REGLEMENT ACCREDITATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT ACCREDITATIE"

Transcriptie

1 REGLEMENT ACCREDITATIE

2 REGLEMENT VOOR ACCREDITATIE INLEIDING De certificering is gericht op de kwaliteitsborging van de verkoop van geneesmiddelen in de drogisterij. Daarin past een nascholingsverplichting voor de (assistent-) drogist. In de certificeringregels is dan ook een nascholingsverplichting opgenomen: Vanaf dient de certificaathouder ervoor te zorgen dat de in het verkooplokaal werkzame drogist en de assistent-drogist die betrokken zijn bij de aflevering van en advisering over zelfzorg(genees)middelen binnen elke vijfjaarlijkse periode na het behalen van diens diploma of nascholingscertificaat tenminste éénmaal in de genoemde periodes een daartoe door Pharmacon aangegeven nascholingscursus of bijeenkomst op het terrein van de zelfzorg aantoonbaar heeft gevolgd. Tot dusverre werd hieraan door Pharmacon uitvoering gegeven door het aanwijzen van de Nascholingscursus Drogist als de bedoelde cursus alsmede door het afnemen van de nascholingstoets. Besloten is om over te gaan op een ander systeem van nascholing van drogist en assistent-drogist. In dit andere systeem wordt nascholingsonderwijsactiviteit (cursus, training ed) gegeven en de eventuele toetsen afgenomen door derden (en niet meer door Pharmacon). Pharmacon stelt in dit systeem de normen en specificaties van de nascholing vast, houdt toezicht op de kwaliteit van de nascholing en draagt zorg voor de registratie van de verrichte nascholing. Het toezicht op de kwaliteit van de nascholing wordt door Pharmacon uitgeoefend door middel van het zogeheten systeem van accreditatie. In dit systeem van accreditatie beoordeelt de Commissie van Accreditatie namens Pharmacon een nascholingsactiviteit van een derde en besluit of deze geaccrediteerd kan worden en zo ja, hoeveel nascholingspunten daarmee door (assistent-)drogisten verworven kan worden. Vaststelling van de normen en de specificaties van de nascholing doet Pharmacon aan de hand van speciaal ontwikkelde standaard-nascholingsprogramma s. Desgewenst kunnen deze programma's door derden in de vorm van lesstof afgenomen worden. AANVRAAG 1. Een aanvraag tot accreditatie van een activiteit ( cursus, training o.i.d.) wordt ingediend bij de Commissie van Accreditatie p/a Bisonspoor 8003, 3605 LV Maarssen middels het Aanvraagformulier Accreditatie Nascholing Drogist / Assistent-drogist ( verkrijgbaar bij de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon, Afdeling Accreditatie en Registratie Nascholing Drogist / Assistent-drogist, AARN) 2. Aan de behandeling zijn kosten verbonden, zijnde in ieder geval 45,- administratiekosten, alsmede een nader op te geven bedrag. De AARN zal na indiening van de aanvraag en voor de behandeling ervan het laatstgenoemde bedrag aan de aanvrager bekend maken. De aanvrager heeft vervolgens de gelegenheid om zijn aanvraag in te trekken. Alsdan zijn alleen de administratiekosten verschuldigd.

3 CRITERIA VOOR ACCREDITATIE 1. CRITERIA VOOR DE INHOUD a. Het onderwerp is relevant voor de taakuitoefening van de drogist en / of assistent-drogist in het kader van de aflevering van en advisering over zelfmedicatie-geneesmiddelen en gezondheidsproducten in de winkel. Als referentiekader gelden de standaard-nascholingsprogramma s van de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon. De mate waarin de onderwerpen van de standaard-nascholingsprogramma s worden gedekt alsmede de studiebelasting (1 punt =1 dagdeel) zijn bepalend voor het aantal nascholingspunten dat wordt toegekend aan de cursus. b. Onderwerp en leerdoelen zijn gericht op het realiseren van de uitvoering van de taken in het kader van de aflevering van en advisering over zelfmedicatiegeneesmiddelen en gezondheidsproducten in de winkel. c. De inhoud van de cursus sluit aan bij de actuele en algemeen aanvaarde opvattingen over zelfzorg, zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Het beoordelingskader hiervoor bestaat uit met name de Pharmacon-Zelfzorgstandaarden, het WASAcommunicatiemodel en de Monografieën 2. CRITERIA VOOR DE ONDERWIJSKUNDIGE OPZET a. Uit de geformuleerde leerdoelen blijkt welke eindtermen met het volgen van de cursus worden nagestreefd. b. Omschreven is welke werkvorm wordt gehanteerd. Deze is effectief om het gestelde leerdoel te bereiken. c. De cursus voorziet in een feedback aan de cursisten en een toets (dan wel een andere vorm van evaluatie van de leerwinst). d. Aangegeven wordt hoe lang de activiteit duurt (indien relevant wordt een onderscheid gemaakt tussen onderwijs-en studieuren) 3. CRITERIA VOOR DE UITVOERING a. De aanvragers en organisatoren van de nascholingscursus houden zich aan de Gedragscode Geneesmiddelenreclame van de Stichting Geneesmiddelenreclame, de Leidraad van de Keuringsraad KOAG/KAG en het Reclamebesluit Geneesmiddelen. b. Er is controle op het volledig volgen van de cursus. c. Evaluatie door deelnemers vindt plaats met een standaard-evaluatieformulier. d. De aanvrager dient zich bereid te verklaren de uitvoering van de cursus te laten visiteren. Steekproefsgewijs zal de cursus bezocht worden door een functionaris van de AARN. e. De aanvrager dient ervoor zorg te dragen dat nauwkeurig wordt bijgehouden wie aan de cursus deelneemt en hoeveel nascholingspunten door de deelnemers zijn behaald. f. De aanvrager draagt er voorts zorg voor dat de AARN na afloop van de cursus in het bezit wordt gesteld van de deelnemerslijst en de - per deelnemer - behaalde nascholingspunten.

4 g. De deelnemers worden uiterlijk twee weken voor de start geïnformeerd over de organisatie en inhoud van de activiteit. h. Aangegeven is of de deelnemers een certificaat of diploma ontvangen en aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. i. Aangegeven wordt welke kwalificaties de docenten hebben. j. Aangegeven wordt hoe vaak de activiteit wordt uitgevoerd. BESLISSING De Commissie van Accreditatie beslist in de vorm van een schriftelijke beschikking binnen een termijn van uiterlijk twee maanden na indiening van de aanvraag. In een positieve beschikking zal tevens zijn vermeld voor welke termijn en onder welke voorwaarden de accreditatie wordt gegeven alsmede hoeveel nascholingspunten met de activiteit behaald kunnen worden. BEROEP Tegen de beschikking van de Commissie van Accreditatie staat tot uiterlijk twee maanden na de datum van de beschikking de mogelijkheid van beroep open bij de Raad van Toezicht van het Pharmacon Certificerend Orgaan ( PCO ).

5 REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN NASCHOLING 1. Voor de drogist en assistent-drogist geldt met ingang van een nascholingsverplichting. In het nieuwe systeem van nascholing dienen zij aan deze nascholingsverplichting te voldoen door telkens in een vijfjaarlijkse registratieperiode te rekenen vanaf de uitgiftedatum van de Vakdiploma Drogist of het laatst uitgegeven Certificaat Nascholingscursus Drogist resp. het Certificaat Assistent Drogist het door de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon bepaalde aantal geregistreerde nascholingspunten te behalen. 2. De Stichting Drogistenfederatie Pharmacon zal het aantal - per registratieperiode - te behalen nascholingspunten telkens voor een periode van vijf jaren vaststellen. Voor de periode zijn deze punten als volgt vastgesteld. Nascholingscategorie drogist assistent-drogist A Pharmacon Zelfzorgstandaarden 30 punten 24 punten Centrale zenuwstelsel Ademhaling Spijsvertering en huid (indicatief: centraal zenuwstelsel 9, ademhaling 7, spijsvertering en huid 8,overige standaarden 6-alleen voor drogist) B Fytotherapie,Homeopathie, 15 punten 8 punten Voeding C Communicatie en voorlichting 15 punten 3 punten Regelgeving en reclame Updates en aanvullingen 60 punten 35 punten 3. Binnen vijf jaar dienen de drogist en de assistent-drogist 60 respectievelijk 35 punten te behalen. Een punt komt overeen met een studiebelasting van één dagdeel. In dit systeem bestaat het verschil tussen de nascholing van de drogist en die van de assistent-drogist uit het verschil in studiebelasting en de zwaarte van de behandelde onderwerpen. De studiebelasting wordt niet allen bepaald door de omvang ven de stof, maar ook of er een toets aan verbonden is ( toets betekent meer tijd aan voorbereiding en afleggen) 4. De Commissie van Accreditatie bepaalt in zijn beschikking op de aanvraag van een accreditatie of en - zo ja - hoeveel nascholingspunten worden toegekend aan de cursus. Bepalend voor het aantal is enerzijds de mate waarin de onderwerpen van de standaard-nascholingsprogramma s door de cursus worden gedekt en anderzijds de studiebelasting van de cursus (1 punt = 1 dagdeel). 5. De afdeling Accreditatie en Registratie Nascholing Drogist / Assistent Drogist (AARN) van de Stichting Drogistenfederatie Pharmacon registreert in haar bestand(en) de behaalde nascholingspunten van de drogist en assistent-drogist. Zij doet dat op basis van de door of namens de aanvrager van de accreditatie verstrekte opgave van deelnemers en behaalde nascholingspunten. Voor de registratie van de nascholingspunten zijn kosten verschuldigd door de drogist en de assistent-drogist en wel 11,34 per registratie per deelnemer. Pharmacon vraagt aan de drogisten en assistent-drogisten uitsluitend dat zij binnen de periode van 5 jaar het aangegeven aantal punten per nascholingscategorie moeten behalen. Dit geeft hen de nodige vrijheid om te bepalen welke nascholing zij willen volgen.

ACCREDITATIEREGLEMENT SKJ, versie 1.2 d.d. 29 februari 2016

ACCREDITATIEREGLEMENT SKJ, versie 1.2 d.d. 29 februari 2016 ACCREDITATIEREGLEMENT SKJ, versie 1.2 d.d. 29 februari 2016 Dit reglement regelt de accreditatieprocedure en legt de beoordelingscriteria vast aan de hand waarvan de scholingsactiviteit door de Accreditatie

Nadere informatie

Reglement accreditatie Absg

Reglement accreditatie Absg Reglement accreditatie Absg Reglement Accreditatie Het reglement bestaat uit de volgende onderdelen: - definities - algemene bepalingen - procedure aanvraag accreditatie Definities Aanvrager: Onderwijsinstelling;

Nadere informatie

Accreditatie procedure

Accreditatie procedure Accreditatie procedure De accreditatieaanvragen worden beoordeeld door de accreditatiecommissie BOKA. De accreditatieaanvraag wordt gecontroleerd en beoordeeld door de accreditatiecommissie volgens de

Nadere informatie

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Checklist Meet uw eigen kwaliteit

Checklist Meet uw eigen kwaliteit Checklist Meet uw eigen kwaliteit Relatienummer: Naam drogisterij: Bezoekadres: Plaats: E-mailadres: Datum uitvoering:. Heeft u internetverkoop van zelfzorggeneesmiddelen? Ja/nee Indien ja: www.. Meting

Nadere informatie

Wat zijn zelfzorggeneesmiddelen? Voor goed zelfzorgadvies gaat u naar de

Wat zijn zelfzorggeneesmiddelen? Voor goed zelfzorgadvies gaat u naar de Wat zijn zelfzorggeneesmiddelen? Voor goed zelfzorgadvies gaat u naar de 1Personeel checkt altijd of u advies nodig heeft 5Kwaliteit wordt continu bewaakt De 5 zekerheden van de Erkend Specialist in Zelfzorg

Nadere informatie

Keurmerkregeling Pamas

Keurmerkregeling Pamas Pamas p/a NML Boompjes 40 3011 XB Rotterdam pamaskeurmerk.nl Keurmerk voor maritieme academische technische cursussen Keurmerkregeling Pamas 1 Doelstelling en werking 1.1 Doelstelling Pamas stelt zicht

Nadere informatie

Jaarverslag Pharmacon

Jaarverslag Pharmacon 9-1-2016 2016 Jaarverslag Pharmacon Dit jaarverslag is een uitgave van stichting Pharmacon Stichting Pharmacon Bisonspoor 332 Postbus 1262 3600 BG Maarssen Telefoon 0346 584210 Fax 0346 584201 E-mail examens@pharmacon.nl

Nadere informatie

NGS LICENTIEBELEID vanaf 1 januari Licentiebeleid wellness- en sportmasseurs

NGS LICENTIEBELEID vanaf 1 januari Licentiebeleid wellness- en sportmasseurs versie juli 2017 1 NGS LICENTIEBELEID vanaf 1 januari 2017 Het vak van wellness-, sport- en sportzorgmasseur en masseur verandert. Kennis en kunde ontwikkelen zich. Eén van de taken van het NGS is de kwaliteit

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010

Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG. Ingaande per 1 januari 2010 Reglement Permanente Educatie (PE) voor de Actuaris AG Ingaande per 1 januari 2010 Hoofdindeling: Beroepsregelementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007 Kaderregeling Accreditatie Herregistratie Het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP), gelet op: - het Besluit eisen voor de herregistratie van gezondheidszorgpsycholoog-specialisten,

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) SAXION Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2013 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2013 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

Jaarverslag Pharmacon

Jaarverslag Pharmacon 1-1-2015 2015 Jaarverslag Pharmacon Dit jaarverslag is een uitgave van stichting Pharmacon Stichting Pharmacon Bisonspoor 332 Postbus 1262 3600 BG Maarssen Telefoon 0346 584210 Fax 0346 584201 E-mail examens@pharmacon.nl

Nadere informatie

BREDA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

BREDA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES BREDA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct

Nadere informatie

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR ONROERENDE ZAKEN

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR ONROERENDE ZAKEN SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR ONROERENDE ZAKEN 1 INHOUDSOPGAVE 1 Doelstelling, Status en Procedure 2 Hercertificatie en Certificatiebeslissing 3 Permanente educatie 4 Hercertificatie 5 Hercertificatie

Nadere informatie

Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op 23 september 2015.

Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op 23 september 2015. Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op. Definities Artikel 1 1. Onder Permanente Educatie (hierna: PE) wordt in dit reglement verstaan het

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016

Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG. Geldend vanaf 1 januari 2016 Reglement Permanente Educatie (PE) Leden Actuaris AG en Leden Actuarieel Analist AG Geldend vanaf 1 januari 2016 Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG

Nadere informatie

Kaderregeling accreditatie herregistratie

Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Datum inwerkingtreding: 1 april 2007; Eerste gewijzigde versie vastgesteld door het bestuur van de

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeursopleidingen in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 2: Maart 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de EXAMENREGLEMENT In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent-Drogist en Verkoop in de drogisterij van de Stichting Pharmacon

Nadere informatie

Checklist Meet uw eigen kwaliteit

Checklist Meet uw eigen kwaliteit Checklist Meet uw eigen kwaliteit Relatienummer: Naam drogisterij: Bezoekadres: Plaats: E-mailadres: Datum uitvoering: Heeft u internetverkoop van zelfzorggeneesmiddelen? Ja/nee, indien ja: www.. Meting

Nadere informatie

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de EXAMENREGLEMENT In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de ontwikkeling en afname van examens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent-Drogist en Verkoop in de drogisterij van de Stichting Pharmacon

Nadere informatie

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR Bijlage 5 "SCVM Reglement hercertificatie (behorende bij Certificatieschema SCVM makelaar onroerende zaken ) SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE MAKELAAR SCVM Reglement Hercertificatie 01 (Datum) (Datum) (17-12-2015)

Nadere informatie

ACCREDITATIE- SYSTEEM BIJ- EN NASCHOLINGSPROGRAMMA S

ACCREDITATIE- SYSTEEM BIJ- EN NASCHOLINGSPROGRAMMA S ACCREDITATIE- SYSTEEM BIJ- EN NASCHOLINGSPROGRAMMA S 1. Inleiding...3 2. Criteria voor accreditatie...3 2.1. Wat komt in aanmerking voor accreditatie?...3 2.2. Wat komt niet in aanmerking voor accreditatie?...4

Nadere informatie

ARTIKEL 5 De terhandstelling van niet-receptgeneesmiddelen geschiedt uitsluitend aan particuliere verbruikers.

ARTIKEL 5 De terhandstelling van niet-receptgeneesmiddelen geschiedt uitsluitend aan particuliere verbruikers. WAARBORGEISEN GECERTIFICEERDE DROGISTERIJEN INZAKE HET TER HAND STELLEN VAN NIET-RECEPTGENEESMIDDELEN en publieksreclame voor niet-receptgeneesmiddelen en gezondheidsproducten INDELING 0. Definities en

Nadere informatie

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent-

In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent- EXAMENREGLEMENT In dit examenreglement wordt de gang van zaken rond de vakexamens voor de vakdiploma s Drogist, Assistent- Drogist en Verkoop in de drogisterij van de Stichting Pharmacon geregeld. Het

Nadere informatie

Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie 1 januari 2015

Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie 1 januari 2015 Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie 1 januari 2015 Inleiding De Regeling accreditatie deskundigheidsbevordering doktersassistenten staat het aan de Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010]

Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010] Specifiek beoordelingskader accreditatie van de NVK Herziene versie 2010. [Vastgesteld in de algemene leden vergadering van de NVK dd 4 november 2010] Inhoudsopgave Inleiding Binnenlandse nascholing Buitenlandse

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bbb\bbb htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bbb\bbb htm file://e:\archief1998\besluiten\bbb\.htm pagina 1 van 5 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit tot gegrondverklaring van het bezwaar gericht tegen zijn besluit

Nadere informatie

Reglement accreditatie scholingsactiviteiten NVvPO

Reglement accreditatie scholingsactiviteiten NVvPO Reglement accreditatie scholingsactiviteiten NVvPO Inleiding Dit reglement regelt (het aanvragen van) de accreditatie van de scholingsactiviteiten voor de (her)registratie van praktijkondersteuners van

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 2 2014 REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 25 september 2014 Gezien de aanwijzing

Nadere informatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie Reglement voor Opleiding en Accreditatie Artikel 1 Doel Reglement voor Opleiding en Accreditatie Het doel van het reglement is de kwaliteit van de bij de BMZM aangesloten leden hoog te houden en inzichtelijk

Nadere informatie

Regeling Certificeringen EHBDu 2019

Regeling Certificeringen EHBDu 2019 Auteur: Dr J Krul, landelijk opleider EHBDu E-mail: info@educaregroningen.nl Telefoon: 050 3120283 voicemail Mussengang 13 9711RP Groningen Regeling Certificeringen EHBDu 2019 1-1-2019, versie 1, aantal

Nadere informatie

Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma 2015

Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma 2015 1 Op basis van de ervaringen van de verschillende gebruikersgroepen kan deze systematiek gedurende 2015 worden aangepast. De actuele versie van deze systematiek is te vinden op de websites van het Stichting

Nadere informatie

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN

Examenreglement. voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN Examenreglement voor het afnemen van het examen INBOUWSPECIALIST BEVEILIGINGSSYSTEMEN zoals bedoeld in de VbV regeling erkenning inbouwbedrijven beveiligingssystemen in/op voertuigen en werkmaterieel Vastgesteld

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen pag. 3. Artikel 2 Aanvraag van Instellingsaccreditatie pag. 3. Artikel 3 Voorwaarden aan instellingen pag. 3

Artikel 1 Algemeen pag. 3. Artikel 2 Aanvraag van Instellingsaccreditatie pag. 3. Artikel 3 Voorwaarden aan instellingen pag. 3 Aanbieders van scholingsactiviteiten kunnen een instellingsaccreditatie aanvragen. Instellingsaccreditatie betekent dat een aanbieder van scholing onder bijzondere voorwaarden accreditatie wordt verleend

Nadere informatie

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt Ingangsdatum 1 juli 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 4 1 Basiscursus... 5 1.1

Nadere informatie

Verordening inzake het examen Nederlands recht en het examen gedrags- en beroepsregels Zoals vastgesteld in de bijeenkomst van de Ledenvergadering op

Verordening inzake het examen Nederlands recht en het examen gedrags- en beroepsregels Zoals vastgesteld in de bijeenkomst van de Ledenvergadering op Verordening inzake het examen Nederlands recht en het examen gedrags- en beroepsregels Zoals vastgesteld in de bijeenkomst van de Ledenvergadering op 11 december 2008 In werking getreden op 1 januari 2009

Nadere informatie

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën,

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën, Directie Financiële Markten Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100 Onderwerp Erkenningsregeling permanente educatie Wft De Minister van Financiën, Gelet op artikel

Nadere informatie

Regeling bijenteeltonderwijs

Regeling bijenteeltonderwijs Regeling bijenteeltonderwijs VASTSTELLING EN BEKENDMAKING Deze regeling bijenteeltonderwijs is vastgesteld door het hoofdbestuur van de NBV Namens de NBV, De voorzitter. Regeling Bijenteeltonderwijs Oktober

Nadere informatie

Drogisterij. Toezicht

Drogisterij. Toezicht Drogisterij Toezicht Lesboek 2018 1 2 Inhoud Drogisterij Toezicht Inhoud Geschreven door: Anique Michielsen 3 Colofon Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt

Nadere informatie

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016.

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. STATUS : Definitief DATUM : juni 2016 ONDERWERP : tot Agrarisch Specialist in het Notariaat NUMMER : 20457789 Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. 1 Het bestuur van

Nadere informatie

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE Bijlage 5 "SCVM Reglement hercertificatie (behorende bij Certificatieschema SCVM makelaar/taxateur onroerende zaken ) SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE INHOUDSOPGAVE 1 Doelstelling, Status en Procedure 2

Nadere informatie

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan:

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan: Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan: aansluiting BDB (inclusief BKE) op onderwijs- en personeelsbeleid opzet leertraject BDB (inclusief BKE) toetsing en

Nadere informatie

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist OG/15 Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist Dit formulier wordt gebruikt om te beoordelen of een postdoctorale beroepsopleiding geaccrediteerd kan worden

Nadere informatie

Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij

Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij Doorstroommodule en Toezicht Studerenden Inhoud INLEIDING... 2 JOUW OPLEIDING, DE DOORSTROOMMODULE... 3 1 DE DIGITALE LEEROMGEVING... 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij

Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij Handleiding digitale leeromgeving Vakopleidingen Drogisterij Verkoop in de drogisterij Assistent Drogist (Adviseren 1 en Adviseren 2) Vakdiploma Drogist (Adviseren 1, Adviseren 2 en Module Toezicht) Doorstroommodule

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie

Reglement Permanente Educatie Reglement Permanente Educatie Nog nader vast te stellen en te bekrachtigen Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/4 Gelet op het fundamentele beginsel van vakbekwaamheid,

Nadere informatie

Accreditatieschema Orthopedietechniek Versie 1

Accreditatieschema Orthopedietechniek Versie 1 Accreditatieschema Orthopedietechniek Versie 1 Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn 0172-242441 info@centrumvoorcertificatie.nl www.centrumvoorcertificatie.nl 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl

Nadere informatie

Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie

Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) besluit vast te stellen de volgende Regeling accreditatie (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Hoofdstuk I. Algemeen Artikel 1: definities

Nadere informatie

Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie

Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie 1. De accreditatiecommissie SKOM is een door het bestuur ingesteld orgaan, dat belast is met de volgende taken: a. De accreditatie van trainer-,

Nadere informatie

Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015

Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015 Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015 VS.2015-01-01 01 Landelijk Overkoepelend Orgaan voor Podologie Inhoudsopgave Inleiding... Accreditatietijdvak 2013 t/m 2015... Reglement Permanente

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) FONTYS HOGESCHOLEN Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende

Nadere informatie

Informatie Training on the job Van Wiechenonderzoek

Informatie Training on the job Van Wiechenonderzoek Informatie Training on the job Van Wiechenonderzoek Inhoud 1. Inleiding 4 Pag. 2. Training on the job voor arts-instructeurs Van Wiechenonderzoek 5 2.1 Inhoud 5 2.2 Leerdoelen 5 2.3 Werkvormen 5 2.4 Cursusopzet

Nadere informatie

SANA KEURMERKREGELING

SANA KEURMERKREGELING SANA KEURMERKREGELING voor nascholing voor apotheekmedewerkers SANA keurmerk tilt nascholing naar een hoger niveau postadres Fultonbaan 18 3439 NE Nieuwegein tel (030) 605 48 13 www sanaweb.nl e-mail info@sanaweb.nl

Nadere informatie

REGLEMENT. Voor het afnemen van EXAMEN BEVOEGDHEIDSVERLENGING LPG-TECHNICUS

REGLEMENT. Voor het afnemen van EXAMEN BEVOEGDHEIDSVERLENGING LPG-TECHNICUS REGLEMENT Voor het afnemen van EXAMEN Goedgekeurd door de Algemeen Directeur van de Dienst Wegverkeer (RDW) bij brief d.d. 17 december 2013 kenmerk: JBZ 2013 / 11931 datum inwerkingtreding: 01 januari

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4. 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4. 4 De inrichting van toetsen...

1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4. 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4. 4 De inrichting van toetsen... Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4 4 De inrichting van toetsen... 5 4.1 Toelating tot de toetsing... 5 4.2 Schriftelijke

Nadere informatie

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie

Nadere informatie

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Vastgesteld door de NVVS ALV van 27 maart 2015 en in gewijzigde vorm aangenomen door de Raad van Toezicht van de Stichting NRVS op 12 februari 2018.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor aanbieders van na- en bijscholingsactiviteiten

Algemene voorwaarden voor aanbieders van na- en bijscholingsactiviteiten Algemene voorwaarden voor aanbieders van na- en bijscholingsactiviteiten Juli 2016 Inleiding De Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH) accrediteert zowel scholingsbijeenkomsten

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES

ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ARTIKEL 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a) de opleiding: de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen; b) de examencommissie: de examencommissie

Nadere informatie

Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016

Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016 Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016 Deze registratienorm geldt voor alle nieuwe-, hernieuwde- en herregistraties van preventieassistenten vanaf de ingangsdatum. De wijziging ten opzichte

Nadere informatie

Regeling Certificeringen EHBDu 2018

Regeling Certificeringen EHBDu 2018 Auteur: Dr J Krul, landelijk opleider EHBDu E-mail: info@educaregroningen.nl Telefoon: 050 3120283 voicemail Mussengang 13 9711RP Groningen Regeling Certificeringen EHBDu 2018 17-7-2018, versie 2, aantal

Nadere informatie

Jaarverslag Pharmacon

Jaarverslag Pharmacon 1-1-2014 2014 Jaarverslag Pharmacon Dit jaarverslag is een uitgave van stichting Pharmacon Stichting Pharmacon Bisonspoor 332 Postbus 1262 3600 BG Maarssen Telefoon 0346 584210 Fax 0346 584201 E-mail examens@pharmacon.nl

Nadere informatie

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen

het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Laatste gewijzigde versie vastgesteld door het Bestuur

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor opleidingsinstituten in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor opleidingsinstituten in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor opleidingsinstituten in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 3: Maart 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code Certificatieschema Examinatorcertificatie Start Veilig SWB S2 18-05-2011 18-05-2011 18-05-2011 1 van 8 INHOUD 1. Inleiding 1.1. Algemeen 1.2. 'Start Veilig' 2. Definities 3. Examenprotocol 3.1. Doelstellingen

Nadere informatie

SANA KEURMERKREGELING

SANA KEURMERKREGELING SANA KEURMERKREGELING voor nascholing voor apotheekmedewerkers postadres Postbus 191 3430 AD Nieuwegein tel (030) 605 48 13 www sanaweb.nl e-mail info@sanaweb.nl april 2015 deze regeling vervangt de SANA

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM

EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM EXAMENREGLEMENT CURSUSSEN NATIONAAL DUIKCENTRUM 1. HET REGLEMENT 1.1. Dit examenreglement geldt voor alle cursussen die onder auspiciën van het NDC worden gegeven. 1.2. Dit reglement wordt vastgesteld,

Nadere informatie

Het Titelregistratiesysteem van de

Het Titelregistratiesysteem van de Het Titelregistratiesysteem van de Het titelregistratiesysteem van de VGN Inleiding... 3 1 Inschrijving... 4 1.1 De criteria voor inschrijving in het VGN register...4 1.1.1 Registratiecriteria... 4 1.1.2

Nadere informatie

REGELING ACCREDITATIE DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DOKTERSASSISTENTEN Versie 1 september 2014

REGELING ACCREDITATIE DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DOKTERSASSISTENTEN Versie 1 september 2014 REGELING ACCREDITATIE DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DOKTERSASSISTENTEN Versie 1 september 2014 Inleiding Ter bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door doktersassistenten heeft de NVDA een

Nadere informatie

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Voorwaarden tot Registratie diploma van de opleiding diëtetiek hebben, geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en de diëtetiek uit oefenen overeenkomstig

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES

Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES Onderwijs- en examenreglement ONDERWIJS- EN EXAMENREGLEMENT DEFINITIES ARTIKEL 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. de opleiding: de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen; b. de examencommissie:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 2 Examens 03 Paragraaf 1: Theorie-examen Paragraaf 2: Praktijkexamen Paragraaf 3: Benoemingen en herbenoemingen Hoofdstuk 3 Nascholing 06 Hoofdstuk

Nadere informatie

Toetsingsreglement Swalef Academie

Toetsingsreglement Swalef Academie September 2016 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit toetsingsreglement geeft de procedures weer met betrekking tot de organisatie en uitvoering van toetsen bij de Swalef Academie. 2. Het toetsingsreglement

Nadere informatie

Formulier Erkenningsaanvraag

Formulier Erkenningsaanvraag Formulier Erkenningsaanvraag Een erkenningsaanvraag voor de cursus Preventieassistent kan ingediend worden door het bijgaande Formulier naar waarheid in te vullen en gevraagde documentatie bij te voegen.

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Samenvatting De accreditatiecommissie (verder te noemen AC) van de Landelijke Vereniging POH-GGZ (LV POH- GGZ) is een onafhankelijke commissie van deskundigen uit de sector die de kwaliteit en het niveau

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities FENEX : FENEX (Nederlandse

Nadere informatie

De toekomst van toezicht Ontwikkelen effectief toezicht op nieuwe media

De toekomst van toezicht Ontwikkelen effectief toezicht op nieuwe media De toekomst van toezicht Ontwikkelen effectief toezicht op nieuwe media Vereniging voor Reclamerecht, 8 juni 2017 Janine Galjaard Inhoud 1. De Keuringsraad in het zelfreguleringsveld Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Accreditatieschema Therapeutische elastische kousen Versie 1

Accreditatieschema Therapeutische elastische kousen Versie 1 Accreditatieschema Therapeutische elastische kousen Versie 1 Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn 0172-242441 info@centrumvoorcertificatie.nl www.centrumvoorcertificatie.nl

Nadere informatie

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt

ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt ACCREDITATIEREGLEMENT CURSUSSEN EN ACTIVITEITEN VOOR COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUTISCH WERKERS VGCt Ingangsdatum 1 juli 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Begripsbepaling... 2 1. Basiscursus... 4 1.1 Accreditatieregels...

Nadere informatie

Centraal Kwaliteitsregister NGS

Centraal Kwaliteitsregister NGS Centraal Kwaliteitsregister NGS 2010-2014 Inhoudsopgave: Centraal Kwaliteitsregister NGS (CKR-NGS) 3 Toelatingseisen tot het CKR-NGS 4 Hoe blijft u ingeschreven in het CKR-NGS? 4 Studiepunten 5 Kosten

Nadere informatie

BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND

BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND november 2012 BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Voorwaarden registratie leden

Nadere informatie

Procesbeschrijving Beheer Opleidingstabellen behorend bij BEI & VIAG

Procesbeschrijving Beheer Opleidingstabellen behorend bij BEI & VIAG Procesbeschrijving Beheer Opleidingstabellen behorend bij BEI & VIAG 1. Algemeen 1.1. Deze procedure beschrijft het proces van beheer van opleidingstabellen vaktechnische opleidings- en ervaringseisen

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 3 november 2014 Gezien in aanmerking

Nadere informatie

Reglement Registratie Seksuologie NVVS

Reglement Registratie Seksuologie NVVS Reglement Registratie Seksuologie NVVS Vastgesteld door de NVVS BLV van 22 november 2013 en in gewijzigde vorm aangenomen door de Raad van Toezicht van de Stichting NRVS op 12 februari 2018. Waar in dit

Nadere informatie

Examinering & certificering volgens de nieuwste eindtermen (2016) 1 januari 2017 (definitieve invoering) DIPLOMA EERSTE HULP

Examinering & certificering volgens de nieuwste eindtermen (2016) 1 januari 2017 (definitieve invoering) DIPLOMA EERSTE HULP FAQ EXAMINERING en CERTIFICERING Verschijningsdata eindtermen Eindtermen Diploma Eerste Hulp: 15 juni 2016 Eindtermen Diploma Instructeur Eerste Hulp 1 juli 2016 Eindtermen Certificaat Eerste Hulp aan

Nadere informatie

V.8. REGELING PRIMAIRE EN VOORTGEZETTE NASCHOLING

V.8. REGELING PRIMAIRE EN VOORTGEZETTE NASCHOLING V.8. REGELING PRIMAIRE EN VOORTGEZETTE NASCHOLING ALGEMEEN Artikel 1. De Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland, gevestigd te Dordrecht, kent een regeling voor primaire en voortgezette nascholing,

Nadere informatie

Accreditatiecommissie Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma

Accreditatiecommissie Accreditatiereglement Stichting Raad van Eerste Hulp Diploma 1. AANVRAAGFORMULIER T.B.V. ACCREDITATIE VAN SCHOLINGSACTIVITEITEN Uitsluitend voor de accreditatie van een scholing (ook E-learning) van meer dan één dag (geldt ook voor 2 x 3 uur verspreid over 2 dagen)

Nadere informatie

Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen

Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen 2017 Beleidsdocument Kwaliteitsregister Verloskundigen Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Achtergrond... 1 3 Doelen... 1 4 Eisen voor registratie en herregistratie... 2 5 Uitvoering... 4 6 Organisatie...

Nadere informatie

Protocol voor Nederlandse aanvragen Toets Nieuwe Opleiding leidend tot een Joint degree. 7 juni 2010

Protocol voor Nederlandse aanvragen Toets Nieuwe Opleiding leidend tot een Joint degree. 7 juni 2010 Protocol voor Nederlandse aanvragen Toets Nieuwe Opleiding leidend tot een Joint degree 7 juni 2010 versie februari 2011 Inhoud Voorwoord 3 1 Inleiding 3 2 Wanneer kan een toets nieuwe opleiding leidend

Nadere informatie

Reglement Kwaliteitsregister Technisch Geneeskundigen

Reglement Kwaliteitsregister Technisch Geneeskundigen p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Postbus 217 7500 AE ENSCHEDE Reglement Kwaliteitsregister Technisch Geneeskundigen Versie: 27-12-2013 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding In het voorjaar van 2009 is de

Nadere informatie

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting De Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseurs Bestuur Het bestuur van de Stichting

Nadere informatie

Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie juli 2016

Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie juli 2016 Regeling Instellingsaccreditatie Doktersassistenten Versie juli 2016 Inleiding De Regeling accreditatie deskundigheidsbevordering doktersassistenten staat het aan de Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT

EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek EXAMENREGLEMENT TER VERKRIJGING VAN HET DIPLOMA VAN DE CURSUS DECLARANT In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities FENEX : FENEX (Nederlandse

Nadere informatie

Cursusgids bijenteeltonderwijs

Cursusgids bijenteeltonderwijs Afdeling : Naam cursist : Cursusgids bijenteeltonderwijs voor De vervolgcursus De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis in

Nadere informatie