Programma najaar 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma najaar 2015"

Transcriptie

1 Programma najaar 2015 Adriaan van Dis Mano Bouzamour Margriet Brandsma Govert Schilling Vonne van der Meer Marjan Berk Arjan van den Born Nederland Leest Christophor Coppes Huizen Laren Blaricum

2 Voorlees Express De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Een vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. Zo ondersteunen en versterken ouders en school elkaar. Meer weten? Gilde Taal Café In het Gilde Taal Café hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer. Anderstaligen die beter Nederlands willen leren worden in de gelegenheid gesteld om in groepsverband Nederlands te spreken met vrijwilligers. Een uitstekende manier om de spreekvaardigheid te verbeteren. Voor exacte tijden en locaties, zie de agenda in het hart van dit programmaboekje. VoorleesKrachten is een project waarbij voorlezen als instrument wordt ingezet ter ondersteuning van de activiteiten in de zorg. Er wordt op individueel niveau belangstelling getoond voor het eigen verhaal en dat bevordert de communicatie. Neem voor meer informatie contact op met de seniorenspecialist van uw bibliotheek. of Meeleesclub De Meeleesclub is een leesclub voor mensen die moeite hebben met lezen en graag leeservaring op willen doen. Onder leiding van een taalcoach wordt gezamenlijk een boek gelezen. De taalcoach leest voor, de deelnemers lezen mee. Door het meedoen aan deze leesclub worden de taalbeheersing en het taalniveau bevorderd. Maar vooral het plezier in lezen! Meer informatie of aanmelden? of NIEUW De Leesgrootouders Houdt u van voorlezen aan uw kleinkinderen? Bent u op zoek naar nieuwe boektitels en vindt u het leuk om leeservaringen uit te wisselen? Dan is leesgroep De Leesgrootouders helemaal iets voor u! Op woensdag 2 september om uur start deze leesgroep voor en door grootouders in bibliotheek Huizen. Aanmelden via: educatie@bibliotheekhlb.nl. NIEUW in Huizen LeesVrienden 6+ Samen een boekje lezen en plaatjes bekijken is vaak heerlijk en rustgevend. Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling. Vanaf 9 september zijn kinderen van 6 tot en met 10 jaar, iedere woensdagmiddag van tot uur hartelijk welkom in de peuterhoek.

3 De Week van de Mediawijsheid duurt bij ons het hele jaar! Er is extra aandacht voor de volgende onderwerpen: Cloud computing*: zonder dat u het zich realiseert maakt u reeds gebruik van deze online diensten. Bijvoorbeeld via gegevens op uw smartphone, ipad, e-reader en computer met diensten als Dropbox, One Drive en Spotify. Privacy*: hoe beschermt u uw gegevens en hoe kunt u veilig gebruik maken van online diensten, zoals openbaar Wi-Fi, internetbankieren, social media en goede wachtwoorden kiezen. Digitour* in de bibliotheken: rondleiding langs alle digitale diensten van de bibliotheek; hoe verlengt of reserveert u thuis een boek, over e-books lenen, digitale naslagwerken in de bibliotheek, verborgen schatten op de website en beter zoeken in de online catalogus. Tablet Cafés*: breng uw eigen smartphone, tablet of e-reader mee en leer van en met elkaar. *kijk in de agenda wanneer deze activiteiten in de dichtstbijzijnde bibliotheek plaatsvinden. Ook Seniorweb ondersteunt mensen bij het digitaal vaardig worden. Zij doen dat door middel van cursussen, workshops en spreekuren. Op de logopagina van deze brochure staan de adressen van de websites van Seniorweb in uw omgeving. Klik en tik het internet op: een cursus voor de echte beginner die u helpt de weg te vinden op internet. U leert zoeken, en en downloaden. De cursus start steeds als er voldoende deelnemers zijn. Meer info of De overheid op internet: hoe werkt dat? Is dat veilig? Zaken met de gemeente, belastingdienst of andere overheidsdiensten doet u niet elke dag. De cursus Digisterker leert u hoe u veilig gebruik kunt maken van deze diensten op internet. De cursus wordt gegeven door professionele trainers en u krijgt een boek mee naar huis met actuele informatie en oefeningen. Voor meer info en aanmelden kunt u bellen met of De Multitouch tafel is in verschillende bibliotheken te vinden. Interessant voor jong en oud. Er staan diverse collecties op die eenvoudig oproepbaar zijn. Ook kunnen er educatieve spellen op worden gespeeld. Geschiedenis, kunstgeschiedenis en cultureel erfgoed is allemaal te vinden als je aan deze tafel zit of er met elkaar omheen staat.

4 Inspirerende ontmoetingen Dinsdag 22 september HLB Academie Laren: Bas Heijne Kleine filosofie van de volmaakte mens is de titel van de lezing waarin Bas Heijne zijn licht laat schijnen op nieuwe technieken die onze gebreken repareren. Wat zijn de maatschappelijke gevolgen als perfectie de norm wordt? Organisatie in samenwerking met het Humanistisch Verbond. Donderdag 1 oktober Eemnes: Marjan Berk Zij schreef meer dan veertig romans, verhalenbundels en kinderboeken. Deze ochtend zal zij vertellen over de weg van het boek: van idee tot publicatie. Dinsdag 6 oktober Huizen: Vrouwen in en om de Russische literatuur Dostojevski, Tolstoj, Tsjechov, Solzjenitsyn: wie kent ze niet? Maar wat is de bijdrage van vrouwen aan de Russische literatuur? Organisatie in samenwerking met de Volksuniversiteit Huizen. Donderdag 15 oktober Loosdrecht: Jan Brokken In oktober verschijnt zijn nieuwe boek: De Kozakkentuin. Hierin beschrijft hij de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski, die bijna 25 jaar heeft geduurd. Donderdag 22 oktober Laren: Willem van Toorn Uitgeverij Querido bestaat in 2015 honderd jaar. Schrijver en dichter Willem van Toorn schreef de biografie over Emanuel Querido, grondlegger van de uitgeverij. Querido woonde in Laren.

5 In 1943 vielen zijn vrouw Jane en hij door verraad in Duitse handen. Beiden werden in Sobibor omgebracht. De vooruitziende blik van Emanuel Querido heeft de uitgeverij veiliggesteld en laten voortbestaan. Dinsdag 27 oktober Weesp: Adriaan van Dis Winnaar van de Libris Literatuurprijs 2015 met Ik kom terug. Het boek waarin de grote afwezige uit zijn andere romans uit de schaduw treedt: zijn moeder. Een auteur die geen nadere introductie behoeft! Organisatie in samenwerking met de Weesper Boekhandel i.o. en het Humanistisch Verbond. Woensdag 28 oktober Eemnes: Vonne van der Meer Eilandgasten, De vrouw met de sleutel, Zondagavond; een paar titels van de hand van Vonne van der Meer, schrijfster van romans, verhalen en toneelstukken. In oktober komt ze met een nieuw boek: Winter in Gloster Huis. Donderdag 29 oktober Laren: Mano Bouzamour Mano Bouzamour (1991) is geboren in Amsterdam. Hij is een graag geziene gastspreker op radio en tv. Sinds de verschijning van De belofte van Pisa is de auteur met zijn opzienbarende debuut onafgebroken in de media geweest. U krijgt nu de kans om dit jonge talent in levende lijve te ontmoeten. Organisatie in samenwerking met het Humanistisch Verbond. Maandag 9 november Laren: Margriet Brandsma Sinds juli 2014 werkt Margriet Brandsma als zelfstandig journalist. Eind 2014 publiceerde ze het opmerkelijke levensverhaal van een Nederlands-Oost-Duits echtpaar: Vluchtcode Vlinder. Dinsdag 10 november Muiden: Govert Schilling Deze wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde is een ras verteller. Hij schrijft toegankelijke boeken (ook voor kinderen) en artikelen voor o.a. De Volkskrant, Vrij Nederland en het Amerikaanse weekblad Science. Zijn optredens in onder andere DWDD hebben de sterrenkunde begrijpelijker gemaakt en dichterbij gebracht. Vrijdag 11 december Huizen: Christophor Coppes Er staan ons fantastische ervaringen te wachten na het overlijden: een wereld van eenheid, liefde en licht. Dat is de universele boodschap van bijna-doodervaringen. Christophor Coppes zal uitgebreid vertellen over zijn boek In harmonie met het licht. Ook is er tijd om uw exemplaar te laten signeren en vragen te stellen aan de auteur.

6 Naar de film in de bibliotheek Dit najaar worden de filmavonden in Loosdrecht verplaatst naar de woensdag. In Eemnes blijft het op dinsdag. En ook de programmering is ongewijzigd: er worden bijzondere, recent verschenen (filmhuis-) films vertoond. Voor de titels verwijzen we u naar de flyer die u in de bibliotheek kunt halen. Ook worden de titels vermeld in de maandelijkse digitale nieuwsbrief. Zie voor data de agenda in dit programmaboekje. Boek en film Op dinsdag 17 november is de laatste boek- en filmavond. We starten om uur met een hapje en een drankje. Om uur is er een smakelijke warme maaltijd. Er worden fragmenten voorgelezen uit het boek en er wordt verteld over de auteur. Aan de hand van discussievragen en kijkgerichte aandachtspunten wordt de verfilming van het boek besproken. Het boek is ongeveer een maand van tevoren voor de deelnemers te leen. Deze avond staat Het Diner van Herman Koch op het menu. Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alle activiteiten die wij organiseren via de maandelijkse digitale nieuwsbrief. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven via de beide website s. Zo ontvangt u nieuws over acties, aanbiedingen en activiteiten. Muziekweb Via heeft u toegang tot ruim cd s, muziek-dvd s en lp s. Als lid van de bibliotheek kunt u deze reserveren. Er is een schat aan informatie over artiesten, albums, diverse genres, nieuwste releases en nieuwe muziekstijlen via deze site te ontdekken. Breng mensen in verleiding: Geef eens een Biebbon cadeau! Er is er al een vanaf 5,- De bon kan worden besteed aan alles wat je in de bibliotheek kunt kopen, lenen of beleven: kaartjes voor activiteiten, het leengeld van een serie op DVD of een kopje koffie in het Leescafé. Loop ook even binnen als u een kunstzinnig cadeau of kleine attentie zoekt. Vanzelfsprekend kan met de cadeaubon ook een bibliotheekabonnement worden geschonken.

7 Agenda met overzicht van alle activiteiten datum vestiging activiteit tijd WEKELIJKSE ACTIVITEITEN Maandag Weesp Inloopspreekuur Seniorweb uur Huizen De Speeltrein uur Dinsdag Weesp Mama Café in even weken uur Woensdag Weesp Mama Café in oneven weken uur Huizen LeesVrienden uur Vrijdag Laren 50+ leest voor uur Huizen Taal Café uur Muiden Taal Café uur SEPTEMBER Woensdag 2 Muiden Tablet Café: thema vakantiefoto s uur Loosdrecht Tablet Café uur Huizen Start: de Leesgrootouders uur Laren Boekpresentatie door Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij uur Donderdag 3 Eemnes Themaochtend Het Eemnesser dictee met Gerard Wortel en jury uur Weesp Tablet Café: Voorlichting over de cursus Digisterker uur Vrijdag 4 Weesp Filosofisch Café: thema Wie zijn onze helden? uur Maandag 7 Huizen Officiële opening van De Speeltrein met poppenkastvoorstelling uur door De kleine Zon Woensdag 9 Loosdrecht Mediawijsheid: Digitour uur Donderdag 10 Weesp BVO: ZZP ers ontmoeten elkaar voor kennis en inspiratie uur Dinsdag 15 Weesp Senia informatiebijeenkomst Leesclub Literatuur uur Woensdag 16 Muiden Themaochtend: Taxaties antiek door veilinghuis Van Spengen uur Loosdrecht Themaochtend: Het Stergebied in Loosdrecht uur door Historische Kring Loosdrecht Huizen Themaochtend: Dick Schaap met Uitgetekend uur een Historische roman over Huizen Donderdag 17 Eemnes Themaochtend: Geschiedenis klassieke muziek door Joop van Velzen uur Weesp Themaochtend: Fort Uitermeer en de Oude en uur de Nieuwe Hollandse Waterlinie Huizen Senia informatiebijeenkomst Leesclub Literatuur uur Vrijdag 18 Weesp Senia informatiebijeenkomst Leesclub Geschiedenis uur Maandag 21 Huizen Tablet Café uur Dinsdag 22 Laren HLB Academie: Bas Heijne i.s.m. het Humanistisch Verbond uur Woensdag 23 Huizen Themaochtend Extra: Cees Croes over mantelzorg uur Vrijdag 25 Huizen Week voor Dementie: Voorleesmiddag uur Dinsdag 29 Huizen Senia informatiebijeenkomst Leesclub Geschiedenis uur Eemnes Tablet Café uur Woensdag 30 Blaricum Blaercom: start leesgroep moderne literatuur 5 avonden uur

8 datum vestiging activiteit tijd OKTOBER Donderdag 1 Eemnes Themaochtend met Marjan Berk uur Weesp Tablet Café: Thema televisie en films kijken op uw tablet uur Vrijdag 2 Huizen Seniorenmarkt uur Dinsdag 6 Huizen Vrouwen in en om de Russische literatuur uur i.s.m. Volksuniversiteit Huizen Woensdag 7 START KINDERBOEKENWEEK: zie pagina 12 t/m 18 oktober Muiden Tablet Café: Mediawijsheid: Digitour uur Loosdrecht Themaochtend: gedichten van Chagall door Ties Grijpstra uur Huizen Kunstlezing: Van Gogh & Munch deel uur i.s.m. Volksuniversiteit Huizen Huizen Manifesta Robotica i.s.m. Science 4 Kids, Thales en SG Huizermaat uur Donderdag 8 Weesp BVO: ZZP ers ontmoeten elkaar voor kennis en inspiratie uur Zaterdag 10 Laren Science Experience i.s.m. Science 4 Kids uur Dinsdag 13 Eemnes Filmavond uur Woensdag 14 4 Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Weesp: uur Spelmiddag met vragen, opdrachten en proefjes Huizen Kunstlezing: van Gogh & Munch deel uur i.s.m. Volksuniversiteit Huizen Laren Speeltuin ons Genoegen i.s.m. Kinderopvang Humanitas uur Loosdrecht Filmavond uur Donderdag 15 Eemnes Themaochtend: met notaris van de Griend uur Weesp Themaochtend: Veiligheid in en om het huis uur Huizen HLB Academie: Arjan van den Born, ZZP ers erop of eronder uur Loosdrecht Avond met Jan Brokken over De Kozakkentuin uur Weesp Avond over Mies Bouhuys: Omdat ik in de wereld loop uur Zaterdag 17 4 Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Weesp: Prijsuitreiking Lego-robot bouwwedstrijd uur Maandag 19 Huizen Tablet Café uur Woensdag 21 Muiden Themaochtend: Vondsten uit de Vecht uur i.s.m. Historische kring, mogelijk bezoek tentoonstelling Loosdrecht Themaochtend: Bewegen voor 55plus door Fysiotherapie Inovum uur Huizen Themaochtend: Mentorschap uur 4 Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Weesp: uur Familiefilm voor alle leeftijden Donderdag 22 Laren Schrijversontmoeting: Willem van Toorn uur Dinsdag 27 Eemnes Tablet Café: Cloud computing uur Weesp Een avond met Adriaan van Dis uur i.s.m. Weesper Boekhandel en Humanistisch Verbond Woensdag 28 Eemnes Een avond met Vonne van der Meer uur Donderdag 29 Laren Schrijversontmoeting: Mano Bouzamour uur

9 datum vestiging activiteit tijd NOVEMBER Zondag 1 START NEDERLAND LEEST korte verhalen, zie pagina 13 woensdag 4 Muiden Tablet Café: thema de app s van de bibliotheek uur Loosdrecht Themaochtend: taxaties antiek door veilinghuis Van Spengen uur Donderdag 5 Eemnes Themaochtend: Eemnesser journaals; achtergrondverhalen uur door I. Wortel en K. van Eijken Weesp Tablet Café: Thema: Luisterboeken en voorlees app s uur Vrijdag 6 N.den Berg Taxaties Munten en Postzegels door Stichting MPO uur Weesp Filosofisch café: thema Levensverhalen uur Maandag 9 Laren Schrijversontmoeting: Margriet Brandsma uur Dinsdag 10 Eemnes Filmavond uur Muiden Avond met Govert Schilling uur Woensdag 11 Loosdrecht Filmavond uur Donderdag 12 Loosdrecht Mediawijsheid: Privacy Café uur Weesp BVO: ZZP ers ontmoeten elkaar voor kennis en inspiratie uur Vrijdag 13 Loosdrecht Mediawijsheid: Cloudcomputing uur Maandag 16 Huizen Tablet Café uur Weesp Mediawijsheid: Privacy Café uur Dinsdag 17 Weesp Boek en Film: Het Diner uur Woensdag 18 Muiden Themaochtend over het Comenius Museum uur door Hans van der Linde Loosdrecht Themaochtend: Veenhuizen, strafkolonie door Ties Grijpstra uur Huizen Themaochtend: Veiligheid in en om het huis uur Donderdag 19 Eemnes Themaochtend: Geschiedenis cabaret door Kick van der Veer uur Weesp Themaochtend: Rindert Kromhout over de Bloomsburygroep uur Muiden Mediawijsheid: Privacy Café uur Maandag 23 Huizen Mediawijsheid: Cloudcomputing uur Dinsdag 24 Eemnes Tablet Café Mediawijsheid Privacy Café uur Woensdag 25 Muiden Mediawijsheid: Cloudcomputing uur Huizen Kunstlezing: Van Bosch tot Breughel uur i.s.m. Volksuniversiteit Huizen door drs. Diana Kostman Maandag 30 Laren Mediawijsheid: Privacy Café uur

10 datum vestiging activiteit tijd DECEMBER Woensdag 2 Muiden Tablet Café : uur Loosdrecht Themaochtend: Geschiedenis klassieke muziek uur door Joop van Velzen Donderdag 3 Eemnes Themaochtend: Historische verhalen over Eemnes door Jan Out uur Weesp Tablet Café: Thema: Hoe zet ik mijn bestanden veilig in de cloud uur Vrijdag 4 Weesp Filosofisch Café: Thema Rituelen uur Dinsdag 8 Eemnes Filmavond uur Woensdag 9 Loosdrecht Filmavond uur Donderdag 10 Weesp BVO: ZZP ers ontmoeten elkaar voor kennis en inspiratie uur Vrijdag 11 Huizen Lezing door Christophor Coppes uur Maandag 14 Huizen Tablet Café uur Woensdag 16 Muiden Themaochtend: Kerststuk maken uur Loosdrecht Tablet Café uur Huizen Themaochtend: gedichten van Chagall door Ties Grijpstra uur Donderdag 17 Eemnes Themaochtend: Workshop Kerstversieringen uur Weesp Themaochtend over het Gemeentemuseum Weesp uur Dinsdag 22 Eemnes Tablet Café uur Woensdag 23 4 Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Weesp: uur Familiefilm voor alle leeftijden Themaochtenden: informatief, inspirerend & gezellig In Eemnes, Huizen, Loosdrecht, Muiden en Weesp, zijn regelmatig informatieve, inspirerende en gezellige ochtenden. Deze ochtenden zijn er voor iedereen. Het onderwerp en de opzet van de ochtend varieert en de entree is vrij. Er is altijd volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Data staan in de agenda in het hart van dit programmaboekje en op: en De bibliotheek is ook van u! Laat ons weten wat we voor u kunnen organiseren. We staan open voor suggesties en ideeën. Of organiseer het zelf en huur een ruimte bij een van de vestigingen voor een workshop, training of cursus. Neem contact op met de betreffende bibliotheek en informeer naar de mogelijkheden.

11 Kunstuitleen in Huizen en Weesp De kunstuitleen Gooi en Eemland beschikt over een gevarieerde collectie. Vanaf 6,- per maand kunt u de meest uiteenlopende werken lenen en wisselen zo vaak u wenst. Een kunstwerk dat u wilt houden, kunt u aanschaffen. Exposities van (plaatselijke)kunstenaars In de vestigingen in Eemnes, Laren, Loosdrecht, Muiden en Weesp is expositieruimte beschikbaar waar (plaatselijke) kunstenaars hun werk tentoon kunnen stellen. Als u hiervoor belangstelling hebt, neem dan contact op met de betreffende bibliotheek. U kunt altijd even binnenlopen om een expositie te bekijken! Inleidingen en cursussen over kunst door kunsthistorica Diana Kostman in Huizen en Weesp Van Gogh en Munch 2015 is het Van Gogh jaar. Het is 125 jaar geleden dat deze vooruitstrevende kunstenaar stierf. Tijdens dit jaar vinden diverse bijzondere evenementen plaats waaronder de tentoonstelling Munch : Van Gogh in het Van Goghmuseum. Beide kunstenaars vertonen grote overeenkomsten naast hun dramatische levens, vernieuwing in de kunst en een unieke stijl. De inleidingen op woensdagavond 7 en 14 oktober zijn de perfecte voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling. Van Bosch tot Bruegel: het begin van de genreschilderkunst Inleiding op de boeiende tentoonstelling De ontdekking van het dagelijks leven. Van 10 oktober 2015 tot en met 17 januari 2016 is deze te zien in Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Werken van de late middeleeuwen tot en met circa 1570 worden getoond. Tijdens de lezing van woensdagavond 25 november bespreekt Kostman de thema s en krijgt u een voorproefje van de tentoonstelling. De kunstlezingen komen tot stand in samenwerking met de Volksuniversiteit Huizen en de Kunstuitleen. Kunstgeschiedenis van de 20e en 21e eeuw De kunstgeschiedenislessen op de vrijdagmorgen zijn inmiddels een fenomeen in Weesp. Dit najaar staan de cursussen in het teken van de kunst en architectuur van de 20e en 21e eeuw. In drie keer vier lessen worden de schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst van deze periode besproken. Het is mogelijk de cursus in zijn geheel te volgen, maar ook om de modules los te volgen. De cursusreeks start op 25 september. Aanmelden kan bij de docente via info@artemisomnibus.nl of

12 Raar, maar waar! Is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Nieuwsgierigheid wordt gevierd! Ouders en kinderen van 7 14 jaar zijn welkom in de bibliotheken om te genieten van de diversiteit aan programma s. Festa Robotica, techniekmanifestatie in Huizen wordt samengesteld en georganiseerd door Science4Kids,Thales en middelbare school De Huizermaat. Science Experience is een mix van leuke, spannende en leerzame wetenschap en techniek activiteiten met demonstraties in Laren. In Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp is op woensdag 14 oktober een spelmiddag. Er wordt een route uitgezet met verschillende vragen en opdrachten. Kinderen gaan op onderzoek uit, doen proefjes en proberen vragen te beantwoorden. Zijn de antwoorden goed, dan krijgen ze een prijs mee naar huis. Ook organiseren we een Legowedstrijd! Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen thuis hun mooiste robot maken van Lego en deze tot woensdag 14 oktober inleveren om tentoon te stellen in de bovenstaande bibliotheekvestigingen. De bouwwerken zullen tijdens de spelmiddag worden beoordeeld door andere kinderen en medewerkers van De Bibliotheek. Op zaterdag 17 oktober vindt om uur in iedere vestiging de feestelijke prijsuitreiking plaats! Voor exacte data zie de agenda, of Voorleesfeest in Laren Iedere vrijdagmorgen breekt om uur in t Brinkhuis het leukste halfuurtje van de week aan. Geoefende, enthousiaste en creatieve vrijwilligers zetten zich volledig in om er steeds weer een fantastisch voorleesmoment van te maken. Neem een ontspannende voorleespauze met peuter of kleuter in de drukte van de week!

13 Familiefilms in de bibliotheek In de schoolvakanties wordt in de vestigingen Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp een familiefilm vertoond. Kom gezellig naar de film en neem vriendjes en vriendinnetjes mee! De toegang is gratis. Mama Café iedere week in Weesp Afwisselend op dinsdag of woensdag van uur. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en belevenissen delen. Het kan over van alles gaan: (borst-)voeding, opvoeding, ontwikkeling van je kind, maar ook over de prijs van luiers of wat er op televisie was. En elke maand is er een thema dat kort besproken wordt door een deskundig spreker. In het najaar zijn dat: Babymassage, muziek op schoot, gastouders Weesp, informatie Kinderdagverblijf Hummeloord, fotografie, gezonde voeding voor kinderen door diëtiste Marjan Bouman, Boekstart en Babysensory. De Speeltrein Een wekelijkse speelochtend voor kinderen van 2 tot 4 jaar in Huizen. Ouders zijn met hun kind(eren) van harte welkom tussen uur. De officiële opening van De Speeltrein is op maandag 7 september met een gratis poppenkastvoorstelling door poppentheater De Kleine Zon uit Huizen. Dierendorpje van Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij Reserveer woensdagmiddag 2 september voor een spetterende boekpresentatie van het nieuwe kinderboek Dierendorpje door het duo Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij in de theaterzaal van het Brinkhuis in Laren. De presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Larense boekhandel. Nederland Leest korte verhalen! Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met het korte verhaal. Van zondag 1 tot en met maandag 30 november wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Dit jaar een door A.L. Snijders samengestelde bundel met verhalen. Het boek is een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Tijdens de grootste nationale leescampagne organiseren we gezamenlijk een korte verhalenwedstrijd voor alle leeftijden. Voor meer informatie over inzendtermijn, wensen en eisen: of

14 Bibliotheek voor ondernemers in Weesp Kennis maken, kennis verwerven, inspiratie opdoen In Weesp biedt de bibliotheek zelfstandig ondernemers flexwerkplekken en vergaderruimte. Daarnaast worden er onder de noemer Bibliotheek voor Ondernemers op de tweede donderdag van de maand kennis- en inspiratie avonden voor ZZP ers georganiseerd. Wil jij je als zelfstandig ondernemer laten informeren over trends en ontwikkelingen van het ondernemerschap of ervaringen uitwisselen met andere ondernemers en met praktijkvoorbeelden aan de slag gaan die jouw onderneming een boost kunnen geven? Op deze avonden delen deskundigen en ondernemers op interactieve wijze hun kennis en ervaring. Daarnaast is er de mogelijkheid om je als ZZP er met jouw bedrijf kort (max. 3 minuten) te presenteren. Mocht je belangstelling hebben voor de BVO stuur dan een mail aan bvo@ debibliotheek.org. In de agenda staan de data van de avonden. De eerste is op 10 september. Dan ontvangen we Ellen de Lange-Ros, auteur en business-coach. Zij zal vertellen over harder groeien door zachter werken. Kijk voor meer informatie op haar website Inspirerende ontmoeting met Prof. dr. Arjan van den Born: ZZP ers erop of eronder? Verandering van wet- en regelgeving, automatisering, toetreding van ZZP ers in de flexbranche. De markt van Flexproviders is dynamisch. Wat zijn de scenario s voor de toekomst? De HLB Academie heeft Arjan van den Born uitgenodigd om op donderdagavond 15 oktober een aantal scenario s aan te kaarten in Huizen. Hij is de eerste hoogleraar Creatief Ondernemerschap in Nederland. Zijn interesse gaat onder andere uit naar innovatie, crowds, communities en nieuwe verdienmodellen. Voor meer informatie: zie de agenda en Zonder afleiding huiswerk maken of studeren De bibliotheek is een uitgelezen plek om te studeren en huiswerk te maken. Het is er rustig en er zijn studiewerkplekken beschikbaar, voorzien van aansluitingen voor eigen apparatuur. Wi-Fi is gratis. Ideaal om geconcentreerd en zonder afleiding te werken voor studie, scriptie, spreekbeurt of examen. Op de publiekscomputers zijn digitale bronnen te raadplegen. In de vestigingen Eemnes, Loosdrecht en Muiden is een professionele HBO-kracht aanwezig voor huiswerkbegeleiding. Meer informatie hierover? Kijk op de website of neem contact op met een van de drie vestigingen!

15 De bibliotheek werkt graag samen met andere (maatschappelijke) organisaties. artemisomnibus.nl rabobank.nl speeltuinlaren.nl blaricumscheboekhandel.nl huizermaat.nl thalesgroup.com cjg.nl afdeling.humanistischverbond.nl/gooi-en-vecht senia.nl versawelzijn.nl gooi.alliance-francaise.nl kinderopvanghumanitas.nl sherpa.org vu-huizen.nl hartvanlaren.nl kursusprojektloosdrecht.nl speelotheek-gooi.nl volksuniversiteitlaren.nl historischekringeemnes.nl landzijde.nl eemnes.seniorweb.nl weesp.seniorweb.nl wijdemeren.seniorweb.nl voorleesexpress.nl

16 Prachtredenen om lid te worden: Voor de prijs van 2 boeken een jaar lang onbeperkt lenen en meer. Word lid! Rijen romans, een uitgebreide collectie spannende, wetenschappelijke (luister)boeken voor alle leeftijden. Ook e-books, films, tijdschriften, kranten, games, muziek er is enorm veel te lenen bij de bibliotheek. Via voordeelmetjebiebpas.nl haalt u nog meer uit uw bibliotheekabonnement. Bijvoorbeeld kortingen bij theaters, musea, sportaccommodaties en nog veel meer. Voor entreeprijzen, reserveren van kaarten, aanvangs- en openingstijden zie: of Wij vragen u vriendelijk gereserveerde kaarten zo veel mogelijk minimaal 1 dag voor de activiteit af te halen en te betalen bij de klantenservice in de bibliotheek. Bij grote toeloop komen niet tijdig opgehaalde en betaalde kaarten beschikbaar voor andere bezoekers. Met dank voor uw begrip. NIEUW in Huizen en Laren: ticketwise Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum biedt vanaf nu de mogelijkheid tickets te kopen via internet (tot 45 minuten voor aanvang van de voorstelling). U print thuis uw e-ticket en u hoeft niet meer in de rij te staan. Tickets kopen bij de kassa tijdens de openingstijden blijft natuurlijk mogelijk. Vestiging Eemnes Raadhuislaan 49-b 3755 HB Eemnes eemnes@debibliotheek.org Vestiging Huizen Plein 2000 nr KK Huizen info@bibliotheekhlb.nl Bibliotheek op School Ankeveen (Joseph Lokinschool) Hollands End NR Ankeveen ankeveen@debibliotheek.org Bibliotheek op School Kortenhoef (De Regenboog) Elbert Mooylaan BE Kortenhoef kortenhoef@debibliotheek.org Vestiging Laren het Brinkhuis Brink KT Laren infolaren@bibliotheekhlb.nl Vestiging Muiden Kazernestraat AN Muiden muiden@debibliotheek.org Servicepunt Muiderberg Nienhuis Ruyskade HH Muiderberg muiderberg@debibliotheek.org Servicepunt Nederhorst den Berg Blijklaan KA Nederhorst den Berg nederhorstdenberg@ debibliotheek.org Vestiging Weesp Oudegracht XX Weesp weesp@debibliotheek.org Vestiging Wijdemeren Tjalk TT Loosdrecht wijdemeren@debibliotheek.org Voor meer informatie: of

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Programma voorjaar 2015

Programma voorjaar 2015 Programma voorjaar 2015 Rosita Steenbeek Bas Haring Gouden Jaren Elbert Roest Herman Pleij 80ste Boekenweek! Erik Scherder Huizen Laren Blaricum TE GEK VOOR WOORDEN Boekenweek 2015 organisatie hoofdsponsor

Nadere informatie

bieb april t/m juni 2016

bieb april t/m juni 2016 Te doen in en om de bieb april t/m juni 2016 Workshops, voorlezen, cursussen, elab themadagen, lezing, Taalcafé Wanneer en waar? Alphen aan den Rijn 09.30-11.30 uur Dinsdag 5 april, 3 mei en 7 juni Boskoop

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016. Kinderopvang en Peuterspeelzalen

Jaarprogramma 2016. Kinderopvang en Peuterspeelzalen Jaarprogramma 2016 Kinderopvang en Peuterspeelzalen Inleiding Samen verder met taal Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn dé plek voor kinderen om naast de thuissituatie structureel in aanraking

Nadere informatie

leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44

leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44 leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44 leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:45 leren & ontspannen Er valt veel te lenen in Bibliotheek Den Haag, maar

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega.

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega. WELKOM bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega Zuidoost Fryslân WELKOM IN DE BIEB Welkom in de bibliotheken in Zuidoost Friesland.

Nadere informatie

Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek

Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek Westfriese Bibliotheken jong geleerd, is oud gedaan Ruim 15% van de kinderen in Nederland loopt een risico op taalachterstand. Wie moeite heeft met lezen

Nadere informatie

Programma voorjaar 2014

Programma voorjaar 2014 14BW32 Programma voorjaar 2014 ONDER TUSSEN ERGENS ANDERS Alstublieft, geniet van de Bibliotheek! Lezen, leren, informatie, ontmoeting & debat, aanraders, collectie tips, bijzondere inloopochtenden en

Nadere informatie

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS VRAGENLIJST: DEFINITIEF PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS AMSTERDAM, OKTOBER 2015 MAILTEKST Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: activiteiten en samenwerkingspartners

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Beste lezer, Dit jaar is tot nu toe vol activiteiten geweest en er staat ook nog van alles te gebeuren! Expositie Het weekend van 13 en 14 mei in de Oude School te Kortenhoef,

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016.

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016. Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 Agenda Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u vanaf dit seizoen samen

Nadere informatie

Jaarprogramma Kinderopvang

Jaarprogramma Kinderopvang Jaarprogramma 2017 Kinderopvang Wij zijn VOOR het LEZEN De Kinderopvang is dé plek voor kinderen om naast de thuissituatie structureel in aanraking te komen met (voor)lezen. Een goed voorleesklimaat hoort

Nadere informatie

bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017

bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017 bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017 Een jaar vol informatie. 2 BIBLIOTHEEK GOOI EN MEER IS ALTIJD IN ONTWIKKELING Daarom presenteren we graag de mooie resultaten van 2017 waarin we de bundeling van

Nadere informatie

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN SCHOOLJAAR 2009 2010 Aanbod Voorschools 2009-2010 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 1. Bibliotheekabonnement 4 2. Introductiebezoek 5 3. Lezingen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Jaarprogramma 2015 kinderopvang

Jaarprogramma 2015 kinderopvang Jaarprogramma 2015 kinderopvang Bibliotheekbezoek Plezier met boeken en taal Een speciale ochtend voor ouders met hun kinderen om kennis te maken met de bibliotheek. We lezen de kinderen voor en bieden

Nadere informatie

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Voorlezen en knutselen Elke eerste maandag en woensdag van de maand wordt er geknutseld en/of voorgelezen. Kinderen van 4-7 jaar en hun (groot) ouders

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

-

- Laan Rozenburg 6 1181ER Amstelveen Tel: 020-6431596 www.obs-michielderuyter.nl - info@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 2 Agenda: Maandag 31 augustus OR vergadering 1 Dinsdag 1 september MR vergadering

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017

bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017 bibliotheekgooienmeer.nl JAARVERSLAG 2017 Een jaar vol informatie. BIBLIOTHEEK GOOI EN MEER IS ALTIJD IN ONTWIKKELING Daarom presenteren we graag de mooie resultaten van 2017 waarin we de bundeling van

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 2 juli 2015 Vakantiebieb-app Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app volledig beschikbaar: een app met e-books bestaande

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

Juni 2016 nr.12 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Juni 2016 nr.12 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: Juni 2016 nr.12 Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik graag een oproep doen aan ouders, pake s,

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Wij wensen u prachtige feestdagen en een gezond nieuwjaar toe!

Wij wensen u prachtige feestdagen en een gezond nieuwjaar toe! Januari 2019 Meer informatie over onze activiteiten in onze jaargids 2018-2019 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Onderzoek De toekomst van de bibliotheek

Onderzoek De toekomst van de bibliotheek Onderzoek De toekomst van de bibliotheek Rapportage Het 3e onderzoek in 2013 heeft plaatsgevonden van 19 september t/m 9 oktober 2013. Dit onderzoek ging over de toekomst van de bibliotheek met als onderwerpen

Nadere informatie

Taal verrijkt. aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen. Rijn en Venen

Taal verrijkt. aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen. Rijn en Venen Taal verrijkt aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen Rijn en Venen De Bibliotheek Rijn en Venen wil lezen voor iedereen mogelijk én plezierig maken. Daarbij richten we ons ook op mensen

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

De participatiebibliotheek

De participatiebibliotheek Voor meer informatie: Marjolein Bakker adviseur Communicatie marjolein.bakker@bibliotheek-zoetermeer.nl Hoofdbibliotheek Stadhuisplein 2 2711 EC Zoetermeer T 079-34 38 200 www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders De bibliotheek biedt veel aantrekkelijke mogelijkheden. Of je nu komt om boeken of andere materialen te lenen, om mee te doen aan een activiteit

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen:

Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen: Info, 3 juli 2015 Beste ouders /verzorgers, Het schooljaar loopt snel naar het einde toe. Het weer werkt gelukkig mee om de brug naar de vakantie te slaan maar er gaat nog wel het een en ander gebeuren

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Voordelen van de bieb

Voordelen van de bieb Voordelen van de bieb Een abonnement van de bieb biedt jou eindeloos lees-, kijk- en luisterplezier. Naast boeken leen je ook gratis muziek, films, luisterboeken, tijdschriften en bladmuziek. Een keuze

Nadere informatie

Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad. 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1. Vrijdagmiddag van 14.00 16.00 uur

Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad. 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1. Vrijdagmiddag van 14.00 16.00 uur Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad Alzheimercafé 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1 Contact: Mevrouw M. de Leeuw Aquarelleren club Donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur Vrijdagmorgen

Nadere informatie

Jaarprogramma. voor het Voortgezet Onderwijs 2015-2016

Jaarprogramma. voor het Voortgezet Onderwijs 2015-2016 Jaarprogramma voor het Voortgezet Onderwijs 2015-2016 Inhoud Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Adressen 5 Programma Hiphop workshop André Accord 6 4YOU! 7 Dyslexie 8 Boek en Film 9 Zoeken, Vinden, Kiezen 10

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag 29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag Beste abonnees, Afgelopen weekend was er toch even sneeuwpret voor de kinderen. Prach ge plaksneeuw en daardoor grote

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG 2018-2019 Ik wil meer kunnen met mijn computer, tablet en smartphone Draai om voor Hulp bij taal De bibliotheek helpt je digitaal op weg Ik heb nog geen ervaring

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 Doelgroep: ouders met minstens één kind in de leeftijd 0-4 uit een Nederlands panel; 30% kinderen die lid zijn van de Bibliotheek, 70% kinderen

Nadere informatie

Bibliotheek Gooi en meer Activiteiten 2016 Activiteiten gemeente Eemnes Tabletcafé Volwassenen Tabletcafé Volwassenen

Bibliotheek Gooi en meer Activiteiten 2016 Activiteiten gemeente Eemnes Tabletcafé Volwassenen Tabletcafé Volwassenen Bibliotheek Gooi en meer Activiteiten 2016 Activiteiten gemeente Eemnes 26-1-2016 Tabletcafé Volwassenen 23-2-2016 Tabletcafé Volwassenen 12-1-2016 Filmavond "La famille Bélier" Volwassenen 9-2-2016 Filmavond

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant...

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant... Inhoudsopgave 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4 3 Stap voor Stap...5 4 Technische kant....7 5 Werkblad Mijn Digi-tale...9 6 Werkblad Mijn storyboard 10 Digi-Tales Opzet en

Nadere informatie

AALTEN. Jonge Jury Voorleeswedstrijd Read2Me Bibliotheekfinale 12 Voortgezet Onderwijs

AALTEN. Jonge Jury Voorleeswedstrijd Read2Me Bibliotheekfinale 12 Voortgezet Onderwijs AALTEN Collectie, archief, menskracht Historisch Informatie Punt Posters flyers Lokale Organisaties Digitale diensten Website, fb, twitter Landelijke netwerken Digi nieuwsbrief Boekstart 0 brieven, 6 inschrijvingen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Bibliotheek voor ouderen. Aanbod voor zorgcentra 2015. Bibliotheekaan-huis. Aan. De Kempen

Bibliotheek voor ouderen. Aanbod voor zorgcentra 2015. Bibliotheekaan-huis. Aan. De Kempen Bibliotheek voor ouderen Aanbod voor zorgcentra 2015 Bibliotheekaan-huis huis en toch bli- Aan gebonden De Kempen jven lezen? Bibliotheek voor ouderen Bibliotheek De Kempen wil lezen voor iedereen mogelijk

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Tussen- en Na-schoolse activiteiten Vanaf volgende week dinsdag verzorgen Grote Broer en Grote Zus een naschoolse activiteit. Deze zijn bedoeld voor de groepen 3 t/m 6, de

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib!

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! V.U.: Annemie Charlier, Grote Markt 1, Sint-Niklaas DigiBib 2016-2017 Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen tenzij anders vermeld. Meer

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3

BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3 BIBLIOTHEEKBEZOEK GROEP 2 óf GROEP 3 - Kinderen maken kennis met de bibliotheek - De mogelijkheden van de bibliotheek vertellen en verschillende materialen laten zien - Boekpromotie: kinderen enthousiast

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Digitale prentenboeken. voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Digitale prentenboeken. voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Digitale prentenboeken voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Prentenboeken komen tot leven Digitale peuter- en prentenboeken voor op de computer en apps voor smartphone of tablet: er komen er steeds meer,

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018 Peiling Bibliotheek - Oktober 2018 Resultaten Inleiding De gemeenteraad van - heeft in 2014 een besluit genomen over de toekomst van het bibliotheekwerk in - tot en met 2020. Daarbij is onder andere gekozen

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met internet. De bibliotheek

Nadere informatie

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht schooljaar 2015-2016 Activiteiten Bibliotheek Utrecht voor Spelenderwijs Utrecht U weet hoe belangrijk voorlezen voor kinderen is. Net als wij! Daarom zetten

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie