Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort"

Transcriptie

1 Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Welkom in de kliniek gesloten Haarlem. In deze tekst vinden u en uw familie of andere naasten informatie over uw verblijf in de kliniek. Hebt u na het lezen nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen aan een medewerker van de kliniek. Ook ontvangt u bij opname een aantal brochures. Hierin vindt u gegevens over bijvoorbeeld uw behandeling, de klachtenprocedure en de patiëntenvertrouwenspersoon. De doelen van uw opname zijn: R het stellen van een diagnose; R een kortdurende behandeling; R het geven van advies voor de begeleiding na de opname. De afdeling De kliniek is een afdeling op de begane grond. Mannen en vrouwen tussen 18 en 60 jaar komen hier voor een kortdurend verblijf. Dit zijn mensen zoals u, met acute psychische problemen. De kliniek is gesloten. Dit betekent dat - voor de veiligheid van uzelf, medepatiënten en medewerkers - het betreden en verlaten van de afdeling niet vanzelfsprekend is. U maakt hierover afspraken met uw behandelaar. In de gangen en in 3 patiëntenkamers hangen camera s voor de veiligheid. Verpleegkundigen zijn dag en nacht aanwezig. U hebt een eenpersoonskamer met eigen toilet en douche. Op de afdeling kunnen 20 mensen verblijven. De kamers zijn verdeeld over 2 gangen. Verder zijn er: R 2 woonkamers; R een activiteitenruimte; R een fitnessruimte; R een familiekamer; R een comfortroom; R een computerruimte; R een ruime binnenplaats. Het behandelteam U wordt behandeld en ondersteund door hulpverleners met verschillende deskundigheden: R verpleegkundigen; R artsen (in opleiding); R psychiater; R activiteitenbegeleiders; R maatschappelijk werker. Gezamenlijk doen zij u een behandelvoorstel. Behalve deze vaste medewerkers zijn er mensen die tijdelijk in de kliniek werken. Bijvoorbeeld in het kader van hun opleiding. U kunt hierbij denken aan leerling-verpleegkundigen, coassistenten en stagiair(e)s van de opleidingen voor maatschappelijk werker of activiteitenbegeleiding.

2 Verpleegkundigen Bij opname krijgt u een vaste verpleegkundige als persoonlijk begeleider. Deze is tijdens de hele opname nauw betrokken bij uw behandeling, heeft regelmatig contact met u over de voortgang van uw verblijf en is voor uw naasten het eerste aanspreekpunt. Per dag is een van de aanwezige verpleegkundigen uw aanspreekpunt. Psychiater en behandelend arts De kliniekpsychiater is verantwoordelijk voor uw behandeling. Bij opname krijgt u een kennismakingsgesprek met hem of haar. Verder bespreekt en evalueert uw behandelend arts de behandeling met u. Activiteitenbegeleiders De activiteitenbegeleiders verzorgen in samenwerking met de verpleegkundigen het activiteitenprogramma van de afdeling. Informatie over de activiteiten vindt u verderop in deze tekst. Maatschappelijk werker De maatschappelijk werker kan u helpen met het regelen van zaken die te maken hebben met bijvoorbeeld geld en wonen.. Gastheren en gastvrouwen Doordeweeks zijn er gastheren en -vrouwen aanwezig. Dit zijn opgeleide ervaringsdeskundigen. Zij maken geen onderdeel uit van het behandelteam.. Onderzoek en behandeling Opnamegesprek Bij opname bespreken we welke problemen u hebt en hoe u tegen de opname aankijkt. We vinden het prettig als uw partner, familie of andere naasten bij dit gesprek zijn. Maar alleen als u dat ook wilt. U krijgt een lichamelijk en een psychiatrisch onderzoek. De uitslagen bespreekt u met een psychiater en/of behandelend arts, een verpleegkundige en eventueel een coassistent. Behandelplan In de eerste week van uw opname stellen de artsen in overleg met u een behandelplan op. Alle afspraken leggen zij daarin vast. Tijdens uw behandeling kan het plan worden aangepast. Vragen over uw behandeling Hebt u tussendoor vragen over uw behandeling, dan kunt u deze stellen aan de verpleegkundige. Als uw vraag niet direct beantwoord kan worden, vult u samen met de verpleegkundige een verzoekbriefje in. We bespreken uw vraag dan in het teamoverleg. Gedwongen opname Het kan gebeuren dat u onvrijwillig wordt opgenomen. Dat wil zeggen met een inbewaringstelling (IBS) of een rechtelijke machtiging (RM). In de folders op de afdeling vindt u meer informatie over wat dit inhoudt en voor u betekent. Betrokkenheid familie Wij willen graag zo goed mogelijk samenwerken met uw partner, familie of andere naasten. Het is mogelijk dat we hun betrekken bij uw behandeling in de vorm van familiegesprekken. Dat gebeurt altijd in overleg met u. Uw opname kan voor uw naasten ook moeilijk zijn en veel vragen oproepen. Daarom krijgen zij informatie over aanbod dat speciaal voor hen is, zoals informatiebijeenkomsten en een familiespreekuur.

3 Ontslag en nazorg Als behandeling in de kliniek niet meer nodig is, kan de opname eindigen en volgt ontslag. In de laatste fase van uw behandeling bekijkt het behandelteam samen met u of u nog nazorg of vervolgbehandeling op een andere plek nodig hebt. Activiteitenprogramma Van maandag tot en met vrijdag is er een activiteitenprogramma. Het accent ligt op ontspanning, structuur en het opbouwen van een dagritme. Daarnaast kunt u werken aan uw concentratie, het aanleren van sociale vaardigheden en het ontdekken of trainen van uw eigen mogelijkheden. Enkele voorbeelden van activiteiten: R wandelen; R psychomotorische therapie: door beweging, spel en sport werkt u aan uw psychische problemen; R kookgroep: deze groep maakt een paar keer per week het avondeten; R sport; R uiterlijke verzorging; R creatieve activiteiten. Het volledige programmaoverzicht vindt u op de afdeling. Wanneer u een leuk idee hebt of graag iets anders doet, bespreek dit dan met de activiteitenbegeleider. Activiteitenruimte De activiteitenruimte is elke dag geopend en u kunt hier vrij inlopen, ook in de avond. U kunt hier bijvoorbeeld schilderen, handwerken, kleien of wat lezen. Of gewoon binnenlopen voor een praatje. Tijden Maaltijden Ontbijt Lunch Diner uur uur uur Het ontbijt is een lopend buffet. Lunch en diner gebruikt u gezamenlijk. Het zijn belangrijke rustmomenten. Bij de opname kunt u bijzonderheden, zoals een dieet of geen varkensvlees, doorgeven aan de verpleegkundigen. Elke dag is er een ander menu. Koffietijden We schenken verse (cafeïnehoudende) koffie om uur, uur, uur en uur. Medicijnen U ontvangt uw medicijnen (indien nodig) om uur, uur, uur en uur. Slaap- en rusttijden Wij gaan uit van een nachtrust tussen uur en uur. We wekken u om uur.

4 Bezoek De bezoektijden zijn dagelijks, ook in het weekend: R van tot uur; R van tot uur. Deze tijden gelden voor iedereen, behalve als hierover afspraken met u zijn gemaakt. Er is een aparte familiekamer waar u bezoek onder de 14 jaar kunt ontvangen. Dit is om te zorgen voor de veiligheid. Persoonlijke bezittingen Wij adviseren u zo min mogelijk geld of dure spullen mee te nemen. GGZ ingeest aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermiste of beschadigde eigendommen. Persoonlijke verzorging We vragen u om zelf spullen voor uw persoonlijke verzorging mee te nemen. Denkt u aan zeep, shampoo en een tandenborstel. Eventueel kunt u deze voor de eerste dagen van uw opname krijgen van de verpleegkundigen. Huishoudelijke werkzaamheden De huishoudelijke dienst zorgt voor het schoonhouden van de afdeling en het toilet en de douche in uw kamer. Wij vragen u samen met de andere patiënten lichte huishoudelijke werkzaamheden te verrichten, zoals het dekken en afruimen van de tafels en het opruimen van de huiskamers en uw eigen kamer. Uw kamer Het is de bedoeling dat u zelf uw bed verschoont. U bent ook zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van uw kamer. Als het nodig is, kunnen de verpleegkundigen u hierbij ondersteunen. Regelmatig voeren we een kamercontrole uit. Hierbij letten we op drugs, alcohol en veiligheidseisen. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat de afdeling veilig blijft voor patiënten, bezoek en medewerkers. Wasgoed Iedere woensdag kunt u om nieuwe lakens en handdoeken vragen. Het beddengoed en de handdoeken wassen wij voor u. Hiervoor staan groene waszakken in de gang. Persoonlijk wasgoed kunt u zelf wassen onder begeleiding van de aanwezige medewerkers. Op de afdeling staan een wasmachine en een wasdroger.. Foto s, film- en geluidsopnames Voor de veiligheid en de privacy van patiënten, bezoekers en medewerkers is het niet toegestaan om opnames te maken van de afdeling en/of patiënten. Telefoon U kunt kosteloos gebruikmaken van de telefooncel op de afdeling (eerst een 0 toetsen). Ook kunt u uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Wanneer u met uw eigen mobiele telefoon belt, vragen we om alleen te telefoneren in de telefooncel of op uw eigen kamer. Dit om de rust te waarborgen.

5 Post Is er post voor u, dan ontvangt u deze van de verpleging. Als u post wilt versturen, kunt u deze - met postzegel(s) erop - bij de verpleging afgeven. Kosten Behandelingen bij GGZ ingeest worden meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering, maar vallen wel onder uw verplichte eigen risico. Dat kan betekenen dat u een deel zelf moet betalen. Om de kosten van uw behandeling te kunnen declareren, dient u uw zorgpas en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen naar de opname. Afdelingsregels De afdelingsregels zijn bedoeld om uw verblijf en dat van uw medepatiënten zo prettig mogelijk te maken. In uw individuele behandelplan kan van deze regels worden afgeweken. De afspraken in het behandelplan hebben voorrang op de afdelingsregels. Respectvolle omgang Wij verlangen van u dat u op een respectvolle wijze met anderen omgaat. Lichamelijk geweld, schelden en ongewenste intimiteiten zijn verboden. Het is niet toegestaan dat patiënten elkaar op de slaapkamers bezoeken.. Gevaarlijke voorwerpen Het in bezit hebben van mogelijk gevaarlijke voorwerpen is niet toegestaan. Bijvoorbeeld: (nagel)scharen, briefopeners, (zak)messen, scheermesjes, gewichtshalters, schroevendraaiers, spelden en naalden. Bij uw opname vragen wij u deze artikelen aan ons af te geven. U krijgt deze terug wanneer uw opname wordt beëindigd. Veiligheid en bedrijfshulpverlening R In uw kamer vindt u de brandinstructies. Lees deze zorgvuldig door en weet waar de nooduitgangen zijn in de kliniek. R Met het oog op de veiligheid moet in uw kamer voldoende bewegingsruimte zijn om hulp te bieden. De deur mag nooit worden geblokkeerd. R Het meenemen van privéspullen is beperkt toegestaan. R Oude beeldbuistelevisies/stereo-installaties en elektrische apparatuur met verwarmingselementen (waterkokers, tostiapparaten, etc. ) zijn vanwege de brandveiligheid niet toegestaan. R Het is niet toegestaan kaarsen/wierook te branden op uw kamer. R Volg bij een incident altijd de aanwijzingen van de bedrijfshulpverleners en het personeel. Een aantal keer per jaar wordt in de kliniek een BHV-oefening georganiseerd, waarbij uw medewerking wordt verwacht. RIn de gangen van de kliniek is camerabewaking aanwezig. Roken U kunt buiten roken, op de binnenplaats. In deze rookgelegenheid is een vaste aansteker aanwezig. Voor de veiligheid vragen we u bij opname uw aansteker af te geven bij de verpleging. Drugs en alcohol R Op de afdeling en op het omliggende terrein is het verboden om drugs en/of alcohol te gebruiken, in bezit te hebben of hierin te handelen. R Bezoekers moeten drugs en/of alcohol aan de verpleging afgeven. Op het moment dat ze de afdeling verlaten, krijgen ze deze terug. R Voor patiënten geldt dat drugs onder de 5 gram en/of alcohol worden meegegeven aan familie, of in overleg worden vernietigd. R Boven de 5 gram zijn wij verplicht de drugs af te geven bij de politie. Dit gebeurt zonder vermelding van uw naam. Voor meer informatie kunt u terecht bij de verpleging.

6 Kleding Een ontbloot bovenlijf is niet toegestaan op de afdeling en op de patio. Dit vanuit het oogpunt van therapeutisch en hygiënisch klimaat. Adres en bereikbaarheid GGZ ingeest Bezoekadres Amerikaweg 2, 2035 RA Haarlem Postadres Postbus EG Haarlem (023) Belangrijke gegevens Psychiater:... Behandelend arts:... Arts-assistent:... Maatschappelijk werker:... Afdelingsmanager:... Uw persoonlijk begeleider:...

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie Afdelingsgebonden informatie Medische Psychiatrie Welkom Wij heten u welkom op onze afdeling Medische Psychiatrie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Binnen het ziekenhuis wordt de afdeling

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Welkom Welkom, u bent opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie waarin u zich bevindt, een zo prettig mogelijk

Nadere informatie

High & Intensive Care

High & Intensive Care High & Intensive Care Waarom krijg ik deze folder? U bevindt zich in een (tijdelijk) ontregelde situatie die u niet zelf de baas meer bent. Het is in uw situatie nodig om intensieve begeleiding en behandeling

Nadere informatie

Kliniek Zuyderland GGz

Kliniek Zuyderland GGz Kliniek Zuyderland GGz Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen Inleiding U bent voor opname verwezen naar de kliniek van Zuyderland GGz. Wij heten u van harte welkom. Deze informatiefolder is een

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling F1

Psychiatrische afdeling F1 PSYCHIATRIE Psychiatrische afdeling F1 PAAZ Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling U bent opgenomen op de gesloten acute opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De gesloten

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2

Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2 Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2 Welkom Welkom op de opnameafdeling Gerontopsychiatrie unit 1&2. U bent kortdurend opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Huisregels voor patiënten en naastbetrokkenen Afspraken Deze huisregels zijn opgesteld om het verblijf binnen de kliniek voor iedereen zo

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2011 pavo 0098 Inleiding U heeft besloten hulp te zoeken bij het herstel van uw klachten

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar de afdeling Psychiatrie van ons ziekenhuis. De opname kan nodig

Nadere informatie

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten Lentis De Opnamekliniek van Kop 1,Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Opnamekliniek A-Borg Lentis Ouderenpsychiatrie Winschoten A-Borg Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische

Nadere informatie

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Opname op de PAAZ U wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van Rijnstate. Deze afdeling wordt ook wel de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) genoemd. Deze folder heeft tot doel u

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling (PAAZ)

Psychiatrische afdeling (PAAZ) Psychiatrische afdeling (PAAZ) Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar u tijdens

Nadere informatie

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond 2 Wat is de Adolescenten Kliniek? De Adolescenten Kliniek is een besloten opnameafdeling voor jongeren van

Nadere informatie

Als u wordt opgenomen Kliniek gesloten ouderen Haarlem, locatie Zuiderpoort

Als u wordt opgenomen Kliniek gesloten ouderen Haarlem, locatie Zuiderpoort Als u wordt opgenomen Kliniek gesloten ouderen Haarlem, locatie Zuiderpoort Welkom in de kliniek gesloten ouderen Haarlem, locatie Zuiderpoort. In deze tekst vindt u alle informatie die u nodig hebt als

Nadere informatie

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De kliniek... 4 De opname... 4 Verpleegkundige zorg... 5 Telefonisch spreekuur... 6 De behandeling... 6 De behandelplanbespreking...

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek / opname INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek /opname Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek biedt psychiatrische

Nadere informatie

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder.

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder. Afdeling Psychiatrie Iedereen heeft wel eens psychische problemen. Vaak zijn mensen in staat deze zonder professionele hulp op te lossen. Als de klachten niet afnemen en de psychische druk steeds groter

Nadere informatie

Open opname afdeling kc 1.1

Open opname afdeling kc 1.1 Open opname afdeling kc 1.1 Volwassenen Open opname afdeling kc 1.1 Introductie We heten u welkom op de open opname afdeling kc 1.1. van Mondriaan. In deze folder geven wij u meer informatie over opname

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie open afdeling Psychiatrie open afdeling U bent opgenomen op de open opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De open opnameafdeling is onderdeel van de afdeling

Nadere informatie

Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland

Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland U bent verwezen naar de Open Opname Afdeling Zaanstreek-Waterland (OOAZW) van Dijk en Duin.Dit is een open afdeling in de regio Zaanstreek/ Waterland voor zowel

Nadere informatie

centrum voor ouderenpsychiatrie

centrum voor ouderenpsychiatrie centrum voor ouderenpsychiatrie afdeling 1 & 3 landgoed Veldwijk informatie ouderen Inhoud Welkom 3 Aanmelding 4 Opnamegesprek 4 De afdeling 5 De behandeling 5 Doel 5 Inhoud 6 Behandelplan 6 Behandelteam

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C

Welkom op verpleegafdeling C Welkom op verpleegafdeling C Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op verpleegafdeling

Nadere informatie

De Welhoek 4 cluster Langdurende Zorg

De Welhoek 4 cluster Langdurende Zorg De Welhoek 4 cluster Langdurende Zorg informatie voor cliënten Inhoud 1 Welkom op afdeling De Welhoek 4 1 Wat is De Welhoek 4 voor afdeling? 1 Waarom word ik op deze afdeling opgenomen? 1 Hoe lang blijf

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Medische psychiatrische unit (MPU)

Medische psychiatrische unit (MPU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Medische psychiatrische unit (MPU) Unit B Medische Psychiatrische Unit (MPU) U bent opgenomen op de Medische Psychiatrische Unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De MPU is onderdeel

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP)

Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP) Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP) Informatie voor patiënten en geïnteresseerden Deze folder geeft informatie over uw opname en behandeling op de gesloten opnameafdeling

Nadere informatie

Afdeling 3 Cardiologie

Afdeling 3 Cardiologie Afdeling 3 Cardiologie Inhoudsopgave Welkom op afdeling 3... 1 De afdeling... 1 Afdelingsregels... 1 Hoe wordt er gewerkt op de afdeling cardiologie... 1 Indeling van de dag... 2 Bezoektijden... 2 Inlichtingen...

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Verpleegafdeling Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie Verpleegafdeling Geriatrie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Geriatrie van het Radboudumc. Op deze afdeling verblijven oudere mensen met verschillende lichamelijke

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU)

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrisch Medische Unit (PMU) Psychiatrisch Medische Unit (PMU) U bent opgenomen op de psychiatrisch medische unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De PMU is onderdeel van

Nadere informatie

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie Dit informatieboekje geeft u algemene informatie over uw verblijf en behandeling bij het Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie.

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Wegwijs in Duurzaam Verblijf

Wegwijs in Duurzaam Verblijf Wegwijs in Duurzaam Verblijf Informatie voor patiënten Opnamekliniek De Heuve Klateringerweg 1 Binnenkort wordt u opgenomen in Duurzaam Verblijf in Beilen. Hierbij informeren wij u over zaken waarmee u

Nadere informatie

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg

Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg Verpleegafdeling E30: Medische Oncologie, Radiotherapie, Nucleaire Geneeskunde en Palliatieve Zorg In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname of dagbehandeling op afdeling Medische

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Vóór uw opname heeft u al het boekje Welkom in ons ziekenhuis

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Klinische Geriatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U (of uw naaste) bent opgenomen op de verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

centrum voor ouderenpsychiatrie

centrum voor ouderenpsychiatrie centrum voor ouderenpsychiatrie afdeling 1 & 3 landgoed veldwijk informatie ouderen Inhoud Welkom 2 Aanmelding 3 Opnamegesprek 3 De afdeling 4 De behandeling 4 - Doel 4 - Inhoud 5 - Behandelplan 5 - Behandelteam

Nadere informatie

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde

De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde De afdeling Interne Geneeskunde Afdeling 7 rood, HMC Westeinde Hartelijk welkom op afdeling 7 van HMC Westeinde. Deze folder is speciaal voor u gemaakt om u algemene informatie te geven over uw verblijf

Nadere informatie

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland Open opname afdeling Zaanstreek Waterland 2 Inhoud 1. Afdeling... 5 2. Behandelteam... 5 3. Aanmelding en opname... 7 4. Behandeling... 8 5. Activiteiten en therapieprogramma... 9 6. Ontslag of overplaatsing...

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Opname in een kliniek is altijd ingrijpend en emotioneel. Voor u, maar ook voor uw familie en vrienden. In deze folder

Nadere informatie

High Intensive Care (HIC)

High Intensive Care (HIC) High Intensive Care (HIC) Informatie voor cliënten, familie en naasten LOCATIE Oss 1 Welkom. In deze brochure vindt u informatie over uw opname op de High Intensive Care (HIC) in Oss. Team HIC - Oss High

Nadere informatie

Kliniek Zuyderland GGz. Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen

Kliniek Zuyderland GGz. Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen Kliniek Zuyderland GGz Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Behandeling 3. Behandelteam 4. Verblijf op de afdeling 5. Afdelingsregels 6. Praktische informatie 7.

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling Longgeneeskunde. Wij doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Met deze folder

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder staat informatie over de gang

Nadere informatie

Langdurige zorg volwassenen in Wolfheze

Langdurige zorg volwassenen in Wolfheze Langdurige zorg volwassenen in Wolfheze Wat is LZV? LZV is een afdeling voor de behandeling van mannen en vrouwen met langdurige en ernstige psychische klachten en problemen. Deze mensen moeten ouder zijn

Nadere informatie

Gedwongen opgenomen. Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS)

Gedwongen opgenomen. Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS) Gedwongen opgenomen Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS) U kunt gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische instelling als er sprake is van gevaar voor uzelf of voor anderen

Nadere informatie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling ICU / CCU De afdeling ICU / CCU bevindt zich op de eerste etage en is een verpleegafdeling

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Mentrum richt zich op de mogelijkheden van een cliënt. wij kijken naar wat hij wel kan, niet naar

Nadere informatie

Afdeling Inwendige Geneeskunde

Afdeling Inwendige Geneeskunde U wordt opgenomen op de afdeling Inwendige Geneeskunde unit 5 Noord of unit 5 Midden van het Erasmus MC. Deze folder geeft informatie over de gang van zaken op de afdeling. De afdeling Inwendige Geneeskunde

Nadere informatie

VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3

VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3 VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3 Utrecht, September 2013 Inhoud 1. Welkom 1.1. Visie 1.2. Verslaving 1.3. Behandeling 1.4. Het opnamegesprek 1.5. Detoxificatie 1.6. Behandelteam 1.7. Afdelingsklimaat

Nadere informatie

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

Behandeling op de MPU

Behandeling op de MPU Behandeling op de MPU Medisch Psychiatrische Unit Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. De MPU: wat en waarom? 1 Voor de opname 2 De behandeling op de MPU 2 Hoe lang verblijf ik op de

Nadere informatie

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort Informatie over je verblijf in de kliniek Jouw verblijf in de kliniek Het behandelplan De regels in het kort We helpen je naar een leven zonder verslavende middelen Welkom In de bossen bij Bilthoven staat

Nadere informatie

Zonneheuvel. Informatie voor familie en naastbetrokkenen

Zonneheuvel. Informatie voor familie en naastbetrokkenen Zonneheuvel Informatie voor familie en naastbetrokkenen Zonneheuvel is een afdeling voor voortgezette behandeling met verblijf voor mensen vanaf 50 jaar met blijvende beperkingen voortvloeiend uit psychiatrische

Nadere informatie

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1 Huisregels HUISREGELS Wij maken uw verblijf in ons ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Daar hebben wij echter ook uw hulp bij nodig. Om te zorgen dat alles in het KG zoveel mogelijk naar wens verloopt,

Nadere informatie

Rechtspositie. Mondriaan. Mondriaan. van opgenomen patiënten. voor geestelijke gezondheid

Rechtspositie. Mondriaan. Mondriaan. van opgenomen patiënten. voor geestelijke gezondheid Rechtspositie van opgenomen patiënten Mondriaan Mondriaan voor geestelijke gezondheid Inhoud Voorwoord 3 Algemene rechten 4 Beperkingen van algemene rechten 4 Vrijwillige en onvrijwillige opname 5 Recht

Nadere informatie

Afdeling Urologie en Gynaecologie

Afdeling Urologie en Gynaecologie Centrumlocatie U wordt opgenomen op de afdeling Urologie en Gynaecologie van het Erasmus MC. Wij willen uw verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. U heeft de folder Wegwijs

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

Uw opname bij Antes VERSLAVING

Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes U wordt binnenkort opgenomen bij Antes. Of u bent net bij ons opgenomen. We kunnen ons goed voorstellen dat dat best ingrijpend kan zijn. We willen graag

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Verpleegafdeling Cardiologie. locatie Utrecht Oudenrijn

Verpleegafdeling Cardiologie. locatie Utrecht Oudenrijn Verpleegafdeling Cardiologie locatie Utrecht Oudenrijn Verpleegafdeling Cardiologie locatie Utrecht Oudenrijn Wij heten u welkom op de afdeling Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht

Nadere informatie

cliëntenfolder Duynenhof

cliëntenfolder Duynenhof cliëntenfolder Duynenhof 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 - Afdeling 3 - Missie 3 - Visie 3 Behandeling 4 - Doel 4 - Regels 4 - Behandelteam 4 - Duur van de behandeling 5 - Ontslag 5 Praktische zaken 6 - Bezoektijden

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center (MPC) voor klinische patiënten 1. Welkom 3 2. Voor welke patiënten is de MPU bedoeld? 3 3. Wachtlijst

Nadere informatie

Uw rechten en behandeling

Uw rechten en behandeling Uw rechten en behandeling als u gedwongen wordt opgenomen Voorlopige machtiging of machtiging voortgezet verblijf Als u te maken krijgt met gedwongen opname, hebt u als patiënt van GGZ ingeest verschillende

Nadere informatie

Afdeling A3. Informatie afdeling A3

Afdeling A3. Informatie afdeling A3 Afdeling A3 Informatie afdeling A3 Informatie afdeling A3 Van harte welkom op afdeling A3. De afdeling is op de derde etage, in de rode vleugel van het ziekenhuis. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Welkom bij Mentrum Kliniek Vlaardingenlaan Onze kliniek is er voor cliënten die in crisis zijn geraakt door

Nadere informatie

neosuite in het Anna Paviljoen

neosuite in het Anna Paviljoen neosuite in het Anna Paviljoen Inhoud Bezoek 4 Bezoek van kinderen tot 6 jaar 4 Bloemen 5 Contact met het Anna Paviljoen 6 Couveusecamera 3 Fotograferen en filmen in het Anna Paviljoen 5 Geld en kostbaarheden

Nadere informatie

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Allereerst willen wij u van harte welkom heten in HMC Westeinde. U bevindt zich op afdeling C13B, de kinderafdeling. In deze folder gaan we in op rooming-in

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie.

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De kliniek... 4 De opname... 4 Verpleegkundige zorg... 5 Medisch Psychiatrische Unit (MPU)... 5 Telefonisch spreekuur... 6 De

Nadere informatie

Informatiefolder voor cliënten: Informatieverstrekking FPA De Schelde 6 Meer informatie: www.ggzwnb.nl

Informatiefolder voor cliënten: Informatieverstrekking FPA De Schelde 6 Meer informatie: www.ggzwnb.nl INFORMATIEVERSTREKKING FPA DE SCHELDE 6 Jouw toekomst telt! HOEZO, MIJN TOEKOMST TELT? Je hebt in je leven al veel meegemaakt. Leuke, maar ook een aantal minder fijne dingen. Op dit moment ben je in deze

Nadere informatie

Verpleegafdeling Hematologie

Verpleegafdeling Hematologie Verpleegafdeling Hematologie Inhoud Verschillende disciplines 5 Verpleegkundigen 5 Artsen 5 Psychosociale en levensbeschouwelijke zorg 6 Geestelijk verzorger 6 Maatschappelijk werk 6 Psycholoog 6 Psychiater

Nadere informatie

Er zijn twee vormen van gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis: Een inbewaringstelling Een rechterlijke machtiging

Er zijn twee vormen van gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis: Een inbewaringstelling Een rechterlijke machtiging Gedwongen opname Gedwongen opname U bent tegen uw zin opgenomen in onze kliniek. We mogen u niet zomaar gedwongen opnemen. Daarom zijn er strenge regels. Daarin staat wat wel of niet mag. In deze folder

Nadere informatie

Informatieboekje Afdeling KC.01

Informatieboekje Afdeling KC.01 Informatieboekje Afdeling KC.01 Volwassenen Informatieboekje Afdeling KC.01 Graag heten wij u van harte welkom op afdeling KC.01 van Mondriaan op de locatie Vijverdalseweg. Informatieboekje Afdeling KC.01

Nadere informatie

Volgens de Wet Bopz zijn er diverse vormen van gedwongen opname of gedwongen behandeling:

Volgens de Wet Bopz zijn er diverse vormen van gedwongen opname of gedwongen behandeling: GEDWONGEN OPGENOMEN MET EEN INBEWARINGSTELLING (IBS) INHOUD Woord vooraf Hoe kunt u gedwongen worden opgenomen? Wat is een IBS? Wat is de procedure bij een IBS? Hoe lang duurt een IBS? Wat zijn de gevolgen

Nadere informatie

Kliniek Wolfheze. Informatie voor patiënten

Kliniek Wolfheze. Informatie voor patiënten Kliniek Wolfheze Informatie voor patiënten We spreken van een verslaving wanneer bepaald gedrag zoals middelengebruik of gokken uw leven gaat beheersen. Soms lukt het niet om daar zelf uit te komen. Bij

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C. Locatie Zwijndrecht

Welkom op verpleegafdeling C. Locatie Zwijndrecht Welkom op verpleegafdeling C Locatie Zwijndrecht Inleiding In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op verpleegafdeling C. Algemene informatie over ons ziekenhuis kunt u lezen in het

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Patiëntenvertrouwenspersonen binnen Lentis zijn: Gerie Bulstra 06 44 06 47 82 en Marieke Rosing 06 54 31 55 42

Patiëntenvertrouwenspersonen binnen Lentis zijn: Gerie Bulstra 06 44 06 47 82 en Marieke Rosing 06 54 31 55 42 Maaltijden De warme maaltijden worden bereid in een centrale keuken. U kunt de maaltijd nuttigen op uw eigen kamer of in de gezamenlijke huiskamer. Het is ook mogelijk om de warme maaltijd te gebruiken

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3

Welkom op verpleegafdeling D3 Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder

Nadere informatie

Uw rechten en behandeling

Uw rechten en behandeling Uw rechten en behandeling als wij gedwongen moeten ingrijpen in noodsituaties Behandeling onder dwang Als u tijdens uw opname te maken krijgt met gedwongen behandeling, hebt u als patiënt van GGZ ingeest

Nadere informatie

Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie

Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie Verpleegafdeling Hoofd/Hals/ Chirurgie (Keel-Neus- Oorheelkunde & Mond-Kaak- Aangezichtschirurgie In overleg met uw hoofdbehandelaar is besloten tot opname op de verpleegafdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

Nadere informatie

Medisch Psychiatrische Unit (MPU) Wegwijzer

Medisch Psychiatrische Unit (MPU) Wegwijzer Medisch Psychiatrische Unit (MPU) Wegwijzer Inhoud Inleiding... 3 Behandeling... 3 Behandelteam... 4 Therapieprogramma... 4 Opname... 4 Dag van opname... 4 Medicijnen... 4 Verpleegkundig team... 5 Tijdens

Nadere informatie