Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016"

Transcriptie

1 Concept Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april Inleiding De AK heeft in haar beleidsplan (vastgesteld 10 mei na publicaties en bespreking op de jaarlijkse gemeenteavond) opgenomen te onderzoeken of het mogelijk is om de drie kerkenraden samen te brengen in één kerkenraad, waarbij tegelijkertijd de pastorale raden van de wijken worden versterkt. Op 8 oktober 2015 vond een themabijeenkomst voor alle ambtsdragers van onze gemeente plaats over de wenselijkheid van deze vereenvoudiging van de bestuurlijke structuur. Onder de aanwezigen was overeenstemming over het streven naar één kerkenraad en het onderzoek naar de realisatie daarvan. Diezelfde avond is besloten een werkgroep met een voorstel te laten komen. De werkgroep bestaat uit Menno Hordijk, Wilja Smit, Karin Wijma, Ruud van der Herberg en Sabine vd Maarl. De werkgroep presenteert nu, na raadpleging van de dominees, een klankbordgroepje en de gemeenteadviseur, het resultaat van haar onderzoek en stelt vast dat de beoogde vereenvoudiging realistisch en op korte termijn haalbaar is. Op onderdelen moeten zaken nog worden uitgewerkt. 2. Waarom naar één kerkenraad? De AK wil zichzelf opheffen en de beide wijkkerkenraden samenbrengen in één gezamenlijke kerkenraad, en tegelijkertijd de pastorale raden per wijk versterken met het doel om: de samenhang tussen de wijken en activiteiten te vergroten; slagvaardiger te kunnen besturen (niet twee keer iets bespreken); de vergaderlast te beperken; gezamenlijk een lange termijnvisie te ontwikkelen; gemakkelijker (pastorale, diaconale, missionaire en bestuurlijke ) vacatures te kunnen vervullen. In het recente verleden is dit thema een aantal maal met alle ambtsdragers en de gemeente besproken. Hierbij een samenvatting van de overwegingen. 2.1 Overwegingen *Allereerst is ten tijde van de vorming van de landelijke PKN (2004) in de Gereformeerde kerk Woerden niet heel uitdrukkelijk stilgestaan bij de organisatievorm. Het liefst wilde men alles zo laten als het was. Op dat moment leek de huidige organisatievorm daarvoor het beste: twee wijkraden en één AK. Bij de uitwerking zijn daarbij veel taken bij de AK belegd (zie paragraaf 3.1). Dat laatste was ook al het geval voor de PKN-vorming (K.A.Z. kerkenraad algemene zaken).

2 *In de kerkelijke praktijk van Gereformeerd Woerden/Zegveld en van de andere kerken in Woerden overstijgen veel zaken de wijkgrenzen. Denk aan het jeugdwerk, de werkgroep geloof en cultuur, diaconie, kerkrentmeesters. Al in maart 2013 is ter gelegenheid van de ambtsdragersbijeenkomst bij het spreken over de toekomstige verhouding tussen AK en wijkkerkenraden de voorkeur uitgesproken voor de variant één kerkenraad en twee pastorale raden. *In het beleidsplan van de AK is opgenomen recht te willen doen aan de eigen ruimte van de wijkgemeente bij de uitvoering van beleid ten aanzien van de eredienst, sacramenten, pastorale arbeid in de wijk. Elke pastorale raad richt zijn eigen CEL (commissie eredienst en liturgie) 1 in. *Om de samenhang tussen de activiteiten te vergroten willen we vanuit een gemeenschappelijk punt richting geven aan de diaconie, de financiën, het jeugdwerk, geloof en cultuur-activiteiten en missionaire activiteiten (o.a. de pioniersplekken, het Baken, Twintigers, en de Missionaire Commissie). Nu is bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor het jeugdwerk verdeeld over de wijkkerkenraad, de AK en de PJO. Wie is nu wanneer bevoegd? Door nu duidelijke keuzes te maken wordt mogelijk de bewegingsvrijheid ook duidelijker. Voorzichtige conclusie van de werkgroep: de aanvankelijk gekozen organisatievorm kan aanleiding geven tot bestuurlijke onduidelijkheden. Het is wenselijk om te komen tot een helderder structuur met goede afbakening van taken en bevoegdheden. 2.2 Doelen genoemd door ambtsdragers Tijdens de bijeenkomst met alle ambtsdragers op 8 oktober 2015 zijn samengevat de volgende doelen genoemd die bereikt zouden moeten worden met de vereenvoudiging van de bestuurlijke structuur: de samenhang tussen de wijken onderling en activiteiten moet worden vergroot. de vereenvoudiging moet leiden tot slagvaardiger besturen (niet twee keer iets bespreken); de aangepaste structuur moet leiden tot minder vergaderen; de aanpassing moet ertoe leiden dat er minder vrijwilligers nodig zijn c.q. gemakkelijker vacatures kunnen worden vervuld; de wijk moet eigen kleur kunnen behouden; de wijk moet eigen pastorale raad behouden; input / meningen van individuele ambtsdragers moeten ingebracht kunnen worden binnen grotere kerkenraad. 3. Voorstel werkgroep 3.1 Huidige situatie De werkgroep is allereerst nagegaan hoe de werkzaamheden nu zijn verdeeld. Op dit moment zijn de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de AK ten opzichte van de wijkkerkenraden op basis van de plaatselijke regeling AK als volgt: 1 Inmiddels WEL/WELK gedoopt

3 1. Het overleg met de kerkenraden over de (uitvoering van) taken die aan de AK zijn toevertrouwd. 2. Het treffen van voorzieningen voor de gehele plaatselijke gemeente, om recht te doen aan de binnen de gemeente als geheel voorkomende kerkelijke verscheidenheid. 3. De zorg voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de gemeente als geheel. 4. Alles wat te maken heeft met de rechtspositie van de predikanten en de gesalarieerde medewerkers. 5. Het opstellen van het rooster voor de diensten van Woord en sacramenten. 6. De catechese voor de jeugd. 7. Het jeugdwerk en de daarmee verbonden activiteiten. 8. Het vaststellen van het collecterooster. 9. De uitgave van een regelmatig verschijnend kerkblad. De uitgave van een regelmatig verschijnende informatiegids. 10. Het bevorderen van de samenwerking met en tussen de plaatselijke kerken. 11. De hierna te noemen beraadsgroepen en commissies ressorteren en rapporteren aan de AK: Werkgroep Geloof en Cultuur (voorheen BOT), Beraadsgroep Eredienst en Liturgie (BEL), College van Jeugdouderlingen, Missionaire Commissie (voorheen Evangelisatie Commissie). Bovenstaande is een mengeling van globale en meer gedetailleerde taken. Op grond van de kerkorde is dwingend dat in ieder geval de eerste vier zaken genoemd bij de AK moeten liggen (ordinantie 4.9.4) Hoe zou het anders kunnen? Als we het model van één kerkenraad met twee pastorale raden uitwerken, dan moet die ene kerkenraad alle taken krijgen die op grond van de kerkorde daarbij horen. In de ene kerkenraad hebben alle ambtsdragers van onze gemeente zitting. Aan een breed moderamen en een aantal werkgroepen 2 worden taken (zoals pastoraat, eredienst, vorming en toerusting) en verantwoordelijkheden toevertrouwd. Voor zowel de Opstandingskerk als de Kruiskerk is het belangrijk dat er een (eigen) Pastorale Raad is die - binnen het beleid van de kerkenraad - het pastorale werk uitvoert. 3.3 Gewenste nieuwe structuur (voorstel werkgroep) De werkgroep heeft vervolgens, met in het achterhoofd de beoogde doelen van de vereenvoudiging, nagedacht over de gewenste bestuursstructuur. Die ziet er als volgt uit. - Kerkenraad (hierin alle ambtsdragers en predikanten), komt ca. 4 x per jaar bijeen voor o.a. besluitvorming over beleidsplan, belangrijke beslissingen, begroting, jaarrekening en bespreking thema s - Breed Moderamen komt ca. 10x per jaar bijeen - Pastorale raden per wijk (met ouderlingen en taakdragers), komt circa 1 x per maand bijeen 2 In het zgn. werkgroepen-model (Kerkenraad en breed moderamen (kleine kerkenraad) met werkgroepen (ord ) is sprake van delegatie. De kerkenraad stelt een breed moderamen in. Het breed moderamen kan werkzaamheden delegeren aan werkgroepen.

4 - De organisatie van het college van kerkrentmeesters en het college van diakenen verandert niet. Schematisch weergegeven ziet het er als volgt uit: Gezien het feit dat de WEL een van de kleurbepalende werkgroepen voor de wijkgemeente is, ligt het voor de hand dat enige leden/een lid van de pastorale raad ook zitting heeft in de WEL. Overigens zit in elke werkgroep in ieder geval een lid van het breed moderamen. Taken kerkenraad: (bron: Ord. 4-10) - De algemene leiding aan de opbouw van de gemeente in de wereld; - De zorg voor de dienst van Woord en sacramenten; - Het nemen van de besluiten tot het wijzigen van de gang van zaken in de gemeente, bijv. het beantwoorden van de doopvragen door doopleden, het aangaan van een samenwerkingsverband met een andere gemeente (besluiten als genoemd in ordinantie 4 artikel 8 lid 7, besluiten waarvoor de gemeente moet worden gehoord); - Het vaststellen van het beleidsplan ter zake van het leven en werken van de gemeente; - Het vaststellen van de begrotingen en de jaarrekeningen; - Het beroepen van de predikanten en het leiding geven aan de daaraan voorafgaande verkiezing; - Het opzicht over de leden van de gemeente voor zover dat door de orde van de kerk is opgedragen aan de kerkenraad; - Het vaststellen van de plaatselijke regelingen.

5 En voorts, tenzij de kerkenraad een of meer van de volgende taken heeft toevertrouwd aan het breed moderamen: - De leiding geven aan de verkiezing van de ouderlingen en de diakenen en de benoeming van de kerkrentmeesters die geen ouderling zijn; - Het aanwijzen van de afgevaardigde naar de classicale vergadering. Taken breed moderamen (bron: Ord. 4-10): - Het toetsen van het werk van de werkgroepen aan het door de kerkenraad vastgestelde beleidsplan; - De instelling van de werkgroepen en de benoeming van de leden daarvan; - Het vaststellen van de instructies van de werkgroepen. - Het bewaken van de begrotingen - Nog aanvullen met vanuit de kerkenraad gemandateerde zaken 4. Proces Nr. Taak Wanneer 1 Startdocument bespreken in (moderamina van) Mei/juni 2016 wijkkerkenraden, Diaconie en College van kerkrentmeesters 2 Feedback verwerken Mei/juni Gemeente informeren over stand van zaken 18 mei Uitkomst gemeenteavond verwerken Mei Opstellen nieuwe versie plaatselijke regeling Juni Bijeenkomst werkgroep Juni Gemeente horen over plaatselijke regeling September/oktober Eerste bijeenkomst kerkenraad September Beleidsplan opstellen Najaar Instructies voor werkgroepen opstellen Najaar Gemeenteavond voorleggen beleidsplan en evt. gewijzigde plaatselijke regeling Najaar 2016/voorjaar Gewenste formele invoering 1 september 2017

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 Over stemmen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Vastgesteld op 9 januari 2017 Inhoud 1. Werkwijze wijkkerkenraad... 2 2. Samenstelling wijkkerkenraad... 5 3. Taakgroepen... 5 4. Kleine kerkenraad...

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Samen bouwen aan Boven, Binnen, Buiten Leven uit Gods genade Getuigen in de wereld Zorgen

Nadere informatie

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Concept 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal CONCEPT d.d. 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal 1. Samenstelling van de algemene kerkenraad 2. Werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie Werkwijze Algemene kerkenraad, wijkkerkenraden en werkgroepen versie 1: d.d. 15 juli 2009 (bijlage A. bij fusiedocumenten) revisie: 1 januari 2017 (bijlage

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005)

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de WIJKGEMEENTE WEST van de Gereformeerde Kerk te Woerden Deze plaatselijke regeling is gemaakt naar aanleiding van het ontstaan van de Protestantse

Nadere informatie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie

Generale regeling voor samenwerking en federatie. als bedoeld in ordinantie Generale regeling voor samenwerking en federatie als bedoeld in ordinantie 2-11-7 Inhoudsopgave I. SAMENWERKING Artikel 1. Artikel 2. Algemeen Gemeenschappelijke kerkdiensten II. NAUWE SAMENWERKING (FEDERATIE)

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord van de Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van

Nadere informatie

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1)

Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Kerkenraad Burgwalkerk/Open Hof: gereformeerd en hervormd (wijkgem. 1) Scriba OHG Scriba OHH Scriba BWK A. Moes J. Ringenier A. Eilander Aria 17, 8265 RP Kampen Ballade 26, 8265 SB Kampen Havikskruid 16,

Nadere informatie

Federatieovereenkomst

Federatieovereenkomst Voorstel Federatieovereenkomst Federatieovereenkomst Protestantse Gemeente in wording te Bennekom 1. BESLUIT TOT FEDERATIE De Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Bennekom en de Grote Kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Inhoud Paragraaf Inhoud Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon Glanerbeek 10 8033 BA Zwolle Telefoon 038 453 70 75 www.sionskerkzwolle.nl contact@sionskerkzwolle.nl Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Sionskerk,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Voor het belijden, de roeping en het functioneren van de Protestantse Kerk in Nederland

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Maurik.

Hervormde Gemeente te Maurik. Pagina 1 van 6 Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud Paragraaf Concept-Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is gewijzigd en vastgesteld door de kerkenraad van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Hervormde Gemeente De Baak Hasselt 1 Versie 2015 Inhoudsopgave 1. Wijkkerkenraad De Baak... 3 1.1

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM 1 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM Inhoud Paragraaf Inhoud Preambule Vaststelling 1 Samenstelling van de Algemene Kerkenraad

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht september 2015 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht Inhoud Paragraaf

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof Inleiding Bijgaande concepttekst is door ondergetekenden opgesteld aan de hand van het model zoals aangereikt door de PKN. Waar binnen dat model uit verschillende mogelijkheden keuzes gemaakt moeten worden,

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle.

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Inleiding en begrippen 1 Samenstelling van de kerkenraad, kleine kerkenraad en werkgroepen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen Wijkregeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Oosterkerk van de Protestantse gemeente te Zwolle versie 0.3, 5 maart 2012 Deze plaatselijke regeling is vastgesteld in

Nadere informatie

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld.

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Delfgauw van de Protestantse gemeente te Pijnacker en Delfgauw In deze plaatselijke regeling zijn alleen de artikelen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Woord vooraf In zijn vergadering van 3 maart 2004 aanvaardde de kerkenraad van de Hervormde

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 2. Verkiezing van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Inhoud 1. Samenstelling kerkenraad 3 2. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Eethen en Drongelen. Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 1 april 2019 en is vanaf deze

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van

Nadere informatie

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Anna Paulowna 1 Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Bennekom Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente te Woerden CONCEPT Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente te Woerden Samen bouwen aan Boven, Binnen, Buiten Leven uit Gods genade Getuigen in de wereld Zorgen voor

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Kollum Conform art. 9 van het Verenigingsbesluit is de Plaatselijke Regeling op 16 mei 2008 in werking getreden,

Nadere informatie

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan

PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West. Jaarplan PKN Wijkgemeente Kruiskerk/Gereformeerd West Jaarplan 2014-2015 Versie 1 van 1 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Jaarplan is gebaseerd op 2. Verantwoordelijkheden 3. Basis- en extra activiteiten voor hoofdverantwoordelijkheden

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE BODEGRAVEN- NIEUWERBRUG KERKENRAAD WIJKGEMEENTE 1

HERVORMDE GEMEENTE BODEGRAVEN- NIEUWERBRUG KERKENRAAD WIJKGEMEENTE 1 HERVORMDE GEMEENTE BODEGRAVEN- NIEUWERBRUG KERKENRAAD WIJKGEMEENTE 1 Contactgegevens scriba: Adres: Oude Markt 1, 2411 AW, Bodegraven Telefoon: 06-38256050 Email: scribawijk1@hervormdbodegraven.nl Plaatselijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Lienden. Vaststelling (wijziging) Deze plaatselijke regeling is gewijzigd door de kerkenraad op 18 juni en is vanaf

Nadere informatie

Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 19 november 2013

Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 19 november 2013 PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE DRIMMELEN Inhoud Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Kollum Conform art. 9 van het Verenigingsbesluit is de Plaatselijke Regeling op 16 mei 2008 in werking getreden,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2. Verkiezing van ambtsdragers in de gemeente 2.1 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Ferwert te Ferwert Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 29 oktober 2009 en

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene

Nadere informatie

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling Gereformeerde Kerk Kampen - Pagina 1 1. Samenstelling van de Algemene Kerkenraad Ordinantietekst ord. 4 art. 9

Nadere informatie

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Voorstel nieuw model kerkenraad Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Uitgangspunten model kerkenraad. - De Protestantse Gemeente Zuid Oost (PGZO) is één protestantse gemeente met twee oecumenische

Nadere informatie

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?

Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht? CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING ALGEMENE KERKENRAAD PGM Vooraf: In het Beleidsplan 2015 hebben we onder woorden gebracht wat voor kerk wij willen zijn. Die omschrijving wordt hier nogmaals weergegeven. Wat

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg Door de kerkenraad van de hervormde wijkgemeente Overberg,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Inhoud Paragraaf Inhoud Bladzijde(n) 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad ordinantie

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND

HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND HERVORMDE GEMEENTE TE PIJNACKER GEREFORMEERDE KERK PIJNACKER VAN DE PROTESTANTSE KERK IN NEDERLAND BESLUIT TOT VORMING VAN EEN PROTESTANTSE GEMEENTE met wijkgemeenten Besluit De Algemene Kerkenraad van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de Kerkenraad 2. Verkiezingen 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

FEDERATIEOVEREENKOMST

FEDERATIEOVEREENKOMST Samenvatting FEDERATIEOVEREENKOMST Van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee (in wording) te Schouwen-Duiveland, In deze federatie werken samen: - de Hervormde gemeente te Burgh, - de Hervormde gemeente

Nadere informatie

NOTITIE KERKENRAAD HERVORMDE GEMEENTE LOOSDRECHT

NOTITIE KERKENRAAD HERVORMDE GEMEENTE LOOSDRECHT NOTITIE KERKENRAAD HERVORMDE GEMEENTE LOOSDRECHT Taken, verantwoordelijkheden en werkwijze van de kerkenraad Hervormde gemeente Loosdrecht per 1 januari 2019 INLEIDING Per 1 januari 2019 worden gemeente

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente 2 van de Protestantse gemeente te Bodegraven

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente 2 van de Protestantse gemeente te Bodegraven Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente 2 van de Protestantse gemeente te Bodegraven Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad... 2 2.1 Verkiezing van

Nadere informatie

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE Ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel A1 Begripsbepalingen In deze regeling

Nadere informatie

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid

NAAR ÉÉN KERKENRAAD. visie en beleid NAAR ÉÉN KERKENRAAD visie en beleid Protestantse Gemeente Den Helder November 2013 Inleiding Op de laatste stadsbrede ambtsdragersavond op 17 april 2013 hebben de predikanten van onze gemeente een droom

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w. Bij deze plaatselijke regeling is een toelichting met ordinantieteksten te vinden in een toegevoegde

Nadere informatie

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen Pagina 1 van 9 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente StadsNoordwestwijk* van de Protestantse gemeente in wording te Hattem Inhoud Paragraaf Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Inhoud. 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad

Inhoud. 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente III (Zuid) van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld (PKN) ingaande 2015 Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente Hazerswoude.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente Hazerswoude. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Hazerswoude. Paragraaf Inhoud Inleiding 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam].

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. PR2 Versie januari 2013 Inhoud

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST.

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. Toelichting De plaatselijke regeling komt bovenop de kerkorde en ordinanties. Daar waar in

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Delfgauw van de Protestantse gemeente te Pijnacker en Delfgauw In deze plaatselijke regeling zijn alleen de artikelen

Nadere informatie

Deel 1 De gevolgen van de vorming van de Protestantse Kerk in Nederland voor alle gemeenten.

Deel 1 De gevolgen van de vorming van de Protestantse Kerk in Nederland voor alle gemeenten. Deel 1 De gevolgen van de vorming van de Protestantse Kerk in Nederland voor alle gemeenten. 1.1. Algemeen, overgangsmaatregelen De vorming van de Protestantse Kerk in Nederland heeft gevolgen voor alle

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

Federatieovereenkomst van de Hervormde wijkgemeente Wijk A te Kampen en de Gereformeerde wijkgemeente Westerkerk te Kampen

Federatieovereenkomst van de Hervormde wijkgemeente Wijk A te Kampen en de Gereformeerde wijkgemeente Westerkerk te Kampen Federatieovereenkomst van de Hervormde wijkgemeente Wijk A te Kampen en de Gereformeerde wijkgemeente Westerkerk te Kampen 1. BESLUIT TOT FEDERATIE De wijkkerkenraden van de Hervormde wijkgemeente Wijk

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Protestantse Gemeente Ede

Plaatselijke regeling Protestantse Gemeente Ede Plaatselijke regeling Protestantse Gemeente Ede 1. INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. Inhoudsopgave... 2 2. Samenstelling van de kerkenraad... 3 2.1 Ordinantieteksten... 3 2.2 Aantal ambtsdragers... 4 3. De werkwijze

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING

PLAATSELIJKE REGELING PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van wijkgemeente 1 het Open Pastoraat van de Protestantse Gemeente te Gorinchem Pagina 1 van 12 De wijkkerkenraad van de wijkgemeente Open Pastoraat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl.

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 7 april 2011 en is vanaf de dag na het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord

Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord Plaatselijke regeling Kerkenraad Wijk 2 Noord (vanaf april 2015) -voor de verkiezing van ambtsdragers, -voor de wijze van werken van

Nadere informatie

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen

Protestantse kerk in Nederland. Plaatselijke regeling ten behoeve van de. Hervormde Gemeente Geldermalsen Protestantse kerk in Nederland Plaatselijke regeling ten behoeve van de Hervormde Gemeente Geldermalsen Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de voormalige wijkkerkenraad Geldermalsen Oost op

Nadere informatie

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk PROTESTANTSE GEMEENTE CUIJK Postbus 116 5430 AC Cuijk Rek.nr. 11.05.05.645 Email: scriba.pkncuijk@gmail.com www.protestantsekerkcuijk.nl Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht 1 Plaatselijke regeling van de algemene kerkenraad (AK), ten behoeve van het leven

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van Wijkgemeente De Acker van de Hervormde gemeente te Pijnacker

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van Wijkgemeente De Acker van de Hervormde gemeente te Pijnacker Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van Wijkgemeente De Acker van de Hervormde gemeente te Pijnacker Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2.1 Verkiezing van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers - algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. wijkgemeente Centrum-Oost van de Hervormde gemeente te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. wijkgemeente Centrum-Oost van de Hervormde gemeente te Woerden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Centrum-Oost van de Hervormde gemeente te Woerden Inhoud 1 Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de grote kerkenraad, kleine

Nadere informatie

1e Gezamenlijke communicatiebericht Vorming Protestantse Gemeente Woerden Voortraject Doel van het gezamenlijke onderzoek Uitgangspunten

1e Gezamenlijke communicatiebericht Vorming Protestantse Gemeente Woerden Voortraject Doel van het gezamenlijke onderzoek Uitgangspunten 1e Gezamenlijke communicatiebericht (18 november 2016) Aan de leden van de Hervormde Gemeente Woerden, de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden e.o. Vorming

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Dordrecht. Inhoud Paragraaf Inhoud Vaststelling 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Hoenderloo Inhoud 0BParagraaf 1BInhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bellingwolde. 1. Samenstelling van de kerkenraad Overige artikelen 1.1. Aantal ambtsdragers De kerkenraad bestaat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de GEREFORMEERDE KERK te GENEMUIDEN 2017 Pagina 1 van 8 DB.01 V.2017 Binnen de kerkorde gelden in de Gereformeerde Kerk te Genemuiden de regelingen

Nadere informatie

CURSUS KERKRENTMEESTERS

CURSUS KERKRENTMEESTERS CURSUS KERKRENTMEESTERS 1 1 e avond: de kerkordelijke positie van het college van kerkrentmeesters huiswerk 2 e avond: hoe moet/kan het college van kerkrentmeesters goed functioneren en de taken 2 Agenda

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Koudekerke

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Koudekerke ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Koudekerke Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2 1.1 Aantal ambtsdragers 2 2 Verkiezingen 3 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

- Van kracht vanaf 1 januari

- Van kracht vanaf 1 januari Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente I (Oost) van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld (PKN) - Van kracht vanaf 1 januari 2015-1 INHOUD 1. Samenstelling

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse gemeente (met wijkgemeenten)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse gemeente (met wijkgemeenten) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse gemeente (met wijkgemeenten) Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten

Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten concept Hervormde Gemeente te Hoogeveen Gereformeerde Kerk te Hoogeveen Besluit tot vorming van een Protestantse Gemeente met wijkgemeenten Besluit De algemene kerkenraden van de Hervormde gemeente te

Nadere informatie

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW)

Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Status: Concept van de werkgroep voor de informele consultatie (29 mei 2017 ) Visie op de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden (PGW) Missie van de Protestantse Gemeente Woerden De Protestantse

Nadere informatie

Ord Regeling ten behoeve van het leven en werken van de streekgemeente Klarenbeek Voorst Wilp. aangepaste versie November 2016

Ord Regeling ten behoeve van het leven en werken van de streekgemeente Klarenbeek Voorst Wilp. aangepaste versie November 2016 Ord 2-17-7 Regeling ten behoeve van het leven en werken van de streekgemeente Klarenbeek Voorst Wilp. aangepaste versie November 2016 Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de streekkerkenraad 2 De

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van. wijkgemeente 2 (Midden) van de Hervormde gemeente. Veenendaal

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van. wijkgemeente 2 (Midden) van de Hervormde gemeente. Veenendaal Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van wijkgemeente 2 (Midden) van de Hervormde gemeente te Veenendaal Inhoudsopgave: Paragraaf: Inhoud: 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2.1

Nadere informatie

Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016

Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016 Gemeentebijeenkomst 11 oktober 2016 Programma gemeentebijeenkomst Opening Voorgenomen besluiten moderamen AK Wat verandert er op 1 januari? Concept-plaatselijke regelingen moderamen AK Erediensten, pastoraat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Wijkgemeente Delfgauw van de Hervormde gemeente te Pijnacker

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Wijkgemeente Delfgauw van de Hervormde gemeente te Pijnacker Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Wijkgemeente Delfgauw van de Hervormde gemeente te Pijnacker Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad 2.1. Verkiezing

Nadere informatie