Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie"

Transcriptie

1 Afdelingsgebonden informatie Medische Psychiatrie

2 Welkom Wij heten u welkom op onze afdeling Medische Psychiatrie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Binnen het ziekenhuis wordt de afdeling VEB1 genoemd. Deze patiënteninformatie is ontstaan uit de behoefte van zowel patiënt, familie als naaste betrokkenen. Zij gaat specifiek over de afdeling Medische Psychiatrie en geeft informatie over uw opname, behandeling en de regels en gebruiken van de afdeling voor zover deze afwijkend zijn van de rest van het ziekenhuis. Alle andere informatie over het azm vindt u verder in deze klapper. Het behandelteam van VEB1

3 1. De afdeling Binnen de afdeling Medische Psychiatrie kunnen twintig patiënten worden opgenomen. Ook verblijven er overdag patiënten die in dagbehandeling zijn. De meest voorkomende aandoeningen waarvoor patiënten op de afdeling Medische Psychiatrie worden opgenomen zijn: Mensen met ernstige stemmingsstoornissen. Ernstige eetstoornissen (anorexia nervosa). Oudere mensen met cognitieve (=geestelijke) achteruitgang. Mensen die een eerste psychose doormaken. Psychiatrische patiënten met daarbij een lichamelijke aandoening. Mensen met onbegrepen lichamelijke klachten zoals, buik-, hart- en pijnklachten, waarbij een psychisch component een rol kan spelen. 2. De opnamedag U heeft een opnamegesprek met uw behandelend arts (arts-assistent) en een verpleegkundige. Deze verpleegkundige is ook uw persoonlijke begeleider gedurende uw opname. Hij/zij helpt u bij het regelen van de zaken die voor u belangrijk zijn en verwijst u zo nodig naar de juiste persoon. De bedoeling van het opnamegesprek is om kennis te maken, informatie in te winnen en wederzijdse verwachtingen wat betreft uw opname uit te spreken. Wij verzekeren u dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met de verkregen informatie. In dit gesprek zullen wij u onder andere vragen waarom u bent opgenomen, bijzonderheden over uw thuissituatie en uw medicijngebruik. Verder geeft de arts uitleg over onderzoeken en mogelijke behandeling. Tevens wordt u lichamelijk onderzocht. Tot slot krijgt u informatie over de gang van zaken binnen de afdeling.

4 3. De opname Tijdens uw verblijf op de afdeling krijgt u onderzoeken die bedoeld zijn om naast uw vermelde klachten, de diagnose duidelijk te krijgen. Wekelijks wordt de voortgang van de onderzoeken en behandeling in het teamoverleg besproken. Hierna wordt in overleg met u een behandelplan afgesproken. Dit behandelplan geeft aan hoe wij de zaken zien, wat er met u aan de hand zou kunnen zijn en wat de mogelijke oplossingen en beperkingen zijn in uw behandeling. Heeft u hierover vragen of bedenkingen dan horen wij dit graag. Zo nodig en in overleg met u worden uw partner of andere naasten erbij betrokken. Aan het einde van uw behandeling wordt samen met de arts bekeken of en welke vervolgbehandeling voor u het meest aangewezen is. 4. Weekagenda In de loop van maandagochtend ontvangt u uw weekagenda. Hierin staan alle voorgenomen activiteiten (therapieën, onderzoeken, gesprekken enzovoort) voor de komende week al ingevuld. Natuurlijk kunt u zelf ook nog nieuwe afspraken bijschrijven. Ook opgenomen in de weekagenda is de naam van uw persoonlijke begeleider voor elk dagdeel van de week. Zo weet u bij wie u terecht kunt met vragen. 5. Personeel Op de afdeling komt u verschillende mensen tegen die allemaal bijdragen aan uw verblijf en behandeling hier. De belangrijkste zijn: De psychiater. De arts-assistent (arts in opleiding tot psychiater) is verantwoordelijk voor uw behandelplan en bespreekt dit met u. Als u de arts-assistent of de psychiater wilt spreken, dient u zich te melden bij Ook de kunnen verpleging. andere artsen (bijvoorbeeld longarts, cardioloog) in consult De verpleegkundigen/leerlingverpleegkundigen. Co-assistenten (medisch studenten in opleiding tot basisarts). Activeringsmedewerkers. Psychologen. Secretaresses. Afdelingsassistenten.

5 Ook kunnen er andere artsen (bijvoorbeeld longarts, cardioloog) in consult komen als dit in uw specifieke geval nodig is. Er hangt een fotolijst op de afdeling waarop de meeste medewerkers staan met hun naam en functie. 6. Huisregels De afdeling Medische Psychiatrie hanteert een aantal huisregels. In uw individuele behandelplan kan van deze huisregels worden afgeweken afhankelijk van uw specifieke situatie. Alcohol en drugs Het gebruik en in het bezit hebben van alcohol of drugs is niet toegestaan. Roken Roken is enkel toegestaan in de rookkamer. Verder mag er nergens op de afdeling gerookt worden. De rookkamer is uitsluitend bedoeld voor de patiënten van onze afdeling. Huiskamer De huiskamer is onderverdeeld in een eetgedeelte en een zitgedeelte. De huiskamer is een gezamenlijke ruimte waar de maaltijden plaatsvinden en koffie wordt gedronken. Er is nog een kleinere huiskamer waar TV en radio aanwezig is. Badkamer en douche Sommige kamers hebben een badkamer met eigen douche. Als uw kamer dit niet heeft, kunt u de douches of de badkamer op de gang gebruiken. Na gebruik van badkamer of douche vragen wij u deze ruimte netjes achter te laten. Bezoektijden/bezoekregeling Maandag tot en met vrijdag: uur tot uur en van uur tot uur.

6 Zaterdag en zondag en op feestdagen: uur tot uur en van uur tot uur. Bezoek buiten deze uren is slechts toegestaan na overleg met een verpleegkundige van de afdeling. Internet, telefoon en TV In de huiskamer is een pc met internetaansluiting beschikbaar. Deze is uitsluitend bedoeld voor patiënten. Op de afdeling is draadloos internet (WIFI) mogelijk. In overleg met de verpleging kunt u uw eigen laptop/tablet gebruiken. Het gebruik van een mobiele telefoon is toegestaan. Telefoneren is niet toegestaan tijdens de therapietijden en maaltijden. Ook s nachts mag niet getelefoneerd worden. In de huiskamer is een patiëntentelefoon aanwezig waar u op bereikbaar bent. Er zijn twee tv s aanwezig op de afdeling. Deze bevinden zich in de twee huiskamers. Er is geen tv aanwezig op de patiëntenkamer. Corvee Gedurende uw opname kan van u gevraagd worden om een dag corvee te doen. Corvee is bijvoorbeeld tafels dekken en afruimen, koffie klaarzetten. De corveetaken staan vermeld op het prikbord in de keuken. De corveebeurt staat vermeld op het magneetbord in het eetgedeelte van de huiskamer. Uiteraard krijgt u de eerste keer hier begeleiding in. Dagindeling De dagindeling wordt individueel en afhankelijk van uw behandelplan, in overleg met de verpleging, samengesteld. Een standaard dagprogramma is te vinden op uw kamer. Toegang tot de afdeling Bij het binnenkomen en verlaten van de afdeling gaat u door klapdeuren. De klapdeuren zijn van buiten de afdeling te openen met een drukknop. Wilt u de afdeling verlaten dient u een code in te toetsen. De aanwijzingen voor het gebruik hiervan vindt u boven het codeapparaat bij de deur. De code kan door het personeel veranderd worden als daar op de afdeling reden toe is. Formeel is de afdeling een open afdeling.

7 Gevaarlijke voorwerpen Het is niet toegestaan om voorwerpen in uw bezit te hebben die een gevaar voor u of voor anderen zijn. Bedoeld worden wapens die onder de wapenwet vallen en scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld messen). Kamer Mogelijk deelt u een kamer met een medepatiënt. U dient hiermee rekening te houden. Minstens één keer per week (in principe op dinsdag) wordt uw bed verschoond. Dit gebeurt door uzelf eventueel met hulp van de verpleging. Gebruikt linnengoed kunt u deponeren in de waszak aanwezig in de spoelruimte. U hebt een kast voor eigen gebruik. Op uw kamer is een afsluitbare kledingskast aanwezig. De sleutel, waarvoor u 5 borg betaalt, is verkrijgbaar bij de verpleging. Koffietijden Op de volgende tijden wordt er gezamenlijk iets gedronken: uur, uur en uur. In de huiskamer wordt er dan koffie, thee en andere dranken aangeboden. Maaltijden Samen met andere patiënten van de afdeling gebruikt u de maaltijden in het eetgedeelte van de huiskamer. Als dit door persoonlijke omstandigheid niet mogelijk is, gebruikt u de maaltijd op uw kamer. Dit gebeurt in overleg met de verpleging. U wordt op tijd aan tafel verwacht in gewone kleding (geen nachtkleding). Ontbijt uur tot uur Lunch uur tot uur Warme maaltijd uur tot uur Menukeuze In het azm krijgt u de mogelijkheid zelf uw maaltijden samen te stellen. Dit gebeurt via het IKM, het individueel keuzemenu. De afdelingsassistente kan u daarbij helpen. Iedere dag ontvangt u twee keuzeformulieren. Eén voor de warme maaltijd en één voor het ontbijt en de lunch. Op deze formulieren staan de gerechten vermeld waaruit u kunt kiezen. De gerechten zijn aangepast aan een eventueel dieet.

8 Medicijnen Het is belangrijk dat u een overzicht van uw huidige medicatie bij de hand hebt. Het is niet toegestaan om medicatie op uw kamer te bewaren, tenzij u hiervoor toestemming krijgt van de arts. Op vaste tijdstippen wordt de medicatie op de afdeling verstrekt. De tijdstippen zijn door de arts vastgesteld. Op de afdeling hanteren we de volgende verstrekkingstijden: uur uur uur uur uur Wilt u informatie over het gebruik of over het medicijn zelf, dan kunt u terecht bij de verpleging of arts-assistent. Slaap- en rusttijden Wij gaan uit van een nachtrust van uur tot uur. Na het middageten is gelegenheid om te rusten. Wasmachine en wasdroger Op de afdeling bevindt zich een wasmachine en een wasdroger. Alleen in overleg met de verpleging kunt u deze gebruiken. Weekendverlof Als uw behandelplan dit toelaat is het mogelijk op weekendverlof te gaan. Weekendverlof vindt altijd plaats na overleg met uw arts en/of persoonlijk begeleider. 7. Activering Door activiteiten te onderhouden proberen we uw lichamelijke en geestelijke conditie uit te breiden. De activering is dan ook een onderdeel van uw behandeling. De activering bieden wij aan in een aparte ruimte, die verbonden is aan de afdeling. Op doordeweekse dagen is er iedere ochtend van 9.30 tot uur een bewegingsactiviteit. Op een ochtend in de week is er zwemmen. De andere dagen is er bewegen in de sportzaal. Verder wordt er twee keer per week één uur fitness aangeboden. Dit alles vindt plaats onder begeleiding

9 van een fysiotherapeut en activiteitenbegeleidster. Binnen de activering bieden wij u de mogelijkheid om materialen en vaardigheden te ontdekken. Zowel s ochtends als s middags zal er één uur activiteitentherapie plaatsvinden. Andere programmaonderdelen waar u mogelijk in aanraking mee komt zijn: sociale vaardigheidstraining, drama- en psychomotorische therapie en de weekendbespreking. 8. Beperkende maatregelen Op de afdeling kunnen ook gedwongen opnames plaatsvinden (wet BOPZ). Individuele beperkingen of andere afspraken in het behandelplan hebben in dit geval voorrang op de huisregels. Als dit van toepassing is zult u daar een folder over ontvangen. 9. Klachtenopvang azm Als u over de gang van zaken niet tevreden bent, dan biedt de klachtenopvang in het azm de gelegenheid een oplossing hiervoor te vinden. Meer informatie vindt u verder in deze klapper. Als u in behandeling bent binnen onze afdeling Medische Psychiatrie kunt u een beroep doen op de Patiëntenvertrouwens Persoon (PVP). Dit is een extra voorziening voor patiënten in de Geestelijke Gezondheidszorg. De PVP is een persoon die niet in dienst is van het azm maar valt onder de Stichting Patiëntenvertrouwens Persoon in Utrecht en dus onafhankelijk is. Misschien bent u ontevreden over uw behandelaar of kunt u zich niet vinden met een bepaalde behandelwijze. Misschien worden afspraken niet nagekomen of voelt u zich in uw privacy aangetast. Dan kan de PVP u helpen. Samen met u zoekt de PVP een oplossing. Wilt u meer informatie over wat een PVP is en wat hij/ zij voor u kan betekenen, dan verwijzen we u naar de folder die op de afdeling aanwezig is. Hebt u nog vragen dan kunt u die stellen aan de verpleging.

10 10. Ontslag Uw arts informeert de huisarts en uw directe familie wanneer u wordt ontslagen. Voor uw vertrek vindt een ontslaggesprek plaats met uw arts. De arts vertelt u wat de vervolgbehandeling is en aan welke voorschriften u zich eventueel dient te houden

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie open afdeling Psychiatrie open afdeling U bent opgenomen op de open opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De open opnameafdeling is onderdeel van de afdeling

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center (MPC) voor klinische patiënten 1. Welkom 3 2. Voor welke patiënten is de MPU bedoeld? 3 3. Wachtlijst

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2011 pavo 0098 Inleiding U heeft besloten hulp te zoeken bij het herstel van uw klachten

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling U bent opgenomen op de gesloten acute opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De gesloten

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU)

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrisch Medische Unit (PMU) Psychiatrisch Medische Unit (PMU) U bent opgenomen op de psychiatrisch medische unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De PMU is onderdeel van

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling F1

Psychiatrische afdeling F1 PSYCHIATRIE Psychiatrische afdeling F1 PAAZ Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Opname op de PAAZ U wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van Rijnstate. Deze afdeling wordt ook wel de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) genoemd. Deze folder heeft tot doel u

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar de afdeling Psychiatrie van ons ziekenhuis. De opname kan nodig

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Klinische opname. Algemene informatie

Klinische opname. Algemene informatie Klinische opname Algemene informatie In deze brochure van SymforaMeander centrum voor psychiatrie, vindt u algemene en praktische informatie over de behandeling en de gang van zaken in de kliniek. Leest

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling (PAAZ)

Psychiatrische afdeling (PAAZ) Psychiatrische afdeling (PAAZ) Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar u tijdens

Nadere informatie

Behandeling op de MPU

Behandeling op de MPU Behandeling op de MPU Medisch Psychiatrische Unit Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. De MPU: wat en waarom? 1 Voor de opname 2 De behandeling op de MPU 2 Hoe lang verblijf ik op de

Nadere informatie

Open opname afdeling kc 1.1

Open opname afdeling kc 1.1 Open opname afdeling kc 1.1 Volwassenen Open opname afdeling kc 1.1 Introductie We heten u welkom op de open opname afdeling kc 1.1. van Mondriaan. In deze folder geven wij u meer informatie over opname

Nadere informatie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een opname in het Radboudumc. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Wegwijzer bij

Nadere informatie

Welkom op afdeling longziekten B22

Welkom op afdeling longziekten B22 Welkom op afdeling longziekten B22 Uw verblijf op afdeling B22 Verpleegafdeling B22 is een afdeling waar patiënten verblijven met een aandoening aan de longen en luchtwegen en daarvoor behandeld worden.

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Welkom Welkom, u bent opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie waarin u zich bevindt, een zo prettig mogelijk

Nadere informatie

Afdeling 3 Cardiologie

Afdeling 3 Cardiologie Afdeling 3 Cardiologie Inhoudsopgave Welkom op afdeling 3... 1 De afdeling... 1 Afdelingsregels... 1 Hoe wordt er gewerkt op de afdeling cardiologie... 1 Indeling van de dag... 2 Bezoektijden... 2 Inlichtingen...

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2

Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2 Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2 Welkom Welkom op de opnameafdeling Gerontopsychiatrie unit 1&2. U bent kortdurend opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling psychiatrie

Deeltijdbehandeling psychiatrie Deeltijdbehandeling psychiatrie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Psychiatrie juni 2008 Pavo 0635 Inleiding Als u begint met een deeltijdbehandeling op de afdeling Psychiatrie kan dat veel vragen met

Nadere informatie

High & Intensive Care

High & Intensive Care High & Intensive Care Waarom krijg ik deze folder? U bevindt zich in een (tijdelijk) ontregelde situatie die u niet zelf de baas meer bent. Het is in uw situatie nodig om intensieve begeleiding en behandeling

Nadere informatie

Verpleegafdeling Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie Verpleegafdeling Geriatrie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Geriatrie van het Radboudumc. Op deze afdeling verblijven oudere mensen met verschillende lichamelijke

Nadere informatie

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder staat informatie over de gang

Nadere informatie

Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort

Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Welkom in de kliniek gesloten Haarlem. In deze tekst vinden u en uw familie of andere naasten informatie over uw verblijf in de kliniek. Hebt u

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Afdeling Psychiatrie: deeltijdbehandeling

Patiënteninformatie. Afdeling Psychiatrie: deeltijdbehandeling Patiënteninformatie Afdeling Psychiatrie: deeltijdbehandeling Afdeling Psychiatrie: deeltijdbehandeling U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan

Nadere informatie

Medische psychiatrische unit (MPU)

Medische psychiatrische unit (MPU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Medische psychiatrische unit (MPU) Unit B Medische Psychiatrische Unit (MPU) U bent opgenomen op de Medische Psychiatrische Unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De MPU is onderdeel

Nadere informatie

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN

WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN WELKOM OP DE AFDELING LONGZIEKTEN 628 Inleiding Deze folder is bestemd voor patiënten die worden opgenomen worden op de afdeling Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Voor de meeste mensen is een

Nadere informatie

Afdeling Cardiologie

Afdeling Cardiologie Afdeling Cardiologie Ziekenhuis Gelderse Vallei Het team van afdeling cardiologie heet u van harte welkom! In deze folder vindt u informatie over de afdeling cardiologie. Deze informatie is aanvullend

Nadere informatie

Afdeling 6 MCH Antoniushove

Afdeling 6 MCH Antoniushove Afdeling 6 MCH Antoniushove Informatie voor patiënten Cardiologie F1042-1610 februari 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

Observatieafdeling B3. Informatie voor patiënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Observatieafdeling B3. Informatie voor patiënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Observatieafdeling B3 Informatie voor patiënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde De afdeling Op de observatieafdeling B3 worden mensen met epilepsie en/of met op epilepsie lijkende aanvallen

Nadere informatie

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De kliniek... 4 De opname... 4 Verpleegkundige zorg... 5 Telefonisch spreekuur... 6 De behandeling... 6 De behandelplanbespreking...

Nadere informatie

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten Lentis De Opnamekliniek van Kop 1,Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Opnamekliniek A-Borg Lentis Ouderenpsychiatrie Winschoten A-Borg Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische

Nadere informatie

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen Wat is de PAAZ? 1 Wanneer is behandeling op de PAAZ nodig? 1 Is de PAAZ een gesloten

Nadere informatie

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van het Centrum Inwendige Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie

Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Opname op de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ) Informatie voor patiënt en familie Patiëntensticker: Inleiding In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek / opname INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek /opname Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek biedt psychiatrische

Nadere informatie

Verpleegafdeling Oost 2

Verpleegafdeling Oost 2 Verpleegafdeling Oost 2 Inleiding Wanneer u deze folder ontvangt bent u zojuist opgenomen op verpleegafdeling Oost 2. Een onbekende omgeving, onbekende regels, onbekende mensen. Om u wat houvast te geven,

Nadere informatie

Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie

Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie Contact kliniek Psychiatrie Telefoon verpleegkundig kantoor: (075) 650 21 48 Telefoon huiskamer links: (075) 650 26 72 Telefoon huiskamer rechts: (075) 650 24

Nadere informatie

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond 2 Wat is de Adolescenten Kliniek? De Adolescenten Kliniek is een besloten opnameafdeling voor jongeren van

Nadere informatie

Kliniek Zuyderland GGz

Kliniek Zuyderland GGz Kliniek Zuyderland GGz Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen Inleiding U bent voor opname verwezen naar de kliniek van Zuyderland GGz. Wij heten u van harte welkom. Deze informatiefolder is een

Nadere informatie

INTERNE GENEESKUNDE. Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde

INTERNE GENEESKUNDE. Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde INTERNE GENEESKUNDE Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde Informatieopname afdeling Interne Geneeskunde Hartelijk welkom op de acute opnameafdeling Interne Geneeskunde. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige

Nadere informatie

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname of dagbehandeling op afdeling Medische

Nadere informatie

Behandelhuis afdeling Psychiatrie

Behandelhuis afdeling Psychiatrie Behandelhuis afdeling Psychiatrie U bent opgenomen of overweegt u te laten opnemen in het Behandelhuis van de afdeling Psychiatrie van Rijnstate Arnhem. Meer informatie hierover vindt u in deze folder.

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder.

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder. Afdeling Psychiatrie Iedereen heeft wel eens psychische problemen. Vaak zijn mensen in staat deze zonder professionele hulp op te lossen. Als de klachten niet afnemen en de psychische druk steeds groter

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 AFDELING P1 U bent of wordt opgenomen op de afdeling P1. In deze folder leest u meer over onze afdeling, hoe wij werken en hoe een dag ongeveer verloopt. De

Nadere informatie

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie Dit informatieboekje geeft u algemene informatie over uw verblijf en behandeling bij het Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie.

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling 10, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0541-1011 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Verpleegafdeling Longgeneeskunde 2 PATIËNTENINFORMATIE Het personeel van de afdeling Longgeneeskunde heet u van harte welkom op de afdeling. Om het verblijf op de afdeling zo prettig

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Verpleegafdeling Hematologie

Verpleegafdeling Hematologie Verpleegafdeling Hematologie Inhoud Verschillende disciplines 5 Verpleegkundigen 5 Artsen 5 Psychosociale en levensbeschouwelijke zorg 6 Geestelijk verzorger 6 Maatschappelijk werk 6 Psycholoog 6 Psychiater

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C1 Locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis Locatie Dordwijk augustus 2014 pavo 0289 Welkom op verpleegafdeling C1 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis,

Nadere informatie

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland Open opname afdeling Zaanstreek Waterland 2 Inhoud 1. Afdeling... 5 2. Behandelteam... 5 3. Aanmelding en opname... 7 4. Behandeling... 8 5. Activiteiten en therapieprogramma... 9 6. Ontslag of overplaatsing...

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost Welkom op verpleegafdeling 3-Oost gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 3 Wat mag u van ons verwachten 4 Elke

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

Wegwijs in Duurzaam Verblijf

Wegwijs in Duurzaam Verblijf Wegwijs in Duurzaam Verblijf Informatie voor patiënten Opnamekliniek De Heuve Klateringerweg 1 Binnenkort wordt u opgenomen in Duurzaam Verblijf in Beilen. Hierbij informeren wij u over zaken waarmee u

Nadere informatie

Verpleegafdeling Neurologie

Verpleegafdeling Neurologie Verpleegafdeling Neurologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de verpleegafdeling Neurologie van het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken op de afdeling Neurologie

Nadere informatie

Opname afdeling Psychiatrie

Opname afdeling Psychiatrie Opname afdeling Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie Telefoon 020 510 8585/8582 Bezoek dagelijks 18.30-20.00, dinsdag en donderdag van 13.30-14.15, zaterdag en zondag van 14.00-16.00 Welkom U bent

Nadere informatie

Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik. Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie

Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik. Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik Traumachirurgie, Orthopedie & Urologie Verpleegafdeling Mobiliteit & Buik Welkom op de afdeling Mobiliteit & Buik van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn.

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

COPD. en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag. Samen werken aan uw herstel. Uw Opname. Opname via de spoedeisende hulp of polikliniek

COPD. en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag. Samen werken aan uw herstel. Uw Opname. Opname via de spoedeisende hulp of polikliniek COPD en uw opname in het ziekenhuis van dag tot dag U bent via de Spoedeisende Hulp of via de polikliniek Longgeneeskunde opgenomen in Gelre ziekenhuizen Zutphen in verband met hevige benauwdheidsklachten.

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder.

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder. Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Afdeling 5-Zuid (chirurgische specialisme) 3 Met wie kunt u te maken krijgen? 3 Uw contactpersoon 5 Hulp van familie of andere naasten

Nadere informatie

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Verpleegafdeling Interne Geneeskunde Welkom op de afdeling Interne Geneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn. De afdeling bestaat uit vier

Nadere informatie

High Care - Kastanjehof

High Care - Kastanjehof High Care - Kastanjehof Behandelprogramma Acute Psychiatrie High Care - Kastanjehof Behandelprogramma Acute Psychiatrie Inhoudsopgave Wat...Pagina Inleiding...2 Voor wie...3 Aanmelding...3 Behandelaanbod...3

Nadere informatie

Verpleegafdeling Cardio-thoracale Chirurgie en Longziekten

Verpleegafdeling Cardio-thoracale Chirurgie en Longziekten Verpleegafdeling Cardio-thoracale Chirurgie en Longziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de verpleegafdeling Cardio-thoracale Chirurgie en Longziekten van het Radboudumc.

Nadere informatie

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Een opname in de kliniek van Psychiatrie

Een opname in de kliniek van Psychiatrie Patiënteninformatie Een opname in de kliniek van Psychiatrie Inleiding Deze folder is bestemd voor mensen die opgenomen zijn in de kliniek van de afdeling Psychiatrie van Amphia. De afdeling Psychiatrie

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE 246 Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX 801 Inleiding Deze informatie is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Gynaecologie, Zwangeren & Kraamflex, op de negende verdieping van

Nadere informatie

Afdeling Urologie en Gynaecologie

Afdeling Urologie en Gynaecologie Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Urologie en Gynaecologie van het Erasmus MC. Wij willen uw verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. U heeft de folder Wegwijs

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling Longgeneeskunde. Wij doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met deze folder

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hope dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van de RVE Interne Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder brengt

Nadere informatie

Centrumlocatie. Algemene informatie over de afdeling Psychiatrie. Afdeling Psychiatrie

Centrumlocatie. Algemene informatie over de afdeling Psychiatrie. Afdeling Psychiatrie Centrumlocatie Algemene informatie over de afdeling Psychiatrie Afdeling Psychiatrie Inhoud Inleiding 2 De afdeling psychiatrie 2 De opname 2 De verpleegunits 5 De behandeling 6 U en uw medepatiënten 10

Nadere informatie

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname 15/08/2019 Rondom uw opname 1 Voorbereiding op uw opname Bent u opgenomen in een ander ziekenhuis, dan meldt een collega-revalidatiearts vanuit dat ziekenhuis u allereerst aan voor onze afdeling. Het kan

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Afdeling C4 Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Introductie Mondriaan Ouderen behandelt mensen met psychische problemen van 65 jaar en ouder. Het komt voor dat ook patiënten jonger dan 65 jaar

Nadere informatie

centrum voor ouderenpsychiatrie

centrum voor ouderenpsychiatrie centrum voor ouderenpsychiatrie afdeling 1 & 3 landgoed Veldwijk informatie ouderen Inhoud Welkom 3 Aanmelding 4 Opnamegesprek 4 De afdeling 5 De behandeling 5 Doel 5 Inhoud 6 Behandelplan 6 Behandelteam

Nadere informatie

Thoraxcentrum B2VA. Informatie over de verpleegafdeling B2, Cardiologie en Thoraxchirurgie

Thoraxcentrum B2VA. Informatie over de verpleegafdeling B2, Cardiologie en Thoraxchirurgie Thoraxcentrum B2VA Informatie over de verpleegafdeling B2, Cardiologie en Thoraxchirurgie Thoraxcentrum B2VA Welkom Welkom op verpleegafdeling B2, één van de verpleegafdelingen binnen het Thoraxcentrum

Nadere informatie

welkom op zorgeenheid

welkom op zorgeenheid welkom op zorgeenheid m e d i s c h e o n c o l o g i e, locatie 3 C U bent opgenomen op klinische zorgeenheid (KZE) medische oncologie. Hier worden mensen opgenomen voor onderzoek en/of behandeling van

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING 331 Welkom Binnenkort wordt u in het Maag-, Darm- & Levercentrum van het Sint Franciscus Gasthuis opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling B3 Interne geneeskunde, oncologie en haematologie, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0220 Welkom op verpleegafdeling B3 U bent opgenomen in het

Nadere informatie

Dagbehandeling Psychiatrie

Dagbehandeling Psychiatrie Dagbehandeling Psychiatrie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Psychiatrie locatie Amsterlwijck juni 2006 pavo 0183 Inleiding Met u is afgesproken dat u deel gaat nemen aan de psychiatrische dagbehandeling

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch. Opname in de kliniek

Libra R&A locatie Blixembosch. Opname in de kliniek Libra R&A locatie Blixembosch Opname in de kliniek Welkom Binnenkort wordt u voor revalidatie opgenomen in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Blixembosch. Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie