. AHCI mode laat Native Command Queuing toe en daardoor heb je zo n 10% snelheidswinst, afhankelijk van je SSD schijf. (Niet in Raid) Heb je Windows nog niet geïnstalleerd, kan je op voorhand de wijziging in het Bios doorvoeren van IDE naar AHCI. Dan is er geen probleem. 1b. Verander IDE mode in AHCI (bij bestaande windows installatie) Dit is dus enkel voor diegene die Windows in IDE mode al geïnstalleerd hebben. Een bestaande windows dus. Opgepast, kijk, voor je begint, na of je moederbord AHCI ondersteund alvorens veranderingen aan te brengen. Kijk in je Bios na of je kan veranderen naar AHCI (nu nog niet doen, dat doe je pas na de hieronder vermelde register wijziging) Na de veranderingen zal je niet meer in IDE mode kunnen booten. Wees dus aandachtig en check je bios alvorens iets aan te passen.

4 Pagina 4 van 9 info@mediacenterworld.nltyp Regedit in het Start Menu zoeken box. En Enter om de Register Editor te starten. Selecteer het bestand "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servi ces\msahci" Klik rechts op "Start" in de "naam" kolom en kies voor "aanpassen" en verander de "waardegegevens" in 0 (nul) Sluit het register en start de computer opnieuw op. Ga nu naar het BIOS en verander nu IDE in AHCI. Niet vergeten anders start windows niet meer op. 2. Installeer de chipset Drivers Kijk na of je chipset drivers up-to-date zijn voor je moederbord. Kijk dit na op de website van je moederbord fabrikant, Asus, Gygabite, MSI, enz Nieuwe drivers lossen vorige bugs op en beheren een goede transmissie van data langs de SATA bridge. En je Trim zal ondersteund worden in windows. Kijk dus welk moederbord je hebt en of je 32 of 64 bit Windows hebt (via configuratiescherm/systeem) Download en installeer de nieuwe chipset drivers.

5 Pagina 5 van 9 3. Indexing uitschakelen Het doel van indexeren bij een harde schijf is een snellere toegang tot een bestand. Bij een SSD is de toegangstijd nihil, kleiner dan 1ms en dus heeft indexeren bij een SSD geen enkel nut. Maar wel een nadeel, door de vele schrijfacties die het indexeren met zich meebrengt verkort je de levensduur van je SSD. Dus deze ingreep heeft geen effect op de snelheid maar wel op de levensduur van je SSD. Klik op mijn computer, klik met de rechtermuisknop op je SSD schijf, meestal de c schijf. En selecteer eigenschappen. Doe nu het vinkje weg bij: De inhoud en eigenschappen van bestanden op dit station mogen worden geïndexeerd. Soms komt er een foutmelding maar trek je daar niets van aan, doe gewoon verder en negeer alle foutmeldingen. 4. Schijf-defragmentatie uitschakelen Normaal onder Windows wordt schijf-defragmentatie uitgeschakeld maar voor alle zekerheid gaan we dat toch even controleren. Een SSD en een harde schijf zijn heel verschillend van elkaar. Er zijn bij een SSD geen bewegende onderdelen en is defragmentatie van bestanden onbestaand. Daarom ook dat defragmentatie van een SSD niet nodig is. Erger het verkort de levensduur van je SSD schijf, doordat de defragmentatie veel bestanden verplaatst en herschrijft. Dus controleer dit zeker. Opm: Als je nog andere schijven hebt, bv een dataschijf, die een "oude" gewone schijf is... Dan heb je defragmenteren nog nodig voor deze niet-ssd schijf. Schakel dan alleen het defragmenteren voor de C uit. Ga via Start/Computer naar je SSD/C schijf selecteer deze rechtsklik hierop en kies voor Eigenschappen. Ga naar het tabblad Extra en klik op Nu Defragmenteren Controleer nu of bij je SSD/C schijf staat Nooit uitvoeren. Is dit niet zo klik op Schema inschakelen. Verwijder dan het vinkje bij Gepland uitvoeren (aanbevolen)

6 Pagina 6 van 9 5. Superfetch uitschakelen Superfetch is het laden van veelgebruikte programma s in het RAM geheugen om snelheid te winnen bij het opstarten. Overbodig bij SSD s. Ga naar Configuratiescherm, Systeembeheer, en selecteer in de lijst Services. Er opent zich een nieuw venster Services. Je kunt er ook geraken door in het Start zoekvenster: services.msc te typen Zoek in het services venster naar Superfetch, klik er dubbel op en selecteer voor opstarttype Uitgeschakeld. Zoek nu naar windows search en schakel deze op dezelfde manier uit 6. Trim inschakelen Trimmen: een commando waarmee Windows aan de ssd kan laten weten dat een geheugenblok op de ssd gewist kan worden, zodat de schrijf-performance verbetert. Het is een standaard functie van Windows, maar ssd s en raid-controllers moeten het wel ondersteunen Trimmen is nodig om je snelheid te behouden naarmate de schijf voller wordt. Voor een Intel SSD kan je een SSD toolbox downloaden op de Intel website. Kies je model en download de Intel-Toolbox. Installeer deze en draai dit eens per week. Daarmee trim je de Intel SSD. Voor anderen oa, OCZ Vertex enz, doet Windows dit trimmen automatisch als je de computer even ongebruikt laat. Idle laten staan... Dus laat af en toe je PC aanstaan zonder dat je er iets mee doet. Kijk of je Trim aanstaat in je systeem. In het start menu typ je in het zoekvenster cmd klik dan met de rechtermuisknop daarop en kies voor Als Administrator uitvoeren. In het geopende Dosvenster typ je nu: "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" Als DisableDeleteNotify=0 TRIM is ingeschakeld (OK) Als DisableDeleteNotify=1 TRIM is Uitgeschakeld (Niet OK) Om de Trim functie in te schakelen typ je in de opdrachtprompt: fsutil behavior set disabledeletenotify 0

7 Pagina van 9. Write Caching inschakelen Klik op Mijn computer, klik met de rechtermuisknop op je SSD schijf, selecteer Eigenschappen, Hardware, selecteer de SSD. Klik op Eigenschappen en klik op de tab Beleidsregels. Daar kan je de Schrijfcashe van de SSD in-of uitschakelen. Vink nu beide opties aan bevestig met OK en sluit apparaatbeheer. 8. Hybernation uitschakelen Een hybernatie slaap is uiterst nuttig bij gewone harde schijven om na een hybernatie snel terug aan t werk te kunnen. Bij SSD nutteloos omdat deze toch snel opstarten en dan even snel zijn als zo n Hybernatie slaap. Dit uitschakelen doet niets aan de SSD snelheid, maar je verlengt er de levensduur van je SSD mee en wint een paar gigabytes aan ruimte op je schijf. In het start menu typ je in het zoekvenster cmd klik dan met de rechtermuisknop daarop en kies voor Als Administrator uitvoeren. In het geopende Dosvenster typ je nu "powercfg -h off". En druk op Enter. Soms kan t even duren alvorens de opdracht propt terug komt. Sluit het venster terug, je Hybernation staat nu uit.

8 Pagina 8 van 9 9. Power instellingen van de SSD Een SSD mag niet uitvallen als de computer aanstaat. (ook ivm trim) Dit heeft enkel nut bij draaiende schijven. Ga naar Configuratiescherm, energiebeheer. Kies voor Aanvullende schema s, Hoge prestaties. Geavanceerde energieschema s wijzigen. Selecteer in het Energiebeheer venster Harde schijf. En kies voor Harde schijf uitzetten Nooit. Door naar nul (0) te zakken. Klik op OK om te bevestigen. 10. Multiboot uitschakelen Let op: dit mag je niet doen als je meerder Operating systems hebt op dezelfde schijf. Als je maar 1 windows hebt, kun je de Multiboot uitschakelen. Doe dit dus alleen als je maar een OS hebt en geen bootmenu gebruikt om een windows te kiezen bij t opstarten Ga naar Configuratiescherm, Systeem, dan aan de linkerzijde Geavanceerde systeeminstellingen, Geavanceerd, Onder Opstart- en herstartinstellingen klik je op Instellingen. Verwijder het vinkje voor Lijst met besturingssystemen.

9 Pagina 9 van Systeemherstel Sommigen zeggen uitschakelen anderen zeggen aanlaten staan... Systemherstel kan je helpen bij het herstellen van je C schijf na een fout of crash. Maar recent onderzoek zou uitwijzen dat dit bij een SSD niet effectief is en er dikwijls geen systeemherstel kan gedaan worden. Dus zou Systeemherstel ervoor zorgen dat je SSD snelheid verminderd al na enkele weken en dat de trimfunctie het moeilijk heeft om normaal te functioneren. Daarom raden SSD fabrikanten aan om het Windows systeemherstel uit te schakelen en een echte Back-up te maken. Dit zou de snelheid en levensduur tegoed komen en je hebt dan weer meer schijfruimte vrij op je SSD. Ga naar Configuratiescherm, Systeem, dan aan de linkerzijde systeembeveiliging. In het Venster systeemeigenschappen kijk je of de Beveiligingsinstellingen voor de C schijf uit staan. Is dit niet het geval, klik dan in dat scherm op Configureren. En in het volgende scherm kies je voor Systeembeveiliging uitschakelen. Na het uitschakelen van systeemherstel is het natuurlijk wel van het uiterste belang em (regelmatig) een back-up of Image van je C schijf te maken. De tool CrytalDiskInfo verschaft je veel nuttige info over je SSD In bovenstaande screenshot kun je zien dat Smart, NCQ & Trim worden ondersteund.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

14 tips om windows 7 sneller te maken

14 tips om windows 7 sneller te maken 14 tips om windows 7 sneller te maken De vrije ruimte op uw vaste schijf én in het werkgeheugen is van grote invloed op de prestaties van uw systeem. Ook een 'Solid State Disk' kan voor een enorme prestatieboom

Nadere informatie

Workshop: Tune je SSD!

Workshop: Tune je SSD! Workshop: Tune je SSD! Tips om de beste prestaties uit je SSD te halen Inleiding Eindelijk de stap naar een SSD gemaakt? Met een paar simpele trucs zorg je ervoor dat Windows XP, Vista én 7 nóg beter werken

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

TiPisch Rhino Privémappen verplaatsen

TiPisch Rhino Privémappen verplaatsen TiPisch Rhino Privémappen verplaatsen - Verplaats het vet van je systeemschijf. Je persoonlijke data wil je gewoonlijk graag scheiden van de systeembestanden. Je plaatst je koffers immers ook niet in de

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Rhino - Sneller met een SSD?

Rhino - Sneller met een SSD? Rhino - Sneller met een SSD? In een moderne PC zijn processor en geheugen tegenwoordig zo snel dat zij niet meer de bottleneck zijn. De harde schijf is momenteel (10-2010) het grootste obstakel. Moderne

Nadere informatie

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen Page 1 of 12 WAARSCHUWING De beveiligingsinstellingen van Windows Vista zijn niet voor niets hoog ingesteld. Het aanpassen (verlagen) van het beveiligingsniveau is potentieel gevaarlijk voor het besturingssysteem.

Nadere informatie

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Met deze handleiding installeert u de bestelscanner voor het gebruik met onze webshop. U heeft nodig: 1. handleiding voor het downloaden van bestanden. 2.

Nadere informatie

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer Computer-onderhoud Agenda Echt schoonmaken Schijforganisatie; partities Opruimen Verdere opruiming Presentatie Mathieu Geelen Defragmentatie!? Backup 1 2 Echt schoonmaken Partitioneren Beperkte mogelijkheden

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Rhino versnellen met RAM-disk

Rhino versnellen met RAM-disk Rhino versnellen met RAM-disk Een RAM-disk is een virtuele harde schijf. Een deel van het werkgeheugen (RAM) wordt gebruikt, door het besturingssysteem, om een harde schijf na te bootsen. Aan deze schijf

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

ITware maakt een directe verbinding met de database van uw webwinkel. Hiervoor Is een MySQL ODBC connector nodig, specifiek versie 5.1.11 32 bit.

ITware maakt een directe verbinding met de database van uw webwinkel. Hiervoor Is een MySQL ODBC connector nodig, specifiek versie 5.1.11 32 bit. Handleiding: Installeren ITware en ODBC driver ITware wordt ondersteund op de volgende besturingssystemen: - Windows Vista - Windows 7 (32 en 64 bit) - Windows 8 (32 en 64 bit) - Windows server 2003 -

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling Windowsinstelling De standaardinstelling van Windows om automatisch de wisselbestandsgrootte (page file size) te bepalen is niet optimaal. Niet voor Solid Edge, maar zelfs ook niet voor Windows. De wisselbestandsgrootte

Nadere informatie

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10)

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) Onderhoud van een computer is de verantwoording van de gebruiker, ook al kan dat erg lastig zijn. Deze hulp en hulpprogramma s maken het veel gemakkelijker. Gebruik

Nadere informatie

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN Samenvatting:Wil je meer snelheid? Deze tips helpen je het onderste uit de kan te halen van elke pc die Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 draait. Door Adrian

Nadere informatie

Rhino - SDD/HDD Sandwich. Een eerste indruk

Rhino - SDD/HDD Sandwich. Een eerste indruk Rhino - SDD/HDD Sandwich In het vorige artikel heb ik verteld dat Rhino uitgerust ging worden met een Solid State Disk (). Bedoeling is dat de het snelle leeswerk voor zijn rekening gaat nemen en daarnaast

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Aanpassingen MSConfig

Aanpassingen MSConfig Aanpassingen MSConfig Met het programma MSConfig is het mogelijk om alle programma's welke tijdens het opstarten van Windows worden geladen te analyseren en desnoods te verwijderen. Dit bespaart u veel

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heb je nodig?... 8 Hoe werk je met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets je kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

Schijven en stations formatteren

Schijven en stations formatteren Schijven en stations formatteren Vaste schijven, de primaire opslagapparaten op uw computer, moeten worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Als u een schijf formatteert, configureert u de schijf

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding.

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Geachte WinMensgebruiker, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag.

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Spoon voor Windows 10

Spoon voor Windows 10 Spoon voor Windows 10 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-06 Inhoudstafel 1 Inleiding...3 2 Google Chrome...4 2.1 De Spoon-extensie verwijderen uit Chrome... 4 2.2 De Turbo browserextensie toevoegen

Nadere informatie

SOFTLOK 12.5x. Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik

SOFTLOK 12.5x. Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik SOFTLOK 12.5x Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik Beste SOFTLOK gebruiker! Met SOFTLOK 12.5 Update kunt u ook de gegevens van een oudere SOFTLOK versie overnemen.

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Het gebruik van snel flashgeheugen is dus aan te raden. Er zijn ook flashgeheugens met een logo om aan te geven dat het geschikt is voor ReadyBoost.

Het gebruik van snel flashgeheugen is dus aan te raden. Er zijn ook flashgeheugens met een logo om aan te geven dat het geschikt is voor ReadyBoost. ReadyBoost ReadyBoost is een techniek van het Windows Vista en Windows 7 besturingssysteem om de prestaties van het systeem te verbeteren. Hierbij maakt het gebruik van het flashgeheugen van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Installatiehandleiding King Webservices 2.0

Installatiehandleiding King Webservices 2.0 Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie King Webservices... 2 King Webservices systeemeisen... 2 King Webservices installatie-eisen... 2 King Webservices installeren... 2 King Webservices inrichten

Nadere informatie

Beveiligingstips voor je laptop

Beveiligingstips voor je laptop Beveiligingstips voor je laptop Paswoord Policy Om je gegevens ze veilig mogelijk te bewaren zijn er enkele tips: Verander regelmatig je wachtwoord Dit doe je door na het aanmelden op ctrl-alt-del te drukken

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet Handleiding Installatie / Configuratie Internet Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas)

Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Handleiding voor het installeren van SafeSign-software (UZI-pas) Voor Windows 7, 8 en 10 Inleiding In dit document wordt in eenvoudige stappen beschreven hoe u de nieuwe SafeSign software dient te installeren.

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page "1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014 elibom games Smartphones, Page "1 HUAWEI Y300 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding.

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding. Hoe installeer ik de Life-Time Update? Zie ook de handleiding van Garmin: http://www.garmin.nl/page/?id=83 In algemene zin: Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van

Nadere informatie

Installeren driver M-1023Q voor firmware update.

Installeren driver M-1023Q voor firmware update. Installeren driver M-1023Q voor firmware update. 1. Zet vóór de firmware update de USB Foutopsporing mode in de Tablet aan. 2. Pak het update zip pakket uit in een aparte map en ga vanuit die map werken.

Nadere informatie

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt 7.0 Inleiding De meeste mensen die Excel gebruiken hebben af en toe te maken met vertraging en vastlopen van het systeem. Soms verschijnt zelfs de boodschap "Er is een

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

1 Nieuwe installatie Probleem met inladen startgegevens...2

1 Nieuwe installatie Probleem met inladen startgegevens...2 1 Nieuwe installatie...2 1.1 Probleem met inladen startgegevens...2 1.2 Reserve kopie maken/terugzetten lukt niet....3 1.2.1 Maken en/of terugzetten kopie naar/van andere locatie lukt niet....3 1.2.2 Getal

Nadere informatie

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 IT Essentials 5.0 6.8.4.7 Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening

Nadere informatie

TiPisch Rhino Schijfopruiming

TiPisch Rhino Schijfopruiming TiPisch Rhino Schijfopruiming - met schoonmaakprofielen Windows vervuilt je harde schijf. Er blijven allerlei bestanden op de schijf staan die er na verloop van tijd niet meer toe doen. Veel daarvan mag

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie.

Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Powersuite downloaden en installeren Powersuite kan snel en eenvoudig worden gedownload

Nadere informatie

Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding

Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding Mac-Up! CrashPlanPROe installatie handleiding Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Om het programma te downloaden gaat u naar: 2 - Username + Password =

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie