14 tips om windows 7 sneller te maken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "14 tips om windows 7 sneller te maken"

Transcriptie

1 14 tips om windows 7 sneller te maken De vrije ruimte op uw vaste schijf én in het werkgeheugen is van grote invloed op de prestaties van uw systeem. Ook een 'Solid State Disk' kan voor een enorme prestatieboom zorgen; uw pc start bijvoorbeeld in amper 8,7 seconden op. Lees dit artikel en zet uw pc in een hogere versnelling! Tip 1 - Elke partitie zijn eigen prullenbak Windows 7 reserveert op uw vaste schijf ruimte voor o.a. de prullenbak. Voor elke partitie die u op de schijf hebt aangemaakt (C-schijf, D-schijf etc.) is er een aparte prullenbak. Reserveerde Windows XP hiervoor circa 10 procent van de schijfruimte, Windows 7 doet het met 9196 MB, wat gezien de capaciteit van de moderne vaste schijven van tegenwoordig is zeer redelijk is. U kunt deze ruimte nog wat kleiner maken om meer ruimte te creëeren voor bijvoorbeeld virtueel werkgeheugen: 1. Klik met de rechtermuisknop op de prullenbak. 2. Kies de optie Eigenschappen. Verlaag bij Aangepaste grootte het aantal megabytes dat de prullenbak in beslag neemt. Tip 2 - Meer RAM-geheugen Behalve de processor is vooral het beschikbare werkgeheugen, oftewel RAM-geheugen, bepalend voor de systeemprestaties. Juist omdat de huidige pc's over een royaal werkgeheugen van 2 GB of meer beschikken, wordt het bureaublad door allerlei applicaties overladen met toeters en bellen, die enerzijds heel aardig zijn, maar anderzijds een zware aanslag doen op het werkgeheugen. Want zij zijn allemaal actief, op de voorgrond of op de achtergrond. Denk aan screensavers, extra klokken, weerberichten etc. Allemaal snoepen zij van uw ruime resources, wat ten koste gaat van de prestaties van uw machine. Het is daarom verstandig om te controleren welke programma's actief zijn en hoeveel geheugen die in beslag nemen (zie tip 4). Uitschakelen of kiezen voor een ander (eenvoudiger) programma kan een wereld van verschil betekenen. Evenals het verder uitbreiden van het werkgeheugen. Tip 3 - Maximale geheugengrootte Het RAM-geheugen heeft evenwel zijn grens. Met de 64-bits versie van Windows 7 is de 4 GigaByte werkgeheugengrens doorbroken. De 32-bits versie is gelimiteerd tot 4 GB. Zit er maar 2 GB in uw pc, dan neemt Windows 7 zijn toevlucht tot het wisselbestand. Dit is een gereserveerd stuk 'virtueel geheugen' op de vaste schijf, dat dienst doet als werkgeheugen. Mede om die reden is het verstandig de vaste schijf schoon te houden en overbodige bestanden te verwijderen Tip 4 - Controleer het geheugen dat programma's in beslag nemen Op de volgende manier controleert u welke programma's het meeste geheugen gebruiken: 1. Druk op Alt+Ctrl+Del 2. Kies in het Windows venster voor de optie Taakbeheer starten 3. Open het tabblad Processen De laatste kolom laat zien hoeveel geheugen voor elk programma nodig is. Een programma dat veel geheugen opslokt en weinig gebruikt wordt, kunt u het beste uitschakelen of vervangen door een equivalent, dat met minder resources genoegen neemt.

2 Tip 5 - Tijdelijke bestanden snel wissen Sommige bestanden, die Windows slechts tijdelijk nodig heeft, worden niet automatisch door het systeem gewist. Zo kan het zijn dat zich na verloop van tijd heel wat overbodige bestanden op de vaste schijf bevinden, die het virtueel geheugen in de weg kunnen staan. Door die handmatig te verwijderen boekt u winst. Bijkomend voordeel: de virusscanner en de back-up zullen sneller klaar zijn. Om de overbodige tijdelijke bestanden te wissen neemt u de volgende stappen: 1. Klik in Windows 7 op Start >> Computer. 2. Selecteer de op te schonen schijf of partitie. 3. Klik op de rechter muisknop en kies in het snelmenu voor de optie Eigenschappen. 4. Klik op het tabblad Algemeen op de knop Schijfopruiming. 5. Kies - als de pc meerdere gebruikeraccounts telt - van welke gebruiker u de bestanden wilt opschonen: kies bij voorkeur Bestanden van alle gebruikers. Klik vervolgens op Doorgaan. 6. Het dialoogvenster Schijfopruiming verschijnt. 7. Vink de optie Tijdelijke bestanden aan alsmede eventuele andere op te schonen onderdelen en klik op OK.

3 Tip 6 - Programma's die u niet gebruikt verwijderen Door ongebruikte programma's te verwijderen creëert u werkruimte. U doet dit als volgt: 1. Klik op Start > Configuratiescherm. 2. Kies de optie Programma's >> Programma's en onderdelen. 3. Rechtsklik op een programma dat u niet meer gebruikt en kies Verwijderen. Tip 7 - Systeemcomponenten die u niet gebruikt verwijderen Voor systeemcomponenten die u niet gebruikt, geldt hetzelfde als voor tijdelijke bestanden en ongebruikte programma's: verwijderen! U doet dit als volgt: 1. Klik op Start > Configuratiescherm. 2. Kies de optie Programma's > Programma's en onderdelen. 3. Klik in het linkerdeelvenster op de optie Windows-onderdelen in- of uitschakelen. Na een poosje wachten heeft Windows de componentenlijst bijgewerkt en verschijnt het dialoogvenster Windows-onderdelen. U dient hier de componenten die u wilt uitschakelen aan te vinken. Door op OK te klikken, bevestigt u uw keuze. Sluit daarna alle vensters.

4 Tip 8 - Virtueel geheugen optimaal inrichten Indien u Windows 7 zelf het virtuele geheugen laat beheren, dan levert u prestaties in. Het is dus verstandig om zelf te bepalen hoe groot het virtueel geheugen moet zijn. U doet dit als volgt: 1. Klik op Start > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem. 2. Klik in het linkerdeelvenster op de optie Geavanceerde systeeminstellingen. 3. Open het tabblad Geavanceerd. 4. Klik in het vak Prestaties op de knop Instellingen. 5. Open tabblad Geavanceerd. 6. Klik in het vak Virtueel geheugen op de knop Wijzigen. Daarmee opent u het dialoogvenster Virtueel geheugen. 7. Vink de optie Wisselbestandsgrootte voor alle stations automatisch beheren uit. 8. Selecteer nu een voor een alle aanwezige vaste schijven en klik voor elk op de optie Geen wisselbestand > Instellen. Windows zal een waarschuwing geven wanneer u het wisselbestand uitschakelt, negeer deze waarschuwing want de uitschakeling is maar tijdelijk! 9. Nu er geen wisselbestand meer actief is, sluit u alle dialoogvensters en opent u Windows Verkenner. Defragmenteer nu elke schijf waarop een virtueel geheugen aanwezig was: rechtsklik op de drive-letter, kies Eigenschappen >> Extra >> Nu defragmenteren. 10. Sluit Windows Verkenner en open opnieuw het dialoogvenster Virtueel geheugen. 11. Als de C-schijf al vrij vol zit, kies dan - indien aanwezig - de tweede harde schijf (D). 12. Klik op de optie Aangepaste grootte. 13. Voer in de invoervakken Begingrootte en Maximale grootte hetzelfde getal in. U kunt wel de richtlijn die Windows aangeeft als waarde overnemen (zie onderin het dialoogvenster). 14. Doorgaans zult u de pc nu opnieuw moeten opstarten.

5 Tip 9 - Schrijfcache Windows 7 activeren De schrijfcache versnelt alle activiteiten die te maken hebben met informatie op schijf bewaren: 1. Klik op Start > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem. 2. Klik in het linkerdeelvenster op de optie Apparaatbeheer. 3. Klik in het dialoogvenster Apparaatbeheer op het pijltje vóór Schijfstations. 4. Rechtsklik op de vaste schijf waarvan de cache geactiveerd moet worden en selecteer de optie Eigenschappen. 5. Open het tabblad Beleidsregels en vink de optie Schrijfcache op het apparaat inschakelen. 6. Kies OK. De snelheid waarmee de harde schijf werkt zal aanzienlijk toenemen, omdat de meest gebruikte instructies voortaan worden opgeslagen in het cache geheugen van de vaste schijf. Tip 10 - Temp directory regelmatig opruimen Deze directory dient u handmatig te wissen via de commandoprompt van Windows. U doet dit als volgt: 1. Klik op Start en typ in het zoekvak de letters CMD gevolgd door Enter. 2. U krijgt nu een zwart DOS-venster te zien. 3. Typ het commando SET en druk op Enter.

6 4. Vista toont nu alle informatie die met de actieve gebruiker te maken heeft. In de getoonde lijst kunt u zien waar zich de TEMP directory bevindt, bijvoorbeeld C:\Users\uwnaam\Appdata\Local\Temp 1. Keer terug naar Windows door EXIT te typen en op Enter te drukken. 2. In Windows Verkenner kunt u nu de inhoud van de gevonden map wissen. Tip 11 - Swapfile automatisch wissen Niet alleen om ruimte vrij te maken, maar ook om uw privacy te beschermen en geen sporen op de computer achter te laten, doet u er goed aan de swapfile of 'het wisselbestand' te wissen. Dit kunt u automatisch laten doen, zodra u Windows afsluit. U richt dit in via een wijziging in het Windows Register: 1. Wijzigingen in het Windows Register moeten met de grootste zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Fouten kunnen ertoe leiden dat uw systeem niet goed meer werkt. Dus volg elk van de onderstaande stappen nauwgezet op. 2. Klik op Start en typ in het zoekvak de opdracht REGEDIT gevolgd door Enter. 3. Bevestig de waarschuwing met Ja. 4. Open de sleutel: Hkey_Local_Machine\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management 1. Verander de waarde ClearPageFileAtShutdown van 0 in 1 2. Bewaar de verandering van het register. Om deze nieuwe instelling te activeren dient u het systeem opnieuw op te starten. Tip 13 - Automatische defragmentatie Een van de onderdelen in uw pc die schuldig kan zijn aan teruglopende prestaties is fragmentatie van de vaste schijf. Fragmentatie is het opsplitsen van bestanden voor de opslag: een paar bytes worden hier bewaard, andere bytes daar en de laatste bytes op weer een andere plek. Zodra het bestand geopend wordt, moeten al die stukjes bij elkaar worden gezocht, wat de prestatie van het systeem niet ten goede komt. De oplossing is defragmentatie: de bestanden op de vaste schijf worden gereorganiseerd en weer als strak aaneengesloten bytereeksen op de vaste schijf opgeslagen. Onder Windows XP moest u zelf een defragmentatie-opdracht geven en vervolgens wachten tot de klus geklaard was. Windows 7 start het defragmenteren automatisch en voert het op de achtergrond uit. U kunt dus gewoon verder met uw werkzaamheden terwijl de schijf wordt opgefrist. U mag uw pc tussentijds zelfs uitschakelen. U bereikt Windows 7 Defragmenter via: 1. Kies Start >> Computer. 2. Rechtsklik op de icoon van de vaste schijf en kies Eigenschappen. 3. Open het tabblad Extra en klik op de knop Nu defragmenteren. In tegenstelling tot wat er in de knop staat, begint de defragmentatie niet meteen. U krijgt namelijk het venster Schijfdefragmentatie te zien, waarin u kunt aangeven wanneer het periodieke defragmenteren moet plaatsvinden. Tip 14 - Autostartmap opruimen Veel software heeft als nadeel dat de makers het programma automatisch laten starten, zodra de pc

7 wordt opgestart. Dit is niet altijd gewenst, terwijl het programma in zo'n geval toch geheugen en processorcapaciteit inpikt. U kunt dit als volgt oplossen: 1. Klik op de sneltoetscombinatie Windows-toets + R. 2. Typ het commando MSCONFIG en druk op Enter. 3. Open het tabblad Opstarten. 4. Verwijder alle vinkjes bij de programma's die u niet langer automatisch wilt laten opstarten. 5. Na een herstart van de pc is de verandering actief.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

Aanpassingen MSConfig

Aanpassingen MSConfig Aanpassingen MSConfig Met het programma MSConfig is het mogelijk om alle programma's welke tijdens het opstarten van Windows worden geladen te analyseren en desnoods te verwijderen. Dit bespaart u veel

Nadere informatie

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling Windowsinstelling De standaardinstelling van Windows om automatisch de wisselbestandsgrootte (page file size) te bepalen is niet optimaal. Niet voor Solid Edge, maar zelfs ook niet voor Windows. De wisselbestandsgrootte

Nadere informatie

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt

Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt Hoofdstuk 7: Als Excel vastloopt 7.0 Inleiding De meeste mensen die Excel gebruiken hebben af en toe te maken met vertraging en vastlopen van het systeem. Soms verschijnt zelfs de boodschap "Er is een

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

Inhoud tips en trucs 2008 nul

Inhoud tips en trucs 2008 nul Inhoud tips en trucs 2008 nul 1 Inhoud 2 Vervolg inhoud 3 Google - Denk als Google 4 Internet Explorer - Browsergeschiedenis wissen 5 Internet Explorer - Cookies verwijderen 6 Internet Explorer - Internetbestanden

Nadere informatie

RAM optimaliseren: Cacheman

RAM optimaliseren: Cacheman RAM optimaliseren: Cacheman Windows beheert het geheugen op haar eigen manier, zonder dat u daar in principe veel invloed op heeft. Het programma Cacheman van Outertech kan daar verandering in brengen.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42 Dit document beschrijft de installatie van King. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware>

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware> Cursus RegCleaner 4.3.0.780 Gebruik voor eigen risico. A.J. van Hummel Maak je Register schoon! RegCleaner is dus een programma dat je Windows-register helpt te onderhouden. Na een paar maanden

Nadere informatie

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl)

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Werken met de (Windows7) Verkenner Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Inhoud van de presentatie Het Bureaublad en Uw computer De Windows Verkenner Starten De schermlay-out

Nadere informatie

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens Info-books BI1c Toegepaste Informatica Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware Jos Gils Erik Goossens Hoofdstuk 5 Met diskettes en harde schijven werken 5.1 Probleemstelling Gegevens worden

Nadere informatie

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer?

Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Windows 7 BA004 Waar bevindt zich belangrijke data in mijn computer? Hoeveel Gb aan data heb ik in mijn computer? Of U weet zelf precies waar al uw belangrijke data zich bevindt in uw computer of indien

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen

windowscorner: - beveiligingswaarschuwingen uitschakelen Page 1 of 12 WAARSCHUWING De beveiligingsinstellingen van Windows Vista zijn niet voor niets hoog ingesteld. Het aanpassen (verlagen) van het beveiligingsniveau is potentieel gevaarlijk voor het besturingssysteem.

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.50 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES

SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES SMP50-200/201 INGENIA HORIZON 5 SMARTPHONE PARTITIE FIX INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik Smartphone kunnen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Nieuw Windows register opbouwen

Nieuw Windows register opbouwen Nieuw Windows register opbouwen Na verloop van tijd vervuilt het Windows register, niet alleen door onnodige sleutels maar ook door het regelmatig toevoegen en weer verwijderen van sleutels. Met het programma

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac The Ten Commandments for an Fast Mac Als je een iets oudere Mac bezit, die trager en langzaam is geworden door verloop van tijd dan zijn er enkele eenvoudige tips die ervoor kunnen zorgen dat je Mac weer

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

Wat te doen na de aanschaf van:

Wat te doen na de aanschaf van: Wat te doen na de aanschaf van: - Een nieuw werkstation - Een nieuwe server Inhoud Inleiding... 2 De juiste werkomgeving... 2 Eén computer, één gebruiker... 2 De database op een server en één of meerdere

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heb je nodig?... 8 Hoe werk je met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets je kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Schijven en stations formatteren

Schijven en stations formatteren Schijven en stations formatteren Vaste schijven, de primaire opslagapparaten op uw computer, moeten worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Als u een schijf formatteert, configureert u de schijf

Nadere informatie

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN Samenvatting:Wil je meer snelheid? Deze tips helpen je het onderste uit de kan te halen van elke pc die Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 draait. Door Adrian

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

Praktijkoefening - De map Opstarten in Windows Vista beheren

Praktijkoefening - De map Opstarten in Windows Vista beheren 5.0 5.5.1.3 Praktijkoefening - De map Opstarten in Windows Vista beheren Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit. Bij deze oefening ga je de map Opstarten en de RunOnce Sleutel in het

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

Een beveiligde schijf maken met Cryptainer LE!

Een beveiligde schijf maken met Cryptainer LE! Een beveiligde schijf maken met Cryptainer LE! Handleiding van Auteur: Michael4446 April 2008 handleiding: Een beveiligde schijf maken met Cryptainer LE! Een beveiligde schijf maken met Cryptainer LE!

Nadere informatie

Examenmode op de HP Prime

Examenmode op de HP Prime HP Prime Graphing Calculator Examenmode op de HP Prime Meer over de HP Prime te weten komen: http://www.hp-prime.nl De Examenmode In deze bundel een beschrijving van de stappen die nodig zijn voor het

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

SOFTLOK 12.5x. Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik

SOFTLOK 12.5x. Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik SOFTLOK 12.5x Update met behoudt van gegevens en het instellen van het EMS geheugen bereik Beste SOFTLOK gebruiker! Met SOFTLOK 12.5 Update kunt u ook de gegevens van een oudere SOFTLOK versie overnemen.

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Digital. Computerhobbyclub Digital

Digital. Computerhobbyclub Digital Digital Computerhobbyclub Digital De Computerhobbyclub DIGITAL stelt zich ten doel om te komen tot informatie-uitwisseling op computergebied. Hiertoe organiseert zij bijeenkomsten en ondersteunt activiteiten

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan Voorwoord Mensen klagen vaak over de snelheid van hun computer. Dit is het gevolg van het niet systematisch onderhouden ervan. Foto s, video s en programma s worden gedownload, geïnstalleerd en na een

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen:

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen: Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 8 Nederlands Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties.

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties. Wekelijks onderhoud van Windows. Het is goed gebruik om eens per week wat aan onderhoud te doen, om te voorkomen dat Windows wat trager wordt en om te kijken of er soms ongerechtigheden in de PC geslopen

Nadere informatie

Beveiligingstips voor je laptop

Beveiligingstips voor je laptop Beveiligingstips voor je laptop Paswoord Policy Om je gegevens ze veilig mogelijk te bewaren zijn er enkele tips: Verander regelmatig je wachtwoord Dit doe je door na het aanmelden op ctrl-alt-del te drukken

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

7) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf

7) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf Pagina 1 van 9 ) Extra Tweaks bij MediaCenter met SSD Harde Schijf U heeft een MediaCenter gekocht met een interne SSD snelle harde schijf. Misschien heeft u niet gekozen voor uitbreiding met een extra

Nadere informatie

1. Uw computer leren kennen

1. Uw computer leren kennen 17 1. Uw computer leren kennen Waarom is de ene computer meer geschikt voor 3D-spellen of videobewerking dan een andere? Zelfs als beide computers dezelfde processor hebben, kunnen ze geschikt zijn voor

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Rhino versnellen met RAM-disk

Rhino versnellen met RAM-disk Rhino versnellen met RAM-disk Een RAM-disk is een virtuele harde schijf. Een deel van het werkgeheugen (RAM) wordt gebruikt, door het besturingssysteem, om een harde schijf na te bootsen. Aan deze schijf

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

dit woord heb ik altijd al een keer willen gebruiken

dit woord heb ik altijd al een keer willen gebruiken dit woord heb ik altijd al een keer willen gebruiken Niet tevreden over de werking van sommige onderdelen binnen Windows Vista? Dan neemt u toch gewoon het heft in eigen hand? Geen probleem. De makers

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v15 voor Windows Netwerk Snelstartgids Instellen van Kurzweil 3000 netwerk Installatiegids en andere gidsen: via www.sensotec.be/k3000/extra of in de map Documentation op de installatie-dvd

Nadere informatie

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Programma s verwijderen....4 Clean Browser...5 Clean Register...6 Schijf defragmentatie...11 Regcure...12 Software...15 Eind...16 Tip: Maak een back-up van uw computer.

Nadere informatie

1. 3GB SWITCH, WAT IS HET EN HOE STEL IK DIT IN?

1. 3GB SWITCH, WAT IS HET EN HOE STEL IK DIT IN? 1. 3GB SWITCH, WAT IS HET EN HOE STEL IK DIT IN? 1.1. DE THEORIE: U hebt misschien al eens horen spreken van een 3GB switch maar weet niet wat het is of doet en hoe u dit moet instellen? De 3GB switch

Nadere informatie

TIPS & TRUCS Veel voorkomende items tijdens helpdesk

TIPS & TRUCS Veel voorkomende items tijdens helpdesk TIPS & TRUCS Veel voorkomende items tijdens helpdesk Instellingen in Windows 10 Taakbalk en Taakbeheer Bureaubladmappen Bepaalde functies die niet werken Tips Systeeminformatie Instellingen Achtergrond

Nadere informatie

Beginnersles 2 Computerles Windows 7

Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Ik geef hier nogmaals een overzicht van de belangrijkste Toets-Combinaties: (Ik gebruik ze al jaren, en heb daar veel gemak van ) Ctrl + A = Selecteren Ctrl + C = Kopiëren

Nadere informatie

1 ARCHIVEREN...2. 1.1 AutoArchiveren...2 1.2 Handmatig archiveren...4 1.3 Archieven openen...5 1.4 Samenvatting...6

1 ARCHIVEREN...2. 1.1 AutoArchiveren...2 1.2 Handmatig archiveren...4 1.3 Archieven openen...5 1.4 Samenvatting...6 Inhoudsopgave 1 ARCHIVEREN...2 1.1 AutoArchiveren...2 1.2 Handmatig archiveren...4 1.3 Archieven openen...5 1.4 Samenvatting...6 ICT-Trainigen; Informatiseringscentrum UvA I 1 Archiveren In tegenstelling

Nadere informatie

Film in de pc laden.

Film in de pc laden. Film in de pc laden. Wat is er nodig: De hardeschijf moet voldoende ruimte hebben om het ruwe beeldmateriaal te kunnen bewerken en te bewaren. 1 uur digitale video= 3600 sec. X 3,6 MB/sec.= 12.960 MB =

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000.

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Gebruiksaanwijzing RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Deze handleiding is gemaakt door www.digiklus.com RegClean is een product van Microsoft. Alle merknamen zijn

Nadere informatie

Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server

Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server Windows Xp professional op de werkstations en Windows 2000 op de Server Uitleg over het implementeren van Microsoft Windows XP Professional op de werkstations en de bijbehorende management tools. Dit boekje

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Bestandsorganisatie en Verkenner.doc

Bestandsorganisatie en Verkenner.doc BESTA N D S O R G A N I S A T I E EN VER K E N N E R Om bestanden te beheren moet eerst worden vastgesteld hoe de opslag van gegevens onder Windows wordt geregeld. DE HARDE SCHIJF Meestal zit in een computer

Nadere informatie

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie