Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen:"

Transcriptie

1 Info, 3 juli 2015 Beste ouders /verzorgers, Het schooljaar loopt snel naar het einde toe. Het weer werkt gelukkig mee om de brug naar de vakantie te slaan maar er gaat nog wel het een en ander gebeuren aankomende weken. De wisselochtend, de slotavonden, het afscheid groep 8, etc. zijn al enkele zaken die op de agenda staan. Afgelopen week hebben we vanwege de hitte op donderdag facultatief les gegeven maar dit kan alleen als een uitzonderingsgeval plaatsvinden. Fijn dat u allemaal zo positief gereageerd heeft. Als school zullen we ons beraden over de aanpak van een tropenrooster in de toekomst. OPROEP MR 26 Juni is er vanuit de MR een vraag gekomen aan alle ouders/ verzorgers om hun stem uit te brengen voor een nieuwe ouder lid. Heeft u dit gedaan, dan alvast dank hiervoor maar hierbij tevens de oproep om uw stem wel uit te brengen als u dat nog niet gedaan heeft. De medezeggenschapsraad rekent op uw stem. Aanmeldingen nieuwe kleuters vanaf geboortejaar 2015 Kind geboren in 2015? U kunt uw kind aanmelden bij de Wissel en een inschrijfformulier opvragen bij de directeur Gerald van der Lee of bij de administratie van de school: Nieuws uit de kleutergroepen Dit is het laatste kleuterpraatje voor dit schooljaar! We kijken terug op een mooi schooljaar. We wensen alle lieve kleuters van groep 2, veel succes in groep 3!! En namens alle kleuterjuffen wensen wij iedereen een fijne zomervakantie toe. Na de vakantie gaan we weer fris starten in onze vernieuwde lokalen. Er komt namelijk prachtig, nieuw meubilair bij de kleuters. Tot in het nieuwe schooljaar! Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen: Jules Staring, Linde Bloemberg, Damian Teunissen in groep 1A Levi Teunissen, Noor Elffrink, Okke Tomassen in groep 1B Siem Moorman in groep 1C We wensen jullie en jullie ouders veel plezier op onze school!

2 Tip tegen zomerdip! De term zomerverval geeft aan dat kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Zomerverval kan eenvoudig worden tegengegaan. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval. Om het succes van de leesontwikkeling vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk ook thuis regelmatig te blijven lezen. Tip 1: Stop vooral zelf niet met lezen! Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet. Pak dus lekker zelf je favoriete boeken in (of gooi je e-reader vol) en ga zelf ook zitten lezen. Tip 2: Op vakantie? Neem leuke (taal-)spellen mee Tijdens regenachtige dagen kan verveling toe slaan. Maar ook als de zon schijnt zijn spelletjes leuk tijdverdrijf. Vooral talige spelletjes zoals Scrabble (junior), Rompompom en Maan Roos Vis spelletjes voor beginnende lezers zijn ideaal om de zomerdip op te vangen. Ook bordspellen dragen bij aan lezen. Tip 3: Kinderboeken mee! De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk: neem leuke kinderboeken mee in de vakantiekoffer! Ga vooraf ook samen naar de Bibliotheek en laat je kind zelf een stapel boeken uitkiezen voor de vakantie. Boeken die nog te moeilijk zijn, kun je voorlezen of samen lezen. Tip 4: Download de VakantieBieb - gratis!!! De Bibliotheek geeft deze zomer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb. Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen (en hun ouders) tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. De kinderen kunnen na het downloaden van de app meedoen aan een actie en een ipad mini winnen. Download de app via Tip 5: Lezen is overal Denk aan de menukaart in het restaurant, borden onderweg, foldertjes van de dierentuin die je wil gaan bezoeken, een boekje over het land waar je naar toe gaat of een informatief boekje over een favoriet onderwerp van je kind. Ook strips, leesdoeboeken en kindertijdschriften zijn leuk èn zinvol om te lezen. Actie kinderen doen mee 2015 Niet alle ouders kunnen hun kinderen van 4 tot 18 jaar geven wat ze nodig hebben. Financieel gezien kan dat niet altijd. Dit is voor de gemeente Zevenaar aanleiding om wat extra s te doen voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Ook dit jaar krijgen deze kinderen van 4 tot 18 jaar gratis toegang tot allerlei activiteiten en attracties in Zevenaar en omgeving zoals bijvoorbeeld: Deelname aan Doedorp in Zevenaar Een optreden of jeugdvoorstelling in het Musiater Een kinderfeestje, muziekles of cursus fotografie bij de Volksuniversiteit Een dagje uit naar Burgers Zoo of het Openluchtmuseum Een spannende film in de bioscoop Een dagje spelen bij Kiddiez speeltuin in Babberich Lekker zwemmen in het Lentebad. Voor vragen kunt u terecht bij loket maatschappelijke ondersteuning maandag tot en met donderdag van uur, op woensdag extra van uur en op vrijdag van uur.

3 Gevonden voorwerpen. We ruimen de school aankomende weken weer helemaal op. Ook de gevonden voorwerpen die overblijven gaan in de container. Aankomende woensdagochtend zullen we de gevonden voorwerpen nog één keer uitstallen in de hal of speelzaal. Daarna verdwijnt alles. Agenda van de maand Juli/Augustus Woensdag 1 juli Studiedag. Alle kinderen vrij Vrijdag 3 juli Meester Youri viert zijn verjaardag Woensdag 8 juli Wisselochtend Woensdag 8 juli Gevonden voorwerpen Vrijdag 10 juli juf Marianne & juf Annemieke vieren hun verjaardag Maandag 13 juli Rapporten gaan mee. Maandag 13 juli Slotavond Dinsdag 14 juli Slotavond Woensdag 15 juli Afscheidsavond groep 8 Ma t/m vr 20 juli t/m 28 augustus Zomervakantie OVERIG NIEUWS Week van de techniek Om alvast in uw agenda te noteren! Op zaterdag 3 oktober 2015 organiseren VNO-NCW Midden en Lindus in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen de Techniekdag de Liemers. De Techniekdag de Liemers vindt dit keer plaats bij Dachser Netherlands, Hengelder 44 in Zevenaar. Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek in alle sectoren uitnodigend aan een breed publiek getoond. Hierbij worden vooral de jeugd (tot en met 14 jaar) en hun ouders benaderd die nog een keuze moeten maken voor een bepaalde opleiding. Doel is om deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen aan het licht; van praktijkschool tot en met universiteit. Voor meer informatie verwijzen wij naar hun website

4

5