Dordrecht. Gemeente Dordrecht. Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dordrecht. Gemeente Dordrecht. Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg."

Transcriptie

1 Gemeente Dordrecht Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg Projectvoorstel Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht Contactpersoon opdrachtgever Mevr. L. Trijbetz MILIEUDIENST ZUID-HOLLAND ZUID Kantoor: Weizigtweg 33 Postadres: Postbus AN Dordrecht Tel: Fax: Gebiedsteam Dordrecht D.W. Kraaij 26 januari 2004

2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Plan van aanpak Fase 1: aanvullend akoestisch onderzoek Fase 2: bepalen bestaande geluidwering, dimensioneren gevelmaatregelen, kostenraming, opstellen bestek en aanbesteding Fase 3: opstellen bestek, aanbesteding, gunning en uitvoering Gereedmelding 10 3 Projectuitvoering Tijdspad Kosten en subsidie Leveringsvoorwaarden 12

3 Achterhakkers en Spuiweg te Dordrecht 1 Inleiding Om te komen tot de sanering van de woningen die opgenomen zijn in de A- en Raillijst is het Plan van aanpak/ Handboek budgethouderschap sanering verkeerslawaai Regio Zuid-Holland Zuid opgesteld. Met de in het plan van aanpak beschreven werkwijze is op 16 april 1999 ingestemd door het PFO Milieu van de regio Zuid-Holland Zuid. Naar aanleiding hiervan is gestart met de uitvoering van saneringsprojecten volgens de in het plan van aanpak beschreven werkwijze. Binnen de regionaal gemaakte afspraken zijn binnen uw gemeente reeds 45 woningen lang de Merwedestraat formeel gesaneerd, 61 woningen langs de Diepenbrockweg/J. Wagenaarstraat kunnen als gesaneerd worden beschouwd. Dit dient echter formeel nog te worden afgehandeld. Met ingang van 2003 wordt het budget voor de geluidsanering door gevelisolatie in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) rechtstreeks aan uw gemeente beschikbaar gesteld. Het gaat hierbij om een bedrag van ,40. Onderhavig projectvoorstel heeft tot doel inzicht te verschaffen in de noodzakelijke werkzaamheden om te komen tot de sanering van de woningen aan de Achterhakkers en Spuiweg te Dordrecht. Daarnaast wordt in het projectvoorstel een globale tijdsplanning gegeven van de uit te voeren werkzaamheden. De werkzaamheden van een totaal saneringsproject omvatten: overleg met gemeente, bewoners, VROM etc.; aanvullend akoestisch onderzoek; inventariseren bestaande geluidweringen; dimensioneren gevelmaatregelen; kostenraming gevelmaatregelen; aanbesteding gevelmaatregelen; toezicht op uitvoering gevelmaatregelen; controlemetingen gevelmaatregelen; gereedmelding gevelmaatregelen.

4 Achterhakkers en Spuiweg te Dordrecht In het projectvoorstel wordt er van uitgegaan dat de gemeente, om een tijdsbesparing te bewerkstelligen en een efficiënte uitvoering van de werkzaamheden te bevorderen, de volgende taken door de Milieudienst Zuid- Holland Zuid laat uitvoeren: -informeren van eigenaren/bewoners over de mogelijkheden voor deelname aan het bouwkundig onderzoek; -informeren van eigenaren/bewoners over de uitkomst van het bouwkundig onderzoek; -het opstellen van overeenkomsten met de bewoners; -toezicht op voortgang van het project. Voor de uitwerking van de gevelmaatregelen zal de MZHZ een bouwkundige adviseur inschakelen. De opbouw van het projectvoorstel ziet er als volgt uit: - hoofdstuk 2: plan van aanpak; - hoofdstuk 3: projectuitvoering.

5 Achterhakkers en Souiweg te Dordrecht 2 Plan van aanpak Het plan van aanpak onderscheidt de volgende 3 fasen: fase 1: aanvullend akoestisch onderzoek; fase 2: bepalen bestaande geluidwering, dimensioneren gevelmaatregelen, kostenraming en sluiten overeenkomsten; fase 3: opstellen bestek, aanbesteding, gunning en uitvoering gevelmaatregelen; In de navolgende paragrafen worden de fasen in stappen beschreven. 2.1 Fase 1: aanvullend akoestisch onderzoek Ten behoeve van het bouwkundig akoestisch onderzoek naar de eventuele noodzaak van geluidwerende gevelmaatregelen (zie fase 2), dient inzicht verkregen te worden in de geluidbelastingen die op de verschillende gevels van de woningen heersen. Hiertoe zal een aanvullend akoestisch onderzoek worden uitgevoerd naar de geluidbelastingen ten gevolge van de bepalende wegverkeersbronnen, ter plaatse van de gevels van de woningen op de A-lijst. In dit aanvullend akoestisch onderzoek moet, daar waar noodzakelijk, tevens worden bepaald wat de geluidbelastingen zijn ten gevolge van de overige (eventueel) relevante lokale wegen. De resultaten van het akoestisch onderzoek worden opgenomen in een rapportage. Het aanvullend akoestisch onderzoek zal worden uitgevoerd volgens standaard rekenmethode II. Voor het bepalen van de geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai wordt gebruik gemaakt van recente verkeersgegevens uit de RVMK. Hierbij wordt de gevelbelasting vanwege wegverkeerslawaai bepaald in de situatie Fase 2: bepalen bestaande geluidwering, dimensioneren gevelmaatregelen, kostenraming, opstellen bestek en aanbesteding Aanschrijven eigenaren/bewoners De eigenaren/bewoners worden door de MZHZ geïnformeerd over de mogelijkheid om deel te nemen aan het bouwkundig onderzoek naar de noodzaak tot het aanbrengen van gevelmaatregelen. Bovendien wordt hen door middel van een enquêteformulier verzocht aan te geven of zij geïnteresseerd zijn in deelname aan het bouwkundige onderzoek ten behoeve van de gevelmaatregelen.

6 Achterhakkers en Souiweg te Dordrecht De eigenaren/bewoners die niet hebben gereageerd op de eerste aanschrijving worden nog een éénmaal telefonisch benaderd. De MZHZ stuurt de volgende stukken voor ambtelijke goedkeuring aan de gemeente; - het tekstvoorstel voor de aanschrijving van de eigenaar/bewoner - de informatiebrochure - het enquêteformulier. De gemeente levert van alle in het project opgenomen woningen een overzicht van: - de eigenaren/bewoners (indien mogelijk met telefoonnummer); - de woningen, die aangemerkt zijn als gemeentelijk of Rijksmonument; - de na 1 maart 1986 verleende bouwvergunningen met korte toelichting, voor zover deze betrekking hadden op de wijziging of uitbreiding van de woning. De gemeente wordt de MZHZ geïnformeerd inzake de reacties van de eigenaren/bewoners Opname woningen en bepalen binnenniveau De woningen van de bewoners welke geïnteresseerd zijn in deelname worden opgenomen door de bouwkundige adviseur. De bouwkundige adviseur: * maakt afspraken met eigenaar/bewoner voor de bouwkundige opname; * voert de bouwkundige opname uit; * bepaalt het geluidsniveau binnen geluidgevoelige ruimten; * toetst of er sprake is van een overschrijding van de wettelijke grenswaarde van 45 db(a); * neemt de staat van onderhoud op; * rapporteert over de bovengenoemde zaken. De MZHZ controleert de rapportage van de bouwkundige adviseur. Indien nodig vindt overleg plaats tussen de MZHZ en VROM. De gemeente wordt geïnformeerd over de uitkomsten van het bouwkundige onderzoek.

7 Achterhakkers en Souiweg te Dordrecht Isolatievoorstel en kostenraming Slechts die woningen waar de geluidbelasting in minimaal één van de geluidgevoelige ruimten de waarde van 45 db(a) overschrijdt, komen in aanmerking voor een subsidie voor gevelisolatie. De bouwkundige adviseur stelt een isolatievoorstel op, dat er op is gericht om de geluidbelasting binnen de geluidgevoelige ruimten van de woning te beperken tot ten hoogste 40 db(a). In een aantal gevallen zal het wellicht niet mogelijk zijn om de geluidbelasting terug te brengen tot de streefwaarde van 40 db(a). De redenen kunnen van technische en/of financiële aard zijn. In deze gevallen wordt de geluidbelasting terug gebracht tot de wettelijke grenswaarde van 45 db(a). De bouwkundige adviseur maakt aan de hand van toetsbedragen een kostenraming van de gedimensioneerde voorzieningen. De bouwkundige adviseur rapporteert over de maatregelen en de kosten. De MZHZ controleert de rapportage. De gemeente wordt geïnformeerd over de maatregelen en de geraamde uitvoeringskosten Informeren eigenaren/bewoners van de woningen die in aanmerking komen voor gevelmaatregelen De eigenaren/bewoners van de woningen die in aanmerking komen voor gevelmaatregelen worden hierover door de MZHZ schriftelijk geïnformeerd. Daarnaast worden eigenaren/bewoners geïnformeerd over de vervolgstappen. Een tekstvoorstel voor het informeren van de eigenaren/bewoners wordt voorgelegd aan de gemeente. Een afschrift van de brieven wordt gezonden aan de gemeente Sluiten overeenkomsten De eigenaar/bewoner van de woningen die in aanmerking komen voor gevelmaatregelen ontvangen het isolatievoorstel en de overeenkomst. Daarnaast worden zij in de gelegenheid gesteld om hierop een nadere toelichting te krijgen. Daarnaast kan telefonisch informatie worden verstrekt en kan bij hoge uitzondering een toelichting ter plaatse worden gegeven. Tijdens een "warme opname" wordt het isolatievoorstel met de eigenaar/bewoner besproken. Deze kan zijn haar wensen kenbaar maken. Op basis van de gemaakte afspraken wordt het definitieve isolatievoorstel opgesteld.

8 Achterhakkers en Souiweg te Dordrecht Op basis van het definitieve isolatievoorstel wordt een overeenkomst gesloten tussen de eigenaar/bewoner en de gemeente. De directeur van de MZHZ ondertekend namens de gemeente de overeenkomst. De gemeente wordt geïnformeerd over de ontvangen overeenkomsten Afschrijven eigenaren/bewoners De eigenaren/bewoners van de woningen die niet in aanmerking komen voor een subsidie voor gevelmaatregelen, omdat de geluidbelasting binnen de woning voldoet aan de wettelijke eis van 45 db(a), ontvangen hierover een schriftelijke mededeling van de namens de gemeente. De eigenaren/bewoners van de woningen die niet hebben gereageerd op de eerdere aanschrijving(en) ontvangen eveneens een dergelijk mededeling, omdat er van uit moet worden gegaan dat zij niet geïnteresseerd zijn in het treffen van mogelijke gevelmaatregelen. Ook de eigenaren/bewoners van de woningen die hebben aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in deelname ontvangen een dergelijk mededeling van de Milieudienst namens B&W van de gemeente Dordrecht. Een tekstvoorstel van de uitgaande brieven wordt vooraf voorgelegd aan de gemeente. De gemeente ontvangt een afschrift van de verzonden brieven.

9 Achterhakkers en Souiwea te Dordrecht 2.3 Fase 3; opstellen bestek, aanbesteding, gunning en uitvoering Opstellen bestek Voor de woningen die in aanmerking komen voor gevelmaatregelen wordt door de bouwkundige adviseur een concept-bestek opgesteld. Het conceptbestek wordt door de MZHZ gecontroleerd Aanbesteding Voor de aanbestedingsprocedure wordt aangesloten bij de gemeentelijke aanbestedingsprocedure. De gemeente stuurt een afschrift van de gemeentelijke aanbestedingsprocedure naar de MZHZ. De MZHZ verzorgt de aanbestedingsprocedure. De inlichtingen en nota van inlichtingen worden verzorgd door de bouwkundige adviseur Inschrijving en gunning Op een van te voren vastgestelde dag en tijdstip kunnen de geïnteresseerde aannemers ten kantore van de hun prijs in een gesloten envelop aanbieden aan de MZHZ. Van de laagste inschrijver wordt de open begroting ingenomen. Het werk wordt in principe aan de laagste inschrijver gegund, indien de open begroting in orde is. Indien mocht blijken, dat dit niet het geval is, kan worden gekozen voor een andere inschrijver. De open begroting wordt getoetst door de bouwkundige adviseur in overleg met de MZHZ. Na goedkeuring wordt door de gemeente Dordrecht de opdracht verstrekt aan de aannemer. De MZHZ verzorgt het procesverbaal van aanbesteding Opdrachtverlening Op basis van de definitieve prijsopgave wordt door de gemeente Dordrecht opdracht verleend aan de aannemer. De MZHZ overlegt met de gemeente over de opdrachtverlening.

10 Achterhakkers en Souiweg te Dordrecht Uitvoeren gevelmaatregelen De gevelmaatregelen worden door de aannemer aangebracht. Gedurende de uitvoering wordt door de bouwkundige adviseur toezicht gehouden op de werkzaamheden. De directie over de werkzaamheden wordt gevoerd door de MZHZ in samenwerking met de adviseur Overleg Gedurende de uitvoering vindt, indien noodzakelijk, bouwteamoverleg plaats tussen de MZHZ, de bouwkundige adviseur en de aannemer Bouwkundige controle voorzieningen en oplevering Nadat de voorzieningen zijn aangebracht voert de bouwkundige adviseur in samenwerking met de MZHZ een visuele controle uit. Daarna wordt door de aannemer en de bouwkundige adviseur de oplevering verzorgd Overleg De uitkomsten van de bouwkundige controle en oplevering worden besproken. 2.4 Gereedmelding Het project wordt door de gemeente gereed gemeld bij de provincie Zuid- Holland.

11 Achterhakkers en Souiwea te Dordrecht 3 Projectuitvoering 3.1 Tijdspad Fase 1. Aanvullend akoestisch onderzoek 2. bepalen bestaande geluidwering, dimensioneren gevelmaatregelen, kostenraming en sluiten overeenkomsten 3. bestek, aanbesteding, gunning en uitvoering gevelmaatregelen 4. Afronding / gereedmelding globaal tijdspad februari 2004 maart 2004 april t/m november 2004 december Kosten en subsidie De gevelmaatregelen worden vergoed op basis van toetsbedragen. In principe wordt de sanering voor eigenaren/ bewoners kosteloos uitgevoerd. Hierbij gelden echter de volgende twee uitzonderingen; kosten die voortvloeien uit achterstallig onderhoud komen voor rekening van de eigenaar/bewoner; kosten voor maatregelen die niet doelmatig en sober zijn en op verzoek van de eigenaar/bewoner worden aangebracht (zogenaamde wensvoorzieningen). N.B. De eigenaar/bewoner dient zelf zorg te dragen voor de opdrachtverlening aan de aannemer voor deze extra werkzaamheden. Dit betekent, dat indien de woning in goede staat is en men geen extra wensen heeft, de sanering voor de eigenaar/bewoner kostenloos is. Deelname aan het saneringsproject is vrijwillig. Dit betekent dat een eigenaar/bewoner af kan zien van deelname. Hiermee verspeelt hij/zij echter wel zijn/haar rechten. Er mag immers maar éénmalig een aanbod worden gedaan. Ook kunnen toekomstige eigenaren/bewoners geen aanspraak meer maken op een subsidie voor geluidwerende maatregelen.

12 Achterhakkers en Spuiweg te Dordrecht Kosten gemeente Werkzaamheden Uit ervaring blijkt dat de in dit projectvoorstel opgenomen werkzaamheden van de inclusief bouwkundige adviseur ca. 25 % van de totale projectomvang bedragen. Derhalve dient voor advieswerkzaamheden van de Milieudienst en bouwkundig adviseur ,08,- incl BTW te worden gereserveerd. Deze kosten worden ook gefinancierd uit het ISV-budget. De kosten van de Milieudienst en bouwkundig adviseur worden 3 maandelijks gefactureerd. Saneringsmaatregelen De kosten van de saneringsmaatregelen (aanvullende gevelmaatregelen) worden gefinancierd uit het ISV-budget. Betaling geschiedt via de gemeente Dordrecht Het ISV-budget is inclusief BTW, de BTW die de aannemer en Milieudienst in rekening brengen, kan niet worden verlegd. 3.3 Leveringsvoorwaarden Op de door de te leveren diensten zijn van toepassing de "Algemene voorwaarden ". Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van de Rechtbank te Dordrecht onder nummer AL 16/1998. De "Algemene voorwaarden " worden u op verzoek toegezonden.

13 Geluidssan. Achterhakkers & Spuiweg Datum: AWN BWN Rubriek Produkt Fel Omschrijving FCL Ecl Taak U l Geluidssanering woningen Achterhakkers & Spuiweg ISV-fonds

De onderstaande beschrijving is geënt op de projectmatige aanpak met het initiatief bij de gemeente.

De onderstaande beschrijving is geënt op de projectmatige aanpak met het initiatief bij de gemeente. gemeente DEN HAAG Dienst Stedelijke Ontwikkeling 20-12-2011 Procesbeschrijving procedure geluid vanaf 1 januari 2012 Vanwege het feit dat een bijdrage voor geluidsanering niet meer in de vorm van subsidie

Nadere informatie

Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding

Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding Handleiding Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding Inleiding Het subsidietraject verloopt in drie fasen: Fase I: Fase II: Fase III: aanvraag subsidie ten behoeve van

Nadere informatie

A. Wijngaarden K. Bos-Perdok. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

A. Wijngaarden K. Bos-Perdok. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Kredietaanvraag geluidsanering Wilheminastraat te Hoogeveen Voorgesteld besluit: 1. Een krediet van 334.000,-- exclusief BTW beschikbaar te stellen voor het treffen van geluidwerende maatregelen

Nadere informatie

Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE

Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE Aanleiding informatiebijeenkomst Er zijn vragen binnengekomen betreffende o.a. de juiste werkwijze ten aanzien van gevelisolatieprojecten.

Nadere informatie

Informatieblad. Gevelisolatie en subsidieverlening. Inleiding

Informatieblad. Gevelisolatie en subsidieverlening. Inleiding Informatieblad Gevelisolatie en subsidieverlening Dit informatieblad is bedoeld voor gemeenten die een subsidie voor de uitvoering van een gevelisolatieproject hebben aangevraagd of gaan aanvragen. Dit

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van 23 april 2015, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van

Nadere informatie

Geluidisolatieproject Tongerseweg

Geluidisolatieproject Tongerseweg Geluidisolatieproject Tongerseweg oktober 2018 Inleiding Als u een huis bouwt, wordt er in de tekenfase van het huis al rekening gehouden met het geluid van de weg. Dat is ook verplicht volgens de Wet

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

Formulier UK/S. Is ter voorbereiding de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd? Ja Nee

Formulier UK/S. Is ter voorbereiding de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd? Ja Nee Formulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internationaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB, Woerden.

Nadere informatie

Team Ruimtelijk Beleid en Projecten /124228

Team Ruimtelijk Beleid en Projecten /124228 Steller Team Ton Peters Team Ruimtelijk Beleid en Projecten 16 november 2016 Telefoonnummer Email Kenmerk 040-2083557 Ton.Peters@valkenswaard.nl 117664/124228 Onderwerp Reactie zienswijzen op ontwerp saneringsprogramma

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van 13 mei 2014, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

HOGERE WAARDEN BOUWPLAN RENOVATIE ACHTERHUIS VAN HET PROVENIERSHUIS

HOGERE WAARDEN BOUWPLAN RENOVATIE ACHTERHUIS VAN HET PROVENIERSHUIS gemeente Schiedam cluster Stedelijke Ontwikkeling afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed & Grondzaken Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 010 219 11 11 W www.schiedam.nl

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Bijlage 1. Financieel overzicht Geluidsscherm A16 Krispijn. Totale traject. Uitgaven Rijkswaterstaat (bijgestelde offerte)

Bijlage 1. Financieel overzicht Geluidsscherm A16 Krispijn. Totale traject. Uitgaven Rijkswaterstaat (bijgestelde offerte) Bijlage 1 Financieel overzicht Geluidsscherm A16 Krispijn Uitgaven Rijkswaterstaat (bijgestelde offerte) Totale traject gemaakte kosten 2002, 2003 457.748 nog te maken kosten Bouwdienst ivm. capaciteitsinzet

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE NAPOLEONSWEG 71, NEER RAPPORTNUMMER

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE NAPOLEONSWEG 71, NEER RAPPORTNUMMER Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE NAPOLEONSWEG 71, NEER RAPPORTNUMMER 20112059 rapportnummer: 20112059 datum:

Nadere informatie

Subsidie aanvragen voor 2015?

Subsidie aanvragen voor 2015? Subsidie aanvragen voor 2015? Bureau Sanering Verkeerslawaai Wibo Soede 15 oktober 2014 Subsidie aanvragen? Ja! 2 Subsidie aanvragen? Ja! 1. Voldoende budget beschikbaar Wat is voldoende? Budgetten gecompenseerd

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Gevelisolatieproject gemeente Sittard-Geleen: Geluidsisolerende voorzieningen aanbrengen bij bestaande woningen.

Gevelisolatieproject gemeente Sittard-Geleen: Geluidsisolerende voorzieningen aanbrengen bij bestaande woningen. Gevelisolatieproject gemeente Sittard-Geleen: Geluidsisolerende voorzieningen aanbrengen bij bestaande woningen. Inhoudsopgave Hoofdstuk Titel Blad 1 Inleiding 3 2 Waarom geluidsisolatie? 6 3 Welke ruimten

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17566 25 juni 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 23 juni 2014, nr. IENM/BSK-2014/130166,

Nadere informatie

FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder

FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder Bureau Sanering Verkeerslawaai FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder 16 september 2013 Wat gaan we doen? 1. Hoe zit het ook alweer? 2. Uitgangspunten hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder Volledige

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van 4 juni 2015, kenmerk met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van

Nadere informatie

De Wet geluidhinder gaat daarbij uit van een ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (voorkeurswaarde) en een maximaal toelaatbare grenswaarde.

De Wet geluidhinder gaat daarbij uit van een ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (voorkeurswaarde) en een maximaal toelaatbare grenswaarde. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 5848 31 januari 2018 Besluit vaststellen hogere waarden Westerschans Inleiding Het Westerschansgebied maakt deel uit van

Nadere informatie

Saneringsprogramma Wet geluidhinder en vaststelling hogere grenswaarden in verband met reconstructie Rijksstraatweg te Buurmalsen

Saneringsprogramma Wet geluidhinder en vaststelling hogere grenswaarden in verband met reconstructie Rijksstraatweg te Buurmalsen BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER Saneringsprogramma Wet geluidhinder en vaststelling hogere grenswaarden in verband met reconstructie Rijksstraatweg te Buurmalsen De provincie Gelderland is al enige tijd

Nadere informatie

Formulier UK/S. Postcode: Rekeningnummer (IBAN):... Projectnaam: Verkeersmaatregel... Eindhovenseweg/Europalaan

Formulier UK/S. Postcode: Rekeningnummer (IBAN):... Projectnaam: Verkeersmaatregel... Eindhovenseweg/Europalaan Formulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internationaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB, Woerden.

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk IenM/BSK-2014/, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid,

Nadere informatie

Voorstel aan het Algemeen Bestuur:

Voorstel aan het Algemeen Bestuur: DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond DIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Corsanr. UNIT STAF STAF WH ZVB P&C P&O pc/ps-2010.05449 Voorstel aan het Algemeen

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat hij bij besluit van, kenmerk BSV 2011052854, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid,

Nadere informatie

dat de provincie Gelderland de kruising van de Rijksstraatweg met de N327 heeft gewijzigd;

dat de provincie Gelderland de kruising van de Rijksstraatweg met de N327 heeft gewijzigd; Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ŵ Retouradres Postbus 97 3440 AB WOERDEN De Bleek 10 Postbus 97 3440 AB WOERDEN T 0348-487 450 beschikking De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Contactpersoon

Nadere informatie

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging De gemeente Leiden is sinds 1 januari 2002 bevoegd gezag Wet bodembescherming (Wbb) voor haar eigen grondgebied. Deze taken zijn overgenomen van

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Met toepassing van artikel 90, vijfde lid, van de Wet geluidhinder heeft zij bij voornoemd

Met toepassing van artikel 90, vijfde lid, van de Wet geluidhinder heeft zij bij voornoemd BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk IenM/BSK-2015/133472, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer Dordrecht ' V-V' Postbus 550 3300 AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer Van Doesburg-erf 46 Spuiboulevard 300 te Dordrecht 331 5 RB Dordrecht Telefoon

Nadere informatie

Saneringsbesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht

Saneringsbesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht Saneringsbesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht Besluit Saneringsplan A15 Papendrecht - Sliedrecht Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Ministerie van tnfrastrucwur en Waterstaat Rijkswaterstaat drs. C.

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079 Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079 rapportnummer: 20112079 datum: 6

Nadere informatie

Saneringsregeling asbestwegen derde fase

Saneringsregeling asbestwegen derde fase Dienst Landelijk Gebied Projectbureau saneringsregeling asbestwegen derde fase Postbus 10051 8000 GB Zwolle telefoon: 0800-2723789 email: asbestwegen@minlnv.nl dienst landelijk gebied v o o r o n t w i

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde

Nadere informatie

Met toepassing van artikel 90, vijfde lid, van de Wet geluidhinder heeft zij bij voornoemd

Met toepassing van artikel 90, vijfde lid, van de Wet geluidhinder heeft zij bij voornoemd Op 25 februari 2013 hebben burgemeester en wethouders van Someren een saneringsprogramma ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit omdat binnen de geluidzone van de A67 woningen zijn

Nadere informatie

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015

Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Subsidie verordening duurzame energie maatregelen gemeente Drechterland 2014-2015 Belangrijk: In 2014 geldt: indienen van een aanvraag: 23 januari 2014 tot en met 31 december 2014 (of eerder als budget

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven.

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven. Publieksdiensten Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven 3311 GR Dordrecht Postbus 20952

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Dordrecht. Pubiieksdiensten. Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk RN DORDRECHT

Dordrecht. Pubiieksdiensten. Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk RN DORDRECHT Pubiieksdiensten Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk 189 3311 RN DORDRECHT Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet

Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg

Nadere informatie

Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m

Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m Raadgevend ingenieursbureau Metz B.V. A d v i e s b u r e a u v o o r b o u w a k o e s t i e k W o u d r i c h e m Gemeente Leiden Afdeling realisatie Postbus 9100 2300 PC LEIDEN T.a.v. de heer R.D. Jansen.

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 7 Opsteller : Michiel Smits Datum : 8 maart 2017 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; 20 appartementen op perceel Oudelandseweg 44 te Woerden. Procedurekader

Nadere informatie

Notitie. Henk Groeneveld (gemeente Alblasserdam) Ad de Hek (Milieudienst Zuid-Holland Zuid) Openstelling Randweg/Oude Torenweg voor alle verkeer

Notitie. Henk Groeneveld (gemeente Alblasserdam) Ad de Hek (Milieudienst Zuid-Holland Zuid) Openstelling Randweg/Oude Torenweg voor alle verkeer Notitie Aan Van Henk Groeneveld (gemeente Alblasserdam) Ad de Hek (Milieudienst Zuid-Holland Zuid) Dossier Project AL 08.4803 Kenmerk Datum 25 augustus 2008 Onderwerp Openstelling Randweg/Oude Torenweg

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen

Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen Met betrekking tot de uitvoering van werken in het kader van Centrumvernieuwing Emmen gelden de volgende voorwaarden met betrekking tot de coördinatie van

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits Datum : 1 juli 2016 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; drie vrijstaande woningen op perceel Geestdorp 30A te Woerden.

Nadere informatie

Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk

Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk Verkennend akoestisch onderzoek Koemeersdijk In opdracht van Opgesteld door Auteur Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA Eersel SRE Milieudienst Keizer Karel V

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142 Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk IenM/BSK2014/204857, met toepassing van artikel 4.23, tweede lid, en artikel

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Sanering B-lijst woningen BUITEN de bebouwde kom van Oldebroek

Akoestisch onderzoek. Sanering B-lijst woningen BUITEN de bebouwde kom van Oldebroek Akoestisch onderzoek Sanering B-lijst woningen BUITEN de bebouwde kom van Oldebroek Gemeente Oldebroek November 2018 INHOUD blz. 1. INLEIDING 3 2. HET AKOESTISCH ONDERZOEK 2.1. Doel van het akoestisch

Nadere informatie

Berekening geluidsbelasting

Berekening geluidsbelasting Berekening geluidsbelasting Vanwege het Uitwerkingsplan Reitdiep fase 3 en 4 te Groningen Uitgevoerd door: Afdeling IGG, Team specialisten, Cluster geluid Datum: 26 januari 2015 1. Inleiding In opdracht

Nadere informatie

VERKENNEND AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI BOUWPLAN FLINKERT-WEST, VESSEM

VERKENNEND AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI BOUWPLAN FLINKERT-WEST, VESSEM VERKENNEND AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI BOUWPLAN FLINKERT-WEST, VESSEM Inrichting : Bouwplan Flinkert-West, Vessem Behandeld door : E.K. Geernaert Datum notitie : 15 december 2008 Bestandsnaam

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu AKOESTISCH ONDERZOEK BESTEMMINGSPLAN T HOUT - KOEVELDSESTR AAT 10 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-01 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 1 Status: definitief Datum:

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 8 Opsteller : Michiel Smits Datum : 8 maart februari 2017 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; bouwplan woning op perceel Rietveld 33A te Woerden.

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat hij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer Sportaccommodatiebeleid Exploitatie en Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 Leeswijzer...2 2. Huidige situatie exploitatie en beheer...3 2.1. De binnensportaccommodaties...3 2.2 De buitensportaccommodaties...4

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina van 7 Wet geluidhinder, artikel 0a Opsteller : Michiel Smits Datum : 9 december 206 Doorkiesnr. : 088 02259 Onderwerp : n procedure ex art 0a Wet geluidhinder; voor grondgebonden woningen en appartementen

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 4881 LICHTE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 9 april 2008 ingekomen aanvraag van de heer C. Heuverling, Romboutslaan Dordrecht om aan aanvrager lichte

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant Offerteaanvraag Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant 1. Algemene informatie Door middel van deze offerteaanvraag wordt u uitgenodigd om een offerte in te dienen

Nadere informatie

Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 13 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april Aantal bijlagen

Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 13 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april Aantal bijlagen Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 13 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april 2013 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Geen Opdrachtverlening inrichting

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 w abo@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 23-07-2014 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Woningbouwplan Thuis in Overschie Piet Cottaarstraat

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Woningbouwplan Thuis in Overschie Piet Cottaarstraat P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1 3112 NA Schiedam Postadres: Postbus 843 3100 AV Schiedam Website: www.dcmr.nl E-mail: info@dcmr.nl Contactpersoon: Afdeling: Account en Omgeving

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Handreiking gevelisolatie en saneringssubsidie

Handreiking gevelisolatie en saneringssubsidie Handreiking gevelisolatie en saneringssubsidie Opgesteld door: Bureau Sanering Verkeerslawaai Mei 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1 Het opstellen van het saneringsprogramma 4 Hoofdstuk 1.1 Controle

Nadere informatie

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau Tabel 2.1. Grenswaarden voor (vervangende) nieuwbouw volgens Wgh woning, nieuwbouw 48 db stedelijk*: 63 db buitenstedelijk**: 53 db omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal

Nadere informatie

Memorandum GAD Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Datum 20 februari 2009 Toelichting hogere grenswaarde woningen. 1.

Memorandum GAD Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Datum 20 februari 2009 Toelichting hogere grenswaarde woningen. 1. Milieudienst Zuid-Holland Zuid GAD 19.03.2009 0379 Noordendijk 20 Postbus 0 3300 AN Dordrecht T 68 0 00 F 68 0 www.mzhz.nl Postbank 2977 Memorandum van Mevrouw C. Corbeau, gemeente J. Kraaijeveld, A.D.L.

Nadere informatie

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de directie van het Project Geluidsisolatie Schiphol (verder: Progis) zowel op een bijeenkomst van 24 februari 2005 als tijdens een bezoek op 16 juni 2005

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Algemeen Doelstelling In dit controleprotocol staat waaraan de accountant zich moet houden bij de accountantscontrole.

Nadere informatie

IIII , III II II

IIII , III II II ONTVANGEN 2 5 VIM] 2917 Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 97 3440 AB WOERDEN Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp T.a.v. de heer F. Droogh Postbus 5099 1380

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. Van Subcommissie Bestuur en Middelen. Mei xxxx. Wijziging controleverordening.

Voordracht aan Provinciale Staten. Van Subcommissie Bestuur en Middelen. Mei xxxx. Wijziging controleverordening. Voordracht aan Provinciale Staten Van Subcommissie Bestuur en Middelen Vergadering Mei 2013 Onderwerp Wijziging controleverordening Nummer xxxx 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

Sanering in Kaart. Bureau Sanering Verkeerslawaai. Wibo Soede

Sanering in Kaart. Bureau Sanering Verkeerslawaai. Wibo Soede Sanering in Kaart Bureau Sanering Verkeerslawaai Wibo Soede Inleiding 20 jaar BSV De Saneringsvoorraad Sanering in Kaart Subsidies 2014 Maatregelen en procedures Einde ISV 2 20 jaar BSV meerjaren uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Aanbestedingsregeling Bestuurskantoor

Aanbestedingsregeling Bestuurskantoor Aanbestedingsregeling Bestuurskantoor aangepast op 1 juni 2013 Aanbestedingsregeling 2013 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 A) INKOOP- EN AANBESTEDINGSBELEID NADER OMSCHREVEN... 4 Het specificeren van werken,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016)

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016) wil de volgende kernwaarden uitstralen Transparant Betrokken Persoonlijk Oplossingsgericht Doelgericht KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN 2016 ALGEMEEN (KWPV-A 2016) Januari 2016 Stichting ~ Postbus 544

Nadere informatie

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-07 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 0 Status: definitief

Nadere informatie

Directie Zeeland. Doorkiesnummer 0118-686480. Bijlage(n). Uw kenmerk

Directie Zeeland. Doorkiesnummer 0118-686480. Bijlage(n). Uw kenmerk » Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat -Generaal Rijkswaterstaat Directie Zeeland 1 2 NOV 1999 Aan het hoofd van de hoofdafdeling Waterhuishouding en Waterkeringen van Directoraat-Generaal

Nadere informatie

beschikking Ministerie van Infrastructuur en Milieu Overwegende,

beschikking Ministerie van Infrastructuur en Milieu Overwegende, Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 97 3440 AB WOERDEN beschikking De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Overwegende, dat burgemeester en wethouders van Deventer mij

Nadere informatie

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbesteding. 1. Offerteaanvraag 2. Contact en stellen

Nadere informatie

N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken

N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken Aanleiding bijeenkomst Terugkoppeling geven van de oogst uit de werkateliers Aangeven wat wel/niet met suggesties

Nadere informatie

Plan van aanpak Afhandeling Geluidssanering Gemeente Gennep

Plan van aanpak Afhandeling Geluidssanering Gemeente Gennep Plan van aanpak Afhandeling Geluidssanering Gemeente Gennep Offerte Sanering 24 woningen te Sliedrecht Meurs Geluid, projectnummer 40010 1 Meurs Geluid Bezoekadres De Bleek 10, Woerden Postadres Postbus

Nadere informatie

en met inachtneming van: Titel 4.2 van de Algemene wet Bestuursrecht. de Wet Infrastructuurfonds, alsmede het Besluit Infrastructuurfonds.

en met inachtneming van: Titel 4.2 van de Algemene wet Bestuursrecht. de Wet Infrastructuurfonds, alsmede het Besluit Infrastructuurfonds. datum : 10 december 2015 ons kenmerk : Naar aanleiding van uw aanvraag van 2 november 2015 met kenmerk 2015000391/IB/UIT, waarin u ons verzoekt om een bijdrage in de kosten van het project: HOV Daalwijkdreef

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Noorderpoort Projectbureau Huisvesting Postbus 530 9700 AM GRONINGEN Contactpunt(en): draaijer+partners Ter attentie van: A.N. de

Nadere informatie