De onderstaande beschrijving is geënt op de projectmatige aanpak met het initiatief bij de gemeente.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De onderstaande beschrijving is geënt op de projectmatige aanpak met het initiatief bij de gemeente."

Transcriptie

1 gemeente DEN HAAG Dienst Stedelijke Ontwikkeling Procesbeschrijving procedure geluid vanaf 1 januari 2012 Vanwege het feit dat een bijdrage voor geluidsanering niet meer in de vorm van subsidie mag worden verstrekt maakt dat er het een en ander verandert in de procedure die werd gehanteerd voor geluidsprojecten. Op basis van de nieuwe werkwijze voor geluidsanering wordt hieronder het nieuwe proces beschreven. Dit proces wordt tevens schematisch weergegeven in het navolgende stroomschema. Voor de werkwijze wordt voor zowel de projectmatige aanpak (initiatief vanuit de gemeente) als voor de individuele eigenaar (initiatief bij de eigenaar) in principe bijna de zelfde procedure toegepast. Beschrijving bij stroomschema s: De onderstaande beschrijving is geënt op de projectmatige aanpak met het initiatief bij de gemeente. Omvang project vaststellen: Allereerst wordt, door de gemeente, de omvang van het project vastgesteld, wat inhoudt dat er jaarlijks 100 woningen gesaneerd kunnen worden. Op basis van de gevelbelasting (hoogste het eerst) en het aansluitend kunnen saneren van gevelwanden wordt de prioriteit van een project vastgesteld. Aan de hand van de A-lijst worden de woningen geselecteerd en ter plaatse gecontroleerd. Aansluitend wordt een adressenbestand opgemaakt dat voor de verzending van brieven gebruikt wordt. Vaststellen geluidbelasting: Omdat de gegevens van de geluidbelasting dateren uit 1986 (vaststelling van de A-lijst) wordt voor de betreffende adressen de nieuwe geluidbelasting opgevraagd bij DSB/Ingenieursbureau. De geluidbelasting wordt vastgesteld als de toekomstwaarde over 10 jaar. A-lijst updaten: Met deze nieuwe waarden wordt een update gemaakt van de A-lijst. De lijst wordt op internet geplaatst om te kunnen gebruiken voor het vaststellen van de geluidwerende voorzieningen. Informatie over sanering aan eigenaren en huurders (brief 1 en 2): Een eerste informatiebrief over de sanering wordt verstuurd aan eigenaren en huurders (zie bijlage brief 1 en 2). Als bijlage is bij de brief voor de eigenaren een verklaring toegevoegd. De bijlage bij de huurdersbrief is om na te gaan of aan de juiste persoon de eigenarenbrief is verzonden. Mocht dit niet kloppen dan kan de huurder dit kenbaar maken.

2 Dossiervorming: Er wordt een dossier aangemaakt waarin de uitgaande brieven en de reacties van eigenaren worden geregistreerd. Ook worden deze gegevens opgenomen in een Excel-bestand waarin de voortgang wordt bewaakt. Daarnaast wordt er gekeken of de gegevens van eigenaren en huurders juist zijn. Verklaring eigenaar bijlage bij brief 1: In de verklaring kan de eigenaar aangeven of hij/zij geïnteresseerd is in geluidwerende voorzieningen. Deze kan wel of niet door de eigenaar worden ondertekend. Hiermee geeft deze aan wel of niet mee te willen werken aan de sanering van de woning. Deze verklaring vormt een onderdeel van het dossier. Verklaring ontvangen/reactie negatief/reactie positief: De eigenaar geeft in de verklaring aan wel of niet geïnteresseerd te zijn en wel of niet mee te willen werken aan de geluidsanering. De verklaring wordt onderdeel van het dossier. Verklaring niet ontvangen (brief 3): De eigenaar ondertekent de verklaring niet binnen de gestelde termijn. Er volgt een tweede brief waarin over de mogelijkheid tot sanering van de woning nogmaals wordt geïnformeerd. Verklaring niet ontvangen/ AWB brief geen info meer (brief 4): Indien naar aanleiding van brief 2 de eigenaar nog niet zijn interesse heeft getoond, zal er van de gemeente een brief (4) uitgaan waarin is vermeld dat de eigenaar geen interesse heeft getoond. In het vervolg zal er geen verdere informatie meer worden verstrekt en de woning komt niet meer in aanmerking voor maatregelen. Verklaring ontvangen/ reactie negatief/awb brief geen info meer (brief 5): De eigenaar heeft de verklaring, bijlage bij l e brief, retour gezonden en aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in de ingreep of naar aanleiding van brief 2 alsnog aangegeven niet geïnteresseerd te zijn (reactie negatief), zal er van de gemeente een brief (5) uitgaan waarin is vermeld dat de eigenaar aangeeft geen interesse te hebben. In het vervolg zal er geen verdere informatie meer worden verstrekt en de woning komt niet meer in aanmerking voor maatregelen. De onderstaande beschrijving is op de individuele aanpak van toepassing. Eigenaar heeft interesse in gevelsanering Als een eigenaar zelf het initiatief wil nemen om zijn woning te voorzien van geluidwerende voorzieningen dan kan hij/zij op internet op de site nagaan of de woning in aanmerking komt. Als in het verleden een aanbieding is geweigerd wordt dit aangegeven en komt de woning niet meer in aanmerking voor maatregelen. Verzoek aan gemeente Als blijkt dat de woning op de A-lijst voorkomt en er nog geen voorzieningen zijn aangebracht dan kan de eigenaar een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor geluidwerende voorzieningen. Voor het verzoek is op internet een formulier beschikbaar.

3 Planning gemeente De gemeente beoordeelt of de woning kan worden opgenomen in de planning voor opname en uitvoering. Als maatstaf geldt de budgetruimte van het betreffende jaar. Budgetruimte Als er voldoende budget aanwezig is, wordt de woning in de planning opgenomen. Is er geen budgetruimte dan zal de woning moeten doorschuiven naar het volgende jaar. Informeren eigenaar De eigenaar wordt op de hoogte gesteld van het besluit van de gemeente. De onderstaande beschrijving is zowel voor de projectmatige- als individuele aanpak van toepassing. Reactie positief/ project opnemen en uitwerken door architect: Woningen van eigenaren die de verklaring positief hebben ondertekend worden in het project opgenomen. De architect werkt het project verder uit en verricht per type woning steekproefsgewijs opnames van de woningen om de geluidsbelasting in de woningen vast te stellen. De gegevens van de woning worden ingevoerd in de Matrix om het pakket van maatregelen vast te kunnen stellen dat nodig is om de binnenwaarde in de woning tot onder 38 db te laten zakken. Woning voldoet 43 db/awb brief naar eigenaar (brief 6): Als uit de opname en de berekeningen blijkt dat de binnenwaarde in de woning < 43 db is dan hoeven er geen geluidwerende maatregelen getroffen te worden; de binnenwaarde is goed. De eigenaar wordt hierover schriftelijk geïnformeerd. Woning voldoet niet: Als uit de opname en berekeningen blijkt dat de binnenwaarde in de woning > 43 db dan zullen er geluidwerende maatregelen getroffen moeten worden. Plan van aanpak opstellen door de architect: Met gebruikmaking van het standaardbestek en de tekeningen wordt gericht op het werk, door de architect, een plan ontwikkeld. Prijsvorming architect/aannemer: Op basis van de werkzaamheden die in het project worden uitgevoerd, wordt door tussenkomst van I&A (inkoop en aanbestedingen) van DSB (Dienst Stadsbeheer) een aanbesteding uitgeschreven tussen vooraf geselecteerde aannemers. De laagste inschrijver zal, als hij heeft voldaan aan de voorwaarden van de aanbesteding, opdracht krijgen voor het uitvoeren van het project. Ook kunnen de individuele woningen op basis van de aanbestedingsnormen aan de betreffende aannemer worden gegund. Als een vervolgproject wordt gerealiseerd die qua grootte binnen de aanbestedingsrichlijnen valt, kan aan de laagste inschrijver, op basis van de aanbestedingsnormen, om een prijs worden verzocht. Als dit niet aan de orde is volgt een aanbesteding via I&A.

4 Overeenkomst met eigenaar afsluiten (brief 7): Wanneer het maatregelenpakket bekend is en de prijsvorming is afgesloten, wordt er op basis hiervan een overeenkomst met de eigenaar afgesloten over de uit te voeren werkzaamheden. Wanneer blijkt dat er, in het project, geen achterstallig onderhoud aanwezig is dan kan het afsluiten van de overeenkomst ook plaatsvinden voor de prijsvorming. Opdragen door gemeente aan aannemer/uitvoeren: Na de aanbesteding en onderhandeling zal, door de gemeente, aan de aannemer het werk worden gegund. Het werk wordt vervolgens uitgevoerd waarbij de architect namens de gemeente de directie voert. De betalingen zullen in vastgestelde termijnen en na goedkeuring van de architect door DSO aan de aannemer worden uitbetaald. Opleveren DSO/architect Als het werk is uitgevoerd zal de architect uit naam van DSO het werk opleveren en controleren of de maatregelen zijn uitgevoerd conform bestek en tekeningen. Als er voor een woning geen meting wordt voorgesteld wordt de woning overdragen aan de eigenaren. Bij de overdracht zullen ook alle relevante stukken (garantieverklaringen en -bewijzen en gebruikers instructies) aan de eigenaar worden overhandigd. DSO zal steekproefsgewijs aanwezig zijn bij de opleveringen. Controle metingen: In een aantal woningen zal door de afdeling Bouwfysica van DSO controlemetingen worden verricht. Positief/negatief/herstel: Wanneer de metingen positief zijn wordt het project afgerond. Bij negatieve uitkomst zullen er herstelwerkzaamheden moeten worden verricht; beschadigingen of gebreken worden hersteld. Controle DSO/architect: Als uit de meting een negatief advies volgt, zal na herstel van de gebreken een tweede oplevering volgen. Deze wordt door de architect, namens DSO, uitgevoerd. Afronden (brief 8): Na oplevering met goed gevolg krijgen de eigenaren een brief waarin wordt vermeld dat de werkzaamheden afgerond zijn. De woning is gesaneerd. De aannemer kan zijn laatste termijn indienen en deze zal betaalbaar gesteld worden door DSO.

5 Begripsomschrijvingen: A-lijst: Een door VROM, in 2001, vastgestelde lijst met +/ woningen die voor sanering in aanmerking komen. Norm: Een in de wet vastgestelde norm waaraan het binnenniveau van een woning moet voldoen. db: Een meeteenheid waarin geluid wordt weergegeven. Om voor sanering in aanmerking te komen moet het binnenniveau > 43 db bedragen, na sanering moet het niveau zijn teruggebracht tot < 38 db. Matrix: Een rekenmodule die is in te vullen en die, als de woning niet voldoet aan de norm van 43 db, het aan te brengen maatregelenpakket berekent. Bijlagen: stroomschema brief 1: informatie aan eigenaren over de sanering met een verklaring brief 2: informatie aan huurders over de sanering brief 3: verzoek aan eigenaar om alsnog de verklaring op te sturen brief 4: AWB-brief geen info meer, woning gesaneerd brief 5: geen interesse, AWB-brief geen info meer, woning gesaneerd brief 6: woning voldoet aan de 43 db toets brief 7: overeenkomst met eigenaar over maatregelen brief 8: afronding, project afgesloten.

Dordrecht. Gemeente Dordrecht. Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg.

Dordrecht. Gemeente Dordrecht. Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg. Gemeente Dordrecht Uitvoering en begeleiding geluidsanering door gevelmaatregelen, Achterhakkers / Spuiweg Projectvoorstel Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht Contactpersoon opdrachtgever Mevr. L. Trijbetz

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

A. Wijngaarden K. Bos-Perdok. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

A. Wijngaarden K. Bos-Perdok. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Kredietaanvraag geluidsanering Wilheminastraat te Hoogeveen Voorgesteld besluit: 1. Een krediet van 334.000,-- exclusief BTW beschikbaar te stellen voor het treffen van geluidwerende maatregelen

Nadere informatie

Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding

Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding Handleiding Van subsidieaanvraag tot uitvoering maatregelen en (financiële) afronding Inleiding Het subsidietraject verloopt in drie fasen: Fase I: Fase II: Fase III: aanvraag subsidie ten behoeve van

Nadere informatie

FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder

FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder Bureau Sanering Verkeerslawaai FORMELE SANERING: Hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder 16 september 2013 Wat gaan we doen? 1. Hoe zit het ook alweer? 2. Uitgangspunten hoofdstuk 6 Besluit geluidhinder Volledige

Nadere informatie

Geluidisolatieproject Tongerseweg

Geluidisolatieproject Tongerseweg Geluidisolatieproject Tongerseweg oktober 2018 Inleiding Als u een huis bouwt, wordt er in de tekenfase van het huis al rekening gehouden met het geluid van de weg. Dat is ook verplicht volgens de Wet

Nadere informatie

Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012

Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012 Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012 1. Inleiding Artikel 2.19 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WKO) bepaalt, dat het college van B&W toeziet op

Nadere informatie

Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE

Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE Bureau Sanering Verkeerslawaai VRAGEN EN ANTWOORDEN GEVELISOLATIE Aanleiding informatiebijeenkomst Er zijn vragen binnengekomen betreffende o.a. de juiste werkwijze ten aanzien van gevelisolatieprojecten.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

Formulier UK/S. Is ter voorbereiding de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd? Ja Nee

Formulier UK/S. Is ter voorbereiding de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd? Ja Nee Formulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internationaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB, Woerden.

Nadere informatie

Eventuele voettekst 1

Eventuele voettekst 1 Eerst zou ik iets aan de zaal willen vragen: Wie had al van het landelijke project gevelisolatie gehoord voor uitnodiging van deze dag? Zijn er ook mensen die de nieuwsbrief van het project gevelisolatie

Nadere informatie

Saneringsregeling asbestwegen derde fase

Saneringsregeling asbestwegen derde fase Dienst Landelijk Gebied Projectbureau saneringsregeling asbestwegen derde fase Postbus 10051 8000 GB Zwolle telefoon: 0800-2723789 email: asbestwegen@minlnv.nl dienst landelijk gebied v o o r o n t w i

Nadere informatie

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht CSC Datum: Aantal pagina s: Versie: 2012 CSC All rights reserved CSC Mendelweg 32 2333 CS Leiden Tel. 071-52 56 747 Fax 071-52 16 675 E-mail servicecentre.hg.nld@csc.com

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV Leveranciersbeoordeling Bestek 2014-03 OV 2014 Leveranciersbeoordeling: De gemeente Epe beoogt met het sluiten van contracten met marktpartijen een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Nadere informatie

Rapportage Compliance-Assistance-activiteiten stimulering vervanging open verbrandingstoestellen. Datum 15 september 2010

Rapportage Compliance-Assistance-activiteiten stimulering vervanging open verbrandingstoestellen. Datum 15 september 2010 Rapportage Compliance-Assistance-activiteiten stimulering vervanging open verbrandingstoestellen Datum 15 Colofon VROM-Inspectie Directie Uitvoering Programma Bouwen aan kwaliteit Rijnstraat 8 Postbus

Nadere informatie

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald:

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald: Advies 184 1. Feiten 1.1. Beklaagde houdt een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor de selectie van de architect en constructeur voor een ten behoeve van de beklaagde te realiseren aanbouw

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie

1. Functionele eisen zaakmanagement systeem

1. Functionele eisen zaakmanagement systeem 1. Functionele eisen zaakmanagement systeem In dit document staan de functionele eisen die worden gesteld aan het zaakmanagementsysteem. 1.1. Input en output van zaakmanagement systeem Het zaakmanagement

Nadere informatie

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT

IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT INTERN GEBRUIK Werkinstructie Servicenorm 5 AEI IN OPDRACHT VAN ENEXIS WORDEN INPANDIGE WERKZAAMHEDEN VERRICHT. TENMINSTE VIJF WERKDAGEN VOOR AANVANG WORDT MET DE KLANT EEN AFSPRAAK GEMAAKT versie aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding activiteiten... 3 1.3 Referentiedocumenten...

Nadere informatie

Sanering rijkswegen en hoofdspoorwegen

Sanering rijkswegen en hoofdspoorwegen Sanering rijkswegen en hoofdspoorwegen Swung-1 Tom van Tilborg Gilles Janssen Jeanette Veurman 26 september 2011 10 oktober 2011 13 oktober 2011 2 Ministerie van Infrastructuur en Milieu 26 september 2011

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

Formulier UK/S. Postcode: Rekeningnummer (IBAN):... Projectnaam: Verkeersmaatregel... Eindhovenseweg/Europalaan

Formulier UK/S. Postcode: Rekeningnummer (IBAN):... Projectnaam: Verkeersmaatregel... Eindhovenseweg/Europalaan Formulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internationaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB, Woerden.

Nadere informatie

Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies

Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies 5 februari 2015 RA150109 Samenvatting Een vrouw en haar dochter wonen

Nadere informatie

Onderzoek geluidwerende. voorzieningen woning. Oude Winterswijkseweg 11. te Vragender

Onderzoek geluidwerende. voorzieningen woning. Oude Winterswijkseweg 11. te Vragender Onderzoek geluidwerende voorzieningen woning Oude Winterswijkseweg 11 te Vragender versie 25 januari 2016 datum 25 januari 2016 opdrachtgever Gemeente Oost Gelre Postbus 17 7130 AA Lichtenvoorde auteur

Nadere informatie

Onderzoek geluidwerende. voorzieningen woning. Oude Winterswijkseweg 11A. te Vragender

Onderzoek geluidwerende. voorzieningen woning. Oude Winterswijkseweg 11A. te Vragender Onderzoek geluidwerende voorzieningen woning Oude Winterswijkseweg 11A te Vragender versie 25 januari 2016 datum 25 januari 2016 opdrachtgever Gemeente Oost Gelre Postbus 17 7130 AA Lichtenvoorde auteur

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

Afdeling Sociale Zaken Gemeente Hilversum

Afdeling Sociale Zaken Gemeente Hilversum NALEVING VAN DE INFORMATIEPLICHT BIJ HEIMELIJKE WAARNEMING DOOR SOCIALE DIENSTEN Onderzoek door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) naar de naleving van de informatieplicht bij heimelijke waarneming

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL

10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL 10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL In het verleden werden de benuttingscijfers van elke voorziening via Excel formulieren doorgegeven aan Jongerenwelzijn. Deze communicatie is nu ingebouwd in Binc. Op basis

Nadere informatie

Release notes. Release

Release notes. Release Release notes Release 2019.1-21-01-2019 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Apps - MPG Berekening... 4 2.1. MPG berekening in samenwerking met Solution Partner W/E Adviseurs... 4 3. Platform... 7 3.1. Diverse

Nadere informatie

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader Wooncompagnie Gedragscode voor de uitvoering van werken 1. Algemeen kader 1.1 Toepassingsgebied a. Deze gedragscode is van toepassing op alle werkzaamheden op het gebied van onderhoud waarbij de uit te

Nadere informatie

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

8 Registratie voor een uitnodiging

8 Registratie voor een uitnodiging 8 Registratie voor een uitnodiging Om formeel aan een uitnodiging te kunnen deelnemen, moet u zich daarvoor registreren. Hiertoe dient u uw bedrijfsgegevens in te vullen. Indien u persoonlijk aan een uitnodiging

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

RvB Vets Online. Handleiding voor dierenartspraktijken

RvB Vets Online. Handleiding voor dierenartspraktijken www.houdenvanhonden.nl RvB Vets Online Handleiding voor dierenartspraktijken Voor u ligt de handleiding voor het gebruik van RvB-Vets online, een applicatie waarmee dierenartsen hun heupdysplasie (HD)

Nadere informatie

Controleresultaten Legionellapreventie Cluster 1: zwembaden en sauna's. Datum 25 september 2009 Status Definitief

Controleresultaten Legionellapreventie Cluster 1: zwembaden en sauna's. Datum 25 september 2009 Status Definitief Controleresultaten Legionellapreventie 2009 Cluster 1: zwembaden en sauna's Datum 25 september 2009 Status Definitief Colofon VROM-Inspectie Directie Uitvoering Programma Schoon en Veilig water Rijnstraat

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Indien een nieuwe installatie is geplaatst, zijn de volgende voorwaarden van toepassing om tot verstrekking van een certificaat over te gaan:

Indien een nieuwe installatie is geplaatst, zijn de volgende voorwaarden van toepassing om tot verstrekking van een certificaat over te gaan: 1 INLEIDING Dit document beschrijft onder welke voorwaarden een certificaat verstrekt wordt en welke verplichtingen een certificaathouder heeft om deze geldigheid vast te houden. Definities en begrippen

Nadere informatie

Opfrisdocument elektronische aangifte

Opfrisdocument elektronische aangifte Opfrisdocument elektronische aangifte Inleiding: Omdat wij regelmatig vragen krijgen over de elektronische aangifte, hebben wij e.e.a. maar eens voor u op een rijtje gezet. Uitgangspunt van dit document

Nadere informatie

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Versnelde, niet-openbare procedure

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Versnelde, niet-openbare procedure 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:165736-2010:text:nl:html B-Turnhout: Dienstverlening op het gebied van architectuur en dergelijke 2010/S 109-165736 AANKONDIGING

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 juni 2005 Rapportnummer: 2005/166

Rapport. Datum: 9 juni 2005 Rapportnummer: 2005/166 Rapport Datum: 9 juni 2005 Rapportnummer: 2005/166 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de afronding van de isolatiewerkzaamheden aan zijn woning, welke door een aannemer onder verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool Welkom Partijen en betrokkenen project Het schoolbestuur De gemeente De schooldirectie Het schoolteam De kinderopvang De ouders De buurt Architect, adviseurs Kaders en

Nadere informatie

Na afloop van de termijn wordt uw organisatie opnieuw geselecteerd voor een inspectie op de overtreden onderwerp(en).

Na afloop van de termijn wordt uw organisatie opnieuw geselecteerd voor een inspectie op de overtreden onderwerp(en). Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek stelt u maatregelen op ter verbetering van de werkdrukbeleving. Na het uitvoeren van de maatregelen beoordeeld u het effect van de getroffen maatregelen.

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Hoogheemraadschap van Rijnland Nationale identificatie: 14696697 Archimedesweg 1 Leiden 2333CM Land: Contactpunt(en): Ter attentie van: Rosa

Nadere informatie

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Klarna door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Klarna... 4 2.1. Verloop van een Klarna Factuur transactie... 4 2.2. Verloop van een Klarna Account

Nadere informatie

Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie

Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie Veelgestelde vragen online vragenlijst farmacovigilantie 1. Wie is een PSMF eigenaar? In onze vragenlijst wordt de PSMF eigenaar gedefinieerd als: Een PSMF eigenaar is de handelsvergunninghouder die verantwoordelijk

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre;

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; E-mailprotocol Gemeente Oost Gelre Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; overwegende dat het gewenst is regels te stellen met betrekking tot; -het gebruik van e-mail

Nadere informatie

Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468

Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468 Inspectierapport Timpaan Kinderopvang B.V. (GOB) Badweg 28 8401 BL GORREDIJK Registratienummer: 147076468 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: OPSTERLAND Datum inspectiebezoek: 30-10-2013

Nadere informatie

Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros

Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros Werkprocessen Dagelijks Onderhoud Mitros Bladzijde 1: Hoofdproces Asbest Bladzijde 3: Hoofdproces Co-makers Bladzijde 6: Hoofdproces Interne Uitvoering Bladzijde 8: Klachtenafhandeling Bladzijde 10: Garanties

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

De kaderstellende rol van de raad bij complexe projecten

De kaderstellende rol van de raad bij complexe projecten De kaderstellende rol van de raad bij complexe projecten Basisschool Aan de Bron en sporthal op het voormalige WML-terrein Onderzoeksopzet Rekenkamer Weert 16 december 2007 Inhoudsopgave 1. Achtergrond

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Aanvragen & processen

Aanvragen & processen Gebruikerskaart Aegon Bank Aanvragen & processen Hier vindt u een uitleg van het aanvraagproces voor bancaire producten. Heeft u vragen over het aanvraagproces? Dan kunt u bellen naar 058-244 30 10. 1.

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Postbus 20011, 2500 EADen Haag(NL).

Nadere informatie

Nederland-'s-Gravenhage: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en inspectie 2014/S 141-253113

Nederland-'s-Gravenhage: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en inspectie 2014/S 141-253113 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:253113-2014:text:nl:html Nederland-'s-Gravenhage: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek

Nadere informatie

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD Zwolle, juni 2014 Inleiding Woningstichting SWZ is primair verhuurder van woningen in de sociale huursector. Deze woningen hebben onderhoud nodig. Dat kan het

Nadere informatie

Aansluitend is er op 27 januari 2014 een afrondend gesprek gevoerd met,,, en.

Aansluitend is er op 27 januari 2014 een afrondend gesprek gevoerd met,,, en. Drie medewerkers in de executieve dienst en twee medewerkers van de afdeling MSO van Bureau Scheveningen. Vier medewerkers in de executieve dienst en drie medewerker van de afdeling Intake & Service van

Nadere informatie

I.2 TYPE AANBESTEDENDE DIENST EN HOOFDACTIVITEIT OF -ACTIVITEITEN

I.2 TYPE AANBESTEDENDE DIENST EN HOOFDACTIVITEIT OF -ACTIVITEITEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Haagse Inkoop Samenwerking (HIS) namens het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Wilhelmina van Pruisenweg 52, 2595 AN

Nadere informatie

UW KEUZE...: / = BOEKHOUDING // = HOOFDMENU

UW KEUZE...: / = BOEKHOUDING // = HOOFDMENU 1.1 KLANTENBEHEER Deze rubriek groepeert een aantal programma s die het mogelijk maken nieuwe klanten te creëren, bestaande klanten te wijzigen en de gegevens van de klanten te consulteren. Het volledige

Nadere informatie

Van uw offerte aanvraag tot onze pensioenadministratie. Aanpak implementatietraject Stichting BASF Pensioenfonds in hoofdstappen

Van uw offerte aanvraag tot onze pensioenadministratie. Aanpak implementatietraject Stichting BASF Pensioenfonds in hoofdstappen Van uw offerte aanvraag tot onze pensioenadministratie Aanpak implementatietraject Stichting BASF Pensioenfonds in hoofdstappen Inleiding In dit document is de aanpak van het implementatietraject in hoofdstappen

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll

PAYROLL. Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll MF PAYROLL Gebruikershandleiding Mijn MF Payroll Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Aanmelden van medewerkers 4 3. Tekenen van contracten 8 4. Invoeren van declaraties 11 4.1 Contactpersoon voert zelf in en

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Provincie Noord-Brabant Memo Onderwerp Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Inleiding Deze notitie bevat een korte instructie voor het werken met de Berichtenbox voor bedrijven en het IMI

Nadere informatie

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:283963-2015:text:nl:html België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 3 4. Stap 2: Certificaat installeren... 4 5. Stap 3: URL registreren... 5 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

18 appartementen aan de Houtkolk te Dokkum

18 appartementen aan de Houtkolk te Dokkum 18 appartementen aan de Houtkolk te Dokkum Versie 20-11-2017 Beste belangstellende, Hartelijk dank voor uw interesse in de 18 koopappartementen aan de Houtkolk te Dokkum. De verkoopinformatie met bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat!

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat! Innovatie binnen de grenzen van de wet PIANOo-congres 2010 als het om vertrouwbaarheid gaat! Inhoud presentatie Inleiding en kennismaking Kader: waar hebben we het over? Juridisch kader, tips en trucs

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17566 25 juni 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 23 juni 2014, nr. IENM/BSK-2014/130166,

Nadere informatie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie 1 Uitgangspunten beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke logopedische zorg vergoedt. In dit kader hanteren partijen

Nadere informatie

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum Gelezen: Het voorstel

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN Gemengde BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Rolstoelvervoer

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Rolstoelvervoer AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie- BG Transport- DVVO, Postbus 109 - MPC 53P, 3769 ZJ Soesterberg

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Rapport Wet geluidhinder

Rapport Wet geluidhinder Rapport Wet geluidhinder aan Gemeente Bloemendaal van R. van Vliet t.a.v. Simon van Dam telefoon 075-6553548 cc datum 12 juli 2017 ODIJ-Z-17-042691 onderwerp Indicatieve berekening gevelbelasting te splitsenwoning

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Taxivervoer

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Taxivervoer AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie- BG Transport- DVVO, Postbus 109 - MPC 53P, 3769 ZJ Soesterberg

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Bijgaand stuur ik uw Kamer de antwoorden op de schriftelijke vragen die zijn gesteld over de vierde voortgangsrapportage van de AFM.

Bijgaand stuur ik uw Kamer de antwoorden op de schriftelijke vragen die zijn gesteld over de vierde voortgangsrapportage van de AFM. > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg

Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg Aanvraagprocedure extra middelen kwaliteit verpleeghuiszorg Met deze publicatie informeren wij u over het proces voor het indienen van aanvragen voor de extra middelen voor verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg.

Nadere informatie

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving werkwijze 3. Uitvoerige toelichting werkwijze Stap 1: Voor de start Stap 2: Intake Stap 3:

Nadere informatie

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer 1. Inleiding Zoetermeer wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een top tien gemeente qua duurzaam leefmilieu. In het programma duurzaam Zoetermeer

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie. Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN

Uitspraak. van de Huurcommissie. Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) Woonruimte Bonifaciuslaan 207 1216 PN HILVERSUM Hierna te noemen: de woonruimte Verzoeker

Nadere informatie

Voorstel aan het Algemeen Bestuur:

Voorstel aan het Algemeen Bestuur: DIRECTIE Maria Theresialaan 99 Postbus 314 6040 AH Roermond 0BDIRECTIE Tel: 0475-394240 Fax: 0475-311605 www.wbl.nl info@wbl.nl Corsanr. UNIT STAF STAF WH ZVB P&C P&O pc/ps-2010.09160 Voorstel aan het

Nadere informatie

Werkinstructie premievergelijking Webapplicatie Acura Assuradeuren

Werkinstructie premievergelijking Webapplicatie Acura Assuradeuren Werkinstructie premievergelijking Webapplicatie Acura Assuradeuren Vanaf heden is het mogelijk om in de Webapplicatie bepaalde producten onderling te vergelijken op basis van premie, waardering, en voorwaarden.

Nadere informatie

Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl

Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl Versie 2.0 November 2014 Inhoud 1 Inloggen 2 Beheren 2.1. Houders 2.2. Zendende partners 2.3. Ontvangende partners 2.4. Competentiesets

Nadere informatie

In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar:

In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar: Productsheet: Yoobi - Yuki koppeling In yoobi is het mogelijk om te koppelen met yuki. De volgende type koppelingen zijn hierbij beschikbaar: 1. Automatisch betalingen verwerken 2. Aanbieden van xml facturen

Nadere informatie

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Buitenlandse Specialiteiten Auteur: Inge Mangelschots Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Handleiding Buitenlandse Specialiteiten : Pagina 1 van 6 Inhoudstabel INHOUDSTABEL... 2 1 SAMENVATTING...

Nadere informatie