Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht?"

Transcriptie

1 CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING ALGEMENE KERKENRAAD PGM Vooraf: In het Beleidsplan 2015 hebben we onder woorden gebracht wat voor kerk wij willen zijn. Die omschrijving wordt hier nogmaals weergegeven. Wat voor kerk willen we zijn en wat is onze opdracht? In het Beleidsplan dat de Algemene Kerkenraad in 2015 heeft vastgesteld is daarover het volgende opgenomen: Geroepen Als Protestantse gemeente Middelburg weten wij ons aangesproken door het woord van God en daarin geroepen door Jezus Christus. Wij laten ons inspireren door Hem; Hij wijst ons de weg naar God, naar de ander en naar elkaar. In Hem krijgt de liefde van God een gezicht. Wij willen leven in navolging van Hem, gericht op de toekomst. Veelkleurig en één Wij zijn als Protestantse gemeente Middelburg een gemeente op weg naar Gods Koninkrijk. Die weg willen wij nadrukkelijk samen gaan, met aandacht en interesse voor wat de ander beweegt. Wij handelen vanuit de liefde voor God, voor elkaar en voor de wereld. Samenwerken is een gegeven, elkaar ruimte geven om op persoonlijke wijze ons geloof te beleven ook. Als Protestantse gemeente Middelburg maken wij deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Wij vieren, beleven en belijden ons geloof in kerkdiensten, in liederen en gebeden, in de aandacht voor elkaar, in pastoraat, catechese, vorming en toerusting en in het actief ingaan op wat vanuit de samenleving op ons afkomt. Wij willen één Protestantse gemeente Middelburg zijn, een geloofsgemeenschap waarin alle leden, jong en oud, voluit kunnen meedoen, die op verschillende plaatsen in de stad aanwezig is, waarin de Bijbel opengaat, de doop bediend en het heilig avondmaal gevierd wordt en de lofzang van de Heer gaande wordt gehouden. Kernwaarden De Protestantse gemeente Middelburg wil gestalte geven aan twee kernwaarden: zij wil naar buiten treden om te vertellen wat zij te bieden heeft en zij wil dienstbaar zijn in en aan de samenleving.

2 Deze kernwaarden horen onlosmakelijk bij elkaar. De manier waarop aan deze kernwaarden gestalte wordt gegeven kan niet van bovenaf worden bepaald, maar wordt van onderaf ingevuld, op de verschillende plaatsen waar de Protestantse Gemeente Middelburg aanwezig is, door de gemeenschap die ter plaatse samenkomt en actief is. Vrijgevig en vrijmoedig Als Protestantse Gemeente Middelburg bestaan wij bij de gratie van het Woord van de Heer. Wat wij ontvangen hebben, willen wij delen. En dat is veel! Wij willen daarover vertellen op een manier die past in onze tijd, onbevangen en enthousiast. Dat betekent: verkondiging van het evangelie, aandacht voor liturgie en kerkmuziek, in verbondenheid met de traditie en in gemeenschap met andere christelijke gemeenschappen lokaal, regionaal en wereldwijd. Dienstbaar en zorgzaam Als Protestantse Gemeente te Middelburg willen wij dienstbaar zijn in en aan de samenleving, aan de mensen om ons heen. Wij volgen daarin de weg van de Heer. Wij willen herkenbaar en actief aanwezig zijn in Middelburg om met woord en daad te getuigen van het evangelie, dienend, barmhartig en opkomend voor gerechtigheid. Het verstaan en verlichten van de nood van de ander vraagt om persoonlijke inzet; het signaleren van noden in de samenleving daagt uit om de oorzaken daarvan op te sporen en aan te pakken, dichtbij en ver weg. Dit is het diaconale en pastorale gezicht van de kerk, de zorgzame kerk: zichtbaar aanwezig, toegankelijk, herkenbaar, bescheiden, maar wel met bevlogenheid en élan. Doelmatig en duurzaam Als Protestantse Gemeente Middelburg willen wij veel, maar wij realiseren ons dat onze middelen, zowel materieel als immaterieel, beperkt zijn. Wij staan daardoor voor belangrijke keuzes. Door verantwoord en doelmatig met menskracht en financiën om te gaan kunnen wij toch ambitieus zijn op de terreinen van diaconaat, eredienst en pastoraat. Wij zijn ervan overtuigd dat de kerk toekomst heeft, ook als daarvoor nieuwe vormen van kerk-zijn nodig zijn. Wij willen goede rentmeesters zijn van al wat aan ons is toevertrouwd en realiseren ons dat wij verantwoording dragen voor de kansen en mogelijkheden van wie na ons komen.

3 1. Algemeen De Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) kent drie wijkgemeenten: Twee wijkgemeenten van bijzondere aard, te weten de Wijkgemeente De Ontmoeting (Gereformeerde Bond) met eigen rechtspersoonlijkheid en een eigen college van kerkrentmeesters, en de Koorkerkgemeenschap (VVH/Remonstrants) met een eigen college van kerkrentmeesters en daarnaast de Nicolaaskerk-wijkgemeente. De wijkgemeenten van bijzondere aard vervullen ook een streekfunctie, maar maken deel uit van de PGM. Overeenkomstig Ordinantie heeft een gemeente met wijkgemeenten een algemene kerkenraad. Begrenzing. De wijkgemeenten van bijzondere aard omvatten het eiland Walcheren; de Nicolaaswijk omvat goeddeels het grondgebied van de stedelijke kern van de gemeente Middelburg: het gaat om de postcodes 4331 AA-4332 ZZ, 4333 EA-EC, 4333 GA-GC, 4333 GJ-GK, 4333 GT-HJ, 4334 AA-4338 ZZ. 2. Algemene kerkenraad Samenstelling Algemene Kerkenraad 1. De Algemene Kerkenraad (AK) bestaat uit de volgende ambtsdragers, die door de wijkkerkenraden zijn aangewezen (Ordinantie 4-9): - 2 predikanten - 3 ouderlingen - 2 ouderling-kerkrentmeesters - 3 diakenen - Als boventallige leden: Preses Scriba Voorzitter College van Kerkrentmeesters (CVK) Voorzitter College van Diakenen (CvD) 2. De wijkkerkenraden wijzen tevens vervangers aan. 3. Van de onder 2.1. genoemde ambtsdragers wordt 1 lid aangewezen door de wijkkerkenraad van de Koorkerkgemeenschap en 1 lid door de wijkkerkenraad van de Ontmoeting. 4. De AK maakt een rooster van aftreden op. 5. De AK kiest uit zijn midden een moderamen, dat uit Preses Scriba Voorzitter CvK Voorzitter CvD Een predikant De preses en de scriba zijn lid van de Nicolaaswijk. Zij zijn zo mogelijk tevens preses en scriba van de wijkkerkenraad van de Nicolaaswijk.

4 6. Taken en bevoegdheden Algemene Kerkenraad Aan de AK worden de taken en bevoegdheden toegekend als omschreven in Ordinantie (( 4. De verdeling van de taken en bevoegdheden over enerzijds de algemene kerkenraad en anderzijds de wijkkerkenraden wordt aangegeven in een door de algemene kerkenraad in overleg met de wijkkerkenraden vast te stellen regeling, met dien verstande dat de taken en bevoegdheden van de wijkkerkenraden alles omvatten wat tot de taken en bevoegdheden van de kerkenraad behoort, met uitzondering van datgene wat nadrukkelijk wordt toevertrouwd aan de algemene kerkenraad, waaronder, voor zover in de orde van de kerk niet anders is bepaald: - het overleg met de wijkkerkenraden over de taak en de samenwerking van de delen in het geheel van de gemeente en de uitvoering van het werk dat in dat overleg aan de algemene kerkenraad wordt toevertrouwd; - het treffen van voorzieningen ten behoeve van de gemeente in haar geheel, waar dat nodig is om recht te doen aan de binnen de gemeente voorkomende kerkelijke verscheidenheid; - de vermogensrechtelijke aangelegenheden; - datgene wat te maken heeft met de rechtspositie van de predikanten en de gesalarieerde medewerkers )) Daarenboven heeft de AK tot taak en bevoegdheid zaken te regelen die betrekking hebben op: 1 Jeugdwerk 2 Ouderenpastoraat 3. Diaconie 4. Oecumene 5. Kerk en Israël 6. Bepaling aantal, tijdstip en plaats van de kerkdiensten, niet dan na overleg met de wijkkerkenraden 7. Kerkblad 2.7 Werkwijze Algemene Kerkenraad 1. De AK komt ten minste 6 maal per jaar bijeen. 2. De vergaderingen worden ten minste 5 dagen van tevoren bijeengeroepen door het moderamen onder vermelding op de agenda van de onderwerpen die aan de orde zullen komen. 3. De scriba of een door de AK aangewezen persoon maakt van de vergaderingen van de AK een verslag op. Dit verslag wordt in de eerstvolgende vergadering van de AK vastgesteld. 4. In de gevallen dat de kerkorde dit voorschrijft belegt de AK een bijeenkomst met de leden van de gemeente of met de leden van de betreffende wijkgemeente(n). Deze bijeenkomst wordt aangekondigd in het kerkblad en afgekondigd op ten minste twee zondagen, voorafgaande aan de bijeenkomst. 5. De AK kan besluiten ook anderen dan gemeenteleden uit te nodigen voor een gemeentebijeenkomst. 6. Onverminderd het bepaalde in Ordinantie berust het lopend archief bij de scriba.

5 2.8 Besluitvorming AK 1. De AK neemt besluiten met inachtneming van het bepaalde in Ordinantie 4.5 (( Artikel 5. Besluitvorming 1. In alle kerkelijke lichamen worden besluiten steeds na gemeenschappelijk overleg en zo mogelijk met eenparige stemmen genomen. Blijkt eenparigheid niet bereikbaar, dan wordt besloten met meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij blanco stemmen niet meetellen. 2. Stemming over zaken geschiedt mondeling tenzij om schriftelijke stemming wordt gevraagd. Staken de stemmen, dan vindt herstemming plaats. Staken de stemmen weer, dan is het voorstel verworpen. 3. Stemming over personen geschiedt schriftelijk. Wanneer er niet meer kandidaten zijn dan er verkozen moeten worden, kan mondeling worden gestemd als niemand van de aanwezige leden tegen mondelinge stemming bezwaar maakt. Indien één kandidaat wordt voorgesteld en de stemmen staken, vindt herstemming plaats. Staken de stemmen weer, dan is de kandidaat niet verkozen. Indien er meer kandidaten zijn dan er verkozen moeten worden, zijn van hen verkozen diegenen op wie de meeste stemmen zijn uitgebracht en die de meerderheid van de uitgebrachte stemmen hebben behaald, tot het aantal vacatures dat vervuld moet worden. Indien voor een vacature geen van de kandidaten een meerderheid heeft behaald, vindt een herstemming plaats tussen de twee kandidaten die de meeste stemmen behaalden. Staken de stemmen, dan vindt herstemming plaats. Staken de stemmen weer, dan beslist het lot. 4. Geen besluiten kunnen worden genomen indien niet ten minste de helft van het aantal leden zoals dit voor het kerkelijk lichaam is vastgesteld, ter vergadering aanwezig is. Wanneer in een vergadering het quorum niet aanwezig is, kan ten aanzien van een op die vergadering ingediend voorstel een besluit worden genomen op een volgende vergadering die ten minste twee weken later wordt gehouden, ook wanneer dan het quorum niet aanwezig is. 5. Voor besluitvorming in een vergadering van de stemgerechtigde leden van de gemeente zijn de leden 1 tot en met 3 van overeenkomstige toepassing, tenzij in de plaatselijke regeling anders is voorzien )) 3 Beroepingswerk De PGM conformeert zich aan het bepaalde in Ordinantie Vermogensrechtelijke aangelegenheden kerkrentmeesterlijk 4.1 De wijkgemeenten van bijzondere aard hebben financiële zelfstandigheid. Zij stellen hun eigen begroting en jaarrekening op. Wanneer de wijkgemeente van bijzondere aard dat wenst, kunnen begroting en jaarrekening van die wijkgemeente worden opgenomen in de totale PGM-begroting en jaarrekening. Alsdan vindt consolidatie plaats. 4.2 De AK stelt de begroting en jaarrekening van de PGM vast. Aan de besluitvorming daarover nemen de vertegenwoordigers van de wijkgemeenten van bijzondere aard geen deel, zo lang de begroting en jaarrekening van die wijkgemeente(n) niet onderdeel uitmaken van de totale PGM-begroting en jaarrekening.

6 4.3 Het College van Kerkrentmeesters bestaat uit 9 leden, van wie ten minste één afkomstig is uit de Koorkerkgemeenschap. Het College wordt uitgebreid met een lid van De Ontmoeting op het moment dat de begroting en jaarrekening van deze wijkgemeente deel uitmaakt van de totale PGM-begroting en jaarrekening. Van de 9 leden zijn er 5 ouderling-kerkrentmeester en 4 niet-ambtsdrager 4.4 Het College van Kerkrentmeesters wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris, een eerste en een tweede penningmeester aan. 4.5 Op de werkwijze en taken van het College zijn de bepalingen van Ordinantie 11-2 van toepassing. 4.6 De eerste penningmeester is bevoegd namens de PGM betalingsvoorstellen, opgesteld door de administratief medewerker van het kerkkantoor, te accorderen op basis van de door de Algemene kerkenraad vastgestelde begroting. Na accordering van de facturen geeft de eerste penningmeester de geaccordeerde lijst door aan de tweede penningmeester. De tweede penningmeester verricht uitsluitend betalingen die zijn geaccordeerd door de eerste penningmeester. 4.7 De tweede penningmeester vervangt de eerste bij diens afwezigheid of ontstentenis. In dat geval wordt de tweede penningmeester vervangen door de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. 4.8 Het College van Kerkrentmeesters behartigt tevens de vermogensrechtelijke aangelegenheden van de Nicolaaswijkgemeente. 4.9 Het College van Kerkrentmeesters dient de ontwerpbegroting voor het komende jaar uiterlijk 1 november bij de Algemene Kerkenraad in Het College van Kerkrentmeesters dient de ontwerpjaarrekening van het afgelopen begrotingsjaar uiterlijk 1 mei in bij de Algemene Kerkenraad. 5 Vermogensrechtelijke aangelegenheden diaconaal 5.1 Overeenkomstig het bepaalde in Ordinantie vormen de diakenen tezamen het College van Diakenen, bestaande uit ten minste 9 diakenen. 5.2 Het College van Diakenen wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een tweede penningmeester aan. 5.3 Op de werkwijze en taken van het College van Diakenen zijn de bepalingen van ordinantie 11-3 van toepassing. 5.4 De eerste penningmeester is bevoegd betalingen te doen namens het College van Diakenen met inachtneming van de vastgestelde begroting tot een maximumbedrag van euro op basis van de betalingsvoorstellen opgesteld door de administrateur. 5.5 Bij afwezigheid of ontstentenis van de eerste penningmeester treedt de voorzitter op als diens plaatsvervanger. 5.6 Het College van Diakenen kan overeenkomstig het bepaalde in Ordinantie in overleg met de Algemene Kerkenraad bepaalde zaken opdragen aan de wijkraden van diakenen. 6. Overige vermogensrechtelijke aangelegenheden 6.1 De overeenkomst van april 2003, gesloten tussen de wijkgemeente van bijzondere aard De Ontmoeting en de Protestantse Gemeente Middelburg, betreffende de vaststelling en betaling van het aandeel van deze wijkgemeente in de algemene kosten van de PGM, blijft van kracht.

7 6.2 De overeenkomst d.d. 30 september 1982, gesloten tussen de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te Middelburg en de Protestantse Gemeente Middelburg betreffende (onder meer) de financiële verhouding tussen deze vereniging en de PGM, blijft van kracht. Aldus vastgesteld in de vergadering van de Algemene Kerkenraad van..

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Inhoud Paragraaf Inhoud Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl.

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 7 april 2011 en is vanaf de dag na het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Maurik.

Hervormde Gemeente te Maurik. Pagina 1 van 6 Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud Paragraaf Concept-Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Assen (met wijkgemeenten) Voor het belijden, de roeping en het functioneren van de Protestantse Kerk in Nederland

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Inhoud 1. Samenstelling kerkenraad 3 2. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Eethen en Drongelen. Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 1 april 2019 en is vanaf deze

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken van de. Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord. van de. Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Arnhem-Noord van de Protestantse Gemeente Arnhem Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van

Nadere informatie

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

Concept Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Concept 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Zuid-West van de Protestantse Gemeente te Veenendaal Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST.

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. Toelichting De plaatselijke regeling komt bovenop de kerkorde en ordinanties. Daar waar in

Nadere informatie

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen Inhoud Paragraaf Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Concept 2 d.d. 4 januari 2013 Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht

CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING. van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht CENTRALE PLAATSELIJKE REGELING van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht september 2015 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Zwijndrecht Inhoud Paragraaf

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt

Plaatselijke regeling. ten behoeve van. het leven en werken. van de. Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente De Baak te Hasselt Hervormde Gemeente De Baak Hasselt 1 Versie 2015 Inhoudsopgave 1. Wijkkerkenraad De Baak... 3 1.1

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de Kerkenraad 2. Verkiezingen 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8

Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Anna Paulowna 1 Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid

Beleidsplan Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Beleidsplan 2015-2019 Protestantse Gemeente Terneuzen Wijkgemeente Zuid Inleiding Dit beleidsplan van de wijkgemeente Zuid van de Protestantse Gemeente Terneuzen beschrijft de doelstellingen die wij, onder

Nadere informatie

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen

1 Samenstelling van de wijkkerkenraad, de kleine wijkkerkenraad en de werkgroepen Wijkregeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Oosterkerk van de Protestantse gemeente te Zwolle versie 0.3, 5 maart 2012 Deze plaatselijke regeling is vastgesteld in

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle.

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Inleiding en begrippen 1 Samenstelling van de kerkenraad, kleine kerkenraad en werkgroepen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Oud-Vossemeer. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld.

Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Regeling per 1 mei 2007 voor de wijze van werken van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2 Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/ Neder-Hardinxveld. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg

Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Plaatselijke regeling Nieuwe Kerkgemeente Middelburg Vastgesteld op 9 januari 2017 Inhoud 1. Werkwijze wijkkerkenraad... 2 2. Samenstelling wijkkerkenraad... 5 3. Taakgroepen... 5 4. Kleine kerkenraad...

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Kollum Conform art. 9 van het Verenigingsbesluit is de Plaatselijke Regeling op 16 mei 2008 in werking getreden,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Cuijk PROTESTANTSE GEMEENTE CUIJK Postbus 116 5430 AC Cuijk Rek.nr. 11.05.05.645 Email: scriba.pkncuijk@gmail.com www.protestantsekerkcuijk.nl Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005)

Plaatselijke regeling Gereformeerde Kerk Woerden versie januari 2006 Wijkgemeente WEST (vervangt januari 2005) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de WIJKGEMEENTE WEST van de Gereformeerde Kerk te Woerden Deze plaatselijke regeling is gemaakt naar aanleiding van het ontstaan van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 Over stemmen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Kollum Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Kollum Conform art. 9 van het Verenigingsbesluit is de Plaatselijke Regeling op 16 mei 2008 in werking getreden,

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Joure c.a. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is gewijzigd en vastgesteld door de kerkenraad van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse Gemeente te Bellingwolde. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bellingwolde. 1. Samenstelling van de kerkenraad Overige artikelen 1.1. Aantal ambtsdragers De kerkenraad bestaat

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2.

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Sprang Geldig vanaf 17 januari 2016 1 Inhoudsopgave Wijziging... 1 Preambule... 1 1 Samenstelling van de kerkenraad...

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2. Verkiezing van ambtsdragers in de gemeente 2.1 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Loosdrecht Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Ferwert te Ferwert Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 29 oktober 2009 en

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w. Bij deze plaatselijke regeling is een toelichting met ordinantieteksten te vinden in een toegevoegde

Nadere informatie

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon Glanerbeek 10 8033 BA Zwolle Telefoon 038 453 70 75 www.sionskerkzwolle.nl contact@sionskerkzwolle.nl Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Sionskerk,

Nadere informatie

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal CONCEPT d.d. 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal 1. Samenstelling van de algemene kerkenraad 2. Werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Rijsoord te Ridderkerk. Inhoud. Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 19 november 2013

Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 19 november 2013 PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE DRIMMELEN Inhoud Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de protestantse wijkgemeente Pniël van de Protestantse gemeente te Almelo Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 2. Verkiezing van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Woord vooraf In zijn vergadering van 3 maart 2004 aanvaardde de kerkenraad van de Hervormde

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Castricum (versie 7).

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Castricum (versie 7). Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Castricum (versie 7). 1. Samenstelling van de kerkenraad 1.1. Aantal ambtsdragers De kerkenraad bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling. Gereformeerde Kerk in Herwijnen

Plaatselijke Regeling. Gereformeerde Kerk in Herwijnen Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk in Herwijnen Exclusief ordinantietekst September 2017 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave Paragraaf 1. 2. 2.1. 3. 3.1 3.1.1. 3.1.2.

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Elburg. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE MIDDELBURG BELEIDSPLAN

PROTESTANTSE GEMEENTE MIDDELBURG BELEIDSPLAN scribaat: A.L.Gideonse-Dekker Seissingel 42 4334 AA Middelburg tel. 0118-611940 e-mail: sfgideonse@zeelandnet.nl PROTESTANTSE GEMEENTE MIDDELBURG BELEIDSPLAN 2015-2020 Eén in veelkleurigheid september

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Koudekerke

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Koudekerke ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Koudekerke Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2 1.1 Aantal ambtsdragers 2 2 Verkiezingen 3 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Lienden. Vaststelling (wijziging) Deze plaatselijke regeling is gewijzigd door de kerkenraad op 18 juni en is vanaf

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Overlangbroek (PKN) Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers - algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Haaften. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Verklaring 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE VAN DE GEREFORMEERDE KERK HOOGVLIET-SPIJKENISSE Ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel A1 Begripsbepalingen In deze regeling

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee,

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee, Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Schouwen aan zee, waarin verenigd zullen zijn - de Hervormde Gemeente Renesse/ Noordwelle, - de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Classicale Vergadering van Nijmegen van de Protestantse Kerk in Nederland

Classicale Vergadering van Nijmegen van de Protestantse Kerk in Nederland Classicale Vergadering van Nijmegen van de Protestantse Kerk in Nederland HUISHOUDELIJKE REGELING (Ord. 4-16-8) Artikel 1 De classicale vergadering 1. De classicale vergadering Nijmegen van de Protestantse

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Protestantse gemeente te Hoenderloo Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Hoenderloo Inhoud 0BParagraaf 1BInhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Delfgauw van de Protestantse gemeente te Pijnacker en Delfgauw In deze plaatselijke regeling zijn alleen de artikelen

Nadere informatie

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof

Concepttekst plaatselijke regeling wijkgemeente De Open Hof Inleiding Bijgaande concepttekst is door ondergetekenden opgesteld aan de hand van het model zoals aangereikt door de PKN. Waar binnen dat model uit verschillende mogelijkheden keuzes gemaakt moeten worden,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord

Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld Wijkgemeente 2, Noord Plaatselijke regeling Kerkenraad Wijk 2 Noord (vanaf april 2015) -voor de verkiezing van ambtsdragers, -voor de wijze van werken van

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Philippine - Sas van Gent - Sluiskil.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Philippine - Sas van Gent - Sluiskil. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Philippine - Sas van Gent - Sluiskil. Deze Regeling is definitief vastgesteld in de Kerkenraadsvergadering van 12

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente (met wijkgemeenten) te Bennekom Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente Hazerswoude.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. Hervormde gemeente Hazerswoude. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Hazerswoude. Paragraaf Inhoud Inleiding 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording)

Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Plaatselijke regeling van de Protestantse wijkgemeente in Apeldoorn noord oost (in wording) Inhoud Inhoud... - 1-1 Visie.... - 2-2 De wijkkerkenraad.... - 2-2.1. Samenstelling wijkkerkenraad... - 2-2.2.

Nadere informatie

Gereformeerde kerk, Ontmoetingskerk Krimpen aan de Lek. Plaatselijke regeling

Gereformeerde kerk, Ontmoetingskerk Krimpen aan de Lek. Plaatselijke regeling Plaatselijke regeling versie 3.0 maart 2016 Inhoudsopgave 1 HISTORIE... 4 2 SAMENSTELLING VAN DE KERKENRAAD... 5 2.1 2.2 AANTAL AMBTSDRAGERS... 5 VOORDRACHT EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS... 5 2.2.1 VOORDRACHT...

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling

Plaatselijke Regeling Plaatselijke Regeling Protestantse Gemeente Oudega Versie 4.0 - juni 2018 De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Oudega Smallingerland, gelet op ordinantie 4-7-1 en ordinantie 4-8-5, besluit vast te

Nadere informatie

Inhoud. 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad

Inhoud. 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente III (Zuid) van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld (PKN) ingaande 2015 Inhoud 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Wijkgemeente Overberg van de Protestantse Gemeente te Amerongen-Overberg Door de kerkenraad van de hervormde wijkgemeente Overberg,

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN 1 PLAATSELIJKE REGELING 2018 2022 TEN BEHOEVE VAN DE HERVORMDE GEMEENTE TE OVERLANGBROEK (PKNO) Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers - algemeen 2.2.

Nadere informatie

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen

Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Gereformeerde Kerk te Kampen Regeling Gereformeerde Kerk Kampen - Pagina 1 1. Samenstelling van de Algemene Kerkenraad Ordinantietekst ord. 4 art. 9

Nadere informatie

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de PKN Gemeente Grave-Cuijk

Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de PKN Gemeente Grave-Cuijk Plaatselijke regeling voor het leven en werken van de PKN Gemeente Grave-Cuijk Inhoud 1 De kerkenraad 2 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van de ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing van de

Nadere informatie

Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam 2013

Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam 2013 Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam 2013 Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) te Leerdam Inhoud Paragraaf Inhoud Bladzijde(n) 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad ordinantie

Nadere informatie

- Van kracht vanaf 1 januari

- Van kracht vanaf 1 januari Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente I (Oost) van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld (PKN) - Van kracht vanaf 1 januari 2015-1 INHOUD 1. Samenstelling

Nadere informatie

Preambule: De gemeente is een samenwerkingsverband van leden die door hun inzet en giften bijdragen aan het goed functioneren van de gemeente.

Preambule: De gemeente is een samenwerkingsverband van leden die door hun inzet en giften bijdragen aan het goed functioneren van de gemeente. REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO Preambule: De gemeente is een samenwerkingsverband van leden die door hun inzet en giften bijdragen aan het goed functioneren

Nadere informatie

Federatieovereenkomst

Federatieovereenkomst Voorstel Federatieovereenkomst Federatieovereenkomst Protestantse Gemeente in wording te Bennekom 1. BESLUIT TOT FEDERATIE De Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Bennekom en de Grote Kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de. PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM 1 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE (met wijkgemeenten) te ARNHEM Inhoud Paragraaf Inhoud Preambule Vaststelling 1 Samenstelling van de Algemene Kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad)

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente (met wijkgemeenten) te Oudewater- Hekendorp. (Algemene kerkenraad) Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene

Nadere informatie

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen

Plaats van de wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Vaststelling en wijziging van de plaatselijke regeling 8. Overige bepalingen Pagina 1 van 9 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde wijkgemeente StadsNoordwestwijk* van de Protestantse gemeente in wording te Hattem Inhoud Paragraaf Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling voor de Gefedereerde Noorderlichtgemeente te Zeist

Plaatselijke Regeling voor de Gefedereerde Noorderlichtgemeente te Zeist Plaatselijke Regeling voor de Gefedereerde Noorderlichtgemeente te Zeist Inhoudsopgave 1. Samenstelling van de wijkkerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers -algemeen 2.2. Verkiezing van ouderlingen en

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Nieuw-Beijerland Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Hervormde gemeente Spannum-Edens

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Hervormde gemeente Spannum-Edens Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Hervormde gemeente Spannum-Edens Vaststelling Deze plaatselijke regeling is door de kerkenraad van de Hervormde kerk van Spannum Edens op

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer:

PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI. A. Algemene gegevens. Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: PROTESTANTSE GEMEENTE APELDOORN ANBI A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Protestantse Gemeente Apeldoorn Telefoonnummer (facultatief): 055 3557678 RSIN/Fiscaal nummer: 002531483 Website adres: www.pkn-apeldoorn.nl

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam].

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente/kerk (met wijkgemeenten) te [plaatsnaam]. Bij deze plaatselijke regeling hoort een toelichting. PR2 Versie januari 2013 Inhoud

Nadere informatie

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE t.b.v. de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg; ingevolge artikel B30.1 KO

REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE t.b.v. de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg; ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel A1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. gemeente: de gezamenlijk leden van de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg; b. kerkenraad: de predikant(en) en de

Nadere informatie

Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de algemene kerkenraad op 22 mei 2019 en is per 1 juli 2019 van kracht.

Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de algemene kerkenraad op 22 mei 2019 en is per 1 juli 2019 van kracht. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Culemborg Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2 Verkiezing van ambtsdragers 3 Verkiezing van

Nadere informatie

MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO

MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO . Versie 4 e concept met aanvullingen notities + CBB 03.03.2016 Pagina 1 van 5 MODEL VOOR EEN PLAATSELIJKE REGELING VOOR DE WERKWIJZE VAN DE KERKENRAAD EN DE DIACONIE Ingevolge artikel B30.1 KO A. ALGEMENE

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling

Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling concept Protestantse Gemeente Hoogeveen Plaatselijke Regeling Let op: 1. Op de even bladzijden staat de a-teksten ( verplicht voor alle PKN gemeenten) en op de oneven bladzijden staan de b en c teksten

Nadere informatie

Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam

Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam Regeling voor de wijze van werken van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente Giessendam / Neder-Hardinxveld te Hardinxveld-Giessendam Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Coevorden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Coevorden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Coevorden Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2 Werkwijze van de kerkenraad 3 Besluitvorming 4 Kerkdiensten 5

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente (met wijkgemeenten) te Barendrecht 1 Plaatselijke regeling van de algemene kerkenraad (AK), ten behoeve van het leven

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem.

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem. Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente (met wijkgemeenten) Doetinchem. Inhoud Paragraaf 1 Samenstelling van de algemene kerkenraad 2 De werkwijze van de

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Vianen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Vianen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Vianen Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers - algemeen 2.2. Verkiezing

Nadere informatie

Plaatselijke regeling t.b.v. het leven en werken van de Gereformeerde Kerk (met wijkgemeenten) van Capelle aan den IJssel

Plaatselijke regeling t.b.v. het leven en werken van de Gereformeerde Kerk (met wijkgemeenten) van Capelle aan den IJssel Plaatselijke regeling t.b.v. het leven en werken van de Gereformeerde Kerk (met wijkgemeenten) van Capelle aan den IJssel Samenstelling van de Algemene Kerkenraad - pag 3 De werkwijze van de Algemene Kerkenraad

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING

PLAATSELIJKE REGELING PLAATSELIJKE REGELING HERVORMDE WIJKGEMEENTE van Bijzondere Aard VRIEZENVEEN Auteur: Kerkenraad Datum: 19-01-2017 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Plaatselijke Regeling van de Hervormde Wijkgemeente van Bijzondere

Nadere informatie

Artikel 2. De federatie van de gemeenten omvat het gehele leven en werken van de gemeenten, behalve enige vermogensrechtelijke aangelegenheden.

Artikel 2. De federatie van de gemeenten omvat het gehele leven en werken van de gemeenten, behalve enige vermogensrechtelijke aangelegenheden. FEDERATIEOVEREENKOMST De kerkenraden van de hervormde gemeente Damkerk te Hoogezand-Sappemeer en de gereformeerde kerk Ontmoetingskerk te Hoogezand-Sappemeer besloten in januari 2009 tot het aangaan van

Nadere informatie

Federatieovereenkomst

Federatieovereenkomst Federatieovereenkomst van de gefedereerde gemeente te Aagtekerke en Domburg Deze overeenkomst wordt u aangereikt ter voorbereiding op de gemeenteavond van 18 mei 2016 waarin u over deze federatievorming

Nadere informatie