Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2"

Transcriptie

1 Informatie over de afdeling Gerontopsychiatrie (GP) Unit 1&2

2 Welkom Welkom op de opnameafdeling Gerontopsychiatrie unit 1&2. U bent kortdurend opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie waarin u zich bevindt, een zo prettig mogelijk verblijf heeft. U bent tijdelijk opgenomen in verband met psychische klachten, vaak op verwijzing van het behandeld team in de thuissituatie. Het kan zijn dat u op eigen verzoek voor behandeling bij ons bent. Ook kan dit op verzoek van uw naast betrokkenen of behandelaar zijn. Om zo volledig mogelijk op de hoogte te zijn van uw behandeling, kunt u gebruik maken van de informatie uit deze folder. U vindt naast informatie over uw klachten en bijbehorende behandeling, een aantal hulpmiddelen om zoveel mogelijk invloed te hebben op het verloop van uw behandeling. Gedurende de opname krijgt u hierbij ondersteuning van de verpleegkundige op de afdeling en van uw klinisch casemanager. Naast ondersteuning van de verpleegkundige op de afdeling en uw klinisch casemanager, heeft iedere cliënt ook een coördinerend behandelaar. Deze draagt zorg voor het verloop en voor de continuïteit van de behandeling in de kliniek. Indien u nog vragen heeft over uw behandeling, kunt u zich wenden tot uw coördinerend behandelaar en tot uw klinisch casemanager. Unit 1&2 Deze opnameafdeling richt zich op ouderen met psychische problemen. Meestal komen er naast psychische klachten, ook klachten op het gebied van lichamelijke gezondheid, het geheugen of de zelfredzaamheid voor. Wanneer u geen maatregel heeft gekregen van de rechter, gaan we ervan uit dat u hier vrijwillig verblijft. U wordt in dit geval dus niet beperkt in uw vrijheid. Op de afdeling zal uw klinisch casemanager samen met de afdelingsregels doornemen en afspraken met u maken. Dit gaat over de dagelijkse gang van zaken, zoals rusttijden, bezoekuren, roken, alcohol- en drugsgebruik, corvee etc. Ook worden er afspraken gemaakt over het volgen van activiteiten, verlof en over uw behandelprogramma. De afdelingsregels vindt u terug op de volgende bladzijde.

3 De locatie De afdelingen 1&2 zijn gevestigd in de ouderenkliniek aan de oude Parklaan 149 in Castricum. De kliniek is in 2014 geopend en geheel naar de wensen en eisen van de huidige tijd ingericht. Uw behandeling Deze afdeling is gericht op kortdurende behandeling. Gemiddeld staat er 4 tot 6 weken voor een opnameduur. Samen met u zullen we in de eerste weken van opname een plan van aanpak maken en alvast een streefdatum voor ontslag plannen. Gedurende de opname zullen wij u bevragen wat voor u belangrijk is ten aanzien van uw behandeling en herstel. Ook betrekken wij hierbij graag uw familie/naast betrokkenen. Om de week wordt de behandeling geëvalueerd en brengen we de voortgang in kaart, bijvoorbeeld aan de hand van vragenlijsten en observaties. Zo nodig wordt het behandelplan samen met u aangepast. Ook wordt er tijdens de opname gewerkt aan een signaleringsplan. Hierin staat wat er wel en niet werkt, en hoe u en naast betrokkenen eventueel terugval kunnen herkennen en voorkomen. Activiteiten Voor uw herstel is het van belang dat u actief en dagelijks aan het activiteitenprogramma deelneemt. Psychische klachten gaan meestal samen met afname van levenslust en energie. Om deze negatieve spiraal te doorbreken is het juist nodig zoveel mogelijk structuur in de dag aan te brengen. Aangeboden activiteiten worden zoveel mogelijk op uw persoonlijke interesses toegespitst. Het behandelteam Het team van deze afdeling bestaat uit verschillende zorgverleners. Dit zijn klinisch casemanagers, verpleegkundigen, zorgassistenten, verzorgenden, activiteitenbegeleiders, psychiater, gz-psycholoog, arts-assistent, coassistent, verzorgenden, maatschappelijk werker, ergotherapeut, diëtist, leerlingen en stagiaires. Het team wordt aangestuurd door de teammanager. Verpleegkundige Er is 24 uur per dag een verpleegkundige op de afdeling aanwezig. De verpleegkundige biedt hulp en ondersteuning bij de algemene dagelijkse zorg en beantwoordt vragen rondom de dagelijkse gang van zaken.

4 Klinisch Casemanager De klinisch casemanager is uw vaste aanspreekpunt op de afdeling. Hij of zij stelt samen met u een herstelplan op. Ook kunt u bij hem/ haar terecht voor vragen en heeft (indien nodig) contact met uw familie of naast betrokkenen. Bij afwezigheid is er een waarnemer. Coördinerend behandelaar De arts of de GZ psycholoog is u coördinerend behandelaar. De coördinerend behandelaar houdt overzicht over alle activiteiten rondom uw behandeling. De coördinerend behandelaar evalueert samen met u en uw klinisch casemanager het opnamedoel, het behandelplan en de voortgang. Arts De arts(assistent) voert het opnamegesprek, doet lichamelijk onderzoek en coördineert medicijngebruik. Via de klinisch casemanager worden afspraken gemaakt voor het inloopspreekuur van de dienstdoende arts. GZ-psycholoog De gezondheidszorgpsycholoog is betrokken bij het stellen van de diagnose, het opstellen van behandeldoelen, het verrichten en interpreteren van (neuro)psychologisch onderzoek en kan worden ingezet voor psychologische behandeling, zoals cognitieve gedragstherapie of traumaverwerking. Psychiater De psychiater is deskundig op het gebied van psychiatrische ziektebeelden en behandeling (zoals gebruik van medicatie). De psychiater is uw hoofdbehandelaar en eindverantwoordelijk voor de opname, het ontslag en behandeling. De psychiater delegeert taken naar de coördinerend behandelaar en de arts(assistent). Maatschappelijk werker De maatschappelijk werker houdt zich onder meer bezig met wonen, financiële en juridische zaken, sociale relaties en de rol van de familie tijdens uw opname en behandeling. Ergotherapeut De ergotherapeut helpt mensen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De ergotherapeut doet onderzoek naar mogelijkheden en beperkingen en geeft praktische training en advies op het gebied van persoonlijke verzorging, huishoudelijke activiteiten en vrije tijd. Hierbij wordt steeds de link naar de (toekomstige) woonsituatie gelegd.

5 Activiteitenbegeleidster In de kliniek wordt een activiteitenprogramma aangeboden. Activiteiten zijn bij voorkeur doelgericht en sluiten aan bij uw opname- en behandeldoel. Het activiteitenprogramma geeft tevens structuur, regelmaat en afleiding. De activiteitenbegeleidster zal samen met u, uw klinisch casemanager en de coördinerend behandelaar uw activiteitenprogramma gedurende de opname samenstellen en evalueren. Zorg assistenten De zorg assistent is aanwezig van tot uur. Zij kan u ondersteuning bieden rond de maaltijd en het netjes houden van uw kamer. Afdelingsregels U heeft een individueel behandelplan, waarin behandeldoelen zijn opgenomen. Deze individuele afspraken hebben voorrang op de afdelingsregels. Activiteiten In het kader van uw behandeling wordt in overleg met u een activiteitenprogramma opgesteld. Etenstijden Ontbijt: Tussen en uur Lunch: 12:00 uur Diner: uur Overdrachtstijden Van 07: uur, van uur en van uur op het verpleegkundig kantoor. Verpleegkundig personeel is op de afdeling aanwezig tijdens overdracht en pauze en ten allen tijde voor cliënten en bezoekers bereikbaar en beschikbaar. Pauze verpleging Om uur en uur op het verpleegkundig team. Medicatieverstrekking Voor degene die de medicijnen niet in eigen beheer hebben, worden deze tijdens of na de maaltijden en vanaf uur verstrekt. Bezoektijden (per bezoek is het maximaal aantal bezoekers per persoon twee, dit om de rust op de afdeling te bewaren) Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van uur. Woensdag, zaterdag en zondag van uur. Iedere avond van uur

6 Corvee en wassen Over het verrichten van corveetaken worden afspraken gemaakt. Familie/naasten dienen zorg te dragen voor schoon wasgoed. Op de afdeling kunt u gebruik maken van de wasmachine en droger. U dient zelf te zorgen voor wasmiddel/wasverzachter. Roken Het is verboden te roken op de afdeling of op uw slaapkamer. Roken kan de daarvoor bestemde rookruimte of buiten. Alcohol en drugs Het streven is dat er geen alcohol in de kliniek wordt genuttigd. Het in bezit hebben van, het handelen in en het gebruiken van drugs is niet toegestaan. Het personeel handelt bij het aantreffen van drugs als volgt.: Harddrugs: worden ingeleverd bij de beveiligingsbeambte, deze worden door de beveiliging vernietigd. Softdrugs en alcohol: worden in bewaring genomen op naam van de patiënt of meegegeven aan begeleidende personen/ familie. Indien dit niet mogelijk is handelt het personeel als bij hard drugs. Indien het vermoeden bestaat dat een patiënt verboden middelen of voorwerpen bij zich draagt, kan fouilleren noodzakelijk zijn. Fotograferen en andere beeldopnamen In onze instelling respecteren wij de privacy van iedereen die in onze instelling verblijft. Daarom wordt iedereen verzocht zeer zorgvuldig met foto's van cliënten om te gaan. Dit betekent in ieder geval dat eerst de uitdrukkelijke toestemming van de persoon van wie men de foto wil nemen, wordt gevraagd. Hetzelfde geldt voor andersoortige opnamen zoals die via video, film, mobiele telefoon, webcam e.d. Gevaarlijke voorwerpen Het is niet toegestaan om voorwerpen in uw bezit te hebben die een gevaar voor u of voor de goede gang van zaken op de afdeling kunnen opleveren. Telefoneren U kunt de afdelingstelefoon gebruiken voor het plegen van zakelijke telefoongesprekken. Denk hierbij aan contact met bewindvoerder, ambulante hulpverleners, Patiënt Vertrouwens Persoon (PVP), cliëntenraad etc.

7 Eigendommen Dijk en Duin stelt zich slechts verantwoordelijk voor vermissing van persoonlijke eigendommen indien aansprakelijkheid kan worden aangetoond. Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te bewaren en niet mee te nemen naar de kliniek of af te geven bij de verpleging om in de afdelingskluis te bewaren. Familievertrouwenspersoon Heeft uw familie of naaste vragen of klachten waar zij niet uit komt met de afdeling, dan kunnen zij terecht bij familie vertrouwenspersoon (FvP). De FvP weet welke rechten en plichten de familie heeft in de geestelijke gezondheidszorg heeft. Cliëntenraad De cliëntenraad is een onafhankelijk orgaan voor en door cliënten. De cliëntenraad behartigd het algemeen belang en geenindividuele belangen. Klachtencommissie Dijk en Duin heeft een onafhankelijke klachtencommissie, die bestaat uit mensen die geen belangen hebben bij de Parnassiagroep. Familiebeleid Wanneer iemand een psychisch of psychiatrisch probleem heeft of krijgt is dat voor de familie een ingrijpende situatie. Het is daarom belangrijk om familieleden zo goed mogelijk te informeren, ondersteunen en bij de behandeling te betrekken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het betrekken van de familie bij de behandeling van de cliënt de zorg en het herstel ten goede komt. Wilt u meer weten over ons familiebeleid kijk dan ook op onze website Patiëntvertrouwenspersoon Heeft u vragen of klachten waar u niet met uw behandelaar uitkomt, dan kunt u terecht bij de patiënten vertrouwenspersoon(pvp). De PVP weet welke rechten en plichten u in de geestelijke gezondheidszorg heeft. Op de achterkant van deze folder vindt u de contactgegevens.

8 Belangrijke contactgegevens GP Vervolg unit 1&2 Oude Parklaan 149, 1901 ZZ Castricum Unit 1 T: Unit 2 T: Patiëntvertrouwenspersoon Oude Parklaan , 1901 ZZ Castricum. Helpdesk PvP: T: of E: pvp@dijkenduin.nl Familievertrouwenspersoon Oude Parklaan 149, 1901 ZZ Castricum T: of E: m.rasch@lsfvp.nl Werkdagen: Dinsdag of woensdag en vrijdag Cliëntenraad Oude Parklaan ZZ Castricum. T: of E: trefpunt@dijkenduin.nl Klachtencommissie E: klachtencommissie-nh@parnassiagroep.nl of T: Specialist in psychiatrie Powered by TCPDF (

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4

Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Informatie over de afdeling Vervolg Gerontopsychiatrie (GP) Unit 3&4 Welkom Welkom, u bent opgenomen op deze afdeling. Wij hopen dat u, ondanks de situatie waarin u zich bevindt, een zo prettig mogelijk

Nadere informatie

Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland

Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland Open Opnameafdeling Zaanstreek Waterland U bent verwezen naar de Open Opname Afdeling Zaanstreek-Waterland (OOAZW) van Dijk en Duin.Dit is een open afdeling in de regio Zaanstreek/ Waterland voor zowel

Nadere informatie

High & Intensive Care

High & Intensive Care High & Intensive Care Waarom krijg ik deze folder? U bevindt zich in een (tijdelijk) ontregelde situatie die u niet zelf de baas meer bent. Het is in uw situatie nodig om intensieve begeleiding en behandeling

Nadere informatie

Opnamekliniek voor volwassenen met een dubbele diagnose

Opnamekliniek voor volwassenen met een dubbele diagnose Opnamekliniek voor volwassenen met een dubbele diagnose februari 2015 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 De kliniek 5 Het behandelteam 6 Aanmelding 8 Opnamegesprek 9 Behandeling 10 Contactgegevens 13 3 Inleiding

Nadere informatie

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland

Open opname afdeling Zaanstreek Waterland Open opname afdeling Zaanstreek Waterland 2 Inhoud 1. Afdeling... 5 2. Behandelteam... 5 3. Aanmelding en opname... 7 4. Behandeling... 8 5. Activiteiten en therapieprogramma... 9 6. Ontslag of overplaatsing...

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

Open opname afdeling kc 1.1

Open opname afdeling kc 1.1 Open opname afdeling kc 1.1 Volwassenen Open opname afdeling kc 1.1 Introductie We heten u welkom op de open opname afdeling kc 1.1. van Mondriaan. In deze folder geven wij u meer informatie over opname

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU)

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrisch Medische Unit (PMU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrisch Medische Unit (PMU) Psychiatrisch Medische Unit (PMU) U bent opgenomen op de psychiatrisch medische unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De PMU is onderdeel van

Nadere informatie

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Opname op de PAAZ. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Opname op de PAAZ U wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van Rijnstate. Deze afdeling wordt ook wel de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) genoemd. Deze folder heeft tot doel u

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling U bent opgenomen op de gesloten acute opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De gesloten

Nadere informatie

Klinische opname. Algemene informatie

Klinische opname. Algemene informatie Klinische opname Algemene informatie In deze brochure van SymforaMeander centrum voor psychiatrie, vindt u algemene en praktische informatie over de behandeling en de gang van zaken in de kliniek. Leest

Nadere informatie

Medische psychiatrische unit (MPU)

Medische psychiatrische unit (MPU) PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Medische psychiatrische unit (MPU) Unit B Medische Psychiatrische Unit (MPU) U bent opgenomen op de Medische Psychiatrische Unit van het St. Antonius Ziekenhuis. De MPU is onderdeel

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Welkom bij Mentrum Kliniek Vlaardingenlaan Onze kliniek is er voor cliënten die in crisis zijn geraakt door

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie open afdeling Psychiatrie open afdeling U bent opgenomen op de open opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De open opnameafdeling is onderdeel van de afdeling

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Afdeling A3 Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de

Nadere informatie

Wonen in de stad: Wooncentrum Ouderen

Wonen in de stad: Wooncentrum Ouderen Wonen in de stad: Wooncentrum Ouderen Informatie voor bewoners en geïnteresseerden 2 Welkom! Wij hopen op een prettig verblijf voor u. Deze folder is onderdeel van een bewonersmap en geeft informatie over

Nadere informatie

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten

Kop 2, pagina 1! Ouderenpsychiatrie. A-Borg. Winschoten Lentis De Opnamekliniek van Kop 1,Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Opnamekliniek A-Borg Lentis Ouderenpsychiatrie Winschoten A-Borg Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Afdeling C4 Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Introductie Mondriaan Ouderen behandelt mensen met psychische problemen van 65 jaar en ouder. Het komt voor dat ook patiënten jonger dan 65 jaar

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. In deze brochure leest u meer over de lichamelijke, psychische en sociale problemen die in deze leeftijdsgroep

Nadere informatie

Afdeling Psychiatrie. (opnamemogelijkheid moeder en baby)

Afdeling Psychiatrie. (opnamemogelijkheid moeder en baby) Afdeling Psychiatrie (opnamemogelijkheid moeder en baby) Deze folder geeft informatie over de opnamemogelijkheid van moeder en baby op de afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC. De folder is bedoeld voor

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor cliënten en contactpersonen Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2011 pavo 0098 Inleiding U heeft besloten hulp te zoeken bij het herstel van uw klachten

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling F1

Psychiatrische afdeling F1 PSYCHIATRIE Psychiatrische afdeling F1 PAAZ Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar

Nadere informatie

High Care - Kastanjehof

High Care - Kastanjehof High Care - Kastanjehof Behandelprogramma Acute Psychiatrie High Care - Kastanjehof Behandelprogramma Acute Psychiatrie Inhoudsopgave Wat...Pagina Inleiding...2 Voor wie...3 Aanmelding...3 Behandelaanbod...3

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center (MPC) voor klinische patiënten 1. Welkom 3 2. Voor welke patiënten is de MPU bedoeld? 3 3. Wachtlijst

Nadere informatie

INTERNE GENEESKUNDE. Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde

INTERNE GENEESKUNDE. Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde INTERNE GENEESKUNDE Informatie Opnameafdeling Interne Geneeskunde Informatieopname afdeling Interne Geneeskunde Hartelijk welkom op de acute opnameafdeling Interne Geneeskunde. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Kliniek Zuyderland GGz

Kliniek Zuyderland GGz Kliniek Zuyderland GGz Informatie voor patiënten en naastbetrokkenen Inleiding U bent voor opname verwezen naar de kliniek van Zuyderland GGz. Wij heten u van harte welkom. Deze informatiefolder is een

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK REIGERSBOS INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Reigersbos U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam Zuid-Oost na een langdurige opname in de GGz. De

Nadere informatie

Rechten en huisregels

Rechten en huisregels Rechten en huisregels Als u in behandeling bent bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg hebt u rechten. Die rechten staan in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). De WGBO

Nadere informatie

Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort

Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Kliniek gesloten Haarlem, locatie Zuiderpoort Als u bent opgenomen Informatie voor patiënten en naasten Welkom in de kliniek gesloten Haarlem. In deze tekst vinden u en uw familie of andere naasten informatie over uw verblijf in de kliniek. Hebt u

Nadere informatie

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie Afdelingsgebonden informatie Medische Psychiatrie Welkom Wij heten u welkom op onze afdeling Medische Psychiatrie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Binnen het ziekenhuis wordt de afdeling

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JEAN DESMETSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Jean Desmetstraat U maakt kennis met deze kleinschalige kliniek in Amsterdam IJburg na een langdurende

Nadere informatie

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Afdeling A3 Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de

Nadere informatie

Afdeling A1. Afdeling A1. Vrijthof Ouderen

Afdeling A1. Afdeling A1. Vrijthof Ouderen Vrijthof Ouderen Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de afdelingen te vergroten, hangt bij de

Nadere informatie

Afdeling C2. Afdeling C2. Terworm Ouderen

Afdeling C2. Afdeling C2. Terworm Ouderen Afdeling C2 Afdeling C2 Terworm Ouderen Afdeling C2 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de afdelingen

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK JAN THOMÉEPAD INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Jan Thoméepad U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Noord na een opname in de geestelijke gezondheidszorg.

Nadere informatie

Afdeling 3 Cardiologie

Afdeling 3 Cardiologie Afdeling 3 Cardiologie Inhoudsopgave Welkom op afdeling 3... 1 De afdeling... 1 Afdelingsregels... 1 Hoe wordt er gewerkt op de afdeling cardiologie... 1 Indeling van de dag... 2 Bezoektijden... 2 Inlichtingen...

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen

Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Informatieboekje Kliniek Volwassenen en Ouderen Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie Dit informatieboekje geeft u algemene informatie over uw verblijf en behandeling bij het Centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie.

Nadere informatie

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen

Afdeling C4. Afdeling C4. Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Afdeling C4 Miljoenenlijn Ouderen Afdeling C4 Introductie Mondriaan Ouderen behandelt mensen met psychische problemen van 65 jaar en ouder. Het komt voor dat ook patiënten jonger dan 65 jaar

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Rechten en huisregels

Rechten en huisregels Rechten en huisregels Als u in behandeling bent bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg hebt u rechten. Die rechten staan in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). De WGBO

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek / opname INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek /opname Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek biedt psychiatrische

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen

Welkom op de afdeling Psychiatrie. Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar de afdeling Psychiatrie van ons ziekenhuis. De opname kan nodig

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Psychiatrie

Welkom op de afdeling Psychiatrie Welkom op de afdeling Psychiatrie Informatie voor patiënten en hun contactpersonen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent door uw arts/psychiater verwezen naar

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Glaspaleis Ouderen Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de afdelingen te vergroten, hangt bij

Nadere informatie

Behandeling op de MPU

Behandeling op de MPU Behandeling op de MPU Medisch Psychiatrische Unit Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. De MPU: wat en waarom? 1 Voor de opname 2 De behandeling op de MPU 2 Hoe lang verblijf ik op de

Nadere informatie

Ambulante Centra Ouderen

Ambulante Centra Ouderen Ambulante Centra Ouderen Informatie voor (toekomstige) patiënten en geïnteresseerden Deze folder is bestemd voor (toekomstige) patiënten (en hun familie, verzorgers en mantelzorgers) van onze Ambulante

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl

Psychiatrie. Verpleegafdeling. Psychiatrie. www.catharinaziekenhuis.nl Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De kliniek... 4 De opname... 4 Verpleegkundige zorg... 5 Telefonisch spreekuur... 6 De behandeling... 6 De behandelplanbespreking...

Nadere informatie

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen Wat is de PAAZ? 1 Wanneer is behandeling op de PAAZ nodig? 1 Is de PAAZ een gesloten

Nadere informatie

Centrum Veerkracht en Stabiliteit. Wat kan het centrum voor u betekenen?

Centrum Veerkracht en Stabiliteit. Wat kan het centrum voor u betekenen? Centrum Veerkracht en Stabiliteit Wat kan het centrum voor u betekenen? Welkom, Op dit moment gaat het niet zo goed met u. Door uw psychische klachten is uw dagelijkse leven verstoord en lukken de dagelijkse

Nadere informatie

Patiëntenvertrouwenspersonen binnen Lentis zijn: Gerie Bulstra 06 44 06 47 82 en Marieke Rosing 06 54 31 55 42

Patiëntenvertrouwenspersonen binnen Lentis zijn: Gerie Bulstra 06 44 06 47 82 en Marieke Rosing 06 54 31 55 42 Maaltijden De warme maaltijden worden bereid in een centrale keuken. U kunt de maaltijd nuttigen op uw eigen kamer of in de gezamenlijke huiskamer. Het is ook mogelijk om de warme maaltijd te gebruiken

Nadere informatie

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

Informatieboekje Afdeling KC.01

Informatieboekje Afdeling KC.01 Informatieboekje Afdeling KC.01 Volwassenen Informatieboekje Afdeling KC.01 Graag heten wij u van harte welkom op afdeling KC.01 van Mondriaan op de locatie Vijverdalseweg. Informatieboekje Afdeling KC.01

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM HERSTELKLINIEK DOMSELAERSTRAAT INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Herstelkliniek Domselaerstraat U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een korte opname

Nadere informatie

Gedwongen opname. Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen

Gedwongen opname. Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Gedwongen opname Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Soms wordt een gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis zoals Vincent van Gogh noodzakelijk geacht. Een gedwongen opname kan alleen

Nadere informatie

FACT-teams. Intensieve wijkgerichte behandeling en begeleiding. Informatie voor cliënten, verwijzers en betrokkenen

FACT-teams. Intensieve wijkgerichte behandeling en begeleiding. Informatie voor cliënten, verwijzers en betrokkenen FACT-teams Intensieve wijkgerichte behandeling en begeleiding Informatie voor cliënten, verwijzers en betrokkenen FACT-teams bieden behandeling en ondersteuning aan mensen met psychiatrische problemen

Nadere informatie

Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen VERSLAVING & PSYCHIATRIE VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Mentrum richt zich op de mogelijkheden van een cliënt. wij kijken naar wat hij wel kan, niet naar

Nadere informatie

Wonen bij afdeling Zeester

Wonen bij afdeling Zeester Wonen bij afdeling Zeester Informatie voor bewoners en geïnteresseerden 2 Welkom! Wij hopen op een prettig verblijf voor u. Deze folder is onderdeel van een bewonersmap en geeft informatie over wonen bij

Nadere informatie

Psychiatrische afdeling (PAAZ)

Psychiatrische afdeling (PAAZ) Psychiatrische afdeling (PAAZ) Door middel van deze folder willen wij u snel vertrouwd maken met de gang van zaken op de PAAZ. Ook informeren wij u over de diverse behandelmogelijkheden waar u tijdens

Nadere informatie

Welkom op het Observatorium

Welkom op het Observatorium Welkom op het Observatorium Inleiding U bent opgenomen op het Observatorium. Het Observatorium is een opnameafdeling voor maximaal 24 uur. Vanaf deze afdeling gaat u met ontslag naar huis of wordt u overgeplaatst

Nadere informatie

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren PersonaCura Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren Inleiding We willen allemaal oud worden, maar het liever niet zijn. Ouder worden betekent immers omgaan met verlies van gezondheid, van

Nadere informatie

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort Informatie over je verblijf in de kliniek Jouw verblijf in de kliniek Het behandelplan De regels in het kort We helpen je naar een leven zonder verslavende middelen Welkom In de bossen bij Bilthoven staat

Nadere informatie

Wonen bij afdeling Waterbies

Wonen bij afdeling Waterbies Wonen bij afdeling Waterbies Informatie voor bewoners en geïnteresseerden 2 Welkom! Wij hopen op een prettig verblijf voor u. Deze folder is onderdeel van een bewonersmap en geeft informatie over wonen

Nadere informatie

Opname afdeling Psychiatrie

Opname afdeling Psychiatrie Opname afdeling Psychiatrie Verpleegafdeling Psychiatrie Telefoon 020 510 8585/8582 Bezoek dagelijks 18.30-20.00, dinsdag en donderdag van 13.30-14.15, zaterdag en zondag van 14.00-16.00 Welkom U bent

Nadere informatie

Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie

Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie Patiëntenvoorlichting Kliniek psychiatrie Contact kliniek Psychiatrie Telefoon verpleegkundig kantoor: (075) 650 21 48 Telefoon huiskamer links: (075) 650 26 72 Telefoon huiskamer rechts: (075) 650 24

Nadere informatie

Afdeling Interne geneeskunde

Afdeling Interne geneeskunde Afdeling Interne geneeskunde Welkom op onze afdeling. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in de folder Opname dat u op de polikliniek bij de inschrijving voor opname heeft gekregen of aan u

Nadere informatie

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op verpleegafdeling C10 van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op deze afdeling. Uiteraard kunt u bij vragen ook

Nadere informatie

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen

Opname C3. Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Afdeling C3 Cauberg Ouderen Opname C3 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3

VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3 VICTAS Informatiefolder afdeling Detox BOPZ B3 Utrecht, September 2013 Inhoud 1. Welkom 1.1. Visie 1.2. Verslaving 1.3. Behandeling 1.4. Het opnamegesprek 1.5. Detoxificatie 1.6. Behandelteam 1.7. Afdelingsklimaat

Nadere informatie

Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten

Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten Uw naaste, onze zorg Een psychiatrische kwetsbaarheid of een verslaving is niet alleen voor de patiënt, maar ook voor u als familie/naaste ingrijpend.

Nadere informatie

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen

Opname C1. Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Afdeling C1 Rode Beek Ouderen Opname C1 Introductie Opname in Wijerode kan nodig zijn als de psychiatrische problemen zo ernstig zijn dat intensieve behandeling noodzakelijk is. Ook kan opname

Nadere informatie

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling bij Jongeren en Middelengebruik Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de

Nadere informatie

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond

Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ. Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond Adolescenten Kliniek Kinder en Jeugd GGZ Informatie voor patiënten en familie locatie Helmond 2 Wat is de Adolescenten Kliniek? De Adolescenten Kliniek is een besloten opnameafdeling voor jongeren van

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

Inbewaringstelling. Informatie voor patiënten

Inbewaringstelling. Informatie voor patiënten Inbewaringstelling Informatie voor patiënten Inbewaringstelling In deze folder vindt u informatie over de inbewaringstelling (IBS). Inbewaringstelling Inleiding In de afgelopen jaren zijn er voor de (geestelijke)

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

Wat kan Mentrum voor Ouderen betekenen

Wat kan Mentrum voor Ouderen betekenen Wat kan Mentrum voor Ouderen betekenen INFORMATIE VOOR CLIËNTEN, NAASTEN EN VERWIJZERS Onderdeel van Arkin Wie zijn wij Het proces van ouder worden verloopt bij iedereen anders. Klachten die kunnen ontstaan

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde

PATIËNTEN INFORMATIE. Verpleegafdeling Longgeneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Verpleegafdeling Longgeneeskunde 2 PATIËNTENINFORMATIE Het personeel van de afdeling Longgeneeskunde heet u van harte welkom op de afdeling. Om het verblijf op de afdeling zo prettig

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Even voorstellen MENTRUM KLINIEK SPORENBURG INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Welkom bij Mentrum Kliniek Sporenburg U maakt kennis met deze kliniek in Amsterdam-Oost na een langdurige opname in de GGz. De kliniek

Nadere informatie

Afdeling Welland. Informatiebrochure

Afdeling Welland. Informatiebrochure Afdeling Welland Informatiebrochure Afdeling Welland Deze informatie is bedoeld om u als patiënt, maar ook familieleden en naaste betrokkenen te informeren over de gang van zaken binnen afdeling Welland.

Nadere informatie

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Inleiding

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Klinische Geriatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U (of uw naaste) bent opgenomen op de verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

centrum voor ouderenpsychiatrie

centrum voor ouderenpsychiatrie centrum voor ouderenpsychiatrie afdeling 1 & 3 landgoed Veldwijk informatie ouderen Inhoud Welkom 3 Aanmelding 4 Opnamegesprek 4 De afdeling 5 De behandeling 5 Doel 5 Inhoud 6 Behandelplan 6 Behandelteam

Nadere informatie

Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP)

Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP) Opname en behandeling bij Klinisch Centrum Acute Psychiatrie (KCAP) Informatie voor patiënten en geïnteresseerden Deze folder geeft informatie over uw opname en behandeling op de gesloten opnameafdeling

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52

Palliatieve zorg unit. Afdeling West 52 Palliatieve zorg unit Afdeling West 52 Inleiding U bent opgenomen op de Palliatieve zorg unit van afdeling West 52. Wij realiseren ons dat de opname een ingrijpend moment is in uw leven. Wij willen dan

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Schakelafdeling. Overbrugging Observatie & screening. www.szr.nl/schakelafdeling

Schakelafdeling. Overbrugging Observatie & screening. www.szr.nl/schakelafdeling Schakelafdeling Overbrugging Observatie & screening www.szr.nl/schakelafdeling THUIS OP DE SCHAKELAFDELING VOORWOORD Beste cliënt, Van harte welkom op de Schakelafdeling van SZR (Zorgcentra Rivierenland)!

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder.

Afdeling Psychiatrie. Wat een behandeling binnen de kliniek kan inhouden en hoe de opname verloopt, leest u in deze folder. Afdeling Psychiatrie Iedereen heeft wel eens psychische problemen. Vaak zijn mensen in staat deze zonder professionele hulp op te lossen. Als de klachten niet afnemen en de psychische druk steeds groter

Nadere informatie

onderdeel van Mondriaan Forensisch Fact

onderdeel van Mondriaan Forensisch Fact onderdeel van Mondriaan Forensisch Fact Radix Forensisch FACT U bent aangemeld bij Forensisch FACT van Radix door reclassering of een hulpverleningsinstelling. Radix is een onderdeel van Mondriaan, een

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM OUDERENKLINIEK INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Opname in een kliniek is altijd ingrijpend en emotioneel. Voor u, maar ook voor uw familie en vrienden. In deze folder

Nadere informatie